ΕΜΒΟΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ
ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Ο Δούρειος Ίππος της ανθρώπινης υγείας

Παρενέργειες, βλάβες
και θάνατοι από το εμβόλιο Gardasil

Το Gardasil, το εμβόλιο του ιού των κονδυλωμάτων (HPV) της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, που χορηγείται με ένδειξη την υποτιθέμενη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χορηγείται ήδη στην Αμερική απʼ  τις 29 Ιουνίου του 2006. Έως το τέλος του 2006 το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δέχτηκε τουλάχιστον 385 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για το Gardasil. Στο 66% των περιπτώσεων, δηλαδή σε 253 περιπτώσεις, χρειάσθηκε περαιτέρω διακομιδή σε ιατρείο ή νοσοκομείο. Το Gardasil παρουσίασε παρενέργειες και σε εθελόντριες από αυτές, που έτυχε να γεννήσουν έπειτα από τον εμβολιασμό τους με το εν λόγω σκεύασμα. Τα παιδιά αυτά παρουσίασαν γενετικές ανωμαλίες. Σύμφωνα με τo VAERS, το Gardasil μεταξύ των παρενεργειών προκαλεί και οστεοπόρωση στα μικρά παιδιά λόγω και του αλουμινίου που περιέχει.

    

Φυσικά, δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο, που ξαφνικά δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο «θαυματουργό» νέο εμβόλιο Gardasil της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, η οποία βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας λόγω των θανατηφόρων παρενεργειών ενός προηγούμενου φαρμάκου της, του αναλγητικού Vioxx.


Ο Χάρος (Φαρμακοβιομηχανία Μerck) βγήκε παγανιά.

Οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό περιλαμβάνουν ζαλάδες, πυρετό, εξανθήματα, πρηξίματα, κνησμό, μούδιασμα, λιποθυμίες, εμετούς, κεφαλαλγία, μυαλγία, άσθμα, γαστρεντερίτιδα, σπασμούς, παραισθήσεις, απώλεια συνείδησης, αρθροπάθεια, επιληψία, οστεοπόρωση και το σύνδρομο Guillain-Barre, που δημιουργεί βαριές βλάβες στο Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) και στο Περιφερικό, επιφέροντας παράλυση ακόμα και θάνατο.

    

Φυσικά, αυτές είναι οι άμεσες παρενέργειες του Gardasil, για τις μακροπρόθεσμες όμως, ποιός θα μας πληροφορήσει; Αν σκεφτούμε, ότι οι παρενέργειες των εμβολίων μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 30 έτη μετά την χορήγησή τους, σύμφωνα με την γνώμη του ειδικού για τα εμβόλια Γερμανού παθολόγου και πνευμονολόγου διδάκτορα πολλών Πανεπιστημίων της χώρας του, δρ. Γκέραντ Μπούκβαλντ, που αναφέρει στο βιβλίο του, για τους εμβολιασμούς: «Σε κάθε εμβολιασμό εισάγεται σʼ ένα μικρό παιδί ένα πολλαπλάσιο παθογόνων οργανισμών από εκείνους, που θα ελάμβανε σε μία πραγματική μολυσματική νόσο». («Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμένη στον φόβο» σελ.29)

 
Εμβολιασμοί: Πρόκειται τελικά για μία συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας; (Βλ. «Εμβολιασμοί: Ωφελούν ή βλάπτουν;»)

    


Ποιοί είναι οι πολλαπλάσιοι παθογόνοι αυτοί οργανισμοί; «Σήμερα η Φαρμακευτική βιομηχανία ισχυρίζεται, ότι δεν χρειάζονται –ίσως σπάνια μόνο– ζώα για την παραγωγή εμβολίων, ότι κατέχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιούν καλλιέργειες σε ανθρώπινα κύτταρα Hela ή HDC, που είναι η συντομογραφία του όρου “ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα” – Human Diploid Cells. Όμως πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα, που όμως, δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Η ονομασία Hela προέρχεται απʼ τα αρχικά του ονόματος Henrietta Lacks μιας Αμερικανίδας, απʼ την οποία προέρχονται αυτά τα καρκινογόνα κύτταρα. Επίσης, γίνεται λόγος για κυτταρικές γραμμές ή σειρές πάντα για νʼ αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα. Η Φαρμακευτική βιομηχανία δεν δείχνει να ανησυχεί για έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ της χρήσης καρκινικών κυττάρων για την παρασκευή εμβολίων και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα παιδιά» (σελ. 30). Εκτός απʼ αυτά που αναφέρει ο Μπούκβαλντ έχει πλέον εργαστηριακά αποδειχθεί, ότι τα εμβόλια περιέχουν και υδράργυρο!

    

Δηλαδή τι είδους κυκλώνας πρόκειται να ξεσπάσει και πότε χρονικά θα συμβεί στους οργανισμούς των «θυμάτων» του Gardasil, που δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει παρενέργειες, αν συνυπολογίσουμε τους παράγοντες, που αναφέρει ο Μπούκβαλντ με τον υδράργυρο, το αλουμίνιο και τον εξασθενημένο ιό που περιέχονται στο Gardasil;

Από τι τελικά προσπαθούν να μας σώσουν οι εμβολιασμοί;

Μήπως απʼ την υγεία μας;Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής: Ποιος θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί εάν ήξερε για όλα αυτά τα σκοτεινά πράγματα, ή ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να υποστεί όλες αυτές τις βλάβες άμεσα ή μακροπρόθεσμα, ή ακόμα και να πεθάνει; Κανείς…


Κι ενώ παρά ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έχει κατιούσα πορεία, οι εμβολιασμοί με το Gardasil έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο μαζικός εμβολιασμός ως ένα επί πλέον προληπτικό μέτρο είναι ένα επικίνδυνο πείραμα, που δεν έχει καμία βάσιμη ιατρική αιτιολογία. Τα αποτελέσματα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο Gardasil στην πραγματικότητα είναι απρόβλεπτα, διότι: Το εμβόλιο δεν καλύπτει όλους τους επικίνδυνους τύπους του HPV και δεν είναι ακόμα τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι οι τύποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Επομένως και το Gardasil ίσως δεν έχει καμία σχέση με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας! Ο μαζικός εμβολιασμός επίσης, ενέχει τον κίνδυνο να επικρατήσουν οι τύποι του ιού, που δεν υπάρχουν στο εμβόλιο, ή να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη των τύπων που μάχεται το εμβόλιο.

   

Οι κλινικές δοκιμές της Merck για το εμβόλιο διήρκησαν 2-4 χρόνια. Η Εταιρεία αναφέρει, ότι δεν γνωρίζει για πόσα χρόνια παρέχει ανοσία το πλήρες αρχικό σχήμα του εμβολιασμού. Πολλές γυναίκες εμβολιάζονται για τύπους του HPV, των οποίων είναι ήδη φορείς. Ο HPV 16 για παράδειγμα, είναι από τους συχνότερους τύπους που εμφανίζεται στον γυναικείο πληθυσμό. Τα εμβόλια βέβαια δεν θεραπεύουν προϋπάρχουσες λοιμώξεις, αλλά μάλλον τις επιδεινώνουν. Περιστατικά HPV λοίμωξης, δυσπλασίας τραχήλου και κονδυλωμάτων μετά την χορήγηση του Gardasil έχουν ήδη αναφερθεί στο VAERS ως παρενέργειες.

Στην Αμερική ήδη προσπαθούν να επιβάλλουν την υποχρεωτική χορήγηση του εμβολίου σε κορίτσια και αγόρια (!) ηλικίας 9-15 ετών, προκειμένου να γίνουν δεκτά στο σχολείο. Σε αγόρια προσπαθούν να «πουλήσουν» και σε άλλες χώρες το εν λόγω εμβόλιο!

    

Στην Αυστραλία ο εμβολιασμός με το Gardasil καθιερώθηκε υποχρεωτικά απʼ την 1η Απριλίου του 2009 (σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα!). Έκτοτε πολλές είναι οι περιπτώσεις έντονων παρενεργειών, επιληψίας και παραλύσεων στη χώρα των καγκουρώ. Τα επίσημα στοιχεία, που έχουν δοθεί για 26 νεαρές γυναίκες, που έχουν παρουσιάσει παρενέργειες απʼ το εμβόλιο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν πολλά sites, που αναφέρουν για εκατοντάδες θύματα του εμβολίου.

    

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) εξέτασε τα διαθέσιμα δεδομένα για τα δύο περιστατικά επιληπτικών επεισοδίων με μυοκλονίες (επαναλαμβανόμενες και παρατεταμένες κρίσεις και απώλεια συνείδησης), που αναφέρθηκαν για δύο κορίτσια, τα οποία εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας Gardasil στην Ισπανία.

    

Στη Μ. Βρεταννία η δημοσιοποίηση της ιστορίας της 13χρονης J.T., που είναι ολοκληρωτικά παράλυτη από τις παρενέργειες του εμβολίου, έχει προκαλέσει σάλο. 

    

Στην χώρα μας «οι ειδικοί» είπαν, ότι θα εντάξουν το Gardasil σύντομα στο πλαίσιο των υποχρεωτικών παιδικών εμβολιασμών.


Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα του φαρμάκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισμούς του από το 1990 επιτρέποντας στις Φαρμακοβιομηχανίες να πληρώνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί μακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ, για να εξασφαλίσουν το προνόμιο της έγκρισης. Παράδειγμα αποτελεί το προηγούμενο αναλγητικό φάρμακο της Merc, το Vioxx, το οποίο πήρε έγκριση και αργότερα αποδείχθηκε, ότι συνδέθηκε με 27.785 θανάτους λόγω καρδιακών επιπλοκών.


Η Φαρμακοβιομηχανία Merck, που παράγει το συγκεκριμένο εμβόλιο επισημαίνει, ότι το φάρμακο παραμένει ενεργό για 3,5 χρόνια και έπειτα χρειάζεται νέα επιπλέον δόση. Και το απλό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί καίγονται να κάνουν το εμβόλιο στα κοριτσάκια και στα αγοράκια (!) από 9 ετών, εφʼ όσον ο «κακός» ιός HPV μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής και φυσικά μόνο χωρίς προφυλάξεις;

    

Απλά, η Φαρμακοβιομηχανία Merck υπολογίζεται, ότι θα εισπράξει περίπου 3 δις δολάρια (1,5 έχει εισπράξει ήδη) από τις πωλήσεις του νέου αυτού εμβολίου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω απόσυρσης του επικερδούς Vioxx και υπό του βάρους των 11.000 περίπου μηνύσεων, που εκκρεμούν απʼ τους συγγενείς των θυμάτων του Vioxx.

Συγκοπή ονομάζεται η παροδική απώλεια της συνείδησης λόγω γενικευμένης εγκεφαλικής ισχαιμίας. Το ιατρικό κατεστημένο έχει χαρακτηρίσει τα συγκοπικά επεισόδια, που συμβαίνουν μετά από εμβολιασμούς ως ακίνδυνα (!), όμως στην περίπτωση του Gardasil κάποια συνοδεύονται και από άλλα νευρολογικά συμπτώματα ανάμεσά τους παραλύσεις και επιληψίες.

    

Ένα κορίτσι στις Η.Π.Α. δεκατεσσάρων ετών, αφού εμβολιάσθηκε και ο γιατρός βγήκε από την αίθουσα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από τον πάγκο, που καθόταν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στη μύτη. Ένα άλλο κορίτσι της ίδιας ηλικίας παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο σημείο της ένεσης, λιποθύμησε και έπεσε από το εξεταστικό κρεβάτι. Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα επανάκτησε τις αισθήσεις του και εμφάνισε πονοκέφαλο, εμετό, διαταραχή όρασης και πρόβλημα ομιλίας. Τελικά κατέληξε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Επίσης ένα κορίτσι δεκατριών ετών, αφού εμβολιάσθηκε για HPV και ηπατίτιδα Α και βγήκε στο διάδρομο, λιποθύμησε και παρουσίασε τονικούς - κλονικούς σπασμούς για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι σπασμοί αυτοί είναι συνήθως τα πρώιμα στάδια κρίσεων επιληψίας.


Σήμερα, το δημοσιογραφικό κατεστημένο σε συνεννόηση με το ιατρικό κατεστημένο, κρύβουν επιμελώς απʼ τον κόσμο τους σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία που παρουσιάζει το Gardasil. Αντιθέτως το εμβόλιο προπαγανδίζεται ως το «θαύμα» της σύγχρονης Ιατρικής, που θα σώσει τις γυναίκες (αλλά και τους άντρες!) του πλανήτη από τον θανατηφόρο καρκίνο της μήτρας. Η παραπληροφόρηση αυτή και η διασπορά του τρόμου για τον δήθεν κίνδυνο του καρκίνου της μήτρας, δημιουργεί τον απαιτούμενο πανικό, όπου και καθιστά την επιλογή του εμβολιασμού ως μονόδρομο.

   

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί κατά τους τελευταίους μήνες από το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Εμβολιασμούς της Αμερικής (NVIC) κατόπιν «ειδικής» επεξεργασίας των αναφορών του VAERS. Όμως, σύμφωνα με σοβαρές εκτιμήσεις υπάρχουν πληροφορίες, ότι μόνο το 4% των ιατρών στις Η.Π.Α. (γιατί άραγε;) αναφέρουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες στο VAERS. Δηλαδή, ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών μετά την χορήγηση του Gardasil μπορεί να ανέρχεται και σε πολλές χιλιάδες θυμάτων! Αντʼ αυτών των τραγικών αριθμών θυμάτων του Gardasil, τα Μ.Μ.Ε. παγκοσμίως «πουλάνε» στις μάζες την ανύπαρκτη γρίππη των χοίρων! (Διαβάστε στην "Ελεύθερη Έρευνα": «Από την απάτη της γρίππης των πτηνών, στην απάτη της γρίππης των χοίρων» και «Η γρίππη του ψεύδους και ο χορός των δισεκατομμυρίων...»


Σήμερα δεν ζούμε σε κοινωνία, όπου η γνώση και η αλήθεια κυκλοφορούν ελεύθερα, το δε δικαίωμα επιλογής σε θέματα υγείας δείχνει αβέβαιο, αφού άλλοι αποφασίζουν πλέον για εμάς (για το καλό μου… που λέει και το γνωστό τραγούδι).


Μήπως τελικά τα οράματα των Φαρμακοβιομηχανιών για την «βελτίωση» της ανθρώπινης υγείας μέσω αυθαιρέτων παρεμβάσεων στο γενετικό υλικό με αποτέλεσμα τις μεταλλάξεις, έχουν ως σκοπό ή και πρότυπό τους το γνωστό σε όλους μας κινηματογραφικό τέρας Frankenstein;

Το μέλλον αβέβαιο!

  Το μέλλον μας επιφυλάσσει κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, μάλλον πολύ χειρότερες. Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών βρίσκονται αυτή την στιγμή εμβόλια τύπου D.N.A., όπως αποκαλούνται, αποτελούμενα από απλό κυκλικό D.N.A. πλάσμα, στο οποίο έχουν εισαχθεί το γονίδιο, που κωδικοποιεί για το επιλεχθέν αντιγόνο και ένας εκκινητής για την έκφραση του γονιδίου στα ευκαρυωτικά κύτταρα. Με απλά λόγια ετοιμάζεται ένα πείραμα εμβολιασμού με γενετικές παρεμβάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, διότι τα νέα αυτά «θαύματα» των Φαρμακοβιομηχανιών, θα μπορούν να επεμβαίνουν και να τροποποιούν το γενετικό υλικό των ανθρώπων. Δηλαδή οι «ειδικοί» μιλάνε καθαρά πλέον για γενετικές μεταλλάξεις μέσω εμβολιασμών…

    

Με βάση τον εκτροχιασμό της ανθρώπινης υγείας μέσω των χημικών φαρμάκων και των εμβολιασμών, που εισάγονται απρόσκοπτα και σε τεράστιες ποσότητες στα ζώα, στα φυτά και στους ανθρώπους (με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο), αλλά και των μεταλλάξεων, που μεθοδεύονται και ήδη γίνονται σε πολλά είδη, η υπόθεση υγεία στο εγγύς μέλλον θʼ αποτελεί για όλα τα είδη και κυρίως για τον άνθρωπο, πολύ μακρυνό παρελθόν...

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


6 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 39534

  10 Αυγ 2016

  http://ellinikahoaxes.gr/2016/08/10/ta-praktika-tis-protis-dikis-gia-eidisi-hoax/

 • Ανώνυμος 39164

  28 Ιουλ 2016


  Στην Κίνα η πρώτη κλινική δοκιμή του επαναστατικού CRISPR
  Η τεχνική που επιτρέπει γονιδιακές παρεμβάσεις ακριβείας θα δοκιμαστεί σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
  http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=817106

 • Ανώνυμος 31898

  16 Ιαν 2015

  Θα αναφερθω με προσωπικη εμπειρια {αναφορα στις αμερικανιδουλες που εκαναν εμβολια και ειχαν αμεσες παρενεργειες (συμφωνα με τον αρθρογραφο)}: Ειχα παει να δω συγγενικο μου προσωπο που νοσηλευοταν σε μοναδα για καρδιοπαθεις. Διπλα του νοσηλευοταν ενας ανδρας γυρω στα 45. Του συγκεκριμενου ασθενη προσπαθουσε να του παρει αιμα ο γιατρος. Την ωρα της αιμοληψιας ο ασθενης ξαφνικα αρχισε να ιδρωνει, το μονιτορ «κοκκινησε», οι σφυξεις του εδειχναν 42 και ειχε πιεση κατω απο το 8.
  Συμπερασμα: οι αιμοληψιες βλαπτουν.
  lol

 • Ανώνυμος 31785

  15 Ιαν 2015

  Πολυ ψεκασμα.

 • Ανώνυμος 29663

  13 Σεπ 2014

  Αρκετές ανακρίβειες ως συνήθως σε τέτοιου είδους θέματα.
  Για το εμβόλιο Gardasil που δεν περιέχει υδράργυρο ή thiomersal, ούτε ζωντανούς ή νεκρούς ιούς και τις προσπάθειες (lobbying) της Merck να το επιβάλλει στις ΗΠΑ ως υποχρεωτικό:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gardasil

  Για το vioxx και τις συνέπειές του:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rofecoxib

  Και το thiomersal:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy

  Για το δε μέλλον αυτό που αναφέρεται στο τέλος του κειμένου καλείται γονιδιακή θεραπεία.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_therapy

  I.Bielidopoulos

 • Ανώνυμος 29441

  9 Αυγ 2014

  Οι φαρμακευτικές πολυεθνικές όπως Merck, Pfizer, Novartis, Bayer και άλλες τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος που θα έχουν μετά την επένδυση που θα κάνουν. Στον καπιταλισμό που ζούμε οι εταιρίες, δηλαδή οι μάνατζερ και οι μεγαλομέτοχοι, κοιτάζουν να παράγουν έναν προιόν που θα πουλάει στις μάζες όσο γίνεται περισσότερο για να βγάλουν κέρδος. Το αν αυτό το προιόν είναι κόκα-κόλα, ipad, εμβόλια ή όπλα μαζικής καταστροφής αυτό δεν έχει σημασία στα πλαίσια του καπιταλισμού.
  Το λάθος που γίνεται είναι ότι το άρθρο καταφέρεται κατά των εμβολίων θεωρώντας ότι αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!
  Ας πάρουμε για παράδειγμα το εμβόλιο της ευλογιάς:

  "Η ευλογιά πιστεύεται ότι άρχισε να προσβάλλει τον άνθρωπο περίπου το 10.000 π.Χ..[5] Η ασθένεια προκαλούσε το θάνατο σε περίπου 400.000 Ευρωπαίους κάθε χρόνο κατά το 18ο αιώνα (ανάμεσα στους οποίους πέντε εν ενεργεία μονάρχες) και ήταν υπεύθυνη για το ένα τρίτο του συνόλου των τυφλώσεων.[2] Ένα ποσοστό ανάμεσα στο 20-60% όσων προσβάλλονταν -και πάνω από το 80% των παιδιών- πέθαιναν.[6] Η ευλογιά ήταν επίσης υπεύθυνη για την κατάρρευση του πολιτισμού των Ίνκας καθώς και της αποδυνάμωσης της αυτοκρατορίας των Αζτέκων, όπως και για το θάνατο ενός πολύ μεγάλου αριθμού ιθαγενών της βόρειας Αμερικής. Ο αριθμός των θυμάτων ήταν τεράστιος και η εξάπλωση της ευλογιάς ταχύτατη γιατί η ασθένεια ήταν άγνωστη στην αμερικανική ήπειρο· την έφεραν εκεί οι Ισπανοί κονκισταδόρες.

  Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα υπολογίζεται ότι η ευλογιά προκάλεσε 300-500 εκατομμύρια θανάτους.[7][8][9] Στις αρχές της δεκαετίας του '50 υπολογίζεται ότι εμφανίζονταν περίπου 50 εκατομμύρια περιστατικά κάθε χρόνο παγκοσμίως.[10] Το 1967 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε ότι εκείνη τη χρονιά 15 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια και 2 εκατομμύρια πέθαναν.[10] Μετά από επιτυχημένα προγράμματα εμβολιασμού κατά τη διάρκεια των 19ου και 20ού αιώνα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την εξάλειψη της ευλογιάς το 1980. Μέχρι σήμερα, η ευλογιά είναι η μοναδική νόσος του ανθρώπου που έχει εξαλειφθεί πλήρως."

  http://el.wikipedia.org/wiki//Ευλογιά

  I.Bielidopoulos