Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

A MODERN
GREEK DRAMA


An overview
of the Modern Greek Society,
the Greek Crisis and the role of the EU


Έγραψε στις 24.05.2017 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

Επιστροφή


 

A bitter but true statement

The Greek people constitute an abomination because they are capable of the worst because they are immune to the worst. The Modern Greek society can only give birth to monsters since it has been genetically programmed to do so.
The Modern Greeks are internally destroyed people whose creativity can only be engaged in disasters due to their endemic crap mentality, their supernatural vulgarity and their filthy and corrupted leaders. They deserve to be punished for their nightmarish choices and their inability to learn from their mistakes. No pity should be shown to them.

This may sound like a generalization but if one examines thoroughly the ramshackle foundations of the Modern Greek State, he will have no option but to agree even partially, with a very important, well educated but unfortunately, purposely ignored high caliber writer, an intellectual that has been numerously honored by the French Academy of Arts and Letters, Mr. Dimitris Dimitriadis (“The Abomination”, lifo.gr). In his excellent essay he presents his thoughts, his concerns and his opinion regarding the Greek State and the Greek people in general.


Neither East Nor West

The most delicate issue in the relationship between Westerners and Greeks has been the existence or not of a link between ancient and modern Greece.

 
Every attempt to challenge this relationship — (as the Austrian writer Jakob Philipp Fallmerayer did by suggesting in 1830 that modern Greeks were the descendants of Slavic peoples) continues to cause an intense emotional reaction in Greece. The supposed link between ancient and modern Greece remains a sensitive issue in Greece even today, as it is simultaneously a cornerstone of the supposed Greek national identity and an expression of the nation’s profound insecurity.

Undoubtedly, the Modern Greeks have realized that their political and economic survival heavily depends on their compliance with the Western ways and the West in general. Nevertheless, the mentality of the Modern Greeks and their attempts to comprehend themselves and their history are remarkably anti-Western. Although they are fascinated with the progress of the Western world, their fascination is restricted to the material goods they consume which have a Western origin.
 
In reality, the Modern Greek society shows abhorrence toward everything foreign. If somebody has the ability to look under the Western-like cover of Greek society, he will discover that the Byzantine-Ottoman mentality remains as the solid rock foundation which the whole Greek State is built on. This deeply rooted mentality has become the trademark and the intrinsic element of the character of Modern Greeks. This mechanism of internal split, in other words, the fluctuation between adoration and persecution of all foreign things is responsible for the deep mental gap between reality and ideology as well as hope and fear that Modern Greeks suffer from.
 
This mental crisis has made the Greek society not only confused, politically backward and economically underdeveloped but also dangerously sentimental and narcissist.

In every sector of the Modern Greek life, from politics and economy to the arts and literature, this everlasting and traumatic vacillation unravels.
 
This vacillation is mainly responsible not only for the identity crisis of Modern Greeks but also for the ongoing, insurmountable rivalries concerning their political preferences which through a blame game, have led to chaotic, unresolved conflicts often baptized as attempts to regain “dignity” and “national sovereignty”.
 
 

No Faith In The State
 
The bankruptcies of the country (1893, 1932 and 2010) were the result of reforms that failed due to the unrealistic expectations of the people, the demonization of foreigners, the ravaging populism and the willing isolationism that this country has been infested with. The Greek society has always been highly suspicious of the state, which even today is viewed as a hostile, extractive, and repressive entity.

 
As a result, society seeks to deny state resources both by withholding them (tax evasion) and by appropriating them (appropriation of public land).
 
 

Once A protectorate Always A Protectorate


Few would dare to challenge the fact that Greek politics in the 19th century was highly personal with political parties being formed around powerful personalities rather than realistic socio-economic platforms. Historian Richard Clogg writes: “The state and its attendant offices were prizes to be captured by rival cliques of politicians ... there was little sense of collective loyalty to, or trust in, the state or its institutions. Voters expected those for whom they had voted to help them to secure employment”. Clogg also mentions that Greek politics at that time were distorted by “the lavish dispensation of favors”, by “open bribery” and by “fraud”. These charges have some resonance in today’s crisis.
 

 

 

Stiglitz states: “Countries are effectively told that if they don’t follow certain conditions, the capital markets or the IMF will refuse to lend them money. They are basically forced to give up part of their sovereignty, to let capricious capital markets, including the speculators whose concerns are short-term, rather than long-term growth of the country and the improvement of living standards, ‘discipline’ them, telling them what they should and should not do”.
 
Stiglitz also suggests that loss of sovereignty may threaten national cultures. In identifying the importance of the sovereign state for national culture, Stiglitz is definitely right. Wars are fought over culture, and nations that lack a sovereign state, like the Kurds and the Basques, show much interest in acquiring one.

In the 180 years of its history, Modern Greece’s lack of sovereignty has often been unveiled. When Greece entered the European Union, the inexistence of its sovereignty became quite apparent. Security was the overriding motivation for Greece’s entry to the European Union. Within the same framework, was Greece’s adoption of the Euro.  One may wonder, however, how a country like Greece was accepted in the EU and was allowed to adopt the Euro as its currency. Weren’t the technocrats of Brussels aware of the productive dislocation of the country’s economy? Didn’t they know that this dislocation would be intensified by the premature and wasteful adoption of Euro? Didn’t they suspect that the country’s foreign debt would skyrocket and the phenomenon of parasitic consumerism that started in the 80’s will cripple every attempt to rehabilitate the country’s finances?

Let’s see what Dr. Barry Eichengreen, professor of economics and political science at the University of California, Berkeley says: “In Puerto Rico, the United States now has its own version of Greece. The territory's debts are unsustainable. Public employment and pensions are swollen. Work in the underground economy, where taxes are evaded, is rife. Modern infrastructure is lacking. The commonwealth exports little for an economy of its size. Many of the best and brightest have decamped in search of better opportunities. Since these problems were a long time in the making, fixing them will take years”.

So Puerto Rico is, in a literal sense, Greece in another guise. But can you imagine the United States putting all other domestic and foreign policies on hold while it attempts to resolve the crisis? The idea is ludicrous. But that is precisely what Europe has done.

Europe has been unable to broker a comprehensive agreement on how to handle its Mediterranean boat-people problem. It has been unable to effectively counter Vladimir Putin's incursions in Ukraine and veiled threats to Eastern Europe, while watching Athens drawing closer to Moscow's orbit. It has been unable to mount a coherent response and even pay sustained attention to events in Syria.

Part of the problem is that European leaders and their publics are preoccupied and exhausted by the endless sequence of euro-crisis briefings and late-night emergency meetings. To be sure, the Greek government has been difficult and erratic. But European leaders, by their own obstinacy, have helped to create this problem.
 
They allowed the interests of their banks to trump those of the Greek people, refusing to contemplate serious debt reduction for Greece when this was called for in 2010. As self-justification, they elevated the idea that debts must be paid to the status of a theological belief.
 
Five years later they are still refusing. Greece still requires debt reduction. Eventually it will get it, German Finance Minister Wolfgang Schauble's opposition notwithstanding (IMF and Schauble haven’t reached an agreement as of yet, I might add). There will be no resolution of the crisis until then. Unfortunately, Europe may have to experience yet more months, even years, of unproductive negotiations in order to get there.

The idea of "ever closer union" enshrined in the Treaty of Rome is the most regrettable casualty of these events. The belief of Helmut Kohl, among others, was that deeper monetary integration would lead, logically and ineluctably, to deeper political integration, and that deeper political integration would make possible not just a common economic growth strategy but also a common European foreign policy.

Tragically, the opposite has turned out to be true: The travails of the euro have driven European governments and their publics further apart. While leaders continue to talk the language of cooperation and deeper integration, their publics are having none of it. Across Europe, narrow national interest is reasserting itself.

Catastrophic Management

In fact there was nothing inevitable about this disastrous turn. It is a result of the catastrophic way the crisis was managed. With a little bit of intellectual flexibility, the crisis could have been resolved in 2010, had Greece been offered debt reduction in return for deep structural reform. The country would have avoided the 25 percent decline in gross domestic product it has experienced since 2007. Disaffected voters would not have felt obliged to punish their political class by electing a set of radical neophytes. Europe would have been able to put the Greek crisis behind it and get back to business.

The US Congress will now pass legislation giving Puerto Rico access to American bankruptcy courts. Its debt will be restructured, and all those reckless enough to have lent it money will see their claims radically written down. Once the island's government, relieved of its crushing debt burden, responds with reforms, the US will provide further aid.
But Puerto Rico will be at most a sideshow. The real focus for policymakers will be growing the US economy. They will offer suggestions for how to deal with the country's inequality and violence problems. They will pursue a foreign policy agenda intended to cope with a more assertive China, a more aggressive Moscow and a more destructive Islamic State.
As for whether they succeed, we will have to wait and see. One should not underestimate the ability of US politicians to get it wrong. But Puerto Rico will remain only a minor distraction. One wishes the same could be said of Greece.”
 
 EU Means Germany

One has to look into the European decision making processes to realize who the one who calls the shots is. Germany is the answer, Europe’s biggest free rider. The country that has benefited out of the economic disasters it caused to other EU members, especially the South. Dr. Pavlos Elefteriadis wrote an excellent essay published in Fortune Magazine:
“As worries rise that the Eurozone is slipping into recession, it's clear Germany is doing way better than its neighbors. Today, the country has low unemployment, very low inflation, a large trade surplus and a balanced budget. By contrast, most members of the Eurozone are stagnating, while some are going through a catastrophic recession and suffering from debilitating unemployment. The German government says that its own success and its neighbors’ failures are unrelated; that poor performance is due to poor decisions. Yet, even though the policy failures are real enough, this analysis is false.

Germany has for many years pursued a policy of wage suppression, which many economists have described as a competitive devaluation or ‘beggar thy neighbor’ policy. Germany’s gains in competitiveness were immediately translated to gains in trade, since the freedom of goods, services, persons and capital allowed German products to circulate freely and quickly throughout the European Union. These are the fundamental freedoms of EU law and are vigorously protected by the European Court of Justice. German policy would not have been successful without them.

Germany has also benefited from the fixed exchange rate that the Euro effectively secures between itself and its major European markets. This means that its export boom was not offset by a rise in its own currency. If Germany had been outside the Euro, currency appreciation would have hurt Germany’s gains. Not so in the Eurozone.

While Germany has benefited so much from the Eurozone, its less successful partners are left to fend for themselves. The Eurozone lacks the automatic stabilizers that other currency unions apply among the various regions — namely, fiscal transfers such as unemployment and housing benefits, shared health care costs, or the pooling of bank risks and deposit insurance. The Eurozone also lacks the large movement of workers across state borders enjoyed by the United States, mostly due to language and regulatory barriers. These institutional features of the Eurozone have created a highly unfair economic union, which magnifies disproportionately the consequences of failure.
 
Germany might respond, "Tough, the others ought to have seen it coming." All members of the Eurozone are subject to the same competitive environment. All consented to its design by ratifying the relevant treaties. All had a chance to adjust. Yet this argument is false too.

Not everyone had the same chance to adjust. Membership in the European Union has not improved the institutions of the weaker members. It has actually made them worse.

 
When they joined the EU, Greece, Ireland, Portugal and Spain opened their borders and exposed themselves to new waves of trade, immigration and finance. Competition with other member states was meant to bring about ‘creative destruction,’ whereby inefficient firms – i.e. those who could not compete internationally – would go out of business. In order to avoid short-term hardships, the peripheral economies were set to receive large sums of EU funds by way of compensation. These funds were supposed to be invested in restructuring the domestic economies. But this happened very imperfectly.
 
The funds strengthened those who administered them. In the absence of a strong civil service in most of the peripheral EU members, these were simply the local political classes. In small societies with weak checks and balances, the effect was transformative. This money operated as a ‘natural resources curse’. Since the money was not the result of taxation, domestic accountability for its spending was seen to be an unnecessary luxury.
 
This situation was made worse once the Eurozone was created. With the ECB looking away, Spain, Portugal, Ireland and Greece built not only asset bubbles with cheap and easy credit (which happened elsewhere) but also opaque and politically driven banking systems. As a result, cheap credit impeded reform and damaged institutions in all the countries of the periphery.

Membership in the Eurozone directed funds to wasteful investment, made cronyism exceptionally profitable, provided new incentives for political corruption and strengthened already existing hierarchies. If all the members of the Eurozone were equally strong, if they all had, for example, an outstanding and independent banking regulator, a powerful judiciary and strong internal mechanisms of accountability, perhaps these things would not have happened. Yet, they did happen.

The examples of the failed banks, Bankia in Spain, Allied Irish in Ireland, and Proton in Greece speak for themselves. In Greece, in particular, the EU has stood by while the political system has been undermined by a small group of oligarchs who have illegally occupied television frequencies for 25 years. By escaping any effective regulation and controlling news and commentary for their own purposes, they have dominated political and business life and undermined the credibility of the political class in its entirety. The bailout deal with the ECB, the International Monetary Fund and the European Commission has not touched their privileges.
 
In some of the members of the Eurozone the main legacy of the Euro is economic implosion, rising inequality and widespread corruption. This is not the result of isolated domestic failures. It is a result of collective European decision-making that misfired spectacularly throughout the periphery. The relentless pursuit of an ‘ever closer union’ made EU institutions neglect the question of the quality of this union. It is time to change course. Unless Europe addresses the deep unfairness at the heart of the Eurozone, the crisis is not going to end”.
  
Unfortunately, Europe won’t change as long as it remains Germanized. In the long run, however, Germany will be called to pay the price for its sickening Protestant, punishment-loving mentality as it did twice in the past (WWI, WWII). By manipulating governments and by imposing its policies on other country members, Germany will end up getting exactly the opposite results. “Regulations, whenever they happened to interfere with individual and family self-interest, were obstacles to be overcome, not rules to be obeyed,” historian W.H. McNeill observes. “The more formidable the regulation, the more energetic the effort to escape its incidence and the greater the occasion for bribery” he adds.
 
 


 

 

The Greek Youth’s Burden

Greece’s current biggest problem is the brain drain it experiences. The young Greeks who still remain in the country are now called to resolve social anomalies inherited by older generations. Social mental attitudes (the demand for a permanent job and a secured high pension, the expectation of state support in health, education, unemployment and the desire for rapid social recognition) are not effective any more. The young Greeks are now called to bring the country to reality by implementing economic reforms and policies and by changing old practices and mentalities and more importantly, the old ways of living. Such attempted alterations are directly related to the aspects of uncertainty, insecurity and constant readjustment. The goal is not feasible but even if it is, it is certainly not easy because the social anomalies inherited from the older generations cannot be eliminated in a short period of time.
 
 
Conclusion

Europe is experiencing a multiple socio-political and economic crisis. Neoliberals against populists, hard core conservatives against socialists, fascists and nationalists against pluralists and democrats. Nationalism seems to have gained significant ground everywhere in the world but in the Balkans, we experience its rebirth. It is unfortunate that in this day and age there are people who believe that are descended from the ancient Macedonians (FYROM) or the ancient Illyrians (Albania).

We see leaders that could care less about the well being of their citizens. Their main concern is to remain in power and exercise their authority as they wish (Turkey). Democracy is suppressed; no mercy is shown to the victims of civil wars (Syria). A new class of plutocrats and oligarchs has emerged in Europe. The European parliament is a big joke along with the common foreign policy of the EU. The same goes for the so called alliances among NATO members (Turkey, Greece, Cyprus). Once again, nations grow hostile against their neighbors. Human rights are also suppressed even when this form of suppression is carefully camouflaged.
 
However, when one looks at Greece, he sees a different drama unfolding, a distinct drama that bears no resemblance with any other dramas that are being played in other Western or non Western “theaters.”

A  Modern Greek drama with no happy end.


Muammar Ignatius


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Χμμ, αυτή τη φορά δεν κατέληξες στο κλασσικό σου συμπέρασμα ότι τίποτε δεν αλλάζει στη ρωμιοσύνη, αλλά στο ότι δεν θα έχει happy end το "ελληνικό δράμα".
https://s16.postimg.org/v74ajy7wl/kimjongtsipras.jpg
Θέλω να πιστεύω ότι εννοείς ότι θα πάρουν δρόμο από το δημόσιο οι αργόμισθοι και θα πέσει τσεκούρι στις συντάξεις πολυτελείας, δηλαδή ο μέσος όρος σύνταξης γήρατος θα πέσει κάτω από τον βασικό μισθό (του ιδιωτικού τομέα), χε, χε, χε. Επίσης ότι θα ανοίξουν επιτέλους τα κλειστά επαγγέλματα και τόσο άλλα που αντιστέκεται να αλλάξει η ρωμιοσύνη. Εκτός αν εννοείς ότι το Ελλαδιστάν θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή και θα γίνει ξεκινήσει τρίτο παγκόσμιο.
Μ.Ι. σοβαρέψου επιτέλους, άσε τις ασυνάρτητες εκθέσεις ιδεών όπου πετάγεσαι από το ένα θέμα στο άλλο. Η κατάληξη του νεοελληνικού δράματος είναι η συρρίκνωση/εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η οποία δημιουργήθηκε σε λάθος βάσεις για να λέμε την πικρή αλήθεια. Οι ρωμιοί και αναφέρομαι στην απατεωνίζουσα, καλομαθημένη, καλοβολεμένη όσο δεν πάει παλιά γενιά, θα ρίξει τον εγωισμό της και θα μάθει να ζει με τα λίγα. Τόσο απλά, κανένας θρήνος, τίποτε το εκπληκτικό.
Το παλεύει εδώ και 7 χρόνια να αναβάλει το αναπόφευκτο έχοντας στο οπλοστάσιό μια πλειάδα από πανούργους και απατεώνες πολιτικούς που έπεισαν τους κουτόφραγκους να τη δανείσουν 3 επιπλέον φορές με ποσό που πλησιάζει τα 300 δις ευρώ. Αυτό το παραδέχομαι στους ρωμιούς πολιτικάντηδες. Αλλά για πόσο θα δανείζουν ακόμα οι κουτόφραγκοι; Κάποιοι μιλάνε ότι η πρόσφατη συμφωνία (που όμως δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί) ισοδυναμεί με τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Κάποια στιγμή η ρωμιοσύνη θα αναγκαστεί να δει κατάματα την πραγματικότητα και την αλήθεια και θα αφήσει τα περί μη-δημοκρατικής Ευρώπης και προτεσταντική ηθικής. Και τότε θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σε όσους αρέσκονται να ζουν στο παράλληλο σύμπαν τους ή σε εικονική πραγματικότητα. Η αλήθεια και η λογική θα θριαμβεύσει, χε, χε, χε.

23.05.2017, 20:43:24

Bielidopoulos έγραψε...

Και μια γεύση από τι εστί Stiglitz:
http://www.newsit.gr/oikonomia/Stigklits-Katargiste-to-eyro-Gia-ola-ftaiei-i-Germania/643466
https://olympia.gr/2015/05/03/κεραυνοί-στίγκλιτς-υπέρ-της-ελλάδας-η/
http://www.protothema.gr/economy/article/598882/stiglits-to-proto-elliniko-programma-shediastike-gia-na-sothoun-oi-gallogermanikes-trapezes/
http://www.naftemporiki.gr/story/1160820/pou-kanei-lathos-o-tzozef-stigklits
Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύνεται πανεύκολα!» (εννοεί μαγική λύση ο προφέσορας της αερολογίας):
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=411992

Τα είχα γράψει και εδώ (αλλά...):
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4088

23.05.2017, 20:45:46

Ανώνυμος 42887 έγραψε...

Article full of stereotypes.
For example the author claims that “The Modern Greek society can only give birth to monsters”. What is a monster, which person does he acknowledge that is a monster, because in my eyes Hitler, Stalin, Pol Pot, Pinocet, and Truman are among the modern day monsters and they were not Greeks.
The next paradigm comes with the following nonsense “the Modern Greek society shows abhorrence toward everything foreign. If somebody has the ability to look under the Western-like cover of Greek society, he will discover that the Byzantine-Ottoman mentality remains as the solid rock foundation which the whole Greek State is built on.”. He is unable to recognise the multiplexity of the human soul which is attracted by various and sometimes contrasted things and it is more easy to focus always on things that prove your ideology.
The author also claims that “Modern Greece’s lack of sovereignty has often been unveiled. When Greece entered the European Union, the inexistence of its sovereignty became quite apparent”: the same argument that Brits used for not joining the euro and now-days for exiting the European Union.
After all these nonsense I think that you should not bother to read it.
23.05.2017, 21:02:08

Ανώνυμος 42888 έγραψε...
Very nice article. Thanks Muammar!
Here is a good chance again, to read the views of the non-greek readers. It’s better to write your comments in english. And please tell us if you are greek or not.
For example, I think that No 42887 is greek and the article broke his heart.
Captain Beefheart
(I am greek)

23.05.2017, 23:18:01

Ανώνυμος 42889 έγραψε...
Καλά, πουλιά στον αέρα πιάνεις 42888, τσίμπα μου και ένα αρχ@δι τώρα.
23.05.2017, 23:48:03

Ανώνυμος 42890 έγραψε...
This article is brilliant,couldn't agree more!
24.05.2017, 05:37:46

Ανώνυμος 42892 έγραψε...
@
"Η κατάληξη του νεοελληνικού δράματος είναι η συρρίκνωση/εξαφάνιση της μεσαίας τάξης"

Bielidopoulos άμα ανοίξεις το στόμα σου, ή μαλακία θα πεις ή θα χασμουρηθείς.
H κατάληξη έχει διαφανεί ήδη και θα είναι η εξαφάνιση των εκτός πελατειακού συστήματος, όσων δεν είχαν ποτέ καβάτζα καμιά, όσων είχαν μόνο τη δουλειά τους και τίποτε μα τίποτε άλλο να στηριχτούν. Οι άλλοι, ο "εθνικός κορμός", μια χαρά θα τη βολεύουν, όπως άλλωστε γινόταν πάντοτε σ' αυτή τη βρωμοχώρα. Έστω και με λίγες "περικοπές".
24.05.2017, 09:05:07

Ανώνυμος 42893 έγραψε...
Καλά ο Μπιελιδόπουλος είναι από μόνος του "σχολή" βλακείας και απλοϊκότητας.
Το Ελλαδιστάν δανείζεται για να συντηρούνται οι κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες" (από τους εργολάβους/καναλάρχες και την Εκκλησία μέχρι τα ΚΕΚ), οι διεφθαρμένοι θεσμοί (π.χ. χρηματοδότηση κομμάτων, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζιτών), ο στρατός των δημοσίων αργομίσθων (εν ενεργεία και συνταξιούχων) και τέλος για να εξοφλούνται ίσα ίσα οι τόκοι των δανείων. Έτσι το κρατίδιο θα επιβιώσει, πράγμα που αποδεδειγμένα θέλουν και οι δανειστές του για τα δικά τους συμφεροντα.
Τα κορόιδα που μέχρι το 2009 δούλευαν για να συντηρούν τους παραπάνω θα αργοπεθάνουν βέβαια (μαζί με τα παιδιά τους), αλλά καλά να πάθουν αφού δεν τα κάνουν όλα πουτάνα.
24.05.2017, 09:20:59

Ανώνυμος 42894 έγραψε...
His article describes nothing but the thuth.

A bit dramatic but correct.

Question is: Can we do better? Can WE be better? I, frankly don't think so.

Gerakina.
24.05.2017, 09:41:53

Ανώνυμος 42895 έγραψε...
@42893

So you propose what. To go out starting to burn? Where is common sense?

Nowhere?

Gerakina.
24.05.2017, 09:47:22

Ανώνυμος 42896 έγραψε...
Προς senior member Bielidopoulos:
σε ενημερώνω ότι διαβάζω πολύ προσεκτικά τα σχόλιά σου, ειδικά όταν πάω να ενεργηθώ. Με βοηθούν αφάνταστα γιατί λόγω μνημονιακής διατροφής έχω γίνει δυσκοίλιος. Μη σταματάς να μας διαφωτίζεις. Επιτελείς κοινωνικό έργο.

Ανώνυμος 42892
24.05.2017, 09:46:58

Ανώνυμος 42897 έγραψε...
@42896

You add nothing to this conversation.
24.05.2017, 09:53:10

Ανώνυμος 42898 έγραψε...
O Bielidopoulos απέδειξε πως δεν καταλαβαίνει κανένα άρθρο γραμμένο στα Αγγλικά γιατ΄πολύ απλά δεν ξέρει τη γλώσσα. Συμπεραίνει, υποθέτει, μπερδεύεται, διαβάζει άλλα και καταλαβαίνει άλλα κλπ. Συνεπώς, δεν έχει κανένα νόημα να διαβάζει κανείς τα σχόλιά του μιας και ουδεμία σχέση εχουν με το κείμενο. Αν είναι μάγκας, ας γράψει ένα σχόλια στα Αγγλικά. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. (Αμ δε).

Bielidopoulos has proven once again that he doesn't understand academic English. He doesn't have the proper vocabulary to understand an article written in English but since he always has to say something to justify his role as an idiot, he resorts to unjustified conclusions that are completely unrelated to the article. Given all that and having in mind that the guy is the president of Bullshit Corporation, it is a waste of time reading his pathetic comments. If he's as knowledgeable as he claims he is, he can comment in English. Hic Rhodus, hic Salta".

Pippi Longstocking

24.05.2017, 09:39:29

Ανώνυμος 42899 έγραψε...
@
"So you propose what. To go out starting to burn? Where is common sense? Nowhere?"

Ok Gerakina, stay calm and live by eating "common sense" (or by self-exercising in nistia kai prosefchi). Think that maybe you are a sparrow, not a hawk.
24.05.2017, 09:53:13

Ανώνυμος 42900 έγραψε...
@
"You add nothing to this conversation."

You 're right but think that I'm trying to remove what is not needed in this conversation. Maybe this a kind of contribution...
24.05.2017, 10:01:28

Ανώνυμος 42901 έγραψε...
So Joseph Stiglitz is wrong (Top Economist)
Nuriel Roubini is Wrong (Top Economist)
Paul Krugman is Wrong (Top Economist)
Christopher Baum is Wrong (Top Economist)
Robert Vishny is Wrong (Top Economist)
Ross Levine is Wrong (Top Economist)
and about 20 more world class economists are all Wrong!

Only Bielidopoulos is right. Because Bielidopoulos is a full time professor at KSU (Koukouvaounes State University) the top university in the world!

It's funny when he tries to debunk Stiglitz and presents sources from sites that are not worth a penny! What an idiot!

Who let this guy loose anyway?

Pipi Longstocking
24.05.2017, 10:15:53

Bielidopoulos έγραψε...

Τις ίδιες ασυναρτησίες και αρλούμπες που έγραφε στα ελληνικά, τώρα τις γράφει στα αγγλικά. Προτείνω να τις γράψει και στα γαλλικά να θαυμάσουν οι γαλλόφωνοι το μέγεθος της αλλοπρόσαλλης σκέψης του. Δείτε τα link στο δεύτερο σχόλιό μου,. Τα ίδια αμολάει ο αερολόγος Στίγκλιτς.

Ρίξτε μια ματιά εδώ να δείτε πώς παίχτηκε το παιχνίδι με τη μερική διαγραφή του χρέους της ρωμιοσύνης (χωρίς φυσικά να μπαίνει χέρι στις παθογένειες). Ο δε Στίγκλιτς την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για να πάει να συνδράμει τον Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, άλλο φρούτο και αυτός:
http://www.parakato.gr/2014/02/blog-post_8337.html

Νομπελίστες και προφέσορες όπως Στίγκλιτς, Κρούγκμαν κ.ά. έχουν ανάγκη να μένει το όνομά τους στην επικαιρότητα προκειμένου να τους καλούν σε ομιλίες μετά πληρωμής και να κρατάνε ψηλά το κασέ τους. Για αυτό πού και πού το παίζουν υπερασπιστές των λαών και της εργατικής τάξης χρησιμοποιώντας οικονομοτεχνικά τερτίπια (η γνωστή ιστορία: απομονώνουμε από το κουβάρι της πραγματικότητας εκείνο το νήμα που μας συμφέρει για την περίσταση). Βέβαια από ένα σημείο και μετά όταν πληροφορήθηκαν τις παθογένειες της ρωμιοσύνης, κάποιοι απλά γύρισαν την πλάτη και κάποιοι άλλοι καμιά φορά κάνουν καμία δημόσια δήλωση, περισσότερο για την τιμή των όπλων.
*τερτίπι < τουρκική tertip < αραβική (tartib, "τακτοποίηση")

Ίων Φυστίκης

24.05.2017, 12:40:59

Bielidopoulos έγραψε...

Η περίφημη μεσαία τάξη της ρωμιοσύνης καταρρέει. Είναι αυτή η τάξη για την οποία γίνεται συχνά λόγος και για τα προνόμια που χάνει κάθε χρόνο που περνάει. Η κατάρρευσή της, που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια, συνδέεται με το μέλλον του νεοελληνικού κράτους, αυθαιρέτως κατά τη γνώμη μου. Δικαιολογείται όμως η ύπαρξή της; Μήπως θεμελιώθηκε εξ' αρχής σε σαθρά θεμέλια; Η άνοδος των μισθών με αφορμή την έλευση του ευρώ ακόμα και για τον ιδιωτικό τομέα ήταν πλασματική και δεν είχε βάσεις. Πικρό, αλλά αληθές. Οι εργοδότες δεν άντεχαν να πληρώνουν 750 ευρώ καθαρά αρχικό μισθό στον υπάλληλο γραφείου και έκαναν διάφορες απατεωνιές προκειμένου να ανταπεξέλθουν, π.χ. δήλωναν όλους τους υπαλλήλους τους ως υπαλλήλους γραφείου για να εισπράττουν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Στο δημόσιο είχαν γίνει ακόμα χειρότερα. Υπάλληλος στη ΔΕΗ αρχικός μισθός 1.250 ευρώ καθαρά. Παραλογισμοί με τους οποίους μάθαμε να ζούμε και τους θεωρήσαμε αυτονόητους και αυταπόδεικτους.
Θα ήταν προτιμότερο ένα οργανωμένο, καθαρό, ευέλικτο και μικρό δημόσιο που θα υποστήριζε την εγχώρια παραγωγή, θα επόπτευε αυστηρά τους μεσάζοντες και τις εταιρίες και θα οδηγούσε σε μικρό κόστος διαβίωσης σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλούς μισθούς (σε σχέση με τις χώρες που οι ρωμιοί αρέσκονται να συγκρίνονται: Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία κ.λπ.). Χαμηλό κόστος διαβίωσης και σχετικά χαμηλοί μισθοί και συντάξεις ήταν η ορθολογική επιλογή. Θέλουν όμως λούσα οι ρωμιοί και να κοκορεύονται στους γείτονες. Τώρα ψηφίζουν πανούργους και απατεώνες πολιτικούς για να διασώσουν ό,τι μπορούν από το πελατειακό/κομματικό κράτος πάνω και γύρω από το οποίο χτίστηκε η μεσαία τάξη. Και προκειμένου να διασώσουν έστω ένα μέρος του (παλιούς συνταξιούχους και παλιούς Δ.Υ.) δεν θα διστάσουν να ξεπουλήσουν τα πάντα στους κινέζους και στους ρώσους όσο όσο. Το επόμενο βήμα πιθανών να είναι κούρεμα καταθέσεων. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Το πάρτυ έχει τελειώσει. Θα μειώσουν το εγώ τους οι ρωμιοί και θα μάθουν να ζουν με τα λίγα. Θα μάθουν να αισθάνονται αυτάρκεις και ευτυχισμένοι με αυτά που θα έχουν.

24.05.2017, 12:43:23

Ανώνυμος 42904 έγραψε...
@ "Οι εργοδότες δεν άντεχαν να πληρώνουν 750 ευρώ καθαρά αρχικό μισθό στον υπάλληλο γραφείου και έκαναν διάφορες απατεωνιές προκειμένου να ανταπεξέλθουν, π.χ. δήλωναν όλους τους υπαλλήλους τους ως υπαλλήλους γραφείου για να εισπράττουν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ."

Πόσο πιο άσχετος μπορείς να γίνεις ρε ξερόλα....
750 € καθαρά δεν υπήρξαν ποτέ. Έχεις μπερδέψει το μικτό βασικό μισθό με τον καθαρό άσχετε που δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου.
Ως υπάλληλους γραφείου δηλώνουν ακόμα και σήμερα οι βρωμιοί εργοδότες τους υπαλλήλους τους, όχι για να πάρουν ... επιδότηση από τον ΟΑΕΔ αλλά για να μην τους δηλώσουν με τις πραγματικές τους ειδικότητες και αναγκαστούν να τους πληρώσουν περισσότερο. Η εργοδοτική δήλωση ενός εργαζομένου ως "υπάλληλος γραφείου" είναι η εύκολη και οικονομική λύση για έναν εργοδότη στην Ελλάδα, πανάσχετε. Ακόμα και γιατρούς τους έχουν δηλώσει έτσι.
Άντε βλάκα απύθμενε...

Συνέχισε να γράφεις πάντως και μην αποθαρρύνεσαι. Όσο σε διαβάζω τόσο το έντερό μου "απελευθερώνεται".

24.05.2017, 12:52:43

Ανώνυμος 42905 έγραψε...
@"Θα ήταν προτιμότερο ένα οργανωμένο, καθαρό, ευέλικτο και μικρό δημόσιο που θα υποστήριζε την εγχώρια παραγωγή, θα επόπτευε αυστηρά τους μεσάζοντες και τις εταιρίες και θα οδηγούσε σε μικρό κόστος διαβίωσης σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλούς μισθούς "

Eγώ Μπιελιδόπουλε λέω να φτηνήνει το πιτόγυρο στο 0,70€ και θα δεις που θα φτιάξουν όλα. Ποιός Στίγκλιτς και μαλακίες...
24.05.2017, 13:04:18

Bielidopoulos έγραψε...

"750 € καθαρά δεν υπήρξαν ποτέ."
Ίσως για σένα!

24.05.2017, 13:17:35

Bielidopoulos έγραψε...

@42905
Άντε πάλι οι έμμεσες συγκρίσεις με Γερμανίες, Αγγλίες, Ιρλανδίες κ.λπ. Βρε στο Ελλαδιστάν ζεις. Βαλκάνια, ανατολική Μεσόγειος, Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία. Νιώθεις; Και το πιτόγυρο θα φτηνήνει και τα ενοίκια θα πέσουν και άλλο και τα ακίνητα επίσης. Δες πόσο άξιζε η γη εν Ελλάδι δεκαετία '80 για παράδειγμα και πώς σκαρφάλωσε. Ε, όπως ανεβαίνει κάτι, έτσι και κατεβαίνει. Το σύμπαν δεν είναι ντετερμινιστικό ώστε σώνει και καλά κάτι να πληθύνεται/ακμάζει/προοδεύει αιωνίως.

"Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι»."
http://www.iefimerida.gr/news/209066/korkidis-o-tomsen-moy-eipe-sta-valkania-anikete-300-eyro-misthos-einai-kala#axzz4hzT7EpoU

Προτείνω τη μετονομασία της Κουμουνδούρου σε πλατεία Τόμσεν. Είναι η ελάχιστη τιμή προς αυτόν τον γίγαντα.

24.05.2017, 13:18:42

Ανώνυμος 42908 έγραψε...
H μεσαία τάξη (των Δ.Υ. και των διαφόρων ιδιωτικο-κρατικοδίαιτων όπως "αγρότες" κ.α.) ζει και βασιλεύει. Απλά δεν μπορεί πλέον να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3 χρόνια αλλά "μόνο" κάθε έξι. Και δεν μπορεί να πηγαίνει διακοπές δύο 15μερα αλλά μόνο ένα. Πάντως και αυτό το χειμώνα τα χιονοδρομικά αναστέναζαν κάθε σ/κ.
Αυτοί που την πληρώνουν σήμερα είναι οι ίδιοι με πάντοτε δηλ. όσοι δεν ανήκαν ποτέ στη μεσαία τάξη.
Απλά κάποιοι προσπαθούν να συσκοτίσουν το θέμα μιλώντας συλλήβδην για "μεσαία τάξη" που δήθεν υποφέρει κλπ.
24.05.2017, 13:28:52

Ανώνυμος 42909 έγραψε...
Βielidopoule εχεις πάρει τις φαντασιώσεις σου για πραγματικότητα. Κάποια στιγμή θα προσγειωθείς κι εσύ στη ρωμιοσύνη που δεν θ' αλλάξει ποτέ.
Αν ρε κακομοίρη ο Τόμσεν και οι δανειστές ήθελαν να αλλάξει κάτι στο Ελλαδιστάν, γιατί συνεχίζουν να το αιμοδοτούν και δεν το αφήνουν απλώς να χρεοκοπήσει;
Σκέψου λίγο γραφικέ.
24.05.2017, 13:39:20

Ανώνυμος 42912 έγραψε...
Οι δανειστές του ρωμέικου δεν θα το αφήσουν ποτέ να καταρρεύσει και γι\' αυτό δεν θα υπονομεύσουν ποτέ την πελατειακή του βάση. Θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους μισθούς των ΔΥ και μάλιστα θα επιτρέπουν να είναι πολύ ψηλότεροι αυτών του ιδιωτικού τομέα. Η βαλκανοποίηση του Τόμσεν αφορά μόνο στους σκλάβους του ιδιωτικού τομέα.
Όποιος βλέπει τους δανειστές σαν εξορθολογιστές και σωτήρες είναι απλά αφελής.
24.05.2017, 14:45:14

Ανώνυμος 42913 έγραψε...
Ούτε τα ερμητικώς κλειστά καρτέλ πρόκειται να θίξουν οι δανειστές. Θέλουν να "ανοίξουν" το επάγγελμα ... του φαρμακοποιού (σε μή φαρμακοποιούς) αλλά για το καρτέλ π.χ. των σούπερ μάρκετ δεν βγάζουν άχνα...
Συνέχισε να τρως κουτόχορτο Bielidopoulos.
24.05.2017, 14:46:17

Bielidopoulos έγραψε...

@42909
Κλασσικό επιχείρημα των ασχετολόγων. Βρε μην μπουρδολογείτε. Ανέφερα ότι οι απατεώνες ρωμιοί πολιτικάντηδες έπεισαν τους ευρωπαίους να την αιμοδοτήσουν, αλλά αυτό τελειώνει, δεν έχει άλλα αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Επίσης λένε γιατί οι ξένοι δεν απαιτούν αλλαγές αφού έχουν τη δύναμη, αλλά αφήνουν τις παθογένειες της ρωμιοσύνης να συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι ίδιοι που το λένε αυτό, στην περίπτωση που οι ξένοι επενέβαιναν στα εσωτερικά της ρωμιοσύνης θα έλεγαν ότι οι ξένοι είναι φασίστες, ότι τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας, ότι οι γερμανοί είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και άλλα τέτοια. Ο λόγος που οι ευρωπαίοι δεν πιέζουν περισσότερο για αλλαγές είναι διότι θέλουν να ακολουθούν την οδό της πολιτικής και της διπλωματίας και γενικότερα μεταξύ των σχέσεων των εταίρων και όχι της επιβολής. Για αυτό και προσέχουν πως εκφράζονται, δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες. Μιλάνε για οικονομικούς δείκτες, πλεονάσματα και τα συναφή, αλλά το μείγμα των μέτρων το αποφασίζει το κράτος που δανείζεται. Ένας άλλος λόγος είναι η καταπολέμηση του ευρωσκεπτικισμού και το να μην του δίνουν αφορμές.
Και εδώ λαμβάνει χώρα το εξής παράδοξο. Ενώ οι ξένοι ζητάνε 3% πλεόνασμα, οι ρωμιοί πολιτικάντηδες τους λένε αυτό το μέτρο δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε, το άλλο δεν γίνεται κ.λπ., με αποτέλεσμα να πετάνε το μπαλάκι στους ξένους και αυτοί να μπαίνουν στο παιχνίδι των "διαπραγματεύσεων". Προσπαθούν δηλαδή το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων που οι ίδιοι οφείλουν να σηκώσουν να το μεταφέρουν στη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ. Πραγματικές διαπραγματεύσεις δεν γίνονται.
Η ρωμιοσύνη οφείλει να εξαλείψει τις παθογένειές της, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή. Είπαμε, οι ρωμιοί ψηφίζουν πανούργους, απατεώνες και κουτοπόνηρους πολιτικούς. Δεν είναι τυχαίο ποιους διάλεξαν για συμβούλους, ακριβώς διότι δεν ήθελαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις (τα δανεικά ήθελαν). Όπως ο Βαρουφάκης που μίλαγε για αγορά ελληνικών ομολόγων από το ΔΝΤ και τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης ή ο Γκαλμπρέιθ που μίλαγε για μερική διαγραφή του χρέους, χωρίς να ξέρει με τι απατεώνες έχει μπλέξει. Κάποιοι από αυτούς κατάλαβαν αργότερα ότι η ρωμιοσύνη είναι μια μαύρη τρύπα και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.
Είναι λάθος η αντίληψη: οι κακοί ξένοι και οι καλοί ρωμιοί. Οι ρωμιοί είναι κουτοπόνηροι και πανούργοι και οι ξένοι το έχουν καταλάβει και θεωρούν ότι τους κορόιδεψαν, παίρνοντας τα δανεικά και υπογράφοντας μεταρρυθμίσεις χωρίς να τις εφαρμόζουν.
Η ρωμιοσύνη είναι μια φυσαλίδα εικονικής πραγματικότητας. Χάβρα μπουρδολόγων.

24.05.2017, 14:58:37

Ανώνυμος 42916 έγραψε...
I think that all revolutions that are still changing the old ways, can be found on the streets. They can be scientific or philosophical. On the streets only losers are pretending to revolt by burning your car without thinking too much.

Oh, about hawks and sparrows. I look more than a human being who thinks.

Gerakina
24.05.2017, 16:36:46

Ανώνυμος 42921 έγραψε...
Παιδιά της ελεύθερης έρευνας, που βρίσκετε αυτά τα υπέροχα φόντο;
ο περαστικός
24.05.2017, 18:26:03

Ανώνυμος 42922 έγραψε...
At the point!

Well done!

😃

Gerakina.
24.05.2017, 19:29:12

Bielidopoulos έγραψε...

"Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους εάν διατηρήσει πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3% του ΑΕΠ για 20 χρόνια, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο του ESM, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters. Το έγγραφο προετοιμάστηκε για τις διαπραγματεύσεις του Eurogroup με το ΔΝΤ, που κατέληξαν σε αδιέξοδο λόγω των διαφορετικών εκτιμήσεων ευρωζώνης και Ταμείου για τους μελλοντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τα πλεονάσματα στην Ελλάδα."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500145940

Αυτό ακούγεται σωστό. Εάν η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 3% επί εικοσαετία θα καταφέρνει να αυτοεξυπηρετείται όσον αφορά τις δόσεις του χρέους της. Εξάλλου το ζητούμενο δεν είναι η πληρωμή του χρέους, αλλά να είναι διαχειρίσιμο. Που σημαίνει: η πληρωμή των δόσεων των δανείων κάθε χρόνο στους όποιους δανειστές. 'Ολες οι χώρες έχουν χρέος - ένα από τα καλά του καπιταλισμού: δεν με νοιάζει πόσα χρωστάς αρκεί να πληρώνεις τις δόσεις. Αυτή όμως η δήλωση του ESM προϋποθέτει κάτι: συνεχή εποπτεία από τους εταίρους επί δεκαετίες, εκτός και αν είναι αρκετά αφελείς ώστε να αφήσουν την Ελλάδα χωρίς εποπτεία. Καημένη ρωμιοσύνη που έμπλεξες με δαύτους! Θέλουν να σε κάνουν σώνει και καλά ευρωπαικό κράτος. Βρε δεν είναι τσιτάχ η ρωμιοσύνη, όνος είναι!

Οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων μετά το "όχι" του δημοψηφίσματος αν δεν απατώμαι:
https://s28.postimg.org/v06dsgmgd/D.Y.jpg

24.05.2017, 19:28:12

Bielidopoulos έγραψε...

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) φέρεται μάλιστα να εκτιμά πως το συγκεκριμένο σενάριο δεν θα ήταν κάτι πρωτοφανές, επικαλούμενη την περίπτωση της Φινλανδίας που εμφάνιζε πρωτογενές πλεόνασμα 5,7% για 11 χρόνια, από το 1998 έως το 2008, αλλά και της Δανίας, η οποία είχε πρωτογενές πλεόνασμα 5,3% για 26 χρόνια, στην περίοδο 1983 - 2008."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114620591

Ποια Φινλανδία και ποια Δανία βρε κουτόφραγκοι. Για τη ρωμιοσύνη μιλάτε ρεεεεε!

"Τονίζεται ακόμη ότι η μέγιστη δυνατή ελάφρυνση χρέους που εξετάζεται για την Ελλάδα είναι η επέκταση της μέσης σταθμισμένης ωρίμανσης των δανείων κατά 17,5 έτη από τα 32,5 έτη που είναι σήμερα, με τα τελευταία δάνεια να λήγουν το 2080."

Τώρα ησύχασα. Έτσι για να πληρώσουν όχι μόνο τα εγγόνια, αλλά και τα δισέγγονα κατιτίς. Τις προάλλες έγραφα αλλού ότι από το 2050 περίπου που είναι ο ορίζοντας αποπληρωμής για το τρίτο μνημόνιο, αυτοί είναι ικανοί να το πανε στο 2099 ώστε να τα πληρώσουν όλα οι επόμενοι. Μετά από αυτή την θετική είδηση προτείνω ορίζοντα αποπληρωμής τουλάχιστον έως το 2250 ώστε η ρωμιοσύνη να μπορεί να βγει στη διαστρική εποχή με το κεφάλι ψηλά και χωρίς προβλήματα χρέους. Καρακίτσος σεκιούριτι ναούμ!

24.05.2017, 22:08:53

Ανώνυμος 42926 έγραψε...
@
"Ο λόγος που οι ευρωπαίοι δεν πιέζουν περισσότερο για αλλαγές είναι διότι θέλουν να ακολουθούν την οδό της πολιτικής και της διπλωματίας και γενικότερα μεταξύ των σχέσεων των εταίρων και όχι της επιβολής. Για αυτό και προσέχουν πως εκφράζονται, δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες. Μιλάνε για οικονομικούς δείκτες, πλεονάσματα και τα συναφή, αλλά το μείγμα των μέτρων το αποφασίζει το κράτος που δανείζεται. "

Ok Bielidopoulos ζήσε τον μύθο σου και συνέχισε να τρως το κουτόχορτο της "διαπραγμάτευσης". Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι ο δανειστής είχε ανέκαθεν δικαίωμα ζωής και θανάτου επί του δανειζόμενου.
Αναρωτιέμαι αν είσαι εγκάθετος ή απλά βλάκας. Το πιθανότερο όμως είναι ότι είσαι και τα δύο.
25.05.2017, 07:51:02

Ανώνυμος 42927 έγραψε...
@
" I think that all revolutions that are still changing the old ways, can be found on the streets. They can be scientific or philosophical. On the streets only losers are pretending to revolt by burning your car without thinking too much. Oh, about hawks and sparrows. I look more than a human being who thinks."

Ναι Γερακίνα, οι αληθινές επαναστάσεις εξαντλούνταν πάντα στις ακαδημίες και σε φιλοσοφικές κουβεντούλες γύρω απ' το τζάκι καπνίζοντας τη πίπα μας.
Μόνο οι ψευτοεπαναστάτες βγαίνουν στα οδοφράγματα. Θα 'θελα μόνο νά 'ξερα αν θα τά 'λεγες αυτά σε περίπτωση που κάποιοι χαμένοι και προσποιούμενοι ψευτοεπαναστάτες δεν είχαν κάνει τη γαλλική ή την αγγλική επανάσταση.Ή αν θα έμοιαζες έστω με άνθρωπο που σκέφτεται.
25.05.2017, 07:57:09

Ανώνυμος 42928 έγραψε...
@
"Επίσης λένε γιατί οι ξένοι δεν απαιτούν αλλαγές αφού έχουν τη δύναμη, αλλά αφήνουν τις παθογένειες της ρωμιοσύνης να συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι ίδιοι που το λένε αυτό, στην περίπτωση που οι ξένοι επενέβαιναν στα εσωτερικά της ρωμιοσύνης θα έλεγαν ότι οι ξένοι είναι φασίστες, ότι τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας, ότι οι γερμανοί είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και άλλα τέτοια. "

Το να επιβληθεί βασικός μισθός 490€ στον ιδιωτικό ΜΟΝΟ τομέα δεν συνιστά επέμβαση στα εσωτερικά της ρωμιοσύνης Bielidopoulos;
Γιατί λοιπόν δεν επιβάλλουν τον ίδιο μισθό και στο Δημόσιο; Ή γιατί δεν ζητούν ελεύθερες απολύσεις και στο Δημόσιο; Όχι μόνο δεν θα τους κατηγορούσε κανείς για "φασισμό" αλλά ο ελληνικός λαός θα πανηγύριζε (ή μήπως αμφιβάλλεις;).
Ή γιατί δεν επιβάλλουν φορολόγηση της Εκκλησίας και των εφοπλιστών αλλά ανέχονται να φορολογούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι; Νομίζεις ότι δεν μπορούν οι δανειστές να τσακίσουν εν μία νυκτί τις παθογένειες υπό την απειλή της διακοπής του δανεισμού; Ας γελάσω! Απλά τους δανειστές τους συμφέρει να υπάρχει στην Ελλάδα μια τριτοκοσμική ελίτ και ένα πελατοκράτος που θα τους κάνει τα χατήρια. Άλλωστε γι' αυτό οι πρόγονοι της Ε.Ε. δεν ίδρυσαν το ρωμέικο κρατίδιο το 1828;
Ξύπνα δούλε ρωμιέ, που αιωνίως περιμένεις να σου χαρίσουν οι άλλοι την ελευθερία σου!
25.05.2017, 08:03:36

Ανώνυμος 42929 έγραψε...
@Bielidopoulos, για πες μου σε παρακαλώ αν σε αυτά τα σημεία του άρθρου διαφωνείς ή συμφωνείς:
1. The bankruptcies of the country (1893, 1932 and 2010) were the result of reforms that failed due to the unrealistic expectations of the people, the demonization of foreigners, the ravaging populism and the willing isolationism that this country has been infested with. The Greek society has always been highly suspicious of the state, which even today is viewed as a hostile, extractive, and repressive entity. ________________________________________

________________________________________

As a result, society seeks to deny state resources both by withholding them (tax evasion) and by appropriating them (appropriation of public land).

2. Few would dare to challenge the fact that Greek politics in the 19th century was highly personal with political parties being formed around powerful personalities rather than realistic socio-economic platforms. Historian Richard Clogg writes: “The state and its attendant offices were prizes to be captured by rival cliques of politicians ... there was little sense of collective loyalty to, or trust in, the state or its institutions. Voters expected those for whom they had voted to help them to secure employment”. Clogg also mentions that Greek politics at that time were distorted by “the lavish dispensation of favors”, by “open bribery” and by “fraud”. These charges have some resonance in today’s crisis.

3. Few would dare to challenge the fact that Greek politics in the 19th century was highly personal with political parties being formed around powerful personalities rather than realistic socio-economic platforms. Historian Richard Clogg writes: “The state and its attendant offices were prizes to be captured by rival cliques of politicians ... there was little sense of collective loyalty to, or trust in, the state or its institutions. Voters expected those for whom they had voted to help them to secure employment”. Clogg also mentions that Greek politics at that time were distorted by “the lavish dispensation of favors”, by “open bribery” and by “fraud”. These charges have some resonance in today’s crisis.

Ρητορικό βέβαια το ερώτημα αφού ούτε Αγγλικά ξέρεις, ούτε διάβασες το άρθρο αφού φυσικά δεν μπορείς να το κατανοήσεις.

ΥΓ: Ενώ εσύ κόπανε, δεν έχεις ανάγκη προβολής που μας τα έχεις ζαλίσει με τα σχόλιά σου. Ούστ ρε καραγκιόζη!

Buffalo Bill

25.05.2017, 09:12:35

Ανώνυμος 42930 έγραψε...
@
"Ο λόγος που οι ευρωπαίοι δεν πιέζουν περισσότερο για αλλαγές είναι διότι θέλουν να ακολουθούν την οδό της πολιτικής και της διπλωματίας και γενικότερα μεταξύ των σχέσεων των εταίρων και όχι της επιβολής. Για αυτό και προσέχουν πως εκφράζονται, δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες. Μιλάνε για οικονομικούς δείκτες, πλεονάσματα και τα συναφή, αλλά το μείγμα των μέτρων το αποφασίζει το κράτος που δανείζεται" (Bielidopoulos)

"Πραγματικές διαπραγματεύσεις δεν γίνονται." (Bielidopoulos)

Πώς είναι δυνατόν να μην γίνονται διαπραγματεύσεις ρε Bielidopoule αφού κατ' εσέ η Ελλάδα έχει δυνατότητα να αποφασίσει το "μείγμα των μέτρων"; Θα μας τρελάνεις, που αυτοαναιρείσαι μέσα στην ίδια παράγραφο;
Το μόνο που διαπραγματεύονται σοβαρότατα και οι δύο είναι η διατήρηση του διεφθαρμένου πελατειακού κρατιδίου (έστω και με κάποιες γρατζουνιές). Και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Μόνο κάτι χάφτες σαν εσένα έχουν φάει το παραμύθι.
25.05.2017, 09:37:20

Ανώνυμος 42932 έγραψε...
Γιατί οι καλοί και "ορθολογιστές" δανειστές κάνουν πως δεν βλέπουν ότι εξακολουθούν να επιχορηγούνται με εκατοντάδες (δανεικά κι αγύριστα) εκατομμύρια οι φαληρισμένοι καναλάρχες, ή τα χρεοκοπημένα κόμματα; Γιατί κάνουν πως δεν βλέπουν ότι η παραπαιδεία (ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια) είναι απαλλαγμένη ΦΠΑ;
Γιατί γαμούν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και φορολογούν εισοδήματα ακόμα και 475€ το μήνα;
Βολεμένε Bielidopoule...
25.05.2017, 10:09:18

Ανώνυμος 42934 έγραψε...
49928,
βρίσκω ενδιαφέροντα, τα ερωτήματα σου. Σε μία ανάρτηση μου στο FB, είχα τον τίτλο για την ευρωπαική ηγεσία: "υποκριτές ή ανίκανοι;". Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι η ο μοναδικός αίτιος για την κατάντια μας, είμαστε μόνο εμείς, και κανείς άλλος. Οι ευθύνες και η αιτίες που τις παρήγαγαν, δεν είναι του παρόντος. Αλλωστε, μας δόθηκαν και θα μας δοθούν ευκαιρίες να τις αναφέρουμε.
Όμως τίθεται ένα ερώτημα, κατά πόσο η ηγεσία της ΕΕ, έχει πραγματικά την θέληση να πιέσει όσο μπορεί για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση, που έχει περιέλθει η Ρωμιοσύνη.
Προκαλεί εντύπωση, το γεγονός, ότι τώρα εδώ και 9 χρ. περίπου οι ευρωπαίοι, έχουν εμπλακεί σε μία ατέρμονη συζήτηση μαζί μας και δείχνουν να μην χάνουν την υπομονή τους, καθώς τίποτε από αυτά που ζητάνε δεν έχει υλοποιηθεί από τους εκπροσώπους του κρατιδίου μας.
Την ίδια στιγμή, δεν κάνουνε καμιά ουσιαστική προσπάθεια, να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της ελληνικής εκκλησιαστικής περιουσίας, της φορολόγησης της, του διαχωρισμού της από το κράτος και της συνεχούς επεμβατικής παρέμβασης της, στα κοσμικά θέματα (λ.χ η καύση των νεκρών, σύμφωνα συμβίωσης κλπ.). Αυτά που ανέφερες, για το υδροκέφαλο δημόσιο, με τις σχεδόν μηδαμινή προσφορά του στους πολίτες, και την ισχνή αντίδραση της ΕΕ σ' αυτό τον τομέα, έχουν πράγματι αρκετή δόση αλήθειας και αποτελούν ζητήματα προς προβληματισμό.
Θα μπορούσε κάποιος, να θέσει κι άλλα ερωτήματα..
Το πρόβλημα είναι ότι ο Ρωμιός, έχει συνείδηση ότι είναι δούλος και του αρέσει. Είναι πρόθυμος να ανταλλάξει την ελευθερία του με την καλοπέραση του.
Εφόσον εμείς προκαλέσαμε τα προβλήματα μας, οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αλλά στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης, κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Πρέπει όμως, να είναι ουσιαστική και αποφασιστική και όχι ατέρμονες συζητήσεις.
25.05.2017, 10:06:23

Ανώνυμος 42936 έγραψε...
Εκτός από τον Bielidopoulos, κάποιος άλλος που -θέλει να πιστέψουμε ότι- πιστεύει πως μπορεί να "διαπραγματευτεί" ένα διαφορετικό "μείγμα μέτρων" είναι ο Κούλης:
http://www2.star.gr/politiki/364291/mhtsotakhs-se-toysk-h-ellada-xreiazetai-diaforetiko-meigma-politikhs-gia-epanekkinhsh-ths-oikonomias

Εξυπνοπούλι Bielidopoulos...


25.05.2017, 11:41:23

Ανώνυμος 42937 έγραψε...
@
"@ "Οι εργοδότες δεν άντεχαν να πληρώνουν 750 ευρώ καθαρά αρχικό μισθό στον υπάλληλο γραφείου" (Bielidopoulos)

Ενώ επί δραχμής έδιναν στους τρεις μισθούς τον έναν δώρο...
E λοιπόν αφού σήμερα "δεν αντέχουν", ας δίνουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση. Στην ανάγκη ας μη δίνουν τίποτα. Ακόμα καλύτερα ας ζητηθεί από τους εργαζόμενους να πληρώνουν τους εργοδότες.

Βολεμένε Bielidopoule.
25.05.2017, 11:50:38

Bielidopoulos έγραψε...

Ωχ τα ζαβά βλαμμένα ξεπόρτησαν. Ρωτάνε και ξαναρωτάνε τα ίδια και τα ίδια, ενώ οι απαντήσεις και οι φάπες έχουν ήδη δοθεί. Μα καλά τι ζώα είστε εσείς ωρέ.
Κάποιος ποστάρει αποσπάσματα από το κείμενο ρωτώντας αν συμφωνώ. Μα έχω αναφέρει ήδη στο δεύτερό μου σχόλιο τον Στίγκλιτς να αναφέρει παρόμοιες αερολογίες με τον Μ.Ι. Δηλαδή τώρα θα κάτσουμε να ξεψαχνίσουμε το κείμενο και να διαχωρίσουμε τα θετικά από τα αρνητικά. Όχι βρε αδελφέ, όλο στα σκουπίδια πάει, τί δεν καταλαβαίνεις;
Άλλος λέει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις. Βρε δεν γίνονται. Ανατολίτικα παζάρια κάνει ο Τσακαλώτος, σπάσιμο νεύρων, αργοπορία, ό,τι έκανε και ο Μπαρουφάκης. Υπογράφουν σχεδόν τα πάντα προκειμένου να μην πειραχτούν κάποιες αυθαίρετες κόκκινες γραμμές (απολύσεις στο δημόσιο, συντάξεις).
Άλλος λέει γιατί δεν απαιτούν οι ξένοι να μειωθεί ο μισθός στο δημόσιο και άλλες παρεμβάσεις. Βρε αφού το εξήγησα γιατί οι ξένοι δεν πιέζουν περισσότερο.
Και ένας άλλος ρίχνει πάλι το μπαλάκι στους ευρωπαίους, ότι κάνουν μόνο ατέρμονες συζητήσεις. Ε, ναι τί άλλο θες να κάνουν βρε κακομοίρη; (Εκτός από τα δάνεια επίσης). Να στείλουν στρατό να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις; Μα τότε οι ίδιοι που κατηγορούν τους ευρωπαίους για ολιγορία, αυτοί ακριβώς οι ίδιοι θα σχίζουν τα ιμάτιά τους ότι οι ευρωπαίοι επεμβαίνουν στα εσωτερικά κυριάρχου κράτους και ότι είναι φασίστες και νοσταλγοί του Χίτλερ. Ό,τι και να γίνει οι κωλορωμιοί έχουν σώνει και καλά πάντα δίκιο!
Το ξαναλέω: οι εταίροι στα πλαίσια της ΕΕ λειτουργούν μέσω της πολιτικής και της διπλωματίας, όχι της επιβολής. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος τους. Η αντίληψη κακοί ξένοι (ευρωπαίοι εταίροι+ΔΝΤ) - καλοί ρωμιοί είναι λάθος και έχει εμφυτευθεί βαθιά στο κρανίο των ρωμιών και δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα ως έχει, αλλά ζουν σε μια φυσαλίδα εικονικής πραγματικότητας. Αν παρατηρήσατε πάλι τα ίδια γράφω, αφού και τα ζαβά ανώνυμα πάλι τις ίδιες μπούρδες αμολάνε χρησιμοποιώντας διαφορετικές λέξεις κάθε φορά. Δεν νιώθουν, είναι γκάου.
Ένα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το πολύπαθο πλην όμως αμετανόητο Ελλαδιστάν. Καλώς ήρθατε στο πανίσχυρο matrix της ρωμιοσύνης. Ο πόλεμος γιαν το μυαλό σας συνεχίζεται, χε, χε, χε. (Με την ευγενική χορηγία της Hell-ass Productions Unlimited).

@42937
Μη μιλάς μακάκα.

25.05.2017, 12:13:29

Ανώνυμος 42939 έγραψε...
Bielidopoulos μόλις έλεγα να πάω για χέσιμο αλλά επειδή είμαι δυσκοίλιος το σκεφτόμουν. Τώρα όμως που επιτέλους διάβασα την (όπως πάντα) συντριπτική, υπερτεκμηριωμένη και υπερσυμπαγή επιχειρηματολογία σου, δεν κρατιέμαι.
25.05.2017, 12:29:58

Ανώνυμος 42941 έγραψε...
Bielidopoulos αφού δεν ξέρεις αγγλικά, ρίξε το άρθρο στο google translate. Δεν θα είναι βέβαια η τέλεια μετάφραση και δεν θα καταλάβεις περισσότερα από όσα τώρα, αλλά έτσι κι αλλιώς ένας στοχαστής του δικού σου δια(με)τρήματος τις ίδιες μαλακίες δεν θα έλεγε(ς);
25.05.2017, 12:48:54

Ανώνυμος 42942 έγραψε...
@
"Αν παρατηρήσατε πάλι τα ίδια γράφω" (Βielidopoulos)

Tί "αν" ρε κακομοίρη;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25.05.2017, 13:04:52

Ανώνυμος 42943 έγραψε...
Biel,
Λέω, ότι αυτές οι ατέρμονες συζητήσεις κάποια στιγμή πρέπει ή να φέρουν αποτελέσματα ή να σταματήσουν.
Επίσης είπα, ότι πρέπει να τοποθετηθεί ευθέως προς συζήτηση το εκκλησιαστικό ζήτημα, την "αρχέγονη" αιτία, της κακοδαιμονίας μας. Ακόμα και αν οι κλίκες της Ρωμιοσύνης, καταφέρουν να το εξοβελίσουν τελικά αυτό το θέμα, εκ των πραγμάτων θα ξεκινήσει μία συζήτηση γυρω από αυτό, και θα συμβούν δύο πράγματα:1 η κοινωνία θα βγεί περισσότερο έμπειρη στην συνείδηση της για τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ, και 2 θα απομυθοποιηθεί τουλάχιστον ως ένα βαθμό, το επι 17 αιώνες άσυλο της εκκλησιαστικής εξουσίας και θα σπάσει αυτό το ταμπού.
Σε κάθε περίπτωση, οι ατέρμονες συζητήσεις είναι προς όφελος του ντόπιου εξουσιασμού.
Ο κακόμοιρος (Γιάννης)
25.05.2017, 12:56:04

Ανώνυμος 42944 έγραψε...
@
"Η αντίληψη κακοί ξένοι (ευρωπαίοι εταίροι+ΔΝΤ) - καλοί ρωμιοί είναι λάθος και έχει εμφυτευθεί βαθιά στο κρανίο των ρωμιών και δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα ως έχει, αλλά ζουν σε μια φυσαλίδα εικονικής πραγματικότητας" (Βielidopoulos)

Eνώ η αντίθετη αντίληψη, αυτή του Bielidopoulos (ξένοι = ιεραπόστολοι και σωτήρες, ρωμιοί =2 εκ. καλοπερασάκηδες άνεργοι αποκλειστικά του ιδιωτικού τομέα που πρέπει να κάνουν επ' αόριστον νηστεία και προσευχή) είναι σωστή και σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι "την πραγματικότητα ως έχει".

Τhis is the MODERN GREEK (ROMEAN) DRAMA: να παραπαίεις και να χτυπιέσαι στους συνήθεις γραφικούς δυισμούς ("καλοί και κακοί") της βρωμιοσύνης νομίζοντας ότι βρήκες την απόλυτη αληθεια.
25.05.2017, 13:11:59

Bielidopoulos έγραψε...

@42943
Βρε κακομοίρη πάλι τα ίδια. Οι παθογένειες της ρωμιοσύνης είναι δικό της πρόβλημα. Γιατί οι ξένοι να εμπλακούν σε τέτοια θέματα. Γιατί να κάνουν έστω και μία μικρή νύξη στο εκκλησιαστικό. Άσε που αν το κάνουν οι ίδιοι που διαμαρτύρονται ότι οι ξένοι κάνουν μόνο ατέρμονες συζητήσεις θα λένε ότι οι ξένοι επεμβαίνουν στα εσωτερικά κυρίαρχου κράτους. Καφρίλα στο μυαλό ναούμ. Δεν νιώθει, ε τί να κάνουμε τώρα.
Οι ξένοι ζητάνε πλεόνασμα 3%. Θέλει η ρωμιοσύνη να το πετύχει αυτό εξαλείφοντας τις παθογένειές της ή μέσω υπερφορολόγησης και αθρόου δανεισμού; Συζητήσεις και δάνεια κάνουν οι ξένοι. Και όσες φορές γίνονται πιο συγκεκριμένοι στις απαιτήσεις τους, το κάνουν διότι οι ρωμιοί πολιτικάντηδες τους ρίχνουν το μπαλάκι προκειμένου να αποφύγουν το πολιτικό κόστος. Στη ρωμιοσύνη ζεις, είσαι μέσα στην πορδίτσα μέχρι το λαιμό.

@42942, 42944
Μη μιλάς μακάκα.
(Εσύ τί αλήθεια να καταλάβεις αφού είσαι καραγκιοζάκος)

25.05.2017, 13:42:30

Ανώνυμος 42946 έγραψε...

@
"Οι παθογένειες της ρωμιοσύνης είναι δικό της πρόβλημα. Γιατί οι ξένοι να εμπλακούν σε τέτοια θέματα."

Mα εμπλέκονται καθυστερημένε, διαιωνίζοντάς τες. Γιατί εξακολουθούν να δανείζουν το ρωμέικό σας, όταν ξέρουν ότι τα λεφτά τους θα καταλήξουν στις τσέπες π.χ. των καναλαρχών σας και του παπαδαριού σας, ή του δημόσιου αργόμισθου πελατειακού στρατού σας; Λες να μην έχουν καταλάβει ότι ο δανεισμός διαιωνίζει το κρατίδιό σας και τις παθογένειές του; Ή μήπως τους έχεις για αφελείς; Τί (κάνεις πως) δεν καταλαβαίνεις;

25.05.2017, 13:56:45

Ανώνυμος 42947 έγραψε...
@ "Οι εργοδότες δεν άντεχαν να πληρώνουν 750 ευρώ καθαρά αρχικό μισθό στον υπάλληλο γραφείου" (Bielidopoulos)

Bielidopoulos εσύ πώς βοηθας τον εργοδότη σου, που "δεν αντέχει", ώστε να σου προσφέρει το αγαθό της εργασίας;
25.05.2017, 14:11:30

Ανώνυμος 42948 έγραψε...

@"Οι παθογένειες της ρωμιοσύνης είναι δικό της πρόβλημα. Γιατί οι ξένοι να εμπλακούν σε τέτοια θέματα."

Δηλ. Bielidopoulos εσύ θα μου δάνειζες ξέροντας ότι με τα λεφτά σου κάνω τη ζωάρα μου και δεν θα επενέβαινες στον τρόπο που σπαταλάω τα λεφτά σου, για να μη σε πω "φασίστα";
Είσαι πολύ ρωμιός αγοράκι μου για να σε πιστέψω.
25.05.2017, 14:21:51

Bielidopoulos έγραψε...

Πωπώ, κρεσέντο βλακείας από τα καμμένα.
Γυρίστε στην κρεμούλα σας και την tv σας.
https://www.youtube.com/watch?v=2U7xjHlEGsU
https://psarips.com/movie/john-wick-chapter-2-2017/
;)
ΥΓ: Το πρώτο ήταν ανώτερο.

25.05.2017, 15:02:10

Ανώνυμος 42950 έγραψε...
Βiel,
έχεις πρόβλημα. Είσαι ανασφαλής και πρέπει να κάνεις κάτι μ' αυτό, γιατί γίνεσαι κουραστικός. Συγνώμη, αλλά μου θυμίζεις εκείνα τα σκυλάκια που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα των αυλών και ενώ εσύ περνάς από εκεί για να συνεχίσεις τον δρόμο σου, αυτά ωρύονται λες και προσπαθείς να παραβιάσεις το σπίτι. Αντιμετωπίζεις αυτούς που σε συμπεριφέρονται φυσιολογικά, όμοια μ' αυτούς που σε ειρωνεύονται, και δείχνεις να έχεις κατά νού, να επιτεθείς περισσότερο στο πρόσωπο παρά στην άποψη του. Τέλος πάντων, "έξεστι Bielidopoulos ασχημονείν".
Επι του θέματος: Σε άλλα σχόλια σου θυμάμαι καλά, ότι έλεγες πως χάρη της Ευρώπης, οι Ρωμιοί θα γίνουν ευρωπαίοι έστω και τρίτης επιλογής. Πώς θα γίνει αυτό; Με μία ανώφελη επιμονή στο 3%;
Αν η Ευρώπη εστιάζει μόνο σε κάποιους οικονομικούς όρους και τίποτα περισσότερο, τότε δεν νοιάζεται να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδος. Ακόμα και έλθει το πολυπόθητο 3%, με όλες τις αδικίες που αποτελούν την δεύτερη φύση των νεοελλήνων, πέρα από τον κίνδυνο να απορυθμιστεί τελείως ο κοινωνικός ιστός και η ελάχιστη εμπιστοσύνη που υπάρχει στον ιστό της, είναι ζήτημα χρόνου, να ξαναβρεθούμε σε βαθιά κρίση και ξανά μανά τα ίδια.
Επιπλέον, ναι μεν η Ευρώπη είναι ο καλλίτερος τόπος για να ζει κάποιος, αλλά απέχει πολύ από να είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Πολιτική - οικονομία- πολιτισμός, είναι το ένα και το αυτό. Η κρίση της Ελλάδος αποτελεί μια ευκαιρία, να το αντιληφθεί η Ευρώπη. "Γηράσκω αεί διδασκόμενος".
Αναμφίβολα, την κύρια ευθύνη ΄για διέξοδο την έχουμε εμείς, αλλά από την στιγμή που στο πλαίσιο της ΕΕ, η βοήθεια κρίνεται όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αυτονόητη, τότε πρέπει να γίνεται και να δίδεται σε πολλά επίπεδα. Αλλιώς, το αδιέξοδο, παραμονεύει..
Σε ότι μ' αφορά, δεν έχω πρόβλημα με "επεμβάσεις στα εσωτερικά μίας χώρας" (στην δική μας), αφενός γιατί δεν είμαστε "χώρα", αλλά μπάτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, και αφετέρου, προβλέπω σε μία ΕΕ με όσο το δυνατό λιγότερα σύνορα - κρατη- έθνη και περισσότερο "Ευρώπη και ευρωπαίους πολίτες".
Γιάννης

25.05.2017, 15:18:44

Ανώνυμος 42951 έγραψε...
Βλέπω συνεχίζεις με εξίσου φοβερή επιχειρηματολογία....
25.05.2017, 15:52:27

Ανώνυμος 42952 έγραψε...
Βλέπω συνεχίζεις με εξίσου φοβερή επιχειρηματολογία....
(για τον Μπιελοκαμμένο πήγαινε αυτό)
25.05.2017, 16:00:18

Ανώνυμος 42953 έγραψε...
Εύγε στο Γιάννη αλλά και στους φίλους που τα χώνουν στον @Bielidopoulos.
Το σίγουρο είναι πως είμαστε προτεκτοράτο. Πάντα ήμασταν και θα παραμείνουμε. Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο που γράφει πως ΔΕΝ είναι επιθυμία των Ευρωπαίων να βοηθήσουν στην εξυγίανση της Ρωμέϊκης οικονομίας. Αντιθέτως, ενισχύουν τις παθογένειές της και τη βυθίζουν σκόπιμα στην ύφεση ακόμα περισσότερο. Αναμφίβολλα, η ρωμιοσύνη φταίει για την κατάντια της. Ο κάθε ρωμιός φρόντιζε και φροντίζει να χωθεί στο δημόσιο, να συνταξιοδοτηθεί από τα 45 του, να πάρει τεράστια σύνταξη και εφάπαξ. Θέλει να μην εργάζεται, να μην παράγει και να πληρώνεται. Αυτό θέλει και το ξέρουμε όλοι μας. Από την άλλη όμως, οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ και προφανώς οι μεγάλες πολυεθνικές θέλουν μια χώρα τελειωμένη, υπερχρεωμένη, με 40% ανεργία με συντάξεις των 300 ευρώ στα 70-φεύγα και με μισθούς γύρω στο 250άρι με 12ωρη απασχόληση. Αν πραγματικά η Ευρώπη ήθελε να βοηθήσει, θα παρέμβαινε απευθείας στα δημοσιονομικά της χώρας απαιτώντας:
1. Απολύσεις στο δημόσιο.
2. Αξιολόγηση στο δημόσιο.
3. Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων
4.Πλαφόν στις συντάξεις έως 1500 ευρώ.
5.Κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων.

Και ας μη λέει ο επαγγελματίας σχολιαστής της τσούτσας ότι δεν θέλουν να παρέμβουν. Αλήθεια; Μέχρι παρέμβαση στις εκλογές είχαν κάνει και Γερμανικές εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδα στα Ελληνικά για τον ποιον να ψηφήσουμε.
Οi λύκοι επιτίθενται στο αρρωστημένο ζώο, στο πρόβατο που κουτσαίνει και το ξεσκίζουν. Έτσι είμαστε και εμείς.
Όσο για τον καραγκιόζη σχολιαστή @Bielidopoulos που όχι μόνο δεν ξέρει Αγγλικά αλλά δεν κατάλαβε και τίποτα από το άρθρο, έχω να πω πως εντάξει, καλά έκανε ο Admin και τον άφηνε να πετάει λαλακίες αλλά επειδή τα σχόλιά του όχι μόνο είναι άνευ λόγου και ουσίας αλλά κουραζουν κιόλας, ίσως θα πρέπει να του δείξει και τη πόρτα της εξόδου. Κατάντησαν αηδία τα σχόλια του.Ήρθε ο καιρός να πάει στο σπίτι του. Έλεος!

Γ.Κ

25.05.2017, 16:42:16

Ανώνυμος 42954 έγραψε...
Ρε τι βρίσκει κανείς, άμα ψάξει...............................
Μιλάμε για επαγγελματία αργόσχολο σχολιαστή.
YΠΝΟΒΑΤΗΣ5 Ιουνίου 2015 - 2:59 μ.μ.
Προς «ανώνυμη» ψυχοπαθολογική περίπτωση (γνωστή και αλλού ως «Τόνυ Μανέρο», ή «Ιμπραήμ Bielidopoulos» κ.α.):

Μετά από τις εξυπνάδες που επιχείρησες κάποτε
(http://hypnovatis.blogspot.de/2013/09/blog-post.html), όσο και να χτυπιέσαι, εδώ είσαι ανεπιθύμητος.

Όπως άλλωστε ανεπιθύμητος είσαι και αλλού, για τον ίδιο λόγο
(π.χ. εδώ:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZoQiaens-pIJ:forum.atheia.gr/viewtopic.php%3Ff%3D40%26t%3D7291+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
ή εδώ:
http://kleitor.blogspot.gr/2013/09/blog-post_13.html)

Πολύ «φοβάμαι» λοιπόν, ότι θα πρέπει να αρκεστείς στις διάφορες ιστοσελίδες, όπου είσαι ήδη θαμώνας κι όπου ήδη λάμπει η αυτοδίδακτη καφενειακή αυθεντία σου (μπουκωμένη εξ’ ολοκλήρου από «λινκς» και από παντελή άγνοια τού τί θα πει βιβλιοδετημένο φύλλο)……….
……….Το καλό με τα διαδικτυακά πάρκα, όπου σου έχει επιτραπεί να εκτονώνεις την… ανάγκη σου για επικοινωνία, καταθέτοντας τα πάντοτε… εμβριθή σου σχόλια, είναι ότι είναι ανοιχτά όχι μόνο σε αυτοδίδακτους (με «λινκς») ξερόλες σαν κι εσένα, αλλά και σε άλλα είδη της ρωμηοπανίδας (βλ. «ελληναράδες» και γενικώς εθνικά υπερήφανους «απογόνους» του μεγαλιέξαντρου ), οι οποίοι φυσικά διασύρονται πανάξια, αφού δεν είναι σε θέση να δώσουν στους ελληνοχριστιανούς τις –επιστημονικές- απαντήσεις, τις οποίες όλος ο σύγχρονος δυτικός κόσμος πλέον γνωρίζει. Μαζί με τη δική σου, αναδεικνύεται έτσι όλο το πανόραμα τής ψυχοδιανοητικής σύγχυσης τής (β)ρωμηοσύνης, η οποία εξακολουθεί να «ξεπετιέται» ακάθεκτη και με τις δυό «διαφορετικές» περικοκλάδες της: την "ελληνοχριστιανική" και τη "γνήσια ελληνική".

Υπ’ αυτή την έννοια, ακόμα και σε κάποιον που έχει απλώς κάποιες εμπειρικές γνώσεις ψυχολογίας, είναι φανερό ότι το πρόβλημά σου (και των πάρα πολλών συμπολιτών σου) δεν έχει -όπως βαυκαλίζεσαι- να κάνει με τη χώρα απ’ όπου κατάγεσαι (-στε). Έχει να κάνει αποκλειστικά με σένα: και στην πιο αξιοκρατική και κοινωνικώς δίκαιη χώρα του κόσμου να βρισκόσουν, τα ίδια προβλήματα θα είχες, αφού δεν θα ήσουν κάτι διαφορετικό από το συμπλεγματικό, ανέραστο και παντελώς ανίκανο μηδενικό που είσαι τώρα. Γιατί η (β)ρωμηοσύνη δεν είναι… ιδέα, αλλά ένα σύνολο από τεράστια κακιασμένα μηδενικά σαν κι εσένα, που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν θα τους φταίνε όλοι και όλα (εκτός φυσικά από τον εαυτό τους).

Το ότι εσύ, λοιπόν, έχεις θυμό με τη (β)ρωμηοσύνη (είτε στην "ελληνοχριστ
25.05.2017, 17:38:22

Ανώνυμος 42955 έγραψε...
@Bielidopoulos
Έχεις σοβαρά θέματα με τη ψυχική σου υγεία αδερφέ. Κρίμα είναι, νέο παιδί είσαι. Μιλάω σοβαρά. Αναζήτησε βοήθεια. Δεν περίμενα να έχεις ποστάρει και εδώ:

Μήπως ασπιρίνη βοηθά κιρσούς - cribanbuti.cba.pl
cribanbuti.cba.pl/klz-t4i92-45.html
Μήπως είσαι λιγάκι προκατειλημμένος dear Bielidopoulos? Το ότι π.χ. η ασπιρίνη σε κάποιες μελέτες προλαμβάνει το έμφραγμα . ενώ βοηθά και σε στομαχικές ...

Διπλό επιπλοκή φούσκας μετά την αύξηση του μαστού
fywuled.comuf.com › ... › Πώς να θεραπεύσει μια κρύα σε ένα σωρό
10 Δεκ 2016 - I.Bielidopoulos, άστεγος, από το internet cafe δίπλα στο χαρτόκουτο όπου κοιμάμαι.30 Απρ. 2009 καρκίνος μαστού (11); καρκίνος του μαστού ...

25.05.2017, 18:02:27

Ανώνυμος 42956 έγραψε...

Οι φάπες που έριξα με ρυθμό πολυβόλου έκαναν το θαύμα τους: τα έπαιξαν κανονικά.
Αμολάτε μαζικά πολλές μαλακιούλες. Δώστε συγχαρητήρια μεταξύ σας για να πάρετε θάρρος. Προφανώς ζείτε απομονωμένοι σε κάποιο νησί και έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η περίπτωσή σας. Π.χ. το δεύτερο μνημόνιο ανέφερε: "Κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα έως το 2015, εκ των οποίων 15.000 μέσα στο 2012."
Τί έκανε ο Βενιζέλος; Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ανατολίτικη κουτοπονηριά. Ας μην αναφέρω άλλα παραδείγματα, εκτός και αν είστε γκάου και θέλετε να διαβάζετε κατεβατά για να πειστείτε. Κατάληξη: οι ρωμιοί υπέγραφαν μεν, δεν εφάρμοζαν δε. Τώρα όμως που κατάλαβαν ότι οι ρωμιοί τους κορόιδεψαν και έπαιρναν τα δάνεια χωρίς να κάνουν μεταρρυθμίσεις θα σκληρύνουν την στάση τους. Ο Τόμσεν και γενικά οι δανειστές αναφέρουν εξαρχής ότι το συνταξιοδοτικό της ρωμιοσύνης είναι γενναιόδωρο. Τί να κάνουν όμως αφού ο Τσακαλώτος προτιμά να του μαχαιρώσουν τη μάνα παρά να μειώσει τις συντάξεις; Με εκλεγμένη κυβέρνηση του ρωμέικου λαού συζητάνε, να στείλουν στρατό να επιβάλλουν αλλαγές; Εσείς οι ρωμιοί είστε προβληματικοί και διαστρεβλωτικοί σε βάθος. Η σαπιοκουλτούρα σας σας υποχρεώνει να αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα μέσα από ένα πρίσμα που διαθέτει μόνο άσπρο και μαύρο, ενώ υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις του γκρι. Έχετε χάσει τη μπάλα. Άλλος καίγεται στα 20, άλλος στα 30, άλλος στα 40, από τα 50 με 55 και μετά δεν υπάρχει ρωμιός που να μην έχει καεί. Είναι ηλικία ορόσημο. Όλοι όσοι έχουν πατήσει τα 50 με 55 εν Ελλάδι είναι καμμένοι.

25.05.2017, 19:39:39

Bielidopoulos έγραψε...

Και συνεχίζω. ;)
Για να εξαλείψει τις παθογένειές της η ρωμιοσύνη πρέπει να το επιτρέψει πρώτα η ίδια. Δηλαδή το πολιτικό της σύστημα, δηλαδή: η παλιά γενιά. Οι ξένοι πιέζουν μεν (π.χ. πλεόνασμα 3%, εκθέσεις περί γενναιόδωρου ασφαλιστικού, κλειστά επαγγέλματα), αλλά μέχρι ενός σημείου δε. Παραπέρα δεν θέλουν να πάνε, διότι πρώτον θέλουν να λύνουν τα προβλήματα με πολιτική και συζήτηση (ο βασικός λόγος δημιουργίας της ΕΕ ήταν η αποφυγή μελλοντικών ευρωπαικών πολέμων) και δεύτερον δεν θέλουν να δίνουν αφορμές στον ευρωσκεπτικισμό που απειλεί την επιβίωση της ΕΕ.
Ένας γενικός κανόνας λέει ότι ένα συνταξιοδοτικό για να είναι βιώσιμο πρέπει η μέση σύνταξη γήρατος να μην ξεπερνάει το βασικό μισθό. Εφαρμόστε το αυτό στη ρωμιοσύνη για να ξεβρωμέσει από τη διανοητική και οικονομική νίλα που λέγεται παλιά γενιά και το βάρος των αποφάσεων, των ευθυνών και των εξελίξεων να πέσει στους ώμους των νέων.
Αξιολόγηση - και μόνο που ακούστηκε κάτι τέτοιο αμέσως η ΑΔΕΔΥ εξάγγειλε απεργία με αστείες δικαιολογίες. Συμπέρασμα: μη μιλάς μακάκα.
"με συντάξεις των 300 ευρώ στα 70-φεύγα και με μισθούς γύρω στο 250άρι με 12ωρη απασχόληση"
Μαλακιούλα ολκής. Πώς γίνετε ένα κράτος να δίνει συντάξεις 300 ευρώ και μισθούς 250; Μη μιλάς γελοίε. Αν κάνεις τις πράξεις και δεις τί ασφαλιστικές εισφορές έχουν πληρώσει τα υπερήφανα γηρατειά θα δεις ότι οι συντάξεις σε ευρώ θα έπρεπε να κυμαίνονταν στα 75-150 μηνιαίως. Όλα τα υπόλοιπα τα πληρώνουν οι επόμενες γενιές προς τέρψη των γεροντίων. Και ποιοι είναι αυτοί που απαιτούν τόσα πολλά.. Ένα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το.. Ο πόλεμος για το μυαλό σας..
https://el.wiktionary.org/wiki/νίλα

25.05.2017, 19:42:00

Ανώνυμος 42958 έγραψε...
Σε λυπάμαι bielido,
Μη μιλάς για πορδίτσες περιγράφοντας τον άεργο, ανέραστο, αμαθή, αρρωστημένο, εαυτό σου. Δεν θέλει πολύ για να καταλάβει κανείς από το μένος σου εναντίον όσων διαφωνούν μαζί σου ότι είσαι ψυχάκιας. Προσωπικά, σε λυπάμαι. Δεν σε μισώ. Διάβασα και τα σχόλιά σου για τις περικοπές των συντάξεων. Αν και συμφωνώ για τις μεγάλες συντάξεις κυρίως των Δ.Υ, δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη "ηδονίζομαι" όπως εσύ. Ελπίζω ο μισανθρωπισμός και τα συμπλέγματα που κρύβεις μέσα σου να μη σου προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές. Είμαι δε σίγουρος πως το keyboard bravery που πίσω του κρύβεσαι είναι το μόνο σου όπλο. Στον έξω κόσμο βάζω στοίχημα πως ΕΙΣΑΙ απομονωμένος χωρίς κανένα φίλο δίπλα σου.
Δηλαδή, είσαι μια κοτούλα που τρώει συνεχώς φάπες στον έξω κόσμο και μόνο πίσω από το πληκτρολόγιό σου κάνεις το παγώνι και πουλάς πνεύμα. Από την άλλη βέβαια ίσως αν έτρωγες λίγο ξύλο να ίσιωνες. Αλλά και πάλι είμαι κατά της βίας. Άσε που η WVF μπορεί ήδη να σε θεωρεί προστατευόμενο είδος.
Άντε, Κλ@σε μας τα λίγο τώρα μπας και ξαλαφρώσεις. Σου το επιτρέπουμε.
25.05.2017, 19:43:40

Bielidopoulos έγραψε...

@42958
Προφανώς διαβάζεις "Bielidopoulos έγραψε..." και κατουριέσε επάνω σου.

25.05.2017, 20:01:42

Bielidopoulos έγραψε...

"Το ερώτημα είναι, επτά χρόνια μετά την υπαγωγή μας στο ειδικό καθεστώς των Μνημονίων, τι αλήθεια έχουμε συνειδητοποιήσει ως κοινωνία; Έχουμε μάθει κάτι; Αλλάξαμε ουσιαστικά συμπεριφορές ή μόνο αναγκαστικά; Καταλάβαμε ποια είναι η πραγματικότητα ή απλά νομίζουμε ότι "και αυτός συμβιβάστηκε" και "κάποιος άλλος μπορεί, επαναστατικά, να μας οδηγήσει στη Γη Χαναάν";
Παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις για καιρό, η κοινωνία δείχνει να έχει αποδεχθεί, όχι ασμένως και συχνά χωρίς ακόμα να το παραδέχεται, πως για καιρό ζούσαμε (ναι, δεν εννοώ όλοι, αλλά η γενική αίσθηση) έξω από τις δυνατότητές μας και πως μια προσαρμογή στο μέτρο της λογικής ήταν αναγκαία. Από εκεί και μετά όμως, το χάος. Μεγάλο μπέρδεμα. Η οργή, αλλά και η πολυετής παραπληροφόρηση έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που απέχει από τη λογική και τις συνεπαγωγές της. Η κυρίαρχη ερμηνεία παραμένει η συνωμοσιολογική. Η παρερμηνεία.
Ακόμα και τώρα, η κυρίαρχη τάση είναι πως όλα συμβαίνουν από κάποιο "σκοτεινό σχέδιο, ανθελληνικών κύκλων που θέλουν το κακό μας". Μας επιβουλεύονται και θέλουν να μας "νικήσουν", να μας πάρουν το "βιός". Ποιοι και γιατί; Δεν είναι απολύτως σαφές. Εκεί έρχονται απαντήσεις από το εθνικο-λαϊκιστικό αφήγημα, που διαιωνίζει διαχρονικούς μύθους, στα όρια του ρατσισμού, του εθνικισμού, ακόμα όμως και του αυθεντικού ραγιαδισμού και της βασικής έλλειψης εθνικής αυτοπεποίθησης. Γιατί, ένας λαός που πιστεύει βαθιά στον εαυτό του, δε διστάζει να δει την αλήθεια κατάματα! α δει πού έφταιξε και να στρωθεί στη δουλειά, να τα διορθώσει και να επανέλθει δριμύτερος!"
http://www.capital.gr/me-apopsi/3214187/7-xronia-mnimonia-tha-mathoume-pote

Γκούχου, γκούχου..
Η μυθομανία και η μπουρδολογία περί του τις πταίει αποτελεί ένα είδος συνέχεια της παραδοσιακής λαγνείας των ρωμιών για μεγαλοιδεατισμό και εθνικούς μύθους (αρχαία Ελλάδα, 21, πόντιοι, εθνική εταιρία, μακεδονομάχοι, ευαγγελικά κ.λπ.). Μόνο που τούτη τη φορά κυκλοφορεί με το παλούκι made in Europe στον ποπό. Βρε θα γίνει ευρωπαίος ο ρωμιός τουλάχιστον έως το 2099. Το αποτέλεσμα μετράει!

http://ikivotos.gr/post/851/eyaggeliaka-h-sygkroysh-poy-apeilhse-to-ethnos
http://www.mixanitouxronou.gr/i-metafrasi-tou-mistikou-dipnou-se-krifo-tsimpousi-pou-erixe-tin-kivernisi-theotoki-ke-prokalese-orgi-se-varos-tis-vasilissas-olgas/
ΥΓ: Αν θέλετε να καταλάβετε περισσότερα για τη ρωμιοσύνη μελετήστε Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία, Ιράκ. ;)

25.05.2017, 20:03:59

Ανώνυμος 42961 έγραψε...

"Για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου πολλοί παρατηρητές έριξαν την ευθύνη σε γερμανικές υπηρεσίες, οι οποίες καθοδηγούσαν τους φοιτητές κατά του βασιλικού ζεύγους, λόγω της ρωσικής καταγωγής της Όλγας."
Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει.

25.05.2017, 20:23:57

Ανώνυμος 42964 έγραψε...
Η εε θα πρέπει κάποια στιγμή να δείξει ότι εκτιμάει τους ανθρώπους που έρχονται εδώ για να συζητήσουν τα άρθρα της, και να στείλει τα τρολ από εκεί που ήρθαν. Για την ακρίβεια θα πρέπει να προστατέψει το αναγνωστικό της κοινό και όχι να δίνει άσυλο στον κάθε άρρωστο (ειδικά αν τον έχουν "στείλει" κι άλλα sites στο παρελθόν). Ούτε να περιμένει από τους αναγνώστες της ότι θα απομονώσουν μόνοι τους τα τρολ. Μερικά πράγματα είναι ευθύνη του οικοδεσπότη, έτσι δεν είναι;

26.05.2017, 07:52:20

Ανώνυμος 42965 έγραψε...
(σε συνέχεια του προηγούμενου)
Οι αρθρογράφοι της εε τί λένε επ' αυτού; Δηλ. ο κ. Μουαμάρ Ιγνάτιος θέλει το ενδιαφέρον άρθρο του να πηγαίνει χαμένο (σχεδόν ασχολίαστο) μόνο και μόνο επειδή οι αναγνώστες του προσπαθούν να απαλλαγούν από το κάθε ενοχλητικό και κομπλεξικό τρολ;
26.05.2017, 08:09:43

Ανώνυμος 42966 έγραψε...
@42964, @42965
Μαζί σου φίλε.
Εγκαταλείπω τη σελίδα μιας και αντί για σχόλια πάνω στα άρθρα διαβάζουμε τις ανοησίες ενός κομπλεξικού μηδενικού που έχει αλώσει τη σελίδα και μας ψυχαναγκάζει να τον ανεχόμαστε.Οπουδήποτε αλλού, μόνο και μόνο για το αρρωστημένο και συμπλεγματικό υφάκι του, θα τον είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Ας τον έχουν να τον χαίρονται.
26.05.2017, 10:17:27

Bielidopoulos έγραψε...

Οι φαπούλες εισπράχθησαν από τους ανώνυμους μπουρδολόγους και δεν υπάρχει δικαίωμα επιστροφής. Το τελικό συμπέρασμα διατυπώθηκε: οι ρωμιοί μετά από 7 χρόνια και βάλε μνημονίων δεν έχουν κατασταλάξει στο τις πταίει και συνεχίζουν την παλιά και γνώριμη τακτική τους της μυθομανίας και της μπουρδολογίας. Μία φυσαλίδα εικονικής πραγματικότητας αποτελούμενη από καραγκιόζηδες με υπερτροφικό εγώ που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Και όποιος λέει αλήθειες είναι ανθέλληνας και ακοινώνητος. Δεν γίνεται καταδεκτός από τα σούργελα που θέλουν σώνει και καλά να επιβάλλουν το δικό τους. Το βάρος της ευθύνης πέφτει ως συνήθως στην εκάστοτε παλιά γενιά. Η δε νέα αν δεν ξεφύγει από τη νιρβάνα και την παθητικοποίηση στην οποία την έχουν παγιδέψει οι παλιοί θα επαναλάβει τα ίδια όταν γίνει παλιά γενιά. Αν παλιώσει ποτέ.
ΥΓ: Όταν όμως συντριφτεί το ψωροεγώ των ρωμιών.., χε, χε, χε..

26.05.2017, 11:30:32

Ανώνυμος 42969 έγραψε...
Θα μπορούσαν οι υπέυθυνοι της σελίδας να τοποθετηθούν;
Να πουν τί σκοπεύουν να κάνουν με το ζήτημα που έχει προκύψει και να αιτιολογήσουν τη στάση τους; Εκτός και δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Πάντως θα το ξανασκεφτώ πολύ να σχολιάσω (ίσως και να ξαναδιαβάσω απλώς άρθρα στην εε). Βρίσκω υποτιμητικό να συνυπάρχω με άτομα που με αρρωσταίνουν, ειδικά όταν ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που νιώθει έτσι.
26.05.2017, 12:01:28

Bielidopoulos έγραψε...

Προτείνω να δημιουργηθεί ειδικός φορέας MKO με παρουσία στο διαδίκτυο όπου θα βρίσκουν καταφύγιο και θα κάνουν θεραπείες τα θύματα από τις φάπες Bielidopoulos. Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από υποστήριξη.
XD

26.05.2017, 12:27:53

Ανώνυμος 42973 έγραψε...
Μάλλον ο συγκεκριμένος έχει χοντρό "δόντι" στην Ελέυθερη Ερευνα και δεν τον στέλνουν. Αθάνατο ρωμέικο, παντού μπροστά μου σε βρίσκω...
26.05.2017, 12:47:58

Ανώνυμος 42977 έγραψε...
@Bielidopoulos

Κατάντησες αηδία πια. Όλο φάπες ρίχνεις, κρεμούλες ταϊζεις, ανοησίες γράφεις, άσχετος είσαι, Αγγλικά δεν ξέρεις, κλπ.
Τράβα καμάρι μου να πιάσεις καμιά δουλειά. Δεν είναι σωστό να σε χαρτζιλικώνουν οι δικιοί σου για να κάθεσαι σπίτι και να ξεδίνεις με σχόλια. Α! βρες και μια γκόμενα. Είναι γνωστό πια σε όλους εδώ πως έχεις πολύ κακή σχέση με το πουλί σου αλλά, πίστεψέ με, με το να μας ταϊζεις λαλακίες (κρεμούλες), το πρόβλημά σου δεν λύνεται.

Τζίμης
26.05.2017, 15:41:23

Ανώνυμος 43024 έγραψε...
Don't feed the troll. Αυτή είναι η λύση.
29.05.2017, 07:48:10

Bielidopoulos έγραψε...

22:57-23:40
"Πρέπει η Ελλάς να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Διότι αλλιώς αν η Ελλάς μείνει μη-ανταγωνιστική δεν μπορεί να μείνει στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέχει να έχει μία ανοικτή πληγή στα πλευρά της. Δεν μπορεί εμείς να μην κάνουμε αυτό που κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν είμαστε εμείς ο περιούσιος λαός του υψίστου για να μην εφαρμόζουμε για μας αυτά που εφαρμόζουν για τους άλλους ευρωπαίους. Αυτή την αλήθεια γιατί δυσκολεύεται να την πει ο πολιτικός κόσμος στον ελληνικό λαό."
https://www.youtube.com/watch?v=cx3p8oJWi4U

Ακόμα και ο Μητσοτάκουλας το είχε καταλάβει. Οι ζαβοί φαντασμένοι ρωμιοί όμως κολυμπάνε στη λιμνούλα τους. Φάτε σανό σούργελα (και φαπούλες).

29.05.2017, 11:08:53

Bielidopoulos έγραψε...

Τα λέει και εδώ ο Μητσοτάκουλας, αλλά πέρα βρέχει. Οι παρευρισκόμενοι βρίσκονται στον αστερισμό της ρωμιοσύνης:
https://www.youtube.com/watch?v=mjc-Fu5ItVY

31.05.2017, 12:57:28


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...