Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το Ά21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ
ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Έγραψε στις 08.10.2009 ο/η: Μαυρομμάτης Βασίλειος

Επιστροφή

    


Φανταστείτε κάποιους (ας τους πούμε «ειδικούς»), που θα βρουν ένα τρόπο να μπορούν να σας βομβαρδίζουν καθημερινά και ακόμα και μέσα απΆ το σπίτι σας (τηλεόραση, τύπος κ.ά.). ότι κινδυνεύετε να νοσήσετε από κάποια επικίνδυνη επιδημία που, ήδη πλήττει την ανθρωπότητα (πλύση εγκεφάλου). Ανάμεσά σας υπάρχουν άνθρωποι, που απλά έχουν κάποια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος ή κάποιας εποχιακής ίωσης, που εμφανίζονται φυσιολογικά σε κάθε εποχή του έτους.

Οι «ειδικοί»,  θα σας πουν: «Υπάρχει ανάμεσά μας μία επιδημία, που είχε πλήξει παλαιότερα την ανθρωπότητα και αναμένεται σύντομα να ξεσπάσει πάλι» και θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι «απΆ όσους κρυολογούν αρκετοί είναι ήδη βαριά άρρωστοι και κινδυνεύουν θανάσιμα απΆ τον νέο θανατηφόρο ιό»… 


Έτσι εφευρίσκεται ο θανατηφόρος ιός, αυτός της γρίππης των χοίρων Α (Η1Ν1) (αν και το παράξενο είναι, ότι ουδείς χοίρος αναφέρεται να έχει νοσήσει απΆ τον εν λόγω ιό!). «…Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, όμως θα πρέπει να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι κατά προτεραιότητα». Έτσι σιγά-σιγά έχετε πειστεί για την (ανύπαρκτη) επικείμενη επιδημία, που έχει ήδη ξεσπάσει.

         


Τα σενάρια τρομοϋστερίας και οι «ειδικοί»

Το σενάριο ξετυλίγεται στη συνέχεια ως εξής: «Ο ιός αυτός μεταλλάχθηκε από τους χοίρους παλαιότερα και πέρασε στους ανθρώπους κάπου στα βάθη της Ασίας, όπου οι συνθήκες υγιεινής ήταν επισφαλείς». Ή και διαφορετικά, ως μία ακόμα σκοτεινή συνομωσία: «Ο ιός ξεπήδησε από κάποιο πειραματικό εργαστήριο και εισέβαλλε απειλητικά στην ανθρωπότητα»… Ή ακόμα, ότι «η μετάδοσή του ήταν ακαριαία από κάποιον Μεξικανό πιλότο που ταξίδεψε στην Χαβάη και συνάντησε κάποιους μολυσμένους Ασιάτες και συναναστράφηκε μαζί τους για εμπορικές συναλλαγές.  Όταν γύρισε πίσω στην καρδιά της πόλης του Μεξικού μετέφερε τον θανατηφόρο ιό και εκεί ξεκίνησε η επιδημία»… 


Όμως, χρειάζονται και περαιτέρω αποδείξεις, αλλά και περισσότερη πλύση εγκεφάλου. ΓιΆ αυτό υπάρχουν οι «ειδικοί», διαφόρων ακόμα ειδών εντολοδόχοι μεγαλογιατροί, επιδημιολόγοι (μία νέα ειδικότητα, που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να καλύπτει τις ανάγκες των νέων φανταστικών επιδημιών) οι οποίοι πιστοποιούν την νέα πανδημία, οι πολιτικοί (κυρίως οι υπουργοί υγείας όλων των κρατών, μέχρι και οι πρωθυπουργοί - για να είναι πιο πειστικό), οι δημοσιογράφοι, που διασπείρουν τον τρόμο και τον πανικό στις μάζες, τα λοιπά Μ.Μ.Ε. και οι πανικοβλημένες μάζες.

     

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και το κωμικοτραγικό, ότι η νέα γρίππη των χοίρων χτύπησε ανελέητα και τις γαλοπούλες, ενώ ακόμα οι χοίροι επιμένουν να μην έχουν πληγεί! Πραγματικά τα όσα ακούγονται απΆ τους «ειδικούς» για την υπόθεση της νέας γρίππης είναι κωμικοτραγικά. Στις Η.Π.Α. αλλά και στην Ευρώπη προβάλλονται απΆ τις τηλεοράσεις τηλεπαιχνίδια με ειδικούς πανδημικούς τίτλους όπως το «The Colony experiment». Αναμένεται σύντομα και στη χώρα μας με τον τίτλο «Το πείραμα της αποικίας», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβιώσουν ύστερα από μία εκτεταμένη ανθρωπιστική καταστροφή μετά απΆ το σαρωτικό πέρασμα πανδημίας κάποιου φονικού ιού.


Επίσης, υπάρχουν πληθώρα ντοκυμαντέρ, που βομβαρδίζουν για τις αναμενόμενες επιδημίες και πανδημίες, που έχουν πλήξει (υποτίθεται) ή αναμένεται να πλήξουν την ανθρωπότητα. Τα ντοκυμαντέρ αυτά προβάλλονται και στην χώρα μας. Είναι προφανές, ότι τα εν λόγω τηλεοπτικά shows αποσκοπούν στην ενίσχυση της τρομοπροπαγάνδας και στην επαύξηση των ανθρώπων - θυμάτων - πελατών, που θα συμμετέχουν στους επικείμενους μαζικούς εμβολιασμούς. 


 


Εικόνες σαν κι αυτήν ονειρεύονται οι «ειδικοί» της Yγείας και του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Οι Φαρμακοβιομηχανίες και οι ταγοί τους ιατροί θέλουν να μετατρέψουν την ανθρωπότητα σΆ ένα απέραντο νοσοκομείο. Θα πέσουμε τελικά στην παγίδα τους;
 


Κυκλοφόρησαν και στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες ειδικά διαφημιστικά σποτς με οδηγίες των «ειδικών» για την νέα γρίππη και ειδική τηλεφωνική γραμμή (1135), που θα πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους. Επίσης η Νομαρχία Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας δήλωσαν, ότι τα κέντρα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού είναι ήδη έτοιμα. Μάλιστα λόγω της υποτιθέμενης επίθεσης της νέας γρίππης έχουν αρχίσει και κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το ένα μετά το άλλο! Αυτά, για να γίνει το σενάριο ακόμα πιο πειστικό.


Πρόσφατα, σε πρωινή εκπομπή «ειδικός» επώνυμος παιδίατρος συνιστούσε, ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού και κυρίως στα παιδιά. Σε ερώτηση κάποιας καλεσμένης ηθοποιού «γιατί να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά μαζικά για μία γρίππη που δεν είναι επικίνδυνη» ο «ειδικός» απάντησε: «Επειδή κινδυνεύουμε να μεταδοθεί η νόσος απΆ τα παιδιά στους μεγαλύτερους και να πεθάνουν!…». Σε άλλη ερώτηση για τις παρενέργειες και τους θανάτους των εμβολίων απάντησε: «Θα είναι περισσότερα τα θύματα της γρίππης, παρά τα θύματα απΆ τις παρενέργειες των εμβολίων!…». Ήμαρτον γιατρέ μου, ήμαρτον!

   

Και το θρίλερ τρόμου συνεχίζεται: «Πρόκειται να νοσήσουν μέχρι και 1 δις άνθρωποι ανά τον πλανήτη και εκατομμύρια απΆ αυτούς να πεθάνουν». Οι μάζες τρέχουν πανικόβλητες στα νοσοκομεία, για να κάνουν τα ειδικά τεστς και να δουν αν έχουν πληγεί απΆ την νέα φονική γρίππη. Εκεί, όσοι βρεθούν θετικοί, θα τους χορηγηθεί η ειδική αντι-ιική αγωγή. Όσοι θεραπευτούν απΆ τον (φανταστικό) φονικό ιό Α (Η1Ν1) (δηλαδή από απλά κρυολογήματα ή από εποχιακά νοσήματα του αναπνευστικού, που απλά βαφτίζονται έτσι) διασπείρουν ταχέως και στους άλλους τρομοκρατημένους τις ειδήσεις για την καλή ιατρική μεταχείριση και θεραπεία, που απόλαυσαν στα νοσοκομεία.

     

Η πανδημία αυτή είναι και πολύ κολλητική, γιΆ αυτό οι «ειδικοί» συνιστούν. «ΝΆ αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους και να μη συναναστρέφεστε με τους συνανθρώπους σας, διότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πολύ μεγάλος». Μάσκες έχουν μοιραστεί σε όσους ανά τον πλανήτη κινδυνεύουν άμεσα να νοσήσουν. Οι πολιτικοί απειλούν να κλείσουν όλα τα σχολεία και το Μετρό, καθώς και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. «Πρέπει να πλένετε καλά και συχνά τα χέρια σας με σαπουνάκι, να μην αγγίζετε σημεία σε δημόσιους χώρους, να μην αγκαλιάζεστε και να μην φιλιέστε με άλλους ανθρώπους». Οι χώρες αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα απΆ τα τέλη Οκτωβρίου και μετά, όπως δηλώνουν όλες οι εμπλεκόμενες με τις Φαρμακοβιομηχανίες κυβερνήσεις.

    

Οι «ειδικοί», που προσπαθούν αποκλειστικά για το καλό μας εδώ και τόσα χρόνια έχουν για άλλη μία φορά τη λύση. «Αν κάποιοι είναι θετικοί στην μάστιγα της νέας γρίππης θα μπορούμε να τους δώσουμε αντι-ιική θεραπεία». Και το όνομα αυτής: Τamiflu (το Relenza ήδη εξαντλήθηκε, ξεπούλησε…). Αν και πολλοί γιατροί λένε ότι το Tamiflu δεν βοηθά, αντιθέτως δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα υγείας απΆ τα ήδη υπάρχοντα, το «θαυματουργό» αυτό φάρμακο έχει κάνει θραύση. (Ήδη έχουν αναφερθεί βαριές παρενέργειες κυρίως σε έφηβους αλλά και σε ηλικιωμένους). Όμως μπρος στα κάλλη (θεραπεία) τι είναι ο πόνος (Tamiflu). Αλλά το βαρύ πυροβολικό του Π.Ο.Υ. είναι τα νέα πολυαναμενόμενα εμβόλια. 


Λειτουργοί Υγείας στην Ιαπωνία μετά από κλινικές μελέτες κατέδειξαν ότι το 20% των ενηλίκων, που χρησιμοποίησαν Tamiflu ανέφεραν παρενέργειες, όπως ναυτία ή εμετό. Στην Ιαπωνία έχει απαγορευτεί η χορήγηση του Tamiflu απΆ το 2007, διότι προκάλεσε 14 θανάτους και εκατοντάδες ανήκεστες βλάβες.

     Νέα μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που αφορούν στο περιβόητο αντι-ικό χάπι Tamiflu (εταιρείας συμφερόντων τέως αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Ντικ Τσέινυ). Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας της Αγγλίας καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι το χάπι, που χορηγείται για τη γρίππη Α προκαλεί διάφορες σωματικές και ψυχικές ασθένειες στα παιδιά. Από τα παιδιά που μπήκαν σε φαρμακευτική αγωγή τύπου Tamiflu, τα 45 εμφάνισαν μια ή περισσότερες παρενέργειες, εκ των οποίων οι πιο συχνές ήταν ναυτία (με ποσοστό 29%), εν συνεχεία στομαχικό άλγος ή κράμπες (με ποσοστό 20%) και προβλήματα ύπνου (με ποσοστό 12%). Παράλληλα η έρευνα κατέδειξε, ότι σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά αντιμετώπισαν «νευροψυχικές διαταραχές», όπως αδυναμία στη σκέψη, εφιάλτες ή ακόμα περίεργη συμπεριφορά. Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στην αγγλική εφημερίδα Eurosurveillance.Η πραγματική κατάσταση

Ας δούμε όμως, την κατάσταση της γρίππης των χοίρων χωρίς τα ψέματα και τις παρωπίδες των Μ.Μ.Ε.: Ξαφνικά κηρύσσεται πανδημία απΆ τα ιατρικά κέντρα του πλανήτη. Κινητοποιούνται κυβερνήσεις, ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την νέα θανατηφόρα γρίππη και ετοιμάζονται κοντά στα 2 δις εμβόλια, για νΆ αντιμετωπίσουν το κακό που έρχεται. Όλα αυτά για 145 θύματα σε όλο τον πλανήτη, λιγότερα απΆ όσους σκοτώνονται από κεραυνούς κάθε χρόνο (1.170 θύματα) και αμελητέα σε αντιπαράθεση με τα θύματα της εποχικής γρίππης κάθε χρόνο (250.000-500.000 νεκροί), ενώ το 99% των νοσούντων αναρρώνει χωρία καμμιά θεραπεία! (Time Magazine, 11.6.09).


Αξίζει να σημειωθεί, ότι απΆ τους 145 θανάτους της νέας γρίππης οι 128 συνέβησαν στο Μεξικό, όπου είχε προηγηθεί εμβολιασμός του πληθυσμού, για τον φόβο του ιού της «γρίππης των χοίρων». 


Πάντα με βάση τα λεγόμενα των «ειδικών» «ο ιός τώρα δεν είναι ακόμα πολύ επικίνδυνος, αναμένεται όμως από τον χειμώνα να γίνει πολύ θανατηφόρος». Γιατί άραγε; Μήπως επειδή απΆ τα μέσα Οκτωβρίου θΆ αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί;

 

Τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες (Baxter, Ceo-Novartis, Glaxo-Smith και Sanofi-Pasteur) είναι ήδη έτοιμες να παρουσιάσουν τα νέα επιτεύγματά τους, τα εμβόλια κατά της «φονικής πανδημίας» της γρίππης των χοίρων. Το ότι και για τις τέσσερις αυτές εταιρείες εκκρεμούν νεότερες και παλαιότερες βαρύτατες κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης από προηγούμενα «ανδραγαθήματά» τους, δεν παίζει κανένα ρόλο. Δηλαδή «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»... (Βλ. Εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας: Ο Δούρειος Ίππος της ανθρώπινης υγείας. Παρενέργειες, βλάβες και θάνατοι από το εμβόλιο Gardasil).


«Στα πλαίσια της τρομολαγνείας, που ασκήθηκε απΆ την κρατική εξουσία στις Η.Π.Α. στις αρχές του αιώνα εφαρμόστηκαν προγράμματα μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού περιθωριακών ομάδων και μειονοτήτων δια της βίας “κυριολεκτικά με δέσιμο χειροπόδαρα” από μεικτές ομάδες γιατρών, αστυνομικών και δικαστικών. ΣΆ αυτή τη βάση αναπτύχθηκε αυτονόητα και το κίνημα των αντι-εμβολιαστών, που πρεσβεύουν, ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί το θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελεύθερης βούλησης προκειμένου για οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση» (Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, εφημ. «Καθημερινή», 27.9.09. Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του κ. Δρίτσα στην «Ελεύθερη Έρευνα» με τίτλο: Ακίνδυνη η νέα γρίππη. Πιό επικίνδυνο το εμβόλιο!).Ιατρικά συγχωροχάρτια

Στη χώρα μας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο «ιατρικό συγχωροχάρτι». Τι είναι αυτό; Ένα επίσημο χαρτί της πολιτείας, που πρέπει να υπογραφεί από κάθε «πειραματόζωο», που «πρέπει» να εμβολιαστεί για την νέα φονική γρίππη. Λέει ρητά και κατηγορηματικά: 


A. Eνημερώθηκα για τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστώ, καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού.


B. Γνωρίζω, ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής ιατρική πράξη συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμών.


Γ. Συμφωνώ να εμβολιαστώ με το εμβόλιο για τον νέο ιό της γρίππης Α (Η1Ν1).


Δηλαδή, οι πολίτες της χώρας μας καλούνται πλέον να υπογράφουν «την καταδίκη τους» στο νέο ιατρικό συγχωροχάρτι. Ό,τι και να συμβεί οι Φαρμακοβιομηχανίες και όλα τα παπαγαλάκια τους (μεγαλογιατροί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί) παίρνουν άφεση αμαρτιών και συγχωρούνται απΆ τον θεό τους (Μαμωνά) με υπογραφή του θύματος. Όμως οι «ειδικοί» είδαν την άμεση αντίδραση του κόσμου για το χαρτί που αποποιείται των ευθυνών τους και το απέσυραν σιωπηλά…


Μέχρι σήμερα, τα κέρδη των Φαρμακοβιομηχανιών ανέρχονται σε 10 δις δολάρια (εφημερίδα Επενδυτής 23 Αυγούστου Ά09), ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 15 δις! Αυτά πρόκειται να εισπραχθούν απΆ τον κόσμο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κρατικές επιχορηγήσεις και οι χρηματοδοτήσεις από Η.Π.Α. και Ε.Ε. για υποτιθέμενα πειράματα και έρευνες που γίνονται κυρίως κάτω απΆ το τραπέζι. Και ο χορός του Μαμωνά καλά κρατεί…Οι εμβολιασμένοι για τη γρίππη αρρώστησαν στις Η.Π.Α. τo 1976

Το σχέδιο των «ειδικών» βασίζεται στην πίστη (όπως στην θρησκεία) και στην σύγχυση, όμως οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που θα αρρωστήσουν και όχι οι άπιστοι ανεμβολίαστοι.


Αν κοιτάξει κάποιος το τί συνέβη το 1976 με την πρώτη εμφάνιση της γρίππης των χοίρων στις Η.Π.Α. μπορεί να καταλάβει εύκολα το τί παίζεται και σήμερα. Επί προεδρίας Φορντ έγινε αρχικά μαζικός εμβολιασμός στρατιωτών στο στρατόπεδο Φορτ Ντιξ του Νιου Τζέρσεϊ κατά του ιού της τότε «γρίππης των χοίρων». Μετά τρομοκράτησαν και κατάφεραν να πείσουν 46 εκατομμύρια Αμερικανούς να εμβολιαστούν. Αντί προστασίας ξέσπασε επιδημία γρίππης στους εμβολιασμένους. Εκατοντάδες απΆ αυτούς πέθαναν, ενώ χιλιάδες απέκτησαν σοβαρές αναπηρίες στο νευρικό τους σύστημα ως παρενέργειες του εμβολίου (σύνδρομο Guillain-Barre, ή GBS) άμεσα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.Ο Δρ Αρτσι Καλοκαιρινός (MBBS PhD FAPM) για τον πρόεδρο – λαμόγιο: «Ο πρόεδρος Φορντ αποφάσισε να διευθετήσει γρήγορα το ζήτημα. Μπροστά σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και σήκωσε το μανίκι του για να εμβολιαστεί (σ.σ. 14.10.76). Εκείνη την εποχή εγώ ισχυρίστηκα, ότι το εμβόλιο που του έκαναν ήταν άδειο κι αυτό νομίζω ότι πραγματικά συνέβη. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Φορντ προσκάλεσε όλους τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, που παραβρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου και τους ζήτησε να μπουν στη σειρά και να εμβολιαστούν επί τόπου. Μόνο ένας άντρας προσφέρθηκε εθελοντικά και κατά σύμπτωση ήταν ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου. Όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν την πρόσκληση». (Βλ. Η γρίππη του ψεύδους και ο χορός των δισεκατομμυρίων).

Έτσι και σήμερα ένα ποσοστό των εμβολιασμένων θα νοσήσει άμεσα απΆ τις παρενέργειες του εμβολίου, ένα μικρότερο ποσοστό θα νοσήσει βαρύτερα με αποτέλεσμα βαριές βλάβες και θανάτους (ή ότι άλλο), ενώ οι υπόλοιποι θΆ αποτελέσουν το κύριο σώμα των μελλοντικών αρρώστων, που θα νοσήσουν μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα οικοδομώντας για άλλη μία φορά την «επιχείρηση αρρώστεια». (Βλ. Φαρμακοβιομηχανίες. Η παγκόσμια απειλή).

    

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρεταννικής εφημερίδας «Mail on Sunday», λόγω της κοινής παρασκευής των νέων εμβολίων, που θα κυκλοφορήσουν για τη γρίππη των χοίρων με το εμβόλιο που έγινε το 1976 στις Η.Π.Α., αναμένονται και κοινές παρενέργειες, όπως το σύνδρομο Guillain-Barre (GBS). Η εφημερίδα αναφέρει, ότι δεν έχουν γίνει και ούτε πρόκειται να γίνουν κλινικές δοκιμές για τις παρενέργειες των νέων εμβολίων.

 

Ίσως όμως να μην χρειαστεί καν η συγκατάθεση των τρομαγμένων ανθρώπων για τον μαζικό εμβολιασμό τους, αφού μεθοδεύεται μέσω ειδικού νόμου, που ετοιμάζεται απΆ τα ιατρικά ιερατεία, που θα επιβάλλει υποχρεωτικά και με την βοήθεια της Aστυνομίας τους μαζικούς εμβολιασμούς, πρακτική, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στις Η.Π.Α., όπως είδαμε, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ομιλούμε για νόμο, ο οποίος πέρασε ήδη στην Αυστρία περί ειδικού σχεδίου κατά της δήθεν πανδημίας «influenza», που έπληξε την χώρα το 2005. Πλέον μετά την εξαγγελία κάθε νέας πανδημίας απΆ τα M.M.E. η εξουσία για θέματα Yγείας στην Αυστρία θα μεταφέρεται στoν Π.Ο.Υ., δηλαδή στις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες. Ο ίδιος νόμος μεθοδεύεται ήδη για τις Η.Π.Α., Γαλλία, Μ. Βρεταννία με κυρώσεις, για όποιον συνεχίσει να επιθυμεί να αυτοδιαχειρίζεται το σώμα του…


Ήδη χθές ξεκίνησαν οι πρώτοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στις Η.Π.Α., σε πρώτη φάση σε νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων νοσοκομείων. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στα σχολεία και σταδιακά σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Όχι στα κερδοσκοπικά τρομο-εμβόλια!

Ένα αμερικανικό βίντεο σχετικό με τις παρενέργειες του εμβολίου της γρίππης των χοίρων, που παρουσιάστηκαν μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς στις Η.Π.Α. το 1976.Η Ρωμιοσύνη λαμβάνει τα μέτρα της

«ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Πεντέμισι εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν μολυνθεί από τη νέα γρίππη. Το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και όλα τα μεγάλα στάδια της χώρας έχουν μετατραπεί σε τεράστια κέντρα εμβολιασμού, όπου καθημερινά συρρέουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες προκειμένου να τους χορηγηθεί το «σωτήριο» σκεύασμα για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1. ¶νδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων περιπολούν επί 24ώρου βάσεως τα κτίρια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, αλλά και των νομαρχιών, όπου φυλάσσονται τα πανδημικά εμβόλια. Μεγάλα ξενοδοχεία της Αττικής έχουν μετατραπεί σε θεραπευτήρια συνδράμοντας τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., που τελούν υπό κατάρρευση αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα περιστατικά γρίππης. που εμφανίζονται καθημερινά. Χιλιάδες άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές, φοιτητές και σπουδαστές υγείας “επιστρατεύονται”, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες επικουρώντας το προσωπικό του Ε.Σ.Υ. Ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τον πρωθυπουργό κι εκείνος δίνει το πράσινο φως, για να τεθεί σε εφαρμογή το τελευταίο “όπλο” απέναντι στη γρίππη που επελαύνει: καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και περιορισμός των πολιτών κατΆ οίκον για όσο διάστημα χρειαστεί»…

     

Δεν πρόκειται για σκηνές από ταινία επιστημονικής πανδημίας, αλλά για ορισμένα από τα μέτρα, που προβλέπει το πιο εφιαλτικό σενάριο για την εξέλιξη της νέας γρίππης και στη χώρα μας, όπως αυτό είναι καταγεγραμμένο στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας του υπουργείου Υγείας (αρρώστειας καλύτερα) και το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα το «ΘΕΜΑ» σε πρόσφατο δημοσίευμά της.

     

Ο πρώην υπουργός Υγείας απείλησε, ότι θα εμβολιαστούν κατΆ εντολή του πρωθυπουργού όλοι όσοι ζουν και αναπνέουν νόμιμα ή παράνομα στην χώρα μας και μάλιστα από δυο φορές! Για τον λόγο αυτό παρήγγειλε απΆ τις αγαπημένες του Φαρμακοβιομηχανίες 24 εκατομμύρια εμβόλια! Οι παραδόσεις των εμβολίων έχουν ξεκινήσει απΆ τα μέσα του Σεπτέμβρη. Ήδη τα πρώτα 100.000 εμβόλια έχουν αποθηκευτεί σε ειδικά ψυγεία.  Και ύστερα ήρθαν οι εκλογές…


Φαίνεται, πως η ρωμαίικη κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας δεν έχουν ενημερωθεί για τις τραγικές συνέπειες των εμβολιασμών της γρίππης των χοίρων κατά το παρελθόν. Ισχυρίζονται μάλιστα, ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα γίνουν για την προστασία των παιδιών μας. Μήπως όμως γνωρίζουν ήδη;


Μάλιστα, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο θέλει και τον πρόεδρό του) καθηγητής Α. Κωνσταντόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του στον τύπο: «Στη χώρα μας δεν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα, που να λένε, ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, διότι είναι υψηλού κινδύνου. Σε ό,τι αφορά στα παιδιά στην χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από γρίππη και πόσο μάλιστα στην περίπτωση της νέας γρίππης που είναι πολύ πιο ήπια απΆ την κλασική. Γενικώς έχουν πανικοβάλει τον κόσμο χωρίς λόγο!» (Εφημ. «Ελευθεροτυπία», 23.8.09). Όταν ο πρόεδρος των εμβολιασμών δηλώνει αυτά τα πράγματα φανταστείτε τι γίνεται…

    

Επίσης, ο γενικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας Ceo-Novartis, Daniel Vassela, είχε επισκεφτεί τη χώρα μας, για να παραστεί στην περίφημη συνάντηση της λέσχης Bilderberg, που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, όπου παραβρέθηκε και ο υπουργός Υγείας. Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι ποσότητες των εμβολίων, που θα προμηθευτεί η χώρα μας.  Ήδη τα Τamiflu, τα εμβόλια του πνευμονιόκκοκου και τα εμβόλια της κοινής εποχικής γρίππης (κι αυτά άσχετα με την «γρίππη των χοίρων») έχουν εξαντληθεί στην χώρα μας. Και το τρομο-εμπόριο καλά κρατεί… 200.000 νέα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκκο και εκατοντάδες χιλιάδες Τamiflu, εκτός των εμβολίων για την «γρίππη των χοίρων» έχουν παραγγελθεί και αναμένονται απΆ τον Ι.Φ.Ε.Τ.. Πάρτε κόσμε… ένας ένας και με τη σειρά, μην σπρώχνεστε! Η αντίδραση…

Στη Γαλλία, κάποιοι φορείς και πολίτες ταρακουνούν το σκοτεινό κατεστημένο των φαρμάκων με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιρειών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου του 2009. Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 


Η υπόθεση έχει επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ήδη η αυστριακή δημοσιογράφος Jane Burgermeister έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές. Οι μηνύσεις εναντίον των εμπλεκομένων αναλαμβάνουν ακόμα πιο διεθνή χαρακτήρα, μιας και πολίτες του Μεξικού παραπέμπουν την εταιρία Baxter επίσης στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, διότι, όπως λένε, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο (εκτός από ένα περιστατικό) οφείλονται στο γεγονός, ότι τους χορηγήθηκαν αντιγριππικά εμβόλια κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009, εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα κοκτέηλ από ανθρώπινους ιούς, ιό του SARS, ιό των πουλερικών και ιό των χοίρων. Η υπόθεση έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας, αφού την αντίδραση αυτή ακολουθούν κατά πόδας πολίτες και οργανισμοί στις Η.Π.Α., στην Σκωτία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Σουηδία.

     

Και επειδή τα ψέμματα τελείωσαν και οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι προ των πυλών, προειδοποιούμε ως Ελεύθερη Έρευνα τους αναγνώστες μας για άλλη μία φορά…

    

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην εμβολιαστείτε!

    

Ο εμβολιασμός για τη «γρίππη των χοίρων», βλάπτει σοβαρά την υγεία...

    


[ Πριν αποφασίσετε να εμβολιαστείτε διαβάστε:

- ¶ρθουρ ¶λλεν: «Εμβόλια. Η ιστορία της πιο σωτήριας Ιατρικής ανακάλυψης», εκδ. Αρχιπέλαγος, 2009.

- Γκέραρντ Μπούκβαλντ: «Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμένη στον φόβο», εκδ. Βιβλιοθήκη του Ρόδου.

- Κωνσταντίνου Μουρούτη: «Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια», εκδ. ΕΤΡΑ. ] 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...