ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ


Διαμαρτυρήθηκαν διάφοροι αμύντορες των εθνικοθρησκευτικών παραδόσεων της Ρωμιοσύνης, γιατί σε ανάρτησή της στο Facebook η ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας αντικατέστησε τη λευκή σημαία με το γαλάζιο σταυρό στον πίνακα του Θ. Βρυζάκη που απεικονίζει ένα δεσπότη (Π.Π. Γερμανό) να την ευλογεί, με την πολύχρωμη σημαία του ουράνιου τόξου της κοινότητάς της.

Ζήτησαν να επανορθώσουν κατεβάζοντας την ανάρτηση, απαίτησαν «σεβασμό στα σύμβολα του έθνους και της Ορθοδοξίας», ενώ μίλησαν για «παραποίηση» κ.λπ. χρησιμοποιώντας συνηθισμένες πομπώδεις και γραφικές εκφράσεις αγανάκτησης.

Μα, ο ίδιος ο πίνακας του Βρυζάκη (1865) αποτελεί μια παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Η ύψωση του λάβαρου του ΄21 στην Αγία Λαύρα κι η ευλογία των όπλων από τον Π.Π. Γερμανό δεν συνέβη ποτέ. Έχει αποτυπωθεί ως τάχα ιστορικό γεγονός στα μυαλά των σύγχρονων ρωμιών, γιατί διδάσκεται στα σχολεία. Είναι όμως, ένα ακόμα απλό παραμύθι, ένα από τα πολλά, στα οποία έχει θεμελιωθεί το κράτος μας. Το δήθεν αυτό γεγονός δεν το αναφέρει ούτε ο ίδιος ο Π.Π. Γερμανός στα απομνημονεύματά του.

Η Ρωμιοσύνη λοιπόν, ΛΟΑΤΚΙ και μη, πνιγμένη στις φαντασιώσεις της, είναι −ως συνήθως− εκτός θέματος. Απλά ερίζει για το δικαίωμα στην παραποίηση και τίποτε άλλο.




IMAGE DESCRIPTIONΔΙΑΒΑΣΤΕ
στην «Ελεύθερη Έρευνα»
άρθρα για την οθωμανική περίοδο
και το 1821, στο Αφιέρωμα:

1821:
Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ

Το άγνωστο ΄21


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ