ΛΙΓΔΑΝΙΑΣΗ

Η νέα αρρώστια
της Ρωμιοσύνης


Ξεκινάω με κάτι που πιστεύω και υποστηρίζω όλη μου τη ζωή. Παιδεραστές, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών και κάθε λογής βρωμόψυχων ατόμων που εκμεταλλεύονται ή και κακομεταχειρίζονται παιδιά, πρέπει όχι μόνο να τιμωρούνται παραδειγματικά αλλά και τα αδικήματά τους να μην παραγράφονται ποτέ. Ίσως ακούγεται αντιδημοκρατικό, αλλά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με την επαναφορά της ποινής του θανάτου γι’ αυτά τα άτομα.

Σαφώς και θα πρέπει να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Σαφώς και οι αποδείξεις για την ενοχή τους θα πρέπει να είναι ακλόνητες και πέραν κάθε αμφισβήτησης. Αν όμως οι αμερόληπτοι και αυστηρά επιλεγμένοι δικαστές για τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων, κρίνουν πως αυτές οι απάνθρωπες, αποτρόπαιες πράξεις όντως τελέστηκαν, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας οίκτος.

IMAGE DESCRIPTIONΤο κράτος οφείλει όχι μόνο να εντοπίζει τις πιάτσες αυτών των καθαρμάτων αλλά να παρέχει και κάθε είδους προστασία σε κάθε θύμα, ειδικά αν πρόκειται για παιδί ανεξάρτητα αν είναι ντόπιο ή προσφυγόπουλο. Οι γονείς θα πρέπει να γίνονται φίλοι με τα παιδιά τους και να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ώστε τα παιδιά να μιλούν και να μην νοιώθουν ενοχές στο να περιγράψουν οτιδήποτε ύποπτο τους έχει συμβεί. Στο πίσω μέρος του μυαλού του επίσης, ο κάθε γονιός θα πρέπει να έχει και την περίπτωση ο θύτης να προέρχεται από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον. Ένα αθώο χάδι σ’ ένα παιδί μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο αθώο.

Αυτή όμως είναι η μία πλευρά. Υπάρχει σαφώς και η άλλη. Τελευταία βλέπουμε διάφορους no name, no count και wannabies, ανθρώπους δηλαδή από τον κόσμο του θεάματος (αποτυχημένους «καλλιτέχνες», «δημοσιογράφους», «τραγουδιστές», επί το πλείστον παντελώς ατάλαντους) να βρίσκουν την ευκαιρία να αυτοπροβληθούν, να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, μπας και κερδίσουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς αναγνωρισιμότητα, ώστε να βρουν καμιά δουλίτσα ή να ταΐσουν το αρρωστημένο «εγώ» τους. Μπορεί να στοχεύουν και στα δύο. Τίποτα δεν αποκλείεται. Πολλές φορές ακούγονται αστείες ιστορίες για άντρες που κάποιοι τους βίαζαν μέχρι τα 27 τους,
IMAGE DESCRIPTIONγια γυναίκες που είχαν σχέσεις φιλίας με κάποιον επώνυμο για καιρό και μετά από χρόνια αυτός τους την «έπεσε» κι αυτές έπεσαν από τα σύννεφα γιατί δεν το περίμεναν.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν πρέπει να θεωρείται βιαστής ένας άνδρας που φλερτάρει κόσμια μια ενήλικη γυναίκα. Ούτε και πρέπει να θεωρείται πρόστυχος όταν τις εκφράζει τα συναισθήματά του. Ο εκ φύσεως άνδρας εντυπωσιάζεται από μια ωραία γυναίκα και θέλει να συνάψει σχέση μαζί της. Σαφώς και θα πρέπει αυτό το κάνει κόσμια και συνάμα να ξέρει, πως πρέπει να σταματήσει αν εισπράττει άρνηση.

Γιατί λοιπόν να κατακρίνεται, να χλευάζεται και να υφίσταται την δολοφονία του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του; Δεν θα πρέπει να τιμωρείται η κάθε επίδοξη καταγγέλλουσα ή ο κάθε επίδοξος καταγγέλλων; Όχι μόνο θα πρέπει, αλλά και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι υποδειγματικός.

Εννοείται πως αυτές οι δύο πλευρές του θέματος δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά.
Αναμφισβήτητα, η πρώτη πλευρά του θέματος είναι απείρως πιο σοβαρή, απεχθής και επικίνδυνη.

Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται στον λεγόμενο καλλιτεχνικό χώρο. Ενυπάρχει σε κάθε χώρο ανθρώπινης δραστηριότητας και μάλιστα συνοδεύεται πολλές φορές από στυγνούς εκβιασμούς για απώλεια εργασίας, ακόμα και απώλεια ζωής. Όμως, ο καλλιτεχνικός χώρος παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα ενδεχομένως μιας χαλαρότητας στον τρόπο έκφρασης, που κατ’ εμέ κακώς υπάρχει και δικαιολογείται. Δεν θα έπρεπε.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που χρήζει άμεσης προσοχής από την πολιτεία. Η υπουργός Πολιτισμού, που θυμίζει έντονα παλαιοημερολογίτισσα νοσοκόμα που ξέμεινε από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οφείλει να παραιτηθεί άμεσα. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι γνώριζε και δεν μίλησε. Είναι όμως ένοχη, που διόρισε έναν άνθρωπο χωρίς να εξετάσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την προσωπικότητά του και τις δραστηριότητές του. Είναι επίσης ένοχη που δήλωσε «εξαπατημένη». Αν ένας πολιτικός παραδέχεται ότι εξαπατήθηκε, δεν κάνει για πολιτικός που καλείται να εκπροσωπεί, να διοικεί και να αποφασίζει για έναν ολόκληρο λαό. Φυσικά, ευθύνη έχουν και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν.

Τι να περιμένει κανείς όμως από μια χώρα, όπου η ανικανότητα βασιλεύει και η αξιοκρατία δολοφονείται καθημερινά. Τι να περιμένει κανείς από μια χώρα, που το μόνο που απασχολεί τους πολιτικούς της ταγούς είναι η επικοινωνιακή διαχείριση κι όχι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του λαού; Ποιανού λαού, θα μου πείτε και δίκιο έχετε. Αγελαίος, απαίδευτος, βολεψάκιας και δοξομανής. Αυτό που θέλει είναι να διοριστεί το Δημόσιο, να κάθεται και να πληρώνεται, να βγαίνει στη σύνταξη από τα σαράντα του και να ασχολείται με το πέος και το αιδοίο όχι μόνο των επωνύμων, αλλά και των γειτόνων του.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν θα απέκλεια και την περίπτωση κάποιοι από τις καταγγέλλουσες και τους καταγγέλλοντες να βρεθούν στα ψηφοδέλτια κάποιων κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές. Δεν θα ένοιωθα καμία έκπληξη. Μα καμία, λέμε!


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


24 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 50475

  6 Μαρ 2021

  Προσθήκη στο 50437:
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης "κάνει παιχνίδι” στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς, με τις επιλογές των προσώπων που στελεχώνουν την κυβερνητική ομάδα, με το ύφος του, την έμφασή του στην πρακτική και όχι στην ιδεολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων, με τη μετριοπάθεια που επιδεικνύει και η προσπάθειά του αποδίδει. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
  https://www.capital.gr/arthra/3530304/blepontas-to-kinal-na-autoktonei

 • Ανώνυμος 50469

  5 Μαρ 2021

  Ας σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2020, η Κλέλια Ρένεση είχε εμφανιστεί με το ζεύγος Τσίπρα, σε ταβέρνα, στην Αίγινα.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/i-klelia-renesi-pairnei-ta-skiptra-apo-tin-antzy-samioy-ti-egrapse-kata-tis-kybernisis

  Αριστερά μπουμπούκια.

 • Ανώνυμος 50456

  1 Μαρ 2021

  Update στο 50422 και συγκεκριμένα εκεί που γράφω: "Το πρόβλημα με τους τουρκορωμιούς χατζηέλληνες είναι ότι αναθρέφονται με κουτοπονηριά και δεν νιώθουν τί εστί η αξιοπρέπεια και τα κότσια. Θεωρούν ότι στήνοντας κώλο θα πάνε μπροστά στη διεφθαρμένη κοινωνία της ρωμιοσύνης. Για αυτό και όταν τους καβαλάνε δεν βγάζουν άχνα, σε μερικούς μπορεί να τους αρέσει κιόλας.":

  Σοφία Μουτίδου : «Εσύ ρε μ@λ@@@ δεν ήσουν όταν μας γ@@@@σε από παντού»
  Επίθεση σε βάρος συναδέλφων της, οι οποίοι παρότι στηρίζουν τα θύματα βιασμού δεν θέλουν να μιλήσουν για όλα όσα γνωρίζουν εξαπέλυσε με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.
  https://www.in.gr/2021/03/01/life/fizz/sofia-moutidou-esy-re-ml-den-isoun-otan-mas-gse-apo-pantou/


  Αυτή είναι η νοοτροπία και κουλτούρα του ρωμιού, να την χαίρεται.
  Του αρέσει να τον παίρνει και κάνει υπομονή στα μουλωχτά, διότι ξέρει ότι αργότερα θα τον δίνει.
  Ρωμιοσύνη: μια βαθιά διεφθερμένη κοινωνία που αποτελείται από βαθιά διεφθαρμένους ανθρώπους.

 • Ανώνυμος 50454

  1 Μαρ 2021

  Update στο 50432:
  Eντονες φήμες για παραίτηση Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού -Μετά από καταγγελίες φοιτητών
  https://www.iefimerida.gr/politismos/stathis-libathinos-ethniko-theatro-paraitisi-dramatiki

 • Ανώνυμος 50443

  26 Φεβ 2021

  Special Edition: Δημήτρης Λιγνάδης (Oct 27, 2016)
  https://www.youtube.com/watch?v=TzxeRSuUKv4

  Χωρίς σχόλια.

  Δημήτρης Λιγνάδης: Έτσι θα διευθύνω το Εθνικό Θέατρο | 28/03/2020 | ΕΡΤ
  https://www.youtube.com/watch?v=PZ3GaHWJEm0

 • Ανώνυμος 50438

  25 Φεβ 2021

  https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2021/02/25_02-239x300.jpg

 • Ανώνυμος 50437

  25 Φεβ 2021

  @50436
  Βλέπουν ότι δεν μπορούν να φτάσουν τα ποσοστά των δεξιών και έχουν πάθει παραλήρημα. Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος όλα τα κάνει καλύτερα (οικονομία, πανδημία, εξωτερική πολιτική, νομοθεσία για τα πανεπιστήμια, ελληνοτουρκικά) από ότι οι προηγούμενοι (Τσίπρας, Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής), εκτός φυσικά από το φαραωνικό συνταξιοδοτικό και το υδροκέφαλο δημόσιο της ρωμιοσύνης που κανείς πολιτικός δεν θέλει να αγγίξει. Βλέπεις ακόμα και υπουργούς, που θα υπό άλλον αρχηγό θα ήταν για γέλια, να παράγουν έργο π.χ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κικίλιας, Αχιλλέας Καραμανλής ίσως κ.λπ.
  Όμως νιώθω ότι κάτι βαθύτερο τρέχει. Όσο ήταν το σοσιαλιστικό Πασόκ μπροστά κρατούσε το αριστερό ρεύμα υπό κάποιο έλεγχο ας πούμε (τρόπος του λέγειν δηλαδή αφού η αριστερή τρομοκρατία υπήρχε και τότε, βλέπε 17Ν, έστω και εξωθεσμικά). Τώρα χωρίς τον λαικισμό του Πασόκ που συσπείρωνε εντός του τα αριστερά γκρουπούσκουλα έχει σπάσει ο βόθρος και έχουν ξαμοληθεί οι αριστερές κουράδες, ένας ιδιότυπος αριστεροχουντικός τραμπισμός (fake news και αρλούμπες). Ο δε Τσίπρας έχει σημαντική ευθύνη διότι αποτελεί μέρος αυτών που συμβαίνουν και τα θρέφει. Ενδεχομένως να μην μπορεί να κάνει και αλλιώς λόγω του παρελθόντος του (καταληψίας, κατά φαντασία αντιστασιακός). Η ποιότητα πάντως των μπροστάρηδων της αριστεράς είναι χαμηλή: Τσίπρας, Πολάκης, Σκουρλέτης, Φίλης, Βαξεβάνης κ.ά. και οι βολεμένοι στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα πολιτιστικά (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, συγγραφείς, ποιητές κλπ.).

  https://i.postimg.cc/Wb0rp5pc/stalin-mitsotakis.jpg
  XD

  Ο ράπερ Υποχθόνιος απειλεί τον Ν. Ρωμανό (ΝΔ): Θες να φας στη μάπα καμία χρυσή από glock;
  Ο γνωστός ράπερ Υποχθόνιος ανέβασε σε στόρι μία από τις δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, στην οποία διαπίστωνε ότι ο χώρος των καλλιτεχνών έχει πολλούς αριστερούς. Ο Υποχθόνιος φάνηκε ότι ενοχλήθηκε από αυτή τη δήλωση, απαντώντας στον Νίκο Ρωμανό ότι και ο χώρος των ράπερς αριστεροκρατείται.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/ypohthonios-apeilei-ton-n-romano-nd-thes-na-fas-sti-mapa-kamia-hrysi-apo-glock

  Μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, σχετικά με τον Κώστα Κατσαφάδο, ότι έστειλε στο νοσοκομείο τον πρύτανη του ΠΑΠΕΙ παλαιότερα, ως μέλος της ΔΑΠ, διαψεύστηκε πανηγυρικά από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, αλλά και τον ίδιο τον υφυπουργό Ναυτιλίας.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-prytanis-toy-papei-diapseydei-tsipra-gia-katsafado

  Πιερρακάκης: «Αρκετά πια με τη διαχείριση των συμβόλων του εμφυλίου και της δικτατορίας»
  «Ο κόσμος τρέχει, και είτε θα τρέξεις και εσύ είτε θα επιλέξεις την ακινησία. Δεν μπορεί να εγκλωβιστούμε σε αυτήν τη ρητορική» πρόσθεσε. Ο υπουργός επισήμανε ότι «η επαναστατικότητα είναι στον πυρήνα της επιστημονικής σκέψης», αλλά αυτή «μεταφράστηκε πολλές φορές λανθασμένα σε ''επαναστατική γυμναστική'', σε χτίσιμο κομματικών στρατών μέσα στα πανεπιστήμια». Τα ανώτατα ιδρύματά μας, είπε, θα πρέπει να απελευθερώσουν το σπουδαίο δυναμικό, τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχουν, καθώς είναι ο σπουδαιότερος μηχανισμός μείωσης ανισοτήτων στην Ιστορία, ο ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας στην Ιστορία.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/pierrakakis-arketa-diaheirisi-symbolon-emfylioy-diktatorias

  Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν πρόκειται να βρεθεί εμβόλιο για το λαϊκισμό σας
  Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός προσκόμισε στην Ολομέλεια δύο φωτογραφίες από πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Σε αυτές απεικονίζονταν ξεκάθαρα άνθρωποι που φυλάσσουν τα πανεπιστήμια. «Θέλω να σας δείξω δύο φωτογραφίες. Είναι δύο κέντρα ελέγχου εικόνας και πληροφορίας. Ξέρετε που είναι; Το ένα στο Κέιμπριτζ και στην Οξφόρδη. Αυτή είναι η εικόνα όλων των σύγχρονων πανεπιστημίων. Αστυνομία πανεπιστημιακή υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Και μάλιστα ένοπλη. Και πείτε μου σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχει η εικόνα που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια», σημείωσε με νόημα.
  https://www.ethnos.gr/politiki/145530_mitsotakis-se-tsipra-den-prokeitai-na-brethei-embolio-gia-laikismo-sas

  «Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:
  • Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.
  • Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει «καμία δήλωση μετάνοιας» απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.
  • Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/antiexoysiastes-dimitri-koyfontina-katadromiki-nd

  ΥΓ1: Τα παραπάνω νέα, εκτός από το πρώτο, είναι κάμποσες ημέρες παλιά.
  ΥΓ2: glock είναι το πιο δημοφιλές πιστόλι που κυκλοφορεί παγκοσμίως.

 • Ανώνυμος 50436

  25 Φεβ 2021

  Συνέχεια από σχόλιο 50435,
  οι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό (συριζα), οι δημοσκοπήσεις δεν τους δίνουν ούτε στο μισό ποσοστό της ΝΔ, και αυτοί τον χαβά τους; τρέχουν να βρούν ευήκοα αυτιά σε κάτι ψώνια αντιεξουσιαστές και τρομολάγνους . Εκτός τόπου και χρόνου. Θέλουν και δικομματισμό τρομάρα τους.
  Αρκετά!
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 50435

  25 Φεβ 2021

  Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες στο σχόλιο 50432,
  μου κάνει εντύπωση ο χυδαίος και χωρίς αρχές λόγος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικές της χουντικής και προχουντικής περιόδου.
  Σταματώ εδώ, γιατί έχω αρχή να μη ασχολούμαι και πολύ με τα ελληνικά κόμματα. Δεν ψηφίσω καν, βαριέμαι..

 • Ανώνυμος 50434

  25 Φεβ 2021

  Λίγο χιούμορ:
  https://www.youtube.com/watch?v=37F2v0HaTW4
  https://www.youtube.com/watch?v=-B6c7_DUN4I

 • Ανώνυμος 50433

  25 Φεβ 2021

  Μουσικό διάλειμμα: Arno Elias - El Corazon.
  https://www.youtube.com/watch?v=jHtauE-5eL8

 • Ανώνυμος 50432

  25 Φεβ 2021

  Φάκελος: σταλινοφασίστες της φασιστεράς, προειδοποίηση προς τους αναγνώστες: ακολουθεί βαρύ φορτίο.

  Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής Αλέξη;
  Είναι ένας πολιτικός, ένας νυν ή πρώην πρωθυπουργός, παιδεραστής επειδή φωτογραφήθηκε με έναν σκηνοθέτη σε μια παράσταση;
  https://www.in.gr/2021/02/21/apopsi/apokalypsi-eisai-paiderastis-aleksi/

  «Το 1998 το ΣΕΗ είχε αποβάλει διά βίου τον Γιώργο Κιμούλη για αντισυναδελφική συμπεριφορά», αναφέρει ο Σπύρος Μπιμπίλας.
  Όμως η προηγούμενη διοίκηση παραδόξως τον ενέγραψε ξανά στο σωματείο, δεν γνωρίζω πώς και γιατί. Ήταν ένα περιστατικό που ούτε εγώ δεν θυμόμουν, μας το θύμισαν οι δημοσιογράφοι».
  https://www.tovima.gr/2021/02/20/society/spyros-mpimpilas-to-sei-eixe-apovalei-to-1998-dia-viou-ton-giorgo-kimouli/

  Επεξήγηση για όσους δεν κατάλαβαν το παραπάνω: Προηγούμενη διοίκηση είναι του Στάθη Λιβαθηνού, διορισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή του (τ)Σύριζα. Οι ξεδιάντροποι φασιστεροί είχαν ξαναβάλει στο σωματείο τον Κιμούλη με χουντικό τρόπο, όταν το σωματείο τον είχε αποβάλλει διά βίου από το 1998 για αντισυναδελφική συμπεριφορά..
  Κράτος εν κράτει το παρακράτος της αριστεράς εν Ελλάδι!

  Σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας,από όπου αποφοίτησε αριστούχος με Μ.Α.
  Βραβεύτηκε με το Βραβείο Κριτικών Μόσχας για τη διπλωματική του παράσταση Οι Ρόζενγκραντς και Γκίλντενστερν πέθαναν.
  Στις 23 Απριλίου 2015 ορίστηκε με απόφαση του Αν. Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, θέση που διατήρησε μέχρι και τον Αύγουστο του 2019, οπότε και τον διαδέχτηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης.
  https://el.wikipedia.org/wiki/Στάθης_Λιβαθινός

  Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Κύριε Λιβαθινέ σας φτύνω κατάμουτρα»
  «Καταπέλτης» η εξομολόγηση του ηθοποιού για τα όσα έζησε από τον γνωστό σκηνοθέτη Στάθη Λιθαβινό
  https://www.in.gr/2021/02/13/life/fizz/panagiotis-mpougiouris-kyrie-livathine-sas-ftyno-katamoutra/

  Ετσι, Φιλιππίδης, Χαϊκάλης, Λιγνάδης είναι τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο. Όμως, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχει φύγει από το… κάδρο ο Γιώργος Κιμούλης. Μετά τις πρώτες καταγγελίες για άσχημη συμπεριφορά, άγριο bulling σε ηθοποιούς, βρίσιμο και βιαιοπραγία ορισμένες φορές, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν βρίσκεται καθόλου στην επικαιρότητα.
  Κάποιοι μιλούν για ολική ανατροπή και για προσπάθεια να στηριχθεί από φίλους του προκειμένου να μην υποστεί την ίδια ζημιά το όνομά του με των παραπάνω συναδέλφων του.
  https://www.in.gr/2021/02/16/life/fizz/giorgos-kimoulis-epixeirisi-stiriksis-stin-ypothesi-ton-kataggelion-se-varos-tou/

  Οταν ο Νίκος Βούτσης, ως πρόεδρος της Βουλής, καλούσε επισήμως τον Δημ. Λιγνάδη σε εκδήλωση για τον Μαντέλα
  https://www.iefimerida.gr/politiki/otan-o-nikos-boytsis-os-proedros-tis-boylis-kaloyse-episimos-ton-dim-lignadi-se-ekdilosi

  Τι έγραφε ο Γεωργουσόπουλος για τον Λιγνάδη
  Ο κύριος Γεωργουσόπουλος στο άρθρο του στα ''Νέα'' τον Αύγουστο του 2019 μιλά για τον πρώην μαθητή του, το παιδί που γνωρίζει κυριολεκτικά από την κούνια του, και γράφει «τώρα ως διευθυντής ο Λιγνάδης πιστεύω ότι θα είναι ο ανανεωτής του θεσμού».
  Οι αναρτήσεις της Ελενας Ακρίτα
  ''Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι εργάτης του θεάτρου άοκνος. Εχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, πριν αναλάβει τα ηνία του Εθνικού Θεάτρου. Εν ολίγοις, τον ξέραμε και από χθες''».
  https://www.iefimerida.gr/zoi/mendoni-o-dimitris-lignadis-einai-enas-epikindynos-anthropos
  https://www.iefimerida.gr/politismos/lina-mendoni-lignadis-akrita-georgoysopoylos

  Τι είπε ο Τσίπρας για βιασμούς «στο Εθνικό Θέατρο»
  Φωνάζοντας, στη Βουλή, κατά του νομοσχεδίου που βάζει μια σειρά στα ΑΕΙ, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:
  «Μας είπατε σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, ότι γίνονται βιασμοί στα πανεπιστήμια. Μήπως τα μπερδέψατε με το Εθνικό Θέατρο;».
  Τι είπε, εν ολίγοις, ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις Μητσοτάκη για βία, ναρκωτικά και βιασμούς εντός των ΑΕΙ, στα οποία πρέπει να μπει φρένο; Ότι βιασμοί γίνονται στο Εθνικό Θέατρο, όχι στα πανεπιστήμια.
  Εν τω μεταξύ, κανείς από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν διανοήθηκε να «χρωματίσει» πολιτικά τις αποκαλύψεις. Ούτε να θυμίσει ότι ο Κιμούλης ήταν στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ ή διορίστηκε στο «Νιάρχος». Ή να «χτυπήσει» στον Τσίπρα ότι ο Χαϊκάλης υπήρξε υφυπουργός του. Να θυμίσω μόνο ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έριξε στα μαλακά τους βιαστές της φοιτήτριας στο ΑΠΘ.
  https://www.iefimerida.gr/politiki/ti-eipe-o-tsipras-gia-biasmoys-sto-ethniko-theatro

  https://www.youtube.com/watch?v=fffWG2eCgyU
  Τί έπαθε ο Τσίπρας και είναι έτσι φουσκωμένος. Έκανε μπότοξ στη μάπα του ίσως. Δεν τον βλέπω καλά τον Μπαζάνενα, θα θέλει διαζύγιο. Καλά τραγούδα.

  Λαθροχειρία της «Αυγής»: Έκοψαν την Κονιόρδου από τη φωτογραφία με τον Λιγνάδη
  Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Λυδία Κονιόρδου συνεργάστηκαν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πέρσες», η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2020.
  https://www.in.gr/2021/02/22/greece/ekopsan-tin-koniordou-apo-ti-fotografia-ton-lignadi-stin-aygi/
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-mitsotakis-sygkrinei-tin-kommeni-foto-tis-aygis-me-praktikes-stalin

  Οι σταλινοφασιστικές μέθοδοι της αριστεράς..

  «Όταν τα επιχειρήματα της Αριστεράς ξεφτίζουν, αυτή επιστρατεύει την τρομοκρατία, πολλοί που διαφωνούν μαζί της αντιμετωπίζονται με συκοφαντίες, λάσπη, ακόμη και με λογικές «ξέρουμε πού μένεις», αναφέρει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, σε συνέντευξή της στο σάιτ Liberal.gr.
  Η αριστερά στην Ελλάδα έχει πλέον συγχωνευτεί με τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο ο οποίος ταυτίζεται με την τρομοκρατία σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής. Η αριστερή τρομοκρατία έχει δύο παραδοσιακές πλευρές: η μία είναι η ένοπλη, αυτή που υπηρετούν οι δολοφονικές ομάδες· η άλλη είναι η ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική την οποία υπηρετεί ολόκληρη η παράταξη προσπαθώντας να κλείσει το στόμα του κάθε διαφωνούντος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αμαθείς μάζες· υστερική και αγράμματη νεολαία: το κοινό του είναι ο όχλος, όχι ο πολίτης.
  Ήδη, η αριστερά, η οποία εκφράζει περίπου τον μισό πληθυσμό, προσπαθεί να καταλύσει τη δημοκρατία».
  https://www.iefimerida.gr/politiki/soti-triantafylloy-o-tsipras-agkaliazei-gkroypoyskoyla-kai-meli-tis-agelis-einai-se

  Οποία κατάντια… Έσκασε μια βόμβα που θα έπρεπε να έχει εκραγεί εδώ και δεκαετίες, αν δεν πρυτάνευε η υποκρισία, η «συναδελφική αλληλεγγύη», ο φόβος και η υστεροβουλία στον καλλιτεχνικό χώρο -«άσ' τα στο σκοτάδι, θα μας πάρει όλους η μπάλα…».
  Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) μας… καταπλήσσει, λέγοντας ότι «σαν τσουνάμι έρχονται στο Πειθαρχικό οι καταγγελίες!», και με… συναδελφική αβρότητα επιμένει (χωρίς να τον νοιάζει πόσους πείθει…) πως «όχι, δεν υπήρξε ομερτά, απλώς… άργησαν να ανοίξουν στόματα»!
  Ο ηθοποιός (και βουλευτής σήμερα του ΜέΡΑ25) κ. Σόλων Γρηγοριάδης… ξέσπασε λέγοντας δημόσια ότι «είναι στο θέατρο 35 χρόνια, και τα τελευταία 25 είχε βουίξει ο κόσμος!», και σπεύδοντας να καταγγείλει τον πρωθυπουργό και την υπουργό, ωρυόμενος «πώς επέλεξαν τον συγκεκριμένο για επικεφαλής του Εθνικού;» Μα, φίλτατε… πονηρέ πολιτευτή, «είχε βουίξει ο κόσμος…» ΣΑΣ, αλλά το βουητό δεν αφήσατε να ακουστεί και στον έξω κόσμο!
  https://www.iefimerida.gr/politiki/katantia-theatranthropoi-mperdeyoyn-ypokrisia-me-ypokritiki

 • Ανώνυμος 50431

  25 Φεβ 2021

  Καμμένος όσο δεν πάει. Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
  Μην ρωτάς μακάκα.

 • Ανώνυμος 50430

  25 Φεβ 2021

  Όλα τα καταλαβαίνω, απλά σου επισημαίνω πόσο νούμερο είσαι.
  Εμβόλια, γιατροκαβλίες, ποσταρίσματα από βικι, ατέλειωτα λινκς και προτάσεις για ταινίες.
  Ζήσε στο μίζερο κόσμο σου ρε θύμα, κι άσε μας εμάς, μας ζαλίζεις συνέχεια τα φρύδια με τις γεροντικές και λόγω αμαμίας εμμονές σου, μας προτείνεις και ταινίες?
  Και μόνο που τις προτείνεις εσύ, είναι λόγος να μην τις δούμε.
  Τι φαντάζεσαι, ότι περιμένει ο κόσμος να προτείνεις ταινία και να τρέχει να τη δει?
  Ούτε τα ποσταρίσματά σου πρέπει να διαβάζουν. Με το που το ξεκινάς, μυρίζεται λαλακία.
  Πόσο στόκο έχει επιτέλους ο εγκέφαλός σου?

 • Ανώνυμος 50429

  25 Φεβ 2021

  Μην ποστάρεις βρε καμμένε, τί δεν καταλαβαίνεις μπετόβλακα.

 • Ανώνυμος 50428

  25 Φεβ 2021

  Aφού δεν βλέπω, όπως λες, δεν θα τα δω. Θα εμβολιαστώ πάντως.
  Μήπως σου μοιάσω κιόλας. Τέτοια ευρυμάθεια...
  Όλα τα ξέρεις, όλα τα μαχαιρώνεις. Προτείνεις και έργα.
  Μα πόσα κιλά λαλάκας είσαι?

 • Ανώνυμος 50427

  24 Φεβ 2021

  Τί να δεις βρε ψεκασμένε, εδώ δεν βλέπεις μπροστά σου.

 • Ανώνυμος 50426

  24 Φεβ 2021

  Τι είπες τώρα;
  Θα εμβολιαστώ και θα τρέξω να τα δω!

 • Ανώνυμος 50425

  24 Φεβ 2021

  Να με συγχωράτε αλλά ξέχασα να συμπεριλάβω το Happy Death Day (2017).

 • Ανώνυμος 50424

  24 Φεβ 2021

  Συμφωνούμε Γιάννη για θανατική ποινή κ.λπ.)

  https://www.youtube.com/watch?v=Y4cn5Z0MnWg
  https://www.youtube.com/watch?v=3xJAxL8Zp3I

  Κλασσικό πλέον μια και έγινε αναφορά σε παπάδες:
  https://www.youtube.com/watch?v=wsqwz5VlHH4

  Ας προτείνω ταινία με δράση και ικανοποιητικό σενάριο.
  Μετά το Groundhog Day (1993) και το Edge of Tomorrow (2014) δείτε και το Boss Level (2020) με τον Φρανκ Γκρίλο.
  https://www.imdb.com/title/tt7638348/
  Enjoy.

 • Ανώνυμος 50423

  24 Φεβ 2021

  Συμφωνώ με το σχόλιο 50422 (ξέρω ανθρώπους, που διεκδίκησαν την αξιοπρέπεια τους με τίμημα την υγεία τους).

  "Ξεκινάω με κάτι που πιστεύω και υποστηρίζω όλη μου τη ζωή. Παιδεραστές, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών και κάθε λογής βρωμόψυχων ατόμων που εκμεταλλεύονται ή και κακομεταχειρίζονται παιδιά, πρέπει όχι μόνο να τιμωρούνται παραδειγματικά αλλά και τα αδικήματά τους να μην παραγράφονται ποτέ. Ίσως ακούγεται αντιδημοκρατικό, αλλά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με την επαναφορά της ποινής του θανάτου γι’ αυτά τα άτομα"

  "Το κράτος οφείλει όχι μόνο να εντοπίζει τις πιάτσες αυτών των καθαρμάτων αλλά να παρέχει και κάθε είδους προστασία σε κάθε θύμα, ειδικά αν πρόκειται για παιδί ανεξάρτητα αν είναι ντόπιο ή προσφυγόπουλο"

  Διαφωνώ με την επαναφορά της θανατικής ποινής. Άλλωστε, ποιος θα τολμήσει να την επαναφέρει; Φοβάμαι πως και εδώ θα υπάρξουν δύο μέτρα σταθμά και δύο σταθμά. Ορισμένες φορές, οι δράστες είναι άτομα υπεράνω υποψίας..
  Κε Παπαδόπουλο, έχεις ακουστά για την "ιερή" πιάτσα; Όλη την ξέρουν και λίγοι μιλούν. Αν ο καλλιτεχνικός χώρος παρουσιάζει ιδιαιτερότητα μια φορά, ο χώρος της εκκλησίας την παρουσιάζει δέκα φορές. Είναι ο χώρος που αναλαμβάνει να πλάθει τα μυαλά των παιδιών και τον τρόπο σκέπτεσθαι, από την δημιουργία του κράτους της Ρωμιοσύνης.
  Ελάχιστα στόματα ανοίγουν όταν ο δράστης είναι ιερέας και όταν αυτές οι υποθέσεις φθάσουν στα δικαστήρια, οι ποινές είναι μικρές και σύντομα οι ιερείς βγαίνουν από την φυλακή εξ αιτίας.. σοβαρής της υγείας τους κλπ.
  Η δε ηγεσία της εκκλησίας, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα. Από κοντά και οι πολιτικοί, οι δικαστές και οι πιστοί.
  Βαριέμαι να δώσω συνδέσμους για συγκεκριμένες περιπτώσεις- όποιος θέλει ας κάνει έρευνα στη google.
  Να θυμίσω μόνο την περίπτωση της Έλενας Φραντζή στην Κύπρο (εντάξει η Κύπρος είναι διαφορετικό κράτος, αλλά η Ορθοδοξία είναι μία), θετή κόρη ιερέα, ο οποίος την βίαζε από παιδί. Φυλακίστηκε για δύο χρόνια, βγήκε, επέστρεψε στα καθήκοντα του και του δόθηκε δωρεά σπίτι από Μητροπολίτη γιατί "αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο άνθρωπος" .
  Η Έλενα αυτοκτόνησε στα 29 της χρόνια.

  Γιάννης • Ανώνυμος 50422

  24 Φεβ 2021

  Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι ρωμιοί και η παρωχημένη κουλτούρα τους. Ακολουθεί βαρύ φορτίο, είστε έτοιμοι; Πάμε.

  Το πρόβλημα με τους τουρκορωμιούς χατζηέλληνες είναι ότι αναθρέφονται με κουτοπονηριά και δεν νιώθουν τί εστί η αξιοπρέπεια και τα κότσια. Θεωρούν ότι στήνοντας κώλο θα πάνε μπροστά στη διεφθαρμένη κοινωνία της ρωμιοσύνης. Για αυτό και όταν τους καβαλάνε δεν βγάζουν άχνα, σε μερικούς μπορεί να τους αρέσει κιόλας.
  Αποκτώντας αξιοπρέπεια και κότσια, οπότε συμβαίνει κάτι ανήθικο οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράνε, να μην μένουν παθητικοί, να μην το κρύβουν. Εκεί πατάνε ρωμιοί τύπου Κιμούλη (αριστερός νευρικός κουραδόμαγκας). Ο άνθρωπος πρέπει να αντιδρά (όχι με την έννοια των μπαχαλάκηδων/αντιεξουσιαστών), αυτό πρέπει να είναι το μότο του πραγματικού ανθρώπου. Η άμεση αντίδραση όταν θίγονται βασικές ανθρώπινες αρχές είναι χαρακτηριστικό των αξιοπρεπών ανθρώπων.
  Οι ρωμιοί οφείλουν να απομπολέσουν την παρωχημένη και ξεφτιλισμένη κουλτούρα τους. Αυτή η νοοτροπία γέννησε αργά και σταθερά το φαραωνικό συνταξιοδοτικό που έστησαν οι νταβατζήδες της παλιάς γενιάς, διότι τους χρωστάμε επειδή μας γέννησαν. Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράττουν οι παλιοί συντάξεις Ελβετίας από ένα κράτος με οικονομία Βουλγαρίας. Αυτό το διαχρονικό απόστημα του "χρωστάνε επειδή τους γεννήσαμε" πρέπει επιτέλους να σπάσει. Τώρα η (β)ρωμιοσύνη έχει μια ευκαιρία να το σπάσει, για να δούμε αν θα το κάνει.

  Καταλειφός: Η γενιά μας να ζητήσει συγγνώμη από την νεότερη για τα λάθη που συνεχίσαμε
  Ο σπουδαίος άνθρωπος του θεάτρου σχολιάζοντας τις καταγγελίες για κακοποίηση στο θεατρικό σανίδι, τονίζει με την στωικότητα που τον διακρίνει ότι εκείνος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της γενιάς του οφείλουν να πουν «συγγνώμη» στους νεότερους ηθοποιούς
  https://www.in.gr/2021/01/28/greece/kataleifos-genia-mas-na-zitisei-syggnomi-apo-tin-neoteri-gia-ta-lathi-pou-synexisame/

  «Συμβαίνει και στην πολιτική – Για να δουλέψεις πρέπει να κοιμηθείς με έναν σκ@τογερο»
  https://www.iefimerida.gr/ellada/ap-gkletsos-kataggelies-politiki-prepei-na-koimitheis-me-enan-sktogero

  «Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. ‘Κόφτο! Θα σε βγάλω στα κανάλια’. Γέλαγε και χαϊδευόταν! ‘Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!’ είπε».
  «Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από το σβέρκο και με τράβηξε πάνω του».
  «Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν! Χέρια… πόδια ..γόνατα.. αγκώνες.. Υστερία. Σοκ. Κρίση! Στην αρχή του άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. Πάρτον! Πάρτον στο στόμα, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα».
  «’Άντε γ!.. που θες και ρόλο!’, με ‘έφτυσε’».
  https://www.in.gr/2021/02/12/greece/seksoualiki-parenoxlisi-nea-sokaristiki-kataggelia-gia-ton-petro-filippidi/

  Σε ό,τι αφορά τις διδακτικές μεθόδους του, η Α.Α λέει χαρακτηριστικά ότι «έβαζε τις κοπέλες να μαλώνουν και τα αγόρια να γλύφουν το πάτωμα. Τότε λέγαμε ότι μάλλον θα πρόκειται για αιρετικές μεθόδους ενός δημιουργικού καλλιτέχνη, λέει χαρακτηριστικά.
  https://www.in.gr/2021/02/23/greece/dimitris-lignadis-maxairoma-itan-apo-proin-syntrofo-tou-nea-martyria-apo-foititria-tou/

  Έτσι θέλει ο ρωμιός, να τον τσαλαπατάνε σαν σκουπίδι και να τον φτύνουν, μπας και ενεργοποιηθεί μέσα του το αίσθημα της αξιοπρέπειας. Βρε δώσε, δώσε!
  Χαρντ πενετρέισον!

  https://www.youtube.com/watch?v=WZlKKI1m0V0
  https://www.youtube.com/watch?v=Rxf6vX3vmnY
  https://www.youtube.com/watch?v=PMnEDAYlTUI

 • Ανώνυμος 50420

  24 Φεβ 2021

  https://i.postimg.cc/HxjJZfW5/lignadis.jpg

 • Ανώνυμος 50419

  23 Φεβ 2021

  Προβλέπω το όνομα Λιγνάδης να περάσει στην καθομιλουμένη εν Ελλάδι και στη λαική κουλτούρα ως συνώνυμο του παιδεραστή ή ως μειωτικό αστείο.
  Κάτι σαν τη φράση "έμεινα Παυλόπουλος", που σημαίνει έμεινα ακίνητος, απαθής.
  https://www.youtube.com/watch?v=u5OoXXh77k4

  Στημένο μου φαίνεται:
  https://www.youtube.com/watch?v=GljLSFMrBn4