Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΡΑ-
ΤΖΑΦΕΡΗ
Έγραψε στις 30.04.2017 ο/η: Simon Stylianos

ΕπιστροφήΤα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στα Σκόπια με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ, ο οποίος ονομάζεται Τζαφέρη, μας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβούμε σε συγκρίσεις των παραλογισμών, που δέρνουν τους εθνικισμούς στα Βαλκάνια.

Από τη μια ο εκεί εκπρόσωπος των αλβανών εθνικιστών Τζαφέρη κι από την άλλη ο Γ. Καρατζαφέρης στην Ελλάδα, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της εγχώριας Ακροδεξιάς.

Παρά τον εθνικισμό που διακηρύσσουν και οι δύο αυτοί πολιτικοί εκπρόσωποι ─ο καθένας από τη μεριά του─ παρατηρούμε ότι αμφότεροι φέρουν ονόματα τουρκογενή, που προέρχονται αφ’ ενός του αλβανού από τη λέξη zafer που στα τούρκικα θα πει νίκη, νικητής κι αφ΄ετέρου του ρωμιού από δύο τούρκικες λέξεις: το kara που θα πει μαύρο και το zafer (είναι δηλαδή ο μαύρος νικητής).

Με άλλα λόγια, δεν ξέρουν από πού κρατάει η σκούφια τους, αλλά θέλουν να αυτοαποκαλούνται αυτόχθονες, γηγενείς και σκυταλοδρόμοι των αρχαίου ιλλυρικού ή ελληνικού πολιτισμών (ή επιπλέον του αρχαίου μακεδονικού για την περίπτωση των σκοπιανών κ.ά.).

Έχουμε δηλαδή από τη μία τους αλβανούς, οι οποίοι ονειρεύονται αρχαίες ιλλυρικές και πελασγικές καταγωγές, ενώ από την άλλη τους ρωμιούς, οι οποίοι φαντασιώνονται αρχαίες ελληνικές και πελασγικές καταγωγές, τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι προσμίξεις όλων των βαλκανικών λαών είναι πέρα από κάθε αμφιβολία δεδομένες.

Ενδεικτικά προς τούτο είναι όχι μόνο τα ονόματα και τα επώνυμα των ανθρώπων, αλλά επιπλέον τα τοπωνύμια των διάφορων πόλεων και τοποθεσιών, πολλά ήθη, έθιμα και λοιπά πολιτιστικά στοιχεία.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 42495 έγραψε...
Όλη αυτή η φασαρία για τα ονόματα (και τα τοπωνύμια) είναι ένας μόνιμος συφερτός τριχολογίας. «Ελληναράδες» είστε αλλά από την ανάποδη. Σλάβικα, τούρκικα, ιταλικά, φράγκικα και ότι άλλο γουστάρετε από γλωσσικής ετυμολογίας ονόματα (και τοπωνύμια) δεν υποδεικνύουν τίποτα περισσότερο από κάποιο πολιτισμικό ή πολιτικό γεγονός που συνέβη στο παρελθόν, δεν δικαιολογούν όμως ισχυρισμούς μαζικής «εθνολογικής» δημογραφικής μεταβολής. Περισσότερο τρολλάρετε τους ελληναράδες (σκοπιαναράδες, αλβαναράδες κλπ) προγονολάτρες παρά λέτε κάτι ουσίας. Μπορείτε να αποδείξετε το αντίθετο, οτι δηλαδη ξέρετε από που κρατάει η σκούφια των Τζαφέρη και Καρατζαφέρη;
30.04.2017, 02:10:53

Ανώνυμος 42496 έγραψε...
Αφού διαφωνείς, για απόδειξέ μου εσύ τα γραφόμενά σου.

Είμαι ανοιχτή σε συζήτηση κα ιδέες.

Έλενα.
30.04.2017, 10:01:26

Ανώνυμος 42497 έγραψε...
Αυτό ακριβώς λέω Έλενα. Δεν μπορεί κάποιος με βάση ενα όνομα να αποδείξει την καταγωγή ή την προέλευσή του. Το «Τζαφέρης» ή το «Καρατζαφέρης» δεν αποδεικνύουν τίποτα ακριβώς από αυτό που θέλει να μας πει ο Στυλιανός. Είναι σαν να ισχυρίζομαι πως ο αρθρογράφος είναι εβραίος με ρίζες απο την Μ. Ασία.
30.04.2017, 10:55:02

Ανώνυμος 42498 έγραψε...
Ό,τι και να ισχυριστείς σχετικά με την καταγωγή κάποιου ανθρώπου είναι λάθος. Ειδικά στα Βαλκάνια οι λαοί είναι πολύ ανακατωμένοι φυλετικά σε μεγάλο χρονικό εύρος της ιστορίας. Ο Στυλιανός γράφει ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πού κρατάει η σκούφια κανενός. Δεν λέει ότι κρατάει από πουθενά. Απλά τα ονόματά τους (αλβανός ο ένας, έλληνας ο άλλος) παραπέμπουν καθαρά προς Τουρκία μεριά κι ας είναι φανατικοί εθνικιστές και οι δύο (καθαρός αλβαναράς ο ένας και καθαρός ελληναράς ο άλλος). Δεν καταλαβαίνω πού είναι η ένστασή σου. Τα ονόματα αποδεικνύουν την ανακατωσούρα των λαών κι ιδιαίτερα των μυαλών τους.
Ανακατεμένος Βαλκάνιος
30.04.2017, 11:29:24

Ανώνυμος 42499 έγραψε...
@Ανακατεμένος Βαλκάνιος
Πολιτισμική ή πολιτική ανακατωσούρα των λαών, αλλά όχι βιολογική όπως υπαινίσσεται ο Στυλιανός.
30.04.2017, 11:53:09

Bielidopoulos έγραψε...

Χε, χε, τρεις μέρες πριν έγραφα:
"Σε όποιον έχει ταξιδέψει θα ξέρει ότι τόσο πατριωτισμός, πατριωτική ιδεολογία και εθνικισμός δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο από όσο στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ούτε λατινική Αμερική, ούτε Ασία, ούτε Αφρική το μέσο άτομο ασχολείται τόσο πολύ με την έννοια έθνος και πατρίδα. Είναι πιο cool σε τέτοια θέματα εκεί. Στην Ευρώπη παραδοσιακά και λόγω του παρελθόντος έχουν ένα κόλλημα/αγκύλωση σε τέτοια θέματα."
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4184
(27.04.2017, 11:54:31)

@42499
Φάε μια κρεμούλα καλύτερα βρε αερολόγε που θα μας πεις ότι δεν είναι βιολογική η ανακατωσούλα γελοίε. Και πολιτισμική είναι και βιολογική και γενετική και από όλα. Το έχω ξαναπεί, η περιοχή του Αιγαίου ήταν και παραμένει melting pot. Χωνευτήρι λαών, πέρασμα ιδεών, αγαθών και ανθρώπων. Χάιντε Χάιντι.
Ένα σχεδιάγραμμα των κυριώτερων απλοομάδων Y-DNA της Ευρώπης δίνει μία ένδειξη για τη γενετική ανακατωσούρα στα Βαλκάνια. Παρατηρήστε ότι σε χώρες όπως Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία δεν κυριαρχεί κάποια απλοομάδα, εν αντιθέσει με άλλες χώρες, π.χ. Γαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία, χωρίς να σημαίνει ότι οι πληθυσμοί αυτών των χωρών είναι "γενετικά καθαροί". Μπορείς να ξεχωρίσεις εμφανισιακά έναν τύπο ρωμιού και να πεις αυτός είναι ο τυπικός ρωμιός; Όχι, διότι στην Ελλάδα βλέπεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Τον τύπο με τις τριχάρες στην πλάτη σαν αρκούδα, τον άλλο με την οθωμανική μυτόγκα, τον κουβαδοκέφαλο, αυτόν που σλαβο-φέρνει, τον "ιταλό", τον ξανθό "άρειο" και δεν συμμαζεύεται.

30.04.2017, 13:43:54

Bielidopoulos έγραψε...

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Percentage_of_major_Y-DNA_haplogroups_in_Europe.png

30.04.2017, 14:06:53

Ανώνυμος 42502 έγραψε...
@ 42499:
A κατάλαβα. Δηλαδή εσύ βλέπεις ότι είναι ανακατεμένοι στα Βαλκάνια πολιτιστικά, αλλά βιολογικά είναι καθαροί. Δηλαδή οι ρωμιοί είναι καθαροί απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, οι αλβανοί καθαροί απόγονοι των αρχαίων ιλλυριών, οι ρουμάνοι καθαροί απόγονοι των αρχαίων δακών, οι σκοπιανοί καθαροί απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων κ.λπ. κ.λπ.. Αυτό βλέπεις εσύ, ε; Ανακατωσούρα σε όλα, εκτός από τα αίματα. Αυτά έρχονται κατ' ευθείαν από την αρχαιότητα. Ωραίοςςςςςςς
Καθαροσπερμίτης Βαλκάνιος
30.04.2017, 14:05:48

Ανώνυμος 42503 έγραψε...
Σχεδιάγραμμα της μπούρδας σου έχεις ανόητε Bielidopoulos. Όλες αυτές οι «απλοομάδες» που τόσο σου αρέσει και βαυκαλίζεσαι μαζί τους δεν λένε απολύτως τίποτα παρά μόνο σε κάτι εθνίκια. Δεν υπάρχει απλοομάδα ελληνικότητας, ούτε απλοομάδα γερμανικότητας, ούτε απλοομάδα σλαβικότητας. Φάε μια κρεμούλα να συνέλθεις, φασιστόμουτρο.
30.04.2017, 14:08:11

Ανώνυμος 42504 έγραψε...
«Κουνιούνται» ρε 42502 για την γενετική τους προέλευση. Ξέρεις κανέναν λαό επί της γης γενετικά καθαρό; Ο πολιτισμός είναι που έχει πραγματική σημασία για τον ανθρώπινο πληθυσμό και όχι τα γονίδια.
30.04.2017, 14:15:29

Ανώνυμος 42505 έγραψε...
Δεν έχει νόημα η αναφορά στο DNA, εφόσον οι διαφορές που υπάρχουν σ' αυτό δεν αναιρούν το γεγονός, ότι όλοι οι άνθρωποι πάνω στην γη, ανήκουν σε ένα και το αυτό είδος. Αυτό είναι που μετράει. Στην εποχή μας οι επιστημονικές γνώσεις, η τεχνολογία, ο πολιτισμός, η οικονομία και η ολοένα υποχώρηση των κρατών, των συνόρων και η ελάττωση της εθνικιστικής συνείδησης, μας επιτρέπουν να βλέπουμε τους ανθρώπους, ως ένα είδους χωρίς διαχωρισμούς, σε χρώμα, φυλές κλπ. Αλλωστε και οι οπαδοί του εθνικισμού επικαλούνται το επιχείρημα του καθαρού DNA.
ΘΑ έλεγα, ότι αντί να ασχολούμαστε, αν οι κάτοικοι του βαλκανικού χώρου είναι πράγματι Ελληνες, Αλβανοί, Σκοπιανοί ή όχι, είναι καλλίτερα να ενδιαφερόμαστε για μία ένωση πολιτισμικά, οικονομικά και γεωγραφικά, αυτών των λαών. Και όχι μόνο σε επίπεδο Βαλκανίων αλλά και ευρωπαικό. Το σημαντικότερο είναι να προωθήσουμε την ιδέα του Ευρωπαίου πολίτη.
Είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα, εάν είμαστε πράγματι Ελληνες , αν οι Αλβανοί είναι Αλβανοί κλπ. Πρόκειται για ένα θέμα χωρίς τέλος και σπατάλη ενέργειας. Προσωπικά, πιστεύω ότι έχουν υπάρξει μέσα στους αιώνες μεγάλες μίξεις των βαλκάνιων λαών. Όμως, δεν το θεωρώ ως τελικό συμπέρασμα, αλλά μία αρχή, για να επανεξετάσουμε -τουλάχιστον εμείς οι "Ελληνες"- τις σχέσεις μας με την αρχαία Ελληνική σκέψη, το χριστιανικό παρελθόν μας και την πνευματική καταστροφή που μας επέφερε, να αντιμετωπίσουμε με εντιμότητα το ιστορικό μας παρελθόν, ώστε να ορίσουμε τα νέα μας καθήκοντα.
Εν κατακλείδι, πέρα από το αν είμαστε πράγματι Ελληνες, Αλβανοί ή Σκοπιανοί (Μακεδόνες), αυτό μπορεί να είναι μία Αρχή- καθ' όσον κανείς δεν έγραψε την ιστορία από την αληθινή της αρχή- με την προυπόθεση ότι έχουμε το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον.
Ο εθνικισμός καραδοκεί, στα Βαλκάνια, αλλά και σ' όλη σχεδόν την Ευρώπη.
Γιάννης
30.04.2017, 15:34:31

Bielidopoulos έγραψε...

@42503
Ποσοστά είναι όλα αυτά αν πρόσεξες άσχετε, τίποτε το απόλυτο. Για αυτό και έγραψα "δίνει μία ένδειξη". Ρούφα το κλούβιο αυγό σου ψυχάκια.
https://www.youtube.com/watch?v=JaAWdljhD5o

@Γιάννης
Πίσω από τις συγκρούσεις, στην προκειμένη περίπτωση εθνικές/φυλετικές, υπάρχουν οι κοινωνικές και οικονομικές που είναι και η πραγματική αιτία των συγκρούσεων. Κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες οι αιτίες των συγκρούσεων, δηλαδή εν κατακλείδι κοινωνικές σκέτο. Η εθνικιστική ιδεολογία προσφέρει ένα ιδεολογικό άλλοθι που να νομιμοποιεί και να κατοχυρώνει σε στέρεες βάσεις υποτίθεται τους στόχους και επιδιώξεις της μίας ή της άλλης πλευράς. Π.χ. η πορεία προς ανατολάς του Χίτλερ απαιτούσε τη δαιμονοποίηση στη μάτια της κοινής γνώμης αυτών που κατοικούσαν ανατολικά της Γερμανίας, δηλαδή εβραίοι και σλάβοι, προκειμένου να μην φαντάζει απάνθρωπη, αλλά κατοχυρωμένη λογικά. Στην Ευρώπη λόγω ιστορίας και κουλτούρας έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχει παραχθεί πάρα πολύ φιλολογία πάνω στο έθνος και στην εθνική ιδεολογία που κάθε τόσο την επικαλούνται. Όπως π.χ. οι άραβες ηγέτες επικαλούνται την σαρία, διότι ξέρουν ότι ο λόγος τους θα έχει αποδοχή από την κοινή γνώμη, θα βρει δηλαδή ωτακουστές πρόθυμους να ακούσουν.
(Η αρχαία ελληνική σκέψη είναι διαστρεβλωμένη από τους ρωμιούς και ανεπτυγμένη σε φανταστικά πλαίσια που να συμφωνούν με τα νάματα της ρωμιοσύνης. Εγώ μπορώ να πω για αυτήν, οι ρωμιοί όχι, κλείσιμο ματιού.)

30.04.2017, 17:55:29

Ανώνυμος 42507 έγραψε...
Αφού «καυλώνετε» με τις απλοομάδες η E3b1 (Ε-Μ35) ενώ είναι σπάνια μεταξύ των σλάβων απαντά στην Πελοπόννησο σε ποσοστό έως 47% (τσίμπα ένα «μύδι» Fallmerayer).
30.04.2017, 19:22:27

Bielidopoulos έγραψε...
@42507
Άμα γινόντουσαν έτσι οι γενετικές μελέτες όλοι οι ρωμιοί θα ήταν αστέρια. Μη μιλάς μακάκα.

30.04.2017, 19:36:18

Ανώνυμος 42509 έγραψε...
Έτσουξε ρωμιοBielidopoulos: κρεμούλα φάε για να γιάνει, μπετόστοκε.
30.04.2017, 19:43:59

Bielidopoulos έγραψε...
@42509
Και μετά ως συνήθως ξύπνησες πιθηκορωμιέ.
Τη μελέτη εκείνη την είχαμε σχολιάσει σε 2-3 άρθρα πριν λίγο καιρό. Όπως εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4171
Και τότε φαπούλες έπεσαν.
;)

30.04.2017, 20:03:24

Ανώνυμος 42511 έγραψε...
Ωραία η παρέα με τους τσαρλατάνους και τους φασίστες Bielidopoulos. Συνέχισε να πιστεύεις πως ρίχνεις φάπες, μακάκα.
30.04.2017, 20:16:49

Bielidopoulos έγραψε...
@42511
Κολύμπα στη λιμνούλα σου και απόλαυσε τις κρεμούλες σου. Σου φτάνει.

30.04.2017, 20:35:29

Ανώνυμος 42513 έγραψε...
Πάλι σε φτύνουν και νομίζεις οτι βρέχει Bielidopoulos.
30.04.2017, 20:41:24

Ανώνυμος 42514 έγραψε...
Bielidopoulos,
ακόμα και οι κοινωνικές συγκρούσεις, είναι αποτέλεσμα εξουσιαστικών ιδεολογιών. Χωρίς την επιθυμία για εξουσία θρησκευτική, πολιτική, οικονομική κ.α, δεν θα είχαμε αυτές τις μακροχρόνιες συγκρούσεις, σε όλη την ιστορία του ανθρώπου, που τον έχουν μετατρέψει σε μισότρελο και εξουσιομανή.
Πράγματι, ο εθνικισμός, λειτουργεί και σαν μάσκα πίσω από την οποία κρύβονται άλλα συμφέροντα και συγκρούσεις, αλλά αν τον επιτρέψουμε να δυναμώσει σαν ιδεολόγημα, διευκολύνουμε αυτούς που θα τον χρησιμοποιήσουνε σαν όχημα να σύρουν στο παιχνίδι και τους σκοπούς τους, μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Τα βαλκάνια και γενικότερα η Ευρώπη, δεν αντέχει άλλο εθνικισμό..
Γιαννης

30.04.2017, 20:40:01

Ανώνυμος 42515 έγραψε...
Ξεφύγατε, σαν καλοί ρωμιοί που είστε.
Ο Στυλιανός ισχυρίζεται ότι τα ονόματα είναι οι αποδείξεις προσμίξεων των λαών. Δεν διευκρινίζει τι προσμίξεων ακριβώς -βιολογικών, πολιτικών, πολιτισμικών-, άρα είναι σαν να πιστεύετε με βάση το ονοματεπώνυμο του αρθρογράφου, όπως είπα πιο πάνω στην Έλενα, πως ο Σίμων Στυλιανός είναι εβραίος με ρίζες απο την Μ. Ασία (ή μικρασιάτης με ρίζες εβραϊκές αν σας βολεύει)!!!

30.04.2017, 21:01:44

Bielidopoulos έγραψε...

"ακόμα και οι κοινωνικές συγκρούσεις, είναι αποτέλεσμα εξουσιαστικών ιδεολογιών"
Αυτό που αμόλησες ελαφρά τη καρδία είναι μαλακιούλα ολκής.
Το μισοδιορθώνεις μισοαναιρώντας το μετά:
" Χωρίς την επιθυμία για εξουσία"
Οι κοινωνικές ανάγκες/συνθήκες είναι η αρχή και η βάση των συγκρούσεων (είναι βάση και για άλλα πράγματα προφανώς). Αυτές π.χ. κινητοποιούν κάποιους στο να συντάξουν συμφεροντολογικές και ωφέλιμες ιδεολογίες για αυτούς. Κατόπιν το ένα φέρνει το άλλο και το ένα ανακυκλώνει το άλλο και θεριεύουν. Η ανάγκη για εξουσία είναι μέσα από την κοινωνία, έχει τη σφραγίδα της. Η κοινωνία ως ένα σύνολο αλληλεπιδρώντων ατόμων με διαφορετικές ανάγκες/επιθυμίες κάθε άλλο από κάτι τέλειο είναι. Δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα προς επίλυση. Το πως επιλύονται είναι άλλο θέμα. Οι εξουσιαστικές ιδεολογίες δεν δημιουργούνται από το πουθενά, ούτε πέφτουν από τον ουρανό.

@42515
Σαν καλός αερολόγος επιμένεις.

@42513
Ό,τι πεις. Γύρνα τώρα στην τρύπα/κάδο σου κα(η)μένε.

30.04.2017, 22:07:28

Ανώνυμος 42517 έγραψε...
Τράβα κατούρα να χαλαρώσεις.
30.04.2017, 22:09:49

Ανώνυμος 42521 έγραψε...
Biel.
Επιμένω. Η αντίληψη της κοινωνίας ως πεδίο, εξουσιαστικής επιβουλής, δημιούργησε την ανάλογη ιδεολογία (εξουσιαστική) και κατέστησε την κοινωνία, όχι έναν ενιαίο οργανισμό στον οποίο ο καθένας συνεισφέρει όπως μπορεί και απολαμβάνει σύμφωνα με την προσφορά του- πάντα κατ' έριν γίγνονται- αλλά, ένα πεδίο συγκρούσεων όπου ο αδίστακτος, ο πονηρός, ο ανέντιμος, ο λάτρης της κλίκας και της αλόγιστης δύναμης, ο επιτήδειος, και πιθανά ο βλάκας, επιβάλλεται στους άλλους που είτε δεν έχουν έχουνε τέτοιες "ικανότητες" είτε δεν καταδέχονται να τις χρησιμοποιήσουν. Ο ισχυρισμός περί κοινωνικών συγκρούσεων, σαν πρώτη αιτία, είναι μαρξιστικές αντιλήψεις, που κανένας σοβαρός δεν τις παίρνει πιά υπόψιν του.
Τα περί "μαλακιούλες" και άλλους χαρακτηρισμούς που προσάπτεις, είναι μια επίμονη επιθυμία σου, να μου περιγράφεις τον χαρακτήρα σου. Το βαρέθηκα!..
Γιάννης
30.04.2017, 23:14:24

Bielidopoulos έγραψε...
@Γιάννης
Το έχουμε ξανασυζητήσει, αν το καταδεχτείς τότε λύνεται το θέμα: η ανθρώπινη κοινωνία είναι μόνιμη παραγωγός προβλημάτων, τα λύνεις για να μην συσσωρεύονται και μετά ξεπηδάνε και άλλα και η (κοινωνική) ζωή συνεχίζεται σε αυτό το μοτίβο.
Επίσης μιλάς για πονηρούς, αδίστακτους και ανέντιμους, άρα υπάρχουν και οι καλοί χωρίς ίχνος ανεντιμότητας. Παρόλα αυτά δεν αναφέρομαι σε αυτά τα πράγματα. Άλλο λέω: ότι η ανθρώπινη κοινωνία που η συλλογικότητά ομολογουμένως της κατέστησε τον άνθρωπο κυρίαρχο είδος στον πλανήτη μέσω της τεχνολογίας, έχει και ένα σωρό προβλήματα. Δεν είναι κάτι το ιερό πέραν πάσης υποψίας, ιδέα με την οποία έχουμε γαλουχηθεί. Άμα αποδεχτεί κανείς αυτό, τότε μπορεί να καταλάβει και τις κοινωνικές συνθήκες και πως διαμορφώνουν ένα σωρό πράγματα. Π.χ. το "εγώ" είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, δεν γεννιέται κανείς γεμάτος επιθυμίες, όνειρα, επιδιώξεις, στόχους, στυλ συμπεριφοράς και ένα σωρό άλλα "θέλω". Είναι τεράστια η επιρροή των κοινωνικών προτύπων συμπεριφοράς στο άτομο, αυτό είναι μία λογική διαπίστωση, δεν αξίζει να την αρνούμαστε. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ένα generic εργαλείο, αφομοιώνει ό,τι του δώσεις, δηλαδή ό,τι πάρει από το κοινωνικό πρωτίστως περιβάλλον, εφόσον ζούμε σε κοινωνίες.
"Η αντίληψη της κοινωνίας ως πεδίο, εξουσιαστικής επιβουλής, δημιούργησε την ανάλογη ιδεολογία (εξουσιαστική"
Ε, σχεδόν το ίδιο λέμε, απλά λέω ότι οι κοινωνικές συνθήκες γεννούν και επηρεάζουν και τις ιδεολογίες. Οι εξουσιαστικές ιδεολογίες δεν δημιουργούνται από το πουθενά, ούτε πέφτουν από τον ουρανό. Στην πορεία βέβαια το ένα μπορεί να ανακυκλώνει το άλλο και να θεριεύουν και να φαίνεται έτσι ότι ιδεολογία ήταν η αρχή, αλλά δεν μπορεί να είναι. Το κεντρικό πρόβλημα λέγεται κοινωνία. Οι όροι "πρόβλημα" και "κοινωνία" προτείνω να θεωρούνται συνώνυμα.

30.04.2017, 23:33:58

Ανώνυμος 42523 έγραψε...
Και οι ρωμιοί συνεχίζουν να σχολιάζουν άσχετα πράγματα.
01.05.2017, 00:09:58

Bielidopoulos έγραψε...

Έγραψα:
"Οι κοινωνικές ανάγκες/συνθήκες είναι η αρχή και η βάση των συγκρούσεων (είναι βάση και για άλλα πράγματα προφανώς)."
Αναφερόμενος προφανώς στον καταλυτικό ρόλο των κοινωνικών συνθηκών σε ένα σωρό πράγματα, ανάμεσά τους και στις κοινωνικές συγκρούσεις. Δεν έχει σχέση με την πάλη των τάξεων του Μαρξ. Ενώ εσύ έγραψες:
"Ο ισχυρισμός περί κοινωνικών συγκρούσεων, σαν πρώτη αιτία, είναι μαρξιστικές αντιλήψεις, που κανένας σοβαρός δεν τις παίρνει πιά υπόψιν του."
Η πολύ θεωρητικολογία/φιλοσοφικοποίηση κάνει κακό. Μου θυμίζει μια παλιά άποψη να αντιστοιχίσουμε κάθε τεχνολογικό αγαθό σε μία φιλοσοφική αξία που θα απαγορεύει την αρνητική του χρήση και θα προστατεύει το περιβάλλον από τα αρνητικά της τεχνολογίας. Ντάξει, παλιά παραμύθια.

@42523
Δεν υφίσταται ο όρος "φυλετική καθαρότητα", και όχι μόνο επιστημονικά. Τέλος.

01.05.2017, 00:16:19

Ανώνυμος 42525 έγραψε...
Οπότε πως ξέρει ο αρθρογράφος από που κρατάει η σκούφια του Καρατζαφέρη; Από το όνομα; Εδώ γελάνε μη την ανοησία του ρωμιού και αυτών μου με κάνουν να λέω τα ίδια και τα ίδια.
01.05.2017, 00:35:02

Bielidopoulos έγραψε...

@42525
Το πρόβλημα είναι η αυθαίρετη/ανύπαρκτη ερώτηση που αμολάς (ενδεχομένως διότι ο ίδιος είσαι αυθαίρετος/ανύπαρκτος): "Οπότε πως ξέρει ο αρθρογράφος από που κρατάει η σκούφια του Καρατζαφέρη; Από το όνομα;"
Ενώ στο κείμενο αναφέρεται:
"Με άλλα λόγια, δεν ξέρουν από πού κρατάει η σκούφια τους, αλλά θέλουν να αυτοαποκαλούνται αυτόχθονες, γηγενείς και σκυταλοδρόμοι των αρχαίου ιλλυρικού ή ελληνικού πολιτισμών (ή επιπλέον του αρχαίου μακεδονικού για την περίπτωση των σκοπιανών κ.ά.)."
Και κατόπιν το εξηγεί:
"Έχουμε δηλαδή από τη μία τους αλβανούς, οι οποίοι ονειρεύονται αρχαίες ιλλυρικές και πελασγικές καταγωγές, ενώ από την άλλη τους ρωμιούς, οι οποίοι φαντασιώνονται αρχαίες ελληνικές και πελασγικές καταγωγές, τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι προσμίξεις όλων των βαλκανικών λαών είναι πέρα από κάθε αμφιβολία δεδομένες. Ενδεικτικά προς τούτο είναι όχι μόνο τα ονόματα και τα επώνυμα των ανθρώπων, αλλά επιπλέον τα τοπωνύμια των διάφορων πόλεων και τοποθεσιών, πολλά ήθη, έθιμα και λοιπά πολιτιστικά στοιχεία."
Αφού δεν ξέρεις να διαβάζεις ρε κακομοίρη τί τα θες τα σχόλια.. Έχει κολλήσει το μηχανάκι του εγκεφάλου του. Προφανώς διότι τρέχει το λειτουργικό της ρωμιοσύνης. το όνομα του οποίου είναι πλέον γνωστό.

David Bowie I Can't Read
https://www.youtube.com/watch?v=J8_XP1UTWkM

01.05.2017, 11:46:29

Ανώνυμος 42531 έγραψε...
Κάτι παρέλειψες αγαπούλα: «Παρά τον εθνικισμό που διακηρύσσουν….. ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗ…… δεν ξέρουν από πού κρατάει η σκούφια τους, αλλά θέλουν να αυτοαποκαλούνται αυτόχθονες… αποδεδειγμένα οι προσμίξεις όλων των βαλκανικών λαών είναι πέρα από κάθε αμφιβολία δεδομένες.»
Ο Στυλιανός, βάσει των ονομάτων, ξέρει από που κρατάει η σκούφια των Τζαφέρη και Καρατζαφέρη. Είναι τουρκογενή, άρα είναι αμφότεροι τουρκόσποροι αλλα δε το ξέρουν. Και αυτό θέλει να μας πει, δεν μιλάει για απλοομάδες και άλλες ανοησίες, το όνομα και μόνο προδίδει την καταγωγή τους. Δεν τολμάει φυσικά να το πει ευθέως, διότι ξέρει ότι είναι μπούρδα, υπαινικτικά το λέει. Το αφήνει να αιωρείται.
Τι δεν καταλαβαίνεις αφόρητα ανόητε Bielidopoulos;
01.05.2017, 13:56:27

Bielidopoulos έγραψε...

Ε ναι τα ονόματά τους είναι τουρκογενή. Που είναι το πρόβλημα; Δεν αναφέρει ότι είναι τουρκόσποροι. Απάντηση: το πρόβλημα είναι στο μυαλό σου. Ε

01.05.2017, 14:18:23

Ανώνυμος 42533 έγραψε...
Χαχαχαχα, τα γυρνάς ρωμιοκουφαλίτσα.........
01.05.2017, 14:23:03

Bielidopoulos έγραψε...

Όλο το σχόλιο:
Ε ναι τα ονόματά τους είναι τουρκογενή. Που είναι το πρόβλημα; Δεν αναφέρει ότι είναι τουρκόσποροι. Απάντηση: το πρόβλημα είναι στο μυαλό σου. Είναι δεδομένη η γενετική ανακατωσούρα στα Βαλκάνια, όχι μόνο από γενετικές μελέτες, αλλά και ιστορικά στοιχεία, τοπωνύμια, έθιμα κ.λπ. Αποδέξου την αλήθεια και αυτή θα σε απελευθερώσει, το λέει και το ευαγγέλιο.

01.05.2017, 14:24:04

Ανώνυμος 42535 έγραψε...
To είπα στον 42502, το λέω και σε σένα Bielidopoulos: «Κουνιούνται» για την γενετική μίξη. Ο πολιτισμός είναι που έχει πραγματική σημασία για τον ανθρώπινο πληθυσμό και όχι τα γονίδια. Όσο για τις γονιδιακές μελέτες η έρευνα για την απλοομάδα η E3b1 (Ε-Μ35) που αναφέρω είναι αυτή και είναι του 2004: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1181965/. Και όλες οι έρευνες αναφέρονται σε γονιδιώματα που πιθανόν ανάγονται ακόμα και στον H. erectus. Τρέχα γύρευε δηλαδή…… εκτός και αν είσαι φασίστας μπουρδολόγος με άποψη και link για τα πάντα.

01.05.2017, 14:32:35

Bielidopoulos έγραψε...

Είναι αλήθεια ότι οι απλοομάδες πάνε πολύ πίσω, συνήθως 10 με 20 χιλιετίες, κάποιες 100. Αλλά αυτό είναι ένα μικρό μέρος της αλήθειας. Υπάρχουν και άλλα πολλά, που δυστυχώς δεν έχουν εκλαικευτεί, με αποτέλεσμα ο καθένας να διαδίδει το κοντό και το μακρύ του. Και δεν πρόκειται να κάτσω να τα εξηγήσω τώρα. Να ξέρεις ότι λέγεται ψευδοεπιστήμη όταν λες μισές αλήθειες και αποκρύβεις τις υπόλοιπες είτε λόγω άγνοιας, είτε εσκεμμένα. Έτσι καταλήγεις και σε αυθαίρετα συμπεράσματα έως φανταστικά.

Η γενετική μελέτη για το DNA των πελοποννήσιων κάποιοι την ερμήνευσαν ότι αποδεικνύει την φυλετική καθαρότητα των "ελλήνων", παρόλο που δεν λέει τίποτε επ' αυτού. Προσωπικά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη γενετική μελέτη για τους πελοποννήσιους. Αν ακολουθήθηκαν οι αποδεκτές επί του παρόντος διαδικασίες και επιστημονικές μεθοδολογίες τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου αυτές οι μελέτες δημοσιεύονται με λεπτομέρειες και αξιολογούνται από άλλους ειδικούς για το αν ακολουθήθηκε η πρέπουσα διαδικασία, αν το δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό κ.λπ. Το πρόβλημα με την εν λόγω μελέτη είναι ότι γεννά ένα σωρό ερωτήματα που οι ρωμιοί δεν είναι πρόθυμοι να τα ψάξουν διότι θα καταρρεύσει το φαντασιακό τους. Η αντίδρασή τους θα είναι ως συνήθως η διαστρέβλωση, η ασχετολογία, η αερολογία.

"Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πρώτοι «μετανάστες» στην Πελοπόννησο έφθασαν από την Ανατολία περίπου το 9.000 π.Χ. Ακολούθησαν δύο βασικά μεταναστευτικά ρεύματα καθοριστικά για τον πολιτισμό, των Μυκηναίων και αργότερα των Ελλήνων Δωριέων. Οι επόμενες εισροές πληθυσμών πολύ αργότερα ήσαν σλαβικές. Υπήρξε μεν σλαβική μετανάστευση στην Πελοπόννησο, αλλά οι αριθμοί των Σλάβων μεταναστών ήσαν μικροί σε σχέση με των γηγενών, για να αφήσουν κάποιο καθοριστικό γενετικό αποτύπωμα."
http://www.reportaznet.gr/2017/03/o-dna.html

Εδώ αναφέρονται φιλολογικές μαρτυρίες της περιόδου 600-1000 μ.Χ. για την σλαβικό εποικισμό της ελλαδικής χερσονήσου
https://smerdaleos.wordpress.com/2013/11/13/ο-σλαβικός-εποικισμός-της-ελλάδος-2-μα/

Σύμφωνα με τον Ραφαηλίδη ο Φαλμεράγιερ ως σλαβοφοβικός δεν αναφέρει ότι οι σημερινοί ρωμιοί είναι απόγονοι των σλάβων, διότι ναι μεν εποίκισαν τον ελλαδικό χώρο, αλλά τους έσφαξαν μετά οι βυζαντινοί. Η ρωμιοσύνη έχει μπλέξει τα μπούτια της ως συνήθως λόγω ημιμάθειας και φαντασιοπληξίας.
http://eranistis.net/wordpress/2016/02/14/βασίλης-ραφαηλίδης-γιατί-ανήκουμε-στ/
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/25/ethnik/
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/01/ελλάδα-μια-χώρα-ρετρό/

01.05.2017, 15:19:49

Ανώνυμος 42537 έγραψε...
Πάλι την έστριψες την συζήτηση.
01.05.2017, 15:49:18

Ανώνυμος 42538 έγραψε...

Φαπούλες από παντού!
;)

01.05.2017, 17:07:44

Ανώνυμος 42539 έγραψε...
Χαχαχαχαχαχα..........
01.05.2017, 17:53:07

Ανώνυμος 42550 έγραψε...

Ανώνυμος 42497 Σίγουρα ένα όνομα δεν μπορεί να αποδείξει απο μόνο του την καταγωγη του Ρωμιού απο τούρκους, σλάβους, αλβανούς κτλ. αλλά μπορεί η φάτσα του. Θες τουρκογενείς; Στέφανος Χίος, Αρτέμης Σώρρας, Αδωνης Γεωργιάδης, Νικολέττα Καρρά, Χάρρυ Κλυνν. Αν θες συνεχείζω με σλαβογενείς και πάει λέγοντας. Τα ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά των σημερινών Ρωμιών προδίδουν και την καταγωγή τους που καμία σχέση δεν έχει με αρχαίους έλληνες.
02.05.2017, 20:38:13

Ανώνυμος 42552 έγραψε...
Τις ίδιες ανοησίες έλεγαν και λένε τα φιλαράκια του Χίτλερ 42550.
02.05.2017, 21:05:59

Ανώνυμος 42589 έγραψε...
Ανώνυμος 42552 Τους Χρυσαυγίτες εννοείς; Πάντως είσαι λάθος, δηλαδή αν δείς έναν έγχρωμο με αφρικάνικα χαρακτηριστικά στην Σουηδία και πείς πως είναι απόγονος αφρικάνων και όχι απόγονος βικινγκ, θα σε κάνει φιλαράκι του Χίτλερ; Δεν νομίζω.
07.05.2017, 00:52:38

Ανώνυμος 42596 έγραψε...

Η σύγκριση που έκανε ο 42550 ήταν μεταξύ λευκών. Το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ. Μήπως το κάνεις και εσύ;
07.05.2017, 16:00:02

Ανώνυμος 42604 έγραψε...
Ανώνυμος 42596 Καμία πορόθεση δεν είχε ο 42550 να θίξει διαφορές λευκών, αλλά τα ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά των σημερινών ρωμιών, για να τους δείξει πως δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους έλληνες, κάνω επικόληση το σχόλιο του και πέσμου που γράφει για "λευκές φυλές" κτλ. :

"Ανώνυμος 42550 έγραψε...
Ανώνυμος 42497 Σίγουρα ένα όνομα δεν μπορεί να αποδείξει απο μόνο του την καταγωγη του Ρωμιού απο τούρκους, σλάβους, αλβανούς κτλ. αλλά μπορεί η φάτσα του. Θες τουρκογενείς; Στέφανος Χίος, Αρτέμης Σώρρας, Αδωνης Γεωργιάδης, Νικολέττα Καρρά, Χάρρυ Κλυνν. Αν θες συνεχείζω με σλαβογενείς και πάει λέγοντας. Τα ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά των σημερινών Ρωμιών προδίδουν και την καταγωγή τους που καμία σχέση δεν έχει με αρχαίους έλληνες."

Το σχόλιο του όχι μόνο δεν είναι ρατσιστικό αλλά είναι γροθιά στις ρατσιστικές ιδέες των σημερινών ρωμιών, δηλαδή τις φαντασιώσεις τους πως κατάγοντε απο την "ανώτερη ελληνική φυλή".

Εκτός βέβαια και αν είσαι εθνικισταράς, οπότε σταμάτα να κρύβεις τον χρυσαυγιτισμό-φιλοναζισμό σου, συκοφαντόντας άλλους ως "χιτλερικούς".
08.05.2017, 03:05:27

Ανώνυμος 42607 έγραψε...

42604: Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται.
08.05.2017, 11:59:08

Ανώνυμος 42683 έγραψε...
Ανώνυμος 42607 Αυτό ακριβώς, τόσο πολύ σε έτσουξε που σου θίξαμε την "καθαρότητα" της "ελ-ληνικής φυλής" σου και μας συκοφαντείς. Αντε πάνε κανε παρεούλα τώρα με τα φιλαράκια σου τους χρυσαυγίτες και αποθεώστε την πατρίδα σας την Γερμανία χαιρετώντας ναζιστικά ή έστω "αρχαιοελληνικά".
11.05.2017, 21:44:39

Ανώνυμος 42684 έγραψε...
ΚΟΥΪΖ : ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ "ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ"

1) ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ (Γερμανός πολιτικός και Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 έως το 1945.)

2) ΠΟΝΤΙΟΙ

3) ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

4) ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ


11.05.2017, 21:50:17

Ανώνυμος 42694 έγραψε...

Δεν συκοφαντώ κανέναν 42683. Μόνοι σας τα λέτε.
12.05.2017, 09:15:09

Ανώνυμος 42745 έγραψε...
Ανώνυμος 42694 ΜΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ "ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΤΣΑ" ΚΑΙ ΜΩΛΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
15.05.2017, 03:32:39

Ανώνυμος 43113 έγραψε...
Γιατι ειναι τοσο κακο να εισαι ρωμιος ειμαστε απογονοι της μεγαλυτερης ιστορικα αυτοκρατοριας, της αρχαιοτερης εκκλησιας και ενος πολιτισμου συγκρισημο των Σιν.
07.06.2017, 01:19:33

Ανώνυμος 43578 έγραψε...

Ανώνυμος 43113 Λυπάμε αλλα δεν είσαστε απόγονοι της βυζαντινής αυτοκρατορίας, είσαστε ένα ανακάτεμα φυλών και συνέχεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι αρχαιότερες εκκλησίες κτίστικαν στην ανατολή, Ιορδανία κτλ.

Με τον όρο "ρωμιός" όμως αναφερόμαστε στους υποανάπτικτους, αγενείς και υπερόπτες κατοίκους του σημερινού ελλαδικου χώρου, που φαντασιώνονται πως κατάγωνται απο τους αρχαίους έλληνες κοροϊδεύοντας έναν ολόκληρο πλανήτη, ο σημερινός "ρωμιός" που λέμε εμείς, καμία σχεση δεν έχει με το βυζαντιο στο οποίο αναφέρεσε.
01.08.2017, 22:37:33


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

9+5=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...