ΟΥΤΕ
ΘΗΛΥΚΑ ΖΩΑ!

Η νέα ΠτΔ αντιμέτωπη
με βυζαντινές αντι-
συνταγματικές απαγορεύσεις


Υπάρχει κάτι, που όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν, αλλά θα απαγορεύεται στην προταθείσα νέα Πρόεδρο από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της (το οποίο ίσχυε βέβαια, από τη μέρα που γεννήθηκε).

Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, θα μπορεί να πηγαίνει σε όποιο σημείο της επικράτειας θέλει, αλλά θα της απαγορεύεται με νόμο του κράτους (ο οποίος παραβιάζει αρκετά άρθρα του Συντάγματος), να επισκέπτεται τη χερσόνησο του Άθωνα.

Για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω φύλου, δεν θα μπορεί να μεταβεί σε περιοχή της ελληνικής επικράτειας, εξαιτίας του ειδικού καθεστώτος τύπου Ρωμιοσύνης, που διέπει το Άγιο Όρος.


Κύρωση του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους.
Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το Άγιο Όρος διοικείται βάσει του Καταστατικού Χάρτη του, ο οποίος συντάχθηκε το 1924 από καλόγερους, κυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ το 1926 (ΝΔ 10/16 Σεπτεμβρίου 1926) κι από τότε αποτελεί νόμο του κράτους.

Το σημερινό Σύνταγμα της Ελλάδας προστατεύει το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους (Άρθρο 105).

Η εις την χερσόνησον του Αγίου Όρους είσοδος των θηλέων κατά τα ανέκαθεν κρατούντα απαγορεύεται.

Καταστατικός Χάρτης Αγίου Όρους, Άρθρο 186.


Σύμφωνα με το άρθρο 186 του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους (βλ. παραπάνω) απαγορεύεται η είσοδος γυναικών εκεί (Άβατο). Η απαγόρευση αυτή κυρώθηκε και ποινικά και προβλέπει ότι:

Η παράβασις του άρθρου 186 του Καταστατικού Χάρτου επισύρει την ποινήν
φυλακίσεως δύο μηνών μέχρις ενός έτους, μη εξαγοραζομένης.

Άρθρο 43β ΝΔ 2623/1953, ΦΕΚ Α΄ 268/28.9.1953.


Στο Άγιο Όρος, λένε οι καλόγεροι, μία μόνο γυναίκα είναι καλοδεχούμενη, η Παναγία, αφού, άλλωστε, πρόκειται για το περιβόλι της.

Κατά το θεωρούμενο Πρώτο Τυπικό, που επικύρωσε ο αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής, εκτός από τις γυναίκες απαγορεύεται η είσοδος στο Άγιο Όρος και «αγενείων παίδων και θηλυκών ζώων».

Στο Άγιο Όρος οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν με πλοίο, αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των πεντακοσίων μέτρων από τις ακτές. Όσες θελήσουν να παραβούν τον κανονισμό, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το νόμο που προαναφέρθηκε.IMAGE DESCRIPTIONΤο Άβατο θίγει το γυναικείο φύλο με την σε βάρος του διάκριση, παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα των δύο φύλων και θέτει περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση προσώπων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα θίγει:

• Την αρχή της ισότητας των ελλήνων ενώπιον του νόμου. (Οι έλληνες είναι ίσοι ενώπιον των νόμου, Άρθρο 4, παρ. 1, Σύνταγμα της Ελλάδας).

• Την αρχή της ισότητας των δύο φύλων. (Οι έλληνες και οι ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, Άρθρο 4, παρ. 2).

• Την αρχή της προσωπικής ελευθερίας. (Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα, Άρθρο 5, παρ. 4).

Οι απαγορεύσεις αυτές είναι μειωτικές για το γυναικείο φύλο και το υποβιβάζουν.


Εκτός από τις γυναίκες, στο Άγιο Όρος απαγορεύονται νομοθετικά και τα βοειδή και οι τράγοι!


Άλλα μέρη του κόσμου, στα οποία αποκλείονται οι γυναίκες, είναι:

• Ορισμένοι ινδουιστικοί ναοί και κάποιων λαϊκών θρησκειών, στους οποίους απαγορεύονται οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 10 και 50 ετών, δηλαδή εκείνες που θα μπορούσαν να έχουν εμμηνόρροια. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Gay friendly ιερός χώρος).

• Τα γήπεδα στο Ιράν, γιατί είναι ανάρμοστο για τις γυναίκες να κοιτούν το σώμα του άντρα για ευχαρίστηση.

• Η περιοχή των... «κόκκινων φαναριών» του Αμβούργου, απ΄ όπου απαγορεύεται η διέλευση μη εργαζόμενων γυναικών και ανηλίκων.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της κ. Σακελλαροπούλου —η οποία είναι και διακεκριμένη νομικός— σε αυτές τις βυζαντινού τύπου απαγορεύσεις.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ