ΟΙ ΠΡΩΗΝ
ΚΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ

Γελοιότητες
των κομματικών εγκάθετων


Μην κατηγορείς την κυβέρνηση. Τα πάει πολύ καλύτερα από τους προηγούμενους.

Σε τι;

Σε όλα: Στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, στην άμυνα, στην διπλωματία. Σε όλα!

Ρε φίλε, μήπως ζεις σε άλλη χώρα; Μήπως είσαι του κόμματος; Μήπως τους χρωστάς για τίποτα διορισμούς και εξυπηρετήσεις; Μόνο ένας βλάκας θα έμπαινε στη διαδικασία αυτής της σύγκρισης.

Και όντως έτσι είναι. Από τη μία έχουμε τους ψευτονταήδες, «Λαλάκη, ρούφα τ’ αυγό σου», ουτοπιστές και ακαμάτηδες και από την άλλη, υποτίθεται πως θα είχαμε μια κυβέρνηση που θα έβαζε κάποιο φρένο στο ξεσάλωμα των δημοσίων υπαλλήλων, θα προέβαινε σε έναν εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών και θα στεκόταν στους αιμοδότες της οικονομίας αυτής της χώρας, τους μικρομεσαίους επιτηδευματίες. Τίποτα όμως από αυτά δεν συνέβη και δεν πρόκειται να συμβεί.

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:


Οικονομία

Η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την πανδημία ούτε και για τις οικονομικές συνέπειες που προέκυψαν και προκύπτουν από αυτή. Ευθύνεται όμως για τον αποκλεισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα διάφορα προγράμματα στήριξης, τα οποία κατά κύριο λόγο πηγαίνουν σε ημέτερους.

Το παλικάρι μας, ο τηλεοπτικός παραγωγός της παρακμής και μάνατζερ των πορνοστάρς, έχει μέχρι τώρα αρπάξει 200.000 ευρώ. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει ο ίδιος ο πρώην υπουργός, που μάλιστα, έφτασε σε σημείο να καταφύγει στην πλέον εχθρική για την παράταξή του και την κυβέρνηση εφημερίδα για να δώσει συνέντευξη καταγγέλλοντας όλα συνέβησαν.

Ο μάνατζερ των πορνοστάρς δεν είναι ο μόνος. Με λίγο ψάξιμο, τους βρίσκει κανείς εύκολα. Για παράδειγμα, είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς πώς απλώθηκε το χρήμα στα ΜΜΕ. Ωφελημένοι, μόνο οι ημέτεροι.

Δεν έκανε επίσης τίποτα για την τηλε-εργασία, τα εργασιακά, που με πρόσφατο νόμο θα γίνουν κανονικό σκλαβοπάζαρο με τον εργοδότη να υποχρεώνει τους εργαζομένους του να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα με την προϋπόθεση ότι κάποια στιγμή θα τους δώσει πίσω τις ώρες εργασίες με μορφή «άδειας». Ποιοι ευνοούνται; Οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι χρηματοδότες της δεξιάς παράταξης.

Πολύ εύκολα ξεχνάμε τα «Σκόιλ Ελικικού» και τα πακέτα φρέσκου δημόσιου χρήματος στα τσανάκια.

Εν τω μεταξύ, έχουμε αυξήσεις έως και 30% σε βασικά είδη διατροφής εν μέσω πανδημίας, εγκλεισμού και κλειστών επιχειρήσεων. Εύγε και πάλι στην κυβέρνηση.


Υγεία

Δεν φτιάχνεις ΜΕΘ με φτηνιάρικους αναπνευστήρες και ράντσα στους διαδρόμους. Αν η υγεία όντως είναι προτεραιότητα, προσλαμβάνεις γιατρούς και τους ρίχνεις στη μάχη. Μα έχουμε πολλούς γιατρούς, θα πει κάποιος. Αλήθεια είναι, αλλά οι πιο πολλοί ιδιωτεύουν και καλά κάνουν. Τα δημόσια νοσοκομεία δεν διαφέρουν από τα κινητά νοσοκομεία που είχαν οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ. Ρεμούλες πολλών χρόνων, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, υπερ-εργολαβίες, μίζες από προμήθειες, ανίκανοι διοικητές των νοσοκομείων και φυσικά «φακελάκια».

Θα ήταν άδικο να κατηγορήσει κανείς αυτή την κυβέρνηση για όλα αυτά μιας και προϋπήρχαν. Μπορεί όμως να την κατηγορήσει ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για να αλλάξει κάτι. Αντίθετα, σε κλίμα πανδημίας εξακολουθεί να χαϊδεύει τους κλινικάρχες παριστάνοντας πως κάνει επιτάξεις. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έχει δει ουσιαστικές επιτάξεις. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία δέχονται μόνο ασθενείς Covid, που είναι ήδη στην ανάρρωση κι έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο απώλειας της ζωής τους.

Αν δει κανείς τον προϋπολογισμό, θα τρίβει τα μάτια του. Ποιοι ωφελούνται; Οι μεγαλοκλινικάρχες και χρηματοδότες της συγκεκριμένης παράταξης. Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν η κυβέρνηση τους τραβήξει το αυτί, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, θα βρει την πόρτα της χρηματοδότησης κλειστή.

Αντ’ αυτού όμως, η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς να φυλάνε τα κλειστά πανεπιστήμια. Σαφώς και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να φυλάσσονται, όταν όμως λειτουργούν πλήρως και πηγαινοέρχεται κόσμος. Σαφώς και θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα τραπεζάκια με τις κομματικές νεολαίες. Σαφώς και θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεφτιλίζονται οι καθηγητές από την κάθε αγέλη κακομαθημένων κ@λόπαιδων.


Παιδεία

Εδώ υπάρχει όντως παταγώδης αποτυχία. Η τηλεκπαίδευση που προσφέρει το κράτος της Ρωμιοσύνης είναι για γέλια και για κλάματα. Όχι μόνο δεν βασίζεται σε σωστές τεχνικές υποδομές, αλλά μπάζει και από μεριάς διαβλητότητας. Γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες εκχωρήθηκαν προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών σε σκοτεινές εταιρείες του εξωτερικού. Τα ανταλλάγματα είναι μέχρι στιγμής άγνωστα, αλλά υπαρκτά. Κατά τα άλλα, προχωρούν ανεπίκαιρα νομοσχέδια.

Σαφώς και το μέτρο η κάθε πανεπιστημιακή σχολή να βάζει τις δικές της προδιαγραφές για τους εισακτέους είναι στο σωστό δρόμο. Τώρα όμως; Με πλημμελή παρακολούθηση μαθημάτων; Με κουτσουρεμένη διδακτική ύλη; Με μαθητές στα όρια νευρικής κατάρρευσης;

Όσο και για τους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές, θα πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Αυτοί οι «αιώνιοι» φοιτητές επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά έμμεσα ή άμεσα; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε καλώς να υπάρχει το μέτρο περιορισμού τους. Μαθαίνουμε όμως πως τελικά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά οι «αιώνιοι». Χάνουν μάλιστα και τη φοιτητική τους ταυτότητα. Οι λόγοι που κάποιος γίνεται «αιώνιος» φοιτητής ποικίλλουν. Μπορεί να είναι αρχιτεμπέλαρος. Μπορεί να είναι πολύ φτωχός και να πρέπει να δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά του. Μπορεί να υποφέρει από κάποιο νόσημα που να χρειάζεται χρόνια αντιμετώπιση. Μπορεί να του έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Γιατί όμως βιάζεται η κυρία υπουργός; Γιατί θέλει να στείλει έτοιμα «πελατάκια» στους κολλεγιάρχες και τους ΙΕΚάδες, τους χρηματοδότες του κόμματός της δηλαδή. Μυρίζεται πρόωρες εκλογές και θέλει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Τόσο απλά. Αυτό θεμελιώνεται και από το γεγονός ότι στους αποφοίτους ΙΕΚ και κολλεγίων εκχωρούνται επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή, ένας που κυριολεκτικά έφτυσε αίμα για να περάσει στο Πολυτεχνείο ή στο ΕΚΠΑ θα έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με έναν που τελείωσε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ.

Τώρα επανεκκινεί τα λύκεια με τριπλάσια κρούσματα από τότε που τα έκλεισε. Αφού έστειλε μάσκες «σώβρακα» στα σχολεία μαζί με παγουρίνο κατασκευής ιδιώτη ημέτερου, αφού στο πόδι θεσπίζει το καθόλα αναξιόπιστο self-test για τον ιό επιρρίπτοντας την ευθύνη πάλι στους πολίτες, ανοίγει τα λύκεια. Η υπουργός βιάζεται. Βιάζεται πολύ να στείλει πελάτες στους χρηματοδότες του κόμματός της.


Εξωτερική Πολιτική-Διπλωματία

Φώναζε και ούρλιαζε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είχε μάλιστα επιστρατεύσει και όλα τα φασισταριά, τους λεγόμενους «Μακεδονομάχους» να καθυβρίζουν και να απειλούν τους προηγούμενους σαλτιμπάγκους. Τώρα μόκο. Την εφαρμόζουμε μέχρι κεραίας (και ορθώς πράττουμε).

Στη Λιβύη τελικά, μάθαμε τι έγινε; Με το τούρκικο σκαρί που έκοβε βόλτες όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τι έγινε; Δεν ισχυρίζομαι πως θα έπρεπε να το βουλιάξουμε, να τους απειλήσουμε ή να ξεκινήσουμε τις εχθροπραξίες με τους γείτονες. Ούτε και ισχυρίζομαι πως εμείς είμαστε οι σωστοί σε όλα και οι απέναντι οι λάθος σε όλα. Αυτό που επισημαίνω είναι η εγχώρια διγλωσσία και η εξαπάτηση. Δεν μπορείς από τη μία να καταγγέλλεις τους γείτονες και από την άλλη να κάνεις το κουνελόπαπο.

Με το θέμα της επίσκεψης στη Λιβύη, θα μάθουμε τελικά τι έγινε; Με την Ευρώπη; Τι είναι τελικά αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση; Υφίσταται; Από τη διαχείριση των εξωτερικών κρίσεων μέχρι και τη διαχείριση της προμήθειας των εμβολίων, βγαίνει σαν συμπέρασμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανύπαρκτη. Αποκτά μόνο υπόσταση και σθένος όταν τα συμφέροντα της Γερμανίας και των λοιπών χωρών του βορρά το απαιτούν. Εμείς τι κάνουμε; Ότι μπορούμε. Κρατάμε το σβέρκο μας καθαρό και λείο για να πέφτουν οι φάπες σωστά. Δεν αφήνουμε φάπα να πάει χαμένη.


Άμυνα

Θα αποφασίσουμε τελικά τι θα «ψωνίσουμε» και από ποιους; Μήπως τελικά όλα είναι θέμα μίζας; Ποιος δηλαδή από τους προμηθευτές θα χώσει περισσότερα φράγκα στις τσέπες των υπευθύνων για τις αγορές; Η θητεία γιατί αυξήθηκε τώρα; Η απάντηση είναι εύκολη. Η αύξηση της θητείας θα «κρύψει» το ποσοστό της ανεργίας τουλάχιστον κατά 3%. Θα βγει λοιπόν η κυβέρνηση να κορδωθεί πως τάχα μείωσε την ανεργία.


Ασφάλεια του Πολίτη

Ησυχία! Τώρα δέρνουμε αθώους πολίτες! Δέρνουμε οικογένειες, δέρνουμε φοιτητές. Από την άλλη, μπαχαλάκηδες, αληταριό κυριολεκτικά, ξεσπούν πάνω σε αστυνομικούς των 800 ευρώ και τους στέλνουν με σοβαρά τραύματα στα νοσοκομεία. Πάντα ακραίες καταστάσεις. Τίποτα που να προέρχεται από τη λογική και τη διάθεση κατανόησης μεταξύ των διάφορων κοινωνικών ομάδων. Μαύρο ή άσπρο. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και έτσι θα είναι. Αγράμματα φασιστόμουτρα μπάτσοι οι ακραίοι της μίας πλευράς, κοπρόσκυλα αναρχοαυτόνομοι, ροζ επαναστάτες του πρωκτού που συντηρούνται με τη σύνταξη της γιαγιάς οι ακραίοι της άλλης πλευράς. Αθάνατο ρωμέικο! Στον μάνατζερ των πορνοστάρ όμως, βάζουμε και καμιά ντουζίνα αστυνομικούς με θωρακισμένα οχήματα να τον φυλάνε. Ομορφιές! Να οφείλεται άραγε στη φήμη ότι ο συγκεκριμένος προαγωγός προμήθευε πρωτοκλασάτα στελέχη με «γλάστρες» για να τις ποτίζουν με τα γέρικα «ποτιστήρια» τους;Μόνο σε έναν τομέα πέτυχε αυτή η κυβέρνηση. Στον τομέα ψηφιοποίησης κάποιων υπηρεσιών του Δημοσίου. Ο εν λόγω υπουργός είναι όντως άξιος συγχαρητηρίων, έχει παράξει και παράγει σοβαρό έργο ακόμα και με τις αναπάντεχες τρικλοποδιές που του βάζουν διάφοροι συνάδελφοί του, εκπρόσωποι του βαθέως κράτους. Αυτός ο άνθρωπος, δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του, ακόμα κι αν αλλάξει η κυβέρνηση. Ακόμα και αν μας κυβερνήσουν οι κομμουνιστές! (ας ελπίσουμε αυτό να μην συμβεί ποτέ). Σε όλα τα άλλα έχει πλήρως αποτύχει.

Θα μπορούσε εύκολα να λύσει το θέμα της ενίσχυσης των κλειστών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφαιρώντας 50 Ευρώ από το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων που ξεπερνούν μισθολογικά τα 1.000 ευρώ/μήνα έως και τη λήξη της πανδημίας. Θα μπορούσε να επιβάλλει στο δημόσιο κηφηναριό να σηκώνουν τηλέφωνα και να εξυπηρετούν τους πολίτες. Τολμάει όμως να τα κάνει; Φυσικά και όχι.

Θα μπορούσε να έρθει σε μια συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ που βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κερδοφορία, ώστε να υπάρξει σταθεροποίηση γιατί όχι και μείωση των τιμών τους αυτή την περίοδο. Θα μπορούσε τώρα (ενδείκνυται η περίοδος) να κάνει αξιολογήσεις και μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν σε κάποιες υπηρεσίες και να τους μεταθέσει σε άλλες, που έχουν όντως ανάγκη προσωπικού.

Θα μπορούσε να δώσει φορολογικά κίνητρα στους κλινικάρχες και να κάνει ουσιαστικές και όχι μαϊμού επιτάξεις. Θα μπορούσε έναντι μιας αμοιβής να επιτάξει και να θέσει σε χρήση όλα τα πούλμαν των ιδιωτικών τουριστικών γραφείων που είναι κλειστά και να τα ρίξει στην κυκλοφορία για να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ. Αντί να τους επιδοτεί, θα μπορούσε να τους επιτάξει για να δουλεύουν για τον κόσμο. Πολλά θα μπορούσε να κάνει. Δεν κάνει όμως τίποτα και αυτό είναι καταστροφικό. Και κάτι άλλο: Δεν έχουν σημασία τα ποσά που δαπανά η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας. Σημασία έχει που και σε ποιους πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.

Δεν έχει λοιπόν νόημα να κάνει συγκρίσεις μεταξύ αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε κυβερνήσεις. Θα πρέπει να συγκρίνουμε τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις ενός κόμματος πριν τις εκλογές με αυτά που κάνει όταν γίνεται κυβέρνηση. Συνεπώς, είναι γελοιότητες οι όποιοι ισχυρισμοί των κυβερνητικών εγκάθετων πως τάχα η κυβέρνηση τα πάει καλά. Τα πάει χάλια, όχι καλά.

Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί. Οι προηγούμενοι συγκυριακά ήρθαν στην εξουσία μέσα από μια διαδικασία ροζ ονειρώξεων και κακής μίμησης των πρακτικών των υποσχέσεων των σοσια-ληστών που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα με διορισμούς και αλόγιστες σπατάλες. Οι προηγούμενοι ροζ επαναστάτες της φραπεδούμπας, δεν πρόκειται να ξαναδούν εξουσία. Τελεία και παύλα. Η σημερινή κυβέρνηση θα επανεκλεγεί στις πρόωρες εκλογές που τις υπολογίζω Οκτώβρη με Νοέμβρη του 2021. Θα πρέπει όμως η πλειοψηφία της στη Bουλή να είναι εξαιρετικά ισχνή και επίφοβη και μάλιστα με τους σημερινούς υπουργούς να μην επανεκλέγονται. Ίσως αυτό να τη συνετίσει και να την αναγκάσει να επανεξετάσει τις πολιτικές που τώρα υιοθετεί και εφαρμόζει.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


30 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 51248

  7 Ιουν 2021

  Σε ένα μήνα θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από τις γενικές εκλογές της7ης Ιουλίου 2019 και της αυτοδύναμης επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας! Με τη συμπλήρωση αυτού του χρονικού διαστήματος, θα επισημοποιηθεί ένα πολιτικό παράδοξο, πρωτοφανές για την μεταπολιτευτική Ελλάδα, ίσως και για ολόκληρο τον κόσμο: κυβέρνηση εκλεγείσα πριν από δύο χρόνια, όχι μόνο διατηρεί τη διαφορά που ανέδειξαν τότε οι κάλπες αλλά και, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, την έχει αυξήσει σημαντικά. Το φαινόμενο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά, εάν αναλογιστούμε ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η κυβέρνηση χρειάστηκε ν’ αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες με την κρίση του Έβρου, τα προβλήματα με τις τουρκικές έρευνες στο Αιγαίο και την πανδημία. Η λογική υποδεικνύει ότι, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να υποστεί εμφανή φθορά στη δημοτικότητά της. Στην πράξη όμως, η λογική διαψεύδεται και, τόσο συνολικά η κυβέρνηση όσο και ατομικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζονται κυρίαρχοι της πολιτικής σκηνής. Αυτή η κυριαρχία βρίσκεται μεν εκτός των ορίων του συνηθισμένου αλλά, ταυτόχρονα, είναι απόλυτα εξηγήσιμη!
  Οι λόγοι που εξηγούν το φαινόμενο, είναι δύο:
  Α. Τα σαφέστατα και εμφανέστατα θετικά αποτελέσματα στις 3 μεγάλες κρίσεις που προαναφέρθηκαν.
  Β. Η εντελώς και απόλυτα λανθασμένη στρατηγική της αντιπολίτευσης στην άσκηση του κύριου έργου της, του ελέγχου των λαθών της κυβέρνησης.
  Τα εμφανώς θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης, δύσκολα μπορούν ν’ αμφισβητηθούν. Λάθη έγιναν και μάλιστα όχι λίγα, ενώ υπήρξαν περίοδοι όπου η κατάσταση ήταν πράγματι οριακή. Αλλά συνολικά υπήρχε έλεγχος και σωστή διαχείριση, με αποτελέσματα απτά και ορατά.
  https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3550960/giati-psofan-ta-kaimena

  Μάλλον ο συντάκτης ζει στον κόσμο του.
  Επίσης ξεχνάει τα πεπραγμένα των παλαιότερων κυβερνήσεων, Τσίπρα, ΓΑΠ, Καραμανλή.

 • Ανώνυμος 50800

  18 Απρ 2021

  @50799
  Ποια αντίσταση, όλο φάπες τρως. Δεν βρέχει..

 • Ανώνυμος 50799

  18 Απρ 2021

  Η αντίσταση στη βλακεία σου είναι καθήκον και υποχρέωση.
  (Δεν ειρωνεύομαι φυσικά)

 • Ανώνυμος 50796

  18 Απρ 2021

  Για ακόμη ένα βράδυ γέμισαν οι πλατείες της Αττικής με συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων, λόγω των κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν για ακόμη ένα βράδυ. Ετσι, χθες βράδυ παρατηρήθηκε συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη μάλιστα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/plateies-parti-attiki-pano-apo-1000-atoma-kypseli

  Είναι οι δίκαιες και αυθόρμητες αντιδράσεις του ρωμιολαού εναντίον της χούντας του Κούλη. Η αντίσταση στη χούντα είναι καθήκον και υποχρέωση.
  (Ειρωνεύομαι φυσικά)

 • Ανώνυμος 50793

  16 Απρ 2021

  Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα: Οι… «προδότες» γίναν τώρα «τουρκοφάγοι»
  Κανένα μέτρο στην εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση και ο Δένδιας, που ήταν προδότες μέχρι χθες τώρα είναι ήρωες. Και αύριο θα είναι ξανά προδότες. Ετσι, όμως, η πατρίδα δεν πάει μπροστά
  Ποιος είπε βρε παιδιά εκείνο το ιστορικό «Μέτρον άριστον»; Ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος δεν ήταν; Ο Ελληνας πρόγονός μας δεν ήταν ή μήπως πρόκειται για κανέναν… βάρβαρο που δεν πρέπει να υπολογίζουμε; Κι όμως, οι νεοέλληνες… αγρόν αγοράζουν. Ούτε από μέτρο ξέρουμε, ούτε από μια λογική που λέει ότι πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή χωρίς ακρότητες.
  Ή του ύψους ή του βάθους αυτός ο λαός. Ή μαύρα τα βλέπει ή όλα άσπρα και happy.
  Ακόμη και στα εθνικά θέματα δεν έχουμε βάλει μυαλό. Οδηγούμαστε από ταπεινά ένστικτα όπως το μίσος, ο φθόνος, η απαρέσκεια.
  https://www.in.gr/2021/04/16/apopsi/vastate-tourkoi-t-aloga-oi-prodotes-ginan-tora-tourkofagoi/

 • Ανώνυμος 50781

  14 Απρ 2021

  https://www.iefimerida.gr/politiki/ta-mintia-toy-syriza-poia-einai-ta-basika-ergaleia-mias-holerikis-antipoliteysis
  Μπουμπούκια.
  (τ)Σύριζα, ένα μη-κοσμικό μόρφωμα στα όρια της θρησκευτικής πίστης που αψηφά τη λογική και την πραγματικότητα.

 • Ανώνυμος 50780

  14 Απρ 2021

  Μέκκα: Προσκύνημα με... μάσκες και social distancing μόνο για εμβολιασμένους ελέω πανδημίας
  Μόνον εμβολιασμένοι για την Covid-19 προσκυνητές – και μάλιστα με μάσκες - εισήλθαν κατά ομάδες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας για να μετάσχουν στη νυχτερινή προσευχή γύρω από την Κάαμπα, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις καθ’ υπόδειξη του υπουργείου του Χατζ της Σαουδικής Αραβίας.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/mekka-proskynima-maskes-social-distancing-emboliasmenoys

  Και εδώ συνεχίζουν να κοινωνούν με το ίδιο κουτάλι τα ζωντόβολα.
  Είναι γνωστόν εξάλλου ότι οι ξένοι είναι μαλάκες, ενώ ο ρωμιός είναι πανέξυπνος, πιάνει πουλιά στον αέρα.

 • Ανώνυμος 50779

  14 Απρ 2021

  Νάτος ο μακάκας αντιεμβολιαστής 50776. Δεν συγκρατήθηκε, πετάχθηκε να εκφράσει το κόλλημά του. Μην εκφράζεσαι μακάκα.
  Κατά φαντασία αντάρτης, αντιστασιακός και αντιρρησίας. Ψάχνει να βρει φανταστικούς αντιπάλους και εχθρούς, ξιφουλκεί με ανεμόμυλους.
  Ποιος σου δίνει σημασία σούργελο, οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία. Στα @@ μας οι απόψεις σου και τα κολλήματά σου. Όσοι λιγότεροι σου δίνουν σημασία τόσο καλύτερα για όλους.

 • Ανώνυμος 50776

  14 Απρ 2021

  @ 50755

  Oρκισου μου, οτιδεν εισαι τοσο βλ@κας οσο δειχνεις..

  Ορκισου μου, οτι αν εισαι, θα ορκιστεις δημοσια οτι θε θα ξαναψηφισεις..

  Τελος, ορκισου μου οτι παντα θα εχεις τα χερακια μακρυα απο το παιδοποιο σου μοριο και θα σταματησεις τις παλινδρομησεις.

 • Ανώνυμος 50773

  13 Απρ 2021

  Όχι ,όχι δεν τελειώσαμε με το φαινόμενο (τ)Σύριζα (κατά φαντασία αντάρτες και αντιστασιακοί), έχει και συνέχεια. Αλλά ας γελάσουμε λίγο. Είστε έτοιμοι; Πάμε!

  Μη λέτε ψεύτη τον Αλέκση
  Η έκκλησή του να σταματήσουμε να τον λέμε ψεύτη δεν σημαίνει πως αρνείται ότι λέει ψέματα, αλλά πως εμείς πρέπει να σταματήσουμε να τον κοροϊδεύουμε γι’ αυτήν του την αδυναμία
  Λίγα πράγματα με έχουν κάνει να γελάσω όσο η αγωνιώδης έκκληση του Αλέκση στη Βουλή με τη φράση «σταματήστε αυτό το bullying (μπούλινγκ, αν διαβάζει ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ) ότι λέω ψέματα κι ότι δεν ξέρουμε τι λέμε», η οποία συνοδεύτηκε από το γεμάτο παράπονο «είμαι, λέει, ψεύτης και λαϊκιστής». Νομίζω πως στους περισσότερους δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί γέλασα, αλλά επειδή μπορεί να διαβάζουν και επισκέπτες από άλλον πλανήτη να τους πω πως όταν κάποιος λέει «ψεύτη» τον Αλέκση είναι σαν να λέει ποδοσφαιριστή τον Μέσι ή ψηλό τον Γιάννη τον Αντετοκούνμπο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τόσο τσακωμένος με την αλήθεια, που προσωπικά αμφιβάλλω για το αν το «Τσίπρας» είναι το πραγματικό του επώνυμο ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το πατρώνυμο του είναι Τζεπέτο.
  https://www.athensvoice.gr/politics/709338_mi-lete-pseyti-ton-aleksi

  Τσίπρας: Σταματήστε το bullying ότι λέω ψέματα
  https://www.youtube.com/watch?v=s84-VlL8RiA
  Respect..

  Το 3ο μνημόνιο το έφερε ο Μητσοτάκης
  https://www.youtube.com/watch?v=6aFQNfnPQnQ

  Λευτεριά στο σύντροφο Φίλη!
  https://www.youtube.com/watch?v=cgyOLld7dWM

  Συριζαίος αποδομεί την έκθεση Πισσαρίδη:
  https://www.youtube.com/watch?v=Uq8u2ljqsO8

  Κυρανάκης: Έτσι λειτουργούν οι μαφίες (βλέπε Σύριζα), όχι τα πολιτικά κόμματα
  https://www.youtube.com/watch?v=qqniSdcALy0

  Ο Γεωργιάδης γλεντάει τους συριζαίους:
  https://www.youtube.com/watch?v=PZDHg4F51u8

  Απίστευτη κωλοτούμπα Τζάκρη στη Βουλή για τροπολογία σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
  https://www.youtube.com/watch?v=OYAXmZQIjhU

  Χατζηδάκης στην ΕΡΤ: Είστε παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ
  https://www.youtube.com/watch?v=VJNxwmSSg-U

  Η ιστορία του ρωμέικου πανεπιστήμιου:
  https://www.youtube.com/watch?v=hTIJEIKgWvc

 • Ανώνυμος 50770

  13 Απρ 2021

  Μια και το άρθρο ξεκινάει με μια φώτο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για το οποίο τα συριζόσκυλα σκύλιασαν:
  https://www.youtube.com/watch?v=smWyywBdmpM

 • Ανώνυμος 50769

  13 Απρ 2021

  https://www.youtube.com/watch?v=P9QNeimdOdc
  https://www.youtube.com/watch?v=xA_agQHC__M
  https://www.youtube.com/watch?v=vRRNVjnOi90
  https://www.youtube.com/watch?v=pkcvPlD2BHY
  https://www.youtube.com/watch?v=FhM0c2Tn0hQ
  Λαικιστής, άσχετος, θρασύς. Ο Κυριάκος πέφτει στην παγίδα του τρολ χάνοντας τον χρόνο του και ξοδεύοντας ενέργεια. Χρόνο και ενέργεια που θα έπρεπε να ξοδεύονται αλλού, αντί να ασχολείται με κάθε φαεινή ιστορία που σκαρφίζεται ο κάθε καραγκιόζης.
  Οι εν Ελλάδι αριστεροί νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο. Είναι πεπεισμένοι, έχουν πείσει τον εαυτό τους, ότι η θεωρία που πρεσβεύουν είναι το άλφα και το ωμέγα, η μόνη έγκριτη κοσμοθεωρία να υπάρχει. Ως εκ τούτου ό,τι και να τους πεις, όσο και να τους αναιρέσεις, αυτοί θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το βιολί τους και τα fake news τους. Δεν έχουν αξιοπρέπεια, διότι είναι θολωμένοι από τις εμμονές τους. Δεν τους ενοχλεί αυτό διότι αυτοί είναι οι μύστες της υπέρτατης αλήθειας, οπότε όλοι οι άλλοι είναι υποδεέστεροι. Πρόκειται για φασίστες με λίγα λόγια.

 • Ανώνυμος 50768

  13 Απρ 2021

  *Θέλει ηγέτες με στόφα πολιτικού που να του χαιδεύουν τα αυτιά ο ρωμιός
  Εννοώ λαικιστές.

 • Ανώνυμος 50767

  13 Απρ 2021

  Χάζευα το χθεσινό σκίτσο της «Εφημερίδας των Συντακτών», με τον Μητσοτάκη συν-καβαλάρη στο μηχανάκι των δολοφόνων του Καραϊβάζ να… πίνει το καφεδάκι του και να διαβάζει εφημερίδα την ώρα που έπεφταν οι πιστολιές, και παλάβωσα. Καλά, εκεί στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε διαρκή σύγχυση, ανήμποροι να αποφασίσουν και να χαράξουν μια στοιχειωδώς σοβαρή (δεν λέω υπεύθυνη…) αντιπολίτευση; Τι σόι «όρντινα» δίνουν σ’ αυτά τα αριστερά σωματοφυλακάκια του ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνουν τους «ενημερωτές» και τους «επικοινωνιολόγους»; Το παιχνίδι της επικοινωνίας (όπως σήμερα, πια, ονομάζουμε κατ’ ευφημισμό την… προπαγάνδα) είναι δύσκολο, απαιτητικό και περίτεχνο. Αν, δηλαδή, αυτός που το επιχειρεί θέλει να προσκομίσει οφέλη παίζοντάς το, να καλύψει ζημιές και, πάντως, να μην του γυρίσει μπούμερανγκ… Και για να το παίξεις με αξιώσεις, προϋπόθεση είναι να έχεις σχέδιο και πολιτική, και να ξέρεις που σκοπεύεις και τι επιδιώκεις…. Όλες αυτές οι αναγκαίες συνθήκες είναι, προφανώς, παντελώς άγνωστες, αδιάφορες και αχρείαστες για την αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου. Με μαζοχιστικό τρόπο, 20 μήνες μετά την εκλογική της τριπλή ήττα, επιμένει πεισματικά σε μια λάθος και αδιέξοδη αντιπολιτευτική τακτική.
  Τα εμβόλια δεν θα έρχονταν ποτέ, και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για 20.000 εμβολιασμούς ημερησίως, ήταν όνειρα θερινής νυκτός και… εγκληματικού κυβερνητικού εφησυχασμού. Φθάσαμε κοντά τους 50.000- εμβολιασμούς ημερησίως, με επιταχυνόμενους συνεχώς ρυθμούς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ποιεί την νήσσα… Ο κ. Τσίπρας, εμφανίζεται στην τηλεόραση … περιχαρής και όλο γέλια που παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί δεν μειώνονται δραματικά-όπως συμβαίνει και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Κλείνει η κυβέρνηση το λιανεμπόριο, «σκοτώνει τους μικρομεσαίους για να ευνοήσει το μεγάλο κεφάλαιο!», ανοίγει το λιανεμπόριο, «θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία επειδή οικονομικά καταρρέει…»! Καταγγέλλεται η Μενδώνη γιατί σε «πλάκα» σε κάποια έργα της Ακρόπολης, αναφέρεται το όνομά της- κι’ όταν αποδεικνύεται ένα ακόμη fake news, πάλι… επαίρεται επειδή «με τις καταγγελίες του απέτρεψε ένα αίσχος…»! Για τον Λιγνάδη, φυσικά και υπεύθυνο είναι το Μέγαρο Μαξίμου, που επίσης ευθύνεται για την δολοφονία μιας γυναίκας και του αδελφού της στην Μακρινίτσα από τον ψυχοπαθή εν διαστάσει σύζυγό της- όπως σχολίασε… έγκυρα η «Αυγή», προσθέτοντας μάλιστα δηκτικά «τον Φουρθιώτη, τον φύλαγε η αστυνομία την άμοιρη γυναίκα (προφανώς και τις… εκατοντάδες όμοιές της) δεν νοιάστηκε να την προστατέψει…»!
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-syriza-emeine-sta-ntaoylia-kai-stoys-zoyrnades-toy-2012

  Αριστερορωμιοί για τα μπάζα και τα πανηγύρια. Σε παράλληλο σύμπαν.
  Θέλει ηγέτες με στόφα πολιτικού που να του χαιδεύουν τα αυτιά ο ρωμιός. Θέλει πολιτικούς να τον ντοπάρουν και να απευθύνονται στο συναίσθημά του, όπως Μπαρουφάκης, Βελόπουλος, Καμμένος:
  https://www.youtube.com/watch?v=KU4z_TILVdU
  https://www.youtube.com/watch?v=8BN2lcSpaVg

 • Ανώνυμος 50766

  12 Απρ 2021

  Προσθηκη στο 50761:
  https://www.in.gr/2021/04/12/politics/voridis-o-syriza-fovatai-tin-psifo-ton-apodimon-ellinon/

 • Ανώνυμος 50765

  12 Απρ 2021

  Waldorf: Bravo, bravo!
  Statler: Why are you yelling bravo? Did you like it that much?
  Waldorf: Nope; friend of mine, Joe Bravo, he's sitting in the front row. Bravo!

 • Ανώνυμος 50764

  12 Απρ 2021

  Στο σκίτσο απεικονίζονται οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να βρίσκονται επάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για τη δολοφονία, με τον συνοδηγό να πυροβολεί, και δίπλα τους έχει τοποθετηθεί ως τρίτος επιβάτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει καφέ.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/antidraseis-skitso-efimeridas-ton-syntakton-dolofonia-karaibaz

  Από το σπάστε τα κεφάλια των φασιστών οδεύουμε στο σπάστε τα κεφάλια των αριστερών.
  Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί..

  @50763
  Μην εκδηλώνεσαι μακάκα.

 • Ανώνυμος 50763

  12 Απρ 2021

  It's time to play the music, it's time to light the lights, it's time to meet the Muppets on the Muppet Show tonight....
  Α χα χα χα γκρινιάρηδες γέροι, τσιμπήσατε κι οι δύο.
  Βρε δεν πάτε αλλού να πεθάνετε, Statler και Waldorf.

 • Ανώνυμος 50762

  12 Απρ 2021

  @50760
  Αγαπητέ από τέτοιου είδους ιντερνετικά σκουπιδοσκούπιδα θα διαβάσεις όποια μπούρδα τους περνάει από το μυαλουδάκι τους προκειμένου να αλλάζουν το θέμα της συζήτησης, διότι απλούστατα δεν έχουν επιχειρήματα, δεν έχουν κάτι να πουν επί της ουσίας. Η τρελίτσα, η ανουσιολογία και οι άσκοπες ερωτησούλες ξεχωρίζουν τους καρπαζοεισπράκτορες από τους λογικούς ανθρώπους.

 • Ανώνυμος 50761

  12 Απρ 2021

  @50759
  Πωπώ κλάψα! Ήρεμα γραφικό όργιο.
  Έχεις μήνυμα από τον Μήτσο τον Λάννιστερ:
  https://www.youtube.com/watch?v=rOg-BeLUPM0

  @50757
  Ακόμα και τον εκλογικό νόμο να αλλάξουν δεν αποδεικνύεται ότι πάνε για πρόωρες. Αστέρι είσαι ή μαλλον καλύτερα οπαδός θεωριών συνωμοσίας, ήτοι καραγκιόζης. Ο Κυριάκος το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή. Το ίδιο είχε ξεκαθαρίσει και ο Τσίπρας πολλάκις όταν κυβερνούσε και όντως την εξάντλησε την τετραετία.
  Καταλήγουμε: με βάσει τις σημερινές συνθήκες και τα στοιχεία δεν προβλέπονται πρόωρες. Αν τώρα αλλάξει κάτι στο μέλλον και γίνουν πρόωρες, αυτό είναι κάτι άλλο.

  @50758
  Όσο περισσότερα πρόβατα κυκλοφορούν, τόσο περισσότερη πελατεία για εμάς.
  ;)

 • Ανώνυμος 50760

  12 Απρ 2021

  50759,
  γράφεις σαχλαμάρες. Ποιο το νόημα αυτών που γράφεις, και ποιος ο σκοπός; Τίποτα, γράφεις για να γράφεις. Ένα ανόητο και βαρετό κουτσομπολιό, σε προσωπικό επίπεδο.
  Κάποια γνώμη, κάποια άποψη, κάτι τι τέλος πάντων για τα θέματα που θίγονται στις αναρτήσεις και στα σχόλια; Μπα, τίποτα..
  Ποιο το νόημα για τα περί της ηλικίας, περί μοναχικότητας, περί προσωπικής επίθεσης και τα ρέστα; Κανένα..
  Ποιον (σοβαρό) άνθρωπο, τον νοιάζει εάν κάποιος "έχει φάει μπανάρισμα από παντού"; Σημαίνει αυτό πως ένας που θέλει να έχει δική του άποψη, θα επηρεαστεί από την γνώμη των άλλων προκειμένου να εκτιμήσει κάτι ή κάποιον; Μόνον όποιος δεν ξέρει να σκέφτεται χρειάζεται τέτοιου είδους κουτσομπολίστικες πληροφορίες.

  Εν κατακλείδι, έγραψες ένα φθηνιάρικο σχόλιο, πασπαλισμένο με μπόλικη φθηνιάρικη κακία.
  Μάλλον το παράδειγμα σου με το Muppet Show είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Βάζω στοίχημα πως δεν θα έγραφες τέτοιο σχόλιο, αλλά όταν σου ήρθε η ιδέα (του Muppet Show με τους δύο γέρους) θα πήδηξες χαρούμενος από το κρεβάτι σου και θα είπες: "πω πω τι ιδέα! θα την κάνω σχόλιο!". Και έγραψες, το ανούσιο σχόλιο..
  Συμβουλή: αντί να χάνεις τον χρόνο σου, γράφοντας μπουρδίτσες, διάβασε τα σχόλια μας. Κάτι θα μάθεις.
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 50759

  12 Απρ 2021

  Δυο πολύ χαρακτηριστικοί τύποι του Muppet Show ήταν οι δυο γέροι, οι Statler και Waldorf. Δεν έχαναν παράσταση, αλλά κατά τη διάρκειά τους όλο γκρίνιαζαν και κριτίκαραν αρνητικά. Μου είχαν φανεί πολύ αστείοι τότε, γιατί επιπλέον νόμιζα ότι ήταν υπερβολή κι αυτά δεν γίνονται στην πραγματικότητα.

  Κι όμως, σε κάθε άρθρο αυτού του ιστολογίου υπάρχουν δυο τύποι, μάλλον μεγάλης ηλικίας απ’ ό,τι την έχω ψυχανεμισθεί, που, ειδικά ο ένας, που παλιά υπέγραφε ως Bielidopoulos και ο άλλος, κάποιος Γιάννης, διαβάζουν όλα τα άρθρα, δεν χάνουν γραμμή, κι ύστερα από κάτω στα σχόλια αρχίζουν την γκρίνια.

  Τι βίτσιο είναι κι αυτό βρε παππούδες;

  Αν δεν σας αρέσουν αυτά που διαβάζετε, μην τα διαβάζετε. Γιατί δεν πηγαίνετε αλλού, που γράφουν αυτά που σας αρέσουν; Το να μη χάνετε άρθρο κι από πάνω να γκρινιάζετε, αυτό με ξεπερνάει.

  Είσαστε κι οι δύο πολύ γραφικοί. Ειδικά ο Bielidopoulos! Ο σχολιαστής των πάντων, ακόμα και του εαυτού του. Είναι αυτός, που τα ξέρει όλα μέσω βικιπαίδειας κι όλο βάζει links της. Αλίμονο στον αρθρογράφο, που αυτά που γράφει, δεν τα επαληθεύει ο Bielidopoulos από τη wikipedia. Παπαπαπα...

  Eλάτε ρε ετοιμοπαράδοτοι, σας αφιερώνω αυτό:
  https://www.youtube.com/watch?v=X6I_dKUYyI4&ab_channel=TheClassicMuppetShowClipsandEpisodes
  (O βικιπέδιας, αν και σχολιάζει και άρθρα στα αγγλικά, δεν ξέρει καλά τη γλώσσα, δεν κατανοεί πλήρως όσα διαβάζει κι ενίοτε πέφτει σε λούμπες. Επομένως δεν περιμένω να καταλάβει τα λεγόμενα στο βίντεο, αλλά τι να του κάνω;).

  Nα ξέρετε πάντως, κι εσείς και οι γέροι του Muppet είσαστε γραφικοί όπως είπαμε, αλλά έχετε μια πολύ μεγάλη διαφορά: Οι γέροι του Μuppet είχαν πλάκα, ενώ εσείς είσαστε σαν τις κακές πεθερές, μας σπάτε τα φρύδια. Στην μη ιντερνετική ζωή σας πρέπει να μην σας ανέχεται κόσμος, να είστε πολύ μοναχικοί. Γι’ αυτό τη βγάζετε κι όλη μέρα στον υπολογιστή. Εδώ βλέπετε, δεν μπορούμε να σας σουτάρουμε. Δεν διαβάζουμε βέβαια τα σχόλιά σας, έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ. Κι αυτός ο admin εδώ μέσα ή δεν ασχολείται με τις βλακείες σας ή είναι πολύ «δημοκρατικός». Και το λέω αυτό, γιατί έχω διαβάσει κάπου ότι ο Βielidopoulos έχει φάει μπανάρισμα από παντού, όπου έχει πάει και τους ζαλίζει με τις «σοφίες» του. Μόνο εδώ τον ανέχονται.

  Τέλος πάντων, slow the eggs (σιγά τ΄αυγά - το ΄πιασες το υπονοούμενο Bielidopoulos?), μικρό το κακό. Αλλά αυτό μου θυμίσατε σήμερα, μια κακή εκδοχή των γέρων του Muppet Show.

 • Ανώνυμος 50758

  12 Απρ 2021

  50755,

  Η Πανδημία του covid δεν είναι πολύ παλιά ιστορία. Μόλις ξεπέρασε τον ένα χρόνο. Άρα, λειτουργεί η μνήμη. Θυμάμαι πώς ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις στα μέτρα:
  "Έρχεται το τσιπάκι, έρχεται το σχέδιο για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού". "Ήδη τα εμβόλια είναι έτοιμα και η πανδημία στήθηκε εντέχνως". "Θέλουν να μας κλείσουν στα σπίτια μας, για να μας πάρουν πίσω τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας". "Όλα γίνονται με σκοπό την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας" και άλλα πολλά τέτοια ων ουκ έστιν αριθμός.

  Ένα μετά το άλλο τα κάστρα τους πέφτουν, καθώς ξεμένουν από στρατιώτες (επιχειρήματα). Δεν είναι μακρυά η ημέρα που θα πιάνονται από τα μαλλιά τους.
  Τώρα έχουν ρίξει το βάρος στις παρενέργειες των εμβολίων. Αλλά και εδώ χάνουν σταθερά έδαφος. Ακόμη και το AstraZeneca που τόσο δυσφημίστηκε απέχει πολύ από το να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες τους.
  Οι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα ακόμη κι αν χαθεί όλος ο κόσμος, μόνο και μόνο να δικαιωθούν. Ο φυσιολογικός άνθρωπος, θα έδειχνε μια δόση ανυπομονησίας για την όσο το δυνατόν μαζικότερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων. Αυτοί εύχονται και ελπίζουν να υπάρξουν μαζικές παρενέργειες και θάνατοι, ώστε να έχουν δίκαιο!
  Κάποιος γνωστός συνωμοσιολόγος (Κλ. Γρίβας- ψυχίατρος) τα αποκάλεσε εμβόλια - Φρανκεστάιν. Τον δε Μπιλ Γκέιτς, σύγχρονο Χίτλερ! Και ας έχει δώσει σε 25 χρόνια περισσότερο από 50 δισ. σε δωρεές. Ο δε Γρίβας, φαντάζομαι ούτε ευρώ.

  Επειδή είναι δυσαρεστημένοι από τον εαυτό τους και νιώθουν καλά την μιζέρια τους, και επειδή ούτε που τους περνάει από το μυαλό η θέληση να δουν τον εαυτό τους ώς αιτία των συμπτωμάτων τους, ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους. Σκέφτονται: κάποιοι άλλοι ευθύνονται που είμαι εγώ έτσι. Αν δεν ήσαν όλοι αυτοί που μου βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές, δεν θα ήμουν έτσι..
  Και γιατί αποφεύγουν να "ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια για να ασχοληθούν με τα ουσιώδη ζητήματα";
  Γιατί πρώτον, νομίζουν πως αυτή η παρακμιακή κατάσταση θα βολέψει και αυτούς, 'όπως βόλεψε και τους προηγούμενους, και δεύτερον, γιατί αν στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτά τα ουσιώδη
  ζητήματα, θα δουν το πρόσωπό τους. Δεν τους παίρνει εκεί, να ψάξουν τις αιτίες της κακοδαιμονίας τους στον "κακό τον λύκο".

  Μου κάνει εντύπωση, που εμείς οι άνθρωποι μάς αρέσει τόσο πολύ να πριονίζουμε το κλαδί που μας στηρίζει. Μια γενική μιζέρια και ένας αθεράπευτος μαζοχισμός. Εκεί, την τρίχα, τριχιά!(λόγου χάρη το πιστοποιητικό εμβολιασμού)

  "Ιδιώτου ίδιον τοις άλλοις αποδιδόναι τα εαυτού δεινά= Είναι χαρακτηριστικό του βλάκα να ρίχνει τις ευθύνες των λαθών του στους άλλους- Επίκτητος
  Γιάννης
 • Ανώνυμος 50757

  12 Απρ 2021

  Όχι, όχι. Δεν πάμε για πρόωρες εκλογές
  https://www.iefimerida.gr/politiki/boridis-psifo-ton-ellinon-toy-exoterikoy

 • Ανώνυμος 50755

  12 Απρ 2021

  @50750
  Ο μακάκας ρωτάει.. Ε, άμα δεν ρωτούσε τι μακάκας θα ήταν.
  Μα καλά πού νονίζουν ότι ζουν μερικοί, σε κάποιον κομμουνιστικό παράδεισο όπου όλα λύνονται με επιτάξεις και δεν υπάρχει πραγματική οικονομία και αστυνόμευση.
  Δεν πάτε καλά εσείς οι κατά φαντασία αντιστασιακοί, ψεκασμένοι αντιεμβολιαστές. Τώρα ενοχλείται ο επαναστατικός και αγωνιστικός σας οίστρος από το πιστοποιητικό εμβολιασμού! Μα αυτά είναι αυτονόητα, έχουν γίνει και στο παρελθόν, συμβαίνουν και σήμερα με τον κίτρινο πυρετό για παράδειγμα (Αφρική).

  Μητσοτάκης σε σκεπτικιστές του πιστοποιητικού εμβολιασμού: Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για ταξίδια
  Κάνοντας λόγο για «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τα ταξίδια» (fast travel lane) για όσους διαθέτουν αυτό το ψηφιακό, τυποποιημένο πιστοποιητικό, ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι πρόκειται «για μια απλή, αξιόπιστη και ασφαλή ψηφιακή λύση, η οποία μπορεί να θέσει ξανά σε κίνηση τις οικονομίες μας», ενώ διευκρινίζει ότι «στόχος μας δεν είναι να χωρίσουμε τους Ευρωπαίους σε δύο κατηγορίες, αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί».
  Όπως διευκρινίζει, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν υπό τους υφιστάμενους ταξιδιωτικούς κανόνες, όπως το υποχρεωτικό μοριακό τεστ (PCR) πριν την αναχώρηση, rapid test κατά την άφιξη στον προορισμό τους και καραντίνα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  https://www.skai.gr/news/politics/mitsotakis-se-skeptikistes-tou-pistopoiitikou-emvoliasmou-lorida-taxeias-kykloforias-gia-taxidia

  Μια χαρά τα λέει για το πιστοποιητικό συγκεκριμένα ο Κυριάκος. Τα επιχειρήματα είναι απλά και κατανοητά. Όσοι δεν θέλουν εμβόλιο και άρα πιστοποιητικό θα αναγκάζονται να κάνουν PCR τεστ, αυτό δηλαδή που γίνεται τώρα. Και γιατί να κάνει κάποιος PCR τεστ κάθε φορά που ταξιδεύει και να μην έχει μαζί του ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα κωλόχαρτο τελοσπάντων που θα λέει πιο εμβόλιο έχει κάνει, πότε, πού και κάποιον σύνδεσμο ή τηλέφωνο για επιβεβαίωση. Το συμπέρασμα για άλλη μια φορά είναι ότι κυκλοφορεί πολύ βλακεία στο πόπολο. Αντί να ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια στα ουσιώδη ζητήματα (π.χ. φαραωνικό συνταξιοδοτικό, υδροκέφαλο δημόσιο), αντιδράνε με τα αυτονόητα. Για τα πανηγύρια.

  Στο "Liftoff", μια εξιστόρηση των πρώτων ημερών της SpaceX, ο δημοσιογράφος με ειδίκευση στα του διαστήματος Eric Berger αναφέρει έναν επιστήμονα ο οποίος μελετά τις πυρετώδεις προσπάθειες της εταιρείας και την ικανότητά της να προσελκύει λαμπρούς νέους μηχανικούς: "Μακροπρόθεσμα, το ταλέντο κερδίζει την εμπειρία και μια επιχειρηματική κουλτούρα επικρατεί επί της κληρονομιάς".
  https://www.capital.gr/bloomberg-view/3538150/pos-o-elon-mask-tapeinonei-ton-poutin-sto-diastima

  Ας μην φουσκώνουν σαν παγώνια οι ρωμιοί. Το παραπάνω απόσπασμα δεν τους αφορά.

 • Ανώνυμος 50754

  12 Απρ 2021

  Για «Ανώνυμος 50745, Ανώνυμος 50746»
  Ρε βλάκα Μπινε-λόπουλε γιατί κρύβεσαι πάλι; Γιατί δεν χρησιμοποιείς το nick σου; Έφαγες πολύ κράξιμο ε; Λοιπόν, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που σε μερικά θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Παπαδόπουλος δεν με βρίσκει σύμφωνο σε αρκετά από όσα γράφει. Για παράδειγμα, τι θα πει ένα πενηνταρικάκι περικοπή από το μισθό τους για να ενισχυθεί η οικονομία. Απολύσεις και μετατάξεις εδώ και τώρα με αλλαγή στο σύνταγμα. Επίσης, να χρησιμοποιηθεί ειδικό σύστημα με κάρτες. Κίτρινη για όποιον δεν σηκώνει τηλέφωνα. Με άλλες δύο κίτρινες κάρτες, το πούλο. Επίσης, δεν αναφέρει τίποτα για τα φραγκάκια που έχωσε η Κεραμέως στην Εκκλησία ως οικονομική ενίσχυση. Ούτε και για την καταπληκτική υπουργό πολιτισμού λέει κάτι που την βούτηξαν για να τη χρησιμοποιήσουν για να «καθαρίσουν» τα θέματα με την αξιοποίηση του Ελληνικού (καλά έκαναν). Ούτε και για της εσωτερικές διαμάχες της ΝΔ δεν λέει τίποτα. Π.χ ο Κοντοζαμανφού υπουργός υγείας που ήρθε με μεταγραφή από τον ΙΟΒΕ είναι στις κόντρες με τον Μπαλατσινό (Κικίλιας) και ρουφιανεύει εις βάρος του με εντολή Μαξίμου.
  Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Παπαδόπουλος σχετικά με τις πρόωρες εκλογές που προφητεύει. Χλωμό το κόβω και εγώ αλλά δεν θα το απέκλεια γιατί έχει να αντιμετωπίσει την απλή αναλογική. Ο Κυριάκος δεν θα πάει σε εκλογές αν δεν καθαρίσει το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Τον Λομβέρδο τον έχει και τον θέλει δίπλα του. Η Φώφη με ότι απομείνει θα πάει με το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά θα πλακωθούν εσωτερικά, θα υπάρξουν κάποιοι γάμοι αλλά και πολλά διαζύγια. Ο Κυριάκος δεν θα πάει για εκλογές και για έναν άλλο λόγο. Θέλει πρώτα να διαπραγματευτεί ή να έχει το χρόνο να εξαλείψει τις δύο ακροδεξιές παραφυάδες που φύτρωσαν δίπλα του. Τράγκας-Νικολόπουλος, Κρανιδιώτης-Τζήμερος. Μπορεί να μην αποσπούν πάνω από το 3% των ψήφων αλλά έστω και αυτό ο Κυριάκος το έχει ανάγκη.
  Αυτά.
  ΥΓ: Επειδή με τις τρολλιές δεν ζεις Μπινελόπουλε και μιας και είσαι ανεπάγγελτος και άφραγκος, το καλοκαίρι που θα έρθω Ελλάδα, να σε κεράσω ένα καφεδάκι; Ρε μήπως είσαι ο Μουαμάρ Ιγνάτιος; Έχεις γράψει 2 άρθρα εδώ μέσα και μάλιστα τα σχολιάζεις. Επειδή είσαι η μοναδική περίπτωση ανθρώπου που σχολιάζει τα άρθρα του, σε έχω ικανό να τρολλάρεις και τον εαυτό σου.


  Disco Tsoutsouni

 • Ανώνυμος 50750

  12 Απρ 2021

  Ωραια τα'γραψες και εσυ Γιωργο μου. Μια ερωτησουλα να κανω.. Πως μπορει να επιβιωσει το κεντρο-δεξιο-φασιστικο κυβερνητικο σχημα χωρις την πατεριτσα των προηγουμενων ?
  Αυτο που περιμενω μετα τις εκλογες ειναι μια συγκυβερνηση των παλιων μαιμουδο-αριστερων με τους σημερινους κουμουνιστο-φιλελευθερους, που εμενα μια χαρα θα μου παει.
  Ολοι μαζι θα'μαστε μια αγκαλιτσα και στην μεση ο πρασινος ηλιος.. Σαν να παιζουμε σε ταινια του Σειρινακη. :)

 • Ανώνυμος 50748

  12 Απρ 2021

  *Η προτελευταία παράγραφος του 50746 προέρχεται από εδώ:
  https://www.iefimerida.gr/politiki/sef-thyma-toy-presbi-benezoyelas-deihnei-stelehos-toy-syriza-poy-tis-zitise-na-apokrypsei

 • Ανώνυμος 50746

  12 Απρ 2021

  "Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί. Οι προηγούμενοι συγκυριακά ήρθαν στην εξουσία μέσα από μια διαδικασία ροζ ονειρώξεων και κακής μίμησης των πρακτικών των υποσχέσεων των σοσια-ληστών που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικά αδιέξοδα με διορισμούς και αλόγιστες σπατάλες. Οι προηγούμενοι ροζ επαναστάτες της φραπεδούμπας, δεν πρόκειται να ξαναδούν εξουσία. Τελεία και παύλα. Η σημερινή κυβέρνηση θα επανεκλεγεί στις πρόωρες εκλογές που τις υπολογίζω Οκτώβρη με Νοέμβρη του 2021. Θα πρέπει όμως η πλειοψηφία της στη Bουλή να είναι εξαιρετικά ισχνή και επίφοβη και μάλιστα με τους σημερινούς υπουργούς να μην επανεκλέγονται. Ίσως αυτό να τη συνετίσει και να την αναγκάσει να επανεξετάσει τις πολιτικές που τώρα υιοθετεί και εφαρμόζει."

  Άλλο πάλι και τούτο. Βρε τί τραβάμε με τον κάθε προφήτη της φάπας.
  Πρώτον, ποιοι είναι οι λόγοι που αποκλείουν τη δεύτερη φορά αριστερά. Επιχειρήματα, όχι προβλέψεις και προφητείες Παπαδόπουλε. Γράψε σε ποιους παράγοντες στηρίζεις την κάθε σου πρόβλεψη για να δούμε πόσο στέκουν αυτοί οι παράγοντες. Εκεί είναι η ουσία. Διότι οι προβλέψεις είναι εκ τους ασφαλούς. Μποεί να βγουν, μπορεί να μην βγουν.
  Δεύτερον, εξαρχής ο Κυριάκος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, οι συριζαίοι είναι που ανακινούν το θέμα για να παριστάνουν ότι κάνουν αντιπολίτευση.
  Τρίτον, γιατί ο Κυριάκος να πάει σε εκλογές, για ποιους λόγους, για να σε δω τί επιχειρήματα μπορείς να βρεις, εδώ είναι η ουσία Παπαδόπουλε, όχι οι υποκειμενικές παρλαπίπες που αραδιάζεις.
  Βλέπω ο Παπαδόπουλος εξελίσσεται σε Μουαμάρ Ιγνάτιο. Ώρα για φάπες.

  Πάμε όμως στους λαικιστές του σύριζα:

  Το 78% δηλώνει δυσαρεστημένο από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ
  https://www.iefimerida.gr/politiki/dimoskopisi-prorata-probadisma-9-nd-syriza

  Απίστευτες αποκαλύψεις από τη σεφ-θύμα του πρέσβη Βενεζουέλας: Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησε να αποκρύψει τη σεξουαλική παρενόχληση
  «Μία από τις πέντε που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Αλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε και συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο αλλά και τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας, αλλά ελπίζαμε ότι έτσι ίσως λυθεί το θέμα», λέει η κυρία Μπουζαρανίδου. Παράλληλα, εξηγεί ότι σήμερα δεν διατηρεί καμία σχέση με τον Κώστα Ήσυχο. «Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μια συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου. Πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μίας εξ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει...», λέει η κυρία Μπουζαρανίδου.

  Το σκάνδαλο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς αμαύρωνε το προφίλ της Βενεζουέλας. Στον ΣΥΡΙΖΑ σήμανε συναγερμός διότι υπήρχε φόβος να γίνει το θέμα αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολιτικούς αντιπάλους και επιπλέον, μεταξύ των πέντε γυναικών που έκαναν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ήταν και κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε πολλάκις την ηγεσία της Βενεζουέλας και τον Φεβρουάριο του 2013 έστειλε απόρρητη επιστολή προς το Νικολάς Μαδούρο στον οποίο αφού του ευχόταν καλή επιτυχία για τις εκλογές της 14ης Απριλίου σημείωνε πως «το θέμα θα το χρησιμοποιήσουν τα μέσα συστημικής επικοινωνίας στο μέγιστο, για να επιτεθούν στην αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα...».
  https://www.ethnos.gr/ellada/150171_kraygi-agonias-ellinidas-sef-poy-kakopoiithike-sexoyalika-apo-presbi-tis-benezoyelas

 • Ανώνυμος 50745

  12 Απρ 2021

  Συγκριτικά μιλώντας ο Κυριάκος τα πάει καλύτερα από τους προηγούμενους: Τσίπρα, Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή. Αρκεί να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του παρελθόντος. Αλλά έτσι είναι οι ρωμιοί όπως ο Παπαδόπουλος. Ξεχνάνε εύκολα οι ρωμιοί. Επαναλαμβάνω για τους αδαείς: συγκριτικά μιλάω και αυτή είναι η αλήθεια αντικειμενικά μιλώντας. Αρκεί να θυμηθούμε την κυβέρνηση του Καραμανλή 2004-09 και τα όσα σκάνδαλα μικρά και μεγάλα ξεπήδαγαν κάθε τόσο. Είναι προφανές ότι κάτι καλύτερο κάνει ο Κυριάκος από τον Κωστάκη, αφού το κόμμα είναι το ίδιο. Αρκεί να δούμε και τον λαικισμό του Τσίπρα. Κοινή λογική είναι αυτά Παπαδόπουλε. Επίσης αραδιάζει πολλές μπούρδες στη βιασύνη του να αποδομήσει την κυβέρνηση. Γράφει για παράδειγμα:

  "Θα ήταν άδικο να κατηγορήσει κανείς αυτή την κυβέρνηση για όλα αυτά μιας και προϋπήρχαν. Μπορεί όμως να την κατηγορήσει ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για να αλλάξει κάτι. Αντίθετα, σε κλίμα πανδημίας εξακολουθεί να χαϊδεύει τους κλινικάρχες παριστάνοντας πως κάνει επιτάξεις. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έχει δει ουσιαστικές επιτάξεις. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία δέχονται μόνο ασθενείς Covid, που είναι ήδη στην ανάρρωση κι έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο απώλειας της ζωής τους. Αν δει κανείς τον προϋπολογισμό, θα τρίβει τα μάτια του. Ποιοι ωφελούνται; Οι μεγαλοκλινικάρχες και χρηματοδότες της συγκεκριμένης παράταξης. Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν η κυβέρνηση τους τραβήξει το αυτί, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, θα βρει την πόρτα της χρηματοδότησης κλειστή. Αντ’ αυτού όμως, η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς να φυλάνε τα κλειστά πανεπιστήμια. Σαφώς και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να φυλάσσονται, όταν όμως λειτουργούν πλήρως και πηγαινοέρχεται κόσμος. Σαφώς και θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα τραπεζάκια με τις κομματικές νεολαίες. Σαφώς και θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεφτιλίζονται οι καθηγητές από την κάθε αγέλη κακομαθημένων κ@λόπαιδων."

  "Θα μπορούσε να δώσει φορολογικά κίνητρα στους κλινικάρχες και να κάνει ουσιαστικές και όχι μαϊμού επιτάξεις. Θα μπορούσε έναντι μιας αμοιβής να επιτάξει και να θέσει σε χρήση όλα τα πούλμαν των ιδιωτικών τουριστικών γραφείων που είναι κλειστά και να τα ρίξει στην κυκλοφορία για να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ. Αντί να τους επιδοτεί, θα μπορούσε να τους επιτάξει για να δουλεύουν για τον κόσμο. Πολλά θα μπορούσε να κάνει. Δεν κάνει όμως τίποτα και αυτό είναι καταστροφικό. Και κάτι άλλο: Δεν έχουν σημασία τα ποσά που δαπανά η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας. Σημασία έχει που και σε ποιους πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Δεν έχει λοιπόν νόημα να κάνει συγκρίσεις μεταξύ αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε κυβερνήσεις. Θα πρέπει να συγκρίνουμε τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις ενός κόμματος πριν τις εκλογές με αυτά που κάνει όταν γίνεται κυβέρνηση. Συνεπώς, είναι γελοιότητες οι όποιοι ισχυρισμοί των κυβερνητικών εγκάθετων πως τάχα η κυβέρνηση τα πάει καλά. Τα πάει χάλια, όχι καλά."

  Φαίνεται από το παραπάνω ότι ο Παπαδόπουλος είναι ασχετος. Ο καθένας πετάει τις σάχλες του από τον καναπέ της πολυθρόνας, αλλά στην πράξη αν αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις, δεν θα μπορούσε να τα κάνει καλύτερα. Αναρωτιέμαι γιατί να διαβάζουμε απόψεις ατόμων που δεν έχουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με το τί κριτικάρουν. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτών που λέω αποτελεί ο ημιμαθής λαικιστής Τσίπρας που είπε στη Βουλή ότι ζητούσε να ανοίξουν επιπλέον κλινικές πριν ένα χρόνο και ο Γεραπετρίτης του είπε το προφανές: δεν χρειαζόντουσαν τότε! Αυτό ονομάζεται κοινή λογική και είναι κάτι απλό. Για ποιο λόγο να ανοιχτούν επιπλέον κλινικές όταν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για παράδειγμα η επιβάρυνση του συστήματος υγείας ήταν μικρή. Μήπως για να βολευτούν κάποιοι; Το λέω αυτό διότι οι ρωμιοί έχουν μονίμως το μυαλό τους στα βολέμετα και στους διορισμούς. Και δεύτερον κανείς δεν μπορούσε να προφητέψει τί θα γινόταν ένα χρόνο μετά. Με τέτοιες καταστάσεις πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία, όχι να το παίζεις προφήτης. Ιδού το βίντεο:
  https://www.youtube.com/watch?v=OYMlxc68jNE

  Αν είσαι κυβέρνηση και πρέπει να πείσεις του πολίτες να τηρούν τα μέτρα του lockdown και να πάνε να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα έχεις τους καραγκιόζηδες του αντιεμβολιαστικού κινήματος ("εμβόλια ίσον αρρώστια") να τα μπουκοτάρουν όλα αυτά, είναι απολύτως αναμενόμενο και λογικό να στραφείς στην ενημερωτική εκστρατεία. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι: θα πρέπει να πληρώσεις του καναλάρχες για διαφημιστικό χρόνο! Ο συντάκτης είναι ηλίθιος μαζί με κάποιους κοπρίτες της αριστεράς και τους οπαδούς ψεκασμένων θεωριών που κοιτάζουν το δάχτυλο και χάνουν το φεγγάρι. Αντιστοίχως αν θες τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να δώσεις κάποιου είδους κινήτρου στους κλινικάρχες. Ό,τι και να κάνεις θα πρέπει να ξοδέψεις χρήμα, το χρήμα των φορολογούμενων. Αλλά όχι, για τους μπετόβλακες το να αγοράσει τηλεοπτικό χρόνο οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι σαν να τα ακουμπάει στους καναλάρχες.. Το να νστέλνει περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές για να αποσυμφορήσει το σύστημα είναι σαν να τα ακουμπάει στους κλινικάρχες. Ενθυμούμαι και τον άλλο μπετόβλακα που διέδιδε ότι επειδή είναι αντιεμβολιαστής δεν θέλει την κυβέρνηση να πληρώσει τις φαρμακευτικές για τα εμβόλια. Δεν ζούμε σε κομμουνιστική χώρα όπου το κράτος τα παρέχει όλα δωρεάν στον πολίτη και όλα καλά. Δεν υπάρχει λογική, αν ο άλλος είναι προκατειλημμένος, θα καταφύγει σε οποιαδήποτε αρλούμπα και στριφογυριστό επιχείρημα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις μπαρούφες του.