ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ
ΑΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΑΔΑΩΝ


Τα πλεονεκτήματα, του να είναι κανείς ηλίθιος, απαίδευτος και αδαής είναι πάρα πολλά. Την ώρα που ετοιμάζονται να συνδέσουν τις τουαλέτες με ειδική συσκευή αλγορίθμων με ειδικό password, όπου θα εξετάζεται η προέλευση και η σύσταση της τροφής που εμπεριέχεται στα κόπρανα για να φορολογείται αναλόγως σε περίπτωση που τα καταναλωθέντα φαγώσιμα δεν είναι από το «καλάθι του νοικοκυριού», εσύ ηλίθιε μιλάς για «οικονομική ανάπτυξη», «σταθερότητα» και «φράχτες».

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πέρασε και δεν σε ακούμπησε. Δεν σε ενδιαφέρει, πως ολόκληρη η ζωή σου παρακολουθείται, καταγράφεται, ξεπουλιέται και δέχεται καθοριστικές παρεμβάσεις. Ούτε και σε ενδιαφέρει, πως η «κυβερνησάρα» σου φημολογείται πως φιλοξενεί τοκογλύφους, μαφιόζους, ξεπουλημένους, γόνους και εκπροσώπους ολιγαρχών, μιντιάρχες, κλινικάρχες, σχολάρχες και κάθε λογής κρατικοδίαιτες βδέλλες που σου ρουφούν το αίμα μέσα από την έμμεση φορολογία και το μεταγγίζουν φρέσκο-φρέσκο στην πλουτοκρατία που λυμαίνεται τη χώρα από συστάσεώς της. Έπεσε λέει ο πληθωρισμός στα 5% αλλά να ρε γαμώτο, ανέβηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κατά 15%.

Δεν σε αγγίζει ούτε και αυτό. Δεν σε αηδιάζει η «υπουργάρα σου», που μιλάει για μπακαλιάρους «Tesla» και αρνάκι «Porsche». Δεν σε αγγίζουν οι ληστρικές επιδρομές των τραπεζών. Δεν σε αγγίζουν η κερδοσκοπία των εγχώριων ενεργειακών κροίσων. Όλα αυτά τα παραβλέπεις. Κουνάς σημαιάκια και γλείφεις τους ταγούς σου. Λες πως σιχαίνεσαι τη διαφθορά, αλλά τη βλέπεις στον ύπνο σου και ερωτοτροπείς μαζί της. Τη «λιγουρεύεσαι» και παρακαλάς να σου χτυπήσει και τη δική σου πόρτα. Είπαμε: Είσαι ηλίθιος!

Το προμελετημένο έγκλημα στα Τέμπη κάπως σε ταρακούνησε, αλλά τώρα σιγά-σιγά ξεφτίζει κι αυτό. Η ευφυΐα σου, αλλά κυρίως η συναισθηματική σου ευφυΐα και ενσυναίσθηση, είναι κάτω από το μηδέν. Είσαι όμως ελληνάρας, γνήσιος απόγονος του Μεγαλέξαντρου και του Λεωνίδα και δεν θέλεις τους ξένους. Δεν θέλεις ισλαμιστές, μαυριδερούς, φτωχούς και ξερακιανούς μετανάστες. Εσύ, ο σλαβοαρβανιτόβλαχος βορειοαφρικάνος! Γιατί αυτό είσαι ρε ηλίθιε. Καλά κάνεις και δεν θέλεις μετανάστες, ασχέτως αν εσύ υπήρξες μετανάστης στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο σκοπίμως και εντέχνως καλλιεργημένος θρησκευτικός φανατισμός που είναι σε έξαρση, δεν επιτρέπει την κοινωνική αφομοίωση των πληθυσμών. Υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας, υπάρχει πόλεμος και ενεργειακή κρίση, υπάρχουν χίλια δύο. Μιλάς όμως για το φράχτη στον Έβρο, αλλά κάνεις τον κουφό σε μέλη της κυβέρνησής σου που μιλούν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και κανονίζουν μυστικές συναντήσεις με υψηλόβαθμους τούρκους διπλωμάτες. Ασχέτως αν αυτό είναι καλό ή κακό, ρεαλιστικό ή μη, εσύ κάνεις πως δεν το γνωρίζεις.

Ακούς τις υποσχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των μικρότερων κομμάτων και των πολιτευτών γραφικών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και μετακινείσαι δεξιότερα ή και αριστερότερα. Σε δουλεύουν όλοι. Το έχεις πάρει χαμπάρι; Σε δουλεύουν γιατί σε έμαθαν να πιστεύεις, πως η ψήφος σου είναι δύναμη ενώ στην ουσία είναι τροφή στους συμπλεγματικούς και αρρωστημένους νάρκισσους που έχεις για πολιτικούς σου.

Μήπως έχεις την αυταπάτη πως η Βουλή σου νομοθετεί; Μήπως πιστεύεις πως η δικαιοσύνη είναι αδέκαστη και μη εξαγοράσιμη; Όλοι τους είναι πιόνια. Δεν είναι ούτε καν υπηρέτες κάποιων αφεντικών. Άθλιοι κομπάρσοι διαλογής είναι. Ανίκανοι τεμπέληδες με λουδοβίκεια σύνδρομα. Ροζ επαναστάτες του Κολωνακίου. Λογάδες και οκνοί. Κακομαθημένα κωλόπαιδα πλούσιων γονιών με ταγματασφαλίτικο και μαυραγορίτικο παρελθόν. Η εξουσία που έχουν είναι κάλπικη. Είναι φούσκα. Την πραγματική εξουσία την ασκούν άλλοι. Αυτούς τους άλλους, εσύ δεν τους ξέρεις. Δεν τους βλέπεις, ούτε και τους ακούς. Δεν είναι στα μίντια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σου ρουφάνε το μυαλό σου.

Τράβα λοιπόν να ψηφίσεις για να τους ταΐσεις. Να ταΐσεις το αρρωστημένο τους «εγώ», να τους δώσεις μεγαλύτερη δύναμη για να σε εκμεταλλευτούν καλύτερα. Τράβα λοιπόν, μπας και καταφέρεις να διοριστείς στο Δημόσιο ή να διορίσεις κανένα παιδί σου!

Δεν είσαι πλούσιος. Φτωχομπινές είσαι και τα σκατά σου δεν έχουν καμία αξία. Αν είχαν, δεν θα είχες κώλο!



Ο Τάκης Μπαμπέσης γεννήθηκε στα Λιόσια.
Σπούδασε στο Koukouvaounes State University.
Θεωρεί τον εαυτό του γνήσιο απόγονο του Αισχύλου (μέσω αίσχους).
Είναι οικολόγος / γυναικολόγος.
Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες. Μεγάλη του επιτυχία ήταν το «Φέξε μου και γλίστρησα», όπου υποδυόταν αυτόν που γλίστρησε.
Δούλεψε και ως σχολιαστής / πανελίστας.
Είναι αναρχοαυτόνομος, υπερασπιστής των μπαρμπουνιών και της πολικής αρκούδας.
Χρημάτισε αριστερός ψάλτης στον Άγιο Πατάπιο και δεξιός στην Αγία Πολυξένη τη Χαμηλοβλεπούσα.
Ως χόμπι έχει να διασκευάζει ορθόδοξους ύμνους σε ρυθμούς house και hip hop.
Σήμερα, συζεί με τις τέσσερις γυναίκες του και τα δεκαεπτά παιδιά του στο Ισλαμαμπάντ.