Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΟΛΟΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΡΟΙΑ


Το ευρωπαϊκό φαντασιακό,
όπως αποτυπώθηκε στις ιστορίες
των εθνών-κρατών


Έγραψε στις 27.02.2017 ο/η: Foucault Michel

ΕπιστροφήΤο ακόλουθο, θεμελιώδες κατά τη γνώμη μου ερώτημα, το έθεσε ο Πετράρχης (σημ. ιταλός λόγιος του 14ου αιώνα) στην καρδιά του Μεσαίωνα ─ γεγονός αρκετά εκπληκτικό. Λέει λοιπόν: «Τι άλλο περιέχει η ιστορία εκτός από επαίνους για τη Ρώμη;» Νομίζω, ότι με το ερώτημα αυτό και μόνο χαρακτήρισε με μια λέξη την ιστορία, με τον τρόπο με τον οποίο ανέκαθεν γραφόταν, όχι μόνο στη ρωμαϊκή κοινωνία αλλά και στη μεσαιωνική κοινωνία, στην οποία ανήκε ο Πετράρχης.

Μερικούς αιώνες μετά τον Πετράρχη, εμφανιζόταν, γεννιόταν στη Δύση μια ιστορία η οποία ακριβώς περιείχε ό,τι άλλο εκτός από επαίνους για τη Ρώμη, μια ιστορία η οποία επεδίωκε, αντιθέτως, να παρουσιάσει το αληθινό πρόσωπο της Ρώμης, ως νέας Βαβυλώνας, και να διεκδικήσει από τη Ρώμη τα χαμένα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ.

Γεννήθηκε έτσι μια εντελώς διαφορετική μορφή ιστορίας, μια εντελώς διαφορετική συγκρότηση του ιστορικού λόγου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ιστορία αυτή είναι η αρχή του τέλους της ινδοευρωπαϊκής ιστορικότητας, εννοώντας τον ινδοευρωπαϊκό τρόπο αφήγησης και αντίληψης της ιστορίας. Θα μπορούσαμε να πούμε εντέλει ότι, όταν γεννιέται ο μείζων λόγος σχετικά με τη φυλετική πάλη, τελειώνει η Αρχαιότητα ─ και ως Αρχαιότητα εννοώ τη συνείδηση που έχει ακόμα και ο όψιμος Μεσαίωνας ότι αποτελεί συνέχεια της Αρχαιότητας. Ο Μεσαίωνας αγνοούσε φυσικά ότι ήταν ο Μεσαίωνας. Όπως εξίσου αγνοούσε, αν μπορούμε να το πούμε αυτό, ότι δεν ήταν ή ότι δεν ήταν πλέον τουλάχιστον η Αρχαιότητα.

Η Ρώμη εξακολουθούσε να είναι παρούσα, λειτουργούσε ως μια οιονεί διαρκής και σύγχρονη ιστορική παρουσία στους κόλπους του Μεσαίωνα. Η Ρώμη θεωρούνταν διαμοιρασμένη στους χίλιους δρόμους που διέσχιζαν την Ευρώπη και όλοι τους όμως οδηγούσαν, υποτίθεται, στη Ρώμη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι πολιτικές, εθνικές (ή προ-εθνικές) ιστορίες που γράφονταν εκείνη την περίοδο είχαν πάντα ως αφετηρία τους έναν τρωικό μύθο. Όλα τα έθνη της Ευρώπης διατείνονταν ότι η γέννησή τους συνδέεται με την πτώση της Τροίας. Και αφού η γέννησή τους συνδέεται με την πτώση της Τροίας, τότε όλα τα κράτη, όλες οι μοναρχίες της Ευρώπης θα μπορούσαν να θεωρούνται αδελφές της Ρώμης.

Έτσι, η γαλλική μοναρχία έλκει την καταγωγή της από κάποιον Φράγκο, και η αγγλική από κάποιον Βρούτο. Σε όλες τις μεγάλες δυναστείες υπήρχε κάποιος πρόγονος που ήταν γιος τον Πριάμου και διασφάλιζε τη γενεαλογική συγγένεια με την αρχαία Ρώμη.

Ακόμα και στον 15ο αιώνα, ένας σουλτάνος της Κωνσταντινούπολης έγραφε στον δόγη της Βενετίας: «Μα γιατί να πολεμήσουμε μεταξύ μας, αφού είμαστε αδέλφια; Οι Τούρκοι, ως γνωστόν, εμφανίζονται με την πυρπόληση της Τροίας και είναι επίσης απόγονοι του Πριάμου. Είναι γνωστό», έλεγε, «ότι οι Τούρκοι είναι απόγονοι τον Τούρκου, που ήταν γιος του Πριάμου, όπως ο Αινείας και ο Φράγκος».


Η Ρώμη είναι λοιπόν παρούσα στην ίδια την ιστορική συνείδηση του Μεσαίωνα και μεταξύ της Ρώμης και των αναρίθμητων βασιλείων που σχηματίζονται από τον 5ο-6ο αιώνα και εξής δεν υφίσταται καμία ρήξη. Ο λόγος αυτός της φυλετικής πάλης όμως θα φέρει στο φως την οιονεί αυτή ρωγμή, η οποία θα εξαποστείλει σε έναν άλλον κόσμο αυτό που εφεξής θα δείχνει απαρχαιωμένο: έχουμε τη cυνείδηση της ρήξης, η οποία ως εκείνη τη στιγμή δεν είχε διαπιστωθεί.

Στη συνείδηση της Ευρώπης, αναδύονται ορισμένα γεγονότα, που ως εκείνη τη στιγμή φάνταζαν αόριστες περιπέτειες, που δεν είχαν ουσιαστικά συμπήξει τη σπουδαία ενότητα, τη σπουδαία νομιμότητα, τη μεγάλη και απαστράπτουσα δύναμη της Ρώμης. Εμφανίζονται τότε κάποια γεγονότα, τα οποία θα αποτελέσουν τις πραγματικές απαρχές της Ευρώπης ─ απαρχές αίματος, απαρχές κατάχτησης: είναι οι εισβολές των Φράγκων, οι εισβολές των Νορμανδών.

Εμφανίζεται κάτι, που θα οριστεί αυτόνομα ως «Μεσαίωνας» (και θα πρέπει να περιμένουμε ως τις αρχές του 13ου αιώνα, για να απομονωθεί στην ιστορική συνείδηση το φαινόμενο που θα ονομάσουμε φεουδαρχία). Νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνισή τους, οι Φράγκοι, οι Γαλάτες, οι Κέλτες. Επίσης κάνουν την εμφάνισή τους και ορισμένα άλλα, πιο γενικά πρόσωπα, οι άνθρωποι του Βορρά και οι άνθρωποι του Νότου. Κάνουν την εμφάνισή τους οι κυρίαρχοι και οι υποταγμένοι, οι νικητές και οι ηττημένοι.

Όλοι αυτοί πια ανεβαίνουν στη σκηνή του ιστορικού λόγου και αποτελούν στο εξής το κύριο σύστημα αναφοράς του. Η Ευρώπη κατακλύζεται από αναμνήσεις και προγόνους, των οποίων ποτέ ως εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταρτίσει τη γενεαλογία. Ρηγματώνεται κυρίως, χωρίζεται στα δύο, ένα φαινόμενο που ως τότε αγνοούσε.

Μέσα από το λόγο αυτόν σχετικά με τον φυλετικό πόλεμο και τα κάλεσμα σε εξέγερση, δημιουργείται και εκφράζεται μια εντελώς νέα ιστορική συνείδηση. Υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να ταυτίσουμε την εμφάνιση των λόγων περί τον φυλετικό πόλεμο με μια εντελώς διαφορετική οργάνωση του χρόνου στη συνείδηση, στην πρακτική και την ίδια την πολιτική της Ευρώπης.

 

 Σημείωση
:
Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από διάλεξη,
που έδωσε ο γάλλος φιλόσοφος Michel Foucault
στο Collège de France στις 28 Ιανουαρίου 1976,
όπως έχει καταγραφεί στο βιβλίο:
«Για την υπεράσπιση της κοινωνίας»,
έκδ. «Ψυχογιός», Αθήνα, 2002.
   
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 41180 έγραψε...
Η πτώση της Ρώμης, έκανε επιτακτική την ανάγκη του επαναπροδιορισμού της ιστορικής συνείδησης των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου. Ηταν λοιπόν αναπόφευκτο να καταφύγουν στο φαντασιακό, κάτι που ενίσχυε και ο Μεσαίωνας, η άγνοια και η μακρόχονια ύπαρξη των ευρωπαίων κάτω από την ρωμαική ιδιότητα. Σήμερα, οι συνθήκες στην Ευρώπη, είναι κατάλληλες για την στροφή των κατοίκων της, προς μία νέα ιστορική συνείδηση. Αυτήν του ευρωπαίου πολίτη, πέρα από σύνορα, κράτη, έθνη. Καταγωγή μας, το πολιτιστικό ελληνορωμαικό υπόβαθρο και η σύγχρονη ευρωπαική διανόηση και φιλοσοφία. "Σύνταγμα" μας, τα πολιτιστικά ιδεώδη της, και η θέληση μας για μία άλλη πολιτική, ταυτόσημη με τον πολιτισμό, την πολιτική αλήθεια, την δικαιοσύνη την ισότητα, την επιστήμη και τις τέχνες. Την απόφαση μας να κάνουμε την Ευρώπη, ηγέτιδα όλου του κόσμου-με την καλά έννοια. Μία Ευρώπη, που αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους όλης της γης, σαν μία φυλή. Αν πέσει η Ευρώπη, θα πέσει όλος ο κόσμος και θα οδηγηθούμε, σε νέο μεσαίωνα. Αυτό, μας λέει η ιστορία.
Γιάννης
27.02.2017, 10:14:51

Bielidopoulos έγραψε...

"Η Ρώμη εξακολουθούσε να είναι παρούσα, λειτουργούσε ως μια οιονεί διαρκής και σύγχρονη ιστορική παρουσία στους κόλπους του Μεσαίωνα. Η Ρώμη θεωρούνταν διαμοιρασμένη στους χίλιους δρόμους που διέσχιζαν την Ευρώπη και όλοι τους όμως οδηγούσαν, υποτίθεται, στη Ρώμη."

Κάτι σχετικό που έχω γράψει παλιά ότι η ρωμαική αντίληψη περί πολλών πραγμάτων επέζησε μέσω του χριστιανισμού. Σε μια εποχή που δρομολογούνταν μεγάλες οικονομικοκοινωνικές αλλαγές (λόγω της παρακμής μιας πολύ μεγάλης αυτοκρατορίας) η σύγκρουση με το παρελθόν εκδηλώθηκε με καταστροφή ναών και αγαλμάτων.

@Γιάννης
"Η πτώση της Ρώμης, έκανε επιτακτική την ανάγκη του επαναπροδιορισμού της ιστορικής συνείδησης των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου."
Πολύ σχετικό και καθόλου αναπόφευκτο, ασχέτως αν κάτι τέτοιο συνέβει. Για παράδειγμα η αυτοκρατορία των Μάγια κατέρρευσε και εξαφανίστηκε το ιερατείο τους και η ανώτερη τάξη, αλλά οι άνθρωποι επέζησαν, μετακινήθηκαν προς νοτιοδυτικά και αφομοιώθηκαν σταδιακά από τους γειτονικούς πολιτισμούς. Μάλιστα πριν αφομοιωθούν, εικάζεται ότι δημιούργησαν αυτορυθμιζόμενες δημοκρατικές κοινότητες. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει κάτι παρόμοιο και στη λεκάνη της Μεσογείου, διασπώντας έτσι κάθε έννοια "ιστορικής συνείδησης", εθνικού φαντασιακού και ευγενής καταγωγής. Η θύμηση της ρωμαικής αυτοκρατορίας, η μακρά ιστορία της, τα πολεμικά της κατορθώματα, ολόκληρη η ιδεόσφαιρά της, θα ξεχνιόνταν και όλα θα άρχιζαν πάλι από την αρχή σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Δεν συνέβει όμως αυτό. Ο χριστιανισμός αποτέλεσε το υπέρτατο όπλο κοινωνικής συνοχής της εποχής, εγκολπώνοντας παράλληλα ένα σωρό ρωμαικά χαρακτηριστικά. Μια πολιτικο-θρησκευτική ιδεολογία Φρανκεστάιν ενισχυμένη τα μάλα από την πλατωνική φιλοσοφία. Δεν μας τα λες καλά, άλλαξε fragments. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=cedoBlUvBlI
https://www.youtube.com/watch?v=_6x8tfpc0z0
Πάρτε βρε φτωχούληδες του θεού!

27.02.2017, 12:18:16

Ανώνυμος 41189 έγραψε...

Οι απλοί κάτοικοι της γηραιάς ηπείρου είχαν χεσμένη την ιστορική συνείδηση, αυτό που τους ενδιέφερε ήταν η επιβίωση. Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν και μάλιστα όψιμα ήταν η τάξη των όπλων (bellatores) που σε συνεργασία με την εκκλησιαστική εξουσία (oratores) προσπάθησαν και φυσικά τα κατάφεραν να επιβληθούν στους εργάτες της γης (laboratores) και σιγά-σιγά να δημιουργήσουν τις πρώτες κρατικές οντότητες• αυτοί είχαν την ανάγκη δικαιολόγησης της εξουσίας τους στο «πόπολο» (και στους εαυτούς τους) προβάλλοντας μια ένδοξη ρωμαϊκή καταγωγή.
Οι καταστροφές ρωμαϊκών μνημείων και ναών προήλθε κυρίως από επιδρομές ούννων γότθων φράγκων βανδάλων κλπ. και όχι από μια διάθεση άμεσης και συνειδητής σύγκρουσης των λαών που ήδη ζούσαν εκεί με το παρελθόν που όμως για αυτούς ήταν ένα ζωντανό παρόν.
27.02.2017, 13:57:59

Ανώνυμος 41190 έγραψε...
Σύντομα, καθώς έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Οι ισχυρισμοί των δύο προηγούμενων σχόλιων είναι γενικά σωστοί. Όπως και του Foucault. Στο δι' ταύτα. Σήμερα τι κάνουμε. Η ιστορική έρευνα, έχει αξία αν αποτελεί πηγή γνώσης για αντιληφθούμε το τώρα και να οραματισθούμε το αύριο. Ειδάλλως, είναι άγονη εμμονή και μία επιθυμία να έχουμε το κεφάλι μας στραμμένο προς τα πίσω. Για να μη βλέπουμε το σήμερα; Το αύριο;
Γιάννης
27.02.2017, 14:21:18

Bielidopoulos έγραψε...

Ε δεν μπορεί να έχουμε όλοι δίκιο. Εδώ δεν κάνουμε διαξιφισμούς με λουκουμόσκονη. Το σχόλιο 41189 το βρίσκω έτσι και έτσι. Υπήρξε αποστροφή προς το παρελθόν, ενδεικτικά παραπέμπω σε παλιότερα σχόλιά μου για τον Ιουλιανό και για τον Αλάριχο. Αλλά ας πάμε στο αύριο. Για τη ρωμιοσύνη τα πράγματα είναι απλά: οδεύει ολοταχώς σε μια κατάσταση όπως της δεκαετίας '70 και '60. Όνειρο ήταν και κράτησε 30 χρόνια (1980-2009). Ενδεικτικά αναφέρω ότι κάποιος με σύνταξη 2.000 ευρώ το μήνα θα λάβει στην εικοσαετία σύνολο μισό εκατομμύριο ευρώ! Ερώτηση: ποιος ρωμιός έχει πληρώσει σε ασφαλιστικές εισφορές στο παρελθόν τόσα λεφτά; Απάντηση: απολύτως κανένας. Υπενθυμίζω ότι αρχές δεκαετία του '80 ένας συνηθισμένος μισθός στο δημόσιο ήταν 50.000 δραχμές, ήτοι 150 ευρώ, αστεία πράγματα δηλαδή. Σημειώστε δε ότι δεν συνυπολογίζω τυχόν επικουρική, διπλή ή τριπλή σύνταξη και εφάπαξ. Αυτά τα τρελά που ήξερε η ρωμιοσύνη να τα ξεχάσει. Τον ***** και στο μπαούλο. Ακόμα και αν το σύνολο, 100%, της αρχαιοελληνικής γραμματείας να είχε διασωθεί δεν θα μπορούσε να ξεχέσει τη ρωμιοσύνη, για αυτό κάποιος τενεκές που αμολάει κάτι μαγικές λεξούλες όπως Ερμής, Ορφέας, Όμηρος, λείψανα κ.λπ. να επιστρέψει στο καβούκι του με την κρεμούλα του.

27.02.2017, 15:15:41

Bielidopoulos έγραψε...

καβούκι < τουρκική kabuk
https://el.wiktionary.org/wiki/καβούκι
From Old Turkic kabk, from Proto-Turkic *Kpuk
https://en.wiktionary.org/wiki/kabuk
;)

27.02.2017, 18:57:27

Ανώνυμος 41196 έγραψε...

Να προσθέσω και εγώ την λουκουμόσκονή μου μαζί με τις σοφίες του Bielidopoulos, που επί μονίμου βάσεως σχολιάζει ασχέτως και ακατασχέτως , να πω πως στο ανατολικό ρωμαϊκό κράτος υπήρχαν άλλες πολιτικές οικονομικές κοινωνικές κλπ συνθήκες, διαφορετικές απ’ οτι συνέβαινε στην δύση κατά το μεσαίωνα. Ούτε ο Φουκώ δεν ασχολείται καν. Ψιλά γράμματα για αυτόν βέβαια.

https://el.wiktionary.org/wiki/λουκούμι
λουκούμι < τουρκική (rahat) hulkum < αραβική < الحلقوم (Hulquum)
27.02.2017, 20:38:52

Bielidopoulos έγραψε...

Και πως σχολίασες..
Φάε το λουκούμο σου.

27.02.2017, 21:51:24

Ανώνυμος 41198 έγραψε...
Γειά σου ταοιστή μπουρδολόγε του κόμπλεξ και της παντόφλας.
27.02.2017, 21:52:50

Bielidopoulos έγραψε...

Η μπουρδολογία της διανοητικής ελίτ της (β)ρωμιοσύνης και των Εξαρχείων δεν πιάνει εδώ καραγκιοζόσπερμα. Αυτά που "μάθατε" κρατήστε τα να θρέφουν το φαντασιακό σας. Όταν ξυπνήσετε μην μας ειδοποιήσετε.

27.02.2017, 21:56:14

Ανώνυμος 41200 έγραψε...

"Υπενθυμίζω ότι αρχές δεκαετία του '80 ένας συνηθισμένος μισθός στο δημόσιο ήταν 50.000 δραχμές, ήτοι 150 ευρώ, αστεία πράγματα δηλαδή."
Μπούρδα ρωμέικης ολκής.
27.02.2017, 21:57:32

Bielidopoulos έγραψε...

Α για αυτό θίχτηκε ο ρωμιός μας. Και ως συνήθως ο ρωμιός μας θα τις αμολήσει και μετά θα πει τί τον ενόχλησε. Λες και μας νοιάζει τί ενόχλησε τον καρπαζοεισπράκτορα ρωμιό. ΜΜΜ.

27.02.2017, 22:00:51

Ανώνυμος 41202 έγραψε...
Η μπουρδολογία των άλλων δεν πιάνει σε σένα διότι είσαι πορωμένος μέχρι το μεδούλι, ανόητο Bielido(τον)πούλο.
27.02.2017, 22:01:43

Ανώνυμος 41203 έγραψε...

Είσαι τόσο προβλέψιμο ζωάκι που δεν χρειάζεται να περιμένω να απαντήσεις.... χαχαχα.
27.02.2017, 22:03:55

Bielidopoulos έγραψε...

Καλά, φάε μια κρεμούλα.

27.02.2017, 22:10:57

Ανώνυμος 41205 έγραψε...

Αυτά είναι τα επιχειρήματά σου: της κρέμας. Μα τι ζωάκι είσαι...
27.02.2017, 22:16:44

Ανώνυμος 41206 έγραψε...
Είδες ο ΡΩμαιολατίνος;;.... άλλαξε fragments γραφει.... ρεεεε κλούβιε ΜΜΜ μπαγιατικη κρεμουλα , απο ποτε ρε τα αποσπαματια γινανε πουκάμισα για να τα αλλαζεις οπως θες;;;Ρεεε επειδη γραφεις σε τουτη την γλωσσα θαρρεις οτι πρυτανευεις;;;τοσο ντου βαρι που στο θεμα ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ γραφεις ασυναρτησιες βικιπενια σου. γεια σου ΡΩΜΑΙΕ νεο Νερωνα.
στο θεμα: απο Λειψανα εκλεκτα Ομηρου και οχι αποσπασματια λουβρε λειψε.
αὐτὰρ ἐγὼν Αἰνείας υἱὸς μεγαλήτορος Ἀγχίσαο *(και ΕΓΩΝΟΣ και Αινειας,υπερ πλουτισμος νοηματος)
εὔχομαι *ἐκγεγάμεν, μήτηρ δέ μοί ἐστ' Ἀφροδίτη•
παρε και για το μελλον Ρωμαιοραουλο κοιλιοδουλιας
μή πως καὶ Κρονίδης κεχολώσεται, αἴ κεν Ἀχιλλεὺς
τόνδε κατακτείνῃ• μόριμον δέ οἵ ἐστ' ἀλέασθαι,
ὄφρα μὴ ἄσπερμος γενεὴ καὶ ἄφαντος ὄληται Δαρδάνου.
ΑΚΑΤΑΛΑβΙΣΤΙΚΑ ΕΕΕΕ;
αλλο λατινωα και αλλο Ελληνικα
τελικα ο ρωμιος σου προεκταση της Ρωμαιοφωλιας σου ειναι ἤ του Ερμη της ΜΑΙΑΣ και ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ.
τουβλοοοο διαλεξε. προσεξε τι; θα διαλεξεις
χαιρετισματα απο τον Παπαδόκοολό σου ΜπινελόκΑλε.


28.02.2017, 08:03:33

Bielidopoulos έγραψε...

Πάει τα έχουν παίξει τα ρωμιόπουλα. Τρικυμία στο κρανίο των ρωμιών. Τελείωνουν τα λ7 Άρη! Προφανώς τους ενοχλούν κάποια από όσα γράφτηκαν πιο πάνω, αλλά δεν λένε τί και γιατί, διότι ξέρουν ότι με το πως κάνουν να προσπαθήσουν να μιλήσουν ανθρώπινα και λογικά: φάααπ(!) η καρπαζιά θα πέσει σύννεφο. Για αυτό και το έριξαν στην τρέλα. Βρε κατεβείτε από το κλαρί που έχετε ανέβει. Ρωμιοί χατζηέλληνες καρπαζοεισπράκτορες είστε. Γελάει η υφήλιος με τα καμώματά σας. Σταματάω εδώ διότι για να τα βάλεις με τους ηλίθιους πρέπει να πέσεις στο επίπεδό τους.

"Οταν ο μηνιαίος μισθός ήταν 10.000 - 15.000 δραχμές, ο υπερπατριώτης σημερινός φίρερ της ''χρυσής αυγής'', Νίκος Μιχαλολιάκος, κονόμαγε από την ΚΥΠ 120.000 δραχμές το μήνα.
Σύμφωνα με το έγγραφο οι μισθοί όλων των συνεργατών ήταν έως και 10πλάσιοι του μέσου μισθό στην Ελλάδα την εποχή 1980-82."
http://romiazirou.blogspot.gr/2013/09/10000-15000-120000-4.html

Στο μεταξύ (για να γελάσουμε):
http://www2.iefimerida.gr/news/321802/xydakis-oi-daneistes-mas-piesan-na-ypograpsoyme-kai-tora-mas-timoroyn-poy-den-ta
Μπουχέσας(*) ρωμιός. Τρικυμία στο κρανίο του. Μέσα στο μυαλό του πυρκαγιά.

*(μειωτικά) (λαϊκότροπο) άνθρωπος με πολλά παραπανίσια κιλά και κατά συνέπεια δυσκίνητος
(μειωτικά) (λαϊκότροπο) άτομο που φοβάται εύκολα και οπισθοχωρεί, όταν βρεθεί αντιμέτωπος με δυσκολίες
Συνώνυμα
κλασομπανιέρα(ς)
κοιλαράς
πλαδαρός
χοντρομπαλάς
https://el.wiktionary.org/wiki/μπουχέσας
lol

28.02.2017, 12:24:25

Ανώνυμος 41218 έγραψε...

Εκτός από πυροτεχήματα πετάει και μπαρούφες από ψεκασμένους. Ο μισθός του '80 και η βλακεία του δίνουν τα ρέστα τους, ξανά.
28.02.2017, 12:37:05

Ανώνυμος 41219 έγραψε...
Roma ke italia itan komati tis illirias, oli arkea romaiki ke elliniki glosa vjeni me tin alvaniki glosa, pu ine peripu i arkea illiriki glosa.
28.02.2017, 12:50:35

Ανώνυμος 41220 έγραψε...

Χαχαχαχα 41219, χαχαχαχα!!!
28.02.2017, 13:05:13

Bielidopoulos έγραψε...

Την ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία των τριών πρώτων θεματικών παραστάσεων «Νεοπτολέμου Μύησις», «Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε» & «Ερωφίλης κέντημα» διαδέχεται μια νέα, υποσχόμενη θεατρική δράση.
http://www2.iefimerida.gr/news/321694/ena-spathi-toy-kolokotroni-afigeitai-tin-istoria-toy-parastasi-toy-ethnikoy-sto-mpenaki

Μέσα στο μυαλό τους πυρκαγιά.

@41218
Όπως νομίζεις. Με τους ηλίθιους δεν πρέπει να τα βάζουμε, διότι πέφτουμε στο επίπεδό τους.

28.02.2017, 13:39:35

Ανώνυμος 41222 έγραψε...

Το λες, αλλά δεν το κάνεις ταοιστή μπουρδοβρωμιέ.
28.02.2017, 14:10:43

Bielidopoulos έγραψε...

Μα πώς αλλιώς θα πέσουν οι φαπούλες; Με τηλεπάθεια;
Άστο. Καλύτερα φάε μια κρεμούλα. Ό,τι ξέρετε από οικονομικά ξέρει και ο Τσίπρας, δηλαδή τίποτα. Μαύρα μεσάνυχτα έχει η ρωμιοσύνη από οικονομικά. Από αρλούμπες και ευγενείς μαλακιούλες είναι όμως πρώτη. Π.χ. για να είναι βιώσιμο ένα ασφαλιστικό θα πρέπει χονδρικά ο μέσος όρος σύνταξης γήρατος να είναι μικρότερος από τον βασικό μισθό. Απλά πράγματα.

28.02.2017, 14:32:44

Ανώνυμος 41225 έγραψε...
carpentarius(autos pu e kano karro), -[caro - pen - ta - ri - us = karro - ben - te - ry(eci) - ish = trolley(cart) - do(makes) - to - enter - is] = one who makes the cart, he that makes the cart to enter(to go); he that fully assembles a cart; -(=amaksopigos(greek) = amakso-pi-g-os = amaksa(=karro) - be - g(=q) - ish = amaksa(=cart) - makes - that - is). -is also in Italian with meaning 'carpenter'; -but meaning of the word appears only in Albanian(and related to making (assembly) of the carts); -with italian language it will be ''carro - fa - che - entra - e''; -but from ancient is ''carro - pen - ta - ri(ry) - is'', -the conformity is only with albanian language.

28.02.2017, 14:50:26

Ανώνυμος 41227 έγραψε...
carpentarius(autos pu e kane karro), -[caro - pen - ta - ri - us = karro - ben - te - ry(eci) - ish = trolley(cart) - do(makes) - to - enter - is] = one who makes the cart, he that makes the cart to enter(to go); he that fully assembles a cart; -(=amaksopigos(greek) = amakso-pi-g-os = amaksa(=karro) - be - g(=q) - ish = amaksa(=cart) - makes - that - is = amaksa - kani - pu - ine(tha itan me tin elliniki glosa); -ke pigeni mono me tin alvaniki glosa). -is also in Italian with meaning 'carpenter'; -but meaning of the word appears only in Albanian(and related to making (assembly) of the carts); -with italian language it will be ''carro - fa - che - entra - e''; -but from ancient is ''carro - pen - ta - ri(ry) - is'', -the conformity is only with albanian language.
28.02.2017, 15:05:48

Ανώνυμος 41228 έγραψε...
'ellin, illin = illir', ine idhia leksi, ala ine me tin voria alvaniki dialekto, dialekt ''dor = gegenis''. I arkei ellines ikane dhio megala fila ''Iones'' ke ''dores'', ke o monos laos pu eki ke simera dhio megala fila ke pu ine dhipla sas ke mesa sas(i arvanites, ke ala) ine o alvanikos laos. Dhen eki grek, eki ''illin = illir'', ala esis to ekete idhiopisi tora auto to onoma, kati pu ine megala psema. Ke i elliniki glosa ine alvaniki(=illiriki) glosa me enosi leksis, kati pu e gjine otan graftiqe i glosa stin arkeotita, opu mia olokliri frasi irthe se mono mia leksi.
28.02.2017, 15:15:18

Ανώνυμος 41229 έγραψε...

Μάλλον η δόση που παίρνεις δεν σου φτάνει 41228, 41227, 41225, 41219. Να την αυξήσεις εις το διπλάσιο και έλα την ίδια ώρα να σε δούμε σε δύο ημέρες.
28.02.2017, 15:50:32

Ανώνυμος 41230 έγραψε...
41229, ti thes na pis?;
28.02.2017, 16:03:15

Ανώνυμος 41231 έγραψε...

Τ'ίποτα αγόρι μου, τα φάρμακά σου να παίρνεις, γκέκε;
28.02.2017, 16:22:40

Ανώνυμος 41232 έγραψε...
To nisi ''Dilos'' dhipla sto Mikono, ine to nisi pu iortazane gia to ''dilo = ilio'', ''dili, dilo(= ilio)'' sta alvanika. Stin arkeotita o monos theos itan o ''ilios = dilos'', oles tis kultes ke i piramides e ginan mono gia ton ilio, qe pragmatika autos ine o sovaros theos, an feugi o ilios tha feugume oli.
Ta ala thei ine psemata
28.02.2017, 16:10:13

Ανώνυμος 41233 έγραψε...

Μην επιμένεις παιδί μου, θα σε δω σε δύο μέρες. Πάρε πρώτα την διπλή δόση απο τα αντιψυχωτικά που παίρνεις και τα λέμε.
28.02.2017, 16:26:46

Ανώνυμος 41234 έγραψε...
gia to 41231, ego dhen milao pos milas esi, ego milao mono me paradhigma, an theleta sa sas dhoso ola ta arkea ellinika pu vjeni mono me tin alvaniki glosa. Eko kani pola vivlia gia auto to thema.
Edho ekume vgi na milame mono me paradhigma, oki me burdhes opos milas esi.
28.02.2017, 16:25:59

Ανώνυμος 41235 έγραψε...

Εδώ στο Ελλάντα έχουμε μια παροιμία για τύπους σαν και σένα: "έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο". Καταλαβαίνεις το νόημα της;
28.02.2017, 16:38:12

Ανώνυμος 41236 έγραψε...
sas ipa, esi milas mono burdhes, dhe pernis paradhigma.
28.02.2017, 16:45:20

Ανώνυμος 41237 έγραψε...
Μπουχέσας(*) ρωμιός. Τρικυμία στο κρανίο του. Μέσα στο μυαλό του πυρκαγιά.

*(μειωτικά) (λαϊκότροπο) άνθρωπος με πολλά παραπανίσια κιλά και κατά συνέπεια δυσκίνητος
(μειωτικά) (λαϊκότροπο) άτομο που φοβάται εύκολα και οπισθοχωρεί, όταν βρεθεί αντιμέτωπος με δυσκολίες
Συνώνυμα
κλασομπανιέρα(ς)
κοιλαράς
πλαδαρός
χοντρομπαλάς
https://el.wiktionary.org/wiki/μπουχέσας
lol η προσωπικοτητα σου.
28.02.2017, 17:17:15

Ανώνυμος 41240 έγραψε...

Πάντα όταν η συζήτηση πάει σε καυτά και ουσιαστικά θέματα οι ρωμιοί το ρίχνουν στην τρελίτσα. Τώρα μας προέκυψε και ο γλωσσολόγος. Τα πάντα θα σκαρφιστεί η ρωμιοσύνη προκειμένου να την βγάλει λάδι και να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων προσπαθούν να προσεγγίσουν την πραγματικότητα με τη απλή λογική. Βούρδουλα που θέλετε βρε παλιολουγκρίτσες.

28.02.2017, 17:43:11

Ανώνυμος 41241 έγραψε...
Bielidopoulos,
Γιατί απαντάς με πληθυντικό;
Είναι ο πληθυντικός της μεγαλοπρέπειας ή είσαστε "πολλές";
28.02.2017, 19:05:34

Ανώνυμος 41243 έγραψε...
dolor/e(sorrow, big pain), -[dol - or - e = dill(diell) - hyr - e = sun - enters - is = enters in sun, enters ''up and far away'' like enters the sun), howl loudly(that enters until the ''sun=dil, diell'')/ or: feel big pain for disappear of the sun] = sorrow, big pain. -with its latin(roman) language it will be ''sol - intra - e ''; -now we say ''dolore'' is latin word, but as you see, compliance is only with Albanian language; -this shows that there is no division between illyrian of Roma and Illyrian of Balkan. -or: ''dulce, dolce = gliko'' = dol - c - e = dol(=dil, dill = San = ilio) - k - e(esh) = dol(=ilio) - pu - ine = ine ilio(=dol, dill), ine poli kallo san ton ''ilio(=dol, dill); -leme pu ine romaiko leksi, ala to noima to perni mono me tin alvaniki glosa. Me to romaiki glosa tha itan: ''sol - qui - e'', ala ine ''dul, dol(=dill) - c - e'' qe pigjeni mono me tin alvaniki glosa.

28.02.2017, 21:16:45

Ανώνυμος 41244 έγραψε...

@41243
Ποιά είναι η πηγή σου για αυτές τις γλωσσολογικές ανοησίες;
28.02.2017, 21:34:07

Ανώνυμος 41245 έγραψε...
ke: ''latria'' pu ton agapas poli kapion, to sikonis psila, ton dhoksazis = lat - ri - a = apano - to sikonis - a(=ine) = to sikonis apano(=lat), ton dhoksazis poli.Eci vienun ke i dhio gloses(romaiki ke elliniki), mono me tin alvaniki glosa, ke ine enosi aplon alvanikon lekson, fenomeno pu e gjine otan graftike i gllosa stin arkeotita.
28.02.2017, 21:25:16

Ανώνυμος 41246 έγραψε...
an auta ine anoisies, ke an boris, rikseta kato, dhose esi to argumento su qe petakseta auto pu eko pi ego. Dhose esi pu dhen ine pos to leo ego ala ine antitheto.Dhose ke na dhume to dhikio su.
Esis gia to kristuieno tragudhi lete ''kalanda = ka - land - a = pu - gjenai - ine'', gia ti ine to tragudhi gia ti gjeniete(=land, lind) o kristos, i gjeniete(=land, lind) to kenurio krono.
Olos o kosmos lei ''kalandar = imerologio'' = ka - land - ar(=hyr=beni) = pu - sti gena - beni = beni me ti gena tu kristu, i me ti gena tu kenurio krono''.
28.02.2017, 21:37:49

Ανώνυμος 41247 έγραψε...
Όπως οι ελληναράδες "ετυμολογούν" τις λέξεις σαν να προέρχονται από τα ελληνικά, έτσι και οι αλβαναράδες "ετυμολογούν" τις λέξεις σαν να προέρχονται από τα αλβανικά.
Το ότι μοιάζουν κάποιες λέξεις ηχητικά δεν σημαίνει τίποτε. Εξ άλλου όλες οι γλώσσες έχουν κοινές λέξεις. Όπως δεν υπάρχουν καθαροί λαοί, έτσι δεν υπάρχουν και καθαρές γλώσσες.
Οι περισσότερες ομοιότητες οφείλονται σε κοινή καταγωγή τους (ινδοευρωπαϊκή) κι όχι στις ανοησίες που λένε οι εθνικιστές κάθε χώρας..
Αλβαναρά, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.....
28.02.2017, 22:28:07

Ανώνυμος 41249 έγραψε...
i theoria gia ti idiaki glosa ine mia megali burdha, India dhen ike arkea politizmo, gia ti dhen eki arqea poli. O politizmos gjenithike stin xores pu ikane arkees poli. Ke to onoma ''india = in - dia = hyn - dia(=dielli, zoti) = beni - o ilios(=dia) = anatoli(=ana - tol - i(hy) = ana - dol(=dill) - hy = ana(i pleura) opu beni o ilios(=toli = dili)''; - ine apo illirki glosa, qe ine ena onoma pu to ekune vali i lai pu itani stin dhisi tis Indias(opos itan i ''illiri=illini'').
28.02.2017, 22:38:04

Ανώνυμος 41251 έγραψε...

Έχουν αρχαία κείμενα οι ιλλυριοί (γκούχου-γκούχου) οι αρχαίοι αλβανοί; Φυσικά όχι, γιατί τους τα έκλεψαν έλληνες και, κυρίως, οι ρωμαίοι που τους ζήλευαν για τον γλωσσικό του πλούτο και τον υψηλό τους πολιτισμό.
lol
28.02.2017, 23:28:26

Ανώνυμος 41252 έγραψε...
Και βέβαια είχε πολιτισμό η Ινδία. Γκούγκλαρε "Πολιτισμός της κοιλάδας του Ινδού" και θα δεις.
Τα ιλλυρικά ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία, όπως και τα ελληνικά, γι΄ αυτό έχουν ομοιότητες. Είναι πολύ μεταγενέστερες γλώσσες όμως.
Και εσύ τι ζόρι τραβάς εν τέλει; Νομίζεις ότι οι αλβανοί κατάγονται από τους ιλλυριούς; Αστεία πράγματα. Όσο και οι ρωμιοί κατάγονται από τους έλληνες. Ένα φυλετικό τουρλουμπούκι είναι κι αυτοί, όπως κι ένα τουρλουμπούκι είναι κι η γλώσσα τους με πλήθος σλάβικες κ.λ.π. λέξεις.
Το ίδιο εθνοβλαμένος είσαι κι εσύ με τους ελληναράδες. Σαχλαμάρες γράφεις. Φαντασιώσεις. Ούστ
28.02.2017, 23:35:42

Ανώνυμος 41253 έγραψε...
ta ilirika kimena ine auta pu ine stin elliniki glosa ke stin romaiki glosa, ke i dhio ine alvaniki(=illiriki) glosa me enosi leksis, fenomeno pu egine otan graftike i glosa, autes ine enosi alvanikon lekson, asta pu ta ekete idhiopisi esis tora.
28.02.2017, 23:40:03

Ανώνυμος 41254 έγραψε...
ego eko ena dokumento, afu pu i dhio arkees gloses(illiniki ke romaiki glosa vienun apo alvaniki glosa), tote ime siguros pu imaste ''illin = illir''; -gia ti ''illin = illir'', ala ''illin'' ine me to vorio alvaniko dialekto.
28.02.2017, 23:46:38

Ανώνυμος 41255 έγραψε...
feugo tora, aurio tha ksan apando.
28.02.2017, 23:53:13

Ανώνυμος 41256 έγραψε...

Ρε άχρηστοι μην τον αποπαίρνετε και χάσουμε τον πελάτη, τέτοια γέλια που θα τα βρίσκατε, στην wikipedia η στις αναρτήσεις του ρωμιοBielidopoulos;
01.03.2017, 00:08:19

Ανώνυμος 41257 έγραψε...
aha, milao diaba me esas, iste sindaksuqi apo to xorio, dhen kserete tipota apo glosologia. Ego panda sas leo logika ke epistimonika paradhigma, esas apandate mono me burdhes, gia ti dhen borite na mu ptakste emena auta pu ego leo.
01.03.2017, 07:44:17

Ανώνυμος 41260 έγραψε...

Έλα δικέ μου, κάνε μας μαθήματα να γελάσει το χειλάκι μας. Και οπωσδήποτε με παραδείγματα για να είναι το γέλιο με αποδείξεις.
01.03.2017, 10:48:12

Ανώνυμος 41261 έγραψε...
ego sas eko dhosi poli paradhigma, esis pite mu pu ime lathos se auto, pite mu to antitheto.
01.03.2017, 11:11:19

Ανώνυμος 41262 έγραψε...

esi exi dosi poli gelio mi stamata na grafi.
01.03.2017, 12:07:44

Ανώνυμος 41264 έγραψε...
Δεν στα είπα ρε γκάου; 41247, 41252.
Βλαμμένο εθνίκι είσαι, θες και διάλογο.
Άντε ρε πήγαινε στους χρυσαυγίτες της Αλβανίας.
01.03.2017, 12:26:48

Ανώνυμος 41266 έγραψε...
γα'λα - ga'la, -[g - al(=yll; diell) - a = pu - al(asteri; ilio) - ine = ine asteri(=al), ine o protos fagito, ine o kaliteros fagito(san to ''al = asteri''), is aspro(san to fos pu kani to ''al = asteri; i to ilio''); -me tin elliniki glosa tha itan: ''pu - asteri(ilio) - ine'', ala ine ''g - al - a = pu - asteri - ine''; -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa] = qu'mesh(klumesh) = gala.

γαλα'κτινος - gala'ktinos(ine apo to gala, ine paragogji tis galas/ ine aspros(san to gala), -[γαλα(=klumesh) - k - t - in(=hyn=beni) - os = gala - pu-na-beni - ine = beni se gala, ine apo gala; ine 'aspro' opos ine to gala(etsi tha itan me tin simerini elliniki glosa); -bori na pis ke ''gala - ktizmeni - os(=ine)''; -ala: gala - k - t - in(=hyn=beni) - os = gala - pu - na - beni - ine'' ine mono apo tin alvaniki glosa].

γαλακτοποσι'α(gia na pinis gala; fagito pu to kanis(=pis) apo gala, paragogji tis gala(pu to pis(=kanis) apo gala); - gala-k-to-posi-a, -[klumesh - k - te - pish - a = klumesh - q - te - pish - a(ash) = gala - pu - na - pinis - a(=ine)/ -ke: klumesh - q - te - pis(=besh=kanis) - a = gala - pu - na - pis(=kanis) - a(=ine)/ -ke: klumesh + posi-a = klumesh - pish - a = gala - pinis - a(=ine)/ ke: klumesh - pis(besh) - a = gala - kanis - a(=ine); -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].

γαλουχε'ω - gal-uqe'-o(=trefome me gala), -[gala - uçe'(ushqe) = gala(klumesh) - ushqe = gala - trefome/ ke: ''gala - trefo(kapion)''; -ku: ''uqe'(= uçe' = ushqe') = trefome, trefo(ellinika)''; -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].

γαλoυ'χησις - gal-u'qis-is(=na trefese me gala, na pinis gala), -[gala - uqis(ushqesh) - is = klumesh - ushqesh-ish = gala - trefese - is(=ine)]. -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].

γαλουχι'α - galouqi'a(=na trefese me gala; na fas ke na pinis gala) -[gala - uqi'(ushqe) - a = klumesh - ushqe - a(=ash) = gala - trefese - a(=ine); -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].

Σημείωση: Ta parapano logia ine apo ta pio palia logia tis ellinikis glosas; -opos ta vlepete, to noima to pernun mono me tin allvaniki glosa.01.03.2017, 12:43:09

Ανώνυμος 41267 έγραψε...

Συνέχισε αγόρι μου, πηγές βέβαια δεν μας λες γιατί είσαι κότα. Αλλά δεν πειράζει, και χωρίς πηγές εμείς θα γελάμε εγκάρδια.
01.03.2017, 12:48:49

Ανώνυμος 41271 έγραψε...
gia ti ego dhen sas areso?; -i piges ine moni i leksis pu sas leo, ti thelete na paro san piges?;
O megalos arvanitis Aristidh Kola eki pi ''iste ellines gia ti iste proto allvani = illin = illir''.
01.03.2017, 14:03:23

Ανώνυμος 41272 έγραψε...

Τα πυροτεχνήματα βλακείας δεν είναι αποδείξεις.

01.03.2017, 14:10:37

Ανώνυμος 41274 έγραψε...
Tha tis mazepso, na ti ksana kitakste me tin isikia.
Ανώνυμος 41219 έγραψε...

Roma ke italia itan komati tis illirias, oli arkea romaiki ke elliniki glosa vjeni me tin alvaniki glosa, pu ine peripu i arkea illiriki glosa.
Ανώνυμος 41227 έγραψε...

carpentarius(autos pu e kane karro), -[caro - pen - ta - ri - us = karro - ben - te - ry(eci) - ish = trolley(cart) - do(makes) - to - enter - is] = one who makes the cart, he that makes the cart to enter(to go); he that fully assembles a cart; -(=amaksopigos(greek) = amakso-pi-g-os = amaksa(=karro) - be - g(=q) - ish = amaksa(=cart) - makes - that - is = amaksa - kani - pu - ine(tha itan me tin elliniki glosa); -ke pigeni mono me tin alvaniki glosa). -is also in Italian with meaning 'carpenter'; -but meaning of the word appears only in Albanian(and related to making (assembly) of the carts); -with italian language it will be ''carro - fa - che - entra - e''; -but from ancient is ''carro - pen - ta - ri(ry) - is'', -the conformity is only with albanian language.

01.03.2017, 14:09:24

Ανώνυμος 41275 έγραψε...
Ανώνυμος 41228 έγραψε...

'ellin, illin = illir', ine idhia leksi, ala ine me tin voria alvaniki dialekto, dialekt ''dor = gegenis''. I arkei ellines ikane dhio megala fila ''Iones'' ke ''dores'', ke o monos laos pu eki ke simera dhio megala fila ke pu ine dhipla sas ke mesa sas(i arvanites, ke ala) ine o alvanikos laos. Dhen eki grek, eki ''illin = illir'', ala esis to ekete idhiopisi tora auto to onoma, kati pu ine megala psema. Ke i elliniki glosa ine alvaniki(=illiriki) glosa me enosi leksis, kati pu e gjine otan graftiqe i glosa stin arkeotita, opu mia olokliri frasi irthe se mono mia leksi.
Ανώνυμος 41232 έγραψε...

To nisi ''Dilos'' dhipla sto Mikono, ine to nisi pu iortazane gia to ''dilo = ilio'', ''dili, dilo(= ilio)'' sta alvanika. Stin arkeotita o monos theos itan o ''ilios = dilos'', oles tis kultes ke i piramides e ginan mono gia ton ilio, qe pragmatika autos ine o sovaros theos, an feugi o ilios tha feugume oli.

Ta ala thei ine psemata
01.03.2017, 14:22:37

Ανώνυμος 41276 έγραψε...

Ne, min xasume the malacia pou se derni.

01.03.2017, 14:24:49

Ανώνυμος 41277 έγραψε...
Ανώνυμος 41243 έγραψε...

dolor/e(sorrow, big pain), -[dol - or - e = dill(diell) - hyr - e = sun - enters - is = enters in sun, enters ''up and far away'' like enters the sun), howl loudly(that enters until the ''sun=dil, diell'')/ or: feel big pain for disappear of the sun] = sorrow, big pain. -with its latin(roman) language it will be ''sol - intra - e ''; -now we say ''dolore'' is latin word, but as you see, compliance is only with Albanian language; -this shows that there is no division between illyrian of Roma and Illyrian of Balkan. -or: ''dulce, dolce = gliko'' = dol - c - e = dol(=dil, dill = San = ilio) - k - e(esh) = dol(=ilio) - pu - ine = ine ilio(=dol, dill), ine poli kallo san ton ''ilio(=dol, dill); -leme pu ine romaiko leksi, ala to noima to perni mono me tin alvaniki glosa. Me to romaiki glosa tha itan: ''sol - qui - e'', ala ine ''dul, dol(=dill) - c - e'' qe pigjeni mono me tin alvaniki glosa.


Ανώνυμος 41245 έγραψε...

ke: ''latria'' pu ton agapas poli kapion, to sikonis psila, ton dhoksazis = lat - ri - a = apano - to sikonis - a(=ine) = to sikonis apano(=lat), ton dhoksazis poli.Eci vienun ke i dhio gloses(romaiki ke elliniki), mono me tin alvaniki glosa, ke ine enosi aplon alvanikon lekson, fenomeno pu e gjine otan graftike i gllosa stin arkeotita.
01.03.2017, 14:25:37

Ανώνυμος 41278 έγραψε...

I arkei ellines ikane dhio megala fila ''Iones'' ke ''dores’’, i “Ahei” kai i “Eolis” itan fumara.
01.03.2017, 14:27:40

Ανώνυμος 41279 έγραψε...
Ανώνυμος 41246 έγραψε...

an auta ine anoisies, ke an boris, rikseta kato, dhose esi to argumento su qe petakseta auto pu eko pi ego. Dhose esi pu dhen ine pos to leo ego ala ine antitheto.Dhose ke na dhume to dhikio su.

Esis gia to kristuieno tragudhi lete ''kalanda = ka - land - a = pu - gjenai - ine'', gia ti ine to tragudhi gia ti gjeniete(=land, lind) o kristos, i gjeniete(=land, lind) to kenurio krono.

Olos o kosmos lei ''kalandar = imerologio'' = ka - land - ar(=hyr=beni) = pu - sti gena - beni = beni me ti gena tu kristu, i me ti gena tu kenurio krono''.
Ανώνυμος 41249 έγραψε...

i theoria gia ti idiaki glosa ine mia megali burdha, India dhen ike arkea politizmo, gia ti dhen eki arqea poli. O politizmos gjenithike stin xores pu ikane arkees poli. Ke to onoma ''india = in - dia = hyn - dia(=dielli, zoti) = beni - o ilios(=dia) = anatoli(=ana - tol - i(hy) = ana - dol(=dill) - hy = ana(i pleura) opu beni o ilios(=toli = dili)''; - ine apo illirki glosa, qe ine ena onoma pu to ekune vali i lai pu itani stin dhisi tis Indias(opos itan i ''illiri=illini'').

01.03.2017, 14:28:58

Ανώνυμος 41280 έγραψε...

Γουστάρω αλβανική προπαγάνδα. Δεν αισθάνομαι μόνος στον κόσμο.
lol

01.03.2017, 14:31:54

Ανώνυμος 41281 έγραψε...

Ανώνυμος 41253 έγραψε...

ta ilirika kimena ine auta pu ine stin elliniki glosa ke stin romaiki glosa, ke i dhio ine alvaniki(=illiriki) glosa me enosi leksis, fenomeno pu egine otan graftike i glosa, autes ine enosi alvanikon lekson, asta pu ta ekete idhiopisi esis tora.

28.02.2017, 23:40:03

Ανώνυμος 41254 έγραψε...

ego eko ena dokumento, afu pu i dhio arkees gloses(illiniki ke romaiki glosa vienun apo alvaniki glosa), tote ime siguros pu imaste ''illin = illir''; -gia ti ''illin = illir'', ala ''illin'' ine me to vorio alvaniko dialekto.

01.03.2017, 14:31:54

Ανώνυμος 41282 έγραψε...

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά χάρη στο αλβανό δεν ασχολούμαστε με το Bielido.

01.03.2017, 14:36:49

Ανώνυμος 41283 έγραψε...

...χάρη στο καμμένο αλβανό
01.03.2017, 14:37:04

Ανώνυμος 41284 έγραψε...
Ανώνυμος 41266 έγραψε...

γα'λα - ga'la, -[g - al(=yll; diell) - a = pu - al(asteri; ilio) - ine = ine asteri(=al), ine o protos fagito, ine o kaliteros fagito(san to ''al = asteri''), is aspro(san to fos pu kani to ''al = asteri; i to ilio''); -me tin elliniki glosa tha itan: ''pu - asteri(ilio) - ine'', ala ine ''g - al - a = pu - asteri - ine''; -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa] = qu'mesh(klumesh) = gala.γαλα'κτινος - gala'ktinos(ine apo to gala, ine paragogji tis galas/ ine aspros(san to gala), -[γαλα(=klumesh) - k - t - in(=hyn=beni) - os = gala - pu-na-beni - ine = beni se gala, ine apo gala; ine 'aspro' opos ine to gala(etsi tha itan me tin simerini elliniki glosa); -bori na pis ke ''gala - ktizmeni - os(=ine)''; -ala: gala - k - t - in(=hyn=beni) - os = gala - pu - na - beni - ine'' ine mono apo tin alvaniki glosa].γαλακτοποσι'α(gia na pinis gala; fagito pu to kanis(=pis) apo gala, paragogji tis gala(pu to pis(=kanis) apo gala); - gala-k-to-posi-a, -[klumesh - k - te - pish - a = klumesh - q - te - pish - a(ash) = gala - pu - na - pinis - a(=ine)/ -ke: klumesh - q - te - pis(=besh=kanis) - a = gala - pu - na - pis(=kanis) - a(=ine)/ -ke: klumesh + posi-a = klumesh - pish - a = gala - pinis - a(=ine)/ ke: klumesh - pis(besh) - a = gala - kanis - a(=ine); -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].γαλουχε'ω - gal-uqe'-o(=trefome me gala), -[gala - uçe'(ushqe) = gala(klumesh) - ushqe = gala - trefome/ ke: ''gala - trefo(kapion)''; -ku: ''uqe'(= uçe' = ushqe') = trefome, trefo(ellinika)''; -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].γαλoυ'χησις - gal-u'qis-is(=na trefese me gala, na pinis gala), -[gala - uqis(ushqesh) - is = klumesh - ushqesh-ish = gala - trefese - is(=ine)]. -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].γαλουχι'α - galouqi'a(=na trefese me gala; na fas ke na pinis gala) -[gala - uqi'(ushqe) - a = klumesh - ushqe - a(=ash) = gala - trefese - a(=ine); -συμμόρφωση pigeni mono me tin alvaniki glosa].Σημείωση: Ta parapano logia ine apo ta pio palia logia tis ellinikis glosas; -opos ta vlepete, to noima to pernun mono me tin allvaniki glosa.

01.03.2017, 14:35:56

Ανώνυμος 41285 έγραψε...

Επειδή έχω κάποιο πρόβλημα με την ησυχία, δεν τα ξαναρίχνεις μπας και τα καταλάβω;

01.03.2017, 14:39:25

Ανώνυμος 41286 έγραψε...
mi pos ise ellinas apo turkia ke sas e fere edho aftos o kodro kefalos arvanitis(o pateras tu Pangallo)?; -gia ti auti pu irthane apo mikri Asia nomisun pu ine i sovari ellines(i dopi ine Allvani). Auti zisane 3000 kiliadhes xronia stin mikri Asia, pu berdheutikane me 100 ales races, poli apo autus dhen ine katholu ellines(=illin = illir), ala zisane me ellines qe mathane ellinika. Ke auti, tora pu ta fere o Pangallos stin elladha, auti tora lene ''emis imaste i ellines'' oki i arvanites. Megalo ielio.
Kita to foto sto vivlio pio pano, pios to kane to polemo tu 1821 ke argotera, oli ine me alvaniko fustanella, dhen fenete kanena ''ellinas'' apo auta pu lete esis. Etis lete mono auta pu onireveste.
01.03.2017, 17:44:42

Ανώνυμος 41289 έγραψε...

Το γεγονός ότι σας πήδαγαν εσάς τους «αλβανούς» για αιώνες έλληνες, ρωμαίοι, βυζαντινοί, σλάβοι και τούρκοι γλωσσολογικά και εθνολογικά δεν το σκέφτεσαι καθόλου; Στο μόνο που πιστεύεις και πιπιλάς είναι η δική σου φυλετική καθαρότητα; Απευθείας απόγονος των ιλλυριών; Χαχαχαχα.
01.03.2017, 19:31:35

Ανώνυμος 41291 έγραψε...

den sinevi pote auto, giati ixan pai sta vouna ke etsi eminan filetika katari.
lol
01.03.2017, 19:52:57

Ανώνυμος 41292 έγραψε...
Esi dhen kseris pios ise, ti na miliso me esena; -kita ti fotografia pio pano na mathis pios ise, oli ine me alvaniko fustanela, vlepis na eki kanena elinas apo auta pu lete esis?; -to polemo stin elladha e gjine i allvani kristiani kata tus alvanus muslimanus.
01.03.2017, 19:49:25

Ανώνυμος 41293 έγραψε...

Kai tora den vlepo albano me fustanela, ara den yparxi alvano zontano putena sti gi.
lol
01.03.2017, 19:59:22

Ανώνυμος 41294 έγραψε...
esi mi pos isa aftos o alvanos pu itan sto Pirea, gia ti itan enas eki ke ipane pu to gamane i ''ellines'', to gamisane i ellines qe tora ise glikismenos me tus ''ellines''.
01.03.2017, 20:37:17

Ανώνυμος 41295 έγραψε...

Τι, μόνο αυτά έχεις και μας πιπιλίζεις μπαρούφες σκιπετάρικες όλη την ώρα; Πίσω στο βουνό σου πρόβατο για βοσκή νέων λέξεων.
Μπρρρρρ κιτσ-κιτσ-κιτς
01.03.2017, 20:46:35

Ανώνυμος 41296 έγραψε...
Afu dhen kserete tipota, ti na sas po alo?!; - ego vgjika edho na po ti ksero, nomiza pu ke esis tha mu pite oti kserete, ala esis dhen ikate kanena argument gia auta pu sas ipa, ke milate mono malakies. Eci dhen gjinete kuvenda.
01.03.2017, 20:47:59

Ανώνυμος 41297 έγραψε...

Το τι ξέρεις είναι άσχετο. Τις πηγές σου δεν μας λες, κοτούλα, πηγές των όσων ισχυρίζεσαι θέλουμε. Επιστήμονες γλωσσολόγους με διεθνή εμβέλεια που αναγνωρίζονται ως τέτοιοι και όχι ως εθνικιστικές μαριονέτες.
01.03.2017, 20:57:06

Ανώνυμος 41298 έγραψε...
Ego ke moni i leksis ine i pigi, mono i leksis pu ta dhiknun ola sta alvanika, ke ego pu eko 20 kronja pu ta meletiso. Afu esis moni sas eqete vali stin arki ti fotografia me tus alvanus me fustanelles, ke pali zitate pigjes?????!!!!!!!!!;;;;;;;;;;
01.03.2017, 21:05:07

Ανώνυμος 41299 έγραψε...

Χαχαχαχα, χαχαχαχα, τέτοια γλέντια δεν τα περίμενα σήμερα. Τελικά οι αλβανοί έχουν μεγάλο χιούμορ. Μπράβο σου μεγάλε σκιπετάρι.
01.03.2017, 21:19:17

Ανώνυμος 41300 έγραψε...
an thelete na kuvendiazume, sinekizume, ego tha sas vgalo oli tin elliniki ke romaiki glosa pu vjeni me tin alvaniki glosa.
01.03.2017, 22:34:49

Ανώνυμος 41301 έγραψε...

Συνέχισε αγόρι μου ακάθεκτος. Είμαι σίγουρος πως ανήκεις στη γενιά των Μπελούσηδων με το γνωστό γονιδιακό ταλέντο στην κωμωδία (αλβανική και αυτή η λέξη, είμαι σχεδόν σίγουρος) και την αυτογελοιοποίηση.
01.03.2017, 23:09:22

Ανώνυμος 41302 έγραψε...
δαλερο'ς - dalero's(auto pu keete/ zesto, pu se kei), -[dale(=diell) - ro - os = diell - ry - esh = ilio - beni - ine = beni ston ilio(=dale, dile), ine zesto(san to ''dale, dile = ilio''); -me tin simerini elliniki glosa tha itan ''illio - beni - ine'', ala ine ''dale - ro - os''; -leksi pigeni me tin alvaniki glosa].

δαλο'ς - dhalo's(=fotia, δαδιά, δαυλούς/ αστραπή/ ilio/ arkeos, palios), -[dal - os = diell - esh = zestos, pu se kai ine(opos ine o ''dalos = ilios''); -leksi perni noima mono me tin allvaniki glosa].

δει'λη - dhi'li, -[dil(diell) - i(hy) = diell - i(=hy) = ilio - beni(=pigjeni sti dhisi), ο ήλιος(=dili) πηγαίνει στη δύση] = arga to vradhi(otan feugji o ilios(=dili))/ skotadhi; vradhi(= δειλινο')// frasis: di'li mesimvri'a = Dielli mesdi't(=ilio sto mesimerino); -dei'li(di'li) - opsi'a = dielli(=ilio) + sti dhisi tu.

δειλινο'ς - dhilino's, -[dil - in(hyn) - os = Dill(diell) - hyn - esh = ilio - beni(pigjeni) - ine = ine tis dhisis, ine vradhinos(otan feugji o ''ilios = dili'')] = auto pu gjinete to vradhi, vradhino, pu gjinete otan feugji o ilios(=dili). -me tin simerini elliniki glosa tha itan: ''ilio - beni - ine = otan beni(feugji) o ilios(=dilos)''; -ala ine ''dil - in - os''; -to arkeo leksi pigjeni mono me tin alvaniki glosa.

Δη'λος - Di'los, -[die - ill - os = mera - il(=asteri) - os(=ine) = ine to asteri(=ili) pu kani ''die = mera'', pu kani fos = o ilios(=dilos, dili, -sta alvanika)] = to nisi Dilos; ''Δη'λος = Di'los = Dielli(=o ilios) = Apolloni'' (to nisi Dilos, o ieros topos ton arkeon ellinon(=illiron) pu γιορτάστηκε για ton illio(=dili, dilo = Apolloni). -to onoma ine apo alvaniki glosa.02.03.2017, 03:02:45

Ανώνυμος 41303 έγραψε...

Καταλαβαίνεις πως σε κάθε περίπτωση σχολιάζεις άσχετα πράγματα σε άσχετο θέμα μόνο και μόνο για να πεις αστήρικτες προπαγανδιστικές εθνικιστικές μπούρδες. Και πως όλοι σπάμε πλάκα με την χαζομάρα σου.
02.03.2017, 06:14:02

Ανώνυμος 41311 έγραψε...
Ego dhen leo asketa pragmata, ego sas leo pu imaste idhia raca, imaste ''illin = illir'', ala i gali, angli ke rosi mas horizane sta 1820 otan irthane me ta karavia tus mekri ston peloponezo, mas valane na polemame enas kata ton alon(muslimani kata ton orthodhokson). Esis dhen thelete na ton katallavenete auto, esis lete pu mono esis i ortodoksi iste i sovari ellines, ke perisotero i ellines pu irthane apotin turkia sta 1923, eno i dopi(i arvanites) dhen ine i ellines......, eci thelete na akute esis, jati sas ekune mathi strava.
02.03.2017, 11:11:46

Ανώνυμος 41314 έγραψε...
O megalos Arvanitis Aristidh Kola sas eki pi, ''iste ellines gia ti iste proto alvani'', apo alvaniki(=illiriki) glosa perasate se auti ti glosa pu milate tora, gia ti i elliniki ke i romaiki glosa ine alvaniki glosa me enosi leksis, auto pu prin to ipane me mia frasi, to mazepsane se mia mono leksi, fenomeno pu e gjine stin arkeotita otan graftike i glosa, opos ''dramatopios(autos pu kani drama) = drama - to - pi - os = drama - te - be - esh = drama - na - kani - ine(tha itane me tin simerini elliniki glosa); -pos to kitate, to noima tis leksis pigjeni mono me tin alvaniki glosa, ke ine enosi alvanikon lekson.
02.03.2017, 11:25:50

Ανώνυμος 41319 έγραψε...
'ellin, illin = illir', ine idhia leksi, ala ine me tin voria alvaniki dialekto, dialekt ''dor = gegenis''. I arkei ellines ikane dhio megala fila ''Iones'' ke ''dores'', ke o monos laos pu eki ke simera dhio megala fila ke pu ine dhipla sas ke mesa sas(i arvanites, ke ala) ine o alvanikos laos. Dhen eki grek, eki ''illin = illir'', ala esis to ekete idhiopisi tora auto to onoma, kati pu ine megala psema. Ke i elliniki glosa ine alvaniki(=illiriki) glosa me enosi leksis, kati pu e gjine otan graftiqe i glosa stin arkeotita, opu mia olokliri frasi irthe se mono mia leksi.

02.03.2017, 11:37:03

Ανώνυμος 41324 έγραψε...

Κάτι ο Σιμόπουλος κάτι ο Κόλ(λι)ας κάθε αναλφάβητος διαδάζειβιβλία τους και νομίζει πως μαθαίνει κάτι σπουδαίο. Καλύτερα να διαβάζετε Bielido, είναι πιό αξιόπιστος.
02.03.2017, 13:23:35

Ανώνυμος 41326 έγραψε...
latin: Ephesus(= volcano; explosive), - [ep - es - u(hy) - us = ep(= la = up, on high) - esh - hy = up(=on high) - is - enters = enters up, goes up, throws up] = Efestios(Greek) = ef(=ep = ip, la) - est - i(=hy) - os = ep(=ip, la) - est - i(=hy) - os = up(on high) - is - enters - is = enters up, throws up. -with greek language it will be ''apano(psila) - ine - beni - pu ine'', ala ine alvanika ''ep - es - u(=hy=beni)''; -now we say this is ''greek'' word, but as you see, compliance is only with Albanian language.

Epirus(Epiri, south of Albania); - [ep(= ip, la) - ir - us = ip(=up, on high) - enters - is = enters up(on high), country on height, mountain country] = Ηπειρος(= Ipirus, -greqisht); -with greek it will be: ''apano - beni - is(=ine)''; -but is in albanian language ''ip - ir(hyr) - is''. -now we say this is ''greek'' word, but as you see, compliance is only with Albanian language.

02.03.2017, 14:11:46

Ανώνυμος 41327 έγραψε...

Dose dike mu etimologia na gelame me alvano
02.03.2017, 14:49:56

Ανώνυμος 41331 έγραψε...
pu ine aftos o dhikosu pu les????????!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;
02.03.2017, 16:37:12

Ανώνυμος 41354 έγραψε...
gia ti figate qe eksafaniskate oli??!!!!!!, -i sovares andres sto kuvenda milane qe kuvendiazune.
03.03.2017, 17:57:24

Ανώνυμος 41361 έγραψε...

Οι σοβαροί άντρες μιλάνε, εσύ κλάνεις,
04.03.2017, 00:05:12

Ανώνυμος 41362 έγραψε...
kalla, peste esis to antitheto pu eko pi ego gia oles tis leksis pu eko dhosi pio pano, qe na min klanete eci.
04.03.2017, 01:21:59

Ανώνυμος 41363 έγραψε...
Δεν διαφέρεις σε τίποτε από τους ελληναράδες που υποτιμούν τους αλβανούς. Σε τίποτε απολύτως.
Κανείς δεν θα απαντούσε σε έναν ελληναρά. Γιατί να απαντήσει σε έναν αλβαναρά;
Συνέχισε τον ύπνο σου και δες τα όνειρα που θες. Αλλά μην μας βάζεις να το παίξουμε ονειροκρίτες.
Γερακίνα
04.03.2017, 11:07:49

Ανώνυμος 41364 έγραψε...

Καλά ρε Γερακίνα, από τον Κορδάτο αντέγραψες την σοφία που ανήρτησες;
04.03.2017, 11:12:00

Ανώνυμος 41375 έγραψε...
To thema ine na kitakste tin sovarotita, qe na katallavenume sosta pios vlepi onira, o alvanos i esis. Afu oli tis leksis vienun me ti alvaniki glosa.
04.03.2017, 15:58:29

Ανώνυμος 41377 έγραψε...

Ti Shqipëri, më jep nder, më jep emrin Shqipëtar.
04.03.2017, 18:18:34

Ανώνυμος 41386 έγραψε...
Lathos istories sas ekune mathi, dhen ftete e esis. ''Ellin= illin = illir'', imaste idhja raca. I elliniki ke romaiki glosa ine alvaniki glosa me enosi leksis.as parume tin romaiki leksi: gloria = epenos, dhoksa, pu to dhosazis kapion, to sikonis poli psila = g - lo - ri - a = q - la - ry - a = pu - apano - beni - ine(tha itan me tin elliniki glosa); -ke: ce - sopra - intra - est'' tha itan me tin romaiki glosa; -ala pos to vlepete to romaiko leksi pigeni mono me tin alvaniki glosa ''g - la - ri - a = q - la - ry - a''. -etsi vienun oles tis ellinikis ke romaikis leksis, mono me tin alvaniki glosa, ke ine enosi aplon allvanikon lekson, fenomeno pu egine stin arkeotita otan graftike i glosa; -auto pu prin to ipane me mia olokliri frasi, otan to grapsane to simazepsane se mia leksi. Ke auto dhikni pu i allvani, i ellines ke i romei ine idhia raca; -ke apo auti raca irthe oli i Europi. Ke i rosi ine ''illin = illir'' pu sta 1200 aniksane mekri sti Kaukasia qe sta Uralia pu anakatepsane me tus mongolus tis Siverias, ke e ginan ena miks ''illiro = mongol''.-as parume to rosiko leksi ''rodill rodit = gena, na genithis, vienis sto fos, vienis sto ''dill = ilio'', vienis ekso stin imera(=dit)'' = rodill = ro - dill = benis - ston ilio; -ke ''rodit = ro - dit = ry - dit = benis - stin imera; -benis ston illio, benis stin i mera(sto fos), vienis ekso, geniese, feugis apo to skotadhi ke vienis sto fos(sto ''dill, dit = ilio; mera'').-me moni ti simerini rossiki glosa tha itan ''rodill, rodit = vhodit na sollnce, vhodit na den(=dit=mera); -opos to vlepete auti leksi vieni mono me tin alvaniki glosa; -opos vienune ola.
05.03.2017, 10:52:50

Ανώνυμος 41387 έγραψε...
Ke asta tis burdhes pu sas ekune mathi, na min vlepete onira diaba ston Urano, na ketevite ston edhafo tis gis ke na vlepete tin alithia opos ine.
05.03.2017, 11:35:47

Ανώνυμος 41388 έγραψε...
pio pano sto 41386 e kana ena lathos ''illir = mongol'', prepi na ine ''illir + mongol'' apo pu vgike i slaviki raca.
05.03.2017, 11:42:48

Ανώνυμος 41389 έγραψε...

Afou ta alvanika ine h mitera olon ton glosson giati grafis greeklish kai oxi alvanika? Ti, mipos den ta katalavoume?
05.03.2017, 12:04:15

Ανώνυμος 41397 έγραψε...
milo ellinika giati ego ksero ke ellinika, imun 17 xronia stin elladha; -eno esis dhen kserete alvanika.
05.03.2017, 14:30:12

Ανώνυμος 41399 έγραψε...

Ti enois den kserume, afou ine idia riza, mamma glossa. Mas koroidevis?
05.03.2017, 16:25:00

Ανώνυμος 41400 έγραψε...
apo pio xorio ise 41399?!
05.03.2017, 17:15:18

Ανώνυμος 41437 έγραψε...
...dhen thelete tin alithia, thelete na zisete me psema, thelete na kitate onira ston Urano, ala iste oli Alvani. Kitakste tin alithia me anikta matia, ftani pia, poli mas ekune vali na skotosume o enas ton alo ston onoma tis thriskias, imaste enas laos, imaste ''illin = illir'', ala ''illin'' ine me to dialekto tis vorias Alvanias, dialekti Dor(=i gigenis), ke oli arkea elliniki glosa vieni me to dialekto tis vorias Alvanias.
07.03.2017, 21:30:48

Ανώνυμος 41439 έγραψε...

Ό,το πεις, έχεις και εσύ δικαίωμα στο όνειρο.
08.03.2017, 00:47:09

Ανώνυμος 41441 έγραψε...
ego sas dhikno pola paradhigma ke etimologia gia poli leksis, pu dhiknun tin allvaniki katagogji, esis dhen mu dhiknete tipota, mono pu kserete na onireveste opos iste i proti sto kozmo.
08.03.2017, 02:41:08

Ανώνυμος 41444 έγραψε...

Χαλάρωσε, τρίχες μας δείχνεις. Αν είσαι σίγουρος για αυτά που λες γράψε και δημοσίεψε βιβλίο με τις απόψεις σου, έτσι θα δεις ποσ' απίδια πιάνει ο σάκος. Μη συνεχίζεις να μας τα ζαλίζεις, τα ίδια και τα ίδια λες με μία μόνιμη επωδό: "now we say this is ''greek'' word, but as you see, compliance is only with Albanian language."
08.03.2017, 07:51:55

Ανώνυμος 41445 έγραψε...
gia ti dhen mu dhinete esis ton antitheto me tin glosa sas.
08.03.2017, 09:30:40

Ανώνυμος 41446 έγραψε...
ke i leksi ''glosa'' ine apo allvaniki glosa. -''glosa = g - los - a = pu - kunai - ine''(tha itan me tin simerini elliniki glosa). -ala pos to vlepete pigeni mono me tin alvaniki glosa.
08.03.2017, 09:35:36

Ανώνυμος 41452 έγραψε...

Ούτε καν επωδός, επωδή.
08.03.2017, 16:15:49

Ανώνυμος 41463 έγραψε...
41446 ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ με γραμματα ΕΛΛΗΣ και οχι λωτων ΛΑΤΙΝΩΝ Αινειες.
αλβανε. γνωριζεις τα περι ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΟΥ που φαιστωσαν ''απο εκει η Φαιστός'' την γλωσσα της ΕΛΛΗΣ;;;;;;;;
αφου καταλαβαινεις ελληνικα ψαξε να βρεις τα λειψανα εκλεκτα του ομηρου και οχι των Λατίνων τις ραψωδιες
09.03.2017, 07:23:56

Ανώνυμος 41466 έγραψε...
41463, les mono burdhes.
09.03.2017, 09:58:35

Ανώνυμος 41467 έγραψε...
pare kapion lexi apo auto pu eko dhosi ego pio pano, ke na mas apodhiksis pu vieni apo dhikisas glosa.
09.03.2017, 10:01:35

Ανώνυμος 41468 έγραψε...

Γλώσσα ψητή στην σχάρα χέστηκε για τις αποδείξεις σου.
09.03.2017, 10:47:39

Ανώνυμος 41477 έγραψε...
i arkei ellines qe i romei otan fonaksane kapion pu itan makria, to fonaksane me ''o'' mbrosta; -ooo Perikli, ooo Akili. Eci sineqizune na fonaksune mono i Allvani, ke kanenas allos, Kitakste gia auto ke ti gramatiki tis arkeas ellinikis glosa.

09.03.2017, 22:32:10

Ανώνυμος 41479 έγραψε...

Ώ ρε Σήφη, ίντα λέει ετούτος ο κουζουλός;
09.03.2017, 23:57:57

Ανώνυμος 41481 έγραψε...

Και οι ιάπωνες όταν φωνάζουν σε κάποιος χρησιμοποιούν το «ο», άρα ΚΑΙ τα ιαπωνέζικα έχουν αλβανική ρίζα.
Ντόμο
10.03.2017, 00:02:43

Ανώνυμος 41483 έγραψε...
dhiavazete ola o ti eko pi pio pano, gia na bite sto thema.
10.03.2017, 02:08:25

Ανώνυμος 41484 έγραψε...

Ωρέ πηγές των ετυμολογιών σου θα μας πεις και άσε τις μπούρδες.
10.03.2017, 02:43:18

Ανώνυμος 41489 έγραψε...
i piges tis etimologjias mu ime ego pu eko 20 kronia pu kano auti ti meleti, ine ke moni i leksis pu ta dhinune ola mono stin Allvaniki glosa.
Mi pos thelete kapion pu na eki pesi apo ton Urano?!;
10.03.2017, 08:50:29

Ανώνυμος 41490 έγραψε...
kitakste ke ti fotografia pu ekete vali sto pano meros(aristera) tis auti selidhas, oli ine allvani me fustanelles, esis mi pos vlepete kapion ellina apo auti pu onireveste eki?; -mono alvani me fustanelles vlepete. Esis iste allvani pu thelete na arrniete tin katagogji sas, prepi na drepeste poli gia auto pu kanete. Pi iste esis?; -esis dhen kserete pi iste.
10.03.2017, 08:57:17

Ανώνυμος 41491 έγραψε...

Ούτε πηγές έχεις να μας αναφέρεις και συνεχώς επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια. Βλέπεις μια φωτό με φουστανελάδες και φαντασιώνεσαι πως είναι αλβανοί, τώρα που δεν φοράτε φουστανέλα τι είστε δηλαδή, «ευρωπαίοι», την χάσατε την αλβανικότητά σας;
Πάντως είσαι τυχερός που ξέρεις τι είσαι, το τί είσαι όμως δεν έχει σχέση με την εθνική καταγωγή σου• αυτό είναι άλλη ερώτηση.
ΠΗΓΕΣ λοιπόν, πηγές είναι το ζητούμενο, διαφορετικά δεν έχει νόημα η φλυαρία σου.
10.03.2017, 10:14:07

Ανώνυμος 41504 έγραψε...
ti enoite me tis ''piges''?!; -dhen sas aresun auta pu sas leo pio pano?!;
10.03.2017, 14:42:59

Ανώνυμος 41505 έγραψε...

Που έμαθες αυτές τις ετυμολογίες, Πηγές τους, πηγές της σοφίας σου, βιβλία, ιστότοποι, οτιδήποτε φανερώνει την ορθότητά τους. Έχεις ή δεν έχεις;
10.03.2017, 14:56:32

Ανώνυμος 41507 έγραψε...
ego eko 100 fores pu su leo, ala esi dhen thelis na mu katallavenis, i pigjes ime ogo pu eko 20 kronja pu kano auti ti meleti, ine qe moni i leksis pu ta dhiknun ola sta allvanika ke dhen ta dhiknun se kamia ali glosa.
10.03.2017, 18:48:00

Ανώνυμος 41508 έγραψε...
pare kapion lexi apo auto pu eko dhosi ego pio pano, ke na mas apodhiksis pu vieni apo dhikisas glosa.
10.03.2017, 18:53:45

Ανώνυμος 41509 έγραψε...

Πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, ………
10.03.2017, 19:33:58

Ανώνυμος 41520 έγραψε...
Ρε αλβαναρά, είκοσι χρόνια ασχολείσαι με λαλακίες. Ψάχνεις λέξεις που μοιάζουν και φαντασιώνεσαι ότι όλες βγαίνουν από τα αλβανικά.
Δεν είναι έτσι, επειδή μοιάζουν δεν σημαίνει ότι βγαίνουν από τα αλβανικά. Οι εδώ λαλάκηδες σαν κι εσένα λένε ότι βγαίνουν από τα ελληνικά.
Επειδή ασχολήθηκες είκοσι χρόνια δεν σημαίνει ότι είσαι αστέρι. Βλαμένο εθνίκι του κερατά είσαι. Άντε από εδώ βλάκα.
10.03.2017, 22:09:51

Ανώνυμος 41522 έγραψε...

Στην μακρινή Ινδία οι γόγκι φωνάζουν το μυστικιστικό «Ομ» το οποίο προέρχεται από το αλβανικό «o momma» άρα και τα ινδικά έχουν αλβανική ρίζα.
Ναμαστέ
10.03.2017, 22:22:35

Ανώνυμος 41523 έγραψε...
dhen ine kapia leksi, ine ola pu vienun me tin alvaniki glosa. Kalla, ja peste mas kapia leksis edho pu vienun me tin ''greek'' glosa?; -ego eko kani 10 vivlia ke ta eko oles tis ''greek'' leksis ke ta romaika pu vienun mono me tin alvaniki glosa. Leo ''greek'' afu dhen sas aresi ''illin = illir''.
10.03.2017, 22:43:05

Ανώνυμος 41524 έγραψε...

Μικρέ ανόητε, ο καθένας μπορεί να ετυμολογεί μία λέξη όπως του αρέσει, αυτό δεν σημαίνει πως έχει δίκιο. Τι δεν καταλαβαίνεις; Σου είναι δύσκολη στην κατανόηση η πρόταση;
10.03.2017, 22:54:52

Ανώνυμος 41526 έγραψε...
re ekete tosi meres ke then pernete mia apo tis leksis pu sas eko dhosi, ke na mu pite,'' nato re malaka pu to ekis, vieni me tin greek glosa''???!!!!:::., -mono pu lete sinekia vllakies.
11.03.2017, 00:08:41

Ανώνυμος 41527 έγραψε...
ακρα'αντος - a - kra - an - t - os/ -and: a - kran - t - os(=ish), -[1- a(jo) + kre(= mai/ an, fund) - hyn - t - ish = a(=no) - top(end, finish) - enters - to - is = no enters in end(in finish)/ -or: a(=no) - kryn(=perform, do, make) - to - is = no - perform - to - is = that not make a job, does not do a job till the end; not finish, not ends; without committing job] from [α-κραι'νω = a(jo) - kreno = jo - kryej = not - perform = not perform, not end it, not do]; -with greek language it will be: ''a(=mi, dhen) - telioni - na - ine = pu dhen telioni; pu dhen to telionis'', -and ''telioni(=mbarim, fund = end, finish)'' is from albanian language: telioni = teli(=dielli = the sun) - on - i(=ish) = diell - hyn - ish = sun - enters - is = enters to the sun, enters to the end, enters till up(till the sun) = you finish a job, emerges till the end of a work''; -with the current greek will be ''telioni = ilibeni = ilio - beni''].
11.03.2017, 00:12:56

Ανώνυμος 41528 έγραψε...

Δεν μας λες ποιό και από πότε είναι το παλιότερο γραπτό μνημείο της αλβανικής γλώσσας; Άσε ξέρω, ελληνικά και λατινικά κείμενα γιατί οι αρχαίοι έκλεψαν την γλώσσα σας. Χαχαχαχα.
Για πηγές της ψευδο-ετυμολογίας σου φυσικά ούτε κουβέντα.
11.03.2017, 00:24:10

Ανώνυμος 41529 έγραψε...
etsi milane mono i anapiri, auti pu dhen kserune na lene ton antitheto.
11.03.2017, 00:50:17

Ανώνυμος 41530 έγραψε...
afu i allvaniki glosa ine mia glosa pu eki fiaksi tin elliniki glosa ke tin romaiki glosa dhikni pu ine poli pio palia glosa, ine mia glosa pu itan prin na vgune ta gramata; -ala ine mia glosa po dhen theli qe poli mathima sto skolio, ja ti ine mia eukoli ke fisiko(natyral) glosa.
11.03.2017, 00:54:03

Ανώνυμος 41531 έγραψε...

Και συνεχίζεται η αλβανική μπούρδα. Μείνετε στην ιστοσελίδα μας, το γέλιο είναι άφθονο και φυσικό.
11.03.2017, 01:24:44

Ανώνυμος 41532 έγραψε...

Καλύτερα ανάπηρος παρά αλβανός ψευδο-γλωσσολόγος. Τουλάχιστον θα έχω και την συμπάθεια του κόσμου.
11.03.2017, 01:28:22

Ανώνυμος 41533 έγραψε...
Esi, an dhen ise allvanos apo illiria, prepi na ise kapios apo mavri rraca, apo mikri Asia, i apo Turkia. Gia ti dhen to dhekete pu ke esis ekete vgi apo ta arkidhia ton alvanon me fustanelles pu ine eki pano sti auti fotografia????????::::::::::. -gia ti arrniete dhikisas rraca re palie kristiane, ti iste esis pu arrniete tin katagogi sas????????:::::::::::::.
11.03.2017, 02:29:57

Ανώνυμος 41534 έγραψε...

Πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, πηγές, ………
11.03.2017, 09:14:48

Ανώνυμος 41535 έγραψε...
kitakste ke ti fotografia pu ekete vali sto pano meros(aristera) tis auti selidhas, oli ine allvani me fustanelles, esis mi pos vlepete kapion ellina apo auti pu onireveste eki?; -mono alvani me fustanelles vlepete. Esis iste allvani pu thelete na arrniete tin katagogji sas, prepi na drepeste poli gia auto pu kanete. Pi iste esis?; -esis dhen kserete pi iste.
ego eko 100 fores pu su leo, ala esi dhen thelis na mu katallavenis, i pigjes ime ogo pu eko 20 kronja pu kano auti ti meleti, ine qe moni i leksis pu ta dhiknun ola sta allvanika ke dhen ta dhiknun se kamia ali glosa.

11.03.2017, 11:05:21

Ανώνυμος 41536 έγραψε...

Ό,τι πεις, δεν σου φέρνω αντίρρηση. Δεν έχεις πηγές αλλά τα βγάζεις με τον νου σου. Έχεις κάνει 10 βιβλία αλλά δεν μας λες τίτλους και εκδόσεις, 20 χρόνια φαντασιακής μελέτης. Συνέχισε, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις, ακόμα και στις μπούρδες.
11.03.2017, 11:14:48

Ανώνυμος 41537 έγραψε...
dhen tha askolitho pia me anapiri.
11.03.2017, 11:51:56

Ανώνυμος 41538 έγραψε...

Ανάπηρες είναι οι σκέψεις σου, ανίκανος να αρθρώσεις μια λογική πρόταση κάνεις και ετυμολογίες που ούτε σαν ανέκδοτο δεν λέγονται. Είκοσι χρόνια βλακείας, δεν μπορεί θα έχεις διδακτορικό σε αυτήν.
11.03.2017, 11:59:05

Ανώνυμος 41541 έγραψε...
parte esis ena dhikosas pu ine protos sti gllosologjia ke na petaksi afta pu eko pi ego, na pi ton antitheto, gia ti dhen to kanete, gia ti lete mono vllakies.
11.03.2017, 16:05:13

Ανώνυμος 41542 έγραψε...
Esi, an dhen ise allvanos apo illiria, prepi na ise kapios apo mavri rraca, apo mikri Asia, i apo Turkia. Gia ti dhen to dhekete pu ke esis ekete vgi apo ta arkidhia ton alvanon me fustanelles pu ine eki pano sti auti fotografia????????::::::::::. -gia ti arrniete dhikisas rraca re palie kristiane, ti iste esis pu arrniete tin katagogi sas????????:::::::::::::.

11.03.2017, 16:09:26

Ανώνυμος 41545 έγραψε...
prepi na to pi kapios galos, i germanos, i anglos, mono tote ine siguro pigi?????!!!!!!!!:::::::::
11.03.2017, 16:12:04

Ανώνυμος 41549 έγραψε...

Ρε αν ζούσε ο Χότζα θα σας πήδαγε ακόμα ηλίθιε αλβανέ που νομίζεις πως κάτι είσαι!!!!!
11.03.2017, 16:57:14

Ανώνυμος 41550 έγραψε...
γκιατι ντεν γαφεις με ελληνικες γκραματες;;
ακου ρε το τουβλο. γνωριζει τα νοηματα αλλα το κομπλεξ του δεν τον επιτρεπει να γραψει με τα γραμματα της μητρικης του γλωσσας. ακου το Εγκωχεστικο ντουβαρι.
11.03.2017, 16:57:09

Ανώνυμος 41553 έγραψε...
kano lathos pu apaskolutho me esas, feneste pu iste tis dhromos ke dhen ekete ute ena gramario.
11.03.2017, 20:54:43

Ανώνυμος 41554 έγραψε...

Ρε βλάκα αλβανέ δε έχεις καθόλου μπέσα, είπες πως δεν θα ξανασχοληθείς αλλά όλο τρώγεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη. Εισαι αστείος εσύ και οι απόψεις σου.
12.03.2017, 00:10:39

Ανώνυμος 41555 έγραψε...

Τουλάχιστον φίλε μου δώσε μας και άλλες ετυμολογίες. Αν μη τι άλλο έχεις καλλιτεχνική φαντασία.
12.03.2017, 01:00:01

Ανώνυμος 41556 έγραψε...
Tha stillo ta vivlia mu stin Athina, ine qe ellinika qe sta aglika, qe na to vlepete pos oli elliniki qe i romaiki glosa vieni mono me tin alvaniki glosa.
Mono na min kapste to periptero pu tha tis pulisi.
12.03.2017, 01:57:19

Ανώνυμος 41557 έγραψε...

Βιβλία πουλάνε τα βιβλιοπωλεία, τα περίπτερα πουλάνε τσιχλόφουσκες.
12.03.2017, 10:18:12

Ανώνυμος 41560 έγραψε...
ντούβαρε λατινε γκιατι ντεν γαφεις με ελληνικες γκραματες;;

12.03.2017, 13:14:29

Ανώνυμος 41563 έγραψε...
kapote ekume grapsi ke me heroglifes, auto dhen prepi na pi pu prepi na sinekizume me heroglifes, ta ellinika gramata ine tis keros meta ton heroglifes.
12.03.2017, 14:30:31

Ανώνυμος 41565 έγραψε...

Έγραφαν ποτέ οι αλβανοί με ιερογλυφικά; Μήπως οι ιλλυριοί έγραφαν ποτέ με ιερογλυφικά; Τι εννοεί ο μπουρδο-ετυμολόγος;
12.03.2017, 15:16:23

Ανώνυμος 41568 έγραψε...
To thema ine pu esis dhen kserete pi iste?!, -gia ti to arrnieste pu ekete vgi apo ta arkidhia ton alvanon; -endaksi, poli apo sas irthane apo Turkia ke apo ti Mikri Asia, ke bori na ine miso mavri rraca, ala i perisoteri iste ALLVANI(=illin = illir).

γλυκυ'της - gliki'-t-is(= qe esh i embel(gliko) = is sweet), -[gliki - t - is = gliko(sweet) - to - is = that is ''gliko = sweet''], from [γλυκυ'ς = gliki's] = sweet/ likable, nice, pleasurable, attractive, beloved. -with today's greek is ''gliko - na - ine'', -compliance is only with albanian language ''gliko - t - ish = sweet - to - is''.

Note: see above the ending of word, is of Albanian language: -''k - is(=q - ish) = that - is''; or: -''t - is(= t - ish) = to - is'', -which in today's Greek are: -''pu - ine''; or: -''na - ine''; -compliance is only in Albanian language.

12.03.2017, 18:03:52

Ανώνυμος 41571 έγραψε...

Ανώνυμος 41537 έγραψε...

dhen tha askolitho pia me anapiri.
Τόσο εθνικιστικό κόμπλεξ έχει που προδίδει την απόφασή του να μην ξαναασχοληθεί. Αλβανός δεν είναι, τι περιμένατε, έχει μπέσα;
12.03.2017, 19:54:01

Ανώνυμος 41574 έγραψε...
mesitis(= autos pu beni sti mesi) = mes - i(hy) - t - is// -me tin elliniki glosa tha itan ''mes - beni - na - ine''; -pos sas fenete, me pion glosa pigeni??????!!!!!!!:::::::::.
12.03.2017, 20:59:14

Ανώνυμος 41577 έγραψε...
Mε τη μοσχαρίσια, ρε νούμερο
12.03.2017, 21:27:33

Ανώνυμος 41578 έγραψε...

Μα με την αλβανική φυσικά, μάγος είσαι; Χαχαχαχα, ρε δεν έχεις μπέσα (αλβανική λέξη άμα λάχει την οποία όμως δεν ξέρεις)
12.03.2017, 21:26:45

Ανώνυμος 41579 έγραψε...
re, i thela na vrite kapion glosologo tis etimologias, na ine kalitero ap Babinioti, ke apo to Franguli(gia ti auta ta eko edho, ke tipota dhen lene gia tin glosologia, kati leksis pu lene pos ekune kani etimologia, ke auti ta ekune kani me tin allvaniki glosa). Vrite re pedhia kapion kalitero ke na vgi edho ke na mu pi ''re malaka, dhen ine eci ala ine eci'', ala esis dhen to kanete auto, ke mu lete emena mono vllakies.
Ego ipa, ''kalla, e pesa me tus ellines'' ke nomiza tha kano ligaqi polemika(debat), ala esis dhen borite na kanete polemika, qe mu lete emena mono malakies. Vreste kapion glosologo na ine to kalitero stin etimologia, ke tha kanume ke plaka edho.
12.03.2017, 21:46:58

Ανώνυμος 41580 έγραψε...
Tha dhite pos ola ta arkea vienune mono me tin allvaniki glosa. Ke ta romaika.
12.03.2017, 22:02:10

Ανώνυμος 41581 έγραψε...

Καλύτερα να σου βρούμε ψυχίατρο. Θα κοστίσει κάτι τις αλλά δεν βαριέσαι, αν είναι να σωθεί ένας άρρωστος....
12.03.2017, 22:06:30

Ανώνυμος 41582 έγραψε...
palie kristiane iste, arrnieste tin katagogji sas. iste anthropi horis katagogji. Mono auti pu irthane apo Turkia ke Mikri Asia, mono auti kserun apo pu ine, ala ke poli apo autus to arrnune tora. Ti na sas po, iste anthropi horis katagogji, mono pu lete eci diaba(stin aera) pu ''imaste ellines'', ke i alithia ine pu to lete horis na kserete pi iste, auto ine megalo pono.
12.03.2017, 23:43:20

Ανώνυμος 41584 έγραψε...

Ρε θέατρο, εσύ ξέρεις από που ήρθες; Με τόσους έλληνες, ρωμαίους, βυζαντινούς, τούρκους, σλαύους, γότθους να έχουν κάνει κέντρο διερχομένων την Αλβανία, είσαι σίγουρος πως ξέρεις από που ήρθες; Την τύφλα σου ξέρεις.
13.03.2017, 00:22:34

Ανώνυμος 41586 έγραψε...
ke i romei, ke i ''illines = illires'' idhia imaste. Esis auto dhen katallavenete; -ine i glosa auti pa ta dhikni ola sta allvanika.(ke ta illinika, ke ta romaika).
13.03.2017, 02:45:10

Ανώνυμος 41588 έγραψε...
αδελφο'ς - adelfo's(=vella = brother), -from: (α + δελφυ'ς = are + one belly = ine + ena kili); -where ''δελφυ'ς - del-fu's(= womb(belly)/ uterus of female), -from: [del - fus = del - fut(fus) = del(nxier = vgali) + fut(fus = beni) = emerges + enters = vgali(del) + beni(fus) = kili = belly(womb); -pu eki dhosi ''adelfus(=brothers) = a + delfus = a(are) + one belly = ine + ena kili = brothers(=vellezer)''. -ke ''del'', ke ''fus, fut'' ine alvanikes leksi. -pu ekune dhosi ke ''delfin = del + fin(fundoset) = vieni ekso ke vutizete.

13.03.2017, 11:04:42

Ανώνυμος 41591 έγραψε...
Re, prepi na kserete kalla, i arkei ellines ine i allvani. I arkei ellines ikane dhio fila ''Iones'' ke ''Dores(=i gegeni tis vorias alvanias)''; -ke i elliniki glosa vieni ola me to dialekto tis vorias alvanias(i fili ''Dor = gegenis''). Prepi na to dhekeste pu iste allvani, gia ti(opos sas ipe o megalos Arvanitis Aristidh Kola ''iste Allvani, gia auto iste ke ellines''. I elliniki glosa ine enosi aplon alvanikon lekson, opu mia frasi irthe se mia leksi, fenomeno pu egjine stin arkeotita, otan graftike i glosa. Na ta dhekeste, prin na ta katallavenun i ali, apo ta arkidhia ton alvanon ekete vgi oli. Pios e kane to polemo kata tis Turkias, itan kanenas ''ellinas'' apo afta pu skeftete esis?;. Sas ekune kako matheni. Prepi na ta dhekeste osa dhen ine arga.
13.03.2017, 12:30:27

Ανώνυμος 41592 έγραψε...

Δεν μας λες ποιό και από πότε είναι το παλιότερο γραπτό μνημείο της αλβανικής γλώσσας; Άσε ξέρω, αρχαία ελληνικά και λατινικά κείμενα γιατί οι αρχαίοι έκλεψαν την γλώσσα σας. Χαχαχαχα.

Για πηγές της ψευδο-ετυμολογίας σου φυσικά ούτε κουβέντα.
13.03.2017, 12:48:54

Ανώνυμος 41595 έγραψε...
pote eki grafti i glosa re?!, -otan itan i apli illiniki(=illiriki = allvaniki) glosa tote dhen ike grafti akoma i glosa, i gllosa graftike otan e gjine auti i enosi aplon illirikon lekson(pu tora legete illiniki ke romaiki). Ala ke eki tha vris ta alvanika onomata ''kal; kuni(qeni), dru, cilindru'' ke ala, ke ala alvanikes leksis..
13.03.2017, 15:53:51

Ανώνυμος 41620 έγραψε...
ειλικρινη'ς - ili-k-rin-i's(=without diablerie, downright; clean, honest, sincere, candid, full of light), -[ili(=ylli, dielli) - k(q) - rin - ish = sun(star) - that - enters - is = enters san(star), enters light; -with today's greek is: ''asteri(ilio) - pu - beni - ine'', -compliance is only with albanian language ''ili - k(q) - rin - is''], here say [αβε'βαιη - unknown] = without diablerie, downright; clean, honest, sincere, candid, full of light. Pu ine i elliniki glosa edho????????!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;.
15.03.2017, 01:34:15

Ανώνυμος 41623 έγραψε...
Ανώνυμος 41621 έγραψε...
41617, 41620
ΛΟΙΠΟΝ:ΕΛΛΗ: προερχεται απο την ενωση αθαμαντα και νεφελης με αδελφο τον φριξο και θειο τον Αητη που γυιος του ηλιου ητανε με αδελφη την κιρκη, αυτα Ιστορικα.
παρε ετυμολογια με αλλου ειδους προσεγγυση. εω+λαλω+ηω
εω=ειναι το ομιχλωδες αντικρισμα της αυγης που φερει το ηλιοφως
λαλω=φωνασκω αλλα και καθοδηγω αλλα και δηηγουμαι αλλα και απειρα αλλα
ηω=το πληρες φανερωμα του ηλιοστεφανου
λοιπον ΦΥΛΑΡΧΑ μαζεψου.
εγραψες για την ΙΩ
ιω= σημαινει επαφη αλλα και ιαση, αλλα και δεξαμενο αλλα........
η ιστορια ξεκινα απο τον αργειφοντη φθανοντας στην αιγυπτο οπου και εγινε η οδικη συναντηση του εγω με το χωρις εγω...
σταματα. μη συνεχιζεις ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ

15.03.2017, 08:40:30

Ανώνυμος 41625 έγραψε...
auta pu les ine istories gia mora pedhia.
15.03.2017, 08:44:52

Ανώνυμος 41626 έγραψε...
prepi na ta dhekeste pu iste alvani, gia ti ekete mini anonimus(horis katagogi).
15.03.2017, 09:00:37

Ανώνυμος 41627 έγραψε...
emis sas dhinume to keri, ala na to dhekeste, na pite pu ekete kani lathos ke vllakies.
15.03.2017, 09:10:19

Ανώνυμος 41644 έγραψε...
καλλονη' - kalloni'(= beauty; beautiful, lovely, nice; nice woman = bukuri; e bukur, pamie e bukur; grua e bukur), -[k - all(yll, diell) - on(hyn) - i(ish) = q - yll(diell) - hyn - ish = that - all(=sun, star) - enters - is = enters in ''all = star; sun'', is like a star(or like a ''sun''), is very beautiful(like the star, or like the sun); -with today's greek language is: ''pu - asteri(ilio) - beni - ine''; -compliance is only with albanian language ''k(q) - all - on - i(=ish) = q - yll - hyn - ish = that - star - enters - is''], here say from [κα'λλος = kallos = i mire(=good)]; = beauty, beautiful, lovely, nice; nice woman.
Synonym: καλλοσυ'νη - kallosi'ni(= k - all - os - ini = q - yll - esh - hyn = that - star - is - enters = enters to the star(=all, yll), is beautiful(like the star) = beauty; goodness. -with today's greek language is: ''pu - asteri(ilio) - ine - beni = beni se asteri(=all, yll = star), ine san asteri(is beautiful)''; -compliance is only with albanian language ''k(q) - all - os - ini(hyn) = q - yll - esh - hyn = that - star - is - enters''. -peste, pu ine edho i elliniki glosa????!!!!!!!!!.

Margarit Nilo καλο'ς - kalo's, -[k - all(star, sun) - os = q - yll(=sun, star) - esh = that - star - is = is star, is the best of all(like a star); -expression that is used in the same form in today's allbanian language, regardless of ''our'' linguist that have not entered these expression in dictionary they have done ...? !!. -with today's greek is: ''pu - asteri - ine = ine asteri(=all, yll = star)''; -compliance is only with Albanian language ''k(q) - yll - esh''] here say [αβε'βαιη - without knowing the origina of the word]; =good, nice/ desired/ delicious/ excellent, enjoyable, particular/ is right, is valid, is very good/ appropriate/ is main. -peste, pu ine edho i elliniki glosa??????!!!!!!!!!. -prepi na ta dhekete ti alvaniki katagogji sas.
15.03.2017, 20:37:58

Ανώνυμος 41654 έγραψε...
κλο'νος - klo'nos(=shaking, earthquake/ big disorder/ collision/ loud noises/ departure running(plays, moves, goes away))., -[k - lon - os = q - lon(lun) - esh = that - plays(moves, sways) - is = moves, plays, sways; -with today's greek is: ''pu - pezi(kunai) - ine'', -compliance is only with albanian language ''k - lon(lun) - os = q - lun - esh = that - moves - is// -and: k - la - un - os = q - la - hyn - esh = hyn la''; -where: lon, lun, tus, tund (in albanian) = pezi, kunai(in greek) = moves, plays, sways(english)''.
Prepi na dheqeste pu i arkei illines(=illires) ine i alvani, prepi na to dhekeste pu ke esis iste allvani, ke na pite ena megalo signomi ja ti megali vllakia pu ekete stisi mekri tora.
16.03.2017, 17:34:58

Ανώνυμος 41665 έγραψε...
Σσσσσσσσ. μιλησε ο Αρχιδάμας.φυλάρχα ασε τις Αινεια μπουρδες.
σκουπιδια ειναι, της φαντασιας σου αρχομανιες ειναι . οχι αποδειξεις.
εμαθες να γραφεις και την λεξη ''κλονος'' απο που ρεεεεε ντουβαρι;;απο τις ανοησιες που γραφεις αυνανιζομενος οτι γνωριζεις ετυμα ετυτημα;;
απο που ρε αλμπάνι εμαθες τι;; θα πει ''καπα'' ἤ λαμδα ἤ ομικρον ἤ ''νι'' ἤ τελικό σίγμα;;. Ρεε Ἁλίπανα Ἁλίπαστε απο ποτε οι λατινοι σου ειχαν ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ;;; σταματα να γραφεις ματαιοδοξες φιλαρχιες. πρωτα κυριεψε την αυθαδια σου και κατοπιν ασχολισου με τα ΛΕΙΨΑΝΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
17.03.2017, 05:55:54

Ανώνυμος 41668 έγραψε...
re palie kristiane, apodhikste emena pu ine to antitheto, ke dhen ine ato pu leo ego.
17.03.2017, 09:56:42

Ανώνυμος 41676 έγραψε...
αποδειξη:απο που βγηκε το ρε, το παλιο, η αποδειξη, το αντι η θετις...ποιες ρυσεις ρηματων εφτιαξαν τουτα τα ονοματα.
17.03.2017, 16:26:10

Ανώνυμος 41677 έγραψε...
re kane auti ti analisi pu eko kani ego ja oles ti leksis, kane me tin ''elliniki'' glosa qe na dhis pos tha su vienune?!; -ke mi vgis edho mono gia burdhes.
17.03.2017, 18:12:50

Ανώνυμος 41679 έγραψε...
ντουβαρη. ομιλω για Ρηματα;; καταλαβαινεις του Ἐρμή Ταώα;; Μαιευσαιων παρουσιες;; γκαταλαμπαινει ΜΑΙΩ;; ΓΚΑΤΑΛΑΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ;;
λεξεις απο το Λεκτρω και συλλεξεις απο το συλλέκτρω
συλλαβες απο το συλλαμβανω φθογγους.......
18.03.2017, 17:04:10

Ανώνυμος 41680 έγραψε...
Asta tis burdhes, pare mia leksi apo auta pu eko pari ego, qe kane ti analisi sta ellinika (pos to kano ego) ke na dhune oli edho pos tha vgji. Gia ti dhen to kanis auto?!; -dhen to kanis gia ti to kseris pu tha vgune oles tis malakies pu ta ekete krivi mekri tora.
18.03.2017, 17:39:49

Ανώνυμος 41684 έγραψε...
λειτουργι\\\'α - lit-ur-gi\\\'-a(=action, committing of a work/ accumulation of the people for religious fest(to honor or worship God)), -[1- lit(=lat, lart) - ur(hyr) - gji - a = lart - hyr - qe - a = up(on high) - enters - that - a(=is) = up - enters - that - is = enters up(on high), enters to god, enters to god(=to illi(dilli) = sun) which is up(on high)/ do a job(lift something up); -2- from who emerged \\\'\\\'lut, lus(=please, pray) - enters - that - a(=is) = enters prayer, pray; enter to Mr. up(above)\\\'\\\']=action, committing of a work/ accumulation of the people for religious fest(to honor or worship God). -the explanation \\\'1\\\' in Greek is: \\\'\\\'apano - beni - pu - ine = beni apano(= enters up), enters to \\\'\\\'Teo(=deo, dio = dili, dielli) = sun; god\\\'\\\'; -compliance is only with Albanian language \\\'\\\'lit - ur - gi - a = lat - hyr - qe - a = up - enters - that - a(=is)\\\'\\\'.

λειτουργι\\\'α - lit-ur-gji\\\'-a, -[1- lit(=lat, lart) - ur(hyr) - gji\\\' - a = lart - hyr - qe - a = hyn la(lart), shkon te zoti, i dreitoesh zotit(illit, diellit) qe asht la; 2- nga ka dale dhe \\\'\\\'lut(lus) - hyr - qe - a = hyn lutie, lutesh; i dreitoesh zotit lat(lart)\\\'\\\'], nga [λειτουργε\\\'ω-ω] = veprim, kryerie e ni pune/ grumbullim i gjith popullit per festa fetare per te nderu apo adhuru zotin. -spiegimi \\\'\\\'1\\\'\\\' me greqishten do qe: \\\'\\\'pano - beni - pu - ine = beni apano, beni sto Theo\\\'\\\'; -perputhia asht vetem me shqipen.


pfu, palie kristiane, arrnieste i dhikisas raca.


18.03.2017, 21:18:05

Ανώνυμος 41685 έγραψε...
Note: Christians around the world speaks Christianity through the Albanian language, and say to us: \\\'\\\'you\\\'re not from here, you has brought here the turks\\\'\\\' !!!!!!! ????????; ;;;;.

Shenim: Gjith bota e krishter flet gjuhen e krishterimit me ane te gjuhes shqipe, kurse neve na thote: \\\'\\\'ju nuk jeni qe ketu, ju u solli turku ketu\\\'\\\'????????!!!!!!!;;;;;.

Dhen ksero gia ti to vgale me riga to pio pano koment?????!!!!!!.

18.03.2017, 21:20:30

Ανώνυμος 41686 έγραψε...
λειτουργι'α - lit-ur-gi'-a(=action, committing of a work/ accumulation of the people for religious fest(to honor or worship God)), -[1- lit(=lat, lart) - ur(hyr) - gji - a = lart - hyr - qe - a = up(on high) - enters - that - a(=is) = up - enters - that - is = enters up(on high), enters to god, enters to god(=to illi(dilli) = sun) which is up(on high)/ do a job(lift something up); -2- from who emerged ''lut, lus(=please, pray) - enters - that - a(=is) = enters prayer, pray; enter to Mr. up(above)'']=action, committing of a work/ accumulation of the people for religious fest(to honor or worship God). -the explanation '1' in Greek is: ''apano - beni - pu - ine = beni apano(= enters up), enters to ''Teo(=deo, dio = dili, dielli) = sun; god''; -compliance is only with Albanian language ''lit - ur - gi - a = lat - hyr - qe - a = up - enters - that - a(=is)''.

λειτουργι'α - lit-ur-gji'-a, -[1- lit(=lat, lart) - ur(hyr) - gji' - a = lart - hyr - qe - a = hyn la(lart), shkon te zoti, i dreitoesh zotit(illit, diellit) qe asht la; 2- nga ka dale dhe ''lut(lus) - hyr - qe - a = hyn lutie, lutesh; i dreitoesh zotit lat(lart)''], nga [λειτουργε'ω-ω] = veprim, kryerie e ni pune/ grumbullim i gjith popullit per festa fetare per te nderu apo adhuru zotin. -spiegimi ''1'' me greqishten do qe: ''pano - beni - pu - ine = beni apano, beni sto Theo''; -perputhia asht vetem me shqipen.18.03.2017, 21:43:17

Ανώνυμος 41687 έγραψε...
Note: Christians around the world speaks Christianity through the Albanian language, and say to us: ''you're not from here, you has brought here the turks'' !!!!!!! ????????; ;;;;.

Shenim: Gjith bota e krishter flet gjuhen e krishterimit me ane te gjuhes shqipe, kurse neve na thote: ''ju nuk jeni qe ketu, ju u solli turku ketu''????????!!!!!!!;;;;;.

pfu, palie kristiane, arrnieste i dhikisas raca.

18.03.2017, 21:44:51

Ανώνυμος 41688 έγραψε...
i tha pite megalo signomi mbrosta se olo to kozmo, i alios dhen tha sas aplonume to qeri.
18.03.2017, 21:46:12

Ανώνυμος 41691 έγραψε...
κεστικα αν απλωσκενται γκερι σου.
αλμπανο . ογκι νοημαντικη αναλυση της λεξης αλλα την ΡΙΖΑ ΤΗΣ. θεμα, χαρακτηρας, καταληξη.μπουρντες ειναι απτα μπου γκραφης
μπρομικο μυαλο εγκις. εσυ να τσιντισις τσιγνωμοι. μπουνταλα παρε λεξη με 5 η, ι, ει, οι, υ== λιτουργω, λειτουργω, λητουργω, λοιττουργω, και λυτουργω. ντι τα αναλυτσις ντωρα. αλλο τεμα λιτο, αλλο τεμα λειτο, .....
ΛΑΤΙΝΟΙ ΓΚΡΑΜΑΤΑ εκλεμπσαν ελληνα αλμπαμπητο
19.03.2017, 11:52:05

Ανώνυμος 41693 έγραψε...
ntuvare, ine idhia ''lit = lat, lart'' ala se ales leksis to lei alios gia na fenete alios to ena apo to alo.(to tell(dallosh) one word from the ather word).
Gia ti dhen to pernis ti leksi qe na kanis analisi me tin elliniki glosa su?!;, -gia ti to kseris pu dhen vieni, ntuvare. I tha pite signomi, gia na leme pu imaste adhelfia, i tha pate pali sti Mikri Asia apo pu irdhate. Gia ti iste kleftes tis istorias.
19.03.2017, 13:49:01

Ανώνυμος 41694 έγραψε...
opos ine to leksi ''gliko'', pu i romei ke i ispani lene ''dulce'', i itali lene ''dolce'', ala ine idhia: ''dul - c - e = dil(diell) - q - e = ilio - pu - ine(sta ellinika) = ine ilio, ine san to ilio, ine poli kallo(san ton ''ilio = dol, dul = dill, diell'').
19.03.2017, 14:07:58

Ανώνυμος 41695 έγραψε...
ntuvare, oli arkea elliniki ke i romaiki glosa vienun mono me tin alvaniki glosa, gia ti ine ''illiniki = illiriki'' gloses. Esis iste megali kleftes tis istorias pu irthate apo Mikri Asia.
19.03.2017, 14:19:57

Ανώνυμος 41696 έγραψε...
mono sti 1923 irthane 55% apo ti Turkia, ektos i ali ortodoksi pu ikane erthi pio prin, ke ali pu irthane argotera, ke thioksate apo eki olus tus alvanus muslimanus gia Turkia, ke argotera( i Çami gia Alvania).
19.03.2017, 14:26:18

Ανώνυμος 41697 έγραψε...
to polemo stin eladha itan i orthodoksi kata ton muslimanon, ena polemo pu to stisane i rosi, i angli ke i gali pu ikane erthi stin peloponeso me ta karavia tus, ke mas valane na skotosume o ena ton alo(muslimani kata ortodoksi), ena polemo pu emis stin alvania ton apagorepsame, emis ipame ''imaste oli allvani, ke tha polemisume oli mazi'' ke then kaname thriskeftiko polemo metaksi mas, pos egjine ston eladhiko horo.
19.03.2017, 14:36:02

Ανώνυμος 41702 έγραψε...
ο ασυναρτητος μιλησε. φτωχομυαλεεεεε ΞΥΠΝΑ
περαστικοι ειμαστε. η ΑΛΠΑΝ ΛΑΤΙΝ ταμπελα θα σε κερασει αιμα.
19.03.2017, 19:57:07

Ανώνυμος 41705 έγραψε...
palie kristiane, pu dhen kseris ti katagogji su. Ala bori na ise qe apo autus pu irthane apo ti turkia. Apo tus illines pu ikane 3000 kiliadhes kronja stin Mikri Asia, ke ikane berdheuti me 100 races sti mikri Asia, ke ta ksana fere edho o pateras tu Pangsllo sta 1923.
19.03.2017, 22:53:25

Ανώνυμος 41707 έγραψε...

Γειά σου καθαρόαιμε αλβανέ, που ξέρεις την καταγωγή σου. Τι και αν σε πήδαγαν για αιώνες έλληνες, ρωμαίοι, βυζαντινοί, σλάβοι, τούρκοι. Εσύ είσαι καθαρόαιμο πουλάρι.
20.03.2017, 02:27:06

Ανώνυμος 41708 έγραψε...
ellin, illin, illir, romei ke bizanti itan mia raca duvare. Mono esis ta horizate se musliman ke kristiani, esis ta horizate eci, palie kristiane.
20.03.2017, 06:50:06

Ανώνυμος 41709 έγραψε...
Turki lene kalla: ''osa bori na foresis qe na kratas sto soma su mia fanella me malli katsikas, toso bori na ekune besa ke i ellines orthodhoksi''.

20.03.2017, 07:27:01

Ανώνυμος 41710 έγραψε...
palie kristiane, arrnieste ti katagogji sas. Oli apo ta arkidhia ton alvanon ekete vgji.
20.03.2017, 07:35:23

Ανώνυμος 41711 έγραψε...
iste allvani qe lete ''imaste elines''(pi ine auti i elines re palie kristiane?;, ike kanena ellinas apo auti pu fantazeste esis ke pu kanan to polemo kata ti tis Turkias?, -gia vres kanena ellinas apo autus?;); -pos lei o Karaxhaferris ''i elines ekune erthi apo alo planiti, i ellines ine i ekso gji''. Zisete me dzaba onira. Anthropi xoris katagogji.palie kristiane.
20.03.2017, 07:37:29

Ανώνυμος 41714 έγραψε...

Πολύ κουβέντα γιά το τίποτα του αλβανικού εθνικισμού.
20.03.2017, 16:02:48

Ανώνυμος 41715 έγραψε...
Dhen ime ethnikistis, ime gia tin alithia. Prepi na dhekeste tin alithia.
20.03.2017, 16:16:07

Ανώνυμος 41722 έγραψε...
ΛΗΘΗ αλμπαν για να ξεχνας ποιοι ειμαστ-αι ἤ ε;; ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ την ΑΛΗΘΕΙΑ με απειρα νοηματα αλλαζοντας το ητα ἤ το εψιλον γιωτα.
φουκαρα.....ΝΤΕΝ ΓΚΑΤΑΛΑΜΠΕΝΕΙ. ἤ δεν καταλαβαινεις.
21.03.2017, 05:43:15

Ανώνυμος 41724 έγραψε...
Pare re mia ''elliniki'' leksi apo auta pu su eko dhosi ego qe kane tin analisi qe na mu dhiknis emena edho pu ine tis ''illinikis'' glosas?!, -kanto re a kidhi mia fora, gia ti dhen to kanis?!; -palie kristiane, bastardo alvane; -pu arrniese ti katagogi su. Ekis vgi apo ta a kidhia ton alvanon ke tora to arrniese, palie kristiane.
21.03.2017, 07:19:10

Ανώνυμος 41730 έγραψε...

Χαχαχαχα, πόσο γέλιο. Δώσε και άλλες ετυμολογίες να γελάσουμε.
21.03.2017, 13:14:19

Ανώνυμος 41743 έγραψε...
eko kani tin etimologjia olokliri tis ellinikis glosa, tis romaikis ke ala. Ola vienune me tin alvaniki glosa, Eko prospathi na vro mia leksi gia na vgi me tin elliniki glosa, ala dhen ine dhinaton, ola vienun mono me tin alvaniki glosa. Eko kani 10 vivlia tis etimologias.
21.03.2017, 19:53:22

Ανώνυμος 41768 έγραψε...

Αδελφέ είσαι πολύ σπουδαίος, δώσε ετυμολογίες να μαθαίνουμε. Μην μας αφήνεις στο σκοτάδι.
22.03.2017, 13:31:37

Ανώνυμος 41769 έγραψε...
iste se toso megalo skotadhi, po kanenas dhen tha ta pistevi, sas ekune pi mono psema mekri tora.
22.03.2017, 14:13:04

Ανώνυμος 41775 έγραψε...

Ναι φίλε μου, αποκάλυψέ μας την αλήθεια. Δώσε ετυμολογίες να αφυπνιστούμε.
23.03.2017, 02:00:50

Ανώνυμος 41789 έγραψε...
eko 10 vivlia mono gia auto to thema, i thela mia leksi na vro pu na vgji me tin elliniki glosa, ala dhen bori, ola vienun me tin alvaniki glosa.
23.03.2017, 03:52:54

Ανώνυμος 41792 έγραψε...
και ποτε γεννηθηκε Η ΑΛΜΠΑΝ ΓΚΛΩΣΣΑ;;;φυλή αρχα;; και που βρηκε τα συμβολα;; και γιατι θελει να κυριαρχισει στον κοσμο. και γιατι χρησιμοποιει την λατινικη αλφαφητο.
ο γραφιας βιβλιων δεν ειναι ΕΓΩΪΣΤΗΣ ουτε ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ.το πρωτο που προσπαθει ειναι να γινει ''ανθρωπος'' καταστρεφοντας το ''ΕΓΩ'' του, για να δει με αλλη ματια τον κοσμο. ΓΚΕΓΚΕ;;
23.03.2017, 06:02:09

Ανώνυμος 41805 έγραψε...
gia ti, ti sas eko pi?!;, -anthropi dhe gjineste esis, esis dhen thelete na katallavenete tin alithia.
23.03.2017, 19:53:09

Ανώνυμος 41808 έγραψε...
ποια αληθεια;; πως θα με σκοτωσεις γιατι ομιλω αλλη γλωσσα και εχω αλλες δοξασίες;;; αυτος ειναι για σενα της αληθειας ο ανθρωπος ;;ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΩ;; τετοια βιβλια γραφεις ;;
24.03.2017, 08:25:58

Ανώνυμος 41817 έγραψε...
Ego grafo tin alithia, dhiavaste oles tis leksis pu eko kani etimologjia, ke tha thite pos oli vienune me tin alvaniki glosa. Esis palie kristiane, esis ekete skotosi emas ke tin alithia.
24.03.2017, 17:52:13

Ανώνυμος 41826 έγραψε...

Dite tin parelasi me ta alvana lugra tsoliadakia gia na katalavete poioi sas elefterosan
25.03.2017, 13:50:05

Ανώνυμος 41836 έγραψε...
ρεεεεε απατρις συγράφεας εισαι;; ἤ εθνικοφρονας λατιν.
ρε ζωο οταν γεννηθηκες ειχες ταμπελα ΑΛΜΠΑΝ;;
οταν πεθανης θα παρεις μαζι σου και την αλμπανια σου;;
τι θες και τσουτσουνευεσαι οτι γραφεις ΑΛΗΘΕΙΕΣ .
ΡΕΕΕΕ ο συγραφεας πρωτα γινεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ και κατόπιν γραφει αφου εμαθε οτι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειναι αυτος που δεν εχει εγωϊστικες ταμπελες.
26.03.2017, 07:03:34

Ανώνυμος 41853 έγραψε...
Re palie kristiane, re bastarde alvane pu dhen kseris pi ine illir ke pi ine illin(ellin). Iste oli kleftes ti alithias, oli iste alvani Ortodoksi, oli apo ta arkidhia ton alvanon me fustaneles ekete vgi; - gia ti i arkei ''illin = illir'' ine i alvani. Kita oles tis leksis pio pano, ke na dhis me pion glosa vienune.
26.03.2017, 17:50:14

Ανώνυμος 41854 έγραψε...

Ναι ρε μάγκα, δίκιο έχεις. Δώσε ετυμολογίες και σώσε μας από την πλάνη.
26.03.2017, 19:40:10

Ανώνυμος 41856 έγραψε...
dhen bori..., ti anthropi ine re ..., arrniuente ti katagogji tus. I ARKEI ELLINES INE ILLIN(=ELLIN = ILLIR), TO ONOMA GREK TO VALANE I ROMEI. Oli arkea illiniki glosa qe i romaiki glosa vieni mono me tin alvaniki glosa. Eko kani 10 vivlia gia auto. Prospathisa para poli na vro mia leksi ne perni noima me tin simerini elliniki glosa, ala dhen itan dhinaton, sas leo me para poli ilikrinia, an bori vresta esis ena gnosto leksi pu perni noima me tin simerini elliniki glosa.Kathe leksi tis arkeas teloni me ''ma, pa'', me ''is, es, os; -t - is; -k - is; -k - t - is(=q - t - ish); eno sta ellenika ine ''-ine; -na ine; -pu ine, -pu na ine''; -pu dhen pigjenune katholu me ta arkea. Se kathe leksi tis arkeas benun ta rimata ''in, ir, ri, rin, rir'', eno stin elliniki glosa ine ''beni''; -ke ala, ke ala.
26.03.2017, 22:51:37

Ανώνυμος 41857 έγραψε...
alla ke ''beni'' = bin(mbin), futet; -ine apo allvaniki glosa. I arkei illines ine i alvani, palie kristiane, Rosi, gali qe angli pu ikane erthi mekri ston peloponeso me ta karavia tus mas valane se thriskeutiko polemo, ortodoksi kata muslimanon. Afu Tv SKY stin Atina e dhose ''meta to polemo, oli i Athina milise mia glosa pu emis to nomizame arkea ellinika, ala auti itan allvaniki glosa''. Palie kristiane, afu mekri sto telos tu polemo milisate alvanika(tin apli illiriki glosa, khoris enosi leksis), tote pi iste??????!!!!!!!!, -dhen to katallavenete auto???????!!!!!!!!!.

26.03.2017, 23:09:47

Ανώνυμος 41867 έγραψε...
γραικος, γροικω ελλην Σ'ελλήν ανυπτοποδες. αλμπαν στις ταμπελες σου οι ηλιθιες μπουρδες σου.
ακου !!!! ειναι λεει και συγγραφεας ο αγραμματος. ουστ ρε αιμοδιψη αλμπαν φουστανελα που την πηρες απο την φαντασια σου.
ακου!!!!! οι ιλλιριοι ειχαν λατινικη γραφη. ουστ ρε σκυλευτη της ιστοριας.
27.03.2017, 07:40:29

Ανώνυμος 41869 έγραψε...
re palie kristiane, esis dhen isaste ''illir = illin''?!; -kita re kathe leksi pu perni noima mono me tin allvaniki glosa; -prin itane auta ta gramata, argotera krisimopisan ke latinika gramata. Ke grek, ke selin ine onoma pu ta valane i illiri tis Romas, pu ''selin, sellin = sole - in(hyn) = diell - hyn = ilio(fos) - beni'' tha itan me tin simerini elliniki glosa. Kathe dhikisas leksi dhen vieni katholu me tis dhikisas glosa.
27.03.2017, 09:38:28

Ανώνυμος 41903 έγραψε...
κιαφου ο εγκεφαλος σου παραγει ΑΛΜΠΑΝ ΦΘΟΓΓΟΥΣ για γραψε ρε συμφορας συγραφεα με ΠΟΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΣΕΙΑ φτιαχνεται το α.β.ε.........και πως τα στελνει στην γλωσσα η οποια ΕΛΛΗΣΣΟΜΕΝΗ σου επιτραπει να εκφραζεσαι;;;; ακου αλιμπαν ταλιμπαν. αειντε ΤΑΜΠΕΛΑ λιβανιζε τον εγωϊσμο σου.
28.03.2017, 11:31:18

Ανώνυμος 41908 έγραψε...
Ego leo ''na to pu ine o Likos'', autos mu lei ''eko vri ta ikni tu Liko''. Re palie kristiane, re bastarde alvane, gia pio thema ta thes ta stikia?!. Kathe leksi tis arkeas teloni me ''ma, pa'', me ''is, es, os; -t - is; -k - is; -k - t - is(=q - t - ish); eno sta ellenika ine ''-ine; -na ine; -pu ine, -pu na ine''; -pu dhen pigjenune katholu me ta arkea. Se kathe leksi tis arkeas benun ta rimata ''in, ir, ri, rin, rir'', eno stin elliniki glosa ine ''beni''; -ke ala, ke ala. Ti ala stikia thes esi?;

28.03.2017, 12:15:53

Ανώνυμος 41919 έγραψε...
As parume mia leksi pu to krisimopi olos o kozmos ''kristal, kristall, crystal = k - ri - ist - all = q - ry - isht - yll = ryn ne yll, shkelqen si ''all = yll/ = beni se asteri(ilio), kani fos pos kani to asteri''; -me tin romaiki ine ''c - intra - est - stela''; -me greqishten(ellinika) ine ''pu - beni - ine - asteri = beni se asteri, kani fos(san asteri); -ala ine mono alvanika: ''k - ri - ist - al(=all, yll) = q - ry - esht - yll = ryn ne yll = kani fos(shkelqen) san ton ''al = all, yll''.
28.03.2017, 18:52:04

Ανώνυμος 41940 έγραψε...
κρυσταλλα = κρυ-σταλλο κρυ''α''-- σταλλα .κρυ''α'' : απο κρουομενα των αστραιων παρουσιες παλλαντοσεων καιριες στηλλες στελλω. αν θες τετοια ετυμολογια που στηριζεται σε αναλυση των συλλαβων σε καθε λεξη ειναι καιτο παρακατω. κρυα παγωμενη σταλλα των ακοων οταν το κρυσταλλο ερχεται σε επαφη με αλλο αντικειμενο ''ΠΑΡΑΓΟΝΤΑς ΚΑΘΑΡΙΟ ΗΧΟ.....
29.03.2017, 09:21:37

Ανώνυμος 41943 έγραψε...
qe ti simeni auto re duvare?!, -dhikni eci pos to les esi to noima tis leksis?!, -to noima to dhini mono gia ti fotizi san ton ''all = yll = asteri''.
29.03.2017, 15:53:49

Ανώνυμος 41953 έγραψε...
κρύσταλλο σταλακτίτης νερού στου χειμώνα τα κρύα. συγραφεα τής συμφοράς πάρε νοήματα κρυστάλλου :: κρυστάλλινη φωνή, κρυστάλλινη σκέψη, κρυστάλλινος ήχος, κρυστάλλινη ιδέα, κρυστάλλινη απόφαση…………. τι δουλειά έχει ο ήχος ἤ η σκέψη με του ήλιου τον καύσο. Η ιστορία γέννησης της λεξης ψάξε στα λείψανα εκλεκτά του Ομήρου και Ησιόδου.
30.03.2017, 09:36:52

Ανώνυμος 41965 έγραψε...
se ola dhikni katharo skepsi, katharo idea, katharo foni, alla ola fenune katharo an ekune fos, an ekune ilio, gia auto sas leo pu sindhesi ine me to ili(=ylli, ilio).
30.03.2017, 23:24:05

Ανώνυμος 41978 έγραψε...
δεν λεει καθαρο αλλα διαυγες απο σελας φορο ''φως απο σωματηδιακες συγκρουσεις'' που καμια σχεση δεν εχει με την καυσιμη υλη του ηλιου. οσο για αυτα που σοφιζεσαι σαν συνθεση ιλι εχει 5 διαφορετικα στην γλωσσα μου νοηματα ιλι απο τον ιλεο,''ασθενειας ειδος'' υλη απο απο υλευω αϋλα μυστικα απο δω και ο Υλοτομος μαθαινοντας τα μυστικα της χρησης της ξυλειας που καθε δενδρο παρεχει. οιλι απο το οιλαω.. ΟΙΛΕΑΣ ειλι απο το ειλω .ειλωτας και τελος απο το ηλι απο το ηλεω υφαιστιωνω ηλιευματα ''αλιευματα υλης. βλεπεις εχει τουτη η γλωσσα 5 φωνηεντα σαν τετοια εκφραση για να εξειδικευει καθε ρηση.
31.03.2017, 12:54:57

Ανώνυμος 41986 έγραψε...
qe ola ekune san vasi ton ''ili, tili = ylli; dielli = asteri; ilio''. Pare o pio leksi thes qe kane analisi, gia ti eki auto to onoma?. Stin arkeotita dhen ike dhiafora ana mesa ''ili'' ke ''tili, dili = dielli'', oli itan ''illa = asteria'', ke to ''tili, dili = dielli'' itan ena ili(=ylli), ala itan to ''illi'' pu kani fos(kani mera). ''dili, diell = die + elli = elli(ylli) pu kani ''die = dit, drit = mera; fos''. Dhiladhi ke ''tili, dili'' itan ena ''illi = asteri'', ala itan to ili(=ylli = asteri) pu kani ''fos; mera''.
Stin arkea o monos theos itan o ''ilios, illios = tili, dili = dielli'', ke autos ine o monos alithinos theos, ta ala thei ine psema. An feugi o illios tha feugume oli. Ke to onoma tu ''illiu = tili, dili; illi(=asteri) = dielli'' stin arkeotita to ekune krisimopi ja na fiaksun tin leksologjia(leo ja tis aples leksis).
31.03.2017, 14:48:38

Ανώνυμος 41987 έγραψε...
''kristall, kristalli'' bori na ine ke ''k - ris - tall(talli) = q - rysh - dill(dili, dielli) = ryn ''till = dill'', ryn(benis) fos, fotizi san to ''tall = dill, diell = ilio''..
31.03.2017, 15:12:37

Ανώνυμος 41995 έγραψε...
μη μπερδευεσαι. για να γινη ο ηλιος με ητα και οχι με γιωτα που ισοπεδωνει ολες τις εννοιες απο καπου γεννηθηκε . σαν επιστημη εχουμε την μεγαλη εκρηξη που εβγαλε σωματηδια ........γαλαξιες ,πλανητες ''να ο ηλιος μας. οι αρχαιοι που κλωθωγυριζαν την γλωσσα τους γιανα δωσουν λεκτικα νοηματα ''γιαυτο τους πρωτοειπαν σελλους και κατοπιν ελληνες'' ειχαν διαφορετικη προελευση του ηλιου.μιλουσαν για υλη και αϋλο και σεβαστυγας ορκο που οποιο στοιχειο παρεβαινε τον ορκο φανερωνοτανε η ποινη που το εφτιαχνε ''οι επιστημονες μιλουν για πυρηνα και στοιβαδες ηλεκτρονιων........ πατερας του ηλιου ηταν η θεαση της ΠΡΟΝΟΗΣΗΣ ...
παψε να νομιζεις οτι χωρις ηλιο δεν υπαρχει φως τουλαχιστον σημερα που καπως εχουμε καποια προοδο στις φυσικοχημικες επιστημες που εξηγουν καπως τις ιδιοτητες των χημικων στοιχειων. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΝ ΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΕΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΥΡΩ ΜΑΣ
01.04.2017, 18:04:15

Ανώνυμος 42001 έγραψε...
dhen boro na adhiazo to dhikomu mialo qe na gjemiso to dhikosu.
02.04.2017, 09:44:43

Ανώνυμος 42018 έγραψε...
γιαυτο υπαρχουν οι συγραφεις. ἤ εισαι για να με καταλαβεις ἤ δεν εισαι και με τον εγωϊσμο σου προσπαθεις να πεισης οτι μονο εσυ εχεις ΔΙΚΙΟ.
03.04.2017, 04:53:55


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+4=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...