ΕΚΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,
ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ;

Επεισόδια
σε Γαλλία και Ελλάδα


Όλες αυτές τις μέρες στη Γαλλία, γίνονται βίαια επεισόδια λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, τα οποία όμως, δεν προβάλλονται επαρκώς από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Στην κάτω αριστερή φωτογραφία βλέπουμε γάλλους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους από τα καρτέλ του πετρελαίου, τα οποία κερδοσκοπούν σε βάρος τους.

Στη δεξιά φωτογραφία εικονίζονται ρωμιοί ακτιβιστές, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες συλλογικότητες και συνηθίζουν να αυτοαποκαλούνται και να κυκλοφορούν με διάφορα προσωνύμια ή επιθετικούς προσδιορισμούς (που βοηθούν στο να μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο η ιδεολογική ασάφεια που τους διέπει), όπως αναρχικοί, «αντιεξουσιαστές», γνωστοί-άγνωστοι κ.ά..

Όλοι αυτοί φροντίζουν με τις ενέργειές τους, ώστε τα διάφορα επεισόδια στην Ελλάδα να παίρνουν το χαρακτήρα επετειακής εκδήλωσης, γεγονός που δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Το γραφικό της υπόθεσης είναι ότι κάθε χρόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες διαδραματιζονται πανομοιότυπα γεγονότα, που και ο χρονικός τους προγραμματισμός είναι περισσότερο προβλέψιμος, ακόμα κι απ' αυτά τα στρατιωτικά εγερτήρια. Π.χ. προηγούνται ανακοινώσεις και καλέσματα μέσω αφισοκολλήσεων, στις 14.30 ώρα ακολουθεί συγκέντρωση κομματικών και ιδεολογικών φορέων έξω από το Πολυτεχνείο, έπεται πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και μετά τις 18.30 ομάδες κουκουλοφόρων μεταβαίνουν στην ήδη περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις περιοχή των Εξαρχείων. Από εκεί, χωρίς να εμποδιστούν, εισβάλουν στο Πολυτεχνείο, απ' όπου ξεκινούν επεισόδια μέσα σε μια πολύ ελεγχόμενη ακτίνα, η χρονική διάρκεια της οποίας συνήθως δεν ξεπερνάει τη δεύτερη μεταμεσονύκτια ώρα, ενώ η έναρξή της «τυγχάνει» να συμπίπτει με τα δελτία ειδήσεων, ώστε να επιτυγχάνονται και απευθείας συνδέσεις με το θέατρο του παραλόγου. Αλήθεια, έχετε δει κάτι περισσότερο προγραμματισμένο;

Αυτού του είδους τα επεισόδια, που παραδοσιακά πλέον γίνονται στη χώρα μας, τείνουν να λάβουν χαρακτήρα επίσημης «εθνικής» επετείου και τα πρόσωπα που κάθε φορά τιμώνται θα αποτελέσουν απ' ότι φαίνεται στο μέλλον το νέο μαρτυρικό εορτολόγιο της Ρωμιοσύνης. (Ήρωες Πολυτεχνείου, Παύλος Φύσσας, Αλέξης Γρηγορόπουλος κ.λπ.).

Τα επεισόδια που προκαλούνται είναι μια πρώτης τάξης εκτόνωση του θυμικού και των καταπιεσμένων ενστίκτων των νεορωμιών, καθώς και μια εξαιρετική μεθοδολογία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τόσο από τα πραγματικά της προβλήματα όσο και από τους αποτελεσματικότερους τρόπους αντίδρασης έναντι του κατεστημένου. Με άλλα λόγια, τη στιγμή που ζούμε στη χώρα με τη μακροβιότερη μνημονιακή κατοχή, όπου η φορολογία μεγεθύνεται ολοένα, η ανεργία καλπάζει, η παιδεία καταβαραθρώνεται, η υγεία υπολειτουργεί, ακριβά οπλικά συστήματα αγοράζονται, οι φυσικές πηγές πλούτου δωρίζονται κι η νεολαία μεταναστεύει, οι γνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων προσαρμόζουν το γάντι στο χέρι της εξουσίας, ώστε μέσα από τις ρίψεις μολότοφ, οι φάπες του κράτους να πέφτουν με δύναμη στο σβέρκο μας.


Γαλλία, 2018: Εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Πολυτεχνείο, 2018: Ρωμιοί αντιεξουσιαστές προκαλούν επεισόδια χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο
επικαλούμενοι αφηρημένες έννοιες.

Είναι γνωστό, πως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου διαχέεται σε όλη την αγορά προκαλώντας αυξήσεις ακόμα και στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αυτό θα αποτελούσε έναν ουσιαστικό λόγο ―αν όχι τον ουσιαστικότερο― για να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί έχοντας όλο το δίκιο με το μέρος του.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας και του αποπροσανατολισμού που επικρατεί στη χώρα μας, όπου τα τελευταία χρόνια η τιμή της βενζίνης και κατ΄επέκταση όλων των αγαθών έχουν δεχθεί αυξήσεις εντελώς δυσανάλογες του μέσου ειδοσήματος, δεν θυμόμαστε ο κόσμος να έχει εκφράσει ενεργά τις διαμαρτυρίες του γι' αυτό το σοβαρό λόγο.

Οι ρωμιοί είθισται να διαμαρτύρονται, ακολουθώντας σαν πρόβατα αυτούς που ελέγχουν τον παλμό των εξεγέρσεων, και στων οποίων τις τάξεις ―ενώ αυτοαποκαλούναι αντιεξουσιαστές― επικρατεί απ' ότι φαίνεται συντονισμός και στρατιωτική πειθαρχία πολύ αυστηρότερη ακόμα κι απ' αυτήν που επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών οργάνων.

Οι κεφαλαιοκράτες, τη δουλειά τους με τα εγχώρια δήθεν αντιεξουσιαστικά παπαγαλάκια την κάνουν πάρα πολύ καλά. Οι πολίτες αυτής της χώρας, που συχνά βλέπουν τα συμφέροντά τους να διακυβεύονται και το βιοτικό τους επίπεδο να φθίνει, λόγω αυτών των κίβδηλων εξεγέρσεων που καθοδηγούν ύποπτοι κύκλοι ανθρώπων, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία αντιπαράθεσης με το κράτος, γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν και το δίκιο που έχουν.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


14 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46563

  18 Δεκ 2018

  Με Δήμα και Χουλιαράκη να μιλάνε με το «σεις» και με το «σας». Σαν να είμαστε στην Οξφόρδη...
  http://iefimerida.gr/news/466202/tsipras-ohi-re-paidia-den-feygei-o-kammenos-poy-na-paei

  Νομίζει ότι είναι κάτοικος της βόρειας Ευρώπης ο κωλοτούμπας πρωθυπουργός της ρωμιοσύνης.

 • Ανώνυμος 46496

  30 Νοε 2018

  Ο ασφαλισμένος του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με αρχικά Θ.Β. κατέβαλε ως ασφαλιστικές εισφορές σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου το αστρονομικό ποσό των... 66,02 ευρώ! Μέχρι το τέλος του 2014, όταν η μία συνδικαλιστική παράταξη τού εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος ταμείου έβγαλε τα άπλυτα της άλλης στη φόρα, είχε καταφέρει να εισπράξει 172.499,55 ευρώ. Και δεν ήταν ο μόνος. 13 "παλιοσειρές” του Ταμείου έδωσαν ως ασφαλιστικές εισφορές λιγότερα από 1.000 ευρώ και εισέπραξαν ως σύνταξη κοντά 200.000 ευρώ, ο καθένας. Δείτε τον πίνακα.
  http://www.capital.gr/arthra/3330568/i-apasfalismeni-bomba-tou-asfalistikou

  Τώρα το κατάλαβε ο Τζήμερος;
  Με τηνν είσοδο στην ευρωζώνη όλοι οι οικονομικοί δείκτες της ρωμιοσύνης εκτοξεύτηκαν πλασματικώς.
  Μισθοί στα ουράνια και συντάξεις στο 80 και 90% του τελικού μισθού! Δηλαδή αν κάποιος έπαιρνε 150.000 δραχμές τη δεκαετία του '90, βρέθηκε με διχίλιαρο μισθό το 2002 και καπάκι συνταξάρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της ρωμιοσύνης. Και κανείς δεν ασχολείται. Διότι είναι όλοι στο κόλπο (βλέπε: παλιά γενιά).
  Αρκεί να υπολογίσει ο Τζήμερος το εξής: ρωμιός συνταξιούχος με μία μόνο σύνταξη στα 2.000 ευρώ το μήνα, χωρίς επικουρική, χωρίς δεύτερη ή τρίτη και χωρίς εφάπαξ, θα εισπράξει στην εικοσαετία μισό εκατομμύριο ευρώ. Τα πινακάκια που ανέρτησε είναι η κορυφή του παγόβουνου.
  Κομπλεξικοί, αμόρφωτοι, αμπελοφιλόσοφοι, αυθαίρετοι, αδίστακτοι, αντιπαραγωγικοί, απατεώνες, παθολογικοί ψεύτες, αερομπουρδολόγοι.

  Διαβατήριο, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο.
  http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3330494/diabatirio-to-simantikotero-periousiako-stoixeio
  Σωστό!

  Για να γελάσουμε λίγο:
  https://www.iefimerida.gr/news/462301/dikos-mas-einai-aytos-ki-alli-apisteyti-ataka-tsipra-sto-mati-vinteo

  Χιόνια, τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι: Πού θα χτυπήσει σήμερα η «Πηνελόπη»
  https://www.iefimerida.gr/news/462260/hionia-tsoyhtero-kryo-thyellodeis-anemoi-poy-tha-htypisei-simera-i-pinelopi
  Ποια Πηνελόπη βρε παρακμιακοί μπουρτζόβλαχοι;

 • Ανώνυμος 46485

  29 Νοε 2018

  Νωρίτερα, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξάρθρωση του κυκλώματος με ονομαστική αναφορά: «Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
  https://www.iefimerida.gr/news/461889/kykloma-rihardoy-tziros-400000-tin-imera-i-zahari-kai-ta-koritsia-eikones-vinteo

  Εδώ μιλάμε για τόνους χρυσού και ασημιού και τεράστιους τζίρους.
  Μα καλά πώς βρέθηκε όλη αυτή η ποσότητα στα χέρια των ρωμιών για να μπορούν τώρα να την ξεπουλούν;
  Με σκληρή δουλειά απέκτησαν όλο αυτό το χρυσάφι και ασήμι;

 • Ανώνυμος 46481

  28 Νοε 2018

  Γκρεμίστηκε η προσωρινή γέφυρα που ενώνει το Τρίκορφο Ναυπακτίας με το χωριό Παραδείσι του Δήμου Αγρινίου από τα ορμητικά νερά που σχηματίστηκαν λόγω της «Πηνελόπης».
  Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί από κατοίκους στον Εύηνο ποταμό και χρησιμεύσει στην μετακίνηση πολλών ντόπιων ειδικά από την πλευρά της Ναυπάκτου.
  https://www.iefimerida.gr/news/461676/i-pinelopi-gkremise-gefyra-poy-enone-ti-naypakto-me-agrinio-vinteo

  E, αφού ήταν για τα πανηγύρια γέφυρα.

  Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο δικηγόρος της 53χρονος, Γιώργος Σινέλης, υποστήριξε πως «κατά την άποψή μου δεν υφίσταται απάτη διότι και η απάτη έχει παραγραφεί», ενώ προσέθεσε πως η πελάτισσά του «παρείχε την υπηρεσία της και υπήρξε ισάξια παροχή υπηρεσίας οπότε είτε 5η Δημοτικού, είτε 6η Δημοτικού, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην παροχή της υπηρεσίας».
  https://www.iefimerida.gr/news/461707/vgainei-apo-ti-fylaki-i-53hroni-katharistria-i-apofasi-toy-dikastirioy-vinteo

  E, τι δεν καταλαβαίνετε;

 • Ανώνυμος 46479

  28 Νοε 2018

  https://www.iefimerida.gr/news/461612/sfodri-epithesi-tis-rahil-makri-se-sholeio-gia-imerologio-foreste-tsantor-kai-sta
  Η ρωμιά Ραχήλ ουσιαστικά διαμαρτύρεται για το οθωμανικό παρελθόν της, που προφανώς δεν είναι δυνατόν να σβηστεί ή εξαφανιστεί.
  Χρυσή μου, κανείς δεν προετοιμάζει το έδαφος για την οθωμανική αυτοκρατορία, απλά εκεί που πατάς ήταν οθωμανική αυτοκρατορία.
  Επίσης λέει: "Θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου να είμαι Ελληνίδα που προσκυνάω μόνο Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες».
  Ξέχασε να συμπληρώσει: "με εβραικό όνομα".

  https://www.iefimerida.gr/news/461608/naypaktos-pyrovolisan-skylo-kai-ekeinos-pige-monos-toy-ston-ktiniatro-eikona
  Αναμενόμενο ήταν ο ρωμιός σκύλος να πάει μόνος του στον ρωμιό κτηνίατρο.
  Αν περίμενε από τις φιλοζωικές οργανώσεις της ρωμιοσύνης ζήτω που κάηκε.
  Συνήθως πρόκειται για ρωμιούς περασμένης ηλικίας που το παίζουν πρόεδροι και γραμματείς φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
  Ακούει ο Simon;
  ;)

 • Ανώνυμος 46472

  26 Νοε 2018

  Κλασική Ρωμέικη σύναξη ( καφενείου ή πανεπιστημίου ), δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Όλοι έχουν άποψη για όλα και μάλιστα εμπεριστατωμένη. Ξέρουν τι συμβαίνει σ' όλο το πλανήτη αλλά δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο σπίτι τους.
  Ασχοληθείται καλύτερα με την αναδημοσίευση περίληψης βιβλίου ή κάποιας επιστημονικής μελέτης, εκεί τα πάτε καλύτερα.
  https://www.news247.gr/politiki/mitsotakis-i-nd-den-tha-anagnorisei-monomeri-allagi-sto-kathestos-misthodosias-ton-klirikon.6670679.html ( Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει μονομερή αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών ), αθεόφοβοι.
  http://longreads.news247.gr/aplistia-kai-autokatastrofi-12-kai-1-istories-symfonias-me-to-diavolo
  https://www.news247.gr/politismos/mpertoloytsi-viasmos-snainter-kai-lepta-oria-mias-dianoias.6670565.html ( Μπερτολούτσι: Ο βιασμός της Σνάιντερ και τα λεπτά όρια μιας διάνοιας )
  https://www.news247.gr/kosmos/brexit-11-dekemvrioy-psifoforia-gia-ti-symfonia-koinovoylio.6670766.html
  https://www.news247.gr/koinonia/symplokes-opadon-sti-leoforo-alexandras.6670794.html
  https://www.news247.gr/kosmos/exedidan-oyrakotagko-se-oiko-anochis.6670777.html

 • Ανώνυμος 46471

  26 Νοε 2018

  https://www.iefimerida.gr/news/461353/katevazei-rola-i-ellada-tin-tetarti-24ori-apergia-tis-gsee
  Νάτους! Ζητάνε σχεδόν τα πάντα (κατοικία, εργασία, φόροι, πρόνοια, κατώτατο μισθό) εκτός από συντάξεις.
  Μα επειδή στις συντάξεις πήραν ό,τι ήθελαν.
  Για να δούμε πότε θα συνειδητοποιήσουν οι ρωμιοί ότι ζουν σε ένα κράτος που έχει χρεοκοπήσει.
  Αναρωτιέμαι για παράδειγμα ποιος σοβαρός οικονομολόγος παγκοσμίως θα δεχόταν την αύξηση στα 750 ευρώ του κατώτατου μισθού σε ένα κράτος τύπου ρωμιοσύνης.
  Κανένας, διότι δεν γίνεται να νομοθετήσεις το ανεφάρμοστο. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής σε τέτοια πράγματα.
  Είναι σαφώς προτιμότερο να προσπαθήσεις να ελαττώσεις το κόστος ζωής, παρά να αυξήσεις τους μισθούς σε ένα κράτος που αδυνατεί να σταθεί στα πόδια του.
  Αλλά όχι, ο ρωμιός δεν θέλει να ακούει τέτοια, διότι τον κάνουν να αισθάνεται κατώτερος μπροστά στους γάλλους, τους γερμανούς και τους άγγλους.
  Βρε δεν έχει καμία σχέση η ρωμιοσύνη με αυτά τα κράτη, πόσες φορές θα το πούμε;
  Ντάξει, είπαμε αρέσει η παραμύθα στους ρωμιούς.

 • Ανώνυμος 46470

  26 Νοε 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=jDxpT_pJOzY
  Πωπώ επαναστατικότητα οι ρωμιοί! Μου έχει σηκωθεί η τρίχα ναούμ.

  "Με άλλα λόγια, τη στιγμή που ζούμε στη χώρα με τη μακροβιότερη μνημονιακή κατοχή, όπου η φορολογία μεγεθύνεται ολοένα, η ανεργία καλπάζει, η παιδεία καταβαραθρώνεται, η υγεία υπολειτουργεί, ακριβά οπλικά συστήματα αγοράζονται, οι φυσικές πηγές πλούτου δωρίζονται κι η νεολαία μεταναστεύει, οι γνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων προσαρμόζουν το γάντι στο χέρι της εξουσίας, ώστε μέσα από τις ρίψεις μολότοφ, οι φάπες του κράτους να πέφτουν με δύναμη στο σβέρκο μας."

  Ξεσπάθωσε πάλι ο Simon. Φυσικά τσιμουδιά για τις συντάξεις επιπέδου Ελβετίας σε ένα κρατίδιο με παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα επιπέδου βορειοαφρικανικής χώρας.
  Τι στιγμή που το χρηματιστήριο εκτελούσε ελεύθερη πτώση, οι ρωμιοί πανηγύριζαν για την ακύρωση της περικοπής της ονομαστικής διαφοράς στις συντάξεις, δηλαδή να μην μειωθούν οι παλιές συντάξεις στο επίπεδο των νέων συντάξεων, δηλαδή να μην εφαρμοσθεί το αυτονόητο.
  Βρε δεν θέλει χρησματιστήριο, επενδύσεις και εξειδίκευση ο ρωμιός. Συντάξεις και επιδόματα θέλει. Ωχ βρε αδελφέ. Ακόμα να το καταλάβετε;
  Του αρέσει η παραμύθα, να φαντασιώνεται ότι είναι απόγονος του Μεγαλέξανδρου (αντί του Καραγκιόζη), ότι ξεκινάει επαναστάσεις και ότι τον μέμφονται και τον λοιδωρούν τα ξένα κέντρα.

 • Ανώνυμος 46468

  26 Νοε 2018

  Xειμώνας έρχεται....τι να τα κάνουμε αυτά τα θέματα,θέλουμε καυτά πχ λεσβίες στην αρχαία ελλάδα,εταίρες,αφροδίτες,τεκνά και αδελφές....αντε μπας και δούμε θεού πρόσωπο....φτάνει πια μ αυτά τα επαναστατικά σας ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ.....

 • Ανώνυμος 46467

  26 Νοε 2018

  "Οι κεφαλαιοκράτες, τη δουλειά τους με τα εγχώρια δήθεν αντιεξουσιαστικά παπαγαλάκια την κάνουν πάρα πολύ καλά. Οι πολίτες αυτής της χώρας, που συχνά βλέπουν τα συμφέροντά τους να διακυβεύονται και το βιοτικό τους επίπεδο να φθίνει, λόγω αυτών των κίβδηλων εξεγέρσεων που καθοδηγούν ύποπτοι κύκλοι ανθρώπων, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία αντιπαράθεσης με το κράτος, γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν και το δίκιο που έχουν". Ποιοί πολίτες να μπουν σε αντιπαράθεση με το κράτος; Αυτοί που ζουν και βιοπορίζονται από το κράτος; Αυτοί οι άνθρωπο ουδέποτε ήρθαν σε αντιπαράθεση με το κράτος. Το μόνο που έκαναν ήταν πορείες και απεργίες για εξωπραγματικούς μισθούς και συντάξεις, για ελληνικά δεδομένα. Αλλά αυτά δεν είναι αντιπαράθεση με το κράτος, αλλά μία συμπαιγνία με συνεργό το κράτος, στρεφόμενοι αμφότεροι ενάντια στο μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών. Τώρα που έγινε αντιληπτό ότι η περίοδος των παχιών αγελάδων τελείωσε, έχουν επιδοθεί σε ένα υπόγειο και αθόρυβο αλισβερίσι αμφότερες πλευρές, και οι "δυναμικές" (δήθεν) αντιπαραθέσεις μετατέθηκαν στις καλένδες. Για τους υπόλοιπους πολίτες, που δεν ευτύχησαν να βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους, οι "δυναμικές" αντιπαραθέσεις τους ήταν σχεδόν άγνωστες έννοιες και έτσι παραμένουν. Κάπως έτσι εξηγώ την απουσία κινητοποιήσεων. Αλλά και να είμαστε ειλικρινείς. Τι θα προσέφερε μια τυφλή, "πρωτόγονη" και παρωχημένη αντιπαράθεση με το κράτος; Σε τι ωφέλησε μέχρι σήμερα; Και τι θα πετύχουν οι Γάλλοι, με την πείσμωνα αντιπαράθεση τους με το Γαλλικό κράτος; Οχι αυτός ο δρόμος, αλλά κάποιος άλλος, είναι η απάντηση. Η γενικευμένη επαναξιολόγηση όλων όσων πιστέψαμε μέχρι σήμερα και τα ανακηρύξαμε σε υπέρτατες αξίες, είναι ο μοναδικός δρόμος στις σχέσεις μας και με το κράτος. Η αντιπαράθεση μαζί του το δυναμώνει. Μάλλον, η υποτίμηση του θα έχει καλλίτερα αποτελέσματα.

  "Το κράτος φτιάχτηκε για τους περιττούς" - Φρειδερίκος Νίτσε


 • Ανώνυμος 46466

  26 Νοε 2018

  "Μάλιστα, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση."
  https://www.iefimerida.gr/news/461347/egkainiastike-o-megalyteros-orthodoxos-naos-ston-kosmo-entyposiakes-eikones

  Πολιτισμός ρε!
  Σκασμός αχάριστοι παλιοκανίβαλοι, δεν θέλω κιχ!
  Αντί να κάνετε τον σταυρό σας που πατάτε τα ποδάρια σας στο καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη ανικανοποίητοι άνθρωποι.

 • Ανώνυμος 46463

  26 Νοε 2018

  "οι φάπες του κράτους να πέφτουν με δύναμη στο σβέρκο μας."

  Όχι μόνο οι φάπες του κράτους πέφτουν στον σβέρκο των ρωμιών. Φάπες πέφτουν και εδώ. ;)
  Ένας ουσιαστικός λόγος να αντιδρούν οι ρωμιοί είναι η μείωση του φαραωνικού συνταξιοδοτικού. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση από τους ρωμιούς, οι τυχόν αντιδράσεις τους είναι για τα πανηγύρια. Εδώ πήγαν στους ευρωπαίους για να ζητήσουν να μην μειωθούν οι παλιές συντάξεις. Τι να πεις..

 • Ανώνυμος 46462

  26 Νοε 2018

  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  Ναύπλιο: Παλαμήδειος Αθλος από 400 αθλητές-Ανέβηκαν τρέχοντας τα 999 σκαλιά
  https://www.iefimerida.gr/news/461160/nayplio-palamideios-athlos-apo-400-athlites-anevikan-trehontas-ta-999-skaliaκαλιά | iefimerid a.gr

  Ποια απελευθέρωση, ποιος Παλαμήδης και ποιος άθλος βρε παρακμιακοί μπουρτζόβλαχοι. Ρωμιοί είστε.

  "Ο Παλαμήδης, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Ναύπλιου και της Κλυμένης (ή της Ησιόνης ή της Φιλύρας), αδελφός του Οίακα και του Ναυσιδέμοντα από όπου και οι σχετικοί όροι για την ναυσιπλοΐα. Φημιζόταν για την σοφία και την επινοητικότητά του, και λέγεται πως είχε επινοήσει μερικά από τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Θεωρείται επίσης εφευρέτης της ναυτιλίας, των φάρων των μέτρων και των σταθμών, των νομισμάτων, καθώς και της διαίρεσης του χρόνου σε ώρες, ημέρες και μήνες, αλλά και παιχνιδιών (επιτραπέζιων και στρατηγημάτων). Τα παιχνίδια αυτά ονομάζονται και του Παλαμήδους ή αθύρματα ή πεσσοί ή πεττοί, κύβοι κ.α. Το κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο πήρε το όνομά του."
  https://el.wikipedia.org/wiki/Παλαμήδης_(μυθολογία)

  Εννοεί το φοινικικό αλφάβητο και τη διαίρεση του χρόνου που είχαν κάνει οι βαβυλώνιοι. ;)

 • Ανώνυμος 46460

  26 Νοε 2018

  "Γίνονται τα επεισόδια χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά για να εκτονωθεί ο λαός και την επόμενη μέρα ούτε γάτα ούτε ζημιά, ενώ στη Γαλλία τα επεισόδια έχουν ουσιαστικό λόγο και διαρκούν εδώ κι ένα μήνα."

  E καί;
  Είναι πασίγνωστο ότι οι ρωμιοί αντιδρούν για να αντιδρούν, επαναστατούν για να επαναστατούν και διαφωνούν για να διαφωνούν.
  Ασχέτως με το τι γίνεται στη Γαλλία.
  Αμάν πια αυτή η μανία να συγκρίνεται η ρωμιοσύνη με Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία και όχι με Λετονία, Σλοβακία και Βουλγαρία.
  Ασε ρε Simon με τις αρλούμπες σου. Πάλι ξένους δάχτυλους ονειρεύεσαι.. Φάε εκεί μια κρεμούλα να χαλαρώσεις.