ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΤΑ
KAI TON TATOH,
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΥΤΣΑ...

Οι μεσαιωνικοί
αλβανικοί εποικισμοί
στον ελλαδικό χώρο

Αλβανική -κι όχι ελληνική-
η καταγωγή των αρβανιτών

   

     Κύρια προσπάθεια τής επιχείρησης δημιουργίας ελληνικής εθνικής ταυτότητας από επίσημους και μη φορείς τής Ρωμιοσύνης από τον 19ο αιώνα και εντεύθεν αποτέλεσε η προσπάθεια «απόδειξης» τής φυλετικής καθαρότητας, δηλαδή τής συνέχειας των σημερινών κατοίκων τού ελλαδικού χώρου στο χρόνο και στο χώρο. Εργασίες - μελέτες από κύκλο λογίων τής εποχής, που δημοσιεύτηκαν κατά κόρον σε διάφορα περιοδικά (Παρνασσός, Ελληνομνήμων, κ.ά.), εξακολουθούν δε αυτούσιες ή παρόμοιες να δημοσιεύονται σε εθνικιστικά περιοδικά και ιστοσελίδες ακόμα και σήμερα, αφιερώθηκαν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποδοθεί η προέλευση αρβανίτικων, σλάβικων, τούρκικων κ.λπ. λέξεων, ονομάτων και τοπωνυμίων σε δήθεν παραφθορές τής αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

     Στη νεοελληνική παιδεία στοχοποιήθηκε ο «ανθέλληνας» Φαλμεράγιερ, παρ΄ όλο, που δεν είναι ο μόνος· το σύνολο των περιηγητών (αρχαιολατρών, ιστορικών, απεσταλμένων ξένων κυβερνήσεων κ.λπ.) των μεσαιωνικών χρόνων περιγράφουν την μεγάλη έκταση των εποικισμών στην περιοχή. Απάντηση σε όλους αυτούς επιχείρησε να δώσει ο ιστορικός τής Ρωμιοσύνης, Κ. Παπαρρηγόπουλος (βλ.  Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος) γράφοντας περί τής δήθεν συνέχειας και τής φυλετικής ενότητας των κατοίκων τού ελλαδικού χώρου στη διαδρομή τής Ιστορίας. Η αμφισβήτηση τού κυρίαρχου αυτού ιστοριογραφικού μοντέλου στην επιεικέστερη εκδοχή της επιχειρήθηκε να παρουσιασθεί ως προερχόμενη από ήσσονος αξίας ιστορικούς και στην αυστηρότερη ως εθνική προδοσία.

     Καμμία φυλή όμως, ούτε κανένας λαός στις μέρες μας είναι φυλετικά καθαρός. Στον ελλαδικό χώρο ειδικότερα κι εξ αιτίας των βυζαντινών διωγμών, των επιδημιών, των ανεπάλληλων κατακτήσεων και τής πειρατείας, ο αριθμός των ελληνόφωνων Ρωμιών ελαττώθηκε σημαντικά. Έτσι, ο αριθμός των κατοίκων ενισχύθηκε επανειλημμένα στο πέρασμα τής Ιστορίας από ξένους λαούς, στους οποίους τις περισσότερες φορές δόθηκαν από τις εκάστοτε αρχές επί πλέον κίνητρα, προκειμένου να εγκατασταθούν στην περιοχή και να καλύψουν τα πληθυσμιακά κενά. 

     Θα ξεκινήσουμε στην «Ελεύθερη Έρευνα» την παρουσίαση μιας σειράς μελετών μας σχετικών με τους εποικισμούς (αλβανικών, σλάβικων, τούρκικων κ.ά) στην περιοχή, που εκτείνεται το σημερινό ελληνικό κράτος.

     Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση των αλβανικών εποικισμών.

 

Γενικά ιστορικά στοιχεία για τους Αλβανούς

     Από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς γίνεται πολύς λόγος για  Ιλλυριούς, που κατοικούσαν από την περιοχή τής Βορείου Ηπείρου μεχρι τη σημερινή Κροατία και Σερβία. Οι Ιλλυριοί αποτελούνταν από διάφορα φύλα, τους Ταυλάντιους, τους  Δερρίποες, τούς Δαλματούς, τους Αρδιαίους ή Ουαρδαίους κ.ά., καθώς και το πιο νότιο φύλο, τους πιθανότερους εκγόνους τους, Αλβανούς (καθηγ. Ι. Γ. Κούμαρης, εγκ. λεξ. "Ηλιος", λήμματα "Ιλλυριοί" και "Αλβανοί"). Από την αρχαιότητα ως τα πρώτα χρόνια τού περασμένου αιώνα οι Αλβανοί ήταν σκλαβωμένοι σε άλλες αυτοκρατορίες  και δεν είχαν καταφέρει να σχηματίσουν ενιαίο και ανεξάρτητο βασιλειο. Τον 4ο αιώνα π.Χ., ο βασιλιάς Βάρδυλλις μετάτρεψε την Ιλλυρία σε αξιόλογη τοπική δύναμη. Οι πιο σημαντικές πόλεις των Ιλλυριών ήταν η Σκόδρα (στη σημερινή Αλβανία) και η Ρίζων (στο σημερινό Μαυροβούνιο). Κατά την αρχαιότητα οι Έλληνες είχαν καταλάβει τα παράλια τής Νότιας Ιλλυρίας. Οι αποικίες, που ίδρυσαν κυρίως οι Αθηναίοι, οι Κορίνθιοι και οι Κερκυραίοι στα παράλια τής Ιλλυρίας αναπτύχθηκαν πολύ. Μερικές μάλιστα πόλεις, όπως η Επίδαμνος (σήμερα λέγεται Durrës = Δυρράχιο), η Απολλωνία (Fier), ο Ωρικός (Orikum), η Αυλώνα (Vlora) κι η Εφύρα ήταν ακουστές, γιατί έγιναν κέντρα ανταλλακτικού εμπορίου και αμοιβαίας πολιτιστικής επίδρασης. Στα χρόνια τής μακεδονοκρατίας οι Ιλλυριοί υποτάχτηκαν στους Μακεδόνες και αργότερα στους Ρωμαίους, οπότε σιγά-σιγά εκλατινίστηκαν.

   

     Στη διαδρομή των αιώνων οι Ιλλυριοί είχαν στενές σχέσεις (επικοινωνίες, επιγαμίες) με τους Ηπειρώτες καί πολλές φορές ακολούθησαν την ίδια τύχη. Το αρχαίο όνομα των κατοίκων τής Αλβανίας αν και διατηρήθηκε ως τα βυζαντινά χρόνια, στα νεώτερα ξεχάστηκε. Από τίς πηγές που έφτασαν ως εμάς ξέρουμε, πως ο Έλληνας γεωγράφος Πτολεμαίος τού 2ου  μ.Χ. αιώνα μνημονεύει μια αλβανική φυλή, καθώς και μια αλβανική πόλη, την Αλβανόπολη (το σημερινό αλβανικό χωριό λίγο έξω από τα Τίρανα, Άρβανα). Με τον ερχομό των σλαβικών φύλων τον 7ο αιώνα στα Βαλκάνια, πολλά ιλλυρικά φύλα τού βορά εξαφανίστηκαν, ενώ άλλα καταπιέστηκαν και συγχωνεύτηκαν. Έτσι, σταδιακά, το όνομα Ιλλυριοί αντικαταστάθηκε με το όνομα Αλβανοί από τα λίγα φύλα, που επιβίωσαν. Οι Έλληνες τους κατοίκους τής Αλβανίας τους έλεγαν όχι μόνον Αλβανούς, αλλά και Αρβανούς και Αρβανίτες, οι δυτικοί Arbanenses ή Albanenses, ενώ οι Τούρκοι Αρναούτ. Αργότερα πρόβαλε ένα άλλο όνομα, το Σκιπετάρ, που ακόμα οι  γλωσσολόγοι δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν για την ετυμολογία του. Επειδή η Αλβανία κατακτήθηκε από ξένους λαούς, η σημερινή αλβανική γλώσσα έχει πολλές λέξεις ρωμαϊκές - λατινικές, βενετσάνικες, ελληνικές και τουρκικές.

     Η Αλβανία στη βυζαντινή περίοδο απο τη μια μεριά με το να είναι τόπος βουνήσιος και  άγονος και από την άλλη με το να είναι μακριά από τα τότε εμπορικά κέντρα και σταυροδρόμια έμεινε καθυστερημένη. Η βυζαντινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για την Αλβανία, όπως γιά άλλες επαρχίες κι έτσι οι Αλβανοί έμειναν πολύ πίσω. Αποτελούσαν ξεχωριστές κοινωνικές ομάδες, που λέγονταν φάρες. Αρκετοί Αλβανοί πάντως υπηρέτησαν στο βυζαντινό στρατό και πολλοί ήταν στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι. Μάλιστα μερικοί απ΄ αυτούς πήραν μεγάλα αξιώματα. Βυζαντινολόγοι δέχονται, πως ο αυτοκράτορας τού Βυζαντίου Αναστάσιος Α΄ ήταν Αλβανός, καθώς και η οικογένεια τού Ιουστινιανού. (Βλ. Ούτε ένας έλληνας βυζαντινός αυτοκράτορας!)

   

     Όπως και στις άλλες περιοχές τής Βαλκανικής, έτσι και στην Αλβανία σημειώθηκαν μεγάλες εθνογραφικές μεταβολές από την εισβολή διαφόρων φυλών, όπως κυρίως των Σλάβων. Ο αρχαίος πληθυσμός της ανακατώθηκε με τους λαούς που εισέβαλαν από τον 4ο  αιώνα κι ύστερα από το βορά στο έδαφός της. Τον 7ο αιώνα εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία Σέρβοι καί Βούλγαροι, που με τις επιγαμίες τους με τους ντόπιους άσκησαν  μεγάλη επίδραση. Από την εποχή αυτή και μετά η πολιτιστική αλληλεπίδραση Αλβανών και Σλάβων είναι φανερή κι εκδηλώνεται στα διαμορφωθέντα ήθη καί έθιμα. Η Αλβανία για μια ορισμένη εποχή πέρασε και στην κατοχή των Βουλγάρων, τον 11ο  όμως αιώνα, ο αυτοκράτορας Βασίλειος έδιωξε τους Βούλγαρους από την Αλβανία.

    Στα χρόνια τής παρακμής τού Βυζαντίου, η Αλβανία ξέφυγε από τον έλεγχο τής βυζαντινής κυβέρνησης, οπότε τον 12ο  αιώνα σχηματίστηκαν δύο ανεξάρτητα αλβανικά πριγκηπάτα με επικεφαλής τούς αδελφούς Προγγόνη και Γκίνη, ο οποίος λεγόταν από τους βυζαντινούς Ιωάννης Μπούας ή Σπάτας. Αργότερα, όταν σχηματίστηκε η λατινική αυτοκρατορία, η Αλβανία μαζί με την Ήπειρο και τη δυτική κεντρική Ελλάδα ανήκαν στο δεσποτάτο τής Ηπείρου, ενώ ορισμένες μόνον παράλιες πόλεις της ήταν κτήσεις τής Βενετίας. Στα κατοπινά χρόνια, όταν η βαλκανική αναστατώθηκε από ξένες επιδρομές και πολέμους, η Αλβανία είδε να πηγαινοέρχονται στόλοι και στρατοί των εμπολέμων. Ως εκείνη την εποχή δεν είχαν σημειωθεί ομαδικές μετακινήσεις Αλβανών προς τις νοτιότερες περιοχές. Από τα μέσα όμως τού 14ου  αιώνα πολλοί Αλβανοί μετακινούνται προς τη Θεσσαλία και στο τέλος τού ίδιου αιώνα και τον 15ο, ακόμα νοτιότερα, στην κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά Αργοσαρωνικού και Αιγαίου. Ο Σπυρίδων Λάμπρου, σε μιά σχετικά σύντομη μελέτη του, θεωρεί τούς Αρβανίτες τής Θεσσαλίας λιγότερους από 10.000, αλλά χαρακτηρίζει μιά μεταγενέστερη εποίκισή τους «έτι πολυπληθεστέρα», («Η ονοματολογία τής Αττικής και η εις την χώραν εποίκισις των Αλβανών», Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Επετηρίας, τόμ. Α΄, σελ. 166, 1897.)

     Οι Αλβανοί συνίστανται από δύο διακεκριμένους κλάδους. Τους Γκέγκηδες και τους Τόσκηδες. Οι Γκέγκηδες είναι ψηλοί με σκοτεινό χρώμα τριχών, ενώ οι Τόσκηδες είναι κοντύτεροι, λιγότερο βραχυκέφαλοι και με ανοικτό χρώμα τριχών. Οι αλβανικές αποικίες στην Ελλάδα συνίστανται αποκλειστικά από Τόσκηδες. Ο κλάδος αυτός διαιρείται σε πολλές φατρίες: Τους κυρίως Τόσκηδες, τους Τσάμηδες και τους Λιάπηδες.

*        *        *

   Παλαιότερα υποστηρίχτηκε, πως οι Αλβανοί  ήρθαν στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκαν μάλιστα πολλοί στη Μάνη, από τον 8ο και 9ο αιώνα. (Βλ. μελέτη Σ.Γ. Παναγιωτόπουλου, στο περ. «Εβδομάς», τ.4, 1884, σ. 113 και ΚανελλΙδη, στο ίδιο περιοδικό, τ.4, 1887, φύλ. 37, σελ. 1-3, φύλ. 38, σελ. 3 - 4 και φύλ. 39, σελ. 1). Πρίν όμως από αυτούς, ο Σάθας διατύπωσε τη γνώμη, πως οι Αλβανοί είχαν έρθει στην Πελοπόννησο από τον 7ο  αιώνα και πως οι αναφερόμενοι από τους βυζαντινούς, Σλάβοι και Άβαροι, ήταν Αλβανοί. («Μνημεία τής ελληνικής ιστoρίας», πρόλογοι τόμ. Ι και ΙV).

   

     Η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Ρούμελη, η Αττική, η Μεγαρίδα, το μεγαλύτερο μέρος τής Βοιωτίας, η Πελοπόννησος (όλη η Αργολίδα και η Κορινθία μέχρι την ανατολική Αχαΐα και τη βόρεια Αρκαδία, οι πλαγιές τού Ταΰγετου -Βαρδούνια-, Κάβο Μαλιά -Βάτικα-, βόρεια Καρύταινα, Πύλος, Κορώνη), η νότια Εύβοια και πολλά νησιά (Άνδρος, όλη η Ύδρα, όλες οι Σπέτσες, όλη η Σαλαμίνα, μέρος τής Αίγινας, καθώς και πολλά νησιά τού Αιγαίου, π.χ. Κέα, Κύθνος, Σκόπελος, Ίος, Σάμος, Κάσος κ.ά.) γέμισαν από Αλβανούς, πολλοί από τους οποίους ακόμα και σήμερα μιλούν την αλβανική (αρβανίτικα). (Βλ. Σπυρ. Λάμπρου: «Η ονοματολογία τής Αττικής και η εις την χώραν εποίκησις των Αλβανών» στην «Επετηρίδα Συλλόγου Παρνασσού», τ. 1, 1896, Μ. Λαμπρινίδου: «Οι Αλβανοί κατά την κυρίως Ελλάδα και την Πελοπόννησον», Αθήνα, 1907, Ιωάννη Χρ. Πούλου: «Η εποίκησις των Αλβανών εις Κορινθίαν», Αθήνα, 1950, Π. Φουρίκη: «Μελέτες και άρθρα», στη  «Λαογραφία», τ. 9, 1926, σελ. 507-563, στο περιοδ. «Αθηνά», τ. 40, 1928, σελ. 26-59 και τ. 43, 1931, σελ. 3 και πέρα, στο «Ημερολόγιο Μεγάλης Ελλάδος», 1922, σελ. 404-420), Δ. Πασχάλη: «Οι Αλβανοί εις τας Κυκλάδας», στο «Ημερολόγιο Μεγάλης Ελλάδος», 1934, σελ. 262-282.) 

     Πλήθος Αλβανών κατέκλυσαν και τα Ιόνια. Σύμφωνα με τον Ουίλλιαμ Μίλλερ, έως το 1470, είχαν έλθει 15.000 στη Λευκάδα από την Ήπειρο και 10.000 στη Ζάκυνθο. («Ιστορία τής Φραγκοκρατίας εν Ελλάδι», τόμ. III, σελ. 47.) Το 1528 ο Αλβανικός πληθυσμός τής Ζακύνθου είχε αυξηθεί στα 17.255 άτομα.

     Ο μεσαιωνοδίφης Κ. Σάθας, ανακάλυψε στα αρχεία τής Βενετικής Δημοκρατίας έγγραφα και διατάγματα, που μας μιλούν γι΄ αυτές τις αλβανικές μεταναστεύσεις. Σύμφωνα με αυτά, στις 30.4.1541, αποφασίστηκε από την Βενετική Γερουσία η εγκατάσταση τεσσάρων σωμάτων Αρβανιτών με αρχηγούς τους Παύλο Μπούα, Ρεπούση Μπουζίκα, Γιώργο Γκερμπέση και Αλέξη Γκαμπριέρα στις Βενετικές κτήσεις τής Κρήτης, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Κέρκυρας.

Η κατάληξη -ατ είναι αθροιστική και σημαίνει τους οικιστές, όταν τη βρίσκουμε σε ονόματα χωριών, ή ολόκληρη μία φάρα Αρνανιτών. Επικράτησε στην Κεφαλλονιά με τον τύπο -άτα, από τους πρώτους Αρβανίτες εποίκους, που εγκαταστάθηκαν εκεί κατά τις αρχές τού 16ου αιώνα. Στο χάρτη εικονίζεται ένα μέρος τής Κεφαλονιάς· όλα τα τοπωνύμια είναι σε -άτα, εκτός μιάς Παναγιάς και μιάς Αγίας Ευφημίας.

     Μέχρι σήμερα συναντάμε στα μέρη αυτά Αρβανίτικα ονόματα. Στην Κρήτη: Κούντουρος, Βρεττός κ.λπ.. Στη Ζάκυνθο: Σιγούρος (Σγούρος ή Σγουρός), Μάτεσης, Δούσμανης, Μάρμορης, Κόκλας κ.λπ.. Στην Κεφαλλονιά υπάρχουν ολόκληρα Αρβανιτοχώρια: Κομποθεκράτα (Κομποθέκρα), Μουζακάτα (Μουζάκι), καθώς και ονόματα, όπως Μενάγιας, Λουκίσιας.

     Στην Κεφαλλονιά πρωτοκατέβηκαν οι Αρβανίτες με άδεια τής Βενετσάνικης Διοίκησης τον Μάιο τού 1502 με αρχηγούς τον Γιάννη Σπάτα, Σγούρο Καγκάδη Μπούα, Θόδωρο Μαρκεζίνη, Νικόλα Μενάγια κ.λπ.. (Κ. Σάθα: «Ελληνικά ανέκδοτα», τόμ. Α΄). Ο Θόδωρος Μπούας Γρίβας εποίκισε στα 1502 επίσης, την σχεδόν έρημη κι ακατοίκητη Ιθάκη.

   

     «Ο Μαραθών, αι Πλαταιαί, τα Λεύκτρα, η Σαλαμίς, η Μαντινεία, η Είρα και η Ολυμπία κατοικούνται νυν από Αλβανών και όχι υπό Ελλήνων. Ακόμη και εις τας οδούς των Αθηνών, καίτοι διατελούσης ήδη τόσων χρόνων πρωτευούσης τού Ελληνικού βασιλείου, η Αλβανική γλώσσα ακούεται ακόμη μεταξύ των παιδίων των παιζόντων εις τους δρόμους παρά τον ναόν τού Θησέως και την πύλην τού Αδριανού». (Γεωργίου Φίνλεϋ: «Ιστορία τής ελληνικής επαναστάσεως», μετάφραση: Αλ. Παπαδιαμάντη, τ. Α΄, κεφ. Β΄, σελ. 74, έκδ. «Ίδρυμα τής Βουλής των Ελλήνων», Αθήνα, 2008).

     Παρακάτω θα εξετάσουμε τους αλβανικούς αυτούς εποικισμούς αναλυτικότερα.

 

Γενική παρακμή - ερήμωση τού ελλαδικού χώρου

     Στην Αθήνα, οι ανασκαφές τής Αγοράς απέδειξαν, ότι υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές γύρω στο 580 κι ύστερα μια περίοδος πρόχειρων καταλυμάτων, πού διάρκεσε μέχρι το δεύτερο μισό τού 7ου αιώνα, Στή συνέχεια η περιοχή τής Αγοράς εγκαταλείφθηκε τελείως και ο οικισμός περιορίστηκε στην Ακρόπολη και σε ένα μικρό οχυρωμένο περίβολο προς τη βόρεια πλευρά της.

     Στην Κόρινθο, πολλοί από τους κατοίκους της κατέφυγαν στην Αίγινα περί το 580, ενώ η βυζαντινή παρουσία διατηρήθηκε στο απρόσιτο φρούριο τής Ακροκορίνθου. Στήν υπόλοιπη Πελοπόννησο όλες οι πόλεις εξαφανίστηκαν.  Ο Cyriaco de Pizicolli, γνωστός ως Κυριακός ο Αγκωνίτης, Καλαβρός αρχαιολάτρης περιηγητής τού ιε΄ αιώνα περιγράφει ως εξής τη Σπάρτη: «Είδαμε τα ερείπια μεγάλης πολιτείας, περιφανή αγάλματα, μαρμαρένιους κίονες και επιστύλια σκορπισμένα εδώ κι εκεί στους αγρούς. Από τα μέγιστα κι επιφανέστατα κτίρια απόμειναν το γυμναστήριο από λείο μάρμαρο και πολλά μαρμάρινα βάθρα αγαλμάτων».

   Για την κεντρική Ελλάδα οι μαρτυρίες που έχουμε είναι σποραδικές. Στις Βοιωτικές Θήβες δεν υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη αστικής ζωής ανάμεσα στον 6ο και το δεύτερο μισό τού 9ου αιώνα. Οι Φθιώτιδες Θήβες στη θεσσαλική ακτή καταστράφηκαν στο τέλος τού 6ου ή τον 7ο αιώνα. Ούτε μία παλαιοχριστιανική εκκλησία δεν έμεινε όρθια σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη και την Πάρο. Δεν υπάρχει κανένα δείγμα οικοδομικής δραστηριότητας ανάμεσα στο 600 περίπου και στα πρώτα χρόνια τού 9ου  αιώνα.

     Η Θεσσαλονίκη, έδρα τού έπαρχου τού Ιλλυρικού, παρέμεινε σε βυζαντινά χέρια σε όλη τη διάρκεια των σκοτεινών αιώνων. Τα τείχη της, πού πιθανόν χτίστηκαν περί το 450, περιέκλειαν μια σημαντική έκταση: περίπου 1.750 μέτρα από τα ανατολικά προς τα δυτικά και 2.100 μέτρα από βορρά προς νότο. Πέντε φορές πολιορκήθηκε από τους Σλάβους και τους Αβάρους κι επανειλημμένα προσβλήθηκε από το λοιμό και την πείνα.

   

     Πολλές ιστορικές πηγές αναφέρουν πολλαπλά κρούσματα πανώλης σε πολλά μέρη τού ελλαδικού χώρου. Ειδικά τo 746 η πανούκλα, που μεταδόθηκε στην Ελλάδα και την Ιταλία εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό. Ο αυτοκράτορας τού Βυζαντίου, Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος μνημονεύοντας το γεγονός τού λοιμού και κάνοντας λόγο για την τότε κάθοδο των Σλάβων γράφει, πως «εσλαβώθη πάσα η χώρα» («Περί θεμάτων», ΙΙ, 3). (Για τους σλάβικους εποικισμούς στον ελλαδικό χώρο θα παρουσιασθεί ειδική σχετική μελέτη προσεχώς στην «Ελεύθερη Έρευνα».) Στη «λειψανδρία» αναφέρεται κι ο Κ. Παπαρρηγόπουλος στην «Ιστορία τού ελληνικού έθνους» (τόμ. Δ΄, σελ. 391). Το 1348 η πανούκλα, που έμεινε γνωστή στη μεσαιωνική ιστορία σαν μαύρος θάνατος, θέρισε τη Μεσόγειο και ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη, από τη Μόσχα ως τη Φλάνδρα. Οι πληθυσμοί των ελληνικών ακτών και των νήσων αποδεκατίστηκαν και πάλι.

     Από τον 9ο έως τον 11ο  αιώνα υπήρξε θαλασσοκρατία των Αράβων, οπότε η πειρατεία στις ελληνικές θάλασσες είχε λάβει τρομακτικές διαστάσεις. Η Κρήτη έχει μεταβληθεί από το 823 σε ορμητήριο των Αράβων πειρατών, που ερήμωσαν τα νησιά τού Αιγαίου και τις ηπειρωτικές ακτές. Πολιορκήθηκε η Πάτρα. Η Νικόπολη δέχθηκε επίθεση. Η Αίγινα καταστράφηκε. Η Πελοπόννησος λεηλατήθηκε, εξαφανίστηκε η Δημητριάς. Το 904 οι Σαρακηνοί πειρατές κυρίευσαν τη Θεσσαλονίκη κι αιχμαλώτισαν 22.000 ανθώπους.

     Ο Λέων Χοιροσφάκτης, πρεσβευτής τού Βυζαντίου στους Άραβες τής Μάλτας, τής Ταρσού και τής Βαγδάτης, υπερηφανευόταν, ότι κατόρθωσε να εξαγοράσει (πέτυχε «αλλάγιον») εκατόν είκοσι χιλιάδες αιχμαλώτους, που είχαν συλληφθεί κατά τις επιδρομές των πειρατών στα εδάφη τής αυτοκρατορίας. Τη θαλασσοκρατία των Αράβων ακολούθησαν οι νορμαδικές επιδρομές και οι σταυροφορίες. Η πειρατική δράση ξανάρχισε ακολουθώντας την πορεία των δραματικών γεγονότων, που συντάραξαν την ανατολική λεκάνη τής Μεσογείου. Έτσι και κατά τον 12ο αιώνα ήταν αβέβαιη η έκβαση τού ταξιδιού στο Αιγαίο. Τότε, η Αττική βρισκόταν στο έλεος των πειρατών, Τούρκων, Λατίνων και Ελλήνων. Οι αυτοκρατορικές φυλακίδες δεν περιπολούσαν πιά στο Σαρωνικό και τον Ευβοϊκό και οι παράκτιες φρουρές ήταν τόσο αραιές, που αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν τις επιδρομές.

   

     Ορμητήρια των κουρσάρων ήταν η Αίγινα, η Σαλαμίνα και η Μάκρη (πρόκειται για την απέναντι τού Λαυρίου, Μακρόνησο, όπου υπήρχε μονή τού Αγίου Γεωργίου). Η Αίγινα είχε ερημωθεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει το νησί κι όσοι απέμειναν συνεργάζονταν με τους πειρατές. Ασύδοτοι αποβιβάζονταν στις ακτές τής Αττικής, απογύμνωναν και αιχμαλώτιζαν τους κατοίκους και ακρωτηρίαζαν ή ρινοκοπούσαν όσους δεν μπορούσαν να προσφέρουν λύτρα. Κλάδευαν τα χέρια των ανθρώπων «σαν ξερόκλαδα». Και γέμισε ο τόπος από «χειροτμήτους» και «ρινοτμήτους». Κι είχαν τόσο αποθρασυνθεί, που εισχωρούσαν και στα μεσόγεια. Οι πειρατικές επιδρομές είχαν ξεκληρίσει τους πληθυσμούς των νησιών και των παραλιακών περιοχών τής ηπειρωτικής Ελλάδας.

    Μεταξύ 1480 και 1546 η πόλη των Αθηνών είχε ξεκληρισθεί από επιδημίες, όπως προκύπτει από το ανώνυμο χρονικό τής Οξφόρδης (Ectesis chronica and chronicon Athenarum, London, 1902.) Οι ιστορικοί συμφωνούν: Η Αθήνα είχε απολησμονηθεί εξ αιτίας τού ιστορικού κενού τόσων αιώνων. Ήταν ένα ασήμαντο κάστρο τής φραγκοκρατίας. Ως το τελευταίο τέταρτο τού 17ου αιώνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη για τους ξένους. Όλοι πίστευαν, πως αποτελούσε ένα σωρό ερειπίων, άν δεν είχε ολότελα εξαφανισθεί. Έγραφε το 1675 ο Guillet: «Είχα διαβάσει κι είχα χίλιες φορές ακούσει, πως η Αθήνα ήταν ένας έρημος τόπος» (Guillet, σελ. 211). Αλλά και και πριν 500 ακριβώς χρόνια βρισκόταν στην ίδια τραγική παρακμή. Όταν ο Μιχαήλ Ακομινάτος ανήλθε στο μητροπολιτικό θρόνο των Αθηνών και μπήκε (το 1175) εν πομπή στην πολιτεία είδε στο «κλεινόν άστυ» χαλάσματα και καλυβόσπιτα εδώ κι εκεί σε πανάθλια στενορύμια. Η Αθήνα, γράφει, ήταν «σωρός ερειπίων οικουμένων υπό ανθρώπων πενομένων».

     Ο Ολλανδός περιηγητής Favolius περιέγραφε την πόλη των Αθηνών ως «μιά πολίχνη φτωχών ανθρώπων». (Hodoeporiki byzantini lib. III auctore Hugone Favolio - Lovanii (Excudebat Servatius Sassenus, 1563).

     Ένα τουρκοχώρι είδε στην Αθήνα και ο Γάλλος ταξιδιώτης Julien Bordier: «Απ΄ αυτή την πανένδοξη πολιτεία δεν έχει απομείνει παρά ένα θλιβερό τουρκοχώρι, που λέγεται Σετίνα και βρίσκεται στα χέρια ενός αγά». (Η Αθήνα ονομαζόταν Σατίνες ή Σετίνες ή Στίνες. Η Ακρόπολη, Κάστρο. O Πειραιάς λεγόταν Πόρτο-Δράκο ή Πόρτο-Λεόνε από το μαρμάρινο λεοντάρι, που άρπαξαν αργότερα οι Βενετοί.)

   

      Ο Γενοβέζος καπετάνιος Francesco - Maria Levanto σημείωνε στο χρονικό του: «Η σημερινή Αθήνα δεν είναι παρά ένας έρημος, άγονος τόπος, κατασπαρμένος με πέτρες». (Prima parte dello specchio del Mare Mediterraneo dal capitan Francesco - Maria Levanto (In Genova, 1664.)

     «Η άλλοτε ένδοξη Αθήνα είναι τόσο ερημωμένη, που φαίνεται απίστευτο, ότι υπήρξε κάποτε ένδοξη. Εγώ, τουλάχιστον, δεν είδα πουθενά φοβερότερο τόπο. Ερημιά, ξεραΐλα, αγκαθιές και βάλτοι.» Εντυπώσεις τού Γάλλου πρεσβευτή, D΄ Aramon, όπως τις κατέγραψε ο γραμματικός του, ο ευγενής Jean Chesneau το 1546. (Jean Chesneau: Le voyage de monsieur d΄ Aramon ambassadeur pour le Roy en Levant, escript par un noble homme Jean Chesneau publie et annote par M. Ch. Schefer (Paris, 1887).

 

Οι Αλβανοί στη Θεσσαλία

     Από τις πηγές που έχουμε βγαίνει το συμπέρασμα, πως ο αλβανικός εποικισμός έγινε ειρηνικά. Οι άποικοι Αλβανοί δεν ήρθαν ως κατακτητές, αλλά αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν άλλοι μεν στην Ήπειρο από το Σέρβο βασιλιά Στέφανο Ντουσάν, που τους είχε στρατιώτες του και τους έδωσε κτήματα και άλλοι προσκαλέστηκαν από τους δούκες και κυβερνήτες τής Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου, καθώς και από τους Βενετσάνους, για να καλύψουν τα κενά στις αγροτικές περιοχές.

   

    Αποικίζοντας τη Θεσσαλία [ο όρος Θεσσαλία (=Βλαχιά) την εποχή εκείνη περιλάμβανε όλη τη Μέση Ελλάδα με την Αιτωλία και την Ακαρνανία], την Αττική, την Πελοπόννησο με μεγάλες ομάδες (πατριές) Αλβανών, ήθελαν να καλύψουν τις γεωργικές ανάγκες των μερών αυτών, γιατί δεν υπήρχαν εργατικά χέρια για την καλλιέργεια τής γης.

     Εκτός από αυτούς τους λόγους όμως, οι Αλβανοί από τα μέσα τού 14ου αιώνα κι έπειτα αντίκριζαν μεγάλες βιωτικές δυσχέρειες. Οι στρατοί, που πέρασαν από τον τόπο τους, το σταμάτημα των ανταλλαγών στη βορειοδυτική Ελλάδα, η εγκατάλειψή τους από τους κυβερνήτες τού Δεσποτάτου τής Ηπείρου και τού Βυζαντίου, δημιούργησαν σε πολλές περιοχές τής Αλβανίας αφάνταστες βιωτικές δυσχέρειες. Αναγκάστηκαν λοιπον ν΄ αφήσουν τα χωριά τους πολλές φάρες και να κατέβουν στη Θεσσαλία και Ήπειρο, για να βρουν τα μέσα τής συντήρησής τους.

    Ο Καντακουζηνός, γράφοντας για τις κινήσεις τού εξόριστου Συργιάννη, δίνει αξιοπρόσεκτες πληροφορίες για τους Αλβανούς τής Θεσσαλίας: «Επιβάς (ο Συργιάννης) νεώς επ΄ Εύβοιαν πλεούσης, εκεί απεκομίσθη πρώτον· έπειτα εκείθεν δια Λοκρών και Ακαρνάνων εις Αλβανούς, οι περί την Θετταλίαν οικούσιν αυτόνομοι νομάδες, διεσώθη κατά φιλίαν παλαιαν, ην προς αυτούς ην πεποιημένος, ότε τής εσπερίας εστρατήγει» (II, 450).

     Ο ίδιος πιο κάτω κάνοντας λόγο για τις προσπάθειες τού Ανδρόνικου Γ΄ (1333) να φέρει την τάξη στην κυρίως Ελλάδα, γράφει: «Διατριβόντα δε εν Θετταλία βασιλέα, οι τα ορεινά τής Θεσσαλίας νεμόμενοι Αλβανοί αβασίλευτοι Μαλακάσιοι, Μπούιοι και Μεσαρίται από των φυλάρχων προσαγορευόμενοι, περί δισχιλίους καί μύριους όντες, προσεκύνησαν ελθόντες και υπέσχοντο δουλεύσειν. Εδεδοίκεσαν γαρ μη, χειμώνας επελθόντος, διαφθαρώσιν υπό των Ρωμαίων (Βυζαντινών) α τε πόλιν οικούντες ουδεμίαν, αλλά όρεσιν ενδιατρίβοντες και χωρίοις δυσπροσίτοις, ων αναχωρούντες τού  χειμώνας δια το κρύος και την χιόνα, άπιστόν τινα εν τοις όρεσιν εκείνοις νιφομένην, ευεπιχείρητοι έσεσθαι εδόκουν» (ΙΙ, 474).

     Άλλη μαρτυρία για την κάθοδο των Αλβανών στη Θεσσαλία και δυτική Στερεά είναι τού Χαλκοκονδύλη, πού φαίνεται έχει υπ΄ όψη του παλαιότερες πηγές: «Αλβανοί δε  ωρμημένοι από Επιδάμνου (Δυρραχίου) και το προς εω βαδίζοντες Θετταλίαν τε υπηγάγοντο σφίσι και τής Μεσογείου Μακεδονίας τα πλέω. Αργυροπολίχνην τε και  Καστορίαν. Αφικόμενοι δε επί Θετταλίαν την τε χώραν σφίσιν υποχείριον ποιησάμενοι),  και τας πόλεις επιδιελόμενοι, κατά σφας ενέμοντο την χωραν, νομάδες τε όντες και  ουδαμί έτι βέβαιον σφών αυτών την οίκησιν ποιούμενοι. Επεί δε και εις Ακαρνανίαν αφικόμενοι γνώμη τού ηγεμόνος Ακαρνανίας αφιεμένης αυτοίς τής χώρας, ενέμοντό τε τήνδε την χώραν» (Ι, 196).

   

    Όσο για την Αχαΐα, εκεί γράφει, πως κατοικούσαν Αλβανοί, στους οποίους είχε επιτρέψει ο αυτοκράτορας να εξουσιάζουν τους τόπους, που τους κατείχαν, ως πατρική κληρονομιά. («Ώκουν άνδρες Αλβανοί, υπό βασιλέως συγχωρηθέντες έρχειν τής πατρώας αυτών χώρας», G. Hertzberg: «Ιστορία τής Ελλάδος από τής λήξεως τού αρχαίου βίου έως σήμερον», μετάφραση: Π. Καρολίδου, τόμ. Α΄, σελ. 555.)

     Από τις παραπάνω πηγές εξάγεται, πως οι πρώτοι Αλβανοί που ήρθαν στη Θεσσαλία ήταν νομάδες - κτηνοτρόφοι. Στην αρχή εγκαταστάθηκαν στα βουνά και αποτελούσαν χωριστές κοινότητες (φάρες - πατριές). Με τον καιρό πολλοί απ΄ αυτούς κατέβηκαν στον κάμπο και έγιναν γεωργοί ή ξενοδούλευαν στα φέουδα των βυζαντινών και άλλων αρχόντων τής Θεσσαλίας.

     Η παλαιότερη μαρτυρία για κάθοδο Αλβανών στη Θεσσαλία είναι μια επιστολή τού Μαρίνου Σανούδου, που γράφτηκε το 1325 και στην οποία γίνεται λόγος για τους Αλβανούς, που εκτόπισαν τους Βλάχους από τη Θεσσαλία. Άλλη μαρτυρία είναι  έγγραφο τού δυνάστη τού Φαναρίου (Θεσσαλίας) με χρονολογία 1342. Από τα όσα γράφει ο Κατακουζηνός, βγαίνει, πως οι πρώτοι Αλβανοί, που εγκαταστάθηκαν στα θεσσαλικά βουνά, ήρθαν γύρω στο 1315. (Βλ. Ιωάν. Χρ. Πούλου: «Η εποίκησις των Αλβανών εις Κορινθίαν», σελ. 14).

   

     Μέσα σε 30 χρόνια οι Αλβανοί, που κατέβηκαν κι εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλία,  όχι μόνο πλήθαιναν πολύ, αλλά και με την εργατικότητά, τους, έγιναν περιζήτητοι. Ήταν λιτοδίαιτοι και χωρίς αξιώσεις μισθών. Γι΄ αυτό πρόσφεραν σχεδόν δωρεάν την εργασία τους στα αφεντικά - τσιφλικάδες.

    Στη Θεσσαλία, στα χρόνια αυτά οι Βλάχοι αποτελούσαν την πλειοψηφία τού πληθυσμού. Όμως, όταν οι Αλβανοί πλήθαιναν, άρχισαν να εκτοπίζουν από το θεσσαλικό κάμπο τους Βλάχους. Ακόμα πρέπει να έχουμε υπ΄ όψη, πως οι Βενετσάνοι, που κατείχαν τότε τον Πτελεό (Φτελιό) στη νοτιοανατολική μεριά τής Θεσσαλίας, έμειναν ευχαριστημένοι από την αλβανική μετανάστευση, γιατί οι Άλβανοί χρησίμευαν και σαν φύλακες τής ανατολικής Θεσσαλίας από τις επιδρομές των Καταλανών, που ήταν εγκατεστημένοι στα Σάλωνα (Άμφισσα). [«Πλην δε των ποικίλων τούτων μνηστήρων τής κληρονομίας των Αγγέλων (τής Ηπείρου) εναφανίσθησαν τότε το πρώτον εν τη πεδιαδη τής Θεσσαλίας και μεγάλα πλήθη Αλβανών μεταναστών, αποτελεσάντων νέον και ακμαίον στοιχείον τού πληθυσμού αυτής. Οι Αλβανοί εδήουν άπασαν την ύπαιθρον χώραν και επειδή έφερον μεθ΄ εαυτών τας γυναίκας, ο αριθμός αυτών ηυξήθη ταχέως και ήρχισαν αντικαθιστάνοντες τους Βλάχους, οίτινες μέχρι εκείνου τού χρόνου απετέλουν το μέγιστον πλήθος των εγκατοίκων τής Θεσσαλίας, ήτις εξ αυτών είχε ονομασθεί Μεγαλοβλαχία. Οι δε Βενετοί (τού Πτελεού), εφρόνουν, ότι η αλβανική αύτη μετανάστευσις παρείχε το μέγα κέρδος, ότι δι΄ αυτής απησχολούντο οι Καταλάνιοι ούτως, ώστε να ηυκαίρουν να επιτίθενται κατά των γειτόνων των.» Μίλλερ - Λάμπρου: «Η Φραγκοκρατία εν Ελλάδι», τ. Α΄, 354.]

     Τόσο από τους Βλάχους, όσο κι από τους Αρβανίτες διακρίνονται οι Καραγκούνηδες τής Θεσσαλίας, των οποίων η γλώσσα περιέχει Λατινικά, Ρουμάνικα και Αρβανίτικα στοιχεία. Από παλαιότερα υπήρχε έντονο Αλβανικό στοιχείο στη Δακία (στη σημερινή Ρουμανία περίπου), οι οποίοι παλινόστησαν κι ύστερα προωθήθηκαν προς τη Θεσσαλία. Αυτή η φυλή, που αποτελεί επιμιξία Αλβανών και Ρουμάνων, είναι πιθανώς οι Καραγκούνηδες. Οι Αλβανορουμάνοι είναι επίσης γνωστοί και ως Αρβανιτόβλαχοι.   

   

     Οι Βενετοί έφεραν πολλούς Αλβανούς στην Εύβοια, που ορισμένα σημεία της είχαν ερημώσει από την πανώλη. Παραχώρησαν σ΄ αυτούς χέρσες εκτάσεις να καλλιεργούν με τον όρο να διατηρούν αλόγα και να κατατάσσονται οι νέοι απ΄ αυτούς στο στρατό και να φυλάνε την Εύβοια από τους ληστοπειρατές και  άλλους εχθρούς. Το 1363 (8 Ιουνίου) η βενετική Γερουσία διαπιστώνει, ότι «το Νεγρεπόντε  (η πόλη) και ολόκληρο το νησί (τής Εύβοιας) έχουν εποικισθεί και τα εισοδήματα από τους φόρους είναι πολύ αυξημένα»· (βλ. Thiriet, Regestes, I, σελ. 105, αρ. 408). Από την Εύβοια οι Αλβανοί μετανάστευσαν στην Άνδρο και σ΄ αλλά νησιά.

     Σ΄ όλη λοιπόν την Ελλάδα, από στόμα σε στόμα, διαδόθηκε πως οι Αλβανοί, που φημίζονταν ως καλοί στρατιώτες - πολεμιστές, ήταν καί καλοί καλλιεργητές. Γι΄ αυτό άρχισαν από παντού οι φεουδάρχες να καλούν Αλβανούς καλλιεργητές στα κτήματά τους.

     Μιά μαρτυρία ενός Γάλλου γιατρού τής εποχής: «Στην Αράχωβα κατοικούν Έλληνες κι Αρβανίτες μ΄ ένα Τούρκο σούμπαση.» (Spon, περιοδείες 1674-1676).

 

Οι Αλβανοί σε Πελοπόννησο και Αργοσαρωνικό

     Το 1397 60.000 Τούρκοι υπό τον Εγιούπ-Πασά, κατά τους σύγχρονους χρονογράφους, επέδραμαν στην «παλαιάν και ονομαστήν πόλιν τού Άργους πολεμήσαντες έλαβον και υπέρ τας τριάκοντα χιλιάδας αιχμαλώτους λαβόντες εν τη Ασία αποίκους εποίησαν και τα τείχη αυτής χαλάσαντες έρημον κατέλιπον.» Μετά την αποχώρηση των Τούρκων εισέρρευσε πλήθος Αλβανών στον σχεδόν έρημο τόπο, οι οποίοι και την μητρική τους γλώσσα μετέδωσαν και τις πλείστες θέσεις και χωριά μετονόμασαν με τα επώνυμα των προκριτέρων Αλβανικών οικογενειών, τα οποία διατηρήθηκαν μέχρι την πρόσφατη αλλαγή των περισσοτέρων από το σύγχρονο εθνικό ελληνικό κράτος.

   

     Τον καιρό, που κυβερνούσε το Βυζάντιο ο Ιωάννης Καντακουζηνός, ο δεσπότης τού Μυστρά, Μανουήλ Καντακουζηνός, εξ αιτίας, που στην Πελοπόννησο είχε αραιωθεί πολύ ο αγροτικός πληθυσμός από τις επιδρομές των Φράγκων και Τούρκων και σε πολλές περιοχές τα χωράφια και αμπέλια έμειναν ακαλλιέργητα, έστειλε απεσταλμένους στην Αλβανία και κάλεσε 10.000 χιλιάδες Αλβανούς, που ήρθαν με τις οικογένειές τους και εγκαταστάθηκαν στην ύπαιθρο. Ίδρυσαν χωριστούς συνοικισμούς και δούλευαν στα κτήματα των φεουδαρχών για ένα κομμάτι ψωμί.

     Ύστερα από μερικά χρόνια, όταν δεσπότης τού Μυστρά ήταν ο Θεόδωρος Α΄ (ο γιος τού αυτοκράτορα τού Βυζαντίου Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγου), ο Θεόδωρος κάλεσε αλλες 10.000 αλβανικές οικογένειες και τις εγκατέστησε στις διάφορες περιοχές τού  Δεσποτάτου. (Βλ. Ε. Legrand, «Lettres de l΄empereur Manuel Paleologue», Paris, 1893, σελ. 40-41).

     Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Παλαιολόγος, στον επιτάφιο προς τον αυτάδελφό του Θεόδωρο Παλαιολόγο, μας δίνει αξιοπρόσεκτες πληροφορίες για την μετοίκηση χιλιάδων Αλβανών στην Πελοπόννησο: «Αλλά και Ιλλυριοί περί μυριάδα αθρόοι μετοικήσαντες άμα παισί και γυναιξί και θρέμμασι τον Ισθμόν κατέλαβον αυτού δε πηξάμενοι τας σκηνάς και τας κλισίας εκτείναντες αυτοί καθ΄ εαυτούς ήσαν άγγελοι. Ούτως εξαίφνης παρεγένοντο· είτα μηδόλως μελλήσαντες πρεσβείαν πάνυ λαμπράν προς όν αφικνούντο πέμψαντες επυθάνοντο τίποτ΄ αν είη το δοκούν εκείνω περί αυτού, και εισιέναι και μείναι και άπερ άν όδε γνοίη πράττειν αυτούς. Ο δε δέχεται τους πρέσβεις ασμένως και καλώς  παρ΄ εαυτόν τους εξηγουμένους των άλλων και φιλοφρονησάμενος αυτούς παραγεγονότας δεξιώς άγαν και τής εμφύτου γεύσας γλυκύτητος επισπάται τας εαυτών γνώμας· μήτε δ΄ όμηρα λαβών μήτε εγγύας αιτήσας όρκοις ηρκέσθη τοις παρ΄ αυτών, καίπερ οι πλείους παρήνουν μηδαμώς αυτούς εόξασθαι το τε πλήθος δεδιότες και το έθεσιν ετέροις εκείνους ζην υποπτεύοντες αίτιον σκανδάλου γενήσεσθαι... Κτάται τοιγαρούν στρατιάν τοιαύτην ουκ άπειρον μεν τραυμάτων, αγαθήν δε τα πολέμια» (Λάμπρου: «Παλαιολόγεια και Πελοποννησιακά», τ. Β΄, σ. 41 - 42).

   

    Από τα παραπάνω έχουμε επίσημη ομολογία, πως οι Αλβανοί στα χρόνια αυτά δεν ήρθαν σαν επιδρομείς, αλλά σαν σύμμαχοι. Προσκλήθηκαν από το δεσπότη τής Πελοποννήσου Θεόδωρο Παλαιολόγο και εγκαταστάθηκαν στις ρημαγμένες από τους Φράγκους και Καταλάνους περιοχές. Κι έτσι, εξόν που σαν κτηνοτρόφοι και γεωργοί πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες, πολλοί απ΄ αυτούς υπηρέτησαν και ως μισθοφόροι τους Παλαιολόγους.

     Αργότερα, οι Αρβανίτες τής Πελοποννήσου αντιτάχτηκαν στις εισβολές και επιδρομές των Τούρκων και όταν οι Τούρκοι αποφάσισαν να καταλάβουν την Πελοπόννησο, ήταν σχεδόν οι μόνοι, που αντιστάθηκαν και πολέμησαν.

     Όταν διαλύθηκε το Δεσποτάτο τής Ηπείρου, ο Νικηφόρος Δούκας (απόγονος των Αγγέλων Κομνηνών), προσπάθησε να ξαναϊδρύσει το Δεσποτάτο, αλλά οι Αλβανοί το 1358 επιτέθηκαν, τον νίκησαν και ίδρυσαν δικό τους κράτος. Ηγεμόνας τού κράτους αυτού ήταν ο Γκίνης ή Ιωάννης Μπούας (Σπάτας), Αυτός κατέλυσε την Άρτα και την περιοχή της, καθώς και την Αιτωλοακαρνανία και έδιωξε τους Ανδευαγούς από την κεντρική Ελλάδα. Έτσι, ο Αλβανός πρίγκιπας, κατέχοντας τη Ναύπακτο, κρατούσε το ένα από τα κλειδιά τού Κορινθιακού κόλπου.

     Την ίδια πάνω κάτω εποχή και ο βασιλιάς τής Αραγωνίας, που εξουσίαζε τα φραγκικά δουκάτα τής ανατολικής κεντρικής Ελλάδος, κάλεσε Αλβανούς και Έλληνες να ΄ρθουν και να εγκατασταθούν στην ανατολική Στερεά, γιατί και στην περιοχή αυτή ο αγροτικός πληθυσμός είχε αραιωθεί πολύ από τις καταπιέσεις, τα θανατικά, τις εισβολές των ξένων στρατών κ.λπ.. Υποσχέθηκε μάλιστα, πώς για δυό χρόνια θα είναι απαλλαγμένοι από τα καθιερωμένα δοσίματα (φόρους σε είδος ή χρήμα).

*       *       *

     Οι Αλβανοί επήλυδες, που ασκούσαν ποιμενικό βίο, επεκτάθηκαν στις πεδιάδες τής Ήλιδας, τής Αχαΐας και της Μεσσηνίας, γρήγορα όμως, βρέθηκαν στην ανάγκη να αναζητήσουν καταφύγιο κατά τις θερινές περιόδους σε δροσερότερα μέρη τής Πελοποννήσου κι ιδιαίτερα στην ορεινή Αρκαδία. Στα μέσα τού 15ου  αιώνα οι Αλβανοί τής Πελοποννήσου διέθεταν ήδη πάνω από 30.000 άντρες των όπλων.   

     Ύστερα από διάφορα επεισόδια με τους Τούρκους, ορισμένοι Αλβανοί, φθίνοντος τού 15ου αιώνα, πέρασαν το Αραχναίο (άλλοι πήγαν στη Μάνη) και ξεχύθηκαν στην παραλία τής Ερμιονίδας και τής Τροιζήνας κι από εκεί πέρασαν στα κοντινά -έρημα λόγω των πειρατικών επιδρομών- νησιά, Ύδρα, Σπέτσες και Πόρο. Όλες αυτές οι αλβανικές οικογένειες είχαν ως μητρική γλώσσα την αλβανική, την οποία σχεδόν καθιέρωσαν στα νησιά αυτά, όπως μαρτυρούν εξ άλλου και τα τοπωνύμια, όπως π.χ. Πόρτο Χέλι (χέλι στα αλβανικά σημαίνει οβελός, σούβλα), αλλά και τα ανθρωπωνύμια, όπως Μπότασης (από τις αλβανικές λέξεις bote=άργιλος, χώμα και chi=βροχή).

     Σε ένα τουρκικό κατάστιχο περιέχονται ποσοτικά δεδομένα για τον πληθυσμό τής Πελοποννήσου τον 15ο αιώνα, που μας επιτρέπουν να σχηματίσουμε μιά ιδέα για τους οικισμούς τής εποχής εκείνης, τουλάχιστον στη βορειοδυτική ζώνη τής Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα αναλυτικό κατάστιχο τιμαρίων (mufassal defter) τού 1461/1463, το οποίο αναφέρεται σ΄ ένα τμήμα τής σημερινής Αχαΐας και Ηλείας, μας δίνει δηλαδή μιά εικόνα τής περιοχής ακριβώς μετά την κατάκτηση τής χώρας από τους Τούρκους το 1460. Το κατάστιχο αυτό σώζεται στη βιβλιοθήκη «Κύριλλος και Μεθόδιος» τής Σόφιας. (Βλ. P. Assenova - R. Stojkov, Th. Kacori: «Prenoms, noms de famille et noms de localite dans le Nord-Ouest du Peloponnese vers la moitie du XVe siecle», Annuaire de l΄Universite de Sofia. Faculte des Philologies Slaves 68, αρ. 3, 1975, σελ. 213-297. Βλ. επίσης των ιδίων: «Oikonymes et anthroponymes du Peloponnese vers la moitie du XVe siecle», Actes du XVe Congres International des Sciences Onomatiques - Sofia, 1972- Ι, Sofia 1974, sel. 69-72).

 

(Σημείωση: Όπως θα παρουσιάσουμε σε επόμενες έρευνές μας, ειδικά η Πελοπόννησος, είχε προ αιώνων ερημωθεί και εποικισθεί κυρίως από σλάβους. Οι σλάβοι αυτοί, με την πάροδο των αιώνων -δεν εξελληνίστηκαν βέβαια, αλλά- εκρωμαίστηκαν (εκβυζαντινίστηκαν), δηλαδή τούς επιβλήθηκε η επίσημη γλώσσα τής ανατολικής αυτοκρατορίας (ελληνικά) και η επίσημη θρησκεία (ορθοδοξία). Εκβυζαντινισμένοι -ελληνόφωνοι πλέον και χριστιανοί- σλάβοι είναι στην πλειοψηφία τους οι "έλληνες", που συναντάμε ειδικά στην Πελοπόννησο τούς επόμενους αιώνες και καταχρηστικά τους αποκαλούμε έλληνες. Το σωστότερο θα ήταν να τούς αποκαλούσαμε απλά ελληνόφωνους, διότι έτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση τής αρχαιοελληνικής δήθεν καταγωγής τους).


     Σύμφωνα με το παραπάνω κατάστιχο, οι Έλληνες τής περιοχής ήταν λιγότεροι από τους Αλβανούς: καταμετρούνται 1.742 ελληνικές οικογένειες και 1.836 αλβανικές.  Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρειτε στο βιβλίο τού Βασίλη Παναγιωτόπουλου: «Πληθυσμός και οικισμοί τής Πελοποννήσου, 13ος-18ος αιώνας», (έκδ. Ιστορικό Αρχείο, Εμπορική Τράπεζα τής Ελλάδος, Αθήνα, 1987), απ΄ όπου προέρχονται και οι πιο πάνω συγκεντρωτικοί πίνακες.

     Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα χωριά τής ΒΔ Πελοποννήσου μπορείτε να δείτε στο Παράρτημα “Α” (κάντε κλίκ εδώ). Στη στήλη (γ) σημειώνονται με το γράμμα Ε τα ελληνικά και με το γράμμα Α τα αλβανικά χωριά. (Για την περιοχή τής Αχαΐας για παράδειγμα, το ποσοστό των οικισμών με αρβανίτικο όνομα είναι 74,5%). 

 

Το άρθρο λόγω έκτασης έχει αναρτηθεί σε τρία μέρη.

Τέλος Α΄ μέρους άρθρου.

Διαβάστε το Β΄ μέρος τού άρθρου κάνοντας κλικ εδώ.

 

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


180 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 49227

  3 Αυγ 2020

  Με τι μαλακίες κάθεστε και ασχολείστε!

 • Ανώνυμος 49065

  2 Ιουν 2020

  Όταν κάποιος ήταν Αρβανίτης και τον πυροβολούσαν ή τον τρύπαγαν με σπαθί στην μάχη φώναζε 'ο λε λε με μπραβεν γκιαουρ,' δηλάδή 'ωχ με φάγανε οι γκιαούρηδες' και έπεφτε κάτω νεκρός. Βέβαια έβλεπες και πολλούς Έλληνες να φωνάζουν 'μ' έφαγες ωρέ!'

 • Ανώνυμος 47313

  19 Απρ 2019

  Συνδεσμος Αρβανιτων & Αλβανων 2015
  En - In service of the missing human rights of Arvanites in Greece
  Gr - Στην υπηρεσία των ελλειπόντων ανθρώπινων δικαιώματων των Αρβανίτων της Ελλαδας
  Al - Në shërbim të drejtave njerezore të munguara të Arvanitëve ne Greqi
  Το γκρουπ Συνδεσμος Αρβανιτων & Αλβανων 2015 σκοπευει :
  - Ενωση των Αρβανιτων ,
  - Κομμα των Αρβανιτων ,
  - Αρβανιτικες κοινότητες σε καθε περιοχη
  - Αρβανιτες βουλευτες
  - Λευτερια στους καταπιεσμενους Αρβανιτες στο Aρβανιτισμο στην Ελλάδα και Κύπρο
  - Τα Αρβανιτικα η δευτερη επισημη γλωσσα στην Ελλαδα .
  - Κλαδος της Αρβανιτολογιας σε Πανεπιστημιο Αθηνων,Νικοσιας και παντου που εχει Αρβανιτες στην Θηβα, Κορινθο, Σπαρτη, Τριπολη, Λαμια, Λιβαδεια, Θεσσαλονικη, Εβρο, Ιωαννινα, Αρτα, Πρεβεζα, Γρεβενα, Πατρα, Πυργος, Καλλαματα
  - Αρβανιτικο Κομμα στην υπηρεσια των προβληματων των Αρβανιτων
  - Αρβανιτικο Πανεπιστημιο οπως και τα Ελληνικα Πανεπιστημια
  - Αρβανιτικη ραδιοτηλεοραση
  - Αρβανιτικη παιδεια οπως και τη Ελληνικη παιδεια
  - Ζητω οι Aρβανιτες !!
  Κανω εκκληση στους Αρβανιτες.Ενγραφιτε στο γκρουπ μας με εναν like (μου αρεσει )

 • Ανώνυμος 47312

  18 Απρ 2019

  Ανώνυμος 46784
  25 Ιαν 2019
  Το ”Γραικικό γενος"συμβαινει Χριστιανο Ορθοδοξο Γενος.Οι Γραικοι ειναι μονο οι Αρβανιτες επιστημονικα και ρεαλιστικά.
  Ο Κοραής ταιριαζει απολυτα με την επιστημη ακομα μια φορα.
  Το όνομα Γραικός πρέπει αξίως να αποδίδεται εις εκείνους οίτινες κατοικούσι την Ελλάδα και δεν ηξεύρουσι την ελληνικήν φωνήν.".
  Αρα οι Γράικοι της Ελλάδας ειναι αποκλειστικα οι Αρβανιτες που δεν ξερουν λεξη Ελληνικα...
  https://www.facebook.com/ArvanitesShqipetaret/photos/a.620707711362398/1521169791316181/?type=3&theater

 • Ανώνυμος 46888

  13 Φεβ 2019

  https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152

  Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

  »Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του »Δελτα’ του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων …παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιοπυ με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..»[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

 • Ανώνυμος 46880

  12 Φεβ 2019

  ξεφτιλα με λιγα λογια..........μονο σας παρακαλω σουυυυυυυυυτ μην τα πειτε πουθενα παραεξω γιατι μπορει να ξεφτυλιστουμε!

 • Ανώνυμος 46879

  12 Φεβ 2019

  ναι αυτο ειστε ενας σωρος απο μπασταρδεμένους λαους των βαλκανιων... κυριως τουρκους γυφτους αρβανιτες-αλβανους και βλαχους-ρουμανους δηλαδη!ολα τα αλλα ειναι παραμυθακια της χαλιμας για διανοητικα καθυστερημενους που τα εφηυραν με τα οποια οι ιδιοι αυτοι τουρκοαλβανιτοβλαχοι παραμυθιαζουν τους εαυτους τους κι ολο τον υπολοιπο κοσμο γιατι πολυ απλα κατα βαθος ντρεπονται για την αληθινη καταγωγη τους και προσπαθουν με καθε τροπο να την καλυψουν να την κρυψουν ουρλιαζοντας συνεχως οπου σταθουν και οπου βρεθουν πως ειναι απγωνοι των αρχαιων ελληνων!

 • Ανώνυμος 46790

  25 Ιαν 2019

  ΄΄Το χωριό «Greci» (μτφ «Έλληνες») στη νότια Ιταλία κατοικείται από αρβανιτοφωνους που πέρασαν στην απέναντι ακτή πριν από 600 χρόνια από την Ελλάδα…..

  Αρβανιτες του χωριού»» Πιανα ντι Γκρέτσι »,
  μετονομασθεν από το καθεστώς Μουσολίνι σε Πιανα ντι Αλμπανέζι

  »»Από το κλασσικό βιβλίο του Μπίρη “Αρβανίτες, Οι Δωριείς του νεώτερου ελληνισμού” ( σελ. 328 ) για αρβανιτόφωνους της Σικελίας που είχανε ερθει από την Πελοπόνησο.Ο Πέτρος Καρολίδης …Επεχείρησε , όπως γράφει στην σχετική διατριβή του ( Περιοδικό Ελληνισμός , έτος Ζ 1904 σελ. 176 – 183 ) , να μιλήση ελληνικά σε γηραιάν κατοικο της Piana dei Greci ( https://en.wikipedia.org/wiki/Piana_degli_Albanesi In 1941 during Mussolini’s invasion of Greece, the name was changed to Piana degli Albanesi so as to gain the locals support for the fascist regime’s imperialist intentions toward Albania ), εκατάλαβε όμως, ότι εκείνη μόνον αρβανίτικα ήξερε , και το είπε στον Ιταλό ο οποίος του την συνέστησε.Οπότε : “Η αγαθή πρεσβύτις , μόλις ήκουσεν εμού λέγοντος , ότι η γλώσσα αυτής δεν ήτο κυρίως ελληνική , διαμαρτυρομένη, εν αγανακτήσει ανεφώνησε : Io sono propria Greca-Ειμαι γνήσια Γραική»’

 • Ανώνυμος 46785

  25 Ιαν 2019

  Τελικα οι γνωστοί »»’Τουρκαλβανοι»»
  ηταν απλά και μόνο,…….”’εξισλαμισμενοι Αλβανοί”’;;;;;;

  Τουρκοι εγκαταστάθηκαν
  ναι η οχι ,
  σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας
  και ιδιως σε κάθε πόλη και κωμοπολη της ;;;

  Εγινα ποτέ κάποια ανταλλαγή πληθησμών μεταξυ Αλβανίας και Τουρκίας και δεν το ξέρουμε;;;;

  Τι απέγιναν όλοι αυτοί οι Τούρκοι;;;;

  Ειναι γνωστο οτι ένα μερος των προγονων
  των 2 γνωστοτερων Αλβανων,
  του Χοτζα και του Αλη Πασα,
  ειχανε έρθει απο την Ανατολία δηλαδή είχανε τουρκική καταγωγή …..

  Τα ιδια πάνω κάτω ισχύουν και για αρκετους Τουρκοτσάμηδες-Aλβανοτσάμηδες
  και για αρκετους Κοσσοβάρους Σκιπεταρους.

  Οταν ο Ερντογαν ειχε πει
  ”’Το Κοσσοβο εναι Τουρκία και η Τουρκία Κοσσοβο”
  υπήρξανε οι αναμενόμενες αντιδράσεις;;;;
  Γιατί δεν υπήρξανε;;;

  ””Ο στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας διάβασε μήνυμα του επικεφαλής του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ντεζντέτ Όζελ:
  «Η Αλβανία και η Τουρκία έχουν 500 χρόνια κοινής ιστορίας, οι Αλβανοί είναι αδέλφια μας.””
  Για ποιο λόγο αυτά υπόθηκαν και μάλιστα χωρίς κανένα αντίλογο από την επίσημη Αλβανία;;;;

  Για ποιο λόγο στην κεντρικη Αλβανία και το Κοσσοβο
  πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί πανηγυρισανε την εκλογική νίκη του Ερντογάν
  κρατώντας αλβανικές αλλα και τουρκικές σημαίες ;;;;

  Mηπως οι αρχαιοι Πελασγοι ηταν τουρκικής καταγωγής και δεν το ξερουμε;;;;;

  Μα είναι απλό ….

  Γιατί σε αυτές τις περιοχές
  είχανε [και συνεχιζουν να έχουν σε μικρότερο βαθμό ]
  [και] τουρκική εθνική συνείδηση λόγω της μεικτής αλβανοτουρκικής καταγωγής τους.

  Τι συναιβει πριν 1 αιωνα στην Σκιπερια……

  ””Στις 12 Οκτωβρίου 1913 ο Εσάτ πασάς συγκρότησε στο Δυρράχιο
  τη λεγόμενη «Γερουσία τής κεντρικής Αλβανίας» ως αντίβαρο στην κυβέρνηση τής
  Αυλώνας. …..¨¨¨
  Εδω βλεπουμε οτι οι περισσοτεροι κατοικοι της κεντρικης Αλβανιας
  δεν θελανε να ενταχθουν
  σε μια ανεξαρτητη Αλβανια
  οπως ειχε αυτα ανακυρυχθει μολις στην Αυλωνα.

  Ας δουμε τι θελανε …..

  ¨¨Το κύριο αίτημά τους ήταν η απομάκρυνση τού «γκιαούρη» ηγεμόνα Wied και η
  εγκατάσταση στον αλβανικό θρόνο μουσουλμάνου πρίγκιπα.
  Το σύνθημά τους ήταν
  «Dum babën» (στη διάλεκτο τής κεντρικής Αλβανίας σημαίνει «Θέλουμε τον πατέρα
  μας», δηλ. τον σουλτάνο)
  18¨¨¨¨
  Εδω βλεπουμε οτι θελανε για αρχηγο τους τον Οθωμανο αυτοκρατορα
  τον οποιο αποκαλουσανε »’μπαμπα»’ τους οπως ακριβως κανανε και οι Ανατολιτες Τουρκοι
  ¨

  ¨¨Οτιδήποτε σχετιζόταν με το ανεξάρτητο αλβανικό κράτος, οι ισλαμιστές το θεω-
  ρούσαν βέβηλο προς τη θρησκεία τους. Σε κάθε περιοχή, πόλη ή χωριό που καταλάμ-
  βαναν, κατέβαζαν την αλβανική σημαία
  και ύψωναν την τουρκική.¨¨
  Εδω εχουμε τα αισθηματα τους τα οποια ηταν πρωτα
  φιλοοθωμανικα-φιλοτουρκικα
  και δευτερευοντως φιλοαλβανικα η οτιδηποτε αλλο..

  ¨Από την πρωτεύουσα τού κράτους, στην οποία κυμάτιζε η τουρκική σημαία, απηύθυναν χαιρετισμό στον σουλτάνο,¨¨¨
  Δηλάδη οι κατοικοι της κεντρικης Αλβανιας ,η πλειοψηφεια τους,
  υψωσανε οχι την αλβανική
  αλλά την τουρκικη σημαια
  στο Δυρραχιο
  κανοντας το και πρωτευουσα του κρατους τους.

  ¨¨¨¨Την ίδια στιγμή συγκρότησαν
  την Γερουσία τής κεντρικής Αλβανίας
  υπό την ηγεσία τού Μουσταφά Ντρόκι,
  η πρώτη πράξη τής οποίας
  ήταν να φροντίσει την αποστολή αντιπροσωπείας υπό τον Χατζή Αλή στον σουλτάνο,
  προκειμένου να τού προσφέρει το στέμμα τής Αλβανίας183.¨¨

  Δηλαδη θελανε να κανουν ηγεμονα της χωρας τους
  -της ημιαυτονομης περιοχης τους-
  τον ιδιο τον Σουλτανο
  και ολα αυτα το 1913 οταν γινοτανε προσπαθειες
  να γινει η Αλβανια ανεξαρτητη. στην Αυλωνα

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ

  https://ikee.lib.auth.gr/record/285338/files/GRI-2016-17641.pdf

  Μια πολύ ορθή παρατήρηση για τις απαρχές αυτής της συμμαχίας

  Ο Aλβανος διανοουμενος Σαμι Φρασερη στο βιβλιο του »’Sqiperia c’ka qene» αναφερει.
  »’Οι Αλβανοι υποδουλωθεντες στους Τουρκους γινανε συνεργατες τους»
  »Μαζι με αυτους
  επετιθοντο κατα των αλλων εθνων
  ,απεγυμνωνων ,ελεηλατουν,και επεστρεφον στην Αλβανια καταφορτοι λαφυρων»
  »Εκατονταδες χρονια εζησαν ετσι οι Αλβανοι»

 • Ανώνυμος 46784

  25 Ιαν 2019

  Η συνείδηση είναι πράγματι το κυριότερο και ποιό ασφαλές κριτήριο
  εθνοτικής κατάταξης.

  Γιατι αυτή εχει να κάνει με οσα σου παρέδωσν οι πρόγονοί σου.

  Ας δούμε μια ευρέως διαδεδομένη,
  αλλα ,λανθασμένη άποψη.

  Την ελληνικη εθνικη συνειδηση των Αρβανιτων η διαφοροι »»καλοθελητες»»’
  την παρουσιάζουν ως αποτέλεσμα του εθνους κράτους
  που
  διαμορφωνει εθνικες συνειδησεις-
  ”’εξελληνιζει ολοκληρες αλοεθνης λαοτητες”
  και διαφορα άλλα …… ωραία….

  Πχ το αρβανιτικο παραδοσιακό τραγουδι

  ¨¨τρε παπορε σκουαν ε βανε
  νε Σταμπολ νε βεντ τανε [μτφ στην Πολη στα μερη τα δικά μας]

  Το οτι η Αρβανίτες αποκαλουσανε πριν 110 χρόνια την Πόλη
  [που ποτέ δεν υπήρξε Αλβανική η αλβανικό έδαφος,αλλά μόνο ελληνικό] ]
  ως ”’μερη δικά μας”’,
  δεν προβλημάτισε καθόλου τους »»καλοθελητες..

  Η άποψη τους έιναι ότι 4-5 γενιές μετά το 1821
  ειναι λογικό να είχε διαμορφωθει πλέον στους Αρβανίτες
  ,από το ελλαδικό έθνος-κράτος,
  ”’ελληνικη εθνικη συνειδηση΄΄
  η οποία λένε , »’δεν προυπήρχε»’,
  προυπηρχε απλά μια
  ΄΄ορθόδοξη συνείδηση”’.

  Ελα όμως που η ίδια η ιστορία των Αρβανιτών τους διαψεύδει πανηγυρικά…..

  Πχ η περιπτωση της Ιταλίας του 15ου αιώνα ειναι χαρακτηριστική,
  γιατι τότε δεν υπήρχε
  κανένα εθνος κρατος
  και κανένας νεοελληνικός διαφωτισμός
  να τους …..εξελληνίσει

  Το σημαντικότερο παράδειγμα απ ολα …….. οι Αρβανιτες της Βενετίας φυγάδες εκεί από την Πελοπόνησσο.

  Λίγα στοιχεία……

  »Η Βενετία εχει πολλά μνημεία .
  Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) .
  Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

  Οι Μπούιοι/Αρβανίτες,που είχανε καταφύγει εκεί από την Πελοπονησσο
  ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον.
  Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

  Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας,
  την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας
  οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει απο τη βορεια Αλβανια.

  Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, και ιδρύθηκε το 1447.
  Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

  Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες,
  χωρίς κανέναν καταναγκασμό,
  επέλεξαν, όχι απλά να συνεταχθού
  αλλά και να συνιδρύσουν
  με τους υπόλοιπους Ελληνες
  ηδη από τον 15ο αιωνα ,την ελληνικη κοινότητα
  Και μάλιστα σε ένα τόπο που υπήρχε ήδη η ”’αλβανική κοινότητα”.

  Και ένα πολύ χαρακτηριστικό βίντεο για τις αιτήσεις των Αρβανιτων ,
  Μπουα ,Σπάτα ,Λιόση ,Μαλακάση κλπ
  προς τους Βενετούς,
  που κάνουν λόγο για το ”Γραικικό γενος”” αποστωμωνοντας κάθε πανλαβανιστή.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=_jud5CNyYqE

  Αλλή περίπτωση….
  Οι Αρβανίτες στη Νάπολη.
  Οι Μοσχολεων και Μιχαηλ Μπούας
  οχι μονο εγράψανε τα ονοματά τους στην ελληνικη εκκλησια της πολης
  αλλα προσθετουν και το
  »νατιονις γκρεακε» δηλαδη »’εθνικοτις ελληνικη-γραικική» .

  Ο Γαλλος Commines συνομίλησε με τους stradioti
  που είχαν καταφύγει στην Ιταλία
  Aρβανίτες πολλοί εξ αυτών,
  και γράφει για αυτούς
  »Άπαντες ΄Ελληνες στο γένος ,
  αποσπάστηκαν απο τα φρούρια που κατέχουν οι Βενετοί….»
  Για αλλη μια φορά οχι μονο οι Βενετοί αλλα και οι Γάλλοι
  παρα τν αρβανιτοφωνία των stradioti ,
  παραδέχονταν-παρατηρούσανε οτι είχανε ελληνική καταγωγή.

  Αλλη περίπτωση ,πάλι στην Ιταλία ,
  ο Αρβανίτης ποιητής Μπλέση .

  Το ποίημα/θρήνο που έγραψε ο (Αρβανίτης) Μανώλης Μπλέσσης για να θρήνησει την πτώση της Κύπρου στους Οθωμανούς το 1570 αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα ονόματα εφιππων στρατιωτών, και σε κάποιον στρατιώτη Λιόπεση που έχασε την ζωή του υπερασπίζοντας την Λευκωσία. Ας το δούμε αυτό.

  Το κείμενο που ακολουθεί είναι απ’ το ποίημα/θρήνο του Μανώλη Μπλέσση για την “απώλεια” της Λευκωσίας (Manoli Blessi, La Presa di Nicosia), όπως δημοσιεύθηκε στα “Μνημεία Ελληνικής Ιστορίας”, Τόμος 9, σελίδα 262, του Κωνσταντίνου Σάθα. Αναφέρεται σε ορισμένους απ’ τους νεκρούς έφιππους στρατιώτες που “χάθηκαν” στην μάχη της Λευκωσίας.

  “Dove è Stigni, e chel Canacchi,
  Mexsa, Lopossi, et Borbatti,
  con Andruzzo dal mustacchi,
  Petro Bua, cum Stamatti,
  chie andama como ‘l gatti,
  al buscade andavan stretti?”

  Ας το μεταφράσουμε…

  “Που είναι ο Στίνης κι εκείνος ο Κανάκης,
  Ο Μέξας (Μέξης), ο Λιόποσσης (Λιόπεσης) κι ο Μπορμπάτης (Μπαρμπάτης),
  με τον Ανδρούτσο με το μουστάκι (τον μουστακάτο),
  ο Πέτρος Μπούας, με τον Σταμάτη,
  οι οποίοι μαζί (αντάμα) σαν γάτοι,
  πηγαιναν αγκαλιασμένοι στα καρτέρια (σκοπιές η ενέδρες);”

  Στη δυτικη Ηπειρο τωρα…..

  Οι πρόγονοι των Τουρκοτσάμηδων, με την υποστήριξη των Οθωμανών, ήρθαν σε σύγκρουση με τους Μαζαρακαίους (Αρβανίτες) που ήταν ήδη εγκατεστημένοι εκεί

  Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Μπούιων (Αρβανιτών) της Κέρκυρας, οι οποίοι, με την βοήθεια των Βενετών, αποβιβάσθηκαν στην Θεσπρωτία και κατέστρεψαν ολοσχερώς το Μαργαρίτι το 1572.
  Το ποίημα του (Αρβανίτη) Μανώλη Μπλέση “Sopra la presa de Margaritin” αναφέρεται κι εξυμνεί αυτό το γεγονός….

  Δηλαδή έχουμε ένα Αρβανίτη
  που να θρηνεί την πτώση της ελληνικής Λευκωσίας
  και να εξυμνεί την πτώση του Αλβανοτσάμικου Μαργαριτίου.
  Η ελληνική και μη αλβανική εθνική συνείδηση στο μεγαλείο της.

  Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Μανώλης Μπλέσσης στα κείμενα του αποκαλεί τον εαυτό του και τους ομοίους του Αρβανίτες κι Ελληνες .
  Ο Μανώλης Μπλέσσης βέβαια, έγραψε επίσης πως θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και γι’ αυτό οι Σκυπετάροι ιστορικοί δεν θα ασχοληθούν μάλλον ποτέ μαζί του.

  Ο Νικόλαος Μάζης όμως τι ήταν;
  Αυτό μας φέρνει στον Καίσαρα Μάζη, τον πατέρα του Νικόλαου. Ο Καίσαρας Μάζης, όταν εγκατέλειψε οριστικά την Ελλάδα, ίδρυσε στην Σικελία, μαζί με τους συντρόφους του, ένα χωριό. Θα μπορούσε να το είχε ονομάσει Μάζι (=του Μάζη) όπως έκαναν πολλοί Αρβανίτες αρχηγοί την εποχή εκείνη. Όμως προτίμησε να το ονομάσει Casale dei Greci (=χωριό των Ελλήνων). Απ’ τους κατοίκους αυτού κι άλλων παρόμοιων χωριών στρατολόγησε ο Νικόλαος Μάζης τους εφιππους στρατιώτες του Μακεδονικού Τάγματος.

  Η αναφορά των Αλβανών εθνικιστών στις «περιπέτειες» του λεγόμενου «Βασιλικού Μακεδονικού Τάγματος» έχει σοβαρές αδυναμίες γι’ αυτούς και γι’ αυτό σπάνια κάποιος απ’ αυτούς αναφέρεται σ’ αυτό. Κι αυτό γιατί στα τέλη του 18ου αιώνα, ένας ανώνυμος συγγραφέας, ο οποίος μάλλον είχε πολεμήσει στις παρατάξεις αυτού του τάγματος, έγραψε και δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Dissertazione istorico-cronologica del Regimento Real Macedone, nel quale si tratta della sua origine, formazione e progressi e delle sue vicissitudini che gli sono accadute fino all’anno 1767” (=Πραγματεία ιστορική και χρονολογική του Βασιλικού Μακεδονικού Τάγματος, στην οποία περιέχονται η προέλευση, ο σχηματισμός, η πρόοδος και η παρακμή του, όπως έχουν συμβεί μέχρι το έτος 1767), το οποίο, όπως φαίνεται κι από τον τίτλο αναφέρεται στην ιστορία εκείνου του «Μακεδονικού Τάγματος», μέχρι το 1767.

  Ποιό είναι όμως το ενδιαφέρον στο βιβλίο αυτό; Το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι στο βιβλίο αυτό, που αναφέρεται όπως είπαμε στην ιστορία του Μακεδονικού Τάγματος, είναι το πρώτο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό αναφέρεται κι εγκωμιάζει τα διαχρονικά επιτεύγματα του Ελληνικού έθνους στα Ιταλικά εδάφη, θεωρώντας πως τα «κατορθώματα» του Μακεδονικού Τάγματος είναι η συνέχεια των κατορθωμάτων των Ελλήνων που προηγήθηκαν σ’ εκείνα τα Ιταλικά εδάφη. Με άλλα λόγια, ο συγγραφέας εκείνου του βιβλίου θεωρεί πως αυτοί που συμμετείχαν σ’ εκείνο το Μακεδονικό Τάγμα ήταν Ελληνες κι επιπλέον τους κατονομάζει ως τέτοιους.

  Η ύπαρξη εγκωμιαστικών αναφορών στους Έλληνες σ’ ένα τέτοιο βιβλίο δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει ποτέ αποδεκτή απ’ τους Αλβανούς εθνικιστές, οι οποίοι συνηθίζουν να θεωρούν ως σημείο αναφοράς τους Αρμπερέσηδες της νότιας Ιταλίας.

 • Ανώνυμος 46333

  30 Οκτ 2018

  Μέσα στην ανθελληνική σου παράκρουση, με μισές αλήθειες και πολύ σάλτσα, πάντα σε βάρος των Ελλήνων και της ιστορίας, κάνω μερικές σκέψεις.
  Από το αν είναι οι αρβανίτες – αλβανοί ή Ιλλυριοί συγγενείς των πελασγών, μέχρι ότι σκόπιμα επίσης δεν αναφέρεις πχ την μετοίκιση στην σημερινή αλβανία των αλβανών του Καυκάσου (λιάπηδες και γκέκιδες, που δεν έχουν σχέση με τους ντρέδες π.χ)……. μέχρι τους δήθεν πληθυσμούς αρβανιτών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι τα περισσότερα ψέματα. Σου διαφεύγουν (εσύ ξέρεις γιατί) ολόκληρες περιοχές που κατοικούσαν και κατοικούν μόνο αρβανίτες, οι οποίοι ουδέποτε δήλωσαν αλβανοί. Εκχριστιανίστηκαν και εξελληνίστηκαν και μια χαρά διατέθηκαν υπέρ της Ελλάδας. Υπήρξαν περιπτώσεις όπως οι αρβανίτες της σύρου, λόγω του ότι ήταν καθολικοί, δήλωσαν ουδέτεροι και σήκωσαν γαλική σημαία. Στην μάχη του Καρπενησίου που ήταν οι αξιωματικοί τούρκοι και οι στρατιώτες αλβανοί-καθολικοί μισθοφόροι. Με την λογική της ισοπέδωσης που χρησιμοποιείς, θα πρέπει να ψάχνουμε Έλληνες από την Σικελία ως την Ανδόρα και από την Οδησσό ως την Μεσοποταμία, βάσει της ιστορικής μετοίκισης των Ελλήνων. Όσο για την σημερινή τουρκία πάνω από ένα 12% δηλώνουν Ρωμιοί (Έλληνες), όσοι τολμάνε τουλάχιστον.
  Για παράδειγμα η Ηλεία που είχε την μικρότερη κατοίκιση στα πεδινά επί οθωμανών, (λόγω ελών και πειρατών από την δύση), μιλάς για ύπαρξη αρβανιτών, ενώ μόνο στο Λάλα υπήρχαν αλβανοί, και στην Άλβαινα Ολυμπίας (χριστιανοί – αρβανίτες) από την μετακίνηση τους το 1372.Λες για το καράτουλα που αφορά την μεταπολεμική μεταφορά του καράτουλα βερένθη Γορτύνης, το καγκάδι που είναι στην Αχαϊα , το κόκλα που είναι στην Μεσσηνία κ.α και κάνεις άστοχη αναφορά στο Λάλα. Εκεί ήταν όντως χωριό με αλβανούς (τουρκαλβανοί ορκισμένοι στο ισλάμ, ούτε καν μιλούσαν Ελληνικά, περίπου στους 3,500 που αρχικά ήρθαν να καταπνίξουν τα ορλωφικά.
  Τον Ιούνιο του 1821 οι οπλαρχηγοί με εξαίρεση τον αρβανίτη και χριστιανό Πλαπούτα από το Δώριο Μεσσηνίας, ήταν όλοι Έλληνες! Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν και όσοι γλύτωσαν να τραπούν σε φυγή στο λιμάνι της Πάτρας που με την βοήθεια του εκεί αγά τράβηξαν προς την ανατολή. Το τόσο σημαντικό στρατηγικής σημασίας, Λάλα είχε διαλυθεί από Έλληνες με τεράστια σημασία για την συνέχεια, έκβαση, κυρίως για την επερχόμενη μάχη της Τριπολιτσάς! Υπάρχουν στα ορεινά, ελάχιστα ονόματα, τοπωνύμια, ενώ απουσιάζει η γλώσσα, συνήθειες. Στην Ολυμπία για παράδειγμα που το τοπωνύμια μας φωτογραφίζουν , τους σλάβους, που η ιστορία μας λέει ότι έγιναν χριστιανοί, ήταν ειρηνικοί, εξελληνίστηκαν και όχι εκ ρωμαϊστηκαν! Με εκπλήσσει το γράφημα, αλήθεια ποιάς στατιστικής , το 1461-1463, πως 10000 αρβανίτικες οικογένειες που ήρθαν στην Πελοπόννησο το 1372 σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία ,(περιοχές που είχαν πληγεί από την αρπαγή των 60.000 σκλάβων τον 13 αιώνα από τους οθωμανούς), ότι μέσα σε 90 χρόνια ήταν διπλάσιοι από τους Έλληνες, σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας! Αυτά δεν τα αναφέρει ούτε ο Φαλμεράγιερ! Αλήθεια εκείνοι οι 60.000 απαχθέντες, τι εθνικότητα έσπειραν στην ανατολή;
  Η προσφώνηση «Έλλην» είχε απαγορευθεί στο βυζάντιο για θρησκευτικούς κυρίως λόγους αλλά η διοικητική, νομοθετική, διάρθρωση ήταν Ελληνική καθώς και η γλώσσα και οι επιστήμες. Όλοι οι αυτοκράτορες από την δυναστεία των Μακεδόνων, Αγγέλων, Κομνηνών και Παλαιολόγων, ήταν Ελληνικής καταγωγής!
  Απλά αναρωτιέμαι γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα, με λίγη αλήθεια, περίσσιο ψέμα, λες και θα γίνει κανένα δημοψήφισμα και θα δηλώσουν οι αρβανίτες….αλβανοί! Στο μεταξύ για την Ελληνική μειονότητα στην βόρειο Ήπειρο …..άχνα.
  Όλοι αυτοί οι καθαροί λαοί , που έχουν επισκιάσει με προσμίξεις τους Έλληνες, όπως λές, αποφάσισαν ξαφνικά οι αρβανίτες που ήταν αλβανοί , όπως λες, σε συνεργασία με τους σλάβους (που είχαν εκ ρωμαϊστή), όπως λες κρατώντας Ελληνική σημαία, εκφράζοντας Ελληνικά ιδεώδη, μια και οι Έλληνες είχαν εξαφανιστεί , όπως λες, να επαναστατήσουν κατά των οθωμανών για να αναστήσουν τους εξαφανισμένους Έλληνες;
  Ο αστερίξ και ο οβελίξ που είναι;

  ΥΣ. Ο Σολωμός ήταν νόθο παιδί , με Μανιάτισσα μάνα (δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει τόσο έργο και τον Ύμνο εις την Ελευθερία) και δεν όρισε ποτέ καμία περιουσία, αντίθετα είχε οικονομικά και εκδοτικά προβλήματα.

 • Ανώνυμος 45137

  2 Μαρ 2018

  Ανώνυμος 44800
  Ενώ αν έγραφε αρλούμπες ότι οι Ρωμιοί είσαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ότι ήρθατε απο τον Σείριο και υπάρχετε πολύ πριν τους ανθρώπους, θα ήτανε σωστός, έτσι Παπαδόπουλε;

 • Ανώνυμος 44800

  4 Φεβ 2018

  Λάζαρη, εκεί με τους Καραγκούνηδες και με τους Αρβανιτόβλαχους τα έχεις κάνει μπάχαλο. Μάλλον και συνολικά είσαι πολύ θολωμένος. Δεν τόχεις το θέμα . Τι τα θες εσύ αυτά;Μην ανακατεύεσαι παιδί μου σε πράγματα που δεν ξέρεις. Δείχνεις μια εικόνα ανθρώπου που του είπαν να γράψει και δεν ξέρει τι να γράψει. Μάθε τα πρώτα.... χα χα χα χα ....

 • Ανώνυμος 44711

  29 Ιαν 2018

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΒΟΡΕΙΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΛΕΥΚΟΙ ΞΑΝΘΟΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΜΕ ΙΝΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΛΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΞΑΝΘΟΊ ΛΕΥΚΟΙ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΚΩΣΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 44710

  29 Ιαν 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=T3FUKVBH-hs

 • Ανώνυμος 44709

  29 Ιαν 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=68Zrr2REbUw

 • Ανώνυμος 44301

  28 Νοε 2017

  Ανώνυμος 44074 Πρώτον μια χαρα είναι το άρθρο και δεν παραχαρασει τιποτα, έπειτα οι Αρβανίτες τίποτα δεν θα κάνουν γιατί αδιαφορούν, αν οι Βαυαροι μασώνοι εξελληνισαν τους προγονους τους με ευκολία τότε αλλο τόσο εύκολο είναι να επαναπατριστουν στην Αλβανία και πάλι, μέχρι και ο εθνικιστής Σαράντος καργακος το παραδέχτηκε κάποτε μιλοντας απαξιοτικα για τους Αρβανίτες του 1821!

 • Ανώνυμος 44074

  18 Οκτ 2017

  Είστε παραχαράκτες της ιστορίας και ανθέλληνες. Οι Αρβανίτες είναι ο σκληρός πυρήνας του Ελληνικού Έθνους και αυτά που τσαμπουνάτε αν τα πείτε σε Αρβανίτικο χωριό θα σας τσούζει για ένα μήνα. Γκέγκε.

 • Ανώνυμος 43707

  20 Αυγ 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=NEes2lpsJzM

 • Ανώνυμος 43706

  20 Αυγ 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=lNYZqHwZHYM

 • Ανώνυμος 43705

  20 Αυγ 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=38sZgTjELQo

 • Ανώνυμος 43704

  20 Αυγ 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=GdRDAyQdYOQ

 • Ανώνυμος 43703

  20 Αυγ 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=iVI6zw4jW3Y

 • Ανώνυμος 42186

  11 Απρ 2017

  Ανώνυμος 41359 "Ελληνικη Ιλλυρία", με απλά λόγια "ότι δεν μας βολέψει ας το ελληνοποιήσουμε για να το κάνουμε δικό μας".

 • Ανώνυμος 41359

  3 Μαρ 2017

  Η Νέο Αλβανια δεν είχε καμία σχέση με την Ελληνικη Ιλλυρία ούτε και με την Ιλλυρία στην πρώην Γουγωσλαβια.

 • Ανώνυμος 40364

  15 Δεκ 2016

  AΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Η Βενετία εχει πολλά μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

  Οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

  Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει .

  Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447.
  Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

  Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες, χωρίς κανέναν καταναγκασμό, επέλεξαν, τελείως ανεπηρέαστοι, να “συνταχθούν” με τους υπόλοιπους Ελληνες ηδη από τον 16ο αιωνα .

 • Ανώνυμος 39287

  31 Ιουλ 2016

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

  ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

  ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

  ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

  ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

  ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

  ~

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

 • Ανώνυμος 39209

  29 Ιουλ 2016

  Οι ίδιοι οι Αρβανίτες ακόμη και σήμερα αισθάνονται έναν δεσμό με τους Αλβανούς και απο φόβο και μόνο δηλώνουν Έλληνες, χωρίς βέβαια να εξαιρέσουμε και τους λιγοστούς πουλημένους Αρβανίτες που απο συμφέρον δηλώνουν Ελληνάρες, αν η Αλβανία ήτανε η ισχυρή χώρα τότε Αλβανάρες θα δηλώνανε.

  Τώρα εδώ οι Ρωμιοί ας λένε τα δικά τους και ας προσπαθούν να "αποδείξουν" πως οιν Αρβανίτες ήτανε "αρχαιο-ελληνικό φύλλο", τί να λέμε ακόμη και τους Σουμέριους Έλληνες τους κάνανε.

 • Ανώνυμος 38981

  11 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 38965 έγραψε...
  οι αρβανιτες ηταν και ειναι ορθοδοξοι απο την πρωτη στιγμη της εμφανισεως τους στον ελλαδικο χωρο , ακομα και στη Βενετια οπου ιδρυσανε την '''γκρεκικη'''' παροικια και δεν ενταχθηκαν στην ηδη υπαρχουσα ''αλαβνικη'' που ειχανε ιδρυσει καθολικοι αλβανοι γκεκιδες πολεμιστες του Καστριωτη , ενω ως γνωστον οι Μιρδιτες ειναι και ηταν καθολικοι.Αρα ας μην ταυτιζοντε δυο πλυθησμοι οταν η ιστορια δεν αποδυκνυει κατι τετοιο .
  08.07.2016, 22:51:01


  Ποια ιστορία κύριε;; Εδώ μιλάει η γλώσσα! Tα περισσότερα επώνυμα των Αρβανιτών είναι Γκεγκικής προέλευσης, και o Καστριώτης είχε και ορθόδοξους πολεμιστές. Tην θρησκεία την χρησιμοποίησε ως εργαλείο πολιτικής, και για την επιβίωση του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σαν ορθόδοξος, πολέμησε στον oθωμανικό στρατό σαν μουσουλμάνος, και πέθανε σαν καθολικός. Οι Αρβανίτες είναι Έλληνες πολίτες με αλβανικές ρίζες, όπως και oι (Αρμπρέσοι) Αρβανίτες της Ιταλίας είναι Ιταλοί πολίτες με αλβανικές ρίζες.

 • Ανώνυμος 38969

  8 Ιουλ 2016

  Τόσο από τους Βλάχους, όσο κι από τους Αρβανίτες διακρίνονται οι Καραγκούνηδες τής Θεσσαλίας, των οποίων η γλώσσα περιέχει Λατινικά, Ρουμάνικα και Αρβανίτικα στοιχεία.
  ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΙ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ
  ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΙΓΛΩΣΣΟΥΣ ;;;;

 • Ανώνυμος 38967

  8 Ιουλ 2016

  Η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Ρούμελη, η Αττική, η Μεγαρίδα, το μεγαλύτερο μέρος τής Βοιωτίας, η Πελοπόννησος (όλη η Αργολίδα και η Κορινθία μέχρι την ανατολική Αχαΐα και τη βόρεια Αρκαδία, οι πλαγιές τού Ταΰγετου -Βαρδούνια-, Κάβο Μαλιά -Βάτικα-, βόρεια Καρύταινα, Πύλος, Κορώνη), η νότια Εύβοια και πολλά νησιά (Άνδρος, όλη η Ύδρα, όλες οι Σπέτσες, όλη η Σαλαμίνα, μέρος τής Αίγινας, καθώς και πολλά νησιά τού Αιγαίου, π.χ. Κέα, Κύθνος, Σκόπελος, Ίος, Σάμος, Κάσος κ.ά.) γέμισαν από Αλβανούς, πολλοί από τους οποίους ακόμα και σήμερα μιλούν την αλβανική (αρβανίτικα)

  ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ
  ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ

 • Ανώνυμος 38965

  8 Ιουλ 2016

  οι αρβανιτες ηταν και ειναι ορθοδοξοι απο την πρωτη στιγμη της εμφανισεως τους στον ελλαδικο χωρο , ακομα και στη Βενετια οπου ιδρυσανε την '''γκρεκικη'''' παροικια και δεν ενταχθηκαν στην ηδη υπαρχουσα ''αλαβνικη'' που ειχανε ιδρυσει καθολικοι αλβανοι γκεκιδες πολεμιστες του Καστριωτη , ενω ως γνωστον οι Μιρδιτες ειναι και ηταν καθολικοι.Αρα ας μην ταυτιζοντε δυο πλυθησμοι οταν η ιστορια δεν αποδυκνυει κατι τετοιο .

 • Ανώνυμος 38960

  7 Ιουλ 2016


  Ανώνυμος 38942 έγραψε...

  Αποστωμοτικο το επιχειρημα σου

  το γκιωνης εχει σχεση μετους καθολικους;;;

  απο ποτε;;;

  06.07.2016, 00:22:28

  βεβαίως... από την αρχή. Είναι ο τρόπος που οι Γκέγκηδες προφέρουν τα ονόματα των Αγίων. Είναι γκεγκιος διάλεκτος! Είναι κυρίως Μιρδίτες που τους κατέβασαν προς τα κάτω οι Βενετοί.

 • Ανώνυμος 38942

  6 Ιουλ 2016

  Αποστωμοτικο το επιχειρημα σου
  το γκιωνης εχει σχεση μετους καθολικους;;;
  απο ποτε;;;

 • Ανώνυμος 38930

  4 Ιουλ 2016

  Ανώνυμος 38365 έγραψε...

  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...ΠΑΜΕ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...  ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΔΡΥΝΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΩΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΤΟΣΚ [ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ].

  ρε φίλε, τι Τόσκηδες μας λες; Τα περισσότερα επώνυμα Αρβανιτών, είναι Γκέγκκής προέλευσης, και καθολικοί όπως Γκίκας, Γκέκας, Γκίνης, Γκιώνης, και πολλά άλλα.

 • Ανώνυμος 38365

  23 Απρ 2016

  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...ΠΑΜΕ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...

  ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΔΡΥΝΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΩΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΤΟΣΚ [ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ].
  ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ [ Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΙΖΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΩΟΥ , ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΙΝΟΥ ]
  ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΡΙΖΑΣ , ΖΑΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΝΤΖΟΥΡΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
  ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΓΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΖΑΠΠΑΣ [ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΖΑΠΠΕΙΟ ] Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ 1914 Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΩΣ '''ΑΧΡΕΙΟ'''
  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 1940 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.

  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

  ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ

  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΚ [ΓΙΑΝΝΑΚ ,ΧΡΙΣΤΑΚ ,ΒΑΣΙΛΑΚ ] ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ -ΑΚΗΣ

  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ »ʼΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ» ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΟΜΟΝΥΜΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΠΑΣΑ ΚΩΜΟΠΟΛΕΩΣ . ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΛΑΓΟΥΜΤΖΗ ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ .

  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ 1914 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.
  ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ-ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ
  ΔΟΞΑΤΕΣ ,ΚΕΣΤΟΡΑΤΕΣ ,ΣΤΕΓΟΠΟΥΛΟΙ , ΚΡΙΝΑ , ΤΡΑΝΟΣΙΣΤΑ , ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ,
  ΚΑΡΓΙΑΝΗ ΚΛΠ ΚΛΠ.

 • Ανώνυμος 38364

  23 Απρ 2016

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

  Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΝΙΚΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

  ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ '''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΠΡΟ ΤΟΥ 1913 ΗΠΕΙΡΟΥ .
  ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΒΕΖΑ , ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ …. »»ʼΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ »»

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΑΜΙΓΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ [ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΑ] ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΕΠΥΛΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ .

  ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ » .

  ΑΡΑ ΔΙΓΛΩΣΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ »ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ , Η ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΑΝΕ ΑΘΡΟΑ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ .

  ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ- ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »»ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ»ʼ..

  ΤΟ »ΚΥΡΙΩΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ EKΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΙΚΗΣ ΛΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ] ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ , Ο ΒΟΛΝΚΑΜΦ , Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ …. ΓΙΑΤΙ ΟΙ [ΕΞΑΡΧΗΣ ΛΟΓΩ ΜΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ] ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ .

  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  , ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟΥ.

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ …

  ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ Η ΟΤΙ »»ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ »ʼ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ….»ʼΑΛΒΑΝΙΚΗ»ʼ

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ..

  ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ …..

  ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ , ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΣΤΑΣ ΛΙΓΟ ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΩΓΩΝΙ ] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ

 • Ανώνυμος 38000

  1 Απρ 2016

  Τουρκαλβανος είσαι η Σκοπιανός?

 • Ανώνυμος 37018

  1 Φεβ 2016

  ο δυστροπος χαρακτηρας των τουρκοτσαμηδων επιβεβαιωνετε περα απο τις πηγες και τα γεγονοτα της εποχης ακομα και απο μια παλια σκιπεταρικη παροιμια των νοτιων αλβανων, ομοθρησκων μαλιστα των τουρκοτσαμηδων...ελεγε...τσαμ παμπες με θηκ νε μες...ο τσαμης ειναι παμπεσης και εχει το μαχαιρι στη μεση...επισης και ο η υοθετηση του ισλαμ απο αυτη τη φυλη δεν εχει να κανει με καποια ''προτιμηση'' των οσων γραφει το κορανι εναντι του ευαγγελιου φυσικα...αφου ετσι κι αλλιως το κορανι ηταν γραμμενο στη μονη ''''ιερη''' γλωσσα του ισλαμ..την αραβικη...πραγμα που σημαινει οτι κανενας βαλκανιος λαος δεν θα μπορουσε να το διαβασει και αρα να πειστει να αλλαξει θρησκεια....ετσι και οι τσαμηδες...αλλαξανε θρησκεια [μεγαλο μερος αυτων ] λογω του κυματος βιας που ξεσπασε στα πεδινα και ημιορεινα της Θεσπρωτιας μετα την καταπνιξη του κινηματος του Πατρος Διονυσιου Τρικκης ....ενω αλλοι εξισλαμιστηκανε τα επομενα χρονια λογω οικονομικου συμφεροντος βλεποντας τη βελτιωση της ζωης των εξισλαμισμενων συντοπιτων τους [καλυτερα οσμανληδες παρα ραγιαδες οικονομικα-ηθικα-κοινωνικα κλπ]....ετσι και ο φανατισμος προς τον ισλαμισμο ειχε να κανει σιγουρα τοσο με την γεωγραφια της τσαμουριας οσο και μετην χρονικη στιγμη του εξισλαμισμου της περιοχης....αφου μεγαλο μερος των τουρκοτσαμηδων εξισλαμιστηκε σε μια εποχη που οχι μονο στην ηπειρο [ βορεια και νοτια] που ουτως η αλλως εμεινε χριστιανικη και ελληνικη αλλα και στη νοτια αλβανια -τοσκερια , λαμπερια οι εξισλαμσιθεντες αλβανοι ηταν ελαχιστοτατοι ως τοτε ...ετσι για καμποσα χρονια ηταν η μοναδικη εξισλαμισθησα περιοχη σε ολη αυτη τη γεωγραφικη εκταση [ Ηπειρος - Νοτια Αλβανια] ...ετσι ''δεθηκανε''-στηριχτηκανε στη νεα αυτη θρησκεια που τους εδινε τα αντιστοιχα προνομια-δικαιωματα και μια νεου ειδους ταυτοτητα σε καποιο βαθμο[οθωμανικη συνειδηση ]..γινανε δηλαδη πολλοι εξ αυτων ''τουρκοι στη θεση των τουρκων'' σε ολη αυτη τη περιοχη την οποια κουμανταρανε [ας μην ξεχναμε οτι λογω των τουρκοτσαμηδων γεμισε το ορεινο σουλι χριστιανους απο ολες τις γυρω περιοχες και ιδρυσανε το εφταχωρι του σουλιου [τα εφτα χωρια] ... οσο και γεωγραφικα αφου η ΤΣΑΜΕΡΙΑ μετα το εξισλαμισμο της περιβαλονταν τοσο νοτια [χωρια Παργας,Σουλιου,Φαναριου κλπ] οσο και ανατολικα [χωρια Παραμυθιας] οσο και βορεια [ χωρια ορεινης μουργκανας και αγιων σαραντα στη βορεια ηπειρο] απο ελληνικα χριστιανικα χωρια....ετσι ο φανατικος ισλαμισμος αυτης της διγλωσσης φυλης ηταν ουσιαστικα μια ιδεολογια περισσοτερο, η οποια τους διαχωριζε απο τους ραγιαδες χριστιανους γειτονες τους και τους εκανε να αισθανοντε [ και να ειναι βεβαια με βαση τη σαρια ] Η αρχουσα ταξη της περιοχης...ας μην ξεχναμε οτι μεχρι τους βαλκανικους πολεμους ανεβαινανε στα χριστιανικα χωρια της Μουργκανας για να παρουν αυτα που τους ανηκανε μιας και τα χωρια αυτα ηταν τσιφλικια τους ... οπως και τα χριστιανικα χωρια στο καμπο του φαναριου....

 • Ανώνυμος 37007

  31 Ιαν 2016

  ΓΙΑ ΤΟΥς ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ....περα απο τον φανατικο ισλαμισμο των τουρκοτσαμηδων [πραγμα πολυ πιο ηπιο ως τελειως χλιαρο στις υπολοιπες αλβανικες φυλες πλην κοσοβαρων] που προκυπτει τελικα απο τον συνδυασμο των πηγων της εποχης της τουρκοκρατιας που ασχοληθηκανε με αυτη τη φυλη υπαρχει και κατι ακομα σημαντικο.....η διγλωσσια τους.. η διγλωσσια αυτη η οποια περα απο τον Περαιβο ματρυτειτε και απο τον Α.ΒΑΛΝΤΚΑΜΦ την εποχη εκεινη ....ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...''οι τσαμηδες ανδρες και γυναικες εκφραζοντε με ανεση και στην απλοελληνικη εκτος της αλβανικης΄''.....
  και οταν μιλαμε για διγλωσσια μιας μουσουλμανικης φυλης επι εποχης τουρκοκρατιας [που δεν υπηρχανε ουτε ελληνικα σχολεια στα χωρια τους , ουτε ελληνικες εκκλησιες [αφου ηταν μουσουλμανοι ειχανε μονο τζαμια αλλωστε ] που θα βοηθαγανε στη γνωση των ελληνικων απο μια '''καθαρα''' αλβανικη φυλη] ..και οταν μαλιστα τα ελληνικα τα μιλανε εξισου και οι γυναικες [ που τοτε δεν βγαινανε και πολυ απο το σπιτι ωστε να τα μαθουνε απο αλλες ελληνιδες ισως ] και γενικοτερα αν σκεφτουμε οτι εντος του τουρκοτσαμικου θυλακα υπηρχανε ελαχιστοτατα χριστιανικα χωρια ωστε να μαθουν απο αυτους τα ελληνικα κλπ μιας και ο τουρκοτσαμικος θυλακας ηταν πολυ ''συμπαγης'' ...] .... ετσι η διγλωσσια των τουρκοτσαμηδων oφειλεται στη μεικτη καταγωγη τους ..... ''καθαροι'' σκιπεταροι ισλαμικου θρησκευματος της πεδινης -ημιορεινης θεσπρωτιας τα χρονια της τουρκοκρατιας αποκλειετε να γνωριζανε τα ελληνικα [ανδρες και γυναικες] με αλλο τροπο περα απο την απο παππο προς παππο μεταδωση της γλωσσας αυτης [διγλωσσιας για την ακριβεια]
  .... αλβανοελληνες εξισλαμισθεντες γενιτσαροι με λιγα λογια.... αλλωστε με την καθοδο των οποιονδηποτε αλβανοφωνων η διγλωσσων στη Θεσπρωτια , αποκλειετε να ειχε ''ερημωσει'' τελειως η Θεσπρωτια....οι αυτοχθονες ελληνοφωνοι [αλλου πολλοι , αλλου λιγοι] συνεχιζαν να την κατοικουν...ο εξισλαμισμος αυτων και των αλβανοφωνων δηλαδη η κατοπινη κοινη θρησκεια ,οδηγησε στη μιξη των δυο φυλων και στην επακολουθη διγλωσσια τους....

 • Ανώνυμος 36984

  31 Ιαν 2016

  μια βασικη αιτια του ''δυστροπου''χαρακτηρα και του ανθελληνισμου των τουρκοτσαμηδων ηταν οτι ηταν φανατικοι ισλαμιστες.....ο περαιβος πριν 150 χρονια κανοντας μια περιγραφη των αλβανικων φυλων τους χαρακτηριζει θρησκους....κατι που δεν κανει για τις αλλες αλβανικες φυλες τις οποιες περιγραφει....και ο αραβαντινος την εποχη εκεινη αναφερει '''' '''των τσαμηδων εν γενει ο φανατισμος στον ισλαμισμο υπαρχει βαθυτατος''''''''.....
  δυο ακομα περιστατικα που καταδυκνυουν τον φανατικο ισλαμισμο τους-αντιχριατιανισμο τους [ που εξηγει την συνολικη συμπεριφορα τους τοσο κατα την τουρκοκρατια οσο και κατα την καταχη 1941-44 εναντιων των ελληνων συντοπιτων τους.....
  Ο Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, η γνωστή σε όλους μας Παναγία στην Κένταλη,
  (συνοικισμός του Μαργαριτίου), κτίστηκε το 1825, έξω απο τον οικισμό του Μαργαριτίου
  διότι οι εξισλαμιθέντες τουρκοτσιάμηδες δεν επέτρεπαν μέσα στα όρια της κοινότητας αυτής
  χριστιανικό ναό. ..
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΩΤΕΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ 1821 -ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ [ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 1941-44] ....
  ΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.....
  Ο Άγιος Βασίλειος χτίστηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση το έτος 1913 και είναι ο ενοριακός
  ναός του Μαργαριτίου, υπάγεται στην Μητρόπολη της Παραμυθιάς. Το 1930, οι μουσουλμάνοι
  κάτοικοι του Μαργαριτίου, παρότι ζούσαν σε τμήμα της ελληνικής επικρατεις,ειχανε εμπλακει με τον αλβανικο εθνικισμο εχοντας τις πλατες της Φασιστικης Ιταλιας...
  Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι μουσουλμάνοι στο έπακρο και είχαν επιδοθεί σε σημαντικές
  αξιόποινες πράξεις κατά του ελληνικού κράτους και των συμπολιτών τους χριστιανών με διάφορες
  προκλητικές ενέργιες. Μια από αυτές ήταν να κάψουν τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Το 1937
  οι χριστανοί Μαργαριτιώτες ξαναέφτιαξαν τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου
  οι Μαργαριτιώτες.
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ
  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ....ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

 • Ανώνυμος 36615

  17 Ιαν 2016

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΨΙΜΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΙΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ...ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ...ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ

 • Ανώνυμος 36566

  15 Ιαν 2016

  Το πρώτο σχολείο, Ελληνόγλωσσο, στην πόλη ιδρύθηκε το 1724, με την υποστήριξη των κατοίκων του γειτονικού Βίτκουκ. Το σχολείο αυτό καταστράφηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά ξαναχτίστηκε το 1830. Το 1857 λειτουργούσε στην πόλη Ελληνικό σχολείο θηλέων. Το 19ο αιώνα διάφοροι ντόπιοι ευεργέτες όπως ο Ιωάννης Πάγκας δώρησαν χρήματα για την προώθηση της Ελληνικής παιδείας και πολιτισμού στην Κορυτσά, όπως το Μπάγκειο Γυμνάσιο.
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ.....ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

 • Ανώνυμος 36353

  7 Ιαν 2016

  Με τη φράση «Εκείνο το ελληνικό φύλο που κατοικεί στο βουνό Σούλι…» αρχίζει την περιγραφή του για το Σούλι ο Γερμανός διπλωματης Bartholdy («Voyage en Grece fait dans les Anees 1803 et 1804».
  Οι Σουλιώτες (Αρβανιτες,Βλάχοι και Σαρακατσάνοι) αποτελούσαν τμήμα του ρωμαίικου μιλιέτ,είχαν ως επίσημη γλώσσα την ελληνική και δεν έδειξαν κάποια τάση εθνικής διαφοροποίησης από τους Έλληνες ούτε στην μητρόπολη ούτε και στην διασπορά.Κάθε άλλο μάλιστα.
  Ο αρβανιτοβλάχικης καταγωγής Ναπολέων Ζέρβας, αλλά και αρκετοί από τους ΕΔΕΣίτες που έδρασαν κατά των “Τσάμηδων Τουρκαλβανών” (όπως τους αποκαλούσαν) είχαν απώτερες ρίζες από την περιοχή Σουλίου.
  Μέλη της οικογένειας Μπότσαρη ως μετανάστες στην Ρουμανία εμφανίζονται ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα να χρηματοδοτούν ελληνικά σχολεία στο Ανήλιο Μετσόβου και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
  Χαρακτηριστική υπήρξε και η τοπική σημαία ΤΟΥ 1770-1780 με την ανορθόγραφη επιγραφή «ΑΠΟΓΟΝΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ» που σώζεται μέχρι τις μέρες μας.
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΞ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ '''ΤΟΥΡΚΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ''' ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ

 • Ανώνυμος 36175

  18 Δεκ 2015

  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1944 ΤΟ 70 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΧΕ ΟΜΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ''ΤΟΥΤΑΧΙΡΙ ΜΕΤΟ'' ΤΖΕΛΛΙΛΙ ΤΑΡΕ'' ''ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΕΠΕΛΕΝΛΗ'' ''ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ''ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΤΡΑ''' ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ '''ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ'''' ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1821....ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΙ ΧΟΤΖΑ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ [ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ] ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ....ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ [ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ]....ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ '''ΑΛΒΑΝΟ-ΙΛΛΥΡΙΟ'' ΠΥΡΡΟ [ ΠΑΡΟΤΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕ ΣΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ '''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ=ΚΡΥΦΟΙΛΛΥΡΙΟΙ''''] , ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΟΥΛΑΝ [ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΥΛΑΝΤΙΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ] ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΛΛΙΡ [ΕΚ ΤΟΥ ΙΛΛΥΡΙΟς ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ '''ΟΝΟΜΑ''' ΑΡΜΠΕΝ [ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ]...ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ [ ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ ] [ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΑΛΒΑΝΟΙΚΑΙ ΟΧΙΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ....ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ [ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΩΣ ΙΛΛΥΡΙΚΑ-ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ]...ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΠΟΙΟΙ ΚΑΚΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ] ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ....ΒΛΕΠΕ ΟΜΗΡΟΣ=ΟΜΕΡ ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΡΙ ΙΛΛΥΡΙΩΝ-ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΥΡΡΟ...ΑΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ...

 • Ανώνυμος 35313

  26 Αυγ 2015

  Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.

 • Ανώνυμος 34966

  1 Ιουλ 2015

  Έχετε καταλάβει οτι ειναι τρολοφόρουμ και... Απλά γράφουν μαλακίες.

 • Ανώνυμος 34965

  1 Ιουλ 2015

  n

 • Ανώνυμος 34620

  7 Ιουν 2015

  https://www.youtube.com/watch?v=8aK8Lf9Zrco
  αφιερωμενο στου απολογητες των τσαμηδων

 • Ανώνυμος 34401

  26 Μαΐ 2015

  ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ [ ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΚΑΣΤΡΙ ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΠΑΛΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ] ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ..ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ..Ο ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ..ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΟΘ ΤΑ ΕΙΔΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ..ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ..ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΥ ''ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ-ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ'' ΦΥΓΑΝΕ ΤΟ 44 ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ...ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΞΕΛΕΚΤΟΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ.....ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΟΛΟΙ....

 • Ανώνυμος 34398

  26 Μαΐ 2015

  Η κατάσταση στη περιοχή Θεσπρωτίας από την άνοιξη του 1944 ήταν ανάγκη να μεταβληθεί, προκειμένου να αρχίσουν οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης. Σοβαρό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις εθεωρούντο οι ένοπλοι Μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας, περί τους 2000 καλώς εξοπλισμένους και οργανωμένους από τους Γερμανούς άνδρες, από τους οποίους και διοικούντο. Όλη η παραλιακή ζώνη από τις εκβολές του Αχέροντα μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα επιτηρείτο και εφυλάσσετο απ αυτούς.
  Για την εξασφάλιση της παραλιακής ζώνης κρίθηκε αναγκαία η κατάληψη από τις Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών ( Ε.Ο.Ε.Α. ) της Πάργας. Η κατάληψη έλαβε χώρα την 3η Απριλίου, μετά από συμπλοκή με τη Γερμανική φρουρά. Για την ασφάλεια της πόλης αφέθηκε δύναμη Λόχου, 100 περίπου ανταρτών. Η δύναμη αυτή δέχθηκε τη 4η Απριλίου την επίθεση από 1500 Μουσουλμάνους και 300 Γερμανούς και αναγκάστηκε τη νύχτα να διασπάσει τη πολιορκία και να εξέλθει της πόλεως.
  ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ 20-22000 ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ 2000 ΗΤΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΩΝ [ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ] ΑΦΕΙΡΑΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ [ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ] ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 5000 ΕΩΣ 6000 ΑΝΤΡΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΑΝΟΧΗ ΑΛΛΑ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ..ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ..ΑΠΟ ΤΟ 1940 ΕΩΣ ΤΟ 1944 ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ......

 • Ανώνυμος 34385

  25 Μαΐ 2015

  ενα απο τα αυτοχθονα ιλλυριοπελασγικα [ τα οποια πρεπει να κοπουν μπας και τους κοπει η ορεξη και το θρασος των εθνικιστων εννοω] ειναι οτι οταν κατεβηκανε οι ιλλυριοι με τον πυρο να καταλαβουν την ελλαδα φωναξανε οι ιλλυριοι στον αρχηγο τους '''θερε - μωρε-πυλε] [ θερισε τους μωρε πυρε] ....καταρχήν άλλο ηπειρος άλλο ιλλυρια..ολοι οι αρχαιοι αυτό αναφερουν...ο πυρος ηταν ηπειρώτης..παλι ολοι οι αρχαιοι αυτό λενε...δευτερον....
  οι θερμοπυλες [ θερε μωρε πυλε] ονομαζότανε ετσι 200 τουλάχιστον χρονια πριν την καθοδο του ''αλβανου'' πυρρου...επι περσικων πολεμων αν εχουν ακουστα ετσι αναφέρεται η περιοχη ...αρα δεν ισχυει [ όπως και πολλα αλλα] ..ασε που το θερε και το μωρε είναι ελληνικες λεξεις...οσο για το πυρρος...υπηρχε αυτό το ονομα και στη θεσσαλια και στην υπολοιπη ηπειρο οπως και στην αθηνα ακομα....από τα βερα ιλλυρικα ονόματα παλι από την αρχαια ιλλυρικη περιοχη[ τευτα κλπ που εχουν διασωθει] κανενα δεν είναι πυρο.αρα μαλλον ελληνικο ονομα ειναιι....πυρος ενας αναφερθηκε και αυτος ηπειρώτης....τωρα θα πει καποιος γιατι το εχουν οι αλβανοι σημερα;;....το ότι το εχουν οι αλβανοι [ η και οι βορειοηοειρωτες ] σημερα δεν εχει να κανει με καποια παναρχια ''ιλλυρικη ''συνειδηση...απλα όταν ο χότζας κατηργησε τις θρησκεις εβγαλε μια λιστα με ονόματα [ πολλα ηταν [ψευτο] ιλλυρικα όπως πυρρος αλλα και αληθινα ιλλυρικα όπως ταουλαντ . τεουτα ] και εβαλε τους αλβανους να διαλεξουν ονομα....για να μην λεγεται άλλος σαλι άλλος κλοντιαν και άλλος κριστο και υπαρχει αυτή η θρησκευτικη διαχωριση....ας μην ξεχναμε ότι από 1968 ειχε κυρηξει επισημά την αλβανια ''αθεο κρατος'''...απαγορευοτανε μεχρι και τον σταυρο σου να κανεις..ρωτήστε κανενα χριστιανο που τα εζησε να σας πει....

 • Ανώνυμος 34349

  22 Μαΐ 2015

  ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΛΑΧΙΑ!!! Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!!! ΑΠ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ!!!

 • Ανώνυμος 34343

  21 Μαΐ 2015

  34342 έγραψε...

  Ο Ιουστινιανός θα ανακαινίσει και θα ισχυροποιήσει το φρούριο της Χιμάρας που αναφέρει ο Πλίνιος (Ηist. Natur. 1,4) ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια: “Ιη Ερiri ora castellum in Acrocerauniis Chimera”

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΘ Η ΧΕΙΜΑΡΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ '''ΠΑΛΑΙΑ'' ΗΠΕΙΡΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ [500 ΜΧ] ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΡΟΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΕΣ [ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΕΣ]ΛΕΞΕΙΣ ΧΙΜΑΡΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΕΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ...ΟΥΤΕ ΙΛΛΥΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΖΩΝΗ .....

 • Ανώνυμος 34263

  15 Μαΐ 2015

  επειδη σας ενοχλει η διγλωσσια των ελληνων αρβανιτων ..εχουμε ..ΝΙΒΙΤΣΑ.''αλβανοφωνο'' πλεον χωριο μεταξυ αγιων σαραντα και χειμαρας συμμετειχε το 1914 στην προσπαθεια αυτονομήσεως της βορειου ηπειρου ....ειχε μεχρι τοτε ελληνικο σχολειο και εκκλησια...σημερα είναι εκτος μειονοτικης ζωνης [ δεν αναγνωριζει η δημοκρατικη αλβανια την καταγωγή και τον αυτοπροσδιορισμο των κατοικων] πηρανε πρωτοβουλια να ανοιξουν από μονοι τους ιδιωτικα ελληνικο σχολειο και ο μεγαλοαλβανος μπερισα τους εστειλε τα ματ....
  άλλο χωριο η κουταλι πανω από τη πρεμετη.. δεν αναγνωρίζετε ως ''μειονοτικο'' χωριο...αλβανος απογραφεας πριν δυο χρονια κατειγγηλε τους ανωτερους του ότι ενώ ο ιδιος ειχε σημειωσει ότι οι κατοικοι δηλώσανε ελληνικης καταγωγης αυτοι το αλλαξανε-διαγραψανε...
  χωριο σεν κολια μετα τα συνορα..δηλώσανε πολλοι κατοικοι ότι είναι ελληνικης καταγωγης και τα αλβανικα καναλια λεγανε ότι είναι ελληνες που εχουν ερθει τα τελευταια χρονια στο χωριο και δεν είναι ντοπιοι [ [ και αυτό εκτος μειονοτικης ζωνης ]
  εφτα χωρια της χειμαρας ... τα τέσσερα χασανε πλεον τη διγλωσσια τους ....και όμως και τα εφτα πολεμήσανε εναντιον των αλβανων-σκιπεταρων για την αυτονομια της βορειου ηπειρου το 1914 υψωνοντας τη γαλανολευκη με τον δικεφαλο αετο....
  αυτά και αλλα πολλα δειχνουν ότι στον βορειοηπειρωτικο χωρο οι ελληνικης συνειδήσεως - καταγωγης ηπειρωτες κατοικοι είναι πολλοι περισσοτεροι από οσο προδιδει η μονογλωσσια-αμιγης ελληνοφωνια [ βεβαια εμεις ολους τους βαφτίζουμε αλβανους...τοσα ξερουμε τοσα λεμε....η γλωσσα χανεται κατω από ιδιαιτερα δυσκολα ιστορικεσ συγκυριες ακομα και αν δεν το θελησει ο ανθρωπος
  η συνειδηση όμως χανεται μονο αμα το θελησει ο ιδιος.....και οι αρβανιτες παροτι διγλωσσοι τα παλαια χροναι δεν χασανε ποτε την ελληνικη τους συνειδηση όπως και πολλοι βορειοηπειρωτες ως σημερα....
  μαλιστα στο σεν κολια ελεγε μια κυρια '''γιεμεν γκρεκε , νουκου γιεμεν σκιπεταρ'' στην καμερα
  και όλα αυτά χωρις να ενταχθουν ποτε στο ελληνικο κρτατος ώστε να τους κανει και αυτου '''με το ζορι ελληνες'''
  στο αλβανικο κρατος ανηκουν που οσο και αν προσπαθησε λιγοι ευτυχως προσκηνησανε...οι αλλοι ειτε διγλωσσοι ειτε μονογλωσσοι παραμείνανε ελληνες.και το δηλωνουν με θαρρος κατά τις αλβανικες απογραφες.
  και κατι σημαντικο . τα τρια χωρια [παραλιακα] της χειμαρας που μιλανε ελληνικα ουτε αυτά τα εχουν ενταξει στη μειονοτικη ζωνη...βλέπεις η εθνικιστικη αλβανια πρεπαι να εχει μαντρωμενους τους '''ελληνες''' νοτια του αργυροκαστρου...

 • Ανώνυμος 34258

  14 Μαΐ 2015

  ΚΑΙ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.....ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΩΝ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ] ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ [ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ]
  ΑΜ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ [ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE]
  OTI KAI O ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ [ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΑΥΤΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ Ο ΑΛΑΝΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ .. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ]
  ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΡΙΚΑ Η ΥΔΡΑ ΕΙΧΕ 20000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
  '''ΚΑΘΑΡΩΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ''' ... ΑΚΥΡΟ...ΕΙΧΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ .... ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ

 • Ανώνυμος 34245

  13 Μαΐ 2015

  ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ 220000 ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο HAHN ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΤΕ...ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΑΗΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΡΑΦΕ....
  ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΝΛΕΥ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ[ ΒΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ '''ΕΞΑΠΛΩΣΕΙ'' ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
  ] ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ''ΤΑΣ ΚΛΙΤΥΣ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ [ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΦΙΝΛΕΥ] ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ [ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ] ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΕΙ;;;...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΟΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''''' ΑΡΚΑΔΙΑ..Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ..] ''''ΚΑΤΕΧΟΥΣΙΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ [ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΧΟΥΣΙ ΟΠΩΣ ΠΟΝΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ] ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΓΡΑΦΕΙ]
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ '''ΑΛΒΑΝΟ'' ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΑ...ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ [ ΓΚΟΥΡΙΤΣΑ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ [ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ]
  ΜΕΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΤΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ... ΓΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ... Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ;;...ΟΧΙ ΑΠΛΑ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ '''ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙ'' ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ... ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΗΤΑΝ
  ΡΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ....ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ , ΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;;;

 • Ανώνυμος 34244

  13 Μαΐ 2015

  Ο ''ΑΛΒΑΝΟΣ'' ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΥΤΑ

 • Ανώνυμος 34204

  9 Μαΐ 2015

  Ο POYKEVILLE ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 1820 ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΥΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ [ ΣΥΝΙΘΙΣΜΕΝΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΨΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ '''ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ'''

 • Ανώνυμος 34182

  8 Μαΐ 2015

  Γράφοντας το παραπάνω επικριτικό κείμενο ο Giovanni Agnelli, μας πληροφορεί πως στην περιοχή του Μιλάνου, κι ειδικότερα στην περιοχή του Lodi απ' την οποία καταγόταν κι ο Franchino Gaffurio, o Μερκούριος Μπούας ήταν γνωστός ως Μερκούριος ο Ελληνας. Ο Μερκούριος Μπούας είχε μείνει σ' εκείνη την περιοχή αρκετά χρόνια, πολεμώντας στο πλευρό της οικογένειας Sforza του Μιλάνου κι ήταν αρκετά γνωστός στους χρονογράφους της περιοχής μ' αυτό ακριβώς το “παρατσούκλι” (ο Έλληνας).
  Η ελληνική κοινότητα της Βενετίας
  Η Βενετία είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Εχει πολλά κι ενδιαφέροντα μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία και πρέπει οπωσδήποτε να τα μελετάει κανείς με μεγάλη προσοχή. Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.
  Τώρα, όπως παρατηρούμε, οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ' τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.
  Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές' κοινότητες σ' εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ' τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Κι όπως ίσως κατάλαβες το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας.
  Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ' την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447. Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη. Κι όμως, αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς που δίνει βάση σε αναφορές όπως οι δικές σου, οι Μπούιοι/Αρβανίτες δεν “πλησίασαν” ποτέ στην Αλβανική Κοινότητα. Η Αλβανική Κοινότητα δεν είχε ποτέ ως μέλος της κανέναν απ' τους Μπούιους/Αρβανίτες.
  ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ...ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

 • Ανώνυμος 34012

  30 Απρ 2015

  Ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Αριστοτέλης αναφέρει:
  «Και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»
  Η χρήση του Γραικός ως ταυτόσημη με το Έλληνας συνεχίστηκε και στο Βυζάντιο.Και επειδη ακριβως το Ελλην ταυτιστηκε με την ειδολολατρεια [ ειτε λατρεια του Δια ειτε του Μιθρα ειτε του Οσιρη ειτε του Βααλ]ετσι οι Ελληνες τησ εποχης χρησιμοποιουσανε το παμπαλαιο ονομα ''' Γραικος''' δηλαδη ελληνας μεν μη παγανιστης δε. Τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο Ησύχιος στο λεξικό του αναφέρει, πως το «Γραικός», σημαίνει «Έλλην»[29] και στο λεξικό Σούδα (10ος αι.) το «Γραικοί» σημαίνει «οι Έλληνες»[30].
  Προσέξτε τώρα τον όρο που χρησιμοποιεί τον 9ο αιώνα ο Θεόδωρος Στουδίτης (759-826) για το Βυζάντιο:
  «… χάριν της δόξης του Χριστού͵ υπέρ ου δονείται η ταπεινή Γραικία μάλα»
  Έτσι λοιπόν, η αναφερόμενη εδώ «Γραικία» που δονείται/τραντάζεται από την εικονομαχική αίρεση, δεν είναι άλλη από την βυζαντινή αυτοκρατορία!
  Αλλά και οι αντίπαλοι των Βυζαντινών, μας δίνουν την ίδια ακριβώς ορολογία. Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Χρήστου:
  «Οι πάπες κατέβαλαν … εντονώτερες προσπάθειες για καθυπόταξι της Ανατολικής 'Εκκλησίας, όταν όμως απέτυχαν, απεκήρυξαν τους Ανατολικούς, Έλληνες κυρίως, ως αιρετικούς. […] από τον 9ο αιώνα γράφονται έργα ʽʼΚατά Γραικώνʼʼ […] Σύνοδος που συνήλθε … το 868 εξέδωσε απόφασι με τίτλο Contra Graecorum haeresim de fide sanctae Trinitatis […] τον 11ο αιώνα ο Άνσελμος Καντερβουρίας έγραψε το Contra Graecos και μετά δύο αιώνες, στα μέσα του 13ου, ο Θωμάς Ακινάτης έγραψε τα Contra Graecos και Contra errores Graecorum»[32].
  Κατά συνέπεια, η σύνδεση Βυζαντίου και Ελλάδας/Ελληνισμού δεν «ξεφύτρωσε» από το πουθενά στον 11ο αιώνα και εξής. Απλά τότε ωρίμασαν οι ιστορικές συνθήκες για μια συχνότερη πολιτισμική και εθνική χρήση του όρου «Έλλην» από τους Βυζαντινο
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗ 30 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ
  '''ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''
  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ '''ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ''''

 • Ανώνυμος 33811

  28 Απρ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
  ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ
  ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΟΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ''ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ'' ΓΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ''ΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ''
  Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΜΙΝ ΚΑΙ Ο ALEJANDROS ΒΕΝEΔΙΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ''tous GRECS''
  O KΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΒΕΠΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΑΙ ΩΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ [ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ]
  ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ [ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ] ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ] '''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''''''

 • Ανώνυμος 33694

  26 Απρ 2015

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ..
  http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/

 • Ανώνυμος 33562

  22 Απρ 2015

  ''''''ΠΟΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ '''''ΔΙΕΡΩΤΑΣΤΕ....
  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ....ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ..ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ[ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΛΠ] ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ [ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1912 ΠΟΥ Ο ''ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ'' ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ '''ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ''' [ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΡΕΥΝΙΩΤΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ] ΤΗΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ] ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ......ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΟΦΣΚΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΦΣΚΙ Η ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΒΑΡΝΤΑΡΙΩΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ [ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ..Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠΚΛΠ ] ΑΥΤΗ [ Η ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ] ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ..ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ [ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ] ΑΛΛΑ ΒΑΡΝΤΑΡΙΩΤΟΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ......
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΥΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  ΥΣΤΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ [ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ] ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ [ ΑΛΕΞΩ [ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ] , ΟΠΩΣ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ] ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΦΣΚΥ
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΟ [ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ].....ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ..Ε ΤΙ ΤΩΡΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ......
  ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΥΘΙΚΟΣ ΛΑΟΣ .... Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ Η ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝΕ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ......ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ [ΕΠΙ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ]
  ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ [ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ] ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ......ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΣΕ.....ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ...''ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ'''...

 • Ανώνυμος 33420

  13 Απρ 2015

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ''ΠΡΟΕΔΡΙΑ''' ΤΗΣ ΕΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ [ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ [ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ].......ΔΗΛΑΔΗ Η '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ''' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ '''ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ'' ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.....
  ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ ΝΑΖΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.....ΑΡΑ '''''ΚΑΝΟΥΝ'''' ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ[ ΡΩΣΣΙΑ] ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ 1999 ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ [ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ] ΕΝΩ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΕΦΡΩΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ [ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ] ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ [ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΕΦΡΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ] ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,,,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.....ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 1940- 44] ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ..... ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ [ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Μ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , ΧΩΡΙΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΩΝ....ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ [ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ'''ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ''' ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ , ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΑΛΑΧ ΟΥΑΚΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ]...ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΕΙ..ΕΕΕΕΕ....ΜΠΑΜΜ ΚΑΝΕΙ...ΑΥΤΟΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΑΡΕΥΟΥΝ......ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΝΗΣΥΧΟΥΝΕ ΟΜΩΣ...ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ [ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΥΜ [ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ]

 • Ανώνυμος 33346

  8 Απρ 2015

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;..ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΣΗ] Η ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ] Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ [ ΩΧ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΥΣΗΧΟΣ ΛΑΟΣ..ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;;; ..... ΣΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ 9ΕΤΙΑ [ 1914- 1922 ] ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΑΛΛΟ 1400000 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝΕ ...... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 38 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ [ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ 1922...ΚΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΩΡΕ ....ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ]...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ '''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ''''... ΑΠΟ ΤΙ , ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΟΥΤΕ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ] ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ;;;[ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΛΝΑΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ] ΓΙΑΤ Ι ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ''''WE NEED A GLOBAL GOVERNENCE AND WE NEED IT FAST'''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ'''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΓΑΝΕ ΜΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΩΡΟ [ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ] ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ [ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ]
  ΛΕΓΕΤΑΙ '' '''Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α '''''

 • Ανώνυμος 33335

  7 Απρ 2015

  ΝΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ...ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ , ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ '''''ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ'''''''' ......
  «Τσσε ντʼ Αθίνe ντʼ Αλαμάνe σούμε καπετάνeρ γιάνε
  σσούμε καπετάνeρ γιάνe πο, Μουσταμπεΐ ε βράνe
  Κουσσ ε βράου Μουσταμπεΐν τσσʼ ισσ νιε ιλλ γκα γκιάκου ίνε;
  Πο εβράου Καραϊσκάκη φακιεζίου, μουστάκ; ιγκλιάτε.
  «…μπερτeκόσα Λιβαδίσe βράου, ασσλάν é σσκιπeρίσe»
  ΚΛΑΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑΜΠΕΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ [ ΑΣΛΑΝ Ε ΣΚΙΠΕΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ] ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ '''ΒΑΤΡΑΧΟ''' ΜΠΕΡΤΙΚΟΣΑ [ ΒΑΘΡΑΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ] Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

 • Ανώνυμος 33318

  5 Απρ 2015

  ΝΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ [ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ , ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ] ΤΟ 1821......
  Η λαϊκή μούσα θρήνησε στον Γοβγίνα με τους ακόλουθους στίχους:
  Για σένα, μωρʼ Αγγελή, κλαίει το Γριπονήσι
  που χάθηκες κατακαμπής με όλο το γιουρούσι.
  Εσύ δεν επολέμαγες μες στης Γραβιάς το χάνι
  μʼ οχτώ χιλιάδες Γκέκηδες και βγήκες παλικάρι;
  Μα οι Μπαλαλαίοι τα σκυλιά σούφαγαν το κεφάλι.
  Σε κλαίει ούλʼ η Ρούμελη τʼ ήσουνα παλικάρι.
  ΓΚΕΚΗΔΕΣ - ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ
  [ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ]
  ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ,
  ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ Η
  [ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ] ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΟΡΟΣ ΚΙΣΣΙΝΓΕΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ....ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ .... ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ...

 • Ανώνυμος 33299

  5 Απρ 2015

  τα εκκλησιαστικα σαιτ παρουσιαζουν με περιφανια τη φουστανελα να εχει καταγωγη αρχαιοελληνικη
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΑ''- ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΙΤ
  ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

 • Ανώνυμος 33274

  3 Απρ 2015

  Αρβανίτικο κεφαλοχώρι ήταν το Σούλι (ψηλό στα αλβανικά) με πληθυσμό περίπου 800 οικογένειες συγκροτημένες γύρω από διάφορες φάρες, όπως των Τζαβελαίων, Μποτσαραίων κ.ά..
  ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ [ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΤ ΕΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ] ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΕ.....ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΗΤΑΝ....ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΑΝΕ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ Η ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  για τις πολεμικές τους αρετές.
  Ήταν χριστιανοί Αλβανοί και μιλούσαν αλβανικά
  ΛΑΘΟΣ...ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ...ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 ΧΡΟΝΙΑ
  Ο δεσπότης Ευλόγιος Κουρίλας στο «Κράτος τής Αληθείας» λέει σαν γνήσιος Σουλιώτης, ότι αυτός είναι σε θέση καλύτερα από τον καθένα να γνωρίζει, πως «Αλβανοί είναι οι Σουλιώτες και Αλβανικά μιλάνε».ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ....Ο ΚΟΥΡΙΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
  ΖΗΤΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΤΕΒΟΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΡΥΤΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙ...ΤΙ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΛΕΤΕ ΡΕ;;;;...ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ;;;;
  ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ...ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ....'''' "λαλείται η ελληνική και η αλβανική διάλεκτος"ΠΕΡΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ., θεωρεί τους Σουλιώτες γηγενείς απογόνους Ηπειρωτών Ελλήνων που μετανάστευσαν στα βουνά κατά τα αρχαία χρόνια, προκειμένου να διαφύγουν τις ρωμαϊκές δυνάμεις.ΑΡΑ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΣΚ ΟΥΤΕ ΓΚΕΚ ΟΥΤΕ ΤΣΑΜ.....ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ
  . Ο τελευταίος στο έργο του «Researches in Greece», , σαφώς διαχωρίζει τους Σουλιώτες από τους Έλληνες γράφοντας, πως «στην ακμή τους οι Σουλιώτες είχαν στην κατοχή τους ολόκληρο τον κάμπο τού Γλυκύ, με ριζότοπους και αραποσιτοχώραφα. Για την καλλιέργεια των κτημάτων χρησιμοποιούσαν τους Έλληνες τής περιοχής».
  ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ...ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΛΥΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ....ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ;;;;;;ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ...
  ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΗΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΩΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΚΗ...
  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

 • Ανώνυμος 33239

  2 Απρ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΗΣΑΙ
  Επομένως, η φουστανέλλα είναι προϊόν κλοπής. Το κρατίδιο τής Ρωμιοσύνης πήρε την εθνική ενδυμασία των αλβανών και την καθιέρωσε σα στρατιωτική στολή αντιγράφοντας τούς εγγλέζους.
  ΚΑΤΑΡΧΞΝ ΟΤΙ '''ΕΚΛΑΠΗ'' ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;;;...ΒΓΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ''''ΑΠΟΦΑΣΙΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΙΠΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ''''''.....
  ΚΑΙ ΤΙ ΚΛΟΠΗΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ[ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΚΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ] ...ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΛΟΠΗ ΛΕΣ;;;
  ΙΔΟΥ .....
  , ενώ τούς 17ο και 18ο αιώνες, έφτασε να αποτελεί την κυρίαρχη ενδυμασία τής Ρούμελης και τού Μοριά.
  ΑΡΑ ΠΩΣ ΚΛΕΨΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΝΕΣ ΠΡΙΝ;;;..
  ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ........
  «Η αρβανίτικη φορεσιά, (γράφει ο Leake), είναι ελαφρύτερη και πιο βολική από την οθωμανική και τη ρωμαίικη.» («Travels in Morea», Λονδίνο, 1830, τ. Α΄, σελ. 209-210)...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο LEAKE ΕΧΕΙ ΓΡΑΧΕΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ.....
  [ΠΟΙΑ ΡΩΜΕΙΚΗ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΑΓΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΡΩΜΕΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ '''''''ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ''''';;;
  ΟΛΟ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΣΑΙ....ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ''''ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ'''''
  ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ

 • Ανώνυμος 33217

  31 Μαρ 2015

  Το όνομα «γραικός» μαζί με το «έλλην» προωθήθηκε από τους ελληνίζοντες διαφωτιστές, τους φιλικούς και τους φιλέλληνες της Ευρώπης πριν και μετά το '21. Σήμερα, οι πλείστοι αδαείς συμπολίτες μας θεωρούν το όνομα γραικός αρνητικό ως προς τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους, χωρίς να ξέρουν γιατί.
  ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ...ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ.....
  ΤΟ ΓΡΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ[ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ] .....
  ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ....ΘΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....
  '''ΕΓΩ ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ''' 1821 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ [ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ]
  ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΙΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
  ''''ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΤΖΙΑ'''
  ΓΡΑΙΤΖΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΤΑΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΤΟ Κ ΤΡΕΠΑΙΤΑΙ ΣΕ ΤΣ]
  ΑΡΑ ΓΡΑΙΚΙΑ [ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ] ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ [ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ]
  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ....ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΙ'''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ'''' ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ...ΑΣΕ ΡΕΕΕΕ

 • Ανώνυμος 33200

  30 Μαρ 2015

  Δηλαδή οι Αλβανοί στις αρχές τού 19ου αιώνα αποτελούσαν περίπου το 1/4 τού συνολικού πληθυσμού τής Ελλάδας
  ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ..ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙΣ ΕΞ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ...ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΗΑΗΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΕΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙ 200000 ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ......
  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ , ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο ΗΑΗΝ......
  Ας δούμε τι έγραφε ο Johann Georg von Hahn(Albaneische Studien,1854) o οποίος θεωρείται ο πατέρας της αλβανολογίας και έζησε στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια αφού από το 1843 ως το 1869 διετέλεσε διαδοχικά ως πρόξενος της Αυστρίας στα Γιάννενα, τη Σύρο και τέλος στην Αθήνα ως Γενικός Πρόξενος. Στον πίνακα που παραθέτει στο προαναφερόμενο βιβλίο αναφέρει κατά τόπο τον πληθυσμό των Αρβανιτών στην Ελλάδα και καταλήγει στο σύνολο των 173.000 Αρβανιτών όταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 1856 1.096.810.
  Δεχόμενοι τα γραφόμενα του Hahn ως πιο σημαντικά από κάθε άλλον της εποχής του λόγω των γνώσεων του περί αλβανολογίας και της διαμονής τόσων χρόνων στην Ελλάδα βλέπουμε ότι ο αριθμός των Αρβανιτών περιορίζεται μετά από τις διορθώσεις που έκανε ο ίδιος(ο Hahn) σε 158.000 το οποίο αντιστοιχεί ποσοστό περίπου 14 τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού της τότε ελεύθερης Ελλάδος.
  Ο Hahn όμως στο πρόλογό του, τον οποίο έγραψε αργότερα, αναφέρει το λάθος που έκανε να αναφέρει στον πίνακα 10.000 Αρβανίτες στο Σπερχειό και άλλους 5.000 στη Φωκίδα όπου, όπως αναφέρει και ο Μπίρης (2), δεν υπήρχαν καθόλου!
  ΑΡΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΗΝΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΗΓΩΝ....ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

 • Ανώνυμος 33116

  26 Μαρ 2015

  Το χορό τού Ζαλόγγου δέν τον περιγράφει κανένας ιστορικός
  ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΣΕ LIVE ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ '''ΚΙΤΣΟΣ ΤΣΙΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΙΤΗΣ ΑΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ''''''
  , παρά μόνον κάποιοι περιηγητές, που απλά κατέγραφαν τους προφορικούς θρύλους τής Ρωμιοσύνης.
  ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ...ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ......ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.... ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ ....ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΠΥΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΗΡΩΙΚΟ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ....
  Ένας περιηγητής μάλιστα, τράβηξε και βίντεο από το συμβάν! Βέβαια, το τραγούδι ήταν στα αρβανίτικα,
  ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ [ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ]
  ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ...ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΗΓΕΣ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ......ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.....ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ....
  Ουσιαστικά δηλαδή, αφορούσαν στις προσπάθειες τού Αλή να πατάξει την αλβανική μαφία και δέν είχαν σχέση με κάποιο δήθεν εθνικό ξεσηκωμό
  ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ'''' ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.....
  Παρόμοιες προσπάθειες είχε κάνει εξ άλλου κι ο μητροπολίτης Ιωαννίνων δυο χρόνια πριν, το 1801, ο οποίος χαρακτηρίζει μάλιστα στην αφοριστική εγκύκλιό του τους σουλιώτες ως κακούργους
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ......ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ....ΟΧΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΝ ΕΦΕΡΝΕ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ.....
  Στην πλειοψηφία τους αλβανοί,
  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ....ΗΡΕΜΗΣΤΕ..ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΟΥΚΕΖΕΖ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΙ
  Το χορό τού Ζαλόγγου δέν τον περιγράφει κανένας ιστορικός, παρά μόνον κάποιοι περιηγητές, που απλά κατέγραφαν τους προφορικούς θρύλους τής Ρωμιοσύνης
  ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ , ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΓΡΑΦΕ, ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΗΤΑΝ , ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΚΛΠ....ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;.....ΕΕΕΕΕ...ΕΕΕΕΕΕ

 • Ανώνυμος 33110

  26 Μαρ 2015

  Τσεργίνης ήταν το οικογενειακό όνομα των Κολοκοτρωναίων, που πιθανώς παράγεται από τις Αρβανίτικες λέξεις τσέρ=έξυπνος και Γκίνης = Γιάννης· με το όνομα αυτό υπήρχαν καμμιά εξηνταριά οικογένειες στη Μεσσηνία.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΟΣ ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΕΡΓΚΙΝΗΣ]....ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.......
  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΒΑΝΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΥΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΛΒΑΝΟΦΑΝΗ ΕΚΔΟΧΗ.....
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ [ ΠΕΡΙ ΕΞΥΠΝΟΥ ΓΚΙΝΗ ] Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;;;;;...ΟΧΙ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ''''''ΠΙΘΑΝΩΣ''''....ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΕΞΗΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.....
  ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ...ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΥΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....
  ΕΧΟΥΜΕ......ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ ΤΟΥ.....
  Ἐλέγετο Τζεργίνης - . Αὐτὸς εἶχε κάμει ἕνα ὡραιότατο παιδὶ καὶ τὸ εἶχε πιάσει ἕνας Μπουλούμπασης Ἀρβανίτης καὶ τὸ ἁλυσόδεσε. Ἐλέγετο Δημητράκης.....ΑΡΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.....ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ....
  Από το μεσαιωνικό Φραγκικό SERGENT προφέρεται στα γαλλικά Σερζίν στα ελληνικά αποδόθηκε σαν Σεργέντης ή Σεργίνης (λοχίας). Σήμαινε τον βαριά οπλισμένο πεζικάριο των μεσαιωνικών στρατών. Οι Φράγκοι του Μοριά από το 1205 και πέρα στρατολογούσαν συστηματικά ντόπιους Μοραΐτες.ΔΗΛΑΔΗ ΣΕΡΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ '''''ΤΣΙΤΑΚΙΣΜΟ''' ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ
  Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΣΙΡΙΓΟ
  ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΣΕΡΙΓΙΝΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΙΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΙΝΙΟΣ [ Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΙΓΟ]
  ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΧΩΡΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕΡΓΙΑΝΑ

 • Ανώνυμος 33106

  26 Μαρ 2015

  ΛΟΙΠΟΝ ... ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 1] ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΡΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ [ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2].....ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ.....
  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε το αρβανίτικο παρατσούκλι Μπιθεκούρας (Κώλος + πέτρα = Κολόπετρας = Κολοκοτρώνης στην ελληνική του μετάφραση).ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΝΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ....ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟ ΤΟΥ...
  ''''' Αὐτὸς εἶχε ἕνα παιδί, Γιάννη, καὶ ἕνας Ἀρβανίτης εἶπε: «Βρέ, τί Μπιθεκούρας εἶναι αὐτός». Δηλαδὴ πόσον ὁ κῶλος του εἶναι σὰν κοτρώνι, καὶ ἔτσι τοῦ ἔμεινε τὸ ὄνομα Κολοκοτρώνης''''''
  ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΥΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ-ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΕΙ [ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ] ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ....
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ '''ΟΡΕ ΤΙ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ'''....ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ...
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..Η ΑΝΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΟΙ.....ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ...ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ=ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.....
  ΤΡΙΤΟΝ...ΚΑΝΕΝΑ ''ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ...ΑΥΤΟ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ....ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ''''καὶ ἔτσι τοῦ ἔμεινε τὸ ὄνομα Κολοκοτρώνης''''...ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ''''και ετσι του εμεινε το επωνυμο Μπιθεκουρας''''.....ΑΚΥΡΟ ΣΥΝΕΠΩΣ.....
  ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΛΑΛΑ...ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΧΕ [ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ] ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΛΑΛΑΙΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΙΘΕΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ 1808...ΙΔΟΥ....
  Γκίθ(ε) μπότα λε τα θον,
  ου(ν) σε γιαπ Κολοκοτρών.
  Γιαμ Αλή Φαρμάκη, ου
  κι εσπιέ γκιάκν(ε) γκερ(ν)τε γλιου
  Όλος ο κόσμος να το πει, εγώ δεν δίνω τον Κολοκοτρώνη.
  Είμαι ο Αλή Φαρμάκης και όπου πηγαίνω, φτάνει το αίμα ως το γόνατο.
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.....

 • Ανώνυμος 33100

  26 Μαρ 2015

  Οι Γκέγκηδες είναι ψηλοί με σκοτεινό χρώμα τριχών, ενώ οι Τόσκηδες είναι κοντύτεροι, λιγότερο βραχυκέφαλοι και με ανοικτό χρώμα τριχών
  ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ...ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΛΕΤΕ...ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ... ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ '''ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΣ''' ΛΑΟΣ.....ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.......
  . Οι αλβανικές αποικίες στην Ελλάδα συνίστανται αποκλειστικά από Τόσκηδες.
  ΑΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΩΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΣΚ.....
  ΑΚΥΡΟ ΜΑΓΚΕΣ...ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙΑΡΒΑΝΙΤΕΣ..ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΥΤΕ ΤΟΣΚ .... ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.......ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΚΥΡΟ.....ΓΙΑΤΙ;;;....ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΓΛΩΣΟΙ.....ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ... Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ.......

 • Ανώνυμος 33098

  26 Μαρ 2015

  Ο Παπαρρηγόπουλος γράφει για τον Κουντουριώτη: «λαλήσας προς τους μεν ναύτας αλβανιστί προς δε τους πεζούς ελληνιστί».
  ΑΚΡΙΒΩΣ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΝΗΣΟΙ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΤΚΑ....
  ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ....ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΑΝΕΡΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...

 • Ανώνυμος 33087

  26 Μαρ 2015

  ΓΡΑΦΕΙΣ.....

  Οι περισσότεροι Αρβανίτες ήταν δίγλωσσοι (μιλούσαν και ελληνικά και αρβανίτικα = αλβανικά). Μετά την απελευθέρωση,

  ΑΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ''''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'''' ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΣ....ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
  [ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ] ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΔΙΓΛΩΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ...Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ..

 • Ανώνυμος 33080

  26 Μαρ 2015

  ΠΡΩΤΟΝ γιατι οι σουλιωτεσ ηταν ελληνεσ και όχι αλβανοι και δευτερον γιατι ξερανε ελληνικα και δεν χρειαζοτανε κανενα λεξικο για να τα μαθουνε...αλλωστε από τους ιδιους συντακτηκε το λεξικο και όχι από καποιον τριτο.......επισης το λεξικο δεν το εγραψε ο μποτσαρησ από μονοσ του αλλα με παραινεση του πουκεβιλ ο οποιος με βαση αυτό εφτιαξε μετα ένα μικρο γαλλοαλβανικο λεξικο...αρα ειχε να κανει με το ενδιαφερον του πουκεβιλ για την αλβανικη και όχι με καποια αναγκη '''συννενοησης'' μεταξυ σουλιωτων και ελληνων οπωσ κατακορον διατεινοντε στην αλβανια......και πουθενα δεν αναφερει το λεξικο την λεξη σκιπεταρ η σκιπερια ενώ ολοι οι αλβανοι της εποχησ τσαμηδεσ και λιαπηδεσ και τοσκηδεσ και γκεκηδεσ χρησιμοποιούσανε αυτεσ τις λεξεισ για να αυτοπροσδιοριστουν ηδη πολλα χρονια πριν .....αρα οι σουλιωτες δεν ηταν σκιπεταροι ουτα αλβανοι ουτε τιποτα τετοιο......εκτοσ και αν δε γνωριζανε τη καταγωγη τους
  αξιοσημειωτο είναι και ότι τη λεξη ρωμιοσ τη μεταφραζει στα αλβανικα ως καουρ δηλαδή γκιαουρ δηλαδή απιστος ... μια φραση τουρκικη που χρησιμοποιούσανε οι τουρκοι για τους ελληνεσ...και που χρησιμοποιούσανε και οι τουρκαλβανοι για τους χειμαριωτες
  συνεπως αν [ λεω αν ] θποθεσουμε ότι το λεξικο φτιαχτηκε για να συννενοηθουνε καποιοι με καποιους οπωσ διατεινοντε στην αλβανια τοτε αυτοι οι αλλοι καποιοι είναι οι αλβανοι του αλη πασα οι οποιοι και αποκαλούσανε τους ρωμιους ως '''καουρ'' δηλαδή απιστους....εκτος και αν οι χριστιανοι ορθοδοξοι σουλιωτες οταν μιλαγανε '''αλβανικα''' αποκαλούσανε τους υπολοιπουσ ορθοδοξους ελληνεσ ως ......''''καουρ'''' ...... θα το ακούσουμε κι αυτό.....

 • Ανώνυμος 33079

  26 Μαρ 2015

  Το μονο που τους '''συνδεει''' με τους αλβανουσ είναι η χρηση τησ αλβανικησ παραλληλα με την ελληνικη....για να δουμε όμως τι ''''αλβανικα'''' και τι '''ελληνικα'''' μιλάγανε οι σουλιωτεσ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΟΥΚΕΒΙΛ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ πριν το 1821....ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ....ΤΙ ΠΑΡΑΤΕΙΡΗΣΑΝΕ ΟΣΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ..
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ '''ΗΞΕΡΕ''' ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ
  Θεωρείται άξιο προσοχής το ότι συχνά ο Μπότσαρης και οι συνεργάτες του αποδίδουν τις ελληνικές φράσεις στα αλβανικά σκεπτόμενοι "ελληνικά", μεταφέροντας δηλαδή την ελληνική σύνταξη στην αλβανική. Το ίδιο συμβαίνει και με σύνθετες ελληνικές λέξεις ενώ παρατηρείται και λανθασμένη μεταφορά των γενών ουσιαστικών και επιθέτων από την ελληνική στην αλβανική. Επίσης δύο ελληνικές λέξεις δεν μεταφράστηκαν στην αλβανική είτε από άγνοια είτε εκ παραδρομής, ενώ υπάρχουν και άλλα είδη λαθών στην αλβανική.
  Παρατηρούμεν δηλαδή ότι συντακτικά λάθη δεν εσημειώθησαν εις το ελληνικόν τμήμα του Λεξικού, ούτε επιδράσεις της Αλβανικής εις την ελληνικήν σύνταξιν αλλα συνεβη το αντιθετο .
  Η παρουσία αυτών των φαινομένων ερμηνεύεται με δύο τρόπους......
  Η μητρική γλώσσα του Μπότσαρη και των συνεργατών του ήταν η ελληνική.
  και ότι στην ''αλβανικη'' που ομιλειτο στο σουλι,η επίδραση της ελληνικής να ήταν παρα πολύ μεγάλη στην αλβανική σε ολους τους γλωσσολογικούς τομεις.....αρα η αλβανικη ηταν μαλλον δυτερη γλωσσα και η ελληνικη ηταν η μητρικη........Το αλβανικό ιδίωμα του λεξικού ανήκει στην τοσκική διάλεκτο της Ν. Αλβανίας και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δανείων από την ελληνική.
  οπωσ και ότι πληθος ''αλβανικων''' λεξεων είναι ουσιαστικα '''ελληνικης ριζας''' η τελειως ελληνικες....για παράδειγμα την ελληνικη λεξη αετοσ δεν την μεταφραζει στα ''αλβανικα'' ωσ ''σκιπεταρ''η κατι τετοιο αλλα ως στραβαετο-σταυραετος και κσιφτερ -ξεφτερι δηλαδή [ εκ του αρχαιου οξυπτεριον-οξυπτερι-ξεπτερι-ξεφτερι δηλαδη γρηγορο πουλι-που κινει γρηγορα τα φτερα του].....και φυσικα αυτό το λεξικο δεν γραφτηκε για να....συννενουντε οι '''''σουλιωτεσ'''' με τους '''''ελληνεσ'''''...αυτά είναι αλβανικα εθνικιστικα παραμυθια

 • Ανώνυμος 33078

  26 Μαρ 2015

  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΛΒΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ''''ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ'''[ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟ...ΕΠΙΣΗΣ ΗΞΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΟΑΛΒΑΝΟΣ.....ΑΚΥΡΟ......
  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΡΑΨΕ , ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ

 • Ανώνυμος 33075

  26 Μαρ 2015

  ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΨΑΛΛΙΔΑΣ [ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΑΣΑ .. ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ....]......
  αναφερει τους Σουλιωτες ξεκαθαρα σαν Ελληνες και τιποτα αλλο
  "Εις την Τζαμουριαν, ειναι και το περιφημο Σουλι ή Κακοσουλι, αυτη η περιοχη των χωριων τουτων εκατοικειτο απο Γραικους πολεμικους, οιτινες εβασταξαν τον πολεμο χρονους 18 εναντιον ολης της Αλβανιας"
  ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΛΗΣ...ΟΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ...ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΙΣΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΘΑΝΑΣΙΟ-ΘΑΝΑΣΗ- ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ- ΣΟΥΛΗ....ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ Σουλι = σιι ουλί στα αρβανίτικα που σημαίνει εκεί ψηλά...ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΥΟΘΕΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΑΛΒΑΝΟΦΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ......ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.....
  Οπως επισης συμφωνα με μαρτυριες γεροντων Σουλιωτων οπως τις κατεγραψε το 1815 0 Περραιβος ο οποιος εζησε και αγωνιστηκε μαζι τους,
  λιγο μετα την εγκατασταση των αρχικων κατοικων στην περιοχη, καποιος σημαντικος Οθωμανος τουρκαλβανος απο τα γυρω χωρια ονομαζομενος Σουλλης , εκστρατευεσε εναντιον των Σουλιωτων, επικεφαλης 200 τουρκαλβανων. Στην μαχη ομως που ακολουθησε οι Οθωμανοι του Σουλη νικηθηκαν και ο ιδιος ο Σουλλης φονευθηκε, οπως γραφει και ο Χριστοφορς Περραβος το 1815 " ...ο Σουλλης μετα αλλων τινων συντροφων παρα των ολιγων φιλελευθερων Ελληνων, οιτηνες δια μνημην της ανδραγαθιας και τρομον των εχθρων ονομασαν το χωριον των Σουλλι, θεσαντες το ονομα του φονευθεντος Σουλλι"
  Αυτη ακριβως ειναι η μαρτυρια των ιδιων των γεροντων του Σουλιου το 1815, σιγουρα εχει πολυ περισσοτερο ιστορικο επεξηγηματικο βαρος απο οποια αλλη θεωρια περι της καταγωγης του ονοματος του Σουλιου
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ...

 • Ανώνυμος 33068

  26 Μαρ 2015

  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΤΑ...ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΤΟΥ
  ΜΑΚΡΙΑΝΑΤΑ....ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΑΝΑΤΟΥ
  ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ....ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ - ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ....
  ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗΣ...... ΣΕ ΑΤΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  Η ΛΙΒΑΝΑΤΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 • Ανώνυμος 33059

  26 Μαρ 2015

  ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ .......Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού,
  ΝΑΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.....ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥ....ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ....ΚΛΠΚΛΠΚΛΠΚΛΠ .....ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;...ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΨΗ;;;;..ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΕΒΟΣ;;;;;....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ..ΤΣΟΥΟΥΟΥΠΠΠΠ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΝΕ...ΑΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ....ΑΑΑ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΚΑΙ ΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ''''ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ''''.....'ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ...ΘΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΛΟ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ...ΕΛΕΟΟΟΣ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΩΜΙΟΥΣ.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''''ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'''''' ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ''ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''-'''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟ''' ΜΕΤΩΠΟ
  '''''Ο ΑΠΟΛΛΩΝ'''''
  ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΚΤΟΝΕΣ , ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΓΥΦΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,
  ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ BAR CODE ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ 666 [ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ...ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ]...ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ [ ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ;;;..ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ..ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;;;;...ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...ΤΙ; ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ;;;;....ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ...ΠΩΣ;;;;...ΤΗΣ ΕΕ;;..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ....ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΕ...ΠΑΠΑΠΑ...ΑΛΗΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΚΑΜΑΤΗ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ ... ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ...ΟΥΣΤ
  ΡΩΜΙΟΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ....
  ΤΖΙΧΑΝΤ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''''
  ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΚΑΝΤΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  ΕΞΩ ΟΙ ΑΚΤΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
  ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ Η ΤΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ
  Η ΤΟΝ ΤΖΑΦΡΕΙ ΜΙΝΕΙΚΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 • Ανώνυμος 33042

  25 Μαρ 2015

  Από τα παραπάνω έχουμε επίσημη ομολογία, πως οι Αλβανοί στα χρόνια αυτά δεν ήρθαν σαν επιδρομείς, αλλά σαν σύμμαχοι
  ΑΚΡΙΒΩΣ...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ-ΑΛΒΑΝΩΝ.....ΟΙ ΜΕΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΗΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΡΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ

 • Ανώνυμος 33041

  25 Μαρ 2015

  Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ......ΕΙΔΑΛΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΕ -ΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΥΣ [ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΥΡΟ] ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΥΡΟ....ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ -ΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΤΙ
  ΜΠΟΓΑΤΙ ΛΙΒΑΝΑΤΑ ΣΤΑΝΙΑΤΕΣ ΜΠΕΡΜΠΑΤΙ ΧΑΡΒΑΤΙ...
  .... ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
  ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ.....ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ...ΔΡΟΣΑΤΟΣ [ ΔΡΟΣΕΡΟΣ] .....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ
  ΣΕ ΑΤΟΣ...ΠΧ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ....ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΘΗΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΤΟΣ...ΠΧ ''''ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΤΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΕΡΗ [ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ] ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ...
  ΑΠΛΑ ΠΡΓΜΑΤΑ

 • Ανώνυμος 33014

  25 Μαρ 2015

  ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ......ΤΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΜΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ...ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ .....ΟΜΩΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΕΙΡΗΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΓΙΑΤΙ;;...ΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΛΘΑΝΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟΒΟΙΩΤΙΑ...ΚΑΙ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ...ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΝΕ Η ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ....ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟΒΟΙΩΤΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ...ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.....ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΦΥΓΑΝΕ...ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΗΡΘΑΝΕ....ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΑ...ΑΚΥΡΟ ΜΑΓΚΕΣ...ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ

 • Ανώνυμος 33012

  25 Μαρ 2015

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΑΝΑΛΒΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ....ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΩΣ ΒΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
  ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ...;...ΩΡΑΙΑ......ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ
  . Επικράτησε στην Κεφαλλονιά με τον τύπο -άτα, από τους πρώτους Αρβανίτες εποίκους, που εγκαταστάθηκαν εκεί κατά τις αρχές τού 16ου αιώνα. Στο χάρτη εικονίζεται ένα μέρος τής Κεφαλονιάς· όλα τα τοπωνύμια είναι σε -άτα, εκτός μιάς Παναγιάς και μιάς Αγίας Ευφημίας.ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ''''ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ''''' ΣΕ ΑΤΑ
  Σ ΣΕ -ΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΤΑ, ΜΑΚΡΙΟΤΙΚΑΤΑ,ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΑΤΑ, ΠΟΤΑΜΙΑΝΑΤΑ ΔΕΝΔΡΙΝΑΤΑ ΔΙΒΑΡΑΤΑ ΦΕΡΕNTINATA ΑΝΤΙΠΑΤΑ,....ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ;;;...ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ....
  Στην Κεφαλλονιά υπάρχουν ολόκληρα Αρβανιτοχώρια: Κομποθεκράτα (Κομποθέκρα), Μουζακάτα (Μουζάκι),
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ ΡΕ ΑΛΑΝΙ..ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.....ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....
  ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ...ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΟΚΛΑ ΛΟΥΚΙΣΑ....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ.....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΔΗ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝΣΟΘΥ ΠΩ 300 ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΡΝΑΝΙΤΟΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ...ΓΙΑΤΙ;;;...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.......ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.....

 • Ανώνυμος 33010

  25 Μαρ 2015

  Από την αρχαιότητα ως τα πρώτα χρόνια τού περασμένου αιώνα οι Αλβανοί ήταν σκλαβωμένοι σε άλλες αυτοκρατορίες και δεν είχαν καταφέρει να σχηματίσουν ενιαίο και ανεξάρτητο βασιλειο.
  ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΟ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ....ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ...ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝΑ

 • Ανώνυμος 33006

  25 Μαρ 2015

  ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΕ ΑΝΑΙΔΙΑΣΤΑ

 • Ανώνυμος 33005

  25 Μαρ 2015

  Ένα τουρκοχώρι είδε στην Αθήνα και ο Γάλλος ταξιδιώτης Julien Bordier: «Απ΄ αυτή την πανένδοξη πολιτεία δεν έχει απομείνει παρά ένα θλιβερό τουρκοχώρι, που λέγεται Σετίνα και βρίσκεται στα χέρια ενός αγά»
  ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ.....ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΛΠ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΡΩΜΕΙΚΟΣ -ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ 60 ΤΑ ΕΚΑΤΟ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ....ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

 • Ανώνυμος 33004

  25 Μαρ 2015

  Η Πελοπόννησος λεηλατήθηκε, εξαφανίστηκε η Δημητριάς
  Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ...ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΑΝΕΒΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΧΤΙΣΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ....ΠΑΛΙ ΛΕΤΕ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.....

 • Ανώνυμος 33003

  25 Μαρ 2015

  Ο Μαραθών, αι Πλαταιαί, τα Λεύκτρα, η Σαλαμίς, η Μαντινεία, η Είρα και η Ολυμπία κατοικούνται νυν από Αλβανών και όχι υπό Ελλήνων.
  ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ O ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΑΣΕΙΣ ''''ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΣΧΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ/......
  ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ......

 • Ανώνυμος 32956

  22 Μαρ 2015

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ, ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΑΙΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΓΙΝΑΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
  ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ
  Ω ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ω ΣΚΙΠΕΡΙΑ
  ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ
  ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΓΚΙΟΣΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  ΚΑΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
  ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
  ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΕΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
  ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
  ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΕΗ ΚΑΙ ΑΓΑ
  ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ
  ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΑΝΑ ΕΛΛEΝΙΚΟ ΘΑ ΓΕΝΕΙ
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ
  ΘΥΜΟΘΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ , ΔΙΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ
  800 ΕΚΤΕΛΕΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ
  ΧΩΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΕΙΝΑ
  Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΑ
  ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΝΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑ
  ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ
  ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΕΣΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

 • Ανώνυμος 32951

  22 Μαρ 2015

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ........
  ΟΝΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΩΣ''''ΠΑΛΑΙA ΗΠΕΙΡΟΣ''' ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.......
  ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΗΤΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''''ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ'''...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ ΠΑΡΘΙΝΟΙ ΕΓΧΕΛΕΙΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑ [ ΠΑΡΑΥΟΙ ΔΕΞΑΡΟΙ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ]........ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΑΧΙΟΥ ΕΙΧΝΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ '''ΙΛΛΥΡΙΚΟ''' ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.......ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ......

 • Ανώνυμος 32950

  22 Μαρ 2015

  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΜΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ.....ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΕΧΕΡΑΝ ΤΕΧΡΑΝ ΤΕΡΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΙΡΑΝΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΒΑΣΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΙΛ ΜΠΑΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ......ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΛΥΘΗΣΜΟΙ.......

 • Ανώνυμος 32946

  22 Μαρ 2015

  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΥΡΑΧΙΟ ΤΙΡΑΝΑ ΑΧΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ[ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ] ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ......
  ΑΠΠΟΛΩΝΙΑ ΕΠΙΔΑΜΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΕΙΑ ΒΥΛΛΙΣ ΑΜΑΝΤΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ ΚΛΠ
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ

 • Ανώνυμος 32943

  21 Μαρ 2015

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.......
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ.....
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ.......ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ....
  ....ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ.....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Η ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ '''''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ''''ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΓΟΤΘΩΝ ΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ .....
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ....ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ] ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΑΡΑΒΙΚΗ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.......ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο '''ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ''''.....
  .ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ]
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ....ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΠΙΟ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ..

 • Ανώνυμος 32942

  21 Μαρ 2015

  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.....ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ......ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΓΟΤΘΙΚΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΒΑΡΙΚΕΣΚΛΠ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΑΝΕ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....

  Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:
  ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...
  Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.
  ΜΟΝΟ 400 ΛΕΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ...ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ......ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝΕ ] ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ....ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑ..
  ''''''''ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ Η ΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ''''''''
  ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ....

 • Ανώνυμος 32937

  21 Μαρ 2015

  ΠΕΡΑΙΒΟΣ..........
  Οι Τσάμηδες κατοικούσι την παλαιάν Θεσπρωτίαν, νυν δε λεγομένην Παρακάλαμον, η κατοικία των αρχίζει από το Σούλιον και τελειώνει εις τον Δώδωνα (Μπίστριτζα) ποταμόν, είναι θρήσκοι, αλαζόνες και ορμητικότεροι από τους άλλους εις τους πολέμους, όστις όμως ανθέξη την πρώτην ορμήν των, εύκολα τους τρέπει έπειτα εις φυγήν, επειδή είναι καθ΄ υπερβολήν αμφιρρεπείς` δεν φυλάττουσι τόσον τας συμφωνίας και υποσχέσεις, ευφημίζονται δε παρά πάντων ως επιτηδειότεροι χορευταί, και τοις αρέσκει ο πολύτιμος ιματισμός` είναι εύρωστοι και εύσχημοι` και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες
  ΔΗΑΛΑΔΗ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ [ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ] ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ......ΑΡΑ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...ΑΡΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ .......
  ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΘΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΝΩ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.....
  ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ......ΟΤΙ''''''και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες και μάλιστα όσοι κατοικούν τα πέριξ της Παραμυθία''''....ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1670 [200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΗΛΑΔΗ] ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ......ΑΡΑ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ.......
  ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΕΚΜΟΘΣΟΥΛΜΑΝΙΣΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ] ΓΙΝΑΝΕ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΣΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ....

 • Ανώνυμος 32921

  20 Μαρ 2015

  ΟΤΑΝ Ο ΒΑΛΗ ΓΚΕΚΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝΕ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΤΟΝ ΠΕΤΗΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ....ΚΑΙ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΒΕΛΗΓΚΕΚΑΣ.....''''Ω ΛΕΛΕ ΜΕ ΜΠΡΑΒΕΝ ΓΚΙΑΟΥΡ''''....ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ

 • Ανώνυμος 32914

  19 Μαρ 2015

  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.....ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ....ΓΚΙΑΟΥΡ [ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΙΣΤΟΣ]....ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ [ ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ] ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ[ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ].....ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙ ΑΥΤΟΙ [ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ]...ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ......ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.......

 • Ανώνυμος 32906

  18 Μαρ 2015

  ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΡΜΠΕΝ ΙΛΛΥΡ ΚΛΠ ΚΛΠ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ

 • Ανώνυμος 32905

  18 Μαρ 2015

  ΡΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΚΙΑΟΥΡ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΛΑΔΗ.....ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΧΟΥΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ....ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΗ ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΙ

 • Ανώνυμος 32819

  11 Μαρ 2015

  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΣΚΙΠΕΤΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ..

 • Ανώνυμος 32774

  8 Μαρ 2015

  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.....
  Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα νʼ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

 • Ανώνυμος 32736

  7 Μαρ 2015

  ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ..... ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ 1914...
  ΣΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΠΗΡΟΜΗΛΙΟΣ
  ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ ΑΡΧΗΓΕ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΑΕΤΕ
  ΜΕΣ ΤΗΣ ΠΥΛΙΟΥΡΗΣ ΤΗ ΡΑΧΗ Ο ΣΠΗΡΟΜΗΛΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ
  ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ ΤΟ ΧΕ ΤΑΞΕΙ
  ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΣΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
  ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΠΥΛΊΟΥΡΙΩΤΕΣ
  ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΕΜΑΝ ΤΑ ΕΦΤΑ ΧΩΡΙΑ
  ΧΕΙΜΑΡΑ ΚΗΠΑΡΟ ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΠΥΛΙΟΥΡΙ ΚΟΥΔΕΣΙ ΒΟΥΝΟ ΠΑΛΑΣΣΑ.......
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΞΑΝΑΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ 1940......''''ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΩΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΤΕ Η ΕΛΛΑΣ'''' ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΤΟ ΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ.....

 • Ανώνυμος 32735

  7 Μαρ 2015

  ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ .... ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝΕ...ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥ 1770 ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....
  ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.....ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΠΝΙΓΑΝΕ ΜΕ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ........ΩΣ ΔΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ [ ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ....ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ] ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΣΣΕΓΓΟΝΑ ΑΥΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.....ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ''''ΑΡΜΠΕΝ''' [ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ''ΣΧΕΣΗ''ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ] Η ΚΑΙ '''ΙΛΛΥΡ''[ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ] Η ΚΑΙ ''ΠΥΡΟ''[ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ...ΑΛΒΑΝΟΣ] Η ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ '''ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ'''[ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΗΤΑΝ] Η ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑΟΥΛΑΝ[ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΤΑΥΛΑΝΤΙΩΝ] Η ''ΤΕΟΥΤΑ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΕΥΤΑ....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ....ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕ.....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ''ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ'' ΣΟΥ ΓΙΑΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΠΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕ ΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ....ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ.....
  ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 1770 ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
  ΤΟ 1939-1945 ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ [ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ] ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ....
  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ....
  ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ [ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ] ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ........
  ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 40 ΜΕ 50 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ......ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.....

 • Ανώνυμος 32734

  7 Μαρ 2015

  Ιμπραήμ πασάς, ο γνωστός σχιζοφρενής που επιχείρησε ανεπιτυχώς με τους Γάλλους επιτελείς του να σβήσει την επανάσταση, γιος του αντιβασιλέα της Αιγύπτου Μωχάμετ Άλι που ήταν Αλβανός μπέης από την Καβάλα.
  Ομέρ-πασάς Βρυώνης, παλιός στρατηγός του Αλή πασά Τεπελενλή, πασάς σε διάφορες πόλεις της Ηπείρου, εκστράτευσε κατά τα έτη 1821-22 επικεφαλής χιλιάδων εναντίων των Ελλήνων επαναστατών.
  Μουσταή πασάς Σκόδρας (Μουσταφάς), εκστράτευσε το 1823 με 16000 κυρίως Αλβανούς με την πλειοψηφία τους να είναι χριστιανοί και είχε σώματα ακόμα και Κροατών. Το στράτευμά του ήταν ειδικό για ορεινές μάχες και ξεκίνησε με πολλές ελπίδες που του της έκοψε ο Μάρκος Μπότσαρης κυρίως και οι άλλοι οπλαρχηγοί της Δυτικής Στερεάς που ανάγκασαν το στρατό του στη διάλυση και τον ίδιο στην εξευτελιστική φυγή και στο να μην επιχειρήσει νέα εκστρατεία.
  Ισμαήλ πασάς Πλιάσσας, Αλβανός πασάς που εκστράτευσε αρκετές φορές κατά των επαναστατημένων Ελλήνων (μέχρι και στα Ψαρά το 1824).
  Αχμέτ πασάς Βρυώνης, εκστράτευσε στις αρχές της επανάσταση κατά των Ελλήνων.
  Ισούφ πασάς Περκόφτσαλης, Αλβανός πασάς που εκστράτευσε αρκετές φορές κατά των επαναστατημένων Ελλήνων.
  Μουστάμπεης, στρατηγός του Κιουταχή (Μεχμέτ Ρεσίτ πασά, Ρούμελη Βάλεσι) είχε στήσει ενέδρα κατά την έξοδο των Μεσολογγιτών σκοτώνοντας 500, σκοτώθηκε από τον Καραϊσκάκη στην Αράχωβα το 1826 και το κεφάλι του καρφώθηκε σε παλούκι μαζί με του Κεχαγιάμπεη του Κιουταχή. Χαρακτηριστικά λέγαν γιʼ αυτόν ότι ήταν τότε: «το μεγαλύτερο οτζάκι της Αλβανίας και η ψυχή του Κιουταχή και των Αλβανών». Μαζί του στην Αράχωβα σκοτώθηκαν και 1300 επίλεκτοι Αλβανοί «ο ανθός της Αλβανίας»,

 • Ανώνυμος 32733

  7 Μαρ 2015

  Μάνε Λουζάτης, Αλβανός οπλαρχηγός πολιορκήθηκε στην Γόστιτσα το 1824.
  Καλέμ Τεπελένης, Αλβανός οπλαρχηγός πολιορκήθηκε στην Γόστιτσα το 1824.
  Χασάν Τσάπαρης, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός από το Φανάρι της Ηπείρου έδρασε το 1821.
  Χότο Πρόνιος, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός έδρασε το 1821.
  Ασλανάκης, αρχηγός των Αλβανών του Μουσταφάμπεη όταν αυτός μπήκε στην πολιορκούμενη Τριπολιτσά, όπου κλείστηκε και αυτός με τους υπόλοιπους
  Αχμέτ μπέης Δέμος, από τους Φιλιάτες, Αλβανός μισθοφόρος στην Τριπολιτσά το 1821 είχε στο σώμα του και 800 χριστιανούς Αλβανούς, πέθανε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας
  Λιμά μπέης Κογιάτσας, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
  Βελή μπέης Κογιάτσας, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
  Καλιόμπεης Μπόνος, ο γιος του Μήτσα Μπόνου, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
  Ιμπραήμ Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα και την Πάτρα
  Χάντζος Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα την Πάτρα
  Τζαφέρ Φειδάς, Λαλαίος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
  Ρουμπής Βαρδουνιώτης, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στην πολιορκία της Τριπολιτσάς.
  Αβδούλ μπέης Αρναούτογλου, σημαίνων Τούρκος της Τριπολιτσάς το 1821.
  Ιμπραήμ Αρναούτογλου, διοικητής Καλαβρύτων μεταξύ των ετών 1820-1821.
  Σουλεϊμάν Αρναούτογλου, βοεβόδας της Καλαμάτας κατά το 1821.
  Νεφέζης Καραχούσος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
  Μουσταφάς Χάτζος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
  Μπέικος Κεχαγιάς, Τουρκαλβανός διαπραγματευτής των Λαλαίων.
  Κουτσοραίπ αγάς, Λαλαιος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
  Μουστά-μπεης Κιάφα Ζέζας, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825 (ίσως έχει προαναφερθεί).
  Χοτά-μπεης Αργυροκάστρης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Βελή-αγας Γρεβενού, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Ιμπραήμ Κοστρέτζης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
  Μουχτάρ-μπεης Κιαφτίσης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Κιουταχή στην Αθήνα το 1827..
  Μουσταφ αγάς Σουγκαρίνης, στρατηγός Γκέγκηδων του Κιουταχή κατά την πολιορκία της ακρόπολης των Αθηνών
  Φετά Τούκοφλης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829.
  Νουρή Τζόπης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829

 • Ανώνυμος 32732

  7 Μαρ 2015

  Μπεκήρ αγάς Τζογαδούρος, διοικητης Πρέβεζας το 1821, είχε και άλλες συμμετοχές.
  Σούλτζε Κόρτζας, ντερβέναγας Τρικάλων το 1822 και αλλού έδρασε.
  Σουλεϊμάν Μέτος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Χασά μπέης Βρυώνης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Μούρτο Τζάλιος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Ισλάμ μπέης Κόκκα, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Μωχάμετ Νταλιάνης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από την Κονίσπολη, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Ισλάμ Πρόνιος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από την Παραμυθιά, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Μπάλιο Χούσος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από το Μαργαρίτι, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Χασάν Χούσος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από το Μαργαρίτι, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Ισμαήλ Μπένι Κόνιτζα, Τουρκαλβανός μπέης έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Τζελαλεδίν μπέης, διοικητής Οχρίδος, έπεσε μαχόμενος το 1823 στο Κεφαλόβρυσο της Ευρυτανίας από τον Μάρκο Μπότσαρη.
  Τζαφέρ μπέης Φράσαρης, αρχηγός εμπροσθοφυλακής του Ισμαήλ-πασά Πλιάσσα έπεσε στο Κομπότι της Άρτας το 1821.
  Φράσαρης (άλλος), αιχμαλωτίστηκε στα Βασιλικά για δεύτερη φορά ενώ είχε ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπολεμήσει τους Έλληνες και εγδάρει ζωντανός από τους Αγοργιανίτες.
  Ιμπραήμ Πρεμέτης, επιτέθηκε στους Καλαρρύτες της Ηπείρου το 1821.
  Χουσεΐν μπέης, γιος του Μουσταφά πασά του Δελβίνου, ήταν φρούραρχος Πάργας το 1821.
  Ζενές Τσάπαρης, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός έδρασε στην Πάργα το 1821.
  Ντελή Χαβέζος, φρούραρχος Πατρατσικίου το1821.
  Τζίνκο Χαμέτζης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός πολέμησε στη μάχη του Πέτα το 1821.
  Βεκούτ Γαρδίκης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός πολέμησε στην Πλάκα της Ηπείρου το 1821.
  Ταχήρ Μουρτοτζάλης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπερο το 1821.
  Τσεγκόμπεης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
  Ματός αγάς Λατίφης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπερο το 1821.
  Μαξούτ Σρόπουλης, Αλβανός αξιωματικός του Αμπτούλ Αμπούδ πασά της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε κατά των κατοίκων του Ολύμπου το 1821.
  Ταχήρ Τσαπάρης, οπλαρχηγός του Ομέρ Βρυώνη επιτέθηκε στους Σουλιώτες το 1822.
  Ιμπραήμ Ντέμος, οπλαρχηγός του Ομέρ Βρυώνη επιτέθηκε στους Σουλιώτες το 1822.
  Ισμαήλ Πρόνιος, οπλαρχηγός του Ομέρ Βρυώνη επιτέθηκε στους Σουλιώτες το 1822.
  Άγο Μπέντος, αξιωματικός του Ισμαήλ πασά Πλιάσσα.
  Χατζή Μπέντος, αξιωματικός του Ισμαήλ πασά Πλιάσσα.
  Ισούφ μπέης, αξιωματικός του Μαχμούτ-πασά Δράμαλη διασώθηκε στην Ακράτα το 1822.
  Ταμάζ Μπίμπασης, αξιωματικός του Μαχμούτ-πασά Δράμαλη διασώθηκε στην Ακράτα το 1822.

 • Ανώνυμος 32731

  7 Μαρ 2015

  ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ.....
  Καρεφίλ μπέης, αδερφός του Μουστά-μπεη σκοτώθηκε και αυτός στην Αράχωβα
  Αδερφός του Μπανούζη Σέβλιανη: σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στην Αράχωβα.
  Ταχήρ Αμπάζης, στρατηγός του Αλή πασά Τεπελενλή πολέμησε από το 1821 τους Έλληνες. Τα πρώτα χρόνια της επανάστασης ήταν πολύ σημαντικός Αλβανός και για κάποιο διάστημα κατά την ανταρσία του Αλή είχε συνεργασία με τους Έλληνες.
  Άγο Βασιάρης, σημαντικό στέλεχος του Αλή Πασά και του Ομέρ Βρυώνη στη συνέχεια, τον συνέλαβαν αιχμάλωτο οι Σουλιώτες του Μάρκου Μπότσαρη και τον έσφαξαν μετά για να εκδικηθούν το θάνατο του Μάρκου στο Καρπενήσι το 1823.
  Μελεκ πασάς Γκέκας, έδρασε στη Λαμία το 1821.
  Τελεχά μπέης Φέζον, αρχηγός Γκέκηδων ιππέων του Ομέρ Βρυώνη στην Αλαμάνα και τη Γραβιά το 1821.
  Μουσταφά μπέης Καφεζέζης, αρχηγός Τσάμηδων ιππέων του Ομέρ Βρυώνη στην Αλαμάνα και τη Γραβιά το 1821.
  Σιλιχτάρ Μπόδας, σημαντικός Αλβανός στρατηγός των Τούρκων σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης.
  Άγο Μουχουρδάρης, Αλβανός στρατηγός των Τούρκων πολέμησε στη μάχη του Πέτα το 1821.
  Νούρκας Σέρβανης, ντερβέναγας και μουτασελίμης Καρλελίου στο Βραχώρι το 1821, φρούραρχος Άρτας μετά, σκοτώθηκε στο Τρίκερι Μαγνησίας το 1827.
  Ταχήρ Παπούλιας, ντερβέναγας Κραβάρων και Αποκούρου το 1821.
  Μουσταφά μπέης, Κεχαγιάμπεης (επιτελάρχης του Χουρσίτ πασά), αρχηγός των πολιορκημένων Τούρκων και Αλβανών στην Τριπολιτσά το 1821
  Αλή μπεης, αδελφός του Μουσταφάμπεη, σκοτώθηκε στη μάχη της Γράνας το 1821, έξω από την Τριπολιτσά
  Ισμαήλ μπέης Βλιόρης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Βελή μπέης Γιάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Τζάνε Μαρτολάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Μουσταφά Μαρτίνης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Ασλάν Ντέμτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Χασάν Μπιλούσης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Μπανούζ Σέβρανης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Γιος Σούλτζε Κόρτσα, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Κεχριμάν μπέης Γάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Ζαβαλιάνη Πρόκος, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Λιούλιο Τζαπάρης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
  Χασάν πασάς Γκέκας, σκοτώθηκε σε νυχτερινή επιδρομή στο στρατόπεδο του Κιουταχή το 1825.
  Ελμάζ Μέτζος, έδρασε το 1821 στην Ήπειρο

 • Ανώνυμος 32730

  7 Μαρ 2015

  ΑΝΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΒΑΝΙΤΒΝ ΚΑΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...
  ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΟ 1821..
  Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ
  O ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
  Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ
  Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ
  Ο ΚΡΙΕΖΩΤΗΣ
  Ο ΝΤΑΒΑΡΗΣ
  Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  Ο ΛΕΚΑΣ
  Ο ΚΟΛΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
  Ο ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ
  Ο ΚΙΟΥΡΚΑΤΙΩΤΗΣ

 • Ανώνυμος 32724

  6 Μαρ 2015

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  ΤΟΥΡΚΟΣΚΙΠΕΤΑΡΙ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ....
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ...ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΑΛΛΟ ΙΛΛΥΡΙΟΣ...ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ....ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΤΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΟΡΕΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ....ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 1914;;...ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ,ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΙΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΣ Ο ΑΧΜΕΤ ΖΟΓΚ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ Η ΔΡΟΒΙΑΝΗ ΚΑΙ Η ΧΙΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ....ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΔΙΑΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ.....
  ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

 • Ανώνυμος 32722

  6 Μαρ 2015

  Οι Αλβανοί λένε : Πρώτα οι αρβανιτες.
  ΛΑΘΟΣ..ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΕΝΕ '''ΠΡΩΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ''
  Οι Αλβανοι στηριζουν την ενίσχυση των Αρβανιτων και των Αρβανιτικων...ΛΑΘΟΣ...ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ [ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ Η ΜΗ ]
  ενω oι Ελληνες στηριζουν την ενίσχυση μονο των Ελληνων .
  ΣΩΣΤΑ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
  Για αυτο και απαγορευουν τα Αρβανιτικα και τις αλλες ξενες γλωσσες στην Ελλαδα.
  ΛΑΘΟΣ.......ΘΕΛΩ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑΡΗ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ....ΑΡΑ ΚΑΜΑΙ ''ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ...
  Δηλαδη οι Ελληνες ως κατακτητες των Αρβανιτων εξουσιαζουν και οι Αρβανιτες για αναγκη της επιβιωσης ειναι υποχρεωμενοι να λενε οτι ναι οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες ... ΟΤΙ ΘΕΣ ΛΕΣ...ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΡΟΥΣΩ...ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ...ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΕΙΣ
  Γιατι στα 200 χρονια δεν επέτρεψαν ενα κλαδος της Αρβανιτολογιας στα Πανεπιστημια των Αθηνω
  ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΛΑΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ
  οι Αρβανιτες ειναι κοντα στο θανατο απο πληρη εξουσια των Ελληνων,και οχι μονο απλη εξουσια αλλά θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω τη λέξη σφαγή .
  ΤΕΛΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ....ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ [ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ] ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ.....ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ;;....ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΤΕ.....'ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΤΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΩ...ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ BALI COMPETAR H THΣ SKANDERBRG SS ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΦΑΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ..

 • Ανώνυμος 32721

  6 Μαρ 2015

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2900-3000 ΧΡΟΝΙΑ [ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΙΚΟΙ [ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΓΡΑΙΚΟΥΣ [ ΓΚΡΕΕΚΣ] ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΛΑΟΙ [ ΒΛΕΠΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΛΠ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΟΥΝΑΝ[YUNAN]-ΙΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ [ΙΩΝΙΑ] ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ [ YUNANISTAN ΛΕΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ]
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ''ΠΕΡΑΣΕ'' ΣΤΑΔΙΑΚΑ [ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΟΛΗ ΤΟ 330ΜΧ] ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΙ- ΡΩΜΙΟΙ [ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ] ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ........
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ

 • Ανώνυμος 32720

  6 Μαρ 2015

  Ανώνυμος 32716......ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΘΝΙΚΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙ
  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ...ΑΠΛΩΣ ΕΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ....ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ]
  ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ.....ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΙΛΛΥΡΙΑ ΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝΕ ΝΟΤΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΟΡΕΩΝ[ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ];;;;...ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΗΤΑΝ '''ΙΛΛΥΡΙΚΑ''' ΦΥΛΑ;;;;;...ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ 7 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ '''ΑΛΒΑΝΙΚΟΙ'''';;;;......ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ[ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ] ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ;;;;;;;....ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΡΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΛΑΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΠΑΡΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ...ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΙΟΙ..... ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΑΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΕΣ ΣΑΣ............ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ,ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ,ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ''''ΤΣΑΜ ΠΑΜΠΕΣ ΜΕ ΘΗΚ ΝΕ ΜΕΣ'''.... ΔΕ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ... ΑΦΟΥ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ........ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕ ΛΕΓΑΜΕ...ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΡΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟΙ;;;
  ΠΕΣ ΚΑΤΙ ...ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ...

 • Ανώνυμος 32719

  6 Μαρ 2015

  κλασικη αλβανικη προπαγανδα απο τουσ αλβανουσ που υπογραφουν στα φορουμ ως kriezot ως suliot και λοιπους.....τι να κανουν...αφου δεν εχουν ιστορια κλεβουν τη δικια μας....και φυσικα επισκεπτονται το συγκεκριμενο σαιτ για να επιβεβαιωνουν τον ανθελληνισμο τους...
  επειδη να τα αντικρουσω ολα θα παρει πολλεσ ωρεσ .. θα αρκεστω σε ενα.... οπωσ οτι οι αλβανοι νιωθουν αρβανιτες....δεν ξερω βασικα αν χρειαζεται αντικρουση...παντως οι αλβανοι μια λεξη ξερανε για τον εαυτο τους απο πολυυ παλια ...την σκιπεταρ...η λεξη αρβανιτεσ τουσ ηταν αγνωστη...το ιδιο και οι αρβανιτες για τους οποιουσ η λεξη σκιπεταρ ηταν τελειως αγνωστη απο πολυυυυ παλια....αν ηταν ιδιας εθνοτικης προελευσης δε νιμιζω αυτο να συνεβαινε....μην παμε και στη εθνικη συνειδηση που εχει ο καθενας...και ποιος πολεμησε για τουσ οθωμανους [αλβανος] και ποιοσ για την ελλαδα [αρβανιτης]...και αυτο συνεχιζετε ως σημερα...ανθελληνες οι περισσοτεροι αλβανοι απο τοτε ως σημερα που διεκδηκουν μεγαλεσ και ανυπαρτκτες αλβανιες...μην παμε και στη θρησκεια που ακολουθησε ο καθενας...
  καλα επειδη μαλλον ξεμεινατε απο επιχειρηματα μας παρουσιαζετε διαλογουσ μεταξυ ελληνων και αλβανων οι οποιοι αλβανοι οπως παντα το παιζουν αρβανιτες στα φορουμ για να δημιουργουν συγχηση...

 • Ανώνυμος 32716

  6 Μαρ 2015

  Δεν μπορεις επιστημονικα να εισαι και Ελληνας και Αρβανιτης,και Ελληνας και Βλάχος ,Σλαβος,Τουρκος..
  Συζήτηση / Diskutim
  Φιλοι μου δεν υπαρχουν Ελληνες - Αρβανιτες αλλα Ελλαδικους Αρβανιτες
  Δεν γινεται για ιστορικους,πολιτισμους ,παράδοσηακους,γλωσσολογικούς,Αιματικους,κληρονομικους ..κτλ λογους να εισαι και Ελληνας και Αρβανιτης.
  Μιλαω Αλβανικα και ειμαι Ελληνας ειναι το ιδιο με το να μιλω Ελληνικα και ειμαι Αλβανος.
  Ολοι οι ξενοι στην Ελλαδα ειναι Ελλαδιτες,οχι ωμος Ελληνες .
  Ελλαδικη...Ιστορια και Πολιτισμο ,Αστυνομια και Στρατο.....
  Οι Αρβανιτες και ξενοι που μελετούν την Αρβανιτικη γλωσσα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι :
  - Μια εμπεριστατωμένη μελέτη της Αρβανιτικης γλώσσας οδηγεί αναγκαστικά στην Αλβανία .
  - Η επεκταση της Αρβανιτιας δεν στηρίζεται με τιποτα απο τους Ελληνες ,αλλα στηρίζεται μονο απο τους Αρβανιτες και Αλβανους ως εθνικη στρατηγικη συμμαχοι .
  Οι Αλβανοι ολοι τους νιωθουν εθνικα τους Αρβανιτες .
  - Καθε Αλβανος νιωθει και Αρβανιτης.
  - Κανενας Ελληνας δεν νιωθει Αρβανιτης ,οχι μονο δεν ξερει και δεν ενδιαφερεται για τα Αρβανιτικα,αλλα παντα κρυφα σκοπευουν των πνιγμο των Αρβανιτων και των Αρβανιτικων
  Γιατι στα 200 χρονια δεν επέτρεψαν ενα κλαδος της Αρβανιτολογιας στα Πανεπιστημια των Αθηνων ?
  Μηπως δεν εφτασαν 200 χρονια ?
  Γιατι δεν μιλησαν ποτε για επεκταση της Αρβανιτιας,για τα Αρβανιτικα που χανονται καθε μερα,για υπαρξη της Αρβανιτικης κοινωνιας,για Αρβανιτικη παραδοση ,τραγουδια και πολιτισμο,Αρβανιτικα σχολεια ... ?
  Να και η απαντηση
  Επειδη οι Αρβανιτες και οι Ελληνες δεν ειναι ενας εθνος,αλλα αντιπαλοι,που ενας απο τους δυο πρεπει να χαθει .
  Ετσι οι Ελληνες ειναι κατακτητες των Αρβανιτων ,
  και οι Αρβανιτες πρεπει να χαθουν ,
  πραγμα αυτο γινεται μερα με την μερα....
  Φιλοι μου Αρβανιτες ? Επισημα οι Αρβανιτες δεν ειναι Ελληνες .
  Το λεει επισημα η Ακαδημια Αθηνων ,η οποια δεν εχει πει ποτε οτι οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες .
  Το θεωρω καταντια ζητιανων το οτι οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες ,και οι Ελληνες δεν ειναι Αρβανιτες !!! Καθαρα εδω ειναι η λεγομενη αποκτηση και αναγκασή να πεις ετσι
  Δηλαδη οι Ελληνες ως κατακτητες των Αρβανιτων εξουσιαζουν και οι Αρβανιτες για αναγκη της επιβιωσης ειναι υποχρεωμενοι να λενε οτι ναι οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες ,αλλα ποσο Αρβανιτες ειναι οι Ελληνες ως μελη του ιδιου εθνους το κρυβουν σκόπιμα.(και οι Αρβανιτες ειναι παντα φοβεροι ???)
  Δηλαδη εγω γινομαι σαν εσενα και εσυ δεν γινεσαι σαν εμενα στο ιδιο εθνος....Ειναι τελικα το ιδιο εθνος ?
  Αυτο και η ελλειψη της ζήτησης για κλαδος της Αρβανιτολογιας στην Αθηνα,Θηβα,Κορινθο,Σπαρτη,Τριπολη,Λαμιας,Λιβαδειας,Θεσσαλονικης,Εβρο,Ιωαννινα,Αρτα,Πρεβεζα,Γρεβενα,Πατρα,Πυργος,Καλλαματα κτλ οδηγει στο συμπερασμα οτι οι Αρβανιτες ειναι κοντα στο θανατο απο πληρη εξουσια των Ελληνων,και οχι μονο απλη εξουσια αλλά θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω τη λέξη σφαγή .
  Αρβανιτικη υπερηφανεια που ειναι ?Που ειναι η Αρβανιτικη συνειδηση,Μπεσα και κληρονομια,η Αρβανιτικη κοινωνια,Αρβανιτικος πληθυσμος συνένοχοι σε αυτή την κατάντια των Αρβανιτων και Αρβανιτικων


  Οι πουλημενοι Αρβανιτες στους Ελληνες (Ελλην Αρβανιτες),αλλα και οι ιδιοι Ελληνες οφειλουν να απαντήσουν

  [2]
  Οι Αλβανοί λένε : Πρώτα οι αρβανιτες.Οι έλληνες λένε πρώτα οι έλληνες .Αρα πιος στηρίζη ουσιαστικά τους αρβανίτες ?Απάντηση οι Aλβανοί που το έχουν έως πρωτια.
  Οι Αλβανοι στηριζουν την ενίσχυση των Αρβανιτων και των Αρβανιτικων ενω oι Ελληνες στηριζουν την ενίσχυση μονο των Ελληνων .Για αυτο και απαγορευουν τα Αρβανιτικα και τις αλλες ξενες γλωσσες στην Ελλαδα.
  Φανερα αντιπαλοι εθνοι, που ενας φοβαται την επεκταση του αλλουνου.
  [3]
  Η Γλωσσα ειναι το αιμα του εθνους .Τα Αρβανιτικα δειχνουν στα ματια των αλων ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ .Η διαφυλαξη της γλωσσας ειναι η διαφυλαξη του εθνους.
  Γιατι η διαφυλαξη του εθνους να γινεται μονο για τα ελληνικα των Ελληνων
  Γιατι η διαφυλαξη του εθνους δεν μπορει να γινεται με τα Αρβανιτικα των Αρβανιτων ?
  Γιατι η διαφυλαξη του εθνους δεν μπορει να γινεται με την μητρικη γλωσσα των Αρβανιτων ,αλλα μονο με την Ελληνικη ? Μηπως η Ελληνικη ειναι υπερανω της Αρβανιτικης και υπολοιπων ξενων γλωσσων στην Ελλαδα ?
  [4]
  Γιατί οι έλληνες δεν αγαπάνε μαζί με τους Αρβανίτεςκαι τα Αρβανίτικα ?
  Πόλη εύκολη απάντηση .
  Τα αρβανίτικα είναι Αλβανικά και "φωτια
  και τσεκουρι" στους Αρβανιτες με Αρβανιτικα.
  Επειδη οι Aρβανίτες κριαζετε να είναι Eλληνες οπωσδήποτε και με οτιδηποτε.

 • Ανώνυμος 32679

  4 Μαρ 2015

  ΠΡΩΤΟΝ
  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....
  '''ΑΝΔΡΕΣ ΓΡΑΙΚΟΙ''' ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ....
  ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣΥ'''ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''''
  ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ''''ΖΟΡΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ [ ΨΕΥΔΩΣ ΒΕΒΑΙΑ] ΓΙΑ ΤΗΝ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ.....ΠΑΡΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ......
  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΕΛΛΗΝΟΦΡΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ[ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΡΩΜΙΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ[ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΓΑΣΜΟΥΛΟΙ....ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ....ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΑΓΚΙΚΗ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΕΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ[ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ]
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;;
  Διαβόντα γὰρ χρόνοι πολλοὶ αὐτεῖνοι οἱ Ρωμαῖοι,
  Ἕλληνες εἶχαν τὸ ὄνομα, οὕτως τοὺς ὠνομάζαν,
  – πολλὰ ἦσαν ἀλαζονικοί, ἀκομὴ τὸ κρατοῦσιν –
  ἀπὸ τὴν Ρώμη ἀπήρασιν τὸ ὄνομα τῶν Ρωμαίων.
  ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΤΟΝ 13ο ΑΙΩΝΑ ΟΙ '''''ΣΛΑΒΟΙ'''[ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ] ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΡΩΜΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ
  '''' ΠΟΛΛΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ , ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΙ'''''ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ.....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ '''ΕΙΠΕ''' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ '''ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ''' ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .....ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ Ο [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ] ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.....
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ....ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ....ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ..

 • Ανώνυμος 32634

  3 Μαρ 2015

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ''' ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ....ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ''''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ;;;;
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;;;
  Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...........ΟΥΤΕ ΣΕ ''''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ''' ΣΧΟΛΙΚΑ ''''ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ'''' ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ
  ...... ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ'''....ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ[ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ] ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ.....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ....ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ.....ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ '''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ''' ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ'''.....ΚΑΘΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.....
  Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΟΠΟLΟΣ....[ΠΧ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ] ΣΤΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ;;;;...
  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 300 ΧΡΟΝΙΑ;;;....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''' ΑΠΟ ΤΑ ''''' ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ''''.ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ;;;;;;......ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ....
  ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ
  ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;....
  ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ '''''ΚΥΜΑΤΩΝ'''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ......
  ΑΡΑ ΛΙΓΟ ''''ΔΥΣΚΟΛΟ''' ΝΑ '''ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ'''' ΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΜΩΡΑΙΤΕΣ.....
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  ΠΡΟΣΟΧΗ
  ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ '''ΣΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ''
  ΟΥΤΕ ΟΤΙ '''' ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ''''
  ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ....
  ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΥΜΑΤΑ ΡΩΜΙΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ.....
  ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΩΡΙΑ

 • Ανώνυμος 32488

  28 Φεβ 2015

  Μισελλενες και Αντιχριστοι!!! Ρε Αντε ΟΥΣΤ !!! Παπαρες,που θα μας διδαξεται και ιστορια...

 • Ανώνυμος 32480

  28 Φεβ 2015

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821
  '''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'
  ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......
  ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....
  '''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
  ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
  ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
  ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
  Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
  Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσεν",

 • Ανώνυμος 31666

  13 Ιαν 2015

  ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ... ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ...ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ...
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ HAHN ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 200000 ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ.....
  ς δούμε τι έγραφε ο Johann Georg von Hahn(Albaneische Studien,1854) o οποίος θεωρείται ο πατέρας της αλβανολογίας και έζησε στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια αφού από το 1843 ως το 1869 διετέλεσε διαδοχικά ως πρόξενος της Αυστρίας στα Γιάννενα, τη Σύρο και τέλος στην Αθήνα ως Γενικός Πρόξενος. Στον πίνακα που παραθέτει στο προαναφερόμενο βιβλίο αναφέρει κατά τόπο τον πληθυσμό των Αρβανιτών στην Ελλάδα και καταλήγει στο σύνολο των 173.000 Αρβανιτών όταν η Ελλάδα είχε πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 1856 1.096.810.
  Ο Hahn όμως στο πρόλογό του, τον οποίο έγραψε αργότερα, αναφέρει το λάθος που έκανε να αναφέρει στον πίνακα 10.000 Αρβανίτες στο Σπερχειό και άλλους 5.000 στη Φωκίδα όπου, όπως αναφέρει και ο Μπίρης (2), δεν υπήρχαν καθόλου!!
  Δεχόμενοι τα γραφόμενα του Hahn ως πιο σημαντικά από κάθε άλλον της εποχής του λόγω των γνώσεων του περί αλβανολογίας και της διαμονής τόσων χρόνων στην Ελλάδα βλέπουμε ότι ο αριθμός των Αρβανιτών περιορίζεται μετά από τις διορθώσεις που έκανε ο ίδιος(ο Hahn) σε 158.000 το οποίο αντιστοιχεί ποσοστό περίπου 14 τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού της τότε ελεύθερης Ελλάδος

 • Ανώνυμος 31550

  12 Ιαν 2015

  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ '''ΜΑΧΑΙΡΟΦΟΡΟΥΣ''' ΧΑΡΑΚΤΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΩΣ'''ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ'''..
  ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ [ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ] ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΙΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΣΥΧΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..
  ΤΟ 1820 [ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ '''' ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ''''] ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ [ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ''''''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ'''''''''' ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ANTIFA ] ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΤΑ ΜΑΤ [ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙ ] ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ....ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ.....ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.....ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ...ΟΠΩΣ....
  '''''ΡΩΜΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ..ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ..ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ....
  ΚΑΤΩ ΤΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ....
  ΗΜΑΣΤΕ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣ.....
  ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ '''' ΚΑΤΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ''' ...'''ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΙΠΕΡΙΑ'''....
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΛΠ , ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ....ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ , ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...Η ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ . ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝ ΖΗΛΟ....ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ '''ΕΛΛΗΝΙΚΗ'''[ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ]...ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΙΛΛΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ '''''ΕΛΛΗΝΕΣ''''[ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ] ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''' ΕΛΛΑΔΑ'' ΚΛΠ ΚΛΠ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....
  ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ.....ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΤΟΥ 1820 ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ '''''ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ''''

 • Ανώνυμος 31430

  7 Ιαν 2015

  ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ''''Οι καταγόμενοι από την άγονη Ιλλυρία (Αλβανία), επιζητούσαν επίσης να είναι μισθοφόροι των ρωμαίων και γι΄ αυτό εξοικειώθηκαν με τη φουστανέλλα.
  ΑΡΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΟΝΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ''ΕΞΟΙΚΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ......ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ......Η ΙΛΛΥΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΩΡΙΚΟΥ ΧΩΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΘΗ ΠΟΤΑΜΟΥ [ ΣΟΥΤΙΤΣΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ] ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ [ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΙΛΑΩ ] ΚΙ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ....ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

  ΓΡΑΦΕΤΕ'''Το μεσαιωνικό όνομα για το τυφέκιο είναι σκιππέτο (από το scioppus = πλαταγή, κρότος, scioppo, scioppeto, σκιππέτο). Ο τυφεκιοφόρος δε (μισθοφόρος στρατιώτης) λεγόταν στα ιταλικά scioppetiere (εξελληνισμένα σκιππετάρης), απ΄ όπου και το σημερινό όνομα των αλβανών, σκιπετάρ.....
  ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;;;;....ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ ΠΟΥ ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΝ ΥΣΤΕΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ] ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ [ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ]....ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ [ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ] ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ....ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ....ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ....ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΙΚΑ...

 • Ανώνυμος 31424

  7 Ιαν 2015

  ΓΡΑΦΕΤΕ '''Οι γλωσσολόγοι συμφωνούν, ότι «προέρχονται» [ ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ] από νοτιοανατολικά τοσκικά ιδιώματα, δηλαδή σχετίζονται με την τσάμικη υποδιάλεκτο'''
  ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΤΣΑΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΣΚΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ;;;....ΜΜΜ...ΤΟΣΚΙΚΟ;... ΝΑΙ....ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ;;....ΑΚΥΡΟ.....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ;;;....ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΑΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ...
  ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ]
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ....ΤΣΑΜ ΜΠΑΜΠΕΣ ΜΕ ΘΗΚ ΝΕ ΜΕΣ....
  Ε ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΙΤΑΤΑ....
  ΤΣΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΡΩΜΕΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΟΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ [ ΔΙΟΤΙ ΛΕΒΕΝΤΟΚΟΡΜΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΑΝ ΦΑΡΑ , ΓΡΟΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΝΤΥΝΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ... ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ] ....ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ ΤΣΑΜΗΣ....ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ. ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ....ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΩΝΥΜΟ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ''''ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΟΣ'''...ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ [ ΠΟΥ ΠΑΛΟΥΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ]..ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ [ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ] ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΨΑΝ ΤΑ ΨΑΡΑ....ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ.... ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ [ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ]...ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ 3000 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16000 ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ....ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΙΤΑΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.....

 • Ανώνυμος 31414

  7 Ιαν 2015

  ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ ... ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΑ....ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ...ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΟ YOUTUBE....ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑ...

 • Ανώνυμος 31399

  6 Ιαν 2015

  ΜΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ '''Ρε φίλε, που μένει αυτός ο Σόρος που όλο λες και τα δίνει, να πάω να τα πάρω κι εγώ; Πες μου σε παρακαλώ. Έχεις κανένα τηλέφωνο; Δεν είμαι και κανένα κορόιδο...
  ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΣ......ΣΩΣΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ....ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕΣ....
  ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ
  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ......ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.....ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ '''ΑΡΙΜΑΝΙΟΣ ΛΑΟΣ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ '''ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ'' ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ'''......ΑΑΑΑΑΑΑ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......ΒΡΗΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.... ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ] ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ [ ΒΛΕΠΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ] ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...ΚΛΠΚΛΠ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΑ ΦΙΛΙΣΤΟΡΑ....ΚΑΘΩΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.......
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΣΤΟ '''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ....ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑ.......
  ΚΟΙΤΑ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ....ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΙΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ......ΕΜΕΝΑ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ....ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...
  ΑΑΑΑΑΧ...ΑΤΙΜΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΕΣ......

 • Ανώνυμος 31339

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ Η ΠΑΠΑΤΖΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ '''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ''' ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ.......
  ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;;;;....ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ....Ε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΔΑΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ;;;;...ΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;;;;.....ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ;;;;ΟΣΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ .... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΟΙ ΝΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....

 • Ανώνυμος 31309

  5 Ιαν 2015

  ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ '''ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ''' ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ '''ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΑΟΙ'' ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
  .ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΕΘΝΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ....'''ΚΑΘΑΡΟ''''';;;;... ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ;;; Η ΜΗΠΩΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ;;; ... ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;;;;
  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ''''ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΕΣ'''' ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ...
  ΔΡOOOMO...ΟΥΣΤ....GIT BURDA....
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''' ΜΙΓΑ '''' ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ '''ΒΡΩΜΙΚΟ'''' ΑΠΟ ΤΟ DNA ΕΝΟΣ ''''ΚΑΘΑΡΟΥ'''' ΛΕΥΚΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ Η ΕΝΟΣ '''ΚΑΘΑΡΟΥ'' ΜΑΥΡΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ;;;;;ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;;;;;ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΧΕΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΥΣ''''' ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ;;;;;Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ;;;
  ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ.....ΞΑΝΑ GIT BYRDA....

 • Ανώνυμος 31302

  5 Ιαν 2015

  '''ΜΕΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ''' ΜΑΣ ΛΕΤΕ
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕ ΠΑΕΙ ΝΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝΕ ΡΩΜΙΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ .....ΤΙ ΗΣΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;;....ΜΗΠΩΣ ΟΒΡΙΟΙ ΟΠΩΣ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ Η ΠΑΣΟΚΑ ;;;;Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ..... ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ......ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.........ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ....ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ....ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ......
  ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΡΩΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ Η ΜΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ] ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ....ΓΙΑΤΙ ''ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ'''

 • Ανώνυμος 31277

  5 Ιαν 2015

  ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ.....ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ....ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ......ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ-ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ'' ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ TOΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.....
  ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.....
  Ο ΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ.....ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΑ;;;;;......ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ......ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ '''ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΠΥΡΡΟΙ''' ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΠΥΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ .....ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ. ......ΤΙ ΛΕΣ;;;;;;; ΤΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;........Ο ΠΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ;;;;;
  ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ.....
  ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑΑ..............

 • Ανώνυμος 31274

  5 Ιαν 2015

  Ο Ε.Γ. Πρωτοψάλτης (1984) από τη μελέτη του ημερολογίου του Φώτου Τζαβέλλα του 1792 που είναι γραμμένο στο νότιο ιδίωμα της Ελληνικής, συνάγει ότι οι πρώτοι Σουλιώτες κατέβηκαν από το Αργυρόκαστρο ή τη Χειμάρα [ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ] όπου ομιλείται αυτό το ιδίωμα.
  Ο Μελί πασάς, γιος του Αλή πασά, έστειλε επιστολές στον πατέρα του από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1803, στις οποίες αποκαλεί τους Σουλιώτες Ρωμιούς αλλά και Ρωμέγους.
  Όλοι αυτοί οι όροι δηλώνουν ότι η σουλιωτική συνομοσπονδία αποτελούταν από Έλληνες.[ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΙΣΩΣ ] Ο ΑΛΗΣ ΠΑΣΑ ΗΤΑΝ ΛΙΑΠΗΣ
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ - ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΓΡΑΙΚΟΥΣ .... ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....
  ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ .... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ '''GREQUIA'''

 • Ανώνυμος 31269

  5 Ιαν 2015

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ [ '''' ΑΛΒΑΝΟΣ'''- ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ , ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΟΡΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.....
  Ο Μπότσαρης με δύναμη 450 Σουλιωτών μαζι με 20 Αγραφιωτες και άλλο μικρό σώμα υπό τον Κίτσο Τζαβέλα επιτέθηκαν τη νυχτα κατά της εμπροσθοφυλακής του Τουρκικού στρατού που στρατοπέδευαν στην τοποθεσία Κεφαλόβρυσο. Οι Τούρκαλβανοι είχαν λάβει ελλιπή αμυντικά μέτρα γεγονός που οδήγησε σε πολλές απώλειες από πλευράς τους, καθώς οι Σουλιώτες εισέβαλαν αθόρυβα στο στρατόπεδο τους. Οι Σουλιώτες πίστεψαν ότι είχαν νικήσει, αναγκάστηκαν όμως να υποχωρήσουν όταν διαπίστωσαν ότι ο Μπότσαρης είχε πέσει νεκρός από σφαίρα που τον χτύπησε στο δεξί μάτι, και μόνο ύστερα από την ασφαλή απομάκρυνση του άψυχου σώματος του αρχηγού τους από το πεδίο της μάχης. Οι Τουρκαλβανικες απώλειες υπήρξαν βαριές, περίπου 1000 άνδρες, σε αντίθεση με τις Ελληνικές που ήταν ελάχιστες. Οι Έλληνες άρπαξαν πλήθος λάφυρα
  ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΣΚΟΝΔΡΑ [ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΔΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1770 [ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ;;;;;;]
  ....ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ....... ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΥΝΗΓΑΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ.....ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΑΝΕ ΑΥΤΟΙ....ΑΑΑΑΑΑ......ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.....

  ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΗΣΑΝ
  ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΙΛΛΥΡΙΣΜΟΥ....Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ....ΟΙ ΛΑΖΑΡΑΤΙΩΤΕΣ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ 1821....ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ [ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ]
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ''ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ''' ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΕΙΧΑΝΕ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ... ΠΑΡΤΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΑΛΒΑΝΟΙΛΛΥΡΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ.....
  ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ''''ΑΛΒΑΝΟΥ''' ΜΠΟΤΣΑΡΗ
  . Η σπουδαιότερη μαρτυρία προέρχεται από επιστολή του ίδιου του Μάρκου Μπότσαρη με ημερομηνία 8-8-1823 όπου αναφέρει:
  "Απόψε σκοπεύω κάτι να επιχειρήσω εναντίον ενός σώματος Αλβανών εξ έξ έως επτά χιλιάδων

 • Ανώνυμος 31264

  5 Ιαν 2015

  Στίς 12 Δεκεμβρίου 1820, οι Σουλιώτες έδιωξαν τούς Λιάπηδες εποίκους πού είχαν καταλάβει τά σπίτια τους καί έγιναν πάλι κύριοι τού Σουλίου, μέ εξαίρεση τό οχυρό τής Κιάφας, τό οποίο θά έπαιρναν από τόν φρούραρχο Μουρτοτζάλη λίγο αργότερα.
  Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΕΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑ [ ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ] ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΩΣ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Οι Σουλιώται μετά τήν άλωσιν τού οχυρώματος τού χωρίου Βαριάδες μετέβησαν αμέσως εις τήν πρωτεύουσα τής επαρχίας τό Σούλιον τό οποίον ως ερρέθη είχε συνοικισθή εκ χιλιών οικογενειών Λιάπηδων Οθωμανών, τούς οποίους επολιόρκησαν στενώς καί τούς επρότειναν ν' αναχωρήσωσι τής πατρώας τών Σουλιωτών γής καί νά υπάγωσιν εις τήν πατρίδα των, αλλ' ούτοι ευχαριστηθέντες ενταύθα αντέτειναν.
  Οι Σουλιώται λαβόντες τήν είδησιν από τούς προσκόπους των, ότι οι γείτονες αυτών Τσάμηδες διαταχθέντες παρά τού σερασκέρη εσυγκεντρώθησαν αμέσως καί ήρχοντο εν μεγάλω σώματι κατ' αυτών. Παραιτήσαντες πολλά ολίγους εις τήν πολιορκίαν τών Λιάπηδων, άπαντες οι λοιποί μετέβησαν απέναντι τών εχθρών τούτων, μετά τών οποίων κατά πρώτον ήρχισαν αρκετόν ακροβολισμόν, όστις ακολούθως εγένετο μάχη πεισματώδης καί αιματηρά διαρκέσασα επί δύο ώρας, εις ήν νικηθέντες οι εχθροί ετράπησαν εις φυγήν, τούς οποίους εκυνήγησαν οι Σουλιώται ως αγέλην ζώων.
  Μετά τήν κατά τών Τσάμηδων νίκην οι Σουλιώτες επέστρεψαν καί επολιόρκησαν στενότερα τού Λιάπηδες, τούς οποίους μετά οκταήμερον πολιορκίαν τούς υποχρέωσαν ν' αναχωρήσωσιν τής πατρίδος των. Μετά τήν ανάκτησιν τού Σουλίου τής πολυπαθούς αυτών πατρίδος, τοίς έμεινε τό οχυρόν φρούριον τής Κιάφας, τό οποίον εφρούρει μέν εις άνθρωπος τού Αλή Πασσά Μουρτοτζάλης λεγόμενος.»
  Γενική Ιστορία τής Ελληνικής Επαναστάσεως υπό τού Σουλιώτου Λάμπρου Κουτσονίκα (1863)
  ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ.....ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΕΥΤΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ......ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΙΛΥΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ [ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ - ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ- ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ
  ΟΥΣΤ.....................

 • Ανώνυμος 31259

  5 Ιαν 2015

  ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821
  Τό 1772, ο αγάς τού Μαργαριτίου, Σουλεϊμάν Τσάπαρη επιτέθηκε στούς Σουλιώτες μέ στρατό 9000 ανδρών.
  Οι Σουλιώτες οπωσ και οι Χειμαριωτες είχαν ξεσηκωθεί μαζί μέ τούς Μωραΐτες, κατά τή διάρκεια τών ορλωφικών, δεδομένου ότι είχαν λάβει από απεσταλμένο τού Αλεξίου Ορλώφ αρκετά πολεμοφόδια. Ο Τσάπαρης ορκίστηκε ότι θά εξόντωνε τελείως τό Σούλι καί σέ συνεργασία μέ τό δερβέναγα τών Αγράφων Μάλιο Κοζίνα Τόσκα επιτέθηκε στά σουλιοτοχώρια καί κατάφερε νά καταλάβει τό Σούλι, ενώ οι Σουλιώτες απεσύρθησαν στή Σαμονίβα καί τήν Κιάφα. Σέ μία αντεπίθεσή τους, οι Χριστιανοί μαχητές κατάφεραν νά νικήσουν τόν Τσάπαρη καί νά τόν αναγκάσουν νά υπογράψει ανακωχή.
  «Τόν Σουλεμάν Τζαπάρην μέ χιλιάδας 9, μετά τού υιού του καί άλλων τεσσαράκοντα συμμάχων συνέλαβον ζώντας, διότι τό στρατόπεδον τών Τούρκων υπήρχε μέσα εις τό Σούλι, ο δέ στρατός ηττηθείς μακράν τού Σουλίου, μεταξύ Κιάφας καί Σαμωνίβας καί μή δυνηθείς νά επιστρέψει καί συσσωματωθή μετά τού στρατοπέδου, όπου ήσαν οι αγάδες, διεσκορπίσθη καί ετράπη εις φυγήν
  Οι δέ αγάδες, μείναντες μετά τινών σωματοφυλάκων, εκλείσθησαν εις τόν εν τώ Σουλίω ναόν τού Αγίου Γεωργίου, διά νά αποφύγωσι τόν επικείμενον κίνδυνον. Αλλά κατά τό μεσονύκτιον αναβάντες εις τήν σκέπην τού ναού ο Δήμος Δράκος μετ' άλλων δύο, οπήν δέ ποιήσαντες επί τήν σκέπην, έρριψαν δι' αυτής εν τώ ναώ, σμήνος μελισσών. Μή δυνάμενοι νά υποφέρωσι αυτών τά κεντρίσματα, διαπραγματεύθησαν τήν ειρήνην καί δόντες λύτρα χιλίων φλωρίων, ζεριών λεγομένων, απελύθησαν».
  Τό επόμενο έτος, ο ηγεμόνας τού Δελβίνου Κόκκα Πασάς μέ 4000 μαχητές επιτέθηκε μέ τήν σειρά του κατά τού Σουλίου, αλλά ηττήθηκε, όπως ηττήθηκε καί ο Μπεκίρ Πασάς πού ακολούθησε μέ 5000 πολεμιστές. Τήν ίδια τύχη είχε καί ο Χασάν Ιμπραήμ αγάς καί όλοι οι αγάδες καί οι πασάδες πού τόλμησαν νά αμφισβητήσουν τήν ανεξαρτησία τού Σουλίου.
  Οι σύμμαχοι των Σουλιωτών στην Ήπειρο ήταν οι κάτοικοι της Πάργας, οι οποίοι τους στήριξαν και στο τέλος βοήθησαν και στην "διαφυγή" τους στα Επτάνησα.
  Αναφερει ο Αραβαντινος
  Οι κάτοικοι του Σουλίου και των πέριξ αυτού χωρίων. Ούτοι λαλούντες την Αλβανικήν γλώσσαν γνωρίζουσιν άπαντες και την Ελληνικήν, και εγκαυχώνται προσαγορεύομενοι Έλληνες."
  Αρα οι Σουλιώτες, παρ' όλο που ήταν διγλωσσοι [ οπως και οι περισσοτεροι ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ] εζησαν και πεθαναν ως Ελληνες.
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ
  Λορδος Μπαυρον ''''οι σουλιωτες ειναι αχρειοι Ρωμιοι που ομιλουν λιγα ιλλυρικα''
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821
  ΟΥΟΥΟΥΣΤ.....

 • Ανώνυμος 31252

  5 Ιαν 2015

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .....ΠΑΠΑΤΖΕΣ....ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 6000-7000 ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ [ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ .....ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1944 ΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ [ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ] ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 28000 [ ΚΑΤΑ ΤΟ 1935 ] ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ-'''ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ''' ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ........ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡ
  ΑΓΓΑΡΕΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ]

 • Ανώνυμος 31236

  4 Ιαν 2015

  Ο ΑΡΒΑΝΙΤΙΦΩΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ.....
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ....ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΜΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ
  Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αλβανοί εθνικιστές προσπαθούσαν απεγνωσμένα να επιτύχουν την προσάρτηση της Ηπείρου στο προτεινόμενο απ' αυτούς κράτος της Αλβανίας. Για τον σκοπό αυτό είχαν εκδώσει διάφορα προπαγανδιστικά κείμενα στα οποία ισχυρίζονταν πως σχεδόν όλη η Ηπειρος κατοικούνταν απο Αλβανούς. Ένα απο τα κείμενα αυτά ήταν η “Εκκληση της Αλβανίας” (The Plea of Albania) το οποίο δημοσιεύθηκε στην Μεγάλη Βρεταννία στα τέλη του 1912. Την εποχή εκείνη η Ηπειρος ήταν ακόμη υπο Οθωμανική κατοχή.

  Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από τα “στατιστικά” στοιχεία που συνόδευαν την “Εκκληση της Αλβανίας” όπως δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο “Albania's Greatest Friend” το οποίο αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες ενός σημαντικού φιλο-Αλβανού Βρεταννού πολιτικού, του Audrey Herbert. Το κείμενο δημοσιεύεται στην σελίδα 83 του παραπάνω βιβλίου κι αναφέρεται στα “στατιστικά” στοιχεία για την Θεσπρωτία (Τσαμουριά), όπως τα “έβλεπαν” οι Αλβανοί εθνικιστές συγγραφείς του κειμένου. .
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ.....ΝΑ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ
  “Η περιοχή της Τσαμουριάς έχει έναν πληθυσμό απο 75,000 Αλβανούς, από τους οποίους 18,000 είναι Αλβανοί “Γραικομάνοι” (ψευδο-Γραικοί).

  Η περιοχή της Τσαμουριάς διαιρείται σε διαφορετικά διαμερίσματα, απο τα οποία:-

  Το διαμέρισμα Reshadie (Τσαμουριά) έχει 16,000 Αλβανούς.
  Το διαμέρισμα Μαργαριτίου έχει 26,000 Αλβανούς.
  Το διαμέρισμα Φιλιατών έχει 20,000 Αλβανούς
  Το διαμέρισμα της Παραμυθιάς έχει 13,000 Αλβανούς.”

  Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ακόμη κι οι ίδιοι οι Αλβανοί εθνικιστές ήταν αναγκασμένοι να παραδεχθούν, με κάποια δυσαρέσκεια βέβαια, πως ανάμεσα στους, πραγματικούς ή φανταστικούς, Αλβανούς της Θεσπρωτίας υπήρχε κι ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο, αν και αρβανιτόφωνο, επέμενε για την Ελληνική καταγωγή του. Κι αυτό σε μια εποχή κατά την οποία η Θεσπρωτία ήταν ακόμη υπό Οθωμανική (Τουρκική) κατοχή και η υποτιθέμενη “καταπίεση” του Ελληνικού κράτους δεν φόβιζαν κανέναν. Αντίθετα το πραγματικά Αλβανικά σπαθιά της περιοχής φόβιζαν πολλούς
  ΑΡΑ.......ΕΙΣΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.....ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΑΝΤΑ

 • Ανώνυμος 31220

  2 Ιαν 2015

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΙΟ ΓΡΑΦΕΤΕ
  Ίος:
  «Σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μονάχα μιά πολίχνη στην πλαγιά ενός λόφου. Οι κάτοικοι είναι αλβανικής καταγωγής και γενναίοι. Αντιμετωπίζουν με τόλμη τους κουρσάρους». (Francois Richard, 1650).
  Στη Νιό ζουν Αλβανοί, λαός βάρβαρος και πολεμοχαρής». Από το ημερολόγιο τού Γάλλου περιηγητή Τhevenot (1655)

  ΟΠΩΣ ΕΡΗΜΩΘΗΚΕ Η ΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΗΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ...ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΑΛΛΟΥ ]
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙ ΤΑ 50 ΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΕΡΗΜΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΚΡΗΤΕΣ [ ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΗΜΩΣΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΟΛΥΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ...
  ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗΣ...
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  Ίος είχε αποικισθεί από τον Μάρκο Κρίσπη, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του δούκα της Νάξου Ιακώβου, μαζί με κάποιες Αλβανικές οικογένειες που προσκάλεσε από την Πελοπόννησο, τους έδωσε γεωργικά κτήματα . Ομως πειρατές με 14 γαλιότες λεηλάτησαν το νησί και εξανδραπόδισαν τους κατοίκους κατά τον Sauge
  ΕΠΙΣΗΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΝΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ''' ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΟ-ΕΙΣ ΤΗ ΝΙΟ'''ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ [ΚΑΤΑ ΤΟ 1821] ΗΜΙΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΗ ΥΔΡΑ-ΝΥΔΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΤΕ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΗ ΤΟΤΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΛΕΨΙΝΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ
  ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΑΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ...
  ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΤΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ... ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

 • Ανώνυμος 31216

  2 Ιαν 2015

  ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ.....ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.....ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.....ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ.....
  ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ;.....Η ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ......ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ....
  ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ..;;;....ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.....ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ...ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.....ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ [ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ]
  ΟΥΣΤ........

 • Ανώνυμος 31198

  2 Ιαν 2015

  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΝΥΜΙΑ
  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.....ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ......ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΤΟΥΡΚΟΙ-ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ......
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ .....ΕΞΩ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ[ ΠΟΥ ΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ].........ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ........ΥΨΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΡΩΜΙΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ....ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ....ΡΩΜΙΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ....
  ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ....ΕΙΔΙΚΑ Ο ΜΩΡΙΑΣ ΘΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ''ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ'''.....ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....
  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ
  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΕ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΕ ΕΕΕΕ......
  ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ...
  ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
  Ο ΒΕΡΟΣ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΕΙΝ ΑΠ ΤΗ ΣΚΙΠΕΡΙΑ
  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ
  ΚΑΙ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ
  ΚΕΜΑΛ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΕΜΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ '''ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ'''
  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

 • Ανώνυμος 31165

  1 Ιαν 2015

  Οι σουλιώτες ήταν χριστιανοί αλβανοί, που μιλούσαν αλβανικά'''''

  ΒΕΒΑΙΑΑΑΑΑΑ....... ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ[ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ] ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΙΟΛΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.....ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ-ΑΛΒΑΝΟΥ-ΚΟΣΟΒΑΡΟΙΛΛΥΡΙΟΥ...
  ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΛΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΤΙΟΤΗΣ [ ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΣΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ''LAZARATIOT''] ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΠΥΡΟΣ [ ΠΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ.. ΤΟ ΣΙΓΜΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ''ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ ''ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ [ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ]ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΞΑΝΑ ΛΕΓΩ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  '''ΟΥΝΕ ΓΙΑΜ ΜΠΙΡ ΝΓΚΑ ΣΗΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ [ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ''' ] ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ....ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΙΛΛΥΡΙΑ ...
  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ [ ΒΕΡΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ... ΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΔΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΡΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΚΙ ΑΥΤΗ .....ΟΠΩΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΜΕΓΑΡΙΔΑ ΚΛΠ]
  ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ....[ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ]
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΠΥΡΟΣ[ PYRO TO PRAGMATIKO ΙΛΛΥΡΙΚΟ ONOMA ] ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ-ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΣΤΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ-ΛΑΖΑΡΑΤΙΩΤΕΣ[ ΑΔΕΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ] ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ '''ΠΡΑΜΑ'''ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΑΤΙ ..... ΑΦΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ , ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΦΡΑΠΕ .... ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗΣ - ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ [ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ] .... ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΟΠΛΟΙ [ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ]

 • Ανώνυμος 31131

  31 Δεκ 2014

  Το όνομα "Έλληνες" προ του Κοραή σήμαινε τον Ειδωλολάτρη...
  και δεν χρησιμοποιουνταν καθολου
  ΣΩΠΑ ΡΕ ΤΣΙΡΙΜΠΙΜ ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕ......
  ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ
  Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
  τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
  προτεστάντες:
  "...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
  Νέαν Ρώμην καλουμένων..."
  Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
  "πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ'''
  Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ 2200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
  ''''ΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΛΑΙ ΜΕΝ ΓΡΑΙΚΟΙ ΝΥΝ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ''
  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ...............

 • Ανώνυμος 31100

  30 Δεκ 2014

  ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ-ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ-ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ [ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ ]....
  ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ '''' ΙΩΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''' [ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ]
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ '''ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ''''
  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ [ ΔΙΘΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΩΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΠ [ ΟΠΩΣ ΠΧ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ [ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΛΑ ΤΟΥ ΧΟΡΜΟΒΟΥ ] ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ] ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΗ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΣΚΑΒΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗΣ....ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ]

  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
  ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ......ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ.....................
  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΗ 16ΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑ [ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ]
  [ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ , ΜΑΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ , ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΠ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ,ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ]
  ΕΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ.........ΑΑΑΑΑΑ.....ΟΟΟΧΙΙΙΙΙ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ......ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.......ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.....
  ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΠΠ....ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΠ....
  ΤΙ;;;;;;ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ;;;;....
  ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

 • Ανώνυμος 31074

  29 Δεκ 2014

  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ .....
  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ--ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΑΒΟΓΕΝΗ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΜΑΧΩΝ [ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΟΥΡΕΙ] ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναῖκα του ἐζύμωνε, τὸ παιδί του ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη
  ΜΠΑ.......ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ;;;;;
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΣ-ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ.....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....
  ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ '''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ;;''....ΤΙ;;;...ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;;;;;;;;;ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ.....ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.......
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ''''ΜΠΥΘΕΚΟΥΡΑ'''''
  ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
  Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἐκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἡμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἡμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ᾿ ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοι τοὺς κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμῃ τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν πίστιν
  ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ
  ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ....]
  Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του

 • Ανώνυμος 31002

  27 Δεκ 2014

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ [ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ,ΠΑΡΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΛΠ] Η ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο'ΓΡΑΙΚΟΣ'[ GREECE ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ]
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο 'ΕΛΛΗΝΑΣ'' ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο 'ΡΩΜΙΟΣ'[ 1600 ΕΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΡΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1600 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΤΩΝ [ ΣΤΟΝ ΒΕΡΕΜΗ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ]
  ΡΩΜΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΑΙ ,ΤΑ ''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ''[ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΕΕΣ] ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.....ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ [ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ [ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΤΘΟΥΣ] ΠΟΥ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 330ΜΧ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ''ΒΥΖΑΝΤΙΟ''[ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ] ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΥΟΘΕΤΗΣΗ [ΚΑΙ] ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ[ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ]
  ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ'' ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..
  Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ Η ΣΕΡΒΙΚΗΣ Η ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ Η ΙΛΥΥΡΙΚΗ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ Η ΑΡΑΒΙΚΗΣ Η ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ [ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ] ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ...ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ '''ΡΩΜΙΟΙ''' ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΝΘΕΜΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ [ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟ] ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ''ΡΩΜΙΟΣ'' ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ..ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 51 ΕΚ ΤΩΝ 70 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 80 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 • Ανώνυμος 30984

  27 Δεκ 2014

  ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ '''ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'' ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.................
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ [ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΒΛΕΠΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ]
  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ .....ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....
  Ι LOVE ΓΕΩΡΓΙΟ[ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ JEFREY-MINEIKO] .........
  ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟΥΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ[ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;;;;;;. ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ

 • Ανώνυμος 30968

  27 Δεκ 2014

  Greqο αποκαλουν οι αλβανοι τον ελληνα [εκ του Γραικος παλαιοτερη-παναρχαια ονομασια ακομα και απο την ονομασια Ελληνας] αλλα και Ρωμιο...rum[Ρωμιους] μας αποκαλουν οι Τουρκοι αλλα και Yunan[Ιωνες της Μικρας Ασιας-οπως μας αποκαλουσαν οι Περσες τον 5ο πΧ αιωνα]....και οχι τωρα αυτα η μετα το 1830 που γιναμε κρατος και μασ ειπαν ελληνες

  αλλα και πριν ακομα γινουμε κρατος [επι τουρκοκρατιας για παραδειγμα ετσι μας αποκαλουσαν [ με τις παναρχαιεσ αυτες ονομασιες]

 • Ανώνυμος 30939

  26 Δεκ 2014

  ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ...ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .....

  ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ....ΤΟ '''ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ''' ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ '''ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''' ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ '''ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ''' [ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΕ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ''' ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΟΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ .....
  ΠΟΥ ΟΜΩΣ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ '''ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ''[ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.....[Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ].....

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΠΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΨΕΥΤΟΙΣΤΙΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
  ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΑ ΕΝΩ ΛΙΓΟΙ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΝ [ ΓΚΕΚΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ]
  ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΡΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ...Ο ΔΙΑΚΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΑΠΠΟΛΩΝΟΣ....[ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ]
  ....ΣΥΝΕΧΙΖΩ.....
  ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΚΟ ΛΕΓΩ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ'''ΓΕΝΕΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΟ ΜΟΥ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ [ ΤΟ ΣΤΟΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΝΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ......ΝΑΙ ΝΑΙ....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ...]
  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΚΟΣ'''
  '''ΕΓΩ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ'''ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ[ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΗΘΕΛΑΝ .. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ.....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

 • Ανώνυμος 30908

  26 Δεκ 2014

  ΠΡΩΤΟΝ...ΠΙΝΩ ΚΡΑΣΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ [ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ]
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ....
  1940-44
  ΧΙΤΛΕΡΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ [ NEW WORLD ORDER ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ [ ΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;;;ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;]
  ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ--[ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ...ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ [GEORGE SOROS ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΤΙ] ]....ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......................

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ [ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΞΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ]

  Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙΤΑΛΩΝ ...ΑΠΟ ΤΟ 1942 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ....

  ΦΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [.....ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ..... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ;;;;;]

  Η ΜΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ[ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .........[ΜΕ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ''SAVOIR VIVR'' ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ].....
  Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
  ΕΤΣΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΣΙΑΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΣ '''ΤΥΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ '''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ '''' ΚΑΙ '''ΤΥΓΧΑΙΝΕΙ''' ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΩΝ [ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ] ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ .......
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΗΚΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.......ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΠΕΤΥΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ........ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ΄ ΩΡΑΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ'''
  ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ [ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ] ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ [ ΟΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ] ..... ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ
  ΑΥΤΟΒΡΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΟΠΟ

 • Ανώνυμος 30882

  25 Δεκ 2014

  ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ Ο ΒΗΞ.'''...ΠΡΩΤΟΝ......
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ......ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ....ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙΙΙΙΙΙ;;;;;;.....
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑ ΨΑΧΤΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ....................
  ΤΑ ΄'''΄ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ''''' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ.....
  ΤΡΙΤΟΝ.....ΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΕ;;;;....ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ;;;;;;ΤΗΝ ΕΟΚΑ ;;;; ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ;;;;;;;
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΤΑΠΩΣΑΝΕ;;;;;.....ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ...ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΠΩΣΟΥΝΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.......
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....
  ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ '''ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ''' ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ [QUKZIZ] ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ.........
  ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ [ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΦΟΡΟΥΣ ] '''Αμβρόσιος Φραντζής, ήταν αυτόπτης μάρτυρας τού περίφημου χαλασμού των κλεφτών: «Οθωμανοί και Ελληνες κυνηγούσαν τους κλέφτες ''''
  ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΠΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ....
  ''Οθωμανοί και ρωμιοί ''
  ΟΧΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ....ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΩΜΙΟΙ [ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.... ΑΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΝΥΜΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ]
  ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....;;;;;;;

  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ;;;;;;;;.....ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....
  ...............;;;;;;
  ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..............
  ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ''''ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ '''' ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ [ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ].......ΜΕΓΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ [ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ],,,,,,,,
  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ [ΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΜΗ ΕΞΑΚΡΙΒΟΜΕΝΗΣ
  ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ] ''''''ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟ'''''''' ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ GEORGE SOROS [ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ]
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 • Ανώνυμος 30861

  25 Δεκ 2014

  Ρε φίλε, τι πίνεις και δεν μάς δίνεις;

  Ναι ξέρω ακούγεται ειρωνικό το σχόλιό μου αλλά τι να σου πώ! Ότι έμαθες στο σχολείο στην 2α Δημοτικού το θυμάσαι (ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ εγώ δεν θυμάμαι τίποτε από τότε) τα έχεις κάνει κτήμα σου (ΝΑΙ με ήταν γράφεται!). γιατί δεν κοιτάς λιγουλάκι τις πηγές, να δεις αν ισχύουν και εάν δεν ισχύουν επανέρχεσαι και τους τριβεις στα μούτρα ότι βρήκες. Εγώ πού ψάχνω και ψάχνομαι, ελέγχω τι σκ@#τά διαβάζω και μέχρι στιγμής με έχουν ταπώσει. Αυτά που γράφεις είναι απλώς μια ερωτική επιστολή στηνγιορτή των Δημοτικών σχολείων την 25η Μαρτίου ... Κάθε έτους!

 • Ανώνυμος 30851

  25 Δεκ 2014

  ΓΡΑΨΑΤΕ '' προσπάθειες τού Αλή να πατάξει την αλβανική μαφία ''

  [ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ]

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΗ[ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ[ΚΑΙ ΒΑΛΕ ] ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΛΙΑΠΗΔΕΣ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ] ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ- ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ '''ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ''' ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΩΝ [ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ....ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΕΓΑΝΕ....ΑΑΑΑΑΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΡΩΜΙΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΙΣΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ,,].....ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ......ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΣΚΗΣ [ Η ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ] ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ...ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ [ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΡΩΜΙΟΙ]....ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ....

  Ακόμα και αλήθεια να είναι όμως, τα γεγονότα τού Ζαλόγγου δέν έχουν καμμία σχέση με κάποιο δήθεν εθνικό αγώνα

  ΟΟΟΟΟΧΙ ΒΕΕΕΕΒΑΙΑ.....ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''ΟΡΕ ΓΚΡΟΥΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ [Ο ΑΛΗΣ] ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ,ΕΙΠΕ, ΤΗΝ ΚΟΚΑΙΝΗ ΜΕ 2 ΑΣΠΡΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΜΕ 5 ΑΣΠΡΑ....ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΕΙΠΕ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΩΡΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΕ ΘΡΕΨΩ'''...ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΛΟΓΓΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .....ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ...ΟΣΕΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ [ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΙΛΛΥΡΙΑ] ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ [ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΧΑΡΕΜΙΑ ΜΕ ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ]...

 • Ανώνυμος 30827

  24 Δεκ 2014

  ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΜΑΣ '''' ΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ''' ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ '''ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ
  ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ'''' [ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ] ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΗ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ........ ΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΙΛΛΥΡΙΑ - ΠΕΛΑΣΓΙΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ-ΚΟΣΣΟΒΟ-ΤΕΤΟΒΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΤΙΔΕΣ-ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

  ''''ΕΛΛΗΝΙΚΑ'''''' ΟΝΟΜΑΤΑ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ.............................
  ΕΔΕΣΣΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ '''EDE SA''' [KAI ΩΣ ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ' [ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ] ' ΚΑΙ ΩΣ ....ΕΔΩ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΕΙ....ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑ ΕΚΕΙ '''''
  ΗΜΑΘΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ [ Ε ΜΑΔΕ] ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ [ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ] ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΑΠΟΜΑΚΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ...ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΕ ''''ΜΕΓΑΛΗ [Ε ΜΑΔΕ] ''' ΚΑΙ ΤΡΑΝΗ [ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΘΗΝΑ] ..
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ [ ΓΚΑΡΓΟΡΗΣ-ΓΚΑΡΓΟΥΡΑΣ] ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ NGA GOΥRA ....ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 5000 ΠΧ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ- ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΧΩΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΛΑΙΠΑΝ 'NGA ΚΟΥ ΓΙΕ;;;[ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ -ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΑΙ;;;...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΓΕ ... NGA ΓΚΟΥΡΑ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΚΑΓΟΥΡΗΣ [ ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ] ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗΣ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΓΡΗΓΟΡΗΣ [ΣΤΗ ΑΠΛΗ ΙΟΥΔΑΙΟΡΩΜΕΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ......]
  ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ CA [ΜΕΡΙΚΟΙ] KΑNE [ΕΧΩ]...ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ''' ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ''''ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ [ΠΩΩΩΩ... ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ......

 • Ανώνυμος 30815

  24 Δεκ 2014

  ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ '''''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ'''''' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ...ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΑΛΒΑΝΟΥΣ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

  ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ... ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΩΣ

  ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ...ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΜΩΣ

  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ Η ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ....

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

  ΟΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΟΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.....

  ΠΡΩΤΟΝ ΤΗ ΤΡΕΙΣΧΙΛΙΕΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ....

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ [ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ]

  ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ.....ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

 • Ανώνυμος 30797

  23 Δεκ 2014

  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ.....ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΦΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ TOGETHER .....ΚΑΝΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΑΣΙΣ-ΗΡΩΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ,ΙΔΙΩΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ [ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΛΕ [ΑΛΟΓΟ] ΣΙΝ ΝΙΚΟ [ΑΓΙΟ ΝΙΚΟ] ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΛΟΓΑ [ΚΑΛΕ] ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ[ ΣΙΝ ΝΙΚΟ ] ] ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΣΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΔΩΝ [ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΑΠΛΩΝ ΜΠΕΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΔΩΝ] [ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΩΧΑΜΕΤ ΑΛΗ ] ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΝ ΠΡΩΤΟΝ....ΜΑΖΕΨΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ [ ΚΑΙ ΠΡΩΟΘΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ] ΤΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΔΕΥΤΕΡΟΝ ...ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ [ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΠΟΛΥΠΛΥΘΗΣ ΠΟΛΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ]

 • Ανώνυμος 30786

  23 Δεκ 2014

  ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ [ ΥΔΡΑ , ΣΠΕΤΣΕΣ, ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΚΛΠ ] ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑΛΛΑΣΟΠΟΡΩΝ ΝΗΣΙΟΤΩΝ [ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ,ΨΑΡΩΝ , ,ΚΡΗΤΗΣ , ΚΥΚΛΑΔΩΝ ,ΣΑΜΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ].... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ [ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ..  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔΝΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΧΩΡΙΑ;;;; ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821 [ΑΡΑ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ [ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ] ΤΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ΒΟΡΕΙΟΙ ΔΕΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ [ΝΟΤΙΟΥΣ- ΤΟΣΚΗΔΕΣ] ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ '''''ΙΛΛΥΡΙΟΙ''''' ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΑΙΩΝΕΣ ΑΝΤΑΜΑ.....  ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ...........

 • Ανώνυμος 30743

  22 Δεκ 2014

  Ίος:  «Σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μονάχα μιά πολίχνη στην πλαγιά ενός λόφου. Οι κάτοικοι είναι αλβανικής καταγωγής και γενναίοι. Αντιμετωπίζουν με τόλμη τους κουρσάρους». (Francois Richard, 1650).  «Στη Νιό ζουν Αλβανοί, λαός βάρβαρος και πολεμοχαρής». Από το ημερολόγιο τού Γάλλου περιηγητή Τhevenot (1655)  ΟΠΩΣ ΕΡΗΜΩΘΗΚΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΗΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙ ΤΑ 50 ΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΕΡΗΜΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΚΡΗΤΕΣ [ ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΟΛΥΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ] ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ  Ίος είχε αποικισθεί από τον Μάρκο Κρίσπη, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του δούκα της Νάξου Ιακώβου, μαζί με κάποιες Αλβανικές οικογένειες που προσκάλεσε από την Πελοπόννησο, τους έδωσε γεωργικά κτήματα . Στα 1558 όμως πειρατές με 14 γαλιότες λεηλάτησαν το νησί και εξανδραπόδισαν τους κατοίκους κατά τον Sauge

 • Ανώνυμος 30735

  22 Δεκ 2014

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ....ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ

  ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ [ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ]


  ''''ΤΟ ΜΑΘΕΣ ΜΩΡ ΔΟΛΙΟ ΜΑΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΑΧΗ ΠΗΡΑΝΕ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΟΣΙΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΤΑΖΟΥΝ ΜΩΡ ΓΥΑΛΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΕΝΙΑ ΤΟΥΡΚΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΡΩΜΙΑ - ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΡΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΜΩΣ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 1831 ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΣΩ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΜΕΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;
  ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ [ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ] ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΟΙΗΚΙΣΗ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΕΥΕ ΤΟΥΣ [ΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΗΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΔΩ ΘΕΙ,ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ [ΣΑΡΙΑ] ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΑΧ [ ΠΧ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΚΟΝΙΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ] ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ[ΑΠΙΣΤΟΥΣ].... ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ...ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ[ΜΑΛΛΟΝ ;; ΣΙΓΟΥΡΑ] ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΣΑΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ....
  ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΜΑΦΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 41-44 ΠΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ [ ΠΧ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΕΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟ 1943 ΠΑΡΕΑ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ [ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE] ΚΑΙ ΦΥΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ[ ΡΩΜΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ] ΣΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ

 • Ανώνυμος 30722

  22 Δεκ 2014

  ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ....... ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ[ ΕΚ ΤΟΥ ULUK[ΛΥΚΟΣ] ΚΙΝΕ [ΣΚΥΛΟΣ] ΑΛΒΑΝΙΣΤΙ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟΣ ''] ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ''ΣΛΥΛΙΑΖΕ'' [ ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ] ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ''' ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ .. ΕΙΜΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ,ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΡΕΕΕΕΕ'' ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ [ΕΚ ΤΟΥ PER ΤΟ GORA [ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΝΕΟΣ ΗΤΑΝ ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ''ΚΟΥ ΓΙΕ'' ΑΛΒΑΝΙΣΤΙ ΄΄ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ''- ΠΟΥ ΠΑΣ] ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΠΕΡ ΤΟ ΓΚΟΡΑ[ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ.. ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ] ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑΣ

 • Ανώνυμος 30650

  21 Δεκ 2014

  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε το αρβανίτικο παρατσούκλι Μπιθεκούρας (κώλος + πέτρα = Κωλοπέτρας = Κολοκοτρώνης στην ελληνική του μετάφραση). Τσεργίνης ήταν το οικογενειακό όνομα των Κολοκοτρωναίων, που πιθανώς παράγεται από τις αρβανίτικες λέξεις τσέρ=έξυπνος και Γκίνης = Γιάννης......ΒΕΒΑΙΩΣΣΣΣ ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟΠΛΟ-ΠΑΛΛΗΚΑΡΑ-ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΜΙΤΣΙ ΓΚΙΝΗ [ ΜΗΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑ ΜΙΞΟΡΩΜΙΟΒΑΡΒΑΡΙΚΑ] Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΩΡΙΑΣ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΜΠΑΡΚΑΡΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ [ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΟΣ ] ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΝΑΜΑΤΟΔΩΤΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

 • Ανώνυμος 30637

  21 Δεκ 2014

  ΞΕΧΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ......ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ....ΤΟ '''ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ''' ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ [ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΕ Η ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ '''ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ''' ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΟΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

  ΡΕ ΟΥΣΤ


  ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΑ ΕΝΩ ΛΙΓΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΓΛΩΣΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ

 • Ανώνυμος 30570

  21 Δεκ 2014

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΧΩΡΟΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 [ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ...ΙΣΩ ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ]  ....ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΝ ΜΩΡΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΓΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ TΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΛΑΦΥΡΟ ΤΑΛΑΡΟ ΓΡΟΣΙΑ ΑΣΠΡΑ ΧΡΗΜΑ MONEY-MONEY-MONEY

 • Ανώνυμος 30559

  21 Δεκ 2014

  ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ , ΩΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΛΒΑΝΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ , ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟ 1913 ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΑΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΛΗ Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΝΟΤΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ'''-ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΑ ''' ΚΑΤΕΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ....ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΙΛΛΥΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΝΗ [[ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ[ ΓΚΥΘΕΙΟ] ΕΚ ΤΟΥ ΓΚΙΘ[ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ] ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΙΛΛΥΡΙΑΣ ]] ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΦΟ-ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ......ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΑΥΤΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΣΣΟΒΑΡΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΟΣΥΝΗΣ.........Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΚΑ Ε ΜΑΔΕ [ '''ΡΩΜΙΟΒΑΡΒΑΡΙΣΤΙ''' ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ] ..... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ [ΜΑΡΕ ΘΟΝ -''ΘΑΛΛΑΣΑ ΠΕΙΤΕ'' ΠΟΥ HTAN TO ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ Ο ΚΥΝΕΓΕΙΡΟΣ- ''ΚΙΝΕΓΚΟΥΡΑ''[ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΘΕΓΚΟΥΡΑ ] ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΥΛΟΣ ] ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ [ ΕΚ ΤΟΥ ΘΟΝ] ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΤΟΠΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ-ΛΕΓΑΝΕ[ΘΟΝ] ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


 • Ανώνυμος 30544

  20 Δεκ 2014

  οσο για το κρυφο σχολιο που ειναι ενας ακομα μυθος του''''''εθνικου φαντσσιακου μας'''''' που πρεπει Παση Θυσια να καταριφθει γιατι οπως λετε δεν υπαρχουν μαρτυριες εχω να σου πω οτι ο υπασπιστης του κολοκοτρωνη[μεγας εθνικος heroe της ανεξαρτησιας του παμπαλαιου και αυτοχθονου Ιλλυρικου εθνους] ο Χρυσανθακοπουλος[ Γνωστος Κοσσοβαρος μαχητης] γραφει''Μόνοι των οι Έλληνες εφρόντιζον διά την Παιδείαν, η οποία συνίστατο εις το να μανθάνουν τα κοινά γράμματα και ολίγην αριθμητικήν . Εν ελλείψει διδασκάλου ο ιερεύς εφρόντιζεν περί τούτου.Όλα αυτά εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους'''Οπα ... τι μας λει ο Φωτακος....μιλαει καταρχην για ελληνες ομως εσας δεν σας νοιαζει ο αυτοπροσδιορισμος ενος λαου εκτος κι αν προκειται για τους φιλησυχους Ρομα-γυφτους ...στη συνεχεια μπλεκει ιερεις που ανελαβαν λεει τη 'διδασκαλια ολιγης αριθμιτικης' ..πω πω......αφερεται και 'εν το σκοτει και προφυλαχτα απο τους Τουρκους...ωχ αμαν αμαν....φωταρα μας εκαψες.... η μαλλον οχι.. δεν μας εκαψες ...απλως η πηγη αυτη δεν λαμβανεται υπ οψη γιατι δεν ειναι ακριβης[αφου ειναι φιλοορθοδοξη]. Λοιπον ας την ερμηνευσουμε την πηγη .... οταν λεει ελληνες[χα..χα ακου ελληνες] εννοει ρωμιους δηλαδη ...σιγουρα αλβανους[αυτο ειναι το μονο σιγουρο] τσιγγανους-ΡΟΜΑ...Σλαβους του Φαλμεραιερ[λειπει ο Μαρτης απο τη Σαρακοστη;]και λοιπους αγνωστης εθνικης συνειδησεως και μπασταρδαμενους κατοικους της νοτιου Βαλκινικης...τωρα οταν λεει ''κρυφα απο τους Τουρκους'' εννοει οτι τους αρεσε να παιζουν κρυφτο[αλλα και κυνηγητο αμα τσαντιζοταν ο Πασας...[το οποιο κατεληγε στο γνωστο κλεφτες και αστυνομοι] οπως και μηλα ,περνα περνα η μελλισα, μπαρμπανικολης κλπ κλπ , και οταν λεει ''ιερευς'' δεν εννοει φυσικα τον βολεμενο τραγοπαπα της εποχης [οπως τον Αθ Διακο πχ]...απλα αυτοι που κρυβονταν ντυνονταν και παπαδες- ιερεις[ αλλα και ζορο, καουμποιδες και ινδιανοι νοσοκαμες...αλλα ΚΥΡΙΩΣ φορουσαν την αγαπημενη στολη των Ρωμιων τον λεγομενο'' ΑΛΒΑΝΟ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ'...] με λιγα λογια κατα την διαρκεια του κρυφτου εορταζαν συγχρονως και τις αποκριες, ανταμα Ψευτοελληνες και Τουρκοι καθοτι πολυπολιτισμικη και ανεκτικη η οθωμανοκρατια

 • Ανώνυμος 30525

  20 Δεκ 2014

  Κατσαντωνης αρβανιτης λεει απο το κατς[λογω του πρωτου συνθετικου του ονοματος....γιατι οχι του δευτερου;;;;]-----οι γονεις του παντως ηταν σαρακατσανοι απο τα αγραφα και την Ηπειρο... ελληνοφωνοι..... τωρα πως αυτος ειχε αλλη καταγωγη απ τους γονεις ....;;;; με το ιδιο το σκεπτικο σας ο εθνικος ηρωας των αλβανων ειτε ως καστριωτης ειναι ελληνας ....ειτε ως Σκεντερμπεου ειναι τουρκος....μονο αλβανος δεν ειναι .....δεν γραφεται ετσι η ιστορια...... και του ανδρουτσου ο πατερας ηταν αρβανιτης και η μητερα του ηπειρωτισα αλληνοφωνη ...τωρα γιατι αυτος ειναι αρβανιτης ετσι σκετο..... εσεις ξερετε καλυτερα μαλλον ...ο ζαιμης παλι γιατι αρβανιτης αφου δεν καταγοταν απο αρβανιτιχωρι....μαλλον επειδη επαιζε στη προοδευτικη ο Ζαιμι.....το ονομα αυτο εναι τουρκικο και σημαινει κατι σαν φοροεισπρακτορας.....και ειναι ονομα ανθρωπων ανεξαρτητος εθνικοτητας οπως ενας ελληνας που ασκουσε το επαγγελμα του χασαπη στη Λειβαδια κατα την τουρκοκρατια του εμεινε αυτο το επωνυμο ετσι κι ενας σκιπεταρος που πουλουσε κρεας στα Τιρανα του εμεινε αυτο το επωνυμο

 • Ανώνυμος 30520

  20 Δεκ 2014

  Ιλλυρια[ που σε μεγαλο βαθμο ταυτιζεται με τη σημερινη ΓΚΕΚΑΡΙΑ- ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΚΕΚΗΔΩΝ που δεν φορουν φουστανελλα ]---[χωρα των Ιλλυριων και οχι των Ελληνων-Ηπειρωτων ].....ονομαζοταν τα αρχαια χρονια η περιοχη που αρχιζε απο τον Γενουσο Ποταμο [στο σημερινο ελβασαν, κεντρικη αλβανια ] η κατα αλλους αρχαιους συγγραφεις αρχιζε απο την περιοχη του Αψου ποταμου [ νοτιοτερα δηλαδη του Γενουσου ] ,και καταληγε στα βορεια μεχρι τα σημερινα κροατικα παραλια και το σημερινο Κοσσοβο και μεγαλο μερος της σημερινης Βοσνιας.... .... ΟΣΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ[ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ] [Χωρα ΔΗΛΑΔΗ των Ελληνων Ηπειρωτων , ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ......βεβαια νοτιως αυτων των ποταμων υπηρχαν ιλλυρικα φυλα[Βιλλιονες , Παρθοι κλπ] λογω της σταδικης καθοδου αυτων[ που ωθουσαν και τους ελληνες προς τα νοτια[ βλεπε καθοδος ΔΩΡΙΕΩΝ]... .. [[ για παραδειγμα περιξ της αρχαιας ελληνικης πολης Αυλωνας [Βλορε στα Αλβανικα] αλλα και περιξ της αρχαιας πολεως Αντιπατρειας-[Σημερινο Μπερατι]] Υπηρχαν φυλες Ιλλυριων οπου ομως κατοικουσαν βορεια των ελληνοπελασγηκων πλυθησμων οπως οι Χαονες κλπ ] που συμφωνα με τον Σταραβωνα αρκετοι εξ αυτων των Ιλλυριων λογω της γειτονιας τους με τους Ελληνες ειχαν καταστει διγλωσσοι]..... ΤΙ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ[ ...ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ-ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ-ΧΛΑΜΗΔΑ] ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;;.....αν σκεφτουμε κι ολας οτι οι μεγαλες πολεις της περιοχης εκεινης ησαν αποκλειστικα ελληνικες ενω στη ενδοχωρα υπηρξε '''συγκατοικιση''' ελληνικων και ιλλυρικων φυλων [μιλαμε παντα για τα Νοτια του Γενουσου ποταμου

 • Ανώνυμος 30512

  20 Δεκ 2014

  μελετηστε το φαινομενο της φουστανελοφοριας και θα παρατηρησετε οτι ταυτιζεται σε μεγαλο βαθμο με τα ορια της ΑΡΧΑΙΑΣ Ηπειρου οπως την οριζαν οι Αρχαιοι συγγραφεις[εκτεινόταν από τη σημερινή Πρέβεζα νοτίως έως την Εγνατία ρωμαϊκή οδό, και τον ποταμο Γενουσο[Σκουμπι] στα βορεια, την οποια κατοικουσαν οι ελληνικες, και βορειοτερα οι Ιλλυρικες φυλες [οι οποιες βεβαια εκτεινονταν και περα του Γενουσου μεχρι τη σημερινη Βοσνια ] Η περιοχη αυτη ταυτιζοται σε μεγαλο βαθμο με τη σημερινη νοτια ηπειρο ,τη βορεια ηπειρο και τη χωρα των Τοσκηδων που ολοι αυτοι φερουν τη φουστανελα και οχι βορεια των τιρανων, στη περιοχη των γκεκηδων που δεν τη φορουν[ η οποια ηταν η κυριως ειπειν Ιλλυρια στα αρχαια χρονια ] Ο Αρχαιος ελληνισμος της Ηπειρου '''' ως συμπαγης ελληνισμος'''' εκτεινοταν απο τη περιοχη της σημερινης Πρεβεζας εως γη του Ορικου στα δυτικα παραλια [σημερινο χωριο ορεικουμ λιγο νοτια της αυλωνας και λιγο βορεια της χιμαρας ενω στα ανατολικα στην ενδοχωρα ως τα περιχωρα των Πρεσπων ] .....'''' ως αποικιακος ελληνισμος'''' ειχε δημιουργησει αποικιες τοσο στα παραλια [Αυλωνας .Απολλωνια ] οσο και στην ενδοχωρα [Αντιπατρια . Αντιγονεια κλπ ] και περιβαλοταν απο ιλλυρικες φυλες βορεια του Αωου[Βογιουσα] ποταμου κυριως ....ενω ειχαμε και τη παρουσια του ελληνισμου ως εναπομειναντες ελληνοπελασγικοι πληθησμοι [Χαονες στα σημερινα μερη του αργυροκαστρου ,τεπελενιου Μοσχοπολης]....Ο Κλαυδιος Πτολεμαιος ανεφερε ''ηπειρος εστι Ελλαδα η Αρχαια..και ο Αριστοτελης ανεφερε''αρχεγονος Ελλας Ηπειρος'' γιατι απο ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟ κατεβηκαν τα ελληνικα φυλα υπο την πιεση των Ιλλυριων και παρ οτι το βορειο τμημα της τοτε καλουμενης Ηπειρου ειχε σε σημαντικο βαθμο γινει Ιλλυρικο[κατοικουνταν αποκλειστικα απο Ιλλυριους βορεια του Αψου[δεβολης] ...οι ελληνες συνεχισαν να το αποκαλουνε Ηπειρο γιατι ενα αρκετα μεγαλο τμημα της παρεμενε αμιγως ελληνικο...σε αντιθεση με τις βορεια του Γενουσου περιοχες που τις αποκαλουσαν Ιλλυρια γιατι κατοικουνταν αποκλειστικα απο ιλλυριους...και που σημερα στα μερη εκεινα δεν φοριεται εκει η φουστανελα...ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΝΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ

 • Ανώνυμος 30510

  20 Δεκ 2014

  ορε παιδες να μας πειτε αφου ειναι αλβανικη η φουστανελλα γιατι την δεν την υοθετησαν και οι λοιποι αλβανοι [ του κοσσοβου του μαυροβουνιου και γενικοτερα ολοι οι βορειοι αλβανοι[γκεκηδες] που τοσα χρονια συγκατοικουν με τους ''νοτιους'' τοσκηδες ενω υποτιθεται τοσο ευκολα την υοθετησαμε εμεις που ειμαστε και αλλογλωσσοι και αλλοεθνεις των Τοσκηδων;;; ;;;; Και δεν μπορουν οι Γκεκηδες που ειναι και ομογλωσσοι και αρα ευκολα αλληλοεπηρεαζομενοι .αναμεταξυ τους ...και να σκεφτουμε οτι δεν υπαρχει και καποιο αξιο λογου φυσικο εμποδιο [ καποιο τεραστιο βουνο για παραδειγμα η μεγαλο ενα ποταμι ..η και μια θαλλασσα] το οποιο να εμποδιζει τον πολιτιστικο επηρεασμο , αναμεσα στους δυο ομογλωσσους πλυθησμους [Γκεκηδων και Τοσκηδων]............Γιατι να μην πουμε οτι ειναι μια ενδυμασια κοινη ολης της σημερινης νοτιας αλβανιας οπου τη φορουν οι αλβανοφωνοι κατοικοι μεν αλλα και στα βλαχοχωρια της βορειου Ηπειρου και της πεδιαδας της Μουζακιας οπως και σε ολα τα ελληνικα χωρια ενω βορεια των Τιρανων [ και εως ψηλα το κοσσοβο και λιγο μετα τα συνορα με το μαυροβουνιο που κατοικουν αποκλειστηκα Αλβανοι και καθολου αλλοεθνεις δεν φορουν τη φουστανελλα οι Αλβανοι .........Ελα ο μως που φουστανελλα φορουν και οι Ρωμιοι της νοτιου Ηπειιρου[ ελληνοφωνοι και βλαχοφωνοι] ...... ......αλλα και στο μεγαλυτερο μερος ολης της υπολοιπης ηπειρωτικης Ελλαδας,,,,,,,,,,,Συνεπως γιατι ακομα ακομα , να μην υποθεσουμε ισως , οτι τελικα η φουστανελα διαδοθηκε απο τους ελληνοφωνους και βλαχοφωνους Ρωμιους της σημερινης Ηπειρου [νοτιου και βορειου] ΣΤΟΥΣ Τοσκηδες Αλβανους;;;; .........Των οποιων ελληνοφωνων και βλαχοφωνων ο πλυθησμος ηταν περισσοτερος και καμποσο ποιο εξαπλωμενος βορειοτερα τα παλαιοτερα χρονια [πχ Μοσχοπολης επι τουρκοκρατια και γενικοτερα βλαχοι της νοτιοανατολικης αλβανιας] και καμποσο ακομη μεγαλυτερος τα Βυζαντινα χρονια...ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ....ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.....

 • Ανώνυμος 30509

  20 Δεκ 2014

  Απο ποτε ρε σεις μια ενδυμασια που τη φορουν οι μισοι αλβανοι ,μονο οι τοσκηδες και οχι βορειοτερα οι γκεκηδες και οι κοσσοβαροι χαρακτηριζεται αλβανικη....;;;και γιατι να μην ειναι... κοινη ενδυμασια ας πουμε βρε παιδι μου αφου κι εμεις τη φοραμε στο μεγαλυτερο μερος της ηπειρωτικης Ελλαδος...λεω εγω τωρα...γιατι αποκλειστικα αλβανικη[ γιατι δηλαδη κανετε τη χαρη στον αλβανικο εθνικισμο...εκτος κι αν τετοιοι ειστε....παω πασο τοτε...ααα...ολα κι ολα].....οσο για τους αρβανιτες [και οχι αλβανους]απο τα αγραφα δεν επερασανε καν ...αφου παρα ειναι ορεινα αυτα τα μερη.. .. κυριως μεσω φθιωτιδας και φωκιδας κινηθηκαν ...κι ομως κι εκει στα Αγραφα φουστανελες φοραγαν τα παλαια χρονια ....απο ποιον την υοθετησαν αρα;;...ετσι ευκολα οι λαοι αλλαζουν ενδυμασιες ;;;βρε σεις η φουστανελλa ειναι και πατροπαραδοτη ενδυμασια πολλων ελληνικων φυλων πχ. ...των σαρακατσανων ας πουμε ....οι οποιοι εκ της ορεινης πινδου και ορεινης θεσσαλιας ορμωμενοι και εξαπλωμενοι[σιγουρα πριν το 1821 συνεβη αυτο το γεγονος] σε πολλες περιοχες της βορειας αλλα και κεντρικης ελλαδας μεχρι και τη σημερινη βουλγαρια...πως στο καλο αυτοι οι υοθετησαν την αλβανικη ενδυμασια εως και τη βουλγαρια που εχουν δικα τους χωρια[και γιατι στη βουλγαρια δεν υοθετησαν οι περιξ αυτων βουλγαροι την ενδυμασια των σαρακατσανων...αφου αυτο γινεται ευκολα συμφωνα με τα λεγομενα σας....οι αρβανιτες[και οχι αλβανοι],, φουστανελοφοροι κι αυτοι ,οπως και οι Σαρακατσανοι ,,,εγκατασταθηκαν κυριως νοτιως της λειβαδιας αρα ο οποιος αλληλοεπηρεασμος μεταξυ των δυο καθιστατο δυσκολος[[με εξαιρεση ισως την βορια βοιωτια οπου στα βορεια καποιων αρβανιτοχωρια υπαρχουν χωρια σαρακατσανων]]...αρα γιατι να μην βγει το συμπερασμα οτι η φουστανελα ειναι ελληνικη ενδυμασια ....λεω εγω τωρα ρε παιδι μου ....αφου τη φορουν μονο οι τοσκηδες στην αλβανια[νοτια αλλα και στα κεντρικα της χωρας] ενω τη φορουν στην Ελλαδα ολοι οι ηπειρωτες οι θεσσαλοι ,ρουμελιωτες ,μωραιτες δυτικομακεδονες κλπ

 • Ανώνυμος 30499

  20 Δεκ 2014

  ωστε οι σουλιωτες αλβανοι...μαλιστααα....επειδη μιλουσαν ΚΑΙ αλβανιστι.......οπως δηλαδη οι Μικρασιατες μιλουσαν ΚΑΙ τουρκιστι .....αρα και οι σημερινοι αλβανοι της ελλαδας που μιλανε ΚΑΙ ελληνιστι ειναι τελικα Ελληνες ...ΑΙΝΤΕΕΕΕ. μαααααααλιστα....δεν μου λετε με ποια στοιχεια και ποιο σκεπτικο βγαλατε παλι αυτο το συμπερασμα ετσι αβιαστα.Καταρχην ως ''προοδευτικοι ανθρωποι''που ειστε θα αναγνωριζεται το δικαιωμα του Αυτοπροσδιορισμου και της Αυτοδιαθεσης ενος ατομου η ενος λαου....ας τα παρουμε ενα ενα λοιπον ......δεν μου λετε ποτε αυτοπροσδιοριστηκαν ποτε οι σουλιωτες ως αλβανοι ειτε ως σκιπεταρ-τσαμησες ,λιαπηδες, τοσκηδες η γκεκηδες η δεν ξερω ποια αλλη φυλη...και εαν ησαν τετοιοι γιατι δεν τα βρηκαν [ευκολο ηταν αφου τους παρακαλαγανε ολοι οι παραπανω να τα βρουνε με το καλο η το κακο ]επουδενι με τους πανισχυρους λιαπηδες επι αλη πασα ειτε με τους πανισχυρους τσαμηδες νωριτερα τουρκαλβανους και τουρκους και δεν συμμαζευεται....,παρα και στα ορλωφικα το 1770 και το 1821 και αυτοι οπως και οι χειμαριωτες ως ακριτες του ελληνισμου ξεσηκωθηκαν και πολεμησαν και σκοτωθηκαν κατα ολων αυτων για να φτιαξουν με τους υπολοιπους ελληνες το '΄ρωμαιικο' που τοσο εχθρευεσται εσεις...και ολα αυτα πριν δημιουργηθει το ελληνικο κρατος που εμας ολους τους ''''αγνωστης εθνικοτητος και ρευστης συνειδησεως κατοικους της νοτιου βαλκανικης με το ζορι και το στανιο μας ομογενοποιησαν και μας εκαναν ελληνες''''.... επισης αφου επικαλειστε τον λορδο μπαυρον στα περι φουστανελας να δεχεστε και αυτα που δεν ταιριαζουν με το ιδεολογημα σας...εγραψε ο μπαυρον'''οι σουλιωτες ειναι αχρειοι Ρωμιοι που ομολουν λιγα ιλλυρικα'''αρα αποδυκνυεται οτι και ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ως ρωμιοι....Ρωμιοι και οχι αλβανοι-σκιπεταρ και ολα τα συναφη.. .εκτος και αν ο Μπαυρον δεν ηξερε να ξεχωρισει ενα σκιπετερο απο ενα ρωμιο....παω πασο τατε......και αρα μιλουσαν ρωμεικα και λιγα ιλλυρικα ..οπως και οι μικρασιατες μιλουσαν ρωμαικα και λιγα τουρκικα[η και πολλα]...ρωμιοι οι μεν ρωμιοι και η δε.... οπως ρωμιοι αυτοπροσδιοριζοταν ετσι εδω και 1700 χρονια ολοι οι Ελληνες [η αλλιως ελληνοφωνοι οπως τους αποκαλειται μειοτικα εσεις... ,και μονο αυτοι αποκαλουνταν ετσι κανενας αλλος λαος της ευρωπης η της ασιας] σε ολες τις αρχαιες πατριδες του ελλνισμου απο την κυπρο την καππαδοκια τον ποντο ,τη βορεια και ανατολικη θρακη ,τη μικρα ασια τα επτανησα και τη κρητη ,τη βορεια ηπειρο τα νησια του αιγαιου τη μακεδονια κλπ

 • Ανώνυμος 30087

  10 Νοε 2014

  ΤΙ ΩΛΑΚΙΕΣ ΙΝΕ ΑΦΤΕΣ....Ι ΑΛΒΑΝΙ ΙΝΕ ΕΛΛΙΝΑΡΕΣ

 • Ανώνυμος 29591

  1 Σεπ 2014

  πολυ ωραιο, σα να το ειχε γραψει ο χιτλερ πριν 100 χρονια

 • Ανώνυμος 29459

  13 Αυγ 2014

  E verteta dhemb,por sheron! :)

 • Ανώνυμος 29364

  21 Ιουλ 2014

  100% Έλληνες ολόκληρος ο αραβνιτικος πληθυσμός.. Δεν γίνεται μια πολύ λεπτή αναφορά.. α) Αλβανική συνέιδηση ΔΕΝ υπήρχε στον μεαίωνα.. Υπήρχε είτε ελληνική, είτε λατινική (βλ. γραμμη Jicerek για Υλλυρία) β) Στην βόρεια Ήπειρο αμιγώς αλβανικοι πληθυσμοί εισήχθησαν τον 11ο αι. μ.Χ. και πάλι με συνείδηση ελληνική γ) κοιτάξτε που το κράτος των Αλβανών το έχτισαν οι Βλάχοι τον 19ο αιώνα και αφήστε την Ελλάδα.

 • Ανώνυμος 29350

  15 Ιουλ 2014

  Προκειμένου να παρακάμψετε το γεγονός ότι εν πάσει περιπτώσει κατα το 1460 υπήρχε σημαντικός αριθμός Ελλήνων ανεξάρτητα αν οι αλβανοί υπερτερούσαν και στην ανεπίτρεπτη προσπαθειά σας να αφανίσετε ώς δια μαγείας τους Ελληνες --αυτούς τους λίγους έστω-- υποστηρίζετε οτι και αυτοί ήσαν Σλάβοι οι οποίοι εποίκισαν την περιοχή από πολύ παλαιά και μόνο υποχρεώθηκαν να μιλούν την ελληνική γλώσσα από τους Βυζαντινού. Οταν υποχρεώνεσαι σε κάτι κανείς δεν σε υποχρεώνει να απαρνιέσαι τη γλώσσα σου και παρά το γεγονός ότι οι Αλβανοί μιλούν σήμερα την ελληνική γλώσσα εγω θυμάμαι τη γιαγιά μου αλλα και τη μητέρα μου που μιλούσαν αρβανήτικα - μιλάω και εγώ αρκετα και κάνω χάζι τους αλβανούς που απορούν . Αν εξαιρέσουμε από όσο γνωρίζω τη βόρεια ελλάδα ποτέ δεν άκουσα Ελληνα -- οπως λεγομαστε σήμερα-- να μιλάει Σλάβικα.
  Νομίζω ότι στά θέματά σας, τα οποία παρακολουθώ με πολύ προσοχή γιατι είμαι οπαδός της αιώνιας αμφισβήτησης ακόμα και της απόλυτης αλήθειας , υπερβάλλετε ώστε να προκληθεί --όχι αναίτια και άδικα-- παρεξήγηση των προθέσεών σας
  Σημειώνω ότι είμαι 75 ετων το ονομά μου είναι προφανώς αλβανικό και πολύ λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα του αιματός μου όταν μάλλιστα οι αρχαίοι Ελληνες ώς λαός δεν έχουν και πολλά πράγματα για να καυχηθούν ώστε να καταστούν πρότυπα σε μένα.
  Εγώ είμαι Ελληνας γιατί δεν βρίσκω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να είμαο Γάλλος η Γερμανός η Τούρκος αλλά γιατι μερικά φωτεινά μυαλά Ελλήνων ανοιξαν νέους δρόμους πρός την Αλήθεια και προσπάθησαν να απαλλάξουν τον άνθρωπο από το σκοτάδιπου εξακολουθεί να τον ταλανίζει με την κυριαρχία της δυσιδαιμονίας και της άθλιας θρησκοληψίας και των υπηρετών της .

 • Ανώνυμος 29083

  24 Μαΐ 2014

  με εχετε διαφωτισει γιατι κ εγω εχω αρβανιτικη καταγωγη

 • Ανώνυμος 29082

  24 Μαΐ 2014

  πολυ ενδιαφερον