Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΠΤΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Πού πρέπει
να αναζητηθούν
οι ευθύνες για την τραγωδία
της πτώσης του ελικοπτέρου


Έγραψε στις 23.04.2017 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

ΕπιστροφήΓιατί ένα ελικόπτερο πενήντα χρόνων με εξοπλισμό εντελώς παρωχημένης τεχνολογίας πετούσε χαμηλά μέσα στην ομίχλη χωρίς ηλεκτρονική υποβοήθηση, μόνο εξ όψεως;

Τι χρειάζεται η Μονάδα ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο; Απειλείται η... Μαγνησία;

Γιατί το ελικόπτερο πετούσε προς τα βόρεια σύνορά μας; Υπάρχει στρατιωτική απειλή από την Αλβανία ή την ΠΓΔΜ;

Δυστυχώς, το ατύχημα με την πτώση του στρατιωτικού ελικόπτερου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, ήρθε να επιβεβαιώσει κατά τον τραγικότερο τρόπο αυτά που είχαμε υποστηρίξει στο πρόσφατο άρθρο μας: Υδροκέφαλος και πολυδάπανος - Ο σημερινός Στρατός της Ελλάδας. Η συντριβή του συνδέεται με την αναδιοργάνωση του Στρατού που όλο και αναβάλλεται και την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων μικρής ή μεσαίας κλίμακας κοντά στα βόρεια σύνορά μας, που δεν αποσκοπούν στην κάλυψη των πραγματικών αμυντικών αναγκών της χώρας, αλλά γίνονται για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος.

Πτήσεις ελικοπτέρων σε περιοχές της Ηπείρου γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να «τονώσουν το εθνικό αίσθημα των κατοίκων», έγραψε σύσσωμος ο Τύπος. Αυτά είναι λόγια του αέρα. Oι πτήσεις ελικοπτέρων εκεί, είχαν αποφασισθεί λόγω των διαμαρτυριών πολιτευτών της Ηπείρου, οι οποίοι διαφωνούσαν με την αναδιοργάνωση του Στρατού και το κλείσιμο Μονάδων στις περιοχές που εκλέγονται. Δεν ανησυχούσαν για επιχειρησιακά ζητήματα βέβαια, αλλά επειδή είχαν να αντιμετωπίσουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων τους για τις οικονομικές επιπτώσεις της κατάργησης Μονάδων. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε την εντολή λοιπόν, να πετούν ελικόπτερα του Στρατού στις περιοχές αυτές, ώστε να τα βλέπουν οι κάτοικοι, να νιώθουν ότι υπάρχει Στρατός και να κοπάσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Τεράστια έξοδα υποδομής, προμηθειών, μισθών και καυσίμων στην υπηρεσία του μικροπολιτικού συμφέροντος των τοπικών πολιτευτών και του Υπουργού Άμυνας.


Από την εποχή του Βιετνάμ

Το ελικόπτερο Χιούι αναπτύχθηκε από την Bell Helicopter το 1952, πέταξε για πρώτη φορά το 1956 και μπήκε στη μαζική παραγωγή το 1960. Η πρώτη αποστολή του μάχης ήταν το 1963 στην υπηρεσία του Στρατού της Αμερικής κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η παραγωγή του σταμάτησε το 1982. Αποσύρθηκε εντελώς από τον αμερικάνικο Στρατό το 2004. Στην Ελλάδα τα Χιούι άρχισαν να παραδίδονται σταδιακά από το 1969 μέχρι το 1981, ενώ το 1993 παραλήφθηκε σημαντικός αριθμός μεταχειρισμένων.

Παρά την προχωρημένη ηλικία τους, την παρωχημένη τεχνολογία τους και τις πάμπολλες ώρες πτήσης που έχουν καταγράψει, ακόμα και σήμερα αποτελούν ένα βασικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού και βρίσκονται σε ενέργεια σε όλες τις Μονάδες της. Αρκετοί αξιωματικοί αποφεύγουν όσο μπορούν να μπαίνουν σε τέτοια ελικόπτερα. Όπως έλεγε κάποιος: «Εγώ με Χιούι, ούτε διαβασμένη εφημερίδα δεν θα έστελνα»!

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν την ανάγκη να εκσυγχρονισθούν τα εναέρια μεταφορικά μέσα του Στρατού Ξηράς και να αποκτήσουν σύγχρονες προδιαγραφές, να είναι δηλαδή παντός καιρού (εξοπλισμένα με τα κατάλληλα σύγχρονα όργανα πλοήγησης) για την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των ίδιων των μέσων στις αποστολές που χρησιμοποιούνται.
 
Ανθρώπινο λάθος;

Την ώρα του ατυχήματος στο Σαραντάπορο υπήρχε χαμηλή νέφωση και ομίχλη. «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική», ήταν η πρώτη περιγραφή, που έδωσε η Αρχιλοχίας, μoναδική επιζήσασα της τραγωδίας.

Είναι εγκληματική αμέλεια να πετάει μέσα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες ένα τέτοιο ελικόπτερο παλιάς τεχνολογίας. Πετάει μόνο εξ όψεως, γιατί δεν είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα. Αν δεν βλέπει καλά ο πιλότος, πάει στα τυφλά, δεν έχει ηλεκτρονική υποβοήθηση.


Ήρωες;

Η Ρωμιοσύνη έχει μια ειδικότητα να καταφέρνει να γελοιοποιεί τις τραγικότερες  στιγμές. Αυτό το έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν σε θανάτους επώνυμων ή μη, που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν αποδειχθεί ότι ήταν ανθρώπινο λάθος κι αμέλεια να πετάει τέτοιο ελικόπτερο σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, θα έπρεπε μάλλον να αναρωτηθούμε ποιος θα πληρώσει τη ζημιά. Οπωσδήποτε εφ΄ενός
αποτελεί τραγικό γεγονός η απώλεια της ζωής των στρατιωτικών, αλλά είναι αφ’ ετέρου κι υπερβολή η κήρυξη όλων συλλήβδην σε ήρωες.


Επίλογος


Τις ευθύνες για την τραγωδία θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στην επιμονή διατήρησης ενός τεράστιου, απλωμένου, υδροκέφαλου και πολυδάπανου Στρατού με παρωχημένης τεχνολογίας εξοπλισμό, όχι για την ακεραιότητα της χώρας, αλλά για να αιμοδοτεί τις τοπικές κοινωνίες οικονομικά, τους στρατιωτικούς σε καρέκλες και τους πολιτικούς σε ψήφους.

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Και παρωχημένης τεχνολογίας να μην ήταν πάλι η ρωμιοσύνη θα τα καταφέρει να μας εκπλήξει. Λεφτά για τον στρατό δίνονται και μάλιστα πολλά. Αλλά προτεραιότητα έχουν οι μισθοί των καραβανάδων συν ότι ο ΕΣ είναι μία ανοργάνωτη πατάτα με όμως "υψηλό φρόνημα", συν η νοοτροπία των ρωμιών (μικροπολιτικά συμφέροντα). Οι οποίοι καραβανάδες όπως και στην περίπτωση των αστυνομικών είναι πάρα πολλοί και αραχτοί σε γραφεία ή πηγαινοέρχονται με έναν χαρτοφύλακα στο ΓΕΣ και στο 401 για να δείχνουν ότι είναι "στο πόδι".
Να υπενθυμίσω επ' ευκαιρία την περίπτωση της πτώσης του Σινούκ το 2004:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη στο Άγιον Όρος είναι το πρώτο της νέας γενιάς των Σινούκ που πέφτει και έχει δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον."
http://www.tanea.gr/news/greece/article/4354329/?iid=2

"Δώδεκα χρόνια πρινΏρα 10.56. Το ελικόπτερο Chinook που μεταφέρει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, πέφτει σαν πέτρα στη θάλασσα λίγο πριν την προσγείωσή του. Όλοι οι επιβαίνοντες νεκροί. Δώδεκα χρόνια μετά κανείς δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα πως έπεσε το Chinook."
http://www.militaire.gr/chinook-1192004-ένα-δυστύχημα-17-νεκροί-πολλά-ερωτήμ/

22.04.2017, 18:41:49

Ανώνυμος 42392 έγραψε...

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό γιά να καταλάβει κανείς γιατί δεν είναι συγκεντρωμένα όλα τα στρατόπεδα κατά μήκος των συνόρων και μόνο, ούτε επίσης γιατί πετάνε τα ελικόπτερα ακόμα και αν ο τύπος έγραψε την βλακεία του στυλ «γιά να τονώσουν το εθνικό αίσθημα των κατοίκων». Και πολύ φοβάμαι πως δεν θα αντιλαμβάνεται ο συντάκτης γιατί, ενώ έχουμε και Mirage 2000, στις αερομαχίες τούρκων με έλληνες πιλότους η ελληνική πλευρά δεν επιχειρεί αναχαίτηση με αυτά.
22.04.2017, 23:36:51

Ανώνυμος 42393 έγραψε...
Νομίζω πως ο αμερικάνικος στρατός ακόμα χρησιμοποιεί τα Χιούι.
23.04.2017, 00:09:51

Bielidopoulos έγραψε...

@42393
Έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και μία δεκαετία. Εξάλλου έχουν αντικατασταθεί από τα Sikorsky UH-60 Black Hawk.

"ενώ έχουμε και Mirage 2000, στις αερομαχίες τούρκων με έλληνες πιλότους η ελληνική πλευρά δεν επιχειρεί αναχαίτηση με αυτά."
Κλασσικές ρωμέικες πορδές καφενείου.

23.04.2017, 12:34:27

Ανώνυμος 42404 έγραψε...
Το άρθρο, στο πλαίσιο του ρεαλισμού θέτει, σωστά ερωτήματα και δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
Ας μου επιτραπεί, να πω λίγα πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες και δυνατότητες, που υφίστανται γύρω μας.
Το συνολικό ποσό, που ξοδεύουν οι είκοσι πέντε χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες, για εξοπλισμούς είναι περίπου 2 τρισ. δολάρια, τον χρόνο. Μόνο, οι ΗΠΑ διαθέτουν κάθε έτος 500 δισ. δολάρια!
Ας σκεπτούμε, τι μπορούμε να κάνουμε αν θα καταργήσουμε τον στρατό. Με αυτά τα χρήματα, θα μπορούμε να εξαλείψουμε την παγκόσμια φτώχια, ταχύτατα. Αλλά και πολλά άλλα.. Ας σκεπτούμε, πως αντί οι δεκάδες χιλιάδες ταλαντούχοι άνθρωποι, να εργάζονται νυχθημερόν πώς να καταστρέψουν το ανθρώπινο είδος, να εργάζονται να συντρέχουν πώς θα λυθούν προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Όπως, διάφορες ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αιώνες τώρα.
Η κατάργηση του στρατού παγκοσμίως ακούγεται σαν κάτι παράκαιρο, αλλά δεν ψάξεις για το ανέλπιστο δεν θα το βρείς ποτέ, μας λέει ο σοφός από την Εφεσο.
Γιάννης
23.04.2017, 12:43:22

Ανώνυμος 42405 έγραψε...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_active_United_States_military_aircraft
23.04.2017, 13:16:29

Ανώνυμος 42406 έγραψε...
Εσύ Bielido ξέρεις γιατί δεν χρησιμοποιούμε στις αναχαιτίσεις Mirage 2000..... :)
23.04.2017, 13:32:47

Bielidopoulos έγραψε...

Έκανα ένα γκουγκλάρισμα και σε όλους τους συνδέσμους αναφέρει "ελπίζεις" όχι "ψάξεις". Αν υπήρχε το σύγγραμμα θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τί εννοεί και τί ήθελε να πει. Τώρα που δεν υπάρχει, ο καθένας το πλασάρει όπως γουστάρει.
Και μην ξεχνάμε επίσης ότι οι προσωκρατικοί ήταν άθρησκοι πανθειστές και αποκρυφιστές. Είχε γίνει μόδα εκείνη την εποχή να βρουν την πρώτη ουσία ή πρώτη αιτία, παίρνοντας ιδέες (και μάλιστα πετσοκομμένες και μερικές φορές διαστρεβλωμένες) από βαβυλώνιους, αιγύπτιους, ινδούς και κινέζους.
http://psonthomfanix.blogspot.gr/2015/03/36.html

23.04.2017, 13:28:07

Bielidopoulos έγραψε...

@42406
Μακάκα ρωμιό ρωτάει..

@42405
Όπως έγραψα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και μία δεκαετία από τον στρατό.
Army support for the craft was intended to end in 2004. The UH-1 Huey was retired from active Army service in 2005. In 2009, Army National Guard retirements of the UH-1 accelerated with the introduction of the UH-72 Lakota. The final UH-1s were retired in 2011.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bell_UH-1_Iroquois#U.S._Army

23.04.2017, 13:46:09

Ανώνυμος 42409 έγραψε...
Αυτό που κολλάει;

23.04.2017, 13:53:34

Bielidopoulos έγραψε...

Μακάκα ρωμιό ρωτάει..
Ε τί άλλο να κάνει..
Αφού με το που τολμήσει να "επιχειρηματολογήσει" οι φάπες θα πέσουν βροχή..

23.04.2017, 13:59:42

Ανώνυμος 42411 έγραψε...
Η ιστοσελίδα της wikipedia είναι αρκετά πρόσφατη και λέει γιά 37 εκπαιδευτικά της αεροπορίας και 53 του στρατού, τα οποία δεν τα χαρακτηρίζει ως εκπαιδευτικά άρα έιναι μάλλον μάχιμα. Ακόμα.
23.04.2017, 13:55:05

Ανώνυμος 42412 έγραψε...

Bielidopoulos έγραψε...Έκανα ένα γκουγκλάρισμα και σε όλους τους συνδέσμους αναφέρει "ελπίζεις" όχι "ψάξεις". Αν υπήρχε το σύγγραμμα θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τί εννοεί και τί ήθελε να πει. Τώρα που δεν υπάρχει, ο καθένας το πλασάρει όπως γουστάρει.

Και μην ξεχνάμε επίσης ότι οι προσωκρατικοί ήταν άθρησκοι πανθειστές και αποκρυφιστές. Είχε γίνει μόδα εκείνη την εποχή να βρουν την πρώτη ουσία ή πρώτη αιτία, παίρνοντας ιδέες (και μάλιστα πετσοκομμένες και μερικές φορές διαστρεβλωμένες) από βαβυλώνιους, αιγύπτιους, ινδούς και κινέζους.

http://psonthomfanix.blogspot.gr/2015/03/36.html23.04.2017, 13:28:07

Ξέρουμε πολύ καλά ποιός είναι ο λαμάκας :)

23.04.2017, 14:05:03

Bielidopoulos έγραψε...

@42412
Στον Γιάννη πήγαινε αστέρι μου. Παρεμβλήθηκαν κάτι ανώνυμα αστέρια πριν το αναρτήσω. Πήγαινε να μαζέψεις ραδίκια καλύτερα, τί ασχολείσαι με διαδικτυακά θέματα.
Συμφωνούμε, αλλά όχι "ποιός ", αλλά "ποιοι". Κοιταχτείτε στον καθρέπτη ανώνυμα ζαβά και θα δείτε ποίοι είναι οι λαμάκες.
μαλάκας < μεσαιωνική ελληνική μαλάκα (θηλυκό: μαλάκυνση) < ελληνιστική κοινή μαλακός (παθητικός ομοφυλόφιλος) < αρχαία ελληνική μαλακός < ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *mlakos
Φαπούλες κυριακάτικα. Ε τί άλλο θέλετε επιτέλους..

@42411
Θα το διορθώσουν να συμφωνεί με αυτό που πόσταρα.

23.04.2017, 14:28:36

Ανώνυμος 42414 έγραψε...
Αλλού γιά αλλού είσαι φαντασμένε, ποιά link του Γιάννη είδες και ποιά wikipedia περιμένεις να διορθωθεί;
23.04.2017, 14:50:48

Ανώνυμος 42416 έγραψε...
Και δεν μέτρησα καν και τα 59 Τουίν Χιούι της αεροπορίας που αναφέρει το link.
23.04.2017, 16:56:24

Bielidopoulos έγραψε...

Πωπώ τί μαμημένα στο μυαλό γιωτόμπαλα είστε εσείς ωρέ!
https://www.slang.gr/lemma/3688-giotompalo

23.04.2017, 17:15:55

Ανώνυμος 42420 έγραψε...
Πάλι στη φάπα το ζαβοBielido.
23.04.2017, 19:11:23

Ανώνυμος 42422 έγραψε...

Είναι από τις πολλές φάπες που έπεσαν μαζεμένες κυριακάτικα. Φάτε μια κρεμούλα και θα σας περάσει.

23.04.2017, 19:37:48

Ανώνυμος 42423 έγραψε...
Get out of the closet
23.04.2017, 19:42:03

Ανώνυμος 42433 έγραψε...
"Λαμάκες", "μαμημένα", "κρεμούλες", "φαπούλες", "ρωμέικες πορδές", "ζαβά", "καραβανάς", "ζαβοBielido" κλπ. Αυτή είναι η ορολογία των "τιμητών των πάντων". Χρησιμοποιούν μία δική τους γλώσσα, που ούτε οι ίδιοι δεν κατανοούν. Έχουν όμως άποψη "ξεκάθαρη" για κάθε σοβαρό θέμα της Ελλάδος (παιδεία, θρησκεία, οικονομία, πολιτική, άμυνα, υγεία κλπ). Τί να πω. Μάλλον αυτοπροσδιορίζονται με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών για το σινάφι τους.
ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
24.04.2017, 16:57:01

Bielidopoulos έγραψε...

42433 προσπερνάς (γιατί άραγε;) ότι οι χαρακτηρισμοί είναι απολύτως δικαιολογημένοι. Ξεχνάς ότι δεν ζεις σε κάποια χώρα όπως η Ελβετία ας πούμε, αλλά στο χρεοκοπημένο σε όλους τους τομείς Ελλαδιστάν: οικονομία, κοινωνία, οικογένεια, στρατό, πολιτική, διπλωματία και προπάντων κουλτούρα. Από όπου και να πιάσεις τη ρωμιοσύνη είναι αποτυχημένη εκτός από τη θάλασσα και τον ήλιο. Σταματήστε επιτέλους να συγκρίνεστε με Αγγλίες, Γερμανίες και Γαλλίες και αρχίστε να συνομιλείτε με Αλβανίες, Βουλγαρίες και Λετονίες. Προσπερνάς επίσης ότι στις απόψεις που παραθέτω δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα η παραμικρή αναίρεση ή σοβαρός αντίλογος, εκτός από σπασμωδικές αντιδράσεις και τρολάρισμα. Προσπερνάς πάλι ότι κατά καιρούς εκτιμήσεις μου έχουν όλες επιβεβαιωθεί.
Προσπερνάς όλα τα παραπάνω, απομονώνεις κάποια πράγματα διαστρεβλωμένα και καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα ως φυσικό επακόλουθο. Ξέρεις γιατί; Απάντηση: διότι είσαι μακάκας ρωμιός που σου τρέχουν οι μύξες με λαγνεία στην έκθεση ιδεών, δηλαδή στην αερολογία.
ΥΓ: Οι όροι ρωμιός, ρωμιοσύνη δεν είναι υβριστικοί/απαξιωτικοί, αλλά προσδιοριστικοί. Δεν σας απειλεί ή επιβουλεύεται κανένας. Μόνο η βλακεία που σας μαλαδέρνει.
(μαλαδέρνω: δικός μου νεολογισμός, all rights reserved©)

24.04.2017, 20:02:12

Ανώνυμος 42435 έγραψε...
Σοφιστής ελληναράς alert

24.04.2017, 21:06:30

Ανώνυμος 42436 έγραψε...

42435=αερολόγος καρπαζοεισπράκτορας.
(Καμιά μειωσούλα στις κύριες συντάξεις θα δούμε να ηδονιστούμε λιγάκι.)

24.04.2017, 22:06:16

Ανώνυμος 42437 έγραψε...
Get out of the closet.
24.04.2017, 22:56:11

Ανώνυμος 42438 έγραψε...
@Bielidopoulos
Έστω ότι αποδέχομαι ότι είμαι αυτά που λες και ότι κάνω αυτά που λες. Εσύ τί μου προσφέρεις για την βελτίωσή μου και τη σωστή ενημέρωσή μου, με τις ύβρεις, τις αισχρολογίες, τις μονόπλευρες τοποθετήσεις, τις αυθαίρετες εκτιμήσεις και τις αλαζονικές διαπιστώσεις; Σκοπός σου είναι να μου επιτεθείς και να μου επιβληθείς, για τους δικούς σου λόγους ή να μου μεταφέρεις την αληθινή πραγματικότητα μήπως και συνέλθω; Bielidopoulos, μην υποβιβάζεις το επίπεδο των θεμάτων που παρουσιάζονται. Αν νοιώθεις ότι σε ξεπερνάνε ή δεν σε αφορούν μην ανακατεύεσαι, γιατί κάνεις κακό με τη νοοτροπία σου. Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για εκτονωθείς χωρίς να ενοχλείς κανέναν. ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
25.04.2017, 08:24:00

Ανώνυμος 42440 έγραψε...
Πας φιρι-φιρί για φαπούλες. Εαν έχεις να πεις κάτι για το θέμα του Λάζαρη που σχολιάζουμε πες το και άσε τα μαθήματα διαδικτυακής ηθικής.
25.04.2017, 11:05:09

Bielidopoulos έγραψε...

@42438
Άκου μακάκα το έχω ξαναγράψει. Με ενδιαφέρει τί ισχύει, όχι τί νομίζεις, όχι οι γνώμες των άλλων, όχι τί αποδέχεσαι. Μπορείς να αναιρέσεις ό,τι γράφω και σε ενοχλούν και μάλιστα πάρα πολύ; Αν δεν μπορείς, βγάλε τον σκασμό. Φάε την κρεμούλα σου, ρούφα τ' αυγό σου και άντε σε ένα από τα τόσα γιδοελληναράδικα site. Πάρε και την έκθεση ιδεών μαζί σου αερολόγε της φάπας.
Τα σκουπιδοσκούπιδα μπαίνουν για να επιβάλλουν και μετά λένε ότι τους εκβιάζουν και τους λοιδωρούν. Βρε στα τέτοια μας είστε γραμμένοι. Για φαπούλες καλοί είστε. Χέστηκε η γελάδα στ΄ αλώνι για το τί νομίζετε. Σημασία έχει τί ισχύει. Αλλά αυτό θέλει κότσια, κάτι που ούτε ξέρετε τί σημαίνει.
'Εστω ότι αποδέχομαι αμολάει ο καραγκιοζάκος. Μα καλά πού τις έμαθες αυτές τις μαλακιούλες; Α ναι, είναι μέρος της κουλτούρας της ρωμιοσύνης. Βρε καραγκιοζάκο επιχειρήματα έχεις; Αποδείξεις έχεις; Κάποια ένδειξη έστω ότι δεν ισχύουν αυτά που λέω. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχεις. Μαλακιούλες όμως και αμπελοφιλοσοφίες έχεις. Χρεοκοπημένη οικονομία, χρεοκοπημένη κοινωνία, χρεοκοπημένη οικογένεια, χρεοκοπημένοι ρωμιοί.

25.04.2017, 11:34:20

Ανώνυμος 42446 έγραψε...
@Bielidopoulos @Ανώνυμος 42440
Αυτός ο επιθετικός και απαξιωτικός λόγος, οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείτε, αλήθεια ποιες ανάγκες του παρουσιαζόμενου θέματος καλύπτουν, τί επιπλέον στοιχεία προσθέτουν και ποιες πτυχές του αναλύουν και φωτίζουν; Μην υποβιβάζετε το επίπεδο των θεμάτων που παρουσιάζονται. Αν νοιώθετε ότι ξεπερνάνε τις δυνατότητές σας ή δεν σας αφορούν μην ανακατεύεστε, γιατί κάνετε κακό με την πλήρη άγνοια που σας χαρακτηρίζει και την βάρβαρη νοοτροπία σας. Σας παρακαλώ σωπάστε και αφουγκρασθείτε τους άλλους, μήπως μάθετε και τίποτε άλλο, πέρα από την "εξειδικευμένη επιχειρηματολογία" σας. Άλλωστε όπως ξαναείπα, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για να εκτονωθείτε χωρίς να ενοχλείτε κανέναν. Προσοχή 'ομως μην σας ξεφύγει κανένα επιχείρημα, από αυτά που συνήθως χρησιμοποιείτε και λερωθείτε. ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

25.04.2017, 15:52:29

Ανώνυμος 42447 έγραψε...
Άνευ ουσίας το σχόλιό σου. Σε προσπερνάμε με ελαφρά πηδηματάκια, έτσι, για εκτόνωση.
25.04.2017, 16:35:15

Ανώνυμος 42448 έγραψε...
@Ανώνυμος 42447
'Όμφακες εισί"... Πρόσεξε μην σε πιάσει η μέση σου από το σκύψιμο στα πηδηματάκια σας. Άλλωστε όπως ξαναείπα, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για να εκτονωθείτε χωρίς να ενοχλείτε κανέναν. Προσοχή όμως μην σας ξεφύγει κανένα επιχείρημα, από αυτά που συνήθως χρησιμοποιείτε και λερωθείτε ή μπορεί και να ακουσθείτε... ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
25.04.2017, 18:19:10

Ανώνυμος 42449 έγραψε...
.... για την ταμπακιέρα τίποτα ο αγανακτισμένος του πληκτρολογίου. Τσάμπα μάγκας.
25.04.2017, 19:37:08

Bielidopoulos έγραψε...

"Σας παρακαλώ σωπάστε"
Αφού το ξέρεις γιατί δεν το κάνεις..; Έγραψες την άποψή σου τουλάχιστον 3 φορές. Τί άλλο θέλεις. Θα μάθεις να διαβάζεις και τον αντίλογο αν υπάρχει και εφόσον δεν έχεις αντεπιχειρήματα θα μάθεις να το βουλώνεις. Έτσι έχουν τα πράγματα. Αν δεν σου αρέσει πήγαινε σε κάνα ψυχίατρο να σου δώσει ψυχοφάρμακα. Δεν θα αλλάξουμε την πραγματικότητα επειδή κάτι φασιστοειδή μπαρμπάδες με υπερτροφικό εγώ τους πνίγει το δίκιο.
ΥΓ: Συνειδητοποιήστε επιτέλους ότι η ερωτηματική πρόταση δεν έχει ισχύ επιχειρήματος ή απόδειξης. Αυτό το απλό, αλλά πολύ δύσκολο να το χωνέψει ένας ρωμιός, είναι υπεύθυνο για τη μισή κακοδαιμονία της ρωμιοσύνης.

25.04.2017, 21:07:33

Ανώνυμος 42456 έγραψε...
@Bielidopoulos
Συνειδητοποίησε πρώτα εσύ ότι ούτε οι αναφορές σχετικές με "ψυχίατρο", "ψυχοφάρμακα", "φασιστοειδείς μπαρμπάδες", "υπερτροφικό εγώ" κλπ έχουν ισχύ επιχειρήματος. Παρότι είσαι πιο ήρεμος, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον πραγματικό εαυτό σου. Δυστυχώς είσαι θύμα και έρμαιο του συστήματος και μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα να συνέλθεις. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, ακόμα περιμένω τα επιχειρήματά σου και τις προτάσεις σου για το συγκεκριμένο θέμα. Όχι όμως πάλι τα ίδια και τα ίδια... ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ26.04.2017, 09:13:13

Bielidopoulos έγραψε...

ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ=σκέτος μακάκας.
Το(ν) πιασες;

26.04.2017, 12:08:00

Ανώνυμος 42460 έγραψε...
Bielidopoulos, διαφωνώ με το πρωτότυπο επιχείρημά σου.
Είναι του τύπου: Bielidopoulos = γκουρού της καλαμακίας & Bielidopoulos = γκουρού του συστημικού ραγιαδισμού
ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
26.04.2017, 12:23:00

Ανώνυμος 42461 έγραψε...
Μα τι τρομπέτα είναι αυτός, μπουρδολογίες επί προσωπικού αλλά για την ταμπακέρα άχνα ακόμα.Πες μας κάτι και για το θέμα του Λάζαρη: συμφωνείς, διαφωνείς, την άποψή σου βρε αδελφέ.
26.04.2017, 12:34:23

Bielidopoulos έγραψε...

@42460
Προφανώς δεν το πιασες. Η εναλλακτική είναι φάε μια κρεμούλα.
;)

26.04.2017, 13:21:02

Ανώνυμος 42466 έγραψε...
@42449
Πληρωμένε μάγκα..., μίλα μας εσύ για την ταμπακιέρα, που τα ξέρεις από μέσα...
@42461
Τρομπόνι..., εσύ που δεν μπουρδολογείς πότε θα βγάλεις τα άχνα σου για την ταμπακιέρα; Πες μας κάτι και για το θέμα του Λάζαρη, συμφωνείς, διαφωνείς, την άποψή σου βρε αδελφέ.
Μετά θα αισθανθείτε και τα δικά μου άχνα.
@Bielidopoulos
Είσαι ανήμπορος. Συνέχισε με τις "φαπούλες" σου και τις "κρεμούλες" σου.
ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
26.04.2017, 17:45:43

Ανώνυμος 42467 έγραψε...
Έχω ήδη μιλήσει αγανακτισμένη κοτούλα.
26.04.2017, 19:04:14

Ανώνυμος 42468 έγραψε...

@ΣΚΕΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Μη μιλάς μακάκα.

26.04.2017, 19:28:40

Ανώνυμος 42491 έγραψε...
Η wikipedia ανανέωσε χτες την λίστα της και τα Χιούι του στρατού είναι ακόμα 53. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_United_States_military_aircraft
29.04.2017, 09:49:49

Ανώνυμος 42549 έγραψε...
Μα και σήμερα έκανε update της λίστας η wikipedia και τα Χιούι είναι 53.
02.05.2017, 19:50:08

Ανώνυμος 42583 έγραψε...

Σημερινό update της λίστας η wikipedia και τα Χιούι του αμ. στρατού είναι ακόμα 53.
Ο Λάζαρης ισχυρίζεται πως τα Χιούι αποσύρθηκαν απο τον αμ. στρατό το 2004.
Σύμφωνα με το link της wikipedia που πόσταρε ο Bielidopoulos το τελευταίο Χιούι αποσύρθηκε το 2011. Από το 2011 έως τώρα κανένας δεν το διόρθωσε. Συν τοις άλλοις το «citation needed» που τελειώνει την φράση «The final UH-1s were retired in 2011» που παρέλειψε να αναφέρει σημαίνει πως είναι ανεπιβεβαίωτο ως γεγονός, άρα μάλλον τα 53 Χιούι του αμ. στρατού ακόμα πετάνε.
06.05.2017, 19:37:04

Ανώνυμος 42608 έγραψε...

http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/08/huey-crash-facts/
Έτσι, γιατί με τις ερωτησούλες ψηθήκατε πως ο Λάζαρης είναι σοβαρός.
08.05.2017, 12:12:24

Ανώνυμος 42722 έγραψε...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_United_States_military_aircraft
Ουφ, διορθώθηκε και ηρέμησα που δικαιώθηκε ο Bielido.
LoL
13.05.2017, 12:12:18


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

9+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...