ΜΟΜΑ 2019

Μια ακόμη
σύγχρονη ξεφτίλα
της Ρωμιοσύνης


Η μεγάλη ξεφτίλα του 2019 στο ρωμιοκράτος, στο μεγάλο πορνείο που ζούμε και ζητώ συγνώμη από τα πορνεία.

Πληρώνονται δήμαρχοι, πληρώνονται περιφερειάρχες, πληρώνονται τεχνικά τμήματα, πληρώνονται κι άλλοι πολλοί, που πρέπει να τους ψάξουμε στο διαδίχτυ για να τους μάθουμε.

Γιατί πληρώνονται όλοι αυτοί; Μα ασφαλώς, για να λειτουργεί εύρυθμα ο δημόσιος κολοσσός και για να φαρδαίνουν τις περιφέρειές τους οι λειτουργοί του. Τις προσωπικές τους περιφέρειες. Τα διαφημιστικά σποτάκια όμως λένε, ότι πληρώνονται για να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιοχών της Ελλάδας.

Οι ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) συνετέλεσαν τα μέγιστα στη μεταπολεμική ανασυγκρότηση της χώρας, μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφύλιου. Το οδικό δίκτυο ήταν απαρχαιωμένο κι υπήρχε ανάγκη για ταχεία ανασυγκρότηση όχι μόνο με έργα οδοποιίας, αλλά και με άλλα έργα υποδομής, όπως αεροδρόμια, εγγειοβελτιωτικά έργα κοινής ωφέλειας, οικοδομικά κ.ά..

Συγκροτήθηκαν λοιπόν τη δεκαετία του ΄50 επτά ΜΟΜΑ: Στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λαμία, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα. Αυτές κατασκεύασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ελλάδας, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια, δίκτυα υδροδότησης, προκατασκευασμένες κατοικίες, εκκαθάρισαν νάρκες κ.λπ..

IMAGE DESCRIPTIONΕκείνη την εποχή δεν υπήρχαν άλλες κατασκευαστικές δυνατότητες στην κοινωνία μας πέραν των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, υπήρχε πλεονάζον στρατιωτικό προσωπικό και τόσο αυτοί όσο και το πολιτικό προσωπικό εργάζονταν με σκληρούς ρυθμούς, Δεν υπήρχαν ωράρια, κάθε είδους επιδόματα, οι συνδικαλιστικές παροχές, οι πολλών ειδών άδειες, οι χαλαροί ρυθμοί και λοιπές συνήθειες και νόμοι που ισχύουν σήμερα.

Οι καιροί όμως άλλαξαν. Μετά την Μεταπολίτευση είχαν ήδη δημιουργηθεί οι υποδομές στην εκτός των Ενοπλων Δυνάμεων κοινωνία για την εκτέλεση δημοσίων έργων. Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργοληπτικών εταιρειών άρχισαν να πιέζουν τις κυβερνήσεις για την περικοπή των πιστώσεων προς τις ΜΟΜΑ.

Παράλληλα, εμφανίστηκαν περιπτώσεις διαφθοράς, άρχισε να αναπτύσσεται μέσα στο πολιτικό προσωπικό ο αχαλίνωτος συνδικαλισμός, ενώ ο υπέρμετρος διορισμός «ημετέρων» κατέστησε τη λειτουργία των ΜΟΜΑ εντελώς αντιοικονομική, οπότε το 1992 ―ορθώς― αποφασίστηκε η διάλυσή τους.

Η ανασύσταση ενός μοντέλου του ΄50, αν και απέδωσε τα μέγιστα στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες του απώτερου παρελθόντος, δεν αποτελεί σήμερα τη βέλτιστη και αποδοτικότερη λύση. Οι συνθήκες που οδήγησαν στη διάλυση των ΜΟΜΑ ισχύουν, δεν έχουν αλλάξει.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στις μέρες μας, δεν διαθέτουν το πλεονάζον προσωπικό, αλλά ούτε και τον αναγκαίο εξοπλισμό ώστε να συγκροτήσουν επιπλέον μονάδες και υπηρεσίες. Το ίδιο ισχύει και για τις όποιες πιστώσεις μπορούν να διατεθούν.

Επιπλέον, είναι μύθος ότι το κόστος θα είναι μικρότερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συνυπολογίζουν το κόστος του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού και της εκπαίδευσής του, το κόστος των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας / συντήρησής τους, το κόστος απόκτησης, λειτουργίας και συντήρησης του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως και τους μισθούς και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται εκεί με τους ρυθμούς του Δημοσίου που γνωρίζουμε, καθώς και το κόστος που θα προκύψει αργότερα με τις συντάξεις τους, τα εφάπαξ κ.λπ..

Ο,τιδήποτε κατασκευάζεται σήμερα από κάποιο δημόσιο φορέα, έχει πολλαπλάσιο κόστος από το ίδιο πράγμα, αν κατασκευαστεί από έναν αντίστοιχο ιδιωτικό. Από καρφίτσα μέχρι γέφυρα. Εκτός αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω, το Δημόσιο είναι αργοκίνητο και γραφειοκρατικό. Μια βίδα να θέλει να αγοράσει, για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνει διαγωνισμό. Και πολύ προσωπικό απασχολείται και σημειώνονται χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, ακόμα και για πολύ απλές περιπτώσεις.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι τώρα πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας δεν επιτρέπεται η δραστηριοποίηση κρατικών φορέων, όταν υπάρχουν εργοληπτικές εταιρείες, για λόγους ανταγωνισμού.

Επομένως, η ανασυγκρότηση των ΜΟΜΑ σήμερα, είναι εκτός της σύγχρονης πραγματικότητας. Έγινε για μικροπολιτικούς λόγους λαϊκισμού και για την ευκαιρία μερικών ακόμα προσλήψεων και βολέματος παιδιών, ανηψιών και ψηφοφόρων.


Κρήτη, 2019

Έπεσαν κάτι βροχές. Έκαναν μέγα σφάλμα που έπεσαν. Υπήρχαν και κάτι γεφύρια κατασκευής του Ναβουχοδονόσορα, τα οποία κανείς δεν απασχόλησε το ελάχιστο μυαλουδάκι του για να τα συντηρήσει, να τα επισκευάσει ή να τα αντικαταστήσει.

Έπεσαν λοιπόν κι αυτά, συνέπεια της βροχόπτωσης, στο βωμό της ρωμέικης αχρηστίλας.

Μέσα σε λίγες ημέρες όμως, βρέθηκε η λύση για την κατασκευή νέων γεφυριών: Ο Ελληνικός Στρατός. Το Μηχανικό!

Δεν υπάρχουν Δημαρχεία, η Περιφέρεια ξύνεται με λύσσα στην περιφέρειά της και σε άλλα σημεία του κορμού της και η Κεντρική Διοίκηση δεν έχει καμία σχέση με τα χωριά.

Ο Στρατός όμως; Μόνο ο Στρατός έχει σχέση με τα χωριά και τα κατσάβραχα! Αμέ!

Ε, όπως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτιαχνε γέφυρες για να περνάει τα διάφορα κατσάβραχα και οι οποίες μετά έγιναν πολιτικές γέφυρες , έτσι ήλθε και μετά.

Ζήτω η ΜΟΜΑ του 2019!

Μπράβο ρε κοπρόσκυλα του δημοσίου τομέα, που σας πληρώνουμε όλοι για να μας βγάζετε την γλώσσα και να βάζετε το Στρατό να κάνει μια δουλειά, που είναι αποκλεστικά δική σας.


Αποστολή του Στρατού είναι «να εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας και να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας». (Γενικός Κανονισμός Υπηρεσίας στο Στρατό, κεφ. Α΄).

IMAGE DESCRIPTIONΕπειδή η εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων κοινωνία της Ελλάδας είναι εντελώς ανοργάνωτη, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καλείται ο Στρατός να αναπληρώσει την έλλειψη οργάνωσης, την ανυπαρξία του κράτους, οπότε εκτελεί πολλές και διάφορες εργασίες εκτός της αποστολής του χωρίς να έχει εκπαιδευτεί ή να διαθέτει τον απαραίτητο εξολπισμό (αποκομιδή απορριμάτων, κατάσβεση πυρκαγιών κ.λπ.).

Ειδικά σε θέματα Πολιτικής Άμυνας, ο τρόπος εμπλοκής του Στρατού είναι τελείως λάθος, γιατί δεν έχει την ανάλογη εκπαίδευση. Ούτε για πυρκαγιές, ούτε για πλημμύρες. Στις ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι έχει να κάνει με φυσικές καταστροφές εμπλέκονται εθελοντικά σώματα.

Υπάρχει ένας πυρήνας μόνιμου προσωπικού και όλοι οι υπόλοιποι είναι εθελοντές, οι οποίοι εκπαιδεύονται κι όταν χρειαστεί εντάσσονται επανδρώνοντας τις Μονάδες, με οποίες μπορούν να επέμβουν οπουδήποτε.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό αλτρουιστικά. Κερδίζουν συντάξιμες μονάδες. Αν κάποιος από την κανονική του απασχόληση πάρει μια σύνταξη, υπηρετώντας είτε στην Αστυνομία είτε στην Πυροσβεστική ως εθελοντής για δέκα ή είκοσι χρόνια, η σύνταξή του θα ανέλθει. Έχει λοιπόν κι εκείνος το ανάλογο κέρδος. Από την άλλη, το κράτος γλιτώνει χρήματα από αυτή την ιστορία. Εμείς θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε πολλές χιλιάδες πυροσβέστες και τους πληρώνουμε για να κάθονται και να είναι χρήσιμοι δύο μέρες το μήνα ή δυο μήνες το χρόνο.
IMAGE DESCRIPTION
Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:

ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΟΣ


Ο σημερινός
Στρατός της Ελλάδας


Άντε ρε να φύγουμε όλοι από αυτό το θέατρο σκιών, να δούμε πού θα βρίσκουν λεφτά για να παίρνουν μισθούς και προμήθειες, ώστε να φαρδαίνουν τις περιφέρειές τους οι περιφερειάρχες.

Φτού σας, ξεφτίλες!ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


17 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 47529

  25 Μαΐ 2019

  @47288
  https://www.youtube.com/watch?v=CvTc7qwlQa0

 • Ανώνυμος 47288

  14 Απρ 2019

  47054 Ας αναλογιστει ο "πικροχολος Γερμανος" οτι μεσω της εργασιας τους ως μεταναστες τοσο οι Τουρκοι οσο και οι Ελληνες που τους θεωρει και αυτους "Τουρκους" συνεβαλαν τα μεγιστα στην μεταπολεμικη ανοικοδομηση μιας χωρας που κατεστρεψαν οι ιδιοι οι Γερμανοι εν τη ανοησια τους. Και επειτα ας αναλογιστεις και εσυ οτι θεοκρατια, θρησκευτικα και φυλετικα μιση, αμορφωτοι χωριατες και αλυτρωτικα παθη ειναι πραγματα γνωστα και στους Ευρωπαιους. Αφου προφανως αγαπας και θαυμαζεις την Ευρωπη και καλα κανεις, ξεστραβωσου σε παρακαλω και ανοιξε κανα βιβλιο για να καταπιαστεις στα σοβαρα με την δυτικοευρωπαικη ιστορια απο την αναγεννηση και μετα. Αν βαριεσαι να διαβασεις ιστορια απλα στρεψε το βλεμμα σου σε εποψεις του παροντος. Αυτος εκει ο καραγκιοζης Γερμανος πολιτικος που ειπε "μη με αγγιζεις βρωμιαρη Ελληνα" σε φωτορεπορτερ στο μεγαρο μαξιμου δεν ηταν αραγε αμορφωτος χωριατης; Στη δε θρησκοληψια σημερα οι Ρωμιοι με το ζορι ανταγωνιζονται τους προτεσταντες της Αμερικης. Για φυλετικα και θρησκευτικα μιση ας μη μιλησω καλυτερα. Στη Ρωμιοσυνη, η περιπτωση του Αντεντοκουμπο που φτασαμε να του σπασουμε τα νευρα λεγοντας τον "Ελληνα" και "Ελληνα" και η αντιμετωπιση των προσφυγων απο τη μαζα του απλου λαου, δειχνουν οτι οι Ρωμιοι μια χαρα ανταγωνιζομαστε σε φυλετικη και θρησκευτικη ανεκτικοτητα τους δυτικοευρωπαιους.

  Το οτι δεν δημιουργησαμε επιβλητικη αρχιτεκτονικη, ουτε προσφεραμε στον τεχνικο πολιτισμο, ουτε βγαλαμε μεγαλους καλλιτεχνες, ουτε μαθαμε να αυτοκυβερνωμαστε χρηστα ειναι αληθεια. Ομως ειναι αφελες να ψαχνεις τους λογους γι αυτο σε μια δηθεν "ανατολιτικη ουσια" που μιας διεπει. Στην αρχαια Ελλαδα υπηρχε και κυριαρχουσε καθε λογης προκαταληψη και αχρειοτητα. Αλλο ομως αυτο και αλλο τα πολιτιστικα επιτευγματα που εβγαλε. Οπως σωστα διακρινουμε το ενα απο το αλλο στην αρχαιοελληνικη περιπτωση να μαθουμε σιγα σιγα να διαχωριζουμε την Ευρωπη και τους Ευρωπαιους ως απτες κοινωνιες και ως απτους ανθρωπους απο τα πολιτιστικα επιτευγματα των ευρωπαιων.

  Αλλωστε ενδιαφερονται οι ιδιοι πραγματικα να μας ενταξουν στην Ευρωπη η οχι; Αν ειναι να ερχονται και να με λενε βρωμιαρη, να αρνουνται να κουρεψουν ενα μη βιωσιμο δημοσιο χρεος το οποιο ανοητως χρωθηκαμε, μαλιστα κατα μεγαλο μερος ακριβως για να πληρωνουμε γερμανικες ιδιωτικες και κατασκευαστικες εταιριες και να αρπαζουν φιλετα του ελληνικου δημοσιου για ενα κομματι ψωμι, τοτε ναι προτιμω τουρκικη ηγεμονια αν η αυτοδιαθεση δεν ειναι δυνατη και συγγνωμη.

  Οποιος ντρεπεται που ειναι Ρωμιος και που κουβαλαει το ονομα της μακροβιοτερης αυτοκρατοριας στην ιστορια, η να καταθεσει γονιμες προτασεις για να προχωρησουμε η να πεταξει στα σκουπιδια την ρωμεικη ταυτοτητα του, να "φραγκεψει" και να σταματησει να μας πρηζει. Αλλο ομως καταθετω προτασεις και αλλο βριζω προτεινοντας εισαγωγη ευρωπαικου πνευματος. Καταθετω προτασεις σημαινει κανω αυτο που κανει π.χ. ο Βαρουφακης με το DiEM25 του οποιου ειμαι περηφανο μελος.

 • Ανώνυμος 47169

  31 Μαρ 2019

  Απόφαση «σταθμός» για τα αναδρομικά- Ανοίγει ο δρόμος για 1,5 εκατ. συνταξιούχους
  https://www.iefimerida.gr/news/488724/apofasi-stathmos-gia-ta-anadromika-anoigei-o-dromos-gia-15-ekat-syntaxioyhoys

  Όλα στις συντάξεις!
  Συνταιοδοτικό η μεγαλύτερη ξεφτίλα της ρωμιοσύνης από ιδρύσεως αυτής.

 • Ανώνυμος 47070

  10 Μαρ 2019

  Έδωσε μαθήματα πολιτισμού ο Γλέζος στο ευρωκοινοβούλιο:

  https://www.youtube.com/watch?v=k8R9iJC_2nM

  https://www.youtube.com/watch?v=BVtmCnLgnb0
  https://www.youtube.com/watch?v=Pdzx04EoQ2M
  https://www.youtube.com/watch?v=IOfn3KLjO0o

  https://www.youtube.com/watch?v=Uz6eA0xAnCc
  Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη.
  Εννοεί: Σας την πουλάμε!

 • Ανώνυμος 47068

  10 Μαρ 2019

  Δεν είναι οι χειρότεροι αγαπητέ. Δεν ξέρουμε οι άλλοι που ανέφερες (Κύρκος, Γλέζος κ.λπ.) τί θα έκαναν στην πράκη, διότι δεν τους είδαμε στην πράξη.
  Ποτέ μην λες ποτέ.

 • Ανώνυμος 47066

  10 Μαρ 2019

  Αγαπητέ 47055,
  Όσο και να σε ενοχλεί η συζήτηση για "αυθεντική" αριστερά ή μη , αυτή η "ομάδα" που συζητάς του ΣΥΡΙΖΑ από Τσίπρα μέχρι Λαφαζάνη και Βαρουφάκη είναι η χειρότερη ! Είναι η χειρότερη διότι για να φτάσει από το 4% στο 34% μάζεψε ότι χειρότερο κυκλοφορούσε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και μπαίνουμε στην ουσία της περίπτωσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τηρουμένων των αναλογιών ότι οι ΟΘΩΜΑΝΟΙ στην πτώση του Βυζαντίου. Για το πλίατσικο οι χειρότεροι των παλιών κατοίκων με μίσος για όλους και για όλα με αρχηγό πρώην Βυζαντινό ευγενή (βλέπω πρώην Αριστερό) επιδόθηκαν σε μια καταστροφή από μίσος και φυσική βλακεία που βύθισε την Ανατολική Μεσόγειο ( των Ρουμσ και Αράβων) σε έναν θεοκρατικό μεσαίωνα, που ούτε ο προφήτης Μωάμεθ δεν είχε φανταστεί .
  Θα έκαναν άλλοι διαφορετικά? Σε οικονομικό επίπεδο μάλλον όχι, διότι δεν βλέπω να υπάρχουν εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης. Όμως σε πολιτικό επίπεδο δεν νομίζω ότι θα βιάζονταν κανείς τόσο πολύ να υπογραψει με Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία. Ας ελπίζουμε ότι δεν ασχοληθεί με Κύπρο.
  Επιθυμούν οι Ελληνες την Ένωση με την Τουρκία? Αν κάποιοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο ισχύει και ότι η πλειοψηφία των Ελληνων πολιτών τρεφει (ανεξαρτήτως επίγνωσης ή όχι) αγάπη για τους Ανατολικούς μας γείτονες τότε δεν νομιζω ότι έχει καποιο νόημα να συνεχίσει την αναγνωση διότι μιλάμε απλά για αγεφύρωτη διασταση απόψεων και ερμηνείας δεδομένων. Πρακτικά πάντως το ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε 4 χρόνια στην εξουσία διότι αποδέκτηκε την παραμονή στην ΕΕ και οι Έλληνες έπαψαν τις αντιδράσεις στο Σύνταγμα κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι απλά για να μέινουν δίπλα στην "μισητή" Γερμανία. Οι μόνοι που πραγματικά μισουν τους πάντες, συμπεριλαμβανόμενης της ΕΕ είναι οι Χρυσαυγίτες, μέχρι να δημιουργηθεί μια αντίστοιχη φίλια ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο βέβαια.
  Και βέβαια όλη η υπόθεση της ανάρτησης ήταν :
  "Οι Έλληνες είναι Τούρκοι που νομίζουν ότι είναι Ιταλοί" . Και η αλήθεια αυτή δεν έχει "γενετική βάση" καθόσον είναι πιθανότερο οι Τούρκοι να είναι Ελληνογενείς και Αρμενογενείς πληθυσμοί παρά το αντίθετο. Έχει όμως μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ βάση: 200 χρόνια αυτοτραυματισμών δεν κατάφεραν να αποβάλουν την Οθωμανική αντίληψη από σημαντική μερίδα των Ελλήνων. Όχι διότι οι Οθωμανοί αντιπροσωπεύουν απαραίτητα αυτοί και μόνοι την βαρβαρότητα αλλά κυρίως διότι θέτουν το νοητό όριο μεταξύ δύο κόσμων του Ορθολογισμού και του Συναισθηματικού Εγωκεντρισμού. "

  Αν κάτι πρέπει οι Βαλκάνιοι να αποτάξουν για να μην παραμένουν υπανάπτηκτοι είναι οι Οθωμανικές τους "παραδόσεις" που τόσο αγαπά η Ρεπούση, ο Ράμα και λοιποί νεο-σκοταδιστές . Αυτό είναι το βασικό δίλημα που ο κάθε Βαλκάνιος καλείται να απαντήσει τα τελευταία 150 χρόνια και όχι το ψευτοδίλημα Αριστερά ή Δεξιά.
  Καλή συνέχεια

 • Ανώνυμος 47057

  7 Μαρ 2019

  Και το κερασάκι στην τούρτα:
  "Επίσης ο Μανώλης Γλέζος είχε προτείνει την μετονομασία πλατείας σε πλατεία Κωνσταντίνου Κουκίδη."
  https://el.wikipedia.org/wiki/Κωνσταντίνος_Κουκίδης#Εκδηλώσεις_μνήμης

 • Ανώνυμος 47056

  7 Μαρ 2019

  «Η κυβέρνηση των τελευταίων ετών είχε κάποια χρησιμότητα. Έδειξε, σε όσους μπορούσαν να δουν, τι σημαίνει αριστερά· τι σημαίνει αριστερά στην κυβέρνηση: ανικανότητα, συστηματικά ψέματα, προπαγανδιστικό σφυροκόπημα, μίσος για τους αντιπάλους («ταξικούς» και ιδεολογικούς), αμορφωσιά, θράσος, ασέβεια στους θεσμούς, πελατοκρατία – όλα τα χαρακτηριστικά του αριστερού αυταρχισμού.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε αριστερή συμπεριφορά περιφρονώντας τον διαχωρισμό των εξουσιών και τους νόμους, επιχειρώντας character assassination των αντιφρονούντων και στηρίζοντας, άνευ όρων, καθεστώτα όπως εκείνο της Βενεζουέλας. Αυτή είναι η αριστερή συμπεριφορά.
  Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ήταν «φυσική»: όχι μόνο επειδή με τη λογική της αριστεράς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά επειδή σε όλη την Ευρώπη η αριστερά ευθυγραμμίζεται με την αντιευρωπαϊκή, λαϊκή, εθνικιστική δεξιά. (Το σημείο απόκλισης είναι το Ισλάμ και οι μετανάστες: στα ζητήματα της οικονομίας και της παγκοσμιοποίησης συμφωνούν). Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υπακούσει στις ευρωπαϊκές εντολές δεν τον καθιστά φιλοευρωπαϊκή δύναμη: η ιδεολογία του είναι αντιευρωπαϊκή και η πρακτική των ευρωβουλευτών του στις Βρυξέλλες το αποδεικνύει καθημερινά (στριφνότητα και ασχετοσύνη).
  https://www.in.gr/2019/03/07/politics/paraskinio/arthro-ksyrafi-apo-tin-soti-triantafyllou-ton-syriza-mathame-ti-simainei-aristera-stin-kyvernisi/

  Ενδιαφέροντα αυτά, αλλά η Σώτη δεν αναφέρει το κυριώτερο από όλα, που είναι αυτό που έγραψα προηγουμένως, ότι δηλαδή ο Τσίπρας υλοποίησε την εντολή που είχε από τον λαό της ρωμιοσύνης (βλέπε: παλιά γενιά), με τίμημα την υπερφορολόγηση. Εδώ βέβαια ακόμα και λόγιοι όπως η Σώτη κάνουν την πάπια, διότι κύριοι δεν δαγκώνουμε το χέρι που μας ταίζει (κοινωνία, πολιτική κ.λπ.).

 • Ανώνυμος 47055

  7 Μαρ 2019

  Αγαπητέ 47054.

  Αδράττω την ευκαιρία να αναφέρω πόσο πολύ με ενοχλεί το "δεν είναι αυτοί οι γνήσιοι αριστεροί, δεν είναι αυτή η σωστή δεξιά" και τα συναφή.
  Βγαίνουν για παράδειγμα παρανοικοί όπως ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου και ενδεχομένως και ο Βαρουφάκης και λένε ότι ο Τσίπρας δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική αριστερά και ότι οι συριζαίοι δεν είναι πραγματικοί αριστεροί και κομμουνιστές. Συγγνώμη, δηλαδή ο Λαφαζάνης αντιπροσωπεύει την πραγματική αριστερά; Μπουρδολόγοι, που αν είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα! Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες. Η αριστερά και ο κομμουνισμός που αντιπροσωπεύει ο Σύριζα είναι η πραγματική εν Ελλάδι αριστερά. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές και ρεαλιστές, αυτή είναι η αριστερά της ρωμιοσύνης, μέχρι εκεί μπορεί να πάει, οποιοσδήποτε άλλος αριστερός ήταν στην θέση τους θα έκανε τα ίδια ή και χειρότερα.
  Ο Τσίπρας έχει κάνει ό,τι μπορεί να ικανοποιήσει αυτούς που τον ψήφισαν: να πάρει δηλαδή τα δάνεια από τους κουτόφραγκους βάζοντας ταυτόχρονα το ελάχιστο δυνατό χέρι στο κομματικό-πελατειακό κράτος του φαραωνικού συνταξιοδοτικού και του υδροκέφαλου δημοσίου. Και μέχρι εδώ τα έχει καταφέρει περίφημα, διότι αυτή ήταν η εντολή που είχε πάρει από τον λαό της ρωμιοσύνης (βλέπε: παλιά γενιά). Φυσικά το τίμημα ήταν η υπερφολόγηση, ένα λογικό και αναμενόμενο τίμημα.
  Ας δεχτούμε επιτέλους την αλήθεια ως έχει και ας αφήσουμε τις φαντασιώσεις του τύπου: τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα και πολύ διαφορετικά. Όχι δεν θα μπορούσαν να ήταν και πολύ διαφορετικά τα πράγματα με Φλωράκη, Κατράκη, Κύρκο, Γλέζο και άλλους κομμουνιστορωμιούς.

  " Κατά την προσωπική μου πάλι άποψη κομμουνιστες δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα καθόσον δεν υπήρξε βιομηχανία και εργατική τάξη σημαντικού μεγέθους, απλά αστυφιλία"
  Συμφωνώ. Να πούμε εδώ όλη την αλήθεια. Ούτε πατριώτες δεξιοί υπήρξαν. Η αριστερά της ρωμιοσύνης είναι το ίδιο αστεία με την δεξιά της. Θα πρότεινα μια μελέτη της ιστορίας της ευρωπαικής δεξιάς και της ευρωπαικής αριστεράς με την αντίστοιχη δεξιά και αριστερά της ρωμιοσύνης την περίοδο του δευτέρου μισού του 20ού αιώνα. Καμία συνάφεια μεταξύ τους. Απλά δεν φτάνουν οι καρέκλες του κρατικού μηχανισμού για όλους, την επάνδρωση του οποίου εποφθαλμιούν και οι μεν και οι δε.

  " Χαρακτηριστική η δήλωση συμβούλου Ερντογάν "Οι Έλληνες προτιμούν την ένταξη στην Τουρκία από την ΕΕ"."
  Σωστός ο σουλτάνος.

  «Αν κάνουμε ένα γκάλοπ στους δρόμους και ρωτήσουμε τους ανθρώπους: «Θέλετε την Ευρώπη»; Δεν θα βρείτε πολλούς που να σας πουν «θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, γιατί η χώρα μας δεν είναι έτσι πολιτισμικά πολύ προς την Ευρώπη». Ήμασταν μέχρι πρότινος η μόνη ορθόδοξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα μπήκανε οι Βούλγαροι κλπ. Έχουμε άλλες παραδόσεις εμείς, συνορεύουμε με την Ανατολή. Είμαστε του Παπαδιαμάντη. Ο Παπαδιαμάντης είχε πάει ταξίδι στην Αθήνα από τη Σκιάθο και γυρίζοντας με ένα μεγάλο καΐκι και περνώντας από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, βγήκε έξω να τον θαυμάσει και βλέπει τον ναό του Ποσειδώνα κάνει τον σταυρό του και λέει: «Γκιουλ», που σημαίνει ωραίο στα τούρκικα. Αυτή είναι η Ελλάδα. Να θαυμάζεις τον ναό του Ποσειδώνα, να κάνεις το σήμα του σταυρού και να αναφωνείς στα τούρκικα.
  https://www.tovima.gr/2015/06/11/afieromata/g-mpezos-oloi-eimaste-ligo-pasok/

  Γλέζος και σημαία:
  https://www.youtube.com/watch?v=s3wcpQn_znA

  Κύρκος για ηγέτες της αριστεράς:
  https://www.youtube.com/watch?v=PlzJ5peqi5E
  Και ο Κύρκος ήταν αστέρι φυσικά.

  https://www.iefimerida.gr/news/481357/o-grigoris-lamprakis-apo-1961-eihe-katalavei-ti-hreiazetai-gia-na-vgeis-voyleytis

  Χάρυ Κλυν κηδεία:
  https://www.youtube.com/watch?v=EQKIDEJ27NU

  "και 4 για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός"
  https://www.iefimerida.gr/news/483535/omologia-yp-amynas-syzygoi-ypoyrgon-taxideyoyn-me-kyvernitika-aeroskafi

  Και μουσικό διάλειμμα:
  https://www.youtube.com/watch?v=80hRfTG3_as
  https://www.youtube.com/watch?v=04o_C98fnxU

 • Ανώνυμος 47054

  6 Μαρ 2019

  Κομμουνιστές ήταν ο Φλωράκης, ο Κατράκης, ο Μίκης αριστεροί γενικά ήταν ο Κυρκος, ο Κωσταντόπουλος, ο Αντώνης Μπριλάκης, ο Γλεζος ,ο Λαμπράκης αλλά και πολλοί συνήθως σεμνοί άνθρωποι κάποιοι επώνυμοι όπως πχ ο Φωτόπουλος κάποιοι ανώνυμοι όπως ο "φούρναρης", ο "μπακάλης" ο "περιπτεράς" της γειτονιάς μου. Τι κοινό βλέπεις 47049 με τον Φίλη, Ρεπούση, κα Τασία και Τσίπρα?

  Άντε να δεχτώ ότι ο Κοτζιας είχε κάτι στο ταραγμένο μυαλό του που δεν μας έδωσε να το καταλάβουμε όταν οραματίζονταν τα ειρηνικά Βαλκάνια! Ο Πολάκης τι στα κομμάτια είχε στο μυαλό του όταν έριχνε αριμάνειες ζεϊμπεκιες και μετά εβριζε κάθε δημοσιογράφο που τόλμησε να ασχοληθεί μαζί του?!!

  Νεοκουμμουνιστές είναι μεγάλη "κουβέντα" και μάλλον θα ανιχνέυονταν διεθνώς στις αλλαγές των ΚΚ μετά την εισβολή των σοβιετικών τακνς στην Πράγα και ελλαδικά με την φράση του Η.Ηλιου "θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα" ενάντια στην αξία της αστικής βίας.
  Εδώ να μιλάμε το πολύ για μετα-κουμμουνιστές . Μετακουμμουνιστές με διάρκεια θα ονόμαζα του Κινέζους αφού εφάρμοσαν καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής με κουμμουνιστικές αρχές διοίκησης αλλά και πάλι αυτός είναι ένας αυθαιρετος προσωπικός ορισμός, μιας και συνήθως ο μετα-κομμουνισμός αναφέρεται στην χρονική περίοδο χαοτικής μεταμόρφωσης των πρώην σοβιετιών. Κατά την προσωπική μου πάλι άποψη κομμουνιστες δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα καθόσον δεν υπήρξε βιομηχανία και εργατική τάξη σημαντικού μεγέθους, απλά αστυφιλία, ενώ οι Έλληνες γεωργοί φτωχοί μεν παρέμειναν σταθερά μετά την Οθωμανική περίοδο μικρο-ιδιοκτήτες, ακόμη και ως καταπατητές δημόσιας γης.

  "Ντουρκορωμιοί" πιθανόν διότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά μια ακατανόητη αγάπη για ότι "ανατολίτικο" στους τρόπους και στην διοίκηση (προληπτικές προσαγωγές πχ) και μια υποκριτική αηδια προς ότι "δυτικό" ή Ευρωπαϊκό.

  Στην αρχή της κρίσης ένας πικρόχολος γερμανός πολιτικός επανέλαβε μια σκληρή αλήθεια του Λόρδου Βύρωνα "Οι Έλληνες είναι Τούρκοι που νομίζουν ότι είναι Ιταλοί" . Και η αλήθεια αυτή δεν έχει "γενετική βάση" καθόσον είναι πιθανότερο οι Τούρκοι να είναι Ελληνογενείς και Αρμενογενείς πληθυσμοί παρά το αντίθετο. Έχει όμως μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ βάση: 200 χρόνια αυτοτραυματισμών δεν κατάφεραν να αποβάλουν την Οθωμανική αντίληψη από σημαντική μερίδα των Ελλήνων. Όχι διότι οι Οθωμανοί αντιπροσωπεύουν απαραίτητα αυτοί και μόνοι την βαρβαρότητα αλλά κυρίως διότι θέτουν το νοητό όριο μεταξύ δύο κόσμων του Ορθολογισμού και του Συναισθηματικού Εγωκεντρισμού. Χαρακτηριστική η δήλωση συμβούλου Ερντογάν "Οι Έλληνες προτιμούν την ένταξη στην Τουρκία από την ΕΕ" . Μια φράση που τεριάζει απόλυτα με την ρήση του οινοπότη Μπουτάρη ότι τους Ευρωπαίους τους βλέπει σαν συνέταιρους αλλά τους Τούρκους ως φίλους"

  Και για να το πάμε λίγο πιο πέρα ας αναλογιστούμε ότι 150-200 χρόνια Φραγκοκρατίας καίτοι γεωπολιτικά καταστροφικά, άφησαν πίσω τους Κάστρα, Λιμάνια, Μοναστήρια, Εκκλησίες, Έργα Τέχνης , Ερωτόκριτους, και ενταγμένους φραγκολεβαντίνους ενώ 400+ χρόνια Οθωμανισμού άφησαν πίσω τους θεοκρατία, θρησκευτικά και φυλετικά μίση, αμόρφωτους χωριάτες και αλυτρωτικά πάθη. Αν όμως ρωτήσεις την Ντουρκορωμιά Σία θα φτύσει την Δύση και θα εκθιάσει την Οθωμανική της Κληρονομιά.

  ΝΤΟΥΡΚΟΡΩΜΙΟΙ λοιπόν σκέτο για να μην στριφογυρνούν και οι "κομμουνιστές" στον τάφο τους!!!!

 • Ανώνυμος 47049

  5 Μαρ 2019

  Να πούμε ότι είναι νεοκομμουνιστές ντουρκορωμιοί για να είμαστε κάπου στη μέση και να τους ικανοποιήσουμε όλους.

  https://i.postimg.cc/HWKJCSsf/kimjongtsipras.jpg
  https://i.postimg.cc/Lsbq6v3Y/prwtiforaapo.jpg
  https://i.postimg.cc/cCZds82t/Tsipras2012.jpg

 • Ανώνυμος 47048

  5 Μαρ 2019

  Αγαπητέ ανώνυμε 47047
  Αποσπασμα από το λογο στην Ελληνική Βουλής της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου 14-6-2018 (https://www.syriza.gr/article/id/75110/Omilia-ths-Sias-Anagnwstopoyloy-kata-th-syzhthsh--epi-ths-protashs-dyspistias-kata-ths-Kybernhshs.html)
  " Το 1913 υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Μιλάτε συνέχεια για ιστορία, μόνο που ιστορία δεν ξέρετε. Τι αναγνωρίζει η Ελλάδα με την υπογραφή της και τι έχει πετύχει; Ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος τότε στην ηγεσία της χώρας. Αναγνωρίζει η Ελλάδα μετά από πολλούς κόπους, μετά από πάρα πολλές μάχες, μετά από πολλές αντιπαραθέσεις των Βαλκάνιων ότι, παιδιά, εμείς έχουμε ειρήνη εδώ. Καταρρέει ο κόσμος δίπλα μας, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά εμείς τα βρίσκουμε μεταξύ μας και μοιραζόμαστε μία κληρονομιά, την Οθωμανική Βυζαντινή, τη μεγάλη Μακεδονία. "
  Αυτοί δεν είναι ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ούτε καν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ είναι Νεο-Οθωμανοι ! Απλά εκμεταλευτηκαν τον πόνο του Έλληνα ψηφοφόρου αδιακρίτως πολιτικών πεποιθήσεων (εξ ού και η συμμαχία με ΑΝΕΛ) .
  Μην βρούμε στο τέλος ότι τα "μυστικά" κονδύλια του Κοτζια ήταν ενισχυσεις του Ερντογάν !

 • Ανώνυμος 47047

  5 Μαρ 2019

  Κομμουνιστές είναι βρε.
  Μα τί νεο-οθωμανούς λέει το άτομο, θα μας τρελάνει;

  https://www.youtube.com/watch?v=GD3mUQyfnZA

 • Ανώνυμος 47045

  5 Μαρ 2019

  Είναι τουλάχιστον αστείο να ονομάζει κανείς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ρωμιούς! Νεο-Οθωμανους και πολύ τους πέφτει....

 • Ανώνυμος 47042

  4 Μαρ 2019

  Ναι ρε. Μ' αρέσει! Μην κουράζονται τα καμάρια μας των Δήμων και των Περιφερειών. Δεν θέλω λέμε. Ουουου ξεφτίλες. Όσοι έφυγαν, καλά έκαναν. Τι ρε, να τσίζουν το δημοσιουπαλληλίκι που ταίχουμε εμείς οι μαλάκες που έμειναν εδώ είτε από επιλογή είτε από ανάγκη; Ου ρε. Καλά μάς κάνουν. Κι άλλο!

 • Ανώνυμος 47041

  4 Μαρ 2019

  https://www.iefimerida.gr/news/482859/pethane-o-proin-ypoyrgos-oikonomikon-dimitris-koyloyrianos
  https://www.youtube.com/watch?v=4ONchKmNdBM

  Να υπενθυμιστεί ότι η ανασύσταση της ΜΟΜΑ είναι έργο του (συγ)Καμμένου.

 • Ανώνυμος 47039

  4 Μαρ 2019

  Εμάς εδώ στο Ελλαδιστάν μας αρέσουν οι ΜΟΜΑ και όποιου δεν του αρέσει να φύγει, να πάει αλλού.
  Αχάριστοι ανθέλληνες, παλιοκανίβαλοι, αντί να κάνετε το σταυρό σας που ζείτε στο καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη.
  Θέλουμε περισσότερες ΜΟΜΑ, όχι 7, καμιά 700ριά. ΜΟΜΑ και ξερό ψωμί.

  https://www.youtube.com/watch?v=9e0DjVMcB1Q

  Και για να ευθυμήσουμε λίγο:
  https://www.youtube.com/watch?v=dTPcBG38ZjQ