Αριστερά, ελληνικά και πατριωτικά!
Απ' όλες τις κυβερνητικές συνιστώσες αυτή, που με ανησυχεί περισσότερο είναι η «πατριωτική συνιστώσα», αλλά με μία διαφορά, η οποία έχει να κάνει με τα μέσα, που πρέπει να χρησιμοποιεί η κάθε χώρα σε περίοδο πολέμου και τώρα μας αρέσει δεν μας αρέσει έχουμε πόλεμο, οικονομικό, αλλά πόλεμο. Από την έναρξη των εκδηλώσεων συμπαράστασης στην Αθήνα και σ' άλλες πόλεις απέφυγα να συμμετέχω, διότι είμαι άκρως |
Οι αντίστοιχες εκδηλώσεις συμπαράστασης σε παγκόσμια κλίμακα, που γίνονται για «στήριξη της χώρας μας», έχουν ως κύριο στόχο τα προβλήματα και τα δικά τους αδιέξοδα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι «φωτισμένες μειοψηφίες», που συμμετέχουν, γιατί μέχρι να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι το πουλάκι θα έχει πετάξει.
«Δεν μπορεί ο γερμανός φορολογούμενος να χρηματοδοτεί το δανεισμό της Ελλάδας», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε, ότι «αν η Ισπανία δεν είχε δανείσει την Ελλάδα θα μπορούσαν να αυξηθούν οι συντάξεις των ισπανών κατά 38%».

μύθι λοιπόν, ότι πληρώνουν οι ευρωπαϊκοί λαοί τα δάνεια προς την Ελλάδα.
Η προσωπική μου άποψη, για να την κάνω ευρωδίευρα ή φραγκοδίφραγκα
−διαλέγεις και παίρνεις− είναι, ότι η Ευρώπη, με την πορεία που πήρε, δεν πάει πουθενά. Σε λίγα χρόνια θα έχει διαλυθεί με πάταγο και σε μερικές δεκαετίες θα περάσει στο περιθώριο της ιστορίας. Προσωπικά, αυτή η Ευρώπη δεν με ενδιαφέρει.
Πόλεμος των πολιτισμών−θρησκειών
Οι ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία κ.τ.λ.) και οι ευρωπαίοι ηγέτες με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και επεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή, την Βόρειο και Κεντρική Αφρική, την Ευρώπη (πρώην Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία) κατόρθωσαν να αποδιοργανώσουν τα καθεστώτα και τις κοινωνίες με αποτέλεσμα τα κύματα προσφύγων των τελευταίων χρόνων και τη δημιουργία ενός μέχρι χθες ανύπαρκτου κινδύνου, του θρησκευτικού φανατισμού, από τους παλιούς (αφρικανούς) και νέους (πρόσφυγες από Β. Αφρική και Μ. Ανατολή).
Οι ευρωπαίοι, μέχρι χθες μεσοαστοί, αδυνατώντας να δουν το πραγματικό πρόβλημα και να πιέσουν δυναμικά τις κυβερνήσεις τους να αντιμετωπίσουν ορθολογικά το πρόβλημα, πέφτουν στην παγίδα να δουν τη «φάκα», αλλά αδυνατούν να δουν το τυράκι, γιατί «ποντίκι» είναι οι ίδιοι. Το πρόβλημα σε όλη τη Γη είναι ένα: Οι «ολιγαρχίες», άνθρωποι χωρίς πατρίδα, χωρίς πιστεύω, χωρίς κανόνες, χωρίς αρχές, χωρίς συναισθήματα, άνθρωποι «φαντάσματα», αλλά ικανοί για περισσότερο κακό, όχι για περισσότερο καλό.
Κράτος, έθνος, σύνορα,
Ευρωπαϊκή Ένωση (ιδέα)
Περισσότερο από 25-30 χρόνια προβληματίζομαι για το τεχνικό κατασκεύασμα του 18ου και 19ου αιώνα, τα έθνη−κράτη, τα τεχνικά σύνορα (στην Μέση Ανατολή οι αγγλογάλλοι τα έκοψαν σαν το μπακλαβά). Αρκετά χρόνια τώρα θεωρώ, ότι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα, αλλά λειτουργούν σαν κρεατομηχανές. Στη Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν άλλης ποιότητας ηγέτες άρχισαν να την οικοδομούν, δεν είχαν σε καμία περίπτωση στα σχέδιά τους τη σημερινή άθλια εικόνα και πραγματικό- τητα. | Ο τελευταίος στίχος του «Hotel California» εξηγεί πού είμαστε: «Μπορείς να κάνεις check out όποτε θέλεις, αλλά δεν μπορείς να φύγεις». |
Σ' εκείνη την Ευρωπαϊκή Ένωση πίστεψα και στήριξα. Το σημερινό ευρωπαϊκό απομεινάρι αν δεν αλλάξει καλύτερα να διαλυθεί το συντομότερο δυνατό.
Παρακρατικοί μηχανισμοί
(Πάγκαλος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.τ.λ.)
Ένα από τα ευχάριστα μετεκλογικά γεγονότα είναι, ότι όλοι οι παρακρατικοί μηχανισμοί με την καθοδήγηση των ολιγαρχών − νεοκοτζαμπάσηδων − κλεφτοκοτάδων (κόμματα, πρώην πολιτικοί, δημοσιογράφοι, «πνευματικοί άνθρωποι» γενικά, παροπλισμένοι πρώην κρατικοί λειτουργοί, τυχάρπαστοι διαπλεκόμενοι, ξεπληρώνουν παλιές υποχρεώσεις. Επιμένουν και δεν το βάζουν κάτω. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επιλογή του προσώπου, που προτάθηκε από την κυβέρνηση, για πρόεδρος της δημοκρατίας.
Πατριωτισμός − οπτική ευρύτητα
Αφού ευτυχώς ελπίζω μας τελείωσαν τα παραμύθια για την «Μεγάλη Ελλάδα», τις «αλύτρωτες πατρίδες» και άλλα παρεμφερή, καιρός είναι να ξανά–ανακαλύψουμε αυτές τις έννοιες και να τις θέσουμε στις πραγματικές διαστάσεις που έχουν, σε σχέση με την τήρηση των νόμων, το σεβασμό των λειτουργιών της κοινωνίας και της κρατικής υπόστασης, όχι της παρακρατικής.
Στο τέλος−τέλος να ξεκαθαρίσουμε όλοι μέσα μας τι ζητάμε, που θέλουμε να πάμε σαν κοινωνία και σαν κράτος. Καιρός είναι πλέον να δούμε με άλλη ματιά τον περίγυρό μας και να αποτινάξουμε από πάνω μας τα φοβικά σύνδρομα, την κοντόφθαλμη και με παρωπίδες προσέγγιση των προβλημάτων. Πρέπει σαν κοινωνία να βάλουμε επιδεικτικά στην άκρη τους αδίστακτους αριβίστες και τα κοινωνικά τρωκτικά (λαμόγια). Η σημερινή «Μεγάλη Ιδέα»−στόχος μπορεί να είναι μία, η δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, υπηρέτη των πολιτών και όχι δυνάστη.
Ο αμερικάνικος παράγοντας εάν δεν έχει τη δύναμη και τη θέληση να ασχοληθεί σοβαρά τώρα με το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης γενικότερα θα αναγκασθεί από τις εξελίξεις, που θα ακολουθήσουν σύντομα, να ασχοληθεί πληρώνοντας μεγαλύτερο κόστος και ίσως δυσβάσταχτο.
Σύντομα, σε πέντε−δέκα ευρωπαϊκές χώρες (πιθανόν δυο−τρεις μεγάλες, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία ή Πολωνία) θα έχουμε ακροδεξιές κυβερνήσεις, προοπτική, που δεν αρέσει καθόλου στις ΗΠΑ και πιθανόν σε μία διαλυμένη ή εντελώς γερμανική Ευρώπη, με αποτέλεσμα, φοβάμαι, ότι θα χρειασθεί ευρεία χρήση της πολεμικής μηχανής της για τρίτη φορά μέσα σε εκατό περίπου χρόνια. |
Ευρωπαϊκή μεσαία τάξη
Την ευρωπαϊκή μεσαία τάξη οι τοπικές ελίτ κάθε χώρας έχουν αποφασίσει να την τελειώσουν (διαγράψουν) από τον κοινωνικό χάρτη. Το φωνάζουν δυνατά: οι κοινωνίες των 2/3 τελείωσαν, μιλάνε πλέον για τις κοινωνίες του 1/3.
Όπως στην Ελλάδα από το 1996 έως το 2009 είχαμε απίθανες αποφάσεις (δάνεια, αυξήσεις κ.τ.λ.), που εκτίναξαν τα ελλείμματα και έβγαλαν εκτός ελέγχου το χρέος, όπου πάρα πολλοί άνθρωποι επιμένουν, ότι δεν κατάλαβαν τίποτα για την «φούσκα», έτσι και στην Ευρώπη στρουθοκαμηλίζουν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Όσο δε καθυστερούν τόσο θα κατεβαίνει χαμηλότερα η βάση εκκίνησης των επανορθώσεων.
Η δεξιά και η ακροδεξιά δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα ποτέ για την μεσαία τάξη, η οποία, όταν αναπτύχθηκε, οι κοινωνίες έκαναν άλματα. 5ος αιώνας π.Χ. στην Αθήνα και από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.
Ελπίζω στα παραπάνω να έχω άδικο και να μην τα ζήσουμε ποτέ, αλλά φοβάμαι, ότι θα μας συμβούν, αν όχι όλα, τα περισσότερα.
Υστερόγραφο:
Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο πρόχειρα θα μπορούσε να αντιληφθεί, ότι η μία παράγραφος και σε κάποιες περιπτώσεις μέσα στην ίδια παράγραφο η μία πρόταση αναιρεί την άλλη. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει, αλλά όπου μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, προέρχεται από την διαφορά, που έτσι και αλλιώς υπάρχει μεταξύ των προσωπικών απόψεων και την δυναμική των γεγονότων, τα οποία ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες.
Επίσης, σε ορισμένα σημεία του άρθρου αναφέρομαι σε έννοιες όπως, «έθνος», «κράτος», «πατριωτισμός», «Μεγάλη Ιδέα», οι οποίες ανήκουν σε ένα πλέγμα εννοιών με «βεβαρημένο ποινικό μητρώο», αποτελούν αρνητικά στοιχεία στην ανάπτυξη των ανθρώπων, των κοινωνιών και των λαών και αποτελούν τα όπλα ελέγχου τους από τις κατά τόπους και τις παγκόσμιες ελίτ (ολιγαρχίες) του 0,5-3% των ανθρώπινων κοινωνιών.
Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο πρόχειρα θα μπορούσε να αντιληφθεί, ότι η μία παράγραφος και σε κάποιες περιπτώσεις μέσα στην ίδια παράγραφο η μία πρόταση αναιρεί την άλλη. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει, αλλά όπου μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, προέρχεται από την διαφορά, που έτσι και αλλιώς υπάρχει μεταξύ των προσωπικών απόψεων και την δυναμική των γεγονότων, τα οποία ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες.
Επίσης, σε ορισμένα σημεία του άρθρου αναφέρομαι σε έννοιες όπως, «έθνος», «κράτος», «πατριωτισμός», «Μεγάλη Ιδέα», οι οποίες ανήκουν σε ένα πλέγμα εννοιών με «βεβαρημένο ποινικό μητρώο», αποτελούν αρνητικά στοιχεία στην ανάπτυξη των ανθρώπων, των κοινωνιών και των λαών και αποτελούν τα όπλα ελέγχου τους από τις κατά τόπους και τις παγκόσμιες ελίτ (ολιγαρχίες) του 0,5-3% των ανθρώπινων κοινωνιών.
20 ΣΧΟΛΙΑ
Ανώνυμος 32352
23 Φεβ 2015Ούτε καν Δευτέρα, την Τρίτη θα κατατεθεί η λίστα της κυβέρνησης με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup. Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αισιοδοξία ότι η λίστα θα γίνει αποδεκτή, ώστε στη συνέχεια να γίνει η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Η λίστα θα είναι (μάλλον) τρισέλιδη.
Ανώνυμος 32344
22 Φεβ 2015"Σύντροφε Μανώλη
Διαφωνήσαμε για το ίδιο περίπου θέμα πριν από 15-20 χρόνια, και να που διαφωνούμε για το ίδιο θέμα και πάλι σήμερα. Πριν από 15-20 χρόνια, όμως, ήταν «αλλιώς», και το «αλλιώς» εκείνο, δεν έχει καμιά, απολύτως, σχέση με το «αλλιώς» του σήμερα. Αλλά, απʼ ότι φαίνετε, ο χρόνος αδυνατεί να παίξει ρόλο στην εξέλιξη της «Αριστεράς» , που έμαθε να βαυκαλίζεται, «κολλημένη» σε «παρελθόντα κλέη», σε ανδριάντες και παράσημα, σημαίες, τακτικές και ονόματα παρελθουσών εποχών… Έχεις λάθος σύντροφε, μεγάλο λάθος, και ο τρόπος που χειρίζεσαι το λάθος αυτό δε βλάπτει, ασφαλώς, τον εαυτό σου, κάθε άλλο… Τον «περνάει ένα ακόμα χέρι» στίλβουσας μονωτικής πορσελάνης, που αγιοποιεί ακόμα πιο πολύ την εικόνα του «ιερού μεταξοσκώληκα», που κανείς δε δικαιούται να τον ανακαλεί στην τάξη, να διαφωνεί με τα λεχθέντα του, και σε τελευταία ανάλυση να τον αμφισβητεί… Παρʼ όλα αυτά, αυτό που γίνεται-γίνεται, και αυτό που είναι-είναι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Βλάπτεις, δυστυχώς, σοβαρά την Αριστερά σύντροφε, την τραυματίζεις, κι εκεί που είναι να σηκωθεί για να σταθεί στα πόδια της, μπανγκ-μπανγκ την ξαναρίχνεις στο χώμα. Κουράστηκαν οι πολίτες να ακούνε πόσο δίκαιο έχεις εσύ και πόσο άδικο έχουν οι άλλοι… Πόσο «ήρωας» είσαι εσύ και πόσο δεν είναι οι άλλοι.
Ο κάθε αγωνιστής με τον τρόπο του, ήρωας είναι κι αυτός σύντροφε. Το λυπηρό είναι ότι αυτήν την καινούρια, τη σύγχρονη Αριστερά, την «κυβερνώσα» όπως την αποκαλούνε, όσο κι αν προσπαθήσεις δε θα μπορέσεις μάλλον να την κατανοήσεις… Λείπουν πολλοί κρίκοι από την αλυσίδα σου! Σαν Μικέλε σύντροφε… Η βάρκα πλέει προς την άλλη όχθη και οι συνομιλίες των συντρόφων ηχούν παράξενα στʼ αυτιά μας… Λόγια αλλόκοτα, ακαταλαβίστικα για ΄μας… Τη συνέχεια την ξέρεις, και το τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, με όλο το συμβολισμό που εμπεριέχει, όταν είσαι μόνος σου, χωρίς την παρέα του ήρωα Γλέζου, κι αυτό το ξέρεις. Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Ασφαλώς, έχεις τη γνώμη σου, αλλά καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου. Σε πληροφορώ, όμως, ότι αυτό το είδος των επικοινωνιακών «ακροβατισμών» δεν το έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ του 50%, ούτε και που το φοβάται… Αυτό μας έλειπε…
Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα χειροκροτήματα από κάποια αποστεωμένα κομουνιστοειδή κρουπούσκουλα που υπάρχουν, για να λένε μόνο ότι υπάρχουν. Αυτά τα λίγα είχα να σου πω σύντροφε, και πολύ θα λυπηθώ αν μάθω ότι δε σε στεναχώρησα… Πολύ θα λυπηθώ ακόμα και για την Αριστερά και για μένα και για τον Μανώλη Γλέζο.
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)
Σημείωση: γρουπούσκουλα και όχι κρουπούσκουλα σημαίνει: α) μικρή ομάδα και β) Στην πολιτική, υπάρχει μια τάση πολλαπλασιασμού των ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων σε μικρές ομάδες, συχνά γνωστές από το γαλλικό όρο "groupuscules". Χαρακτηρίζονται συνήθως από εξαιρετικά άκαμπτες ιδεολογίες".
Bielidopoulos
22 Φεβ 2015~
Ο μπάρμπα-Γλέζος ετών 90+ με τη μισθάρα του ευρωβουλευτή ονειρεύεται έκτακτες συνελεύσεις (lol). Παραμιλά από την καλοπέραση. Δεν τον είδα να ασκεί κριτική στο μισθό του και στους συνταξιούχους πολυτελείας που τρώνε με δέκα μασέλες. Όχι βέβαια.
Ανώνυμος 32342
22 Φεβ 2015˜
Γλέζος: Συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
»Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
»Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
»Κρίμα και πάλι κρίμα.
»Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
»Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
»Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
»Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
»Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.»
Αντιδράσεις
Το άρθρο του Μ.Γλέζου σχολίασε μέσω του Twitter o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Γιάννης Μηλιός παρέπεμψε στο άρθρο του κ. Γλέζου μέσω ανάρτησής του.
Bielidopoulos
22 Φεβ 2015@32337
Αν ήσουν 25 χρόνια δημόσιος υπάλληλος τότε ξέρεις πάρα πολύ καλά πόσο βρώμικο. Μάλλον συνήθισες και δεν χαμπαριάζεις πλέον. Όσον αφορά τον κουμπαρά δεν υπάρχει, το κράτος είναι χρεοκοπημένο, δεν έχει ρευστό να πληρώνει μισθούς δημοσίου και τις συντάξεις. Οπότε κάνεις κάτι πολύ απλό: 900 ευρώ πλαφόν στις συντάξεις και 1900 πλαφόν στους μισθούς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένου και των βουλευτών. Αυτό λέγεται ρεαλιστική πολιτική και πραγματικά μέτρα με αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα είναι για τους λελέδες. Και όποιος ρωμιός δεν του αρέσει, μπορεί να παραιτηθεί και να φύγει, να πάει αλλού, το δημόσιο ας προσλάβει νέους στις θέσεις των βολεμένων που έχουν παραγωγικότητα 0,5% και έχουν και απαιτήσεις και από πάνω.
"Επιτραπέζια παιχνίδια εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία"
http://news.in.gr/features/article/?aid=1231387276
Τώρα το σχέση έχει η "ελληνική μυθολογία" με το προτεκτοράτο ένας θεός (sic) ξέρει.
;)
Ανώνυμος 32338
22 Φεβ 2015˜
Αποκαλυπτική είναι η δήλωση Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.: «Για όσο το πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση»
«Το να είσαι στην κυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα πολλές φορές δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα όνειρα»
«Οι Έλληνες σίγουρα θα έχουν μία δυσκολία να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους».
«βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επομένως υπάρχουν αυστηροί όροι».
--Κύριε Σόιμπλε, δεν χρειάζεται να μας εξηγήσει τίποτα η κυβέρνηση. Έχουμε μάθει να τρώμε κουτόχορτο και παραμυθόπιτα.--
Ανώνυμος 32337
22 Φεβ 2015Πόλεμο στο Παρακράτος και τα παρακλάδια του με σχέδιο, μεθοδικά και τελεσίδικα.
Έφτασε η ώρα ο καθένας να πάρει θέση γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και αν έχει τις ικανότητες και " θέση ευθύνης ".
Ο καθένας μας πρέπει πλέον ν' αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει, πέραν από συνήθειες - παράδοση και το στενά " προσωπικό συμφέρον ".
Το Παρακράτος και οι υπηρέτες του ( Ολιγάρχες, παλαιό πολιτικό σύστημα, σοβαρή παράμετρο του σκληρού πυρήνα του " Κράτους ", ΜΜΕ, φοροφυγάδες, μαφίες διαφόρων αποχρώσεων ) σε πλήρη συμπόρευση και λυσσαλέα αντίδραση. Αν αυτό φαίνεται δύσκολο ή ακατόρθωτο στη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα, τότε " τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα ".
Όσοι πιστεύουν ότι για το χάλι αυτής της χώρας υπεύθυνοι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι μόνο, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Υπήρξα Δημόσιος Υπάλληλος εικοσιπέντε χρόνια και Ιδιωτικός - Επιχειρηματίας δέκα περίπου, το χάλι και των δύο τομέων είναι απύθμενο, τα ποσοστά αν είναι 50 - 50%, 40 - 60% ή 30 - 70% δεν έχουν καμία σημασία.
Σχετικά με τις συντάξεις και το ύψος τους καλύτερα να δούμε τι έχει το βαρέλι ( κουμπαράς ) και μετά με ορθολογισμό και κοινή λογική ας καθορίσουμε την βάση τους ( κατώτερη ) π.χ 500,00 ευρώ και οροφή ( ανώτερη ) 2.000,00 ή 2.500,00 ευρώ χωρίς άλλες παροχές για την οροφή.
Bielidopoulos
22 Φεβ 2015~
Ε τι περίμεναν δηλαδή να γίνει; Πήγαν με άδεια χέρια να πουλήσουν πρεστίζ στις άλλες ευρωπαικές χώρες. Απλά πήραν μια περίοδο χάριτος 4 μηνών λόγω ότι είναι νέα η κυβέρνηση.
"Σε ανάλυσή της, η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι η «ελληνική συμφωνία είναι το πρώτο βήμα πίσω προς τη λιτότητα» και τονίσει ότι η επέκταση της δανειακής σύμβασης με ελάχιστες παραχωρήσεις προς τον Γιάνη Βαρουφάκη αποδεικνύει ότι η Ευρώπη θέλει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας."
"Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι η συμφωνία εμπνέεται από τις γερμανικές ιδέες και ότι δεν έγιναν δεκτές σχεδόν όλες οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. «Ναι, δίνει κάποια περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει το βαρύτερο κοινωνικό κόστος και επιτρέπει κάποια ελάφρυνση του χρέους, με αντάλλαγμα αυστηρούς όρους» τονίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι Ευρώπη ανησυχεί για την Ελλάδα και θέλει να εξασφαλίσει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις και την αξιολόγηση."
"Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι «η συμφωνία βασίζεται, σε τέσσερα σημεία: επέκταση της βοήθειας για τέσσερις μήνες, ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μέτρων πριν την καταβολή νέας βοήθειας, απαρίθμηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι την Δευτέρα και σεβασμός των συμφωνηθέντων. Η Ελλάδα δεσμεύθηκε, αφού θα συμφωνηθούν τα μέτρα, να μην τα αλλάξει ή να τα αποσύρει μονομερώς, σε περίπτωση που έχουν επιπτώσεις επί του δημόσιου προϋπολογισμού»."
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=679350
Στο μεταξύ τα εγχώρια media παίζουν τον ραγιά στα δάχτυλα!
Ανώνυμος 32334
21 Φεβ 2015˜
Με τον τίτλο «Δελφικό διάβημα», ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει στους Times της Νέας Υόρκης, τη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε».
Ο Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μοιάζει να έχει υποχωρήσει σε λεκτικό επίπεδο: όσα αναφέρονται για τη δημοσιονομική προσαρμογή έχουν γυρίσει στη γραμμή του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, κάτι που η Γερμανία μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτελεί δέσμευση για τη διατήρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5%.
» Αλλά η Ελλάδα προφανώς μπορεί να πει ότι η συμφωνία προσφέρει ευελιξία, δηλαδή να ισχυριστεί πως δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.»
«Έτσι, είμαστε σε ένα περίεργο σημείο: μοιάζει με ήττα για την Ελλάδα, αλλά αφού τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε, αυτό είναι μόνο μια ήττα αν οι Έλληνες την αποδεχθούν ως ήττα, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα απολύτως δεν επιλύθηκε ξεκάθαρα. Και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα καλό αποτέλεσμα- χρόνος για την Ελλάδα να συγκεντρωθεί.»
Καταλήγοντας, λέει ότι θυμήθηκε ένα παλιό αστείο, ελαφρώς παραλλαγμένο: τι παίρνεις αν διασταυρώσεις έναν 'νονό' με μια ομάδα υπουργών Οικονομικών; Κάποιον ο οποίος σου κάνει μια προσφορά που δεν μπορείς να καταλάβεις.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231387549
Bielidopoulos
21 Φεβ 2015~
"Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις το επόμενο τετράμηνο. «Δεν μπορώ να το πω πιο καθαρά» είπε χαρακτηριστικά."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231387423
Ο καημός του είναι οι συντάξεις, λες και είναι όλα ΟΚ όσον αφορά το ασφαλιστικό. Καταλαβαίνει κανείς από αυτό ποιοι είναι οι βασικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πήγε και είπε στις φτωχότερες ευρωπαικές χώρες, όπως η Σλοβακία: «Εσείς έχετε χαμηλότερο μισθό, αλλά εσείς έχετε και χαμηλότερες τιμές». Αυτά τα λένε οι νταβατζήδες. Μείωσε και εσύ τις τιμές για να μην μας την λένε οι φτωχότερες χώρες και έχουν δίκιο στην τελική. Του διαόλου οι νεοέλληνες αρχοντοχωριάτες..
Ανώνυμος 32332
21 Φεβ 2015~
Και τελικά πήραμε μία παράταση που πιθανότατα θα την έδινε η τρόικα (συγγνώμη, οι θεσμικοί εταίροι, αυτή ειναι η πολιτικά ορθή έκφραση κατα τον ΣΥΡΙΖΑ) έτσι και αλλιώς, απλά έπρεπε χάριν των ελλήνων ψηφοφόρων να γίνει πιό δραματικά. Και φυσικά με τον αναγκαίο από την τρόικα (συγγνώμη πάλι, τους θεσμικούς εταίρους......) έλεγχο τήρησης των συμφωνηθέντων.
H ανακοίνωση του Eurogroup
Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για.......
To Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, το αίτημα των ελληνικών αρχών για παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής ∆ιευκόλυνσης (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μια σειρά δεσμεύσεων........
Μόνο η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της παραταθείσας συμφωνίας από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της οποιαδήποτε εκταμίευση εκκρεμούσας δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και τη μεταβίβαση των κερδών SMP γα το 2014. Και τα δύο υπόκειται και πάλι σε έγκριση από το Eurogroup.........
Υπό αυτό το πρίσμα, καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εργαστούν σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους.......
...Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα......
οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν καλύτερη χρήση της συνεχιζόμενης παροχής τεχνικής βοήθειας.
Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα
κατάλληλα δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα ή τα χρηματοδοτικά έσοδα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012......
.....Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.
Ανώνυμος 32304
19 Φεβ 2015~
http://prntscr.com/67322x
Προσέξτε τις εικόνες αγίων πίσω από τον Προκόπη και την εικόνα του εθνάρχη πάνω αριστερά.
Λεπτομέρεια ο Καραμανλής ήταν ο μόνος πολιτικός που δεν θάφτηκε σε νεκροταφείο με ειδική διάταξη του νόμου:
http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=151260
Ανώνυμος 32299
19 Φεβ 2015Kαλό!
Bielidopoulos
19 Φεβ 2015~
Ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον Δήμα για πρόεδρο για να πάμε σε εκλογές και τώρα έκανε πρόεδρο τον Προκόπη. Άρα γιατί πήγαμε σε εκλογές, για να μας σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή για να πιάσουν τις καρέκλες; Ωραία πατριωτική συνιστώσα.
;)
Ανώνυμος 32297
18 Φεβ 2015http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=678255
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω. Κορόιδα.......
Ανώνυμος 32296
18 Φεβ 2015Το νεο μοντελο αξιοπρεπειας του ρωμιου ειναι να δανειζεται και να μην επιστρεφει τα δανεικα. Αυτο υποννοει ο Αρσενοπουλος. Και φυσικα αυτος ως δανειζομενος δεν εχει ποτε και καμια ευθυνη, αλλη μια ρωμεικη αρετη. Παντα οι αλλοι φταινε.... και οι δικαιολογιες βροχη.
Ανώνυμος 32293
18 Φεβ 2015Kαι το άρθρο ωραίο και οι προλαλήσαντες ωραίοι!
(Μόνο η Ευρώπη είναι άσχημη).
Bielidopoulos
18 Φεβ 2015~
Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει γεράσει και τα έχει φάει τα ψωμιά της. Ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις. Όσον αφορά την κρίση είναι συστημική και κάποια στιγμή θα επεχταθεί και στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες, απλά ξεκίνησε από τον ευρωπαικό νότο διότι ήταν ο πιο ευάλωτος και ο λιγότερο πειθαρχημένος δημοσιονομικά. Είναι όμως θέμα χρόνου οι βόρειες χώρες να βιώσουν άγρια κρίση.
Το διεθνές κέντρο βάρους είναι πλέον η Αμερική, η Αφρική και η Κίνα. Και ούτε πόλεμος θα γίνει στην Ευρώπη. Το πολύ πολύ στο μέλλον οι ΗΠΑ να τα κάνουν πλακάκια με τον Πούτιν και την Ινδία (και τους ευρωπαίους που θα ακολουθάνε σαν σκυλάκια) για να κάνουν ένα preemptive ντου στους κινέζους, χε, χε, χε.
Ανώνυμος 32289
18 Φεβ 2015παντα μου αρεσε οταν συναντουσα ανθρωπους που ειχαν αποψη με σοβαρο υποβαθρο γνωσεων και εμπειριας .αυτο δεν σημαινε και αποδοχη των οποιων αποψεων τους .πολλες φορες ομως ηταν και το εναυσμα μιας πολυ καλης συζητησης οπως εκαναν ολοι οι ανθρωποι απο το μακρινο παρελθον ....τα παραπανω αναφερομενα ομως αποτελουν σχεδον το συνολο των προτασεων θεμα συζητησης κατι που στεκεται δυσκολο σαν συνεπεια ενα σχολιο .θα ηθελα λοιπον μια πιο ανοικτη συζητηση για το αιτιο και την συνεπεια των σχολιασθεντων .και μια πιο σφικτη και δρομολογημενη εκφραση .παρα ταυτα αποτελει ενα πολυ ενδιαφερον κειμενο συζητησης .
Bielidopoulos
18 Φεβ 2015~
Ακόμα και να καταργηθεί η ΕΕ και η ευρωζώνη η Ελλάδα παραμένει ο πάτος της Ευρώπης και εδώ είναι το πρόβλημα.