ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ !

Ανόητα και υποκριτικά
τα ειρωνικά σχόλια
κατά του ευρωβουλευτή-τηλεπωλητή
των χειρογράφων του Ιησού


Με ειρωνικά σχόλια υποδέχθηκαν στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα την εκλογή στην Ευρωβουλή γραφικού τηλεπωλητή κηραλοιφών από το Άγιο Όρος και χειρογράφων του Ιησού Χριστού.

Όσο «ψεκασμένοι» είναι όμως αυτοί που τον ψήφισαν ―σύμφωνα με τα σχόλια που κυκλοφορούν― άλλο τόσο «ψεκασμένοι» είναι κι οι περισσότεροι από εκείνους, που κάνουν τον έξυπνο και τους κοροϊδεύουν. Και εξηγούμαι:

Τα χειρόγραφα του Ιησού είναι μια ανοησία, δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσουν πολλοί σε αυτό.

Η «χαριτόβρυτη» Τίμια Ζώνη της Παναγίας όμως, που κατεβάζουν κάθε τρεις και λίγο οι καλόγεροι από το Άγιο Όρος και συρρέουν πλήθος κόσμου, από απλούς ανθρώπους έως πρωθυπουργούς, για να την προσκυνήσουν και να καταθέσουν το βαλάντιό τους, δεν είναι ανοησία;


Η ζώνη της Παναγίας στη γύρα.
Ορκωμοσία υπουργών. Όσοι είναι στην πρώτη σειρά ακουμπούν το Ευαγγέλιο.
Οι υπόλοιποι από τις πίσω σειρές που δεν φτάνουν το Ευαγγέλιο, ακουμπούν τις πλάτες
των μπροστινών τους. Η θεία χάρη προφανώς, δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα,
αλλά μόνο δια μέσου των σωμάτων των ορκιζόμενων.

Τους φαίνεται αστείο να υπάρχουν χειρόγραφα του Ιησού, αλλά σοβαρό να υπάρχει η ζώνη της μητέρας του.

Προφανώς, το έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια, καθότι πλασάρεται από την επίσημη θρησκεία.

Αν το είχαν σκεφτεί πρώτα οι καλόγεροι όμως, θα είχαν και χειρόγραφα του Ιησού να επιδεικνύουν σήμερα στα μοναστήρια τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εξυπνάκηδες θα το είχαν συνηθίσει και δεν θα τους έκανε εντύπωση να κοροϊδέψουν. Δεν θα τους φαινόταν ανοησία, αλλά σοβαρό κι αυτό, όπως τους φαίνονται τόσα άλλα, που δεν προξενούν αντιδράσεις.Ζητούν ρουσφέτια από την Παναγία καταθέτοντας ασημικά.
Λατρεύουν πτώματα.

Τους φαίνεται σοβαρό ακόμα, για παράδειγμα, το ότι μια γυμνή γυναίκα κάποτε συνομιλούσε μ΄ ένα φίδι, το οποίο την έπεισε να φάει ένα μήλο και γι΄ αυτό φταίμε όλοι εμείς σήμερα.

Κι ότι κάποιος άντρας που είχε φτερά στην πλάτη, κατέβηκε από τον ουρανό, έδωσε έναν κρίνο σε μια παρθένα, η οποία με αυτό τον τρόπο έμεινε έγκυος, γέννησε παιδί, αλλά παρέμεινε παρθένα και μετά τη γέννα κι ότι αυτό το παιδί έχει φτιάξει όλους εμάς, τη Γη, τους γαλαξίες, το Σύμπαν.Εκκολαπτόμενος πρωθυπουργός επιδεικνύει την ευσέβειά του καίγοντας παραφίνη.
Ευσεβές δώρο λατρείας βαμμένων ξύλων.

Το ακάνθινο στεφάνι, η χλαμύδα, το καλάμι με το σπόγγο, τα καρφιά της σταύρωσης, τα οποία «σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα», όπως υποστηρίζουν τα μοναστήρια που τα κατέχουν, είναι αλήθεια; Γιατί δεν γελάνε για αυτά;

Τα δώρα των μάγων, που επιδεικνύουν οι καλόγεροι και προσκυνούν οι ρωμιοί κάθε τρεις και λίγο;

Το Τίμιο Ξύλο;

Θυμάμαι έναν παλιότερο πρωθυπουργό της Ρωμιοσύνης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το φυλακτό του (!) με το Τίμιο Ξύλο, το χάρισε στον πρώην αρχιεπίσκοπο πριν πάει στο εξωτερικό για να εγχειριστεί.

Εν τέλει, στο μόνο που τον βοήθησε ήταν να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα στο δημιουργό του.Ευλογία πρωθυπουργού με νερό και χόρτο.
Μην σκεφτείτε κάποιο αμαρτωλό χόρτο, απλός βασιλικός είναι, ο οποίος
―εκτός από τη ντοματοσαλάτα― πάει πολύ και στα κεφάλια των ρωμιών.
Πολιτευόμενος μεγαλογιατρός λατρεύει τζάμια, τσίγκους κ.λπ..

Τα κόκαλα των πτωμάτων που συχνά προσκυνάνε, είναι ένδειξη εξυπνάδας;

Στην ουσία βέβαια, όταν κάποιος επιχειρεί να επιδείξει την εξυπνάδα του και να κοροϊδέψει, αυτό δείχνει ελειμματικότητα, Κάπου δεν τα πάει καλά με τον εαυτό του, κάτι νιώθει να του λείπει και προσπαθεί να ισοσκελίσει το έλλειμμά του με επίδειξη εξυπναδίστικης συμπεριφοράς.

Το Άγιο Φως του αναπτήρα, που αν και χρεωκοπημένοι στέλνουν ειδικό αεροπλάνο κάθε χρόνο για να το φέρουν από την Ιερουσαλήμ και το υποδέχονται με τιμές αρχηγού κράτους, τι είναι;


Φωτογραφία από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Το να πηγαίνουν στις εκκλησίες και να φιλάνε τα τζάμια, έχει διαφορά πνευματικού επιπέδου από εκείνον που πιστεύει στα χειρόγραφα του Ιησού;

Όταν κάθε χρόνο στολίζουν με λουλούδια ένα βαμμένο ξύλο, ομοίωμα ζόμπι και το γυρνάνε γύρω-γύρω στις πόλεις και τα χωριά είναι εξυπνάδα;

Αν πιάσουμε τη μεζούρα του παραλογισμού, τα συμπεράσματα δεν θα είναι ευνοϊκά για τους εξυπνάκηδες.

Για παράδειγμα: «Αν εξαιρέσει κανείς όμως κάποιους Βελόπουλους που ξεφύτρωσαν στις ευρωεκλογές, ας κάνουμε τον σταυρό μας...» (iefimerida.gr). Κάνει το σταυρό της μια ρωμιά δημοσιογράφος, που περνιέται για έξυπνη.Εδώ ο Ιησούς παρουσιάζεται... αυτοφώτως.


Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι, που δεν πάνε στα μοναστήρια και δεν πιστεύουν στις Τίμιες Ζώνες. Πάνε όμως στις Αγίες Λαύρες, λατρεύουν φαντασιακά επαναστατικά λάβαρα που δεν σηκώθηκαν ποτέ και πιστεύουν στην ευγενή καταγωγή τους από τους αρχαίους έλληνες.

Θεωρούν ότι ξέφυγαν από το ιδεολόγημα της θρησκείας, αλλά βρήκαν αμέσως σιγουριά και γαλήνη στο ιδεολόγημα του έθνους στο φαντασιακό της σύγχρονης Ρωμιοσύνης.Έξοδα για τη μεταφορά και τιμές αρχηγού κράτους για ένα φως από αναπτήρα.
Σέρνονται γονατιστοί.


Λατρεία κρανίων πεθαμένων.
Παρουσιάζουν όπλα σε κόκαλα.

Πώς θέλεις να λογίζεσαι έξυπνος κοροϊδεύοντας τον τηλεπωλητή, ενώ την ίδια ώρα σέρνεσαι στις εκκλησίες ή στις εθνικές εορτές ή στα κόμματα ή στις ποδοσφαιρικές ομάδες ή κατεβάζεις καθημερινά μια χούφτα χάπια και κάνεις κάθε τρεις και λίγο εσύ και τα παιδιά σου ό,τι εμβόλιο σου πλασάρουν οι φαρμακευτικές κι οι γιατροί, σύμφωνα με τη φαντασιακή σιγουριά και γαλήνη που σου προσφέρει το ιδεολόγημα της σύγχρονης Ιατρικής;

Πώς θέλεις να θεωρείσαι έξυπνος, όταν πελαγοδρομείς, έρμαιο από το ένα φαντασιακό στο άλλο;


Το εθνικό φαντασιακό.
Το κομματικό φαντασιακό.
Το ιατροφαρμακευτικό φαντασιακό.
Το ποδοσφαιρικό φαντασιακό.

Ο τηλεπωλητής επομένως, δεν θα είναι εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνον όσων τον ψήφισαν, αλλά δικαίως και όλων όσων τον κοροϊδεύουν κι ας παριστάνουν τους έξυπνους.

Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές από τους ψηφοφόρους του.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ