ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ

Στήθηκε πάλι σκηνικό
παγκόσμιας τρομοϋστερίας


IMAGE DESCRIPTIONIMAGE DESCRIPTIONΓια Όσκαρ πρέπει να προταθεί ο νέος χολιγουντιανός ιός εκ Κίνας. Ο ιός των νυχτερίδων και του Batman, αλλά και του Aardvark. Μεταφέρθηκε, λένε, στους ανθρώπους από τις νυχτερίδες μέσω των μυρμηγκοφάγων, γνωστών ως παγκολίνων.

Το παραμύθι έχει προετοιμαστεί και πάλι πολύ καλά με νοσοκομεία, βίντεο, καραντίνες, λιποθυμίες στο δρόμο, κ.ά. ειδικά εφέ.

Και δεν είναι πρώτη φορά. Κάθε χρόνο, όλο και κάποια πανδημία υποτίθεται ότι θα ξεσπάσει. Θα προκληθεί παγκόσμια τρομοϋστερία και οι χώρες θα δαπανήσουν τεράστια ποσά για εμβόλια και υποδομές.

Θυμηθείτε: SARS, Ebola, γρίπη των πτηνών, γρίπη των χοίρων κ.ά.. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.


Ειδικά στη χρεωκοπημένη Ελλάδα, για την γρίπη H1N1 αγοράστηκαν διπλάσια εμβόλια από το συνολικό πληθυσμό της χώρας κι είναι ζήτημα αν έγιναν μερικές χιλιάδες. Καμία πανδημία δεν ξέσπασε, λίγοι μόνον ασθένησαν, αρκετοί εκ των οποίων ήταν εμβολιασμένοι. Παράλληλα, έγιναν ειδικές κατασκευές έξω από τα νοσοκομεία, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για την υποδοχή των ασθενών της υποτιθέμενης πανδημίας. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στις άλλες δυτικές χώρες.

Για το ξέσπασμα της φετινής πανδημίας, βάσει των δικών τους στατιστικών που παρουσιάζουν, σε μια πόλη πολλών εκατομμυρίων κατοίκων έχουν πεθάνει μερικές δεκάδες από μια γρίπη. Τι πιο φυσιολογικό; Από αναπνευστικές λοιμώξεις πεθαίνουν καθημερινά χιλιάδες ευπαθείς ασθενείς· οι περισσότεροι εκ των οποίων βέβαια, καταντούν ευπαθείς γιατί παίρνουν κατά κόρον χημικά φάρμακα και κάνουν σωρηδόν εμβόλια.

Πρόκειται για ένα κουβάρι αλληλοδιαπλεκόμενων συμφερόντων:

Κυβερνήσεις, φαρμακευτικές, ΠΟΥ, ιατρικό κατεστημένο, ΜΜΕ. Είναι μεγάλος ο τζίρος σε βάρος της οικονομίας και της υγείας των κοιμώμενων πολιτών.Στήθηκε το σκηνικό της νέας παγκόσμιας τρομοϋστερίας.


Παρακολουθούμε ειδήσεις σε όλα τα κανάλια. Εδώ και μέρες το θέμα του κορονοϊού είναι πάντα ένα από τα πρώτα.

Κι αμέσως μετά, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, ακολουθεί ανάλογη τρομολαγνεία για την εποχική γρίπη και τους εμβολιασμούς, που πρέπει δήθεν να κάνουμε.

            Ένα τραγούδι για μια παλιότερη «πανδημία». (The freeinquiry.gr band).Τώρα έφτιαξαν και ειδικά νοσοκομεία. Είναι πολλά τα δις από τις πωλήσεις που έρχονται. Εμβόλια, Tamiflu κ.λπ..

Ατέλειωτη πλύση εγκεφάλου, τρομοκρατία, αλλά και λασπολογία για όποιον τολμήσει και αντιδράσει. Ιατρικό παραλήρημα.

Οι λαοί όμως, τσιμπάνε. Τα καταπίνουν αμάσητα. Είναι προγραμματισμένοι να πιστεύουν ό,τι κι αν τους πουν.


IMAGE DESCRIPTIONΈχετε υπόψη σας, ότι:

• Τα σενάρια θανάτων, που μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

• Τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη νέα γρίππη δείχνουν χαμηλή θνητότητα, ίσως και χαμηλότερη από την κοινή εποχική γρίππη.

• Συνήθως τα άτομα που πεθαίνουν από γρίπη, ήδη πάσχουν από κάτι άλλο πολύ σοβαρό ή πρόκειται για άτομα με μεγάλη ανοσοκαταστολή.

• Είναι υψηλότερη η συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών από τα εμβόλια της κάθε προπαγανδιζόμενης ή εποχικής γρίπης, από την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από αυτήν.

• Η ανάπτυξη αστικών συστημάτων ύδρευσης κι αποχέτευσης, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ήταν αυτές που έδωσαν το καίριο χτύπημα στις διάφορες επιδημίες κι όχι τα εμβόλια ή τα αντιβιοτικά.

Διαβάστε επίσης
άρθρα μας σχετικά με την τρομοκρατία για παλιότερες υποτιθέμενες πανδημίες:


IMAGE DESCRIPTIONΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ
ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ
ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Τα συνωμοτικά σενάρια
της παγκόσμιας μαζικής τρομοϋστερίας


IMAGE DESCRIPTION
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ:
MΙΑ ΝΕΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑ


IMAGE DESCRIPTIONΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑIMAGE DESCRIPTIONΗ ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ
ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ...

Η εξέλιξη του φιάσκου
της «γρίπης των χοίρων»IMAGE DESCRIPTIONΑΚΙΝΔΥΝΗ Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ-
ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !

Μιλάει στην «Ελεύθερη Έρευνα»
ο καρδιολόγος του Ωνασείου,
κ. Θανάσης ΔρίτσαςIMAGE DESCRIPTIONΕΜΠΟΛΑ:
Ο ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η απάτη της επιδημίαςIMAGE DESCRIPTIONΗ ΓΡΙΠΗ
ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ

Το ξετύλιγμα του κουβαριού της απάτης
φαρμακευτικών και Μ.Μ.Ε.
για την πανδημία-φάντασμαIMAGE DESCRIPTION“ΠΑΝΔΗΜΙΑ”
ΤΕΛΟΣ !

Τα θλιβερά αποτελέσματα
των εμβολιασμών για τη γρίπη Η1Ν1
Ακόμα περισσότερα σχετικά άρθρα μπορείτε να βρείτε στο ειδικό ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ μας.


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


67 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48973

  27 Απρ 2020

  Κάτι έγραφα στο 48701 για υπερβακτήρια..:

  Επιδημιολόγοι, χρησιμοποιώντας υπολογιστικά εργαλεία μοντελοποίησης προβλέπουν ότι το τέλος της εποχής των αντιβιοτικών βρίσκεται ήδη πολύ κοντά, σε μια χρονική περίοδο που τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια συνεχίζουν να προκαλούν ετησίως περισσότερες από 2 εκατομμύρια μολύνσεις και 23.000 θανάτους μόνο στις ΗΠΑ. Αυτό χαρτογραφεί ένα ζοφερό μέλλον στο οποίο ακόμη και μικρές πληγές θα μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο. Η πραγματική ανησυχία είναι το πώς θα είναι ο κόσμος μας χωρίς αντιβιοτικά, καθώς πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι εισερχόμαστε σταδιακά σε μια μετα-αντιβιοτική εποχή.
  Οι λοιμώξεις που κάποτε ήταν εύκολα ιάσιμες απαιτούν πλέον θεραπευτικά σχήματα με ένα ή περισσότερα αντιβιοτικά. Όμως ο ρυθμός ανάπτυξης νέων αντιβιοτικών είναι αργός σχετικά με τον ρυθμό που οι μικροοργανισμοί αναπτύσσουν ανθεκτικότητα. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως μεταξύ 1940 και 1962, κυκλοφόρησαν περισσότερες από 20 νέες κατηγορίες αντιβιοτικών, στο χρονικό διάστημα 1980-1984 εγκρίθηκαν 19 νέες αντιβακτηριακές ουσίες, ενώ από το 2010 έως το 2014 εγκρίθηκαν μόλις έξι! Καθώς αυτά τα αντιβιοτικά συνεχίζουν να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, χάνουμε κι εμείς την ικανότητά μας να θεραπεύουμε ακόμη και τις πιο βασικές ασθένειες. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί την αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά ως «μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες απειλές για την παγκόσμια υγεία, την επισιτιστική ασφάλεια και την ανάπτυξη».
  Η ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Τα βακτήρια είναι «έξυπνα» και θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν αντιστάσεις σε φαρμακευτικές ενώσεις. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέα βιοδραστικά μόρια για τον ανεφοδιασμό της φαρμακευτικής φαρέτρας, τα οποία οι ειδικοί υποστηρίζουν πως σίγουρα θα προέλθουν από την φύση για άλλη μια φορά. «Πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα, στηρίζονται σε χημικές ενώσεις που προέρχονται κυρίως από μικροοργανισμούς.
  https://www.in.gr/2020/04/27/health/health-news/sto-kynigi-ton-antiviotikon-se-akraia-fysika-perivallonta-mia-megali-ereyna-ellinon-epistimonon/

 • Ανώνυμος 48948

  22 Απρ 2020

  Σε μια πανδημία από λοιμώδες παθογόνο που πλήττει το αναπνευστικό σύστημα και έχει υψηλή μεταδοτικότητα σε συνθήκες μαζικού συγχρωτισμού, μια από τις βασικές προτεραιότητες είναι οι «κλειστοί πληθυσμοί», δηλαδή οι χώροι όπου πολλοί άνθρωποι μένουν μαζί και ο συγχρωτισμός είναι διαρκής. Το πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός σε μια τέτοια συνθήκη το είδαμε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt, στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Αυτό εξηγεί γιατί υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία εξαρχής για χώρους όπως οι φυλακές ή οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο, χώροι δηλαδή όπου είναι δύσκολο να εφαρμοστούν πρακτικές φυσικής αποστασιοποίησης και τακτικής «μένουμε σπίτι».
  https://www.in.gr/2020/04/22/world/koronaios-pagkosmia-tragodia-tous-thanatous-se-girokomeia/

 • Ανώνυμος 48901

  13 Απρ 2020

  Update στο σχόλιο 48647: τελικά φαίνεται ότι παίζει κάποιο ρόλο η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού (καταιγίδα κυτοκινών ή κυτταροκινών):
  https://www.in.gr/2020/04/13/tech/koronaios-poso-skotonei-o-idios-o-ios-kai-poso-yperantidrasi-tou-anosopoiitikou-systimatos-tou-asthenous/

 • Ανώνυμος 48804

  4 Απρ 2020

  https://www.ethnos.gr/kosmos/98074_o-pagkosmios-polemos-tis-maskas-istories-synomosias-kai-peirateias-en-meso-tis

 • Ανώνυμος 48740

  30 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-ispania-tha-ginei-hotspot-ioy

 • Ανώνυμος 48721

  29 Μαρ 2020

  https://www.tovima.gr/2020/03/29/world/koronoios-ekriksi-tis-endooikogeneiakis-vias-efere-i-karantina/

 • Ανώνυμος 48720

  29 Μαρ 2020

  Update στγο σχόλιο 48701:
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-i-arhi-thema-hronoy-i-epomeni-pandimia

  Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι οι πανδημίες θέλουν και άλλους παράγοντες να υπεισέρχονται για να μπορούν να υπάρξουν.
  Δεν αρκεί δηλαδή η ανθρώπινη επέμβαση στα οικοσυστήματα που αναφέρει το άρθρο, αλλά και ο υψηλός συγχρωτισμός και οι συχνές μετακινήσεις που υπάρχουν σήμερα στην τεχνολογική μας εποχή. Αυτοί οι δύο παράγοντες λοιπόν είναι αχτύπητος συνδυασμός για την εξέλιξη και εξάπλωση νέων ιών στους ανθρώπους.

 • Ανώνυμος 48719

  29 Μαρ 2020

  "Ίσως το σημαντικότερο ερώτημα όλων είναι πόσα ακριβώς άτομα έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτελούν ένα μικρό μόνον μέρος του συνολικού αριθμού των μολύνσεων. Την κατάσταση περιπλέκει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι πολλοί από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί. Γι’ αυτό και κρίνεται ύψιστης σημασίας η ανάπτυξη ενός τεστ αντισωμάτων που θα επιτρέπει στους επιστήμονες να βλέπουν αν κάποιος είχε κολλήσει τον κορωνοϊό, αφού μόνον τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πόσο πολύ και πόσο εύκολα διασπείρεται."
  https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-osaagnooyme-gia-ton-foniko-io-tis-covid-19

  https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/382761/koronoios-ypo-anaptyxi-nea-pio-apotelesmatika-aimatologika-test
  https://www.ethnos.gr/kosmos/96317_koronoios-neo-test-expres-me-trypima-dahtyloy-kai-apotelesma-se-10-lepta
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-symboylos-tainias-cotnagion-kollise-io
  https://www.capital.gr/bloomberg-view/3439719/12-problepseis-kleidia-gia-to-pos-tha-moiazoun-oikonomies-kai-agores-diethnos-meta-ton-koronoio

 • Ανώνυμος 48715

  28 Μαρ 2020

  "Η παγκοσμιοποίηση φαίνεται να μην μπορεί να εξαλειφθεί. Θα ήταν τελείως άτοπο να μιλήσουμε με βαριές λέξεις όπως ''το τέλος της παγκοσμιοποίησης''. Ειδικά όταν μια εξάπλωση μιας επιδημίας βρίσκεται σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, το έθνος-κράτος σαν μονάδα δράσης στη διεθνή πολιτική, φαίνεται να είναι κερδισμένο καθώς όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω δείχνουν πως η παγκοσμιοποίηση χωρίς όρια και κανόνες έκανε τον κύκλο της σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ο κόσμος της άνευ όρων παγκοσμιοποίησης και των χαοτικών και άτοπων αφηγημάτων περί ''αυτορρύθμισης'' των πάντων ολοκληρώθηκε σε μια καραντίνα που λαμβάνει χώρα κυρίως για την ανακούφιση και ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας."
  https://www.ethnos.gr/apopseis/96497_koronoios-i-epomeni-mera-toy-sok-mas-fernei-mprosta-se-enan-pio-kleisto-kosmo

 • Ανώνυμος 48714

  28 Μαρ 2020

  Πώς θα βγούμε έξω όταν -με το καλό- τελειώσει η καραντίνα:
  10-15 κιλά βαρύτεροι
  Μαλλιαροί σαν πίθηκοι
  Αντι-κοινωνικοί
  Με μάτι που γυαλίζει
  https://menshouse.gr/extras/123648/pos-tha-vgoyme-exo-otan-me-to-kalo-teleiosei-i-karantina

 • Ανώνυμος 48707

  28 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/saronei-i-tainia-contagion-logo-koronoioy

 • Ανώνυμος 48706

  27 Μαρ 2020

  Οι νέες παρατηρήσεις του ευρωπαϊκού δορυφόρου Copernicus Sentinel-5P αποκαλύπτουν ισχυρές μειώσεις στα επίπεδα ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου πάνω από το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παρίσι και τη Μαδρίτη.
  Καθώς οι χώρες εφαρμόζουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημικής νόσου Covid-19, που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, μειώνοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες και τις μετακινήσεις, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
  Οι νέες εικόνες του δορυφόρου για την περίοδο 14 έως 25 Μαρτίου, οι οποίες μελετήθηκαν από επιστήμονες του Βασιλικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), δείχνουν μια σαφή υποχώρηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα σε σχέση με το 2019.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-meiosi-rypansis-eyropi-metron-pandimias

  Και πού να δείτε υποχώρηση των ρύπων όταν γίνει καμία στραβή με την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση.

 • Ανώνυμος 48705

  27 Μαρ 2020

  Το πετρέλαιο οδεύει στα $10 το βαρέλι καθώς το lockdown λόγω κορονοϊού εκμηδενίζει τη ζήτηση
  Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει κατά περισσότερο από το ήμισυ το τρέχον έτος, με το αργό τύπου West Texas Intermediate να διαμορφώνεται την Πέμπτη στα 23 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για αγορά πετρελαίου - διότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά. Η ζήτηση για βενζίνη αναμένεται να υποχωρήσει κατά 50%, ενώ η κατανάλωση κηροζίνης έχει "εξανεμιστεί” πλήρως, καθώς οι αεροπορικές πτήσεις έχουν μειωθεί κατά 87% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
  https://www.capital.gr/forbes/3441119/to-petrelaio-odeuei-sta-10-to-bareli-kathos-to-lockdown-logo-koronoiou-ekmidenizei-ti-zitisi

 • Ανώνυμος 48701

  26 Μαρ 2020

  The Coronavirus Explained & What You Should Do:
  https://www.youtube.com/watch?v=BtN-goy9VOY

  Η επόμενη πανδημία κατά πάσα πιθανότητα θα οφείλεται πάλι σε ιό.
  Αλλά μην προσπερνάμε και την πιθανότητα για τη δημιουργία υπερβακτηρίων με αποκλειστικά δική μας ευθύνη:
  https://www.youtube.com/watch?v=xZbcwi7SfZE

 • Ανώνυμος 48694

  26 Μαρ 2020

  @48685
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/24/fedon-vovolis/
  Πού πας ξεβράκωτος στα αγγούρια..

 • Ανώνυμος 48685

  25 Μαρ 2020

  Καλά τα λεει το άρθρο.
  Το επιβεβαίωσε κι ένας γιατρός, που τον πήρε όμως και τον σήκωσε
  https://instanews.gr/87232/ellada/sas-koroideyoyn-enas-aplos-ios-einai-ayti-einai-i-anartisi-toy-giatroy-poy-ekane-exallo-ton-tsiodra.html
  Δεν τολμάει να κουνηθεί κανείς. Οργουελικό σκηνικό και χειρότερα.

 • Ανώνυμος 48675

  25 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-iereas-xehna-anoihta-filtra-facebook
  https://www.iefimerida.gr/politiki/poia-pandimia-aytoi-den-katalabainoyn-hristo-0

 • Ανώνυμος 48672

  24 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/stories/contagion-tainia-profitiki-pandimia-koronoioy

 • Ανώνυμος 48669

  23 Μαρ 2020

  Εκείνος, ωστόσο, άρχισε να ουρλιάζει, να τους βρίζει και να τους φτύνει. Μάλιστα, φώναζε ότι μόλις γύρισε από την Αγγλία και ότι έχει κορονοιό.
  Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου διαπίστωσαν ότι πράγματι είχε γυρίσει από την Αγγλία και ότι είχε παραβιάσει την 14ημερη καραντίνα που προβλέπεται για όσους γυρίζουν από χώρες του εξωτερικού. Μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα ο 26χρονος έφτυσε ξανά προς τα πρόσωπα αστυνομικών.
  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση φθορών σε αυτοκίνητα αλλά και διασπορά του κορονοϊού. Συνολικά 14 αστυνομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, μέχρι να διαπιστωθεί εάν ο 26χρονος είναι πράγματι φορέας του ιού ή όχι.
  https://www.ethnos.gr/ellada/95855_koronoios-sto-dromokaiteio-o-26hronos-poy-eftyse-astynomikoys-sti-boyla

  Μα καλά πώς στο καλό κατάφερε και έφτυσε 14 μπάτσους, Παρέλαση έκαναν εμπρός του;
  Άιντε, ευκαιρία τώρα να αράξουν σπίτι σε καραντίνα και να πληρώνονται. ;)

 • Ανώνυμος 48668

  23 Μαρ 2020

  "H ιδέα της σύγχρονης μεγαλούπολης καταλήγει σε μια έννοια: πυκνότητα. Για πρώτη φορά στον πλανήτη είδαμε υπερσυγκέντρωση πληθυσμών, από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά. Αρα πυκνότητα συναντήσεων, βλεμμάτων. Αυτή τη στιγμή με την πανδημία είναι σαν να ακρωτηριάζεται η πόλη. Τα δωμάτια της πόλης που είναι σε κοινή χρήση γίνονται σταδιακά χώροι ερήμωσης."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koyrkoylas-athina-koronoios-akrotiriasmos

  Μα αστέρι μου χάρει στην πυκνότητα και στις μαζικές μετακινήσεις διαδίδεται μια επιδημία.
  Πολύ μπουρδολογία, όλα δικά του τα θέλει ο κος καθηγητής. Σκατά έχουν μέσα στο κεφάλι τους; Μάλλον θα ενστερνίζεται θεωρίες τύπου διαλεκτικού υλισμού.
  Οι ιοί και τα βακτήρια δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, εξαρτώνται από τις επαφές, άμεσες και έμμεσες (μέσω μολυσμένων επιφανειών και αντικειμένων για παράδειγμα) και την πυκνότητα πληθυσμού για να διαδοθούν.
  Η "πόλη" είναι κάτι που αναπτύσσεται σταδιακά και διογκώνεται, αλλά τίποτε δεν μπορεί να επεκτείνεται επάπειρο. Τσα!
  Όσο ισχυρότερο γίνεται κάτι, τόσο ο κόσμος γύρω του γίνεται πιο επικίνδυνος. Χάιντε.

 • Ανώνυμος 48665

  23 Μαρ 2020

  "Τα μέτρα έγκαιρης αντίδρασης της Ρωσίας – όπως το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα ήδη από τις 30 Ιανουαρίου και η δημιουργία ζωνών απομόνωσης, μπορεί να συνέβαλαν στην καθυστέρηση μιας συνολικής επιδημίας στη χώρα, λένε ορισμένοι ειδικοί."
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-giati-rosia-liga-kroysmata-loyxemboyrgo

  "Η καθηγήτρια Τζένκινς σημειώνει ότι πνευμονία λόγω της Covid-19 κινδυνεύουν γενικώς να εμφανίσουν άτομα ηλικίας άνω των 65 και εκείνα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας, διαβήτη, καρκίνο, χρόνια νοσήματα που επηρεάζουν τους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς ή το ήπαρ, οι καπνιστές και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 μηνών. «Η ηλικία είναι ο μεγαλύτερος “προφήτης” κινδύνου θανάτου από πνευμονία. Οι πνευμονίες είναι πάντα πιο σοβαρές στους πιο ηλικιωμένους και παλαιότερα ήταν μια από τις βασικότερες αιτίες θανάτου τους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο υγιείς και δραστήριοι κι αν είμαστε, ο κίνδυνος πνευμονίας αυξάνεται με την ηλικία, επειδή το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποδυναμώνεται προϊούσης της ηλικίας και ο οργανισμός μας δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να καταπολεμήσει λοιμώξεις και ασθένειες»."
  https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-na-ti-pathainoyn-oi-pneymones-ton-asthenon-me-covid-19

 • Ανώνυμος 48657

  22 Μαρ 2020

  https://www.in.gr/2020/03/20/plus/photo-gallery/sygklonistikes-eikones-poleis-prin-kai-meta-ton-koronaio/
  Μοιάζει με σκηνή από το Night of the Comet (1984).
  https://www.youtube.com/watch?v=9y5lJ0LL29I

 • Ανώνυμος 48656

  22 Μαρ 2020

  «Ο ήχος των πουλιών. Δεν τον είχα ξανακούσει. Η κόρη μου με ρώτησε: Μαμά έχει πουλιά το Παρίσι;»
  https://www.ethnos.gr/ellada/95561_koronoios-ti-lene-treis-giatroi-gia-tin-pandimia-oi-pio-krisimes-meres-gia-tin-ellada

  "Επίσης, το χαρακτηριστικό της Γαλλίας, όπως και της Γερμανίας, και της Ιταλίας, και της Ισπανίας είναι ότι έχουμε εμπορικές συναλλαγές με κόσμο από την Κίνα»"
  Εδώ την πάτησαν, δεν ήθελαν να πάρουν μέτρα για να μην θιχτεί το εμπόριο με Κίνα, να μην επηρεαστεί η οικονομία.
  Αλλά το πρώτο μέτρο θα έπρεπε να ήταν ο έλεγχος όλων των κινέζων τουριστών και επίσης όσων επέστρεφαν από Κίνα.
  Δυστυχώς έτσι θα έπρεπε να είναι και αν αντί για την Κίνα ήταν κάποια τριτοσκοσμική χώρα, θα την είχαν απομονώσει στο άψε σβήσε.

 • Ανώνυμος 48647

  21 Μαρ 2020

  Προσθήκη στα σχόλια 48526, 48539:

  "Ως προς την υποτίμηση των κινδύνων αυτό κυρίως αποτυπώνεται στο πώς ενώ ξέρουμε πώς θα προκύψουν νέα παθογόνα, κάνουμε ελάχιστα για αυτά. Οι επιστήμονες είναι σαφείς: ο βασικός μηχανισμός που δημιουργεί νέα και δυνάμει πανδημικά παθογόνα είναι το κυρίαρχο πρότυπο αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και κυρίως ο τρόπος που εφαρμόζεται σε περιοχές όπου η «ανάπτυξη» καταλαμβάνει περιοχές παρθένου δάσους ή απροσπέλαστα για τον άνθρωπο οικοσυστήματα. Εάν σε αυτό προσθέσουμε ότι με την εκθετική αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών αλλά και την υπερσυγκέντρωση ανθρώπων σε μεγαλουπόλεις πολλών εκατομμυρίων (11 εκατομμύρια κατοίκους έχει η Γουχάν), διαμορφώνονται όροι πανδημικής διασποράς, καταλαβαίνουμε τους κινδύνους."
  https://www.in.gr/2020/03/21/world/vaterlo-tis-dysis-giati-itan-aproetoimastes-oi-anaptygmenes-xores-sto-endexomeno-pandimias/

  Επίσης συνέβει και το εξής: ενώ στην Κίνα η επιδημία ήταν αρχικά στο φόρτε της, τα υπόλοιπα κράτη συμπεριφέρονταν σαν να είναι όλα εντάξει, ενώ θα έπρεπε να "απομονώσουν" προσωρινά την Κίνα. Αλλά βλέπετε η Κίνα δεν είναι Κογκό ή Σομαλία. Είναι εξαγωγέας προιόντων και εισαγωγέας υπηρεσιών. Το παιχνίδι χάθηκε στην πηγή και η επιδημία πρόλαβε να εξαπλωθεί, ειδικά στη βόρεια Ιταλία, μια περιοχή πυκονοκατοικημένη, με ευρύ δίκτυο και κουλτούρα μετακινήσεων και με ένα από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς παγκοσμίως.

  Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να αποικίσουμε απροσπέλαστα μέχρι πρότινος οικοσυστήματα και γενικά καταλαμβάνοντας τα πάντα, σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό και ανάπτυξη κουλτούρας συχνών μετακινήσεων και ταξιδιών, μετατρέπεται η ανθρωπότητα σε φυτώριο νέων επιδημιών. Και μάλιστα την επόμενη φορά ο ιός μπορεί να μην είναι τόσο καλός μαζί μας και αντί να προσβάλλει κυρίως γέρους και αρρώστους, να προσβάλλει νέους και υγιείς, όπως π.χ. συμβαίνει στην περίπτωση του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτταροκινών, μιας υπεραντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος όταν χάνει τον έλεγχο ή όταν νομίζει ότι χάνει τον έλεγχο και καταστρέφει όργανα του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση όσο πιο υγιής είναι ένας άνθρωπος και όσο πιο υγιές το ανοσοποιητικό του σύστημα, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά σε περίπτωση που πυροδοτηθεί το σύνδρομο λόγω διαφόρων παραγόντων.

 • Ανώνυμος 48646

  21 Μαρ 2020

  «Μπαζ, τι κάνεις για να προστατευτείς από τον κορωνοϊό;» ρώτησε ο δημοσιογράφος τον θρυλικό αστροναύτη της NASA. «Κάθομαι στα αυγά μου και κλειδώνω την πόρτα», απάντησε εκείνος χωρίς δισταγμό.
  Και ο Μπαζ Όλντριν γνωρίζει πολύ καλά, τόσο από καραντίνα, όσο όμως και από απομόνωση. Για όσους δεν γνωρίζουν τον κύριο αυτό, αποτελεί μέλος της πρώτης τριάδας ανθρώπων που πήγαν στο φεγγάρι, πριν από 50 ολόκληρα χρόνια.
  https://www.iefimerida.gr/stories/astronaytis-dinei-symboyles-gia-karantina

 • Ανώνυμος 48644

  21 Μαρ 2020

  Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να γονάτισε την Ιταλία, αλλά τα δρακόντεια μέτρα της καραντίνας είχαν τουλάχιστον μια θετική επίπτωση: τα συνήθως λασπωμένα νερά στα κανάλια της Βενετίας φαίνονται να έχουν καθαρίσει με αποτέλεσμα να επιστρέφουν ψάρια και δελφίνια!
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/benetia-koronoios-katharotera-nera-kanalia-epestrepsan-psaria

 • Ανώνυμος 48641

  20 Μαρ 2020

  Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται, οι βιολόγοι και οι γιατροί είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα για την δομή του και να παρέχουν ακόμη πιο πολλά στοιχεία στον Summit προκειμένου η δική του έρευνα να καθίσταται πιο ακριβής και συνεπής. Όπως επισημαίνει βέβαια ο διευθυντής του Εθνικού Εργαστήριου Oak Ridge, Τζέρεμι Σμιθ, ο υπολογιστής δεν μπορεί να βρει την θεραπεία. Είναι σε θέση, όμως, να δώσει απαντήσεις σε θεωρητικό επίπεδο σε ερωτήματα και προβληματισμούς χωρίς να απατούνται χρονοβόρα εργαστηριακά πειράματα, επιχειρώντας την σαφώς γρηγορότερη διαδικασία της προσομοίωσης τους σε υπολογιστικό περιβάλλον.
  Όλα αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια γίνονται διαθέσιμα στους ειδικούς που βρίσκονται στα εργαστήρια, με την υποσημείωση ότι μόνο πραγματικά τεστ θα μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στο κατά πόσο μια προτεινόμενη θεραπεία θα λειτουργήσει. Όπως τόνισε κι ένας ειδικός, «ίσως να μπορούσαν να είναι λειτουργικά όλα τα προτεινόμενα μοντέλα για ένα εμβόλιο, ίσως και κανένα».
  https://menshouse.gr/epikerotita/123398/paizei-resta-i-anthropotita-sti-machi-kata-toy-koronoioy-kai-to-kompioyter-teras-tis-ibm

 • Ανώνυμος 48629

  18 Μαρ 2020

  Ενδιαφέρον ανάγνωσμα: η περίπτωση της Ταιβάν, SARS και κορονοιός.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-heiroyrgos-taiban-diaheiristike-pandimia

 • Ανώνυμος 48623

  18 Μαρ 2020

  https://www.in.gr/2020/03/17/tech/koronaios-pos-emporio-agrion-zoon-odigise-stin-pandimia/

 • Ανώνυμος 48622

  17 Μαρ 2020

  "Κάρολος των Αψβούργων: Ο πρώτος γαλαζοαίματος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό"
  https://www.iefimerida.gr/zoi/karolos-apsboyrgon-protos-galazoaimatos-me-koronoio

  Βρε τον Κάρολο των Αψβούργων.
  ΥΓ: απορία γιατί οι ρωμιοί ακαδημαικοί απέδωσαν το "Karl" και το "Charles" ως Κάρολο.

  "Η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι η ΜΟΝΗ χριστιανορθόδοξη Εκκλησία που ακολούθησε αυτή την μεσαιωνική ανορθολογική, παπαδίστικη προσέγγιση στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού! Το Πατριαρχείο, η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κρήτης, άλλες ορθόδοξες εκκλησίες στην περιοχή μας, σεβάστηκαν την επιστήμη και την λογική! Μόνο οι… δικοί μας ιεράρχες (ευτυχώς όχι όλοι, κάποιοι φωτισμένοι μίλησαν ως επίσκοποι των περιοχών τους με την γλώσσα του έλλογου ανθρώπου…) επέμειναν να υπερασπίζονται Θερμοπύλες του σκοταδισμού, την δολερή πραμάτεια τους, τις πελατειακές σχέσεις τους με τα πιο ανώριμα στρώματα του χριστεπώνυμου πλήθους. Το… μαγαζί τους!"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/otan-i-ierarhia-zilepse-tin-iera-exetasi

  Ακριβώς, το μαγαζί τους.

 • Ανώνυμος 48611

  15 Μαρ 2020

  Ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως με τον κορωνοϊό, είναι η απόλυτη, σχεδόν θρησκευτική, πίστη της ανθρωπότητας στην επιστήμη. Πολύ μακριά από το να μπει αυτή η πίστη στο ίδιο τσουβάλι με τις σκοταδιστικές φωνές που έκαναν πάρτι στην Ελλάδα για μπόλικες μέρες και που διατεινόντουσαν πως ο «αγιασμός σκοτώνει τον κορωνοϊό» ή πως «δεν κολλιέται με την θεία κοινωνία» και άλλα τέτοια, η φάση με τον κορωνοϊό αποδομεί και μια άλλου τύπου «πίστη»: η επιστήμη δεν είναι ικανή για τα πάντα, μπορεί να τα βρει σκούρα με έναν -σχετικά- απλό ιό.
  Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Ο κορωνοϊός δεν είναι η εμφάνιση κάποιας τρελής και παλαβής ασθένειας, τα χαρακτηριστικά της οποίας πάνε κόντρα στα κεκτημένα της επιστήμης. Δεν είναι δομικά θανατηφόρος αλλά επεκτείνεται με τόσο γοργούς ρυθμούς που η μαζικότητα των προσβεβλημένων προκαλεί θανάτους. Η ανακάλυψη του εμβολίου που θα τον καταστείλει δεν θεωρείται μια τρομακτικά εξελιγμένη διαδικασία. Κι όμως: ο χρόνος πιέζει να βρεθεί ελέω πανδημίας. Ναι, η επιστήμη τα βρήκε σκούρα από έναν αντίπαλο που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι εύκολος.
  Τις τελευταίες μέρες, τα μάτια όλης της ιατρικής κοινότητας του πλανήτη είναι στραμμένα στα βιολογικά εργαστήρια πειραμάτων όπου άπειροι επιστήμονες επιχειρούν να βρουν το εμβόλιο που θα προκαλέσει αναστεναγμούς ανακούφισης σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, ο Μαρκ Φάινμπεργκ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Διεθνούς Πρωτοβουλίας Εμβολιασμού κατά του AIDS», επιχείρησε μέσω δηλώσεών του να εξηγήσει την περιπλοκότητα της διαδικασίας που έχει να κάνει με την ανακάλυψη ενός εμβολίου.
  «Η ανακάλυψη ενός εμβολίου είναι κάτι εξαιρετικά χρονοβόρο. Τα πειράματα και οι έρευνες για ένα εμβόλιο συνήθως διαρκούν 15 με 20 χρόνια. Οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να κάνουν πολλές δοκιμές πάνω σε ζώα, να δουν πως ανταποκρίνονται οι ανακαλύψεις τους στον δικό τους οργανισμό, να προβούν στις απαραίτητες διαφοροποιήσεις, να κάνουν επαναληπτικές δοκιμές, νέες προσαρμογές και μόνο εφόσον αποδειχθεί περίτρανα πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, μπορεί να δοκιμαστεί και στους ανθρώπους», είχε τονίσει ο Φράινμπεργκ.
  Προφανώς, με τον κορωνοϊό τέτοια χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και ο ίδιος είχε συμπληρώσει: «Τώρα θα πρέπει να έχουμε βρει το εμβόλιο μέσα στον επόμενο ένα χρόνο. Το πολύ μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Για να πλησιάσουμε αυτά τα χρονικά περιθώρια πρέπει και να ακολουθήσουμε νέες προσεγγίσεις». Τι εννοούσε μιλώντας για «νέες προσεγγίσεις»; Προφανώς, επιτάχυνση των διαδικασιών πειραματισμού.
  https://menshouse.gr/epikerotita/123229/i-elpida-erchetai-apo-to-siatl-xekinane-oi-dokimes-emvolion-kata-toy-koronoioy

 • Ανώνυμος 48610

  15 Μαρ 2020

  Και μια γευση από Ιταλία:
  https://www.ethnos.gr/ellada/94019_giorgos-gioyrgos-ston-koronoio-katalabaineis-pos-erhetai-telos

 • Ανώνυμος 48609

  15 Μαρ 2020

  Η Ουχάν «ξεμπερδεύει» με τον κορωνοϊό: Γιατροί γιορτάζουν το κλείσιμο του τελευταίου προσωρινού νοσοκομείου
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/oyhan-koronoios-giatroi-kleisimo-prosorinoy-nosokomeioy

  Koρωνοϊός: Ένας μικρός οδηγός για τις αλήθειες και τα ψέματα που κυκλοφορούν
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-enas-mikros-odigos-gia-tis-alitheies-kai-ta-psemata-poy-kykloforoyn

  «Ταξιδιωτική οδηγία» για τα στελέχη του να αποφύγουν πάση θυσία την πληττόμενη από τον κορωνοϊό Ευρώπη, εξέδωσε το ISIS!
  Κι όχι μόνον αυτό, αλλά καλούν όσους από τους οπαδούς του ISIS έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό σε κάποια χώρα της Ευρώπης, να μην την εγκαταλείψουν για να εμποδίσουν μια εξάπλωση του κορωνοϊού.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-isis-kalei-tromokrates-na-apofeygoyn-eyropi

 • Ανώνυμος 48606

  14 Μαρ 2020

  https://www.capital.gr/epikairotita/3437372/se-karantina-apo-simera-oli-i-xora-logo-koronoiou
  Σωστή είναι η αναστολή λειτουργίας για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, μαζί με τον εγκλεισμό στο σπίτι.
  Δεν είναι πανικός, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει αν θέλουν οι κοινωνίες να ξεπεράσουν την πανδημία.
  Αν τώρα δεν θέλουν, αλλάζουν τα πράγματα. Σημασία έχει τί θέλουν.

 • Ανώνυμος 48601

  14 Μαρ 2020

  Κορωνοϊός: Οργή Κικίλια για τις... γεμάτες καφετέριες -«Δεν τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας»
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-orgi-kikilia-gia-tis-gemates-kafeteries

  Θέλει βούρδουλα ο ρωμιός για να μάθει πειθαρχία.
  Αυτοδιάθεση και αυτοοργάνωση δεν παίζουν. Υπάρχει συλλογική ευθύνη, όχι μόνο προς τα άλλα άτομα της κοινωνίας, αλλά και όλων των κοινωνιών προς τη φύση.
  Ο άνθρωπος έχει καταστεί το κυρίαρχο ζώο του πλανήτη λόγω της τεχνολογίας και της συλλογικότητας. Άρα τα περί αυτοδιάθεσης είναι παραμύθια. Που σημαίνει ότι όταν αρχίσουν οι καμπάνες της περιβαλλοντικής κρίσης οφείλει να πειθαρχήσει και να αλλάξει συνήθειες. Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες και ιστορίες για αγρίους εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων.

 • Ανώνυμος 48591

  12 Μαρ 2020

  Update στο σχόλιο 48539:

  "Στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από αύριο, Παρασκευή, αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, πλην της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη, αλλά και κατά εκατοντάδες στις ΗΠΑ, ο Τραμπ αποφάσισε να πάρει αυστηρά μέτρα και να μην επιτρέψει αφίξεις από πτήσεις της Ευρώπης για τον επόμενο μήνα.
  Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις."
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-tramp-anastellei-tis-ptiseis-apo-eyropi-gia-30-meres

  Σωστό επί της αρχής, δεν είχε και άλλη επιλογή. ΟΙ ΗΠΑ ως "νησιωτικό" κράτος (βρίσκεται μεταξύ δύο ωκεανών) μπορεί να επωφεληθεί από τέτοια μέτρα κατά της πανδημίας. Τρύπα όμως στα μέτρα αυτά αποτελεί η εξαίρεση της Βρετανίας. Προφανώς για οικονομικούς, στρατηγικούς λόγους και πιθανών οι επιβάτες από Βρετανία θα ελέγχονται για τον ιό.

 • Ανώνυμος 48588

  11 Μαρ 2020

  "Κορωνοϊός: Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Yale εξηγεί πώς η Κίνα φρέναρε την επιδημία"
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-ellinoamerikanos-yale-kina-stamatise-epidimia

  Πολύ απλά η Κίνα πήρε δρακόντεια μέτρα, βάζοντας σε καραντίνα 1 δις ανθρώπους.
  Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι. Και ας σκεφτούμε το εξής: ταλαιπωρήσε τώρα, για να είσαι άνετος αργότερα.

 • Ανώνυμος 48580

  10 Μαρ 2020

  "Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε ήδη φορέας και να εξαπλώνετε τον ιό χωρίς να το γνωρίζεται. Για να περιοριστεί η εξάπλωσή του, παρακαλώ περιορίστηκε στο ελάχιστο τις μεγάλες συναθροίσεις, τα ταξίδια, τις χειραψίες και μην αγγίζεται το πρόσωπό σας.
  Ο κύριος λόγος που παραμένει χαμηλός ο παγκόσμιος αριθμός (των κρουσμάτων) ειδικά στην Κίνα, σχετίζεται με την επιστήμη, τον εντοπισμό, την αναγνώριση, τους ελέγχους, την ετοιμότητα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Χωρίς αυτά θα είχαμε εκατομμύρια θανάτους μόνο στην Κίνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/o-dekalogos-ellina-kathigiti-toy-mit-gia-ton-koronoio-poy-egine-viral
  Αυτά φυσικά είναι τα αυτονόητα.

  https://www.economistas.gr/diethni/24429_koronoios-oi-7-nomoi-tis-italikis-karantinas
  Ε, τί να κάνουμε τώρα. Υπερπληθυσμός, συγχρωτισμός, κοινωνικές επαφές, μαζικές εκδηλώσεις, καλοπέραση.
  Ε, φάτε και λίγο κορωνοιό τώρα.

 • Ανώνυμος 48577

  10 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-kai-theories-synomosias-biologiko-oplo-i-timoria-toy-theoy-prosohi-stoys
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/ispaniki-gripi-ekthesi-ipa

 • Ανώνυμος 48571

  9 Μαρ 2020

  Χρειάστηκε μια επιδημία κορωνοϊού για να μας υπενθυμίσει ότι αγγίζουμε το πρόσωπό μας πάρα πολλές φορές. Αν όμως προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτή την κακιά συνήθεια, ίσως και να βοηθήσουμε στην μείωση της εξάπλωσης του ιού, λένε οι ειδικοί.
  Την ώρα που ο πλανήτης παλεύει να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 3.500 άτομα παγκοσμίως, οι αξιωματούχοι της υγείας τονίζουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να αγγίξετε τα μικρόβια με τα δάχτυλά σας για να μολυνθείτε από τον κορωνοϊό, μέσω των ρουθουνιών, των ματιών ή του στόματος.
  https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-stamatiste-aggizete-prosopo-sas

  Πολύ σωστά. Τα ανθρώπινα δάχτυλα είναι ίσως η πιο βρώμικη επιφάνεια που υπάρχει.
  Αρκεί να σκεφτούμε τί αγγίζουν και πόσο συχνά: κινητά, πληκτρολόγια, διακόπτες, λαβές, χερούλια, κουπαστές κ.λπ.

 • Ανώνυμος 48562

  8 Μαρ 2020

  Με αυτά τα μυαλά πορευόμαστε μετά από 10 χρόνια κρίσης και σε δύσκολες συνθήκες. Καλά κρασιά.
  https://www.capital.gr/arthra/3435504/sundikalistes-karnabalistes-epi-epoxis-koronaiou

 • Ανώνυμος 48551

  7 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-antiprytanis-apth-kataskeyasmenos-embolio
  https://www.iefimerida.gr/ellada/giamarelloy-koinonia-pisti-den-tha-kolliso-koronoio
  Ρωμιοί ακαδημαικοί..

 • Ανώνυμος 48549

  6 Μαρ 2020

  Ο Βελόπουλος πουλάει κρέμα για τον κορωνοϊό -Αλοιφή «Βυζαντινόν» με δηλητήριο οχιάς!
  https://www.iefimerida.gr/politiki/o-belopoylos-poyla-krema-gia-ton-koronoio

  Πολάκης: «Χριστιανοταλιμπανισμός» -Δεν μπορεί να σταματάμε καρναβάλια και οι πιστοί να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι
  https://www.iefimerida.gr/politiki/polakis-hristianotalimpanismos-agia-metalipsi

  Πέστα ρε Π(σ)ολάκη.

 • Ανώνυμος 48539

  4 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-skepsi-tramp-gia-akyrosi-ptiseon-se-italia
  Άργησες. Ουσιαστικά μόνο οι κινέζοι επέβαλλαν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, οι υπόλοποι σφύραγαν αδιάφορα.
  Αν η επιδημία είχε ξεκινήσει από κάποιο κράτος της υποσαχάριας Αφρικής, θα είχε απομονωθεί διεθνώς προσωρινά για την αποφυγή πανδημίας.
  Στην περίπτωσή μας δεν συνέβει κάτι τέτοιο, βλέπε τί συνέβει στην Ιταλία, όπου ιταλοί ασθενείς επέστρεφαν από τα ταξίδια τους στην Κίνα ανεμπόδιστα.
  Κανείς πολιτικός δεν είχε τα κότσια να πάρει μερικές σοβαρές αποφάσεις, παρά μόνο άσφαιρα, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας στα αεροδρόμια που εκ των προτέρων δεν βοηθάει, διότι τα αντιπυρετικά ρίχνουν τον πυρετό και επίσης υπάρχουν φορείς χωρίς συμπώματα. Αυτά ήταν για τα μάτια του κόσμου.
  Τη σήμερον ημέρα, της παγκοσμιοποίησης, αν θες να σταματήσεις επιδημία, απλά απαγορεύεις προσωρινά τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, όχι μόνο από τη χώρα προέλευσης, αλλά και προς τη χώρα προέλευσης. Δηλαδή δεν απαγορεύεις προσωρινά μόνο τα ταξίδια από Κίνα, αλλά και προς Κίνα και δεν δέχεσαι πίσω όσους ήταν ήδη στην Κίνα. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα, εφόσον ο ιός συμπεριφέρεται σαν γρίπη (κάτι που κάνει δύσκολο τους αποτελεσματικούς ελέγχους στα σύνορα). Έτσι έχουν τα πράγματα, οι πολιτικοί για άλλη μια φορά φάνηκαν λίγοι και παραπλανούν τον κόσμο. Και εάν η πανδημία μπαίνει σε τροχιά ύφεσης ήταν διότι η Κίνα εφάρμοσε αυστηρές απαγορεύσεις στο έδαφός της.

 • Ανώνυμος 48534

  3 Μαρ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-terma-heirapsies-agkalies-kai-filia

 • Ανώνυμος 48526

  1 Μαρ 2020

  Πάτρα: 8.000 καρναβαλιστές παρελαύνουν παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό
  https://www.iefimerida.gr/ellada/patra-karnabalistes-parelaynoyn-para-systaseis-koronoio

  Νυν υπέρ πάντων ο αγών συνέλληνες!
  Τί σόι απόγονοι είμαστε άλλωστε..
  (Στο μεταξύ οι επιδημίες εξαρτώνται από τον συγχρωτισμό και τις μετακινήσεις των ανθρώπων, βλέπε παγκοσμιοποίηση, φθηνά ταξίδια, τεχνολογία. Που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα έχει μετατραπεί σε ένα πρώτης τάξεως φυτώριο νέων ιών. Ε, ας υπάρξουν και αυτοί (νέοι ιοί), μην τα θέλετε όλα δικά σας βρε κανίβαλοι. Τεχνολογία και φθηνά αγαθά για όλους δεν θέλατε..)

 • Ανώνυμος 48525

  1 Μαρ 2020

  Πάτρα: Καρναβαλική «ανυπακοή» και πομπή, αντί της νυχτερινής ποδαράτης
  Οι στρατηγοί με το το σαματά τους και τα μέλη του Άσπρο-Μαύρο, όπως είχαν ανακοινώσει, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου για να ξεκινήσουν μια εντυπωσιακή πομπή στο κέντρο της Πάτρας, έχοντας μαζί και τις κατασκευές τους.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/patra-karnabaliki-anypakoi-kai-pompi

  Πωπώ.. Μπράααααααβο ρωμιοσύνη!

 • Ανώνυμος 48518

  28 Φεβ 2020

  First Law
  A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.
  Second Law
  A robot must obey the orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law.
  Third Law
  A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Laws_of_Robotics#Zeroth_Law_added

  Ωραίοι νόμοι, πονηρός ο Ασίμοφ και κατ' επέκταση η ανθρωπότητα. Μονά-ζυγά όλα δικά μας.
  Στο μεταξύ, έλληνες με το στανιό:
  https://www.in.gr/2020/02/26/plus/anthestiria-apo-tis-simantikoteres-eortes-tis-arxaias-athinas/

 • Ανώνυμος 48517

  28 Φεβ 2020

  https://www.in.gr/2020/02/28/plus/perierga/koronaios-se-karantina-skylaki-sto-xongk-kongk/

 • Ανώνυμος 48516

  28 Φεβ 2020

  https://www.bovary.gr/faces/my-best/celebrities-maskes-prostasia-apo-koronoio

  Τεχνολογία δεν θέλατε; Φάτε επιχρυσωμένες μπριζόλες με βρώσιμο χρυσό..:
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/salt-bae-pelatis-arnithike-na-plirosei-astynomia
  Μαλακιούλες της ανθρωπότητας..

  https://www.iefimerida.gr/ellada/kostas-boytsas-teleytaio-antio-ston-ithopoio
  Κωστάκη εκεί που είσαι, μην ξεχνάς: να μαμάς!

  Στο μεταξύ:
  "Ποιος δημιούργησε όμως τον μύθο ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα; Ηταν η NASA, όταν το 1989, αναζητώντας τρόπους καθαρισμού του αέρα στους διαστημικούς σταθμούς, ανακοίνωσε ότι τα φυτά μπορούν να κάνουν αυτή τη «δουλειά» και να φιλτράρουν αρκετά καλά τις διάφορες ουσίες από τον αέρα."
  "Εάν τα φυτά έχουν αρκετό χρόνο, μπορούν πράγματι να καθαρίσουν τον αέρα στο γραφείο. Ωστόσο, για να μπορέσουν να συναγωνιστούν ένα σύστημα εξαερισμού, ο χώρος θα πρέπει να είναι γεμάτος πρασινάδες και συγκεκριμένα: 10 έως 1.000 φυτά ανά τετραγωνικό μέτρο θα ήταν απαραίτητα."
  https://www.iefimerida.gr/green/ta-fyta-den-katharizoyn-tin-atmosfaira-aera-ereyna
  Μαλακιούλες της NASA. Μέσα σε ένα κλειστό δωμάτιο με ανθρωπογενείς ρύπους, μπορεί να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες διαφορετικές χημικές ενώσεις.
  Ένα φυτό από μόνο του δεν μπορεί να της απορροφήσει όλες αυτές τις διαφορετικές ενώσεις, είναι αδύνατον. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συναγωνιστεί ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο απλά ανανεώνει τον αέρα του δωματίου με φρέσκο,μεταφλέροντας τους ρύπους κάπου αλλού.

 • Ανώνυμος 48511

  27 Φεβ 2020

  "Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τέλος στο χειροφίλημα στους παπάδες -Η Θεία Κοινωνία θα μοιράζεται στα χέρια και όχι στο στόμα"
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-italia-metra-ekklisies-theia-koinonia

  "Κορωνοϊός: Τα 9 μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας"
  https://www.iefimerida.gr/politiki/koronoios-9-metra-proteinei-gia-ti-epidimia-kke
  Τα τρία πρώτα μέτρα των κομμουνιστών είναι προσλήψεις, μονιμοποιήσεις!

  "Κορωνοϊός: Έντονες αντιδράσεις για την ματαίωση των καρναβαλιών -Έκτακτη επιχορήγηση ζητάει ο Δήμαρχος Πάτρας"
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-problimatismos-topikes-mataiosi-karnabalioy
  Με τη λογική του βλαχοδήμαρχου θα πρέπει ο καθένας που ζημιώνεται από την πανδημία να επιχορηγείται.

  Ε, ας γελάσουμε λίγο με τις εμμονές τις ρωμιοσύνης:
  "Το φράγμα του Μαραθώνα συμβόλιζε τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Την σηματοδότηση του συνεχούς του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, αλλά και την ανθρώπινη επιβολή έναντι της φύσης. Έτσι, στη βάση του χτίστηκε ένα αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων που βρίσκεται στους Δελφούς, συνοδευόμενο από μία αναθηματική επιγραφή και συμβολίζει τη νίκη των σύγχρονων Αθηναίων στη μάχη με τη λειψυδρία."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/fragma-marathona-agnostes-leptomereies-toy-ergoy
  Ό,τι να ΄ναι..

 • Ανώνυμος 48510

  27 Φεβ 2020

  "Το υπουργείο Υγείας μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ηρέμησε και τόσο τους πολίτες, που χθες τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα, έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα και ότι άλλο κρίνουν πως είναι απαραίτητο."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-adeiasan-ta-rafia-sta-soyper-market

  Νυν υπέρ πάντων ο αγών συνέλληνες!
  Don't panic! Don't panic!
  Okay, panic!
  https://www.youtube.com/watch?v=rQdxP2m79n8
  https://www.imdb.com/title/tt0080339/
  Enjoy!

  Στο μεταξύ:
  "Η χιονισμένη νύχτα που ο Βουτσάς είπε στον εαυτό του: «Κωστάκη, σε αγαπάει ο Θεός»"
  https://www.iefimerida.gr/politismos/kostas-boytsas-theos-agapaei
  Κωστάκη να μαμάς! Τάκουσες; Να μαμάς!
  Έλεος πια με τα γερόντια. Τρώνε με δέκα μασέλες και πάλι δεν τους αρκεί.

 • Ανώνυμος 48508

  26 Φεβ 2020

  Update στο σχόλιο 48504:
  https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-adeiazoyn-rafia-soyper-market-thessaloniki
  Έεεεεεετσι!

 • Ανώνυμος 48506

  26 Φεβ 2020

  "Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν, θα μοιραστούν από 10.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (1.180 ευρώ) σε μετρητά σε όλους τους ενήλικες μόνιμους κατοίκους της πόλης, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και να μειωθούν οι απώλειες των επιχειρήσεων. Δικαιούχοι είναι περίπου επτά εκατομμύρια κάτοικοι, ηλικίας άνω των 18 ετών. Συνολικά η τοπική κυβέρνηση θα διαθέσει ένα ποσό 120 δις. δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού."
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-xongk-kongk-moirazei-lefta-katoikoys-katanalosi

 • Ανώνυμος 48504

  25 Φεβ 2020

  Ταινίες σαν το Dark Waters (2019) υπάρχουν άλλες δύο τουλάχιστον.
  Το γνωστό Erin Brockovich (2000) και το A Civil Action (1998) με τον Τραβόλτα:
  https://www.imdb.com/title/tt0120633/

  https://www.economistas.gr/editorial/24081_pos-allaxe-i-zoi-stin-italia-me-ton-koronoio-mesa-apo-30-foto
  Προσεχώς και κοντά σας..

  Στο μεταξύ εν Ελλάδι:
  "Απέναντι από το σπίτι μου ήταν ένα μπαρ, ήταν το αγαπημένο μου και εγώ πήγαινα συνέχεια εκεί αλλά τα βράδια που ήθελα να κοιμηθώ έπαιρνα την αστυνομία να έρθει να τους κλείσει."
  https://www.iefimerida.gr/zoi/tonia-sotiropoyloy-dikomanis-synenteyxi
  Ουδέν σχόλιον.

 • Ανώνυμος 48503

  25 Φεβ 2020

  Συγχαρητήρια! Υπέροχο αρθρο! Ουτε ο Καρανικας δεν θα εγραφε τέτοιο αρθρο! Και βεβαίως άξιος συνεχιστής ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος που έχει βρει το αντίδοτο στα πετιμεζια
  https://www.alphafreepress.gr/2020/02/05/kosmos/koronoios-erntogan-o-soultanos-exei-vrei-to-antidoto/
  Τουλάχιστον γελάσε το πικραμένο χείλος μας

 • Ανώνυμος 48501

  25 Φεβ 2020

  Είστε έτοιμοι για τεχνολογία και τεφλόν; Πάμε!

  "PFOA persists indefinitely in the environment. PFOA has been detected in the blood of more than 98% of the general US population in the low and sub-parts per billion range, and levels are higher in chemical plant employees and surrounding subpopulations. The general population has been exposed to PFOA through massive dumping of C8 waste into the ocean and near the Ohio River Valley. PFOA has been detected in industrial waste, stain-resistant carpets, carpet cleaning liquids, house dust, microwave popcorn bags, water, food and Teflon cookware."
  https://en.wikipedia.org/wiki/Polytetrafluoroethylene#PFOA
  https://en.wikipedia.org/wiki/Polytetrafluoroethylene#History

  "PFOA and PFOS are extremely persistent in the environment and resistant to typical environmental degradation processes. [They] are widely distributed across the higher trophic levels and are found in soil, air and groundwater at sites across the United States. The toxicity, mobility and bioaccumulation potential of PFOS and PFOA pose potential adverse effects for the environment and human health."
  https://en.wikipedia.org/wiki/Perfluorooctanoic_acid

  "Most industrialized nations have average PFOA blood serum levels ranging from 2 to 8 parts per billion; the highest consumer sub-population identified was in Korea—with about 60 parts per billion. In Peru, Vietnam, and Afghanistan blood serum levels have been recorded to be below one part per billion. In 2003–2004 99.7% of Americans had detectable PFOA in their serum with an average of about 4 parts per billion, and concentrations of PFOA in US serum have declined by 25% in recent years. Despite a decrease in PFOA, the longer perfluorinated carboxylic acid PFNA is increasing in the blood of US consumers."
  https://en.wikipedia.org/wiki/Perfluorooctanoic_acid#Global_occurrence_and_sources

  Δεν καταλάβατε; Ε τότε δείτε την ταινία: Dark Waters (2019)
  https://www.imdb.com/title/tt9071322/

  Για να ευθυμήσουμε λίγο:
  https://www.youtube.com/watch?v=M4GzTak8TdA

 • Ανώνυμος 48500

  24 Φεβ 2020

  Οι ειδικοί εξηγούν: Όσο πιο αργά έρθει ο κοροναϊός τόσο καλύτερα για την Ελλάδα
  Τι λέει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.
  https://www.in.gr/2020/02/24/greece/oi-eidikoi-eksigoun-oso-pio-arga-erthei-o-koronaios-toso-kalytera-gia-tin-ellada/

  (!)
  Και μαμώ τους ειδικούς. Το παιδί είναι μαστουρωμένο, παίρνει χαλασμένα χάπια!
  Τα μέτρα πρέπει να είχαν ληφθεί ήδη, ειδικά και λόγω Ιταλίας που είναι κοντά.

  Στο μεταξύ:
  "Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά με κυνηγόσκυλα που έχουν κακοποιηθεί, έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά ή έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”. Όπως τονίζεται, η τελευταία μόδα είναι το να βρίσκονται δεμένα στο πουθενά, χωρίς φαγητό και νερό για να πεθάνουν από ασιτία."
  https://www.in.gr/2020/02/24/greece/eikona-sok-vrikan-skeletomeno-skylo-demeno-se-dentro-stin-pieria-itan-ekei-pano-apo-15-meres/

  Η τελευταία μόδα είναι: κορωνοιός, α όλα κι όλα.

 • Ανώνυμος 48499

  24 Φεβ 2020

  "Ο Βορράς της χώρας βρίσκεται σε καραντίνα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα μουσεία να παραμένουν κλειστά, ενώ οι παμπ και οι ντισκοτέκ θα κλείνουν από τις 6 το απόγευμα. Η Αυστρία διέκοψε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία, ενώ ακόμη και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις αναστέλλονται. Μάλιστα, θα υπάρξουν περιορισμοί στις κηδείες και στους γάμους, που «θα μπορούν να εορτάζονται, αλλά με την παρουσία μόνο στενών συγγενών». Ακόμη και οι εταιρείες σκέφτονται την «έξυπνη» εργασία, για να κάνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι."
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-tria-thymata-stin-italia
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-htypise-italia-stamatise-karnabali-benetias-agones

  Τεχνολογία θέλατε, ανάπτυξη, κατανάλωση και παχυσαρκία, shopping therapy, μακροζωία, απελευθέρωση από τα φυσικά δεσμά σε ανώτερες διανοητικές σφαίρες θέλατε.
  Όλα για τον άνθρωπο, τίποτε για τα υπόλοιπα όντα της βιόσφαιρας θέλετε. Τώρα θα φάτε και κορωνοιό. Και ποιος ξέρει τί άλλο θα προκύψει.
  Μέτρον πάντων ο άνθρωπος μουρμουρίζατε και η αμπελοφιλοσοφία στο ζενίθ! Σκασμός!
  Στο μεταξύ:
  https://www.capital.gr/forbes/3412631/pote-tha-einai-etoimo-to-embolio-gia-ton-neo-koronaio
  Στο μεταξύ εν Ελλάδι:
  https://www.capital.gr/epixeiriseis/3412721/se-soublatzidika-kai-real-estate-ependusame-to-2019
  https://www.iefimerida.gr/ellada/karnabali-stin-athina-falloi
  XD

 • Ανώνυμος 48480

  19 Φεβ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-martyria-katoikoy-oyhan-poy-epezise

 • Ανώνυμος 48473

  18 Φεβ 2020

  "Έτσι, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» οδηγήθηκαν στην απόκτηση του Οντιον Ιγκάλο από την Σενχούα της Κίνας. Μάλιστα, ο Νιγηριανός άσος μπήκε σε καραντίνα τις πρώτες μέρες της επιστροφής του στην Βρετανία υπό τον φόβο του κορωνοϊού."
  https://www.iefimerida.gr/spor/mantsester-gioynaitent-tzos-kingk-ypografeis-kina

  Ε αφού η ανθρωπότητα δεν θέλει να ενσωματώσει στην καθημερινότητά και στην κουλτούρα της την ανακύκλωση, τις πράσινες τεχνολογίες, την προστασία του περιβάλλοντος, τον έλεγχο της υπερκατανάλωσης, την χορτοφαγία και άλλα, τότε θα ενσωματώσει την καραντίνα, τα φάρμακα και ποιος ξέρει τί άλλο.

 • Ανώνυμος 48471

  17 Φεβ 2020

  "Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κινεζική αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους σε σπίτια, εστιατόρια και αυτοσχέδιες αγορές σε όλη την χώρα και έχει συλλάβει περίπου 700 ανθρώπους για παραβίαση της προσωρινής απαγόρευσης του κυνηγιού, της πώλησης ή της κατανάλωσης άγριων ζώων.
  Το μέγεθος της επιχείρησης αυτής, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κατασχεθεί σχεδόν 40.000 ζώα–σκίουροι, νυφίτσες, αγριογούρουνα–υποδηλώνει ότι η επιθυμία των Κινέζων να καταναλώνουν άγρια ζώα και να χρησιμοποιούν όργανά τους για την παρασκευή φαρμάκων, δεν αναμένεται να εκλείψει εν μία νυκτί παρά την σχέση της με την εμφάνιση του φονικού νέου κοροναϊού (covid-19)."
  https://www.in.gr/2020/02/17/world/adiorthotoi-oi-kinezoi-synexizoun-na-trone-agria-zoa-para-ton-koronaio/

  Όπως βλέπετε αυτό που είναι αρνητικό για κάποιους (ανθρωπότητα) μπορεί να είναι πολύ θετικό για κάποιους άλλους (άγρια ζώα).

 • Ανώνυμος 48462

  17 Φεβ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-amerikanida-trabaei-binteo-sto-diamond-princess
  Πας για κρουαζιέρα και κολλάς κοροναιό.
  Έτσι είναι αυτά, το μέλλον είναι απρόβλεπτο και ανεξάρτητο των προσδοκιών μας και ελπίδων μας.
  Αυτό που σήμερα είναι ευλογία, αύριο μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα, όπως έχω ξαναπεί.

 • Ανώνυμος 48454

  15 Φεβ 2020

  Λόγω του κορωνοϊού οι Αρχές προχωρούν σε απολύμανση δημόσιων χώρων, ενώ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι επαφές μεταξύ ατόμων. Τα αποθέματα απολυμαντικών και χειρουργικών μασκών εξαντλήθηκαν στα φαρμακεία σ’ ολόκληρη τη χώρα λίγες μέρες αφότου οι Αρχές σφράγισαν την πόλη Ουχάν, απ’ όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία. Κτίρια γραφείων έχουν τοποθετήσει στους ανελκυστήρες κουτιά με χαρτομάντηλα για να πιέζουν οι χρήστες τα κουμπιά, ενώ εταιρείες ταξί καλούν τους οδηγούς να απολυμαίνουν καθημερινά τα οχήματά τους.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-kina-bazoyn-hartonomismata-se-karantina

 • Ανώνυμος 48447

  11 Φεβ 2020

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-epibionei-os-9-imeres-se-heirolabes-kai-pomola

 • Ανώνυμος 48446

  11 Φεβ 2020

  https://www.youtube.com/watch?v=NgDJqekisms
  https://www.youtube.com/watch?v=lAvntrwqI94
  Ο Jude Law είναι εξαιρετικός στο ρόλο του συνομωσιολόγου μπλόγκερ στην ταινία Contagion (2011).
  Το αν η θνητότητα είναι χαμηλή δεν έχει σημασία όταν δεν υπάρχει θεραπεία και εφόσον επίσης ο ιός μεταδίδεται ασταμάτητα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 • Ανώνυμος 48445

  11 Φεβ 2020

  Εσύ πάντως Λάζαρη είσαι ένας επικίνδυνα βλάκας θεατής.