Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Έγραψε στις 20.06.2017 ο/η:

ΕπιστροφήΚατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, στην πρώτη σελίδα της «Ελεύθερης Έρευνας» θα εναλλάσσονται όλα τα παλιότερα άρθρα μας.

Θα τροφοδοτούνται κατά περίπτωση μόνον οι ενότητες ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ κι ενδεχόμενα η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.


Στο ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ μας βρίσκονται καταχωρημένες εκατοντάδες πρωτότυπες μελέτες-άρθρα μας.

Θα επανέλθουμε με νέα ύλη το φθινόπωρο.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Έκτακτη επικαιρότητα!!!

"Αν παρατηρήσει κανείς γύρω του, στις μεγάλους δρόμους της Αθήνας και στις γνωστές γωνιές της πρωτεύουσας που γεμίζουν με γκράφιτι θα προσέξει ότι τον τελευταίο καιρό κυριαρχούν οι... φαλλοί. Η ομάδα των graffiti artists «Dickasso» αποφάσισε να γεμίσει την Αθήνα με γκράφιτι που απεικονίζουν φαλλούς σε διάφορα σχέδια, προσαρμοσμένα στον εκάστοτε... καμβά. Τα γκράφιτι αυτά τα συναντά κανείς από τη δεξαμενή στην πρώην Αμερικανική Βάση στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, στη Γλυφάφα, στη Βάρης Κορωπίου, στο Μαρούσι και αλλού. Όπως υποστηρίζουν οι γκραφιτάδες, με την κίνησή τους αυτή δείχνουν ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι για τον π..... "
http://www.iefimerida.gr/news/344330/gkrafitades-gemisan-oli-tin-athina-me-falloys-eikones

Σωστοί οι ρωμιοί γραφιτάδες!

"«Σχετικά με τη σύγκρισή μου με τον κ. Βαρουφάκη: Κατ’ αρχάς εγώ δεν κυκλοφορώ με μηχανή και εμένα δεν θα με δείτε με μηχανή και με κάσκα στο χέρι» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν προτείνω ένα νέο μέσο χρηματοδότησης. Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε ένα καινούριο μέσο χρηματοδότησης."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500149674

Σωστός και ο Λεμέρ. Τον Βαρουφάκη τον είχαν προσλάβει οι συριζαίοι για να τους βρει μαγική λύση. Δηλαδή ένα νέο μέσο χρηματοδότησης (συνήθως ελληνικά ομόλογα με εγγύηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, αστεία πράγματα δηλαδή) που θα εξασφάλιζε τη διατήρηση των παθογενειών της ρωμιοσύνης. Ότι δηλαδή έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με συμβούλους αερομπουρδολόγους χαρτογιακάδες τύπου Γκαλμπρέιθ, Στίγκλιτς κλπ.

«Το 2010 φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο σημείο μηδέν. Να κηρύξουμε επίσημη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αυτή δεν θα είχε καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Χρεοκοπία της χώρας θα σήμαινε κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και έλλειψη σε βασικά αγαθά» αποκάλυψε και υποστήριξε: «Για να μην χρεοκοπήσουμε μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν υπήρχε άλλη λύση». Οταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί η χώρα, 7 χρόνια μετά, παραμένει ακόμη εντός μνημονίου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Γιατί δεν έχουμε διορθώσει εκείνες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στα μνημόνια».
http://www.iefimerida.gr/news/342002/petalotis-2010-i-kyvernisi-papandreoy-polles-fores-itan-etoimi-na-kiryxei-hreokopia

http://www.capital.gr/epikairotita/3218382/agonia-apelpisia-kai-orgi-tis-neas-genias-stin-ellada

20.06.2017, 13:03:32

Bielidopoulos έγραψε...

Και προτεινόμενη κωμωδία για το καλοκαίρι:
CHIPS (2017)

Και ταινία τρόμου:
The Towering Inferno (1974)

20.06.2017, 13:14:21

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3220446/dei-apokalupsi-tora
http://www.capital.gr/o-dimitris-papakonstantinou-grafei/3220447/afou-ola-einai-uperoxa-giati-den-airontai-ta-capital-controls
Και καλό καλοκαίρι.

https://www.youtube.com/watch?v=nLAy4_VUsyg

20.06.2017, 14:08:09

Ανώνυμος 43318 έγραψε...
και εδωσε στην χολη ονομα. φτου σου κακεντρεχεια..... μεγαλεεεεε και γ14μω τις προτασεις σου. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;; πλακακια;εεε. . βρε το λολεμενο. θα βρισομαι εμπρος σου χολεριασμενε οταν χουφταλο θα ζητιανευεις ''ανθρωπο'' ντοϊτσερ αιμοδιψη.
21.06.2017, 12:05:46

Ανώνυμος 43321 έγραψε...

Τί έγινε; Κακοχαραχτηρίζουν το Ελλαδιστάν; Ναι και;


21.06.2017, 12:49:29

Ανώνυμος 43329 έγραψε...

Την οριστική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς προανήγγειλε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος, μιλώντας στο συνέδριο των εξαγωγέων υπογραμμίζοντας πως αυτό το γεγονός θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=887100

Τζανακοπουλος μάπετ σόου, χε, χε, χε.

21.06.2017, 18:23:25

Bielidopoulos έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=_Q4HwPHNTqY
Ξεκαρδιστική συνέντευξη του Λεβέντη για τα κατορθώματα της ρωμιοσύνης.

23.06.2017, 13:13:53

Ανώνυμος 43360 έγραψε...
Άλλο ένα καλοκαίρι ο ρωμιός θα το παίξει "γκρηκ λοβερ", άλλη μια φορά η ρωμιά θα ντυθεί με το προκλητικό μπικινι για να το παιξει "γκόμενα", και εν τέλη και οι δυό απλά θα κοιταζονται, γιατί η κακία του νεο-ελληνάρα και εδώ εχει καποια σχέση, απο δειλία η ρωμιά θα πεί "δεν υπάρχουν άντρες", απο δειλία ο ρωμιός θα πεί "άσε μωρε μην φάω χλαπάτσα" και στο τέλος όλα καλά, οι παραλίες γεμάτες αποτσίγαρα, σακούλες κτλ. και ετσι θα περάσει το καλοκαιράκι, αλλά είπαμε "μασ ζοιλαιβουν η κσενη για τησ μπαραληαισ μασ και τα βουνα μασ". Ζήτω το έθνος των ρωμιων.
26.06.2017, 22:50:02

Ανώνυμος 43361 έγραψε...
Bielidopoulos Ο Λεβέντης είναι ωραίος σε κάποια θέματα, όπως η στήριξη του στην Μέρκελ και αν αυτό δεν αρέσει στους ελληναράδες, να τους υπενθιμίσω πως οι ίδιοι που δεν θέλουν τους γερμανούς γιατί "ειναι κρύοι και κακοί", οι ίδιοι ελληναράδες και οι ελλε(η)νιδες θα βάζανε ευχαρίστως γερμανούς και γερμανιδες στα κρεβάτια τους και τα ίδια ρωμιόπουλα είναι που πάνε για δουλειά στην Γερμανία.
26.06.2017, 22:56:22

Bielidopoulos έγραψε...

@43360
Πολύ σωστός. Μιλάμε για σχιζοφρένεια. Πουθενά δεν βλέπεις τέτοιες σχιζοειδείς προσωπικότητες όπως οι ρωμιοί, με εξαίρεση χώρες που αποτελούν εμπόλεμες ζώνες. Χμμ, με βάζεις σε σκέψεις..;)

@43361
Ντάξει πού το παράξενο. Στην Ελλάδα ζεις, γιατί απορείς που έλεγε και ο Σαββόπουλος αν δεν απατώμαι. Και τα γερμανικά δάνεια θέλουν για να πληρώνουν τις συντάξεις και σε λίγο θα παρακαλάνε για γερμανικές επενδύσεις και κάθοδο των γερμανών βιομηχάνων και ας το παίζουν και καλά ότι οι κακοί γερμανοί θελουν να τους αγοράσουν την "αθηναική Ριβιέρα" (βόθρο του σαρωνικού) κοψοχρονιά.

27.06.2017, 14:16:40

Bielidopoulos έγραψε...

Τζανακόπουλος: Να μας πει ο Σόιμπλε ποιος ευθύνεται για τα δύο πρώτα προγράμματα.
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι χάθηκαν 100 δισ. λόγω του 2015, καταρχάς υπενθύμισε ότι δεν είναι ο πρώτος που το έχει ισχυριστεί, αλλά ότι το έχει πει και η ΤτΕ και η ΝΔ. Πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους πολιτικές εκτιμήσεις, και υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για τεχνοκρατική, αλλά για πολιτική εκτίμηση που κάνει ο κ. Ρέγκλινγκ στην συγκεκριμένη περίπτωση».
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500152510

Τζανακόπουλος μάπετ-σόου, ε, χε, χε, χε. Μάπα το καρπούζι.

02.07.2017, 13:07:11

Bielidopoulos έγραψε...

«Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελεδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου» έγραψε ο κ. Πολάκης.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500152531

Πολλάκις μακάκας. Ρε μπας και αυτό είναι το μέλλον του Ελλαδιστάν; Πλάκα, πλάκα...

02.07.2017, 18:39:18

Ανώνυμος 43397 έγραψε...

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τη δόση
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500152999
Τζανακοπουλος μάπετ σόου, χε, χε, χε.

05.07.2017, 12:18:48

Ανώνυμος 43398 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/348329/sprohte-re-oloi-na-dioristoyme-twitter-gelaei-me-mnimeio-tis-ert-eikones

05.07.2017, 13:11:46

Ανώνυμος 43399 έγραψε...

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός για την αποστολή επιστολών με σφαίρες.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι δράστης είναι 55χρονος πρώην αστυνομικός που είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500153112

Προφανώς θίχτηκε που του ψαλίδισαν τις συνταξάρες ο μπουχέσας.

06.07.2017, 00:28:05

Ανώνυμος 43426 έγραψε...

http://www.capital.gr/arthra/3224989/o-kathigitis-tsakurakis-kai-oi-astoixeiotoi
http://www.capital.gr/arthra/3224992/pio-anomalos-paralueis

https://www.youtube.com/watch?v=qlJebhHNhjM

https://s2.postimg.org/emavn49yx/var.jpg
https://s17.postimg.org/pvp41sldr/varoufakis-spok.jpg
https://s1.postimg.org/3rcplo29r/tsvar.jpg
https://s10.postimg.org/8dbuhcx3d/image.jpg

http://www.iefimerida.gr/news/246496/o-katroygkalos-meleta-peirama-tis-latinikis-amerikis-apo-ta-ypoyrgika-edrana-eikones

Και καλό καλοκαίρι!

08.07.2017, 13:49:01

Ανώνυμος 43432 έγραψε...

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=890504

09.07.2017, 13:03:21

Ανώνυμος 43433 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/349375/tzimis-panoysis-den-eho-empistosyni-stin-kyvernisi-se-ligo-tha-katargisei-kai-toys

09.07.2017, 14:34:25

Ανώνυμος 43440 έγραψε...

WSJ: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος; Γιατί είναι Ελληνες (σ.σ: εννοεί ρωμιοί)
http://www.iefimerida.gr/news/349891/wsj-giati-den-efarmozetai-o-antikapnistikos-nomos-giati-einai-ellines

Μια μελέτη που είχαν κάνει πρόσφατα οι καθηγήτριες Φραγκιουδάκη και Δραγώνα, σε δείγμα 2.000, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι η πιο συντηρητική και άμουση τάξη. Πρέπει λοιπόν για να αλλάξεις τη νοοτροπία των μαθητών να αλλάξεις τη νοοτροπία των δασκάλων. Αλλά αυτούς ποιος θα τους εκπαιδεύσει;
http://www.iefimerida.gr/news/349782/nikos-dimoy-sto-iefimerida-karamanlis-kai-tsipras-ekanan-tin-ellada-anekdoto

11.07.2017, 20:35:46

Ανώνυμος 43451 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/350381/apisteytes-eikones-apo-ti-synaxi-ton-dodekatheiston-stoys-propodes-toy-olympoy-hlamydes

13.07.2017, 15:44:00

Ανώνυμος 43494 έγραψε...

Τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου (sic) δέχθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε την Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη Ρόδο στη Σύμη, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500155296
Όλοι παρενοχλούν και επιβουλεύονται τους ντουρκορωμιούς. Ε, συγγνώμη, ελβετορωμιούς ήθελα να πω. Με τέτοιες κολοσσιαίες συντάξεις για τα δεδομένα της ρωμέικης οικονομίας τί να πει κανείς..

19.07.2017, 13:17:59

Ανώνυμος 43495 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/351404/i-epidayros-emeine-horis-ton-leonida-tis-pethane-o-idioktitis-tis-thrylikis-tavernas
Ταβερνομάχος, το ιδανικό του ρωμιού.

19.07.2017, 15:14:00

Bielidopoulos έγραψε...

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος: «Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι». «Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο Βαρουφάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε και του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον πρωθυπουργό.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500155905

Ε φυσικά και τα κάνατε θάλασσα ρωμιοί μου. Το δημοψήφισμα ήταν το επιστέγασμα της βαρουφακειάδας και το σημείο χωρίς επιστροφή. Ο γράφων εκείνη την εποχή σίγουρος ότι ο Τσίπρας δεν θα επιμείνει άλλο και τελικά θα τα υπογράψει όλα, ήταν έτοιμος να σταματήσει να διαβάζει ειδήσεις στο διαδίκτυο για τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού. Ξυπνάω το πρωί και λέω ας μπω για τελευταία φορά και βλέπω έκπληκτος ότι ο Τσίπρας έχει εξαγγείλει δημοφήφισμα. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτό αλλάζει τα δεδομένα και είναι η αρχή μιας νέας σελίδας για το Ελλαδιστάν και έναυσμα για νέα τραγελαφικά γεγονότα και φυσικά πολύ γέλιο. Ήταν τόσο μεγάλη η εντύπωση που μου έκανε το δημοψήφισμα του ανεκδιήγητου σούργελου και σίγουρος ότι αλλάζει τα δεδομένα προς το ακόμα χειρότερο για τους ρωμιούς, που κάθισα και έγραψα χωρίς να σηκώσω κεφάλι από τον υπολογιστή μέσα σε λίγες ώρες αυτό:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3803
Απρόβλεπτοι, καραγκιόζηδες, φασιστόμουτρα, ημιμαθείς και μπουρδολόγοι. Ε, τί να περιμένεις από τους αριστερορωμιούς κλόουν. (Τους δεξιορωμιούς τους ξέρουμε ήδη).

22.07.2017, 19:32:22

Bielidopoulos έγραψε...

Ο Σόιμπλε διαβάζοντας το βιβλίο του Βαρουφάκη:
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/soible_20.jpg
http://www.iefimerida.gr/news/352275/sok-sto-twitter-giati-o-varoyfakis-ihografoyse-ta-panta-apisteytes-atakes-eikones

23.07.2017, 18:29:55

Bielidopoulos έγραψε...

«Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία; Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;»
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500156053

Αντιφατική δήλωση αντιπροσωπευτικό δείγμα ατόμου που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, όπως όλοι οι ρωμιοί εξάλλου. Να μην φύγουμε από την Ευρώπη διότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει η Ευρώπη χωρίς τη ρωμιοσύνη. Και αυτά τα δύο στην ίδια παράγραφο..
Τα πράγματα όσον αφορά την βαρουφακειάδα είναι απλά. Οι συριζανέλ επειδή δεν ήθελαν μεταρρυθμίσεις και εξάλειψη των παθογενειών, προσέλαβαν τον Βαρουφάκη για να δώσει μαγική λύση. Ο Βαρουφάκης είναι για τα πανηγύρια, αλλά οι πολιτικοί του προιστάμενοι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ο Βαρουφάκης τις ίδιες μπούρδες έλεγε και πριν πολιτευτεί σε διάφορες εκπομπές που τον καλούσαν. Τώρα αμφότεροι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

24.07.2017, 16:53:28

Bielidopoulos έγραψε...

Βαρουφάκης απαντά σε Τσίπρα, «επιλέχθηκα εξαιτίας του σχεδίου μου».
«Είχα παρουσιάσει πριν κερδίσουμε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τα σχέδιά μου στον κ. Τσίπρα για την αποτροπή της επίθεσης της τρόικας και την αντίδραση σε ενδεχόμενο αδιέξοδο, όπως και σε κάθε κίνηση της τρόικα για έξωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» γράφει ο Γ.Βαρουφάκης. «Επιλέχθηκα, υποθέτει κανείς, στη βάση της αξίας [αυτών των σχεδίων]» συνεχίζει.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500156163

Αυτό ακριβώς που έγραψα προηγουμένως. Τώρα ο Τσίπρας πάει να δικαιολογηθεί ότι έκανε λάθος επιλογές προσώπων, ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού. Έχει όμως ευθύνες διότι ήξερε ποιον και με τί προθέσεις προσελάμβανε. Ήταν τότε οι ρωμιοί στα χάι τους και νόμιζαν ότι θα τους καβαλικέψουν όλους.
http://i.imgur.com/xKXmjSF.jpg

24.07.2017, 20:26:18

Ανώνυμος 43530 έγραψε...

http://www.capital.gr/me-apopsi/3228572/an-kai-anilikoi-prepei-na-logodotisoun-oxi-exetastiki-proanakritiki

25.07.2017, 12:23:45

Ανώνυμος 43532 έγραψε...

Διότι εκείνη την ώρα ο Πρωθυπουργός κάτι έλεγε για τον Βαρουφάκη του τύπου «μα τι πράγματα είναι αυτά που λέει, εάν είναι δυνατόν;». Και πριν τελειώσει τη φράση του οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί του είπαν: «Μα εσύ τον έκανες έτσι, εσύ τον έκανες υπουργό».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=893868

25.07.2017, 14:12:57

Ανώνυμος 43534 έγραψε...

7:14 - Ο Κόκκινος τη μια δίκαζε με τα γουνάκια και όταν πήρε σύνταξη έκανε κόμμα ακροδεξιό.
https://www.youtube.com/watch?v=7mf3awN-bIU

25.07.2017, 16:05:07

Ανώνυμος 43542 έγραψε...

Από την έκδοση του ομολόγου το Δημόσιο άντλησε τελικά το ποσό των 3 δισ. ευρώ ενώ στόχευσε σε 4 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 4,625%, το οποίο είναι ακριβότερο από αυτό με το οποίο είχε δανειστεί η χώρα τρία χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2014, με το πενταετές ομόλογο της κυβέρνησης Σαμαρά. Και αυτό γιατί το spread (η διαφορά) μεταξύ του επιτοκίου του ελληνικού πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε χθες και του αντίστοιχου γερμανικού διαμορφώθηκε στις 4,81 μονάδες. Η αντίστοιχη διαφορά του επιτοκίου του ομολόγου του 2014 και των αντίστοιχων γερμανικών ήταν τότε στις 4,41 μονάδες, που σημαίνει ότι η χώρα μας δανείστηκε τώρα ακριβότερα κατά 40 μονάδες σε σχέση με το επίπεδο που είχε δανειστεί τότε. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το επιτόκιο των χθεσινών ομολόγων για να είναι, σε συγκρίσιμους όρους, χαμηλότερο από το επιτόκιο του ομολόγου του 2014 θα έπρεπε να κινούνταν σε επίπεδο κάτω από το 4,1-4,2%. Η «Καθημερινή» στην ανάλυσή της σημειώνει: Το Δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ. Το 1,5 δισ. προήλθε από επενδυτές, οι οποίοι αντάλλαξαν το ομόλογο που λήγει τον Απρίλιο του 2019 με το νέο, και το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ από επενδυτές που αγόρασαν απευθείας τον νέο τίτλο.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500156431

26.07.2017, 15:45:16

Ανώνυμος 43560 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/353412/areios-pagos-dikaiothikan-oi-393-katharistries-toy-ypoyrgeioy-oikonomikon
Νυν υπέρ πάντων ο αγών..

28.07.2017, 23:34:00

Ανώνυμος 43571 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/353648/kalokairi-sti-zyrihi-na-giati-i-ellada-einai-i-kalyteri-hora-ston-kosmo-eikones
Καμία σχέση Αθηναιστάν με Ζυρίχη. Πάλι οι δημοσιοκάφροι μπέρδεψαν την ****** με τη βούρτσα μπας και ανέβει το ηθικό των ρωμιών αναγνωστών.

31.07.2017, 10:57:09

Ανώνυμος 43579 έγραψε...

Αλαλούμ στο ΔΣ της ΕΡΤ μετά την τοποθέτηση του Χάρρυ Κλυνν
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500157381
https://www.youtube.com/watch?v=4RLaOsYA1WA

01.08.2017, 22:43:19

Ανώνυμος 43581 έγραψε...

Είμαστε συγγενείς των Μινωϊτών και των Μυκηναίων.
Επιπροσθέτως καταδεικνύει την ιστορική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας από την εποχή των πρώτων γεωργών έως και σήμερα.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=895376

Βρε μπασταρδεμένοι (γενετικά εννοώ) ρωμιοί είστε!

02.08.2017, 21:25:05

Ανώνυμος 43582 έγραψε...

Παλαιότερη μελέτη των ίδιων:
Οι σημερινοί κάτοικοι της Κρήτης «απόγονοι των Μινωιτών».
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231248338

02.08.2017, 21:39:10

Ανώνυμος 43587 έγραψε...

Ερευνα: Το DNA των σημερινών Ελλήνων είναι παρόμοιο με των αρχαίων Μυκηναίων.
http://www.iefimerida.gr/news/354275/ereyna-dna-ton-simerinon-ellinon-einai-paromoio-me-ton-arhaion-mykinaion-eikones

Τελικά δεν είναι το ίδιο, είναι παρόμοιο λένε τώρα. Όπως παρόμοιο είναι όλων όσων προέρχονται από τους πρώτους νεολιθικούς πληθυσμούς και ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν από τον παλαιολιθικό άνθρωπο. Φέξε μου και σκόνταψα δηλαδή.

03.08.2017, 12:26:54

Ανώνυμος 43606 έγραψε...

http://www.capital.gr/oikonomia/3231196/-fiasko-i-elafrunsi-ton-capital-controls-gia-analipseis-metriton

04.08.2017, 16:03:31

Bielidopoulos έγραψε...

Στο νέο βιβλίο της η Αμερικανίδα ελληνίστρια Johanna Hanink υποστηρίζει ότι η Δύση οφείλει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, επειδή τον 19ο αιώνα επέβαλε στους Νεοέλληνες την εξιδανίκευση της αρχαιότητας.
Το βιβλίο αυτό κομίζει μια νέα προοπτική για το ζήτημα. Το ερώτημα δεν είναι για την Hanink αν οι Νεοέλληνες είναι σε τέτοιο βαθμό απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ώστε να δικαιούνται ή όχι αποζημιώσεις για την οικειοποίηση του αρχαίου πολιτισμού από Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500157933

Βαράτε με και ας κλαίω!
Βρε δεν είναι απόγονοι του Περικλή και του Αριστοτέλη. Ντουρκορωμιοί είναι που ελλείψει εθνικής ιδεολογίας την είδαν αρχαίοι έλληνες. Ήταν η εποχή εξάλλου της διαμόρφωσης των εθνών-κρατών και η περίοδος της ανάδειξης της αρχαιότητας από άγγλους, γάλλους και γερμανούς με έντονη δόση ρομαντισμού.
Παραφούσκωσε το εγώ το ρωμιών; Ε καιρός να ξεφουσκώσει και να ξεχάσουν τις συντάξεις επιπέδου Ελβετίας τα χρεοκοπημένα σε όλους τους τομείς υπερήφανα γηρατεία. Βρε άντε από εκεί απατεώνες καραγκιόζηδες.

06.08.2017, 17:06:27

Ανώνυμος 43620 έγραψε...
Bielidopoulos Μα έτσι κι αλλιώς στις φάτσες να τους κοιτάξεις μόνο, τα ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους δείχνουν πως είναι ανακάτεμα σλάβων, τούρκων, αλβανων (αρβανιτών), ρουμάνων (βλάχων), αρμένων, αθιγγάνων και λοιπών φυλών που καμία σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους έλληνες. Το θέμα είναι όμως πω δεν θα το δεχθούν ποτέ αυτό και θα έχουν πάντα την στηριξη μιας μερίδας "φιλελλήνων" (ξένων επώνυμων που τους γνωρίσανε επιφανειακά και νομίζουν πως έιναι ο καλός και φιλόξενος λαός). Όλα είναι θέμα χρόνου, κάποια στιγμή θα τελείώσει το παραμύθι της δήθεν αρχαιοελληνικής καταγωγής τους, το μόνο "χαρτί" που τους δίνει άφεση αμαρτιών σήμερα και τότε αλοίμονο τους.
07.08.2017, 00:37:01

Bielidopoulos έγραψε...

@43620
Και πού να δεις τί θα συμβεί όταν επιστρέψουν οι συντάξεις επιπέδου Ελβετίας της ρωμιοσύνης στα φυσιολογικά τους επίπεδα, δηλαδή επιπέδου Βουλγαρίας.
Τί είναι τούτο το "πρωτοέλληνες" ωρέ; Δεν ξέρω από πρωτοέλληνες. Από protomolecule ξέρω:
http://www.imdb.com/title/tt3230854/
;)

Στο μεταξύ:
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/92269/min-stirizete-tin-tyrannia-toy-madoyro-to-minyma-toy-antonio-lentesma-stin-elliniki-kyvernisi
http://www.iefimerida.gr/news/354331/i-ee-den-anagnorizei-tis-ekloges-toy-madoyro-alla-den-epivallei-kyroseis-epeidi-diafonei
"Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα, που επεδίωκαν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει τον Μαδούρο."

07.08.2017, 14:32:08

Ανώνυμος 43636 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=N8Azt7Tc0tg
https://www.youtube.com/watch?v=smlk1cuUi7c

08.08.2017, 21:00:01

Ανώνυμος 43645 έγραψε...

Ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, Στέλιος Παππάς, είναι ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500158337

Τον έβγαλαν από την κατάψυξη..

09.08.2017, 21:28:58

Ανώνυμος 43649 έγραψε...

https://www.efsyn.gr/arthro/irthe-i-ora-gia-ta-glypta-toy-parthenona
Έλα μωρή Ελλαδίτσα!

http://www.iefimerida.gr/news/265999/o-mpaltas-xenagise-100-prosfyges-ston-iero-vraho-tis-akropolis-eikones
XD

10.08.2017, 15:33:52

Ανώνυμος 43651 έγραψε...

Για να γελάσουμε λίγο:
https://www.youtube.com/watch?v=oBzOY8c_WcU

"επαναφέρουν τον αρχαίο ελληνικό αιθέρα εδώ, την πεμπτουσία των αρχαίων Ελλήνων" (6:48)

10.08.2017, 16:32:38

Bielidopoulos έγραψε...

https://pitsirikos.net/2017/08/η-αληθινή-υπόθεση-γεωργίου/
Θεωρίες συνομωσίας και τρίχες κατσαρές. Οτιδήποτε προκειμένου να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους οι ρωμιοί. Μην μιλάς Ηλία μακάκα. Μακάκα, ε μακάκα!

"Ο απώτερος στόχος αυτών των μεθοδεύσεων είναι προφανής: Η μετάθεση των πολιτικών ευθυνών για την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πελατειακή διαχείριση της εξουσίας σε μη πολιτικά πρόσωπα. Πόσο βολικό θα ήταν να πιστοποιηθεί ότι όλη η κρίση ήταν μία φούσκα που θα είχε αποφευχθεί αν κάποιοι τεχνοκράτες με ύποπτες προθέσεις δεν είχαν φουσκώσει το έλλειμμα του 2009! Θα επιστρέφαμε έτσι στην ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας, των επιδομάτων τυφλότητας σε ταξιτζήδες, των συντάξεων που ξεπερνούν το 100% του μισθού χωρίς όρια ηλικίας, των φόρων υπέρ τρίτων, και τόσων άλλων πρακτικών του πελατειακού κράτους που χρηματοδοτήθηκαν με δανεικά από τις αγορές! Στηλιτεύοντας τον πρόεδρο της στατιστικής αρχής, η υπόθεση Γεωργίου εξυπηρετεί θεωρίες συνωμοσίας που μονίμως μετακυλύουν τις ευθύνες για την κρίση σε τρίτους - Μέρκελ, Σόιμπλε, ΕΚΤ, ΔΝΤ,κατά περίπτωση."
http://www.capital.gr/arthra/3146736/upothesi-andrea-georgiou-anazitontas-allothi-gia-tin-krisi

Και τελικά απαλλάχτηκε.
http://www.capital.gr/epikairotita/3214780/oristiki-apallagi-georgiou-gia-tin-upothesi-tis-elstat

12.08.2017, 14:17:53

Bielidopoulos έγραψε...

Συνέντευξη στη γερμανική Die Zeit - Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία της εποχής Γεωργίου.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500158355
Κατάλαβες Ηλία; Ωχ και τώρα τί λέμε;

"Στην Ελλάδα η πολιτική ευνοιοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις έχουν μακρά παράδοση, η οποία τηρήθηκε και επί των κυβερνήσεων της ΝΔ. Μετά από μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα όχι μόνον αναδιανέμονται εκ νέου θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και χιλιάδες οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος αποκτούν επικερδείς θέσεις συμβούλων. Ακόμη και ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην Αθήνα πρέπει να έχει τη σωστή κομματική ταυτότητα. () Βέβαια ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ο ίδιος ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να εξαλείψει τη διαφθορά και την οικογενειοκρατία, για να τοποθετήσει όμως μετά την εκλογή του τον ξάδερφό του Γιώργο στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών".
http://www.capital.gr/epikairotita/3232701/germanika-mme-oikogeneiokratias-sunexeia-epi-suriza-anel

14.08.2017, 14:39:14

Ανώνυμος 43674 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/356212/dekapentaygoystos-se-ekklisies-kai-monastiria-tis-elladas-tamata-fidakia-kavalarides
Πωπώ πολιτισμός! Να τον εξάγουμε στους κουτόφραγκους!

15.08.2017, 14:36:18

Ανώνυμος 43678 έγραψε...

https://s28.postimg.org/sj1sqy1ml/arkas-.jpg
http://www.iefimerida.gr/news/356304/i-paraklisi-tis-haris-alexioy-meso-instagram-panagia-moy-svise-tis-foties-vinteo

16.08.2017, 12:59:40

Ανώνυμος 43680 έγραψε...

http://www.capital.gr/me-apopsi/3233136/-misthoi-boulgarias-tha-leme-kai-tha-klaime-an-den
Και συντάξεις, ε, χε, χε, χε..

17.08.2017, 12:39:54

Ανώνυμος 43715 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/357181/oi-pente-katigories-asfalismenon-sto-ika-poioi-kleidonoyn-syntaxi-apo-ta-565
Ίτε παίδες ρωμιών..

21.08.2017, 12:38:35

Ανώνυμος 43735 έγραψε...

Με κατηγορηματικό τρόπο το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για «πρόωρο τέλος στις συντάξεις πριν από τα 62» και για «οριστική κατάργηση της μεταβατικότητας στα όρια ηλικίας» που -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- προωθούνται από το υπουργείο με διάταξη νόμου.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500158737

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

24.08.2017, 15:43:20

Ανώνυμος 43736 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/357859/fake-news-kai-rosiki-propaganda-apo-ape-kai-ert-gia-tin-esthonia

25.08.2017, 00:05:49

Ανώνυμος 43801 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/359657/kai-sto-telos-nikaei-o-mparmparossa-anoixe-xana-i-psarotaverna-stin-paro

02.09.2017, 14:45:38

Ανώνυμος 43809 έγραψε...

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη γέννηση, τη διαδρομή και την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ μιλά ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη εφημερίδα "Documento" που κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;»
Η χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου συμβόλιζε το αίτημα της Αλλαγής και της ρήξης με το τότε κατεστημένο. Επισημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».
Μιλά για τη σειρά στρατηγικών υποχωρήσεων που αλλοίωναν βαθμιαία το ριζοσπαστικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. «Από το κόμμα της αλλαγής περάσαμε στην αλλαγή του κόμματος», τονίζει. «Στον Θερμιδόρ του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν φαινόμενα αποκέντρωσης της διαφθοράς, εκφυλισμού ιδεών και ανθρώπων, κυνισμού και καταδολίευσης των λαϊκών διαθέσεων», φαινόμενα που, όπως λέει, στην εποχή μετά τον θάνατο του Α. Παπανδρέου προσέλαβαν καθολικό χαρακτήρα «μέχρι να φτάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτό που είναι σήμερα».
«Ανίκανο να αντισταθεί στην ορμή του νεοφιλελεύθερου ρεύματος, που σάρωνε και τα σοσιαλδημοκρατική κόμματα, το νέο ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Σημίτη και των λεγόμενων εκσυγχρονιστών, εξελίχθηκε σε αντιπολίτευση μέχρι μηδενισμού του λεγόμενου παλιού ΠΑΣΟΚ», σημειώνει και προσθέτει ότι «το κόμμα πέρασε σε ένα είδους ‘νεοφιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο', για να κατρακυλήσει τελικά σύμμαχος της σκληρής Δεξιάς στην επιβολή του καθεστώτος των μνημονίων».
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500160003

Μπεεε! Είμαι πρόβατο!

02.09.2017, 22:35:04

Ανώνυμος 43818 έγραψε...

Η αγαπημένη ενασχόληση όλων των υπουργών Παιδείας - Eισαγωγικές εξετάσεις: «Ράβε-ξήλωνε» πάνω από μισό αιώνα
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500159928

Η χώρα τότε δεν χρεοκόπησε, γιατί ήταν άλλες εποχές και η κακή ΕΟΚ που ήθελε να μας κάνει «γκαρσόνια της Ευρώπης», άρχισε να στέλνει αεροπλάνα και βαπόρια γεμάτα χρήμα. Το πώς φαγώθηκαν τα χρήματα αυτά, είναι μια άλλη ιστορία.
http://www.iefimerida.gr/news/359838/tsiprandreoy-kai-alles-politikes-listeies

03.09.2017, 12:14:21

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/359780/protofanes-o-tsipras-grafei-gia-ton-andrea-animera-tis-3is-septemvri
http://www.iefimerida.gr/news/359868/kidiso-o-tsipras-epiheirei-na-skyleysei-ti-mnimi-toy-andrea
Τσίπρας, Γιωργάκης, Κυριάκος σκοτώνονται ποιος θα προσεταιριστεί τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

"Τρία είναι τα θέλω του Έλληνα: 1)Το Πασοκ του Ανδρέα 2)Οι Αλβανοί στις σκάρτες δουλειές 3)Οι πουτάνες από πρωήν κομμουνιστικές χώρες"
http://www.iefimerida.gr/news/359860/twitter-diaskedazei-me-ton-tsipr-andrea-tha-malliotravietai-me-ti-mimi-sto-mnima-eikones

"Τζανακόπουλος: Να εφαρμοστεί το πολιτικό σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης"
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500160049
Τζανακόπουλος μάπετ-σόου, ε, χε, χε, χε. Μάπα το καρπούζι.

03.09.2017, 18:12:00

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3236841/fate-tin-krepa-kai-mi-milate
Την κρεμούλα εννοεί ο αρθρογράφος. ;)

Η εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με το δημόσιο χρέος περί το 30% του ΑΕΠ. Σε μια δεκαετία είχε ξεπεράσει το 100% και σήμερα παρά τα PSI αγγίζει το 200%. Την περίοδο του Ανδρέα μπήκε η βάση ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τους περισσότερους 50άρηδες συνταξιούχους στον κόσμο. Μόνο τα κορόιδα και οι εκτός κομματικού συστήματος δουλεύουν σε αυτήν τη χώρα.
http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3236810/einai-pseutis-o-alexis

04.09.2017, 15:51:00

Ανώνυμος 43844 έγραψε...

http://www.capital.gr/epikairotita/3237502/anti-na-ton-apozimiosei-to-kratos-apozimionei-o-an-georgiou-tous-minutes-tou

06.09.2017, 16:09:53

Ανώνυμος 43868 έγραψε...

Ενας ιδιότυπος «εκβιασμός» από το ΔΝΤ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500161161

Πάλι ως συνήθως οι ρωμιοί εκβιάζονται..

10.09.2017, 21:00:03

Bielidopoulos έγραψε...

Περιθώριο έως τις 22 Σεπτεμβρίου για να χορηγήσει τις άδειες που απαιτούνται για τα δύο ορυχεία στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, έδωσε η διοίκηση της Eldorado Gold. Διαφορετικά διακόπτει οριστικά τη λειτουργία της.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500161291

«Η Eldorado Gold, δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε Ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ασκώντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στην καναδική εταιρεία, για τις αιχμές που άφησε για τον ίδιο και τον πρωθυπουργό, μετά την απόφαση της, να αποχωρήσει από την Ελλάδα οριστικά.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500161282

Κάτι θα ξέρει ο ρωμιοΣταθάκης βρε αχάριστοι άνθρωποι!

11.09.2017, 18:46:19

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/361627/kyriaki-milise-gia-ependyseis-i-kyvernisi-deytera-feygoyn-oses-eihan-erthei

http://www.iefimerida.gr/news/361598/twitter-glentaei-ton-karanika-gia-tin-katara-kata-tis-eldorado

http://www.iefimerida.gr/news/361560/mpaltas-gia-ton-diorismo-tis-gynaikas-toy-thigoyn-tin-timi-kai-tin-ypolipsi-moy-ektelesi

Ελλαδιστάν να σου πετύχει!

11.09.2017, 21:21:14

Ανώνυμος 43881 έγραψε...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Έλληνα πολίτη και διοργανωτή της πρότασης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών για να καταστεί δυνατή η διαγραφή του δημοσίου χρέους των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
http://www.iefimerida.gr/news/361882/dikastirio-ee-den-diagrafetai-dimosio-hreos-horon-melon-tis-eyropis

12.09.2017, 22:11:27

Ανώνυμος 43895 έγραψε...

"«Θαύμα»: Ο Νίκος Φίλης σε ρόλο... ψάλτη σε βάπτιση"
http://www.iefimerida.gr/news/362867/thayma-o-nikos-filis-se-rolo-psalti-se-vaptisi-vinteo

"Γιώργος Νταλάρας στο iefimerida: «Φοβάμαι ότι θα φύγω χωρίς να έχω δει την πατρίδα μου να καλυτερεύει»"
http://www.iefimerida.gr/news/362726/giorgos-ntalaras-sto-iefimerida-fovamai-oti-tha-fygo-horis-na-eho-dei-tin-patrida-moy-na
Σωστός ο Νταλάρας.

- Άρα προηγούνται οι υπάλληλοι και μετά οι τράπεζες.
- Ναι τότε. Αλλά τώρα έχουν αλλάξει οι νόμοι. Μιλάμε για πράγματα που είναι αλλιώτικα. Τώρα προηγείται το κράτος. Είναι μεσαιωνικό πλέον. Το κράτος μόνο παίρνει δεν δίνει.
http://www.iefimerida.gr/news/362833/apisteyti-mania-edioxa-toys-ergazomenoys-tis-eleytherotypias-giati-moy-espagan-t-arhia
Σωστή η κα Μάνια. Με τους ρωμιούς που έμπλεξε..

http://www.iefimerida.gr/news/362794/apisteyto-gelio-sto-twitter-me-tin-petrelaiokilida-1-kilo-sardeles-saronikoy-gia

16.09.2017, 13:20:45

Ανώνυμος 43910 έγραψε...

Ο ιός «του διορίζειν συγγενείς και φίλους» χτύπησε και την Αριστερά.
Συγγενής του κ. Κουρουμπλή η σύμβουλος που γελούσε κατά την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ για την ρύπανση στον Σαρωνικό...
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500163245

21.09.2017, 21:18:26

Ανώνυμος 43928 έγραψε...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στο Λονδίνο, δεν περιορίστηκε μόνο στην πολυτελή διαμονή του στο ξενοδοχείο "Mandarin Oriental" και στην Jaguar που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις και τη μεταφορά των αγορών του από το πολυκατάστημα Selfridges. Ο κ. Καμμένος φέρεται να έπαιξε χιλιάδες λίρες στη ρουλέτα.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500163571

24.09.2017, 16:20:09


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...