ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ !

Ανόητα και υποκριτικά
τα ειρωνικά σχόλια
κατά του ευρωβουλευτή-τηλεπωλητή
των χειρογράφων του Ιησού


Με ειρωνικά σχόλια υποδέχθηκαν στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα την εκλογή στην Ευρωβουλή γραφικού τηλεπωλητή κηραλοιφών από το Άγιο Όρος και χειρογράφων του Ιησού Χριστού.

Όσο «ψεκασμένοι» είναι όμως αυτοί που τον ψήφισαν ―σύμφωνα με τα σχόλια που κυκλοφορούν― άλλο τόσο «ψεκασμένοι» είναι κι οι περισσότεροι από εκείνους, που κάνουν τον έξυπνο και τους κοροϊδεύουν. Και εξηγούμαι:

Τα χειρόγραφα του Ιησού είναι μια ανοησία, δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσουν πολλοί σε αυτό.

Η «χαριτόβρυτη» Τίμια Ζώνη της Παναγίας όμως, που κατεβάζουν κάθε τρεις και λίγο οι καλόγεροι από το Άγιο Όρος και συρρέουν πλήθος κόσμου, από απλούς ανθρώπους έως πρωθυπουργούς, για να την προσκυνήσουν και να καταθέσουν το βαλάντιό τους, δεν είναι ανοησία;


Η ζώνη της Παναγίας στη γύρα.
Ορκωμοσία υπουργών. Όσοι είναι στην πρώτη σειρά ακουμπούν το Ευαγγέλιο.
Οι υπόλοιποι από τις πίσω σειρές που δεν φτάνουν το Ευαγγέλιο, ακουμπούν τις πλάτες
των μπροστινών τους. Η θεία χάρη προφανώς, δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα,
αλλά μόνο δια μέσου των σωμάτων των ορκιζόμενων.

Τους φαίνεται αστείο να υπάρχουν χειρόγραφα του Ιησού, αλλά σοβαρό να υπάρχει η ζώνη της μητέρας του.

Προφανώς, το έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια, καθότι πλασάρεται από την επίσημη θρησκεία.

Αν το είχαν σκεφτεί πρώτα οι καλόγεροι όμως, θα είχαν και χειρόγραφα του Ιησού να επιδεικνύουν σήμερα στα μοναστήρια τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εξυπνάκηδες θα το είχαν συνηθίσει και δεν θα τους έκανε εντύπωση να κοροϊδέψουν. Δεν θα τους φαινόταν ανοησία, αλλά σοβαρό κι αυτό, όπως τους φαίνονται τόσα άλλα, που δεν προξενούν αντιδράσεις.Ζητούν ρουσφέτια από την Παναγία καταθέτοντας ασημικά.
Λατρεύουν πτώματα.

Τους φαίνεται σοβαρό ακόμα, για παράδειγμα, το ότι μια γυμνή γυναίκα κάποτε συνομιλούσε μ΄ ένα φίδι, το οποίο την έπεισε να φάει ένα μήλο και γι΄ αυτό φταίμε όλοι εμείς σήμερα.

Κι ότι κάποιος άντρας που είχε φτερά στην πλάτη, κατέβηκε από τον ουρανό, έδωσε έναν κρίνο σε μια παρθένα, η οποία με αυτό τον τρόπο έμεινε έγκυος, γέννησε παιδί, αλλά παρέμεινε παρθένα και μετά τη γέννα κι ότι αυτό το παιδί έχει φτιάξει όλους εμάς, τη Γη, τους γαλαξίες, το Σύμπαν.Εκκολαπτόμενος πρωθυπουργός επιδεικνύει την ευσέβειά του καίγοντας παραφίνη.
Ευσεβές δώρο λατρείας βαμμένων ξύλων.

Το ακάνθινο στεφάνι, η χλαμύδα, το καλάμι με το σπόγγο, τα καρφιά της σταύρωσης, τα οποία «σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα», όπως υποστηρίζουν τα μοναστήρια που τα κατέχουν, είναι αλήθεια; Γιατί δεν γελάνε για αυτά;

Τα δώρα των μάγων, που επιδεικνύουν οι καλόγεροι και προσκυνούν οι ρωμιοί κάθε τρεις και λίγο;

Το Τίμιο Ξύλο;

Θυμάμαι έναν παλιότερο πρωθυπουργό της Ρωμιοσύνης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το φυλακτό του (!) με το Τίμιο Ξύλο, το χάρισε στον πρώην αρχιεπίσκοπο πριν πάει στο εξωτερικό για να εγχειριστεί.

Εν τέλει, στο μόνο που τον βοήθησε ήταν να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα στο δημιουργό του.Ευλογία πρωθυπουργού με νερό και χόρτο.
Μην σκεφτείτε κάποιο αμαρτωλό χόρτο, απλός βασιλικός είναι, ο οποίος
―εκτός από τη ντοματοσαλάτα― πάει πολύ και στα κεφάλια των ρωμιών.
Πολιτευόμενος μεγαλογιατρός λατρεύει τζάμια, τσίγκους κ.λπ..

Τα κόκαλα των πτωμάτων που συχνά προσκυνάνε, είναι ένδειξη εξυπνάδας;

Στην ουσία βέβαια, όταν κάποιος επιχειρεί να επιδείξει την εξυπνάδα του και να κοροϊδέψει, αυτό δείχνει ελειμματικότητα, Κάπου δεν τα πάει καλά με τον εαυτό του, κάτι νιώθει να του λείπει και προσπαθεί να ισοσκελίσει το έλλειμμά του με επίδειξη εξυπναδίστικης συμπεριφοράς.

Το Άγιο Φως του αναπτήρα, που αν και χρεωκοπημένοι στέλνουν ειδικό αεροπλάνο κάθε χρόνο για να το φέρουν από την Ιερουσαλήμ και το υποδέχονται με τιμές αρχηγού κράτους, τι είναι;


Φωτογραφία από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Το να πηγαίνουν στις εκκλησίες και να φιλάνε τα τζάμια, έχει διαφορά πνευματικού επιπέδου από εκείνον που πιστεύει στα χειρόγραφα του Ιησού;

Όταν κάθε χρόνο στολίζουν με λουλούδια ένα βαμμένο ξύλο, ομοίωμα ζόμπι και το γυρνάνε γύρω-γύρω στις πόλεις και τα χωριά είναι εξυπνάδα;

Αν πιάσουμε τη μεζούρα του παραλογισμού, τα συμπεράσματα δεν θα είναι ευνοϊκά για τους εξυπνάκηδες.

Για παράδειγμα: «Αν εξαιρέσει κανείς όμως κάποιους Βελόπουλους που ξεφύτρωσαν στις ευρωεκλογές, ας κάνουμε τον σταυρό μας...» (iefimerida.gr). Κάνει το σταυρό της μια ρωμιά δημοσιογράφος, που περνιέται για έξυπνη.Εδώ ο Ιησούς παρουσιάζεται... αυτοφώτως.


Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι, που δεν πάνε στα μοναστήρια και δεν πιστεύουν στις Τίμιες Ζώνες. Πάνε όμως στις Αγίες Λαύρες, λατρεύουν φαντασιακά επαναστατικά λάβαρα που δεν σηκώθηκαν ποτέ και πιστεύουν στην ευγενή καταγωγή τους από τους αρχαίους έλληνες.

Θεωρούν ότι ξέφυγαν από το ιδεολόγημα της θρησκείας, αλλά βρήκαν αμέσως σιγουριά και γαλήνη στο ιδεολόγημα του έθνους στο φαντασιακό της σύγχρονης Ρωμιοσύνης.Έξοδα για τη μεταφορά και τιμές αρχηγού κράτους για ένα φως από αναπτήρα.
Σέρνονται γονατιστοί.


Λατρεία κρανίων πεθαμένων.
Παρουσιάζουν όπλα σε κόκαλα.

Πώς θέλεις να λογίζεσαι έξυπνος κοροϊδεύοντας τον τηλεπωλητή, ενώ την ίδια ώρα σέρνεσαι στις εκκλησίες ή στις εθνικές εορτές ή στα κόμματα ή στις ποδοσφαιρικές ομάδες ή κατεβάζεις καθημερινά μια χούφτα χάπια και κάνεις κάθε τρεις και λίγο εσύ και τα παιδιά σου ό,τι εμβόλιο σου πλασάρουν οι φαρμακευτικές κι οι γιατροί, σύμφωνα με τη φαντασιακή σιγουριά και γαλήνη που σου προσφέρει το ιδεολόγημα της σύγχρονης Ιατρικής;

Πώς θέλεις να θεωρείσαι έξυπνος, όταν πελαγοδρομείς, έρμαιο από το ένα φαντασιακό στο άλλο;


Το εθνικό φαντασιακό.
Το κομματικό φαντασιακό.
Το ιατροφαρμακευτικό φαντασιακό.
Το ποδοσφαιρικό φαντασιακό.

Ο τηλεπωλητής επομένως, δεν θα είναι εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνον όσων τον ψήφισαν, αλλά δικαίως και όλων όσων τον κοροϊδεύουν κι ας παριστάνουν τους έξυπνους.

Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές από τους ψηφοφόρους του.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


15 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48150

  16 Νοε 2019

  πατρίδα-θρησκεία ...καθίκια θα ρέψετε στο πυρ το εξώτερο των παππάδων...αμφισβητείτε τα όσια και τα ιερά ...της διαχρονικά αδιατάραχτης φυλής των ελληναράδων......χαχαχα.....μεσαίωνας ξεμεσαίωνας τα καθίκια έχουν τα γκέμια απ τα μοσχάρια....και πως να τους τα πάρουμε;

 • Ανώνυμος 47622

  20 Ιουν 2019

  Δεν μου αρέσουν αυτά που λες, αλλά δεν βρίσκω και κάτι να διαφωνήσω μαζί σου.

 • Ανώνυμος 47606

  9 Ιουν 2019

  @47583
  Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Ο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΠΟΥΛΑ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. ΤΟ 2014 ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΡΙΩΣ, ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥ. ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕ. Ο ΒΕΛΟ ΑΝΤΛΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΧΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΙΟΝ.
  ΑΝ ΞΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ

 • Ανώνυμος 47583

  31 Μαΐ 2019

  47582
  όταν ήταν στο ΛΑΟΣ, σε εκπομπές του έλεγε: "Πρόεδρε (Καρατζαφέρης) δεν θα σε εγκαταλείψω ποτέ! Κράτα αυτό το βίντεο, ώστε αν δεν κρατήσω τον λόγο μου και φύγω από το κόμμα, να με κάνεις ρόμπα!" Και τον εγκατέλειψε και πήγε στη ΝΔ.. Δεν είναι για ειρωνεία;
  Ο άνθρωπος, κάνει κονόμα και πουλάει φιλαρέσκεια, πατριωτισμό της πλάκας και κινδυνολογία. Και όλα αυτά, βασισμένα στο "απόλυτο" ψέμμα..

 • Ανώνυμος 47582

  31 Μαΐ 2019

  Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ @Ανώνυμος 47581.
  ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (ΙΔΙΟΧΕΙΡΕΣ) ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙΤΟΙ ΔΕΝ ΖΩΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΞΙΑ ΑΣΤΕΪΣΜΟΥ ? ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ, ΑΡΧΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΖΟΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΙΡΩΝΙΕΣ
  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΔΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΠΩΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΔΡΩΣΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.
  ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ "ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ "ΜΑΤΩΜΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΦΙΛΗ" ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ "5Η ΦΑΛΑΓΓΑ" ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ !!!! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ.

 • Ανώνυμος 47581

  31 Μαΐ 2019

  Από όλα όσα παραθέτει ο αρθρογράφος, εγώ ανήκω μόνο στη κατηγορία αυτών που είναι υπέρ του εμβολιασμού. Αρα, δεν λογίζομαι για έξυπνος και χάνω το δικαίωμα να ειρωνεύομαι τον τηλεπωλητή..
  Κρίμα, γιατί δεν τον ειρωνευόμουν - στο λίγο που ασχολήθηκα μαζί του - τόσο για τις επιστολές του Ιησού, που σχετικά μικρός αριθμός τις έπαιρνε στα σοβαρά, αλλά ειρωνεύτηκα κυρίως το γεγονός πως εμφανίζεται πάνω από είκοσι χρόνια σε μικρά κανάλια, και όλα αυτά τα χρόνια δεν είπε ούτε μία φορά, έστω μια αλήθεια. Είναι απίστευτος ο ρυθμός με τον οποίο ψεύδεται. Τον ειρωνεύτηκα ότι είχε επίσημα σχέση με ακροδεξιούς κύκλους (ΛΑΟΣ- Καρατσαφέρη), με κύκλους του Αγίου Ορους όπου πολλοί τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα, με κύκλους της Ρωσικής Ορθοδοξίας, του Πούτιν, ότι δείχνει ανοικτά το μίσος του για τους μετανάστες κλπ.
  Είναι ένα ερώτημα αν αυτοί που τον χλευάζουν για τις επιστολές του Ιησού, οι περισσότεροι από αυτούς αποδέχονται και τις υπόλοιπες ανοησίες. Υποψιάζομαι πως απορρίπτουν συλλήβδην και τα υπόλοιπα. Ισως, να ισχύει με αυτούς που τον χλευάζουν μόνο για τις αλοιφές και τα βότανα, τα οποία υποτίθεται κάνουν θαύματα.

 • Ανώνυμος 47580

  31 Μαΐ 2019

  Περαν της πίστης στο Θεοκρατικό μοντέλο ερμηνείας της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ που είναι Οθωμανικό απομεινάρι παραλογισμου (βλέπε εξάλλου σύχρονη Τουρκία) ,ο συμβολισμός, οι πράξεις υποταγής, η "ιεροτελεστία" είναι χαρακτηριστική προσπάθεια συμμετοχής στο κοινό συνειδητό και υποσυνείδητο μιας ομάδας. Αντίστοιχα τελετουργικά εξάλλου ισχύουν και στις ακαδημαϊκές κοινότητες. Και δεν αναφέρομαι σε ακαδημαικές κοινότητες της πρώην Οθωμανικής επικράτειας.
  (Εκεί εξάλλου η Ορθολογική Σκέψη είναι υπό διωγμό: https://hellasjournal.com/2016/11/oli-mesa-alli-103-tourki-akadimaiki-sti-filaki-apo-ton-soultano-erntogan/)
  Υπάρχει λοιπόν σημαντική διαφορά να πουλάς "ευλογημένα" ιάματα επί αμοιβή από το να κοινωνείς ετοιμοθάνατο.
  Είναι η διαφορά μεταξύ του Οθωμανού και του Ευρωπαίου. Η Φραγκοκρατία του ενός οδήγησε σε αναγέννηση, η Τουρκοκρατία του Άλλου οδήγησε στον ψευτορωμαίκο του σήμερα.....

 • Ανώνυμος 47579

  31 Μαΐ 2019

  "ενώ δεν φορούσε κράνος."
  https://www.iefimerida.gr/zoi/sok-thanatos-panoy-zarla-aytoptis-martyras-trohaio

 • Ανώνυμος 47578

  31 Μαΐ 2019

  @47577
  Αγαπητέ ο κομμουνισμός εφαρμόστηκε και...
  Ρώτα μερικούς ευρωπαίους που τον γεύτηκαν να σου πουν. Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.
  Είμαστε πια στην Ενωμένη Ευρώπη δεν δικαιούσαι πλέον να μην γνωρίζεις. Ρώτα να μάθεις.
  Εφάρμοσαν αυτά που λες και το αποτέλεσμα ήταν ο κομμουνισμός να καταστρέψεις τους ανθρώπους σαν χαρακτήρες από όσα μου έχουν πει οι ίδιοι.
  Ο μάνατζερ δεν ενδιαφερόταν για την επιχείρηση διότι δεν ήταν δική του, ο εργάτης το ίδιο.
  Κατέληξαν οι γραφειοκράτες να παριστάνουν ότι πληρώνουν τους εργάτες και οι εργάτες να παριστάνουν ότι εργάζονται.
  Τα πρώτα χρόνια ήταν όλοι ντοπέ, ότι δήθεν αποτελούσαν μέρος κάτι μοναδικού και ανεπανάληπτου, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ.
  Από ότι μου έχουν πει επίσης δεν κάνει για μεγάλες κοινωνίες, κράτη και διακρατικούς οργανισμούς, μόνο για μικρές κοινότητες.
  Δεν υπήρχε ατομική ιδιοκτησία στην κομμουνιστική ανατολική Ευρώπη, αλλά αναπτύχθηκε η παντοδύναμη γραφειοκρατία, με γραφειοκράτες που έβλεπαν το χρήμα ως θεό.
  Για ρώτα τους να σου πουν πώς έβλεπαν το χρήμα στην κομμουνιστική ανατολική Ευρώπη.
  Ποιος πιστεύει ότι η κατάργηση του χρήματος ή της ιδιοκτησίας θα καταργήσει αντιπαλότητες και πολέμους. Ζεις στον κόσμο σου.
  Η ανθρώπινη κοινωνία αποτελεί μόνιμο γενεσιουργό πηγή προβλημάτων. Τα υψηλά σου ιδανικά και ιδέες είναι τρίχες κατσαρές.
  Αλλά αυτά αποτελούν παρελθόν πλέον. Κάτι χειρότερο έρχεται: η παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή.
  Αλλά τί κάθομαι και γράφω, αφού ότι αξίζεις μνείας συνήθως είναι στον πάτο των ενδιαφερόντων των περισσότερων.

 • Ανώνυμος 47577

  31 Μαΐ 2019

  Δυστυχώς , και το εννοώ , έχεις απόλυτο δίκιο , τα βαθύτερα αίτια για όλα αυτά τα ευτράπελα , πρέπει να έχουν την εξήγηση τους στη βάση της κατανομής του παραγόμενου πλούτου .
  Όπως διαβάζω τον Κ. Λάμπο .
  Το εργαλείο με το οποίο οι εκάστοτε εξουσιαστές και εκμεταλλευτές των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού μπορούν να καθυποτάσσουν τις εκάστοτε κοινωνίες και σε συνθήκες μονοπωλιακού και παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού την ανθρωπότητα ολόκληρη είναι το ‘ιερό δισκοπότηρο’ του κεφαλαίου, που δεν είναι άλλο από την ατομική ιδιοκτησία[3] γενικά και την ατομική ιδιοκτησία πάνω στα μέσα παραγωγής ιδιαίτερα, η οποία ως κοινωνική σχέση που επιτρέπει οι λίγοι να εξουσιάζουν τους πολλούς, κατάφερε να χωρίσει τις επιμέρους κοινωνίας και την ανθρωπότητα συνολικά στο 1% που λεηλατεί τις ζωές του 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι ακριβώς αυτή πραγματικότητα που δημιουργεί όλες τις ανισότητες, τις αντιπαλότητες, τα μίση, τους ανταγωνισμούς και τους καταστροφικούς πολέμους για την μεγέθυνση των ατομικών ιδιοκτησιών και τελικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ανθρώπινη τραγωδία, την οποία απέκρυψαν οι ‘εμπνευστές και πρωτεργάτες’, όπως επιμελημένα και συστηματικά αποκρύπτουν οι επίγονοί τους μέχρι τους σημερινούς και τους αυριανούς διαχειριστές της κατά τα άλλα ενιαίας και ενωμένης Ευρώπης.
  Ενός κακού λοιπόν μύρια κακά έπονται .
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία .

 • Ανώνυμος 47576

  31 Μαΐ 2019

  Σωστός ο αποκάτω!

 • Ανώνυμος 47575

  31 Μαΐ 2019

  "ώστε να απαλλαγεί κάποτε η ανθρωπότητα από τα φαντασιακά και τις ιδεολογίες με την έννοια της στρεβλής απεικόνισης της πραγματικότητας"

  Είσαι εκτός πραγματικότητας. Δεν υπάρχει ανθρωπότητα, συλλογικότητα και πολιτισμός χωρίς συλλογικά φαντασιακά και ιδεολογίες. Η πολύ εξιδανίκευση κάνει κακό.
  Ρίξε μια ματιά στα σχόλια εδώ:
  https://www.freeinquiry.gr/articles/vivliokrisia/theoi-ethni-etaireies/4152.html

 • Ανώνυμος 47574

  31 Μαΐ 2019

  Δεν περνάει στο μυαλό , ότι κάποια κομματικά φαντασιακά είναι εθελοντική συμπύκνωση ενέργειας ώστε να απαλλαγεί κάποτε η ανθρωπότητα από τα φαντασιακά και τις ιδεολογίες με την έννοια της στρεβλής απεικόνισης της πραγματικότητας.

 • Ανώνυμος 47573

  31 Μαΐ 2019

  https://www.youtube.com/watch?v=GNkDIlhTTkc
  Ε αφού έτσι αρέσει στους ρωμιούς τί να κάνουμε τώρα.
  Σου λέει ο Βελόπουλος, εδώ οι άλλοι πουλάνε εικόνες, κομποσχοίνια και συγχωροχάρτια, να μην πουλήσω και εγώ μερικές επιστολές.

  "Το να πηγαίνουν στις εκκλησίες και να φιλάνε τα τζάμια, έχει διαφορά πνευματικού επιπέδου από εκείνον που πιστεύει στα χειρόγραφα του Ιησού;"
  Έχει διαφορά το ένα από το άλλο, διότι το δεύτερο είναι βλάσφημο.
  ;)

  Για να γελάσουμε λίγο:
  https://i.postimg.cc/hP56kjxT/thyrwros.jpg
  https://i.postimg.cc/T3hGbFjq/DVoulas.jpg
  https://www.youtube.com/watch?v=m13fZ2FWBJ8

  Δείτε φάτσες στην παρακάτω φωτογραφία που είναι από τους Δελφούς το 1892:
  https://i.postimg.cc/SKJsyjt4/Delfoi-1892.jpg

  Και το μουσικό μας διάλειμμα:
  https://www.youtube.com/watch?v=1Wvjp6GBg0M

 • Gerakina

  30 Μαΐ 2019

  Τολμώ να πω ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

  Δυστυχώς ... αυτοί "είμαστε" και μάλιστα χωρίς δυνατότητα βελτίωσης.