Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΗ
Έγραψε στις 08.05.2017 ο/η: Φυλακτού Ευγενία

Επιστροφή


Νίκησε o Σύριζας κι οι ψηφοφόροι του είδαν τον ροζοπράσινο ήλιο να ανατέλλει. Μαζί με τον ήλιο έσκασαν μύτη και κάτι άλλοι. Επί έξι συνεχείς μήνες είχαμε να κάνουμε με τον πολύ, τον σπορτίφ, τον επιστήμονα, τον έτοιμο να μάθει οικονομικά τους ευρωπαίους και ωραίο (μη χειρότερα) κ. Γιάνη με ένα «ν» Βαρουφάκη.

Εν τάξει βρε παιδί μου, τότε ήτουνα υπουργάρα, μηχανάκι είχε, στρέτς παντελόνια φορούσε (μάλλον δεν καλοθυμάμαι κι όλας), τώρα τι είναι; Γιατί τον κάλεσαν στην ΕΤ3, στην Σαλλλονίκη για; Για να συνεντευξιαστεί. Γιατί; Ε, ή υποχρέωση θα του είχαν, που τους ξανάδωσαν αυτός και όμοιοί του μεροκάματο κι έτσι την έβγαλαν επειδή το παλικάρι είχε μελαγχολία που δεν τον κυνηγούσαν πια οι δημοσιογράφοι ή είχαν ξεμείνει από συνεντευξιαζόμενους και τον μόνον που βρήκαν πρόχειρο ήταν τούτος, ... τέλος πάντων δεν ξέρουμε γιατί, αλλά έγινε.

Κι εκεί που συνεντευξιαζόταν, ξανα-συνεντευξιαζόταν και ξαναμανα-συνεντευξιαζόταν, απαντώντας όλο συγκατάβαση ανθρώπου που εξηγεί πολλάκις στους ακροατές του το αυτονόητο, πετάει το μούσμουλο: «Στην ίδια χώρα ζούμε». Ε, πόσο να αντέξει μια πτωχή πλην όμως τιμία δημοσιογράφα που (ξανα)βρήκε δουλειά σταθερή και μάλιστα χωρίς φόβο απόλυσης; Τον διακόφτει λοιπόν συγχυσμένη για να του πει: «Δεν ζούμε στην ίδια χώρα. Εγώ ζω εδώ (η πτωχή πλην όμως τιμία), εσείς πηγαινοέρχεστε... Δεν ζούμε με τους ίδιους όρους».

Έγινε λοιπόν ίσα κι όμοια η κ. δημοσιογράφος με τα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια που είναι σε ηλικία και έχουν την απαραίτητη υγεία για να δουλέψουν, μόνο που τα δύο εξ αυτών δεν έχουν δουλειά, μερικοί δουλεύουν μαύρα και οι υπόλοιποι ημιαπασχόληση (ως αμοιβή, όχι ως ωράριο!).

Ο Γιάνης ο οποίος ομολογώ, ήταν η αντιπάθειά μου με το στιλάκι που κυκλοφορούσε ως υπουργός, απήντησε! Και ─αν και με ωμότητα─ απάντησε σωστά για πρώτη και φευ, ίσως τελευταία φορά στην ζωή του: «Ένας από τους λόγους που βρίσκεστε εδώ αυτή τη στιγμή, είναι επειδή το 2013 ήμασταν εδώ με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί και παλεύαμε (παλεύανε... πελάτες έψαχναν και τους βρήκαν) για να ανοίξει αυτό το στούντιο. Γι’ αυτό να είστε λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς και στους υπαινιγμούς σας. Κρατήστε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον, γιατί σ’ αυτό το στούντιο δεν θα βρισκόσασταν αν δεν ήταν ο αγώνας εκείνων, που έδωσαν τη μάχη για να ξανανοίξει».

Εδώ που τα λέμε, δεν φτύνουν έτσι τους ευεργέτες μαντάμ! Τσάμπα τραβάγαμε εμείς οι υπόλοιποι τις κοτσίδες μας τόσους μήνες, που ξεκινούσαμε τρεις ώρες νωρίτερα για δουλειά για να κάνετε εσείς και ο κ. Γιάνης, «αγώνα» κλείνοντας την Μεσογείων; Ιδρώναμε Μαντάμ για φτάσουμε στην ημιαπασχολούμενη δουλειά μας.

Δυο βολεμένοι λοιπόν, ερίζουν στην τηλεόραση, ενώ ─αν ρίξετε μια ματιά στις σχετικές αναρτήσεις και τα σχόλια─ θα διαπιστώσετε ότι το αποχαυνωμένο κοινό προσπαθεί να βρει ποιος από τους δύο έχει το δίκιο. Ανόητοι. Δυο βολεμένοι τσακώνονται υπό τα βλέμματα δύο εκατομμυρίων ανέργων.

Πολύς κόσμος βολεύτηκε στις θέσεις του στην ΕΡΤ που ξανάνοιξε. Όλοι τους είχαν προσληφθεί με καθαρά κομματικά κριτήρια στο παρελθόν, όταν το πελατειακό κράτος οργίαζε. Απολύθηκαν, και προκειμένου να ξαναπροσληφθούν άρχισαν να υποβάλλουν τα χαρτιά τους μαζί με διάφορα πτυχία, όπως για παράδειγμα αγγλικών και άλλα προαπαιτούμενα.

Όσοι δεν τα διέθεταν ─δημοσιογράφοι, αλλά κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι─ φοβήθηκαν κι έσπευσαν να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών, για να προλάβουν να πάρουν κάποιο πτυχίο που τους έλειπε ή το είχαν δηλώσει χωρίς να το διαθέτουν, ώστε να προλάβουν να το υποβάλουν προτού λήξουν οι προθεσμίες.

Δεν χρειάστηκε όμως. Η ΕΡΤ ξανάνοιξε και ξαναπροσλήφθηκαν στην νέα ΕΡΤ, χωρίς να έχουν όλοι τα απαραίτητα προσόντα. «Δικαιώθηκαν», κατά τα λεγόμενά τους! Ησύχασαν κι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Για μια ακόμα φορά δεν θίχτηκε το πελατειακό κράτος.«Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κ. υπουργέ», είχε δηλώσει προ διετίας στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευστάθιος Παναγούλης, που έκανε καριέρα λόγω επιθέτου. «Να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους, που αγωνίστηκαν, για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Όπως έχουμε δείξει σε πληθώρα άρθρων μας στο παρελθόν, η Ρωμιοσύνη είναι έτη φωτός μπροστά. Δεν είναι κάτι το απλό, να πεις ότι είναι απλά μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος, μια ολόκληρη κοσμοθέαση.

 
Τίποτε δεν θα ταράξει τον βολεμένο ύπνο πελατών και μαγαζάτορων.

Άντε βρε, εσείς οι αβόλευτοι... και στα δικά σας!

Εμένα δεν με παίρνει να ελπίζω, μιας και δεν είμαι πια παιδούλα να προσληφθώ στο Δημόσιο.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Ζήτω ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ, η μετενσάρκωση του παλιού ΠΑ-ΣΟΚ.
https://www.youtube.com/watch?v=HvsTfkzxRwM
Πάμε!

https://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI
https://www.youtube.com/watch?v=N1kc3JCu30s

08.05.2017, 10:46:13

Ανώνυμος 42610 έγραψε...

Αρκετή ένταση είχε το τελευταίο επεισόδιο του Survivor, αμέσως μετά τη λήξη του αγωνίσματος, το οποίο είχε ως έπαθλο κρέας από τα χέρια του διεθνούς φήμης Τούρκου σεφ Νουσρέτ.
http://www.iefimerida.gr/news/336058/xefygan-sto-survivor-ntanos-kai-spaliaras-paraligo-na-piastoyn-sta-heria-gia-mia#axzz4gTfQ68k5

Τουρκορωμιοσύνη.

08.05.2017, 12:36:33

Ανώνυμος 42611 έγραψε...
ο Bielidopoulos παλι ψωνισε το ψωνιο Bielidopoulos σε λατινων διαταγμα
08.05.2017, 17:17:07

Ανώνυμος 42613 έγραψε...
Διαβάζω καλά; "Δύο βολεμένοι ερίζουν στην τηλεόραση, ενώ το αποχαυνωμένο κοινό προσπαθεί να βρεί ποιος από τους δύο έχει δίκαιο..". Βολεμένοι, οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης; Που νυχθημερόν παλεύουν για να "ενημερώσουν" τους αποχαυνωμένους ακροατές, ώστε να παραμείνουν αποχαυνωμένοι και πορωμένοι;
Αποκλείεται!
Βολεμένος, ο Γιάνης, που περιφέρονταν στας Ευρώπας, ως εκπρόσωπος της χώρας, στις συναντήσεις του με τους θεσμούς των εταίρων μας, έχοντας κατά νού, όχι τα προβλήματα της και την προοπτική της λύσης τους, αλλά την ματαιοδοξία του και λανσάροντας το λουκ πολιτικού- σταρ Χόλιγουντ;
Που τώρα γράφει και κανένα βιβλίο, για να προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομα του και για να βγάλει και "κανένα φράγκο";
Αποκλείεται!
Αποχαυνωμένο το κοινό, που έλκει την καταγωγή του, από τους Ελληνες, που δεν έστρεξε να γίνει θύμα του πελατειακού κράτους, του ρουσφετιού, του ραγιαδισμού, κοπάδι των κάθε είδους πολιτικών μαντριών και της μαζικής αποβλάκωσης;
Αποκλείεται!
Μπορεί εσείς, να μην ελπίζετε να βολευτείτε στο δημόσιο, αλλά εγώ, που μάλλον είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία, δεν το βάζω κάτω.
Επειδή, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία-ιδίως στο καθεστώς της Ρωμιοσύνης- αλλά και γιατί ο Θεός είναι μεγάλος. Στην ανάγκη, θα επισκεφτώ την μονή του Οσίου Εφραιμ. Ξέρουν αυτοί..
ΥΓ
Οι νεοέλληνες, περιμένουν να γίνει και καμιά ελάφρυνση του χρέους, μπας και αυξηθούν οι συντάξεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο.
Γιάννης


08.05.2017, 16:54:07

Bielidopoulos έγραψε...

"Οι νεοέλληνες, περιμένουν να γίνει και καμιά ελάφρυνση του χρέους, μπας και αυξηθούν οι συντάξεις και οι προσλήψεις στο δημόσιο."
Με φτιάχνεις! Βάστα Σόιμπλε. Καμία μειωσούλα θα δούμε στις κύριες συντάξεις να ηδονιστώ και γω λιγάκι ρε γαμώτο; Μετά ποιος θα συγκρατεί την οργή των υπερήφανων γηρατειών (που χρεοκόπησαν τα πάντα)! Πωπώ! Μιλάμε για σφαγή! Δυο-τρεις φορές έκοψε από 2,5% ο Γιωργάκης, λίγο περισσότερο ο Σαμαράς, κάτι ο Τσίπρας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. 'Έχει ακόμα πολύ λίπος για κάψιμο η ρωμιοσύνη.

08.05.2017, 18:40:42

Ανώνυμος 42617 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/336191/stin-ellada-enas-odigos-ehei-diplasies-pithanotites-na-skotothei-se-atyhima-apo-oti-stin#axzz4gVFdwd1E
Ντάξει πώς κάνετε έτσι βρε αχάριστοι άνθρωποι. Δώστε λίγο χρόνο, το καλό πράμα αργεί να γίνει. Θα γίνουν ευρωπαίοι οι ρωμιοί έστω και τρίτης κατηγορίας. Βάστα Μέρκελ. Τί να σου κάνει και ο μπεκρο-Σουλτς. Βιβλιοπώλης είναι το επάγγελμά του, ενώ η Μέρκελ έχει PhD στη φυσική. Για ουζάκια στην Κάρπαθο καλός είναι.

"Εναντίον της Κίρσνερ έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ευρώπη (Ελλάδα, Βέλγιο και Αγγλία) ζήτησε και πήρε ειδική άδεια από τον Αργεντινό δικαστή Κλαούντιο Μπονάδιο. Ο δικαστής τις επέβαλε χρηματική εγγύηση 250 χιλιάδες πέσος (περίπου 10 χιλιάδες δολάρια) «για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει». Επίσης η Κίρσνερ υποχρεώθηκε να δηλώσει στις δικαστικές Αρχές της χώρας της τη διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου θα διαμένει στην Αθήνα (δήλωσε το «King George»), τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων σε Βέλγιο και Αγγλία, ενώ είναι υποχρεωμένη να έχει επιστρέψει στην Αργεντινή μέχρι τις 19 Μαϊου."
http://www.iefimerida.gr/news/336185/giati-vrisketai-i-kirsner-stin-athina-me-eidiki-adeia-eisaggelea-irthe-edo#axzz4gVFdwd1E

Πιο Ελλαδιστάν πέφτεις σε κώμα και όταν ξυπνάς δεν θυμάσαι τίποτα!

08.05.2017, 18:56:14

Ανώνυμος 42618 έγραψε...
Bielidopoulos,
όταν έφθασα στις συντάξεις, σκέφτηκα εσένα. Είπα, ο Biel. δεν θα αντέξει και θα αρχίσει να πληκτρολογεί ένα σχόλιο, και επειδή μόνο εσύ διαβάζεις τα σχόλια μου, το σταμάτησα σ' αυτό το σημείο, αν και ήθελα να γράψω κι άλλα. Αφού, δεν θα είχες υπομονή να τα διαβάσεις.. χι χι χε χε χα χα
Γιάννης
08.05.2017, 19:59:37

Bielidopoulos έγραψε...

Όλη η ουσία είναι οι συντάξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το συνταξιοδοτικό ήταν το τελευταίο αγκάθι πριν τη συμφωνία. Το συνταξιοδοτικό είναι ένας πυλώνας της σύγχρονης κοινωνίας. Με τους πυλώνες δεν παίζεις. Της ρωμιοσύνης είναι αυθαίρετο και σκανδαλώδες. Βάζει βόμβα στα θεμέλια της, αν και ποιος νοιάζεται σε μια κοινωνία πιθήκων.
Παλιά, όπως θα ξέρουμε όλοι, οι οικογένειες έκαναν πολλά παιδιά, όχι από αγάπη φυσικά, αλλά για να έχουν πολλά εργατικά χέρια και για να τους φροντίζουν στα γεράματα. Μετά εφευρέθηκε η σύνταξη τουλάχιστον στα προοδευτικά κράτη και ένας λόγος ήταν οι παππούδες να μην τρώνε χρόνο από τους γονείς, ώστε αυτοί όχι μόνο να μεγαλώνουν τα παιδιά. αλλά το βασικότερο να βαράνε τα απαραίτητα οκτάωρα όλο το χρόνο. Βλέπεις ο καπιταλισμός μοιράζει χρήμα, αλλά έχει απαιτήσεις. Παλιά τον μισό χρόνο δουλεύανε στα χωράφια και σε αγγαρίες και τον άλλο μισό μαλώναν μεταξύ τους. Ναι, δουλεύανε σκληρά, αλλά είχαν και τις ξάπλες τους. Η παλιά γενιά της ρωμιοσύνης, μια γενιά-μεταίχμιο δεν ξέρει τί θέλει. Ή μάλλον καλύτερα τα θέλει όλα: και βόλεμα και περιαυτολογία και μεγαλοιδεατισμό και τυχερά και ξάπλες και καταναλωτικές δυνατότητες και συντάξεις και επικουρικές και εφάπαξ και επιδόματα και δύο νοσοκόμες πληρωμένες από το κράτος να τους αερίζουν τα απαυτά και τα παιδιά τους να βαράνε προσοχή κάθε φορά που το γερόντιο κλάσει ή φτερνιστεί. Από εδώ προέρχεται ο βλαχοκαπιταλισμός του κρατιδίου της ρωμιοσύνης. Ιδού πού κατέντησε η ρωμιοσύνη εξαιτίας αυτών των εγωπαθών αερολόγων. Η πιο επικίνδυνη, διαστρεβλωτική, κομπλεξική γενιά που έχει περάσει από το νεοελληνικό κράτος.

08.05.2017, 20:47:33

Ανώνυμος 42620 έγραψε...

http://www.protothema.gr/economy/article/677591/ispanos-oikonomologos-i-ellada-ohi-mono-den-plironei-alla-kerdizei-apo-to-hreos-tis/
Άλλη μία διάνοια, ισπανός την καταγωγή, περί ελληνικού χρέους.
08.05.2017, 22:37:50

Ανώνυμος 42621 έγραψε...

"Όλο μας δανείζουν και όλο μας χρωστάνε"
Ζουγανέλης

08.05.2017, 22:50:27

Ανώνυμος 42622 έγραψε...
Πολύ επίκαιρο το άρθρο σας παιδιά και πολύ αντικειμενικό, φτου σας.
Μπράβο, η νεοφιλελεύθερη γραμμή σας δεν κρύβεται. Αλήθεια σε τι ελπίζεται και τι δεν πρεσβεύεται.
Άδικος ο κόσμος μας ακόμη και στην καλύτερη εκδοχή του, ιδιαίτερα αν δεν έχεις τα προσόντα που ζητάει η πιάτσα.
Αλλάξτε θεματολογία για να μη μείνετε μόνοι σας, διαβλέπω μια κούραση και έλλειψη φαντασίας.
08.05.2017, 23:07:52

Ανώνυμος 42623 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=8PjVWOcrD9g

08.05.2017, 23:49:04

Ανώνυμος 42626 έγραψε...
Με φτιάχνεις! Βάστα Σόιμπλε. Καμία μειωσούλα θα δούμε στις κύριες συντάξεις να ηδονιστώ και γω λιγάκι ρε γαμώτο; Μετά ποιος θα συγκρατεί την οργή των υπερήφανων γηρατειών (που χρεοκόπησαν τα πάντα)! Πωπώ! Μιλάμε για σφαγή! Δυο-τρεις φορές έκοψε από 2,5% ο Γιωργάκης, λίγο περισσότερο ο Σαμαράς, κάτι ο Τσίπρας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. 'Έχει ακόμα πολύ λίπος για κάψιμο η ρωμιοσύνη.Καμία μειωσούλα στις κύριες συντάξεις θα δούμε να ηδονιστώ και γω λιγάκι;
ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ο μεγας αιμοδιψης Bielidopoulos σφαξε τους κωλορωμιους σομπλε και τομσεν.
ΑΓΟΝΕ αυτογενεθλε θαμαι εμπρος σου οταν θασαι ΧΟΥΦΤΑΛΟ ζητιανευοντας λιγη ανθρωπια.......

09.05.2017, 12:38:22

Ανώνυμος 42628 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=oIEisJGQ_zw

09.05.2017, 13:17:35


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...