ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Και η άθλια
παρουσίασή τους
από τα συστημικά ΜΜΕ


• Υπάρχουν φυσικοί τρόποι θεραπείας του κορονοϊού.

• Πολλοί συνάνθρωποί μας που νόσησαν, δεν χρειάστηκε ούτε να διασωληνωθούν ούτε να πεθάνουν.


Αυτά εξήγησε ‒μεταξύ άλλων‒ ο κ. Βασίλειος Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός - Φυσικοπαθητικός, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο Κολέγιο Paris Graduate School, στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Ι. Χασαπόπουλου και της Α. Βούλγαρη «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένη και η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.Είσαστε εναντίον του εμβολίου;

IMAGE DESCRIPTION― Μάλιστα! Γενικά στον εναλλακτικό χώρο δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων.Γιατί αυτό;

― Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας.


Υπάρχει τρόπος στην Ομοιοπαθητική να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό;

― Δεν είναι μόνο η Ομοιοπαθητική, είναι κι άλλες μέθοδοι. Προσωπικά, ασκώ την Φυσικοπαθητική, την Ομοιοπαθητική και την Αρχαία Ελληνική Ιατρική, αυτή που ονομάζεται Unani Tibb. Έχουμε πάρα πολλούς τρόπους και μέσα, που χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια για κάθε περίπτωση, και προληπτικά και θεραπευτικά.


Έχετε δοκιμάσει αυτούς τους τρόπους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού;

― Βεβαίως! Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, η οποία κακώς δεν έχει προβληθεί όλο αυτό τον καιρό στα Media και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με έχετε καλέσει εδώ σήμερα. Κουράρουμε πάρα πολλούς ασθενείς με τις μεθόδους μας, με πολλή μεγάλη επιτυχία και με τεράστια ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες, χωρίς προβλήματα, γιατί τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούμε είναι φυσικά.


Ασθενείς COVID κουράρετε;

― Και ασθενείς COVID.


Άρα έχετε ασθενείς COVID και τους κάνετε καλά με φυσικά μέσα;

― Βεβαίως!Για πείτε μας τη μέθοδο.

― Σας είπα, προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ τρείς διαφορετικές μεθόδους.


Ποιες είναι αυτές;

― Τις ανέφερα πριν. Η Ομοιοπαθητική, η Φυσικοπαθητική και η Unani Tibb, αυτή που λέμε Αρχαία Ελληνική Ιατρική.


Καταλαβαίνω ότι επί δύο χρόνια όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται με αυτά τα πράγματα και υπάρχει και πολύ μεγάλη σύγκρουση μεταξύ επιστημόνων (όχι με τα φάρμακα, όχι με τα μονοκλωνικά, όχι με τα εμβόλια κ.ά.). Έρχεται ένας ασθενής COVID σε εσάς. Τι του λέτε να κάνει σαν πρώτη συμβουλή;

― Εμείς έχουμε μια μεθοδολογία, που λέγεται εξατομίκευση. Δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Οι γιατροί έχουν το δικό τους πρωτόκολλο, λειτουργούν με το δικό τους τρόπο.


Δηλαδή αν έγώ αύριο ‒χτύπα ξύλο‒ κολλήσω COVID και έρθω σε εσάς να με κουράρετε, θα υπογράψετε ότι θα με κάνετε καλά 100%; Θα πάρετε την ευθύνη;

― Συγνώμη, οι γιατροί, σας κάνουν 100% καλά; Παίρνουν την ευθύνη; Τι θα πει 100%; Δεν υπάρχει 100%.


Επειδή οι αντιεμβολιαστές προβάλλουν το επιχείρημα ότι οι γιατροί δεν παίρνουν την ευθύνη. Γι’ αυτό ρωτάω. Εσείς που κάνετε μια εναλλακτική μέθοδο, παίρνετε 100% την ευθύνη; Υπογράφετε;

― Δεν υπάρχει αυτό που λέτε. Κανένας γιατρός και κανένας εναλλακτικός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν.


Πείτε μας τώρα τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. Αν έρθει κάποιος με COVID τι του λέτε; Οι πρώτες συμβουλές ποιες είναι;

― Εξαρτάται την περίπτωση. Δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα σ’ εμάς. Δηλαδή, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που θα δώσουμε διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και τη συμπωματολογία. Έχουμε βότανα, χρησιμοποιούμε κι άλλα φάρμακα, φυσικά, οπωσδήποτε τροφή, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.Ποια είναι τα βότανα που χρησιμοποιείτε;

― Δεν δίνουμε στην κάθε περίπτωση τα ίδια βότανα. Εμείς χωρίζουμε τους ανθρώπους σε πέντε διαφορετικούς τύπους. Δίνουμε, ανάλογα με τον τύπο του κάθε ανθρώπου και τον τύπο της ασθένειας.


Πείτε ενδεικτικά: Σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε αυτά τα βότανα ή αυτή τη διατροφή. Σας ρωτάμε να μας πείτε ενδεικτικά, ώστε να πάρουμε μια ιδέα.

― Δεν μπορώ να σας πω. Γιατί αν σας πω τώρα κάτι, και το χρησιμοποιήσει κάποιος χωρίς τη δική μας επιλογή, μπορεί να τον βλάψει. Είναι καθαρά εξατομίκευση.


Ματίνα Παγώνη: Μπορώ να ρωτήσω κάτι; Ένας άρρωστος θετικός COVID, με δύσπνοια, με καταβολή, με πυρετό, έρχεται σ’ εσάς, του δίνετε βότανα και γίνεται καλά; Πού υπάρχουν αυτές οι δημοσιεύσεις, γιατί τουλάχιστον εμείς δεν τις ξέρουμε.

― Δεν τις ξέρετε, γιατί δεν τις έχετε σπουδάσει.


Ματίνα Παγώνη: Η Ιατρική είναι μία, με μελέτες, με δημοσιεύσεις, με αποτελέσματα. Έτσι κάνουμε την Ιατρική μέχρι τώρα. Οι άνθρωποι αυτοί με νόσο COVID-19 έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Γι’ αυτό λοιπόν, όταν απευθυνόμαστε στο κοινό και λέμε γενικώς με βότανα, γενικώς με το ένα, γενικώς με το άλλο, δεν είναι σωστή η τοποθέτηση. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο με δημοσιεύσεις, με αποτελέσματα ασθενών, βεβαίως να τα λέμε. Εμείς όταν μιλάμε ιατρικά, μιλάμε με τα αποτελέσματα και τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε έγκριτα περιοδικά και προχωρούμε. Γι’ αυτό λοιπόν, οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, γιατί μας ακούει πάρα πολύς κόσμος. Κι εγώ σας ρώτησα: Υπάρχει άρρωστος με COVID που ήρθε σ’ εσάς με δύσπνοια, πυρετό κι εσείς τον γιατρέψατε; Γιατί δεν υπάρχει, πείτε μου έναν!

― Θέλετε δηλαδή να σας βγάλω τα περιστατικά που έχουν θεραπευθεί; Μπορώ πολύ ευχαρίστως...


Ματίνα Παγώνη: Τα έχετε δημοσιεύσει αυτά;

― Όχι, πού να τα δημοσιεύσουμε; Τα Media είναι δικά σας, δεν είναι δικά μας, οπότε εμείς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε κάτι.


Ματίνα Παγώνη: Δεν μιλάμε για Media, για περιοδικά σας είπα, για μελέτες. Τι είναι αυτά; Με ποια μέθοδο γίνονται; Έστω, αυτά που λέτε, τα βότανα; Ποια είναι αυτά τα βότανα;

― Σας εξήγησα ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη.


Ματίνα Παγώνη: Ο καθένας δηλαδή παίρνει ένα βότανο ξεχωριστό;

Τι έχετε χρησιμοποιήσει στην κάθε περίπτωση ασθενών που έχετε κουράρει; Ρηγανέλαιο;

― Σας είπα, χρησιμοποιούμε βιταμίνες. Ένα πρωτόκολλο είναι οι βιταμίνες. Η βιταμίνη C, η βιταμίνη D3 μαζί με την Κ2. Είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Επίσης, κάποια βότανα, που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου ανθρώπου. Γιατί, όπως σας είπα, δεν έχουμε τα ίδια. Επίσης, τα ομοιοπαθητικά που θα δώσουμε, τα οποία είναι τελείως εξατομικευμένα. Μπορούμε στην Ομοιοπαθητική να δώσουμε ένα φάρμακο που λέγεται Embrionia, μπορεί να δώσουμε καμφορά.


Λέτε, ότι σε ευρεία κλίμακα μπορεί να θεραπευθεί ο κορονοϊός χωρίς να κάνουμε το εμβόλιο και χωρίς να κάνουμε άλλες μεθόδους.

Ματίνα Παγώνη: Συγνώμη, μου επιτρέπετε, εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που να λέει, ενώ έχει πεθάνει τόσος κόσμος παγκοσμίως, ότι μπορούμε με βότανα και βιταμίνες να γιατρέψουμε τον κόσμο.

― Μα, αυτό γίνεται παγκοσμίως!


Ματίνα Παγώνη: Δεν μπορώ να τα ακούω αυτά, όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο.

― Μα, αυτό γίνεται σας λέω. Αν εσείς δεν θέλετε να το αναγνωρίσετε ή να το καταλάβετε, είναι δικό σας θέμα. Αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πάρα πολλές χώρες.


Θα ήθελα πραγματικά να δω ανθρώπους που έχουν θεραπευθεί, θα ήθελα να τους ακούσω. Απλά να σας θυμίσω, ότι πριν από μερικά χρόνια, είχαμε βγάλει μια περίπτωση ενός γιατρού, που έδινε βότανα σε καρκινοπαθείς. Κι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή. Αυτός ο γιατρός έχει συλληφθεί. Ελπίζω λοιπόν, να μην είμαστε σε αυτά τα χνάρια. Εγώ οφείλω να το πω. Δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω.

― Συγνώμη, γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι γιατροί, των οποίων οι ασθενείς πέθαναν από καρκίνο; Δεν καταλαβαίνω, τι είναι αυτά; Με απειλείτε;


Τι σας απειλώ; Απλά λέω ότι ελπίζω να μην είμαστε σε αυτά τα χνάρια. Δεν έχω λόγο να σας απειλήσω.

― Μιλάμε για τρεις μεθόδους που σας ανέφερα, την Ομοιοπαθητική, την Φυσικοπαθητική και την Unani Tibb, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Όπως ακριβώς η Κλασική Ιατρική είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ, έτσι κι αυτές οι τρείς μέθοδοι που σας ανέφερα, είναι επίσημα αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα.


Αυτό το πράγμα δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά, δεν έχει ακουστεί πουθενά. Εμείς πρώτη φορά το ακούμε.

― Ακριβώς αυτό: Δεν έχει ακουστεί. Όχι ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει.


Βγαίνουν διάφοροι και λένε διάφορα πράγματα και όλοι οι υπόλοιποι που είναι εναντίον των εμβολίων επικαλούνται διάφορα πράγματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται. Επικαλούνται για παράδειγμα κάτι καθηγητές από τη Γαλλία, από τον Καναδά, από την Αμερική, που ουσιαστικά αυτοί οι καθηγητές είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν λένε αυτά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, εμείς γι’ αυτό σας φιλοξενήσαμε, για να μας πείτε την άποψή σας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

― Κι εγώ ευχαριστώ.


Και θα θέλαμε, εάν έχετε κάποιον ασθενή που όπως είπε η κ. Παγώνη, είχε βήχα, δύσπνοια και πυρετό και θεραπεύτηκε με αυτή τη μέθοδο από τον κορονοϊό, πολύ ευχαρίστως να τον φιλοξενήσουμε.

― Πολύ ωραία! Θα επικοινωνήσουμε, ώστε να το κανονίσουμε.Είναι πολύ δύσκολο σε έναν άνθρωπο μέσα σε πέντε-δέκα λεπτά να αντικρούσει τα ψέματα και την προπαγάνδα που βομβαρδίζουν τον τηλεθεατή επί δύο χρόνια όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Ειδικά, όταν του επιτίθενται δυο και τρεις μαζί βομβαρδίζοντάς τον με ερωτήσεις, στις οποίες δεν μπορεί να απαντήσει σε όλες μαζί.

Πάντως η συνέντευξη, στο MEGA ήταν live και σε λογικά ‒για συστημικό μέσο‒ πλαίσιο. Τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του STAR της ίδιας μέρας. Εκεί είχαν εγγράψει συνέντευξη από τον κ. Μαυρομμάτη, που διήρκεσε σχεδόν 15 λεπτά. Το βράδυ όμως, έπαιξαν μερικές μόνο ερωτήσεις, ενώ μόνταραν και παρουσίασαν από τις απαντήσεις μόνο αποσπάσματα ελάχιστων δευτερολέπτων. Κι αμέσως μετά από κάθε απάντηση εμφανιζόταν ένας γιατρός, ο οποίος έχοντας στη διάθεσή του πολύ περισσότερο χρόνο, επιχειρούσε να αντικρούσει την κάθε απάντηση.

Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαυρομμάτης μιλούσε για την αξία της διατροφής στην αντιμετώπιση των ασθενειών και του κορονοϊού και παρέθεσε πλήθος τροφών που κάνουν καλό σε κάθε περίπτωση. Θύμισε και την περίπτωση της ζεστής σούπας, που κάνει καλό στα κρυολογήματα. Από όλα αυτά, ο δημοσιογράφος μόνταρε μόνο το σημείο που αναφερόταν στη σούπα, και παρουσίασε τον κ. Μαυρομμάτη σαν κομπογιαννίτη, ισχυριζόμενο ότι θεραπεύει τον κορονοϊό με σουπίτσα!ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


67 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 51822

  22 Οκτ 2021

  @51820
  Στο κλουβί σου να ρουφήξεις το κλούβιο αυγό σου.

 • Ανώνυμος 51820

  22 Οκτ 2021

  Mπεεεεε

 • Ανώνυμος 51818

  22 Οκτ 2021

  @51816
  Και ο Πάουελ εμβολιάστηκε, αλλά όχι μόνο αρρώστησε, αλλά πέθανε.
  Αλλά ντάξει είσαι μακάκας με περικεφαλαία ανθρωπόμορφο γίδι.
  Μη μιλάς μακάκα.

  Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη νόσησης και ιδιαίτερα σοβαρής νόσησης. Μάλιστα, τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι μειώνουν την πιθανότητα θανάτου κατά 11 φορές. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχεις εμβολιαστεί, έχεις 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνεις από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με ένα μη εμβολιασμένο άτομο. Ωστόσο, τα εμβόλια κορωνοϊού δεν προστατεύουν 100%. Κανένα εμβόλιο δεν το κάνει αυτό, όπως και καμία ιατρική θεραπεία δεν είναι 100% αποτελεσματική. Αυτό δεν σημαίνει πως το εμβόλιο δεν λειτουργεί ή δεν πρέπει να το κάνετε, όπως σημειώνει η δρ Λεάνα Γουέν.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/kolin-paoyel-pethane-para-embolio-giatros-exigei

 • Ανώνυμος 51816

  22 Οκτ 2021

  Οσα και να πουμε ομως για σενα, εισαι βλακας. Ο αδωνις εμβολιαστηκε και αρρωστησε. Μπεεεεε

 • Ανώνυμος 51815

  21 Οκτ 2021

  «100%, ολομόναχος! Το κράτος έχει κάνει σποτ για την τηλεόραση, έχει βγάλει γιατρούς στα κανάλια, του έχει κάνει εκστρατεία ΕΟΔΥ, του έχει πάει κινητά συνεργεία στα χωριά, του έχει φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, του δίνει τα εμβόλια τζάμπα. Ε, με συγχωρείτε μην τον αθωώσουμε κιόλας, μην τον αθωώσουμε κιόλας» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
  «Σας λέω, λοιπόν, πλέον προσωπικά κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται, όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, κουράστηκα. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνει το κράτος σε αυτό το θέμα, τα έχει κάνει όλα. Από δω και μπρος ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Σου λέει θέλω να εμβολιαστώ, δεν θέλω. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα».
  https://www.iefimerida.gr/politiki/georgiadis-den-theleis-na-emboliasteis-mi-soseis

  Και λίγα λέει ο Άδωνις.

 • Ανώνυμος 51810

  21 Οκτ 2021

  @51805
  Μην ρωτάς μακάκα.

 • Ανώνυμος 51805

  20 Οκτ 2021

  Τι λες βρε ψεκασμενο τρολ?

 • Ανώνυμος 51804

  20 Οκτ 2021

  Σέρρες: Νεκρός από κορωνοϊό 45χρονος καθηγητής -Ήταν αρνητής, είχε υπογράψει να μη διασωληνωθεί
  https://www.iefimerida.gr/ellada/serres-nekros-apo-koronoio-kathigitis-arnitis

  Καθηγητής μουσικής που την είχε δει επιδημιολόγος. Όχι μόνο ήταν αρνητής, αλλά και είχε υπογράψει να μην διασωληνωθεί. Ντάξει, τί να πεις, οι συνωμοσιολόγοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα αμολήσει τη μεγαλύτερη ανοησία. Επιδημία βλακείας.

 • Ανώνυμος 51798

  18 Οκτ 2021

  Update στο 51770:

  Πετράκος σε νέο ρεσιτάλ: Από τη μύτη μου δεν περνάει όχι κορωνοϊός, αλλά ούτε ο Τιτανικός
  Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος και εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ως... αυτόκλητος σωτήρας, επιδιδόμενος ξανά σε ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας. Με ύφος τουλάχιστον πανεπιστημιακού καθηγητή, αμφισβητώντας για μια ακόμη φορά τα επιστημονικά δεδομένα τοποθετήθηκε για τα πάντα, φυσικά και για το εμβόλιο. Ο τραγουδιστής προχώρησε για μια ακόμη φορά σε ένα παραλήρημα συνωμοσιολογίας, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, όπως κάνει από την αρχή της πανδημίας.
  Ο Γιώργος Λιάγκας του απάντησε λέγοντάς του ότι ο τρόπος που εκφράζει όλα όσα λέει για την πανδημία είναι πιο φασιστικός από όσους κατηγορεί για φασισμό και τον κάρφωσε εύστοχα λέγοντας το εξής: «Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να έχεις μία άποψη και το πήρες περισσότερο σοβαρά από ό,τι θα έπρεπε».
  https://www.iefimerida.gr/zoi/liagkas-don-kihotis-polemo-grigoris-petrakos

  Ανίατη περίπτωση αρχι-μπετόβλακα.

 • Ανώνυμος 51780

  16 Οκτ 2021

  Όμως, η μήνυσή του έμεινε σε ισχύ για… μερικές ώρες. Η Εισαγγελία Βόλου ενημερώθηκε για τη μηνυτήρια αναφορά και ζήτησε να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αυτοφώρου, αλλά και να της διαβιβαστεί η δικογραφία για τις περαιτέρω ενέργειες.
  Ετσι, λίγες ώρες μετά ο αρνητής του κορωνοϊού έτρεχε να ανακαλέσει τη μήνυση.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/arnitis-gonios-bolo-minysi-rapid-test

  Χε, χε και ο άγιος φοβέρα θέλει. Αρκετά με τους μπετόβλακες.

  (αργκό) ο εντελώς βλάκας, ο ηλίθιος με σκέψη ανεπίδεκτη αλλαγής, σαν το μπετόν
  https://el.wiktionary.org/wiki/μπετόβλακας

 • Ανώνυμος 51779

  16 Οκτ 2021

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νέα μελέτη απέδειξε ότι υψηλά επίπεδα βιταμίνης D εξασφαλίζουν σχεδόν μηδενικό ρίσκο θανάτου λόγω της COVID-19. Στην πραγματικότητα ωστόσο, πρόκειται για διαστρέβλωση των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων.
  Ο ισχυρισμός αναρτήθηκε αρχικά στη σελίδα mariosdimopoulos.com.
  Όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενα άρθρα μας, ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, Μάριος Δημόπουλος, προωθεί εδώ και χρόνια ψευδοεπιστημονικές συμβουλές αναφορικά με ζητήματα υγείας. Παραπέμποντας στο επίμαχο άρθρο του, ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε ότι «κάποιοι γραφικοί δεν θέλουν να αποδεχθούν την αλήθεια, ότι η βιταμίνη D είναι το υπερόπλο για την πρόληψη του COVID-19».
  Στη συνέχεια, ο Βασσάρας Αλέξανδρος, που δηλώνει ιατρός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αναπαρήγαγε την παραπάνω δήλωση και ισχυρίστηκε ότι η αξία της βιταμίνης D αποκρύβεται από τις αρχές, με σκοπό την προώθηση του εμβολιασμού.
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/10/14/vitamin-d-zero-covid-19-deaths-pseudoscience/

  Ο σεσημασμένος μπουρδολόγος και φέρελπις καρπαζοεισπράκτορας ξανακτυπά.
  Ψάχνει στα κιτάπια της κλασσικής ιατρικής (την οποία δεν αποδέχεται) για να βρει αποδείξεις για τις ανοησίες του.
  Καλά κρασιά δηλαδή.

  *κιτάπι < (άμεσο δάνειο) τουρκική kitap < αραβική كتاب (kitāb, ιερό βιβλίο)

 • Ανώνυμος 51775

  15 Οκτ 2021

  @51772
  Άντε στην τρύπα σου να ρουφήξεις το κλούβιο αυγό σου.

 • Ανώνυμος 51772

  14 Οκτ 2021

  Λύσσα κακιά με τα εμβόλια, ρε τελειωμένε κωλογιατρόκαβλε

 • Ανώνυμος 51770

  14 Οκτ 2021

  Γρηγόρης Πετράκος – Ανέκρουσε πρύμναν ο πατριάρχης των αντιεμβολιαστών – Θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους
  Ο Γρηγόρης Πετράκος πολλές φορές έχει μοιραστεί τις επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές απόψεις του για τον κοροναϊό και τα εμβόλια, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας εκ των… ηγετών του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Μάλιστα στο παρελθόν δείχνοντας ασέβεια προς όλους όσους νοσούν και όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, ο τραγουδιστής είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέταρτο κύμα και ζητούσε να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα καταστήματα. Ανάμεσα στα άλλα… ψεκασμένα που υποστήριζε, ανέφερε κιόλας ότι «μας κρύβουν φάρμακα» και πως τα «νοσοκομεία είναι άδεια από Covid και γεμάτα από παρενέργειες». Ωστόσο, ο μέχρι πρότινος αντιεμβολιαστής, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στις πίστες και θα τραγουδάει σε κλειστό μαγαζί της Πάτρας, δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, με τους αντιεμβολιαστές να τον κατηγορούν για «κωλοτούμπα».
  https://www.in.gr/2021/10/14/greece/grigoris-petrakos-anekrouse-prymna-o-patriarxis-ton-antiemvoliaston-tha-tragouda-mono-gia-emvoliasmenous-ti-leei-syzygos-tou/

 • Ανώνυμος 51735

  6 Οκτ 2021

  Ήμασταν και απρόσεχτοι όμως. Δε βάζαμε μάσκες, μια τρέλα επικρατούσε. Είχα πάρει μηχανή οξυγόνου στο σπίτι. Απορώ με αυτούς τους πανίβλακες που λένε διάφορα και αμφισβητούν τους γιατρούς. Δεν ήθελα να καταλήξω στο νοσοκομείο. Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι ανεμβολίαστοι σε μια χώρα; Θέλετε να ρίξετε κυβερνήσεις. Μην το κάνετε με αυτόν τον τρόπο. Μην διακινδυνεύετε τη ζωή μας.
  https://www.iefimerida.gr/zoi/sygklonizei-eleni-dimoy-gia-ti-mahi-koronoio

  Στα ταραγμένα μυαλά των αντιεμβολιαστών: Τρεις διάσημοι στοχαστές για τον λαϊκισμό και τις «θεωρίες συνωμοσίας»
  Θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία, μαζικές συγκεντρώσεις αντιμεμβολιαστών σε όλο τον κόσμο, αρνητές του ιού που καταλαμβάνουν ακόμα και το Καπιτώλιο στηρίζοντας τον συνωμοσιολόγο Τραμπ, fake news στην πολιτική σκηνή, ξενοφοβικές διαδηλώσεις στην καρδιά της Ευρώπης, πολιτικοί που μοιράζουν μη ρεαλιστικές υποσχέσεις… Όλα αυτά τα γεγονότα από την ειδησεογραφία των τελευταίων χρόνων έχουν ένα κοινό: είναι εκφάνσεις του ίδιου ακριβώς φαινομένου, ενός αναδυόμενου νεο-λαϊκισμού που μέσα στην πανδημία αποκρυσταλλώθηκε και αποτελεί πλέον ένα συμπαγές κοινωνικό μόρφωμα που απειλεί ευθέως τη φιλελεύθερη δημοκρατία.
  Όπως αναφέρουν οι Roger Eatwell και Matthew Goodwin η λέξη λαϊκισμός επιλέχθηκε το 2017 από το Cambridge Dictionary ως η λέξη της χρονιάς και όχι τυχαία. Το Brexit καθώς και η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, το 2016,σχηματοποίησαν ένα νέο πολιτικό φάσμα που καταναλώνει καθημερινά fake news και ψεύτικες πολιτικές υποσχέσεις οι οποίες δεν έχουν ρεαλιστική εφαρμογή. Μια μερίδα πολιτικών προσώπων, κυρίως «αλεξιπτωτιστών» που εισέρχονται στην πολιτική ως μεσσίες που θα σώσουν το λαό από τα δεινά του και θα τον απεγκλωβίσουν από τις παγίδες που του στήνουν σκοτεινά κέντρα συμφερόντων, εξαργυρώνουν τη λαϊκή οργή για τις πολλαπλές κρίσεις των πρώτων δύο δεκαετιών του 21ου αιώνα: την οικονομική ύφεση που έπληξε τη μεσαία τάξη, την ανεργία, τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές, την τρομοκρατία, την κλιματική αλλαγή και τα ακραία φυσικά φαινόμενα που προκαλεί όπως φωτιές και πλημμύρες. Αυτό το κοκτέιλ δυσαρέσκειας, σε συνδυασμό με μια σειρά από πολιτικά σκάνδαλα διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και μια επιμονή σε πολιτικές λιτότητας που έχουν περισσότερο τεχνοκρατικό και λιγότερο κοινωνικό χαρακτήρα, ενέτεινε το αίσθημα δυσπιστίας που είναι και η ρίζα του νέου λαϊκισμού. Η πανδημία με τα περιοριστικά μέτρα και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που έπληξαν τις ατομικές ελευθερίες καθώς και ο συνωμοσιολογικός τρόπος επικοινωνιακής διαχείρισής της από τον Τραμπ, μορφοποίησε πλέον αυτή τη δυσπιστία, δίνοντάς της το μέγεθος και τις τρομακτικές διαστάσεις μιας κοινωνικής μάστιγας, μιας απειλής για τη δημοκρατία που έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις διαβρώνοντας τον κοινωνικό ιστό.
  Ο νέος λαϊκισμός, τον οποίο οι τρεις καθηγητές ονομάζουν «Εθνικολαϊκισμό» είναι ένα κράμα από ένα νέου τύπου εθνικισμό που αντιμετωπίζει συνωμοσιολογικά τα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων ως κακόβουλα και επικίνδυνα για την επιβίωση του έθνους, μια λαϊκιστική υπεραπλουστευμένη ερμηνεία της οικονομίας και μια καχυποψία προς την επιστήμη που γιγαντώθηκε μέσα στην πανδημία.
  Αυτός ο μηχανισμός, με τα στάδια της «δυσπιστίας» και της «καταστροφής», που αναφέρουν οι Eatwell καιGoodwin εξηγεί ακόμα και το γιατί οι αρνητές του ιού covid19 υιοθετούν άκριτα και χωρίς ντροπή ανορθολογικές θεωρίες συνωμοσίας περί ψευδοϊού, οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης του λαού και λοιπά καταστροφολογικής φύσεως εξωφρενικά σενάρια για την πανδημία.
  https://www.iefimerida.gr/books/biblia-ethnikolaikismos-antiemboliastika-kinimata

  Μπετοβλακίαση, υπήρχε πάντα, γιγαντώνεται σήμερα λόγω της τεχολογικής ανάπτυξης (βλέπε δικτύωση).
  Αν η υπερβολική κατανάλωση φαγητού οδηγεί στην παχυσαρκία, πού οδηγεί η υπερβολική κατανάλωση πληροφορίας;
  Απάντηση: στην παραπληροφόρηση και τη συνωμοσιολογία.

 • Ανώνυμος 51732

  5 Οκτ 2021

  Η επιστημονική μέθοδος πάει περίπατο με αυτά τα άρθρα.

 • Ανώνυμος 51721

  3 Οκτ 2021

  @51718
  Οι μπαρούφες παραμένουν μπαρούφες όπως και να έχει.
  Μην εκφράζεσαι γίδι, σεσημασμένε μπουρδολόγε της φάπας.

 • Ανώνυμος 51719

  3 Οκτ 2021

  51717.....Για τους ηλίθιους δεν ισχύει τίποτε.....

 • Ανώνυμος 51718

  3 Οκτ 2021

  απο μικρονοικό 51717 δεν περίμενα τίποτε παραπάνω από χοντρομαλακίες...μπετόστοκε

 • Ανώνυμος 51717

  2 Οκτ 2021

  Καλός μακάκας είσαι και εσύ 51716. Εμένα με ενδιαφέρει τί ισχύει, όχι τι νομίζει ο καθένας. Κουτοπόνηρε ρωμιέ με τον μυγοχάφτη, αερολόγο Weil.

 • Ανώνυμος 51716

  2 Οκτ 2021

  Υπήρξε διακεκριμένος γιατρός στην αμερική...ο Andrew Weill...ήρθε κι απο δω,εδωσε και συνεντεύξεις δεκαετία του 90 στο βήμα,έγραψε και βιβλία μεταξύ των οποίων και την αυτοθεραπεία του ανθρώπινου σώματος...όπου αναφέρει οτι ο καλύτερος γιατρός είναι ο ίδιος ο οργανισμός μας σε εύλογο χρονικό διάστημα και γιά όχι όλες τις ασθένειες...πχ μια κήλη χρειάζεται χειρούργο.
  Ο ομοιοπαθητικός κάπου έχει δίκιο πλην όμως τα έστειλε όλα στη χώρα του μύθου,του αποκρυφισμού...τόχουν αυτό οι ομοιοπαθητικοί....αυτοί τη δουλειά τους κάνουν...άλλο τώρα που τα ψώνια συνωστίζονται για υποτιθέμενες θεραπείες.....
  Αυτοθεραπεία του σώματός μας ναι αλλά με μισό κιλό τσίπουρο στην κατσιά και ενα πιάτο σαρδέλες παστές λύσσα δεν επιλύεις κανένα πρόβλημα παρά τις υποσχέσεις οποιουδήποτε ομοιοπαθητικού.....
  Κι ο κορωνοιός; κι αυτός καταπολεμιέται αρκεί να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα,τροφή,βιταμίνες,χαρά ξεκούραση κλπ κλπ
  μετά απο αυτά αναρωτιέμαι προς τι τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός ανάμεσα στις φυλές των αντιπάλων;

 • Ανώνυμος 51705

  30 Σεπ 2021

  @51704
  Για να σου ρίχνω φάπες εις το διηνεκές.
  ;)

 • Ανώνυμος 51704

  30 Σεπ 2021

  Το χειροτερο ειναι οτι δινει βημα σε κατι νουμερα σαν κι εσενα

 • Ανώνυμος 51703

  30 Σεπ 2021

  @51702
  Αρκετό βήμα έχει δώσει ο admin σε μπουρδολόγους απατεώνες κατά φαντασίαν θεραπευτές.

  Αγωγή από την Κεραμέως κατά εκπαιδευτικών που απεργούν εναντίον της αξιολόγησης
  https://www.iefimerida.gr/politiki/kerameos-agogi-ekpaideytikoi-apergia-gia-axiologisi

  Έχει συνηθίσει στην ασυδοσία, τις άδειες από τη σημαία και τη ρεμούλα ο ρωμιός, αλλά πού θα πάει θα ξεσυνηθίσει.

 • Ανώνυμος 51702

  29 Σεπ 2021

  Εσένα δεν κατεβάζει ο διαχειριστής, δυστυχώς, γιατί είσαι κολλημένος βλάκας.....

 • Ανώνυμος 51701

  29 Σεπ 2021

  Το YouTube κατεβάζει όλα τα παραπλανητικά βίντεο για κάθε εμβόλιο -Μπλόκο στις θεωρίες αρνητών
  To YouTube ξεκινά μια τεράστια καμπάνια απομάκρυνσης βίντεο που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες αναφορικά με τα εμβόλια (παντός τύπου), σε μια ακόμη προσπάθεια αντιμετώπισης επιβλαβούς περιεχομένου που διαδόθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ήδη από σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, το YouTube ανακοίνωσε πως θα κατεβάσει βίντεο που περιέχουν παραπλανητικές πληροφορίες, όπως ισχυρισμοί πως τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, προκαλούν χρόνιες ασθένειες ή δεν μειώνουν τη διάδοση της ασθένειας. Η πολιτική του YouTube υπήρξε αυστηρή και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς απέκρυπτε βίντεο που διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες για εμβόλια (πέραν εκείνων για τον κορωνοϊό), ή προωθούσαν τον δισταγμό έναντι του εμβολιασμού.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/youtube-katebazei-paraplanitika-binteo-gia-embolia

 • Ανώνυμος 51699

  29 Σεπ 2021

  @51698
  Μην ποστάρεις ερωτηματικές προτάσεις μακάκα!

 • Ανώνυμος 51698

  28 Σεπ 2021

  you are number (εισαι νουμερο)
  προτεινε στα φρυδια σου ρε, σου ειπε κανενας να προτεινεις?

 • Ανώνυμος 51697

  28 Σεπ 2021

  Προτεινόμενο φιλμ-νουάρ: Dragged Across Concrete (2018).
  https://www.imdb.com/title/tt6491178/
  Και το soundtrack:
  https://www.youtube.com/watch?v=cgVjiKFmnXU
  Enjoy.

 • Ανώνυμος 51696

  28 Σεπ 2021

  @51695
  Αντίλογο έγραψα σουργελο-όργιο. Σιγά μην κάνω διάλογο με βλαμμένο που πνίγεται στην παραφυσική του μαστούρα και ντόπα.
  Σημασία έχει τί ισχύει και να ρίξω και μερικές φαπούλες, όχι να σε πείσω, μακάκα, ε μακάκα.

 • Ανώνυμος 51695

  28 Σεπ 2021

  Ποιο διαλογο ρε νουμερο, που μιλας και σαν αλλος για να συμφωνεις με τον εαυτο σου. Αντε κοιμησου κι ονειρεψου εμβολια, μπας και σου σηκωθει

 • Ανώνυμος 51693

  28 Σεπ 2021

  @51690
  Η κριτική με επιχειρήματα και τεκμήρια και ο αντίλογος δεν είναι γκρίνια.
  Ο μόνος που γκρινιάζει και δεν του αρέσει ο αντίλογος και η κριτική είσαι του λόγου σου αρχιμπετόβλακα.
  Αν μπορείς να αναιρέσεις τον αντίλογο εδώ είμαστε, χάρη θα μου κάνεις, διότι όσο ζούμε μαθαίνουμε.
  Αν και πάλι φάπες θα φας και θα πας για καμιά κρεμούλα.

 • Ανώνυμος 51692

  27 Σεπ 2021

  51690
  μα τι βλήμα είσαι: Εσύ έγραψες το σχόλιο 51689. Το ξέχασες κιόλας;
  Μήπως ενώ είσαι στην τάδε κατηγορία ανθρώπου (από τις πέντε κατηγορίες που τους χωρίζει η ομοιοπαθητική) παίρνεις λάθος βοτάνι και σου προκαλεί αυτές τις παρενέργειες; Για πρόσεξε το!
  " και θες να κάνεις και κριτική στους σχολιαστές", μύρισε ο τόπος, από του λόγου σου.
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 51691

  27 Σεπ 2021

  Την είπες την παπάρα σου, φάε τώρα μία κρεμούλα να ηρεμήσεις 51690.

 • Ανώνυμος 51690

  27 Σεπ 2021

  '' και θελεις να κανεις κριτικη και στους σχολιαστες''. Χαχαχαχα, τι ειπες βρε υπερανω κριτικης? Μιλαω ειδικα για σενα, τον ενα και μοναδικο γερο του μαπετ, που τοσα χρονια δεν χανει γραμμη και σχολιαζει και γκρινιαζει για τα παντα. Γνωριζει τα παντα, ας ειναι καλα η βικιπεδια και μας εχει σπασει τα νευρα με την εγκεφαλικη αρτηριοσκληρωση του. Τωρα παρουσιαζεται και σαν αλλος και συμφωνει με τον εαυτο του. Το τερματισες γερε, αμαμητε, εμβολιασμενο τουβλο. Νομιζεις οτι λες σοφιες και δεν σηκωνεις κριτικη. Αν εχεις μπιλιρινια, γραψε εσυ αρθρο, να σχολιασουμε εμεις. Αλλα εισαι ανικανος. Γραφει ο αλλος το αρθρο κι εσυ πετας κλανιες στον ανεμο κι εχεις παρει και ψηλα τον αμανε και δεν σηκωνεις κριτικη ουτε απο τους καλοπροαιρετους σοβαρους σχολιαστε. Συμπερασμα: εισαι πολυ gtp.

 • Ανώνυμος 51689

  27 Σεπ 2021

  Η αθλιότητα είναι πως τύποι σαν την Gerakina πιστεύουν πως διαβάζοντας μπούρδες μορφώνονται, αλλάζουν πνευματικό επίπεδο, μαθαίνουν κάτι «νέο». Gerakina, που ούτε τον Κορδάτο δεν είσαι ικανή να διαβάσεις και θες να κάνεις και κριτική στους σχολιαστές, πες αλεύρι: το ψεκαστικό σε γυρεύει.

 • Ανώνυμος 51688

  27 Σεπ 2021

  51686
  δεν σε πρόσεχε η μαμά όταν ήσουν μικρός. Και τώρα, έρχεσαι εδώ εκλιπαρώντας λίγη προσοχή. Να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου, με οποιονδήποτε τρόπο. Η οικογένεια εν Ελλάδι, το μεγαλύτερο πρόβλημα..
  Γιάννης

 • Ανώνυμος 51687

  27 Σεπ 2021

  @51686
  Δεν φταίνε τα συστημικά ΜΜΕ ή ο Κυριάκος, κοίταξε τα χάλια σου στον καθρέπτη και θα δεις το πρόβλημα μπετόβλακα.

 • Ανώνυμος 51686

  27 Σεπ 2021

  "Πέστα Γιάννη". Χαχαχα!!! Το ίδιο τρολ είναι, απαντάει στον εαυτό του. Σοβαρή περίπτωση βλάκα, που δεν γίνεται καλά ούτε με κλασική ιατρική ούτε με ομοιοπαθητική.

 • Ανώνυμος 51685

  27 Σεπ 2021

  "Σε όλη την συνεντεύξη, ο Μαυρομμάτης, συνεχώς εκφράζει ισχυρισμούς. Επί του πρακτέου; Σιωπή. Σιωπή και συ στο νέο που έμαθες. Εφτασφράγιστο μυστικό."

  Πέστα Γιάννη!
  Προτείνω η Γερακίνα να αλλάξει το avatar της σε κάνα ζουρλομανδύα!
  Και λίγα λέω. Άντε, άντε..

 • Ανώνυμος 51684

  27 Σεπ 2021

  Προς Gerakina,
  "Διάβασα το άρθρο και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μάθουμε κάτι νέο.". Με φώτισες! Πές μας ποιο είναι αυτό το νέο που έμαθες διαβάζοντας το άρθρο (Εγώ που το διάβασα, δεν βρήκα τίποτα το νέο. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου). Γιατί προσπερνάς με μια αόριστη φράση (να μάθουμε κάτι νέο), ένα, κατ' εσέ, αξιόλογο άρθρο; Σίγουρα έμαθες κάτι νέο; Παρέθεσε το στο σχόλιο σου και άσε τις πομπώδεις εκφράσεις και πόζες.
  Κοίτα, δεν πιστεύω σε απόκρυφες αλήθειες. Όσα χρόνια ζω, γνωρίζω γυναίκες που αρρώστησαν από καρκίνο μαστού πριν 20-25 χρόνια, έκαναν θεραπεία με την κλασική ιατρική, ζουν και βασιλεύουν. Ξέρω άνδρες που νόσησαν από καρκίνο του προστάτη, έκαναν την κλασική θεραπεία και έζησαν περισσότερο από 20 χρόνια. Όπως με καρκίνο εντέρου κλπ.
  Δεν γνωρίζω ούτε έναν που να θεραπεύτηκε από καρκίνο ή οποιαδήποτε ασθένεια (όχι κατ' ανάγκη θανάσιμη) από την ομοιοπαθητική και τα παρόμοια. Εσύ έχεις ακούσει; Με αποδείξεις, όχι φημολογίες. (θυμήθηκα τώρα τον ντόρο που είχε γίνει με την φραπελιά. Χα χα χα!).
  Απλά δεν είναι τα πράγματα; Σε όλη την συνεντεύξη, ο Μαυρομμάτης, συνεχώς εκφράζει ισχυρισμούς. Επί του πρακτέου; Σιωπή. Σιωπή και συ στο νέο που έμαθες. Εφτασφράγιστο μυστικό.

  Γιάννης

 • Ανώνυμος 51683

  27 Σεπ 2021

  A COLLEGE run by foreign businessmen has been accused of offering effectively "worthless" degrees and doctorates from the grounds of a prestigious third-level institution.
  https://www.independent.ie/irish-news/college-charges-18000-fees-for-useless-degrees-26454459.html

  Μαντέψτε σε ποιο κολέγιο αναφέρεται..
  ;)

 • Ανώνυμος 51681

  27 Σεπ 2021

  Έχω ολοένα και εντονότερη την αίσθηση πως ζούμε πλέον σε μια κατακερματισμένη κοινωνία. Ούτε καν κοινωνία. Σε ένα σύμπλεγμα από "φυλές", που έχει η καθεμία τον δικό της θεό, τη δική της ηθική και αισθητική. Αναπνέουν τον ίδιο αέρα, διασταυρώνονται εξ ανάγκης, μόλις όμως που ανέχονται η μία την άλλη. Δεν μιλάμε για ταξική διαστρωμάτωση και σύγκρουση, για πάλη καν γενεών. Τείνει να χαθεί ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Αποκλίνουν ραγδαία οι τρόποι ζωής, ακόμα και τα γλωσσικά ιδιώματα που χρησιμοποιούν. Ακούστε τους στίχους ενός κομματιού "τραπ" και πείτε μου τι καταλάβατε.
  https://www.capital.gr/xristos-xomenidis/3584335/katakermatismos

  Πάντα έτσι ήταν η ρωμιοσύνη, ποτέ δεν κατάφερε στη 200ετή ιστορία της να αναπτύξει ένα πραγματικά λειτουργικό συλλογικό φαντασιακό, απλά Χωμενίδη πλατσούριζες σε παράλληλο σύμπαν και τώρα αρχίζεις να ξυπνάς. Κάτι είναι και αυτό, η αλήθεια απελευθερώνει.

  Ο καθηγητής στέλνει και ένα μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους φοιτητές, λέγοντας πως, εάν ένας τριτοετής φοιτητής στη Μοριακή Βιολογία αγνοεί ή δεν αποδέχεται τη σημασία των εμβολίων, έχει ήδη αποτύχει και έτσι δεν υπάρχει νόημα να επιλέξουν το μάθημά του.
  https://www.ethnos.gr/viral/175267_den-apodeheste-ti-simasia-embolion-ehete-idi-apotyhei-sto-mathima-moy-viral-minyma-apo

  Να και κάτι που έχει λογική. Είσαι γιατρός ή νοσηλευτής και δεν δέχεσαι τα εμβόλια; Ε είσαι σε λάθος επάγγελμα βρε αδελφέ.
  Και περί Λεβέντη:

  «Οπωσδήποτε όλα τα σοβαρά κόμματα και όλοι οι σοβαροί άνρθωποι πρέπει να προτείνουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Αυτοί που προτείνουν στον κόσμο να μην εμβολιαστεί είναι κάτι ακροδεξιοί, κάτι αρνητές, κάτι που μιλάνε για συνωμοσίες, Μπιλ Γκέιτς, Σόρος, διάφορες τρέλες που αναγράφονται στο Ιντερνετ. Και αυτοί όμως δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν. Τι θέλουν να κάνουμε; Να μην κάνουμε τίποτα να πεθαίνει ο κόσμος; Είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Αυτή την ώρα είναι η ώρα της επιστήμης. Εμείς οι πολιτικοί, εμείς στην Ενωση Κεντρώων αυτό προτείνουμε, να πάνε να εμβολιασθούν όλοι. Την έχω την εμπιστοσύνη στους γιατρούς και να μην ακούν κάποιους που είτε θέλουν να κάνουν διαφήμιση στον εαυτό τους είτε θεωρούν ότι υπάρχει ευκαιρία τώρα και πάνε να επωφεληθούν. Ο κόσμος να ξέρει ότι όταν επιστήμονες, καθηγητές βγαίνουν στις τηλεοράσεις δεν βγαίνουν ούτε για να κονομήσουν ούτε για να κάνουν εφέ. Εχουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δημόσια υγεία και φοβούνται τα χειρότερα, να γενικευτεί το κακό, να αυξηθούν τα κρούσματα να χρειαστούν θέσεις στις ΜΕΘ και να χαθεί ο έλεγχος. Αυτό προς θεού προσεύχουμαι στο Θεό να μην γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης για το εμβόλιο.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/basilis-lebentis

 • Ανώνυμος 51680

  27 Σεπ 2021

  @Gerakina
  Σε παραπέμπω στο σχόλιο 51678 του ανώνυμου: "τελικά πιό ηλίθιοι θα φοράγατε κασκόλ και βατραχοπέδιλα".
  Σου ταιριάζει γάντι. Καλά ξεμπερδέματα..

 • Gerakina

  27 Σεπ 2021

  Διάβασα το άρθρο και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μάθουμε κάτι νέο.

  Έπειτα διάβασα τα σχόλια: Αυτό που αποδεικνύετε κάθε φορά με τα σχόλιά σας είναι ένα: ΟΤΙ ΜΑΘΑΤΕ - ΜΑΘΑΤΕ. ΔΕΝ χωράει στο μυαλό σας ΚΑΜΙΑ νέα γνώση. Καταδικάζετε την νέα πληροφορία ΠΡΙΝ ΚΑΝ την εξετάσετε. Από την άλλη σκέφτομαι ότι, πιθανότατα δεν είστε σε θέση να εξετάσετε το οτιδήποτε πόσο μάλλον κάτι νέο που χρειάζεται μελέτη πράγμα είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να θεωρείτε ως σωστό ότι επιθυμείτε. Οι βρισιές πού χρησιμεύουν;

  Αξιοθρήνητοι είστε και πολύ ασχολήθηκα.

 • Ανώνυμος 51678

  27 Σεπ 2021

  καθηγητής αρχαίας ελληνικής ιατρικής λέει. τελικά πιό ηλίθιοι θα φοράγατε κασκόλ και βατραχοπέδιλα...

 • Ανώνυμος 51677

  26 Σεπ 2021

  Κάποιες ιστοσελίδες από αυτές είναι και εταιρείες.
  https://www.iefimerida.gr/ellada/eisaggelea-antiemboliaston-18-istoselides

  Αυτό ονομάζεται ασυδοσία. Είναι κάτι που έχει συνηθίσει ο ρωμιός και θα πρέπει να ξεσυνηθίσει.
  Σιγά μην ρωτάται ο κάθε καμένος (βλέπε 51674) για το εμβόλιο. Απλά θα το κάνει γιατί έτσι προστάζει η περίσταση, οι αρμόδιοι, οι νόμοι του κράτους.

 • Ανώνυμος 51676

  26 Σεπ 2021

  Τα σιδερα της βλακειας ειναι για σενα

 • Ανώνυμος 51675

  26 Σεπ 2021

  @51674
  Τα σίδερα στις φυλακές..
  είναι για τους αντιεμβολιαστές..!

 • Ανώνυμος 51674

  26 Σεπ 2021

  Καλά κρασά... (εμβόλια για σένα πρόβατο)

 • Ανώνυμος 51672

  26 Σεπ 2021

  @51670, 51671
  Όταν μάθεις να γράφεις μια ολoκληρωμένη πρόταση έλα να μου την πεις ανεκδιήγητο όργιο.
  Επίσης στην περίπτωση του απατεώνα που "θεράπευε" καρκίνους με βότανα και πολυβιταμίνες η δικαιοσύνη επενέβει αφού υπήρξαν νεκρά θύματα. Μήπως είναι καιρός αυτό να αλλάξει. Ποιος ο λόγος η δικαιοσύνη να περιμένει να πεθάνει κάποιος με υπαιτιότητα ατόμων που είναι αποδεδειγμένα κομπογιαννίτες και να μην επέμβει τώρα αμέσως. Ο Θανούλης πού βόσκει;
  Και ας αξιοποιήσει το χρόνο του στα κρατητήρια της Ασφάλειας ο Μαυρομμάτης και ο κάθε αγύρτης (που το παίζει και επαναστάτης και προοδευτικός) στο να σκεφτεί πώς να γίνει έννομος πολίτης της ρωμιοσύνης και όχι απατεώνας και κατά φαντασίαν θεραπευτής. Καιρός η ρωμιοσύνη να σπάσει και αυτό το απόστημα, δηλαδή των αυτόχριστων θεραπευτών. Η ρωμιοσύνη είναι μια βαθιά διεφθαρμένη και υπερβολικά ανεκτική κοινωνία. Αρκετά με την ανοχή (tolerance) που δείχνει η βρωμιοσύνη σε τόσα αρνητικά θέματα.

 • Ανώνυμος 51671

  26 Σεπ 2021

  Είσαι και βιελιδοπουλος, είσαι και λαλάκας.

 • Ανώνυμος 51670

  26 Σεπ 2021

  51669
  όχι τίποτε άλλο, αλλά για την ιστορία, ο Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 (Βίκιπαιδεία)

 • Ανώνυμος 51669

  25 Σεπ 2021

  Με υποκείμενο νόσημα και υπερήλικος θα έπρεπε να είχε τρέξει να εμβολιαστεί. Μπορεί να νόμιζε ότι ήταν άτρωτος.

 • Ανώνυμος 51668

  25 Σεπ 2021

  Οι επιτήδειοι που έχουν στήσει τη βιομηχανία απάτης έχουν εισβάλει σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και πουλούν δήθεν «νομικά όπλα» εναντίον του κράτους, υγειονομικών και δημοσίων υπαλλήλων. Προτρέπουν, μάλιστα, τους αντιεμβολιαστές να προβούν σε μηνύσεις, διώξεις και να απαιτήσουν χρηματικές αποζημιώσεις και ποινές φυλάκισης.
  https://www.iefimerida.gr/kosmos/eyrimata-apatis-antiemboliaston-timokatalogos

  Εμ, με τόσα γίδια και σανοφάγους που κυκλοφορούν. Κάποιοι που έχουν πολύχρονη πείρα με πιτουροφάγα πρόβατα έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να βγαίνουν στην τηλεόραση και να υποστηρίζουν ότι θεραπεύουν με ματζούνια και πολυβιταμίνες. Μιλάμε για τέτοιο θράσος. Καιρός να επιλειφθεί η δικαιοσύνη.

 • Ανώνυμος 51667

  25 Σεπ 2021

  51665
  Πες αλεύρι, ο ανεμβολίαστος Β. Λεβέντης σε γυρεύει

  https://www.protothema.gr/greece/article/1164794/diasolinomenos-stin-edatiki-tou-euaggelismou-me-koronoio-o-vasilis-levedis/

  Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις
  https://youtu.be/nJSGdUs5dSw

 • Ανώνυμος 51666

  25 Σεπ 2021

  @51665
  Μην ποστάρεις ερωτηματική πρόταση μακάκα.

 • Ανώνυμος 51665

  25 Σεπ 2021

  Το ίδιο τρολ είσαι με τον πιο παρακάτω. Από εμβόλιο το έπαθες?

 • Ανώνυμος 51664

  25 Σεπ 2021

  @51663
  Δεν μπορεί να μας ωφελήσει, δεν μπορεί να προσφέρει καμία βοήθεια διότι είναι παραεπιστήμη, όπως και η φυσικοπαθητική.
  Ντάξει καταλήγεις στο τέλος σε αυτό το συμπέρασμα.
  Λίγα πράγματα για τη φυσικοπαθητική:

  Η φυσικοπαθητική (ή φυσιοπαθητική) είναι μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής που εφαρμόζει μια μεγάλη γκάμα ψευδοεπιστημονικών πρακτικών που προβάλλονται ως "φυσικές" και ως συνεισφέρουσες στην "αυτοΐαση", συμπεριλαμβανομένων της ομοιοπαθητικής, της βοτανοθεραπείας και του βελονισμού, καθώς και συμβουλών σχετικών με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Οι γιατροί θεωρούν τη φυσικοπαθητική αναποτελεσματική και δυνητικά επικίνδυνη και εγείρουν ηθικά ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της. Οι φυσικοπαθητικοί έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι είναι τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες.
  Η ιδεολογία και οι μέθοδοι της φυσικοπαθητικής βασίζονται στο βιταλισμό και την αυτοθεραπεία και όχι στη βασισμένη στην τεκμηρίωση ιατρική. Η φυσικοπαθητική εκπαίδευση περιλαμβάνει μικρό μέρος από την καθιερωμένη κλινική εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώνουν οι γιατροί που παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη, καθώς οι φυσικοπαθητικοί μελετούν κυρίως ανεπιστημονικές έννοιες και διδάσκονται αναπόδεικτες διαγνώσεις και θεραπείες.
  https://el.wikipedia.org/wiki/Φυσικοπαθητική

  Η Φυσικοπαθητική είναι μια Θεραπευτική προσέγγιση η οποία χρησιμοποιεί αρκετές και διαφορετικές μεθόδους για να ενισχύσει τον άνθρωπο, έτσι ώστε να αποκτήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.
  https://enallaktikidrasi.com/2014/02/ti-einai-i-fysikopathitiki-naturopathy/

  Η φυσικοπαθητική ή ορθομοριακή Ιατρική είναι εκείνη η επιστήμη που ασχολείται με την αναπλήρωση των ζωτικών διατροφολογικών ελλείψεων στον οργανισμό που ασθενεί χρησιμοποιώντας μεμονωμένα ή συνδυασμούς διατροφολογικών ουσιών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα κλπ), σε συγκεντρωμένη μορφή και σε υψηλή δοσολογία για ικανό χρονικό διάστημα – ώσπου να επανέλθει η επιθυμητή ισορροπία και να εξαλειφθεί η πάθηση. Από εκείνο το σημείο και μετά, αλλαγές (προς το φυσικότερο) στον τρόπο ζωής και διατροφής, αποφυγή περιβαλλοντικών προκλήσεων (όπως η έκθεση σε μολυσμένη ατμόσφαιρα και τοξίνες), και κάποια ελάχιστα προληπτικά μέτρα (όπως μιας καλής ποιότητας πολυβιταμίνη καθημερινά), είναι συνήθως αρκετά για την αποφυγή μελλοντικών περιπλοκών και την διατήρηση της υγείας.
  https://fysikopathitiki.gr/fisikopathitiki/

  Τους ενοχλεί όμως η wikipedia και οι όροι quackery, κομπογιαννιτισμός και τσαρλατάνοι.
  Δεν κοιτάζουν τα χάλια τους λέω γω.

 • Ανώνυμος 51663

  25 Σεπ 2021

  "Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαυρομμάτης μιλούσε για την αξία της διατροφής στην αντιμετώπιση των ασθενειών και του κορονοϊού και παρέθεσε πλήθος τροφών που κάνουν καλό σε κάθε περίπτωση."
  Ε καλά, δεν περιμέναμε τον Μαυρομμάτη να μας πει πως η υγιεινή διατροφή έχει σημαντική αξία και ίσως να μας βοηθήσει (κάποιες φορές) να αντιμετωπίζουμε καλλίτερα κάποιες συνηθισμένες αρρώστιες (γρίπη, ποδάγρα, ουρολοιμώξεις κλπ). Όπως δεν χρειάζεται να μας πει ότι το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία.
  Ας υποθέσουμε πως η ομοιοπαθητική είναι δυνατόν να μας ωφελήσει σε κάποιες αρρώστιες. Μετά από μακροχρόνια "θεραπεία", γιατί για άμεση θεραπεία ούτε λόγος. Με τον covid 19 ποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει; Ο ιός επιτίθεται με ταχύτητα. Μέχρι να δράσουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα - λέμε τώρα - ο ασθενής θα έχει καταλήξει ή στη ΜΕΘ η για διασωλήνωση ή θα πεθάνει.
  Άρα και στη περίπτωση του copvid, η ομοιοπαθητική είναι αναποτελεσματική 100%.
  Τότε γιατί ο Μαυρομμάτης ισχυρίστηκε το αντίθετο δημόσια; Για λόγους δημοσιότητας και διαφήμισης. Εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει..

  Το πρόβλημα είναι πως ενώ μέχρι στιγμής η μόνη απάντηση στη πανδημία είναι τα εμβόλια, το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα είναι ισχυρό. Και ο Μαυρομάτης με τις δοξασίες του, αλείφει βούτυρο στο ψωμί τους.
  Τοποθέτησε τον εαυτό του, εκών άκων, ανάμεσα σε οπαδούς θρησκευτικών - παραθρησκευτικών οργανώσεων, των οπαδών της ΧΑ, των οπαδών του Σώρρα και όλων αυτών που πιστεύουν στην... εναλλακτική έρευνα (μπούρδες, δηλαδή) και ζουν σε μια μόνιμη άρνηση, έτσι για την άρνηση.
  Όλα αυτά με την ομοιοπαθητική και τα παρόμοια, μου θυμίζουν το γνωστό: Ώδινεν όρος και έτεκε μυν.

  Γιάννης

 • Ανώνυμος 51661

  25 Σεπ 2021

  Από την διαδικτυακή εφημερίδα του ελεύθερου τύπου:

  In Iran, it is said, there was a time when almost 1000 people were dying because of the virus everyday. But, now, because of the Camphor 1M medicine, not only have the deaths reduced drastically, the number of people getting cured has also doubled.
  The dosage of Camphor 1M is four pills half an hour after morning breakfast, four pills half an hour after lunch and four pills half an hour after dinner. It has to be taken for three days. But while taking this medicine, one should avoid consumption of onion, garlic and hing. It is also advisable to not consume anything for half an hour after taking Camphor 1M.
  Homeopathy has deep roots in Indian culture and is considered a reliable source of treatment by many. In fact, many Indians don’t even bother consulting doctors when it comes to homeopathy, because they rarely have any side effects.
  https://www.freepressjournal.in/science/camphor-1m-the-new-entrant-in-the-fight-against-coronavirus

  Τί να σχολιάσει κανείς..
  Ας σοβαρευτούμε:

  Forget coronavirus, homoeopathy can’t cure anything. It’s a placebo, at best
  Homoeopathy may be very popular in India but global experts dismiss its efficacy. An Australian review found it ineffective, and Spain is considering a ban on it.
  When cases of coronavirus, the virus that has killed more than 3,000 people in China, were first reported in India, the AYUSH Ministry advised citizens to use homoeopathy to prevent infection.
  A system of alternative medicine, homoeopathy courts deep popularity in India, so much so that many are known to believe that it’s an Indian system. According to the government, it’s the second most popular form of medicine in the country with as much as 10 per cent of the population relying on it.
  It claims to treat diseases for which allopathy, or Western medicine, currently offers no cure — from diabetes and psoriasis to polycystic ovary syndrome (PCOS).
  Among followers, it is seen as a form of natural therapy, invoking a sense of Eastern mysticism with its promise of painless treatment.
  However, homoeopathy is neither all-natural, nor Indian. It’s not even Eastern — it was created in 1796 by a German physician named Samuel Hahnemann, who reportedly coined the term “allopathy” as a pejorative for modern medicine.
  https://theprint.in/science/forget-coronavirus-homoeopathy-cant-cure-anything-its-a-placebo-at-best/363174/

  Νάτος και ο αερολόγος Βυθούλκας:
  https://www.homeopathy360.com/2020/04/01/prof-vithoulkas-views-on-camphor-as-a-palliative-remedy-for-covid-19/
  Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο.

 • Ανώνυμος 51660

  25 Σεπ 2021

  @51659
  Χρυσέ μου δεν ισχύουν αυτά που πρεσβεύεις.
  Ξέρεις πώς καλούμε αυτούς που πιστεύουν και επιμένουν σε πράγματα που δεν υπάρχουν, δεν ισχύουν, δεν αποδεικνύονται.
  Καιρός να σπάσει και αυτό το απόστημα εν Ελλάδι, δηλαδή των κατά φαντασίαν αυτόχριστων θεραπευτών.
  Και να μπει άγριο χέρι στις σχολές που παράγουν τρελούς για δέσιμο όπως ο Μαυρομμάτης.
  Το σελήνιο βάλτο εκεί που ξέρεις σε μορφή υπόθετου ανθρωπόμορφο γίδι.

 • Ανώνυμος 51659

  25 Σεπ 2021

  Αχ να βρισκόταν κανένα κομπογιαννίτικο φάρμακο, έστω και χημικό, μήπως γλιτώναμε από σένα αμάμητε, γιατρόκαβλε, φαρμακοκαταναλωτή, εμβολιασμέν,ε εσχατόγερε, μπετόβλακα...

 • Ανώνυμος 51658

  25 Σεπ 2021

  @51656
  Γιαυτό αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιους ισχυρισμούς καλούνται κομπογιανίτες και αγύρτες.
  Δεν διαφέρουν σε τίποτε από παλιούς απατεώνες που πουλούσαν θαυματουργά ελιξίρια, όπως έλαιο φιδιών.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_oil
  Και τότε οι παλιοί απατεώνες υπόσχονταν διάφορα και διαφήμιζαν τα ελιξίριά τους με ωραία λογάκια και εκθέσεις ιδεών.

 • Ανώνυμος 51657

  25 Σεπ 2021

  Όπως έγραψα στα σχόλια 51650, 51651 χθες εδώ:
  https://www.freeinquiry.gr/articles/geniki-kritiki/i-aenai-epanalipsi-ton-atavistikon-fovon/4730.html
  τον Μαυρομμάτη τον κάλεσαν για να σπάσουν πλάκα μαζί του και με τις ματζουνοθεραπείες.

  Κακώς όμως. Τους κομπογιανίτες δεν τους λοιδωρείς διότι έτσι αυξάνουν τη δύναμή τους μεταξύ των ανόητων και των προβάτων που ψάχνουν ποιμένα.
  Τους κομπογιανίτες τους γυρνάς την πλάτη και τους αγνοείς.
  Η δε συνέντευξη, η οποία παρατίθεται απομαγνητοφωνημένη στο παρόν άρθρο (...), καταδεικνύει και το μέγεθος της βλακείας, αμάθειας και του αδιεξόδου του συνεντευξιαζόμενου. Ο κάθε άνθρωπος που διαθέτει και σέβεται την κοινή λογική μπορεί να το καταλάβει αυτό, αφού ο Μαυρομμάτης συστηματικά αποφεύγει να απαντήσει σε όλες τις σημαντικές ερωτήσεις που του γίνονται, αλλάζοντας θέμα ή επεκτεινόμενος αλλού, διότι απλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις μπούρδες που πρεσβεύει (θεραπείες με διατροφικά συμπληρώματα και βότανα).
  Καλή η έκθεση ιδεών περί αυτοθεραπείας με συμπληρώματα βιταμινών και βότανα, αλλά από τη στιγμή που κάτι δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει λόγος να επιμένουμε.
  Είναι απατεώνας; Από ότι φαίνεται πρόκειται για κατά φαντασίαν θεραπευτή που είναι για δέσιμο!
  Καιρός να επέμβει ο νόμος και η δικαιοσύνη, ξεκινώντας από σχολές απατεώνων, όπως το ΙΚΚΟ (Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής).
  Να ξεβρωμέσει και αυτός ο χώρος επιτέλους.
  Θανούλη ο Κυριάκος σε έκανε υπουργό για να κόψεις κώλους. Σφάξε Θανούλη, σφάξε!

  Εδώ είναι και το βίντεο (μετά το 9ο λεπτό):
  https://www.youtube.com/watch?v=D8k7-t7Jpkg

 • Ανώνυμος 51656

  25 Σεπ 2021

  Φυσικά, ούτε ο Λάζαρης, πολύ περισσότερο ο Μαυρομάτης δεν θα σας αποδείξουν ποτέ πως οι θεραπείες που διαφημίζουν κάνουν αυτά που υπόσχονται. Και υπόσχονται θεραπείες που, όταν αποτυγχάνουν (στατιστικά αποκλείεται να μην αποτυγχάνουν), πάντα φταίνε οι ασθενείς και ποτέ οι ίδιες οι θεραπείες.

 • Ανώνυμος 51654

  25 Σεπ 2021

  Η ζεστή σούπα δεν θεραπεύει, ανακουφίζει. Και δεν χρειάζομαι τον κομπογιαννίτη να που το πει, μου το είπε η μάνα μου και μου το λέει και η πείρα μου.