Η ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΣ
ΓΙΟΓΚΑ

Και το μεσαιωνικό
βυζαντινορθόδοξο
χαλιφάτο της Ρωμιοσύνης

Μητροπολίτης της ταλιμπανικής ορθο-
δοξίας της μεσαιωνικής χώρας μας
προέβη σε νέους αναθεματισμούς κα-
τά της γιόγκα. Η γιόγκα εδώ και πολ-
λά χρόνια αποτελεί το κόκκινο πανί
για τους ιερείς του βυζαντινορθόδο-
ξου χαλιφάτου της Ρωμιοσύνης.

Πέρσι, ο Μάρκος, μητροπολίτης Χίου
είχε ρίξει τις δικές του κατάρες κατά
της γιόγκα. Έτσι φέτος τη σκυτάλη
πήρε η μητρόπολη Φθιώτιδας, που έ-
βγαλε εγκύκλιο καταδικαστική εναντί-
ον της γιόγκα απειλώντας το ποίμνιον
να την ακολουθήσει. Ο τίτλος της εγ-
κυκλίου είναι: «Γιόγκα, γυμναστική ή θρησκευτική μέθοδος;» Κι ενώ οι αφορισμοί πέφτουν βροχή, ο συντάκτης κορυφώνει με θρησκευτική κατάνυξη:

«Γενικά όμως, οι ασκήσεις αυτές τοποθετούνται μέσα σε ένα πλαίσιο ινδουιστικών αντιλήψεων και αποτελούν στάδια ενός ευρύτερου όλου, μιας γενικότερης πνευματικής πορείας. Στην πλήρη τους ανέλιξη αποσκοπούν πολύ μακρύτερα από τα όρια μιας σωματικής ευεξίας. Και για να γίνουμε περισσότερο παραστατικοί: όπως οι γονυκλισίες (οι «μετάνοιες» της μοναχικής μας παραδόσεως) δεν είναι απλές κινήσεις του σώματος, αλλά έχουν σχέση με ένα γενικότερο πιστεύω και εκφράζουν μια συγκεκριμένη διάθεση και τάση ψυχής αποβλέποντας σε πνευματικούς σκοπούς, κατά παρόμοιο τρόπο –τηρουμένων, βεβαίως, πάντοτε των αναλογιών– οι συνθετότερες ασκήσεις της γιόγκα έχουν συνάρτηση με ινδουϊστικές παραστάσεις και σκοπεύουν τελικά σε πνευματικές θρησκευτικές εμπειρίες».
 Ευτυχώς, που οι μητροπολίτες
ενημέρωσαν κατάλληλα
για τη σατανικότητα της γιόγκα
κι έτσι η μέχρι χθες ανυποψίαστη
κοπέλα της φωτογραφίας
πιθανώς να μπορέσει να γλιτώσει
από τα καζάνια της κόλασης
εάν βέβαια, σταματήσει την τρισ-
κατάρατο αυτή γυμναστική άμεσα.


Προσέξτε καλά καλοί μου πιστοί, γιατί
κινδυνεύετε να πάτε κατευθείαν κόλα-
ση. Κι ο Σατανάς τα ίδια έκανε, ενώ
αρχικά ήταν ένα καλός πιστός
του Χριστούλη κι έκανε μόνο γονυ-
κλισίες και μετάνοιες, όπως λέει και
ο μητροπολίτης, ξέφυγε κι άρχισε
τα μακροβούτια, τις τούμπες και τελι-
κά τις άσανες (θέσεις) της γιόγκα.

Η προσευχή έγινε διαλογισμός,
η μετάνοια surya namaskara 1 και 2
(χαιρετισμοί στον ήλιο), το σταυρο-
κόπημα halashana (άροτρο)
και οι γονυκλισίες adho mukha
vrksasana (κατακόρυφο). Έτσι έγινε
σούπερ γιόγκι και η κόλαση έγινε κά-
τι σαν κέντρο γιόγκα. Τώρα αυτά
βέβαια, δεν σας τα λένε για να μη σας
πονηρέψουνε και θέλετε όλοι κόλαση
αντί για παράδεισο.

Κι όμως, όλα αυτά τα τραγελαφικά
συμβαίνουν σε μία χώρα, που θέλει
να πιστεύει, ότι ανήκει και προχωράει
με την Ευρώπη, ενώ ουσιαστικά ανή-
κει στη βαθιά Ανατολή.
 

 
Πού να δει κι αυτό το βιβλίο
ο σεβασμιώτατος...
 
 
 
Το μεσαιωνικό βυζαντινορθόδοξο χαλιφάτο της Ρωμιοσύνης οπισθοδρομεί συνεχώς προς το βούρκο... Το μοναδικό ερώτημα: Μέχρι πού μπορεί να φθάσει άραγε;

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


3 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 34815

  16 Ιουν 2015


  Αντιδρώντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η γιόγκα «δεν είναι γυμναστική» αλλά θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού, και επομένως «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».
  Η Ιερά σύνοδος διευκρινίζει ότι σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, θεωρεί όμως ότι έχει ευθύνη «για την απο­φυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού».

  Η πλήρης ανακοίνωση:
  «Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως "Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα", η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η "Γιόγκα" αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί "είδος γυ­μνα­στι­κής".
  Ως εκ τούτου η "Γιόγκα" τυγχάνει απολύτως ασυμ­βί­βα­στη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».
  Newsroom ΔΟΛ

 • Ανώνυμος 30235

  23 Νοε 2014

  Αντί οι μητροπολίτες και εν γένει ο κλήρος να φροντίσουν πώς θα ανακουφίσουν τον δυστυχισμένο αυτό λαό...περί άλλων τυρβάζουν

 • Bielidopoulos

  23 Νοε 2014

  ~
  "Η γιόγκα εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το κόκκινο πανί για τους ιερείς του βυζαντινορθόδοξου χαλιφάτου της Ρωμιοσύνης."
  Προφανώς με κάποιο τρόπο, δεν ξέρω ποιον, χάνουν λεφτά οι παπάδες από τη γιόγκα ή κάτι που σχετίζεται με αυτήν. Αλλιώς δεν θα ασχολούνταν με κάτι τέτοιο. Κάτι άλλο θέλουν να περάσουν στο ποίμνιο για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους ως συνήθως. Κλασσικές ελληναράδικες κουτοπονηριές για να ελέγχουν τον ραγιά. Ξέρουν αυτοί, αφού και αυτοί ραγιάδες είναι.
  Καιρός είναι να δημιουργηθεί εν Ελλάδι μια οργανωμένη κίνηση από πολλές ομάδες, όχι μόνο άθεους, που θα ζητάνε εκοσμίκευση και διαφάνεια στις σχέσεις του ελλαδικού κράτους με την Εκκλησία Α.Ε. και το οργανωμένο αδελφάτο που βρίσκεται πίσω από αυτήν. Για παράδειγμα με βάση ποιες κρυφές συμφωνίες ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών πληρώνει τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των παπάδων. Αν ο τάδε αρχιεπίσκοπος αποφασίσει σε κάποια στιγμή να διπλασιάσει τον αριθμό των εκκλησιαστικών σχολών, το κράτος με βάση ποια συμφωνία θα πληρώνει διπλάσιο αριθμό ιερέων; Υπάρχει προσυμφωνημένο πλαφόν μεταξύ εκάστοτε κυβέρνησης και Εκκλησίας; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και να μπει χέρι σε αυτό το θέμα μια που έχουμε και κρίση.
  Εκκλησία Α.Ε.:
  http://www.youtube.com/watch?v=aK3GM5eU3d0
  James Asher - Lotus Path:
  http://www.youtube.com/watch?v=2jx1dZ6O3nI