ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Και η άθλια
παρουσίασή τους
από τα συστημικά ΜΜΕ


• Υπάρχουν φυσικοί τρόποι θεραπείας του κορονοϊού.

• Πολλοί συνάνθρωποί μας που νόσησαν, δεν χρειάστηκε ούτε να διασωληνωθούν ούτε να πεθάνουν.


Αυτά εξήγησε ‒μεταξύ άλλων‒ ο κ. Βασίλειος Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός - Φυσικοπαθητικός, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο Κολέγιο Paris Graduate School, στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Ι. Χασαπόπουλου και της Α. Βούλγαρη «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένη και η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.Είσαστε εναντίον του εμβολίου;

IMAGE DESCRIPTION― Μάλιστα! Γενικά στον εναλλακτικό χώρο δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων.Γιατί αυτό;

― Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας.


Υπάρχει τρόπος στην Ομοιοπαθητική να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό;

― Δεν είναι μόνο η Ομοιοπαθητική, είναι κι άλλες μέθοδοι. Προσωπικά, ασκώ την Φυσικοπαθητική, την Ομοιοπαθητική και την Αρχαία Ελληνική Ιατρική, αυτή που ονομάζεται Unani Tibb. Έχουμε πάρα πολλούς τρόπους και μέσα, που χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια για κάθε περίπτωση, και προληπτικά και θεραπευτικά.


Έχετε δοκιμάσει αυτούς τους τρόπους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού;

― Βεβαίως! Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, η οποία κακώς δεν έχει προβληθεί όλο αυτό τον καιρό στα Media και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με έχετε καλέσει εδώ σήμερα. Κουράρουμε πάρα πολλούς ασθενείς με τις μεθόδους μας, με πολλή μεγάλη επιτυχία και με τεράστια ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες, χωρίς προβλήματα, γιατί τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούμε είναι φυσικά.


Ασθενείς COVID κουράρετε;

― Και ασθενείς COVID.


Άρα έχετε ασθενείς COVID και τους κάνετε καλά με φυσικά μέσα;

― Βεβαίως!Για πείτε μας τη μέθοδο.

― Σας είπα, προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ τρείς διαφορετικές μεθόδους.


Ποιες είναι αυτές;

― Τις ανέφερα πριν. Η Ομοιοπαθητική, η Φυσικοπαθητική και η Unani Tibb, αυτή που λέμε Αρχαία Ελληνική Ιατρική.


Καταλαβαίνω ότι επί δύο χρόνια όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται με αυτά τα πράγματα και υπάρχει και πολύ μεγάλη σύγκρουση μεταξύ επιστημόνων (όχι με τα φάρμακα, όχι με τα μονοκλωνικά, όχι με τα εμβόλια κ.ά.). Έρχεται ένας ασθενής COVID σε εσάς. Τι του λέτε να κάνει σαν πρώτη συμβουλή;

― Εμείς έχουμε μια μεθοδολογία, που λέγεται εξατομίκευση. Δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Οι γιατροί έχουν το δικό τους πρωτόκολλο, λειτουργούν με το δικό τους τρόπο.


Δηλαδή αν έγώ αύριο ‒χτύπα ξύλο‒ κολλήσω COVID και έρθω σε εσάς να με κουράρετε, θα υπογράψετε ότι θα με κάνετε καλά 100%; Θα πάρετε την ευθύνη;

― Συγνώμη, οι γιατροί, σας κάνουν 100% καλά; Παίρνουν την ευθύνη; Τι θα πει 100%; Δεν υπάρχει 100%.


Επειδή οι αντιεμβολιαστές προβάλλουν το επιχείρημα ότι οι γιατροί δεν παίρνουν την ευθύνη. Γι’ αυτό ρωτάω. Εσείς που κάνετε μια εναλλακτική μέθοδο, παίρνετε 100% την ευθύνη; Υπογράφετε;

― Δεν υπάρχει αυτό που λέτε. Κανένας γιατρός και κανένας εναλλακτικός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν.


Πείτε μας τώρα τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. Αν έρθει κάποιος με COVID τι του λέτε; Οι πρώτες συμβουλές ποιες είναι;

― Εξαρτάται την περίπτωση. Δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα σ’ εμάς. Δηλαδή, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που θα δώσουμε διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και τη συμπωματολογία. Έχουμε βότανα, χρησιμοποιούμε κι άλλα φάρμακα, φυσικά, οπωσδήποτε τροφή, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.Ποια είναι τα βότανα που χρησιμοποιείτε;

― Δεν δίνουμε στην κάθε περίπτωση τα ίδια βότανα. Εμείς χωρίζουμε τους ανθρώπους σε πέντε διαφορετικούς τύπους. Δίνουμε, ανάλογα με τον τύπο του κάθε ανθρώπου και τον τύπο της ασθένειας.


Πείτε ενδεικτικά: Σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε αυτά τα βότανα ή αυτή τη διατροφή. Σας ρωτάμε να μας πείτε ενδεικτικά, ώστε να πάρουμε μια ιδέα.

― Δεν μπορώ να σας πω. Γιατί αν σας πω τώρα κάτι, και το χρησιμοποιήσει κάποιος χωρίς τη δική μας επιλογή, μπορεί να τον βλάψει. Είναι καθαρά εξατομίκευση.


Ματίνα Παγώνη: Μπορώ να ρωτήσω κάτι; Ένας άρρωστος θετικός COVID, με δύσπνοια, με καταβολή, με πυρετό, έρχεται σ’ εσάς, του δίνετε βότανα και γίνεται καλά; Πού υπάρχουν αυτές οι δημοσιεύσεις, γιατί τουλάχιστον εμείς δεν τις ξέρουμε.

― Δεν τις ξέρετε, γιατί δεν τις έχετε σπουδάσει.


Ματίνα Παγώνη: Η Ιατρική είναι μία, με μελέτες, με δημοσιεύσεις, με αποτελέσματα. Έτσι κάνουμε την Ιατρική μέχρι τώρα. Οι άνθρωποι αυτοί με νόσο COVID-19 έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Γι’ αυτό λοιπόν, όταν απευθυνόμαστε στο κοινό και λέμε γενικώς με βότανα, γενικώς με το ένα, γενικώς με το άλλο, δεν είναι σωστή η τοποθέτηση. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο με δημοσιεύσεις, με αποτελέσματα ασθενών, βεβαίως να τα λέμε. Εμείς όταν μιλάμε ιατρικά, μιλάμε με τα αποτελέσματα και τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε έγκριτα περιοδικά και προχωρούμε. Γι’ αυτό λοιπόν, οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, γιατί μας ακούει πάρα πολύς κόσμος. Κι εγώ σας ρώτησα: Υπάρχει άρρωστος με COVID που ήρθε σ’ εσάς με δύσπνοια, πυρετό κι εσείς τον γιατρέψατε; Γιατί δεν υπάρχει, πείτε μου έναν!

― Θέλετε δηλαδή να σας βγάλω τα περιστατικά που έχουν θεραπευθεί; Μπορώ πολύ ευχαρίστως...


Ματίνα Παγώνη: Τα έχετε δημοσιεύσει αυτά;

― Όχι, πού να τα δημοσιεύσουμε; Τα Media είναι δικά σας, δεν είναι δικά μας, οπότε εμείς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε κάτι.


Ματίνα Παγώνη: Δεν μιλάμε για Media, για περιοδικά σας είπα, για μελέτες. Τι είναι αυτά; Με ποια μέθοδο γίνονται; Έστω, αυτά που λέτε, τα βότανα; Ποια είναι αυτά τα βότανα;

― Σας εξήγησα ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη.


Ματίνα Παγώνη: Ο καθένας δηλαδή παίρνει ένα βότανο ξεχωριστό;

Τι έχετε χρησιμοποιήσει στην κάθε περίπτωση ασθενών που έχετε κουράρει; Ρηγανέλαιο;

― Σας είπα, χρησιμοποιούμε βιταμίνες. Ένα πρωτόκολλο είναι οι βιταμίνες. Η βιταμίνη C, η βιταμίνη D3 μαζί με την Κ2. Είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Επίσης, κάποια βότανα, που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου ανθρώπου. Γιατί, όπως σας είπα, δεν έχουμε τα ίδια. Επίσης, τα ομοιοπαθητικά που θα δώσουμε, τα οποία είναι τελείως εξατομικευμένα. Μπορούμε στην Ομοιοπαθητική να δώσουμε ένα φάρμακο που λέγεται Embrionia, μπορεί να δώσουμε καμφορά.


Λέτε, ότι σε ευρεία κλίμακα μπορεί να θεραπευθεί ο κορονοϊός χωρίς να κάνουμε το εμβόλιο και χωρίς να κάνουμε άλλες μεθόδους.

Ματίνα Παγώνη: Συγνώμη, μου επιτρέπετε, εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που να λέει, ενώ έχει πεθάνει τόσος κόσμος παγκοσμίως, ότι μπορούμε με βότανα και βιταμίνες να γιατρέψουμε τον κόσμο.

― Μα, αυτό γίνεται παγκοσμίως!


Ματίνα Παγώνη: Δεν μπορώ να τα ακούω αυτά, όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο.

― Μα, αυτό γίνεται σας λέω. Αν εσείς δεν θέλετε να το αναγνωρίσετε ή να το καταλάβετε, είναι δικό σας θέμα. Αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πάρα πολλές χώρες.


Θα ήθελα πραγματικά να δω ανθρώπους που έχουν θεραπευθεί, θα ήθελα να τους ακούσω. Απλά να σας θυμίσω, ότι πριν από μερικά χρόνια, είχαμε βγάλει μια περίπτωση ενός γιατρού, που έδινε βότανα σε καρκινοπαθείς. Κι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή. Αυτός ο γιατρός έχει συλληφθεί. Ελπίζω λοιπόν, να μην είμαστε σε αυτά τα χνάρια. Εγώ οφείλω να το πω. Δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω.

― Συγνώμη, γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι γιατροί, των οποίων οι ασθενείς πέθαναν από καρκίνο; Δεν καταλαβαίνω, τι είναι αυτά; Με απειλείτε;


Τι σας απειλώ; Απλά λέω ότι ελπίζω να μην είμαστε σε αυτά τα χνάρια. Δεν έχω λόγο να σας απειλήσω.

― Μιλάμε για τρεις μεθόδους που σας ανέφερα, την Ομοιοπαθητική, την Φυσικοπαθητική και την Unani Tibb, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Όπως ακριβώς η Κλασική Ιατρική είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ, έτσι κι αυτές οι τρείς μέθοδοι που σας ανέφερα, είναι επίσημα αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα.


Αυτό το πράγμα δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά, δεν έχει ακουστεί πουθενά. Εμείς πρώτη φορά το ακούμε.

― Ακριβώς αυτό: Δεν έχει ακουστεί. Όχι ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει.


Βγαίνουν διάφοροι και λένε διάφορα πράγματα και όλοι οι υπόλοιποι που είναι εναντίον των εμβολίων επικαλούνται διάφορα πράγματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται. Επικαλούνται για παράδειγμα κάτι καθηγητές από τη Γαλλία, από τον Καναδά, από την Αμερική, που ουσιαστικά αυτοί οι καθηγητές είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν λένε αυτά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, εμείς γι’ αυτό σας φιλοξενήσαμε, για να μας πείτε την άποψή σας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

― Κι εγώ ευχαριστώ.


Και θα θέλαμε, εάν έχετε κάποιον ασθενή που όπως είπε η κ. Παγώνη, είχε βήχα, δύσπνοια και πυρετό και θεραπεύτηκε με αυτή τη μέθοδο από τον κορονοϊό, πολύ ευχαρίστως να τον φιλοξενήσουμε.

― Πολύ ωραία! Θα επικοινωνήσουμε, ώστε να το κανονίσουμε.Είναι πολύ δύσκολο σε έναν άνθρωπο μέσα σε πέντε-δέκα λεπτά να αντικρούσει τα ψέματα και την προπαγάνδα που βομβαρδίζουν τον τηλεθεατή επί δύο χρόνια όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Ειδικά, όταν του επιτίθενται δυο και τρεις μαζί βομβαρδίζοντάς τον με ερωτήσεις, στις οποίες δεν μπορεί να απαντήσει σε όλες μαζί.

Πάντως η συνέντευξη, στο MEGA ήταν live και σε λογικά ‒για συστημικό μέσο‒ πλαίσιο. Τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του STAR της ίδιας μέρας. Εκεί είχαν εγγράψει συνέντευξη από τον κ. Μαυρομμάτη, που διήρκεσε σχεδόν 15 λεπτά. Το βράδυ όμως, έπαιξαν μερικές μόνο ερωτήσεις, ενώ μόνταραν και παρουσίασαν από τις απαντήσεις μόνο αποσπάσματα ελάχιστων δευτερολέπτων. Κι αμέσως μετά από κάθε απάντηση εμφανιζόταν ένας γιατρός, ο οποίος έχοντας στη διάθεσή του πολύ περισσότερο χρόνο, επιχειρούσε να αντικρούσει την κάθε απάντηση.

Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μαυρομμάτης μιλούσε για την αξία της διατροφής στην αντιμετώπιση των ασθενειών και του κορονοϊού και παρέθεσε πλήθος τροφών που κάνουν καλό σε κάθε περίπτωση. Θύμισε και την περίπτωση της ζεστής σούπας, που κάνει καλό στα κρυολογήματα. Από όλα αυτά, ο δημοσιογράφος μόνταρε μόνο το σημείο που αναφερόταν στη σούπα, και παρουσίασε τον κ. Μαυρομμάτη σαν κομπογιαννίτη, ισχυριζόμενο ότι θεραπεύει τον κορονοϊό με σουπίτσα!