ΓΙΑΤΙ
ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ;

Βερολίνο αντί Ρωμιοσύνης
προτίμησε η TESLA
για την ευρωπαϊκή
επένδυσή της


Πανηγυρίζαμε πριν λίγο καιρό, για το ότι η TESLA θα επένδυε στην Ελλάδα!

Αυτό το γεγονός, απλά καταδεικνύει για ακόμα μια φορά, το πόσο μακρυά βρίσκεται η κοινωνία μας στον τρόπο σκέψης από τον δυτικό πολιτισμό (στον οποίο τάχα ανήκουμε, τρομάρα μας).

Κάποιος ελληνικής καταγωγής μηχανικός είχε σφυρίξει στο αυτί του Μουσκ τότε, ότι απλά εδώ έχουμε άνεργους (φτηνούς), αλλά καλούς μηχανικούς τους οποίους μάλιστα γνωρίζει, κι έτσι συνέφερε να κάνουν αυτοί ένα μέρος της δουλειάς γραφείου πολύ φτηνότερα. Η απόσταση δεν έπαιζε κανένα ρόλο ούτως ή άλλως, γιατί δεν μιλούσαν για διακίνηση εμπορευμάτων και παραγωγή.

IMAGE DESCRIPTIONΠετούσαμε στα ουράνια τότε, είχαμε βγάλει τις φουστανέλες και τις γροθιές απέναντι στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε: Η TESLA κατάλαβε επιτέλους με το χαρισματικό ηγέτη της ότι εμείς είμαστε ο εξυπνότερος λαός στον κόσμο κι ήρθε εδώ να επενδύσει (να προσλάβει καμιά δεκαριά φτηνούς μηχανικούς, δηλαδή).

Έλα όμως, που η τεράστια επένδυση παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίστηκε να γίνει ...στο Βερολίνο!


Δεν το χωράει αυτό ο οθωμανικά σκεπτόμενος νους μας, φυσικά.

Εκεί, που είναι πανάκριβα τα εργατικά;

Μας είναι δύσκολο να κάνουμε τις απλούστατες λογικές σκέψεις, όπως πχ:

Στη Γερμανία δεν έχει ΠΑΜΕ.

Δεν έχει καταλήψεις δρόμων από τον κάθε πικραμένο, που εμποδίζει τη διακίνηση εμπορευμάτων.

IMAGE DESCRIPTIONΔεν έχει τόση γραφειοκρατία και διαφθορά όσο εδώ πέρα.

Στον δημόσιο τομέα δεν κατεβάζει η ΔΕΗ τους διακόπτες όποτε γουστάρει.

Δεν σου μπλοκάρει την επένδυση, για την οποία τρέχουν δάνεια και τόκοι που πληρώνεις, ο κάθε τυχάρπαστος, επειδή θυμήθηκε ξαφνικά ότι είναι δασική περιοχή (άσχετα αν στο σχέδιο που έχεις υποβάλει εσύ, οι χώροι πρασίνου θα είναι περισσότεροι).

Η αρχαιολογία δεν βρίσκει τάχα μου αρχαία (άσχετα αν τα αρχαία τα οποία έχουν βρεθεί σε όλη τη χώρα παραμένουν το 80% κλειστά σαν επισκέψιμοι χώροι, γιατί οι χιλιάδες φύλακες που έχουνε διοριστεί κάθε φορά, συμπτωματικά πάντα πριν από εκλογές, δεν πηγαίνουν να τους ανοίξουν, αφού έχουν άλλες ιδιωτικές δουλειές) κ.λπ. κ.λπ..

IMAGE DESCRIPTIONΣτην υπόλοιπη Ευρώπη των κουτόφραγκων όμως, στην καπιταλιστική ανάλγητη Γερμανία πχ, επειδή κυριαρχεί η λογική, το «δίκιο του εργάτη» εξυπηρετείται πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι εδώ, αφού τα παντοδύναμα σωματεία, λογικά σκεπτόμενα, προσλαμβάνουν συμβούλους περιωπής και μελετούν μαζί τους business cases πριν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν με το μάνατζμεντ.

Και φυσικά, προσβλέπουν στο όφελος ολόκληρης της επιχείρησης και τη βιωσιμότητά της κι όχι στην κομματική καρριέρα και προβολή, αφού έτσι ακριβώς θα αξιολογηθούν από τους εργαζόμενους, με αποτελέσματα κι όχι με λόγια κούφια του αέρα.

Γι΄ αυτό οι μισθοί των εργαζόμενων στο τέλος είναι καλύτεροι, έχουν καλύτερη περίθαλψη, συνταξιοδοτικό, συνθήκες εργασίας, ψυχαγωγίας, παιδικούς σταθμούς και σχολεία για τα παιδιά τους κ.λπ..

Τα δημόσια (!) σχολεία σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες εταιρείες, είναι καλύτερα σε εγκαταστάσεις (για την παιδεία δεν χρειάζεται καν να συγκρίνουμε) με πισίνες γήπεδα, γυμναστήρια κ.λπ. ακόμα κι από τα δικά μας ιδιωτικά σχολεία εδώ στην Μπανανία των ελίτ και των αφελών σοσια-ληστών μας.


Κι αυτό γιατί η κάθε TESLA πχ, έχοντας τις κατάλληλες φοροαπαλλαγές, προτιμάει να επενδύει σε υποδομές της τοπικής κοινωνίας, σχολεία, θέατρα, γήπεδα, νοσοκομεία κ.λπ., γιατί έτσι αποκτά διπλό όφελος.

IMAGE DESCRIPTIONΕκτός από την φοροαπαλλαγή, διαμορφώνει μια αξιόλογη κοινωνία με καλές υποδομές κι έτσι μπορεί να προσελκύσει τους καλύτερους εργαζόμενους που κυκλοφορούν στην αγορά, να τους πείσει να φέρουν τις οικογένειές τους εκεί και να εργαστούν σε αυτούς σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Γιατί να τους πείσει να πάνε να εργαστούν εκεί σε αυτούς; Η οθωμανική και μαρξιστική σκέψη μας φυσικά, δεν μπορεί να το συλλάβει ούτε αυτό. Εδώ στην Ψωροκώσταινα, εμείς βάζουμε μέσον, φιλάμε κατουρημένες ποδιές για να προσλάβει κάποιος τον κανακάρη ή την κανακάρισσά μας.

Γιατί εκεί τους παρακαλάνε να πάνε να εργαστούν με καλούς μισθούς και με όλα αυτά τα προνόμια μάλιστα;

Γιατί επενδύουν σε τεχνητή νοημοσύνη κι έχουν βαλθεί να ψάχνουν στα κοινωνικά δίκτυα για ταλέντα;

Αλλά και αφού προσληφθούν τα ταλέντα, επενδύουν σε ειδικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να παρακολουθεί (μέσω κατάλληλων ερωτηματολογίων κ.λπ.) αν ο εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος, οπότε να του βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, μην τυχόν και τους φύγει!

IMAGE DESCRIPTIONΕμείς βέβαια, δεν τα έχουμε όλα αυτά, και μας ακούγονται σα ζωή σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, παρόλο που ανήκουμε στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουμε όμως ...ΠΑΜΕ! Φουστανέλα, γροθιά κι επανάσταση.

Να ονειρευόμαστε Λεωνίδες την ώρα που πίνουμε το φραπέ και το ουζάκι με τα διακόσια πιάτα ορεκτικά (που θα πεταχτούν στα σκουπίδια τα μισά στο τέλος) και να ειρωνευόμαστε τον κουτόφραγκο στο διπλανό τραπεζάκι που έχει παραγγείλει μόνο μία χωριάτικη σαλάτα και μελετάει με τη σύντροφό του στον τουριστικό οδηγό τις πέτρες (τα αρχαία) που πρόκειται να επισκεφτούν σε λίγο με το πέδιλο και την λευκή κάλτσα.


Με αυτά τη βρίσκουμε εμείς, καλά να είμαστε.

Γιατί παραπονιόμαστε μετά, όμως δεν ξέρω...Ο Σταύρος Αργυριάδης είναι χημικός μηχανικός με ειδικότητα στα ενεργειακά θέματα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Καρλσρούης.
Εργάστηκε για δέκα χρόνια σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας διύλισης πετρελαίου στην χώρα μας πριν ξεκινήσει διεθνή καριέρα σε μια απο τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο της Πληροφορικής.
Από το 2010 διαμένει και εργάζεται στη Γερμανία.
Παράλληλα με την εργασία του ερευνά ιστορικά και κοινωνικά θέματα, που αφορούν στη σχέση θρησκειών, φιλοσοφίας και κρατικής δομής.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


16 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 48235

  7 Δεκ 2019

  Και κάτι ενδιαφέρον για τους οικονομικά αναλφάβητους ρωμιούς:
  https://www.capital.gr/forbes/3397841/giati-o-elon-musk-den-exei-fragko-stin-tsepi-an-kai-disekatommuriouxos

 • Ανώνυμος 48234

  7 Δεκ 2019

  "ότι οι σοβαρές επενδύσεις (ναυπηγεία, αυτοκίνητα, χάλυβας, τσιμέντο, χημικά) θέλουν φθηνό ρεύμα με ασφαλέστατες συνδέσεις."
  https://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3397822/ependuo-stin-ellada-kai-alles-istories

  Αυτό που αναφέρει ο συντάκτης εμπίπτει στην κατηγορία δίκτυα και εύκολη πρόσβαση που ανέφερα στο πρώτο σχόλιο.
  Το να έχεις εγγυημένη πρόσβαση σε ηλεκτρικό είναι σοβαρός παράγοντας. Επίσης το να έχεις ντόπια πανεπιστήμια με υψηλού επιπέδου ερευνητικές ομάδες σε περίπτωση που θελήσεις να χρηματοδοτήσεις μια μελέτη σχετική με τις ανάγκες τις εταιρίας, το να μπορείς να απορροφήσεις από την ντόπια αγορά εργασίας εξιδεικευμένο προσωπικό και ένα σωρό άλλα που η ρωμιοσύνη δεν διαθέτει.

 • Ανώνυμος 48202

  26 Νοε 2019

  Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πατέρας ήταν πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.
  Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.
  Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/kikilias-paraitise-80hrono-dioikiti-nosokomeioy-karditsas

  Μπουμπούκι ο 80χρονος.
  Ποια USA βρε; Η ρωμιοσύνη είναι η χώρα της ευκαιρίας!

 • Ανώνυμος 48182

  20 Νοε 2019

  Ωραιο αρθρο.

 • Ανώνυμος 48177

  19 Νοε 2019

  "η Ελλάς βαδίζει άμεσα προς βορά της ΝεοΟθωμανικής Τουρκίας"
  Αμήν αδελφέ. Τα πραγματικά αδέλφια των ρωμιών αδημονούν να ενωθούνε μαζί τους.
  Η Ελλάς αιμορραγεί; Το αλάτι! Το αλάτι!

  Η Intel έχει εργοστάσιο στο Ισραήλ για τον ίδιο λόγο που έχει και εργοστάσιο στην Κίνα.
  Για να τροφοδοτεί την ντόπια αγορά και επειδή χρειάζεται μέρη με υψηλά εξειδικευμένο δυναμικό και γενικά εξειδίκευση και τεχνογνωσία και ευκολη πρόσβαση και δικτύωση σε αυτά.
  Η Ελλάδα προδφέρει μόνο ωραία μέρη για διακοπές και χαλάρωση για τα στελέχη των εταιριών, αλλά αυτό δεν αρκεί.
  Έτσι λοιπόν αν είσαι εταιρεία με υψηλή τεχνογνωσία και ανάγκη για υψηλά εξειδικευμένο δυναμικό και θες να φτιάξεις ένα εργοστάσιο για να συμπληρώνει την αγορά της μέσης ανατολής για παράδειγμα, πού θα το φτιάξεις; Το Ισραήλ είναι μια καλή λύση, όχι τέλεια βέβαια.
  Για παρόμιους λόγους το εργοστάσιο στην Ιρλανδία συν τη χαμηλή φορολογία της χώρας αυτής.
  Προσοχή, δεν μιλάμε για μεγάλες εταιρίες απλά, αλλά για εταιρίες υψηλής τεχνογνωσίας, όπου το φορολογικό καθεστώς δεν είναι και ο σπουδαιότερος παράγοντας, ειδάλλως θα έφτιαχναν εργοστάσια σε Ζιμπάμπουε κ.α.

 • Ανώνυμος 48174

  19 Νοε 2019

  @Ανώνυμος 48173 αν δεν συνειδητοποιείς ότι η Ελλάς βαδίζει άμεσα προς βορά της ΝεοΟθωμανικής Τουρκίας ας μην το συνεχίζουμε. Είναι σαν να μου λες ότι θα αγοράσεις εταιρικά ομόλογα στην Συρία ή έστω στον Λίβανο επειδή έχουν μηδενική φορολογία και "μεγάλο" ROA οι επιχειρήσεις, όταν τα A σε λίγο μπορεί να μην υπάρχουν. Η αναθεωρητική Τουρκία σήμερα είναι το μεγάλο πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Αν δεν λυθεί με αλλαγή Κυβέρνησης καμία σοβαρή επένδυση δεν θα γίνει στην περιοχή πλην των πολεμικής προετοιμασίας της Γείτονος . Απλά θα "δεσμεύουν" φυσικούς πόρους πχ ΦΑ για να είναι προετοιμασμένοι σε μελλοντική μοιρασιά. Σήμερα η του Τουρκία οδεύει σε μια μορφή που είχε η Γερμανία πριν τον WWII . Αν θα έκανες επένδυση στην Πολωνία τότε κάνε και στην Ελλάδα σήμερα.
  Η Intel για παράδειγμα έχει εργοστάσια και στο Ισραήλ που δεν είναι απλά σε εμπόλεμη κατάστασή αλλά (1) είναι ετοιμοπόλεμο, εφαρμόζει εσωτερική ασφάλεια πάταξης κάθε πιθανής αντίδρασης (2) ασκεί σοβαρή εξωτερική πολιτική και απαντά άμεσα σε κάθε πρόκληση (πχ Τουρκίας) ή πρόσκληση (πχ της Κύπρου), καθορίζει την εξωτερική πολιτική του με άψογα οργανωμένο Λόμπυ που συνήθως μάλιστα έχει αυτό την πρωτοβουλία κινήσεων αντί της Κυβέρνησης.
  Αν εννοούσες το Ισραήλ και όχι την Ιρλανδία για παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα τότε σε παρεξήγησα και συμφωνώ μαζί σου!
  Αναφορικά με τον Πάκη και τον πηδήκουλα της Αθήνας μπορούν να συγκριθούν επαξίως με τον Φαραζ και Μπόρις. Η Ηγεσία μάλλον εκπροσωπεί παρά αντιπροσωπεύει στις σύγχρονες Δυτικές Δημοκρατίες πλέον και για αυτό βλέπουμε μια σαφή μείωση ισχύος της πλούσιας Δύσης απέναντι στην καλπάζουσα Ανατολή.
  "πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν θεοὺς ἔδειξε τοὺς δὲ ἀνθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους" Τα είπε από τότε ο Ηράκλειτος αλλά οι Διεθνιστές τ της Σχολής του κου Λιάκου έχουν άλλες απόψεις......
  Ανωνύμως Λ.Ν.

 • Ανώνυμος 48173

  19 Νοε 2019

  Περισσότερη ρωμιοσύνη:

  "Αμεση ήταν η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου που υπό τον τον τίτλο «Ο Πρωτόγονος Εθνικισμός» έγραψε στο Facebook: «Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας»."
  https://www.iefimerida.gr/ellada/tatsopoylos-proedros-tis-dimokratias-tsitsipas

  Λεωνίδας Καβάκος: Εφυγα οριστικά από την Ελλάδα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ -Μου δημιουργούσε τεράστια δυστυχία
  Ο Λεωνίδας Καβάκος, στην συνέντευξή του, δεν κρύβει την πικρία του και επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ελλάδα είναι ότι «βγαίνουμε από την κρίση χωρίς να έχουμε καταλάβει τίποτα. Μια κρίση κυρίως ηθική, αξιών, που θα έπρεπε να μας έχει φέρει μπροστά στο ερώτημα πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία, την αντιμετωπίσαμε απλώς ως κρίση οικονομική, αριθμών».
  https://www.iefimerida.gr/ellada/leonidas-kabakos-efyga-oristika-apo-tin-ellada-exaitias-toy-syriza

  Αυτό που εννοεί ο Καβάκος είναι ότι οι ρωμιοί πάλι δημιουργική λογιστική (απάτη δηλαδή) έκαναν για να βγουν από την κρίση αντί να τσακίσουν συνταξιοδοτικό και δημοσιοϋπαλληλικό.

  @48171
  Ναι μεν συνεπιδρούν παράγοντες όπως κοινωνική αστάθεια, πολιτική αστάθεια, διαφθορά, αλλά οι βασικοί παράγοντες με τους οποίους κινούνται εταιρίες όπως η Τέσλα ή η Intel είναι οι δύο που ανέφερα στο σχόλιο 48157 και το φορολογικό καθεστώς (και το κόστος διανομής μερικές φορες) σε δεύτερο επίπεδο. Κατόπιν οι υπόλοιποι παράγοντες. Απλά η Τέσλα δεν ασχολήθηκε ποτέ με ρωμιοσύνη. Δες για παράδειγμα που έχει τα εργοστάσιά της Intel.
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_manufacturing_sites

 • Ανώνυμος 48171

  19 Νοε 2019

  Κανεις σοβαρος ανθρωπος δεν βαζει τα λεφτα του σε εμπολεμη ζωνη. Διαλυση συνορων, κοινωνικη αντιδραση, αναμονη επιθετικης προσβολης απο Τουρκια. Αποδειξη της επερχομενης καταστροφης η ιδεοληπτικης αναλυση γεγονοτων επικαιρων και ιστορικων

 • Ανώνυμος 48170

  19 Νοε 2019

  @48161
  Ο κλασσικός κουτοπόνηρος μακάκας ρωμιός.
  Ωχ βρε αδελφέ, εγκλήματα και παρανομίες γίνονται και αλλού σου λέει.
  ΟΚ, αλλά εδώ μιλάμε για τη ρωμιοσύνη, ποιος ο λόγος να μιλάμε για τους γερμανούς.
  Επειδή του λόγου σου θίγεσαι.
  Αν οι γερμανοί είναι βρώμικοι τότε ξέρει τί; Θα πρέπει να κάνουν κάτι για να ξεβρωμίσουν.
  Και το ίδιο ισχύει για όλους τους λαούς και όλες τις κοινωνίες.
  Χάιντε Χάιντι!

 • Ανώνυμος 48167

  18 Νοε 2019

  Γιατί παραπονιόμαστε; Μα, είναι και αυτό στοιχείο μας, σαν Ρωμιοί. Το λέει και το άσμα "παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας, γιατί τ' άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας"... Επομένως: " Έχουμε όμως ...ΠΑΜΕ! Φουστανέλα, γροθιά, επανάσταση και παράπονα."

 • Ανώνυμος 48166

  18 Νοε 2019

  Με το όπλο παραπόδα ....και με επαναστατική διάθεση απ τη λήξη του εμφυλίου....η ρωμιοσύνη ...ξανά προς τη δόξα τραβά.......

 • Gerakina

  18 Νοε 2019

  Ε ναι, αυτοί είναι!
  Με φραποσημαίες, κάμνουσιν επανάσταση,

 • Gerakina

  18 Νοε 2019

  Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει το άρθρο. Είναι πολύ χειρότερα.

  Αυτό που πράγματι με έκανε και έκλαψα από τα γέλια, είναι η φωτογραφία με την φραπεδιά στο κοντάρι της σημαίας. Μιας σημαίας την οποία, οι ίδιοι λένε ότι σέβονται.

 • Ανώνυμος 48161

  18 Νοε 2019

  Δε λεω οτι πολλα απ αυτα ειναι σωστα. Αλλα πως γινεται να εισαι ελληνας που ζεις εξω κ να μιλας ετσι για υη χωρα σου.. δλδ οι Γερμανοι ειναι καθαροι και ωραιοι. Με το σκανδαλο της φολκσβαγκεν της ζιμενς κλπ να δειχνει οτι κανουν τα παντα πισω απο τη νομιμοτητα.

 • Ανώνυμος 48159

  18 Νοε 2019

  https://www.iefimerida.gr/ellada/erixan-antikeimena-gioyharan-boyleytes-stelehi-toy-syriza

  https://www.iefimerida.gr/stories/nbc-agonas-amerikanikoy-podosfairoy-hainti
  Χάιντε Χάιντι!

  Και βεβαίως:
  https://www.iefimerida.gr/ellada/diethnis-katakraygi-gia-ta-gaidoyrakia-sti-santorini

 • Ανώνυμος 48157

  18 Νοε 2019

  Σε τέτοιου είδους υψηλής τεχνολογίας επενδύσεις οι εταιρίες όπως Intel για παράδειγμα ανοίγουν εργοστάσια σε μέροι που ξέρουν ότι:
  1) Θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε εξιδεικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
  2) Θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυα εφοδιασμού, μεταφοράς κ.λπ.
  Άρα εξαρχής η επένδυση ήταν αδύνατη.