Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ
ΘΑΝΑΤΙΚΟ
Έγραψε στις 04.04.2017 ο/η: Λούπου Μαρία

ΕπιστροφήΓια κάθε ένα από τα εκατομμύρια των ειδών που υπάρχουν σήμερα, έχουν χαθεί ίσως χίλια άλλα. Τα περισσότερα εξαφανίστηκαν λόγω του ανταγωνισμού με άλλα ζώα. Πολλά όμως παρασύρθηκαν από τους κατακλυσμούς που σάρωσαν τον πλανήτη ή από άλλες φυσικές καταστροφές.

Η εξέλιξη είναι τυφλή. Δεν μπορεί να προβλέψει ή να χειρισθεί ολέθριες καταστάσεις. Το δέντρο της ζωής έχει και κάποια σπασμένα κλαδιά που κόπηκαν στις πέντε μεγάλες μαζικές εξαφανίσεις, τις οποίες γνώρισε η ζωή στη Γη τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια. Πέντε μαζικές εξαλείψεις, που ρήμαξαν τη ζωή.

Η χειρότερη συνέβη πριν από περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια στο τέλος της εποχής που ονομάζεται Πέρμια. Ήταν τόσο μεγάλη, που δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε πώς έγινε και εξαφανίστηκαν τότε τόσα πολλά από τα είδη της Γης, αλλά μάλλον πώς υπήρξαν κάποια που επιβίωσαν.
 
 


 

 
Η Πέρμια περίοδος τελείωσε με την πλέον εκτεταμμένη
εξαφάνιση ειδών που έχει καταγραφεί.

Το 90% έως 95% των υδρόβιων οργανισμών εξαφανίστηκαν,
όπως και το 70% περίπου των χερσαίων.

 

 
 

Οι τριλοβίτες ήταν «θωρακισμένα» ζώα. Κυνηγούσαν σε κοπάδια στον πυθμένα της θάλασσας. Ήταν από τα πρώτα ζώα που απόκτησαν μάτια, τα οποία σχημάτιζαν είδωλα. Ζούσαν αρκετό καιρό, γύρω στα 270 εκατομμύρια χρόνια. Η Γη ήταν κάποτε ο πλανήτης των τριλοβιτών. Σήμερα όμως, έχουν χαθεί όλοι. Εξαφανίστηκαν.

Οι τελευταίοι έσβησαν με αμέτρητα άλλα είδη εξ αιτίας μιας περιβαλλοντικής καταστροφής χωρίς προηγούμενο, η οποία ξεκίνησε στη σημερινή Σιβηρία με εκρήξεις ηφαιστείων, που δεν συγκρίνονταν με ό,τι έχουμε ζήσει.

Η Γη ήταν τότε πολύ διαφορετική. Είχε μόνο μια ήπειρο κι έναν αχανή ωκεανό. Αδυσώπητα κύματα διάπυρης λάβας κατάπιαν περιοχή μεγαλύτερη από τη δυτική Ευρώπη. Οι εκρήξεις συνεχίστηκαν επί χιλιάδες χρόνια. Τα τηγμένα πετρώματα ανέφλεξαν κοιτάσματα άνθρακα. Ρύπαναν τον αέρα με διοξείδιο του άνθρακα κι αέρια του θερμοκηπίου. Η Γη ζεστάθηκε και τα ωκεάνια ρεύματα έπαψαν να κυκλοφορούν.

Τα βλαβερά βακτηρίδια ευημερούσαν. Σχεδόν όλα τα άλλα όμως στους ωκεανούς πέθαναν. Τα στάσιμα νερά ανέδιδαν φονικό υδρόθειο σε αέρια μορφή, το οποίο προκάλεσε ασφυξία στα περισσότερα χερσαία ζώα. Εννιά στα δέκα ζώα του πλανήτη μας εξαφανίστηκαν. Την ονομάσαμε Εξαφάνιση της Περμίου.
 
 

 

Οι τριλοβίτεςεξαφανισμένα ασπόνδυλα ζώα της συνομοταξίας των αρθροπόδων─ είναι ιδιαίτερα γνωστοί και πιθανώς συνιστούν το διασημότερο απολίθωμα μετά τους δεινόσαυρους.
Εμφανίστηκαν πριν από 500 περίπου εκατομμύρια χρόνια και είχαν παγκόσμια γεωγραφική εξάπλωση.
Λόγω της εξάπλωσης αυτής και της ευκολίας με την οποία απολιθώνεται ο εξωσκελετός τους, έχουν, μέχρι σήμερα, καταγραφεί περισσότερα από 15.000 είδη, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο τον Παλαιοζωικό αιώνα.
 
 
 

Η ζωή στη Γη λίγο έλειψε να αφανισθεί. Πέρασαν πάνω από δέκα εκατομμύρια χρόνια για να ανακάμψει. Εξελίχθηκαν όμως αργά νέες μορφές ζωής, που γέμισαν τα κενά του ολοκαυτώματος της Περμίου. Από τους πιο κερδισμένους ήταν οι δεινόσαυροι. Η Γη ήταν πια δικός τους πλανήτης. Η κυριαρχία τους κράτησε πάνω από 150 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι που κατέρρευσε κι αυτή με μία άλλη μαζική εξαφάνιση.


Η ζωή στη Γη έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα, ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει. Η επιμονή της είναι ασύλληπτη.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Και όμως οι προβλέψεις μιλάνε για μια επερχόμενη καταστροφή άνευ προηγουμένου. Οι ρυθμοί καταστροφής της ανθρωπόκαινου περιόδου ξεπερνάνε κατά πολύ ακόμα και αυτοί της Πέρμιας.
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=824778
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=641031

04.04.2017, 14:24:56

Ανώνυμος 42034 έγραψε...
Δεν ξέρω αν είναι θέμα επιμονής της ζωής στην Γη ή Έρωτα. Όσο κάποια είδη της μπορούν και αναπαράγονται όλο και κάποιο σπ αυτά θα κυριαρχεί.

Γερακίνα
04.04.2017, 16:25:24

Bielidopoulos έγραψε...
@Γερακίνα
Το πέτυχες. Μετά από κάθε εξαφάνιση, τα εναπομείναντα είδη βρίσκουν κενό πεδίο για να πολλαπλασιαστούν χωρίς ανταγωνισμό πλην των δυσμενών ίσως περιβαλλοντικών συνθηκών. Με την προυπόθεση βέβαια ότι έχει απομείνει κάτι.

04.04.2017, 21:26:15

Bielidopoulos έγραψε...

Και φρέσκα επιστημονικά νέα:
Πριν από 20 -30 εκατομμύρια χρόνια, μια μαϊμού στην περιοχή του σημερινού Άγιου Δομίνικου βρήκε ένα καλοταϊσμένο τσιμπούρι στο τρίχωμα μιας άλλης μαϊμούς. Το ξεκόλλησε βίαια από το δέρμα της και το πέταξε κατά τύχη πάνω σε μια σταγόνα ρετσίνι. Εκατομμύρια χρόνια μετά, παλαιοντολόγοι εντόπισαν μέσα στο απολιθωμένο ρετσίνι όχι μόνο το παγιδευμένο τσιμπούρι αλλά και το τελευταίο γεύμα του, που είχε ξεχυθεί από τρύπες στη ράχη του. Είναι τα πρώτα απολιθωμένα ερυθρά αιμοσφαίρια θηλαστικού που γνωρίζει η επιστήμη, αναφέρουν οι ερευνητές στο Journal of Medical Entomology.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500137617

Στο μεταξύ:
Ανακαλείται η πιστοποίηση του «Εργαστηρίου Σπουδών Αστρολογίας»
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500137622

04.04.2017, 21:44:01

Ανώνυμος 42042 έγραψε...
Με τη φράση "η εξέλιξη-κατά την γνώμη μου, η φύση, γιατί η εξέλιξη είναι μία ιδιότητα της- είναι τυφλή", εννοούμε ότι δεν έχει κάποιο σκοπό προς τον οποίον κατευθύνεται. Την ίδια στιγμή, όμως, ή εξέλιξη είναι το μοναδικό σταθερό χαρακτηριστικό της φύσης, που υπακούει στον διαχρονικό νόμο της, και αποτελεί μια αδήριτη αναγκαιότητα: ¨τα πάντα ρει". Αυτό και μόνο αυτό, είναι που "επιδιώκει" η μητέρα φύση. Την αέναη αλλαγή.
Ας αναλογιστούμε, πόση σχέση έχει ένας ενήλικας με αυτό που ήταν σε ηλικία-να πούμε- δύο ετών. Ελάχιστη! Αυτή η εξέλιξη και αλλαγή που επέρχεται εξ αιτίας της, του εξασφάλισε την δυνατότητα να συνεχίσει να ζει, να υπάρχει. Δεν γίνεται αλλιώς.
Τελικά, τα όντα που κατόρθωσαν να επιζήσουν μέσα στις μεγάλες και μικρές καταστροφές, δεν ήταν τα πιο ισχυρά, αλλά αυτά που έδειξαν ευελιξία και "επιθυμία" να αλλάξουν, προκειμένου να επιβιώσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε αρωγός η ίδια η φύση. Κάποια στιγμή, πέρασε από την φάση της φυσική κλωνοποίησης, όπου το DNA αντέγραφε ακριβως τον εαυτό του, παράγοντας παρόμοιους απογόνους, στην σεξουαλική επιλογή σαν μέσο παραγωγής απογόνων. Ετσι, για αυτόν τον σκοπό, συμμετείχαν δύο κάπως διαφορετικά γενετικά υλικά-αρσενικό και θηλυκό- με αποτέλεσμα, οι απόγονοι ενώ έμοιαζαν με γεννήτορες, ήταν ταυτόχρονα και διαφορετικοί. Νομίζω πως αυτή η επαναστατική "επινόηση" της φύσης, ήταν ένας θαυμάσιος μηχανισμός, να μειωθούν δραστικά οι πιθανότητες να εξαφανιστεί πλήρως η ζωή, καθώς στην "εποχή της κλωνοποίησης" οι πιθανότητες για αφανισμό ήταν πολύ περισσότερες, επειδή αν μια φυσική καταστροφή, προκαλούσε κατάρρευση της ζωής σε ένα μέρος, θα 'ταν πολύ πιθανόν να γενικευθεί, δεδομένου ότι το όλο βιολογικό σύστημα θα αντιδρούσε παρόμοια.
Η ζωή, είναι συνυφασμένη με τον θάνατο. Κανένα από τα δύο, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Συνεπώς, η ζωή χρωστά πολλά στο ¨μεγάλο θανατικό". Αυτή την μεγάλη συνεισφορά του θανάτου, οφείλουμε να του την αναγνωρίσουμε, αλλά και να τον φιλοσοφήσουμε, καθώς θα έχει τεράστιες συνέπειες στην ζωή μας.
Ακόμα, μπορούμε να παρατηρήσουμε, ότι ενώ η φύση είναι σπάταλη, καθώς κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των δημιουργημάτων της, για να εξασφαλίσει την συνέχεια της ζωής -ας σκεφτούμε ότι από τα δεκάδες σπερματοζωάρια, μόνο ένα ή ΄θα γονιμοποιήσει το ωάριο. Ετσι αναρ την ίδια στιγμή, ακολουθεί την πιο σύντομη οδό προς τον ¨στόχο" της. Κάνει δηλ. οικονομία, ταυτόχρονα. Είναι ένα καλό μάθημα, για τον σύγχρονο υβριστικό υπερκαταναλωτισμό που έχει κυριαρχήσει στην ζωή του ανθρώπου.
Γιάννης


04.04.2017, 21:58:39

Ανώνυμος 42051 έγραψε...
Λυπάμαι για την αναστάτωση που προκάλεσα! Ζητάω συγγνώμη. Τέλειωσαν τα στοιχεία που δικαιούμαι, δεν το πρόσεξα και προκλήθηκε αυτό το χάος. Μάλλον, πρέπει να επέμβει η διεύθυνση και να βάλλει τάξη. Λυπάμαι!..
Γιάννης
04.04.2017, 22:57:20

Bielidopoulos έγραψε...
Go go Giannis.
Φυσική επιλογή και εξέλιξη ειδών είναι η επιβίωση των προσαρμοστικότερων στις εκάστοτε συνθήκες (περιβαλλοντικές και κοινωνικές). Δεν υπάρχει λόγος για αναφορά σε αρχαία σπαράγματα που διασώθηκαν αποσπασματικά. Η επιστήμη έχει προχωρήσει από τότε. Η φυσική επιλογή "επιλέγει" από ένα σύνολο τυχαίων μεταλλάξεων, οι οποίες συμβαίνουν συνεχώς στο γενετικό υλικό. Άλλες μπορεί να ευνοούν το είδος στις εκάστοτε συνθήκες, άλλες όχι και άλλες είναι ουδέτερες.
Η βιοποικιλότητα στη βιόσφαιρα όσον αφορά τους λεγόμενους ανώτερους οργανισμούς (ανώτερα φυτά και ζώα κυρίως τα σπονδυλωτά) υπάρχει διότι συνεχώς καταναλώνει μέρος της σάρκας της. Αυτό δεν θα το εξηγήσω εδώ, αναφέρω μόνο ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα: κύκλος του αζώτου στα δάση της βροχής και στους κοραλλιογενείς υφάλους. Καταστρέφοντας τις διαδικασίες (π.χ. καταστροφή περιβάλλοντος) που ανακυκλώνουν τάχιστα τα θρεπτικά συστατικά από τα νεκρά ζώα και φυτά (το μέρος της σάρκας που έγραψα πριν) μειώνεται και η βιοποικιλότητα μέρος της οποίας αποτελεί η ανθρωπότητα.
Τα εξαφανισμένα είδη γενικά δεν αξίζει να τα αναγεννήσεις διότι πιθανών έχουν αλλάξει οι συνθήκες υπό τις οποίες άκμασαν. Και οι συνθήκες αλλάζουν άρδην στην ανθρωπόκαινο περίοδο που ζούμε. Ταχύτερα από οτιδήποτε γνωστό συνέβει στο παρελθόν. Ο μέσος όρος ζωής ενός είδους έχει υπολογιστεί στα 1-5 εκατομμύρια χρόνια, μετά εξαφανίζεται.
Προτείνω σε όλους να ασχοληθούν με την πραγματική επιστήμη έστω εκλαικευμένα.
(Υπόψιν διαχρονικός νόμος και αδήριτη ανάγκη αντιφάσκει με το τα πάντα ρει.)

04.04.2017, 23:28:57

Ανώνυμος 42062 έγραψε...
Nightwish

Endless forms most beautiful and most wonderfully have
Been and are being evolved.

Within temptation
Mother earth

Τζιμάκος

Γιάννη
Διαβάζοντας τα σχόλια σου brings tears to my eyes
06.04.2017, 11:01:59

Ανώνυμος 42070 έγραψε...
επιτελους ! δεν υπαρχει εξελιξη. υπαρχει μονο μεταλλαξη
06.04.2017, 19:40:42

Ανώνυμος 42580 έγραψε...
ρε μπινελοπουλε ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και μετα σερβιριζε τις ανοησιες που βρισκεις στην βικι πενια σου.
(Υπόψιν διαχρονικός νόμος και αδήριτη ανάγκη αντιφάσκει με το τα πάντα ρει.)
μηπως νεμεσιος νομος και ατεκμαρτη αναγκη δημιουργουν λεκτικα ''ως τα παντα ρει'';;
μηπως προτερα του ''ρει'' τεχνιζεται το ἄροο.
οσο για την υπαρξιακη σου σκοπιμοτητα....
μηπως κ. κ. κ.;;
06.05.2017, 17:41:29

Ανώνυμος 43221 έγραψε...

Μακάκα ρωτάει και ξαναρωτάει. Επειδή μακάκα δεν ξέρει.

12.06.2017, 09:19:47

Ανώνυμος 43319 έγραψε...
η ζωη σου το πουλι σου. αφεριμ εμαθες γιατι ζεις.
21.06.2017, 12:35:19


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...