Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣ
ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ


Οι τιμές της δεν είναι σταθερές,
όπως θεωρούσαν έως τώρα,
αλλά αλλάζουν ανάλογα με τον Ήλιο

Μεγάλες οι επιπτώσεις στον άνθρωπο


Έγραψε στις 28.03.2017 ο/η: Λούπου Μαρία

ΕπιστροφήΕίναι γνωστό ότι ένα ραδιενεργό υλικό ακολουθεί μια σταθερή εκθετική αποσύνθεση ανεξάρτητη από άλλες παραμέτρους. Από το 1930, ο «πατέρας» της Πυρηνικής Φυσικής Ernest Rutherford, μαζί με τους James Chadwick και Charles Ellis, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ο ρυθμός της ραδιενεργού διάσπασης είναι μια σταθερά ανεξάρτητα από όλες τις συνθήκες».

Αυτή την άποψη όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζονται σήμερα, δυο φυσικοί στην Αμερική. Πρόκειται για τους
Jere Jenkins και Ephraim Fischbach του Πανεπιστημίου Purdue της Indiana, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ραδιενεργός αποσύνθεση δεν είναι σταθερά, αλλά εξαρτάται από τον Ήλιο. Είναι ένας ισχυρισμός που προκαλεί ανάμικτες αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, επειδή απ’ ότι φαίνεται, μια θεμελιωμένη για δεκαετίες άποψη της Επιστήμης αποδεικνύεται λανθασμένη.

Όλα ξεκίνησαν τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2006, όταν αστροναύτες από το διαστημικό λεωφορείο ήταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πραγματοποιούσαν εξωτερικές εργασίες. Τότε, ξέσπασε μια ηλιακή καταιγίδα. Επειδή οι αστροναύτες ήταν όλοι έξω, η ηλιακή καταιγίδα ήταν σπουδαίο νέο. Ο Jere Jenkins, ο οποίος παρακολουθούσε τις εργασίες, σκέφτηκε να αποτυπώσει και να αναλύσει τα δεδομένα, που λάμβανε εκείνες τις στιγμές.
 
Ο Dr. Jenkins μελετά μια ισχυρή πηγή ενέργειας που δεν μπορούμε να δούμε, αλλά είναι παντού γύρω μας, τη ραδιενέργεια. Κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρας, ο Ήλιος εκλύει πίδακες ραδιενεργών ατόμων. Τα άτομα αυτά είναι ασταθή. Βγάζουν ενέργεια έως ότου καούν σε μια διαδικασία που είναι γνωστή ως ραδιενεργός αποσύνθεση, μια διαδικασία, που υποτίθεται, πως δεν μπορεί να επηρεαστεί από τίποτα.

Μελετώντας τα διαγράμματα της αποσύνθεσης στις αρχές του Δεκέμβρη 2006, ο Dr. Jenkins παρατηρούσε μια ωραία ευθεία γραμμή. Στις 13 Δεκέμβρη όμως, το διάγραμμα της αποσύνθεσης άρχισε να  παρεκκλίνει από τη συνήθη γραμμή. Αυτό κράτησε τέσσερις μέρες. Φαινόταν, ή έτσι έμοιαζε, ότι κάτι μπορεί ν' αλλάζει αυτή τη ραδιενεργό αποσύνθεση όπου υποτίθεται τίποτα δεν μπορεί ν' αλλάξει.
 
Ο δρ. Fischbach, ένας θεωρητικός φυσικός, πάλεψε με τις τεράστιες επιπτώσεις αυτού του ευρήματος. Το να γνωρίζεις πόσο γρήγορα διασπώνται τα ραδιενεργά σωματίδια είναι ζωτικής σημασίας για την πυρηνική ενέργεια, τα όπλα, τα ηλεκτρονικά και την ιατρική. Θα μπορούσε μια έννοια τόσο ομόφωνα αποδεκτή και επικεντρωμένη στη μοντέρνα ζωή να είναι λάθος;
 
Όπως λέει ο ίδιος, «η ιδέα, πως οι πυρηνικές αποσυνθέσεις δεν μπορούν να επηρεαστούν από μια εξωτερική επιρροή είναι τόσο θεμελιώδης σε τόσες πολλές πτυχές της Κβαντικής Φυσικής, της Πυρηνικής Φυσικής, της Φυσικής των Στοιχειωδών Σωματιδίων, που η αλλαγή της θα επέφερε σημαντικές αλλαγές στην κατανόηση του Σύμπαντος, καθώς και σε άλλες πρακτικές εφαρμογές».

Ενώ συνέρχονταν από αυτό το σοκ, ο Jenkins κι ο Fischbach αποκάλυψαν άλλο ένα μυστήριο. Η ραδιενεργός αποσύνθεση δεν επηρεαζόταν απλώς από την ηλιακή έκλαμψη. Η εκροή των ραδιενεργών σωματιδίων φαινόταν ν' αλλάζει ανάλογα με το πόσο κοντά είναι η Γη στον Ήλιο.
 
Όταν η Γη είναι πιο κοντά στον Ήλιο, γύρω στις 4 Ιανουαρίου, ο ρυθμός της ραδιενεργούς διάσπασης μοιάζει να είναι γρηγορότερος. Και όταν είναι μακρύτερα, ο ρυθμός μοιάζει να είναι πιο αργός.

Αυτή η μικρή αλλαγή στους αριθμούς θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις. Ασθενείς λαμβάνουν μικροσκοπικές δόσεις ραδιενέργειας για ιατρικούς λόγους. Αν η ποσότητα αυτής της ραδιενέργειας αλλάζει με την εποχή, μπορεί να λαμβάνουν ανάλογα πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη δόση.

Αλλά η πιο σημαντική ανακάλυψη του επιστημονικού διδύμου θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ανθρώπινης φυλής. Ο ρυθμός αποσύνθεσης δεν άρχισε αμέσως με την πραγματική στιγμή της έκλαμψης, αλλά σαράντα περίπου ώρες πριν. Μετά την έκλαμψη, άρχισε να επανέρχεται και να κινείται κοντύτερα στη γραμμή. Άρα, αυτό μας δίνει πιθανότατα την ευκαιρία, να προβλέπουμε πότε θα γίνονται ηλιακές εκλάμψεις.

Μια μεγάλη ηλιακή έκλαμψη θα μπορούσε να εξαφανίσει σχεδόν κάθε έναν από τους περίπου 3.000 δορυφόρους σε τροχιά γύρω από την Γη. Σε μια στιγμή, θα μπορούσαμε να χάσουμε ίντερνετ, GPS, τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλεφωνία και τα συστήματα που ελέγχουν τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Το να γνωρίζουμε πως μια έκλαμψη επίκειται, θα μπορούσε ν' αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Το φαινόμενο αυτό είναι σημαντικό και για έναν άλλο λόγο. Όταν κατανοήσουμε πλήρως πώς συμβαίνει, θα έχουμε συμπληρώσει ένα ακόμα κομμάτι από ένα μεγάλο παζλ, που θα μας οδηγήσει στην ενοποίηση όλης της Φυσικής.

Ψάχνουμε στα σκοτάδια της απεραντοσύνης του Σύμπαντος νομίζοντας ότι έχουμε αποκαλύψει τις βαθύτερες αλήθειες του. Μετά, βρίσκουμε πως έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε για τους κανόνες της Φύσης.

Και η Φύση δεν κάνει εύκολα τα πράγματα για εμάς.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 41902 έγραψε...
ψάχνουμε στα σκοτάδια της απεραντοσύνης του Σύμπαντος νομίζοντας ότι έχουμε αποκαλύψει τις βαθύτερες αλήθειες του. Μετά, βρίσκουμε πως ''έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε'' για τους κανόνες της Φύσης.

Και η Φύση δεν κάνει εύκολα τα πράγματα για εμάς.
Τ' ΑΚΟΥΣ ΜΠΙΛΙΝΤΟΠΟΥΛΕΕΕΕ........
Καποιος προτερα ταγραψε. καιρος να γινεις ανθρωπος ΑΤΑΜΠΕΛΑΣ.
28.03.2017, 11:15:16

Bielidopoulos έγραψε...

''έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε''
Μα του λόγου σου δεν γνωρίζεις αυτά που είναι ήδη γνωστά, πουλάς και πνεύμα καραγκιοζόσπερμα; Μη Μιλάς Μουρλάκια.

28.03.2017, 15:02:52

Bielidopoulos έγραψε...

Ανεξαρτήτως τί ισχυρίζεται το άρθρο, το φαινόμενο της ραδιενεργούς αποσύνθεσης (1907) είναι βαθύτερο και δύσκολα κατανοήσιμο από το μη-ειδικό κοινό. Αν δεν απατώμαι ήταν το πρώτο παράδοξο φαινόμενο που ανακαλύφτηκε, πριν την διατύπωση της παράδοξης ερμηνείας της κβαντομηχανικής από τους κβαντιστές της σχολής της Κοπενχάγης (1925-1927). Το φαινόμενο της ραδιενεργούς διάσπασης είναι τυχαίο. Είναι αδύνατο να προβλεφτεί ένας μεμονωμένος ραδιενεργός πυρήνας πότε θα διασπαστεί, ανεξαρτήτως για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ο πυρήνας παραμένει αδιάσπαστος. Ένας μεγάλος αριθμός πυρήνων είναι γνωστό πότε θα έχουν διασπαστεί οι μισοί εξ' αυτών και ο ρυθμός αυτός υποτίθεται ότι παραμένει σταθερός (χρόνος ημιζωής). Και εδώ τίθεται το ερώτημα πώς γνωρίζει ο κάθε πυρήνας πότε διασπάστηκαν οι άλλοι για να διασπαστεί και αυτός με τη σειρά του; Σε αυτό το φαινόμενο βασίζεται η ραδιοχρονολόγηση. Θεωρητικά τα πάντα έχουν ημιζωή, π.χ. ακόμα και τα σωματίδια (π.χ. πρωτόνια), πλην όμως είναι πάρα πολύ μεγάλη και δύσκολο να παρατηρηθεί. Τίποτε δεν μένει σταθερό και απαράλλαχτο. Η ραδιενεργός διάσπαση με λίγα λόγια είναι ένα στατιστικό-πιθανολογικό φαινόμενο. Είχε προηγηθεί η στατιστική μηχανική των αερίων (Boltzmann, Maxwell) και ακολούθησε η πιθανοκρατική ερμηνεία της κυματοσυνάρτησης από τον Max Born. Π.χ. στο πείραμα της διπλής σχισμής, αν δεν υπάρχει ανιχνευτής τα ηλεκτρόνια κατανέμονται σε λωρίδες με βάση τις πιθανότητες που μας δίνει η μαθηματική επεξεργασία της κυματοσυνάρτησης. Η κατανομή τους δηλαδή είναι στατιστική. Και εδώ τίθεται πάλι το κλασσικό ερώτημα πώς γνωρίζει το κάθε ηλεκτρόνιο πού κατανεμήθηκαν τα προηγούμενα για να κατανεμηθεί και αυτό με τη σειρά του; Με τα παραπάνω η στατιστική και οι πιθανότητες μπήκαν για τα καλά στη φυσική.

28.03.2017, 15:35:28

Bielidopoulos έγραψε...

Είναι γνωστό ότι κάποιοι τύποι ραδιενεργούς αποσύνθεσης επηρεάζονται αμυδρά από χημικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες (όχι αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο). Παραδείγματα στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Οι χρόνοι ημιζωής των στοιχείων φαίνεται πάντως να παραμένουν σταθεροί για τη δική μας κοσμική γειτονιά. Το διευκρινίζω αυτό διότι δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι όλα όσα ισχύουν εδώ (φυσικοί νόμοι, σταθερές, χρόνοι ημιζωής) είναι τα ίδια ή ακόμα εξακολουθούν έστω να υπάρχουν στο υπόλοιπο σύμπαν.

Recent results suggest the possibility that decay rates might have a weak dependence on environmental factors. It has been suggested that measurements of decay rates of silicon-32, manganese-54, and radium-226 exhibit small seasonal variations (of the order of 0.1%), while the decay of radon-222 is reported to exhibit large 4% peak-to-peak seasonal variations, proposed to be related to either solar flare activity or the distance from the Sun. However, such measurements are highly susceptible to systematic errors, and a subsequent paper has found no evidence for such correlations in seven other isotopes (22Na, 44Ti, 108Ag, 121Sn, 133Ba, 241Am, 238Pu), and sets upper limits on the size of any such effects.
https://en.wikipedia.org/wiki/Radioactive_decay#Changing_decay_rates

28.03.2017, 15:54:26

Bielidopoulos έγραψε...

Ο παραπάνω σύνδεσμος αναφέρει το εκπληκτικό παράδειγμα του ρήνιου (ατομικός αριθμός 75) με χρόνο ημιζωής 41,6 δισεκατομμύρια χρόνια που διασπάται σε όσμιο (ατομικός αριθμός 76) με β-διάσπαση (αποβολή νετρίνου). Αν όμως οι πυρήνες ρηνίου είναι γυμνοί, δηλαδή χωρίς ηλεκτρόνια να περιφέρονται, ο χρόνος ημιζωής μειώνεται στα 33 χρόνια... Το συγκεκριμένο φαινόμενο ερμηνεύεται κβνατομηχανικά.

28.03.2017, 16:04:23

Ανώνυμος 41922 έγραψε...
δεν γνωριζω για την ραδιενεργεια διοτι δεν την εφαγα στην μαπα , αλλα η ηλεκτροκολληση με αφησε σημαδια και προβληματα στα ποδια ,σαυτα ωσ που να την γνωρισω....ενταξη ηταν λιγο ασχετο αλλα νεβερ-μαιντ...
28.03.2017, 21:55:02

Ανώνυμος 41925 έγραψε...

Bielidopoulos χαραμίζεσαι. Μάλλον δημόσιος υπάλληλος είσαι με πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο.
29.03.2017, 00:53:08

Ανώνυμος 41926 έγραψε...
Μάλλον απλά άεργος, δεν δικαιολογείται το τόσο σχολαστικό γράψιμο και έρευνα σε ΌΛΑ μα όλα τα άρθρα εδώ μέσα. :-)
Εμ έχεις λυσσάξει πια, τι να πεί κανείς!
29.03.2017, 01:34:57

Ανώνυμος 41937 έγραψε...
Καραγκιόζ μπερντέ μπιλιντοπουλε λατιν ραδιενεργε.
όταν βρείτε τα αρχικά σωματίδια Πώς παράγονται—όχι με διασπάσεως καταλοιποανατομικα---
τότε τούτα τα παράδοξα θα φαίνονται παιδαριώδη. χημεία λόγου. άπαρτα Λατίνε, αμουρλιακα χαχόλε αντιγραφεα. Με τις μπουρδολογικες αναλύσεις σου περί ρηνιου και οσμιου παρε κιαυτο που σου λενε ότι καυσιμο είναι το οσμιο των διαστημοπλοιων και ότι με το ρηνιο ‘’ΘΑ’’ κτασκευασουν ηλεκτρομαγνητικα πανια για κοινουνται με σωματιδιακους ανεμους τα τεχνοκατασκευασματα τους αγράμματε ταλιμπαν.
άκου τον ρεε . αφου ρε ντουβαρι είσαι ασχετος με την χημεια , Τι θες και μιλάς για τα χημικά στοιχειά του ρηνιου οσμιο και να προσθεσω ολων των λανθανιδων τις σπανιες γαιες αντιγραφοντας την βικιπενια σου αφου βαθεια μεσανυκτα εχεις γιαυτα που γραφεις. ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΛΑΤΙΝ δεν είναι αφού τα πιστερυω σου κλεψε, σκοτωσε, κυβερνα τα εσωψυχα σου ειναι.
με ‘’ΑΝ’’ και ‘’ΘΑ’’ καταληξατε να ρημάξετε το περιβάλλον με μέλλουσες υποθέσεις.
Προσέξτε σκεπτικό του: βγηκε το ρηνιο γυμνό στην επαιτεία γιατί το βίασε ο μπιλεντοπουλος σχίζοντας τα ρούχα στοιβάδες ηλεκτρονίων του στην πολυπληθή αγορά όπου πωλούνται τα πάντα μεταξύ των χημικών στοιχειων και ζήτησε από το ρηνιο στοιβάδες να ντυθεί. α ρε ΝΑΝΟΠΟΥΛΕ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΣΑΙ από τις εργασίες του χιμπραχημ. Ξέχασα και αυτος κατά ομήγυρη του αρχαιοκαβλος, χαζορωμιος ΜΜΜ, Φαπουλας, κρεμοφαγος είναι. ευτυχώς όχι αιμοδιψής σαρκοφάγος λατιν ΕΥΡΟ και ΠΕΟΣ. τούβλο ουτε ‘’τα πρότερα’’ δεν γνωρίζεις τι σημαινουν…..αναθεμα κιαν γνωρίζεις τι σημαίνει Μυριετηριδα ἤ Μοιριετηριδα


29.03.2017, 08:52:26

Bielidopoulos έγραψε...

@41925
Για καρπαζοεισπράκτορα σε κόβω. Για ελαφρές συζητησούλες του στυλ "αχ τί ωραία που τα λες φιλενάδα" είσαι πρώτος. Όταν όμως το θέμα σοβαρεύει οι φάπες πέφτουν βροχή.

@41937
Ωχ, παιδί κουμπί!

"Εντελώς βλάκας, άχρηστος.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
- Ρε τι παιδί κουμπί είναι αυτός ο Γιάννης... Του είπα προχτές να μου βρει ένα γαλλικό κλειδί και γύρισε και μου είπε ότι τα κλειδιά ήταν όλα made in China!!"
https://www.slang.gr/lemma/2816-paidi-koumpi
XD

29.03.2017, 11:47:09

Ανώνυμος 41942 έγραψε...

Άμα δεν είσαι member της wikipedia είσαι μη-ειδικός. Ευτυχώς που υπάρχει και ο διαφωτιστής δηλαδή.
29.03.2017, 15:00:45

Bielidopoulos έγραψε...

Για φαπούλες καλός είσαι.

29.03.2017, 21:13:38

Ανώνυμος 41952 έγραψε...
ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΜΑ: "Εντελώς βλάκας, άχρηστος.
Και πιο είναι το αποκούμπι του κάθε ηλιθίου;; Μα ο μπιλιντολπουλος. του είπανε να φέρει τα παξιμάδια να δέσουνε την ρόδα και αυτός έτρεξε στον φούρνο κιεφερε αχνιστά τής ώρας παξιμάδια. φτου σου ευφυη μου. και γ15μωτην οξυνοια σου, πολυειδικευμένε μας πολυχρονιμενε ΙΜΠΡΑΗΜ, κουαξ, κουαξ φουσκωμενε τυπε ναπο και λεων μουσι και λιναρι για να γινης βόϊδι. αισωπεεε να το παραδειγμα. εγινε λεει και γκομενα. ''αχ τί ωραία που τα λες φιλενάδα".


30.03.2017, 09:25:16

Ανώνυμος 41955 έγραψε...

Ληγμένα χάπια παίρνεις παππούλη, αν και αυτό δεν φαίνεται να σε ενοχλεί. Απέκτησε και λίγη αξιοπρέπεια. Θα τη χρειαστείς στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Μέχρι τώρα την έβγαζες με κουτοπονηριές και μαλακιούλες. Ως πότε όμως.

30.03.2017, 14:13:06

Ανώνυμος 41974 έγραψε...
θα ειμαι εκει στην εποχη που θα σε δω οταν γινεις παππουλης παιρνοντας ληγμενα ντοϊτσλαντ χαπια. αλλα σουπια μονο για σουπες θα εισαι και παλι για να λες οτι δικιο εχεις πετωντας μελανη βροθρολυματικο.
31.03.2017, 12:37:32

Ανώνυμος 42022 έγραψε...

Πάλι φαπούλες θα τρως.

03.04.2017, 08:26:23

Ανώνυμος 42249 έγραψε...
42022 η προσωπικοτητα σου. το εγω σου . η αυτοανωτεροτητα σου.
φτου σου Μεγαλε Ταφ. φαπα, μαπα ταπα.
13.04.2017, 09:08:06

Ανώνυμος 43232 έγραψε...

Για φαπούλες καλός είσαι.

13.06.2017, 18:50:17

Ανώνυμος 43320 έγραψε...
43232 αφεριμ να θυμασαι ποιος εισαι.
21.06.2017, 12:38:15


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...