ΚΡΑΤΟΣ:
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαρροή επίσημης έκθεσης
για την απάτη του κορονοϊού


Μια έκθεση, η οποία αμφισβητεί την εδραιωμένη αφήγηση για την υπόθεση της παγκόσμιας απάτης με τον κορονοϊό, διέρρευσε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.

Τα βασικότερα σημεία της έκθεσης είναι:

• Η επικινδυνότητα του COVID-19 υπερεκτιμήθηκε. Σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορονοϊό είναι ουσιαστικά αυτοί που θα πέθαιναν στατιστικά φέτος, επειδή έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους και τα αδύναμα σώματά τους δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε τυχαία καθημερινή πίεση, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 150 ιών που κυκλοφορούν σήμερα.

• Σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα τέταρτο του έτους, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 250.000 θάνατοι από το COVID-19, σε σύγκριση με 1,5 εκατομμύρια θανάτους (25.100 στη Γερμανία) κατά τη διάρκεια του κύματος της γρίπης 2017 / 2018.

• Ο κίνδυνος προφανώς δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν πολλών άλλων ιών. Αυτό που έγινε με τον κορονοϊό δεν ήταν κάτι παραπάνω από ψεύτικος συναγερμός.

• Κατά τη διάρκεια της κρίσης, το κράτος αποδείχθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους
παραγωγούς ψευδών ειδήσεων.378.334 τα θύματα από τον κορονοϊό.
650.000 τα θύματα από την εποχική γρίπη ετησίως.


Το θέμα όμως, γίνεται ακόμα χειρότερο:

• Η έκθεση επικεντρώνεται στις πολλαπλές και βαριές συνέπειες των μέτρων και προειδοποιεί ότι αυτά είναι πολύ σοβαρά.

• Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τα κρατικά μέτρα, παρά από τον ίδιο τον ιό.

• Το γερμανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επικεντρώνεται στον κορονοϊό κι αναβάλλει προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και καθυστερεί ή μειώνει τις θεραπείες για άλλες ασθένειες.

Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να απορρίψει την έκθεση ως «έργο κάποιου υπαλλήλου», και το περιεχόμενό της ως «προσωπική του γνώμη».

Ωστόσο, η 93 σελίδων έκθεση με τίτλο «Ανάλυση της διαχείρισης κρίσεων» έχει συνταχθεί από επιστημονική επιτροπή που διορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και αποτελείται από εξωτερικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες από αρκετά γερμανικά πανεπιστήμια.

Ήταν πρωτοβουλία μιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ονομάζεται Unit KM4 κι είναι υπεύθυνη για την «Προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας». Σε αυτή την μονάδα εργαζόταν ο Stephen Kohn, που διέρρευσε την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Οι συντάκτες της έκθεσης εξέδωσαν ήδη κοινό δελτίο τύπου στις 11 Μαΐου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις συμβουλές ειδικών και ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάσει επίσημα την κοινή δήλωση των εμπειρογνωμόνων:

Τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να φέρουν περισσότερη βλάβη από την ίδια την ασθένεια.

Στόχος τους πρέπει να είναι η προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαθεσιμότητα ιατρικής περίθαλψης και η υγεία ολόκληρου του πληθυσμού, όπως δυστυχώς συνέβη τώρα.

Εμείς, στην επιστημονική και ιατρική πράξη, βιώνουμε τις δευτερεύουσες βλάβες των μέτρων για τον κορονοϊό στους ασθενείς μας σε καθημερινή βάση.

Ζητάμε λοιπόν από το Υπουργείο Εσωτερικών, να σχολιάσει το δελτίο τύπου μας κι ελπίζουμε για μια σχετική συζήτηση σχετικά με τα μέτρα, η οποία θα οδηγήσει προς την καλύτερη δυνατή λύση για ολόκληρο τον πληθυσμό.


Μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει.

Τα γεγονότα, δυστυχώς, δικαιολογούν τις ανησυχίες των ειδικών.

Στις 23 Μαΐου η γερμανική εφημερίδα Das Bild κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Δραματικές συνέπειες των μέτρων για τον κορονοϊό. 52.000 εγχειρήσεις καρκινοπαθών καθυστέρησαν». Στο άρθρο, ένας γνωστός γιατρός προειδοποιεί ότι «θα νιώθουμε τις παρενέργειες της κρίσης του κορονοϊού για χρόνια».

Σε άρθρο της 15ης Μαΐου του Der Spiegel αναφέρεται ότι ο Stephen Kohn έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Του συστήθηκε μάλιστα, να βρει δικηγόρο, ενώ ο υπολογιστής του κατασχέθηκε.

Τα νέα της έκθεσης κυκλοφόρησαν στη Γερμανία τη δεύτερη βδομάδα του Μαΐου, αλλά ήδη από την τρίτη βδομάδα τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί σταμάτησαν να συζητούν το θέμα αρνούμενοι να το σχολιάσουν.

Εμβληματική ήταν η προσέγγιση που υιοθέτησε ο Günter Krings, εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer ― του αφεντικού του καταγγέλλοντος. Ερωτηθείς αν θα λάβει σοβαρά υπόψη του την έκθεση, απάντησε:

«Αν αρχίσετε να αναλύετε έγγραφα έτσι, πολύ σύντομα θα προσκαλέσετε τους τύπους με τα τενεκεδένια καπέλα σε κοινοβουλευτικές ακροάσεις».

Οι άνδρες με τα τενεκεδένια καπέλα –Aluhut στα γερμανικά– είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται, προκειμένου να περιγράψει ανθρώπους που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Πράγματι, ένα άρθρο του Der Spiegel, που ασχολείται με το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίων των μέτρων και των συνεπειών της διαρροής της έκθεσης, περιείχε τη λέξη «συνωμοσία» τουλάχιστον δεκαεπτά φορές! Και καμία συζήτηση για τα θέματα που έθεσε η ίδια η έκθεση.

Όπως σχολιάζει το Strategic Culture Foundation (German official leaks report denouncing corona as “A global false alarm”, 29.5.2020), οι γερμανοί άρχισαν να διαδηλώνουν εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας ήδη από τον Απρίλιο, αν και οι περιορισμοί στη Γερμανία ήταν συγκριτικά πιο ήπιοι σε σχέση με πολλές άλλες δυτικές χώρες.

Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος σε διαδηλώσεις κάθε σαββατοκύριακο, ακόμη κι όταν η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς.

Οι διαδηλώσεις δεν είναι μόνον ενάντια στα μέτρα. Αμφισβητούν ολόκληρο το αφήγημα του κορονοϊού και των επικεφαλής αυτού. Ειδικά, το ρόλο που παίζει ο Bill Gates, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ο πρώτος από τότε που ο Trump ανέστειλε τη συνεισφορά των ΗΠΑ).

Μια τέτοια μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη στις 9 Μαΐου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν για να εναντιωθούν στη νέα τάξη πραγμάτων.

Οι γερμανοί λένε όχι σε οποιαδήποτε οργουελική λύση που η κυβέρνηση μπορεί κάποια μέρα να επιβάλει ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», από τις εφαρμογές μαζικής παρακολούθησης έως τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.


Όπως φαίνεται, θα έχουμε συνέχεια σύντομα...ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ