Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ
ΡΩΜΕΪΚΗ

(Β΄ ΜΕΡΟΣ)


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμερα


Έγραψε στις 15.01.2016 ο/η: Λούπου Μαρία

ΕπιστροφήΕπιστρέψτε στο Α' μέρος του άρθρου

κάνοντας κλικ εδώ.
Το κίνημα του Δημοτικισμού

Η δράση έφερε όμως την αντίδραση. Στον άκρατο αρχαϊσμό αντιτάχτηκε ένα κίνημα στα τέλη του 19ου αιώνα, που ως επικεφαλής είχε τον Γιάννη Ψυχάρη, καθηγητή Γλωσσολογίας στο Παρίσι. Ο Ψυχάρης θεωρούσε, ότι η καθαρεύουσα είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά του εκπαιδευτικού συστήματος και της πνευματικής και κοινωνικής υστέρησης της Ελλάδας. Η διδασκαλία του βρήκε απήχηση, κυρίως στον κόσμο της λογοτεχνίας. Πολλοί πεζογράφοι και ποιητές άρχισαν να γράφουν στη Δημοτική.
    
Βέβαια, και ο Ψυχάρης και οι ακόλουθοί του δεν απέφυγαν τις υπερβολές. Ενώ –ορθώς– τάχτηκε κατά των τεχνητών κατασκευών της καθαρεύουσας, πρότεινε και ο ίδιος «φτιαχτές», ανύπαρκτες λέξεις, που είναι γνωστοί ως «ψυχαρισμοί» ή «μαλλιαρισμοί». Οι γλωσσικές αυτές ακρότητες εξέθεσαν το κίνημα του Ψυχάρη και το συνέδεσαν με τη γλωσσική υπερβολή. Ιδού μερικά δείγματα: Περίφτωση, πλεροφορώ, βνωμοσύνη, το μέλλο, γεν.: του μέλλου, οι καθηγητάδες κ.ά..

Γλωσσικές διαμάχες
Οι γλωσσικές διαμάχες έφτασαν στο σημείο να οδηγήσουν σε αιματοχυσία. Το 1901 εξ αιτίας της μετάφρασης του Ευαγγελίου στη δημοτική με πρωτοβουλία της (ρωσικής καταγωγής) βασίλισσας Όλγας, προκλήθηκαν αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από συντηρητικούς φοιτητές, που εκπορεύονταν από τον «γλωσσαμύντορα» καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, Γεώργιο Μιστριώτη.

Η μετάφραση στη δημοτική θεωρήθηκε πράξη αφελληνισμού, που υπέκρυπτε ρωσικό δάκτυλο και προξενούσε φόβους για σλαβική διείσδυση στην Ελλάδα. Τα επεισόδια αυτά έμειναν στην ιστορία ως «Ευαγγελικά».
    
Δύο χρόνια αργότερα, το 1903, ακολούθησαν τα λεγόμενα «Ορεστειακά»: ταραχές, που εκδηλώθηκαν, λόγω της μετάφρασης της Ορέστειας του Αισχύλου στα νεορωμέικα, προκειμένου να παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο. Οι διαδηλώσεις των φοιτητών οδήγησαν και πάλι σε συγκρούσεις, συλλήψεις και απώλεια ανθρώπινων ζωών.
 
Παρατηρήσεις
για τη συνεισφορά
της καθαρεύουσας

Μπορεί να επικράτησε τελικά στο
γλωσσικό ζήτημα της Ελλάδας η δη-
μοτική, αλλά τούτο δεν σημαίνει,
ότι η καθαρεύουσα δεν άφησε
τα ίχνη της στη σύγχρονη ομιλού-
μενη νεορωμέικη:

Αντικατάσταση ξένων λέξεων:

Πολλές λέξεις κυρίως τουρκικής και
ιταλικής προέλευσης αντικαταστά-
θηκαν είτε από αυτούσιες λέξεις
της αρχαίας ελληνικής είτε από
νέες λέξεις με αρχαιοελληνικά συν-
θετικά. Π.χ.: μινίστρος>υπουργός,
σπετσέρης>φαρμακοποιός, ρετσέ-
τα>συνταγή, μπαρμπέρης>κουρέ-
ας, αμανάτι>ενέχυρο, μεϊντάνι>α-
γορά, νταμάρι>λατομείο
κ.ά..

 
Η ρωμέικη γλώσσα
έρχεται από παλιά,
αλλά δεν είναι συνέχεια
της αττικής διαλέκτου
των αρχαίων ελλήνων.
Ούτε όλοι οι κάτοικοι
του ελλαδικού χώρου
μιλούσαν ρωμέικα.
Άλλοι μιλούσαν αλβανικά,
άλλοι βλάχικα κ.λπ..
 

   
Λέξεις, που είχαν αντικατασταθεί, επιβίωσαν σε σύνθετες λέξεις, όπως:
Αντί για ιχθύς λέμε ψάρι, αλλά: ιχθυόσκαλα, ιχθυοτροφείο κ.ά.
Αντί για ύδωρ λέμε νερό, αλλά: υδραγωγείο, αφυδάτωση κ.ά.
Αντί για κόμη λέμε μαλλιά, αλλά: κομμωτής, κομμωτήριο κ.ά.
Αντί για ρις λέμε μύτη, αλλά: ρινίτιδα, έρρινος κ.ά.
Αντί για οίνος λέμε κρασί, αλλά: οινοποιός κ.ά.

Καθιερώθηκαν νεολογισμοί, δηλαδή νέες λέξεις αρχαιοπρεπούς σύνθεσης. Π.χ.: δημοσιογράφος, αλληλογραφία, ποδήλατον, σιδηρόδρομος, αμαξοστοιχία, περιβάλλον κ.ά.. Άλλοι βέβαια νεολογισμοί της καθαρεύουσας δεν έπιασαν, αλλά διατηρήθηκαν οι ξενικής προέλευσης λέξεις: αλεξιβρόχιον (=ομπρέλα), ανεμοθώραξ (=παρμπρίζ), περιθωράκιον (=γιλέκο), πίλος (=καπέλο), περισκελίς (=παντελόνι), κ.ά..

Ως αποτέλεσμα είναι, πως πάρα πολλές λέξεις, που βρίσκουμε σήμερα στα λεξικά, είναι επιλεγμένες ή κατασκευασμένες από τους στρατευμένους στην υπόθεση του εξελληνισμού της γλώσσας φιλόλογους του κράτους.

Γλωσσικές μεταρρυθμίσεις
Ύστερα από πάμπολλες συζητήσεις, διαμάχες και γλωσσικές μεταρρυθμίσεις ενάμιση αιώνα, με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το 1976 και 1977, θεσπίστηκε η δημοτική ως η επίσημη γλώσσα της εκπαίδευσης και σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, ενώ το 1982 καθιερώθηκε και το μονοτονικό σύστημα στη γραφή της γλώσσας.

Στην ουσία βέβαια, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Το σώμα της δημοτικής είναι ντυμένο με χιλιάδες λέξεις, που οι φιλόλογοι του κράτους βρήκαν στα λεξικά της αρχαίας ελληνικής και επέβαλαν σε διαδοχικές γενιές μαθητών. Η παλιά καθαρεύουσα μετονομάστηκε «σύγχρονη δημοτική» αλλάζοντας απλώς τις καταλήξεις των λέξεων.
 
Οι νέοι γλωσσαμύντορες έφτιαξαν καινούργια λεξικά. Κι εκεί μέσα έκρυψαν την αλήθεια. Εμφάνισαν τις κατασκευασμένες λόγιες λέξεις, τα δημιουργήματα της καθαρεύουσας, που βίαια επιβλήθηκαν στους κατοίκους του ελλαδικού χώρου, σα να επέζησαν δήθεν αδιάκοπα στο στόμα τους για χιλιάδες χρόνια.

 
 
Σκεφτείτε έναν ρωμιό, που φεύγει μετανάστης
σε μια ξένη χώρα (λ.χ. Γερμανία,
Αυστραλία, Αμερική).
Καθώς ζει πια σε ένα περιβάλλον,
όπου μιλιέται μια άλλη γλώσσα,
την οποία είναι αναγκασμένος να μάθει,
η μητρική του θα αρχίσει να επηρεάζεται:
Αλλάζει η προφορά του, οι λέξεις
που χρησιμοποιεί, αλλά και οι εκφράσεις.
Έτσι, σιγά σιγά και αν δεν ανανεώνει
τη σχέση του με τη γλώσσα της πατρίδας του
είτε με ταξίδια είτε με διαβάσματα
(αν ξέρει γράμματα), η μητρική του γλώσσα
θα αλλάξει.
 

Η διδασκαλία της γλώσσας στα έθνη-κράτη
Το σχολείο είναι ο κατ΄εξοχήν κοινωνικός θεσμός, μέσα από τον οποίο μαζί με τη μετάδοση γνώσεων καλλιεργείται και αναπαράγεται η εθνική ταυτότητα των νέων γενεών. Στα σύγχρονα έθνη─κράτη το σχολείο εξασφαλίζει τη συγκρότηση, την εδραίωση και την αναπαραγωγή της εθνικής ταυτότητας. Η διδασκαλία της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Γεωγραφίας ασκεί ουσιαστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Μέσα από αυτά τα μαθήματα μεταδίδεται η πεποίθηση στην πολιτισμική ομοιογένεια του έθνους, αναπαράγεται η διάρκεια του στο χώρο και το χρόνο και εξασφαλίζεται η συνέχεια της γλώσσας.
 

 
Τα ρωμέικα χρησιμοποιούν
ελληνικούς χαρακτήρες
και την ονομαζόμενη
«ιστορική» ορθογραφία.
Είναι μια γλώσσα,
που αλλιώς τη μιλάς
και αλλιώς τη γράφεις.
 

Στη διαδικασία διαμόρφωσης και ανα-
παραγωγής
της εθνικής ταυτότητας
συμβάλλουν οι τελετές, τα σύμβολα,
οι εθνικές επέτειοι, οι συμβολικές
χρονολογίες. Η γλώσσα όμως, είναι
το κατ΄εξοχήν αποδεικτικό στοιχείο
της πολιτισμικής ομοιογένειας.


Καθώς η έμφαση στην αδιάσπαστη
από την αρχαιότητα συνέχεια παρουσι-
άζει το ελληνικό έθνος σαν οντότητα
περίπου αιώνια, η «ιστορία» του είναι
αφήγηση ενός μακρύτατου και με πολ-
λά εμπόδια αγώνα για την εθνική
αυθυπαρξία. Στα βιβλία Ιστορίας και Γλώσσας η αφήγηση συνοψίζεται στην επιβίωση του ελληνικού έθνους,παρά την επίθεση των αρχαίων περσών, παρά τη ρωμαϊκή κατάκτηση, παρά τις επιθέσεις σαρακηνών, παρά τη φραγκική κατάκτηση, παρά την απειλή φυσικής εξόντωσης και βίαιης αφομοίωσης για τετρακόσια χρόνια, παρά την επίθεση των γειτόνων στο ελληνικό κράτος λαών στις αρχές του αιώνα, παρά τη ναζιστική κατοχή. Παρουσιάζεται, με άλλα λόγια, σαν έθνος πάντοτε ηρωικό και αμυντικό, που δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν, ενώ έχει βλαφτεί και αδικηθεί από τους άλλους. Η αφήγηση τελικά κατασκευάζει την εικόνα ενός έθνους θυμάτων.

 
 

 
Ποιο από τα δύο κείμενα μπορείτε να κατανοήσετε ευκολότερα;
Το αρχαίο ελληνικό (επάνω) ή το ίδιο κείμενο στα αγγλικά (κάτω);

Παρά την προπαγανδιζόμενη δήθεν συνέχεια της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και των ρωμέικων
και παρά τα χρόνια, που διδάσκεται αρχαία ο μαθητής στο σχολείο, ελάχιστοι νεορωμιοί
σήμερα είναι σε θέση να κατανοήσουν στοιχειωδώς ένα απλό αρχαίο κείμενο.

Αντίθετα, πιο εύκολα μπορούν να κατανοήσουν ένα αντίστοιχο αγγλικό.
  
 
  
Η διδασκαλία της γλώσσας στη Ρωμιοσύνη
Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ρωμιοσύνης στοχεύει μόνο στο να τους ενσταλάξει τη φαντασίωση, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Ύστερα από πολλά χρόνια διδασκαλίας αρχαίων ο μαθητής, δεν μπορεί να κατανοήσει ένα απλό αρχαίο κείμενο, παρά τα υποστηριζόμενα, ότι πρόκειται για την ίδια γλώσσα. Αντίθετα, πιο εύκολα μπορεί να κατανοήσει ένα αγγλικό κείμενο.

Από όλη αυτή τη διδασκαλία όμως, του έχει μείνει η ψευδαίσθηση, ότι μιλάει και γράφει τη γλώσσα των αρχαίων ελλήνων.
Βιβλιογραφία:
Α.Φ.Χριστίδη: «Ιστορία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας»,
έκδ. «Ινστιτούτο νεοελληνικών σπουδών», Αθήνα, 2005.
Α. Φραγκουδάκη─Θ. Δραγώνα: «Τι είν’ η πατρίδα μας;», έκδ. «Αλεξάνδρεια», Αθήνα, 1997.
Συλλογικό: «Δέκα μύθοι για την ελληνική γλώσσα», έκδ. «Πατάκης», Αθήνα.
Β. Βερτουδάκη: «Ιστορία της ελληνικής γλώσσας», aeahk.gr.
Γ. Μπαμπινιώτη: «Τι γλώσσα μιλάμε;», tovima.gr.
Ε. Νικολαΐδου: «Τι θα έλεγε ο Πλάτωνας για τα greeklish;», tovima.gr.
2ο Λύκειο Λευκάδας: «Greeklish: Enas neos tropos grafis».
Γ. Ανδρουτσόπουλου: «Από τα φραγκοχιώτικα στα greeklish», tovima.gr.
Θ. Μαρκόπουλου: «Η γλωσσική (α)συνέχεια», anorthografies.blogspot.gr.
lithoksou.net.
ime.gr.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 36536 έγραψε...
Αυτή είναι λοιπόν η άποψη περί ελληνικής γλώσσας της κυρίας Λούπου Μαρίας (αγνώστων λοιπών στοιχείων και ειδικών γνώσεων πτυχίων)
Διαβάστε τώρα τι λένε ορισμένοι τυχάρπαστοι και διεθνώς άγνωστοι "κουτόφραγκοι" για την ελληνική γλώσσα και τα συμπεράσματα δικά σας: (Μέρος 1ο)
Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.
Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»
Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»
Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική
έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»
Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»
Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του µέχρι το 1997)
«Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατοµµύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούµε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων µας και η επαφή µε αυτούς θα ßελτιώσει τον πολιτισµό µας.»
Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πει «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.»
Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832)
«Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώµης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαµπερό µέσα στη νύχτα.»
Διάλογος του Γκαίτε µε τους µαθητές του:
-Δάσκαλε τι να διαßάσουµε για να γίνουµε σοφοί όπως εσύ;
-Τους Έλληνες κλασικούς.
-Και όταν τελειώσουµε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαßάσουµε;
-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.)
«Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»

15.01.2016, 01:05:31

Ανώνυμος 36537 έγραψε...
Διαβάστε τώρα τι λένε ορισμένοι τυχάρπαστοι και διεθνώς άγνωστοι "κουτόφραγκοι" για την ελληνική γλώσσα και τα συμπεράσματα δικά σας: (Μέρος 2ο)
Χάµφρι Κίτο (Άγγλος καθηγητής στο πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, 1968)
«Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι καθαρή, ακριßής και περίπλοκη. Η ασάφεια και η έλλειψη άµεσης ενοράσεως που χαρακτηρίζει µερικές φορές τα Αγγλικά και τα Γερµανικά, είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα.»
Ιρίνα Κοßάλεßα (Σύγχρονη Ρωσίδα καθηγήτρια στο πανεπιστήµιο Λοµονόσοφ, 1995)
«Η Ελληνική γλώσσα είναι όµορφη σαν τον ουρανό µε τα άστρα.»
R. H. Robins (Σύγχρονος Άγγλος γλωσσολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήµιου του Λονδίνου)
«Φυσικά δεν είναι µόνο στη γλωσσολογία όπου οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι για την Ευρώπη. Στο σύνολό της η πνευµατική ζωή της Ευρώπης ανάγεται στο έργο των Ελλήνων στοχαστών. Ακόµα και σήµερα επιστρέφουµε αδιάκοπα στην Ελληνική κληρονοµιά για να ßρούµε ερεθίσµατα και ενθάρρυνση.»
Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδηµίας της Βασκονίας)
«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονοµιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιµένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.»
«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργηµένων ατόµων.»
«Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.»
Ερρίκος Σλίµαν (Διάσηµος ερασιτέχνης αρχαιολόγος, 1822-1890)
«Επιθυµούσα πάντα µε πάθος να µάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοßόµουν πως η ßαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα µε απορροφούσε τόσο πολύ που θα µε αποµάκρυνε από τις άλλες µου δραστηριότητες.» (Ο Σλίµαν µίλαγε άψογα 18 γλώσσες. Για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το να µελετάει τα 2 έπη του Οµήρου).
Γεώργιος Μπερνάρ Σο (Μεγάλος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, 1856-1950)
«Αν στη ßιßλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε µένετε σε ένα σπίτι δίχως φως.»
Τζέιµς Τζόις (Διάσηµος Ιρλανδός συγγραφέας, 1882-1941)
«Σχεδόν φοßάµαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η οµορφιά.»
Ίµπν Χαλντούν (Ο µεγαλύτερος Άραßας ιστορικός)
«Που είναι η γραµµατεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονοµήσει την γραµµατεία των Ελλήνων µόνον.»
Will Durant (Αµερικανός ιστορικός και φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Columbia)
«Το αλφάßητον µας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύµης και της Ρώµης. Η Γλώσσα µας ßρίθει Ελληνικών λέξεων.
15.01.2016, 01:28:58

Ανώνυμος 36538 έγραψε...
Κατά τ'άλλα οι Φοίνικες έφτιαξαν τα γράμματα και μετά εξαφανίστηκαν από προσώπου γης!
Αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιούμε ακόμα σήμερα, είναι απλά κατασκευάσματα και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ομηρική γλώσσα; Για διαβάστε κι αυτό: (1)
Ποια Ελληνική λέξη είναι αρχαία και ποια νέα;
Γιατί μια Ομηρική λέξη μας φαίνεται δύσκολη και ακαταλαβίστικη;
Οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρουμε επειδή αγνοούμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε.
Για του λόγου το αληθές θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα για να δούμε ότι η Ομηρική γλώσσα όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι ολοζώντανη.
- Αυδή είναι η φωνή. Σήμερα χρησιμοποιούμε το επίθετο άναυδος.
- Αλέξω στην εποχή του Ομήρου σημαίνει εμποδίζω, αποτρέπω. Τώρα χρησιμοποιούμε τις λέξεις αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο αλεξήλιο Αλέξανδρος (αυτός που αποκρούει τους άνδρες) κ.τ.λ.
-Με το επίρρημα τήλε στον Όμηρο εννοούσαν μακριά, εμείς χρησιμοποιούμε τις λέξεις τηλέφωνο, τηλεόραση, τηλεπικοινωνία, τηλεβόλο, τηλεπάθεια κ.τ.λ.
- Λάας ή λας έλεγαν την πέτρα. Εμείς λέμε λατομείο, λαξεύω.
- Πέδον στον Όμηρο σημαίνει έδαφος, τώρα λέμε στρατόπεδο, πεδινός.
- Το κρεβάτι λέγεται λέχος, εμείς αποκαλούμε λεχώνα τη γυναίκα που μόλις γέννησε και μένει στο κρεβάτι.
- Πόρο έλεγαν τη διάβαση, το πέρασμα, σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη πορεία. Επίσης αποκαλούμε εύπορο κάποιον που έχει χρήματα, γιατί έχει εύκολες διαβάσεις, μπορεί δηλαδή να περάσει όπου θέλει, και άπορο αυτόν που δεν έχει πόρους, το φτωχό.
- Φρην είναι η λογική. Από αυτή τη λέξη προέρχονται το φρενοκομείο, ο φρενοβλαβής, ο εξωφρενικός, ο άφρων κ.τ.λ.
- Δόρπος, λεγόταν το δείπνο, σήμερα η λέξη είναι επιδόρπιο.
- Λώπος είναι στον Όμηρο το ένδυμα. Τώρα αυτόν που μας έκλεψε (μας έγδυσε το σπίτι) το λέμε λωποδύτη.
- Ύλη ονόμαζαν ένα τόπο με δένδρα, εμείς λέμε υλοτόμος.
- Άρουρα ήταν το χωράφι, όλοι ξέρουμε τον αρουραίο.
- Τον θυμό τον αποκαλούσαν χόλο. Από τη λέξη αυτή πήρε το όνομα της η χολή, με την έννοια της πίκρας. Λέμε επίσης αυτός είναι χολωμένος.
- Νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα. Η λέξη παρέμεινε ως παλινόστηση, ή νοσταλγία.
- Άλγος στον Όμηρο είναι ο σωματικός πόνος, από αυτό προέρχεται το αναλγητικό.
- Το βάρος το αποκαλούσαν άχθος, σήμερα λέμε αχθοφόρος.
- Ο ρύπος, δηλαδή η ακαθαρσία, εξακολουθεί και λέγεται έτσι - ρύπανση.
- Από τη λέξη αιδώς (ντροπή) προήλθε ο αναιδής.
- Πέδη, σημαίνει δέσιμο και τώρα λέμε πέδιλο. Επίσης χρησιμοποιούμε τη λέξη χειροπέδες.
- Από το φάος, το φως προέρχεται η φράση φαεινές ιδέες.
15.01.2016, 01:32:36

Ανώνυμος 36539 έγραψε...
Αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιούμε ακόμα σήμερα, είναι απλά κατασκευάσματα και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ομηρική γλώσσα; Για διαβάστε κι αυτό: (2)
- Άγχω, σημαίνει σφίγγω το λαιμό, σήμερα λέμε αγχόνη. Επίσης άγχος είναι η αγωνία από κάποιο σφίξιμο, ή από πίεση.
- Βρύχια στον Όμηρο είναι τα βαθιά νερά, εξ ου και τo υποβρύχιο.
- Φερνή έλεγαν την προίκα. Από εκεί επικράτησε την καλά προικισμένη να τη λέμε «πολύφερνη νύφη».
- Το γεύμα στο οποίο ο κάθε παρευρισκόμενος έφερνε μαζί του το φαγητό του λεγόταν έρανος. Η λέξη παρέμεινε, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν συνεισφέρουμε φαγητό, αλλά χρήματα.
Υπάρχουν λέξεις, από τα χρόνια του Ομήρου, που ενώ η πρώτη τους μορφή μεταβλήθηκε - η χειρ έγινε χέρι, το ύδωρ νερό, η ναυς έγινε πλοίο, το άστυ έγινε πόλη, στη σύνθεση διατηρήθηκε η πρώτη μορφή της λέξεως.
- Από τη λέξη χειρ έχουμε: χειρουργός, χειριστής, χειροτονία, χειραφέτηση, χειρονομία, χειροδικώ κ.τ.λ.
- Από το ύδωρ έχουμε τις λέξεις: ύδρευση υδραγωγείο, υδραυλικός, υδροφόρος, υδρογόνο, υδροκέφαλος, αφυδάτωση, ενυδρείο, κ.τ.λ.
- Από τη λέξη ναυς έχουμε: ναυπηγός, ναύαρχος, ναυμαχία, ναυτικός, ναυαγός, ναυτιλία, ναύσταθμος, ναυτοδικείο, ναυαγοσώστης, ναυτία, κ.τ.λ.
- Από τη λέξη άστυ έχουμε: αστυνομία, αστυνομικός, αστυφιλία, κ.τ.λ.
- Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα παραδείγματα προκύπτει ότι: Δεν υπάρχουν αρχαίες και νέες Ελληνικές λέξεις, αλλά μόνο Ελληνικές.
- Η Ελληνική γλώσσα είναι ενιαία και ουσιαστικά αδιαίρετη χρονικά.
- Από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα προστέθηκαν στην Ελληνική γλώσσα μόνο ελάχιστες λέξεις.
Η γνώση των εννοιών των λέξεων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι μιλάμε τη γλώσσα της ομηρικής ποίησης, μια γλώσσα που δεν ανακάλυψε ο Όμηρος αλλά προϋπήρχε πολλές χιλιετίες πριν από αυτόν.
Ακόμα μια άποψη ενός ακόμα "άσχετου" και "αγράμματου":
«Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα».
Γιώργος Σεφέρης

Ε, του κερατά! Να μην κάνω και γω τη δική μου ελεύθερη έρευνα;
"Διογένης"
15.01.2016, 01:39:38

Ανώνυμος 36542 έγραψε...
Kάηκες βρε ελληνοκαβλόπουλε και δεν κατάλαβες τι διάβασες μου φαίνεται. Μπιτ για μπιτ (εκ του ομηρικού βυτίων). Δεν είσαι για εδώ σου έχω πει, είσαι για αλλού.
Μεχντί Αμπέντ-Γλωσσαμύντωρ
15.01.2016, 09:46:28

Ανώνυμος 36543 έγραψε...
Να πω κι εγώ την λαλακία μου όπως όλοι άλλωστε (και μάλιστα εντελώς δωρεάν)!

Ρε σεις διαβάσαμε τι λέει η κα. Λούπου περί της γλώσσας ή όχι;

Προσωπικά δεν μού χρειάζεται να γνωρίζω τα πτυχία της κας. Λούπου. Έχει κάνει μία κοπιαστική εργασία και τεκνηριώνει αυτά που λέει. Τώρα αν είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου ή απλώς υπάλληλος, δεν με νοιάζει. Ούτε εσάς πρέπει να νοιάζει.

Έκατσα εγώ να ψάξω και να φιάξω κάτι παρόμοιο; ΟΧΙ! Κάτσατε εσείς; ΟΧΙ.

Και να σάς πω ένα μυστικό; Στην φωτογραφία με τα αγγλικά και τα αρχαία ελληνικά, ε ρε παιδιά: ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

Να δηλώσω ότι το άρθρο Α και Β μέρος μου άρεσε. Πολύ! Και μάλιστα εκεί μέσα βρήκα απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ!

Γερακίνα

15.01.2016, 10:35:22

Ανώνυμος 36545 έγραψε...

Αν «Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ρωμιοσύνης στοχεύει μόνο στο να τους ενσταλάξει τη φαντασίωση, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων» γιατί τα διδάσκονται και οι άγγλοι, γάλλοι, γερμανοί και τόσοι άλλοι στον κόσμο; Για τον ίδιο λόγο; Δεν νομίζω. Το ότι διδάχτηκες Γερακίνα για τρία χρόνια μία γλώσσα που δεν μιλιέται δεν σημαίνει πως θα την θυμάσαι πάντα. Ενώ τα αγγλικά, επειδή προφανώς μιλιούνται και σου είναι και πρακτικά χρήσιμα, ακόμα και αν κατανάλωσες τον ίδιο χρόνο για να τα μάθεις τα «ξέρεις» καλύτερα από τα αρχαία ελληνικά. Ζήτημα επιλογών.
15.01.2016, 13:55:42

Ανώνυμος 36546 έγραψε...
Οι λέξεις που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω είναι copy-paste από κείμενο που έχουν ανεβάσει πολλά πατριωτικά και άλλα sites. Εκτός από τις ανακρίβειες και τα λάθη (πχ δόρπον ήταν η λέξη κι όχι δόρπος κά) τέτοια κειμενα στοχεύουν να μας πείσουν ότι διαχρονικά μιλούσαμε και μιλάμε αρχαία ελληνικά. Μα αυτό ακριβώς εξηγεί η κυρία Λούπου. Ότι αυτές τις λέξεις τις έβαλαν τα τελευταία χρόνια στην παιδεία για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Εγώ για παράδειγμα είμαι βλάχικης καταγωγής. Από εκεί που κατάγομαι οι παλιότεροι ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν καλά καλά τα ελληνικά (ή ρωμέικα). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πριν από αιώνες χρησιμοποιούσαν στα κατσάβραχα και στις στρούγγες λέξεις όπως "επιδόρπιον". Αστεία πράγματα. Δίκιο έχει το άρθρο. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται ελληναράδικες αυθαιρεσίες.
Επίσης κάτι Σεφέρηδες και λοιποί, όλοι βολεμένοι ήτανε. Κρατικοδίαιτοι. Τραγούδαγαν το "ντιρλαντά" σύμφωνα με τους εθνικούς μύθους. Και βέβαια! Δεν ήταν κορόιδα, λαμόγια ήταν. Αν τα έλεγαν αντίθετα δεν θα τους ήξερε ούτε η μανούλα τους. Ξέρετε κανέναν, που να κτύπαγε τους μύθους; Όχι βέβαια. Τους βολεμένους, που τα έλεγαν όπως έπρεπε ξέρετε, από τα σχολεία, από τα ονόματα των δρόμων, τις πλατείες. Επειδή λοιπόν παραπάνω φίλε μου είπε κάτι ο κάθε Σεφέρης δεν μου λέει τίποτε.
15.01.2016, 14:44:38

Ανώνυμος 36547 έγραψε...

Κάποιοι θέλουν μεταφραστή για να διαβάσουν Μακρυγιάννη.
lol
15.01.2016, 16:03:58

Ανώνυμος 36548 έγραψε...
Βασικά για σας τους εθνομηδενιστές, η μόνη αξιόπιστη έρευνα είναι αυτής της παγκοσμίου άγνωστης Λούπου Μαρίας. Να την προτείνετε άμεσα για Νόμπελ εγκυρότητας! Ολοι οι άλλοι αναγνωρισμένοι διεθνώς, (και διαχρονικά) πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, επιστήμονες, Ελληνες ή μη, είναι απλά (κατ'εσάς) μπουρδολόγοι; Αν ναι, να χαίρεστε την αντικειμενικότητά σας και τη λογική σας. Ρε μαγκίτες, όσο και να λυσσάτε να αφανίσετε τις αξίες και τα μεγαλεία που δημιούργησε αυτός ο τόπος, τόσο θα τρώτε τα μούτρα σας. Οχι από τους Ελληνες (που έτσι κι αλλιώς δεν εκτιμάτε) αλλά από αυτούς που θαυμάζετε ως προοδευμένους. Αφού οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως η πρόοδός τους οφείλεται στο αρχαίο ελληνικό μεγαλείο! Ευτυχώς που υπήρξε και η αναγέννηση κι ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, που έσωσε και μελέτησε αρχαία συγγράμματα, κι έτσι μας έβγαλε το μούτρο από το "σακί" που μας είχαν φορέσει οι χριστιανοβυζαντινοί σκοταδιστές.
Διαβάστε εδώ μια ακόμα δήλωση μιας Ελβετίδας "κουτόφραγκης" που εξηγεί ακριβώς αυτά που γράφω πιο πάνω: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/239293/mia-elvetida-exigei-me-ena-vivlio-giati-misei-toys-ellines
"Διογένης"
15.01.2016, 15:41:26

Ανώνυμος 36549 έγραψε...
Εσύ Γερακίνα που δεν ενδιαφέρεσαι για πτυχία, την επόμενη φορά που θα χρειαστείς σοβαρό επιστήμονα γιατρό, σε όποιο πρόβλημά σου, μην ρωτήσεις για πτυχία και λοιπές φαιδρότητες. Στην πρώτη ταμπέλα που θα γράφει "γιατρός" μπες μέσα άφοβα!
¨Διογένης"
15.01.2016, 16:06:59

Ανώνυμος 36550 έγραψε...
Ετσι ακριβώς είναι 36547. Ολοι οι αγράμματοι το ίδιο πρόβλημα έχουν.
15.01.2016, 16:14:16

Ανώνυμος 36551 έγραψε...

Η οποία Γερακίνα θέλει και να διαβάσει την ιστορία του Βυζαντίου του Γ. Κορδάτου (Ακμή και παρακμή του Βυζαντίου), η οποία έχει αμετάφραστα κείμενα.
15.01.2016, 16:37:53

Ανώνυμος 36552 έγραψε...

Ένα υπερτιμημένο μπουρδέλο είναι η Ελλάδα ντοπαρισμένοι μου ρωμιοί.

15.01.2016, 17:48:52

Ανώνυμος 36554 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
15.01.2016, 17:59:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Διογένη η αθρογράφος αναφέρει στην τρίτη παράγραφο:
"Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων."
Εσένα όμως ημιμαθή ακραιφνή ελληναρά δεν ιδρώνει το αυτί σου.

"Τη μορφή αυτή πρότεινε ο Αδαμάντιος Κοραής (1748-1834, Έλληνας φιλόλογος, επηρεασμένος από τις ιδέες του διαφωτισμού. Σκοπός του ήταν να «καθαριστεί» η ελληνική γλώσσα από τις ξένες επιδράσεις που είχε δεχτεί κατά τη μακρά παραμονή αυτών των εθνοτικών ομάδων στον ελληνικό χώρο."
https://el.wikipedia.org/wiki/Καθαρεύουσα

Η δημοτική αποτελεί τη βάση της Νεοελληνικής Κοινής η οποία δανείζεται στοιχεία από την καθαρεύουσα σε όλα τα γλωσσικά επίπεδα.
https://el.wikipedia.org/wiki/Δημοτική_γλώσσα

Και ένα πολύ κατατοπιστικό link:
https://el.wikipedia.org/wiki/Γλωσσικό_ζήτημα

15.01.2016, 18:35:39

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μαθήματα συγγραφής λημμάτων για τη Βικιπαίδεια στην Αθήνα.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500047384

Το Ελλαδιστάν εκπαιδεύεται!
Εδώ Πουλυτεχνείου! Εδώ Πουλυτεχνείου!
lol
(Για γέλια και για κλάματα)

15.01.2016, 18:38:54

Ανώνυμος 36558 έγραψε...

Για όσους βαριούνται και δεν διαβαζουν τα links:
«Η δημοτική γλώσσα είναι η σύγχρονη ιδιωματική μορφή της Ελληνικής γλώσσας. Ο όρος χρησιμοποιείται από το 1818. Αναφέρεται ιδίως στη μορφή της γλώσσας που προήλθε φυσιολογικά από την αρχαία Ελληνική γλώσσα, σε αντίθεση με την τεχνητή αρχαϊκή καθαρεύουσα, που αποτελούσε την επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους μέχρι το 1976. Και οι δύο συμπλήρωναν η μια την άλλη σε ένα τυπικό παράδειγμα διγλωσσίας μέχρι την οριστική επίλυση του γλωσσικού ζητήματος στην Ελλάδα υπέρ της δημοτικής.»
«Ο γλωσσικός διχασμός εμφανίζεται ιστορικά κατά τον 1ο αιώνα π.X. όταν οι αττικιστές εισήγαγαν τη διγλωσσία στον ελληνικό κόσμο, καθώς επέβαλαν μια απομίμηση της κλασικής αττικής, η οποία αντιπαρατέθηκε με την ήδη κυρίαρχη δημώδη προφορική. Mετά τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το κράτος των Μακεδόνων βασιλέων του υιοθετεί την αττική διάλεκτο για τις διοικητικές, εμπορικές και διπλωματικές του ανάγκες. Η αττική διάλεκτος διαμορφώνεται σταδιακά σε νέα μορφή ελληνικής γλώσσας, την Ελληνιστική ή Κοινή, η οποία θα καθορίσει αργότερα τη Βυζαντινή και νέα Ελληνική γλώσσα. Οι πολιτικές, θεσμικές και κοινωνικές αλλαγές, η επικράτηση της νέας θρησκείας, είναι οι κύριες αιτίες θεμελίωσης και επικράτησης της Κοινής, που έχει υποστεί αλλοιώσεις τόσο στη φωνητική όσο και στη μορφολογία, τη σύνταξη και το λεξιλόγιο. Οι Αλεξανδρινοί γραμματικοί επινοούν τους τόνους και, πιστεύοντας ότι με τη χρήση της αττικής θα συνεχιζόταν η παράδοση στη συγγραφή έργων, διδάσκουν τον αττικισμό, με αποτέλεσμα τη στροφή των λογίων σε ένα τεχνητό γραπτό ιδίωμα, τη διγλωσσία και την επικράτηση ενός άκαμπτου αρχαϊσμού μεταγενέστερα.

Για τη γραπτή και προφορική μετάδοση της διδασκαλίας του Χριστιανισμού χρησιμοποιείται αρχικά η Κοινή. Η Παλαιά Διαθήκη μεταφράζεται σε αυτήν και η Καινή Διαθήκη γράφεται σχεδόν εξ ολοκλήρου αρχικά σε αυτή τη γλώσσα, αλλά αργότερα οι Τρεις Ιεράρχες χρησιμοποιούν τον αττικισμό στον επίσημο εκκλησιαστικό λόγο για λόγους συμφιλίωσης και εξοικείωσης με την ελληνική παιδεία. Στη συνέχεια, κατά του βυζαντινούς χρόνους, η διγλωσσία, μεταξύ γραπτής-ομιλούμενης, αττικής –κοινής συνετέλεσε στη χωριστή τους εξέλιξη. Ο γραπτός λόγος οδηγείται σε μια προοδευτική συντακτική στρυφνότητα, ενώ ο προφορικός απλοποιείται φωνητικά και μορφοσυντακτικά. Συγχρόνως εισάγονται νέες λέξεις δάνειες, τόσο αρχαίες όσο και από άλλους λαούς, εξαιτίας του εκχριστιανισμού τους.»
15.01.2016, 18:51:59

Bielidopoulos έγραψε...

Το "προήλθε φυσιολογικά" σημαίνει άλλα από αυτά που νομίζεις. Σημαίνει δάνεια, προσαρμογές στις εκάστοτε εποχές, μεταλλάξεις και ένα σωρό άλλα πράγματα.

15.01.2016, 19:08:55

Ανώνυμος 36560 έγραψε...

Μάλλον είναι μη φυσιολογικός ο τρόπος που διαβάζεις.
15.01.2016, 19:14:58

Ανώνυμος 36561 έγραψε...
Α. προς τον Ανώνυμο με νούμερο 36551 έγραψε...
Πότε είπα για τον Κορδάτο ρε μεγάλε και δεν το κατάλαβα; Άσε που ο Κορδάτος ήταν Δημοτικιστής! Τι σχέση έχει αν έχει αρχαία κείμενα;
Β. Διογένη, δεν φιλοδοξώ να με εγχειρήσει κανείς αρθρογράφος.
Τι δουλειά έχει τώρα ένα άρθρο μελέτης με μία εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας; Για να σε προλάβω: καμία.
Διαβάζω ένα άρθρο! Ακριβώς αυτό! Διαβάζω αυτά που γράφει ο καθένας χωρίς να "φαντάζομαι τι μπορεί να εννοεί". Αν δεν μού κάνουν αυτά που λέει, τότε διαβάζω τις πηγές του. ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ! Κατόπιν κάνω τις διαπιστώσεις μου. Πάπαλα!
Αν δεν συμφωνώ με ένα άρθρο ή μία σκέψη δεν ζητώ περγαμηνές και πτυχία. Δεν συμφωνώ και τελεία!

Το σχόλιό μου περί της αρθρογράφου, αφορούσε ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ και τις δικές ΜΟΥ σκέψεις και όχι εσένα ή κάποιον άλλον. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον για κάτι.
Εσύ Διογένη γιατί προσπαθείς να με πείσεις ότι κάνω λάθος που μού αρέσει το άρθρο; Σου είπα εγώ πώς κάνεις λάθος που υπερεκτιμάς την αρχαία Ελλάδα;
Μου θύμησες έντονα κάποιους γνωστούς μου οι οποίοι γνωρίζουν πως είμαι άθεη και εκ των οποίων οι μισοί είναι αρχαιολάτρες αλλά πάνε στην ανάσταση και τον επιτάφιο για να μην στεναχωρήσουν το σόϊ τους και οι άλλοι μισοί είναι χριστιανοί και προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είμαι κι εγώ και δεν το ξέρω.
Και τελικά δεν κατάλαβα ρε παιδιά: Ποιές είναι οι ενστάσεις σας επάνω στο άρθρο;
Γερακίνα
15.01.2016, 21:06:41

Ανώνυμος 36562 έγραψε...

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3755
Εδώ γελάμε Γερακίνα (τα κείμενα που έχει είναι αμετάφραστα και έχει την σημασία του σε σχέση με το άρθρο της Λούπου).
Διαβάζεις ένα άρθρο και δεν αξιολογείς την ορθότητά του. Ίσως είσαι επηρεασμένη από το Cosmopolitan που διαβάζεις. Ίσως από το Facebook και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να χαρίσεις like. Αλλά από την στιγμή που δημοσιοποιείς την άποψή σου να είσαι ανεκτική και με την άποψη των άλλων για τα γραφόμενά σου. Την ένσταση στο άρθρο την εξέφρασε ο Bielidopoulos αλλά δεν το κατάλαβε. Μην ανησυχείς, κανένας δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν.
(Υ.Γ.> Την 13-τομη ιστορία της Ελλάδας μάλλον εννοούσες αλλά και σε αυτήν να εικάσω έχει πρωτότυπα κείμενα, αμετάφραστα πάντα. Ποιός ο λόγος να γράψει ένα βιβλίο ιστορίας με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την εξειδικευμένη βυζαντινή του ιστορία;)
http://www.politeianet.gr/sygrafeas/kordatos-k-giannis-gianis-16749
15.01.2016, 21:28:28

Ανώνυμος 36563 έγραψε...
Toν Κορδάτο τον έχω όλον και τον έχω διαβάσει όλον. Και την Ιστορία του και καμιά 30αριά άλλα βιβλία που έχει βγάλει. Όταν λέει κάτι βάζει πάντα παραπομπή (λινκ που λέμε σήμερα) γι' αυτό και τον γουστάρω. Όταν λοιπόν αναφέρεται σε ένα αρχαίο γεγονός βάζει την παραπομπή στα αρχαία κι αν χρειαστεί μεταφράζει ό,τι κρίνει. Είναι πολύ σημαντικό να βάλει την παραπομπή στα αρχαία, γιατί μπορεί κάποιος να του πει, ότι άλλα έλεγε ο συγγραφέας κι αλλιώς τα μετέφρασε εκείνος. Είναι elementary αυτό. Θα ήταν ανόητος αν έκανε κάτι άλλο. Δεν αντιλαμβάνομαι τις θριαμβολογίες.
15.01.2016, 21:33:35

Ανώνυμος 36564 έγραψε...

Ξύδι.
15.01.2016, 21:51:15

Ανώνυμος 36573 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
15.01.2016, 23:53:32

Ανώνυμος 36574 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
16.01.2016, 00:06:23

Ανώνυμος 36575 έγραψε...
Επανέρχομαι λοιπόν για να διευκρινίσω πως το άρθρο της κυρίας Λούπου, προσπαθεί (εν κατακλείδι) να μας πείσει μέσω της γλώσσας, ότι ακόμα και γλωσσικά, δεν έχουμε καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Είναι η όλη αποστολή του εν λόγο μπλογκ να κτυπάει με κάθε τρόπο το εθνικό, πατριωτικό αίσθημα, όσων ακόμα αισθάνονται πατριώτες σε τούτο τον τόπο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα την είχα κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Μένω όμως και αντιστέκομαι, μαζί με κάποιους λίγους ακόμα, για να τους αποδείξω πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα, όσο υπάρχουν ακόμα φιλέλληνες (εντός ή εκτός των τειχών). Αυτή η χώρα λέγονταν και λέγεται Ελλάς, και οι κάτοικοί της Ελληνες. Ελληνικά ήταν τα ομηρικά, ελληνικά είναι και η δημοτική, ως φυσική (ή φτιαχτή αν επιμένετε) εξέλιξη κάθε γλώσσας μέσα στους αιώνες.
Οι Αμερικανοί, των ηνωμένων πολιτειών, φυλετικά μόνο Αμερικανοί δεν είναι. Παρ'όλα αυτά, έτσι τους λένε άπαντες! (αν δεν τους αποκαλέσεις έτσι, στην πατρίδα τους, σου κόβουν το λαιμό). Καθώς και τη γλώσσα τους τη λένε αμερικάνικη (κι όχι αγγλική). Οι υπολογιστές (στο word) διαχωρίζουν τα αμερικάνικα αγγλικά, από τα βρετανικά αγγλικά. Η Λούπου και κάποιοι οπαδοί της, προσπαθούν να διαχωρίσουν ως διαφορετικές γλώσσες τα αρχαία ελληνικά, με την καθαρεύουσα (μπλιάχ) και τη δημοτική. Δεν είναι διαφορετικές γλώσσες, είναι παρεμβάσεις (θεμιτές η αθέμιτες) πάνω στο πρωτότυπο. (Πείτε μου τώρα πως μεταξύ τους οι πόλεις κράτη της αρχαίας Ελλάδας ήθελαν μεταφραστές για να συνεννοηθούν!) Δεν υπάρχουν λοιπόν άχρηστες γλώσσες. Μη απαραίτητα χρηστικές ίσως, άχρηστες όχι! Πόσο δε μάλλον ή ελληνική, για τους λόγους που τόσοι και τόσοι μεγαλόσχημοι (εκτός των Ελλήνων) την έχουν ως το τελειότερο εργαλείο της ανθρώπινης επινόησης όλων των εποχών! Εχετε λοιπόν κάθε δικαίωμα να μην τη γουστάρετε, να μην τη μιλάτε και να μην τη γράφετε. Με το να την υποβαθμίζετε και να την συκοφαντείτε, απλά φανερώνετε την πνευματική σας ένδεια, αλλά και τις ανθελληνικές προθέσεις σας.

15.01.2016, 23:36:20

Ανώνυμος 36576 έγραψε...
Συγνώμη για την απροσεξία. Ο 36575 είναι ο "Διογένης"
16.01.2016, 00:28:21

Ανώνυμος 36577 έγραψε...

Μην ανησυχείς Γερακίνα, και εμείς γελάμε με τις ανοησίες που συνήθως γράφεις. Και μαζί σου και ο άντρας σου όπως ομολογείς, καλά να πάθεις. Όταν θίγεις κάποιον να ξέρεις πως μπορείς και να θιγείς, αν δεν το αντέχεις μία είναι η λύση: ξύδι.
Για την «ταμπακιέρα» φυσικά τίποτα. Και θέλεις να διαβάσεις και Κορδάτο, «διανοούμενο» πουλί.
16.01.2016, 01:04:42

Ανώνυμος 36581 έγραψε...
Είναι αλήθεια ότι η γλώσσα πού μιλάμε σήμερα, ελάχιστη σχέση με την αρχαιοελληνική, αλλά αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα εκούσιας απόφασης των Ελλήνων, η προιόν επαφής τους με κάποιον ανώτερο πολιτισμό (άρα και γλώσσας), αλλά συνέπεια της Χριστιανικής κυριαρχίας, ή οποία συντελέστηκε με έναν άκρως βίαιο τρόπο, ο οποίος λίγο πολύ μας είναι γνωστός. Ενας από τους πρώτους στόχους του, ήταν η γλώσσα, την οποία στην αρχή αλλοίωσε το νόημα πολλών λέξεων και στην πορεία, μέσω του θρησκευτικού σκοταδισμού, βύθισε τον Ελληνα, στη αμορφωσιά, την δεισιδαιμονία και στην τεράστια καταστροφή της γλώσσας. Όταν αλλοιώνεις την γλώσσα ενός έθνους, αλλοιώνεις και τον τρόπο σκέψης του, συνεπώς και την μελλοντική πορεία του. Η τραγική μοίρα της ελλην. γλώσσας, ολοκληρώθηκε, στην Οθωμανική αυτοκρατορία όπου, μόλις το 2% του πληθυσμού ήξερε να γράφει. Φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και σαν μία επιπλέον αιτία, την συμβίωση του με άλλους λαούς και άλλες γλώσσες. Το ζητούμενο δεν είναι να υπάρχει διαμάχη στο εάν ομιλούμε ελληνικά η όχι, αλλά να αναδείξουμε-με όσο κόπο και αν χρειαστεί- την (αρχαία) ελληνική και να την φέρουμε ξανά στο προσκήνιο, επειδή αποτελεί την ύψιστη πνευματική περιουσία της ανθρωπότητας. Ο τρόπος που διδάσκεται στα σχολεία- από όσο γνωρίζω- προκαλεί την αδιαφορία στον μαθητή, φυσικά σκόπιμα. Τελειώνοντας, να πω ότι η λέξη Ελλην δεν "ξεχάστηκε," αλλά απαγορεύτηκε, με την ποινή θανάτου. Η επαναξιολόγηση του παρελθόντος και της ιστορίας αυτού του τόπου, είναι αδήριτη και αναπόφευκτη, όμως δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν, αυτό δεν συνέβη ποτέ και πουθενά, πρέπει να έχουμε μία βάση για στήριγμα. Γιάννης
16.01.2016, 03:48:02

Ανώνυμος 36582 έγραψε...
κυτταξτε: τα μικρα παιδια συνηθως παθαινουν αυτιτιδες. ετσι λοιπον τα παμε στον αυτομυτολαιμολογο που μπορει να εχει μελανα χροια οποτε ειναι μελαχροινος μπαμπινιωτες μου.
τελικα το πηρατε αθλημα και το κανατε πρωταθλημα στην ΕΕ. κριμα.
απ τη μια εχουμε τους χριστιανοπληκτους κι απ την αλλη εσας που εχετε ξεφυγει. θελει μετρο προπαντων κ. Λαζαρη. η καταγωγη δεν κανει τον ανθρωπο οποτε ναι σιγουρα ειμαι μιξαρισμενος οπως και σεις σλαυοβλαχοαρβανιτης ναι αλλα αυτο δεν με κανει ενθεο και δουλοπρεπη με παρωπιδες για τα ελληνικα πραγματα και αλλωστε πατω στα χωματα που παταγαν εκεινοι και γουσταρω πολυ χωρις να ειμαι ρωμηοβυζαντινο απολειφαδι ελληναρας και φυσικα απορριπτω το εξ ανατολων και ινδιων το φως.
16.01.2016, 04:42:07

Ανώνυμος 36584 έγραψε...

Νέα ψεκασμένη άποψη: «η γλώσσα πού μιλάμε σήμερα, ελάχιστη σχέση με την αρχαιοελληνική, αλλά αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα εκούσιας απόφασης των Ελλήνων, η προιόν επαφής τους με κάποιον ανώτερο πολιτισμό (άρα και γλώσσας), αλλά συνέπεια της Χριστιανικής κυριαρχίας, ή οποία συντελέστηκε με έναν άκρως βίαιο τρόπο, ο οποίος λίγο πολύ μας είναι γνωστός.» Ούτε ο Κίσσινγγερ δεν θα το έλεγε καλύτερα.
16.01.2016, 09:59:57

Ανώνυμος 36585 έγραψε...
Ρε πόσο πολύ έχουν "καεί" ορισμένοι σχολιαστές.

Απίστευτο
16.01.2016, 10:37:19

Ανώνυμος 36589 έγραψε...
Να έχετε κατά νου, πως εδώ και χρόνια. μυστικά ή φανερά, έχει δημιουργηθεί ομάδα αφελληνισμού και διαστρέβλωσης της ιστορίας, της κουλτούρας και τη γλώσσας. Η ομάδα αυτή χρηματοδοτείται από πηγές εκτός Ελλάδος. Αποτελείται από άτομα που φέρουν τίτλους πανεπιστημιακούς, νομικούς, δημοσιογραφικούς κ.α. Σκοπός τους είναι να περάσουν στις νεότερες γενιές την ιδέα της παγκοσμιοποίησης, καταλύοντας έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, ιδιοκτησία κτλ. Ρίξτε μια ματιά στα σχολικά βιβλία και θα καταλάβετε. Το χρήμα ρέει άφθονο απ'έξω κι έτσι εύκολα εξαγοράζονται υπουργοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, περιοδικά, εφημερίδες, site, ραδιόφωνα, ιδ. τηλεόραση. Γνωστά ονόματα της πολιτικής, δημοσιογραφικής πιάτσας και ορισμένα φυντάνια από δω μέσα, έντεχνα και επιτηδευμένα λένε μισές αλήθειες και με σχεδόν δογματικό τρόπο (κάτι σαν το παπικό αλάθητο) κάνουν την προπαγάνδα να φαίνεται "επιστημονικά" αληθοφανής! Γι αυτό να διαβάζετε προσεκτικά, να διασταυρώνετε άμεσα και φυσικά να μην αφήνετε αναπάντητο τίποτα που μπορεί να το περάσουν ως θέσφατο. Οι καιροί είναι πονηροί.....!
"Το νου σας ρεμάλια" που έλεγε ο Κωνσταντάρας.
"Διογένης"
16.01.2016, 13:39:35

Ανώνυμος 36590 έγραψε...

Φρέσκος Διογένης, μόλις βγήκε από τον φούρνο.
16.01.2016, 14:25:28

Ανώνυμος 36591 έγραψε...
Και μετά θέλει να τον παίρνουμε στα σοβαρά και να μην τον δουλεύουμε.
Ε ρε τι τραβάμε.....
Νίκος Καρέλης-Γανδινός-Ελληνόφρων-Εψιλονιστής
16.01.2016, 14:47:22

Ανώνυμος 36592 έγραψε...
Δε πειράζει δικέ μου. Με παίρνουν σοβαρά αυτοί που πρέπει, κι ας μη σχολιάζουν γραπτώς. Εσένα (πολύ επιεικώς) μόνο γραφικό μπορεί να σε χαρακτηρίσει κανείς. Μπουρδολογία, ειρωνεία, μα για την "ταμπακιέρα".......άχνα!
"Διογένης"
16.01.2016, 15:30:34

Ανώνυμος 36593 έγραψε...
Γιατί βάζεις σε εισαγωγικά το Διογένης; Μην σε μπερδέψουμε με τον κανονικό;
Αμπντούλ Τζετζίλ Ατζαγκούν-Αρχαιολάτρης-Συνωμοσιολόγος-Παπαρίων
16.01.2016, 15:55:58

Ανώνυμος 36594 έγραψε...

Διογένη, ξεπέζεψε το καλάμι και πάτα στην γη. Η αλήθεια είναι πως με απογοήτευσες με τις ψεκασμένες συνωμοσιολογίες σου. Οι νεώτερες γενιές είναι άγνωστο τι θα φτιάξουν και κυριότερο τι θα μάθουν. Μπορεί να μείνουν σε αυτά που έμαθαν στο σχολείο, μπορεί και όχι. Η μόρφωση είναι προσωπικό ζήτημα. Έτσι γινόταν και γίνεται: πάντα και παντού.
16.01.2016, 15:57:45

Ανώνυμος 36595 έγραψε...
Μην ασχολείσαι μαζί μου 36594. Αλλωστε δεν έχω καν πτυχία και περγαμηνές. Το μόνο μου όπλο είναι η λογική και η έρευνα ΟΛΩΝ των διαθέσιμων πηγών. Αν βαριέσαι να κουμπώσεις τα κομμάτια του παζλ, είναι δική σου επιλογή. Οσο όμως εσύ βαριέσαι, κάποιοι άλλοι που δεν βαριούνται καθόλου (διότι τα παίρνουν χοντρά) σου διαμορφώνουν τη ζωή και το μέλλον σου!
Υ.Γ: Οι επόμενες γενιές δεν είναι καθόλου άγνωστο τι θα φτιάξουν. Με ότι "υλικό" πλάθονται αυτό αναγνωρίζουν. Αν παραλάβουν "πηλό" δεν θα φτιάξουν διαστημόπλοιο. Αλλά κι αν το φτιάξουν θα είναι......"πήλινο"!
"Διογένης"

16.01.2016, 16:31:36

Ανώνυμος 36596 έγραψε...

Δυστυχώς δεν έχουμε τόσους Διογένηδες όσους χρειάζονται για να φτιάξουν Παρθενώνες.
lol
16.01.2016, 16:57:32

Ανώνυμος 36597 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=1-hkcm1NR3Q

16.01.2016, 17:27:48

Ανώνυμος 36598 έγραψε...
590, 591,593, 594,596.
ο χωροφυλακας ειναι οργανο
το μπουζουκι ειναι οργανο
οι παραπανω χωροφυλακες ειναι μπουζουκια
να τους χαιρεσαι λαζαρε
κ. λουπου γιατι;; δεν μεταφρασαν την λεξη σοφιστες
και την μετεφεραν λατινιστι;;
απο ποτε το πλειω τε συμπαν εγινε ΄΄ολ΄΄
μηπως προκειται για το ολοο που καμια σχεση δεν εχει με το συμπαν;;
16.01.2016, 17:59:03

Ανώνυμος 36599 έγραψε...
"Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΒΙΩ"
16.01.2016, 19:20:28

Bielidopoulos έγραψε...
~
Το Ελλαδιστάν αντεπιτίθεται - attack of the clowns!
Το έχω γράψει και παλιότερα. Η ποιότητα των σχολίων πολλών ανώνυμων σχολιαστών είναι ενδεικτική της ποιότητας εκπαίδευσης που παρέχει το προτεκτοράτο και της νοοτροπίας του βολέματος που παράγει αναξιοπιστία και αναξιοκρατία. Δεν κατέχουν από κατανόηση κειμένου, αδυνατούν να συντάξουν μία πλήρη πρόταση από όπου να βγάζεις νόημα, δεν ξέρουν να επιχειρηματολογήσουν. Μα αρέσει που η Γερακίνα προσπαθεί να τους εξηγήσει. Είναι ανώφελο, μόνο φάπες. Η διανοητική ελίτ του Ελλαδιστάν που τρέφεται με Επίκτητο και Μπακούνιν τρομάρα της..

16.01.2016, 19:41:13

Ανώνυμος 36601 έγραψε...

Και Κορδάτο, να τα λες αυτά.
16.01.2016, 19:53:05

Ανώνυμος 36602 έγραψε...
Bielidopoulos διαπιστωνω πως εχεις δικιο. Ενω μου ειν αι ευκολο να ριχνω φαπες ειπα να προσπαθησω το μπλαμπλα. Δεν νιωθουν ομως. Φαπα λοιπον. Ρε παιδι μου ωρες ωρες νιωθω σαν να "μεγαλωνω" τους γιο μου: Καθε τρεις τεσσερις μηνες επρεπε να φαει ξυλο. Τι να πεις. Λες οτι και ο αντιλογος χρειαζεται. Μα εδω δεν εχουμε αντιλογο. Μπουρδολογιες εχουμε.

Ε θα περασει κι αυτο.
17.01.2016, 00:42:15

Ανώνυμος 36603 έγραψε...
Γερακινα παραπανω.

17.01.2016, 01:01:01

Ανώνυμος 36604 έγραψε...
Κυρια Λουπου,βρηκα το αρθρο σας εξαιρετικο,αναλυτικοτατο και μεθοδολογικα αρτιο!Θα ηθελα πολυ να διαβασω καποιες σκεψεις σας και για το ειδικοτερο ζητημα του ελληνικου(?)συντακτικου και το πώς η διδασκαλια του(σημερινη και προγενεστερη) φαινεται να προσπαθει "να φυλακισει" τη γλωσσα σε καλουπια,θετοντας απαραβατους,θεωρητικα,κανονες,που,ομως,στην πραξη αποδεικνυονται"λιγοι".Για παραδειγμα,το θεμα του υποκειμενου:ενω "η δοτικη προσωπικη",στην απροσωπη συνταξη, ειναι ενα ξεκαθαρο υποκειμενο(π.χ. δει τω Δημοσθενει τουτο πραττειν=ο Δημοσθενης πρεπει να κανει αυτο:ο Δημοσθενης πρεπει,ο Δημοσθενης να κανει),διδασκομαστε"τον απαραβατο"κανονα της ονομαστικης.Ή,επισης,τον ανεξηγητο(?)διαχωρισμο ορισμενων χρονικων,και,ταυτοχρονα,αιτιολογικων δευτερευουσων προτασεων:"θα παω σινεμα,οταν θελησω"κ.α.

Χωρις να γνωριζω την ειδικευση σας,επαναλαμβανω την ειλικρινη μου προθεση να μαθω τη γνωμη σας επι του θεματος!
Ευχαριστω !
17.01.2016, 00:32:51

Ανώνυμος 36605 έγραψε...

Πολλοί νομίζουν πως ρίχνουν φάπες αλλά μάλλον τις τρώνε. Καλοχώνευτες.
17.01.2016, 01:31:20

Ανώνυμος 36606 έγραψε...
Νομίζω πως όταν αναφερόμαστε γενικά σε γλωσσικά συστήματα, τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ή πολιτισμική αντίληψη για το γύρω περιβάλλον, καθώς μέσω της σημειολογίας και της σημειωτικής μετατρέπονται τα σύμβολα σε επικοινωνία, και προσαρμόζονται ανάλογα. Μπορείτε να μελετησετε Ferdinand de Saussure, για περαιτέρω ανάλυση της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Οι γλωσσικοί κώδικες κατασκευάζονται σύμφωνα με τις υπάρχουσες επικοινωνιακές και πολιτισμικες ανάγκες.

Μόνο και μόνο βάση της λογικής σκέψης, δεν μπορεί να είναι δυνατόν να μεταφέρεται ένας γλωσσικός κώδικας ατοφιος, τόσο φωνολογικά όσο και φωνητικά, στο πέρασμα 2500 ετών. Είναι αδύνατο.

17.01.2016, 02:21:45

Ανώνυμος 36607 έγραψε...

36606 υπάρχουν δύο τύποι σχολιαστών. Αυτοί που τρώνε φάπες και υποστηρίζουν την γλωσσική συνέχεια της γλώσσας και αυτοί που τις ρίχνουν και την αρνούνται. Τον νου σου λοιπόν.
17.01.2016, 09:16:04

Ανώνυμος 36608 έγραψε...

http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/Theoria%20arxaia/aprosopi%20sintaxi.htm
17.01.2016, 11:08:25

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μουσικό διάλειμμα:
https://www.youtube.com/watch?v=dtzvFQAF4Pk
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=37286
Καλή ακρόαση.
;)

17.01.2016, 12:23:14

Ανώνυμος 36616 έγραψε...

Ελληναράδες και οι Panx Romana.
lol
17.01.2016, 12:34:07

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/21/omiriki-glosa/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/10/16/richepin/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/10/ok/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/16/nous-igiis/
;)

17.01.2016, 12:53:13

Ανώνυμος 36620 έγραψε...

«Δεν κατέχουν από κατανόηση κειμένου, αδυνατούν να συντάξουν μία πλήρη πρόταση από όπου να βγάζεις νόημα, δεν ξέρουν να επιχειρηματολογήσουν. Μα αρέσει που η Γερακίνα προσπαθεί να τους εξηγήσει.»
Τι σχέση έχουν με το άρθρο της Λούπου; Μόνο ο μπουρδολόγος ξέρει. Δώσε φάπες να γουστάρουμε.
17.01.2016, 13:00:19

Ανώνυμος 36621 έγραψε...
Προς 36607: Υπάρχουν δυο τύποι ανθελλήνων. Αυτοί που είναι έμμισθοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, και αυτοί που απλά (λόγο βλακείας, άγνοιας ή απελπισίας) συμφωνούν με τους πρώτους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Οι φάπες θα πέσουν εκατέρωθεν!
"Διογένης"
17.01.2016, 13:07:00

Ανώνυμος 36622 έγραψε...

Δώσε Διογένη, δώσε.
lol
17.01.2016, 13:22:16

Ανώνυμος 36623 έγραψε...

Είμαι ένας υπερήφανος ρωμιός.

17.01.2016, 13:26:49

Ανώνυμος 36625 έγραψε...
Ημε Αιλιν το καφχωμε ξερω την καταγογυν μου.
ΖΗΤΩΩΩ.
17.01.2016, 13:30:00

Ανώνυμος 36626 έγραψε...

Εδώ Πουλυτεχνείου!

17.01.2016, 13:42:59

Bielidopoulos έγραψε...
~
Χαζορωμιοί την εποχή που πουλούσαν πνεύμα στους ευρωπαίους:
http://prntscr.com/9r6t62
Έσσεται ήμαρ αδέλφια!
http://prntscr.com/9r6tvo
;)

17.01.2016, 13:59:27

Ανώνυμος 36628 έγραψε...
Λόγο που σήμερα είναι Κυριακή και συνήθως αυτή τη μέρα οι περισσότεροι δεν δουλεύουν, είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσουν. Αν βέβαια επιθυμούν πραγματικά την έρευνα και την πολυφωνική άποψη. Στο παρακάτω βιντεάκι, οι έχοντες αμφιβολίες περί ελληνικής γλώσσας μπορούν να ακούσουν μια ακόμα επιστημονική άποψη:
https://www.youtube.com/watch?v=ohkjQV9sfkY
Καλή σας ακρόαση.
"Διογένης"
17.01.2016, 13:59:20

Ανώνυμος 36629 έγραψε...
Άμα μας βάζεις και αυτή την γραφική ελληνοφαντασμένη να μας "μορφώσεις"... χέσε μέσα Πολύχρόνη....
Τζιμπρίλ Μπουμπούκος-Ελληνομαλακοτρίφτης

17.01.2016, 14:09:41

Ανώνυμος 36630 έγραψε...
Μιλάς για γλώσσα βρε αρχαιόκαβλε Διογένη και το λόγω το έχεις γράψει με όμικρον. Τον χριστιανισμό μια άλλη φορά τον είχες γράψει με η και την ετυμολογία με οι. Δείτε τα παλιότερα σχόλιά του, όποιος δεν με πιστεύει. Στα δυο τρία τελευταία άρθρα δηλαδή, όχι τίποτε παλιά.
Αν και μου είχαν βγάλει το μάτι δεν σου είπα τίποτε τότε, γιατί θεώρησα ότι επρόκειτο για τα συνήθη λαθάκια πληκτρολόγησης. Μα εσύ τελικά αποδεικνύεσαι, ότι είσαι ξύλο απελέκητο. Κόπτεσαι για την γλώσσα και είσαι ένα αμόρφωτο ανορθόγραφο τούβλο. Άντε παράτα μας ρε ουγκαγκαμπούμ, θα μας κάνεις και μάθημα. Ελληνόβλαχο κούτσουρο....
17.01.2016, 14:13:22

Ανώνυμος 36631 έγραψε...

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=441136
«....διαπιστώνεται ότι η αρχιτεκτονική του εγκεφάλου μας στο εν λόγω σημείο είναι όμοια με εκείνη των άλλων πρωτευόντων θηλαστικών που δεν έχουν αναπτύξει ομιλία.»
17.01.2016, 14:20:17

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Παρασκευή σήμερα, τέλος της εβδομάδας, προσφέρεται για ένα πιο ανάλαφρο θέμα, αλλά διάλεξα να σας παρουσιάσω μια επιστημονική ανακάλυψη μείζονος σημασίας, που προκύπτει από όσα είπε πριν από μερικές μέρες η ακάματη ερευνήτρια κ. Άννα Τζιροπούλου, σε μια τηλεοπτική εκπομπή την οποία παρουσιάζει ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, αδελφός του Άδωνη."
https://sarantakos.wordpress.com/2012/01/20/tzirop/
Τσα!!
(Διογένη μήπως είσαι σκουπιδόμυαλος αφού ασχολείσαι με σκουπιδόμυαλους..)

17.01.2016, 14:21:11

Ανώνυμος 36633 έγραψε...

Ωρε Διογένη δώστε ετυμολογία του ονόματος Προμηθέας να γουστάρουμε......
lol
17.01.2016, 14:25:52

Ανώνυμος 36634 έγραψε...

Το «Τ» είναι σαν σφυρί λέει η Τζιροπούλου (18:53). Στο φοινικικό αλφάβητο, που ο Ηρόδοτος λέει πως είναι η μητέρα της ελληνικής γραφής, θα έπρεπε να σημαίνει σφυρί (λέω τώρα) αλλά σημαίνει σημάδι. Οι αρχαίοι έλληνες δεν είχαν επιστήμη της γλώσσας οπότε πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όποιος τους επικαλείται.
17.01.2016, 14:38:46

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Δημοσθένης_Λιακόπουλος
Ξεκαρδιστικά ποσπάσματα:
Ελλάδα, ο πλανήτης των πιθήκων. 0,5
Οι πολυκατοικίες των Ελλήνων στον Άρη. 2,2
Μπιλιαρδάδικα των ΕΛ στην Σελήνη. 2,6
Η εκδρομή του Μ. Αλέξανδρου στην Ασία. 1,4
Χαρακτηριστικό των βιβλίων του που τα κάνει αναγνωρίσιμα είναι το μεγάλο μέγεθος λόγω των μεγάλων γραμματοσειρών στο κείμενο (για να φαίνονται περισσότερες οι μαλακίες που γράφει), ο αχταρμάς προτύπων του Γουόρντ που τα κάνει να δείχνουν σουρεαλιστικά (και ερασιτεχνικά), και τα γραφιστικά εγκλήματα στα εξώφυλλα, που συνήθως χρησιμοποιούν λογότυπα του Γουορνταρτ.
Πώς οι Έλληνες Μπολέκιος και Λολέκιος έγιναν Μπόλεκ και Λόλεκ. Εκδόσεις Πουτσοφλίγκαρο, Αθήνα, 1998
Κινέζοντες, η αόρατη φυλή. Malakokavlian Productions, Άνω Μουσουνίτσα, 1999
Ατράνταχτες αποδείξεις για την ΕΛληνικότητα του Τζένγκις Χαν. Εκδόσεις Homo Ilithius, Τακλαμακάν, 2002
Νεφελίμ, Ορκ, ρυπαρά γένη και Μεγαλέκος. Εκδόσεις Homo Traboukius (θυγατρική της Homo Ilithius), Κορυφή Κιλιμάντζαρου, 2004
Οι προφητείες του Πατέρα Στρούμφιου. εκδόσεις Γκαγκαμούνιας.

17.01.2016, 14:42:08

Ανώνυμος 36636 έγραψε...

΄Εχω κάτι καλύτερο, κάτι σαν σοκ και δέος (και καταλαβαίνετε!!! από που ετυμολογείται το δέος):
https://www.youtube.com/watch?v=UFiPR0-O0Ws
17.01.2016, 16:28:32

Ανώνυμος 36638 έγραψε...
Ομοβροντία διεθνιστικών πυρών! Καμάρια μου, έχω γράψει τόσα σχόλια και σας ενόχλησαν 1-2 λαθάκια που έγιναν από απροσεξία; Αλλά "της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες" λένε στο χωρίο μου! Οπως και να'χει όμως, για την ταμπακιέρα τσιμουδιά ε; Τι τους θέλετε εσείς τους πραγματικούς (και αναγνωρισμένους) ερευνητές, όταν έχετε τα άρθρα των πνευματικών ογκόλιθων της διεθνούς βιβλιογραφίας της "ελεύθερης έρευνας"; Και μόνο η πρόθεση σας να με μειώνετε συνεχώς με ειρωνείες και απαξιωτικές (ενίοτε προσβλητικές) εκφράσεις, δείχνει την πνευματική και κοινωνική σας ένδεια. Δεν αντέχετε την παραμικρή αμφισβήτηση του διεθνιστικού δόγματός σας, γιατί τα "επιστημονικά" επιχειρήματα σας είναι κάλπικα και μισές αλήθειες. Μυρίζουν πρακτοριλίκι από μακριά. Κοινώς φασίζετε σε ανησυχητικό βαθμό, πάνω σε κάθε τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη. Οτι ακριβώς έκαναν κι οι χριστιανοί μετά το 400π.κ.χ. Τους οποίους εσείς κατηγορείτε για δογματισμό, ιστορική αλλοίωση και σκοταδισμό. Το γιατί η Τζιροπούλου εμπιστεύθηκε να εκδώσει τα βιβλία της (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) σε προσκυνημένους, δε νομίζω να γνώριζε από πριν τι σκοπούς θα υπηρετούσαν αργότερα αυτοί οι "λεβέντες". Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που εξαγοράζονται πρόσωπα και συνειδήσεις. Φαντάζομαι ορισμένοι από σας, πως το γνωρίζετε καλύτερα από μένα!
"Διογένης"
17.01.2016, 17:20:08

Ανώνυμος 36639 έγραψε...

http://prntscr.com/9r9k62

17.01.2016, 18:02:15

Ανώνυμος 36641 έγραψε...
Κυριακή σήμερα. Αύριο θα σου αγοράσω. Κάνε λίγο υπομονή γιατί μένω μακριά από το κοντινότερο φαρμακείο.

17.01.2016, 18:36:10

Ανώνυμος 36642 έγραψε...

Τι είπες ώρε Διογένη, εγώ λίγο άντεξα να την ακούσω. Και με το γονίδιο λόγου κάτι λάθος κάνει στην θεωρία της κσι με το γράμμα Τ λέει ανιστόρητες ανοησίες. Πόσο να αντέξω να ακούσω το παραλήρημά της ο άμοιρος;
17.01.2016, 19:09:58

Ανώνυμος 36643 έγραψε...

Μα είναι δυνατόν να εξυψώνουμε κάθε βλαμμένη; Διογένη οι τηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι για τέτοια σκουπίδια. Έλεος δηλαδή.

17.01.2016, 19:39:22

Ανώνυμος 36644 έγραψε...
Για να το λες 36643 κάτι θα ξέρεις! Οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι για διάνοιες τύπου Μπαμπινιώτη, Ρεπούση και Βερέμη; Οι δύο πρώτοι έγιναν υπουργοί των κυβερνήσεων που αποκαλείτε ρωμαιοχριστιανικές, βλαχομπαρόκ, δοσιλογικές.......κ.α παρεμφερή. Να τους χαιρόσαστε!
"Διογένης"
17.01.2016, 19:54:26

Ανώνυμος 36651 έγραψε...
Μια βολτα στην Τσακωνιά θα σας πεισει πως ηταν η Δωρικη προφορά!
17.01.2016, 21:48:18

Ανώνυμος 36652 έγραψε...

Ωρέ Διογένη στο ξαναλέω επειδή μυρίστηκα τι ανθός είσαι δώσε ετυμολογία του ονόματος Προμηθέας να γουστάρουμε...... Αν είναι από την «έγκυρη» Τζιροπούλου ακόμα καλύτερα.

lol
18.01.2016, 01:39:35

Ανώνυμος 36654 έγραψε...
Προμηθέας:
Προ-μυθέας (αυτός που προηγείται του μύθου) Προ-μαθέας (ο προνοητικός) Προ-μηθεύσας (αυτός που έδωσε τη φωτιά και την τέχνη της σιδηρουργίας στους ανθρώπους)
Διάλεξε και κράτα όποια σου αρέσει περισσότερο. Παρεμπιπτόντως, να σε ευχαριστήσω για τον καλό (ορέ κι όχι ωρέ) και αγαθό (ανθός) τρόπο που με αντιμετωπίζεις! Η κοινωνική καλλιέργεια και συμπεριφορά στον άνθρωπο, είναι πάντα δείγμα μορφωτικού επιπέδου!
"Διογένης"
18.01.2016, 01:53:29

Ανώνυμος 36657 έγραψε...
Ρε αυτός απαντάει κι όλας!!! 'Εχει αρχίσει να μ΄ αρέσει.


Treeογένης.
18.01.2016, 09:47:17

Ανώνυμος 36658 έγραψε...
Είδες 36657. Υπάρχουν κι αυτοί που απαντούν, σε σχέση με κάποιους άλλους, που αμολούν ένα άρθρο και μετά βάζουν τα παπαγαλάκια τους να απαντούν αντ'αυτών. Διότι οι ίδιοι δεν έχουν τα κότσια να στηρίξουν σε διάλογο τα γραφόμενά τους.
18.01.2016, 10:58:36

Ανώνυμος 36659 έγραψε...

Διογένη:
Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει ρήμα «μηθεύω» . Υπάρχει όμως η «προμήθεια» (δωρικός τύπος «προμάθεια») και «προμήθια» (τραγικοί), το «προμηθεύομαι» και ο «προμαθής». Αν λοιπόν είχε το όνομα σχεση με τον μύθο θα ήταν με «υ» και όχι με «η». Οι αρχαίοι το ετυμολογούν από το «προμανθάνω». Πιο πιθανή εκδοχή όμως είναι να προέρχεται από το σανσκριτικό «pramantha»: είναι το κάθετο εκείνο ξύλο όπου δια της τριβής άναβαν οι πρωτόγονοι φωτιά (Ruhn 1869). Κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλα ονόματα και λέξεις. Οι έλληνες της αρχαιότητας ήταν κάτι ανάλογο των ιαπώνων του 20ου αιώνα: έπαιρναν στοιχεία ξένων πολιτισμών και τα έκαναν δικά τους, ίσως και καλύτερα. Για παράδειγμα το συλλαβικό αλφάβητο των φοινίκων το πήραν για να δημιουργήσουν το δικό τους φωνητικό αλφάβητο. Τι ανάγκη είχαν να χρησιμοποιήσουν ένα ξένο αλφάβητο την στιγμή που υπήρχε ήδη στον ελλαδικό χώρο η γραμμική γραφή Α και Β;
18.01.2016, 11:15:04

Ανώνυμος 36661 έγραψε...
Δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν μιλάει κανένας για κάποια ινδοευρωπαϊκή φυλή, δηλαδή για ινδοευρωπαϊκή ομοφυλία. Δεν υπάρχει αυτό. Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία υπάρχει. Δηλαδή πολλές κοινές ρίζες σε λέξεις πολλών και διάφορων λαών της Ινδίας και της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής χερσονήσου.
Το Προμηθεύς, όπως σωστά είπε ο παραπάνω φίλος, είναι σανσκριτικής προέλευσης. Είναι το καλάμι, που δια της τριβής παράγει πυρ (Liddell&Scott). Πολύ πιθανόν, γιατί σύμφωνα με τον Ησίοδο, σε καλάμι έκρυψε το πυρ ο Προμηθέας και το έδωσε στους ανθρώπους.
Ο Ηρόδοτος λέει: "Σχεδόν δε και πάντων τα ουνόματα των θεών εξ Αιγύπτου ελήλυθε ες Ελλάδα" (B 50) αλλά δεν αναφέρεται ξεχωριστά για το όνομα Προμηθεύς. Ούτε ο Σωκράτης στον Κρατύλο λέει κάτι.
Εβανγκελίστα-Ελληνότουβλος
18.01.2016, 11:47:49

Ανώνυμος 36662 έγραψε...

Ησίοδος: Έργα και ημέραι
(48) ὅττι μιν ἐξαπάτησε Προμηθεὺς ἀγκυλομήτης.
    τοὔνεκ᾽ ἄρ᾽ ἀνθρώποισιν ἐμήσατο κήδεα λυγρά·
    κρύψε δὲ πῦρ· τὸ μὲν αὖτις ἐὺς πᾴς Ἰαπετοῖο        
    ἔκλεψ᾽ ἀνθρώποισι Διὸς πάρα μητιόεντος
    ἐν κοίλῳ νάρθηκι λαθὼν Δία τερπικέραυνον.
Ο Νάρθηξ ο κοινός (Ferula communis)
http://www.rodiaki.gr/article/99774/narthhx-o-koinos

18.01.2016, 12:35:45

Ανώνυμος 36663 έγραψε...
Τιμή και δόξα λοιπόν στους Ινδούς και στους Φοίνικες που μας έδωσαν τα εργαλεία για να αναπτύξουμε τον "πρωτόγονο" πολιτισμό μας! Και καλά εμείς, είμαστε αχάριστοι έναντι των ευεργετών μας. Αλλά και οι υπόλοιποι (Ινδο)Ευρωπαίοι, να μην κράτησαν κάποια στοιχεία της μητρικής τους γλώσσας; Ολοι πια κράτησαν τα ελληνολατινικά; Οπως και να'χει, μπορείτε να μου δώσετε μια ιστορικά τεκμηριωμένη εξήγηση, γιατί προερχόμαστε από ινδικά φύλα. Από τις πενιχρές μου γνώσεις, νομίζω πως δεν υπάρχει τέτοια αναφορά ούτε στον Ησίοδο, ούτε στον Ομηρο, ούτε στον Ηρόδοτο. Εκτός αν κι αυτοί ήταν "αρχαιόκαβλοι" και διαστρέβλωσαν επίτηδες τα γεγονότα.
Υ.Γ: Αυτό με τον Προμηθέα που προέρχεται από το pramantha, μου θυμίζει την ταινία "γάμος αλλά ελληνικά"! Ρε απίστευτοι, είναι τόσο ξεκάθαρη η ελληνική ετοιμολογία και σεις παρ'όλα αυτά θέλετε να την ακυρώσετε.
"Διογένης"
18.01.2016, 13:54:50

Ανώνυμος 36664 έγραψε...
Αυτό που έγραψες Ελληνότουβλε ........"Δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν μιλάει κανένας για κάποια ινδοευρωπαϊκή φυλή, δηλαδή για ινδοευρωπαϊκή ομοφυλία. Δεν υπάρχει αυτό. Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία υπάρχει. Δηλαδή πολλές κοινές ρίζες σε λέξεις πολλών και διάφορων λαών της Ινδίας και της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής χερσονήσου". Είναι δικό σου ή στο υπαγόρευσαν; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει φυλετικό υπόβαθρο στη ρίζα κάποιας γλώσσας; Τι λες βρε άνθρωπε; Δηλαδή πως μάθανε οι Ευρωπαίοι τα ινδικά πριν 2,5-3 χιλιάδες χρόνια; Με αλληλογραφία, με fax; ή με e'mail, ; ή με τηλεπάθεια;
"Διογένης"

18.01.2016, 14:52:27

Ανώνυμος 36665 έγραψε...

Όλοι οι ελληνικοί μύθοι περί αυτοχθονίας αυτό ακριβώς προσπαθούν να προπαγανδίσουν Διογένη ότι δηλαδή οι Έλληνες ήσαν αυτόχθονες.
http://www.politeianet.gr/books/9789603757979-detienne-marcel-metaichmio-poioi-einai-autochthones-164620
18.01.2016, 16:07:29

Ανώνυμος 36666 έγραψε...
και με την αριθμητικη αλφαβητο;; ''ιστ''
και με την συμπαντικη αλφαβητο;; ''Λ''
και με την υφαντικη αλφαβητο;; ''κα''
πολυ καλα κρατει το
ηλιος λαμπει
χρυσος λαμπει
ο ηλιος ειναι χρυσος
αρα για τους χωροφυλαξ
καλα κρατει το σοφισμα τους
δεν υπαρχει ''ελλησση'' γλωσσας
αρα μιλαμε με νευματα .
και με τους φθογγους;;
για σου λαζαρε με τους χωροφυλαξ


18.01.2016, 16:30:34

Ανώνυμος 36667 έγραψε...
Εντάξει αγαπητέ 36665, δεν ήταν αυτόχθονες αν αυτό υπονοείς. Τότε τι ήταν; Αν ήταν μείγμα και ινδικών φυλών, (βάση ινδικών στοιχείων της γλώσσας) τότε γιατί δεν υπάρχει καμία ομοιότητα (σήμερα) στα χαρακτηριστικά αυτών των δύο λαών; Δες ακόμα ότι και η γλυπτική, ή η αγγειοπλαστική αυτών των λαών, από την αρχαιότητα ως σήμερα, είναι παντελώς ανόμοια.
Δεν γίνεται έτσι ρε παιδιά διάλογος. Λέμε κάτι στο αέρα και μετά ψάχνουμε να το μπαλώσουμε με αοριστολογίες. Τι διάολο ρε γαμώτο, έχει χαθεί πάσα έννοια ορθολογικής σκέψης και αντίληψης, και αναμασάμε ότι είδαμε, ή διαβάσαμε, κάπου στο ξεκάρφωτο;
"Διογένης"
18.01.2016, 16:47:16

Ανώνυμος 36668 έγραψε...

Mε την δική σου λοιπόν λογική ούτε οι νεοέλληνες έχουν κάποια σχέση ανατομικά με τους αρχαίους. Δες έναν «κούρο», τον «ηνίοχο» ή και τον «Ερμή» του Πραξιτέλη και αν βρεις να καμπυλώνει το προφίλ τους μεταξύ μύτης και μετώπου πες το μου, διότι εγώ δεν το βλέπω στους σύγχρονους έλληνες. Δύο τινά συμβαίνουν: ή είμαστε ανατομικά άρα και μάλλον φυλετικά άσχετοι με εκείνους ή ήταν κακοί γλύπτες οι αρχαίοι έλληνες. Μπορεί όμως να είμαστε και μείγμα αρχαίων ελλήνων και σλάβων, τούρκων, καταλανών, φράγγων, βενετών, ρωμαίων, γαλατών, κελτών και για αυτό και η μη σύγχρονη ομοιότητα ελλήνων-ινδών. Όποιος «ψάχνει» για καθαρούς λαούς ας ξεχάσει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Για τις προϊστορικές μεταναστεύσεις των λαών έχεις ακούσει ποτέ τίποτα;
18.01.2016, 17:56:00

Bielidopoulos έγραψε...
~
Η αθεία πιθανών προήλθε από την Ινδία.
Atheistic schools are found in early Indian thought and have existed from the times of the historical Vedic religion. Among the six orthodox schools of Hindu philosophy, Samkhya, the oldest philosophical school of thought, does not accept God, and the early Mimamsa also rejected the notion of God.
https://en.wikipedia.org/wiki/Atheism#History

In the East, a contemplative life not centered on the idea of deities began in the sixth century BCE with the rise of Jainism, Buddhism, and certain sects of Hinduism in India, and of Taoism in China.
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_atheism#Indian_philosophy

Και ο υλισμός πιθανών το ίδιο.
In Ancient Indian philosophy, materialism developed around 600 BC with the works of Ajita Kesakambali, Payasi, Kanada, and the proponents of the Crvka school of philosophy. Kanada became one of the early proponents of atomism. The NyayaVaisesika school (600 BC-100 BC) developed one of the earliest forms of atomism, though their proofs of God and their positing that the consciousness was not material precludes labelling them as materialists. Buddhist atomism and the Jaina school continued the atomic tradition. Xunzi (ca. 312230 BC) developed a Confucian doctrine centered on realism and materialism in Ancient China.
https://en.wikipedia.org/wiki/Materialism#History

Διογένη για να σε πανικοβάλλω σου λέω ότι όταν οι "προέλληνες" πολεμούσαν με φυσοκάλαμα, οι ινδοί και οι κινέζοι είχαν αναπτύξει κρατικές δομές και είχαν έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα που οι αρχαίοι έλληνες τα συνάντησαν πολύ αργότερα.
Εξάλλου όταν ο homo sapiens μετακινήθηκε από την Αφρική στην Ευρασία, αποίκισε πρώτα μέση ανατολή και νότια Ασία και πολύ αργότερα Ευρώπη και Αμερική.
http://prntscr.com/9rrmzc

18.01.2016, 20:57:43

Bielidopoulos έγραψε...
~
Για τον ιδεαλισμό δεν χρειάζεται να πω από που προήλθε.
;)

18.01.2016, 21:00:24

Bielidopoulos έγραψε...

~
Για παράδειγμα η Αυστραλία αποικίστηκε πιο πριν από την Ευρώπη και οι πρόγονοι των αβορίγινων είναι παλαιότεροι από τους προγόνους σου. Αυτά από ιστορική και επιστημονική άποψη τα αναφέρω.

18.01.2016, 21:02:44

Ανώνυμος 36673 έγραψε...

Στο «The Origin and Goal of History» ο Karl Jaspers αναλύει την θεωρία της «αξονικής εποχής».
https://en.wikipedia.org/wiki/Axial_Age
http://www.collegiumphaenomenologicum.org/wp-content/uploads/2010/06/Jaspers-The-Origin-and-Goal-of-History.pdf
18.01.2016, 21:43:52

Ανώνυμος 36674 έγραψε...

The etymology of the theonym prometheus is debated. The classical view is that it signifies "forethought," as that of his brother Epimetheus denotes "afterthought". It has been theorized that it derives from the Proto-Indo-European root that also produces the Vedic pra math, "to steal," hence pramathyu-s, "thief", cognate with "Prometheus", the thief of fire. The Vedic myth of fire's theft by Mtarivan is an analog to the Greek account. Pramantha was the tool used to create fire.
https://en.wikipedia.org/wiki/Prometheus#Etymology

18.01.2016, 23:19:47

Ανώνυμος 36675 έγραψε...

Τώρα με έβαλες να τσεκάρω τα σανσκριτικά λεξικά:
http://sanskritdictionary.com/pramath/147974/1
http://sanskritdictionary.com/pramantha/147998/1
http://www.behindthename.com/bb/fact/684521

pramantha प्रमन्थ
Definition: m. a stick used for rubbing wood to produce fire

pramath प्रमथ्
Definition: (or manth-) P. -mathati-, or -mathnāti-, to stir up violently, churn (the ocean) ; to tear or strike off, drag away ; to handle roughly, harass, distress, annoy etc. (ind.p. -mathya-,violently, forcibly) ; to destroy, lay waste : Causal -māthayati-, to assault violently, harass, annoy
18.01.2016, 23:39:12

Ανώνυμος 36676 έγραψε...

Μία από τα ίδια:
http://www.spokensanskrit.de/index.php?tinput=pramantha&link=m
http://spokensanskrit.de/index.php?tinput=pramath&script=&direction=SE&link=yes
19.01.2016, 00:05:31

Ανώνυμος 36677 έγραψε...

Μεγάλη επιτυχία το άρθρο της Λούπου. Τον έφαγε τον Δημόπουλο σε σχόλια.
lol
19.01.2016, 00:22:27

Ανώνυμος 36678 έγραψε...
Τι λέτε βρε τιτάνες της γνώσης! Κάποτε στο παρελθόν, αυτοί που πολεμούσαν με "φυσοκάλαμα", τους "τρισμέγιστους¨ της γνώσης πολιτισμούς, τους είχαν κάνει στιφάδο με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Μα με τα φυσοκάλαμα να φτάσουν τόσο βαθιά στην άπω ανατολή! Είναι δυναμόν; (που λέει κι ο Τζιμάκος). Γιατί αυτοί οι τεράστιοι πολιτισμοί (Ινδοί-Κινέζοι) ακόμα προσκυνάνε βόδια και σκύλους; Διαβιώνουν με μεροκάματο 3-10 δολάρια δουλεύοντας 450 ώρες το μήνα, ζώντας σε παραγκουπόλεις και παραπήγματα;
Ειρήσθω εν παρόδω, όλοι εσείς που προσπαθείτε (ξοδεύοντας όλη τη φαρέτρα των φληναφημάτων σας) να με στριμώξετε. Μήπως λέω μήπως (;) είστε οπαδοί (εκτός του διεθνισμού και της απατριδοσύνης) και της θέσης, "εντός ευρώ και ευρωζώνης"; Αν τολμάτε απαντήστε ευθέως.
"Διογένης"
18.01.2016, 23:48:59

Ανώνυμος 36679 έγραψε...
Εϊ ψιτ 36675. Αυτά εδώ प्रमथ् είναι στη γλώσσα του Νεπάλ. Παρ' όλα αυτά, στα λατινικά γράφεται ως pramantha="Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο". Προμηθέας όμως πουθενά! Αντιθέτως το όνομα Προμηθέας μεταφράζεται ως:
Αγγλικά και Γερμανικά: Prometheus
Γαλλικά: Prométhée
Ισπανικά και Ιταλικά: Prometeo
Ρωσικά: Прометей
Ζήτω οι "ινδοευρωπαϊκές" ρίζες μας! Αντε γειά...........
"Διογένης"pramath
19.01.2016, 00:27:03

Ανώνυμος 36681 έγραψε...
Εσύ 36668 που ανησυχείς για τις χαμένες αρχαιο-ελληνικές μύτες στη σύγχρονη Ελλάδα, κοίτα δωράκι που σου'χω:
http://www.lakonistas.gr/wp-content/uploads/2015/04/%CE%9B%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%9D%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%A6%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%BC%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC-lakonistas-lakonistas.gr-4.jpg
Παρ'όλο το μπαστάρδεμα που μας έχουν κάνει, πάντα μένει σπορά! Αυτή δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ!
19.01.2016, 00:53:32

Ανώνυμος 36682 έγραψε...

Για κοιτάξου στον καθρέπτη και τα λέμε 36681. Κοίτα και πολλούς άλλους.
http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110830/low/2011072203280_119788262.jpg
19.01.2016, 01:41:43

Ανώνυμος 36683 έγραψε...

Θέλεις Διογένη ανάλυση τους λόγους που κάποιοι πολιτισμοί ανθούν και κάποιοι μένουν στάσιμοι; Ή φαίνονται στα δυτικά μάτια μας στάσιμοι. Χοντρικά να σου πω πως ουσιαστικά είναι μάλλον πολιτικοί οι λόγοι. Σου φτάνει; Όχι; Δεν μπορώ να σε βοηθήσω και δεν αφορά το γλωσσικό μας θέμα που σχολιάζουμε.
Οι αρχαίοι έλληνες είχαν μύθο για τον κατακλυσμό. Μόνοι τους τον έφτιαξαν ή τον πήραν από κάποιον άλλο. Οι αιγύπτιοι πάντως εξ΄όσων γνωρίζω δεν είχαν τέτοιο μύθο.
Είχαν επίσης την μνα ως μονάδα μέτρησης της μάζας. Δική τους ιδέα ήταν αυτή η λέξη;
(Εφυέστατη τρολλια τα νεπαλέζικα σου, γέλασα πολύ. Και το επιχείρημα του Προμηθέα στις άλλες γλώσσες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οποία φωνητική ομοιότης, δεν ξεχωρίζω τα ελληνικά από τα αγγλικά γαλλικά και πάει λέγοντας. Πως λέμε Μονρόε ενώ είναι Μονρό, Αμερική ενώ είναι Αμέρικα, Αυστραλία ενώ είναι Οστρέλια΄ ψιλά γράμματα για σένα , σε καταλαβαίνω.)
19.01.2016, 01:41:54

Ανώνυμος 36684 έγραψε...
Ας μην έβαζε το χεράκι του ο Διογένης και θα έβλεπες τι απήχηση θα είχε το άρθρο της Λούπου. Άκλαυτο θα πήγαινε.
19.01.2016, 01:40:13

Ανώνυμος 36685 έγραψε...

Σωστός ο 36684.
19.01.2016, 01:46:55

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Διαβιώνουν με μεροκάματο 3-10 δολάρια δουλεύοντας 450 ώρες το μήνα, ζώντας σε παραγκουπόλεις και παραπήγματα;"
Α μην ανησυχείς για αυτό ρωμιέ μου.
Κάνε λίγο υπομο(υ)νί και θα δεις.
;)

19.01.2016, 01:59:31

Ανώνυμος 36688 έγραψε...

Μην του λες τέτοια Bielidopoulos και δεν πετάνε τα ψεκαστικά αεροπλάνα τέτοια ώρα.
19.01.2016, 02:04:52

Ανώνυμος 36689 έγραψε...
Μάστορα της πονηριάς 36683. Αυτή η λέξη प्रमथ् googlαρισμένη στη μετάφραση, εντοπίζει Νεπαλική γλώσσα. Τα παράπονά σου στη google!
Στην ερώτηση που έθεσα παραπάνω, (περί ευρώ και ευρωζώνης) δεν είδα να απαντάς.....Μήπως φοβάσαι τους εργοδότες σου;
"Διογένης"
19.01.2016, 01:44:05

Ανώνυμος 36690 έγραψε...

~
Definition: m. a stick used for rubbing wood to produce fire
http://sanskritdictionary.com/pramantha/147998/1
http://dictionary.babylon.com/pramantha/
http://www.teosofia.com/Mumbai/7112myths.html

19.01.2016, 02:10:41

Ανώνυμος 36691 έγραψε...

Για βάλτην και ως Hindi (https://translate.google.gr/#hi/en/प्रमथ्), το ίδιο αποτέλεσμα θα σου δώσει μιας και τα σανσκριτικά είναι η μητέρα γλώσσα. Φυσικά δεν μπήκες στον κόπο να δεις τα link από δύο (2) σανσκριτικά λεξικά
.
19.01.2016, 02:09:27

Ανώνυμος 36692 έγραψε...

Μάλλον εσύ Διογένη πρέπει να κάνεις παράπονα στην Google. Ναι στο ευρώ και στην ευρωζώνη, και λοιπόν; Θα το ρίξουμε στην πολιτική συζήτηση;
19.01.2016, 02:18:04

Ανώνυμος 36693 έγραψε...
Bielidopoule, Για αυτά εδώ: [Κάποτε στο παρελθόν, αυτοί που πολεμούσαν με "φυσοκάλαμα", τους "τρισμέγιστους¨ της γνώσης πολιτισμούς, τους είχαν κάνει στιφάδο με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Μα με τα φυσοκάλαμα να φτάσουν τόσο βαθιά στην άπω ανατολή! Είναι δυναμόν; (που λέει κι ο Τζιμάκος). Γιατί αυτοί οι τεράστιοι πολιτισμοί (Ινδοί-Κινέζοι) ακόμα προσκυνάνε βόδια και σκύλους;] Δεν είδα τα περισπούδαστα σχόλιά σου. Τελικά όπου σε συμφέρει "αμπελώνεις" κι όπου δε σε συμφέρει "ξαμπελώνεις.
Α! Και για σένα ισχύει η ερώτηση που κάνω στο ίδιο σχόλιο. Τι έγινε βρε; Τελικά "μασάει ή κατσίκα ταραμά;" Πάλι με "ελαφρά" την κάνετε;
Υ.Γ: Αν έχει δίκιο ο 36684 και 36685, τότε μαντάμ Λούπου θέλω τα νόμιμα ποσοστά μου! Εμ πως να το κάνουμε....... Οχι να τη βγάλεις στο τζάμπα.......!
"Διογένης"
19.01.2016, 02:08:41

Ανώνυμος 36694 έγραψε...

Δημόσιος υπάλληλος είσαι; Σιγά μην χάσουμε τον ύπνο μας για παρτη σου. Έχουμε κα δουλειές αύριο. Εσύ κοιμήσου στην υπηρεσία σου.
19.01.2016, 02:35:20

Ανώνυμος 36695 έγραψε...
Σανσκριτικά λεξικά, σανσκριτική γλώσσα! (Ούτε η συστημική διεθνιστική google δεν μπήκε στον κόπο να την αναφέρει). Κουφάλες δάσκαλοι, τόσα χρόνια σχολείο και δε μου μάθατε ούτε λέξη από τη γλώσσα των "προγόνων" μου! Τους καταδικάζω απερίφραστα!
"Διογένης"
19.01.2016, 02:31:48

Ανώνυμος 36696 έγραψε...
Αγαπητέ 36694. Αύριο πρωί έχω να μαζέψω ελιές με 5C, ψωφόκρυο. Να κόψω ξύλα για το τζάκι, να ρίξω λιπάσματα, και ένα σωρό άλλες αγροτικές δουλειές, που μερικοί αστοί ούτε που φαντάζονται! Παρ' όλα αυτά ξενυχτάω γιατί εδώ πρόκειται για θέμα πατριωτικό. Και ως γνωστόν:
"Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν". (Πλάτωνας)
(Μεταφορά στη δημοτική: "Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση")
"Διογένης"
19.01.2016, 02:44:14

Bielidopoulos έγραψε...
~
Διογένη οι ερωτησούλες είναι το καταφύγιο του κάθε ημιμαθή καραγκιόζη που δεν έχει επιχειρήματα, αλλά θέλει σώνει και καλά να περάσει το δικό του, δηλαδή να επιβάλλει. Και να σου απαντήσω θα ρωτήσεις κάτι άλλο και μετά κάτι άλλο χωρίς σταματημό μέχρι είτε να βαρεθώ, είτε να εκνευριστώ και να σου ρίξω καμιά χριστοπαναγία. Προφανώς πανικοβλήθηκες (lol) όπως είχα προβλέψει με αυτά που έγραψα. Αφού ο ίδιος ομολογείς ότι έχεις πενιχρές γνώσεις τί επιμένεις; Κάτσε διάβασε. Δεν θα αλλάξουμε εδώ αυτά που υποστηρίζει η επίσημη επιστήμη, η οποία διαθέτει τεκμήρια και ενδείξεις, όχι θεωρίες του κώλου χωρίς απολύτως κανένα στήριγμα. Δεν μας χέζεις ρε τσέλιγκα που το πήρες και πατριωτικά!
(Αυτό το ανατολίτικο κολπάκι με την ομοβροντία ερωτήσεων πρέπει να πάψει στο Ελλαδαριστάν αν θέλουμε να μας παίρνουν οι άλλοι σοβαρά. Το έχουν ανάγει σε επιστήμη οι (β)ρωμιοί και σαν να μην έφτανε αυτό βγαίνουν και διάφοροι εγχώριοι παρλαπίπες αμπελοφιλόσοφοι και διαδίδουν ότι πρέπει να ρωτάμε (και τις απαντήσεις ποιος θα τις δώσει βρε πανηλίθιοι;). Και ο μακάκας ο ρωμιός τσιμπάει διότι έτσι έχει μάθει. Να αμολάει τις μπούρδες του βάζοντας και ένα ερωτηματικό στο τέλος, νομίζοντας ότι αμόλησε κάτι σπουδαίο.)

Μουσικό διάλειμμα:
https://www.youtube.com/watch?v=PrFfzOYY45M
https://www.youtube.com/watch?v=P2K_1qvIsFo

19.01.2016, 11:10:57

Bielidopoulos έγραψε...
~
https://www.youtube.com/watch?v=fi_b5V68LZE
Κλασσικός ρωμιός.

19.01.2016, 11:18:39

Ανώνυμος 36714 έγραψε...

τσέλιγκας < σλαβική (elnik=αρχηγός, επικεφαλής)
αυτός που έχει στην κατοχή του πολλά αιγοπρόβατα (συνήθως πάνω από πεντακόσια)
που είναι αρχηγός σε ένα τσελιγκάτο
https://el.wiktionary.org/wiki/τσέλιγκας

19.01.2016, 13:16:04

Ανώνυμος 36720 έγραψε...
Bielidopoule, με τον τρόπο που μου απαντάς, δείχνει, πως εσύ τελείς υπό πανικό.
Eχω από δω μέσα απαντήσει σχεδόν στους πάντες. Ανεξάρτητα αν οι απαντήσεις μου σας κάλυψαν ή όχι, ήταν σε πλαίσιο κοινωνικού πολιτισμού. Μια ερώτηση έκανα και γω (σιγά δηλαδή τη δύσκολη ερώτηση) μόνον ένας (ο 36692) μου απάντησε και τον ευχαριστώ. Ο πολυμαθείς, επιστημονικός, τεκμηριωμένος, και "κοινωνικά πολιτισμένος" Bielidopoulos, προτίμησε να με "στολίσει" με διάφορα "κοσμητικά" αντί να πει ένα απλό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ερώτησή μου. Να' τον χαίρεστε όσοι στα μουλωχτά τον σιγοντάρετε. Θα μπορούσα ως "τσέλιγκας" Bielidopoule, να σου σούρω τόσα που να μη σε ξεπλένει ούτε το Αιγαίο πέλαγος. Δε θα το κάνω όμως, γιατί αν το κάνω θα σου μοιάσω. Πράγμα που τόσα χρόνια αποφεύγω να κάνω (θέμα καθαρά "τσελιγκικής" παιδείας). Να μοιάσω δηλαδή σε ανθυπανθρώπους σαν και σένα!
Κάτι ακόμα για το τέλος. Δεν πήρα τίποτα πατριωτικά, ήμουν και είμαι πατριώτης! Πρόσεχε λοιπόν, γιατί αν ποτέ έρθει η στιγμή που θα αναμετρηθούν οι πατριώτες "τσέλιγκες", με τους διεθνιστές και ανθέλληνες χαρτογιακάδες (διότι εκεί οδηγούν τα γεγονότα), θα σου πέσει πολύ βαριά η γκλίτσα! Εκεί θα δούμε Bielidopoule ποιος θα είναι ο πραγματικά πανικόβλητος!!!
"Διογένης"
19.01.2016, 18:23:06

Ανώνυμος 36722 έγραψε...

Ελλάς ή τέφρα.
(Είμαι ένας υπερήφανος ρωμιός.)

19.01.2016, 22:34:12

Ανώνυμος 36725 έγραψε...
γιασου μπι λαντε πωλε ISSIS.
είναι το καταφύγιο του κάθε ημιμαθή καραγκιόζη
εκνευριστώ και να σου ρίξω καμιά χριστοπαναγία
Κάτσε διάβασε.
Δεν μας χέζεις ρε
Το έχουν ανάγει σε επιστήμη οι (β)ρωμιοι
ιάφοροι εγχώριοι παρλαπίπες αμπελοφιλόσοφοι
(και τις απαντήσεις ποιος θα τις δώσει βρε πανηλίθιοι;)
. Και ο μακάκας ο ρωμιός τσιμπάει
γιασου λαζαρε με τον αρχιφυλαξ σοφιστη σου καί τους χωροφυλαξ μπας και ειναι εδω (μπασκινες).Οταν παυει η σαφηνεια ξεκινα η σοφιστεια.
ο χωροφυλαξ οργανο
το μπουζουκι οργανο
ετσι οι χωροφυλαξ σου μπουζουκια
με αρχιφυλακα ιμπραημ

20.01.2016, 17:42:49

Ανώνυμος 36727 έγραψε...

Καλή χώνεψη οι φάπες 36725.

20.01.2016, 20:16:38

Ανώνυμος 36728 έγραψε...

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ COSCO - Πουλήθηκε o ΟΛΠ στους Κινέζους
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26526&subid=2&pubid=113895392
Αφήστε τα τούρκικα και αρχίστε τα κινέζικα.

20.01.2016, 21:36:41

Ανώνυμος 36734 έγραψε...
Μούγκα στη στρούγκα? Τι έγινε? Ο Διογένης τους πήρε τα σώβρακα?
21.01.2016, 03:00:33

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ο τσέλιγκας με το γουάι-φάι από την στάνη μας έχει φλομώσει στα επιχειρήματα και τις αποδείξεις. Έχουμε μείνει αμίλητοι μπροστά σε τέτοιο πνευματικό ογκόλιθο (lol). Διογένη βγάλε την τραγιάσκα και βάλε την περικεφαλαία.

21.01.2016, 10:30:36

Ανώνυμος 36736 έγραψε...

Δεν επιχειρηματολογείτε, τρολλάρετε. Και αυτή είναι η ήττα σας, ελληναράδες μου.
21.01.2016, 10:49:41

Ανώνυμος 36739 έγραψε...
Μα να πάθετε τέτοιο χουνέρι από Τσέλιγκα? Στα π@π@ρια μου αν είναι τσέλιγκας. Είναι όμως ευγενικός και διαβασμένος. Είναι και πατριώτης. Ασχετα αν σας ξινίζουν αυτά που γράφει. Αμ' εσείς που τον βρίζετε είστε καλύτεροι? Φρου φρου κι αρώματα. Τσέλιγκας-ελληναράδες=διπλό ημίχρονο άσσος τελικό.
21.01.2016, 16:29:05

Ανώνυμος 36740 έγραψε...
ιμπραχιμ βαλε τοις χωροφυλαξ σου να σε φυλανε
γρηγορα γυριζουν οι φαπες γνωσεων με μπολικο καροτο
η αρχηφυλαξ μιλησε
θαυμασε τον λαζαρε.
βλεπεις ποσο κατεβασε το επιπεδο διαλογου
να τον χαιρεσε
21.01.2016, 17:10:49

Bielidopoulos έγραψε...
~
" Είναι όμως ευγενικός και διαβασμένος. Είναι και πατριώτης."
Έλεος σταμάτα, θα κατουρηθώ από τα γέλια.
Ένας μακάκας με περικεφαλαία είναι.

21.01.2016, 17:36:35

Ανώνυμος 36743 έγραψε...
"....παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε· τρώνε από μας και μένει και μαγιά...." (Μακρυγιάννης)
Ετσι είναι φίλε 36793. Δυστυχώς το χρήμα των παγκοσμιοποιητών εντός της χώρας ρέει άφθονο. Σάμπως δικό τους είναι; Από ληστρικούς φόρους, όπλα, ναρκωτικά, φάρμακα, εμβόλια και από εθνικά εγκλήματα προέρχεται. Για πλάκα εξαγοράσουν "εύκαμπτα" οπίσθια και συνειδήσεις. Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν είναι το αποτέλεσμα της φράσης του Μακρυγιάννη. Σου λένε: Τους έχουμε ξεσκίσει 16 αιώνες στο μπαστάρδεμα, τη γλώσσα, την ιστορία, την (πατρώα) θρησκεία, την κουλτούρα, τη μουσική, τα πάντα. Τόσοι πόλεμοι, τόσοι εμφύλιοι.... Γιατί οι κερατάδες δεν ψοφάνε; Ελα ντε; Είναι φαίνεται βαριά η γκλίτσα του τσέλιγκα (μα ακόμα βαρύτερη η περικεφαλαία). Για περάστε λοιπόν να τη ζυγίσετε......Για περάστε......!!
"Διογένης"
21.01.2016, 17:45:10

Bielidopoulos έγραψε...
~
Διογένη βάρβαρε άντρα. Πολύ βαρβατίλα.
Καλέ μας επιβουλεύονται και μας λοιδωρούν!
Πλήρωσε και κάνα φόρο μπας και σωθεί η Ελλάς ρε πατριώτη. 40 δις έχετε κρυμμένα στα στρώμματα. Δώστε τα να ξεχρεώσει το προτεκτοράτο.

21.01.2016, 19:43:25

Ανώνυμος 36745 έγραψε...

Και οι μπούρδες συνεχίζονται. Εκατέρωθεν.
21.01.2016, 19:54:39

Bielidopoulos έγραψε...
~
Το δυστύχημα είναι ότι ο Διογένης δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα. Με τοσούς πολλούς φλογερούς πατριώτες είναι απορίας άξιον πως χρεωκόπησε το προτεκτοράτο...
Μήπως επειδή όλοι αυτοί που κατουριούνται στη θέα της σημαίας το άρμεξαν όσο δεν πάει. Μήπως ενοχλούνται διότι φοβούνται ότι θα βγουν χαμένοι αν αλλάξει κάτι.
"Οι πατριώτες είναι μαλάκες".

21.01.2016, 20:18:16

Ανώνυμος 36748 έγραψε...

Ευτυχεσμένοι οι τόποι που έχουν Bielidopouloυς.
21.01.2016, 22:17:56

Ανώνυμος 36752 έγραψε...
Αυτό το σκοπό λοιπόν σε βάλανε να υπηρετήσεις πρακτοράκο Bielidopoule; Να βγάλει ο κοσμάκης τις οικονομίες του να τις χαρίσει στους τραπεζίτες, στους τοκογλύφους και στα ντόπια τσιράκια τους; Αμ δε! Με 40δις να ξεχρεώσουμε τι; Ούτε για φιστίκια δε φτάνουν, μπροστά στα 500 που λένε πως χρωστάμε. Τι λες ρε πρακτοράκο. Γι αυτό δεν απαντούσες αν είσαι υπέρ της Ευρωζώνης και του ευρώ. Η αλήθεια είναι πως μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να ξεσκεπάσω το ρόλο που βαράς εδώ μέσα! Οχι μαγκάκο μου. Να πεις στους εργοδότες σου ότι δεν θα τους περάσει έτσι εύκολα. Εδώ δεν είναι ούτε Σομαλία, ούτε Νίγηρας. Ούτε καν Κίνα και Ινδία. Εδώ εφευρέθηκε το "Μολών λαβέ"
"Διογένης"
21.01.2016, 23:49:02

Bielidopoulos έγραψε...
@36748
Είναι παρενέργεια από τις φάπες. Θα σου περάσει.

Δηλαδή Διογένη θεωρείς σωστό να χρεώνονται οι επόμενες γενιές για το πάρτυ των προηγούμενων. Και γιατί να μην πληρώσει η παλιά γενιά; Είναι πολλά τα χρωστούμενα; Ε και; Τελικά οι πατριώτες εκτός από μαλάκες είναι και απατεώνες. Ουστ μπαστουνόβλαχε που νομίζεις ότι επιχειρηματολογείς.

22.01.2016, 00:06:29

Ανώνυμος 36756 έγραψε...
Ποιος είναι απατεώνας ρε ακάματε χαρτογιακά πρακτοράκο Bielidopoule; Εγώ; Που από το δημοτικό καλλιεργώ τη γη μου, βοηθώντας τη χώρα μου να κρατήσει "Θερμοπύλες" στον πρωτογενή τομέα; Εχεις φυτέψει χαρτογιακά ποτέ στη ζωή σου μαρούλι, πατάτα, ντομάτα; Εχεις ξεπαγιάσει, βραχεί, χτυπήσει, μαζεύοντας ελιές; Ποιοι είναι απατεώνες πατριώτες; Αυτοί που τους κούρεψαν τα τραπεζικά ομόλογα, τα εθνικά και τα ασφαλιστικά, (που κάποτε οι ίδιοι πολιτικοί τους τα παρουσίαζαν ως ασφαλή καταφύγια), επειδή έτσι γούσταραν; Αυτοί που έχασαν ασφαλιστικές εισφορές δεκάδων ετών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, κτλ) περιμένοντας μια αναλόγως αξιοπρεπή σύνταξη; Να δώσει λοιπόν ο κάθε φουκαράς τις τελευταίες του οικονομίες για να μην ακουμπήσουν ποτέ τη Χόχτιφ (500μύρια ΦΠΑ χρωστάει από το Ελ. Βενιζέλος), και λοιπούς μεγαλοφοροφυγάδες καρχαρίες που απολαμβάνουν τη σιγουριά και την ανωνυμία μεγάλων ξένων τραπεζών και θυρίδων; Ρε πρακτοράκο, τα 40 δις που έχεις κάνει σημαία, τα μαζεύουν αν πιάσουν 2-3 μεγαλοεργολάβους και άλλους 5-10 πασίγνωστους πολιτικούς, για μαύρο χρήμα και κρατικές μίζες! Μόνο τους εφοπλιστές να αποφασίσουν να φορολογήσουν (όχι πάνω από 15%) έχει λήξει η υπόθεση χρέους! Βρε τι λαγός είσαι εσύ! πότε βγαίνεις σε κανένα από τα γνωστά βοθροκάναλα να σε απολαύσω; Επιχειρήματα έχεις να μου απαντήσεις, ή ελέω ένδειας και ανωτέρων εντολών, θα αρκεστείς σε αντιπατριωτικές συκοφαντίες και λασπολογίες;
"Διογένης"
22.01.2016, 00:20:17

Ανώνυμος 36757 έγραψε...
Οχι ρε μεγάλε πάνσοφε προπαγανδιστή της δεκάρας. Να μην χρεωθούν τίποτα οι νέες γενιές, γιατί θα είναι άδικο. Το ίδιο άδικο είναι να ξεμπερδέψουν τα γεροντάκια, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, κτλ. Που αφού πρώτα τους εκμαύλισαν με υποσχέσεις και οράματα του κώλου, τώρα πάνε να τους ξεκάνουν μια ώρα νωρίτερα. Η λύση είναι ΜΙΑ και μοναδική! Νέοι, μεσήλικες και γέροι, να ξεσηκωθούν ενωμένοι, κι αφού τους στείλουν όλους στο διάολο και στη φυλακή, να ξαναφτιάξουμε τη χώρα από την αρχή. Ούτε ΕΕ, ούτε ευρωζώνες, ούτε ευρώ, ούτε δανεικά, ούτε μνημόνια. Μόνοι και περήφανοι! Αν εσύ δεν μπορείς.......τον πούλο και να μας γράφεις.........
"Διογένης"
22.01.2016, 01:03:52

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μα δεν μπορείτε.
Οι νέοι έχουν ήδη χρεωθεί την αποτυχία σε όλους τους τομείς της παλιάς γενιάς. Η οικονομική χρεοκοπία είναι και κοινωνική και πολιτιστική χρεωκοπία. Χρεοκοπία της κουλτούρας και της νοοτροπίας. Οι ρωμιοί περιμένουν στα μουλωχτά πότε θα περάσει η κρίση προκειμένου να ξαναρχίσουν πάλι τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτε ουσιαστικό. Σε συνέντευξη άστεγου όταν τον ρώτησαν τί του λείπει περισσότερο απάντησε η μπριζόλα! Η κρίση υποτίθεται ότι αλλάζει συμπεριφορές και νοοτροπίες. Ε τίποτε δεν έχει αλλάξει στο Ελλαδιστάν. Για αυτό και η κρίση θα συνεχιστεί ακάθεκτη.
Οι εταιρίες λόγω δημιουργικής ασάφειας" και capital controls την έχουν κάνει. Τους εφοπλιστές και την εκκλησία ορθώς θα τους φορολογήσεις 1, 2, 3 φορές, μετά δεν έχει. Ενώ τα πάγια έξοδα του κράτους είναι τεράστια για την οικονομία του προτεκτοράτου και είναι κάτι που το πληρώνεις εσαεί. Αναφέρομαι στα πρωτογενή έξοδα, δηλαδή τις συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους μισθούς του δημοσίου. Σε όλα τα κράτη του κόσμου τα ασφαλιστικά ταμεία δίνουν όσα μπορούν, εκτός από το ξεδιάντροπο προτεκτοράτο που δανείζεται από τους γερμανούς και χρεώνει τις επόμενες γενιές. Μόνο ο ΟΓΑ επιδοτείται άμεσα από το κράτος κατά 75% για να πληρώνει συντάξεις στους αγρότες (το ήξερες αυτό πατριώτη;). Την εποχή των παχιών αγελάδων οι παλιοί κατοχύρωσαν σκανδαλώδη προνόμια υπέρ τους ελέω κομματικού/παρασιτικού κράτους και τώρα, εν μέσω σοβαρής κρίσης, δεν θέλουν να τα χάσουν. Υπενθυμίζω μόνο τα χαριστικά εφάπαξ των 100.000 ευρώ. Η οικονομία δεν παράγει, ο ιδιωτικός τομέας έχει ισοπεδωθεί και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν! Άρα το μόνο που μένει είναι η πάταξη των παθογενειών και ανισοτήτων (όπως αυτές που ανέφερα), η πώληση δημόσιας περιουσίας (που πλεόν δεν αξίζει πολλά) και το άγριο κούρεμα των καταθέσεων. Το όριο που έβαλε ο Κατρούγκαλος στα 3.000 ευρώ για τους πολυσυνταξιούχους είναι στην σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να πέσει και άλλο. Η Βουλγαρία με υψηλότερη παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα από την Ελλάδα, δίνει 75 ευρώ μέση σύνταξη. Γενικά εσείς οι "πατριώτες" έχετε μαύρα μεσάνυχτα. Πάω στοίχημα ότι δεν ξέρετε καν τί σημαίνει πατριωτισμός.

"ΟΛΟΙ οι σοβαροί οικονομολόγοι στη χώρα μας όμως, τόσο εκείνοι που είναι υπερ του Ευρώ, όσο και εκείνοι που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή συμφωνούν σε ένα πράγμα: "Για να έχουμε ανάπτυξη το κράτος πρέπει να περιορίσει δραματικά τις δαπάνες του"."
http://libcafe.ning.com/profiles/blogs/6377782:BlogPost:10229
Διάβασέ το όλο. Έχεις πολλά να μάθεις.

22.01.2016, 10:13:42

Bielidopoulos έγραψε...
~
Το σύνολο δαπανών μισθοδοσίας, συντάξεων, επιχορηγήσεων αποτελεί το 74% (2002) έως 78% (2009) του συνόλου των Πρωτογενών Δαπανών.
http://politicalreviewgr.blogspot.gr/2011/06/blog-post_4125.html

22.01.2016, 10:30:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Όπως σημειώνει η Die Welt, ο Α. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτό όμως που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του». «Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά [] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113896913

Η Die Welt περιέγραψε συνοπτικά πως ακριβώς σκέφτεται ο μέσος ρωμιός (βλέπε Διογένης).

22.01.2016, 10:44:07

Ανώνυμος 36768 έγραψε...

Διογένη, μόνοι και περήφανοι ήταν και οι αλβανοί του Ε. Χότζα.
22.01.2016, 11:53:10

Ανώνυμος 36769 έγραψε...
Βρε προπαγανδιστή της μισής αλήθειας, τι νομίζεις ότι κάνεις με το να μου αραδιάζεις όλα αυτά; Ανακάλυψες ξαφνικά την πυρίτιδα; Αυτά είναι γνωστά από χρόνια, τουλάχιστον όσων παρακολουθούν και εμβαθύνουν στα γεγονότα. Είπα εγώ πως το κομματικό κράτος, και όλα τα κόμματα του βρωμοβουλίου (όλων των εποχών) δεν ήταν μπουρδέλο; Είπα εγώ πως ο Τσίπρας δεν είναι απολειφάδι και συνεχιστής των ίδιων εθνοκαταστροφικών πολιτικών; Είπα εγώ πως ο κάθε κλαψιάρης τεμπελχανάς, δεν πρέπει να τσακιστεί να δουλέψει, να παράξει, να απεξαρτηθεί από το κόμμα, το διορισμό και το ραγιαδιλίκι; Τι μου λες τώρα; Ομως κι αν ξαφνικά όλα αυτά γίνουν, δεν μπορεί αυτή η χώρα να έχει ευημερία, όσο θα αναγκάζεται να δανείζεται (γιατί το ευρώ μάγκα μου είναι χρεόγραφο) δεν θα ορθοποδήσει ποτέ. Η συνθήκη του Μαάστριχ είναι θηλιά στο λαιμό των αγροτών. Του Δουβλίνου (2) μας κάνει αποθήκη εξαθλιωμένων ζωντανών ψυχών. Η μη εξασφάλιση των συνόρων από πλευράς ΕΕ, θα μας πίνει μια ζωή το αίμα στο κόστος των εξοπλισμών. Τα κόμματα-συμμορίες χρωστούν σε δάνεια τα μαλλιοκεφαλά τους και ακόμα τολμούν να μιλούν για κατασχέσεις σπιτιών. Μεγαλοεπιχ/τίες-καναλάρχες, το ίδιο και χειρότερα, από θαλασσοδάνεια και υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων. Οι πατριώτες της πορδήςεφοπλιστές, ζουν εις βάρος της εθνικής οικονομίας, βασιζόμενοι φορολογικά σε άρθρα και νόμους της χούντας! Οι ρασοφόροι ανθέλληνες συνεχίζουν να είναι κράτος εν κράτει, (από την εποχή των βυζαντινών αυτοκρατόρων) αξιώνοντας να δανείζεται το έθνος για να πληρώνονται οι στρατιές των τεμπέληδων και ακάματων παπάδων. Σ' αυτή τη χώρα έχουν ασελγήσει και συνεχίζουν να ασελγούν οι ΠΑΝΤΕΣ που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα! Ας αρχίσει το ξήλωμα του "πουλόβερ" από πάνω, και μετά πάμε στους συνταξιούχους. Τι μου λες λοιπόν να διαβάσω. Αυτά τα ξέρω εδώ και χρόνια. Αυτό που εσύ δεν εννοείς να καταλάβεις είναι πως, ΔΕΝ ανήκω σε αυτούς που τους ταίζει το κράτος. Που δεν ζω παρασιτικά εναντία κανενός. Ζω με δικούς μου πόρους, και δε χρωστάω φράγκο, ούτε σε τράπεζες ούτε σε δημόσιο. Οπότε μάθε να μη μιλάς ισοπεδωτικά γιατί αυτό λέγεται φασισμός. Λοιπόν σου επαναλαμβάνω λεβέντη μου, πως και βΡωμιοί υπάρχουν, και ραγιάδες υπάρχουν, και βδέλλες, και τεμπέληδες, και απάτριδες και κάθε καρυδιάς καρύδι, σε μια χώρα αγράμματων, εκμαυλισμένων και παραπληροφορημένων κατοίκων. Αλλά υπάρχουν και πατριώτες! Μπορεί να μην είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν, δίνοντας καθημερινό αγώνα για προσωπική επιβίωση και κοινωνική-εθνική αφύπνιση. Εγινα επιτέλους αντιληπτός;
"Διογένης"
22.01.2016, 12:35:48

Ανώνυμος 36770 έγραψε...
Ξέχασα να αναφέρω και τα τρωκτικά τους βουλευτές και λοιπούς κρατικοδίαιτους γραμματοφαρισαίους. Από που κι ως που θα πρέπει να υπάρχει βουλευτική αποζημίωση 7-10 χιλιάδων ευρώ, σε μια χώρα χρεοκοπημένη; Οταν ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη είναι στα 480€ από που κι ως που θεωρούνται "ειδικευμένοι" οι βουλευτές; (ειδικά οι νεοεισερχόμενοι είναι παντελώς στραβάδια). Υπάρχει σχολή βουλευτών; Υπάρχουν βουλευτικά πτυχία; Μισθοί γκόλντεν μπόις των 5-10.000€ σε διευθυντικές δημόσιες θέσεις και ΔΕΚΟ, σε χώρα που θέλει τα 420€ αγροτικής σύνταξη της μάνας μου να της τα περικόψει; Αν φταίνε οι προηγούμενες γενιές για την κατάντια, βεβαίως και φταίνε. Φταίνε όμως και οι νεότερες, που προτιμούν να τους ταϊζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες, αντί να πάνε στα κτήματά τους να καλλιεργήσουν τη γη τους που'χει ριμάξει. Είναι δυνατόν να ζουν τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας σε 2 πόλεις; Τη δεκαετία του '80 που ήμουν σπουδαστής, πετυχημένοι θεωρούνταν όσοι έμπαιναν στο δημόσιο ή έπιαναν δουλειά στις μεγαλουπόλεις. Αποτυχημένοι ήταν όσοι έμεναν να καλλιεργήσουν τη γη τους (αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες κτλ). Αυτό το ψευδεπώνυμο "αναπτυξιακό" μοντέλο, το έκαναν σημαία το ΠλΑΣτΟΚ και η ΝΔ μαζί με την ξεπουλημένη Ιδ. τηλεόραση των τηλεπερσόνων και βρωμοσιογράφων! Νοθευμένη αλήθεια και ιστορία ταϊζουν χρόνια τον κοσμάκη, ούτως ώστε να του αποσπούν την ψήφο και να εμφυσήσουν εσφαλμένη εικόνα για τον όρο πατρίδα, έθνος, προγόνους κτλ. Δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι λοιπόν να κατηγορείς ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες εσύ και η "ελεύθερη έρευνα", για πράγματα που δεν είναι ΟΛΟΙ αποκλειστικά υπεύθυνοι. Εξισώνοντας τις ευθύνες "παγκαλίζεις" γιατί αν τα "φάγαμε όλοι μαζί" κάποιοι τους τα έδωσαν. Αλλά και δεν τιμωρηθήκαμε όλοι μαζί και κατ'αναλογία των ευθυνών του καθενός. Κάποιοι ακόμα συνεχίζουν να απολαμβάνουν πλούτο και ασυλία εις βάρος των άλλων. Εν τέλη, αν θες να κάνεις σοβαρή έρευνα και κριτική, οφείλεις να βλέπεις πρώτα τις "ρίζες", τον "κορμό", "τους "κλώνους", και μετά τα "κλαδάκια". Γιατί την τελική, αν ένα δέντρο έχει αρρωστήσει, δεν φταίνε τα κλαδιά, αλλά το ριζικό του σύστημα. Και γω προσπαθώ να σου πω πως πρέπει να ξεριζωθεί το δέντρο και να φυτευτεί καινούργιο, κι όχι να κοπούν μόνο τα κλαδάκια, γιατί και αυτά που θα ξαναβγούν κι αυτά θα ξαναχαλάσουν, αφού θα τραφούν από σάπιο ριζικό σύστημα.
"Διογένης"
22.01.2016, 13:21:47

Bielidopoulos έγραψε...
~
Όντως δεν φταίνε όλοι οι νεοέλληνες. Τα μωρά για παράδειγμα τί φταίνε. Παιδιά, έφηβοι επίσης. Οι νέοι τώρα, αν δεν αντιδράσουν εναντίον της ντόπιας βλαχοκουλτούρας θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη με την τωρινή παλιά γενιά, όταν παλιώσουν. Πρέπει δηλαδή να βρεθεί μία νέα γενιά που να σπάσει το απόστημα και να συγκρουστεί ιδεολογικά με την παλιά, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία. Αν δεν το κάνει η τωρινή νέα γενιά, μπορεί να το κάνει η επόμενη. Και τότε πού σας πονεί και πού σας σφάζει. Οι παλιοί έχουν πάρει τα μέτρα τους. Πουλάνε μεγαλοιδεατισμό στους νέους, τους φλομώνουν στην ιδεολογική πορδίτσα, τους ρίχνουν και την υπόσχεση βολέματος στο δημόσιο (και αν σου κάτσει;) και μετά σαν να μην έφταναν όλα αυτά ζητάνε και τα ρέστα και από πάνω. Το οικόπεδο "Ελλάς" ανήκει σε αυτούς. Ο Αλτσίπρας, αυτός ο καρακιόζης 40άρης με το μυαλό 80άρη, πήρε δάνειο 90 δις από τους ευρωπαίους και το χρέωσε στις επόμενες γενιές, μέχρι το 2050 θα ξεχρεώνουμε το πάρτυ της "γενιάς του πολυτεχνείου". Αλίμονο αν τους πάρει χαμπάρι η νέα γενιά. Την έχουν βάψει για τα καλά. Όπως αυτοί αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, έτσι και η νέα γενιά πρέπει να αγωνιστεί για την δική της - εναντίον τους.
Διογένη θα σου πρότεινα να διαβάσεις 5-6 φορές (για να μην πω 10) αυτά που σου έγραψα και να μελετήσεις τους δύο συνδέσμους. Μετά αναλογίσου τί μπορείς να αναιρέσεις από όλα αυτά, γιατί αν νομίζεις ότι με αναιρείς είσαι γελασμένος.
;)
(Το ριζικό σύστημα είναι η παλιά γενιά και η νοοτροπία που προάγει. Δεν αρκεί απλώς να της πας κόντρα, πρέπει να χτυπήσεις και την κουλτούρα της. Και βεβαίως το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και οι πράκτορες...)

22.01.2016, 14:48:58

Ανώνυμος 36773 έγραψε...
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle
22.01.2016, 15:17:21

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και για να μην λες ότι αυτά τα λέω μόνο εγώ, όπως έλεγαν κάποιοι ελληναράδες πριν από εσένα, μελέτησε αυτά:
http://www.capital.gr/story/3032122
http://www.protagon.gr/anagnwstes/gerontokratia-29747000000
http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/sfakse-tomsen-sfakse-12518000000
http://www.zougla.gr/apopseis/article/neolea-vs-gerontokratia
http://www.kathimerini.gr/731740/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/h-gerontokratia-sthn-ellada

22.01.2016, 15:27:57

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αν δεν βάλει αμέσως τώρα χέρι η νέα γενιά στην παλιά, όταν παλιώσει με την σειρά της, η επόμενη νέα γενιά που έρχεται θα την κολλήσει στον τοίχο και τότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.
Be warned!

22.01.2016, 15:30:11

Ανώνυμος 36776 έγραψε...
Πες μας λοιπόν μεγάλε στοχαστή, ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Ποια είναι η ξεκάθαρη πρότασή σου (κι άσε τι λένε οι άλλοι) περί: Ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού, ανεργίας, χρέους, κτλ. Εγώ την κατέθεσα σαφέστατα.
"Διογένης"
22.01.2016, 16:24:57

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τα έχω γράψει και στο παρελθόν. Δεν είσαι ο πρώτος (ούτε ο τελευταίος) που νομίζει ότι τα έχει όλα διευθετημένα και απαντημένα, ενώ δεν είναι έτσι. Ασφαλιστικό: κατάργηση επικουρικών και εφάπαξ, αναστολή συντάξεων για 1-2 μήνες προκειμένου να ενοποιηθούν, να οργανωθούν και να εξυγιανθούν τα ταμεία (το ταμείο δηλαδή αφού όλα θα ενοποιηθούν σε ένα), ενοποίηση των πολλαπλών συντάξεων σε 1, καμία σύνταξη δεν θα αγγίζει τετραψήφιο νούμερο διότι δεν το αντέχει η οικονομία του Ελλαδιστάν, ανώτατο πλαφόν σε όλες τις συντάξεις τριψήφιο νούμερο (π.χ. 900 ευρώ) και άρα μείωση της μέσης σύνταξης από τα 900+ ευρώ που είναι σήμερα στα 400-500 (και πολλά γράφω), καθορισμός εθνικής σύνταξης στα 200-300 ευρώ ακόμα και αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου και εφόσον είσαι φτωχός. Επίσης αναδρομικός έλεγχος όλων των συντάξεων και των ασφαλιστικών εισφορών και επιστροφή των εφάπαξ στο μέτρο του δυνατού. Τις δεκαετίες του 80 και του 90 αγόραζαν για μερικές δραχμούλες με τη σέσουλα τα ένσημα για να κατοχυρώνουν τρελές συντάξεις τη δεκαετία 2000-2009. Μην ξεχνάμε ότι το ελλαδίτικο ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι κεφαλοποιητικό. Αυτό σημαίνει ότι δίνει συντάξεις από τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων και από χρηματοδότηση από το κράτος. Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που δεν δίνει συντάξεις με βάση τη δυνατότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα με αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ταυτόχρονα και άλλες δέσμες μέτρων που αφορούν την κερδοσκοπία, τους μεσάζοντες, τις τιμές του εμπορίου, τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τα ενοίκια, την φοροδιαφυγή κ.λπ., προκειμένου να μπορούν να ζουν οι άνθρωποι.
Πριν αρχίσεις τα ουρλιαχτά και τις κλάψες, σου λέω το εξής: αν δεν γίνουν όλα αυτά, το αποτέλεσμα και οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πέρα από κάθε φαντασία. Το Ελλαδιστάν δεν θα παύσει να μας εκπλήσσει. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει.

22.01.2016, 17:30:16

Ανώνυμος 36780 έγραψε...
Mάλιστα......Δε βλέπω κάποια σοβαρή διαφωνία ως προς τις συντάξεις. Βielidopoule, ο ντόρος γίνεται για να μην πάνε οι συντάξεις των 2-3 χιλιάδων στα επίπεδα που είπες. Ετσι τα καθάρματα προσπαθούν να μειώσουν 100-150€ τις πολλές συντάξεις των 700-800€, παρά να μειώσουν σοβαρά τις πρώτες. Γιατί οι πρώτες είναι οι συντάξεις των αιωνίως ευνοούμενων και διαπλεκόμενων αυτής της χώρας.
Αν η συζήτηση είναι στο πως θα αποφευχθεί στο μέλλον μια εμφύλια σύρραξη μεταξύ νεοτέρων και παλαιοτέρων γενεών, νομίζω πως το θέμα αξίζει διερεύνησης. Συνέχισε λοιπόν τώρα και στα υπόλοιπα θέματα, όπως ανεργία των νέων, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Καιρός είναι να γίνει ο διάλογος εποικοδομητικός.
"Διογένης"
22.01.2016, 20:29:29

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ποιος διάλογος; Ο ένας να ρωτάει και ο άλλος να απαντάει; Αυτόν τον διάλογο ξέρεις. Δεν πας να δεις αν έρχομαι ρε πατριώτη. Που νομίζεις ότι ζεις στην Ελβετία; Τρεις επιλογές έχει το χρεοκοπημένο προτεκτοράτο για να βρει λεφτά: κατάργηση παθογενειών (πελατειακό κράτος, πολλαπλές συντάξεις κ.λπ.), κούρεμα καταθέσεων και πώληση κρατικής περιουσίας. Καιρός να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.
Το θέμα του άρθρου είναι η ρωμέικη γλώσσα που την εγχείρισαν για να μοιάζει αρχαιοελληνική. Αν θες πολιτική δες τα βίντεο στα δεξιά:
http://www.antidiaploki.gr/

22.01.2016, 20:58:42

Ανώνυμος 36782 έγραψε...
Αυτή είναι η έννοια του διαλόγου παγκοσμίως. Δεν τη δέχεσαι, καλώς. Πες μου όμως κάτι. Πιστεύεις στις θεωρίες συνομωσίας ή τις θεωρείς παραμύθια; Γιατί κάτι μου λέει πως δεν τις πιστεύεις, οπότε έχεις δίκιο.......η όποια απόπειρα διαλόγου μαζί σου είναι μάταια. Επίσης αν στα αλήθεια πιστεύεις πως αυτές οι 3 επιλογές που ανέφερες, είναι οι μοναδικές που θα λύσουν τις παθογένειες και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, τότε.......ετοιμάσου να διαψευστείς οικτρά και βάναυσα.
Υ.Γ: Το λινγκ που έγραψες είναι ο διαδικτυακός τόπος της Εν. Κεντρώων του Β. Λεβέντη; Αυτού που θέλει οικουμενική κυβέρνηση με τον "80χρονο" Τσίπρα και που παλαιότερα, έλεγε να φάει καρκίνος τα σόγια του Μητσοτάκη και του Παππαντρέου και που σύντομα θα προσπαθήσει να έλθει σε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! (που τη γλύτωσε από τις κατάρες του Λεβέντη;) Ωχ........
"Διογένης"
22.01.2016, 22:08:40

Bielidopoulos έγραψε...
~
Οι ευρωπαίοι έχουν πει τέρμα τα δάνεια, βλέπε μνημόνια. Άρα δεν είναι απλές επιλογές. Είναι ότι έχει απομείνει στο προτεκτοράτο. Πώληση κρατικής περιουσίας που πλέον δεν αξίζει και πολλά, κούρεμα καταθέσεων εσωτερικού ή εξωτερικού, κατάργηση παθογενειών προκειμένου να γίνει το προτεκτοράτο ευρωπαικό κράτος έστω δεύτερης ταχύτητας. Αυτές σε συνδυασμό ή μόνες τους. Ειδάλλως το τιμημένο Ελλαδιστάν αποχωρεί οικιοθελώς από την ΕΕ, τάσεται με τον αραβικό κόσμο ή σπάει σε κομμάτια που ενσωματώνονται στα γειτονικά κράτη. Για να δούμε λοιπόν ποιος τα πρόβλεψε καλύτερα.
;)

22.01.2016, 23:01:50

Ανώνυμος 36785 έγραψε...
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως, ακόμα κι αν γίνουν όλα όπως εσύ τα ευαγγελίζεσαι, πάλι θα υπάρχει τεράστια οικονομική δημοσιονομική τρύπα, λόγο των απίστευτων ποσών των τοκοχρεολυσίων και της έλλειψης πρωτογενούς παραγωγής, μηδενικών νέων επενδύσεων και ανεργίας. Ο άνεργος δεν παράγει πλούτο. Ακόμα κι αν κουρέψεις καταθέσεις, συντάξεις, μισθούς, την ανεργία δεν την καταπολεμάς. Η ανεργία καταπολεμείται με ντόπια παραγωγή αγαθών και επενδύσεις. Οι επενδύσεις ξεκινούν με εσωτερική χρηματοδότηση (αφού από εξωτερική.....πάπαλα) και με σταθερά χαμηλό φορολογικό και ασφαλιστικό συντελεστή. Μια οικονομία όμως που το βασικό της εργαλείο (νόμισμα) ελέγχεται από εξωγενείς παράγοντες, δεν μπορεί να αναπτυχθεί ποτέ! Ο Οθωνας, αφότου ανέλαβε τη χώρα, ακύρωσε εν μια νυκτί το "φοίνικα" του Καποδίστρια και επέβαλε τη δραχμή. Η οποία δραχμή έρχονταν από τα τυπογραφεία του Μονάχου ως χρεόγραφο, δηλαδή δάνειο. Δες ιστορικό της διεθνούς βιβλιογραφίας περί νομισμάτων και θα διαπιστώσεις πως όσα κράτη προσχώρησαν σε αλλότριο νόμισμα, κατέρρευσαν. Η Αργεντινή, πρόσφατα, χρεοκόπησε γιατί οι προϋγούμενες κυβερνήσεις είχαν κλειδώσει την ισοτιμία του Πέσο με το δολάριο. Αν η Αγγλία ήταν στο ευρώ, θα την έκλαιγαν οι ρέγγες, βάση του κόστους διαβίωσης της, συν την ύφεση και την ανεργία που τη δέρνει. Θα σου θυμίσω τη δήλωση του Ρόθτσιλντ κάπου στα μέσα του 1700, που είχε πει στο βασιλιά της Αγγλίας: "Δώσε μου το δικαίωμα να εκδίδω το νόμισμα, και δε με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους". Λες να μην ήξερε τι ήθελε; Το που έχει φτάσει σήμερα η εν λόγο οικογένεια, θα πει πως ήξερε πολύ καλά τι ήθελε! Δεν νοείται εθνική κυριαρχία χωρίς εθνικό νόμισμα!
"Διογένης"
22.01.2016, 23:30:36

Bielidopoulos έγραψε...
~
Η ασχετοσύνη εσάς των ελληναράδων δεν έχει όριο. Και μετά αναρωτιέστε γιατί οι άλλοι γελάνε μαζί σας. Έχω δει ντοκυμαντέρ για την Αργεντινή όπου οι ίδιοι κάνουν αυτοκριτική λέγοντας ότι ζούσαμε για χρόνια πολύ πάνω από το όριό μας. Το κλείδωμα της ισοτιμίας ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όπως με την Ελλάδα που η κρίση των ακινήτων στις ΗΠΑ ήταν απλά η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα του Ελλαδιστάν.
Όσον αφορά τις επενδύσεις, αυτές δεν έρχονται λόγω πολιτικής αστάθειας, έλλειψης δημοσιονομικής πειθαρχίας και διαφθοράς. Που σημαίνει ότι πρέπει πρώτα το κράτος να καθαρίσει τα του οίκου του προκειμένου οι επενδυτές να έρθουν. Το ξαναλέω μπας και το μυαλουδάκι σου το καταλάβει: δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές που έχει το προτεκτοράτο. Δεν είμαι υποχρεωμένος να διαβάζω και να απαντώ τις μπούρδες του κάθε καραάσχετου αφιονισμένου ρωμιού. Αρκετά με την μπουρδολογία.

"Το αντιεπενδυτικό κλίμα τροφοδοτούν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, οι φόροι, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το φάντασμα νέων περιπετειών που πλανάται πάνω από τη χώρα."
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5328878/giati-oi-ksenoi-ependytes-kanoyn-ton-kinezo/

23.01.2016, 08:49:22

Ανώνυμος 36803 έγραψε...
Εντάξει ρε μεγάλε πολιτικέ αναλυτή. Οτι πεις. Αφού είδες το ντοκυμαντέρ..............Και γω παλιά έβλεπα κάτι του Κουστό, αλλά δεν έγινα ωκεανολόγος. Ποια κρίση των ακινήτων ρε ευκολόπιστε; Αυτή είναι η δικαιολογία που μας πλάσαραν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας. Ας μη μαγείρευε ο Σιμίτης, με τον Γεωργίου το χρέος και το έλλειμμα.......Νομίζεις πως ή Ελλάδα είναι ο μόνος στόχος; Απλά είναι προς το παρόν ο ευκολότερος, λόγο παντελώς ξεπουλημένων πολιτικών και κομμάτων. Οι ΗΠΑ μεταφέρουν και κουκουλώνουν τη δική τους οικονομική φούσκα, εντός της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Την οποία Γερμανία οι ΗΠΑ την χρησιμοποιούν ως τσοπανόσκυλο τους στην ΕΕ. Γιατί την ελέγχουν οικονομικά από το 1930 ενώ πολιτικά και στρατιωτικά από το 1945 ως σήμερα!
Τέλος πάντων, είσαι αυτό ακριβώς που κατηγορείς τους "ελληναράδες". Ξερόλας! Λοιπόν άκου: Αν ποτέ εσύ και η παρέα σου πάρετε εξουσία σ'αυτή τη χώρα, να τα κάνετε όπως εσείς ξέρετε καλύτερα. Μακάρι να τα κάνετε καλύτερα και να με διαψεύσετε. Εγώ μίστερ αγαπάω την πατρίδα μου και δε με ενδιαφέρει ποιοι και πως θα την κάνουν καλύτερη και ενδοξότερη. Αρκεί να την κάνουν!
"Διογένης"
23.01.2016, 11:40:19

Ανώνυμος 36804 έγραψε...

http://www.imdb.com/title/tt1596363/
The Big Short
23.01.2016, 13:35:55

Ανώνυμος 36808 έγραψε...
για να μη ξεχνιομαστε
στανη του λαζαρου οι σοφιστιες
αρχιφυλαξ ΙSSIS ΜΠΑΛΑΝΤΟΠΩΛΟΣ
οι χωροφυλαξ οσοι μαζι τους συμφωνουν
προσεχοντας μη δραπετευσουν οι εντος μπεελάζοντες
οσοι διαφωνουν τα μπουζουκια κατ'εντολη μπινε τοπολα!!σφαξτε τους

23.01.2016, 14:45:55

Ανώνυμος 36810 έγραψε...

http://ellinikahoaxes.gr/2015/11/21/koranio_tzichantistes_ellines/

36808 = ρωμιός του γένους μακάκους-μακάκους.
lol

23.01.2016, 16:00:02

Ανώνυμος 36816 έγραψε...

Τα σχόλια είναι ακόμα αλλού για αλλού. Και κάποιοι παραδίδουν μαθήματα στην Γερακίνα (άλλο πτηνό και τούτο) για την ποιότητα των σχολίων, την κατανόηση του κειμένου και την επιχειρηματολογία. Κλασσικοί καφενόβιοι ελληναράδες, μαγκιά κλανιά και άποψη για τα πάντα και παντού.
23.01.2016, 20:19:12

Bielidopoulos έγραψε...
~
Διογένη φάε τώρα την κρεμούλα σου και την άλλη φορά έλα διαβασμένος, αντί να βελάζεις. Χάιντε Χάιντι.

24.01.2016, 09:24:17

Ανώνυμος 36818 έγραψε...

7 στους 10 αγρότες δηλώνουν εισοδήματα μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ 9 στους 10 εμφανίζουν στην εφορία εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113837675
Διογένη τώρα σε καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο φλογερός πατριώτης. Διότι αυτά δεν γίνονται πουθενά.

24.01.2016, 09:55:33

Ανώνυμος 36829 έγραψε...
Bielidopoule, είσαι τόσο προκλητικά αυνανός (για να μην το πω αλλιώς.....) που δεν αξίζει να σχολιάσω.......
Εσύ ελπίζω να είσαι πιο τίμιος και να δηλώνεις αυτά που πληρώνεσαι, για να γράφεις όλα αυτά τα ανθελληνικά παραληρήματα.
"Διογένης"
24.01.2016, 20:50:05

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αυτά τα λένε οι βολεμένοι. Είναι μεγάλη η λαγνεία και η ηδονή όταν φοροδιαφεύγεις και κοροιδεύεις το κράτος-πατερούλη που ταυτόχρονα υπεραγαπάς. Μιλάμε για ιδεοψυχαναγκασμό σχιζοειδούς μορφής.
Αμ το άλλο. Οι αγρότες με μηδαμινές ασφαλιστικές εισφορές απαιτούσαν αύξηση των συντάξεών τους. Από πού και ως πού ρε παλουκάρι..

25.01.2016, 10:24:03

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ξαναβάζω το link:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113837675
Στο πινακάκι που έχει το 20% δηλώνει μηδενικό εισόδημα και το 44% δηλώνει εισόδημα μέχρι 1.000 ευρώ.
Ε άι σιχτίρ ρε πατριώτη!

25.01.2016, 10:27:35

Ανώνυμος 36848 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
25.01.2016, 17:20:48

Ανώνυμος 37062 έγραψε...
και το μη υβριστικο
εξελικτο ον : μπι λαντοπουλος με τα μακεια κυναιδα του.
πως η σοφια εξελισσεται σε σοφιστεια.

04.02.2016, 12:53:22

Ανώνυμος 37197 έγραψε...

37062=αλαφιασμένος καρπαζοεισπράκτωρ

08.02.2016, 22:05:59

Ανώνυμος 37945 έγραψε...
προφανώς μανταμ υπερβάλλετε, δογματίζετε και προτρέχετε...οι πρόγονοί μου στις βουνοκορφές των πιερίων,βοσκοί και μυλωνάδες,παντελώς αγράμματοι και άθεοι μιλούσαν παρεφθαρμένα αρχαία ελληνικά...

χλιάρια]κοχλιάρια,αρνίθια=όρνιθες,νήφκες=από το νήβομαι (νήψον....)

μοιρίτσα=μοιράζω (μια μοιρίτσα κρέας)...και πληθώρα άλλων αρχαιοελληνικών λέξεων, τους εζησα μεχρι τα 31 μου που πεθάναν και έμενα πάντα έκπληκτός....κατά συνέπεια τα αναφερόμενά σου είναι μύθος-ψευδαισθήσεις συνοδευόμενες από κακότητα και μιζέρια... πραγματικά ρωμέϊκη.

25.03.2016, 23:20:16

Ανώνυμος 38550 έγραψε...
Τα αρνητικά σχόλια πιο πολλά απο το θέμα. Τόσο πολύ σας έτσουξε η αλήθεια ρε παιδιά;

Ανώνυμος 36536 Δεν το σώζεις, διότι πολλοί άλλοι υμνούσαν άλλους λαούς, παράδειγμα ο λόρδος Μπαϋρον (κατα τα άλλα φιλέλλην) θεωρούσε γλώσσα του Θεού την Αρμενική. Και αν η κυρία Λούπου Μαρία δεν έχει πλήρη στοιχεία, εσύ δεν έχεις καν όνομα.
14.05.2016, 20:37:10

Ανώνυμος 40107 έγραψε...
Διάβασα την κονδυλομαχία των βειδοπουλο εναντίον διογένη. θαύμασα τις γνώσεις και των δύο, του καθενός στον τομέα του. ο πρώτος είναι ο απόλυτος-στυγνός τεχνοκράτης, του οποίου οι διατυπώσεις "διαμελισμός της Ελλάδος ή θα πάμε σε Αραβικές Χώρες" και οι συμβουλές τύπου " για να σωθείτε, εξαθλιώστε και άλλο μισθωτούς, συνταξιούχους, ξεπουλήστε ότι έχετε, τα οποία δεν έχουν και καμιά αξία ,διαφορετικά τα χειρότερα δεν τα έχετε δει ακόμα" είναι σαν αυτές που ακούμε συνέχεια στην τηλεόραση από τους δημοσιογράφους και συμπεραίνω πως είναι πολιτικός ή ακόμα χειρότερα δημοσιογράφος. Προσωπικά φοβάμαι ότι τα χειρότερα θα έλθουν ακριβώς αφού κάνουμε αυτά που μας συμβουλεύει ο ανωτέρω. Ο διογένης από την άλλη, δήλωσε ευθέως το επάγγελμα του, βοσκός, γεγονός το οποίο καθιστά ακόμα πιο αξιοθαύμαστο το εύρος των γνώσεων και της αντίληψής του και τον επιδοκιμάζω, γιατί φαίνεται επίσης ανιδιοτελής, αυθεντικός και αντιμετωπίζει με επιχειρήματα και ανωτερότητα τους συνομιλητές του, ακόμα και αυτούς που τον προσβάλλουν, χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του, σε αντίθεση με τον πρώτο, ο οποίος αναλωνόταν στο να μειώνει-ματαιώνει τον δεύτερο, αποκαλώντας τον ελληναρά, -κλασική συμπεριφορά ελληναρά από μέρους του , επιβεβαιώνοντας το "ότι λέμε, είμαστε"- .
οσον αφορά στην κυρία που έγραψε το άρθρο περί νεοελληνικής -αρχαίας ελληνικής γλώσσας καθώς και ελλήνων - ρωμιών, δεν συμφωνώ με τα συμπεράσματά της τα οποία θεωρώ πως στοχεύουν στην δημιουργία εντυπώσεων, ενώ στο βαθμό που διαβάσει από διάφορες πηγές για το όλο θέμα, συμπλέω με την τοποθέτηση του Διογένη, που το έχει ψάξει πολύ περισσότερο και μπράβο του.
15.11.2016, 23:23:01

Ανώνυμος 41443 έγραψε...
Σε σχεση με το αρθρο-σκουπιδι...η μηδενικη αναφορα στην ιστορικη συνεχεια της αποκρυπτογραφημενης γραμμικης β με την αρχαια ελληνικη που αποδεικνυει οτι δεν ηρθαν απο αλλου τα ελληνικα φυλα αλλα ηταν αυτοχθονες στον ελληνικο χωρο απο την νεολιθικη εποχη ακομα του Σεσκλου(7150π.χ-10.000 κατοικοι)-Διμηνι-Θεσσαλια-Πινδος-Δισπηλιο και αλλου (ξενος πολιτικος μηχανικος την αποκρυπτογραφησε και απεδειξε την συνεχεια της γλωσσας σε πολυ μεγαλο βαθμο,δειχνει ποσο για τον πεο ηταν και ειναι τα ακαδημαικα κωθονια γλωσσολογοι στην χωρα μας) οπως και ποσο για τον πεο ειναι και το υπολοιπο αρθρο στην συνεχεια..μεχρι και το τελος που δεν αναλυει καθολου το πως περασε νυχτα κ μεσα στην πουστια απο την κωλοβουλη το νομοσχεδιο (οπως και ολα τα 'καλα' νομοσχεδια) το '82 για την γλωσσα..
Κανει μπαμ το ποσο γουσταρει το σαιτ την σκλαβια της 'ρωμιοσυνης' οπως αναφερει σε καθε σκουπιδι αρθρο σχεδον και την κακομοιρια του ραγια..για ενα κομματι ψωμι..για αυτο πληρωνονται αλλωστε..προδοτες παντα ειχαμε σαν λαος..και επειδη ειμαστε νεοελληνες εεε και οχι ελληνες εχουμε ακομα περισσοτερους..
Και σχετικα με τον 'διαλογο' Διογενη και πρακτοροπουλου..και λιγα ειπε ο αγαπητος και πολυ σωστος Διογενης..πληρωστε ζωα για τα χρεη που σας φορτωσανε κομματοσκυλα,ταγματασφαλιτες και τα φιλαρακια τους..ξεπουληστε τα ολα τζαμπα τωρα και βλεπουμε πως θα επιβιωσουμε στο μελλον...κλασικος νεοελληναρας που παει για φουντο!!!
Αυτος που ελεγχει το παρον..ελεχγει και το παρελθον..και αυτος που ελεγχει το παρελθον ελεγχει και το μελλον.. G.Orwell
08.03.2017, 05:22:44


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+1=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...