Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ:
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ
Έγραψε στις 30.11.2009 ο/η: Gaublomme Kris

Επιστροφή

     Όταν ακούω συναδέλφους να μιλάνε για την «ευλογία των εμβολίων» δεν μπορώ να μην θυμηθώ τον μύθο των σειρήνων, οι οποίες με το ωραίο τραγούδι τους σαγήνευαν τους ναυτικούς, ώστε να μην αντιλαμβάνονται, ότι τα πλοία τους ήταν έτοιμα να ναυαγήσουν και οι ίδιοι να πνιγούν. Στη σύγχρονη Ιατρική οι σειρήνες είναι εκλεπτυσμένοι, μορφωμένοι επιστήμονες και πολιτικοί και τα πλοία είναι γενικά οι ασθενείς και τα παιδιά.


     Μας κάνουν να πιστεύουμε, ότι μια απλή ένεση, θα κάνει την άμυνα του οργανισμού μας πιο έξυπνη, πιο δυνατή, πιο ταχεία. Η ιδέα είναι ελκυστική, αλλά, ατυχώς, πλήρως λανθασμένη.Ασθένεια: Ωφέλιμη για τον οργανισμό

     Εκπαιδευτήκαμε να πιστεύουμε, ότι η ασθένεια είναι κάτι τρομερό, ένα λάθος της φύσης, κάτι απαράδεκτο για την μοντέρνα κοινωνία, ένα λάθος, που πρέπει να διορθωθεί από τη τεχνολογία μας. Μας λένε, ότι η ασθένεια οφείλεται σε εχθρούς «απ' έξω», μικρόβια, που εισβάλλουν και διακυβεύουν την ζωή μας. Μας διδάσκουν, ότι ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσουμε αυτό τον εχθρό είναι ο εμβολιασμός.


     Η ασθένεια όμως, δεν είναι -ποτέ δεν ήταν- ένα λάθος της φύσης. Ασθένεια είναι η ορατή αντίδραση ενός ζωντανού οργανισμού στην διαταραχή της ομοιοστασίας του. Το να εξαλείψει κανείς την ασθένεια σημαίνει την εξάλειψη της ικανότητας να επανακτήσει ισορροπία με αποτέλεσμα ένα διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλεργίες, αυτοάνοσες ασθένειες, και τελικώς μια πλήρη κατάρρευση του αμυντικού μηχανισμού. (Βλ.: "Aσθένεια"... Ο μοναδικός δρόμος για την ίαση και την υγεία).


     Ασθένεια δεν είναι το αποτέλεσμα της διείσδυσης μικροοργανισμών. Ως άνθρωποι ζούμε (όπως και τα άλλα ζώα) σε πλήρη αρμονία με εκατομμύρια μικροβίων πάνω μας και μέσα μας.  Είναι αδύνατον να επιβιώσουμε χωρίς αυτά. Κήρυξη πολέμου εναντίον όλων των μικροβίων σημαίνει κήρυξη πολέμου στην ίδια την φύση συμπεριλαμβανομένων και ημών. Πρέπει κανείς να διαθέτει άρρωστο μυαλό, ώστε να σκέφτεται τη ζωή και την ιατρική υπό όρους πολέμου και εξουδετέρωσης.

    

     Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εξουδετέρωσης όλων των ασθενειών. Επί πλέον, είναι εξ ίσου ανήθικος και επιστημονικά παράλογος, επειδή οδηγεί σε μία πρακτική, που προκαλεί όλο και περισσότερο κακό, αφού τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά απ' ότι μας λένε και συγχρόνως προκαλούν περισσότερη βλάβη, απ' ότι υποψιάζεται ακόμη και ένας τίμιος, αλλά κακώς πληροφορημένος γιατρός ή ασθενής. (Βλ. Εμβολιασμοί: Ωφελούν ή βλάπτουν;).

     Ο πίνακας δείχνει, ότι στην Αγγλία και Ουαλία υπήρξε μια ελάττωση κατά 90% στην παιδική θνητότητα από λοιμώδεις ασθένειες, όπως οστρακιά, διφθερίτιδα, κοκκύτη και ιλαρά κατά την περίοδο 1850-1940. Το πρώτο εμβόλιο για τη διφθερίτιδα έγινε διαθέσιμο στις αρχές της δεκαετίας του 1940, ενώ το εμβόλιο για τον κοκκύτη στις αρχές της δεκαετίας του 1950, και για την ιλαρά στα τέλη της δεκαετίας του 1960 (δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της οστρακιάς). Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην Βρετανική Ένωση σε επιστημονική ημερίδα που έγινε με τίτλο «Οι Κίνδυνοι του Εμβολιασμού». (The Humanitariav Society, Quaker-town, Penn, USA, 1979.)Οι σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων

     Υπάρχουν πολλά περιστατικά, που καταδεικνύουν τις τρομερές συνέπειες των εμβολιασμών. Θα χρειαζόταν ένα βιβλίο, για να περιγραφούν όλες οι περιπτώσεις εκζέματος, υποτροπιάζουσας ωτίτιδας, άσθματος και εγκεφαλικής βλάβης, που εγώ ο ίδιος παρατήρησα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ως ομοιοπαθητικός και ως πρόεδρος μιας ομάδας αυτοβοήθειας, για γονείς παιδιών, που υπέστησαν βλάβες λόγω εμβολιασμών. Είναι θλιβερό να ακούς γονείς να λένε, πως χειροτέρεψε η ζωή τους ξαφνικά έχοντας να φροντίζουν ένα προβληματικό γιό ή μια κόρη για το υπόλοιπο της ζωής τους.


     Θυμώνω ξανά και ξανά, όταν ακούω μητέρες να λένε, πως προειδοποίησαν μάταια τον γιατρό, ότι το παιδί τους είχε κρυολόγημα ή πυρετό κατά τον εμβολιασμό. Τείνω να χάσω την αίσθηση συναδελφικότητας, όταν διαπιστώνω για μια ακόμη φορά, ότι η μητέρα καθησυχάζεται, με το ότι οι σπασμοί του παιδιού της, δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό είναι συμπτωματικοί. Ή όταν διαπιστώνω την έλλειψη φροντίδας, όταν υπάρχει ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό σπασμών, αλλεργίας ή ανοσοκατασταλτικής θεραπείας. Ή όταν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου εμβολιάζονται μαζικά χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψη η ρητή αντίρρηση των γονέων τους. Ή όταν ο Υπουργός Υγείας διακηρύσσει, ότι ο νόμος για την αποζημίωση των θυμάτων του εμβολιασμού δεν αξίζει τον κόπο, γιατί ο αριθμός των θυμάτων είναι εξαιρετικά μικρός. Δεν είναι μικρός, αλλά η κοινωνία προσπαθεί να το καλύψει από την κοινωνική και ιατρική ενημέρωση.


Άλλοι παράγοντες -κι όχι οι εμβολιασμοί-

συνετέλεσαν στην εξάλειψη ασθενειών

     Οι εμβολιασμοί δεν είναι πολύτιμοι ή δραστικοί. Επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν καθαρά, ότι σχεδόν σ' όλες τις περιπτώσεις εμβολιασμών το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό. Πειστικά στοιχεία για τα παραπάνω προσφέρονται από στατιστικές για τη θνησιμότητα και θνητότητα διαφόρων ασθενειών σε πολλές χώρες. Αυτές οι στατιστικές καταδεικνύουν μια δραματική μείωση των συγκεκριμένων ασθενειών πολύ πριν τη χρήση του αντίστοιχου εμβολίου σε μαζική κλίμακα ή ακόμη και πριν εφευρεθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο. Δεν υπάρχει ταχύτερη μείωση μετά την έναρξη χορήγησης του αντίστοιχου εμβολίου. Επί πλέον, μερικές ασθένειες, όπως η οστρακιά, ελαττώθηκαν πολύ παρά το γεγονός, ότι δεν αναπτύχθηκε ποτέ εμβόλιο έναντι αυτής. Πολύ πιο πιθανοί παράγοντες για την εξαφάνιση των ασθενειών, όπως η διατροφή, το καθαρό νερό, η υγιεινή, παραβλέπονται.


     Πολυάριθμες μελέτες αποδεικνύουν, ότι, όταν παρουσιάζεται μια επιδημία, οι εμβολιασμένοι είναι το ίδιο -αν όχι περισσότερο- ευαίσθητοι, όπως και οι μή εμβολιασμένοι.

  

     Σε μελέτη των Christie C.D.G., Marx M.L., Marchant C.D., Reising S.F. αναφέρεται: «Κατά την επιδημία κοκκύτη το 1993 στο Cincinnati, η αναζωπύρωση της ασθένειας σε ένα πληθυσμό παιδιών πολύ καλά εμβολιασμένων N.E.J.M., (1994, 331, 16-21), δείχνει, πως κατά την διάρκεια αυτής της επιδημίας το 82% των προσβληθέντων παιδιών ηλικίας 7-71 μηνών, αυτά είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον 3 φορές με εμβόλιο D.P.T.».


     Υπάρχει πλήθος άλλων επιδημιών σε εμβολιασθέντες:


     Μελέτη Slater RE. et al.: «Επιδημία πολιομυελίτιδας στο Ισραήλ το 1988. Ο Lancet (1990, 335: 1192-8), αναφέρει πως 9 από τους 15 ανθρώπους, που παρουσίασαν πολυομελίτιδα είχαν λάβει τουλάχιστον 3 δόσεις εμβολίου».


     Στη μελέτη των Muller Dietz, W. «Das Gesund heitswessen der DPR 1997» Ham. Arzteblatt (1979, 33:437) αναφέρεται: «Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα κοκκύτη παρά τον εμβολιασμό σε ποσοστό 95%».

     Ο πίνακας δείχνει, ότι κατά την περίοδο 1980 μέχρι τα μέσα του 1983 -πριν την εφαρμογή του Ε.Ρ.Ι.- (εμβολιασμοί πολιομυελίτιδας και τετάνου) η νοσηρότητα από πολιομυελίτιδα (κίτρινη γραμμή) στη Δομινικανή Δημοκρατία παρουσίασε μια φυσιολογική μείωση κατά 98,5%, αυτό που θεωρείται πρακτικώς επίπεδο εξαλείψεως (1 περιστατικό στο εκατομμύριο). Το Ε.Ρ.Ι. ακολούθησε μια περαιτέρω ελάττωση προς το μηδέν. Παρ' όλα αυτά η επίπτωση της πολιομυελίτιδας παρουσίασε μια μικρή άνοδο για δύο χρόνια και σταδιακά ξαναγύρισε στο μηδέν. Επίσης στον πίνακα φαίνεται, ότι ανάμεσα στο 1979 και τα μέσα το 1985 -πριν το Ε.Ρ.Ι.- η νοσηρότητα από τέτανο (κόκκινη γραμμή) παρουσίαζε μια φυσιολογική μείωση της τάξεως του 74%. Με την εφαρμογή του Ε.Ρ.Ι. στα μέσα του 1985, η φυσιολογική ελάττωση συνεχίστηκε για μια σύντομη περίοδο μέχρι το 1986. Παρ’ όλα αυτά, το 1988 η επίπτωση του τετάνου τριπλασιάστηκε σε σχέση με τα επίπεδα του 1986. Κατά το 1988 επέστρεψε στην προηγούμενη μορφολογία φυσιολογικής ελάττωσης, φθάνοντας κατά το 1989 σε ένα επίπεδο που παραμένει υψηλότερο από το επίπεδο του 1986.

    

  Τα εμβόλια δεν εμποδίζουν την ασθένεια. Αντίθετα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία στις ασθένειες γενικά. Η ιδέα να προκαλέσουμε ειδική ανοσία στο άτομο παραμέλησε τη σπουδαιότερη μη ειδική ανοσία. Αληθινή ανοσία σημαίνει ετοιμότητα του οργανισμού μας για οποιαδήποτε λοίμωξη οποτεδήποτε. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε έναντι όλων των βακτηριδίων, όλων των ιών, όλων των μυκήτων επί της γης. Εκτός αυτού δεν το χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη ένα σπουδαίο αμυντικό όργανο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που θα μας υπερασπίσει κατά των λοιμώξεων και κατά οποιασδήποτε άλλης ασθένειας. Καθήκον μας είναι να του δώσουμε την δυνατότητα να λειτουργήσει, αντί να το καταστρέφουμε περαιτέρω.


     Το σίγουρο είναι, ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Προκαλούν ατέλειωτες παρενέργειες. Μερικές από αυτές είναι δραματικές, άλλες όχι. Αλλά όλες μπορούν να αποφευχθούν με τον μή εμβολιασμό.


     Το νευρικό σύστημα είναι ο κύριος στόχος μερικών εμβολίων. Η φλεγμονή του εγκεφάλου είναι πιθανή με αποτέλεσμα επιληπτικές κρίσεις, διανοητική καθυστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς, αυτισμό, επιθετικότητα και σεξουαλικές διαστροφές (βλ. σχετικά Coulter, H.L.: Εμβολιασμός, κοινωνική βία, και εγκληματικότητα: η επίθεση στον εγκέφαλο των Αμερικανών North Atlantic Books, Berkelley, California, 1990).

    Ο πίνακας δείχνει, ότι μετά μιά σημαντική άνοδο της νοσηρότητας της διφθερίτιδας στη Νιγηρία με μέγιστη τιμή κατά το 1977, η ασθένεια ακολούθως παρουσίασε μια ταχεία μείωση φυσιολογικά -ισοδύναμη με το 73,5%- όσον αφορά τον αριθμό των περιπτώσεων. Η μείωση έγινε πριν την εφαρμογή του εμβολίου έναντι της διφθερίτιδος, το 1979. Αυτή η ελάττωση συνεχίστηκε και μετά την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι το 1980, ενώ αργότερα -κατά το 1982- η επίπτωση της διφθερίτιδος παρουσίασε μια μεγάλη αύξηση, σχεδόν διπλασιάστηκε.  Μιά άλλη μελέτη έδειξε, ότι τα απώτερα αποτελέσματα ήταν πολύ σοβαρότερα στα εμβολιασμένα, από τα μή εμβολιασμένα παιδιά: Miller, D., Madge, Ν., Diamond, J., Wordswortes, J., Rous, E.; BMJ 1993, 307; 1171-6: «To εμβόλιο του κοκκύτη και σοβαρές οξείες νόσοι του νευρικού συστήματος σε παιδιά». Είναι πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, γιατί σαφώς επιβεβαιώνει τους κινδύνους εμβολιασμού με D.P.T.. (εμβόλιο του κοκκύτη.)


     Παιδιά που περιλήφθηκαν στην Εθνική Μελέτη για την Παιδική Εγκεφαλοπάθεια ανάμεσα στα έτη 1976-1979 μελετήθηκαν ξανά το 1986-1989 μαζί με ένα από τα δύο μή εμβολιασμένα παιδιά της αρχικής μελέτης. Συνολικά αναφέρθηκαν 1.182 περιπτώσεις. «Τα αποτελέσματα έδειξαν μια σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στην έναρξη μιας σοβαρής οξείας νευρολογικής ασθένειας και του εμβολιασμού με D.T.P. τις προηγούμενες 7 ημέρες». Η μελέτη καταλήγει: «Τα υπό μελέτη παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες από τα μή εμβολιασμένα παιδιά να πεθάνουν ή να έχουν κάποια μορφή μαθησιακής, συμπεριφεριολογικής, νευρολογικής ή σωματικής δυσλειτουργίας, μια δεκαετία μετά την ασθένεια τους». Η αναφορά μιλά από μόνη της: παρά το γεγονός, ότι η αρχική συμπτωματολογία ήταν η ίδια για τα εμβολιασμένα  και τα μή εμβολιασμένα παιδιά, η συχνότητα θανάτου ήταν 16,1% για τα εμβολιασμένα και μόνο 0,3% για τα μή εμβολιασμένα. Η δυσλειτουργία σε διάφορα επίπεδα ήταν σημαντικά υψηλότερη και συχνότερα πολλαπλή στα εμβολιασμένα παιδιά απ' ότι στα μή εμβολιασμένα. Το ποσοστό των υπό μελέτη παιδιών, που εμβολιάστηκαν μέσα σε 7 ημέρες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων (3,3%) «ήταν σημαντικά μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, σε σχέση με τα μή εμβολιασμένα παιδιά (relative risk 5,5)».


     Επί πλέον μαθαίνουμε, πως «αυτή η συσχέτιση τείνει να υποτιμήσει το συνολικό αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας ανάμεσα στις δύο ομάδες: μή εμβολιασμένα και εμβολιασμένα παιδιά». Ανάμεσα στα μή εμβολιασμένα παιδιά οι δυσλειτουργίες ήταν κυρίως ελάσσονα προβλήματα ακοής, όρασης ή κινησιακής λειτουργίας, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν απίθανο να έχουν κάποιο νευρολογικό αίτιο, σε αντίθεση με τις σοβαρές και πολλαπλές δυσλειτουργίες, που ήταν σχετικά συχνές στα εμβολιασμένα υπό μελέτη παιδιά.


     Επί πλέον, για τα περισσότερα μή εμβολιασμένα παιδιά έγινε πλήρης αξιολόγηση σε έξη διαφορετικά επίπεδα, ώστε οποιαδήποτε βλάβη, σ' οποιοδήποτε επίπεδο ήταν πιθανόν να καταγραφεί και να το τοποθετήσει το παιδί στην κατηγορία: «δυσλειτουργία». Σε αντίθεση, σε πολλά εμβολιασμένα παιδιά η σοβαρότητα της δυσλειτουργίας σε κάποιο επίπεδο-κλειδί (π.χ. διανοητική λειτουργία) ήταν τέτοια, ώστε η αξιολόγηση άλλων επιπέδων ήταν αδύνατη και να καταγραφεί ως «μη ελεγχθείσα».

    Ο πίνακας δείχνει, ότι στην Αγγλία οι θάνατοι από φυματίωση αναπνευστικού ελαττώθηκαν περίπου κατά 87% ανάμεσα στο 1855 και το 1947, όταν άρχισαν να χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά ευρέως, αλλά και για περαιτέρω ελάττωση της τάξεως του 93% έως το 1953, πριν τη χορήγηση του αντιφυματικού εμβολίου BCG.    Εν συντομία, οι αριθμοί δείχνουν, ότι παιδιά που αναπτύσσουν σοβαρή παθολογία του Κ.Ν.Σ. (Κεντρικού Νευρικού Συστήματος), είναι πολύ χειρότερα άν έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με τα μή εμβολιασμένα. Παράλυση περιφερικών νεύρων περιγράφεται σε πολλές περιπτώσεις στην ιατρική βιβλιογραφία. Μία από τις πιο συχνές είναι η παράλυση Guillain-Barret, που παρατηρείται μετά από εμβολιασμό για ηπατίτιδα, ή γρίππη. Προσβολή του γαστρεντερικού, καρδιακά προβλήματα, ίλιγγοι, τύφλωση και κώφωση έχουν επίσης περιγραφεί.

     Το άσθμα παρουσιάζεται πιό συχνά στα εμβολιασμένα παιδιά, σε σχέση με τα μή εμβολιασμένα. Βρογχίτιδα και βρογχοπνευμονία υποτροπίασαν άσχημα σε μερικά παιδιά μετά από εμβολιασμό. Οι αλλεργίες έχουν ασφαλώς άμεση σχέση με τους εμβολιασμούς. Το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου βρεφών (cot-death) συμβαίνει συχνότερα τις ημέρες ή εβδομάδες λίγο μετά από εμβολιασμό. Ο ύπνος διαταράσσεται, τα παιδιά γίνονται υπερκινητικά και επιθετικά με δυσκολίες μάθησης, συναισθηματικές διαταραχές ή αυτισμό.

    Στον πίνακα φαίνεται, ότι στην Αγγλία και Ουαλία, η ετήσια θνησιμότητα παιδιών (κάτω των 15 ετών) από κοκκύτη ελαττώθηκε κατά περίπου 98,5% κατά την περίοδο 1868-1953, μετά την οποία έγινε διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κοκκύτη. Στην Αγγλία και την Ουαλία η ετήσια θνησιμότητα παιδιών (κάτω των 15) από ιλαρά μειώθηκε από 1.100/1.000.000 στα μέσα του 19ου αιώνα, σε πρακτικώς 0 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Υπήρχε επίσης μια συνεχής μείωση της ετήσιας θνησιμότητας από ευλογιά με μείωση από 300/1.000.000 σε ουσιαστικώς 0, μέσα σε μια περίοδο 60 ετών ξεκινώντας από τα μέσα του 19ου αιώνα. Στον πίνακα φαίνεται ακόμα, ότι η προοδευτική μείωση διαταράχθηκε σοβαρά -με μια αύξηση της θνησιμότητας κατά 275% περίπου- αμέσως μετά το μαζικό εμβολιασμό έναντι της ευλογιάς.


    

  Δεν μπορώ να αναφερθώ λεπτομερειακά στο παρόν σ' έναν από τους κύριους κινδύνους των εμβολιασμών, δηλαδή την ακούσια και ανεξέλεγκτη γονιδιακή τροποποίηση, που επέρχεται με τον εμβολιασμό ζωντανών ιών στο σώμα μας. Είναι αποδεδειγμένο, ότι ανασυνδυασμένα εμβόλια δημιουργούν νέα στελέχη ιών, το παθολογικό φάσμα των οποίων είναι άγνωστο και πολύ επικίνδυνο. Και αυτά, χωρίς να σημειώνεται η πιθανότητα να αλληλεπιδρούν με το χρωματοσωμιακό μας υλικό D.N.A. προκαλώντας ανεπανόρθωτες αλλαγές στις επερχόμενες γενεές. Ένας Γάλλος συγγραφέας (Delarue S.: «OLI nous menent les vaccinations a virus?» έκδοση της «Γαλλικής Οργάνωσης για την Απελευθέρωση από τους Εμβολιασμούς» - Παρίσι), καταγράφει, πως οι ιοί μπορεί να προκαλέσουν χρωματοσωματικές βλάβες, να γίνουν καρκινογόνοι παρουσία φυσικών ή χημικών ουσιών, να δημιουργήσουν νέες παθολογικές ιδιότητες διά του γενετικού ανασυνδιασμού, ή να επανακτήσουν την λοιμογόνο τους δύναμη (in vivo), μετά την διαδικασία εξασθένησης τους.


*        *        *

     Η ρωσική ρουλέτα μοιάζει παιδικό παιχνίδι συγκρινόμενη με το τί κάνουμε και τί κληρονομούμε στις επερχόμενες γενεές.     Σημείωση

     Ο δρ Kris Gaublomme είναι Βέλγος. Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Louvain και Ομοιοπαθητική με τους Α. Genkens, A. Zaren, και άλλους. Είναι συγγραφέας βιβλίων και εκδότης του «Διεθνούς Δελτίου για τους Εμβολιασμούς». Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το συνεργάτη της «Ελεύθερης Έρευνας», ομοιοπαθητικό, κ. Βασ. Μαυρομμάτη. 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 30020 έγραψε...
Δεν το διάβασα όλο γιατί κόντεψα να κάνω εμετό από όλο αυτό το ξέρασμα τεχνοφοβίας, πραγματικά το ο κωδικός ασφαλείας που χρησιμοποίησα για να δημοσιεύσω το σχόλιο αντικατοπτρίζει και το επίπεδο του δημοσιεύματος. Τέλος πάντων για όποιον θέλει να μάθει το γιατί το 1840 και όχι μόνο στην Αγγλία παρατηρείται μείωση της παιδικής θνησιμότητας δεν έχει παρά να ξεστραβωθεί διαβάζοντας μερικά βιογραφικά των Ignaz Semmelweis & Louis Jean Pasteur και ναι η σύγχρονη ιατρική δεν έχει να επιδείξει μόνο τον εμβολιασμό ως επίτευγμα. Για όποιον-όποια τώρα "ψήνεται" από τέτοιου είδους δημοσιεύματα είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί κάτοικοι του "τρίτου κόσμου" που θα άλλαζαν ευχαρίστως τη θέση τους μαζί σας ώστε να απολαύσουν τα προνόμια (ναι προνόμιο είναι μαλάκα) της γαμημένης δυτικής ιατρικής που εσείς τολμάτε να αμφισβητείτε δεχόμενοι επιχειρήματα επιπέδου δημοτικού από φτηνούς αμόρφωτους τσαρλατάνους σαν τον κύριο βλάκα από πάνω. Βρε γελοίε! ξέρεις τι πα να πει διάλυμα 30c; Τί να την κάνω τη δραστική ουσία με το μόριό της διαλυμένο σε ίση με τη μάζα της γης διαλύτη; Τί δουλειά έχει η κβαντική μηχανική με τις απατεώνιες σου και μου τη θέτεις ως επιχείρημα; Μπορείς να μας περιγράψεις με κανένα μαθηματικό μοντέλο μήπως τις αλλοπρόσαλλες θεωρίες σου; Ρώτησες κανένα φυσικο-χημικό τι γνώμη έχει για τις βλακείες που μας πασάρεις ως επιστήμη; Άμα δεν γουστάρεις τα εμβόλια και θεωρείς τους ιούς και τα μικρόβια φίλους μας έχω ένα φίλο με πολιομυελίτιδα στο τελευταίο στάδιο που είμαι σίγουρος ότι πολύ θα ήθελε να ακούσει τις απόψεις σου και να κάνετε παρέα, τράβα μπάς και σου δώσει κανένα φιλάκι και αν είσαι μέσα στο 1% των περιπτώσεων (που περίπτωση είσαι σίγουρα από μόνος σου) να δω το χέρια σου που γραφουν αυτές τις μαλακίες να γίνονται οχτάρια κι ας πεθάνω από φυσικότατο τσουνάμι σαν αυτό της Ιαπωνίας.
05.11.2014, 22:08:44

Bielidopoulos έγραψε...
~
Διάβασε αυτό και θα συνέλθεις ;)
http://left.gr/news/antiemvoliastiko-kinima-otan-i-epanastasi-horis-aitia-ginetai-epikindyni-moda
Μια μόνο ένσταση από μένα στον παραπάνω σύνδεσμο ότι το παιδικό πρόγραμμα εμβολιασμών είναι φορτωμένο (κάτι που προφανώς συμφέρει και τις φαρμακευτικές εταιρίες) και καλό θα ήταν να γινόταν ένας επανακαθορισμός του με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και σε συνδυασμό με εκστρατείες πληροφόρησης πάνω στην υγιεινή και την ορθή διατροφή, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να καλύψουν κάποια εμβόλια ώστε αυτά να παραλείπονται, όπως της ηπατίτιδας Α και γιατί όχι και της Β.
Φυσικά όταν λέω ορθή διατροφή δεν εννοώ ταμπλέτες βιταμινών, νερό με ζάχαρη και κυνήγι σπουργιτιών...

I.Bielidopoulos
06.11.2014, 07:02:57

Ανώνυμος 31923 έγραψε...
Δεν αμφιβάλει κανείς ρε συ 30020 για τα επιτεύγματα της δυτικής ιατρικής. Η τεχνική πρόοδος είναι και επιθυμητή και ωφέλιμη από όσους θέλουμε να ανήκουμε στο Δυτικό κόσμο. Αλλά πως να το κάνουμε, η Ιατρική ακολουθεί τις επιταγές των φαρμακοβιομηχανιών, δηλ. του κέρδους. Δεν κατηγορούμε την πρόοδο αλλά την ανηθικότητα.
16.01.2015, 15:05:22

Ανώνυμος 31945 έγραψε...
@31923
Απόφοιτος του ΙΚΚΟ είσαι;
http://www.ikko.gr/p/6-2006.html
16.01.2015, 19:32:09

Ανώνυμος 33279 έγραψε...
~
Μέχρι πριν ισως απο μια πενταετια στην χωρα δεν υπηρχαν κρουσματα ουτε φυματιωσης ουτε ελονοσιας, μεχρι που ηρθαν οι πρωτοι λαθρομεταναστες που πληρουν το προτυπο του αρθρογραφου: δεν ειχαν εμβολιαστει.....
03.04.2015, 14:25:31

Ανώνυμος 34505 έγραψε...
Ανώνυμε 30020 όποιος/α και αν είσαι ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι συντάκτες αυτού του περιοδικού για τις αηδίες που πτοπαγανδίζουν
04.06.2015, 23:10:20

Ανώνυμος 34549 έγραψε...
ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ
Σου λέει κάτι;;
Χρυσῶ δελεασθείς ἄνδρα ἐκ θανάτου κομίσε ἤδ'ἀλλοκότα
ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΦΡΑΓΜΕΝΤΑ
ΣΕ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΠΡΑΓΘΕΝΤΑ
θές ἔτσι;;
06.06.2015, 09:48:03

Ανώνυμος 34573 έγραψε...
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΠΑΡΑΦΡΑΣΗ: (Ο) Θ 555
Εἰπὲ δέ μοι γαῖάν* τε· τεὴν δῆμόν τε πόλιν τε, * Γόνου ἀγωνία σέ γενειάς Ἐγώνηω
ὄφρα σε τῇ πέμπωσι τιτυσκόμεναι φρεσὶ νῆες·

ΠΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΞΗ
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ; ΦΥΤΡΩΝΕΙ
ΤΙΤΥΣΚΟΜΕΝΑΙ ΦΡΕΣΙ ΝΗΕΣ ΣΟΥ
ΜΙΑΣ ΦΥΤΡΟΣΜΕΡΜΑ ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΘΑ’ ΧΕΙ
ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΑΣ
ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΡΥΣΗ ΡΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙ ΘΕΤΙΔΟΣ ΝΟΗΜΑ
ΓΙΑ
ΓΟΝΙΜΟ ΓΗΣ ΜΗΤΡΩΜΑ ΝΑ ΑΥΓΑΖΕΙ
ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΡΗΣ ΙΡΙΔΟΣ
ΜΕ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ ΜΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΓΚΛΙΣΕΩΝ ΧΟΡΟΧΩΡΑ ΧΟΡΟΧΡΟΝΑ
ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣ ΕΠΤΑ ΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΚΥΗΑ
ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΘΕΑΣΕΙΣ ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΠΡΑΞΙΤΕΛΩΝΤΑΣ ΥΛΟΜΟΡΦΑ
ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΠΑΛΛΑΝΤΩΣΕΩΝ ΧΟΡΔΩΝ ΜΑΣ ΑΘΝΗΑ
ΣΕ ΟΝΗΡΗΪΔΕΩΝ ΩΚΕΑ ΝΟΟΕΙΔΟΘΕΑ* ΔΟΘΕΝΤΑ *ΕΙΔΟΘΕΗ ΠΡΩΤΕΩΣ (Ο) Δ. 365
ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΔΩΡΑ ΝΕΡΟΥ
ΔΥΪΚΗΣ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ.

07.06.2015, 08:34:19

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://ellinikahoaxes.gr/2015/06/04/mythoi-kai-alitheies-gia-ta-emvolia/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/07/06/η-μάχη-κατά-των-εμβολίων/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/30/emvolia/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/11/10/emvoliofovia/
http://www.kathimerini.gr/793980/article/epikairothta/ellada/antiemvoliastiko-kinhma-prokalei-parenergeies

26.07.2016, 13:42:24

Ανώνυμος 39530 έγραψε...
http://ellinikahoaxes.gr/2016/08/10/ta-praktika-tis-protis-dikis-gia-eidisi-hoax/
10.08.2016, 20:36:24

Ανώνυμος 40309 έγραψε...

Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με διεθνή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «EbioMedicine». Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που βλέπουν τα εμβόλια με καψυποψία.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=827306

Παιδικά εμβόλια: Τι περιέχουν, πώς φτιάχνονται και πόσο ασφαλή είναι;
http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1500088806

Είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός;
http://www.iatrikostypos.com/me-ypografi/einai-ypoxreotikos-o-emvoliasmos

11.12.2016, 13:13:17

Ανώνυμος 40324 έγραψε...
οποιος εχει παιδι-α στο δημοτικο γνωριζει τουλαχιστον μια με δυο περιπτωσεις σε μια ταξη που μετα απο εμβολιασμο τα παιδακια επαθαν μονιμη ζημια ενω προηγουμενως ηταν υγιη χωρις προβληματα. τωρα ο καθε παπαρας λεει οτι θελει αλλα αν τον πιεις τοτε ελα να τραγουδησεις.
12.12.2016, 03:20:17

Ανώνυμος 40339 έγραψε...
Όντως μπαλγαμά 30020, ουδείς υποτιμά τον δυτικό πολιτισμό και την ιατρική του. Την ανηθικότητα κατακρίνουμε και την μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης κερδοσκοπία του ιατροφαρμακευτικού γίγνεσθαι. Βλαξ!!!
13.12.2016, 00:11:13

Ανώνυμος 42427 έγραψε...

Τα κενά που παρατηρούνται στην εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς οδήγησαν σε επιδημίες της μεταδοτικής αυτής ασθένειας στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο με παιδιά αλλά και νέους να έχουν επηρεαστεί, αποφαίνονται αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500140663

24.04.2017, 12:50:16

Ανώνυμος 42459 έγραψε...

Μύθοι, αλήθειες για τα εμβόλια και ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ
http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1500140962

26.04.2017, 12:19:30


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+5=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...