ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

Διαχρονικά,
από τους εκάστοτε εξουσιαστές


Όταν κάποιος μαθαίνει ότι υπάρχει η περίπτωση να τον χρησιμοποίησαν ορισμένοι για να πετύχουν το σκοπό τους, ο οποίος εν τέλει αποβαίνει σε βάρος του, συνήθως δύσκολα το παραδέχεται, κυρίως λόγω της προβολής του εγωισμού του.

Οι διάφοροι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η υπεράσπιση των συμφερόντων του σωματείου τους μπορεί να είναι υποκινούμενη από τον ίδιο τον προέδρο της ομάδας τους, ο οποίος ελέγχει τα πρωτοπαλίκαρα των οπαδών είτε δίνοντάς τους χρήματα, είτε προσφέροντάς τους εργασία, και επιπλέον έχει επενδύσει κάποια χρήματα σε αυτή την ομάδα, με σκοπό να κερδίσει πολλά περισσότερα.


Modus operandi

Πώς; Μα είναι απλό να το καταλάβει κάποιος.

IMAGE DESCRIPTIONΗ όλη κατάσταση υποβοηθείται από τη λειτουργία του δημοκρατικοφανούς πολιτεύματος, που διευθύνει τις κοινωνίες. Για να μπορέσει η εταιρεία κάποιου να προηγηθεί έναντι των ανταγωνιστριών της, θα πρέπει ο επιχειρηματίας που τη διευθύνει, κάποια στιγμή να αναλάβει το ισχυρό ρίσκο να παρανομήσει, να μπεί δηλαδή σε ένα πεδίο δράσης που οι ανταγωνιστές τους δεν τολμούν να εισέλθουν.

Θα αναφέρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα του παρελθόντος, διότι του παρόντος θα ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να δημοσιοποιήσουμε για ευνόητους λόγους.

Ο Ωνάσης, προκειμένου να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στα πρώτα του βήματα, σκέφτηκε να ασχοληθεί με την παράνομη φαλαινοθηρία, η οποία μάλιστα διωκόταν με βαρύτατες ποινές στο Περού. Ως επιχειρηματίας, έπρεπε να αναλάβει τα ρίσκα του και γι΄ αυτό εξόπλισε τα φαλαινοθηρικά του με αρκετά σύγχρονα όπλα, ώστε οι ναύτες του να αμυνθούν στις ενδεχόμενες επιθέσεις των λιμενικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας. Το εγχείρημά του τελικά έπιασε και ο Ωνάσης, παρά τις επιθέσεις που σποραδικά δέχονταν οι ναύτες του, κατόρθωσε να κερδίσει αρκετά χρήματα.

Αν όμως ήθελε να βγάλει αυτά τα χρήματα πιο εύκολα και με μικρότερο κόστος, θα μπορούσε να πάει να αγοράσει μια λαοφιλή ποδοσφαιρική ομάδα του Περού και να κάνει τις δέουσες μεταγραφές, ώστε να κερδίζει η ομάδα του τίτλους. Οι ευρείες λαϊκές μάζες θα ταύτιζαν τα ποδοσφαιρικά τους όνειρα με το όνομα του προέδρου τους κι αυτός θα μπορούσε να παρανομεί χωρίς να χρειαστεί καμία σύγκρουση με τις αστυνομικές ή λιμενικές δυνάμεις, καθόσον η εντολοδόχος κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να τα βάλει με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής την εξέλεξαν.

Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που ακολουθούν τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) σήμερα, εν τούτοις ο αποχαυνωμένος λαός αδυνατεί να κατανοήσει πόσο ζημιογόνος είναι για τον ίδιο η δράση των ανθρώπων που υποστηρίζει, διότι αφενός οι διαδοχικοί συλλογισμοί κουράζουν αρκετά το μέσο άνθρωπο και αφετέρου το εκπαιδευτικό σύστημα που τον γαλούχησε (ήτοι προγραμμάτισε) δεν τον έμαθε να σκέφτεται με αυτό το τρόπο, διότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέφερε σε καμία περίπτωση τους ανθρώπους που θα τον διοικήσουν μετέπειτα, είτε ως επαγγελματικοί προϊστάμενοί του είτε ως θεσμικοί κυβερνήτες του.


Τα πλεονεκτήματα της αλητείας

Ας σκεφτούμε όμως και κάποιες άλλες παραμέτρους.

IMAGE DESCRIPTIONΟι δυνάμεις πυρός και καταστολής των κρατών, δηλαδή οι χωροφύλακες ή οι αξιωματικοί του στρατού είναι επαγγελματίες που δεσμεύονται απ΄ τους μηχανισμούς του ίδιου του κράτους, όπως από εσωτερικές νομοθεσίες, πολιτικούς προϊσταμένους κ.λπ.. Το κράτος δαπανά χρήματα για τις στολές, την εκπαίδευση, την υγειονομική κάλυψη, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις υλικοτεχνικές υποδομές κ.ά., προκειμένου να συντηρήσει αυτούς τους μηχανισμούς.

Αντίθετα, τα πλεονεκτήματα της επιστράτευσης της αλητείας είναι μεθοδολογία απείρως καλύτερη και αποδοτικότερη για ποικίλους λόγους, ορισμένοι εκ των οποίων είναι οι παρακάτω:


1. Οι ομάδες αυτών των ανθρώπων συχνά συνασπίζονται με «καλέσματα» και δεν είναι ανάγκη να εμφορούνται απολύτως από κοινές ιδέες. Π.χ. ένας οπαδός του Παναθηναϊκού κι ένας του Ολυμπιακού, εύκολα μπορούν να συνασπιστούν εντός μιας ομάδος χρυσαυγιτών ή αναρχικών χωρίς να ρωτήσουν ο ένας τον άλλον για τις υπόλοιπες αποκλίσεις των ιδεοληψιών τους.

2. Οι οργανωτές των ανθρώπων αυτών δεν πληρώνουν απαραίτητα τις ομάδες των στιγμιαία συνασπιζόμενων μαζών. Δηλαδή, δεν πληρώνουν μισθούς, συντάξεις, υλικά κ.λπ..

3. Συνήθως αρκεί η χρηματοδότηση των επικεφαλής της αλητείας. Το υπόλοιπο ποίμνιο ακολουθεί πιστά τις εντολές χωρίς κρίση, πειθόμενο από ταπεινά ένστικτα π.χ. λεία από το πλιάτσικο σε καταστήματα, μικρά χρηματικά ποσά κ.λπ., που δίδονται από τους επικεφαλής εν είδει συναδελφικής αλληλεγγύης.

4. Σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα αναζητείται ο επικεφαλής των στρατιωτικών είτε για να αναλάβει την κυβέρνηση (αν πέτυχε), είτε για να μπει φυλακή (αν έχασε). Αντίθετα, μετά το πέρας των επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσει μια αντιπολιτευόμενη ομάδα με υπόγειους μηχανισμούς συνάθροισης της αλητείας, δεν εμφανίζεται κανείς προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη. Μ΄ άλλα λόγια, η ιστορία θα γράψει ότι πρόκειται για αυτόκλητα πλήθη που έδρασαν εντελώς τυχαία, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι αυτή.


Διαδηλωτές για κάθε ανάγκη

Για τις ανάγκες των σύγχρονων συναθροίσεων έχουν συσταθεί ακόμα και εταιρείες, που νοικιάζουν διαδηλωτές για κάθε ανάγκη.

Η εταιρεία Erento (Βερολίνο) διαθέτει διαδηλωτές επ΄ αμοιβή για κάθε αίτημα. Για πορείες, πικετοφορίες, καθιστικές διαμαρτυρίες...
Διαδηλωτές με στεντόρεια φωνή, με δημιουργικότητα και φαντασία, που σκαρφίζονται συνθήματα, γραφουν πανό και βγαίνουν στο δρόμο ανεξαρτήτως καιρού.
Μόνο στις ακροδεξιές οργανώσεις λένε όχι. (Περιοδικό «Ε», ένθετο εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»).Η πρακτική του Τσε Γκεβάρα

Ο Τσέ Γκεβάρα, κατά τη διάρκεια της επανάστασης που εξαπέλυσε, ήταν τρομερά αμείλικτος. Παρακολούθησε εκατοντάδες εκτελέσεις χωρίς κανένα ενδοιασμό και δήλωνε ότι, η επαναστατική δικαιοσύνη είναι η αληθινή δικαιοσύνη. Όταν επιβάλουμε την ποινή του θανάτου, έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε και επέμενε ότι όλοι οι αξιωματικοί του θα έπρεπε να λάβουν μέρος στις εκτελέσεις, ώστε η ευθύνη να είναι συνολική.
IMAGE DESCRIPTION
Αυτοί οι επαναστάτες, οι σύντροφοι του Τσε, που ο ίδιος αποκαλούσε αξιωματικούς του, δεν ήταν αξιωματικοί κάποιου επίσημου στρατού. Δεν είχαν μισθούς, δεν είχαν ίδιες στολές, δεν έφεραν ίδια όπλα και δεν είχαν κοινή εθνική καταγωγή. Εφόσον όμως τελικά επικράτησαν οι δυνάμεις του Κάστρο, η ιστορία έγραψε ότι οι ετερόκλητοι αυτοί αντάρτες, υπήρξαν όντως αξιωματικοί ενός στρατού, που μεταγενέστερα αναγνωρίστηκε ως επίσημος.

Κοντολογίς, ο Τσε ήθελε να ενισχύσει το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης με τρόπο που υπονοούσε στους συντρόφους του να μην έτρεφαν αυταπάτες ότι αν έχαναν τον πόλεμο θα γλίτωναν προσποιούμενοι τους αντικομμουνιστές ή τους εκβιαζόμενους, διότι είχαν συμμετάσχει ενεργά στις εκτελέσεις των αντιπάλων τους και αυτό ─βέβαια─ είχε καταγραφεί.


Γιατί έγινε το ΄21

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις έναν νεορωμιό ότι αυτό που έγινε το 1821, δεν ήταν μια επανάσταση των «υπόδουλων ραγιάδων» εναντίον των οθωμανών, αλλά μια καλά οργανωμένη απόπειρα των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης για την επίτευξη του διαμελισμού της οθωμανικής αυτοκρατορίας προς όφελός τους.


Οι στρατιωτικοί «φιλέλληνες» έφεραν τις στολές των στρατών των χωρών απ΄ όπου προέρχονταν και πληρώνονταν από αυτές.
Ενεργούσαν δε, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των χωρών τους και μόνο.Φαίνεται σχεδόν απίστευτο ─αν και είναι απόλυτα λογικό─ να αντιληφθεί ο μέσος νεορωμιός ότι αυτοί τους οποίους αποκαλεί «φιλέλληνες», στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εν ενεργεία στρατιώτες ξένων χωρών, που ήρθαν εδώ να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωμιών είτε ως συστρατιώτες είτε ως αξιωματικοί τους προς υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας τους κι όχι της νέας οραματιζόμενης Ελλάδας.


Οι άγγλοι
υποκινητές του Αρμενικού Ζητήματος


«Ο Μουράτ και το Γιλδίζ», Νέα Εφημερίς, 1895.


Στο απόσπασμα του παραπάνω δημοσιεύματος εφημερίδας του 1895, παρατίθεται κείμενο του Σουλτάνου Μουράτ Ε΄, στο οποίο ο ίδιος κατονομάζει τους άγγλους ως υποκινητές του Αρμενικού Ζητήματος.

Πρόκειται για μια εποχή, που πολλοί αρμένιοι της Κωνσταντινούπολης προέβαιναν σε επιθέσεις κατά κυβερνητικών στόχων με χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και βίαια επεισόδια εξτρεμιστικών αρμενικών ομάδων. Αυτές οι πράξεις σταδιακά ολοένα και κορυφώνονταν έως ότου οι συλλήψεις αρμενίων τρομοκρατών (σημ. η επίσημη αρμένικη ιστορία φυσικά, τους αναφέρει ως ήρωες) οδήγησαν το οθωμανικό κράτος και τις δυνάμεις καταστολής του, σε μαζικά πογκρόμ κατά αμάχων αρμένιων που δεν έφταιγαν σε τίποτα, σε εκτελεστικά αποσπάσματα, σε εξανδραποδισμούς , αλλά ─τελικά!─ και στη δημιουργία ενός νέου κράτους, που βρέθηκε «ξαφνικά» υπό την προστασία κάποιων άλλων δυνάμεων, οι οποίες έσπευσαν να τους υπερασπιστούν εποφθαλμιώντας φυσικά τις δέουσες απολαβές, όπως κι αν αυτες μεταφράζονται.


IMAGE DESCRIPTIONΟ εις Παρισίους διατρίβων Μουράτ βέης, πρώην αυτοκρ. επίτροπος του δημοσίου οθωμ. χρέους, εν φυλλαδίω του περί του Γιλδίζ και της Υψηλής Πύλης, υποβληθέντι εις τον μεγαλόσχημον παρισινόν Χρόνον...

...Βαίνων περαιτέρω λέγει, ότι το περί τον Σαΐτ πασσάν κόμμα των νεοτούρκων, η Τουρκία αύτη του μέλλοντος, αποτελεί το τουρκικόν έθνος, εν ω καταλέγεται παν ό,τι επίλεκτον, φιλελεύθερον, πατριωτικόν και ευπαίδευτον συγκαταριθμεί το οθ. κράτος, όπερ έθνος απεχθάνεται ιδιαζόντως την εν ισχύι απολυταρχίαν και όπερ από της υπό της Αγγλίας εγέρσεως του αρμενικού ζητήματος, απεφάνθη υπέρ της εισαγωγής γεν. μεταρρυθμίσεων εν Τουρκία, ως του μόνου δραστικού φαρμάκου των κακώς κειμένων...

«Ο Μουράτ και το Γιλδίζ», Νέα Εφημερίς, 1895.


Αλήθεια, πώς θα πείσουμε τον σύγχρονο αρμένιο κάτοικο του Ερεβάν ότι οι επιθετικές ενέργειες των προγόνων του πυροδοτήθηκαν από άγγλους με σκοπό φυσικά την εξυπηρέτηση των αγγλικών συμφερόντων; Είναι πράγματι εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις τις ευρείες λαϊκές μάζες για κάτι τέτοιο, ιδίως δε όταν αυτές έχουν ταυτίσει κομμάτια της συνείδησης τους με ιστορικά περιστατικά που τους έχει διδάξει το καθεστώς που τους διοικεί.


«Το γεγονός της παρουσίας, μεταξύ των πρωτοστατούντων στα επεισόδια, μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ. και ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ενσωματώθηκαν στο μπλοκ των κουκουλοφόρων.
Οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, είναι τέσσερις γερμανοί, δύο γάλλοι, ένας αυστραλός, ένας ουκρανός, ένας ολλανδός και τρεις πολωνοί.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μπροστά από τη Βουλή συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, ανάμεσά τους ένας ιταλός κι ένας αλβανός, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών». (Αττική Free Press, 18-19/7/2015).
Μην απορείτε! Όπως έρχονται στη χώρα μας αλληλέγγυοι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ,
έτσι και ρωμιοί αναρχικοί με πληρωμένα εισιτήρια μεταβαίνουν σε άλλες χώρες για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
Κάπως έτσι λειτουργούν οι σύγχρονοι μισθοφορικοί στρατοί.


Αμερικανίδα, που ήρθε για «ακτιβιστικό τουρισμό» στην Αθήνα και τραυματίστηκε από «αναίτια επίθεση αστυνομικών» (2015).
Προσέξτε το παρουσιαστικό της. Μοιάζει με τυπική σύγχρονη ρωμιά με dress and look code, πολύ κοντά σ΄ αυτό, που κυκλοφορεί στα Εξάρχεια.
Μαζί με άλλους «συναδέλφους της» ήλθε από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει και να προκαλέσει επεισόδια μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Αριστερά στην οθόνη, ο Β. Παπαδόπουλος, μέλος της Σ.Ε. του κινήματος «Δεν πληρώνω».
Σήμερα, που ο στόχος της αλλαγής του κυβερνητικού συνασπισμού προς το «αμερικανοπρεπέστερο» επετεύχθη, η δράση του κινήματος αυτού ανεστάλη επιδεικτικά.
Οι πολίτες που δεν πλήρωναν τα τέλη των διοδίων για όσο καιρό το ανωτέρω κίνημα προέβαινε σε ενεργό ακτιβισμό (τραμπουκισμοί, φθορά δημόσιας περιουσίας κ.λπ.),
σήμερα πληρώνουν κανονικότατα τα πρόστιμα που τους έρχονται φωτογραφικά στο σπίτι με φακελλάκια και... «δεν κουνιέται φύλλο».
Εφόσον η παρούσα κυβέρνηση δεν θίγει τα συμφέροντα των αμερικανών επικυριάρχων μας, η φοροεισπρακτική της πολιτική μπορεί να εκτελείται κανονικά.
Κατ΄ αντίστοιχο τρόπο λοιπόν, πώς θα πείσουμε και το σύγχρονο ρωμιό αναρχικό, ότι οι πέτρες που πέταγε στα κεφάλια των μπάτσων και στις βιτρίνες των καταστημάτων, ουσιαστικά αποτελούσαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βάλουν χέρι στα ελληνικά πετρέλαια οι αμερικάνικες και οι γαλλικές πετρελαϊκές εταιρείες;

Δεν θα με πείσεις ουκ αν με πείσεις, έλεγαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου, για να δείξουν το μέγεθος του προβαλλόμενου εγωισμού των ανθρώπων… και είχαν δίκιο.

Η επιστράτευση της «αλητείας» και του «περιθωρίου» που στερείται παντελώς κρίσης και επαρκούς πληροφόρησης, δεν είναι κάτι δύσκολο για τα μεγέθη των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τέτοια συμβάντα έχουν καταγραφεί στο πέρασμα της ιστορίας, αλλά φυσικά γράφονται με ψιλά γράμματα.


Ρωμιοί βασιβουζούκοι ─αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί─ εν δράσει! Πάντα προς υπεράσπιση των... αμερικάνικων συμφερόντων.«Αλήτας τινας Άραβας»

Στο δημοσίευμα που παραθέτουμε παρακάτω από εφημερίδα του 1904, περιγράφονται οι προσπάθειες των άγγλων να βάλουν «χέρι» σε νέες κτήσεις της Αραβικής χερσονήσου. Οι άγγλοι είχαν ήδη καταλάβει το Κουβέιτ, μη επαρκούμενοι όμως σε αυτό, ήθελαν και την κατάληψη της παρακείμενης νήσου Μασσιράχ.

Όπως αποκάλυψαν οι γερμανικές εφημερίδες της εποχής, το επεισόδιο ήταν στημένο. Η κυβέρνηση της Αγγλίας τότε, επιστράτευσε «αλήτας τινας Άραβας...» κ.λπ..


«Η πονηρία της Αλβιώνος. Πώς αποκτούν τας κτήσεις οι άγγλοι», εφημερίδα «Αθήναι», 2 Νοεμβρίου 1904.


Παρατίθεται ολόκληρο δημοσίευμα:

Η πονηρία της Αλβιώνος

Πώς αποκτούν τας κτήσεις οι άγγλοι

Μία ψευδής απόπειρα εις τον Περσικόν Κόλπον προς απόκτησιν μιας νησίδος

Αι ανακαλύψεις των γερμανών


Πρό τινων ημερών ανηγγέλθη εις την Αγγλικήν Κυβέρνησιν ότι ο πλοίαρχος και δέκα εξ ναύται του αγγλικού σκάφους «Βαρώνου Ιννερδάλ» κατεσφάγησαν εις μίαν νησίδαν ονομαζόμενην Μασσιράχ, κειμένην εις την έξοδον του Περσικού κόλπου και ανήκουσαν εις το αραβικόν Σουλτανάτον της Μασκάτης.

Η Αγγλική Κυβέρνησις διεμαρτυρήθη εντόνως εις τον Σουλτάνον της Μασκάτης, ο τελευταίος δε αυτός αυτοπροσώπως μετέβη εις την νήσον Μασσιράχ, προέβη εις ανακρίσεις, συνέλαβαν εννέα εκ των δραστών και τους εισάγει εις νόμιμον δίκην τη παρουσία αράβων και άγγλων αντιπροσώπων.

Η ικανοποίησις όμως αύτη δεν αρκεί εις την Αγγλίαν, και η Βρετανική Κυβέρνησις υπέβαλε διακοίνωσιν εις τον Σουλτάνον, από τον οποίον ζητεί την παραχώρησιν της Μασσιράχ εις την Αγγλίαν προς ίδρυσιν ανθρακαποθηκών, πολεμοστασίου και ναυτικού πολεμικού σταθμού, σκοπούντος την προφύλαξιν της ναυτιλίας των Ευρωπαίων εις τα μέρη εκείνα.

Ο Σουλτάνος φαίνεται πρόθυμος να παραχωρήσει εις την Αγγλίαν την νησίδα ταύτην, υπό τον όρον όμως όπως η επικυριαρχία ανήκη εις αυτόν και όχι εις την Αγγλίαν, ήτις κρατεί δι΄ εαυτήν τον λιμένα, τον ναύσταθμον και το φρούριον άτινα πρόκειται να ιδρύση.

Τι αποκαλύπτει ο Γερμανικός τύπος

Και αυτά μεν καθίστανται γνωστά εξ αγγλικών πηγών, προσθέτουν μάλιστα ότι το πλήρωμα το δολοφονηθέν υπό των αράβων απετελείτο υπό ελλήνων ναυτών. Αλλ΄ ο γερμανικός τύπος προβαίνει εις περιεργοτάτην αποκάλυψιν, ήτις φαίνεται απολύτως πιστευτή ─ γνώστης ούσης της πονηρίας της Αλβιώνος και των μέσων ιδίως των πρωτοτύπων άτινα μεταχειρίζεται προς επέκτασιν των κτήσεών της.

Ολόκληρος λοιπόν ο Γερμανικός τύπος εξεστράτευσεν ήδη εναντίον της Αγγλίας, εις ην κυρίως αποδίδει την ήτταν των Γερμανικών όπλων κατά την επανάστασιν την έτι εξακολουθούσαν των Χερρέρος εν τη Νοτιοδυτική Αφρική.

Ο γερμανικός τύπος, αναγράφων την είδησιν ταύτην προσθέτει και τινας λεπτομερείας παραδοξοτάτας, αίτινες δυνατόν μεν να μη έχουν καμμίαν σχέσιν, δυνατόν όμως και να τείνουν πραγματικώς εις το συμπέρασμα, όπερ εξάγουν εξ αυτών. Και το συμπέρασμα τούτο είναι ότι η αγγλική κυβέρνησις μετά την κατάληψιν του Κοβέιτ εν τω Περσικώ κόλπω, ποθούσα να έχη και έτερον ναυτικόν σταθμόν εις την έξοδον του κόλπου τούτου, εδημιούργησεν ολόκληρο το επεισόδιον εν συνεννοήσει μετά του Σουλτάνου εις ον προσέφερεν αδρότατον χρηματικόν ποσόν.

Εδημιούργησε δε το τραγικόν επεισόδιον όπως εξαναγκάση δήθεν των άλλως τε Αγγλόφρονα Σουλτάνον της Μασκάτης να παραχωρήσει την νησίδα Μασσιράχ, χωρίς καμμία άλλη δύναμις να δύναται να την ψέξη δια την κατάληψιν ταύτην, αφού άλλως τε τα αγγλικά σκάφη διατρέχουν καθημερινώς τόσους κινδύνους εις τας θαλάσσας εκείνας.

Οι συνεννοήσειςIMAGE DESCRIPTION

Ούτω η Αγγλική Κυβέρνησις συνεννοήθη με αλήτας τινας Άραβας, οι οποίοι επρόκειτο να χρησιμεύσουν ως δήθεν πλήρωμα του Αγγλικού σκάφους. Ο πλοίαρχος εξήλθεν εις την ξηράν, ενώ ουδεμία ανάγκη υπήρχεν όπως εξέλθη, και έφερε μαζή του τους αλήτας εκείνους συμποσουμένους εις δέκα εξ.

Εξ όλων μόνον ο πλοίαρχος επέστρεψεν εις το πλοίον του, λέγων εις το υπόλοιπο πλήρωμα αποτελούμενον πραγματικώς από Έλληνας και Άγγλους ναύτας, ότι υπέστη επίθεσιν εκ μέρους των ιθαγενών, και ότι μόνος αυτός κατόρθωσε να σωθή, των λοιπών δολοφονηθέντων.

Το γεγονός τούτο αποδίδεται υπό του γερμανικού τύπου εις αηδή κωμωδίαν, όπως επίσης εις κωμωδίαν αποδίδεται και η πομπώδης μετάβασις αυτού του Σουλτάνου εις Μασσιράχ προς ενέργειαν ανακρίσεων και ανακάλυψιν των ενόχων.

Το αποτέλεσμα είνε ότι η Μασσιράχ παραχωρείται εις την Αγγλίαν χωρίς καμμία δύναμις να δύναται να παρέμβη. Εγένετο η εξέλιξις των πραγμάτων τόσο εντέχνως, ώστε και αυταί κατά συμπέρασμα αποκαλύψεις του γερμανικού τύπου ευκολώτερον εις συκοφαντίαν δύνανται να αποδοθούν παρά εις την πραγματικήν αλήθειαν.

Εφημερίδα «Αθήναι», 2 Νοεμβρίου 1904.


Αλήθεια, πού εμφανίζεται το περιστατικό αυτό στα επίσημα ιστορικά κατάστοιχα; Ποιος άραβας γνωρίζει ότι η δράση ορισμένων αλητήριων αράβων στο παρελθόν κατέστησαν τις πόλεις της Αραβικής χερσονήσου αγγλικές αποικίες και τον πλούσιο ορυκτό τους πλούτο αντικείμενο εκμετάλλευσης των εγγλέζικων πολυεθνικών; Μάλλον κανείς.

Η επιστράτευση της αλητείας απ’ ό,τι αντιλαμβάνεστε δεν είναι κάτι που σήμερα ανακάλυψαν οι εγγλέζοι. Το κόλπο απ ότι φαίνεται είναι πολύ παλιό. Ποιος ρωμιός όμως, θα μπορεί να πιστέψει στο εγγύς μέλλον ότι η «αντι-ιμπεριαλιστική δράση των αναρχικών» το 2008, πυροδοτήθηκε από το ίδιο το αμερικανικό imperium; Μάλλον κανείς.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


10 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45669

  14 Μαΐ 2018

  Η μία τάπα μετά την άλλη....οι αναρχορομιοί αμερικανοτσολιάδες...τι άλλο θ ακούσουμε???

 • Ανώνυμος 45663

  13 Μαΐ 2018

  @45661
  Φαπούλες!

 • Ανώνυμος 45661

  12 Μαΐ 2018

  Ειπα κι εγώ ...δεν θα εμφανιστεί ο Bielidopoulos να πετάξει τις κοτσάνες του; Τελικά εμφανίστηκε ως 45660. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς στις μυστικές υπηρεσίες για να το καταλάβει.

 • Ανώνυμος 45660

  11 Μαΐ 2018

  Μαλακιούλες εις τη νιοστή από τον κολλημένο μπαρουφολόγο,
  Ο Ωνάσης όταν άρχισε να δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση του Περού, πήρε τηλέφωνο τον Γκράτσο και του έδωσε εντολή να τα πουλήσει όλα και να τον απαλλάξει από οποιαδήποτε σχέση με τη φαλαινοθηρία και μετά πήγε για άλλες επενδύσεις στα δεξαμενόπλοια κ.λπ.. Τόσο απλά. Τα περί να αγοράσει ποδοσφαιρικές ομάδες για να μπορεί να συνεχίσει τη φαλαινοθηρία είναι αποκυήματα φαντασίας ημιμαθούς και άσχετου με τα επιχειρηματικά.

  \"Κατ΄ αντίστοιχο τρόπο λοιπόν, πώς θα πείσουμε και το σύγχρονο ρωμιό αναρχικό, ότι οι πέτρες που πέταγε στα κεφάλια των μπάτσων και στις βιτρίνες των καταστημάτων, ουσιαστικά αποτελούσαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βάλουν χέρι στα ελληνικά πετρέλαια οι αμερικάνικες και οι γαλλικές πετρελαϊκές εταιρείες;\"

  Τέτοιο ούφο που είναι ο ρωμιός, μπορεί να πιστέψει οποιαδήποτε μπαρούφα, ακόμα και του Simon,

 • Ανώνυμος 45659

  11 Μαΐ 2018

  Οι αναρχορωμιοί κοιμούνται με τα τσαρούχια

 • Ανώνυμος 45658

  11 Μαΐ 2018

  εσας ρε ξεφτιλες εβραιοσυνάρες ποιος σας χρησιμοποιει και σας χρηματοδοτει ρε αληταραδες??????

 • Ανώνυμος 45657

  10 Μαΐ 2018

  Διαφορετική οπτική, μπράβο!

 • Ανώνυμος 45653

  10 Μαΐ 2018

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ
  υπαρχει και η συνταγη με τις πορτοκαλι επαναστασεις....ΚΙΕΒΟ-ΜΕΙΝΤΑΝ e.t.c.

 • Ανώνυμος 45652

  10 Μαΐ 2018

  Επανάσταση όταν πετυχαίνει. Τρομοκρατία όταν αποτυγχάνει.

 • Ανώνυμος 45651

  10 Μαΐ 2018

  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ? τσιμουδια...
  ΣΤΙΝΗΣ και ξερο ψωι
  Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ
  ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ