Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΜΒΟΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ
ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ


Ο Δούρειος Ίππος της ανθρώπινης υγείας

Παρενέργειες, βλάβες
και θάνατοι από το εμβόλιο Gardasil


Έγραψε στις 02.06.2009 ο/η: Μαυρομμάτης Βασίλειος

Επιστροφή

Το Gardasil, το εμβόλιο του ιού των κονδυλωμάτων (HPV) της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, που χορηγείται με ένδειξη την υποτιθέμενη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χορηγείται ήδη στην Αμερική απΆ  τις 29 Ιουνίου του 2006. Έως το τέλος του 2006 το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δέχτηκε τουλάχιστον 385 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για το Gardasil. Στο 66% των περιπτώσεων, δηλαδή σε 253 περιπτώσεις, χρειάσθηκε περαιτέρω διακομιδή σε ιατρείο ή νοσοκομείο. Το Gardasil παρουσίασε παρενέργειες και σε εθελόντριες από αυτές, που έτυχε να γεννήσουν έπειτα από τον εμβολιασμό τους με το εν λόγω σκεύασμα. Τα παιδιά αυτά παρουσίασαν γενετικές ανωμαλίες. Σύμφωνα με τo VAERS, το Gardasil μεταξύ των παρενεργειών προκαλεί και οστεοπόρωση στα μικρά παιδιά λόγω και του αλουμινίου που περιέχει.

    

Φυσικά, δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο, που ξαφνικά δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο «θαυματουργό» νέο εμβόλιο Gardasil της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, η οποία βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας λόγω των θανατηφόρων παρενεργειών ενός προηγούμενου φαρμάκου της, του αναλγητικού Vioxx.


Ο Χάρος (Φαρμακοβιομηχανία Μerck) βγήκε παγανιά.

Οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό περιλαμβάνουν ζαλάδες, πυρετό, εξανθήματα, πρηξίματα, κνησμό, μούδιασμα, λιποθυμίες, εμετούς, κεφαλαλγία, μυαλγία, άσθμα, γαστρεντερίτιδα, σπασμούς, παραισθήσεις, απώλεια συνείδησης, αρθροπάθεια, επιληψία, οστεοπόρωση και το σύνδρομο Guillain-Barre, που δημιουργεί βαριές βλάβες στο Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) και στο Περιφερικό, επιφέροντας παράλυση ακόμα και θάνατο.

    

Φυσικά, αυτές είναι οι άμεσες παρενέργειες του Gardasil, για τις μακροπρόθεσμες όμως, ποιός θα μας πληροφορήσει; Αν σκεφτούμε, ότι οι παρενέργειες των εμβολίων μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 30 έτη μετά την χορήγησή τους, σύμφωνα με την γνώμη του ειδικού για τα εμβόλια Γερμανού παθολόγου και πνευμονολόγου διδάκτορα πολλών Πανεπιστημίων της χώρας του, δρ. Γκέραντ Μπούκβαλντ, που αναφέρει στο βιβλίο του, για τους εμβολιασμούς: «Σε κάθε εμβολιασμό εισάγεται σΆ ένα μικρό παιδί ένα πολλαπλάσιο παθογόνων οργανισμών από εκείνους, που θα ελάμβανε σε μία πραγματική μολυσματική νόσο». («Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμένη στον φόβο» σελ.29)

 
Εμβολιασμοί: Πρόκειται τελικά για μία συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας; (Βλ. «Εμβολιασμοί: Ωφελούν ή βλάπτουν;»)

    


Ποιοί είναι οι πολλαπλάσιοι παθογόνοι αυτοί οργανισμοί; «Σήμερα η Φαρμακευτική βιομηχανία ισχυρίζεται, ότι δεν χρειάζονται –ίσως σπάνια μόνο– ζώα για την παραγωγή εμβολίων, ότι κατέχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιούν καλλιέργειες σε ανθρώπινα κύτταρα Hela ή HDC, που είναι η συντομογραφία του όρου “ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα” – Human Diploid Cells. Όμως πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα, που όμως, δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Η ονομασία Hela προέρχεται απΆ τα αρχικά του ονόματος Henrietta Lacks μιας Αμερικανίδας, απΆ την οποία προέρχονται αυτά τα καρκινογόνα κύτταρα. Επίσης, γίνεται λόγος για κυτταρικές γραμμές ή σειρές πάντα για νΆ αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα. Η Φαρμακευτική βιομηχανία δεν δείχνει να ανησυχεί για έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ της χρήσης καρκινικών κυττάρων για την παρασκευή εμβολίων και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα παιδιά» (σελ. 30). Εκτός απΆ αυτά που αναφέρει ο Μπούκβαλντ έχει πλέον εργαστηριακά αποδειχθεί, ότι τα εμβόλια περιέχουν και υδράργυρο!

    

Δηλαδή τι είδους κυκλώνας πρόκειται να ξεσπάσει και πότε χρονικά θα συμβεί στους οργανισμούς των «θυμάτων» του Gardasil, που δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει παρενέργειες, αν συνυπολογίσουμε τους παράγοντες, που αναφέρει ο Μπούκβαλντ με τον υδράργυρο, το αλουμίνιο και τον εξασθενημένο ιό που περιέχονται στο Gardasil;

Από τι τελικά προσπαθούν να μας σώσουν οι εμβολιασμοί;

Μήπως απΆ την υγεία μας;Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής: Ποιος θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί εάν ήξερε για όλα αυτά τα σκοτεινά πράγματα, ή ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να υποστεί όλες αυτές τις βλάβες άμεσα ή μακροπρόθεσμα, ή ακόμα και να πεθάνει; Κανείς…


Κι ενώ παρά ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έχει κατιούσα πορεία, οι εμβολιασμοί με το Gardasil έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο μαζικός εμβολιασμός ως ένα επί πλέον προληπτικό μέτρο είναι ένα επικίνδυνο πείραμα, που δεν έχει καμία βάσιμη ιατρική αιτιολογία. Τα αποτελέσματα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο Gardasil στην πραγματικότητα είναι απρόβλεπτα, διότι: Το εμβόλιο δεν καλύπτει όλους τους επικίνδυνους τύπους του HPV και δεν είναι ακόμα τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι οι τύποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Επομένως και το Gardasil ίσως δεν έχει καμία σχέση με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας! Ο μαζικός εμβολιασμός επίσης, ενέχει τον κίνδυνο να επικρατήσουν οι τύποι του ιού, που δεν υπάρχουν στο εμβόλιο, ή να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη των τύπων που μάχεται το εμβόλιο.

   

Οι κλινικές δοκιμές της Merck για το εμβόλιο διήρκησαν 2-4 χρόνια. Η Εταιρεία αναφέρει, ότι δεν γνωρίζει για πόσα χρόνια παρέχει ανοσία το πλήρες αρχικό σχήμα του εμβολιασμού. Πολλές γυναίκες εμβολιάζονται για τύπους του HPV, των οποίων είναι ήδη φορείς. Ο HPV 16 για παράδειγμα, είναι από τους συχνότερους τύπους που εμφανίζεται στον γυναικείο πληθυσμό. Τα εμβόλια βέβαια δεν θεραπεύουν προϋπάρχουσες λοιμώξεις, αλλά μάλλον τις επιδεινώνουν. Περιστατικά HPV λοίμωξης, δυσπλασίας τραχήλου και κονδυλωμάτων μετά την χορήγηση του Gardasil έχουν ήδη αναφερθεί στο VAERS ως παρενέργειες.

Στην Αμερική ήδη προσπαθούν να επιβάλλουν την υποχρεωτική χορήγηση του εμβολίου σε κορίτσια και αγόρια (!) ηλικίας 9-15 ετών, προκειμένου να γίνουν δεκτά στο σχολείο. Σε αγόρια προσπαθούν να «πουλήσουν» και σε άλλες χώρες το εν λόγω εμβόλιο!

    

Στην Αυστραλία ο εμβολιασμός με το Gardasil καθιερώθηκε υποχρεωτικά απΆ την 1η Απριλίου του 2009 (σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα!). Έκτοτε πολλές είναι οι περιπτώσεις έντονων παρενεργειών, επιληψίας και παραλύσεων στη χώρα των καγκουρώ. Τα επίσημα στοιχεία, που έχουν δοθεί για 26 νεαρές γυναίκες, που έχουν παρουσιάσει παρενέργειες απΆ το εμβόλιο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν πολλά sites, που αναφέρουν για εκατοντάδες θύματα του εμβολίου.

    

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) εξέτασε τα διαθέσιμα δεδομένα για τα δύο περιστατικά επιληπτικών επεισοδίων με μυοκλονίες (επαναλαμβανόμενες και παρατεταμένες κρίσεις και απώλεια συνείδησης), που αναφέρθηκαν για δύο κορίτσια, τα οποία εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας Gardasil στην Ισπανία.

    

Στη Μ. Βρεταννία η δημοσιοποίηση της ιστορίας της 13χρονης J.T., που είναι ολοκληρωτικά παράλυτη από τις παρενέργειες του εμβολίου, έχει προκαλέσει σάλο. 

    

Στην χώρα μας «οι ειδικοί» είπαν, ότι θα εντάξουν το Gardasil σύντομα στο πλαίσιο των υποχρεωτικών παιδικών εμβολιασμών.


Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα του φαρμάκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισμούς του από το 1990 επιτρέποντας στις Φαρμακοβιομηχανίες να πληρώνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί μακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ, για να εξασφαλίσουν το προνόμιο της έγκρισης. Παράδειγμα αποτελεί το προηγούμενο αναλγητικό φάρμακο της Merc, το Vioxx, το οποίο πήρε έγκριση και αργότερα αποδείχθηκε, ότι συνδέθηκε με 27.785 θανάτους λόγω καρδιακών επιπλοκών.


Η Φαρμακοβιομηχανία Merck, που παράγει το συγκεκριμένο εμβόλιο επισημαίνει, ότι το φάρμακο παραμένει ενεργό για 3,5 χρόνια και έπειτα χρειάζεται νέα επιπλέον δόση. Και το απλό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί καίγονται να κάνουν το εμβόλιο στα κοριτσάκια και στα αγοράκια (!) από 9 ετών, εφΆ όσον ο «κακός» ιός HPV μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής και φυσικά μόνο χωρίς προφυλάξεις;

    

Απλά, η Φαρμακοβιομηχανία Merck υπολογίζεται, ότι θα εισπράξει περίπου 3 δις δολάρια (1,5 έχει εισπράξει ήδη) από τις πωλήσεις του νέου αυτού εμβολίου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω απόσυρσης του επικερδούς Vioxx και υπό του βάρους των 11.000 περίπου μηνύσεων, που εκκρεμούν απΆ τους συγγενείς των θυμάτων του Vioxx.

Συγκοπή ονομάζεται η παροδική απώλεια της συνείδησης λόγω γενικευμένης εγκεφαλικής ισχαιμίας. Το ιατρικό κατεστημένο έχει χαρακτηρίσει τα συγκοπικά επεισόδια, που συμβαίνουν μετά από εμβολιασμούς ως ακίνδυνα (!), όμως στην περίπτωση του Gardasil κάποια συνοδεύονται και από άλλα νευρολογικά συμπτώματα ανάμεσά τους παραλύσεις και επιληψίες.

    

Ένα κορίτσι στις Η.Π.Α. δεκατεσσάρων ετών, αφού εμβολιάσθηκε και ο γιατρός βγήκε από την αίθουσα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από τον πάγκο, που καθόταν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στη μύτη. Ένα άλλο κορίτσι της ίδιας ηλικίας παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο σημείο της ένεσης, λιποθύμησε και έπεσε από το εξεταστικό κρεβάτι. Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα επανάκτησε τις αισθήσεις του και εμφάνισε πονοκέφαλο, εμετό, διαταραχή όρασης και πρόβλημα ομιλίας. Τελικά κατέληξε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Επίσης ένα κορίτσι δεκατριών ετών, αφού εμβολιάσθηκε για HPV και ηπατίτιδα Α και βγήκε στο διάδρομο, λιποθύμησε και παρουσίασε τονικούς - κλονικούς σπασμούς για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι σπασμοί αυτοί είναι συνήθως τα πρώιμα στάδια κρίσεων επιληψίας.


Σήμερα, το δημοσιογραφικό κατεστημένο σε συνεννόηση με το ιατρικό κατεστημένο, κρύβουν επιμελώς απΆ τον κόσμο τους σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία που παρουσιάζει το Gardasil. Αντιθέτως το εμβόλιο προπαγανδίζεται ως το «θαύμα» της σύγχρονης Ιατρικής, που θα σώσει τις γυναίκες (αλλά και τους άντρες!) του πλανήτη από τον θανατηφόρο καρκίνο της μήτρας. Η παραπληροφόρηση αυτή και η διασπορά του τρόμου για τον δήθεν κίνδυνο του καρκίνου της μήτρας, δημιουργεί τον απαιτούμενο πανικό, όπου και καθιστά την επιλογή του εμβολιασμού ως μονόδρομο.

   

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί κατά τους τελευταίους μήνες από το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Εμβολιασμούς της Αμερικής (NVIC) κατόπιν «ειδικής» επεξεργασίας των αναφορών του VAERS. Όμως, σύμφωνα με σοβαρές εκτιμήσεις υπάρχουν πληροφορίες, ότι μόνο το 4% των ιατρών στις Η.Π.Α. (γιατί άραγε;) αναφέρουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες στο VAERS. Δηλαδή, ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών μετά την χορήγηση του Gardasil μπορεί να ανέρχεται και σε πολλές χιλιάδες θυμάτων! ΑντΆ αυτών των τραγικών αριθμών θυμάτων του Gardasil, τα Μ.Μ.Ε. παγκοσμίως «πουλάνε» στις μάζες την ανύπαρκτη γρίππη των χοίρων! (Διαβάστε στην "Ελεύθερη Έρευνα": «Από την απάτη της γρίππης των πτηνών, στην απάτη της γρίππης των χοίρων» και «Η γρίππη του ψεύδους και ο χορός των δισεκατομμυρίων...»


Σήμερα δεν ζούμε σε κοινωνία, όπου η γνώση και η αλήθεια κυκλοφορούν ελεύθερα, το δε δικαίωμα επιλογής σε θέματα υγείας δείχνει αβέβαιο, αφού άλλοι αποφασίζουν πλέον για εμάς (για το καλό μου… που λέει και το γνωστό τραγούδι).


Μήπως τελικά τα οράματα των Φαρμακοβιομηχανιών για την «βελτίωση» της ανθρώπινης υγείας μέσω αυθαιρέτων παρεμβάσεων στο γενετικό υλικό με αποτέλεσμα τις μεταλλάξεις, έχουν ως σκοπό ή και πρότυπό τους το γνωστό σε όλους μας κινηματογραφικό τέρας Frankenstein;

Το μέλλον αβέβαιο!

  Το μέλλον μας επιφυλάσσει κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, μάλλον πολύ χειρότερες. Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών βρίσκονται αυτή την στιγμή εμβόλια τύπου D.N.A., όπως αποκαλούνται, αποτελούμενα από απλό κυκλικό D.N.A. πλάσμα, στο οποίο έχουν εισαχθεί το γονίδιο, που κωδικοποιεί για το επιλεχθέν αντιγόνο και ένας εκκινητής για την έκφραση του γονιδίου στα ευκαρυωτικά κύτταρα. Με απλά λόγια ετοιμάζεται ένα πείραμα εμβολιασμού με γενετικές παρεμβάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, διότι τα νέα αυτά «θαύματα» των Φαρμακοβιομηχανιών, θα μπορούν να επεμβαίνουν και να τροποποιούν το γενετικό υλικό των ανθρώπων. Δηλαδή οι «ειδικοί» μιλάνε καθαρά πλέον για γενετικές μεταλλάξεις μέσω εμβολιασμών…

    

Με βάση τον εκτροχιασμό της ανθρώπινης υγείας μέσω των χημικών φαρμάκων και των εμβολιασμών, που εισάγονται απρόσκοπτα και σε τεράστιες ποσότητες στα ζώα, στα φυτά και στους ανθρώπους (με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο), αλλά και των μεταλλάξεων, που μεθοδεύονται και ήδη γίνονται σε πολλά είδη, η υπόθεση υγεία στο εγγύς μέλλον θΆ αποτελεί για όλα τα είδη και κυρίως για τον άνθρωπο, πολύ μακρυνό παρελθόν... 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29441 έγραψε...
Οι φαρμακευτικές πολυεθνικές όπως Merck, Pfizer, Novartis, Bayer και άλλες τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος που θα έχουν μετά την επένδυση που θα κάνουν. Στον καπιταλισμό που ζούμε οι εταιρίες, δηλαδή οι μάνατζερ και οι μεγαλομέτοχοι, κοιτάζουν να παράγουν έναν προιόν που θα πουλάει στις μάζες όσο γίνεται περισσότερο για να βγάλουν κέρδος. Το αν αυτό το προιόν είναι κόκα-κόλα, ipad, εμβόλια ή όπλα μαζικής καταστροφής αυτό δεν έχει σημασία στα πλαίσια του καπιταλισμού.
Το λάθος που γίνεται είναι ότι το άρθρο καταφέρεται κατά των εμβολίων θεωρώντας ότι αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!
Ας πάρουμε για παράδειγμα το εμβόλιο της ευλογιάς:

"Η ευλογιά πιστεύεται ότι άρχισε να προσβάλλει τον άνθρωπο περίπου το 10.000 π.Χ..[5] Η ασθένεια προκαλούσε το θάνατο σε περίπου 400.000 Ευρωπαίους κάθε χρόνο κατά το 18ο αιώνα (ανάμεσα στους οποίους πέντε εν ενεργεία μονάρχες) και ήταν υπεύθυνη για το ένα τρίτο του συνόλου των τυφλώσεων.[2] Ένα ποσοστό ανάμεσα στο 20-60% όσων προσβάλλονταν -και πάνω από το 80% των παιδιών- πέθαιναν.[6] Η ευλογιά ήταν επίσης υπεύθυνη για την κατάρρευση του πολιτισμού των Ίνκας καθώς και της αποδυνάμωσης της αυτοκρατορίας των Αζτέκων, όπως και για το θάνατο ενός πολύ μεγάλου αριθμού ιθαγενών της βόρειας Αμερικής. Ο αριθμός των θυμάτων ήταν τεράστιος και η εξάπλωση της ευλογιάς ταχύτατη γιατί η ασθένεια ήταν άγνωστη στην αμερικανική ήπειρο· την έφεραν εκεί οι Ισπανοί κονκισταδόρες.

Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα υπολογίζεται ότι η ευλογιά προκάλεσε 300-500 εκατομμύρια θανάτους.[7][8][9] Στις αρχές της δεκαετίας του '50 υπολογίζεται ότι εμφανίζονταν περίπου 50 εκατομμύρια περιστατικά κάθε χρόνο παγκοσμίως.[10] Το 1967 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε ότι εκείνη τη χρονιά 15 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια και 2 εκατομμύρια πέθαναν.[10] Μετά από επιτυχημένα προγράμματα εμβολιασμού κατά τη διάρκεια των 19ου και 20ού αιώνα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την εξάλειψη της ευλογιάς το 1980. Μέχρι σήμερα, η ευλογιά είναι η μοναδική νόσος του ανθρώπου που έχει εξαλειφθεί πλήρως."

http://el.wikipedia.org/wiki//Ευλογιά

I.Bielidopoulos
09.08.2014, 04:55:34

Ανώνυμος 29663 έγραψε...
Αρκετές ανακρίβειες ως συνήθως σε τέτοιου είδους θέματα.
Για το εμβόλιο Gardasil που δεν περιέχει υδράργυρο ή thiomersal, ούτε ζωντανούς ή νεκρούς ιούς και τις προσπάθειες (lobbying) της Merck να το επιβάλλει στις ΗΠΑ ως υποχρεωτικό:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gardasil

Για το vioxx και τις συνέπειές του:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rofecoxib

Και το thiomersal:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy

Για το δε μέλλον αυτό που αναφέρεται στο τέλος του κειμένου καλείται γονιδιακή θεραπεία.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_therapy

I.Bielidopoulos
13.09.2014, 11:01:45

Ανώνυμος 31785 έγραψε...
Πολυ ψεκασμα.
15.01.2015, 12:38:07

Ανώνυμος 31898 έγραψε...
Θα αναφερθω με προσωπικη εμπειρια {αναφορα στις αμερικανιδουλες που εκαναν εμβολια και ειχαν αμεσες παρενεργειες (συμφωνα με τον αρθρογραφο)}: Ειχα παει να δω συγγενικο μου προσωπο που νοσηλευοταν σε μοναδα για καρδιοπαθεις. Διπλα του νοσηλευοταν ενας ανδρας γυρω στα 45. Του συγκεκριμενου ασθενη προσπαθουσε να του παρει αιμα ο γιατρος. Την ωρα της αιμοληψιας ο ασθενης ξαφνικα αρχισε να ιδρωνει, το μονιτορ «κοκκινησε», οι σφυξεις του εδειχναν 42 και ειχε πιεση κατω απο το 8.
Συμπερασμα: οι αιμοληψιες βλαπτουν.
lol
16.01.2015, 10:47:52

Ανώνυμος 39164 έγραψε...

Στην Κίνα η πρώτη κλινική δοκιμή του επαναστατικού CRISPR
Η τεχνική που επιτρέπει γονιδιακές παρεμβάσεις ακριβείας θα δοκιμαστεί σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=817106

28.07.2016, 14:57:06

Ανώνυμος 39534 έγραψε...
http://ellinikahoaxes.gr/2016/08/10/ta-praktika-tis-protis-dikis-gia-eidisi-hoax/
10.08.2016, 20:39:30

Bielidopoulos έγραψε...

Καταρρίπτεται: ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Εξαφάνισαν έρευνα που ξεμπροστιάζει τα εμβόλια που δίνουν στα παιδιά μας
http://ellinikahoaxes.gr/2016/12/08/frontiers-in-public-health-debunked/

Ήταν ο Ιπποκράτης πρόδρομος των σύγχρονων νεο-γκουρού συνταγολόγων της ευτυχίας;
http://ellinikahoaxes.gr/2016/11/23/ippokratis/

13.12.2016, 13:05:24


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...