ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ
ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ

Χημικής Ιατρικής
και ρωμέικης Ορθοδοξίας


Η σύγχρονη μεσαιωνική χημική Ιατρική (πέτρες στη χολή - αφαίρεσή της, φλεγμονή στο θυρεοειδή -αφαίρεσή του, επικονδυλίτιδα βραχίονα - ακρωτηριασμός του τένοντα στον καρπό· ο κατάλογος είναι ατελείωτος), συναντά το χριστιανικό μεσαίωνα (κουταλάκια κοινά για όλους σε εποχή ιώσεων, ειδωλολατρία με παντοφλίτσες, κόκαλα, εικόνες· κι εδώ μακρύς ο κατάλογος).

Σε απόλυτη σχιζοφρενική αρμονία και σύμπλευση, συμπορεύονται οι επικεφαλής των δύο ιερατείων και οδηγούν τις μάζες σε αδιέξοδα ιατρικά και πνευματικά.


Ιερέας και πιστοί με μάσκες στην Εκκλησία της Γέννησης, Ιερουσαλήμ, 5 Μαρτίου 2020.
Σε αυτή την περίπτωση, η πίστη δεν ήταν αρκετή. Χρειάστηκαν και μάσκες.

Δύο αντίθετα ιδεολογικά ιερατεία, το λευκό και το μαύρο, σε αγαστή συνεργασία πλέον, δηλώνουν παρών στον ιδεολογικό παρά φύση γάμο και στο υβριδικό τέρας που τίκτεται, αυτό της χημικής Ιατρικής και της ρωμέικης Ορθοδοξίας.

Περαστικά μας...ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


10 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48645

  21 Μαρ 2020

  - Αρα εδώ φεύγει η διαχωριστική γραμμή που βάζουν εμφατικά κάποιοι, ότι η πολιτική ηγεσία δεν δικαιούται να ανακατεύεται στα της Εκκλησίας...
  - Γιατί να μην δικαιούται; Πρώτον, ο Πρωθυπουργός είναι Χριστιανός και το ομολογεί. Δεύτερον, έχει την ευθύνη όλων μας, γιατί όλοι μας είμαστε πολίτες του κράτους. Η Εκκλησία δεν είναι εκτός του κράτους. Ελπίζουμε και προσδοκούμε τη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά αυτή αργότερα... Μέχρι τότε είμαστε πολίτες ενός κράτους. Δεν λέει πουθενά ότι τα της Υγείας η Εκκλησία δεν τα αποδέχεται. Αν αρρωστήσουμε και εμείς στον γιατρό πηγαίνουμε.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/anthimos-ekklisia-poly-kala-ekane-o-prothypoyrgos-kai-ekleise-tis-ekklisies

 • Ανώνυμος 48572

  9 Μαρ 2020

  "Ιερά Σύνοδος: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία"
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-eisaggeliki-parembasi-kataggelies-polites-karantina

  "Στο Βατικανό ο ίδιος ο Πάπας έκοψε τις χαιρετούρες και τις δημόσιες εμφανίσεις και κανείς πιστός δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε δυσαρεστήθηκε. Σε μας βγήκε η Γιαμαρέλλου, μια καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας είπε ότι θα συνεχίσει να μεταλαμβάνει γιατί η θεία κοινωνία μας προστατεύει από τις αρρώστιες. Και έστειλε την επιστήμη στην εντατική."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/kollaei-makariotate-o-koronoios-toys-atheoys

  "Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ότι κυκλοφορούν πολίτες, στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές λόγω κορωνοϊού."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-eisaggeliki-parembasi-kataggelies-polites-karantina
  Του ρωμιού ο τράχηλος μπαρ-κόουντ δεν υπομένει! Μπορεί να θέλουν ηλεκτροσόκ:
  https://www.iefimerida.gr/stories/asimos-sidiropoylos-alloi-poy-ypestisan-ilektrosok

 • Ανώνυμος 48570

  9 Μαρ 2020

  @48569
  Όπως νομίζεις.

 • Ανώνυμος 48569

  9 Μαρ 2020

  48568

  «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)»

 • Ανώνυμος 48568

  9 Μαρ 2020

  @48566
  Άστα αυτά τα διαλεκτικά, διαλεκτικός υλισμός και ιστορίες για αγρίους.
  Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό είπε ο Νίτσε, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
  Διότι ό,τι δεν σε σκοτώνει, συνήθως σε αποτρελαίνει, δεν σε κάνει πιο δυνατό, να τα λέμε και αυτά.

 • Ανώνυμος 48567

  8 Μαρ 2020

  48565,
  Ευχαριστώ. Ούτε καν μού είχε περάσει από το μυαλό, ότι απορρίπτει συλλήβδην την κλασική ιατρικά. Ειλικρινά. Μού φαίνεται παιδαριώδες. Οπότε, ναι, περαστικά και σε αυτόν

 • Ανώνυμος 48566

  8 Μαρ 2020

  Επίσης: σχιζοφρένεια και αρμονία γιοκ. Δεν πάνε μαζί. Η αρμονία είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο αντίθετων πραγμάτων. Μέσα από την σύγκρουση τους, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι η αρμονία. Αν από τα συγκρουόμενα μέρη το ένα ή και τα δύο είναι παρά φύση, δεν παράγεται αρμονία. αλλά Υβρις. Έχουμε ένα παρά φύση, αποτέλεσμα.

  Σχιζοφρένεια και σύμπλευση, είναι δυνατή. Κάτω από προϋποθέσεις. Όταν ο σκοπός θεωρείται και από τις δύο πλευρές, ότι αγιάζει τα μέσα (εξουσιασμός).

 • Ανώνυμος 48565

  8 Μαρ 2020

  @48564
  Είναι εναντίον της επίσημης ιατρικής ή κλασσικής ιατρικής ο συντάκτης, για αυτό την ονομάζει: χημική Ιατρική.
  Περαστικά και σε αυτόν. Περαστικά σε όλους τους ρωμιούς, τί να λέμε τώρα.

 • Ανώνυμος 48564

  8 Μαρ 2020

  Εντάξει, ήταν μια μπούρδα μιας Ρωμιάς Ορθόδοξης - που λέει - πως είναι επιστήμων (στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις), που πέταξε την μπούρδα της για να ικανοποιήσει το " Μεγάλο αφεντικό (Ορθόδοξη εκκλησία) και τη ματαιοδοξία των πιστών του κοπαδιού.
  Αλλά αυτό το: "Δύο αντίθετα ιδεολογικά ιερατεία, το λευκό και το μαύρο, σε αγαστή συνεργασία πλέον, δηλώνουν παρών στον ιδεολογικό παρά φύση γάμο και στο υβριδικό τέρας που τίκτεται, αυτό της χημικής Ιατρικής και της ρωμέικης Ορθοδοξίας. ", δεν το κατάλαβα..

  Τέλος πάντων, περαστικά μας

 • Ανώνυμος 48563

  8 Μαρ 2020

  Τιμής ένεκεν το σχόλιο 48551 εδώ:
  https://www.freeinquiry.gr/articles/epikairotita/koronoios-gia-oskar/4614.html

  "Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ μίλησε στο romfea.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μιλάει ως γιατρός, ενώ τόνισε ότι για τους πιστούς η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. «Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ», δήλωσε η κ. Ράπτη. «Οταν υπάρχει βαθιά πίστη δεν φοβάσαι την Θεία Κοινωνία», πρόσθεσε η Ελενα Ράπτη."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/elena-rapti-ego-simera-koinonisa-kai-tha-synehiso

  Όμως:

  «Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς. Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης. Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».
  https://www.iefimerida.gr/ygeia/omospondia-nosokomeiakon-giatron-oi-systaseis-gia-koronoio-den-exairoyn-ti-theia-koinonia

  Αλλά ας πάμε και προς placebo μεριά:

  "Φαινόμενο Placebo: Όταν οι θετικές προσδοκίες θεραπεύουν
  Η αυτoΐαση δεν είναι παραμύθι αλλά γεγονός, όπως αποδεικνύεται από έρευνες που έχουν γίνει για το φαινόμενο placebo και τη δύναμή του να απαλύνει τα συμπτώματα και να εξουδετερώνει τον πόνο
  Η πίστη είναι το παλαιότερο φάρμακο."
  https://www.ethnos.gr/open-life/92003_fainomeno-placebo-otan-oi-thetikes-prosdokies-therapeyoyn

  Δεν θεραπεύει ακριβώς η πίστη, αλλά σε κάποιες παθήσεις που περιλαμβάνουν πόνο, έχει κάποια αποτελέσματα, προσωρινά συνήθως αν δεν απατώμαι. Για αυτό και λέει: απαλύνουν συμπτώματα, εξουδετερώνουν πόνο.

  "Η δύναμη της υποβολής παίζει περίεργα παιχνίδια στο μυαλό μας: ένα ψεύτικο φάρμακο που υποτίθεται ότι κόστιζε 1.500 δολάρια ανά δόση προσέφερε μεγαλύτερη βελτίωση σε ασθενείς με Πάρκινσον από ό,τι ένα «φθηνότερο» placebo των 100 δολαρίων.
  Το φαινόμενο είναι τόσο έντονο ώστε λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στις κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων: το υποψήφιο φάρμακο κρίνεται αποτελεσματικό μόνο όταν προσφέρει μεγαλύτερη βελτίωση από ό,τι το placebo.
  Τα αποτελέσματα έρχονται ωστόσο να προστεθούν σε προηγούμενες μελέτες, οι οποίες είχαν δείξει ότι ένα κόκκινο χάπι placebo είναι πιο δραστικό από ένα μπλε. Κανένα ψεύτικο χάπι δεν ξεπερνά όμως την αποτελεσματικότητα μιας ένεσης placebo, και καμία ψεύτικη ένεση δεν ξεπερνά μια ψεύτικη χειρουργική επέμβαση."
  https://www.in.gr/2015/01/29/tech/to-akribo-placebo-kalytero-apo-to-ftino/

  Πονάς; Νομίζεις ότι πονάς!