ΣΤΗ ΣΚΙΑ
ΤΩΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ
ΤΟΥ ΕΦΚΑ

8.000 εργαζόμενοι,
αλλά οι συντάξεις βγαίνουν
μετά από 3-4 χρόνια


Και πόσοι εργαζόμενοι είσαστε στον ΕΦΚΑ;, ρώτησε ο κομμουνιστής δημοσιογράφος τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε χθεσινοβραδνή ραδιοφωνική εκπομπή.

Γύρω στους οκτώ χιλιάδες, απάντησε ο εκπρόσωπος

Μα καλά, οκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι μέσα στον ΕΦΚΑ και για να βγει μια σύνταξη περνάνε τρία-τέσσερα χρόνια;, ρώτησε ο δεξιός δημοσιογράφος.

Χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό. Στοχευμένες προσλήψεις, υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, απάντησε ο εκπρόσωπος.

Και γιατί κατεβαίνετε σε απεργία;, ρώτησε πάλι ο δεξιός δημοσιογράφος.

Γιατί ο υπουργός αποφάσισε να προσλάβει ιδιώτες δικηγόρους και οικονομολόγους για να μας πάρουν τη δουλειά με την πρόφαση ότι θα βγάζουν πιο σύντομα τις συντάξεις.

Ξεπουλιέται το Δημόσιο! Αυτό σημαίνει καπιταλισμός, αναφώνησε ο κομμουνιστής δημοσιογράφος εισπράττοντας τις επευφημίες του εκπροσώπου των εργαζομένων.

Εδώ που τα λέμε, υπάρχει υποψήφιος για σύνταξη που δεν θα έδινε από την τσέπη του 100-200 ευρώ σε έναν ιδιώτη δικηγόρο να του βγάλει τη σύνταξη σε δυο-τρεις μήνες αντί να περιμένει το κηφηναριό τρία και τέσσερα χρόνια;

Ο δεξιός δημοσιογράφος προτίμησε να σιωπήσει. Έχει βέβαια πολύ λερωμένη τη φωλιά του. Η Σοσιαλο-δεξιά είναι αυτή που γέμισε το δημόσιο με σμήνη κηφήνων που πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα, σε βάρος του κοσμάκη, βέβαια. Καλά έκανε λοιπόν και σιώπησε. Αν βέβαια ήταν οι κομμουνιστές στην εξουσία, ίσως τα πράγματα να ήταν ακόμη χειρότερα. Ούτε περίπτερο δεν θα είχε δικαίωμα να ανοίξει κάποιος. Αυτό όμως δεν είναι επί του παρόντος.

IMAGE DESCRIPTIONΟ πρώην υπουργός Εργασίας έχασε τη θέση του και έπεσε σε δυσμένεια. Ο λόγος; Έκανε το λάθος να τα βάλει με γνωστό μάνατζερ μοντέλων και τηλε-γλαστρών, που διοχετεύονταν σε ορεξάτους πολιτικούς και επιχειρηματίες έναντι αδρής αμοιβής. Δεν τα λέει αυτά όποιος και όποιος. Ο ίδιος ο υπουργός τα λέει. Μάλιστα μιλάει για την είσοδο του μάνατζερ μοντέλων στο υπουργείο του με μπράβους και πολλές εκτοξευμένες απειλές κατά πάντων. Με πλαστά χαρτιά ο τηλε-μάνατζερ διεκδικούσε τεράστια κονδύλια οικονομικής στήριξης. Τα είχε καταφέρει. Ως χρηματοδότης του δεξιού κόμματος είχε μάλιστα πετύχει να τον φυλάνε δεκατέσσερις αστυνομικοί με πλήθος θωρακισμένων οχημάτων. Φυλάγανε το σπίτι του, το αμάξι του, την τουαλέτα του, τα κουστούμια του και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η εγχώρια δεξιά και μάλιστα η συγκεκριμένη της εκδοχή, έχει παράδοση σε τέτοια. Όρισε η ανεκδιήγητη υπουργός πολιτισμού
IMAGE DESCRIPTIONένα διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που κατηγορείται ότι ήταν παιδεραστής! Πριν κάποια χρόνια, έσπευσε σύσσωμη
να υπερασπιστεί με εκπροσώπους της, δικό της στέλεχος που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία στη Μολδαβία και την κοπάνησε με το ευρωπαϊκό του διαβατήριο. Εδώ, αθωώθηκε.

Είμαστε η χώρα του πολιτισμού. Του βαλκανο-βλαχομπαρόκ πολιτισμού. Η υπουργός μας, θέλησε να βάλει και πλάκα με το όνομά της στην Ακρόπολη λες και την έχτισε η ίδια! Αργότερα το διέψευσε, αλλά αποδείχθηκε πως τελικά ψεύδεται. Όντως ήθελε η θείτσα το όνομά της κάτω από την Ακρόπολη.

«Τα δανεικά πρέπει να επιστρέφονται», είπε σημαίνων υπουργός όταν ρωτήθηκε για τις επιστρεπτέες προκαταβολές που τάχα
IMAGE DESCRIPTIONενισχύουν οικονομικά όλους τους μικρομεσαίους επιτηδευματίες που παραμένουν κλειστοί με κυβερνητικές αποφάσεις.
Ελάχιστοι τις δικαιούνται, αλλά κι αυτοί ακόμα θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα ή μέρος αυτών σε ένα χρόνο.

Αυτό όμως που μάλλον ξέχασε να αναφέρει ο σπουδαίος υπουργός είναι αν το κόμμα του αλλά και το κόμμα το σοσιαλιστικό, θα επιστρέψουν τα εκατοντάδων εκατομμυρίων δάνεια που με αδιαφανή τρόπο βούτηξαν. Κανείς δεν ξέρει αν και πότε αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν. Τσιμουδιά γι’ αυτά όμως.

Τα σκάνδαλα πάνε και έρχονται τελευταία. Όχι, λάθος! Πάνε και έρχονται από συστάσεως του κράτους της Ρωμιοσύνης. Βοηθούνται οι «ημέτεροι», τα «δικά μας τα παιδιά», οι χρηματοδότες του κόμματος και τα ξεπουλημένα κανάλια και ραδιοσταθμοί που δεν αρκούνται στην «πέτσα» του αρνιού αλλά θέλουν το αρνί ολόκληρο. Λίστα κι αυτή να σου πετύχει! Ανενεργά blogs εισπράττουν οικονομικές ενισχύσεις, ενώ οι ελάχιστοι αντικειμενικοί ραδιοσταθμοί εισπράττουν το τρίτο το μακρύτερο.

Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν. Κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνα. Ο παππούς και η γιαγιά που θέλουν κάτι να ρωτήσουν πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο! Ανέκαθεν οι κηφήνες του δημοσίου λούφαραν και πληρώνονταν. Τώρα όμως έχουν και δικαιολογία: «Φταίει η πανδημία», «φταίει η υποστελέχωση», «φταίει η Χάϊδω και το άτακτο νινί της». Πάντα κάτι άλλο φταίει εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όχι! Το φταίξιμο είναι όλο του ρωμιού. Του βλάκα που θεωρεί πως οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες
είναι οι ταξικοί του εχθροί. Εντάξει, αυτοί έχουν προγόνους που καταλήστεψαν, συμπεθέριασαν, ανακατεύτηκαν με το κράτος,
έκαναν κουμπαριές, εναγκαλίστηκαν την εκκλησία, πήραν θαλασσοδάνεια και τα κονόμησαν με τις πλάτες του κράτους είτε ως δοσίλογοι, ως τσιφλικάδες, ως μαυραγορίτες, ως απατεώνες ολκής. Θησαύρισαν και έχουν εξουσία. Δίνουν εντολές και το κράτος τις εκτελεί. Αυτά είναι γνωστά. Είναι όμως αυτοί οι πραγματικοί ταξικοί αντίπαλοι του ρωμιού;

Όχι! Αυτοί κάνουν μπίζνες κυρίως με το εξωτερικό και προσλαμβάνουν φιλιππινέζους στα καράβια τους. Τότε ποιος είναι ο ταξικός αντίπαλος του βλάκα του ρωμιού; Ο φίλος του. Ο γείτονάς του, ο παλιός του συμμαθητής, ο ξάδερφος και οι ξαδέρφη του. Όλοι αυτοί, που χωρίς προσόντα, χωρίς ακαδημαϊκές σπουδές, χωρίς ξένες γλώσσες, χωρίς πραγματική εργασιακή αξία, τρύπωσαν στο Δημόσιο με την εγγραφή τους σε κομματικές νεολαίες και μερικές αφισοκολλήσεις. Αυτοί, που με κομματικές γνωριμίες διορίστηκαν απ’ τα παράθυρα των υπουργείων, έγιναν προϊστάμενοι κι έφτιαξαν κομματικούς στρατούς για να εκβιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση με απεργίες και μποϊκοτάζ. Αυτοί που κακομεταχειρίζονται τον πολίτη, που τον εκβιάζουν για ρεγάλο, που του καθυστερούν τη σύνταξη, που του χάνουν τα χαρτιά του για να χρηματιστούν. Όλοι αυτοί. Τα παιδιά της γειτονιάς, δηλαδή. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί. Οι πραγματικοί ταξικοί εχθροί.


Αυτό πρέπει να καταλάβει ο ρωμιός. Όσο δεν το καταλαβαίνει, θα ζει πάντα στη σκιά των ευκαλύπτων του ΕΦΚΑ! Ήλιο δεν θα ξαναδεί ποτέ. Θα δουλεύει (ο ιδιώτης μικρομεσαίος) για μια σύνταξη που θα βγει μετά από τρία-τέσσερα χρόνια, θα σκύβει το κεφάλι στο κάθε κηφήνα του Δημοσίου, θα ξεβρακώνεται για να σπουδάσει τα παιδιά του, θα φανατίζεται στις εκλογές, και θα ψοφάει στο τέλος σε κάποιο ράντσο νοσοκομείου.

Ο χρόνος σ’ αυτή τη χώρα περνάει αργά και βασανιστικά για όποιον βιοπορίζεται ιδιωτεύοντας. Το παιχνίδι είναι στημένο, η τράπουλα σημαδεμένη κι ο γκρουπιέρης ρυθμίζει πονηρά το πού θα κάτσει η μπίλια.

Βοήθειά μας!



ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


9 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 50815

  20 Απρ 2021

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην Πλατεία Κλαυθμώνος -Με καρέκλες στο δρόμο
  Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές που έχουν υποστεί έως σήμερα και διεκδικούν να τους αποδοθούν όσα δικαιούνται.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/sygkentrosi-syntaxioyhon-plateia-klaythmonos

  Θα έλεγα τώρα τί δικαιούνται οι εκπρόσωποι της παλιάς γενιάς.. "Κεκτημένα", "δικαιούνται" και άλλα φληναφήματα των απατεώνων που απαιτούν συντάξεις Ελβετίας με οικονομία Βουλγαρίας. Ας βγάλουν τα κρυμμένα από τα στρώματα να αποπληρωθεί έστω μέρος του χρέους του κράτους από το οποίο απαιτούν παχυλές (για τα δεδομένα της οικονομίας) συντάξεις.
  Ο ρωμιός όλο κάνει συγκρίσεις με Γερμανίες, Αγγλίες, Γαλλίες και ΗΠΑ διότι έχει υψηλή ιδέα για τον εαυτό του. Αλλά θα πρέπει να μάθει να κάνει σύγκριση με Βουλγαρίες, Ρουμανίες, Σλοβακίες και Λετονίες.

 • Ανώνυμος 50756

  12 Απρ 2021

  Κατά φωνή:

  Στην Ελλάδα του 2021 οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ απεργούν επειδή ο Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα αναθέσει σε ιδιώτες την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων που οι ίδιοι δεν μπορούν να εκδώσουν στην ώρα τους αλλά με καθυστέρηση 2-3 ετών. Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα λοιπόν άπαντες είναι πεπεισμένοι πως το πρόβλημα της χώρας είναι μόνο η ταχύτητα έκδοσης των συντάξεων του γηράσκοντος πληθυσμού και όχι η ικανότητα της οικονομίας να χρηματοδοτεί συντάξεις περί τα 27 δισ. τον χρόνο ο κύριος όγκος των οποίων καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις ασφαλιστικές εισφορές. Με ένα ΑΕΠ το 2020 περί τα 165 δισ. ευρώ τα 27 δισ. της συνταξιοδοτικής δαπάνης αντιπροσωπεύουν περί το 16,5% του ΑΕΠ, το υψηλότερο ποσοστό σε όλον τον κόσμο και σε σχέση με την αναλογία συνταξιοδοτικής δαπάνης προς ΑΕΠ και σε σχέση με την αναλογία κρατικής επιδότησης της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Στη χώρα που "…θάλλει η ελαία" λοιπόν η κυρίαρχη αντιπαράθεση αφορά πώς την συνταξιοδοτική δαπάνη από 16,5% θα την κάνουμε ταχύτερα 20% και όχι 12%.
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3538206/oi-suntaxeis-ta-rafal-kai-o-pol

  Ξεσπάθωσε ο κυρ Παπαδόπουλος. Και ας μην σκαμπάζει από οικονομικά.

 • Ανώνυμος 50753

  12 Απρ 2021

  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3519379/to-megalutero-komma
  Λαγνεία για συντάξεις 50751.

 • Ανώνυμος 50751

  12 Απρ 2021

  Kαι εδω καλα τα γραφεις Γιωργο μου..

 • Ανώνυμος 50742

  11 Απρ 2021

  Καμία επιδότηση δεν θα χάσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που χρησιμοποιούν εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί δασικές, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. «Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες ότι καμία επιδότηση που αφορά σε περιοχές που βόσκουν τα πρόβατα ή τα κατσίκια τους ή έχουν καλλιέργειες που είναι δηλωμένες και παίρνουν επιδοτήσεις δεν πρόκειται να μείνει έξω» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή στο τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1». .
  https://www.iefimerida.gr/ellada/libanos-den-hathoyn-epidotiseis-ektaseis-dasikes

  Εδώ είναι ρωμιοσύνη δεν είναι παίξε γέλασε, εντάξει;

 • Ανώνυμος 50717

  8 Απρ 2021

  Ε! οχι και 100-200 ευρω. Παιρνουν μια συνταξη για την υποβολη του φακελου για την αιτηση συνταξιοδοτησης.

 • Ανώνυμος 50716

  8 Απρ 2021

  Θα μείνει στην Ιστορία ως ο υπουργός που κατήργησε το φαξ στο Δημόσιο. Συμβολικό, θα μου πείτε, αλλά κορυφαίο. Σκεφτείτε: πόσες δεκαετίες τρέλας στον δημόσιο τομέα έπρεπε να περάσουν, πριν εμφανιστεί ένας άγιος άνθρωπος για να λύσει τα βασικά; Χαρτούρα, λαβύρινθος, αναποτελεσματικότητα, «εχθρός του πολίτη», τέρας γραφειοκρατίας. Πήγαινες για μια βεβαίωση και κατέληγες με κρίση νεύρων ή έσπαγες το κεφάλι του υπαλλήλου. Αυτό ήταν το Δημόσιο πριν εμφανιστεί ο Πιερρακάκης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αναβάθμισε ταυτόχρονα και το status των δημοσίων υπαλλήλων: Από την Εποχή του Χαλκού τους πήγε κατευθείαν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Δεν είναι εγκώμιο, του πιστώνεται από τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/pierrakakis-ena-fainomeno-poy-zileyoyn-ola-ta-kommata

  Αξίζει στη ρωμιοσύνη ένας Πιερρακάκης ή ένας Κυριάκος; Κατά τη γνώμη μου σαφώς και δεν της αξίζει.

  Μητσοτάκης: Από φθινόπωρο θα συζητήσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών
  Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριο Ντράγκι κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό υγειονομικών στα νοσοκομεία αλλά και των φαρμακοποιών. Οπως ανακοινώθηκε στα τέλη Μαρτίου, όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό, ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/mitsotakis-ypohreotikos-emboliasmos-ygeionomikon

  Γιατί από φθινόπωρο; Πολύ μαλακός είναι τούτος εδώ. Βρε κόψε ποπούς Κυριάκο!
  Άι σιχτίρ με την ανακυκλώμενη ηλιθιότητα. Θέλει μαστίγιο και καρότο ο ρωμιός. 99% μαστίγιο, 1% καρότο, αμέ!

  Νάτος ο ρωμιός:
  https://www.youtube.com/watch?v=CvTc7qwlQa0
  https://www.youtube.com/watch?v=eMGbWeTj1KA

 • Ανώνυμος 50715

  7 Απρ 2021

  Οι απίστευτες εικόνες που αντίκρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στον ΕΦΚΑ
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-kostis-hatzidakis-ston-efka

  Μα αρέσει που ο Χατζηδάκης παριστάνει ότι πέφτει από τα σύννεφα, αφού όλο το δημόσιο έτσι είναι. Και αν δεν είναι όλο, πολλοί τομείς του είναι ακριβώς έτσι. Υδροκέφαλοι και αντιπαραγωγικοί. Διαφωνεί κανείς; Προφανώς όχι. Αλλά βλέπετε ο Χατζηδάκης παριστάνει τον έκπληκτο διότι εδώ πρόκειται για τις συντάξεις, η ιερή αγελάδα των νεο-ρωμιών της παλιάς γενιάς. Αυτοί που τίναξαν και συνεχίζουν να τινάζουν την οικονομία της ρωμιοσύνης στον αέρα, για να μπορούν να ζούνε ζωή χαρισάμενη στα γεράματα γεμάτοι υπερηφάνεια για την ψωροκώσταινα που τους φροντίζει. Να διευκρινίσω ότι σαφώς είμαι υπέρ των συντάξεων και επίσης υπέρ της εθνικής σύνταξης για όσους έχουν συμπληρώσει τα 67 και μένουν Ελλάδα. Αλλά είμαι κατά της απατεωνιάς και της νταβατζίδικης νοοτροπίας των παλιών. Έχτισαν σταδιακά ένα φαραωνικό συνταξιοδοτικό (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) με πολλαπλές συντάξεις, επικουρικές και τρελά εφάπαξ, το οποίο αφαιμάζει πάνω από τις μισές πρωτογενείς δαπάνες του κράτους. Οικονομία Βουλγαρίας με συντάξεις Ελβετίας.

  "Το παιχνίδι είναι στημένο, η τράπουλα σημαδεμένη κι ο γκρουπιέρης ρυθμίζει πονηρά το πού θα κάτσει η μπίλια."
  Θες ακόμα Παπαδόπουλε, έχεις ακόμα κάποια πράγματα να μάθεις. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω:

  Δεν αποτελεί καμμιά έκπληξη το γεγονός πως το συνταξιοδοτικό εξελίσσεται σε έναν από τους τομείς... αδυναμίας της σημερινής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο πρόσφατος ανασχηματισμός να αφορούσε κυρίως στο πέρασμα της "καυτής πατάτας" των εκκρεμών συντάξεων στον κ. Κ. Χατζηδάκη (ο οποίος κατάφερε την αδιανόητη μέχρι πέρυσι διάσωση της ΔΕΗ από τη βεβαιότητα μιας χρεοκοπίας)...
  Σημειώνεται πως η μείωση των εκκρεμών συντάξεων αποτελεί τη βασικότερη προτεραιότητα και της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, υπό τον Κωστή Χατζηδάκη.
  Τα 2,480 εκατ. των συνταξιούχων τον Δεκέμβρη έλαβαν περί τα 4,4 εκατ. συντάξεις οι οποίες αφορούσαν μια μηνιαία δαπάνη περί τα 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία επί 12 μήνες μας κάνουν ένα ετήσιο συνταξιοδοτικό κόστος λίγο πάνω από τα 27,5 δισ. ευρώ. Η προσθήκη των 300 χιλ. περίπου εκκρεμών συντάξεων θα ανεβάσει την ετήσια δαπάνη εγγύτερα στα 30 δισ. ευρώ. Μια συνταξιοδοτική δαπάνη περί τα 30 δισ. ευρώ, μετά την κατά 10% μείωση του ΑΕΠ το 2020 κοντά στα 162 δισ., αντιπροσωπεύει περί το 18% του ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο ποσοστό στον γνωστό κόσμο και ενδεχομένως και στον άγνωστο...
  Από τα συμπαρομαρτούντα των τελευταίων εξελίξεων λοιπόν προκύπτει πως η κυβέρνηση ανασύνταξε τις δυνάμεις της προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση στο "βουνό" των εκκρεμών συντάξεων το οποίο η ίδια και προφανώς και η κοινωνία αναγνωρίζουν σε μείζον... Τούτα προκαλούν αισθήματα κλαυσίγελου για την "επαφή" μας ως κοινωνίας με την πραγματικότητα. Πόσο μάλλον όταν την περασμένη εβδομάδα διάβαζα σε συνέντευξη μέλους του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής καγκελαρίας στην Handelsblatt, τη σκέψη για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ως απόρροια του πλήγματος που δέχθηκε η γερμανική οικονομία από την επιδημία... Είναι προφανές πως εμείς ζούμε σε άλλο σύμπαν... Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι αποτελούν το μεγαλύτερο "κόμμα" οπότε έχουν βαρύνουσα επίδραση στις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3519379/to-megalutero-komma
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3315310/kataklepsate-ta-paidia-sas
  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3346151/dialexte-stratopedo

  ΥΓ: Ωχ και τώρα τί απαντάνε, Γαλανέ τιτανομακάκα..

  @50714
  https://www.youtube.com/watch?v=4wr411GoaSE

  Και κάτι για να ξεβρωμέσουμε από τη συνταξιοδοτική λαγνεία της ρωμιοσύνης:
  https://www.youtube.com/watch?v=Vn8phH0k5HI
  Πάρτε βρε κακομοίρηδες!

 • Ανώνυμος 50714

  7 Απρ 2021

  Ρε, όχι άλλα φλέματα στη μούρη της Ρωμιοσύνης! Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, κι ούτε με νοιάζει. Εγώ δεν την αλλάζω με τίποτα. Είναι μοναδική περίπτωση εις τας Ευρώπας.
  Το είπε και ο Χ. Κίσινγκερ: οι Ελληνες είναι ένας δυσκολοκυβέρνητος και απείθαρχος λαός. Πρέπει να τον κτυπήσουμε στην Ορθοδοξία, στη γλώσσα και στην ιστορία του (Εντάξει δεν το είπε αυτός, το είπε η Λιάνα Κανέλλη, η χριστιανοκομμουνίστρια).
  Τι θα γίνει τώρα.. Θα αφήσουμε τους ιδιώτες να καταστρέψουν ότι κτίσαμε 200 χρόνια τώρα, και να αρχίσει η χώρα να προκόβει; Δεν σφάξανε!
  Γιάννης

  ΥΓ
  Ρε, την Ρωμιοσύνη να την κλαις! Συγκινήθηκα..

  Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
  εκεί που πάει να σκύψει
  Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
  εκεί που πάει να σκύψει
  με το σουγιά στο κόκκαλο
  με το λουρί στο σβέρκο
  Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
  Να τη πετιέται
  Να τη πετιέται
  Να τη
  Να τη

  Να τη πετιέται
  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου

  Να τη πετιέται από 'ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου