ΚΡΑΤΟΣ:
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαρροή επίσημης έκθεσης
για την απάτη του κορονοϊού


Μια έκθεση, η οποία αμφισβητεί την εδραιωμένη αφήγηση για την υπόθεση της παγκόσμιας απάτης με τον κορονοϊό, διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.

Τα βασικότερα σημεία της έκθεσης είναι:

• Η επικινδυνότητα του COVID-19 υπερεκτιμήθηκε. Σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορονοϊό είναι ουσιαστικά αυτοί που θα πέθαιναν στατιστικά φέτος, επειδή έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους και τα αδύναμα σώματά τους δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε τυχαία καθημερινή πίεση, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 150 ιών που κυκλοφορούν σήμερα.

• Σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα τέταρτο του έτους, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 250.000 θάνατοι από το COVID-19, σε σύγκριση με 1,5 εκατομμύρια θανάτους (25.100 στη Γερμανία) κατά τη διάρκεια του κύματος της γρίπης 2017 / 2018.

• Ο κίνδυνος προφανώς δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν πολλών άλλων ιών. Αυτό που έγινε με τον κορονοϊό δεν ήταν κάτι παραπάνω από ψεύτικος συναγερμός.

• Κατά τη διάρκεια της κρίσης, το κράτος αποδείχθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους
παραγωγούς ψευδών ειδήσεων.378.334 τα θύματα από τον κορονοϊό.
650.000 τα θύματα από την εποχική γρίπη ετησίως.


Το θέμα όμως, γίνεται ακόμα χειρότερο:

• Η έκθεση επικεντρώνεται στις πολλαπλές και βαριές συνέπειες των μέτρων και προειδοποιεί ότι αυτά είναι πολύ σοβαρά.

• Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τα κρατικά μέτρα, παρά από τον ίδιο τον ιό.

• Το γερμανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επικεντρώνεται στον κορονοϊό κι αναβάλλει προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και καθυστερεί ή μειώνει τις θεραπείες για άλλες ασθένειες.

Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να απορρίψει την έκθεση ως «έργο κάποιου υπαλλήλου», και το περιεχόμενό της ως «προσωπική του γνώμη».

Ωστόσο, η 93 σελίδων έκθεση με τίτλο «Ανάλυση της διαχείρισης κρίσεων» έχει συνταχθεί από επιστημονική επιτροπή που διορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και αποτελείται από εξωτερικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες από αρκετά γερμανικά πανεπιστήμια.

Ήταν πρωτοβουλία μιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ονομάζεται Unit KM4 κι είναι υπεύθυνη για την «Προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας». Σε αυτή την μονάδα εργαζόταν ο Stephen Kohn, που διέρρευσε την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Οι συντάκτες της έκθεσης εξέδωσαν ήδη κοινό δελτίο τύπου στις 11 Μαΐου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις συμβουλές ειδικών και ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάσει επίσημα την κοινή δήλωση των εμπειρογνωμόνων:

Τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να φέρουν περισσότερη βλάβη από την ίδια την ασθένεια.

Στόχος τους πρέπει να είναι η προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαθεσιμότητα ιατρικής περίθαλψης και η υγεία ολόκληρου του πληθυσμού, όπως δυστυχώς συνέβη τώρα.

Εμείς, στην επιστημονική και ιατρική πράξη, βιώνουμε τις δευτερεύουσες βλάβες των μέτρων για τον κορονοϊό στους ασθενείς μας σε καθημερινή βάση.

Ζητάμε λοιπόν από το Υπουργείο Εσωτερικών, να σχολιάσει το δελτίο τύπου μας κι ελπίζουμε για μια σχετική συζήτηση σχετικά με τα μέτρα, η οποία θα οδηγήσει προς την καλύτερη δυνατή λύση για ολόκληρο τον πληθυσμό.


Μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει.

Τα γεγονότα, δυστυχώς, δικαιολογούν τις ανησυχίες των ειδικών.

Στις 23 Μαΐου η γερμανική εφημερίδα Das Bild κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Δραματικές συνέπειες των μέτρων για τον κορονοϊό. 52.000 εγχειρήσεις καρκινοπαθών καθυστέρησαν». Στο άρθρο, ένας γνωστός γιατρός προειδοποιεί ότι «θα νιώθουμε τις παρενέργειες της κρίσης του κορονοϊού για χρόνια».

Σε άρθρο της 15ης Μαΐου του Der Spiegel αναφέρεται ότι ο Stephen Kohn έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Του συστήθηκε μάλιστα, να βρει δικηγόρο, ενώ ο υπολογιστής του κατασχέθηκε.

Τα νέα της έκθεσης κυκλοφόρησαν στη Γερμανία τη δεύτερη βδομάδα του Μαΐου, αλλά ήδη από την τρίτη βδομάδα τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί σταμάτησαν να συζητούν το θέμα αρνούμενοι να το σχολιάσουν.

Εμβληματική ήταν η προσέγγιση που υιοθέτησε ο Günter Krings, εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer ― του αφεντικού του καταγγέλλοντος. Ερωτηθείς αν θα λάβει σοβαρά υπόψη του την έκθεση, απάντησε:

«Αν αρχίσετε να αναλύετε έγγραφα έτσι, πολύ σύντομα θα προσκαλέσετε τους τύπους με τα τενεκεδένια καπέλα σε κοινοβουλευτικές ακροάσεις».

Οι άνδρες με τα τενεκεδένια καπέλα –Aluhut στα γερμανικά– είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται, προκειμένου να περιγράψει ανθρώπους που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Πράγματι, ένα άρθρο του Der Spiegel, που ασχολείται με το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίων των μέτρων και των συνεπειών της διαρροής της έκθεσης, περιείχε τη λέξη «συνωμοσία» τουλάχιστον δεκαεπτά φορές! Και καμία συζήτηση για τα θέματα που έθεσε η ίδια η έκθεση.

Όπως σχολιάζει το Strategic Culture Foundation (German official leaks report denouncing corona as “A global false alarm”, 29.5.2020), οι γερμανοί άρχισαν να διαδηλώνουν εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας ήδη από τον Απρίλιο, αν και οι περιορισμοί στη Γερμανία ήταν συγκριτικά πιο ήπιοι σε σχέση με πολλές άλλες δυτικές χώρες.

Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος σε διαδηλώσεις κάθε σαββατοκύριακο, ακόμη κι όταν η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς.

Οι διαδηλώσεις δεν είναι μόνον ενάντια στα μέτρα. Αμφισβητούν ολόκληρο το αφήγημα του κορονοϊού και των επικεφαλής αυτού. Ειδικά, το ρόλο που παίζει ο Bill Gates, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ο πρώτος από τότε που ο Trump ανέστειλε τη συνεισφορά των ΗΠΑ).

Μια τέτοια μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη στις 9 Μαΐου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν για να εναντιωθούν στη νέα τάξη πραγμάτων.

Οι γερμανοί λένε όχι σε οποιαδήποτε οργουελική λύση που η κυβέρνηση μπορεί κάποια μέρα να επιβάλει ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», από τις εφαρμογές μαζικής παρακολούθησης έως τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.


Όπως φαίνεται, θα έχουμε συνέχεια σύντομα...ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


20 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 49105

  9 Ιουν 2020

  49091 = ρωμιός πολυμαθής, κοινώς: μπετόβλακας.

 • Ανώνυμος 49091

  7 Ιουν 2020

  Η απατη του κοροναιου, ηταν σχεδιασμενη εκ των προτερων η' στηθηκε επιμελως μετα τα πρωτα κρουσματα ?.. Σαφως και μονον ενας μπετοβλακας δεν θα πιστευε οτι το ολον θεμα ειναι σκετη απατη για να μας "φερμαρουν" αθορυβα ακομα ενα "σωτηριο" μνημονιο.. Αποδειξη τηςαπατης εινα οτι παλι "επιμελως" δεν εκαναν νεκροψια σε κανενα νεκρο της γριπης,

 • Ανώνυμος 49090

  5 Ιουν 2020

  Από το κακό στο χειρότερο πάτε στην ΕΕ, είσαι τελειωμένος ψεκασμένος Γαλανέ.

 • Ανώνυμος 49089

  5 Ιουν 2020

  Ξεφεύγεις φίλε, εγώ δεν έβρισα, ούτε γίδι σε είπα, ούτε λαλάκα, παρ΄ όλο που είσαι.

 • Ανώνυμος 49087

  5 Ιουν 2020

  https://www.capital.gr/health/3458797/isa-ora-na-ginoun-ta-aparaitita-embolia-sta-paidia-kai-tous-enilikes

  Έτσι.

  @49084
  Μη μιλάς γίδι.

 • Ανώνυμος 49084

  4 Ιουν 2020

  Mην τσιμπάς από τα παπαγαλάκια βρε προβατο κι εσυ

 • Ανώνυμος 49083

  4 Ιουν 2020

  Fake news η «Έκθεση – βόμβα από το Υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας» για υπερεκτίμηση του κορωνοϊού
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/06/03/germany-ministry-fake-report/

  Κατά των εμβολίων ήθελε να γράψει ο συντάκτης και ανέρτησε fake news.

 • Ανώνυμος 49081

  3 Ιουν 2020

  Μπεεεεε

 • Ανώνυμος 49080

  3 Ιουν 2020

  χαχαχαχα σωστά estimates με range 290 - 650, δεν σημαίνει στατιστική εκτίμηση με εύρος, σημαίνει πατάτες με τη ρίγανη ... γεια σου ρε προφέσορα μεγάλε ...

 • Ανώνυμος 49079

  3 Ιουν 2020

  Good wines, (καλα κρασα..., μιας και δεν το εχεις και πολυ το αγγλικο απ οτι φαινεται)

 • Ανώνυμος 49078

  3 Ιουν 2020

  Το έβαλα με κεφαλαία μπας και το δεις ρε μπάζακα !

  Αν ΔΕΝ είσαι ΑΛΜΠΑΝΗΣ, τις εκτιμήσεις θα τις συγκρίνεις ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, και τους εργαστηριακά επιβεβαιωμένους θανάτους ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ! Για τον κορονοϊο ακόμα στατιστικές μελέτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, μόνο εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θανάτοι !
  Καφετζήδες σαν και εσάς δεν μπορούν να συλλάβουν πως οι επιστημονικές συγκρίσεις γίνονται ΜΟΝΟ σε ΟΜΟΕΙΔΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !

 • Ανώνυμος 49077

  3 Ιουν 2020

  Μάθε αγγλικά και τα ξαναλέμε, δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
  Και βέβαια σύμφωνα με εκτιμήσεις, το έβαλες και με κεφαλαία. Δεν μπορούν να τους μετρήσουν έναν-έναν.
  Αλλά οι εκτιμήσεις που κάνουν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν, είναι ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν εξαιτίας της γρίπης 650 χιλ. τεμάχια.
  Μπεεεεε

 • Ανώνυμος 49075

  3 Ιουν 2020

  Ανώνυμος 49074 Χαζός είσαι ? Είπα εγώ πως οι 650 χιλιάδες ΔΕΝ είναι εκτίμηση του ΠΟΥ ?

  Άνοιξε τα στραβάδια σου και διάβασε προσεκτικά ΤΙ σου έγραψα και μετά κάνε το ίδιο με το λινκ του ΠΟΥ !

  UP TO 650 000 deaths annually are associated with respiratory diseases from seasonal influenza, according to new ESTIMATES by the United States Centers for Disease Control and Prevention (US-CDC), the World Health Organization and global health partners.
  This marks an increase on the previous global ESTIMATE of 250 000 – 500 000, which dates from over ten years ago and covered all influenza-related deaths, including cardiovascular disease or diabetes. The new figures of 290 000 – 650 000 deaths are based on more recent data from a larger, more diverse group of countries, including lower middle income countries, and exclude deaths from non-respiratory diseases.

 • Ανώνυμος 49074

  3 Ιουν 2020

  Ρε φίλε, με έκανες να ψάξω. Το νούμερο 650 χιλ. είναι από τον ΠΟΥ.
  Up to 650 000 people die of respiratory diseases linked to seasonal flu each year.
  https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-people-die-of-respiratory-diseases-linked-to-seasonal-flu-each-year
  Μήπως είσαι γιατρόκαβλος και κάηκες;

 • Ανώνυμος 49072

  3 Ιουν 2020

  Παίδες έχετε καταντήσει τη φράση freeinquiry συνώνυμο της παπάτζας . Δυστηχώς έχετε τόση σχέση με το θέμα όσο ο καφετζής επαρχιακού καφενέ με την μεταμοντέρνα ποίηση ! Θα προσπαθήσω να σας πληροφορήσω για το θέμα αλλά διατηρώ μεγάλη επιφύλαξη για το αν θα καταφέρετε να καταλάβετε κάτι ...

  Οι 650 χιλιάδες που έχετε κυκλώσει είναι το ΑΝΩ όριο στατιστικής εκτίμησης και όχι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι θανάτοι.
  Για να καταλάβετε λίγο πως λειτουργεί η επιστήμη, σε κάθε ασθένεια υπάρχει η εργαστηριακή επιβεβαίωση και η στατιστική εκτίμηση που πάντα σε αριθμό είναι μεγαλύτερη από την εργαστηριακή επιβεβαίωση, γιατί οι επιστήμονες θεωρούν (και σωστά) πως πάντα μεγάλος όγκων περιστατικών δεν φτάνει στην εργαστηριακή επιβεβαίωση !
  Για παράδειγμα στο λινκ που παραθέτω πιο κάτω βλέπετε την περσινη έκθεση του ΕΟΔΥ για την εποχική γρίπη στην οποία παρουσιάζει 154 εργαστηριακά επιβεβαιωμένους θανάτους από εποχική γρίπη και εν συνεχεία κάνει στατιστική εκτίμηση για τους συνολικούς θανάτους από εποχική γρίπη εκτιμώντας τους σε 1071 με διάστημα εμπιστοσύνης 90%. Όπως βλέπετε η στατιστική εκτίμηση είναι 5-6 φορές μεγαλύτερη από τους εργαστηριακά επιβεβαιωμένους θανάτους.

  Οπότε εσείς, κι ο κάθε καφετζής που με τη δύναμη του διαδικτύου και της αμετροέπειας γίνεται "ερευνητής", πάτε και συγκρίνετε εργαστηριακά επιβεβαιωμένες καταγραφές από τον κορονοϊο με άνω όριο στατιστικής εκτίμησης από εποχική γρίπη.

  https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/etisia_ekthesi_gripis_2018_2019.pdf

 • Ανώνυμος 49070

  3 Ιουν 2020

  Μαλακιούλες εις τη νιοστή.
  Οι νεκροί από κορονοιό είναι πολλοί ακόμα και με τα δρακόντεια μέτρα. Αν δεν είχαν παρθεί μέτρα θα είχαμε εκατόμβη και κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο.
  Μιλάμε για εκθετικά υψηλότερους θανάτους, αν ο Γαλανός ξέρει τί σημαίνει εκθετικά.
  Βλέπουμε ότι τα μέτρα για κορονοιό ταυτόχρονα σχεδόν εξαφάνισαν τη γρίππη.
  Οι θάνατοι από γρίππη είναι περίπου μισό εκατομμύριο παγκοσμίως ετησίως. Και η εποχιακή γρίππη δεν είναι κορονοιός.
  Αντί τώρα να καθόμαστε να εξηγήσουμε το ένα και το άλλο με λεπτομέρειες θα ήταν καλύτερα ο συντάκτης να κάτσει να διαβάσει πρώτα και να παιδευτεί.
  Παδεία δεν θέλει; Ας παιδευτεί λοιπόν, αντί να ποστάρει ασυναρτησίες.

 • Ανώνυμος 49069

  3 Ιουν 2020

  Άμα το λένε τα hoaxes...
  Tα καλύτερα παπαγαλάκια του συστήματος είναι.
  Ξύπνα! Για τον παρακάτω το λέω

 • Ανώνυμος 49068

  3 Ιουν 2020

  Γιατί ασχολείστε με ψευδείς δημοσιεύσεις;
  Γιατί δεν ελέγχετε τις πηγές σας πριν εκτεθείτε ανεπανόρθωτα με σχολιασμούς συνωμοσιολογίας;
  Δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό και ξένο τύπο κάνουν λόγο για "διαρροή απόρρητης έκθεσης" του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, τα μέτρα ενάντια στον νέο κορωνοϊό ήταν υπερβολικά. Ωστόσο η εν λόγω "απόρρητη έκθεση του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών" ήταν στη πραγματικότητα ένα κείμενο το οποίο περιείχε τις προσωπικές απόψεις υπαλλήλου του Υπουργείου.

  https:// www.facebook.com/ EllinikaHoaxes/posts/ 3449930325035798

 • Ανώνυμος 49067

  2 Ιουν 2020

  Παρ' ότι "πήρα το μέρος" του Bill Gates στο σχόλιο 49066, ας παραθέσω κι αυτό: https://youtu.be/wsnJn7IaesY

 • Ανώνυμος 49066

  2 Ιουν 2020

  Ενα ακαδημαϊκό ερώτημα: Τι νταλκά βαράει ο Bill Gates να θέλει να ελέγξει την ανθρωπότητα; Ηδη, διανύει την εσπερινή περίοδο της ζωής του, γιατί να συμμετέχει σε ένα εγχείρημα του ελέγχου των ανθρώπων μέσω των εμβολίων, όταν είναι σίγουρο πως αυτό δεν θα συμβεί ενώσω βρίσκεται στην ζωή. Για να τους ελέγχουν τα.. παιδιά του;
  Και γιατί είναι ύποπτο το γεγονός ότι τώρα- πιά - είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του ΠΟΥ; Θα ήταν καλλίτερα αν δεν προσέφερε βοήθεια;

  Μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει πως έχει μια μονόπλευρη αντίληψη για το πώς θα λυθούν τα παγκόσμια προβλήματα. Είναι προφανές πως επηρεάζεται από την "λογική" της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά σε όλη του την ζωή, με αποτέλεσμα να μιλάει συνεχώς για "προσωπικά ψηφιακά αρχεία", εμβόλια και τα παρόμοια, τα οποία θα δίνουν - υποτίθεται - στους ανθρώπους την δυνατότητα να έχουν και προσωπική ταυτότητα και να μπορούν να συμμετέχουν σαν μέλη της κοινωνίας, αλλά αυτό δεν τον καθιστά άνθρωπο με ύποπτα ελατήρια.
  Μήπως αυτό δεν κάνουμε όλοι μας; Οι ιερείς δεν θεωρούν τον θεό σαν μόνη λύση, οι επιστήμονες τις επιστήμες, οι πολιτικοί το κόμμα τους, οι φιλόσοφοι την φιλοσοφία κλπ;
  Οταν προβάλλονται τέτοιοι ισχυρισμοί, πρέπει να συνοδεύονται και από τις ανάλογες, αν όχι αποδείξεις, τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις.
  Σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του covid 19, με τις καραντίνες και τα lockdown, νομίζω πως η αλήθεια βρίσκεται ανάμεσα στα δύο άκρα: αυτών που λένε πως ο ιός ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος και αυτών που λένε πως τα μέτρα έπρεπε να είναι ακραία.
  Εννοείται πως θεωρώ τις λυσσασμένες προσπάθειες των ΜΜΕ να σπείρουν τον ακραίο τρόμο και πανικό, απεχθείς.
  Γιάννης Gates