Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Η ΓΡΙΠΠΗ
ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ
ΤΩΝ ΔΙΣ-
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ...


Η εξέλιξη του φιάσκου
της «γρίππης των χοίρων»


Έγραψε στις 18.05.2009 ο/η: Μαυρομμάτης Βασίλειος

Επιστροφή

 

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο παγκόσμιος απολογισμός από τη νέα γρίππη A (H1N1) γρίππη των χοίρων φτάνει τους 72 νεκρούς και τους 8.451 ασθενείς σε 36 χώρες σε όλο τον κόσμο». (Το παράξενο είναι, ότι ο αριθμός των υποτιθέμενων νεκρών και ασθενών ποικίλει από ανακοίνωση σε ανακοίνωση, από κανάλι σε κανάλι και από site σε site, δημιουργώντας την πολυπόθητη σύγχυση στις μάζες.)

     «ΗΠΑ: Εμβόλιο κατά της γρίππης των χοίρων θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες, σύμφωνα με Αμερικανό ερευνητή… Αμερικανός ερευνητής που εργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά της γρίππης των χοίρων δήλωσε, ότι ελπίζει πως θα είναι έτοιμο εντός δύο ή τριών εβδομάδων για κλινικές δοκιμές σε ποντίκια στο εργαστήριο. Ο Σούρες Μιτάλ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πέρντιου της Ινδιάνα διευκρίνισε, ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για να παραχθεί εντός λίγων μηνών. "Θέλουμε να έχουμε ένα εμβόλιο σε δύο ή τρεις εβδομάδες για να αρχίσουμε τις δοκιμές σε ποντίκια", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σούρες Μιτάλ, καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου».

     «Την ίδια ώρα η Ελβετική Roche ανακοίνωσε, ότι είναι έτοιμη να στείλει 3 εκατομμύρια δόσεις του αντι-ιικού σκευάσματος Tamiflu ανά τον κόσμο, ενώ η Βρετανική φαρμακευτική εταιρεία Glaxo-Smith-Kline, που παρασκευάζει το δεύτερο φάρμακο που συνιστάται από τον Π.Ο.Υ., το Relenza, έχει χορηγήσει 100.000 στελέχη στις μεξικανικές αρχές και αναζητά τρόπους για την αύξηση της παραγωγής.».

    «Δεν είναι τυχαίο, πως προ ημερών η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε απ' το Κογκρέσο την έγκριση 1,5 δισ. δολαρίων για τη λήψη μέτρων έναντι της ασθένειας. Ούτε τυχαία είναι τα εκατομμύρια ευρώ, που δαπανήθηκαν διεθνώς για την αγορά διαγνωστικών εργαλείων της νέας «γρίππης των χοίρων», χρηματοδότησης πειραμάτων και αγοράς μελλοντικών αντιγριπικών εμβολίων. Εμβόλια, που αναμένεται να παράξουν Φαρμακοβιομηχανίες όπως οι Sanofi - Afentis, GlaxoSmithKline, Baxter International που είτε συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είτε (και...) με τον Αμερικάνικο Στρατό (όπως η Βaxter), γεμίζοντας εκ νέου τα ταμεία τους με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια».

     «Σημειώνεται, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο κατά της γρίππης των χοίρων και τα μόνα αντι-ιικά φάρμακα, που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του ιού, αφού κάποιος νοσήσει, είναι το Tamiflu και το Relenza».

  Αυτά είναι τα τελευταία νέα της Χολλυγουντιανής παραγωγής ταινίας θρίλερ, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, που παίζεται στα κανάλια των τηλεοράσεών μας με τον τίτλο: «Η γρίππη των χοίρων»! Στην παρωδία αυτή τρόμου και ψέμματος συμμετέχουν πολλοί καλοπληρωμένοι ηθοποιοί (οι κυβερνήτες των κρατών και οι «ειδικοί» ιατροί και άλλοι παρατρεχάμενοι) και εκατοντάδες χιλιάδες κομπάρσοι (ο πανικόβλητος κόσμος). Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, που θα ξεπεράσει σε κόστος, μέγεθος και πανικό κι αυτή ακόμα την περιβόητη «γρίππη των πτηνών»!

     Σε προηγούμενο άρθρο της «Ελεύθερης Έρευνας» (Από την απάτη της γρίππης των πτηνών, στην απάτη τη γρίππης των χοίρων), είδαμε το μέγεθος του ψέμματος που έχουν στήσει οι Φαρμακοβιομηχανίες εις βάρος της ανθρωπότητας, με την νέα εφεύρεση που ονομάζεται «γρίππη των χοίρων». Ας δούμε λοιπόν, πως εξελίσσεται το φιάσκο αυτό.


   

   «Ατρόμητοι» τουρίστες («ταλιμπάν» της Υγείας) καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μάσκες, βολτάροντας στα αξιοθέατα της πόλης του Μεξικού, χωρίς να έχουν καταλάβει, ότι οι ίδιοι αποτελούν αξιοθέατο. Σύμφωνα με πληροφορίες διαφόρων, που επισκέφτηκαν πρόσφατα την πόλη του Μεξικού, ουδεμία σχετική μαζική υστερία παρατηρείται στην καθημερινή ζωή του μεξικανικού λαού. Ίσως και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται συχνά απΆ τα media νΆ αποτελούν μέρος του έργου-Matrix, που παίζεται ήδη στις τηλεοράσεις μας!


Τα σενάρια συνωμοσίας

  Ο Αυστραλός ιατρός ¶ντριαν Γκιμπς, που μετείχε στην ομάδα των επιστημόνων, που δημιούργησαν το Τamiflu δήλωσε στον τύπο, ότι η εξάπλωση του υποτιθέμενου ιού της «γρίππης των χοίρων» έγινε από ανθρώπινο σφάλμα, γεγονός που το εξετάζει σοβαρά (!) ο Π.Ο.Υ. «Ο ¶ντριαν Γκιμπς δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι θα δημοσιοποιήσει έρευνα που έκανε βάσει της οποίας κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο νέος ιός είναι πιθανόν να αναπτύχθηκε κατά λάθος σε αυγά, που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να φτιάχνουν ιούς προς μελέτη ή οι Φαρμακευτικές Εταιρείες στο πλαίσιο των ερευνών τους για νέα εμβόλια και φάρμακα» (Εφημερίδα Espresso, 14/5/09, σελ. 24-25). Η ύποπτη αυτή δήλωση ενός ανθρώπου των Φαρμακοβιομηχανιών ρίχνει κι άλλο σκοτάδι για το συμβαίνει πραγματικά με την υπόθεση «γρίππη των χοίρων». «Η εξέλιξη του ιού έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον επτά με οκτώ χρόνια, οπότε είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα. Ίσως η απάντηση είναι ότι “ξέφυγε” από κάποιο εργαστήριο». Ο εν λόγω «επιστήμων» ρίχνοντας λάσπη αριστερά και δεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει τρόμο και πανικό με σκοπό την πώληση και την χρήση κυρίως των εμβολίων, αλλά και των φαρμάκων στις μάζες. Όμως η χρήση αυτή είναι, όπως θα δούμε παρακάτω, η αιτία που ενδέχεται να δημιουργήσει τον κίνδυνο επιδημίας ή ακόμη και πανδημίας.


Ο κίνδυνος από τα αποτελέσματα της μαζικής υστερίας

 Ας ξεκινήσουμε την έρευνα με ένα λογικό ερώτημα: Η εξάπλωση της υποτιθέμενης ασθένειας-πανδημίας μήπως διευρύνεται λόγω των μαζικών εμβολιασμών, που γίνονται αυτή την στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο υπό τους ήχους της μαζικής υστερίας που έχει κυριεύσει τον κόσμο, μέσα απΆ τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης Μ.Μ.Ε.; Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Ο Ιταλός παιδίατρος και ανοσιολόγος Ερνέστο Μπούργκιο στο δημοσιευμένο άρθρο του «Νόσος των πτηνών. Η ανύπαρκτη πανδημία», που δημοσίευσε στον τύπο της χώρας του το 2007 μας εξηγεί: «Αν υπάρχει μία χρονιά, που το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται για κανένα λόγο είναι ιδιαίτερα εκείνη, κατά την οποία υπάρχει φόβος πανδημίας. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο ιός Η5Ν1 -της νόσου των πτηνών, θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας, που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ επικίνδυνη, γιΆ αυτό και απαγορευτική». Τότε γιατί εμβολιάζεται μαζικά η ανθρωπότητα μέσα σΆ ένα κλίμα υστερίας και πανικού; Μήπως η μεθοδολογία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και ζημιογόνα για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με όσα μας λέει ο Ιταλός παιδίατρος;

    Αυτό συνέβη για πρώτη φορά σε πολύ μεγάλη κλίμακα το 1918 κατά την διάρκεια της επιδημίας της Ισπανικής γρίππης με τα 50 εκ. νεκρούς, τότε που η ανθρωπότητα έπεσε για πρώτη φορά θύμα των Φαρμακοβιομηχανιών. Λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία οι περισσότερες χώρες του Δυτικού κόσμου εμβολίασαν μαζικά τους πληθυσμούς τους για το ενδεχόμενο κάποιας επικίνδυνης γρίππης, που θα ξεπηδούσε απΆ τα πτηνά στον άνθρωπο ξαφνικά! Ουσιαστικά τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που νόσησαν και πέθαναν υπήρξαν θύματα των μαζικών εμβολιασμών, που υπέστησαν τότε οι άνθρωποι. Δηλαδή πέθαναν, επειδή εμβολιάστηκαν για την δήθεν προστασία τους και όχι επειδή επλήγησαν από τον ιό της Ισπανικής γρίππης, σύμφωνα με τα όσα μας λέει ο Μπούργκιο!

 

  
Ο δρ. Αρτσι Καλοκαιρινός (MBBS PhD FAPM) έγινε γνωστός για την αφοσίωσή του στην περίθαλψη των Αβοριγίνων, των αυτοχθόνων της Αυστραλίας, τις δεκαετίες του Ά60 και του Ά70. Το 2000 τιμήθηκε ως «Ο ελληνο-αυστραλός του 20ού αιώνα». Η άποψή του για τους εμβολιασμούς συμπίπτει με αυτή του ιταλού συναδέλφου του, Ερνέστο Μπούργκιο.

     Αλλά και σύμφωνα με τον γνωστό πλέον Ελληνοαυστραλό ιατρό ¶ρτσι Καλοκαιρινό οι εμβολιασμοί για την γρίππη είναι επίσης επιζήμιοι: «Το 1976 δούλευα στο βόρειο άκρο της Αυστραλίας μεταξύ Αβοριγίνων. Τότε παρατήρησα, ότι σε μία κοινότητα λίγων εκατοντάδων ανθρώπων έξι άνδρες πέθαναν ξαφνικά. Κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για το στέλεχος Victorian (του εμβόλιου της γρίππης)... Δεν ήταν όλοι ηλικιωμένοι. Ένας απΆ αυτούς ήταν εικοσάρης. Λίγες εβδομάδες αργότερα σε μια άλλη κοινότητα διαπίστωσα, ότι τα άτομα με καρδιακά προβλήματα, ή δυνητικά καρδιακά προβλήματα, ή διαβήτη, είχαν μεγάλες πιθανότητες να πεθάνουν αμέσως μόλις τους δόθηκε το εμβόλιο».


Ο πραγματικός κίνδυνος πανδημίας από τους εμβολιασμούς

  Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά, που προκαλούνται επιδημίες από εμβόλια, που υποτίθεται θα προστάτευαν τον πληθυσμό από τον οποιαδήποτε ιό. Και ούτε η πρώτη φορά που η «γρίππη των χοίρων» απειλεί την ανθρωπότητα! Το 1975 στις Η.Π.Α. επί προεδρίας Φορντ έγινε μαζικός εμβολιασμός στρατιωτών στο στρατόπεδο Φορτ Ντιξ του Νιου Τζέρσεϊ κατά του ιού της τότε «γρίππης των χοίρων», που δήθεν απειλούσε τις Η.Π.Α. Αντί προστασίας ο εμβολιασμός είχε προκαλέσει επιδημία γρίππης! Παράλληλα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, (που και τότε διαπλέκονταν με τις Φαρμακοβιομηχανίες), κατάφεραν και επέβαλλαν ένα πρόγραμμα δήθεν «προστασίας» των πολιτών, με αποτέλεσμα να εμβολιάσουν υποχρεωτικά τους πολίτες των Η.Π.Α. σε κάποιες πολιτείες που βρίσκονταν κάτω απΆ την υποτιθέμενη απειλή, γεμίζοντας τα συρτάρια των φαρμακοβιομηχάνων με εκατομμύρια δολάρια.
Τώρα η τρομοϋστερία και σε φανελάκι με υστερικιά αποβλακωμένη ξανθιά να παρακαλάει τον θεό για την σωτηρία της. Επάνω στη στάμπα αναγράφονται οι δήθεν εξαλειφθέντες απ' τον Π.Ο.Υ. ιοί Embola, S.A.R.S. κ.ά.  Και τα μυαλά στα κάγκελα...

     Ο δρ. ¶ρτσι Καλοκαιρινός είναι ο γιατρός εκείνος, που έζησε την περιπέτεια αυτή και μας την περιγράφει σε πρόσφατη δήλωσή του στα media: «Λίγους μήνες αργότερα βρισκόμουν στην Αμερική. Ο πρόεδρος Φορντ είχε ενημερωθεί από τους συμβούλους του σε ζητήματα υγείας ότι επρόκειτο να ξεσπάσει μια τεράστια επιδημία της “γρίππης των χοίρων”, και ότι αυτή θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και ότι ο μόνος τρόπος για να προληφθεί αυτή η καταστροφή ήταν να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού της Αμερικής -κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί- με ειδικό εμβόλιο».

     Η συνέχεια θυμίζει πραγματικά Χολυγουντιανή ταινία συνωμοσίας: «Έτσι παρασκευάστηκε το εμβόλιο και ξεκίνησε η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία. Ανησύχησα, επειδή το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να δοκιμαστεί σωστά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κανείς από τους αποδέκτες του εμβολίου δεν θα μπορούσε να γνωρίζει με τι ακριβώς τον εμβολίαζαν και υπήρχε πιθανότητα να πεθάνουν με αιφνίδιο θάνατο πολλοί άνθρωποι. Επιπλέον, ήταν εξαιρετικά απίθανο να ενσκήψει μια επιδημία της γρίππης των χοίρων. ΓιΆ αυτό βγήκα και μίλησα. Στην αρχή οι εφημερίδες πιάστηκαν απΆ αυτά που έλεγα και δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα με τίτλους όπως “Αυστραλός γιατρός μιλά για μαζική δολοφονία”. Μετά εμφανίστηκα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Κάθυ Κρόσμπυ. Ένας απΆ αυτούς, που έβλεπε το τηλεοπτικό πρόγραμμα ήταν κάποιος, που δεν συμπαθούσε έναν κύριο που ονομαζόταν Γκαμπίνο, το αφεντικό της Μαφίας. Ο Γκαμπίνο ήταν περίπου 70 ετών και είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Ήταν εύκολο να βάλει κάποιον να πείσει τον Γκαμπίνο να πάρει το εμβόλιο κι αυτός έπεσε αμέσως νεκρός. Οι εφημερίδες είχαν δίκιο, που έγραφαν για τη “Μαφιόζικη συνωμοσία με εμβόλιο γρίππης”. Οι άνθρωποι έπεφταν νεκροί μέσα στα κτίρια, που τους εμβολίαζαν. ¶λλοι παρέλυαν. Όλο το πρόγραμμα έφτασε σε αδιέξοδο».

    Καλοκαιρινός speaking για τον πρόεδρο–«λαμόγιο»:

     «Ο πρόεδρος Φορντ αποφάσισε να διευθετήσει γρήγορα το ζήτημα. Μπροστά σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και σήκωσε το μανίκι του για να εμβολιαστεί (σ.σ. 14.10.76). Εκείνη την εποχή εγώ ισχυρίστηκα, ότι το εμβόλιο που του έκαναν ήταν άδειο κι αυτό νομίζω ότι πραγματικά συνέβη. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Φορντ προσκάλεσε όλους τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, που παραβρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου και τους ζήτησε να μπουν στη σειρά και να εμβολιαστούν επί τόπου. Μόνο ένας άντρας προσφέρθηκε εθελοντικά και κατά σύμπτωση ήταν ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου. Όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν την πρόσκληση».


  Για την ιστορία, τα εμβόλια αυτά αποδείχτηκαν καταστροφικά και θανατηφόρα για την υγεία των Αμερικανών πολιτών και στρατιωτών προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων και τη μόνιμη παράλυση πολλών άλλων, με αποτέλεσμα την εσπευσμένη ακύρωση του προγράμματος, που στο μεταξύ είχε ακριβοπληρώσει ο Αμερικανικός λαός. Και παρά τις προσφυγές στα δικαστήρια οι πληγέντες απΆ το πείραμα δεν δικαιώθηκαν ποτέ. Τέλος στο φιάσκο αυτό προσπάθησε να δώσει ο ακόλουθος μετά το Φορντ πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζίμυ Κάρτερ μέσω έρευνας που διέταξε να γίνει. Όμως τα σκοτεινά συμφέροντα συγκάλυψαν και αυτό το γεγονός.
Οι εμβολιασμοί ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι, το πρώτο και μεγάλο βήμα στην ύπουλη δημιουργία της "επιχείρησης ασθένειας", που προωθούν εδώ και πολλά χρόνια οι Φαρμακοβιομηχανίες. Στόχος η καθιέρωση πελατών-ασθενών με κύριο σκοπό την οικονομική τους αφαίμαξη.

   Ας έρθουμε όμως στο σήμερα. Στις 7/5 ο Αμερικανός ερευνητής επιδημιολογίας, Δρ. Χένρι Μίλερ δημοσίευσε στη εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ, ότι: «η παραγωγή του εμβολίου για την γρίππη των χοίρων θα γίνει εις βάρος των συνήθων προετοιμασιών για τους ιούς της κοινής γρίππης, που σκοτώνει κάθε χρόνο στον πλανήτη περίπου 250.000 ανθρώπους». Δηλαδή μας λέει ότι η κοινή γρίππη σκοτώνει κάθε χρόνο 250 χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως. Και οι ίδιοι μιλάνε για την πανδημία της «γρίππης των χοίρων», που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 76, ή κατΆ άλλους 149 ανθρώπους σε παγκόσμια κλίαμακα! Μέσω της τρομοϋστερίας που τροφοδοτείται καθημερινά απΆ τα Μ.Μ.Ε., ελλοχεύει ο πραγματικός κίνδυνος της εξάπλωσης επιδημίας γρίππης σε όσους ανθρώπους πέσουν θύματα των μαζικών εμβολιασμών. Ένα φιάσκο που προετοιμάζουν τόσο έντεχνα οι Φαρμακοβιομηχανίες, πάντοτε με τις πλάτες των κυβερνήσεων των κρατών. Και βέβαια ένα τέτοιο πρόγραμμα θα βοηθούσε στην εκδήλωση ενός δεύτερου πιο επιθετικού κύματος γρίππης με ολέθριες συνέπειες στις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων.


Οι αντιδράσεις

 Στις 20/2/2008 στην Ινδονήσια η υπουργός Υγείας της χώρας και επιφανής καρδιολόγος δρ. Σίτι Φαντίλαχ Σουπάρι κατηγόρησε τις Η.Π.Α., ότι εμπλέκονται σε σχέδιο χρήσης των ιών της «γρίππης των πτηνών» και «της γρίππης των χοίρων», ως ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Μάλιστα, συμπεριέλαβε αυτούς τους υπαινιγμούς στο βιβλίο της καταπέλτης «Ώρα για τον κόσμο να αλλάξει - Το θεϊκό χέρι κάτω απ' τις στημένες επιδημίες», όπου περιγράφει τον αγώνα της Ινδονησίας να κατοχυρώσει δικαιώματα σε ιδιαίτερα επικίνδυνους ιούς - φιάσκο, όπως αυτός της «γρίππης των πτηνών» κα της «γρίππης των χοίρων».

     Οι κατηγορίες της δρ. Σουπάρι δεν στράφηκαν μόνον κατά των Η.Π.Α. αλλά και κατά της Αυστραλίας, την οποία έχει επίσης κατηγορήσει ότι έκλεψε δείγματα του ιού των πτηνών «Η5Ν1» για εμβόλια, που θα ακριβοπουλούσε στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε ειδική συνάντηση του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας)  στη Γενεύη στις 20 του περασμένου Δεκέμβρη, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού προσπάθησαν να μεταπείσουν την Ινδονησία προσφέροντας «ανταλλάγματα» οικονομικά και ιατρικά. Η Ινδονησία είχε τότε αρνηθεί λέγοντας, ότι τελικά η παραχώρηση δειγμάτων της νόσου βοηθά μόνον τις πλούσιες χώρες και τις Φαρμακοβιομηχανίες τους. Την ίδια γραμμή που χάραξε η Ινδονησία ακολούθησαν και το Ιράν, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νιγηρία. Επίσης ολόκληρος ο Ισλαμικός κόσμος θεωρεί ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν μία σιωνιστική συνωμοσία και αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας! Μήπως τελικά έχουν δίκιο;
Οι καλόγριες ή νύφες του Χριστού αποτελούν πρώτης τάξεως ηθοποιούς στο Χολλυγουντιανό έργο «Η γρίππη των χοίρων». Όπως η ζωή τους εναποτίθεται στα χέρια του θεού, έτσι και η υγεία τους εναποτίθεται στα χέρια του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).

 

  Tην περασμένη Τρίτη, στις 5/5/2009, η ινδονήσια υπουργός Υγείας επανέφερε αυτό το ζήτημα δηλώνοντας στον τύπο: «Ο θανατηφόρος ιός της γρίππης των χοίρων μπορεί να έχει κατασκευασθεί απ' τον άνθρωπο», δίνοντας δύο εκδοχές:

     1. Ότι μπορεί να προέρχεται απΆ τα πειραματικά εργαστήρια των Φαρμακοβιομηχανιών και

     2.  από τους μαζικούς εμβολιασμούς, που έχουν ήδη υποστεί οι άνθρωποι ως προληπτικό μέτρο κατά του υποτιθέμενου ιού. Αναρωτήθηκε πολύ λογικά μάλιστα, γιατί ο Π.Ο.Υ. μοιράζεται δείγματα ιών της «γρίππης των πτηνών» με το βιολογικό εργαστήριο του Στρατού των Η.Π.Α. στο Λος Αλαμος του Νέου Μεξικού, όπου αναπτύσσονται πυρηνικά και βιολογικά όπλα.

     Ας μην ξεχνάμε, ότι κατά καιρούς οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες πειραμάτων και προγραμμάτων του Π.Ο.Υ. (σε εργαστήρια που διαθέτει σε Αγγλία, Η.Π.Α., Ελβετία κ.ά.), ήταν και είναι τα γνωστά «κοινωφελή» και «φιλανθρωπικά» ιδρύματα όπως αυτοαποκαλούνται, αυτά των Ροκφέλερ, των Ροθτσάιλντ, των Μελίντα, του Μπιλ Γκέιτς, τεράστιες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (όπως Unisef, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου, Λάιονς), αλλά και οι μεγάλες Φαρμακοβιομηχανίες, που κατά καιρούς δημιουργούν και φυσικά επωφελούνται σημαντικά από τις εκάστοτε υγειονομικές κρίσεις και επιδημίες. Ιδιαίτερα δε, όταν αυτές οι επιδημίες αφορούν και τις πλουσιότερες χώρες, όπου εκεί υπάρχουν και οι πιο καλοί πελάτες… (Βλ: Φαρμακοβιομηχανίες: Η παγκόσμια απειλή).

     Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι η υποτιθέμενη επιδημία της «γρίππης των χοίρων»  επηρέασε και τις διεθνείς χρηματαγορές ρίχνοντας κατά τουλάχιστον 5% τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών (π.χ. «British Airways») και μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων (π.χ. «Thomas Cook»), ενώ προκάλεσε τεράστια άνοδο για ακόμη μία φορά στις μετοχές των Φαρμακοβιομηχανιών, που παράγουν αντι-ιικά φάρμακα και εμβόλια. Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή…


Ρωμιοσύνη ώρα μηδέν

 Στην τριτοκοσμική μας χώρα η διαπλοκή των Υπουργών και της Κυβέρνησης στον τομέα των φαρμάκων χτυπάει κόκκινο. Είναι γνωστό, ότι οι Υπουργοί Υγείας νυν και αεί της Ρωμιοσύνης μπλέκονται εδώ και πολλά χρόνια μέσω χορηγιών για την εξασφάλιση των εισαγόμενων σεναρίων τρομοϋστερίας και με το διαπλεκόμενο εμπόριο φαρμάκων και εμβολίων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι η διάθεση των αντι-ιικών φαρμάκων για το νέο ιό της υποτιθέμενης «γρίππης των χοίρων» θα γίνεται μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας. Τα αντι-ιικά φάρμακα θα χορηγούνται μόνο κατόπιν ειδικής συνταγής γιατρού, που θα αναφέρει το όνομα του χρήστη και θα χρεώνονται στη νοσοκομειακή τιμή.


      To επίσημο κράτος και η Νομαρχία Αθηνών υποδείκνυαν στους ρωμιούς, ότι έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο της κοινής εποχικής γρίππης, άν και, ομολογούν οι ίδιοι, ότι δεν παρέχει καμία προστασία έναντι της υποτιθέμενης «γρίππης των πτηνών».


     Με άλλα λόγια το κόστος θα μετακυληθεί για μια ακόμη φορά στα υπερχρεωμένα στις Φαρμακοβιομηχανίες ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ήδη βουλιάξει, χρέη που τα πληρώνει ο δυστυχής Ρωμιός. Παράλληλα εκτιμήθηκε και το ενδεχόμενο αύξησης των στρατηγικών αποθεμάτων των αντι-ιικών φαρμάκων στην επόμενη περίοδο έως 10% (δηλαδή κάποια εκατομμύρια φάρμακα και εμβόλια που θα αγοραστούν από τις Φαρμακοβιομηχανίες), ενώ αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού του Κέντρου Επαφής, καθώς και η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών μέσω του εμβολιασμού τους!


Εμβόλια και συνωμοσία

  Αλλά έχει ποτέ κανείς από εμάς ερωτηθεί τι περιέχουν στην σύνθεσή τους τα περιβόητα πλέον εμβόλια; Σύμφωνα με τα όσα λένε οι «ειδικοί» περιέχουν εξασθενημένους ιούς της εκάστοτε ασθένειας, ώστε, όταν εισέρχονται στο σώμα μας δημιουργούνται τα λεγόμενα αντισώματα, που θα μας προστατεύσουν απΆ την επερχόμενη προσβολή της ασθένειας. Αυτά λένε οι «εντολοδόχοι» ιατροί, που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς και φυσικά πληρώνονται για να το πραγματοποιήσουν.

     Ας δούμε όμως τι λέει ο Γερμανός παθολόγος και πνευμονολόγος διδάκτωρ πολλών Πανεπιστημίων της χώρας του, δρ. Γκέραντ Μπούκβαλντ, στο βιβλίο του, που έχει γράψει για τους εμβολιασμούς («Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμέμη στον φόβο» σελ.29): «Σε κάθε εμβολιασμό εισάγεται σΆ ένα μικρό παιδί ένα πολλαπλάσιο παθογόνων οργανισμών από εκείνους που θα ελάμβανε σε μία πραγματική μολυσματική νόσο». Ποιοι είναι οι πολλαπλάσιοι παθογόνοι αυτοί οργανισμοί; «Σήμερα η Φαρμακευτική βιομηχανία ισχυρίζεται, ότι δεν χρειάζονται – ίσως σπάνια μόνο – ζώα για την παραγωγή εμβολίων, ότι κατέχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιούν καλλιέργειες σε ανθρώπινα κύτταρα Hela ή HDC, που είναι η συντομογραφία του όρου “ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα” – Human Diploid Cells. Όμως πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα, που όμως δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Η ονομασία Hela προέρχεται απΆ τα αρχικά του ονόματος Henrietta Lacks μιας Αμερικανίδας, απΆ την οποία προέρχονται αυτά τα καρκινογόνα κύτταρα. Επίσης γίνεται λόγος για κυτταρικές γραμμές ή σειρές πάντα για νΆ αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα. Η Φαρμακευτική βιομηχανία δεν δείχνει να ανησυχεί για έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ της χρήσης καρκινικών κυττάρων για την παρασκευή εμβολίων και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα παιδιά» (σελ. 30).

     Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπούκβαλντ έχει εκδιωχθεί ανηλεώς απΆ το Σύστημα Υγείας της χώρας του και φυσικά έχει καθαιρεθεί ως ιατρός. Τι να πει κανείς… Αν προστεθεί και η απόδειξη, ότι τα εμβόλια περιέχουν και ίχνη υδραργύρου ενός θανατηφόρου δηλητηρίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, τότε καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο βαρέων ασθενειών, που αρχίζουν μάλιστα από πολύ μικρές ηλικίες. (Bλ. Εμβολιασμοί: Ωφελούν ή βλάπτουν;)


H μεγάλη απειλή για το Σύστημα Υγείας των Η.Π.Α. (Αμερικάνικη γελοιογραφία.)


  Κάθε βρέφος που έρχεται σΆ αυτήν την ζωή κουβαλάει στο D.N.A. του την δική προσωπική του παθολογία, όπως την κληρονόμησε απΆ τους γονείς του και τους προγόνους του.  Μέσω των εμβολίων και των χημικών φαρμάκων προστίθεται στην υπάρχουσα παθολογία και η νέα αυτή νοσηρότητα. Ας δούμε όμως και τι μας λέει σε δημοσιευθέν άρθρο της στον τύπο η Ελληνίδα ιατρός-παθολόγος Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα για τους εμβολιασμούς στα βρέφη: «Το νεογνό, όταν γεννιέται δεν διαθέτει ατομικό αμυντικό σύστημα. Τα αντισώματα που κυκλοφορούν στο σώμα του και το προστατεύουν απΆ τις ασθένειες είναι, ότι περνάει απΆ το σώμα της μητέρας του, μέσω του πλακούντα στο αίμα του… Η πρόωρη παροχή εμβολίων στη νεογνική ηλικία είναι όχι μόνο άχρηστη αλλά εξαιρετικά επιζήμια, γιατί μπαίνουν ξενιστές σε σώμα, που δεν μπορεί να αμυνθεί… Δυστυχώς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν και την πολιτική της υγείας. Εμβολιασμός γιΆ αυτούς σημαίνει απλά χορός δισεκατομμυρίων».


*      *      *

 Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ένα μονοπάτι νοσηρότητας, που δεν έχει γυρισμό. Αν ο κόσμος δεν αφυπνιστεί απΆ την σκοτεινή παγίδα, που του στήνει ο προκλητικά ονομαζόμενος «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας» και δεν αντιληφθεί το τι παίζεται πίσω απΆ τις πλάτες του, τότε τΆ αποτελέσματα θα είναι πραγματικά ολέθρια.

   Ας τελειώσουμε το άρθρο αυτό με έναν προφητικό στίχο απΆ το τραγούδι του λαϊκού ερμηνευτή της δυστυχούσας Ρωμιοσύνης, Στέλιου Καζαντζίδη, με τον τίτλο Γυάλινος Κόσμος: «Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε… και να φτιάξω μια καινούργια, κοινωνία άλληνε…». 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+4=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...