Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ


Οι θλιβερές συνέπειες
της γέννησης των εθνικισμών στα Βαλκάνια
από το συγκρότητα: The freeinquiry.gr band


Έγραψε στις 15.05.2017 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

ΕπιστροφήΉταν οι οθωμανοί,
σλάβοι, αρβανίτες και ρωμιοί
και άλλοι λαοί, που μέναν παρέα
για αιώνες ειρηνικά.

Μα τους μπήκε σαράκι,
στο μυαλό τους φαρμάκι,
που το λένε εθνικισμό.

Και μΆ αυτό το σαράκι
σήκωσαν μπαϊράκι,
σκοτωθήκανε στο λεπτό.

Ζούσανε όλοι μαζί,
περνούσαν ήσυχη ζωή,
μα τώρα αρχίσαν ο ένας τον άλλον
να σκοτώνουν χωρίς φραγμό.

Και μΆ αυτό το σαράκι,
μια ακόμα φενάκη,
εξαπλώθηκε θανατικό.

Προσφυγιές και εντάσεις,
μίση, εθνοκαθάρσεις,
πόλεμοι, αίματος λουτρό.

Οι λαοί ποτέ δεν ήταν καθαροί,
μα τους μπήκε σαράκι.
Από πάντα είχαν ανακατευτεί,
στο μυαλό τους φαρμάκι.
Και για όσα λένΆ πως διαφέρουν
είναι στη φαντασία τους και υποφέρουν.

Τώρα ζούνε χωριστά,
με οράματα αλυτρωτικά.
Mεγάλες ιδέες, τρελές φαντασίες,
για ένδοξες καταγωγές.

Έφταιγε το σαράκι
του μυαλού τους φαρμάκι,
που το λένε εθνικισμό.

Με αυτό το σαράκι,
μια ακόμα φενάκη,
εξαπλώθηκε θανατικό.

Και μΆ αυτό το σαράκι
σήκωσαν μπαϊράκι,
σκοτωθήκανε στο λεπτό.

Προσφυγιές και εντάσεις,
μίση, εθνοκαθάρσεις,
πόλεμοι, αίματος λουτρό.
Mουσική: Mike Chapman-Nicky Chinn (αρχ. τίτλος: Funny funny)
Στίχοι: Γιάννης Λάζαρης
Διασκευή: The freeinquiry.gr band
Φωνητικά: Ευγενία Φυλακτού
Κιθάρα, μπάσο: Γιάννης Λάζαρης
Ντραμς: MT Power drum kit2
Ηχογράφηση: Cubase 8
Τοποθεσία: Αθήνα
Ημερομηνία: Μάιος 2017Η «The freeinquiry.gr band» είναι μια ερασιτεχνική διαδικτυακή μπάντα, που λειτουργεί στο πλαίσιο του περιοδικού «Ελεύθερη Έρευνα» - www.freeinquiry.gr.

Ακούστε κι άλλα τραγούδια των «The freeinquiry.gr band» κάνοντας κλικ εδώ.
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Σύντομα στο Ελλαδιστάν:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5445600/sthn-athhna-gia-proskynhma-to-iero-leipsano-ths-agias-elenhs/
XD

14.05.2017, 19:52:22

Ανώνυμος 42739 έγραψε...
Με αυτη την πραγματικη μαλακια θελετε να πειτε οτι ολοι οι λαοι το ιδιο ? και επειτα ?
14.05.2017, 19:59:13

Ανώνυμος 42740 έγραψε...
ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΜΑΤΕ....ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ. ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΩΙΜΠΛΕ....ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...
14.05.2017, 21:28:38

Ανώνυμος 42741 έγραψε...

Griechenland

14.05.2017, 22:27:40

Ανώνυμος 42743 έγραψε...
ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ-ΒΛΑΧΟΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ;
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ.
ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
15.05.2017, 03:07:32

Ανώνυμος 42744 έγραψε...
Δες το βίντεο:


https://www.youtube.com/watch?v=lFKSTnX0f4g


Ορθόδοξος ιερέας τα λέει όπως είναι και ρωμιοί εθνικιστές (κατα φαντασίαν απόγονοι αρχαίων ελλήνων) τον υβρίζουν.
15.05.2017, 03:13:08

Ανώνυμος 42746 έγραψε...

@42743
Αν δεν έχει σημασία τότε τι κάθεσε και ασχολείσαι.

15.05.2017, 10:12:44

Ανώνυμος 42747 έγραψε...

@42744
Ο παπάς εννοεί ότι προτιμά να κρατήσει την πίστη παρά τις επιδοτήσεις και τις ιδέες των ευρωπαίων. Θέλει να πει δηλαδή ότι προτιμά μια ρωμιοσύνη θεοκρατική παρά ευρωπαική.

15.05.2017, 10:19:17

Bielidopoulos έγραψε...

Προτεινόμενες ταινίες:
Savior (1998)
http://www.imdb.com/title/tt0120070/
Pretty Village, Pretty Flame (1996)
http://www.imdb.com/title/tt0116860/

15.05.2017, 10:34:39

Ανώνυμος 42756 έγραψε...
"Ηταν οι Οθωμανοί, Σλάβοι
Αρβανίτες και Ρωμοιοί
που έμεναν παρέα
για αιώνες ειρηνικά.
Μα τους μπήκε το σαράκι
στο μυαλό τους φαρμάκι
που το λένε εθνικισμό"
και μετά άρχισαν οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι κλπ.
Κοιτάτε αγαπητέ αρθρογράφο, αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε και συμφωνώ μαζί σας, τα περί εθνικισμού και των τραγικών αποτελεσμάτων που επέφερε. Εδώ θέλω να τονίσω, ότι ουδέποτε η ύπαρξη του έθνους ήταν καθοριστικός παράγοντας για τις πολεμικές συγκρούσεις. Πάντα πίσω από τον εξ ορισμού απορριπτέο εθνικισμό, υπάρχουν εξουσιαστικές δυνάμεις που μέσω αυτού, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, του μεγαλοιδεατισμού και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, χρησιμοποιούν τα έθνη ως πολιορκητικό κριό, για να πετύχουν τις καλά κρυμμένες επιδιώξεις τους.
Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο και που μπορούμε να συμπεράνουμε από τους πρώτους στίχους που γράψατε, είναι ότι καλώς υπήρχε η καθεστηκυία τάξη του Οθωμανικού εξουσιασμού. και θα ' πρεπε να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Δεν θα μπω στον κόπο να γράψω για την "απερίγραπτη φτώχια της Ισταμπούλ", αλλά και της αμορφωσιάς. Την περιγράφετε εσείς σε άρθρα σας και στο βιβλίο σας, το "άγνωστο 1821".
Απλώς θέλω να υπενθυμίσω, ότι την ίδια εποχή, στην Δ. Ευρώπη, είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες αυτής της ελλιπούς κοινοβουλευτικής δημοκρατικής διαδικασίας, της βιομηχανικής επανάστασης, της μελέτης του αρχαιοελληνικού πνευματικού έργου. Η ευρωπαική φιλοσοφία, τέχνες, μουσική κλπ, είχαν φθάσει στο ζενίθ, ενώ στα βαλκάνια η πνευματική, οικονομική και πολιτιστική κατάσταση ήταν σε τραγική μοίρα. Με δύο λόγια, ό Οθωμανικός ζυγός ενδιαφέρονταν μόνο για τον παρά(τουρκ. λέξη) και τίποτε άλλο. Επρεπε να κατεδαφιστεί και ορθώς κατεδαφίστηκε. Αν υπάρχει κάτι στην ρωμιοσύνη που θυμίζει ελάχιστα την Ευρώπη, οφείλεται ότι κατέρρευσε ο Οθωμανισμός και ήρθαμε σε κάποια επαφή με την Δύση.
Αν αυτό έγινε όπως έγινε, και προκάλεσε την παρουσία των εθνών στα βαλκάνια και οδήγησε στους βαλκανικούς πολέμους, είναι κάτι που στο μέλλον, μπορεί να διορθωθεί. Ηδη, οι σύγχρονες συνθήκες εκλιπαρούν για περαιτέρω μείωση των συνόρων, των εθνικών διαφορών, των θρησκευτικών διαφορών και της έννοιας του κράτους- έθνους.
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ζούσε, σ' αυτές της απαράδεχτες συνθήκες της δεισιδαιμονίας και άγνοιας κατά την περίοδο του Βυζαντίου και του Οθωμανισμού.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το νόημα των στίχων.
Οσο αφορά την (funy) μουσική, νομίζω ότι αν ζούσε η Βουγιουκλάκη, έδινε την μισή περιουσία της, να το τραγουδήσει(κλείσιμο ματιού)
Γιάννης
15.05.2017, 17:28:12

Bielidopoulos έγραψε...

"Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ζούσε, σ' αυτές της απαράδεχτες συνθήκες της δεισιδαιμονίας και άγνοιας κατά την περίοδο του Βυζαντίου και του Οθωμανισμού."
Όντως έχει προοδεύσει η ρωμιοσύνη: έχει βάλει για τα καλά το δάκτυλο στο μέλι, βλέπε δάνεια των κουτόφραγκων. ;)
Και μάλιστα έχει αυξήσει και το προσδόκιμο επιβίωσής της στα 80 έτη και βάλε, συν το καταλυτικό γεγονός ότι ανήκει σε μια νομισματική ένωση. Έτσι προσαρμόστηκε στις εξελίξεις: δεν βολεύει μόνο όσους επανδρώνουν τον κρατικό μηχανισμό, αλλά τους φτιάχνει και την προίκα τους για τα μακρά γεράματα, από τα 55 δηλαδή μέχρι τα 85, βλέπε εφάπαξ των 50 και 100 χιλιάδων ευρώ, επικουρικές, επιδόματα και κύριες συντάξεις των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ, αμέ. Και αυτό το επεκτείνει και στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, διότι οι συνταξιούχοι είναι οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι. Και ο λογαριασμός πάει στους επόμενους. Μέχρι το 2050 (για την ώρα) το τρίτο μνημόνιο και ακούγεται ότι θα δοθούν περίοδοι χάριτος με μεταφορά των χρεών και άλλο στο μέλλον.

15.05.2017, 20:12:35

Ανώνυμος 42760 έγραψε...
Bielidopoulos,

αν ζούσες στο Βυζάντιο ή κατά την διάρκεια του Οθωμανισμού, και έλεγες αυτά που λες τώρα, είμαι σίγουρος, ότι γνωρίζεις τι σε περίμενε. Τι συνέπειες θα είχες..
Γιάννης
15.05.2017, 21:08:15

Bielidopoulos έγραψε...

¶λλες εποχές τότε, άλλες καταστάσεις. Εξάλλου τότε δεν εισέπρατταν ένα βουνό λεφτά κάθε μήνα ως σύνταξη και δεν ζούσαν μέχρι τα 80 και βάλε.
Πάντως όταν τα έλεγα αυτά προ κρίσης με έλεγαν ανθέλληνα και αντικοινωνικό. Η κοινωνία και το κράτος για αυτούς είναι η μάσα τους. Τώρα αρχίζουν και το βουλώνουν. Η σκληρή πραγματικότητα βλέπεις..

16.05.2017, 13:45:54

Ανώνυμος 42775 έγραψε...
ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ .........ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ.............
ΠΟΙΟΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ....ΟΡΘΟΤΗΣ....
17.05.2017, 07:48:53


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

8+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...