Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το Ά21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΖΑΛΗ
ΘΑΥΜΑΤΩΝ


Χριστιανισμός:
Μια βιομηχανία παραγωγής θαυμάτων.
Η επιβολή του αναπόδεικτου και του παράλογου


Έγραψε στις 22.10.2009 ο/η: Παραβάτης Κωνσταντίνος

Επιστροφή

     Σύμφωνα με την επικρατούσα μέχρι σήμερα άποψη ο ερχομός του «θεανθρώπου» Ιησού Χριστού και η καθιέρωση του Χριστιανισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δυτικού -και όχι μόνο- κόσμου έφεραν την ελπίδα, την αγάπη, την σωτηρία και την πρόοδο της ανθρωπότητας σε όλους τους τομείς. Αυτά πιστεύει ο προσυλητισμένος στον Χριστιανισμό κόσμος μας, διότι αυτά τα χοντρά ψέμματα προωθούνται μέχρι και σήμερα απΆ τα αντίστοιχα χριστιανικά κέντρα. Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην εποχή της γέννησης του Χριστιανισμού θα δούμε ένα απΆ τα κύρια στοιχεία, που συνέβαλαν στη μετάβαση της ανθρωπότητας στην μ.Χ. εποχή. Τα θαύματα!

    Βρισκόμαστε σε μία εποχή 5ος και 6ος μ.Χ. αιώνας, όπου ο Χριστιανισμός έχει επιβληθεί δια της βίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της αχανούς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας επιφέροντας το σκότος του Μεσαίωνα. Στο νέο μ.Χ. κόσμο δεν έχει απομείνει κανένα ίχνος λογικής σκέψης και έχει εξαφανιστεί παντελώς η κριτική αντίληψη. Κάθε πνευματική και επιστημονική ανακάλυψη έχει οπισθοδρομήσει και η ανθρωπότητα έχει γυρίσει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω.

     Τα δύο βασικά πρότυπα του αρχαίου κόσμου ο αθλητής πολεμιστής και ήρωας απΆ την μία μεριά και ο επιστήμων, φιλόσοφος και μορφωμένος άνθρωπος απΆ την άλλη, έχουν χαθεί ολοκληρωτικά. Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουν πλέον μεταλλαχθεί σε χαμερπή, δουλικά, άλογα και δεισιδαιμονικά όντα, τους homo-christianius ή cretinus-κρετίνους, (έτσι ονόμαζαν τους πρώτους Χριστιανούς οι Ρωμαίοι), δηλαδή τα χείριστα υποκείμενα των ανθρώπων. Οι πρώτοι χριστιανοί είναι άνθρωποι αγράμματοι, αμόρφωτοι και απαίδευτοι. Προσυλητίζονται επίσης στο νέο σκοτεινό δόγμα μέθυσοι, πόρνες, εγκληματίες, ληστές και όλων των ειδών τα κατακάθια του Αρχαίου Κόσμου, καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Κύριο όπλο στον προσυλητισμό του όχλου είναι τα θαύματα! Η εκδίκηση του υπόκοσμου κατά του πολιτισμού έχει ξεκινήσει…

    Οι ασκητές, οι μοναχοί, οι ερημίτες, οι τρωγλοδύτες, οι σπηλαιώτες, οι μάρτυρες, οι πόρνες, οι μέθυσοι και κάθε είδους υπανθρώπων (αρκεί να είναι χριστιανοί) αποτελούν τα πρότυπα του νέου σκοτεινού κόσμου, που αναδύθηκε. Οι «παλαιστές του Χριστού», οι «αθλητές της εξορίας», οι «χριστονύφες καλόγριες», οι «στυλίτες μοναχοί», «οι σεσαρκωμένοι άγγελοι» και άλλα παρόμοια θρησκευτικά και αντικοινωνικά εξαμβλώματα έχουν πάρει την θέση των επιστημόνων, των αθλητών, των φιλοσόφων, των ιατρών, των ποιητών, των αρχιτεκτόνων και όλων των άλλων επαγγελμάτων, που αποτελούσαν την κοινωνική ελίτ και τα πρότυπα του Αρχαίου Κόσμου.

                       

Ιστορίες θαυματουργικής παραφροσύνης

     Κατά την περίοδο της Χριστιανικής επικρατήσεως (απΆ το 312 μ.Χ. και εντεύθεν) ο θαυμασμός των επιστημονικών ανακαλύψεων μετατράπηκε σε παραζάλη θαυμάτων. Τα θαύματα θα αποτελέσουν την ατομική βόμβα στο οπλοστάσιο του Χριστιανισμού. Μέχρι σήμερα είναι αυτά, τα οποία πιστοποιούν την δήθεν αλήθεια της θρησκείας και την δήθεν ύπαρξη του θεού. Είναι η σφραγίδα της θείας αποκάλυψης, η επιβoλή του αναπόδεικτου και του παραλόγου.

     Διαφόρων ειδών άγιοι του Χριστιανισμού (άγιοι της ερήμου, των σπηλαίων, των πηγαδιών, των κελιών, των τσουβαλιών, των στύλων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ένας τελείως άρρωστος νους) κάνουνε θαύματα, που θα τα ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτεροι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί όλων των εποχών, ακόμα και ο Κόπερφιλντ, ή ο Χουντίνι, ξεπερνώντας κατά πολύ τον διδάξαντα διδάσκαλό τους Ιησού. Περπατάνε χιλιόμετρα πάνω σε νερά ποταμών, λιμνών, θαλασσών, ή τα διασχίζουν πάνω στην πλάτη κροκοδείλων, δελφινιών ακόμα και φαλαινών, ανασταίνουν νεκρούς, κάνουν καλά ασθενείς και παράλυτους ακόμα και από χιλιόμετρα μακρυά, στείρες γυναίκες μένουν έγκυες μέσω επιφοίτησης, άγγελοι με σάρκα και οστά τρέφουν τους ασκητές της ερήμου, δαίμονες ουρλιάζουν και χτυπιούνται, σύννεφα από ακρίδες εξαφανίζονται με αγιασμό, ο Ήλιος σταματά την πορεία του κατόπιν διαταγής των αγίων, άγια λείψανα μυρίζουν αρώματα και ευωδίες και άλλα απίστευτα και τραγελαφικά. Με μία προσευχή κάνουν το θαλασσινό νερό γλυκό και πόσιμο, με μία κίνησή τους, που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο εκπαιδευμένοι νίντζα, ρίχνουν κάτω ληστές ακινητοποιώντας τους.

     Η νέα αυτή τρέλα των θαυμάτων διαδίδεται παντού με αυξανόμενη μανία. Ο γνωστός εκκλησιαστικός διδάσκαλος Ιερώνυμος, όπως αναφέρει ο ίδιος, κατάφερε κάποτε να εξορκίσει τον δαίμονα, που είχε μπει μέσα σε μία καμήλα. Ο επίσκοπος Παλλάδιος αναφέρει στο έργο του «Λαυσιακή Ιστορία» την μεταμόρφωση μίας δαιμονισμένης γυναίκας σε καμήλα. Μόνο ο άγιος Γρηγόριος ο επίσκοπος της Τουρ περί το τέλος του 2ου μ.Χ. αιώνα κατέχει στη συλλογή του περισσότερα από διακόσια θαύματα, πάνω από τριάντα θεραπείες τυφλών, εκατοντάδες άλλες δαιμονισμένων, κουτσών, μουγγών, παράλυτων και φυσικά πολλές δεκάδες νεκραναστάσεις.

     Οι ταπεινόφρονες ταχυδακτυλουργοί άγιοι-μοναχοί λατρεύονται σαν οι επί γης θεοί, ή παρομοιάζονται σαν επουράνιοι άγγελοι, οι πιστοί τούς φιλούν τα πόδια, τούς παρακαλούν να τούς βοηθήσουν, ζητούν την συμβουλή τους σε κάθε θέμα και σε θέματα πίστης. Ακόμα και οι χριστιανοί αυτοκράτορες θεωρούσαν τον εαυτό τους τυχερό, να μπορούσαν να τούς είχαν στο τραπέζι τους. Σε αρκετούς έφτιαχναν εκκλησίες εν ζωή ακόμη, ενώ άλλους τους προόριζαν στο να αποκτήσουν τα λείψανά τους μετά θάνατον.


Θαύματα στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη

     Στο Χριστιανισμό τα θαύματα πήραν την μορφή επικίνδυνης πανδημίας! Φυσικά τα θαύματα, που γίνονταν ή ακόμα γίνονται μέχρι και σήμερα στις άλλες θρησκείες, για τους Χριστιανούς ιερείς ήταν και είναι ψευτοθαύματα, ή έργα του Σατανά. Εκτός όμως απΆ τα θαύματα στην περίπτωση του Χριστιανισμού υπάρχουν και οι άγιες τιμωρίες. Η θαυματουργική τέχνη φαίνεται, ότι ξεκινά απΆ την εποχή των ταχυδακτυλουργών Εβραίων προφητών. «Η απάτη με τα θαύματα στους θρύλους αγίων οι οποίοι αρχίζουν στο Χριστιανισμό με την Καινή Διαθήκη, ουσιαστικά άρχισαν ήδη με την Παλαιά, ίσως απέφερε στην Εκκλησία πολύ περισσότερα πλούτη και δύναμη απΆ όσο οι αμέτρητες πλαστογραφίες, οι οποίες γίνονταν μόνον από φιλοχρηματία» (Karlheinz Deschner «Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», έκδ. «Κάκτος», Αθήνα, 2004, τόμος 3ος, σελ. 329).


«Και ήνοιξεν ο Κύριος το στόμα της όνου και είπε προς τον Βαλαάμ: “Τι σοι έκαμα και με εκτύπησας τρίτην ταύτην φοράν;” Και είπεν ο Βαλαάμ προς την όνον...».

Το θαύμα της συνομιλίας ενός γαϊδάρου με τον Βαλαάμ παρουσία αγγέλου, όπως περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη. («Αριθμοί», 22:27-30).


     Έτσι όλα ξεκίνησαν απΆ τους πρώτους διδάξαντες και πρώτους εβραίους προπάτορες Αβραάμ (9 Οκτωβρίου) και Μωυσή (4 Σεπτεμβρίου). Ο πρώτος μέσω της έκδοσης της γυναίκας του Σάρας (18 Δεκεμβρίου) στην πορνεία κάνει θαύματα και τιμωρεί τους βασιλείς, που δεν τον πληρώνουν αρχικά, ενώ ο δεύτερος είναι ο μέγιστος των θαυματοποιών. Με ένα άγγιγμα του ραβδιού του ανοίγει τα νερά της Ερυθράς θάλασσας, για να περάσουν οι κυνηγημένοι Εβραίοι και με άλλο ένα άγγιγμα επαναφέρει τα νερά, για να πνιγεί όλος ο Αιγυπτιακός στρατός. Ο Ιησούς του Ναυή (18 Δεκεμβρίου), ο εβραίος γενοκτόνος βασιλιάς της Χαναναίας, προσεύχεται στον Γιαχβέ κι εκείνος σταματά την πορεία του Ήλιου. (Βλ. Η ιεροποίηση της επιπεδότητας της Γής στο Χριστιανισμό.)

     Ο ίδιος ο Ιησούς είναι ο μέγιστος των θαυματοποιών. Περπατάει πάνω στη θάλασσα, κάνει το νερό κρασί, θεραπεύει τυφλούς και παράλυτους, συγκολλάει κομμένα αυτιά, ανασταίνει νεκρούς και στο τέλος, αφού βαρέθηκε… αναστήθηκε κι ο ίδιος.

    Στα θαύματα και στις άγιες τιμωρίες διέπρεψαν και οι Απόστολοι στην Καινή Διαθήκη. Ο Ελυμάς ήταν ένας Εβραίος, που είχε λοξοδρομήσει απΆ τον χριστιανικό δρόμο της σωτηρίας και γιΆ αυτό τυφλώθηκε ως εκ θαύματος απΆ την ευσεβή προσευχή του απόστολου των εθνών Παύλου (29 Ιουνίου). Ακόμα και τη ζώνη του και τα μαντήλια του χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος απόστόλος -όχι για να σκουπίζεται, αλλά- για να κάνει θαύματα, καθώς με αυτά θεράπευε τους αρρώστους! («Πράξεις», ιθ΄ 11-12). Επίσης, καθώς κάποτε μιλούσε ο Παύλος, ένα νεανία, που καθόταν στο παράθυρο και τον άκουγε, τον πήρε ο ύπνος (προφανώς θα έβρισκε βαρετή την ομιλία του), έπεσε από το παράθυρο και σκοτώθηκε. Ο απόστολος όμως, τον ανέστησε. («Πράξεις», κ 9-12).

     Ο αγράμματος απόστολος Πέτρος (Σίμων ή Κηφά Eβραϊστί, 29 Ιουνίου) ψαράς το επάγγελμα, υπήρξε ένας απΆ τους μέγιστους θαυματοποιούς όλων των εποχών. «¶πειρα υπήρξαν τα Θαύματα που έκανε για τη Δόξα του Χριστού. Μεταξύ αυτών η θεραπεία του εκ γενετής χωλού, του παραλυτικού Αινέα, όπως επίσης και η ανάσταση της Ταβιθά (σ.σ.: 25 Οκτωβρίου)». (Ορθοδοξία, www.geocities.com). Όταν κάποτε τον φυλάκισαν Εβραίοι μαζί με τον Ιωάννη εκείνοι αποφυλακίστηκαν με θαυμαστό τρόπο. Στην Καινή Διαθήκη κάνει ένα σκύλο να μιλήσει με ανθρώπινη φωνή, μία καμήλα να περάσει μέσα απΆ την τρύπα μίας βελόνας πολλές φορές και ένα τόνο, ο οποίος κρεμόταν καπνιστός από ένα παράθυρο να κολυμπήσει πάλι ζωντανός στην θάλασσα! Επίσης το πρωτοπαλίκαρο του Ιησού έστειλε ιγκόγνιτο στην κόλαση τον Ανανία και την Σαπφείρα, επειδή δεν έδωσαν στην χριστιανική κοινότητα όλη τους την περιουσία, αφού πρώτα έδωσε εντολή και τους δολοφόνησαν. Οι εκ θεού τιμωρίες συνεχίζονται φυσικά και στην μεταχριστιανική περίοδο (κυρίως για να καλύψουν άκομψα τα εγκλήματα των Χριστιανών).

     Ένας απΆ τους διδάσκαλους της τέχνης των θαυμάτων υπήρξε και ο τόσο αγαπητός σΆ όλους τους σημερινούς Ρωμιούς συμπολίτες μας άγιος Αθανάσιος (18 Ιανουαρίου). Σύμφωνα με όλους τους ιστορικούς υποστηρικτές του αλλά και τους μη, οι μέθοδοί του ήταν οι κολακείες, οι δωροδοκίες, οι πλαστογραφίες, οι συκοφαντίες, η βία ενάντια στους εχθρούς του, οι πυρπολήσεις ναών και οι δολοφονίες. Για την Εκκλησία όμως, υπήρξε ένας μεγάλος θαυματοποιός άγιος. Ένα απΆ τα πολλά θαύματά του παραθέτουμε εδώ:  «Ότε δε έφθασεν η ωρισμένη ημέρα την οποία καθώρισεν ο βασιλεύς, μεταβάς ο ¶ρειος προς εκπλήρωσιν της σωματικής του ανάγκης, παρευθύς ώ της δικαίας κρίσεως του Θεού! εχύθησαν τα εντόσθιά του υποκάτω αυτού και έλαβεν την άξιαν τιμωρίαν ο θεομάχος, απολαύσας το αιώνιον πυρ το ητοιμασμένον τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού.» («Μέγας Συναξαριστής» Ιανουαρίου ΙΗ΄ σελ. 419). Από θαύμα λοιπόν και όχι από μαχαίρι, τα εντόσθια του αιρετικού Χριστιανού Αρείου χύθηκαν στις τουαλέτες…

     Και ο ίδιος ο άγιος Αθανάσιος σε έργο του επιβεβαιώνει το «θαύμα» της δολοφονίας: «…και ως αντιπεμπούσης της δίκης το ξύλον εν αυτώ την ιδίαν κοιλίαν έπληξε και αντί του θρόνου τη πληγή τα ίδια εξήνεγκεν έντερα» (¶γιος Αθανάσιος «Προς τους απανταχού μοναχούς περί των γεννημένων παρά των Αρειανών» κεφ.57, παρ.3-4). Δηλαδή το ξύλο ξεκοίλιασε τον ¶ρειο από μόνο του μας λέει ο άγιος… Θαύμα!


Τραγελαφικοί και εγκληματικοί βίοι αγίων

  Ο βίος του παλαιστή ερημίτη αγίου Αντωνίου (17 Ιανουαρίου) είναι πλαισιωμένος από λυσσαλέες μάχες με δαιμόνια, τέρατα, θηρία, πουλιά ακόμα και με τον ίδιο τον Διάβολο. Ο Αντώνιος δεν πλενόταν ποτέ. Η απεχθής μυρωδιά του έφθανε εκατοντάδες μέτρα μακρυά ανάλογα με την φορά του ανέμου. Ο Αντώνιος θεράπευσε εκατοντάδες ανίατους ασθενείς. Κάποτε σε μία θεραπεία παρθένας έβγαιναν διαβολικές εκκρίσεις απΆ τα μάτια, τη μύτη και τΆ αυτιά και μεταμορφώνονταν σε σκουλήκια. Μια άλλη φορά ένας τρομακτικός δαίμονας, που έφθανε μέχρι τα σύννεφα προσπαθούσε να σταματήσει τις ευσεβείς ψυχές πεθαμένων χριστιανών να πηγαίνουν στον Παράδεισο. Ο Αντώνιος προσευχήθηκε και ο δαίμονας διαλύθηκε ως εκ θαύματος. Ο βίος του αγίου Αντωνίου είναι απΆ τους πιο εξωπραγματικούς γεμάτος από διαβολικές περιπέτειες και οράματα! Φυσικά ο συγγραφέας του βίου του ήταν ο μαθητής του και μεγάλος πλαστογράφος της ιστορίας, ο άγιος Αθανάσιος. «ΜΆ όποιο δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει μια λαϊκή παροιμία.
Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου (Bernardino Parenzano, 1494).Ο άγιος ζούσε σχεδόν όλη τη ζωή του μέσα σΆ ένα πηγάδι, τρώγοντας αποκλειστικά μουχλιασμένα παξιμάδια! Μέσα εκεί ο Διάβολος του έστελνε διάφορους πειρασμούς για να τον δοκιμάσει όπως θηρία, πόρνες, δαίμονες, πουλιά, σκουλήκια, φίδια κ.ά. Ο άγιος όμως κατάφερνε κι αντιστεκόταν. ΑπΆ την πείνα και την κακουχία πολλά είναι αυτά που μπορεί κανείς να δει… Τα πάντα όλα που λέει και ο γνωστός μας Αλέφαντος…

     Στον ερημίτη όσιο Ζώσιμο (4 Ιανουαρίου) κάποτε επιτέθηκε ένα λιοντάρι και σκότωσε το μουλάρι του. Ο Ζώσιμος ατάραχος μαγνήτισε με το άγιο βλέμμα του το λιοντάρι και του φόρτωσε όλα τα πράγματα, που κουβαλούσε το μουλάρι του και ταξίδεψε στην Καισάρεια. Σε όλη τη διαδρομή το λιοντάρι κουνούσε την ουρά του και έγλειφε τα χέρια του αγίου αντικαθιστώντας το μουλάρι!    

     Οι ασκητές και οι μοναχοί βλέπουν θαυματουργά οράματα. Η παραφροσύνη, στην οποία εξέπεφταν απΆ την ασκητεία κακοποιώντας το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα τους, μέσω της διαρκούσας αγρυπνίας, νηστείας, δίψας, αυτομαστιγώματος και άλλων απίθανων βασανιστηρίων, τους έκαναν επιρρεπείς σε οπτασίες και οράματα. Οι θαυματοποιοί μοναχοί Ιάκωβος της Νισίβης (ο αποκαλούμενος και ως Μωυσής της Μεσοποταμίας, 13 Ιανουαρίου) και ο Ευγένιος ο Αιγύπτιος, ανακάλυψαν από κοινού μία μεγάλη σανίδα της κιβωτού του Νώε, την οποία ξέθαψαν σκάβοντας με τα χέρια και με την βοήθεια ενός χερουβείμ! Ο άγιος Μακάριος (19 Ιανουαρίου) θεράπευσε ένα ιπτάμενο δράκο, ο οποίος κατέβηκε γονάτισε με ευλάβεια και φίλησε το χέρι του αγίου! Ο επίσκοπος Ευροίας, Δονάτος (30 Απριλίου), σκότωσε ένα άλλο δράκο με ροχάλα, φτύνοντάς τον!  O ίδιος άγιος ανέστησε κι ένα νεκρό, ο οποίος «εμποδίζετο από ένα δανειστήν εις το να ενταφιασθή, ανίσως δεν πληρώση τα δάνεια άσπρα οπού του εχρεώστει. AφΆ ου δε ο νεκρός εσυνωμίλησε με τον δανειστήν διά το ζητούμενον χρέος, και αφΆ ου εσχίσθη η ομολογία του χρέους, τότε πάλιν τον επρόσταξεν ο άγιος να κοιμηθή, έως οπού να γένη η κοινή ανάστασις όλων των νεκρών».

     Ο άγιος Ναρσής, αρχιεπίσκοπος το επάγγελμα, εξορίστηκε από τον Αρειανιστή αυτοκράτορα Βάλεντα μαζί με τους 72 επισκόπους του σΆ ένα έρημο νησί. Εκεί κινδύνευσαν να πεθάνουν από πείνα, όμως ο καλός Γιαχβέ έστειλε τρικυμία και τεράστια κύματα με αποτέλεσμα να πεταχτούν στην ξηρά πολλά ψάρια, αλλά και ξύλα. (Τώρα τι δουλειά είχαν τα ξύλα στη θάλασσα ένας Γιαχβέ ξέρει…). Οι μοναχοί μάζεψαν τα ξύλα και έβαλαν τα ψάρια επάνω τους και εκ θαύματος τα ξύλα πήραν φωτιά από μόνα τους άν και βρεγμένα. Αφού έφαγαν αρκετά ο άγιος έσκαψε με τα χέρια του μια τρύπα στην άμμο απΆ όπου ξεπήδησε καθάριο νερό και φυσικά όλοι ήπιαν και ξεδίψασαν. Σιγά το θαύμα θα πει κανείς. Όμως όλο αυτό συνεχιζόταν για εννέα ολόκληρα χρόνια!

     Ο όσιος Ιάκωβος ο αναχωρητής (26 Νοεμβρίου) ήταν τόσο εγκρατής, ώστε έκανε ένα μεγαλο θαύμα: «Απέβαλε την ανάγκην της φύσεως, ήτις εβίαζε μεν αυτόν να εκβάλη τα περιττώματα της κοιλίας». Ο άγιος αυτός δεν αφόδευε!

Ο Χριστιανισμός κατάφερε να ξαναγυρίσει τον άνθρωπο στην εποχή των σπηλαίων. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μία ικανοποιητική εξήγηση στο σε τι συνέβαλε η επί μακρόν απομόνωση του εικονιζόμενου θαυματουργού χριστιανού «αθλητή» οσίου Μακαρίου, καθώς και αναρίθμητων ακόμα ομοϊδεατών του στην πρόοδο της Επιστήμης, της Παιδείας, ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της κοινωνίας.


     Ο άγιος Απολλώνιος έκανε στήλη άλατος τους συγκεντρωμένους «ειδωλολάτρες» που τελούσαν μία θυσία στους αρχαίους θεούς. Εκεί ακινητοποιημένοι και τιμωρημένοι έμειναν και υπέφεραν για αρκετό καιρό με εγκαύματα κάτω απΆ τις επώδυνες ακτίνες του Ηλίου. Παρομοίως και ο άγιος Παχώμιος προσευχήθηκε στο Γιαχβέ εναντίον άλλων «ειδωλολατρών» που τον εμπόδιζαν να κτίσει την εκκλησία του πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού. Έτσι ο Γιαχβέ έστειλε άγγελο τιμωρό και τους έκανε όλους στάχτη. Με παρόμοια «θαύματα» γκρέμιζαν τΆ αγάλματα, τους αρχαίους ναούς και τα λοιπά θαυμαστά οικοδομήματα του αρχαίου κόσμου. Ο άγιος Νικόλαος (6 Δεκεμβρίου) προσευχήθηκε στον Γιαχβέ και σαν από θαύμα γκρεμίστηκε σε συντρίμμια ο ναός της «δαιμόνισσας» Αρτέμιδος στην Έφεσο ελευθερώνοντας τους δαίμονες, που κατοικούσαν εκεί. Ο ναός αυτός αποτελούσε ένα απΆ τα επτά  θαύματα του αρχαίου κόσμου. (Βλ. Τα σπάζεις κι αγιάζεις).

     Ο άγιος Θωμάς διέταξε ένα δαιμόνιο, που κατοικούσε μέσα σΆ ένα άγαλμα, να αυτοκαταστραφεί και εκείνο έλιωσε σαν να ήταν από κερί. Παρομοίως στην Γάζα το άγαλμα του Ιουλιανού του γνωστού απΆ την παραϊστορία ως «Παραβάτη», γκρεμίστηκε, όταν κεραυνός εκ Γιαχβέ, που έπεσε απΆ τον ουρανό το κατάστρεψε ολοκληρωτικά. Ο άγιος Μαυρίλιος επίσκοπος Αγγέρης περί τις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα εξαφάνισε μέσα στις φλόγες έναν ολόκληρο ναό με φωτιά, που έπεσε απΆ τον ουρανό ύστερα από προσευχή του στον Kύριο. (Aυτό που λέει η λαϊκή φράση: Θα πέσει φωτιά να μας κάψει…).

     Οι αρχαίοι αυτοί αμόρφωτοι μοναχοί ήταν σε θέση να κάνουν τα πάντα. Με καθαγιασμένο ύδωρ και λάδι θεράπευαν ζώα και ανθρώπους. Έκαναν εξορκισμούς, θεράπευαν σεληνιασμένους, δαιμονισμένους, βασκανίες, παχυσαρκία, υδρωπικία, ουρολοιμώξεις, αιμορροΐδες, τύφλωση, αναπηρία, όλα αυτά με μία απάλειψη, με μία προσευχή, με ένα άγγιγμα. Φρέσκο ψωμί εξ ουρανού πήγαινε μόνο του (delivery) κάθε Κυριακή στην έρημο, πάνω στους στύλους, ή μέσα στα πηγάδια και στις σπηλιές, όπου ζούσαν οι ασκητές για να τους θρέψουν. Εξ ουρανού delivery διέθεταν ο όσιος Συμεών ο Θαυμαστορείτης (24 Μαΐου), ο όσιος ιερομάρτυς Έρασμος («ελάμβανε τροφήν δια των κοράκων», 2 Ιουνίου), πολλοί άλλοι, αλλά και η ίδια η Παναγία, την οποία έτρεφε «ξενοπρεπώς» ο Αρχάγγελος. («Η Παρθένος διέμεινε χρόνους δώδεκα, τρεφομένη μεν ξενοπρεπώς από τον Aρχάγγελον Γαβριήλ με τροφήν ουράνιον», Συναξαριστής Εισοδίων της Θεοτόκου).

     Οι επιφανέστεροι πατέρες της Εκκλησίας Αθανάσιος, Αμβρόσιος, Ιερώνυμος, Χρυσόστομος υποστήριζαν, ότι όποιος δεν πίστευε στα θαύματα αυτά ήταν πνευματικά διεστραμμένος. «Οι πιο γνωστοί πατέρες της εκκλησίας υπερασπίζονταν τέτοια κείμενα ως μαρτυρίες και οι περισσότεροι αρχαίοι θεολόγοι τα θεωρούσαν εντελώς αληθινά. Ποτέ να μην ξεχνάμε επίσης, ότι και με τέτοια σκουπίδια προπαγάνδιζαν τον χριστιανισμό και με τέτοια σκουπίδια εξαπλώθηκε και εδραιώθηκε η πνευματική και σωματική βαρβαρότητά του» (Karlheinz Deschner «Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», τόμος 3ος, σελ. 290).


Θαύματα μαρτύρων: Απύθμενες βλακείες

  Στην προ του Μ. Κωνσταντίνου εποχή, όπου δήθεν υπήρχαν οι περιβόητες διώξεις κατά των «καλών χριστιανών», εμφανίζονται ίσως τα πιο απίστευτα θαύματα στους περιβόητους μάρτυρες. Φωνές κατεβαίνουν απΆ τον ουρανό, περιστέρια ως άγια πνεύματα βγαίνουν απΆ τα στόματα των μαρτύρων, θηρία ψοφάνε απΆ τις προσευχές τους, αλυσίδες σπάνε από αγγέλους ή μόνες τους, είδωλα και ολόκληροι ναοί καταρρέουν μπροστά τους με ένα νεύμα, απανθρακωμένοι χριστιανοί βγάζουν ιεραποστολικούς λόγους, κομμένα μέλη και σκισμένες σάρκες ξαναμπαίνουν στην θέση τους, τεμαχισμένοι νεκροί ανασταίνονται και άλλα απίθανα, που πραγματικά ξεπερνούν κάθε άρρωστη φαντασία!

     Του αγίου Σαδώθ (19 Οκτωβρίου) «απέκοψαν την ιεράν γλώσσαν», αλλά αυτός σήκωσε τα μάτια του στον ουρανό, προσευχήθηκε νοερά και η γλώσσα του φύτρωσε πάλι. Ο μάρτυρας Ρωμανός (18 Νοεμβρίου) απαγγέλλει εκατοντάδες στίχους εναντίον των ειδωλολατρών και αφού του κόβουν τη γλώσσα απαγγέλλει κι άλλους τόσους! Χωρίς γλώσσα «λαλούν ανεμποδίστως» κι άλλοι άγιοι, όπως ο άγιος Μάξιμος (21 Ιανουαρίου), ο άγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος (10 Δεκεμβρίου), κ.ά..

    Ο ¶γιος Ποντιανός μαρτύρησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αντωνίνου, βαδίζει χωρίς να καίγεται πάνω σΆ αναμμένα κάρβουνα, συνομιλεί με τα άγρια θηρία που δεν τον κατασπαράσσουν, ενώ ταυτόχρονα στρατιώτες μάταια τον περιλούζουν με καυτό μολύβι. Τελικά σκοτώνεται άδοξα από σπαθί χωρίς να καταλαβαίνουμε το γιατί. Περιέργως έτσι συμβαίνει και με άλλους μάρτυρες, δηλαδή αφού αντέχουν τα απίστευτα βασανιστήρια στο τέλος υποκύπτουν από ένα απλό κτύπημα κυρίως από σπαθί (όπως το ασήμι σκοτώνει τους βρυκόλακες…).

     Στις υποτιθέμενες εκτελέσεις πάντοτε συμμετέχει κάποιος ανώτατος άρχοντας, ή ανώτατος στρατιωτικός (από στρατηγό και πάνω) ή συνήθως ο ίδιος ο αυτοκράτορας (λες και δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν). Οι μάρτυρες επιβιώνουν από πνιγμό σε ποτάμια, λίμνες, πηγάδια ή θάλασσα με πέτρες δεμένες στο λαιμό, μέσα σε σάκους με φίδια, σε λάκκους με πεινασμένα θηρία, μετά από απαγχονισμό, παλούκωμα, σταύρωμα, συντριβή κοκάλων, ψήσιμο, πριόνισμα, ακόμα και αν καίγονται σε καμίνια, από λιθοβολισμούς… Σεραφείμ και χερουβείμ διασώζουν πολλούς από δαύτους. Πάντοτε όμως ένα σπαθί στο τέλος τους εξολοθρεύει…

     Παρόμοιο θαυματουργικό θάνατο είχαν και ο άγιος Ευλάμπιος και Ευλαμπία (αδέλφια, 10 Οκτωβρίου): «Έδεσε σφικτά με δερμάτινα λωρία, τους δακτύλους των χειρών και των ποδών δια να τους στρεβλώσουν προς τα οπίσω, και να τους εξαρθρώσουν…όστις διέστρεψε πότε τον πόδα του και ούτος εξαρθρώθη, ή έβγαλε την χείραν του…και του εστρέβλωναν προς τα οπίσω έκαστον δάκτυλον και μετατόπιζον τα μέλη από τους αρμούς των, ή έκοπταν βιαίως τα νεύρα του. Υπέμεινε δε ο μακάριος Ευλάμπιος τους ραβδισμούς… προστάζων να τον δείρουν με νεύρα ασπλάγχνως…Ο δε αχόρταγος τύραννος δεν ευχαριστήθη…προστάξας να κρεμάσωσιν εις ξύλον τον Μάρτυρα, κατέσχιζον δε τας σάρκας του τόσον, ώστε ησθάνετο τον πόνον έως του μυελού».

     Ο Ευλάμπιος ως καλός χριστιανός έβριζε στον «τύραννο», τον Ελληνικό Πολιτισμό και τους θεούς των Ελλήνων: «Αλλά περιγέλα και αυτός τους μιαρούς θεούς των Ελλήνων. Όθεν ήλεγχε τον τύραννον, λέγων ότι ήσαν οι θεοί του ερμαφρόδιτοι, δηλαδή αρσενικοθήλυκοι και αδύνατοι, πόρνοι, φονείς, μνησίκακοι και πολέμιοι. Ταύτα παρόργισαν πάλιν τον ασεβή περισσότερο και προστάσσει να πυρώσουν σιδηράν κλίνην και να απλώσουν επάνω αυτής τον ¶γιον…και οι μεν σάρκαι διαλύοντο κατακαιόμεναι, αυτός δε εφαίνετο ώσπερ να ήτο εις στρώμα μαλακόν και ηυχαρίστει τον Κύριον». Αν και λιωμένος και κατακρεουργημένος όπως ήταν ο άγιός μας, γκρέμισε τα είδωλα των μιαρών Ολυμπίων: «…Ηθέλησε να τους κάμει να εννοήσουν την αδυναμίαν των μιαρών θεών των και λέγει προς τον τύραννον να τον οδηγήσουν εις τον ναό των ειδώλων… Φθάσας ο ¶γιος εις τον βωμόν ήγγισεν ολίγον με την δεξιάν του εις το μεγαλύτερο και περιφανέστερον είδωλον λέγων: “Σε προτάσσω να πέσης κατά γης και να γίνης χώμα λεπτότατον”. Και παρευθύς έγινεν έργον ο λόγος του. Οι δε παρόντες εθαύμασαν και γνωρίσαντες την αδυναμία των ειδώλων επίστευσαν αναρίθμητοι εις τον αληθή Θεόν προσκυνούντες τον ¶γιον» (Συναξαριστής, σελ.248). Τότε μέσα απΆ το πλήθος εμφανίστηκε και η αδελφή του Ευλαμπία. (Αχ Ευλαμπία, η αρρώστειά σου έγινε χρονία…που λέει και το γνωστό τραγούδι…).

    «Μετά ταύτα εσκέφθη πάλιν ο τύραννος άλλην κόλασιν και προσέταξε να βράσουν νερό εις ένα μεγάλο λέβητα, δια να τους βάλουν εντός αυτού και να τους αφήσουν εκεί, έως να μείνουν μόνο τα κόκαλα». Μετά την απαραίτητη προσευχή μέσα στο καζάνι μπαίνει και η Ευλαμπία για να πάρει το τζακούζι της: «Με τούτους τους λόγους έλαβεν θάρρος η Ευλαμπία και εισήλθε εις τον λέβητα, παρευθύς δε εψυχράνθη το ύδωρ ως κρύσταλλος και ίσταντο αμφότεροι αγαλλόμενοι. Τοιούτον θαυμάσιον ιδώντες πολλοί των Ελλήνων επίστευσαν», ακόμα και ο ίδιος ο τύραννος παραλίγο να αλλαξοπιστήσει! «Αλλά πάλι οπλίζεται κατά του Αγίου και προτάσσει να τον τυφλώσουν». Μετά την τύφλωση ακολουθεί καμίνι με φωτιά: «Αφού δε εκαύθη η κάμινος τόσον ώστε οι στρατιώτες μόνον να τη βλέπωσιν ετρόμαξαν, επήραν τους Μάρτυρας δια να τους ρίξουν εντός αυτής». Η Ευλαμπία χάρηκε τόσο πολύ με αυτό το μαρτύριο που νόμισε, ότι παντρευόταν…: «Η δε γενναία Ευλαμπία έτρεχε χαίρουσα ώσπερ να επήγαινεν εις νυμφικόν δωμάτιον. Καθώς δε τους έριξαν εις την κάμινον (ώ του θαύματος!) η φλοξ εσχημάτισε θόλον και αφήνουσα το κέντρον κενόν περιστρέφετο πέριξ των Αγίων, ανερχόμενη δε επάνω αυτών εσχηματίζετο ως γέφυρα και αυτοί ίσταντο εις το μέσον αβλαβείς ως σαν να ήσαν εις δροσερόν λειμώνα, εχαίροντο δε διότι το πυρ μεταστρέψαν την καυστικήν του φύσιν εις ψύχος τους εδρόσιζεν». Για να επέλθει και το γνωστό ξενέρωτο τέλος: «Μην έχων λοιπόν ελπίδα τινά εις του Μάρτυρας, έδωκε κατΆ αυτών την τελευταίαν απόφασιν να κόψουν τας αγίας αυτών κεφαλάς» (Συναξαριστής Οκτωβρίου κεφ. Ι΄, σελ.246-248). Η λύτρωση με το σπαθί…

     Ο Συμεών ο Στυλίτης ή «ένσαρκος άγγελος» (1 Σεπτεμβρίου) περί το 390 μ.Χ. υπήρξε ένας απΆ τους μέγιστους θαυματοποιούς του είδους του. Από αγράμματος βοσκός προβάτων η σταδιοδρομία του εξελίσσεται στην Μονή Τελεδά μέσα σΆ ένα ξεροπήγαδο. Το 412 μ.Χ. κάπου βόρεια της Αντιόχειας περνά μεγάλη περίοδο ασιτείας χωρίς καμία τροφή. Ακολουθεί δέσιμο και εγκλεισμός. Μετά καρφώνεται σΆ ένα βράχο και μένει εκεί αιωρούμενος, ώσπου τελικά σκαρφαλώνει σε έναν στύλο για να βρει τον θεό. Έτσι γίνεται ο πρώτος στυλίτης μοναχός. Έτσι μένει σε στύλο ύψους 25 μέτρων (αν και εμφανίζονται διακυμάνσεις για το ύψος, μέχρι και 45 λέει η παράδοση!) για 40 περίπου χρόνια. Τα στίφη των προσκυνητών του (μόνο άντρες, οι γυναίκες ήταν διαβολικά όντα για τον άγιο) παραληρούσαν για ένα κομμάτι ύφασμά του, μία τούφα απΆ τα μαλλιά του, ή έστω μία καλή κουβέντα του. Ο Συμεών εισήγαγε ένα νέο είδους ασκητισμό (σε στύλο) και μία νέου είδους Ιατρική. Κομματάκια απΆ την βρώμικη προβιά του, ή κρούστα απΆ το βρώμικο σώμα του, ή το σάλιο του, ή τα λιγοστά περιζήτητα (σαν κατσίκας) περιττώματά του, ή η σκόνη του «σκόνη της θείας χάριτος», που πουλιόταν σε κάψουλες, θεράπευαν όλων των ειδών τις αρρώστειες… Η προσευχή του θεράπευε χιλιόμετρα μακρυά, ακόμα και σε χώρες μακρυνές! Έφερνε βροχή σε περιόδους ξηρασίας και άλλαζε τον καιρό κατά το δοκούν! Ήμαρτον!

     «¶κουγε με αγάπη και κατανόηση τα προβλήματά τους, συμβίβαζε τις διαφορές τους και γιάτρευε με την χάρη του Θεού τις ασθένειές τους. Γιατί ο Θεός του είχε δώσει πλούσια την χάρη να θαυματουργεί και να θεραπεύει τα ψυχικά και σωματικά πάθη των ανθρώπων. Η φήμη της αγιότητάς του, της διδασκαλίας του, των θαυμάτων και της υπεράνθρωπης ασκήσεως και διαγωγής του, είχαν φθάσει στα πέρατα του κόσμου.» (Περιοδικό Ι.Μ. Μυτιλήνης «Ο ποιμήν» σελ.224). Δίπλα είχε φτιαχτεί μία Εκκλησία, που καρπωνόταν όλα τα τάματα και τα δώρα, τα οποία έφερναν οι πιστοί στον Συμεών. Μετά τον θάνατό του η σωρός του μεταφέρθηκε στην εκκλησία της Αντιοχείας, «όπου συνέτρεχαν πλήθη πιστών και λάμβαναν χώρα αναρίθμητα θαύματα.» (σελ.224).

    Τον άγιο Βασιλέα (26 Απριλίου) τον αποκεφάλισαν, τον έβαλαν σε ένα πλοίο κι αφού ανοίχτηκαν στο πέλαγος πέταξαν αλλού «την αγία του κεφαλή» κι αλλού το υπόλοιπο σώμα. Την άλλη μέρα ψαράδες βρήκαν τον άγιο πλήρως συναρμολογημένο με το κεφάλι του κανονικά. Υποβρύχια επανασυγκόλληση κεφαλιού! 

     Ο άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης (3 Οκτωβρίου) αποκεφαλισμένος «λαβών την αγίαν του κεφαλήν εις τας χείρας του» περπάτησε δύο στάδια, όπου συνάντησε μία γυναίκα κι απέθεσε το κεφάλι του «ως θησαυρόν εις τας παλάμας της». Ο υπΆ όψη άγιος τιμάται με τοπική αργία ως πολιούχος Αθηνών, το όνομά του φέρει ο πεζόδρομος περιμετρικά της Ακρόπολης, που περνά από το βράχο του Αρείου Πάγου και θεωρείται προστάτης των δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος. Παρόμοιο, καλύτερο όμως θαύμα έκανε ένας άλλος άγιος, ο Βλαδίμηρος (22 Μαΐου). Αφού τον αποκεφάλισαν, ο άγιος δεν πτοήθηκε,  «έλαβε με τας χείρας του την κεφαλήν του και έτρεχεν επί του ίππου». Ο ακέφαλος καβαλάρης…


Θαύματα, σημερινή εποχή και ορθολογισμός

  Οι λογικές ερωτήσεις, που τίθενται για τα θαύματα και τη θρησκευτική βιομηχανία που τα παράγει θα μπορούσαν να ήταν πολλές. Τα θαύματα αποτελούσαν και αποτελούν την υπΆ αριθμόν ένα μέθοδο πίστης στη θρησκεία του Χριστιανισμού, το βαρύ πυροβολικό. Γιατί όμως ο θεός τους επέλεξε και έδωσε στους εντολοδόχους του αυτή την τόσο αμφισβητούμενη και πλάγια μεθοδολογία των θαυμάτων, για να πείσει τον κόσμο; Δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει πιο σαφείς μεθόδους πίστης; Βέβαια τέτοιες ερωτήσεις απαντώνται με το γνωστό κλειδί: «¶γνωσται αι βουλαί του Κυρίου…».

    Επίσης γιατί τα θαύματα άλλων θεών είναι αιρετικά, διαβολικά και ψεύτικα, ενώ τα χριστιανικά είναι αληθινά; Την απάντηση μας την δίνει ο πρώην ιερέας Karlheinz Deschner («Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», τόμος 3ος): «Επειδή απλά τα επικαλείται η Εκκλησία. Τα θαύματα όλων των άλλων είναι ψεύτικα επειδή ακριβώς είναι τα θαύματα των άλλων και ο χριστιανισμός δεν έχει κανένα όφελος απΆ αυτά. Αναγνωρίζοντάς τα θα απαξίωνε τα δικά του» (σελ. 337).

  H αρχαία αυτή βιομηχανία θαυμάτων του Χριστιανισμού συνεχίζει απτόητη μέχρι και σήμερα στην ίδια ατραπό παρωδίας. Αμέτρητες εικόνες δακρύζουν, δαιμονισμένοι εξορκίζονται, άρρωστοι θεραπεύονται, κομμένα χέρια, πόδια, κεφάλια συγκολλούνται, πνιγμένοι διασώζονται, γυναίκες μένουν έγκυες, φασματικές εμφανίσεις αγίων ακόμα και της ίδιας της Παναγίας εμφανίζονται παντού σε τοίχους, σε αμάξια, σε τζάμια, σε νερά, σε ύπνους και σε ξύπνιους… θαυματουργικά βαλσαμωμένα πτώματα, κόκαλα, ζώνες, γένια, δόντια, δάχτυλα, κρανία, «άγια φώτα» που ανάβουν μόνα τους... Ο κατάλογος των φρικιαστικών χριστιανικών θαυμάτων δεν έχει τέλος.

     Το παράξενο είναι, ότι στην μεσαιωνική χώρα μας η επισημοποίηση και η αναγνώριση των χριστιανικών θαυμάτων γίνεται απΆ το ίδιο το κράτος, τους πολιτικούς μας, τους επιστήμονές μας, το Στρατό, την Αστυνομία και τους λοιπούς φορείς της τραγικής Ρωμιοσύνης. Κάθε χρόνο με ναύλωση ειδικού αεροπλάνου το «άγιο» φως της Ιερουσαλήμ, που δήθεν ανάβει από μόνο του, έρχεται με τυμπανοκρουσίες και δοξολογίες απΆ την Παλαιστίνη. Οι επίσημοι ταγοί του σχιζοφρενικού μας κρατιδίου το παραλαμβάνουν με δέος και κατάνυξη πιστοποιώντας το ως θαυματουργό γεγονός. (Βλ. Διαχρονικές μηχανουργίες αφής «αγίου φωτός».) Παρομοίως σύρονται στις εκκλησίες οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ταγοί του τόπου για την υποτιθέμενη ανάσταση του Χριστού για την κύηση-εγκυμοσύνη της Παναγίας μέσω του κρίνου ως Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, για την κοίμηση της Θεοτόκου (αν και είναι η μέγιστη θεά του σύμπαντος τελικά κι αυτή πέθανε, όμως χωρίς την προοπτική νΆ αναστηθεί) και πάει λέγοντας…

    


    

   Τρείς εικόνες, χίλιες λέξεις. Xριστιανισμός: Βιομηχανία απάτης θαυμάτων. Θαυματουργές μούμιες, σερνόμενα  σκουληκοποιημένα ανθρωπάρια και άγια φώτα, που ανάβουν με zippo λατρεύονται από τη Ρωμιοσύνη, αλλά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας ως ανθρώπινα όντα.


  Πραγματικά, η «αποκαθήλωση» των γελοίων αυτών θαυμάτων θα πρέπει νΆ αρχίσει απΆ τον λαό. Ο καθείς από εμάς θα πρέπει νΆ αποβάλλει όλη αυτή την θρησκευτική παραφροσύνη απΆ την ψυχή του. Μετά θΆ ακολουθήσουν και οι ρωμιοί ταγοί μας, αν κάποτε μπορέσουν κι αυτοί και ξεφύγουν απΆ την δαγκάνα της θρησκείας. Ζούμε σε μία τριτοκοσμική χώρα, που στραγγαλίζει ο,τιδήποτε ελληνικό ή άλλο πολιτισμικό στοιχείο και μας βυθίζει συνεχώς στο απόλυτο σκότος… Ας τελειώσουμε με μία σοφή φράση του φιλόσοφου Επίκουρου: «Είναι αισχρό να ζητάμε από θεούς αυτά, που μπορούμε να δώσουμε μόνοι μας στον εαυτό μας»… 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 28454 έγραψε...
αρε σκατομασωνε
19.04.2014, 22:50:05

Ανώνυμος 32490 έγραψε...
εχει τρελό γέλιο ο τύπος...
28.02.2015, 23:46:52

Ανώνυμος 33255 έγραψε...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE
\'\'\'\'\'\'ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ\'\'\'\'
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΟΘΕΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΝ.....
Η \'\'\'\'ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ\'\'\'\'\' ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ
03.04.2015, 09:23:28

Ανώνυμος 34462 έγραψε...
https://www.youtube.com/watch?v=ss6t1_DWWkY&index=17&list=PLVSe3KRn8OaejT__rFIuPMtaQ_0m6tQUo
29.05.2015, 13:47:13

Ανώνυμος 38800 έγραψε...
Σωστός ο Παραβάτης Κωνσταντίνος! Συγγνώμη πιστά πρόβατα αλλά θαύματα σε αυτό το Σύμπαν δεν γίνονται!
Στον φανταστικό μικρόκοσμο του μυαλού σας ίσως...
14.06.2016, 22:08:16

Ανώνυμος 39086 έγραψε...
Ανώνυμος 33255 Εσένα πάντως ένας καλός γιατρός σου χρειάζετε, με ένα καλό ψυχοφάρμακο θα γίνεις καλά, η επιστήμη κάνει θαύματα, πιστεψε το!
23.07.2016, 14:23:53


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

6+1=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...