ΛΥΚΟΙ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ

Γιατί πληρώνει
η χρεωκοπημένη Ρωμιοσύνη
την αναβάθμιση των F-16


Κι ενώ μαίνεται ο μιντιακός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με όλα τα προεκλογικά παρελκόμενα, τις φυγαδεύσεις τούρκων στρατιωτικών και τις φυλακίσεις ελλήνων αξιωματικών, «χαίρονται οι λύκοι στην αναμπουμπούλα».

Τους τελευταίους τρεις μήνες στην ─απ’ ότι όλα δείχνουν και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου─ στημένη όξυνση των πνευμάτων, οι μεγαλονταβατζήδες του πλανήτη κάνουν χρυσές δουλειές.


Εγχώρια παπαγαλάκια ακροδεξιών αποχρώσεων σιγοντάρουν στην όξυνση των πνευμάτων και πυροδοτούν τις εθνικές φαντασιώσεις του κόσμου με:

● Τις δήθεν επιβεβαιωμένες προφητείες αγίων.

● Την απονομή αξιωμάτων σε αμφιλεγόμενα ηρωικά ιστορικά πρόσωπα της Ρωμιοσύνης.

● Τη συντήρηση τεταμένου κλίματος τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο με τη γειτονική Τουρκία.

● Διάφορα άλλα λαϊκίστικα τερτίπια, στα οποία κατά καιρούς καταφεύγει η Ρωμιοσύνη, προκειμένου να πετύχει τους ανήθικους στόχους της.

Απ΄ ότι φαίνεται, όλα έγιναν όπως ακριβώς είχαν προγραμματισθεί και η λαϊκή κοινή γνώμη έχει πείσει τον εαυτό της ότι χρειάζεται να σφίξει ακόμα περισσότερο το ζωνάρι για την αγορά όπλων, η χρήση των οποίων θα την προστατεύσει από οποιαδήποτε τουρκική απειλή.

Τα κονδύλια εγκρίθηκαν. Η μερίδα του λέοντος φυσικά, κατατέθηκε ήδη στις αμερικάνικες τράπεζες. Ό,τι ενδεχομένως περίσσεψε υπό τη μορφή μίζας, ρουσφετιού και υπο-τραπέζιων δοσοληψιών, ως συνήθως καταλήγει στα κατάλληλα χέρια, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα (ήτοι φωτογραφικό φακό) της CIA, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα ληφθέντα στοιχεία σε μεταγενέστερους χρόνους υπό μορφή εκβιασμών (το έργο το έχουμε ξαναδεί...).

Τέλος, κάποιες αξιοθρήνητες ένστολες φιγούρες, που έχουν χάσει προ πολλού την υπόληψή τους κυνηγώντας «αξιώματα», αρκούνται σε προαγωγές και στην απονομή παρασήμων, η αξία των οποίων δεν υπερβαίνει τα δύο ευρώ. Είναι αυτοί που υπέγραψαν για την προμήθεια. Για να μη κατηγορούμε όμως μόνο αυτή την ομάδα ανθρώπων, τόσο η πλειοψηφία των υπόλοιπων ανώτατων αξιωματικών που δεν ήταν στις επιτροπές, όσο και ο αγελαίος λαός, θα επικροτούσαν και θα υπέγραφαν ανετότατα για την αναγκαιότητα της εν λόγω προμήθειας.

Δυστυχώς, η χώρα αυτή είναι άξια της τύχης της, που διαμορφώνεται τόσο από την πολιτική βούληση ενός λαού, ο οποίος δεν διαθέτει κρίση, όσο κι από τις ενέργειες θεσμικών οργάνων που πείθονται από το όραμα μιας «λαμπρής καριέρας», την απονομή κούφιων τίτλων που ντοπάρουν την αυταρέσκεια κενών ανθρώπων και την αύξηση των χρηματικών απολαβών τους με πληθωριστικό χρήμα, η αξία του οποίου συνήθως εξισώνεται εντέχνως από τους οικονομικούς μηχανισμούς του κράτους με την ανάλογη αύξηση των φόρων, είτε με την άμεση φορολόγηση επί τη αναλήψει του ποσού είτε με την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάποιων βασικών καταναλωτικών αγαθών.


Έχει κατανήσει γραφικό να ακούμε από άτομα που «περαίωσαν ευδοκίμως την καριέρα τους», κατά τη διάρκεια της οποίας συνήθιζαν να λένε σε όλα «ναι», προκειμένου να κρατήσουν τη θεσούλα τους και να μη τους τη φάει κανείς άλλος, ότι:

─ Mου μείωσαν την άλλοτε παχυλή σύνταξη και μου πελέκησαν το εφ’ άπαξ που μου δώσανε.

Εμείς τους απαντούμε:

─ Ας πρόσεχες. Εσύ πιάστηκες κορόϊδο. Σκέψου όμως και εμάς, που υποφέρουμε εξ αιτίας σου...

Είναι σοφός αυτός, που κάποτε είχε πει ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας δημιουργεί υπαλλήλους, της Αγγλίας δημιουργεί κυρίους και της Ελλάδας δημιουργεί θεσιθήρες».ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


3 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 45697

  19 Μαΐ 2018

  Είσαι ολίγον τι άσχετος με τα αμυντικά θέματα. Ασχολήσου με τα άλλα θέματα που και κάτι ψιλολές. Και μην πιάνεις στο στόμα σου τους στρατιωτικούς, γιατί είσαι έξω από το χωρό και λες βλακείες. Μην υποφέρεις τόσο πολύ εξαιτίας εμάς των Στρατιωτικών, χαλάρωσε και λίγο.

 • Ανώνυμος 45600

  30 Απρ 2018

  Η επίκληση ενός κινδύνου, κοινού για όλο το ρωμαίικο έθνος βολεύει τους πάντες. Συσπειρώνει τον αφελή λαουτζίκο, προσφέρει ανοχή στην ούτως ή άλλως αντιπαθή κυβέρνηση, επιφέρει κέρδη σε εταιρίες παραγωγής πολεμικού υλικού, και τέλος τις απαραίτητες μίζες στους επιτήδειους. Ολοι λοιπόν, ευχαριστημένοι. Κανείς, δεν διαμαρτύρεται. Κατά τα άλλα, τον Αύγουστο μάλλον θα θριαμβολογήσουμε την έξοδο ενός χρεοκοπημένου κρατιδίου από τα μνημόνια, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως αν είναι αναγκαίο - ποιός αμφιβάλλει; - οι δανειστές μας θα μάς ξανά δανείσουν μία και ξέρουμε σαν Ρωμιοί, καλά την στάση του επαίτη. Πόση παρακμή και ανεμοζάλη εγκεφάλου, μπορούμε να αντέξουμε ακόμη;..

 • Bielidopoulos

  30 Απρ 2018

  Ο λόγος της αναβάθμισης των F-16 είναι οι μίζες και ίσως η κάποια στήριξη από μέρους των αμερικάνων στα εθνικά θέματα, αν και αυτό δεν είναι απόλυτα βέβαιο (η στήριξη).
  Μην ξεχνάμε ότι οι αμερικάνοι ακύρωσαν τα εξοπλιστικά συμβόλαια με τους τούρκους. Και το πρόβλημα είναι τί θα γίνει με την μοιρασιά μεταξύ των νικητών μετά την πτώση του ISIS. Από τη μια είναι η συμμαχία Συρίας (Ασάντ), Ιράκ, Ιράν, Ρωσία και από την άλλη οι δυτικοί σύμμαχοι με αρχηγό τις ΗΠΑ. Στη μέση και οι κούρδοι. Αναλόγως τη μοιρασιά συνεπάγονται και κάποια γεωπολιτικά συμφέροντα και οι ΗΠΑ φυσικά δεν μπορούν να μείνουν απέξω. Η κατάσταση για την ώρα είναι ένα κουβάρι. Αφού οι Κούρδοι πολέμησαν (μαζί με άλλους) το ISIS, θέλουν τουλάχιστον κάποια αυτονομία. Έλα όμως που οι Κούρδοι αποτελούν κόκκινο πανί για τους τούρκους (όχι μόνο τον Ερντογάν). Και έλα που οι αμερικάνοι και οι ρώσοι φαίνεται να γλυκοκοιτάζουν τους κούρδους. Και αυτός είναι ο λόγος που ο Ερντογάν είναι με το παλούκι στον ποπό και δεν ξέρει με ποιον να τα βάλει. Εδώ βέβαια οι ρωμιοί κολυμπάνε στη λιμνούλα τους, νομίζοντας ότι ο Ερντογάν τους επιβουλεύεται, οι μυστικές υπηρεσίες τους επιβουλεύονται, οι μεγαλονταβατζήδες του πλανήτη τους επιβουλεύονται, αλλά οι ουσιαστικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα αλλού, σε Συρία και Ιράκ. Τελικά ο καθένας λέει και γράφει ότι του κατέβει. Μαύρα μεσάνυχτα έχουν οι ρωμιοί από τις διεθνείς σχέσεις και τα οικονομικά.

  https://en.wikipedia.org/wiki/International_military_intervention_against_ISIL#International_coalitions_against_ISIL
  https://en.wikipedia.org/wiki/International_military_intervention_against_ISIL#Military_aid_to_Kurds_and_Iraqis