Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΤΟΥ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
Έγραψε στις 26.06.2017 ο/η:

ΕπιστροφήΜετά την αποτυχημένη προσπάθεια του κινήματος «Παραιτηθείτε», νομίζω πως ήρθε η σειρά του κινήματος «Μπανιαριστείτε», του οποίου και τυγχάνω υπερήφανο μέλος.

Ο λόγος είναι όχι μόνο ο καύσωνας που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, φέτος θα είναι εξαιρετικά ανυπόφορος, αλλά και η απεργία των συλλεκτών απορριμμάτων, οι οποίοι μάλιστα ως ύστατη ένδειξη των πατριωτικών τους συναισθημάτων και έγνοιά τους για το καλό του τόπου επιλέγουν να απεργήσουν τώρα, που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται και οι μολυσματικές ασθένειες από τα συσσωρευμένα σκουπίδια απειλούν την υγεία των συμπολιτών μας.

Αυτό θα πει αλληλεγγύη απέναντι στον συνάνθρωπό μας, κάτι που είναι σήμα κατατεθέν των νεορωμιών δημόσιων υπαλλήλων, αυτών των ακάματων εργαζομένων, που καθημερινά θυσιάζονται για όλους εμάς.

Αποφάσισαν λοιπόν οι συλλέκτες απορριμμάτων ότι θα πρέπει να εκβιάσουν το κράτος να μονιμοποιήσει όλους τους έκτακτους συναδέλφους τους, ώστε οι ίδιοι να μπορούν να ασχοληθούν με ζωτικά θέματα όπως η «πρέφα», ο «Θανάσης» και το «πλακωτό».

Τι και αν η μονιμοποίηση μέσω της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου είναι παράνομη, για την ακρίβεια αντισυνταγματική; Αυτά είναι λεπτομέρειες.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο, όταν με διάθεση χιούμορ μιλήσει κάποιος για απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Το πρώτο πράγμα που θα ακούσει είναι ένα σύνολο φωνασκιών, χειρονομιών και ύβρεων συνοδευόμενο από τη φράση ─ κερασάκι στη τούρτα: «Είναι αντισυνταγματικό!».

Η αντισυνταγματικότητα της απόλυσης των δημόσιων υπαλλήλων, ακόμα και όταν πρόκειται για επίορκους, καταχραστές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποτελεί την πανοπλία του κάθε πολιτικάντη αγύρτη και φυσικά το κύριο κίνητρο για να λουφάρει κανείς και ταυτόχρονα να πληρώνεται ως εργαζόμενος στο Δημόσιο.

ΣΆ αυτή τη χώρα νόμος είναι το συμφέρον του δημόσιου υπάλληλου. Αυτό φαίνεται το γνώριζε καλά ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεχείλισε το Δημόσιο με αργόσχολο κηφηναριό και φυσικά γιΆ αυτό το αγαστό έργο του ανταμείφθηκε με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Και επειδή θα βρεθούν υπερασπιστές των αγωνιστών και αγωνιζομένων συλλεκτών απορριμμάτων που θα παραθέσουν το ερώτημα: «Κάτσε ρε φίλε, τα βάζεις με τους ανθρώπους που σου μαζεύουν τα σκουπίδια ενώ εσύ κάθεσαι στο γραφείο σου και απολαμβάνεις τη μπόχα που μπαίνει από το παράθυρο», σπεύδω να απαντήσω, πως όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για εργασία στο Δημόσιο, είναι απλά ένα πρόσχημα, το παράθυρο από το οποίο γίνεται το ρεσάλτο στον κρατικό προϋπολογισμό όπου κανείς προσλαμβάνεται για να κάθεται και να απολαμβάνει δημόσιο, ξεκούραστο χρήμα.
 
Ακούγεται ότι θα χαλαρώσουν τα capital controls, λόγω της μεγάλης διαπραγματευτικής επιτυχί-
ας της κυβέρνησης που διαρκώς διαπραγματεύεται κι αγωνίζεται για το καλό των συμπολιτών της.
Επιτέλους, η ανάφτυξη έρχεται!
Στάσου όμως λιγάκι ανάφτυξη, περίμενέ μας μέχρι να... αγιάσουμε τα ΑΤΜs.

 


Αν κάποιος αναρωτηθεί για ποιο λόγο τα σκουπίδια τα μαζεύουν συμβασιούχοι, όπως αναφέρθηκε πριν,  είναι γιατί οι μόνιμοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους έχουν πάρει μετάθεση σε άλλες, πιο κυριλέ και αναπαυτικές θέσεις.

Αυτό γίνεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Προσλαμβάνεται κάποια για καθαρίστρια και καταλήγει ταμίας, βραδύπορη φακελοκουβαλήτρια, υπεύθυνη καναπέ ή προϊσταμένη ασανσέρ. Οι δε έκτακτοι, σε αυτό ακριβώς προσβλέπουν, δηλαδή να μονιμοποιηθούν, να μεταταχθούν σε άλλη θέση όπου θα παρακολουθούν τις διαστάσεις των πρωκτών θηλυκών συναδέλφων τους εξασκούμενοι ταυτόχρονα στο Facebook και άλλες ενδιαφέρουσες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εν τω μεταξύ, θα προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι για να μαζεύουν τα σκουπίδια, που με τη σειρά τους και αυτοί θα μονιμοποιηθούν, θα μεταταχθούν κι αυτό θα συνεχίζεται μέχρι ο ήλιος να σταματήσει να ανατέλλει.

Ο μηχανισμός αυτός δεν στήθηκε από τους πολίτες, αλλά από το πολιτικό σύστημα για να εξυπηρετεί τα πελατάκια του και να αγοράζει την ψήφο τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός αυτό κάνει ακόμα και σήμερα υποσχόμενος ότι θα βρεθεί κάποια φόρμουλα, ώστε να παρακαμφθεί ο νόμος.

ΓιΆ αυτό σας λέω, ελάτε στο κίνημά μας και γίνετε μέλη του. «Μπανιαριστείτε». Παρφουμαριστείτε, βάλτε τα καθαρά σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα για να μην μπαίνουν μέσα στο σπίτι οι οσμές από τα σκουπίδια και πέρα βρέχει. Αφήστε τους βλάκες τους τουρίστες να μυρίζουν τις «ευωδιές» του τόπου μας και άμα δεν γουστάρουν να γυρίσουν στις πατρίδες τους, ανάγκη δεν τους έχουμε!

Αν κι εδώ που τα λέμε, το άλλο μεγάλο κίνημα, το «Διοριστείτε», στο τέλος θα τα καταφέρει και χιλιάδες νέοι δημόσιοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν, ώστε το κράτος μας να συνεχίσει την ομαλή του πορεία δια μέσου των αιώνων υπό την αιγίδα της ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος.


 
Τι και αν ο βλάξ αστήρ του Hollywood Will Smith ευρισκόμενος στους Αντίπαξους καθαρίζει οικογενειακώς τις παραλίες από τα σκουπίδια;

Χαζό αμερικανάκι είναι. ¶σε που είναι και μαύρος!

Με το Survivor τι γίνεται; Έχετε κανένα νέο;


Φοίβος Δασαρχίδης
    (Υιός δασάρχη)    


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 43354 έγραψε...
:D Μου αρεσε ο επίλογος σχετικά με τον Γουϊλ Σμιθ και στο καπάκι το survivor. Υπέροχο άρθρο, όπως όλα της ΕΕ. Καλή συνέχεια.
26.06.2017, 19:34:05

Bielidopoulos έγραψε...

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι ρωμιοί είναι ότι το πάρτυ έχει τελειώσει. Και δεν το έχουν καταλάβει, ειδικά η απατεωνίζουσα, νταβατζίδικη παλιά γενιά, διότι οι πολιτικοί δεν τους λένε την αλήθεια αλλά παραμύθια, ότι δήθεν τους αδικούν και τους επιβουλεύονται οι ξένοι. Δηλαδή τους λένε αυτό που θέλουν να ακούσουν. Είναι διαχρονικό το φαινόμενο να φταίνε οι άλλοι. Π.χ. εν Ελλάδι το φαινόμενο να κατηγορούν την Ευρώπη από τη μία και από την άλλη να ξεσχίζονται στα δάνεια, στα ευρωπαικά κονδύλια και το βόλεμα το ξεκίνησε ο σπουδαρχίδης πρωθυπουργός της ρωμιοσύνης Α. Παπανδρέου. Και τα ζώα τον άκουγαν με θρησκευτική ευλάβεια. Θα δώσει μάχες λέει για την Ευρώπη και δώστου να βολεύει ένα εκατομμύριο στο δημόσιο και να αλλάζει κατά το δοκούν τον εκλογικό νόμο. Έπρεπε να γίνουν εκλογές στην Ολλανδία για να πληροφορηθούν οι ρωμιοί ότι η Ολλανδία με 17 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 150 έδρες και πλήρης αναλογική.
http://www.iefimerida.gr/news/346207/teleytaio-zeimpekiko-toy-andrea-papandreoy-vinteo

"Σε ερώτηση του κ. Χουντή για το επιτόκιο με το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές χωρίς να επιδεινώσει την πορεία του χρέους, ο κ. Ντράγκι επισημαίνει πως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το μελλοντικό επιτόκιο, αλλά και από την διαφορά του από το ποσοστό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500151544
Μακάκα ρωτάει.. Όπως πάντα ο ρωμιός στον κόσμο του..

Συνέντευξη του Λεβέντη με χιουμοριστική διάθεση για τα κατορθώματα της ρωμιοσύνης:
https://www.youtube.com/watch?v=_Q4HwPHNTqY

Το επίτευγμα της ρωμιοσύνης (και δεν είναι επίτευγμα των ρωμιών πολιτικών μόνο και γενικότερα του πολιτικού συστήματος) και το πολιτιστικό μήνυμά της προς την ανθρωπότητα είναι το φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικό της ρωμιοσύνης. Ένας πακτωλός χρημάτων δίνεται για τις συντάξεις των ρωμιών, οι οποίες στραγγαλίζουν την οικονομία της χρεοκοπημένης ρωμιοσύνης. Με ένσημα που τα αγόραζαν με τη σέσουλα πληρώνοντας φραγκοδίφραγκα σε δραχμές, βρέθηκαν με διχίλιαρα και τριχίλιαρα, επικουρικές, εφάπαξ στον ουρανό και επιδόματα. Η παλιά γενιά νομίζει ότι είναι ελβετοί υπήκοοι. 2.000 ευρώ σύνταξη στην εικοσαετία εισπράττεις μισό εκατομμύριο ευρώ. Κανείς ρωμιός δεν έχει πληρώσει τόσες εισφορές ούτε στα όνειρά του. Όλα αυτά για να τραφεί το υπετροφικό εγώ των παλαιών ρωμιών της λεγόμενης γενιάς του πολυτεχνείου (ΓτΠ ή γουτουπού). Βέβαια αυτό δεν το έχουν συλλάβει ακόμα οι ρωμιοί. Κάποια στιγμή όμως θα το εμπεδώσουν σε βάθος.

26.06.2017, 19:44:59

Ανώνυμος 43356 έγραψε...
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ, ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ; 'Η ΟΤΙ ΓΈΙΜΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ; ΚΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Ο ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΓΑΜΟΥΣ, ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΕΣ, H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΤΜ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΩΝΟΥΣ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΩΤΟΣΟΠ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΟΥΪΛ ΣΜΙΘ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΥΡΙΣΑΜΕ, ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΣ ΥΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛ-ΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΣΟΠ. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ.
ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
26.06.2017, 19:40:24

Ανώνυμος 43365 έγραψε...
γεια σου γιάννη παπαδόπουλε. άξιος, άξιος
27.06.2017, 09:50:11

Bielidopoulos έγραψε...

"Ο μηχανισμός αυτός δεν στήθηκε από τους πολίτες, αλλά από το πολιτικό σύστημα για να εξυπηρετεί τα πελατάκια του και να αγοράζει την ψήφο τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός αυτό κάνει ακόμα και σήμερα υποσχόμενος ότι θα βρεθεί κάποια φόρμουλα, ώστε να παρακαμφθεί ο νόμος. "
Μπαρουφοευφυολόγημα τύπου Μ.Ι. Καλά το μάντεψα έτσι; Δεν φταίει σε τίποτα η παλιά γενιά βρε. Έχει πέσει θύμα πολιτικών όπως ο Τσίπρας. Θύματα είναι οι άνθρωποι με διχίλιαρα και τριχίλιαρα συντάξεις σε ένα χρεοκοπημένο κρατίδιο της πλάκας. Για μια στιγμή όμως. Σε τέτοιοι είδους απατεωνιές απαιτούνται και οι δύο πλευρές, διεφθαρμένοι πολιτικοί και διεφθαρμένοι πολίτες. Ο Τσίπρας δεν ενεργεί αυτοβούλως. Τον έχουν εκλέξει για να αντιπροσωπεύει το κόμμα, αλλά την κομματική γραμμή την ορίζουν τα γερόντια του κόμματος. Ρε μανία να μας πείσει κάποιος ότι φταίνε οι άλλοι, αλλά όχι οι ρωμιοί, βλέπε παλιά γενιά. Ωχ και τώρα τί λέμε..

"Παράγουμε κυρίως συνταξιούχους και σκουπίδια."
http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3222109/i-alitheia-skoupidion-politikon-kai-mi
Ακριβώς. Το κράτος της ρωμιοσύνης έχει ρίξει όλο το βάρος της οικονομίας στους συνταξιούχους που είναι και η πιο συντηρητική και ψηφοβουλιμική τάξη της χώρας. Οι συνταξιούχοι το έχουν δει αμερικανο-ελβετοί καταναλωτές. Ξοδεύουν χωρίς να σκέφτονται και φυσικά χωρίς να ρωτάνε αυτούς στους οποίους στέλνουν το λογαριασμό των κρατικών δανείων (νέα γενιά). Το κράτος τους φορολογεί για να έχει να τους πληρώνει συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ, επιδόματα και νομίζει ότι με αυτήν την εσωτερική ανακύκλωση χρήματος θα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Φυσικά δεν μπορεί, για αυτό και δέχεται ενέσεις από τους ξένους, τους οποίους βρίζει ως τοκογλύφους κ.λπ. Έτσι οι συνταξιούχοι καταναλώνοντας σαν αμερικάνοι παράγουν πολλά σκουπίδια. Περισσότερα σκουπίδια, περισσότεροι συνταξιούχοι και ας έχει χρεοκοπήσει η ρωμιοσύνη.

27.06.2017, 13:28:41

Bielidopoulos έγραψε...

Έκτακτη επικαιρότητα:
http://news247.gr/eidiseis/texnologia/mia-einai-h-konsola-to-snes-kai-epistrefei-me-neo-paixnidi.4739359.html

Παρέλειψαν να συμπεριλάβουν:
Chrono Trigger
Mortal Combat
U.N. Squadron
https://www.youtube.com/watch?v=-C6V_bEmOEQ

27.06.2017, 13:44:47

Ανώνυμος 43369 έγραψε...
Το άρθρο φανερώνει ότι αφ' ενός αναφέρεστε σε όσα το παλιό πολιτικό σύστημα είχε στήσει και αφ' ετέρου δεν πήρατε "χαμπάρι " ότι στο δημόσιο γίνεται κάποιος υπάλληλος ΜΟΝΟ μέσω ΑΣΕΠ. Οι " συμμορίες " που κυβέρνησαν την χώρα τα προηγούμενα διακόσια ( 200 ) περίπου χρόνια, δεν περιλαμβάνεται σ' αυτές ο κυβερνήτης Καποδίστριας, δεν δέχονται ότι η χώρα αλλάζει και σύντομα θα βρεθούν στα αζήτητα.
27.06.2017, 15:12:23

Ανώνυμος 43370 έγραψε...
"Ο μηχανισμός αυτός δεν στήθηκε μεν από τους πολίτες", αλλά αποθεώθηκε από τους πολίτες. Οι περισσότεροι που γκρινιάζουμε για αυτή την κατάσταση, είναι γιατί, για διάφορους λόγους, δεν καταφέραμε να βολευτούμε.
Το πρόβλημα είναι, ότι σ' ένα κράτος που δεν παράγει ουσιαστικά τιποτα, είναι αναπόφευκτο όλοι, να προσπαθούν να "μπαλωθούν" στο δημόσιο, επειδή είναι ο μοναδικός χώρος που -υποτίθεται- μπορεί να προσφέρει μία κάποια ασφάλεια.
Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, που είναι μόδα που κρατά από ιδρύσεως του κράτους, τους Ρωμιούς δεν τους περνάει καθόλου από το μυαλό, να στρέψουν το βλέμμα τους, προς τον ιδιωτικό χώρο, τις επενδύσεις,την παραγωγή, τεχνολογία, καινοτομία κλπ. Το κράτος φρόντισε έντεχνα, να καλλιεργήσει την σχέση του με τον πολίτη, σε πελατειακό επίπεδο, κάτι που ο πολίτης το αποδέχτηκε, με τις μοιραίες συνέπειες που όλοι πια γνωρίζουμε.
Γιάννης
27.06.2017, 17:34:52

Bielidopoulos έγραψε...

@43369
http://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3222139/xosou-kai-esu-sto-kratos-mporeis

27.06.2017, 19:19:15

Bielidopoulos έγραψε...

Α.Π.: Ναι, τον ψήφισα.
Ερ.: Και το μετάνιωσες;
Α.Π.: Νομίζω ότι το μετάνιωσαν όλοι όσοι τον ψήφισαν. Όλοι όμως. «Πρώτη φορά Αριστερά» και κουραφέξαλα. Έξαλλοι είναι όλοι μαζί του. Δεν θές να τον χαστουκίσεις; Θέλεις, γιατί σε κορόιδεψε με τον πιο άγριο τρόπο. Μουτζώνομαι που τον πίστεψα, αλήθεια σου λέω. Μουτζώνομαι και με τα δυο χέρια!
http://www.iefimerida.gr/news/346525/anna-panagiotopoyloy-psifisa-tsipra-kai-metaniosa-moytzonomai-kai-me-ta-dyo-moy-heria

Αν λάβω υπόψη την φάτσα της Παναγιωτοπούλου (και όχι μόνο) συμπεράινω ότι η νυν παλιά γενιά ξεκοκάλισε και ξεκοκαλίζει τον αδόξαστο. 40 χρόνια τώρα έχουν φάει τον αγλέουρα. Μόνο το χαβιάρι τους λείπει και ένας κρατικός αράπης να τους κάνει αέρα με φτερό. Εξάλλου η παλιά γενιά με πατεράδες άξεστους και αυταρχικούς είναι κομπλεξική και απαίδευτη, δεν την νοιάζει η τεχνολογία, οι επιστήμες, η οργάνωση, το πρόγραμμα, το σχέδιο. Αυτοί θέλουν ευτελή πράγματα: να περνάει πάντα το δικό τους, να ρίχνουν όλες τις ευθύνες πάντα στους άλλους και να δουλεύουν οι άλλοι για να ξοδεύουν αυτοί. Τόσο απλά βρε αχάριστοι άνθρωποι!
Γιατί όμως διαμαρτύρεται και λέει ότι την κοροίδεψαν; Τις κυβερνήσεις εν Ελλάδι τις ανεβοκατεβάζουν οι συνταξιούχοι και οι Δ.Υ.. Τόσο του Τσίπρα, όσο και την προηγούμενη. Η κρυφή εντολή του εκλογικού σώματος είναι γνωστή: να μπορεί να βολεύει τα παιδιά του στο δημόσιο και να απολαμβάνει κράτος πρόνοιας επιπέδου Ελβετίας και Νορβηγίας, δηλαδή συνταξάρες και εφάπαξ. Ο Τσίπρας πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε για να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Ο τύπος έβγαλε λαγούς από το καπέλο: προσέλαβε τον Βαρουφάκη για να πιέσει τους ευρωπαίους για μαγική λύση προκειμένου να μην μπει χέρι στο πελατειακό κράτος (μέχρι που αναγκάστηκαν να τον πετάξουν έξω από το eurogroup), έπεισε τους κουτόφραγκους για τρίτο μνημόνιο με 1% επιτόκιο και ορίζοντα αποπληρωμής μέχρι το 2050 περίπου, έκοψε λιγότερο τις συντάξεις από τις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις, προστάτεψε τις κύριες συντάξεις των δύο και τριών χιλιάδων ευρώ, διόρισε κόσμο από την πίσω πόρτα εν μέσω βαριάς κρίσης, πλήρωσε τη διετία στους απολυμένους της παλιάς ΕΡΤ, στην τελευταία διαπραγμάτευση πέτυχε να μην μπει πάλι χέρι σε δημόσιο και συντάξεις. Βέβαια από τη στιγμή που το κράτος δεν έχει εισοδήματα έπρεπε ως αντιστάθμισμα να αυξήσει τους φόρους. Ο τυπάς την αποστολή του την έφερε σε πέρας. Η Παναγιωτοπούλου απαιτεί την τούρτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Ε, αυτό δεν γίνεται. Έλεος πια με τις απαιτήσεις των γεροντίων. Τί είναι αυτοί ρε!

27.06.2017, 19:49:15

Ανώνυμος 43374 έγραψε...
Και εν τω μεταξύ, οι βλάκες οι αναπληρωτές καθηγητές θα παραμείνουν αδιόριστοι. Τελικά, όσο πιο «μορφωμένος» είσαι τόσο και πιό κορόιδο πιάνεσαι.
Χαχαχαχα
27.06.2017, 21:08:51

Ανώνυμος 43376 έγραψε...
Η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης έγκειται στο ότι όλο το σκυλολόι που απαρτίζουν το παλιό πολιτικό σύστημα, ο " σκληρός και μαλακός " πυρήνας του κράτους και ο λαός είναι εναντίον της. Δείγμα ότι λειτουργεί και πράττει προς την σωστή κατεύθυνση. Το άρθρο και τα σχόλια που διαβάζω φανερώνουν ότι οι συντριπτική πλειοψηφία έχετε μείνει δυο - τρία χρόνια πίσω, ευτυχώς γιατί διαφορετικά θα ανησυχούσα.

Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω σας ενημερώνω, αν είναι δυνατόν, ότι ο πόλεμος που γίνεται από το κατεστημένο στη δημόσια διοίκηση ( υπαλληλική ιεραρχία ), ώστε να μην γίνουν οι αλλαγές που γίνονται, και οι απαιτήσεις των συνταξιούχων να τους επιστραφούν, έντοκα αν είναι δυνατόν, οι περικοπές σε κάθε είδους παροχές δεν έχει αρχή και τέλος. Ευτυχώς το τραίνο προχωρά δύσκολα αλλά προχωρά.

Bielidopoulos και λοιποί στηρίξτε όσο θέλετε τις συμμορίες που κυβέρνησαν το Ελλαδιστάν διακόσια περίπου χρόνια, δεν πείθετε ότι ζητάτε το καινούργιο, αντιπροσωπεύετε ότι πιο παλιό και διεστραμμένο διαθέτει η χώρα, τελεία και παύλα.
28.06.2017, 08:27:42

Bielidopoulos έγραψε...

" Η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης έγκειται στο ότι όλο το σκυλολόι που απαρτίζουν το παλιό πολιτικό σύστημα, ο " σκληρός και μαλακός " πυρήνας του κράτους και ο λαός είναι εναντίον της. "

Στην κοσμάρα σου. Διάβασε το προηγούμενο σχόλιό μου μπας και ξεστραβωθείς.
ΥΓ: Ο πόλεμος να μην γίνουν αλλαγές στο δημόσιο υπάρχει εδώ και δεκαετίες και είναι κάτι συνηθισμένο. Να υπενθυμίσω πως δεν ήθελαν μηχανογράφηση και υπολογιστές από τα παλιά για παράδειγμα. Αλλαγές δεν ήθελαν ούτε επί της προηγούμενης κυβέρνησης ούτε επί της προπροηγούμενης. Μα καλά πόσο βλάκας είσαι για να χρησιμοποιείς ένα τόσο φθηνό επιχείρημα.. υπέρ του Σύριζα.
Οι περικοπές σε κάθε είδους παροχές θα συνεχιστούν, διότι αντί να γίνουν γενναίες περικοπές με τη μία, τις κάνουν με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται. Αλλά πού θα πάει, θα πέσουν όλες οι συντάξεις σε τριψήφιο νούμερο, αμέ. Και αυτό σε πρώτη φάση. ;)

28.06.2017, 12:20:32

Ανώνυμος 43378 έγραψε...
"Bielidopoulos και λοιποί στηρίξτε όσο θέλετε τις συμμορίες που κυβέρνησαν το Ελλαδιστάν ...."
Μακάκας ρωμιός, έχει και άποψη για τον Bielido. Πάω στοίχημα πως ψηφίζει ο ρωμιόβλακας.
28.06.2017, 14:16:37

Bielidopoulos έγραψε...

@43378
Ο τύπος προφανώς είναι συριζαίος και θέλει να μας πει ότι ο Σύριζα αφού η κοινωνία τον πολεμάει σημαίνει ότι είναι δύναμη αλλαγής.. Τρικυμία στο κρανίο του ρωμιού. Όταν βολεύει από την πίσω πόρτα κόσμο όμως το ξεχνάει ή όταν πλήρωσε τη διετία στους απολυμένους της παλιάς ΕΡΤ. Δεν νομίζω λοιπόν ότι ήθελε να με θίξει άμεσα.

Τώρα τελευταία κυκλοφορεί πολύ έντονα σε κοινωνία και ρωμέικη δημοσιογραφία η ιδέα ότι ναι μεν φταίνε οι παθογένειες της ρωμιοσύνης, αλλά φταίνε και οι ξένοι που δεν επιβάλλουν τις μεταρρυθμίσεις τώρα και δεν έλεγχαν πού πήγαιναν τα ευρωπαικά κονδύλια τότε. Μα αυτά είναι ευθύνες των κυβερνήσεων και των κρατών, δεν είναι αστυνόμοι οι ξένοι. Και δεύτερον, αν οι ξένοι προσπαθήσουν να επιβάλλουν, τότε θα ξεσπαθώσουν οι ελληναράδες και θα λένε ότι τους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και ότι θέλουν να τους κάνουν προτεκτοράτο των γερμανών. Δεν βγάζει κανείς άκρη με τους ξεφτίλες. Ό,τι και να ισχύει, σώνει και καλά η ρωμιοσύνη δεν φταίει σε τίποτε, τη βγάζει πάντα καθαρή, για όλα φταίνε οι άλλοι. Κλασσικός τρόπος σκέψης της παλιάς γενιάς: να περνάει πάντα το δικό τους, να ρίχνουν όλες τις ευθύνες πάντα στους άλλους και να δουλεύουν οι άλλοι για να καταναλώνουν αυτοί. Εικονική πραγματικότητα. Οι ρωμιοί προτιμούν τα σαλόνια των Βρυξελλών, των Παρισίων και του Βερολίνου, αλλά σνομπάρουν τις όμορες χώρες, Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σκόπια, Αίγυπτος. Γιατί άραγε..

28.06.2017, 14:58:58

Ανώνυμος 43380 έγραψε...
Σιγά - σιγά αλλά σταθερά μετατρέπεστε σε ομαδικό ουφάδικο.

http://www.mixanitouxronou.gr/tag/oufadika/
28.06.2017, 21:50:33

Ανώνυμος 43382 έγραψε...
ρε το λαγο......Bielido. ηλιθιοι κονομαω.
29.06.2017, 08:01:00

Ανώνυμος 43384 έγραψε...

Μη μιλάς μακάκα.

29.06.2017, 11:28:22

Ανώνυμος 43565 έγραψε...
Έχουμε μπερδέψει (επίτηδες ίσως) τους εργαζόμενους στον καθαρά δημόσιο τομέα με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, με τους εργαζόμενους στις ανεξέλεγκτες Α.Ε. των ΟΤΑ, με τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, με τους εργαζόμενους στα διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, με τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, με τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με τους χιλιάδες συμβούλους των υπουργείων, με τους εργαζόμενους στην Βουλή, με τους εργαζόμενους σε κάποιες τράπεζες-νοσοκομεία-ΜΚΟ, με τους εργαζόμενους στα κόμματα, με τα μέλη των διαφόρων ΔΣ και διαφόρων επιτροπών, με τους εργαζόμενους στα κρατικά-περιφερειακά θέατρα, με τους επιχορηγούμενους του πολιτισμού, με τους επιχορηγούμενους του αθλητισμού και του θεάματος, με τους επιχορηγούμενους καλλιτέχνες, με τους εργαζόμενους ως ΑΜΕΑ, με...., με...., με.......
Οι εργαζόμενοι στον καθαρά δημόσιο τομέα, στην συντριπτική τους πλειονότητα, είναι άτομα που έχουν κοπιάσει από μικρή ηλικία, έχουν ξοδέψει, έχουν ξενυχτίσει, έχουν στερηθεί, έχουν συναγωνισθεί, έχουν αποκτήσει πτυχία και έχουν καταλάβει τη θέση εργασίας μέσα από διαδικασίες διαγωνιστικής εξέτασης. Δεν είναι εγκάθετοι ούτε κληρονομικοί, ούτε αιρετοί.
Σε όσους αρέσει...
29.07.2017, 13:22:13


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...