Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

A HAPPY
PROTECTORATE


Under
the umbrella of the West

The Greek Crisis
and the rise of the Leftists


Έγραψε στις 02.02.2015 ο/η: Επικούρης Δημήτρης

Επιστροφή

What is happening in Europe?

Is the Euro threatened by the rise of the Leftists in Greece?

Will Greece exit the Eurozone?

How will Greece manage to pay its debts?

 
Is The European Union on the wane?

This essay attempts to answer all these questions.


The Mosaic of the EU Nations

Europe is not populated by a homogeneous group of people. The word “European” is very broad and vague. The Northern Europeans do not have the same idiosyncrasy and the same way of living with the Southern Europeans.

For example, the Germans feel closer to the Austrians, the Finns, the Dutch and the Danish while the Italians have much more in common with the French, the Greeks and the Spaniards. In other words, the peoples of the Mediterranean Sea have a completely different approach to life from the peoples living in the North of Europe. The North accuses the South of being “lazy” and “counterproductive”. The South blames the North for being “cold blooded” and “insensitive” to the suffering masses.

The Irish and the Scots however, are somewhat closer to the European southerners perhaps because they are of Celtic origin that differentiates them from the Germanic tribes of the North.
 
That is obvious due to the Scottish referendum, which almost separated the Scots from the British and shook the foundations of the European Union causing an unprecedented anxiety to the European leaders.
 
On the other hand, the British seem to be completely different from everybody else in the continent. The British do everything possible to distance themselves from the EU and are somewhat willing to abandon it sooner or later. The British accuse the French of being in love with bureaucracy and the French accuse the British of being “professional controversialists and vulgar”.

That is long story, however, that goes back in time. When Henry VIII entertained Francois I of France at the Field of the Cloth of Gold, the French king, himself patron of Leonardo da Vinci, sneered at Henry's vulgar English taste. "His idea of grandeur," he remarked, "is to put a lot of gold over everything. No class." The political and military fissures were reinforced by cultural ones. Voltaire was rather impressed by the English constitution. But on his return to France he told his countrymen: "I imagine a country with 350 religions and only one sauce!"
 

 
The Gate of Calais,
William Hogarth, 1748,
Tate Britain, London.
Hogarth, the famous English painter was disgusted by the poor quality of French beef. His famous painting, “The Calais Gate”, shows the French as virtually starving. 

The French retaliated by deporting him as a spy. France has a lot of carefully nursed grievances against the British. 

The French hate Winston Churchill for reluctantly ordering the destruction of their fleet at Oran and Mers el-Kebir in 1940. They also blamed him for the loss of their colonies in Syria and Lebanon.
 
The French have never forgiven the British for humiliating them at Fashoda in Sudan in 1898, an incident few British remember. A French force had to withdraw from the Nile after a British ultimatum, ending their ambitions for a trans-continental African empire. They still resent the way the British kept Napoleon Bonaparte prisoner in St Helena.
 
Most of all, the French hate the British for burning Joan of Arc at the stake. De Gaulle brooded on this ancient injury till his dying day. Nowadays, French resentment centers around the invasion of the French language by English slang. The French have indeed a very a beautiful language and the speed in which franglais, as they call it, is taking over must be heartbreaking and painful.

About one in four nouns used by young French people today is an English import. The Academie Francaise, the official custodian of the language, refused to include these words in its dictionary, the French parliament legislates against them, and the government bans them from official correspondence and state schools. To no avail, however.
 
 
Napoleon on St. Helena.
 
 
Joan of Arc's Death at the Stake,
Hermann Stilke, 1843.


That makes the French edgy, defiant and vainglorious concerning their language. In Brussels, Jacques Delors, an 89 year old French economist and politician, the eighth President of the former European Commission and the first person to serve three terms in that office spoke very little English and used to hold all the official EU press conferences in French.

During his service, he refused even to allow a simultaneous translation into English. This annoyed the non-French journalists, for most of whom English was the second language.

A Danish correspondent once asked him why he was so insistent on French alone. "Because, Madame," he said sharply, "French is the language of diplomacy." And he added in a stage of whisper"....et de la civilisation" ─ and of civilization too.
 
Although there is a channel that connects the two countries, it is more than obvious that they continue to dislike one another with the British grumbling that everything wrong with the European Union is the fault of the French, from the Common Agricultural Policy onwards.
 
If one adds the Balkan states that have recently become members of the EU or plan to enter the Union soon, the people in the EU form a mosaic of nations with completely different idiosyncrasies, customs, traditions, beliefs and culture (not to mention some ethnic misconceptions). With the Albanian nationalists thinking that they are purely descended from the ancient Illyrians and the people of FYROM claiming that they are the direct descendants of Alexander the Great, things might get even worse when these two countries enter the EU.

 
People from FYROM
comically pretending
to be ancient Macedonians.
  
So, no matter how hard somebody tries to “unity” those peoples under the same cultural and economic policy umbrella, it won’t work and in case it does, it won’t be for very long especially if high caliber and inspired European visionaries like Francois Mitterrand and Helmut Kohl are no longer around since every European nation has a few “Lord Palmerstons” of its own distrusting the rest of the EU countries as dishonest, deceitful, lascivious and mendacious.

A Germanized Europe
Although the German government says that its own success and its neighbors’ failures are unrelated, Dr. Pavlos Eleftheriadis, Associate Professor of Law and a Fellow of Mansfield College at Oxford University, believes that country has long enjoyed the economic zone’s policies at the expense of its weaker neighbors. He says that “Germany has for many years pursued a policy of wage suppression, which many economists have described as a competitive devaluation or ‘beggar thy neighbor’ policy. Germany’s gains in competitiveness were immediately translated to gains in trade, since the freedom of goods, services, persons and capital allowed German products to circulate freely and quickly throughout the European Union. These are the fundamental freedoms of EU law and are vigorously protected by the European Court of Justice. German policy would not have been successful without them.

 

 
Nationalist idealism
of a German state.
An 1848 painting entitled Germania.
 
Germany has also benefited from the fixed exchange rate that the Euro effectively secures between itself and its major European markets. This means that its export boom was not offset by a rise in its own currency. If Germany had been outside the Euro, currency appreciation would have hurt Germany’s gains. Not so in the Eurozone. While Germany has benefited so much from the Eurozone, its less successful partners are left to fend for themselves. The Eurozone lacks the automatic stabilizers that other currency unions apply among the various regions ─ namely, fiscal transfers such as unemployment and housing benefits, shared health care costs, or the pooling of bank risks and deposit insurance. The Eurozone also lacks the large movement of workers across state borders enjoyed by the United States, mostly due to language and regulatory barriers. These institutional features of the Eurozone have created a highly unfair economic union, which magnifies disproportionately the consequences of failure.”
 
Some might argue and say that all Eurozone members are subject to the same competitive environment and all are consented to its design by ratifying the relevant treaties. In other words, all member states had the chance to adjust.

Dr. Eleftheriadis proves that this argument is false: “Membership in the European Union has not improved the institutions of the weaker members. It has actually made them worse. When they joined the EU, Greece, Ireland, Portugal and Spain opened their borders and exposed themselves to new waves of trade, immigration and finance. Competition with other member states was meant to bring about ‘creative destruction,’ whereby inefficient firms – i.e. those who could not compete internationally – would go out of business.

In order to avoid short-term hardships, the peripheral economies were set to receive large sums of EU funds by way of compensation. These funds were supposed to be invested in restructuring the domestic economies. But this happened very imperfectly.

The funds strengthened those who administered them. In the absence of a strong civil service in most of the peripheral EU members, these were simply the local political classes. In small societies with weak checks and balances, the effect was transformative. This money operated as a ‘natural resources curse’. Since the money was not the result of taxation, domestic accountability for its spending was seen to be an unnecessary luxury.

This situation was made worse once the Eurozone was created. With the ECB looking away, Spain, Portugal, Ireland and Greece built not only asset bubbles with cheap and easy credit (which happened elsewhere) but also opaque and politically driven banking systems. As a result, cheap credit impeded reform and damaged institutions in all the countries of the periphery.

Membership in the Eurozone directed funds to wasteful investment, made cronyism exceptionally profitable, provided new incentives for political corruption and strengthened already existing hierarchies. If all the members of the Eurozone were equally strong, if they all had, for example, an outstanding and independent banking regulator, a powerful judiciary and strong internal mechanisms of accountability, perhaps these things would not have happened. Yet, they did happen.

The examples of the failed banks, Bankia in Spain, Allied Irish in Ireland, and Proton in Greece speak for themselves. In Greece, in particular, the EU has stood by while the political system has been undermined by a small group of oligarchs who have illegally occupied television frequencies for 25 years. By escaping any effective regulation and controlling news and commentary for their own purposes, they have dominated political and business life and undermined the credibility of the political class in its entirety. The bailout deal with the ECB, the International Monetary Fund and the European Commission has not touched their privileges.

In some of the members of the Eurozone the main legacy of the Euro is economic implosion, rising inequality and widespread corruption. This is not the result of isolated domestic failures. It is a result of collective European decision-making that misfired spectacularly throughout the periphery. The relentless pursuit of an ‘ever closer union’ made EU institutions neglect the question of the quality of this union. It is time to change course. Unless Europe addresses the deep unfairness at the heart of the Eurozone, the crisis is not going to end”.

Ulrich Beck, author of the book “German Europe” states: “The euro crisis is tearing Europe apart. But the heart of the matter is that, as the crisis unfolds, the basic rules of European democracy are being subverted or turned into their opposite, bypassing parliaments, governments and EU institutions. Multilateralism is turning into unilateralism, equality into hegemony, sovereignty into the dependency and recognition into disrespect for the dignity of other nations. Even France, which used to dominate European integration, must submit to Berlin’s strictures now that its international credit rating is threatened.

How did this happen? The anticipation of the European catastrophe has already fundamentally changed the European
landscape of power. It is giving birth to a political monster: a German Europe. Germany did not seek this leadership position – rather, it is a perfect illustration of the law of unintended consequences. The invention and implementation of the euro was the price demanded by France in order to pin Germany down to a European Monetary Union in the context of German unification. It was a quid pro quo for binding a united Germany into a more integrated Europe in which France would continue to play the leading role. But precise opposite has happened.

Economically, the euro turned out to be very good for Germany, and with the euro crisis Chancellor Angela Merkel became the informal Queen of Europe. The new grammar of power reflects the difference between creditor and debtor countries; it is not a military but an Economics logic. Its ideological foundation is ‘German euro nationalism’ – that is, an extended European version of the Deutschmark nationalism that underpinned German identity after the Second World War. In this way the German model of stability is being surreptitiously elevated into the guiding idea for Europe. The Europe we have now will not be able to survive in the risk–laden storms of the globalized world.

The EU has to be more than a grim marriage sustained by the fear of the chaos that would be caused by its breakdown. It has to be built on something more positive: a vision of rebuilding Europe bottom–up, creating a Europe of the citizen. There is no better way to reinvigorate Europe than through the coming together of ordinary Europeans acting on their own behalf”.

Germans are known for their race supremacy ideas no matter how hard they try to hide them. Although they have caused bloodshed and destruction all over Europe twice (WWI, WWII), they either suffer from memory lapses or they are completely incapable of learning from their past mistakes. A research concluded on March 8th 2013, clearly shows that Germany owes Greece 162 billion Euros in WWII reparations.
 

 
German troops
in front of buildings
set ablaze in Distomo,
during the massacre
(1944).
Greece is the only country that hasn’t received the reparation money it deserves from the Germans. In the 80 page findings that include 109 archive files, experts found that Germany should pay Greece 108 billion Euros for damage to infrastructure and 54 billion Euros for a loan that the Nazi occupation forces obliged Greece to take in order to pay Berlin during the war. The reparations are equivalent to about 80 percent of Greek gross domestic product. Berlin has repeatedly claimed that all compensation claims were satisfied with the agreement of 1961. However, it comes out 1) that agreement referred to individual claims, not to state loan and 2) even this 1961-compensations were not fully paid. Instead, Germany tells Greece to forget all about the money that it owes.
   
“Forget the past and issues like the World War II reparations and look in the future”. That was the admonition of Gunther Krichbaum, chairman of European Affairs Committee at the German Federal Parliament, to a delegation of Greek lawmakers consisting of representatives of several political parties. When the Greeks brought on the agenda of the talks the issue of World War II reparations Kirchbaum’s comment was short and to the point, garnished with the noted German arrogance:

“I would ask you to turn towards the future in a united Europe and the challenges we face.” “Germany’s position on the issue was clear and already known. That is that all reparations Germany had to pay to Greece for the damages and the atrocities during the WWII and the forced loan taken by the Nazis were settled through international and bilateral agreements”. Nothing has been settled, however as there are no international or bilateral agreements anywhere to be found!

Germany, on the other hand, has been bailed out twice (if not three times) in its history. The ordinary German apparently has no historical knowledge about his country’s bail out history. He’s not aware that the failure to bail out Germany after WWI created the essential pre-condition for Nazism, and of course Germany was bailed out after world war II. The German economy was also bailed out when it was struggling after having absorbed East Germany.

Attempts were made to "bail out" Germany after WWI. There was the Dawes Plan in 1924 and the Young Plan in 1929, with both of them reducing the reparations amounts for Germany. However, there were a few things that eventually made the plans ineffective. The Dawes Plan had been put into effect after the Germans had deliberately destroyed the mark via hyper-inflation. That was done to spite the French, who had occupied the Ruhr because Germany had fallen behind in its reparation payments.

   
One-million mark notes
used as notepaper, October 1923.
 
The Young Plan went into effect in 1929 and was immediately crippled by the US Stock Exchange Crash in October 1929. An intrinsic part of the Young Plan consisted of loans to Germany, funded by bond purchases. It goes without saying that the market for such bonds, any bonds in fact, declined dramatically after 1929/30. So it wasn't so much a failure to bail out Germany, as it was a reliance on loans to finance the reparations. Once the loans ceased, so did the reparations.

So, it is somewhat irrational that Germany denies Greece and the rest of the southern countries some beneficial bail out policy choices out of its well known arrogant smugness. So, if one wonders why Angela Merkel is so much hated by the Greeks, the answer is that in Merkel’s face the Greeks not only see the German arrogance and the reflection of the German race supremacy but also the Nazi butchers who exterminated 1/3 of the country’s population in WWII.

The uniqueness of the Greek Crisis
Greece is a protectorate. It has always been after it was liberated from the Ottoman Empire. Europe’s superpowers had decided to speed up the death of the “sick old man” which was the Ottoman Empire. The European superpowers did not free Greece because they admire the Greek culture and heritage. They did it due to Greece’s geographic location which would help them in their geopolitical power play.

Greece went through a lot after its independence. Two world wars and a very bitter civil war whose impact still remain active in the infrastructure of the Greek society. So, not having the experience of a sovereign state with an organized public sector, Greece has always been the victim of political inequality. As Dr. Eleftheriadis puts it: “Greece’s accession to the European Union, in 1981, was supposed to improve things. EU membership, however, did not weaken traditional Greek hierarchies; it strengthened them. It was while the Greek economy was catching up to the rest of Europe ─ providing the oligarchs with new sources of credit and cash ─ that the country’s institutions began to break down.

Greece now ranks near the bottom of European countries when it comes to social mobility and near the top of rankings measuring inequality ─ a problem that Greek politicians and the media have almost entirely ignored. Even at the height of its spending before the crisis, Athens offered few benefits to the poor. Today, over 90 percent of the unemployed receive no government assistance whatsoever, some 20 percent of Greek children are estimated to live in extreme poverty, and millions of people lack health insurance. Moreover, after seven years of recession, none of the major political parties has proposed any serious reforms to the welfare state or to the health-care system in order to achieve universal coverage. They haven’t even expanded a pilot program to offer free lunches at public schools.

The Greek economy remains one of the least open in Europe and consequently one of the least competitive. It is also one of the most unequal. Greece has failed to address such problems because the country’s elites have a vested interest in keeping things as they are.

Since the early 1990s, a handful of wealthy families ─ an oligarchy in all but name ─ has dominated Greek politics. These elites have preserved their positions through control of the media and through old-fashioned favoritism, sharing the spoils of power with the country’s politicians.

Greek legislators, in turn, have held on to power by rewarding a small number of professional associations and public-sector unions that support the status quo. Even as European lenders have put the country’s finances under a microscope, this arrangement has held. The fundamental problem facing Greece is not economic growth but political inequality. To the benefit of a favored few, cumbersome regulations and dysfunctional institutions remain largely unchanged, even as the country’s infrastructure crumbles, poverty increases, and corruption persists. Greek society also faces new dangers. Overall unemployment stands at 27 percent, and youth unemployment exceeds 50 percent, providing an ideal recruiting ground for extremist groups on both the left and the right.

Meanwhile, the oligarchs are still profiting at the expense of the country ─ and the rest of Europe. Just as the oligarchs and their political allies use the media to avoid public scrutiny, so they rely on government regulations to retain control of the state. For the past three decades, two highly organized interest groups have profited the most under Greek law: first, elite professionals, such as lawyers, doctors, and engineers, and second, unionized employees of utilities owned wholly or partially by the state, such as the Public Power Corporation and the Hellenic Railways Organization.

The memberships of such groups are not large. Greece has only about 40,000 lawyers, 60,000 doctors, and 87,000 engineers. Public-sector employees number around 600,000. Yet what these groups lack in numbers they more than make up for in organization. By leveraging their ability to drive voter turnout in key urban constituencies, the professionals and the unions have won extraordinary privileges. For example, many professional associations can set standard prices for basic services, a form of collusion that is illegal in many economies but not in Greece. They are also permitted to self-regulate. When accusations of malpractice arise, the associations themselves have the exclusive right to discipline their members.

Moreover, special taxes fund their health-care and retirement accounts: since 1960, the pension fund for lawyers and judges has collected a stamp duty on all property transactions amounting to 1.3 percent of each sale price. And for decades, the doctors’ pension fund benefited from a 6.5 percent charge on the value of all drugs prescribed. Last year, Athens eliminated the charge at the troika’s request. But it has yet to dispense with any of the other taxes, which continue to redistribute millions of dollars from the poor to the wealthy”.

 

Common meal in Athens.
Unicef estimates that nearly 600,000 children now live under the poverty line in Greece. (The Guardian).
 

What Dr. Eleftheriadis doesn’t mention is that Greece continues to be ruled by the offsprings of those who collaborated with the Nazis in WWII. It may sound disgusting (it is) but it is true. The plutocratic elite in Greece mainly consist of the descendants of the German collaborators during WWII.

Has the average Greek working in the
private sector received any benefits
from the enormous amount of money that the EU has given Greece? The answer is no. All the money that Greece has received went to the plutocratic elite and the state mandarins who control the public sector. Instead of giving Greece any money, the EU, the ECB and the IMF should have demanded reforms that would cause the destruction of the oligarchy and the plutocratic elite. Instead, the money that Greece has received has been spent to strengthen the status quo of the oligarchs. Those who caused the crisis have increased their wealth and their privileges while the middle class is only a few steps away from vanishing into thin air. Europe has completely failed to address Greece’s inequality and humanitarian crisis.

 

A woman searching
for leftover groceries
at an open air market
(Neos Kosmos).
 

SYRIZA and Alexis Tsipras

SYRIZA's states that its main goal is to terminate the modern Greek tragedy and the humanitarian crisis that the Greek people are going through. SYRIZA strongly insists on the abolishment of the memoranda that the previous Greek governments signed with the Troika of lenders. It plans on re-negotiating the loans. At the same time, it promotes a program of social and economic reconstruction, aiming at tackling the financial problems of the debt burdened citizens. 

The new Prime Minister, Alexis Tsipras, has announced that he will not unilaterally walk away from Greek obligations but instead, engage in a dialogue with creditor countries. He states that the issue of the inherited Greek debt stock needs to be re-addressed. The key point of Syriza is that a haircut of 50% would free up a large part of the country’s primary surplus and thus allow for some necessary spending to deal with the worst social problems besides promoting growth.

For creditor countries it is important to show to their citizens that they are not giving in to pressure to write down loans as this is a matter of principle. The solution to this argument is a moratorium on debt payments, a further adjustment of interest rates and maturities, and the linking of future repayments to reforms that promote economic growth. This would allow both sides to be satisfied. Germany and other creditors would not suffer a debt write-down while the Greek government would free up funds to spend on its policy priorities.

The second step is to kick start economic growth and pursue domestic reforms in Greece. Several of Syriza’s own policy priorities aim at generating growth which means that all of the domestic reforms shouldn’t be related to austerity. There is overwhelming evidence that austerity has been a disaster.

The new Greek finance minister, Yanis Varoufakis, says that he aims at destroying the foundations of the Greek oligarchy. Tackling corruption and reforming the tax system, the civil service and other dysfunctional institutions will not be easy. But it is a vital necessity for Greece itself as well as a means of showing to creditor countries that the new government is serious about reforms.

The third step of a possible deal is creating the European environment in which this can work. It is obvious that if you want to deal with sluggish growth and large debt burdens, a deflationary economic environment is the last thing you want. The eurozone needs to get its inflation rate back to the 2% target as quickly as possible, which would help reduce the real value of debt. Prolonged and entrenched deflation does the opposite. Soon enough it would create additional problems not just for Greece, but also for other countries with a high debt-to-GDP ratio.

 
 Supporters of Germany's left-wing Die Linke party, hold placards as they show their support to Alexis Tsipras, leader of Syriza left-wing party after his speech to supporters in central Athens, late Sunday, Jan. 25, 2015. The placard, center, reads in German: 'This is really a goodnight Mrs Merkel'. (The Washington Post).
 

The European Central Bank has, eventually, done its part by starting quantitative easing. But as Mario Draghi, the ECB president, said, “QE alone will not be enough. We need a concerted investment push across the Eurozone that takes advantage of the new money and record low interest rates. If you don’t invest now, when would you ever do?”
The European commission could also provide an extra boost for Greece and other crisis-stricken countries by making sure that the bulk of its announced investment program goes to where it is needed most.

If these steps are taken, Greece would be put back on to a growth path and when this is achieved, there is no reason why Greece could not service its debt once the moratorium runs out. It will be a significantly lower burden as the economy will have experience recovery by then.

According to the “Guardian”, the plan presented above would allow all parties to keep face. Germany and other creditor countries would not accept a haircut, but they would be flexible about repayment terms and about changing policy conditionality. The Syriza-led government, on the other hand, would be in a position to tackle Greece’s social and economic crisis, but would have to accept that its debt is not going to be written off. All eurozone countries, together with the European institutions, would make sure that they do not sink into a Japanese-style deflation. This is in everyone’s interest.

Summing up, there is a way forward if everybody negotiates in good faith – but the stakes are very high. The danger of political accidents is clearly there. But a messy default and potential break-up of the currency union is in nobody’s interest. So in the end a compromise is the most likely outcome.

If a beneficial agreement is finally reached, Greece will remain a happy protectorate under the umbrella of the West without having to fall into the arms of Putin.Paul Krugman
In the five years (!) that have passed since the euro crisis began, clear thinking has been in notably short supply. But that fuzziness must now end. Recent events in Greece pose a fundamental challenge for Europe: Can it get past the myths and the moralizing, and deal with reality in a way that respects the Continent’s core values? If not, the whole European project — the attempt to build peace and democracy through shared prosperity — will suffer a terrible, perhaps mortal blow. First, about those myths: Many people seem to believe that the loans Athens has received since the crisis broke have been subsidizing Greek spending. The truth, however, is that the great bulk of the money lent to Greece has been used simply to pay interest and principal on debt.
 
In fact, for the past two years, more than all of the money going to Greece has been recycled in this way: the Greek government is taking in more revenue than it spends on things other than interest, and handing the extra funds over to its creditors. Or to oversimplify things a bit, you can think of European policy as involving a bailout, not of Greece, but of creditor-country banks, with the Greek government simply acting as the middleman — and with the Greek public, which has seen a catastrophic fall in living standards, required to make further sacrifices so that it, too, can contribute funds to that bailout.

One way to think about the demands of the newly elected Greek government is that it wants a reduction in the size of that contribution. Nobody is talking about Greece spending more than it takes in; all that might be on the table would be spending less on interest and more on things like health care and aid to the destitute. And doing so would have the side effectof greatly reducing Greece’s 25 percent rate of unemployment. But doesn’t Greece have an obligation to pay the debts its own government chose to run up? That’s where the moralizing comes in. It’s true that Greece (or more precisely the center-right government that ruled the nation from 2004-9) voluntarily borrowed vast sums.

It’s also true, however, that banks in Germany and elsewhere voluntarily lent Greece all that money. We would ordinarily expect both sides of that misjudgment to pay a price. But the private lenders have been largely bailed out (despite a “haircut” on their claims in 2012). Meanwhile, Greece is expected to keep on paying. Now, the truth is that nobody believes that Greece can fully repay. So why not recognize that reality and reduce the payments to a level that doesn’t impose endless suffering? Is the goal to make Greece an example for other borrowers? If so, how is that consistent with the values of what is supposed to be an association of sovereign, democratic nations?

The question of values becomes even starker once we consider why Greece’s creditors still have power. If it were just a matter of government finance, Greece could simply declare bankruptcy; it would be cut off from new loans, but it would also stop paying off existing debts, and its cash flow would actually improve. The problem for Greece, however, is the fragility of its banks, which currently (like banks throughout the euro area) have access to credit from the European Central Bank. Cut off that credit, and the Greek banking system would probably melt down amid huge bank runs. As long as it stays on the euro, then, Greece needs the good will of the central bank, which may, in turn, depend on the attitude of Germany and other creditor nations. But think about how that plays into debt negotiations. Is Germany really prepared, in effect, to say to a fellow European democracy, “Pay up or we’ll destroy your banking system?” And think about what happens if the new Greek government — which was, after all, elected on a promise to end austerity — refuses to give in? That way, all too easily, lies a forced exit of Greece from the euro, with potentially disastrous economic and political consequences for Europe as a whole.

Objectively, resolving this situation shouldn’t be hard. Although nobody knows it, Greece has actually made great progress in regaining competitiveness; wages and costs have fallen dramatically, so that, at this point, austerity is the main thing holding the economy back. So what’s needed is simple: Let Greece run smaller but still positive surpluses, which would relieve Greek suffering, and let the new government claim success, defusing the anti-democratic forces waiting in the wings. Meanwhile, the cost to creditor-nation taxpayers ─ who were never going to get the full value of the debt  ─  would be minimal. Doing the right thing would, however, require that other Europeans, Germans in particular, abandon self-serving myths and stop substituting moralizing for analysis.

Can they do it? We’ll soon see.

 

That doesn’t mean however that the Eurozone won’t be a thing of the past. Sooner or later, the cultural and ethnic differences among the several European nations as well as the financial interests of Germany will lead to the collapse of the Eurozone. Let’s all hope that this collapse isn’t accompanied by WWIII.

Dimitris Epikouris


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...
~
Είτε μορατόριο επιλεγεί, είτε επιμήκυνση χρέους στα 50 χρόνια, σημαίνει ότι πάλι το πρόβλημα μετατίθεται στο μέλλον και στις επόμενες γενιές. Τα κορόιδα δηλαδή θα πληρώσουν για το πάρτυ της γενιάς του Πολυτεχνείου (ηλικιακά). Και οι έξυπνοι έχουν βγάλει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες εκατοντάδες δις ευρώ.

Κάπου στο κείμενο αναφέρεται ότι κυβερνάνε οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί. Περί αυτού και το πως πολλά τζάκια δημιουργήθηκαν επί κατοχής:
https://www.youtube.com/watch?v=mTu1ihxk2bI
http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100403.htm
http://www.elora.gr/portal/istorika/2738-πώς-οι-παπακωνσταντίνου-πιάσαν-την-καλή-από-την-κατοχή
01.02.2015, 19:54:13

Ανώνυμος 32152 έγραψε...
Πρέπει δηλαδή να ξέρουμε όλοι Αγγλικά τι μου το ανεβάζετε μεταφράσετε το κιόλας
εκτός και αν όλο το κοινό σας είναι Αγγλικό αν είναι έτσι να το ξέρουμε να μην ξαναμπούμε στην σελίδα σας
01.02.2015, 21:12:59

Ανώνυμος 32153 έγραψε...
Σιγά, κι ΕΣΥ προσβλήθηκες με τα αγγλικά. Έλεος. Διάβασε τα άλλα.
01.02.2015, 22:27:25

Ανώνυμος 32154 έγραψε...
Στα αρβανίτικα το θέλουμε το επόμενο, να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι απόγονοι.........
01.02.2015, 23:03:53

Ανώνυμος 32155 έγραψε...
Παραβλέπω το θέμα των γενεών το οποίο τα ισχυρά έθνη το έχουν σημαία και προσπαθούν να το μεταβιβάσουν στο προτεκτοράτο το οποίο ουδέποτε λειτούργησε ως έθνος διότι ουδέποτε υπήρξε και ουδέποτε θα υπάρξει πλην αν φτιαχτεί κάτι άλλο. Τα περί αλληλεγγύης τωνγενεών και φορτίο των προηγούμενων σε επόμενες μόνο μειδίαμα προκαλούν διότι απλά είναι κατασκεύασμα της κυρίαρχης ιδεολογίας η οποία δυστυχώς αγγίζει στο μεδούλι τον ρωμιό.
Οι απόψεις των ευρωπαίων πιάνουν το θέμα επιφανειακά και εκ του αποτελέσματος καθότι έτσι τους συμφέρει για να βγούν απέξω από το πρόβλημα στους λαούς τους. Φυσικά οι Γάλλοι οι Άγγλοι και οι Γερμανοί ποτέ δεν είχαν κάποιο λόγο να ξεφύγουν από τον ακραίο εθνισμό τους. Το ότι έχουν καταφέρει να έχουν μια σχέση κράτους πολίτη ανεκτή είναι ένα άλλο θέμα. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα αλλά ο ρωμιός θα έχει ψοφίσει πρώτος.
Greece now ranks near the bottom of European countries …..
Η ρωμιοσύνη ήταν πάντα στο πάτο και αυτό είναι κάτι που το κρύβουν τα ΜΜΕ αφού είναι χαλκεία των ευρωπαίων και των αμερικάνων. Ένας μελετητής της ιστορίας μπορεί να δεί την διαχρονική αδιάλειπτη αχρειότητα των ευρωπαίων την οποία το προτεκτοράτο ουδέποτε προσδιόρισε αλλά ο ρωμιός έχει πικρή πείρα και αρκετή γνώση την οποία είναι αδύναμος να την διοχετεύσει αφου είναι χωμένος στο βούρκο του υποτιθέμενου εθνισμού του.
The Greek economy remains one of the least…. the country’s elites have a vested interest in keeping things as they are.
Σε αντίθεση με την Τουρκία που ανέδειξε τον Κεμάλ η ρωμιοσύνη δεν είχε ποτέ έναν μη προδότη κυβερνήτη καθότι πάντα υπήρχε μια μερίδα της ρωμιοσύνης που τον χαρακτήριζε προδότη. Οι Οθωμανοί –Τουρκοι είχαν κάποια εθνική υπόσταση και μπορούμε να μιλάμε για ελίτ. Στην ρωμιοσύνη με την έννοια που το βλέπουν οι Ευρωπαίοι ή μάλον θέλονυν να το μεταβιβάσουν στους πολίτες τους ουδέποτε υπήρχε ΕΛΙΤ εκτός από τις φρυγανιές.
Αλήτες ναι υπήρχαν και υπάρχουν με κληρονομικά δικαιώματα. Βεβαίως και το «αλήτες» δεν έχει έννοια όπως και το «προδότες» διότι ουδέποτε υπηρχε κατι που θα μπορούσε να προδοθεί. Απλά οι διαχειριστές του χειραγωγούμενου κατασκευάσματος από κατασκευής ήταν υπάλληλοι των αναφερθησομένων δυνάμεων χωρίς να ξεχνάμε το ΚΚΕ το οποίο εκ κατασκευής είναι ρωσικό ταλιμπανικό και ορθόδοξο χριστιανικό χαλκείο.
Πάργαλης
01.02.2015, 23:53:06

Ανώνυμος 32156 έγραψε...
(2)
Since the early 1990s, a handful of wealthy families…
Αυτό είναι ακόμα πιο οφθαλμοφανές για την ανοησία που εμπεριέχει και είναι η κατακλείδα των προηγούμενων αναφερθέντων που πιάνει εύκολα τόπο στο εξωτερικό. Εντάξει ο Βελιδόπουλος το πάει και λίγο παραπίσω δεν έχει σημασία. Λες και αν δεν υπήρχε η «γενιά του Πολυτεχνείου» όρος κατασκευασμένος όπως ανα 30-40 χρόνια κατασκευάζεται ανάλογος όρος για να υπάρχει αποδιοπομπαίος τράγος και να βγάζει ο ρωμιός το άχτι του. Μην ξεχνάμε την γεννιά του 114 και κάθε κολογενιά απαρτιζόμενη από ρωμιούς διαμαρτυρόμενους και οι οποίοι υστερούνκαι των σενεγαλέζων καθότι τους λείπουν τα 2.
Μια διευκρίνιση με τον ανόητο όρο γενιά. Μαθηματικά έχουμεστα 100 χρόνια πλεόν των εκατό γενεών. Το να μιλάμε για δεκαετιες ή 20ετίες είναι ένα διαφορετικό πράγμα και είναι το ορθό καθότι αποφεύγουμε την παγίδα περί έθνους (ανύπαρκτο στην ρωμιοσύνη και μόνο εξ ορισμού).
The new Greek finance minister, Yanis Varoufakis, says that he aims at destroying the foundations of the Greek oligarchy.
Και εδώ πρέπει να γελάσουμε ο Βαρουφάκής θαύμα η ρωμιοσύνη απέκτησε κομαντε ΤΣΕ. Βέβαια ο χαζοχαρούμενος ρωμιός χαίρεται που οι αριστεροί γερμανοί φωνάζουν ενάντια σττην Μέρκελ λές και η Μέρκελ είναι το πρόβλημα και αν θα φύγει η ρωμιοσύνη δεν θα είναι σκατοσύσνη.
Το άρθρο έχει πολύ θετική ενημέρωση για τους νοήμονες
So in the end a compromise is the most likely outcome.
Αυτό είναι κάτι το γνωστό και κατανοητό διότι διαφορετικά δεν πάει παραπέρα και η συνέχεια χρειάζεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα είτε θα εξαφανισθεί ο φίλος Βελιδόπουλος. Να είναι καλά ο άνθρωπος συνέχεια τον αναφέρω γιατί μου θυμίζει τον Βελίδη και είναι αξιοσημείωτες οι παρεμβάσεις του.
Πάργαλης
01.02.2015, 23:58:23

Ανώνυμος 32157 έγραψε...
(2)
Since the early 1990s, a handful of wealthy families…
Αυτό είναι ακόμα πιο οφθαλμοφανές για την ανοησία που εμπεριέχει και είναι η κατακλείδα των προηγούμενων αναφερθέντων που πιάνει εύκολα τόπο στο εξωτερικό. Εντάξει ο Βελιδόπουλος το πάει και λίγο παραπίσω δεν έχει σημασία. Λες και αν δεν υπήρχε η «γενιά του Πολυτεχνείου» όρος κατασκευασμένος όπως ανα 30-40 χρόνια κατασκευάζεται ανάλογος όρος για να υπάρχει αποδιοπομπαίος τράγος και να βγάζει ο ρωμιός το άχτι του. Μην ξεχνάμε την γεννιά του 114 και κάθε κολογενιά απαρτιζόμενη από ρωμιούς διαμαρτυρόμενους και οι οποίοι υστερούνκαι των σενεγαλέζων καθότι τους λείπουν τα 2.
Μια διευκρίνιση με τον ανόητο όρο γενιά. Μαθηματικά έχουμεστα 100 χρόνια πλεόν των εκατό γενεών. Το να μιλάμε για δεκαετιες ή 20ετίες είναι ένα διαφορετικό πράγμα και είναι το ορθό καθότι αποφεύγουμε την παγίδα περί έθνους (ανύπαρκτο στην ρωμιοσύνη και μόνο εξ ορισμού).
The new Greek finance minister, Yanis Varoufakis, says that he aims at destroying the foundations of the Greek oligarchy.
Και εδώ πρέπει να γελάσουμε ο Βαρουφάκής θαύμα η ρωμιοσύνη απέκτησε κομαντε ΤΣΕ. Βέβαια ο χαζοχαρούμενος ρωμιός χαίρεται που οι αριστεροί γερμανοί φωνάζουν ενάντια σττην Μέρκελ λές και η Μέρκελ είναι το πρόβλημα και αν θα φύγει η ρωμιοσύνη δεν θα είναι σκατοσύσνη.
Το άρθρο έχει πολύ θετική ενημέρωση για τους νοήμονες
So in the end a compromise is the most likely outcome.
Αυτό είναι κάτι το γνωστό και κατανοητό διότι διαφορετικά δεν πάει παραπέρα και η συνέχεια χρειάζεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα είτε θα εξαφανισθεί ο φίλος Βελιδόπουλος. Να είναι καλά ο άνθρωπος συνέχεια τον αναφέρω γιατί μου θυμίζει τον Βελίδη και είναι αξιοσημείωτες οι παρεμβάσεις του.
Πάργαλης
01.02.2015, 23:58:23

Ανώνυμος 32158 έγραψε...
(3)
Πρέπει πρόσθετα να σημειωθεί η πληρότητα του άρθρου στα κομμάτια-θέματα που πραγματεύεται ή μάλλον αναφέρεται.
Η ουσία είναι στο κάθε κομμάτι εύκολα καλλιεργείται από τους ξένους το χάιδεμα των αυτίων του ρωμιού, δηλαδή ο εθνικισμός του..
Λύπη μου προξένησε το γεγονός ότι οι ξένοι δεν πρόλλαβαν να αναφερθούν και στήν αγιοποίηση του Παΐσιου.
Βασικά το πρόβλημα του ρωμιού δεν λύνεται διότι ξεκινά από τον κουτό Αριστοτέλη και φτιάχνει το Α-ΠΘ και παράλληλα μπαίνει σφήνα και ο Άγιος Δημήτριος ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με πανεπιστήμια.
Αύριο ο Παΐσιος μπορεί να μπει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Και να πάλι το πρόβλημα με την γενιά ποιά γεννια ευθύνεται για τον σε ημερήσια βάση ομαδικό πνευματικό αυνανισμό του ρωμιού.
Πάργαλης
02.02.2015, 00:25:46

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Γενιά του πολυτεχνείου" είναι οι σημερινοί 50 κάτι, 60, 70 ετών και βάλε. Για αυτό και έγραψα "ηλικιακά", το αν αποφασίζουν αυτοί που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο τότε, αυτό είναι άλλο θέμα. Ενδεικτικός όρος της σημερινής παλιάς γενιάς που χρεοκόπησε τα πάντα. Διότι δεν είναι λογικό να ρίχνουμε τις ευθύνες στα μωρά, τους εφήβους και τους νέους. Αυτοί είναι τα εκάστοτε θύματα. Αν δεν σπάσει το απόστημα τώρα, η σημερινή νέα γενιά είναι η μελλοντική παλιά γενιά και θα κάνει τα ίδια στην επόμενη νέα γενιά. Αυτονόητα πράγματα, που ακούγονται εξωγήινα για τους ελλαδίτες. Το πρόβλημα με το χάσμα των γενεών το έχουν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη, βλέπε π.χ. Αγγλία, αλλά εκεί οι αρνητικές συνέπειες θα φανούν στο μέλλον.
02.02.2015, 06:01:19

Ανώνυμος 32161 έγραψε...
Νομίζω ότι ο Κ. Βελιδόπουλος έχει δίκιο σχέδον σε όλα και είναι ο πιο λογικός! Εγώ ένας νέος που κοντεύω τα 23 έτη τι φταίω για όλη αυτή την κατάσταση που δημιούργησε ο "πατέρας" μου; Όταν σε ένα κράτος υπάρχει Γεροντοκρατία δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους και δεν πρόκειτε να πάει ποτέ μπροστά σε πολλούς τομείς. Αλλά μόνο εδώ τα λέμε αυτά και βαυκαλιζόμαστε. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι σχεδόν αδύνατον γιατί ζούμε στη Βρωμανία την χώρα των Βρωμιών που κυβερνάει η Αναξιοκρατία, η Βοθροδοξία και η Βρωμιοσύνη. Δεν νομίζω όμως Κύριε Βελιδόπουλε ότι φταίει η Αρχαιολατρεία γι' αυτήν την κατάσταση. Ο Ελληνισμός είναι νεκρός από την εποχή της Κλεοπάτρας, της τελευταίας απογόνου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και τα απομεινάρια του τα εξαφάνισαν οι "Βυζαντινοί" Αυτοκράτορες. Οπότε σήμερα δεν κυβερνάει κανένας Αρχαιοελληνολάτρης γιατί τέτοιοι είναι μόνο οι Δωδεκαθεϊστές. Πάντως θα ήθελα να κάνω διάλογο μαζί σας γιατί διαφέρετε από τους άλλους και δεν πάτε με την μαρίδα.

Γκοθάς 1992 - Κάτοικος της Θεσσαλονίκης. Την Καλημέρα μου.


02.02.2015, 10:18:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αν όντως οι τύποι που πρωτοξεκίνησαν το αρχαιολατρικό ρεύμα εν Ελλάδι είχαν κάποιο άλλο σκοπό εκτός από το να φτιάξουν μια άλλη θρησκεία και να πουλάνε σεμινάρια και βιβλία όπου γράφουν ό,τι τους κατέβει τότε θα πήγαινα πάσο. Δεν βλέπω κάτι πραγματικά ουσιαστικό, αυτό φαίνεται, κάνει μπαμ, δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αινστάιν για να το καταλάβει. Βολεύτηκαν και αυτοί, μοίρασαν το ποίμνιο με τους παπάδες, με τους οποίους συχνά συνδιαλέγονται και τώρα όλοι είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Τελικά η μεταπολιτευτική ψωροκώσταινα τους βόλεψε όλους, ακόμα και τους πιο ετερόκλητους. Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου!
02.02.2015, 12:30:52

Ανώνυμος 32163 έγραψε...
Πρός τον Θεσσαλονικιό (1)
Το σύστημα έχει βρεί διάφορους τρόπους να χαλιναγωγεί τους νέους. Όσο προχωρά η τεχνολογία και οι επιστήμες τόσο πιό εύκολα πραγματοποιείται αυτό. Το αποτέλεσμα είναι κάθε νεώτερη γενιά να είναι πιό αποβλακωμένη από την προηγούμενη και να κάνει πράγματα που ήταν αδιανόητα στους σήμερα πεθαμενους, για να μην βάλουμε την γενιά του πολυτεχνείου του Βελιδόπουλου.
Τα προβλήματα δεν είναι όμως σε καμμία περίπτωση θέμα συμπεριφοράς κάποιων γενεών ή ανθρώπων ή ομάδας ανθρώπων.
Η οικογένεια (Βλ Ενγκελς η Καταγωγή ...)είναι ένα εν δυνάμει καρκινικό κύταρο τής κοινωνίας. Στις μη ανεπτυγμένες χώρες σττις οικογένειες που είναι μεγαλύτερη η εξάρτηση μεταξύ των μελών υπάρχουν περισσότερα προβλήματα (πατριαρχία).
Η λογική του συστήματος είναι πάντα ότι έφταιγε ο προηγούμενος , -οι και οι προηγούμενοι γίνονται επόμενοι με αποτέλεσμα αν έχουμε την κυκλική λογική που αναφέρεται στον ανόητο Αριστοτέλη είτε στην ίδια την χριστιανική λογική και "οι πρώτοι έσσονται έσχατοι ...και οι έσχατοι πρώτοι". Από την κατασκευή του κρώτους των ρωμιών και όχι μονον μπορείς να δείς ότι 2 τρείς φατρίες εναλλάσονται στην εξουσία και πολλές φορές αυτές συχετίζονται μεταξύ τους με (βλ περί καμόρα).
Ο πατέρας σου και ο πατέρας μου έζησε στην σκατολύμνη που ονομάζεται ρωμιοσύνη, και περιστασιακά γίνεται πιό βουρκώδης. Σε συνθήκες απόλυτης φτώχιας πρίν την "γενια πολυτεχνείου"η οποία είναι ένας μύθος του συστήματος έφυγαν από την σκατολύμνη και βέβαια άλλοι παρέμειναν σκατένιοι και κάποιοι άλλαξαν.
Μετα από 20-25 χρόνια θα είσαι ένα ούφο για το παιδί σου(διάβασε το Γράμμα στο πατέρα του Φραντς Κάφκα).
Το πρόβλημα δεν στο φόρτωσε ο πατέρας απλά εκ κατασκευής υπάρχει το πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σε σωστή βάση. Θα πρέπει να δούμε τι ζητάς. Αν θέλεις να επιπλεύσεις στην σκατολύμνη κάνεις την ανάλογη προσπάθει. Μπορεί να τα καταφέρεις μπορεί και όχι. συνεπώς θα πρέπει να δεις το ζήτημα όχι με τα μάτια των μεγαλύτερων αλλά με τα δικά σου μάτια τα οποία μέσα από την γνωση και μόνο θα καταφέρεις να τα έχεις ανοικτά,
Αν απορρίπτεις ότι είναι ή ονομάζεται εθνικό είσαι σε καλό δρόμο.Αν βέβαια κάποιος σε ονομάζει ¨Ελληνα και θεωρείς ότι αυτόματα σε βρίζει δηλαδή σε λέει μ@λ@κα τότε είσαι σε ακόμη καλύτερη φάση. Αν γνωρίζεις ότι ο Πλάτωνας ήταν ομοφυλόφιλος παιδεραστής και ο Χίτλερ υστερούσε μπροστά του και αυτό είναι θετικό.
Πάργαλαης
02.02.2015, 11:01:43

Ανώνυμος 32164 έγραψε...
Προς θεσσαλονικιό
Σωστά αναφέρεσαι στην χώρα τών βρωμιών αλλά λίγο πολύ όλοι είμαστε βρωμιοί. Αναφέρεσαι σε γεροντοκρατία είναι όρος του συστήματος ο οποίος έχει βάθος στις αρχές του 20 αιώνα. Είναι καθαρά φασιστική νοοτροπία.(διάβασε Enzo Traverso οι ρίζες της Ναζιστικής Βίας -Μιά Ευρωπαϊκή γενεαλογία). Σε αυτήν την νοοτροπία εντάχχθηκε ο Καζαντζάκης και πολλοί άλλοι ο Δραγούμης και αρότερα ο Ανδρέας παπανδρέου που ήρθε με σύμβολο τον Δραγούμη).
Ο φασισμός έχει άνοδο διότι αναφέρεται σε χαλκευμένες αλήθειες που μόνον η ισχυρή γνώση μπορεί να τις αποκαταστίσει. θα μου πείς ότι όποιος αναφέρεται σε γενιές είναι φασίστας , προφανώς όχι αλλά είναι ένα ισχυρό όπλο του φασισμού ο οποίος πάντα βρίσκει απήχηση στους νέους όλων των εποχών λόγω δυναμικής την οποία εμφανίζει.Οι περισσότεροι άνθρωποι διατείνονται αντιφασίστες αλλά μέσα τους υπάρχει ένας μπάτσος φασίστας που νομίζει ότι αυτός θα επιβάλει ή θεωρεί το δίκιο.
Επανερχόμενος σε αρχικά βάση θα πρέπει να δείς για τον εαυτό σου που υπάρχει ανοησία(είναι φυσιολογικό μην τον παρεξηγείς) και να την αποκαταστήσεις. Εάν δεν τα καταφέρεις να το δείς αυτό δεν μπορείς να πάς παραπέρα.
Με εκτίμηση
Πάργαλης
02.02.2015, 12:32:02

Ανώνυμος 32165 έγραψε...
προς Θεσσαλονικιό
(3)
Η θεσσαλονίκη έχει και τα θετικά της για να ξεφύγεις από το φασισμό την νοτροπία δηλαδή των γενεών διάβασε τον τέταρτο τό τόμο του πατριώτη(>80ετών) σου Μανώλη Κανδυλάκη(εφημερίδες τής θεσσαλονίκης) να δείς τι παιζόταν τότε και βέβαια θα δεις πως το τότε 1920-1950 είναι σήμερα και φυσικά θα είναι και αύριο.
Κουβαλάμε εκ παιδείας ένα τσουβάλι σκατογνωσεις και συμπεριφορές που πρέπει να τίς διώξουμε. Είναι και αυτό ένα ζήτημα πολύ δύσκολο και απαιτεί έρευνα και υπομονή για να δούμε αν αυτό που έχουμε μάθει και θεωρούμε απόλυτη αλήθεια αν είναι πράγματι έτσι ή κάπως διαφορετικά.
Πάργαλης
02.02.2015, 12:59:29

Bielidopoulos έγραψε...
~
Πάργαλη, όταν θες να αλλάξεις κάτι, πρέπει να σπάσεις και μερικά αυγά (για την ομελέτα). Που σημαίνει ότι δεν μπορεί να λες ότι θες να αλλάξεις κάτι, αλλά να πυροβολάς στο γάμο του καραγκιόζη και να μιλάς περί ιδεών και ανέμων και υδάτων. Οι βιολογικοί φορείς της νοοτροπίας και της βλαχοκουλτούρας είναι η εκάστοτε παλιά γενιά, τελεία και παύλα. Αν θες να αλλάξει κάτι, αντιμιλάς σε αυτούς που σου επιβάλλουν αυταρχικά τα δικά τους. Αυτούς έχεις μπροστά σου, όχι όλες τις παλιές γενιές που πέρασαν από τον τόπο. Αυτοί ό,τι έκαναν έκαναν και είναι στο νεκροταφείο. Τώρα έχεις την παλιά και τη νέα γενιά και καμία άλλη. Πρακτικά και αυτονόητα πράγματα.
Θέλουμε να σταματήσει αυτό που συμβαίνει από ιδρύσεως του προτεκτοράτου και να σπάσει το απόστημα; Τότε θα πρέπει μία νέα γενιά να πει ένα βροντερό ΟΧΙ στην παλιά γενιά που έχει απέναντί της και να αλλάξει το σύστημα που θέλει την εκάστοτε παλιά γενιά να ζει σε βάρος (υλικό και ψυχολογικό) της νέας γενιάς. Το αν οι ναζί επένδυσαν στη νέα γενιά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας. Και λογικό είναι εξάλλου, αφού ήθελαν στρατιώτες για τους επεκτατικούς τους πολέμους, ενώ σήμερα ο καπιταλισμός θέλει φραγκάτους για να καταναλώνουν τα σκουπίδια που παράγει.
Επίσης είναι η παλιά γενιά που πίνει το αίμα των νέων, ενώ οι νέοι νομίζουν ότι τους αγαπάει. Για την "πάλη των γενεών" δηλαδή ευθύνεται η παλιά γενιά, διότι κάνει πόλεμο στη νέα γενιά. Η αποχαυνωμένη (με την υπόσχεση διορισμού στο δημόσιο και τον νεοελληνικό μεγαλοιδεατισμό) νέα γενιά δεν το έχει συνειδητοποιήσει αυτό.
02.02.2015, 12:55:11

Ανώνυμος 32167 έγραψε...
(4) τελευαταίο
προς Θεσσαλονικιό
Αναφέρεσαι σε κάτι ότι σου φαίνεται πιό λογικό.
Ο φασισμός θα πρέπει να γνωρίζεις ότι βλέπει να πράγματα και τα κατανέμει συλλογικά. Οι συλογικές ευθύνες, οι συλλογικές μνήμες και ο συλλογικός εθνικισμός είναι ένας ασφαλής τρόπος επιβίωσης του εθνικισμού ο οποίος σε κάποιες φάσεις του γίνεται ναζιστικός.
Ο φασισμός έχει λογική για αυτό και επιβιώνει επί χιλιετίες σε διάφορες μορφές. Σήμερα ο Μεσαίωνας υστερεί από κάθε άποψη με την σημερινή κατάντια. Αν ρωτήσεις τον Βελιδόπουλο μπορεί να ξέρει ποιά ήταν η αντίστοιχη γενιά του πολυτεχνείου τότε.
Πάργαλης
02.02.2015, 13:09:05

Ανώνυμος 32169 έγραψε...
΄Κον Βελιδόπουλο
έγραψα ολόκληρο κείμενο αλλά χάθηκε λόγω προβλήματος στην ιστοσελίδα..
Εξηγούσα λεπτομερώς το θέμα. θεωρώ όμως ότι έχεις την δυνατότητα να το ψάξεις μόνος σου. Σου γράφω το αποτέλεσμα των σκέψεων μου χωρίς να το θεωρήσεις σε καμμία περίπτωση ότι στρέφομαι εναντίον σου.
Οι απόψεις περί γενεών είναι καθαρά και απολύτως φασίζουσες -εθνικιστικές, έχεις πέσει στην λογική του συστήματος . Σε περιόδους κρίσης αυτή η εθνικιστική συλλογιστική είχε γίνει επιστήμη από τους φασίστες του μεσοπολέμου μέσα και ο Καζαντζάκης.
Αυτό είναι βασική φιλοσοφική θεώρηση.
Ελπιζω και θα χαρώ ιδιαίτερα να το τεκμηριώσεις μόνος σου.
Πάργαλης
02.02.2015, 14:17:50

Bielidopoulos έγραψε...
~
Η λογική "μας χρωστάτε επειδή σας γεννήσαμε" είναι φασίζουσα.
Η λογική να ζήσουμε εμείς και στα τέτοια μας οι επόμενοι είναι φασίζουσα.
Η λογική κατοχυρώνουμε τρελά προνόμια για πάρτη μας (βλέπε π.χ. συντάξεις και εφάπαξ ΔΕΚΟ) και μεταφέρουμε τον πάγιο λογαριασμό στα κορόιδα είναι φασίζουσα.
Η ευρωπαική σκέψη βρίσκεται σε σύγχυση, έχει μπερδέψει τον σοφό με τον φιλόσοφο, τον επιστήμονα, τον μεταρρυθμιστή, τον κοινωνικό αγωνιστή. Όλοι αυτοί δεν έχουν σχέση με τον σοφό, ο οποίος δεν έχει σκοπό και επιθυμίες. Αν είχε, δεν θα ήταν σοφός.

Το tao te ching αναφέρει τα χαρακτηριστικά του σοφού:
Η υπέρτατη αρετή είναι το να γεννάς χωρίς να νιώθεις ότι σου ανήκει αυτό που γέννησες. Να χαίρεσαι κάτι χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να το κατέχεις. Να δρας χωρίς να απαιτείς ανταμοιβή. Να καθοδηγείς τους ανθρώπους, χωρίς να τους επιβάλλεσαι. (10)
Επειδή ο Σοφός δεν αναζητά την εκπλήρωση των επιθυμιών του, δεν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και δεν περιμένει τίποτε, γι’αυτό και είναι ανοιχτός σε όλα όσα έρχονται. (15)
Ο Σοφός δεν έχει επιθυμίες. Δουλεύει με τις επιθυμίες του κόσμου. (49)

Εντέλλει μήπως η ευρωπαική σκέψη είναι αυταρχική και φασίζουσα;
02.02.2015, 15:31:49

Ανώνυμος 32171 έγραψε...
Ναι η εξουσία περνάει μέσα από ...
Σε ότι γράφεις δεν έχεις λάθος, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Η φασίζουσα νοοτροπία υπάρχει διάχυτη παντού σε όλη την κοινωνία, αυτό είναι δεδομένο ξεκάθαρο. Αλλά ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με φασισμό και ο εθνικισμός με εθνικισμό ή γενικότερα βελτιωμένες εικόνες του φασιμού και του εθνικισμού.
Ακόμα περισσότερο δεν μας πέφτει λόγος να επισκευάσουμε το σύστημα της βρωμιοσύνης, ούτε να επιπλεύσουμε σε αυτό.
Αλλού είναι το πρόβλημα, τα μεμονωμένα προβλήματα πολλές φορές σοβαρά (πχ ΔΕΚΟ) δεν μπορεί να γενικευτούν, ούτε και λύνουν το πρόβλημα της ρωμιοσύνης. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν κολόγεροι επειδή είναι απαραίτητοι στο σύστημα. Να έχουμε και επιτρόπους στην εκκλησία.....
Το μόνο που δεν λύνει το πρόβλημα είναι οι γεροντόβραχοι.
Ευχαριστώ
Με τους Παΐσιους τι κάνουμε
Παάργαλης
02.02.2015, 16:17:50

Ανώνυμος 32172 έγραψε...
~
Δες το σ΄χολιο 01.02.2015, 04:46:05 εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3671
;)
I.Bielidopoulos
02.02.2015, 17:32:12

Ανώνυμος 32173 έγραψε...
Είπαμε απλά -απλά. Η ρωμιοσύνη είναι φιδοφωλιά.
Οι νέοι το αυγό το φιδιού, αν καταφέρει εκ νεότητος να ξεφύγει από ερπετό ο νέος έχε καλώς, διαφορετικά πάντα θα είναι αναγκασμένος να αλλάζει το δερμα.
Μακριά από την φιδοφωλιά υπάρχει μέλλον. Το να ψάχνουμε για καλά ή κακά φίδια δεν έχει νόημα σίγουρα υπάρχουν με ισχυρό δηλητήριο και άλλα λιγότερο.
Δεν πρόκειται η ρωμιοσύνη να βελτιωθεί μέ κανένα τρόπο διότι δεν τίθεται θέμα (και αν τίθεται είναι λάθος) αποστημάτων αφού η ίδια είναι απόστημα.
Το σημαντικότερο είναι ότι μέσα από τις αντιθέσεις της ρωμιοσύνης, πάλι ρωμιοσύνη θα προκύψει. Πλανόμαστε αν πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξουμε την ρωμιοσύνη και το χειρότερο είναι να μπλεκόμαστε στις αντιθέσεις.
Βεβαίως το χειρότερο που υπάρχει είναι ότι ο ρωμιός δεν παράγει αγγελούδια ή διαβόλους (είναι το ίδιο πράγμα ) απλά παράγει ανόητους κάποιοι θα γίνουν αναπόφευκτα υπηρέτες των εξουσιών(επικύνδυνα φίδια) αλλά και εκ γεννησιμιού βολεμένους.
Είναι απλά τα πράγματα.Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κάνουμε δύσκολα.
Βεβαίως το πλέον δύσκολο είναι να κατανοήσουμε το πώς θα διαλυθεί η υπάρχουσα ρωμιοσύνη και αν μπορεί να διαλυθεί, διότι υπάρχουν πάντα οι "φοίνικες" και το "νατη πετιέται".
Τα άπιστα σκυλιά δεν έχουν μπέσα.
Πάργαλης
02.02.2015, 17:36:06

Bielidopoulos έγραψε...
~
Καλό, κακό, ρωμιοσύνη, ξε-ρωμιοσύνη, βόθρος, ξε-βόθρος, η παλιά γενιά έχει τα πάντα και η νέα τίποτε.
Παράξενο μόνο εμένα ενοχλεί το να δίνει ένα χρεοκοπημένο κράτος 4,5 εκατομμύρια συντάξεις σε 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους με μέση σύνταξη 900 ευρώ και το 30% των συντάξεων να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Μιλάμε για σκάνδαλο επικών διαστάσεων.
Βασικός μισθός τέλη δεκαετίας 80: 100.000 δραχμές (300 ευρώ)
Βασικός μισθός τέλη δεκαετίας 90: 150.000 δραχμές (440 ευρώ)
Πως στο καλό βρέθηκαν τη δεκαετία 2000 συνταξιούχοι να παίρνουν 2 και 3.000 ευρώ και 100.000 ευρώ εφάπαξ;
Ελλαδιστάν είσαι τρέλα!
02.02.2015, 18:41:51

Ανώνυμος 32175 έγραψε...
Το αυγό του φιδιού εκολάπτεται ανάμεσα στα νούμερα.
Σε καποιους αυξήθηκε ο μισθός χωρίς να το αξίζουν σίγουρα είναι ένα πρόβλημα. Κάποιοι έπαιρνα συντάξεις χωρίς να δικαιούνται σίγουρα και αυτό πρόβλημα.
Δεν είναι όμως εκεί το πρόβλημα σίγουρα η κολορωμιοσύνη δεν πλήρωνε ποτέ συντάξεις παραπάνω από αυτά που έδινε ο εργαζόμενος και μάλιστα κατέκλεβε τις εισφορές με το 60%. Συνήθως για λαϊκίστικους λόγους έδινε χρήματα στα λαΙκά στρωματα για ψηφοθηρικούς λόγους.
¨ολοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίσοι κάποιος πληρώνει για να παίρνει 3000 και κάποιος για τα μισά τώρα έγινε εξίσωση με την ανοχή των φιδιών.και για αλλυλεγγύη στα επερχόμενα φίδια της ρωμιοσύνης.
Στην Ουγγαρία επιστράφηκαν τα χήματα στους συνταξιουχους τοου Ιδιωτικού τομέα και πληρώνονται στο ακεραιο.
Σε γενικές γραμές ο νέος δεν επιβαρύνεται από τις συντάξεις ουτε σχετίζεται με αυτές. Το ότι το σύστημα δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει είναι ένα άλλο θέμα και φυσικά βρίσκει τον νέο που είναι φύσει ανόητος και πιστεύει ότι πρέπει να δουλέψει αυτός για να πληρωθεί ο γέρος και τι να κάνουμε αναγκαίο κακό η αλληλεγγύη.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρώτα ο νέος θα πρέπει να αποκτήσει νόηση να καταλάβει ότι το πολιτικό σύστημα τον δουλεύει και είναι αναξιόπιστο.
Εδώ και μια εικοσαετία γίνεται αυτό στην βρωμιοσύνη το παραμύθι ότι οι νέοι δουλεύουν για να πληρωθούν οι γέροι και το έχει αποδεχθεί όλο το βρώμικο πολιτικό σύστημα της ρωμιοσύνης.και ιδιαίτερα το ΚΚΕ ο κύριος μοχλος στήριξης της βρωμιάς.
Ο ανόητος ρωμιός (99,9%)δεν γνωρίζει τι σημαίνει σύνταξη και μπερδεύει το θέμα με τα Ευρωπαικά συστηματα συνταξιοδότησης που δεν έχουν ουδεμία σχεση με την ρωμιοσύνη.
Στην ρωμιοσύνη αν θεωρήσουμε ότιι 5% καταλαβαίνει τι του γίνεται δηλαδή έχουν κάποια εφυία από αυτό το 5% το 90% συνταυτίζεται με το σύστημα οπότε άντε να βρείς άκρη. Το 95% το αρχικό καταλαβαίνει μόνο τα νουμερα τα λαικίστικα και ότι κάποιοι έπαιρναν μεγάλη συντάξη.
Στην κουταμάρα δεν μπορεί να βάλεις τάξη και το σημαντικότερο είπαμε είναι η ανόητη νεολαία που δεν έχει ουδεμία υποδομή και κρίση να κρίνει και την χρησιμοποιεί το σύστημα για να πετύχει τους σκοπούς του και της φαντάζει ως μπαμπούλας η γερουσία η σύνταξη...
Βεβαίως δεν ρίχνω βάρη στην νεολαία ή ότι αυτή φταίει καθότι δεν μπορείς να καταδικάσεις την ανοησία, είναι ευπαθής ομάδα και ειδικά τα ρωμιόπουλα εύκολα εντάσονται στους ΑΜΕΑ όσες παρελάσεις και αν κάνουν και βουλές εφήβων ὀλα είναι μ@λ.. με την βούλα.Μόνο και μόνο η βουλή των εφήβων επισημοποειεί την αθλιότητα.
Πάργαλης
02.02.2015, 18:54:15

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μιλάς λές και ζεις σε κάποια άλλη χώρα. Παράξενο δεν έχεις ακούσει για ημέτερους, κομματόσκυλα και ψηφοφόρους κατ' επάγγελμα;
Τα τριχίλιαρα και τα 100.000 ευρώ εφάπαξ πότε τα δούλεψαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, στον ύπνο τους;
Μου θυμίζεις τον Καζά(να)κη που ξεδιάντροπα βγαίνει και λέει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό! Ποιος ξέρει τι λαμόγιο είναι για να λέει κάτι τέτοιο.
Αν ο ρωμιός αρχίσει να καταλαβαίνει τα νούμερα, οι παλιοί την έχουν βάψει, διότι οι αριθμοί είναι αμείλιχτοι και δεν σηκώνουν παρερμηνείες.

Πάγκαλος: "Το 2012 το σύνολο της μισθοδοσίας του Δημοσίου ήταν 17.756 εκατ. ευρώ και 18,3% του συνόλου των δαπανών. Το 2013 η μισθοδοσία κατέβηκε στα 16.038 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσοστό επί των δαπανών ανέβηκε στα 18,6%. Οι συντάξεις ήταν αντίστοιχα 31.140 εκατ. ευρώ και 32% το 2012 και 28.300 εκατ. ευρώ και 32,9% το 2013. Βλέπουμε δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις ότι ενώ λόγω των μέτρων λιτότητας η απόλυτη δαπάνη μειώνεται, το ποσοστό συνεχίζει να αυξάνεται."
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=519090

Η σύγκριση της Ελλάδας με την Πορτογαλία δείχνει ότι θα πρέπει να στεγνώσει η οικονομία για να συντηρηθούν οι σημερινές συνταξιοδοτικές δαπάνες και να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι:
http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1287964/den-vgainoyn-oi-arithmoi-gia-tis-syntaxeis.html
03.02.2015, 05:35:08

Ανώνυμος 32177 έγραψε...
Προς Κύριον Πάργαλη:

Να σας πω πρώτα για τον Πλάτωνα γιατί έχετε δίκιο. Όντως ο Πλάτωνας είναι παιδεραστής, ομοφυλόφιλος και Αντιδημοκρατικός. Εγώ άρχισα να τον διαβάζω σχεδόν πριν τρία χρόνια στα 20 μου και έπαθα πλάκα με τις ιδέες του. Εγώ θα πω σχεδόν σίγουρα ότι η Ιερά εξέταση των Καθολικών Χριστιανών και η "άγνωστη" των Ορθοδόξων δημιουργήθηκαν από τους Νόμους και την Πολιτεία του Πλάτωνα. Κύριε Πάργαλη, η αρχαία Ελλάδα δεν είναι Πλάτωνας και Αριστοτέλης! Εξαιτίας του Χριστιανισμού γνωρίζουμε μόνο γι'αυτούς και δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τον Επίκουρο, τον Ζήνωνα και άλλους. Ακόμα και ο Χίτλερ είναι "δημιούργημα" του Πλάτωνα. Ας αφήσουμε όμως τώρα την αρχαία Ελλάδα και ας πάμε στο σήμερα. Εγώ προσπαθώ να ξεφύγω από τον βούρκο της Βρωμιοσύνης, αλλά για να ξεφύγω τελείως πρέπει να πάω κατά Δύση μεριά και δεν μπορώ. Δυστυχώς σαν και μένα είναι πολύ λίγοι νέοι και λυπάμαι αφάνταστα γιατί δεν τους ενδιαφέρει να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. Το μόνα ενδιαφέροντα τους είναι τα μπαράκια, τα μπουζούκια, οι καφετέριες και άλλες Μαλακίες - ακολουθούνε τους παλιούς και σ'αυτό και δεν λέει να αλλάξει. Εγώ συμφωνώ σε πολλά με τον Κύριο Βελιδόπουλο γιατί είναι κατά της σαπισμένης κοινωνίας όπως και εγώ. Το να με πει κάποιος Ρωμιό θα θεωρώ τον ευατό μου Μαλάκα! Το να με πει κάποιος Έλληνα θα ήταν τιμή μου αν καταγόμουν από αυτούς. Σε πολλά συμφωνώ και με σας Κύριε Πάργαλη. Έχει περίπου μισό μήνα που βρήκα την Ελέυθερη Έρευνα και θα γράφω τώρα εδώ.

Γκοθάς 1992. Την καλημέρα μου.


03.02.2015, 12:09:13

Ανώνυμος 32181 έγραψε...
Κατ΄ αρχήν μάς (όπου "μάς" εννοείται ο λαός, εμείς δηλαδή) φαίνεται παράξενο ότι οι "άλλοι" μάς λένε ότι χρωστάμε (ο λαός ντε!) χρήματα και ο ίδιος "λαός" -εννοώ τα σχόλια- ζητάει να μάς δώσουν ότι μάς "χρωστούν": πολιτισμό, ακρόπολη, φιλοσοφία και δεν συμμαζεύεται τα οποία δεν πιάνουν μία, ούτε στα super markets, ούτε στην τράπεζα όταν πας να πληρώσεις την δόση του δανείου ή της πιστωτικής σου.

Ρε, πάμε καλά; Έφιαξα εγώ την Ακρόπολη; Όχι. Όταν γεννήθηκα ήταν ήδη εκεί. Γέννησα κανέναν φιλόσοφο; Όχι. Στο σχολείο έμαθα ότι υπήρξαν.

Σε ένα σημείο του άρθρου λέει: "to tackle Greece’s social and economic crisis, but would have to accept that its debt is not going to be written off."

Γιατί καλοί μου συμπολεμιστές να παραγραφεί ένα χρέος το οποίο εκτός από το γεγονός του ότι όντως το δημιουργήσαμε και το οποίο εξαργυρώνεται σε χρήματα, τα οποία πιάνουν τόπο στα super markets και "εμείς" αρνούμαστε να "παραγράψουμε" ένα πολιτισμικό χρέος για το οποίο, όχι απλώς δεν κάναμε απολύτως τίποτε αλλά τους το κοπανάμε και στα μούτρα όποτε μάς κάνει κέφι;

Και κάθεστε να ασχοληθείτε με το αν το άρθρο είναι στα αγγλικά ή στα αλαμπουρνέζικα για για το πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις ή άλλα "μικρά"

Μήπως να συνέλθουμε λίγο ... μήπως λέω.

Επί του συνόλου του άρθρου κανά σχολιάκι; Ε; Όχι ε;

Γερακίνα
03.02.2015, 20:54:39

Ανώνυμος 32184 έγραψε...
Κυριον Βελιδόπουλο
Ήμουνα σαφής στην τοποθέτησή μου η οποία δεν σχετίζεται με τον Πάγκαλο ο οποίοις όπως ο παπούς του κρέμασε μερικούς και είναι γνωστός για αυτό όχι όμως για το πόσο έκλεψε ο ίδιος.
Συμψηφισμοί δεν υπάρχουν.Είπαμε όχι φασιστικές νοοτροπίες το τα φάγαμε όλη μαζί, φταίναι οι συνταξιούχοι, φταίνε οι ομάδες, φταίνε πάντα κάποιοι δεν επιλύει το πρόβλημα και παραπλανά την νέα γενιά και την κατευθύνει σε λάθος στόχο.
Δυστυχώς ο Πάγκαλος έχει πέραση και ο φασιμός το ίδιο, διότι μιλάνε πάνω σε αλήθειες. Αν μπω στην λογική να αποδείξω ότι είναι ψεύτες γινομαι και εγώ το ίδιο.
Υποχρέωσή μου είναι να στέκομαι μακριά από τον φασισμό και φυσικά να μήν θεωρώ τον εαυτό μου αντιφασίστα διότι τότε αργά η γρήορα θα είμαι φασίστας ή κάτι ενδιάμεσο.
Λογική θέλει
Για το σύνολο του άρθρου που αναφέρει η Γερακίνα ήδη έχω κάνει μια γενική κρίση αλλά εμπίπτει σε αυτές τις λογικές. Προσδιορίζουν οι ευρωπαίοι κάποια πράγματα, μισές πάντα αλήθειες έστω και αν φαίνονται ολόκληρες και αφήνουν ανοικτά παράθυρα που μπάζουν στον ρωμιό εθνικισμό και καλλιεργούν το εγώ του. Είτε αδικημένο τον εμφανίζει τον ρωμιό είτε άθλιο είναι το ίδιο και το αυτό. Το να συζητάμε για τον ρωμιό είναι αρνητικό, και προκαλεί και πνευματική φθορά η ρωμιοσύνη του αλλά και βεβαίως υπάρχει διοτι χαλάει η οικολογία τής οικονομίας αν εξαφανισθεί ο άχθος αρούρης. Υπάρχουν και τα φίδια και τα κουνούπια και οι κατσαρίδες έτσι θα υπάρχει και ο ρωμιός, όσο και να ψεκάσεις ξαναφυτρώνει.
Πάργαλης
04.02.2015, 04:27:18

Ανώνυμος 32185 έγραψε...
Πρός τον Θεσσαλονικιό
(1)
Αγαπητέ φίλε καλά κάνεις και παρακολουθείς την Ελευθερη Έρευνα η οποία στέκεται μακριά από κάθε τύπου αηδία της ρωμιοσύνης χωρίς να σημαίνει αυτό ότι διεκδικεί το αλάθητο. Το σωστό και το λάθος δεν είναι αξιωματικά δεδομένα, χρείζουν αποδείξεως και επαλήθευσης ως λέμε επιστημονικά. βεβαίως βασικά θεωρήματα θα πρέπει να τα γνωρίζουμε. Παράδειγμα οι αρχαίοι Έλληνες είναι η πλέον γνωστη αχρεία κοινωνία. Το φαινόμενο τής ομοφιλοφιλιάς και η παιδεραστία ήταν καθολικά φαινόμενα. Αν υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις δεν έχει σημασία πάντα θα υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να βασιζόμαστε στην μοναδικότητα ή σε κάποιους γνωστούς αμφιλεγόμενους ή όπως περίπου αναφέρεις ημιάγνωστους.
Η Αρχαία Ελλάδα λόγω της αχρειότητας και της κατάντιας που είχε έσβησε ΄και το χειρότερο έδωσε ελεύθερο παιδίο σε χειρότερες καταστάσεις Σίγουρα η ιστορία του Χριστιανισμού είναι εγκληματική το ίδο όμως ήταν μετά το πέμπτο αιώνα και ο λεγόμενος αρχαίος πολιτισμός. Η μεταξύ τους σύγκριση δεν έχει νόημα άρα όσο μπορείς στέκεσαι μακριά.
Το να διαβάζεις χριστιανούς και αρχαίους όμως είναι θετικό στο βαθμό που δεν σου φρενάρουν την νόηση και πιστεύω ότι έχεις αυτή την δυνατότητα το να ασκείς κριτική χωρίς να επηρεάζεσαι από εθνικοθρησκευτικές αντιλήψεις.
Στα αρνητικά σου τα οποία βέβαι είναι φυσιολογικά συγκαταλέγω τα συναισθήματα. Με τον καιρό αλλά και σύντομα μπορείς κάνοντας χρήση τής σωστής γνώσης να αυξήσεις την κριτική σου σκέψη ακι κατα συνέπεια και την λογική οπότε δεν θα σε απασχολούν προβλήματα συμπεριφοράς τών άλλων. Το να θέλεις να γίνουν σαν και σένα οι άλλοι δεν γίνεται είναι φύσει αδύνατον. Κρατώντας μια ουδέτερη και σταθερή στάση να είσαι βέβαιος ότι θα βγείς κερδισμένος και σίγουρα κάποιοι θα σε ακολουθήσουν εκτός αν είναι ανόητοι. Προκαταβολικά όμως μπορείς να κάνεις τέστ ανοησίας στον ενδιαφερόμενο υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πιστεύεις , οι απαντήσεις του θα σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις αξιολόγηση. Αλλά μπορεί παράλληλα αναφέροντας κάποιες αλήθειες σου να δείς αν υπάρχει θεραπεία.
Πάργαλης
04.02.2015, 05:02:17

Ανώνυμος 32186 έγραψε...
Πρός τον Θεσσαλονικιό
(2)
Επιπρόσθετα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ότι συμβαίνει με την νεολαία σήμερα ακριβώς το ίδιο συνέβαινε πάντα με την εκάστοτε νεολαία αυτό πρέπει να το αντιληφθείς σε βάθος. Απλά η κάθε νέα γενια θεωρεί τον εαυτό της πιό μάγκα ενώ αυτό δεν ισχύει παρά το γεγονός ότι διαρκώς η κάθε νέα γενιά αναφέρεται σχεδόν πάντα σε μιά πιό σύγχρονη επιστημονικά εποχή. Όμως άλλο πράγμα η εποχή και άλλο ο άνθρωπος. Σημαντική θεωρουσαν την γενια του 20αιώνα τώρα του 21ου και αύριο του 22ου.
Η ζωή δεν είναι όπως σου καθίσει αλλά το τι κάνεις εσύ για αυτήν. Η κοινωνία δεν σταματα να λειτουργεί είναι εθνοχριστιανικός βόθρος αν σήμερα είναι έντονη η δυσοσμία αύριο θα υποχωρήσει φαινομενικά (ήδη βγήκε ο Τσίπρας και είναι βέβαιο ότι οι ρωμιοί, δεξιοί και αριστεροί, τον βλέπουν σαν θεό άντε και μερικοί να το παίζουν Θωμάδες(κατά την χριστιανική ορολογία) και φυσικά και οι εχθροί του θεού. (Θεός χωρίς διάβολο δεν μπορεί να υπάρξει).Βεβαίως εσυ αυτοτελώς θα πρέπει να κατανοείς ότι όποιος και να είναι αυτός που παίζει τον "παππα" μαζί με τους τσιλιαδόρους του, το παιχνίδι θα λέγεται το ίδιο και έχει τους κανόνες του. Το να λέμε θα του αλλάξουμε τους κανόνες δεν έχει νόημα αφού στηρίζεται στην απάτη στο τέταρτο φύλλο.
Τελικά η διαφορά μεταξύ εσένα και της παλιά γενιάς ή του συνταξιούχου είναι μία και μοναδική με βάση την οποία κάποιοι κολόγεροι και φυσικά το σύστημα το παίζουν έξυπνοι απέναντί σου. Η διαφορά είναι η εμπειρία πουφυσικα δεν την έχουν και όλοι οι ηλικωμένοι και νοητικά είναι μιλιούνια γέροι που έμειναν παιδιά.
Η πείρα είναι απλό μάθημα και θα μπορούσε να διδάσκεται από φυσικής πλευράς στο σχολείο (αλλά πάντα λέγανε για το πεζοδρόμιο), εν πάση περιπτώσει το σύστημα για τα παιδιά του λαού (για τα αστόπαιδα είναι διαφορετικά) θέλει να πέφτουν στις λακκούβες. Μέσα από τα ανωτέρω μπορείς να να είσαι στην ηλικία σου 50άρης ή 60άρης. κάνοντας δε χρήση τής σημερινής κατάστασης θα δείς πόσο μαλέκες είναι στην πραγματική όμως διάσταση και όχι όπως τους βλέπουν άλλοι και το σύστημα.Είναι αυτό που λέμε να γεράσεις πρόωρα...
Για όλλα θέλει σταθερά βήματα συνεχή αυτοκριτική και στόχους εναλλακτικούς, βασικό είναι το ουδέποτε απογοήτευση η υπέρμετρη έπαρση, χαρά ή λύπη γενικότερα να αποφεύγεις τις αντιθέσεςι και να στέκεσαι μακριά είναι το ίδιο νόμισμα, μιά κορώνα μία γράμματα.
Πάργαλης
04.02.2015, 05:48:03

Ανώνυμος 32187 έγραψε...
Πρός τον Θεσσαλονικιό
(3)
Θα σε συμβούλευα να γράφεις τις απόψεις σου στα γράμματα των αναγνωστών.
Τελικά γίνομαι κουραστικός αλλά να επανέλθω στους αρχαίους από ότι φαίνεται, ο Διαγόρας ο Μήλιος ήταν χρήσιμος και ξέχασα ο Κράτης ήταν σπουδαίος άνθρωπος το πώς κατάφερε και ταίριασε με την Ιππαρχία με 40χρόνια διαφοράς και χωρίς σύνταξη ρώτα τον Βελιδόπουλο
Πάργαλης
04.02.2015, 06:26:20

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μα αυτά δεν τα λέει μόνο ο Πάγκαλος. Προφανώς όποιος βάζει χέρι στους συνταξιούχους πολυτελείας είναι φασίστας για σένα.
Καμιά μειωσούλα στις τετραψήφιες συντάξεις θα δούμε κ. Μπαρουφάκη;
Αντί να λέμε για διαπραγμάτευση και επανακαθορισμού του χρέους, γιατί να μην λέμε για επανακαθορισμό συντάξεων που αφαιμάζουν την οικονομία, αφού δίνονταν χαριστικά επί χρόνια σε ημέτερους και κομματόσκυλα;
Κρίση έχουμε, η κατάλληλη στιγμή και η καλύτερη ευκαρία για να ξεβολευτούν οι βολεμένοι.

Πάργαλη εγώ δεν αναγνωρίζω κανέναν Διαγόρα και κανέναν Κράτη. Ζω στο παρόν και πάνω στο έδαφος, όχι στα ουράνια. Αν δεν έχω τα κείμενά τους να τα μελετήσω, απλά δεν ασχολούμαι. Δεν έχουν διασωθεί τα κείμενά τους; Ε τότε πάμε παρακάτω. Αυτά τα αφήνω για αυτούς που ονειρεύονται κόκκινες μηλιές, τους ρομαντικούς εθνικιστές, τους αρχαιολάγνους και γενικά όλους τους αμπελοφιλόσοφους και αερολόγους. Επίσης η αρχαιολατρία και η αρχαιολαγνεία είναι συγκαλυμμένη γεροντοκρατία.
04.02.2015, 06:44:33

Ανώνυμος 32192 έγραψε...

1).
Ο Πάγκαλος δεν είναι μόνος του, αλοίμονο αν ήταν μόνος τους έχει στρατό πίσω του. Φασιστικό συρφετό όλόκληρο και κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι που βρήκαν προστασία και από τον αριστερό κολόγερο τής τρικομματικής.
Το θέμα δεν είναι όποιος βάζει χέρι στις συντάξεις το θέμα είναι πιός δουλεύει και παραμυθιάζει την κάθε νέα γενιά(το αυγό του φιδιού). Κάποιοι νέοι σήμερα που το τεκμαρτό είναι 5000 Ε και δεν είναι ατάλαντοι θα περιμένουν να πάρουν 4000(φτωχική συνταξη) δεν μπορεί να έρχεται το κάθε καλόπαιδι μετά από 35 χρόνια και να του πεί παίρνεις πολλά Βεβαίως είναι απολύτως θεμιτο να υπολογισθούν οι συντάξεις με βάση τους μισθούς του και τις εισφορές 82-87 και να ισχύσει για όλους ιδιωτικό και δημόσιο.(θα δείς πλάκα που θα έχουν οι δημόσιοι και τα φασιστάκια που τους υπερασπίζονται.
Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις την προσωπική μου γνώμη και τελείως να τις κόψει τις συντάξεις ουδέν πρόβλημα . θα πεινάσει ο ρωμιός και που είναι το πρόβλημα.
Αναφέρθηκες σε "μας" προφανώς εγώ δεν είμαι με τον λαό ούτε υπερασπιστής του αφού συνολικά είναι μιά σκατοδομή
Η αρχαιοελληνική μαλεκία ξεκινά από την παιδική ηλικία κάποι την συνεχίζουν μέχρι να παιθάνουν δεν μπορούμε να τους κάνουμε τίποτε. Ένας φοιτητής έβαλε τα κλάματα όταν του έθιξα τον Πυθαγόρα και είπε τι θα κάνουμε αν δεν έχουμε τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Πλάτωνα. Σίγουρα δεν φταίω εγώ για την πάθησή του.
Επικαλείσαι τον Βαρουφάκη λές και αυτός δεν είναι μία από τα ίδια . Η συλλογιστική του είναι να προστατεύσει την σκατοσύνη και το κεφάλαιο. Αν είχε ελάχιστο ανδρισμό όπως αναφέρεται ότι θα πληρώσει τους πιστωτές θα έλεγε να πληρώσει και τους πολίτες. Γενικότερα ο κάθε μαλάκας συριζαίος θα έπρεπε να δεί τι οφείλει στους πολίτες και να ξεκαθαρίσει με τους νέους τα θέματα ώστε να μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη (πράγμα ανέφικτο) καθότι η ρωμιοσύνη είναι βδελυρότητα που δεν μπορείς να της βάλεις εμπιστοσύνη.
Ο μύθος περί βολευμένων και αβόλευτων είναι διαχρονικός (όχι ότι δεν έχει κάποιες βάσεις-, όλοι οι μύθοι έχουν βάσεις) και στηρίζεται στην ανοησία. σε κάθε περίπτωση μη κολλά με τις συντάξεις πέσε στον Βαρουφάκη να τις κόψει τελείως μην παραμυθιάζεσαι ότι θα λυθεί το πρόβλημα του σκατοέδαφους που βρισκόμαστε.
04.02.2015, 14:37:14

Ανώνυμος 32193 έγραψε...
2)
Φυσικά να περικοπούν και οι δαπάνες για την υγεία. Βγαίνει τώρα ο κάθε Μ και λέει χιλιάδες προσλήψεις, ο ρωμιός έιναι φύσει αθεράπευτα άρρωστος δεν χρειάζεται Υγεία το ίδιο και Παιδεία. Ο λόγος είναι ότι τόσο η Παιδεία όσο και η Υγεία είναι φύση ανύπαρκτες στον ρωμιό και δεν διορθώνεται η κατάσταση με προσλήψεις και χρήματα.
Αλλος ένα βασικό μύθος είναι ότι έχουμε κρίση και έχει ό κόσμος (φασίστες και διάφορες απόχρώσεις) τσιμπίσει για τα καλά. Η ρωμιοσύνη πάντα ήταν σε κρίση και ο βρωμολαός της σε ακρισία, ταλαντευόμενος πάντα ανάμεσα στο πως θα προστατέψει το δέρμα του (τσέπα και τσίπα) και το Σαμάρι. Εντάξει και να δημιουργηθούν κάποιες πληγές γαϊδούρια είναι και είναι φυσιολογικό(εκ παιδείας) μετά αν χρειαστεί και λίγο θεραπείακάτι θα γίνει(Υγεία) και έτσι τσουλάει ο γάιδαρος που φαντασιώνεται ότι είναι μερσεντές.
Ο αείμνηστος Βάρναλης είχε προσδιορίσει σε δυσκολότερες εποχές τον κυρ Μέντη. Κάπου έχω γράψει ολόκληρη μελέτη για το γαιδούρι το ζώο των εβραίων αλλά και στην Ελέυθερη Έρευνα νομίζω υπάρχει κάτι για αυτό.
Για τα πρόβατα βέβαια έχω γράψει αν και υπάρχει πολούσια βιβλιογραφία.
Για αυτό που σκέπτομαι να γράψω προσεχώς και έχω πάρει αρκετές ιδέες είναι για την αλεπού που περιμένει να πέσουν τα του Κριαριου.
Πάργαλης
04.02.2015, 15:33:35

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Κάποιοι νέοι σήμερα που το τεκμαρτό είναι 5000 Ε και δεν είναι ατάλαντοι θα περιμένουν να πάρουν 4000(φτωχική συνταξη) δεν μπορεί να έρχεται το κάθε καλόπαιδι μετά από 35 χρόνια και να του πεί παίρνεις πολλά"

Βεβαίως και μπορεί. Η οικονομία τη μία ανεβαίνει και την άλλη κατεβαίνει. Άρα σε καλούς καιρούς οι επενδύσεις αυγατίζουν και παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και σε κακούς το χρήμα χάνει την αξία του, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την αξία της γης. Άρα το ίδιο συμβαίνει και με τις συντάξεις. Καμία, μα καμία, ασφαλιστική επένδυση δεν μπορεί να εξασφαλίσει 100% ότι θα πάρεις κάποτε τα λεφτά σου πίσω, αφού όταν θα πάρεις την σύνταξη, μπορεί να μην υπάρχει καν οικονομία, κανένας δεν στο εγγυάται αυτό. Άρα αυτός που παίρνει σήμερα 5.000 ευρώ μπορεί να μην πάρει ποτέ σύνταξη, ειδικά αν δεν εξυγιανθεί το ασφαλιστικό ταμείο.
Γιατί να παίρνει το κράτος δάνεια για να γεμίζει τις τσέπες των γερόντιων; Κρίση έχουμε, κόβεις από παντού στην κρίση, όχι μόνο από τα κορόιδα τους νέους. Κόβεις και από τα γερόντια. Ποιοι ροκάνισαν τα λεφτά των ταμείων, οι νέοι; Ποιοι έκαναν πάρτι με παροχές προερχόμενες από δάνεια που πήραν για να τα κάνουν υποτίθεται υποδομές, οι νέοι; Σφάξε, Τόμσεν, σφάξε! Έχει ακόμα πολύ λίπος. Βέβαια η δικαιολογία είναι και εδώ έτοιμη: ό,τι έκαναν το έκαναν για το καλό των παιδιών τους. Μανία ο νεοέλληνας με τα παιδιά του. Η αγάπη του τα στραγγαλίζει. Αυτό δεν είναι αγάπη. Η πολλή αγάπη φτάνει στο άλλο άκρο και γίνεται μίσος και μανία για έλεγχο. Είναι "αγάπη" επί ανταλλάγματος. Ο ρωμιός έμαθε να επιβιώνει με κουτοπονηριά, αυτά ξέρει, αυτά κάνει.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12518

Ο νεοέλληνας δεν ξέρει από πολιτική. Τι λέει ο Λεβέντης στο πεντάλεπτο 39:50-44:50 και πως αντιδράει το σκυλολόι που τον περιτριγυρίζει:
http://www.youtube.com/watch?v=yFT4dwds_b4
04.02.2015, 19:10:38

Ανώνυμος 32196 έγραψε...
Η υπόθεση της Ρολίνας είναι λίγο άγνωστη.Τότε η μαλεκία άγκιζε την κρεμάλα και όλοι οι ρωμιοί ζηταγαν κρεμάλα.
Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Δεν τίθεται θέμα αυγατίσματος αφού μιλάμαι ότι όλα γίνονται στο 60% του καταβληθέντος κεφαλαίου. Βέβαια σίγουρα μόνο ανόητος ρωμιός μπορεί να θεωρήσει ότι δεν πρέπει να πάρεις το κεφάλαιό σου.Είναι εγκυημένο (όχι βεβαια στην ανόητη ρωμιοσύνη επειδή το 99% είναι ανόητοι). Αλλά και στην βρωμιοσύνη δεν μπορεί να πεί δεν σου το δίνω .
Μόνο με το χρήση των εννοιών περί συνέχειας τους έθνους και με την στήριξη πάσης φύσεως φασιστοειδών επιβιώνουν αυτά που γίνονται στην ρωμιοσύνη(ξεπερνά το χουνοφασιστικό στοιχείο το 90% είναι και μετρημένο πολλάκις). Με αλλυλεγγύη για τη οποία σίγουρα θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για το αν κάποιος θέλει να είναι αλλυλέγκυος στην μαλεκία.
Ομαδικά βέβαια οι υποτιθέμενοι ρωμιοί πολιτικοί είναι συγχορδία στην μαλάκυνση.
Ο ρωμιός δημοκράτης. Αστείο. Βελιδόπουλε είναι αρκετά δύσκολο να ξεφύγει κάποιος από τον φασισμό και η θεραπεία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάρτο και διαφορετικά ό Ρήγας στο σύνταγμά του έλεγε αν και ένας πολίτης αδικείται .....δεν υπάρχει αλλη εκδοχή παίρνεις το όπλο... αλλά εδω΄τι να πάρει κάποιος, να σκοτώνει αρουραίους... . έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτα.
Οπότε σωστά σκέφτομαι δεν δεν πρεπει να σχετιζόμαστε με την βρωμιά.
Α μήπως σχετίζεσαι με τους φασίστες του ΚΚΕ που λένε ότι έχουμε όλοι τις ίδεις ανάγκες . δεν μπορεί να έχουμε τις ίδιες ανάγκες και ούτε την ίδια φιλοσοφία. το 95% έχει την ισχυρή θέληση να πηδιέται δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε.
Επιμένεις στην κρίση, αν νομίζεις ότι υπάρχει κρίση είναι δικό σου θέμα εγώ δεν βλέπω κρίση μόνο υπέρμετρη ανοησία την οποία μάλιστα την δηλώνουν έμμεσα και οι πολιτικοί μεταξύ τους, επιρρίπτοντα τις ευθύνες στους προηγούμενους.
Είπαμε ας κόψουν τις συντάξεις είναι μια μέθοδος να προβληματιστεί ο ρωμιός αν είναι ανόητος. Το συμπέρασμα που καί τότε θα βγάλει ο ρωμιός είναι ότι δεν είναι ανόητος γιατί το το είπε ο Πάγκαλος και ο Πανπούσης.
Κάποιος πλάκωσε τον αδερφό του πρόσφατα διότι τού είπε ότι η γυναίκα του πηδιέται. Του είπε ότι πήγε και την ρώτησε και του είπε ότι είναι ψέμματα, άρα ο αδερφός ήταν ψεύτης και έπρεπε να φάει ξύλο....
Τα έχει η ζωή του ρωμιού όλα έχει και τούς Λεβέντες της (βλ ΕΕ περί λεβέντηδων)Κάθε πρωθυπουργός δηλώνει ότι είναι χώρα διεφθαρμένη και ο ρωμιός θεωρεί τον εαυτό του αδιάφθορο. Σίγουρο είναι ότι όποιος ψηφίζει είναι ή ανόητος ή διεφθαρμένος-το ίδιο είναι).
Πάργαλης
04.02.2015, 19:35:35

Ανώνυμος 32197 έγραψε...
"Άρα σε καλούς καιρούς οι επενδύσεις αυγατίζουν και παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και σε κακούς το χρήμα χάνει την αξία του, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την αξία της γης."
Εξήγησα ότι το κεφάλαιο δεν σχετίζεται με αξία είναι κεφάλαιο. Τι αξία έχει είναι άλλο ζήτημα.
Αν χάνει την αξία είναι άλλο ζήτημα Το δίνεις και τι θα το κάνει ο άλλος είναι άλλο θέμα. Αν δεν ήμασταν στην ευρώπη τώρα θα είχαμε πάφλα-τσίγκο. βεβαίως αν θα έπρεπε(που ποτέ δεν θα έπρεπε πλήν από τα λαμόγια δικαστές και αξιωματούχους) να γίνουν περικοπές θα έπρεπε να είναι αναλογικές . Δηλαδή αν εγώ λέει ο ρωμιός ότι θα πρέπει να πάρω 1500 ευρώ ο ρωμιός αυτός θα πρέπει να πάρει 100 ώστε να μου περισσεύονυν να πληρώνων κάποιον να τον μαστιγώνει σε ημερήσια βάση και πλήρες οκτάωρο. Ε ρε που θα γίνω και φασίστας. η αλλήθεια είναι ότι δεν έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια στα ζώα αν και λένε ότι πρέπεινα τα αγαπάμε . Το πιστεύω αυτό αρκεί να μην μας βλάπτουν και αυτό γίνεται μόνον κρατώντας απόστση ασφαλείας και όχι μόνο διότι ο ρωμιός έχει πολλές ζωωδιακές μεταλάξεις καθότι δίνει και μεγάλη βάση σε αυτά όταν κάτι δεν του πάει καλά.Δεν ε΄χουμε μόνον το είπε ο Αυτιάς έχουμε και το είπε η Πατέρα...
Βέβαι ίσως να γνωρίζεις αν έπεσαν μέσα οι αστρολόγοι του ρωμιού στις εκλογές.
04.02.2015, 20:29:50

Ανώνυμος 32198 έγραψε...
Άρα σε καλούς καιρούς οι επενδύσεις αυγατίζουν και παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και σε κακούς το χρήμα χάνει την αξία του, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την αξία της γης."
Εξήγησα ότι το κεφάλαιο δεν σχετίζεται με αξία είναι κεφάλαιο. Τι αξία έχει είναι άλλο ζήτημα.
Αν χάνει την αξία είναι άλλο ζήτημα Το δίνεις και τι θα το κάνει ο άλλος είναι άλλο θέμα. Αν δεν ήμασταν στην ευρώπη τώρα θα είχαμε πάφλα-τσίγκο. βεβαίως αν θα έπρεπε(που ποτέ δεν θα έπρεπε πλήν από τα λαμόγια δικαστές και αξιωματούχους) να γίνουν περικοπές θα έπρεπε να είναι αναλογικές . Δηλαδή αν εγώ λέει ο ρωμιός ότι θα πρέπει να πάρω 1500 ευρώ ο ρωμιός αυτός θα πρέπει να πάρει 100 ώστε να μου περισσεύονυν να πληρώνων κάποιον να τον μαστιγώνει σε ημερήσια βάση και πλήρες οκτάωρο. Ε ρε που θα γίνω και φασίστας. η αλλήθεια είναι ότι δεν έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια στα ζώα αν και λένε ότι πρέπεινα τα αγαπάμε . Το πιστεύω αυτό αρκεί να μην μας βλάπτουν και αυτό γίνεται μόνον κρατώντας απόστση ασφαλείας και όχι μόνο διότι ο ρωμιός έχει πολλές ζωωδιακές μεταλάξεις καθότι δίνει και μεγάλη βάση σε αυτά όταν κάτι δεν του πάει καλά.Δεν ε΄χουμε μόνον το είπε ο Αυτιάς έχουμε και το είπε η Πατέρα...
Βέβαι ίσως να γνωρίζεις αν έπεσαν μέσα οι αστρολόγοι του ρωμιού στις εκλογές
Πάργαλης
04.02.2015, 21:33:18

Ανώνυμος 35276 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=vBJ8Gld_kTw
15:24: "Υπάρχει πολύ λίπος και πολύ ασωτεία"

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ 19 07 2015
https://www.youtube.com/watch?v=o8-iahEGQPM

22.08.2015, 06:07:32


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

2+5=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...