ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Βασισμένη
στην ελευθερία επιλογής
και στη συναίνεση με επίγνωση


EFVV (European Forum for Vaccine Vigilance -
Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επαγρύπνησης για τα Εμβόλια)

IMAGE DESCRIPTION
Ανοιχτή επιστολή
από διεθνείς οργανισμούς προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των εμβολίων


Προς:
Tον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όσους συμμετέχουν στη συνάντηση
του Διεθνούς Δικτύου Εργαστηρίων Ελέγχου της Ποιότητας των Εμβολίων
(Ρώμη 17-20 Σεπτεμβρίου 2018)

Προς:
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων
και την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση για την Ποιότητα των Φαρμάκων


Αγαπητά μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,

ο Οργανισμός σας έχει βελτιώσει τις ζωές και την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Η πρόσβαση σε καλύτερη διατροφή, καθαρό νερό, βελτιωμένη υγιεινή και ιατρική φροντίδα είχε ως αποτέλεσμα η θνησιμότητα και οι επιδημικές ασθένειες να μειωθούν δραστικά. Η εξαιρετική σας εκστρατεία επικοινωνίας για τον εντοπισμό περιπτώσεων ασθενειών και τις επαφές τους, και η απομόνωσή τους, τελικά οδήγησε στην εξάλειψη της καταστροφικής κάποτε ευλογιάς. (1) Αυτά είναι μεγάλα επιτεύγματα που θα πρέπει να συνεχιστούν.

Σήμερα, ωστόσο, αντιμετωπίζουμε μια νέα επιδημία: τις χρόνιες ασθένειες. Στις ΗΠΑ, ένας στους δύο ενήλικες έχει μία χρόνια πάθηση και ένας στους τέσσερις έχει δύο ή περισσότερες. (2) Η παχυσαρκία, το άσθμα , ο καρκίνος, οι παθήσεις του ανοσοποιητικού και οι αυτοάνοσες παθήσεις, οι νευρολογικές και οι αναπτυξιακές διαταραχές είναι «ασθένειες του τρόπου ζωής» που προκαλούνται ή επιδεινώνονται κυρίως από την κακή διατροφή και τοξικά φορτία.

Τα εμβόλια χορηγούνται σε υγιή άτομα για να προληφθούν στοχευμένες μολύνσεις, αλλά οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στο ανοσοποιητικό σύστημα και ο δυνητικός ρόλος τους στις χρόνιες παθήσεις δεν αξιολογείται.

Ο ατομικός κίνδυνος για κακή έκβαση τόσο στη μόλυνση όσο και στον εμβολιασμό διαφέρει σε μεγάλο βαθμό και ο μαζικός εμβολιασμός χωρίς την κατάλληλη διάκριση σε ατομικό επίπεδο έχει οδηγήσει σε βλάβες, θάνατο και απρόβλεπτα επακόλουθα. Πρόσφατα, ανεξάρτητοι ερευνητές και εργαστήρια έχουν ανακαλύψει ότι πολλά εμβόλια είναι μολυσμένα με ρετροϊούς (3) και από νανοσωματίδια. (4) Υψηλά επίπεδα αλουμινίου που συσχετίζεται με τα έκδοχα των εμβολίων έχουν βρεθεί στον εγκέφαλο παιδιών με αυτισμό ή σε ανθρώπους που υποφέρουν από νευρολογικές διαταραχές, όπως το Αλτσχάιμερ. (5),(6)

Στην προηγούμενη συνάντησή σας υποστηρίξατε τη διεξαγωγή λιγότερων ανεξάρτητων εξετάσεων, οι οποίες θεωρήθηκαν περιττές, έτσι ώστε να επισπευσθεί η παραγωγή των προϊόντων. (7) Η πρόσφατη χορήγηση 250.000 ελαττωματικών εμβολίων στην Κίνα, (8) η τραγωδία της εκστρατείας του πόσιμου εμβολίου για την πολιομυελίτιδα στην Ινδία με περισσότερες από 450.000 περιπτώσεις παράλυσης και θανάτου, (9) οι βλάβες που προκλήθηκαν από το εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό στις Φιλιππίνες, (10) οι αναφορές από όλο τον κόσμο για χρόνιο πόνο και παράλυση μετά από τη χορήγηση του εμβολίου HPV, (11), (12) δείχνουν ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων παραβλέπονται με τραγικές συνέπειες σε αυτή την επιδίωξη για γρήγορη έγκριση και εύκολη πιστοποίηση. Αν είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν προδιαγραφές και να κατανεμηθούν καλύτερες πρακτικές ανάμεσα στους φορείς ελέγχου, οι εξετάσεις από εθνικά και ανεξάρτητα εργαστήρια θα πρέπει να διατηρηθούν, καθότι οι απάτες και οι τεχνικοί κίνδυνοι από την αποθήκευση ή τη μεταφορά των σκευασμάτων υπάρχουν, και η μεροληψία ή τα νέα ευρήματα δεν θα μπορούσαν να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με την αναφορά σας, «παρατηρήθηκε ότι οι σκοποί του δικτύου ταιριάζουν με την πρόταση της βιομηχανίας για εξετάσεις για τον εντοπισμό του κινδύνου και τη δικτύωση». (13) Αλλά αυτή η ‘βασισμένη στον κίνδυνο’ προσέγγιση, προσανατολισμένη στη μείωση των απαιτήσεων για εξετάσεις για τα εμβόλια που θεωρούνται «χαμηλού κινδύνου», μοιάζει να αποτελεί μία επικίνδυνη επιδίωξη. Πολλοί φορείς για την υγεία διαμαρτύρονται για τη διστακτικότητα γύρω από τα εμβόλια, αλλά αποτυγχάνουν να καθησυχάσουν το κοινό παρέχοντας τα στοιχεία για την ασφάλεια που αυτό ζητά. Παντού στον κόσμο, εκατομμύρια ανθρώπων έχουν υπογράψει ψηφίσματα, που απαιτούν περισσότερη ασφάλεια, διαφάνεια και ανεξάρτητες έρευνες, αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις προτίμησαν αντ’ αυτού τις γρήγορες διαδικασίες (fast-tracking).

Για να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη, επιμένουμε ότι πριν εκδοθεί οποιοδήποτε είδος σύστασης ή άδεια, ΟΛΑ τα εμβόλια που πιστοποιούνται ή συστήνονται από τον ΠΟΥ να υποβάλλονται σε:

• Εκτεταμένες κλινικές δοκιμές που θα διεξάγονται από φορείς ανεξάρτητους από τις κατασκευάστριες εταιρείες.

• Μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, όχι μελέτες διάρκειας ημερών.

• Εξετάσεις για καρκινογόνες ιδιότητες.

• Εξετάσεις σχετικά με ζητήματα γονιμότητας.

• Εξετάσεις για την εγκυμοσύνη, την αυτόματη έκτρωση και το αναπτυσσόμενο έμβρυο.

• Πρόκληση μεταλλάξεων (αλλαγές στο DNA).

• Εξετάσεις για επιδράσεις στο νευρικό σύστημα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

• Εξετάσεις με πραγματικά αδρανή ουσία (placebo), που δεν χρησιμοποιείται ποτέ στα εμβόλια.

Επίσης επιμένουμε ότι ο ΠΟΥ θα πρέπει να παρέχει μελέτες για:

• Έκδοχα και συντηρητικά όπως το αλουμίνιο και ο υδράργυρος και τη βιο-συσσώρευσή τους.

• Άλλα τοξικά υλικά που χρησιμοποιούνται όπως polysorbate, Tween 80, φορμαλδεΰδη κ.λπ..

• Την ασφάλεια των εμβολίων και την ηλικία της χορήγησής τους.

• Την επίδραση των ολοκληρωμένων προγραμμάτων εμβολιασμού στην καθολική/ γενική υγεία ενός πληθυσμού.

• Τη σύγκριση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πληθυσμών με όρους καθολικής υγείας.

• Τη μετάδοση ιών από πρόσφατα εμβολιασμένους ανθρώπους με εμβόλια που περιέχουν ζώντες ιούς, όπως αυτά της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς, της ανεμοβλογιάς, της γρίπης ή το πόσιμο εμβόλιο της πολιομυελίτιδας, για παράδειγμα.


Το EFVV (European Forum for Vaccine Vigilance - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επαγρύπνησης για τα Εμβόλια) είναι ένας συνασπισμός ομάδων και ατόμων στην Ευρώπη,
που επιθυμούν να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για το τι στην πραγματικότητα συμβαίνει με τους εμβολιασμούς.
Καλούν τους ευρωπαίους να απαιτήσουν μια ενιαία πολιτική εμβολιασμών βασισμένη στην ελευθερία επιλογής και στην με επίγνωση συναίνεση.


Συγκεκριμένα, ζητούμε η χρήση των συνδυασμένων εμβολίων και η ταυτόχρονη χορήγηση πολλαπλών εμβολίων να διερευνηθεί διεξοδικά.

Τα στοιχεία από την Ινδία δείχνουν ότι οι αριθμοί των θανάτων μέσα σε τρεις μέρες από τον εμβολιασμό διπλασιάζονταν όταν χρησιμοποιούνταν ένα πενταδύναμο (5-σε-1) εμβόλιο αντί για ένα τριπλό εμβόλιο διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTP). Προβλέπεται ότι αυτή η αλλαγή θα προκαλέσει από 7020 μέχρι 8190 θανάτους μωρών στην Ινδία κάθε χρόνο. (14)

Επιπλέον, φαίνεται ότι σε εμπιστευτικές περιοδικές αναφορές για την ασφάλεια του εμβολίου για την πολιομυελίτιδα hexavalent Infanrix που υποβλήθηκε στον ΕΜΑ (Europen Medicines Agency / Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), η κατασκευάστρια εταιρεία GSK (GlaxoSmithKline) έχει διαγράψει έναν αριθμό θανάτων ανάμεσα στις αναφορές. (15)

Σχετικά με το εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς και τη σύνδεση του με τον αυτισμό, η μόνη παραπομπή που αναφέρεται στον ιστότοπο σας, στο τμήμα για τον αυτισμό, είναι σε ένα παλαιότερο ξεπερασμένο γαλλικό άρθρο που μεταφράζει ισχυρισμούς του τύπου οι οποίοι διαψευστήκαν σε μια απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου (English High Court) το 2012. (16), (17). Ενώ ένας ειδικός από το CDC (Center for Disease Control, Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων) έχει ομολογήσει το 2014 ότι έχει χειραγωγήσει τα στοιχεία σε μια μελέτη αναφοράς-κλειδί, δεν έχουν γίνει καθόλου επιπλέον έρευνες ακόμη. (18) Με ένα στα 36 παιδιά να έχουν διαγνωστεί ότι έχουν μια διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού στις ΗΠΑ, (19) αυτή η μελέτη είναι μια απόλυτη προτεραιότητα και εξετάσεις από ανεξάρτητα εργαστήρια και νέες κλινικές δοκιμές θα πρέπει τώρα να αντικαταστήσουν τη ροή των «μη-καταληκτικών» στατιστικών.

Επιβεβαιώνοντας αυτή την προτεραιότητα, μία Επιτροπή της Ιταλικής Βουλής πρόσφατα ανέφερε πολλούς θανάτους, αυτοάνοσες ασθένειες και καρκίνους σε στρατιωτικό προσωπικό αφού είχαν χορηγηθεί πολλαπλά εμβόλια και κάλεσε για περισσότερη έρευνα και προληπτικά μέτρα. (20)

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων δεν μελετώνται και η πρόσφατη αναθεώρηση της ταξινόμησης των «Αρνητικών Συμβάντων μετά από Ανοσοποίηση» δεν επιτρέπει την ακριβή αναφορά περιπτώσεων θανάτου ή παρενεργειών οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως δηλωθεί από τον κατασκευαστή. (21) Με την ανησυχητική αύξηση στις χρόνιες ασθένειας, τις παθήσεις του ανοσοποιητικού, τις αυτοάνοσες και τις αναπτυξιακές διαταραχές παγκοσμίως, η άμεση και υπεύθυνη δράση είναι μια επιτακτική ανάγκη.

Στο πρόσφατο ψήφισμά του σχετικά με τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί για «διαφάνεια και δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών που εργάζονται για τον Παγκόσμιο Οργασμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργασμό Φαρμάκων». Προτείνει «οι ερευνητές που είναι πιθανόν να σχετίζονται με κάποια σύγκρουση συμφερόντων να αποκλείονται από επιτροπές αξιολόγησης»· περαιτέρω «καλεί για την άρση της εχεμύθειας των συσκέψεων της επιτροπής αξιολόγησης του ΕΟΦ»· προτείνει «τα επιστημονικά και κλινικά στοιχεία στα οποία βασίζονται τα συμπεράσματα της επιτροπής, και της οποίας η ανωνυμία είναι εγγυημένη εξαρχής, να γίνουν δημόσια». (22) Παραλείπει, ωστόσο, να θέσει το ζήτημα των μεροληπτικών αναφορών. (23)


Υποχρεωτικοί είναι πλέον οι εμβολιασμοί σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Πράσινο: Ελευθερία επιλογής.
Πορτοκαλί: Μερικοί περιορισμοί.
Κόκκινο: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί.
Σκούρο κόκκινο: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί με ισχυρή εφαρμογή.


Όταν πρόκειται για έγκριση ή σύσταση ενός νέου εμβολίου, ξέρουμε ότι:

• Οι μελέτες που γίνονται πριν την αδειοδότηση πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τους κατασκευαστές των εμβολίων, οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη από αυτά. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων.

• Οι προ της αδειοδότησης μελέτες δεν συμπεριλαμβάνουν, ούτε και μπορούν να το κάνουν, όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που θα συμβούν σε καταστάσεις σε πραγματικές συνθήκες.

• Τα επιστημονικά περιοδικά με κριτές έχουν τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων και οι περισσότερες μελέτες είναι είτε μεροληπτικές είτε αναληθείς. (24), (25), (26)

• Η παρακολούθηση που λαμβάνει χώρα μετά την προώθηση των εμβολίων σε όλες τις χώρες είναι οικτρά ανεπαρκής. Μόνο 1% έως 10% των παρενεργειών αναφέρονται. Στις ΗΠΑ, οι υποχρεωτικές διετείς αναφορές ασφαλείας από το Health & Human Services (Υπουργείο Υγείας) προς το Κογκρέσο σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων απλώς δεν γράφτηκαν ποτέ. (27)

Η χρηματοδότηση του Οργανισμού σας βασίζεται σε σημαντικές ιδιωτικές δωρεές, όπως εκείνες της GAVI Alliance, μία σύμπραξη τραπεζών και βιομηχανιών. Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η συγκεκριμένη σύσκεψη χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτη επενδυτή, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, (28) είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Λόγω αυτής της εγγενούς σύγκρουσης συμφερόντων, είναι απολύτως επιτακτικό να συμπεριληφθούν ανεξάρτητες μελέτες και ειδικοί στην έγκριση και τις συστάσεις για τα εμβόλια και τις πολιτικές εμβολιασμών. Και αν ο ΠΟΥ εγγυάται ότι η ασφάλεια των εμβολίων είναι προ-απαιτούμενη, θα έπρεπε να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που ακολουθούν τον εμβολιασμό.

Η προώθηση υποχρεωτικών εμβολιασμών για ολόκληρους πληθυσμούς με προϊόντα που ουσιαστικά βασίζονται στις πληροφορίες των κατασκευαστών για την γενική ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους είναι μια προφανής παραβίαση των προληπτικών μέτρων, και ως τέτοια γίνεται ένα καταναγκαστικό ιατρικό πείραμα. Καθώς είναι τα άτομα που εμβολιάζονται που φέρουν αποκλειστικά το βάρος για τους κινδύνους των εμβολιασμών, ο ΠΟΥ πρέπει να εξασφαλίσει ότι αυτοί είναι απειροελάχιστοι κι ότι οι εμβολιασμοί γίνονται μετά από πλήρως ενημερωμένη συναίνεση.

Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις υπεύθυνες για τη δημόσια υγεία αρχές και να βελτιωθούν οι πολιτικές υγείας παγκοσμίως, απαιτούμε δράσεις και απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Ευχαριστούμε για το χρόνο και την προσοχή που αφιερώσατε στο μήνυμα μας.


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Αμερική

Robert Kennedy Jr., Children’s Health Defense, USA
James Lyons-Weiler, the Institute for Pure and Applied Knowledge, USA
Bernadette Pajer, Informed Choice Washington, USA
Vera Sharav, Alliance for Human Research Protection, USA
Brandy Vaughan, Learn the Risk, USA
Catherine Ford, Vaccine Injury Awareness League,USA
Norma Erikson, Sanevax, USA
Ashleigh Parchman, TN Medical Freedom Alliance
Georgia Coalition for Vaccine Choice - Sandi Marcus
Christina Favazza, Florida health action network
Laura June, Floridians for Medical Freedom
Laura Fisher Andersen, Health Choice CT
Vallie Osborne, Informed Choice-Emerald Coast Florida
Jennifer Black, South Carolina Health Coalition
Lucy Cole, California
Kristen Chevrier and Melissa Andersen, Your Health Freedom Utah
Alicia Marie, Minnesota Vaccine Freedom Coalition
Elizabeth Murphy, Tennesee Medical Freedom Alliance
Alison Fujito, Pennsylvania Coalition for Informed Consent
Robin Rebrik Stavola, Angela Lockhart, Tom Stavola Jr., Hope from Holly Inc.
Erica Dawson, Iowa Vaccine Awareness & Education Network
Patti Carroll, Vaccine Safety Council of Minnesota
Shanda Burke, Informed Choice Iowa
Sue Fischer Collins, New Jersey Coalition for Vaccine Choice
Tara Marie, Wisconsin Coalition for Informed Vaccination
Michelle Cotterman, Health Freedom Ohio
Jennifer Larson, The Canary Party
Mark F. Blaxill, Health Choice
Debby Lammam, Medical Freedom Nevada
Stacy Cayce, Oregonians for Medical Freedom
Stephanie Stock, Ohio Advocates for Medical Freedom
Karri Lewis, AWAKE California
Terry Roark, California Coalition for Vaccine Choice
MaryJo Perry, Mississippi Parents for Vaccine Rights
Jennifer Stella, Health Choice Vermont
Yvette Negron-Torres, Virginians for Medical Freedom
Angie Gallagher, Minnesota Vaccine Freedom Coalition
Denise Gonzalez Cosner, New Jersey Medical Freedom Advocates
Jessica Marie, Hawaii for Informed Consent
MacKenzie Strickland Fraser, Health Freedom Florida
Suzanne Waltman, Michigan for Vaccine Choice
Kristen Holland, Tennessee Coalition for Vaccine Choice
Edda West for Vaccine Choice, Canada
Mariano Fernandez Bychowiec, Libertad Sanitaria Argentina
Felipe Gonzalez & Gloria Pizarro Elizalde, Libertad de Vacunacion, Chile
Sabrina Iglesias, Libertad Sanitaria Uruguay

Ευρώπη
Dr. Kris Gaublomme for the European Forum for Vaccine Vigilance
Aegis Osterreich, Austria
Impffrei, Austria
Dr. Kris Gaublomme, Preventie Vaccinatieschade, Belgium
Inititative Citoyenne, Belgique
Andrei Edrev for Alternative Energy, Bulgaria
Cijepljenje Pravo Izbora, Croatia
Dr. Ivana Delas for the Croatian Association of Parent Activists, Croatia
Rozalio, Czech Republic
Liga Lidskych Prav, Czech Republic
Vaccinations Forum, Denmark
Suomen Homeopatian Akatemia, Finland
Sophie Guillot for Agir pour le Libre Consentement Thérapeutique, France
Marie-Rose Cuisigniez, Association Liberté Information Santé, France
Michel de Lorgeril et Philippe Harvaux, Association Internationale pour une
Médecine Scientifique Indépendante et Bienveillante, France
Carine Curtet, Association Ametist, France
Dr. Dominique Eraud, Coordination Nationale Médicale Santé Environnement, France
Sophie Guillot, Ensemble pour une Vaccination Libre, France
Marie Werbrègue, Info Vaccin France
Lucie Michel, Les Mamans Courage, France
Patrick Ledrappier, Libre Consentement Eclairé, France
Association Liberté Information Santé, France
Jean-Pierre Eudier, Ligue Nationale pour la Liberté de Vaccination, France
Cathy Gaches, Reseau des Victimes de la Vaccination
Libertas & Sanitas, Germany
Impfkritik, Germany
Artzen fur Individuelle Impfentscheidung, Germany
Impf-Info, Germany
Eltern fur Impfaufklarung, Germany
Nebancs Viragegyesulet, Hungary
Kotelezo Helyett Valaszthato, Hungary
Regret, Ireland
Irish Vaccination Awareness Group
Ader, Italy
Claudio Simion for Comilva, Italy
Ferdinando Donolato for Corvelva, Veneto, Italy
Colibri, Puglia, Italy
Comitatio Faenza, Italy
Genitori di Cervia per la Libera Scelta, Italy
Genitori del No Obbligo, Lombardia, Italy
Genitori del No Obbligo, Piemonte, Italy
Genitori per la Libera Scelta, Monza e Brianza, Italy
CliVa, Toscana, Italy
E Pur Si Muove, Rimini, Italy
Gruppi Uniti, Italy
Il Sentiero di Nicola, Italy
Libero per Tutti, Forli, Italy
Dario Miedico e Emiliano Gioia, SiAmo, Italy
VacciPiano, Sicilia, Italy
Nepriklausomas Skiepu Informacijo Centras, Lithuania
Colette Welter, Aegis, Luxembourg
Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, The Netherlands
Stichting Vaccinvrij, The Netherlands
Foreningen for Fritt Vaksinevalg, Norway
Justyna Socha, Piotr Jawornik Ogólnopolskie Stowarzyszenie Wiedzy o Szczepieniach STOP NOP, Poland
Dragana Timotic, Inicijativa Nova, Citizen’s Initiative for Optional Vaccination, Serbia
Sloboda v Ockovani, Slovakia
Svood, Slovenia
Asociacion de Afectadas por la Vacuna del Papiloma, Spain
La Liga para la Libertad de Vacunacion, Spain
Sara Boo, NHF, Sweden
Netzwerk Impfentscheid, Switzerland
Infovaccins.ch, Switzerland
John Stone, Age of Autism, UK
Anna Watson, Arnica, UK
Freda Birrell, Association of HPV Vaccine Injured Daughters, UK
The Informed Parent, UK
Jabs, Justice, Awareness and Basic Support, UK
Joan Shenton, Immunity Resource Foundation, UK

Αυστραλία
Meryl Dorey, Australian Vaccination-Risk Network, Australia
Elisabeth Hart, Over-vaccination.net, Australia


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1 « The Global Eradication of Polio » Final Report of Global Commission for the the Certification of Smallpox Eradication, Geneva, December 1979, WHO 1980.
2 «About Chronic Disease », Centres for Disease Control and Prevention, 5 September 2018.
3 J. Mikovits & K. Heckenlively « Plague », Skyhorse Publishing, 2014.
4 S. Montanari, A. Gatti « New Control Investigations on Vaccines : Microand Nanocontamination », International Journal of Vaccines and Vaccination, Vol. 4 Issue 1, 23 Jan. 2017.
5 C. Exley et al., « Aluminium in Brain Tissue in Autism », Journal of Trace elements in Medical Biology, March 2018, 46 :76-82.
6 C. Exley, « Aluminium and Alzheimer's Disease: The Science that Describes the Link. Elsevier Science », Amsterdam, The Netherlands. 2001. 441p.
7 Report of the First General Meeting of the WHO-NCL Network for Biologicals, Noida, India, 31 Oct.-2 Nov.2017.
8 F. Murphy « China Vaccine Scandal : Investigations Begin into Faulty Rabies and DTaP shots » British Medical Journal, 25 Jul. 2018, 2018 ; 362 ; k3244.
9 Rachana Dhiman , Sandeep C. Prakash, V. Sreenivas , Jacob Puliyel. Correlation between Non-Polio Acute Flaccid Paralysis Rates with Pulse Polio Frequency in India Int J Environ res Public Health 2018;15:1755.
10 P. Rana« Initial Philippines Probes Finds Causal Association Between Deaths and Sanofi Dengue Vaccine », Wall Street Journal, 2 Feb. 2018.
11 P. Goetzsche et al. « Complaint filed to EMA over Maladministration Related to the Safety of the HPV Vaccine », Nordic Cochrane.
12 R. Gherardi « Toxic Story », Actes Sud, Oct. 2016 .
13 Report of the First General Meeting of the WHO-NCL Network for Biologicals, Noida, India, 31 Oct.-2 Nov.2017, p. 6, section 3.4.
14 J. Puliyel, Jaspreet Kaur, Ashish Puliyel, Visnubhatla Sreenivas « Deaths Reported after Pentavalent Vaccine Compared with Death Reported after Diphtheria-Tetanus-Pertussis Vaccine: An Exploratory Analysis. » Med J DY Patil Vidyapeeth 2018;11:99-105.
15 J. Puliyel, SathyamalaC. « Infanrix hexa and sudden death: a review of the periodic safety update reports submitted to the European Medicines Agency », Indian Journal of Medical Ethics 2018 JanMar;3(1):43-47.
16 High Court Decision of 7 March 2012, between Prof. John Walker-Smith and the General Medical Council, EWHC 503, Case n° CO/7039/2010.
17 V. Sharav « L’Affaire Wakefield : Shades of Dreyfus and BMJ’s Descent Into Tabloid Science », Alliance for Human Research Protection, 2017.
18 Documentary « Vaxxed : from Cover-Up to Catastrophy » April 2016.
19 B. ZAblotsky et al. « Estimated Prevalence of Children Diagnosed with Developmental Disabilities in the United States, 2014-2106 » NCHS Data Brief n°291, November 2017.
20 “Parliamentary Commission of Inquiry into Cases of Death and Severe Illnesses Affecting Italian Personnel Assigned to Military Missions Abroad”, Acts of Parliament, XXIIbisn. 23-bis,Vol. I, II and III , Rapporteur G. P. Scanu, Approved 7 Feb. 2018.
21 Puliyel J, Naik P Revised World Health Organization (WHO)’s causality assessment of adverse events following immunization—a critique https://f1000research.com/articles/7-243/v2.
22 « Vaccine Hesitancy and the drop of Vaccination Rates in Europe », resolution of the European Parliament, 19 April 2018. (2017/2951).
23 L. Jorgensen, P. Goetzsche, T. Jefferson «The Cochrane HPV vaccine review was incomplete and ignored important evidence of bias » BMJ evidence Based Medicine, July 27th 2018.
24 P. Goetzsche, « A moral governance crisis : the growing lack of democratic collaboration and scientific pluralism in Cochrane », open letter 14 Sep. 2018, Nordic Cochrane Centre.
25 J. Ioannidis, « Why Most Published Research Findings are False », PLOS medicine, 30 Aug. 2005.
26 M. Angell « The Truth about Pharmaceutical Companies. How They Deceive Us and what to do About It », Random House, 2004.
27 « Mandate for Safer Childhood Vaccines », Decision of the US District Court, Southern District New York, Between Informed Consent Action Network and the US Deparment of Health and Human Services.
28 Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates είναι ένας από τους έξι μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο. Τον Αύγουστο του 2018, είχε 22.114 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές σύμφωνα με το https://www.gurufocus.com/StockBuy.php?GuruName=Bill+Gates.


ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ


4 ΣΧΟΛΙΑ

 • Ανώνυμος 46172

  1 Οκτ 2018

  http://www.iefimerida.gr/news/448124/isa-oi-omades-ypsiloy-kindynoy-na-kanoyn-antigripiko-emvolio

 • Ανώνυμος 46165

  28 Σεπ 2018

  Ανωνυμη λουγκρα, εισαι ελευθερος να πας να κανεις τα παιδια σου εμβολια...... Απλα δωσε και την διευθυνση σου...... Σε ψαχνουν καποιοι γονεις, κατι να σου κανουν, λενε....

 • Ανώνυμος 46155

  26 Σεπ 2018

  http://www.iefimerida.gr/news/446983/o-gg-dimosias-ygeias-xekatharizei-aparaititos-o-emvoliasmos-paidion-prin-ton

 • Ανώνυμος 46154

  26 Σεπ 2018

  Σαν να μην πέρασε μια μέρα..
  http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/23/μπιλ-γκέιτς-εσύ-super-star-το-πρόγραμμα-εμβολι/
  http://ellinikahoaxes.gr/2016/09/18/bill-gates-2/
  http://ellinikahoaxes.gr/2018/04/25/epixirimata-ton-antiemvoliaston/
  http://ellinikahoaxes.gr/2015/06/04/mythoi-kai-alitheies-gia-ta-emvolia/
  http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/12/vaccineswork/

  Και για να γελάσουμε λίγο
  http://ellinikahoaxes.gr/2017/07/12/dimopoulos-gergiadis/
  http://ellinikahoaxes.gr/2017/11/10/marios-dimopoulos/