Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΟΙ;
Έγραψε στις 25.02.2017 ο/η: Γιώργος Ευθυμίου

ΕπιστροφήΟι χώρες του πολιτισμένου κόσμου έχουν λύσει προβλήματα, όπως το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, εδώ και πολλά χρόνια. Η Ρωμιοσύνη δεν ανήκει σε αυτές, αλλά προφανώς, κλίνει προς κάποιες τριτοκοσμικές χώρες του αραβικού/βορειοφρικάνικου κόσμου.

Σε όποια καφετέρια ή ταβέρνα πας το χειμώνα, είναι ντουμάνι στον καπνό. Το καλοκαίρι είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν ανοικτά παράθυρα, αλλά το χειμώνα η κατάσταση είναι αφόρητη. Φεύγεις από μια ταβέρνα που έκατσες μια-δυο ώρες και πονάει ο λαιμός σου, τσούζουν τα μάτια σου, βρωμάνε τα ρούχα και τα μαλλιά σου. Πρέπει να πας σπίτι, να πετάξεις τα ρούχα και να κάνεις ντουζ.

Ορισμένοι καταστηματάρχες έχουν αντιληφθεί κάπως το πρόβλημα κι έχουν χωρίσει το χώρο τους σε καπνιστών και μη. Με μια διαφορά: Οι καλύτερες θέσεις (με θέα κ.ά.) είναι κρατημένες για τους καπνιστές. Για τους μη καπνιστές προορίζονται κάποιες θέσεις χωμένες στο βάθος, οι χειρότερες, λες και οι μη καπνιστές είναι οι χολεριασμένοι και τους έχουν τιμωρία. Άσε που και σε αυτούς τους χώρους πηγαίνει ο καπνός.

Στις πολιτισμένες χώρες απαγορεύεται το κάπνισμα αυστηρώς σε όλους τους δημόσιους χώρους εδώ και δεκαετίες. Αλλά και πριν από τριάντα χρόνια, όταν δεν είχε απαγορευτεί πλήρως το κάπνισμα και υπήρχαν ξεχωριστοί χώροι καπνιστών / μη καπνιστών, οι καλοί χώροι προορίζονταν για τους μη καπνιστές και οι χειρότεροι για τους καπνιστές. Δυο-τρία τραπέζια στο βάθος, με την προϋπόθεση βέβαια ότι κι εκεί υπήρχε επαρκές σύστημα εξαερισμού.
 
 


 
 

Φοβούνται οι καταστηματάρχες μη χάσουν τους καπνιστές πελάτες τους. Μα, χάνουν τους μη καπνιστές. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αποφεύγουν να πηγαίνουν σε μπαρ, κέντρα κ.λπ. γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν αντέχουν το ντουμάνιασμα. Το ίδιο γίνεται και στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ, όπου τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, όταν οι οπαδοί ανάβουν και καπνογόνα.

Προσωπικά, δεν μπορώ να διασκεδάσω, όταν στο διπλανό τραπέζι κάποιος ρωμιός δεν με σέβεται, αλλά καπνίζει αρειμανίως αναγκάζοντάς με να γίνομαι παθητικός καπνιστής του ξεχαρμανιάσματός του, γράφοντάς με στα παλιότερα των υποδημάτων του. Δεν μπορώ να χαίρομαι με τέτοιους τύπους δίπλα μου. Με ενοχλεί η παρουσία τους. 
 
 

 Από τους πολλούς υπουργούς στο παρελθόν που ─χωρίς επιτυχία─ «έσβηναν τσιγάρο», φτάσαμε στο αντίθετο άκρο του μερακλή υπουργού.

 
 
 

Είναι πολλά χρόνια πίσω και σε αυτό τον τομέα η Ρωμιοσύνη.

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 41150 έγραψε...

http://www.iefimerida.gr/news/233017/mini-antartiko-paylopoyloy-mpoytari-kapnisan-sti-leshi-axiomatikon
24.02.2017, 21:15:10

Bielidopoulos έγραψε...

Από το καφενείο στην καφετέρια, από τον φραπ-έλληνα στον φαπ-έλληνα, από το Παπαδό-πουλο στον Παπαδό-κωλο και από το είναι πολλά τα λεφτά Άρη στο τελειώνουν τα λεφτά Άρη. Τελείωσε το πάρτι ραγιάδες μου. Let it go παρέα με μια κρεμούλα. (Πέστε μου για Ορφέα και Ερμή Τρισμέγιστο να ηδονιστούμε παρέα!)

Στο μεταξύ:
"Ναι στην αξιολόγηση, όχι στα μέτρα λένε οι πολίτες"
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500131187
Οι πολίτες είναι για τον *****.
(Λέξη που αρχίζει από που και τελειώνει σε τσο.)

25.02.2017, 11:31:41

Ανώνυμος 41158 έγραψε...
Συμφωνώ απόλυτα παρότι υπήρξα βαρύς καπνιστής. Θα ήθελα όμως αυτός ο "σεβασμός" της υγείας του άλλου να μην περιορίζεται σε αυτά που μας βολεύουν.
Για εμένα πέραν της σωματικής υγείας, σημαντικότερες είναι η ψυχική, η πνευματική, η συναισθηματική, η αισθητική, η σεξουαλική υγεία κλπ. Όπως κάποιους τους ενοχλεί το κάπνισμα και πολύ σωστά απαιτούν την προστασία της σωματικής τους υγείας, κάποιους άλλους ενοχλούν/ταράσσουν/εκνευρίζουν/προσβάλλουν/προκαλούν/εκφοβίζουν,...κλπ, συμπεριφορές, νοοτροπίες, εκφράσεις, τρόποι εμφάνισης, τρόποι διασκέδασης, συνήθειες, προτιμήσεις, "κουλτούρες' κλπ..., που είναι εξίσου αν όχι περισσότερο επιβλαβείς για την υγεία μας.
Αναλογιστήκαμε ποτέ εάν το άρωμα που φοράμε, το ντύσιμό μας, η εκφορά του λόγου μας, η φρασεολογία μας, οι κινήσεις μας, ο χορός μας, η εμφάνισή μας, τα ναρκωτικά μας, το αλκοόλ μας, οι απόψεις μας, η ιδεολογία μας, οι διακοπές μας, οι συναλλαγές μας, οι σχέσεις μας, οι θόρυβοι μας, η αδιαφορία μας, ο εγωισμός μας, η ανωριμότητα μας, η ασυνέπειά μας, τα θέλω μας, η σεξουαλική μας έκφραση, το αναρχικό μας, το αντιεξουσιαστικό μας, η πατριδοκαπηλεία μας, ο λαϊκισμός μας, η εξουσιομανία μας, το χρήμα μας, η τεμπελιά μας, η στάση ζωής μας, ,.... κλπ, πόσο δυσάρεστες συνέπειες μπορούν να έχουν στην υγεία του διπλανού, του διερχόμενου, του συνεργάτη, του παιδιού, του γονιού, του θεατή, του ξένου, του αλλόθρησκου, του συνταξιδιώτη και του συνανθρώπου μας γενικότερα;
Ας μην υποκρινόμαστε λοιπόν και κυρίως να μην είμαστε θύματα σκοτεινών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων και προπαντός να μην υιοθετούμε άκριτα πρακτικές λόγω μόδας και οχλοποίησης.
ΒΑΣΚΟΣ

25.02.2017, 11:03:53

Bielidopoulos έγραψε...

Επικίνδυνο και το τριτογενές κάπνισμα.
http://www.medinova.gr/ti-einai-to-tritogenes-kapnisma-kai-poso-epikindino-einai-gia-tousmi-kapnistes/
http://www.daddy-cool.gr/pedi/kapnisma-tritogenes-enas-neos-kindinos-tou-tsigarou.html

25.02.2017, 12:28:06

Bielidopoulos έγραψε...

Με την ευκαιρία δύο προτεινόμενες ταινίες:
The Insider (1999)
Thank You for Smoking (2005)

25.02.2017, 18:38:01

Ανώνυμος 41166 έγραψε...
ΡΕΕΕΕ είδες τα ελληνικά που του έμαθαν οι Λατίνοι;;;;
η ζωή του ο κ@λος του .Λατίνου όψη φάε χέρσε πήδα. αγράμματε άλλο αυτόν που λες και άλλο το δυϊκο. λειψέ Λειψίας τραγοφαγε και λαβροφωνε Λούβρου τραγοφόρειε. αυτά για την ζωώδη σου γραμματεία.
άκου ορφεα τολμά το μίασμα να γράφει και το όνομα. ντουβαριιιιι πάλι οι ξενιτεμένοι μας, θα σώσουν την Λατίνω εγκεφαλική στασιμότητα. παρτο χαμπάρι ΕΥΡΩΠΑΙΕ. Χωρίς ετούτη τη γλώσσα ακόμη στα δένδρα θα ήσασταν. ακόμη από πιθηκια μαϊμούδες θα ήσασταν από Παπαδόπουλοι μπινεντοπουλοι μπινεδες καμπινεδες ΤΑοοι νταειδες κυναγροιοι θα ήσασταν… ΣΠΟΡΙΚΑ ΑΔΡΑΝΗ. ακαταλαβίστικα εεεεε επι του παροντος.


26.02.2017, 10:14:52

Ανώνυμος 41168 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=1-hkcm1NR3Q
3:45 - Όταν εσείς ρε κορόιδα τρώγατε βατόμουρα εμείς είχαμε χολιστερίνη.
(Μη μιλάς μακάκα, δεν ξέρεις τί σου γίνεται γελοίε χατζηρωμιέ καρπαζοεισπράκτορα.)

26.02.2017, 10:52:14

Ανώνυμος 41174 έγραψε...

To Twitter γελάει με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ που θαυμάζει τη Βενεζουέλα. (ε, χε, χε..)
http://www.iefimerida.gr/news/321341/mpeeenezoyela-twitter-gelaei-me-ton-voyleyti-syriza-poy-thaymazei-ti-venezoyela

26.02.2017, 17:10:50

Ανώνυμος 41179 έγραψε...
Βρωμισ ο τοπος ‘’ΜΜΜ’’ Μονιμη Μανια ΜΑΠΑ να βρωμιζει κάθε χωρο.
παντοτινά ΛΑ ΧΑΝΟΣ ΛΑ ΧΕΣ(τ)ΙΣ θαναι.
φτηνιαρη που νομιζεις οτι γνωριζεις την γλωσσα που γραφεις
Το περιεχομενο σου. ΜΜΜ, ΓΙΕΛ, ΛΟΛ, ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ, ΚΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΦΑΠΑΣ, ΦΡΑΠΑΣ,και Ρωμαιος νεοΝερωνας Σφαξε, Καψε, Ληστεψε
ακου εμαθε ο λατινος και την χολιστερινη.
απο που ρεεε ανοσιουργημα. ολα να τα περμενης απο λατινο νεο Νέρωνα ΡΩΜΑΙΑΡΑ.

27.02.2017, 10:04:51

Ανώνυμος 41181 έγραψε...

Γελάσαμε με τις παλαντώσεις και άλλες αμπελοφιλοσοφημένες μαλακιούλες που έγραφες. Τώρα που βλέπεις ότι δεν σε παίρνει το συντόμευσες. Από εδώ θα φύγεις άλλος άνθρωπος.

27.02.2017, 11:59:09

Ανώνυμος 41211 έγραψε...
ταδε εφη μπινεντοπουλος.
εμαθε ελληνικα και καταλαβαινει. Λατίνεεεεε λαχανος χεστις αντα με τις ''γελοιοτητες'' που γραφεις θασαι..
μπινε ''ΚΑ'' ποτε δεν θα καταλαβεις τα γραφομενα των ζουραρη μπογιοπουλο και παπαδοπουλο. γεννημενος παντοτεινα Κάλος θασαι.
τελικα ΡΩΜΑΙΟΣ ἤ ΡΩΜΙΟΣ;;; Ακαταλαβιστικα εεεε;;;;
η ζωη σου η ..ωλή σου πιθηκούλη μου. ενα ακομη μιασμα.
28.02.2017, 09:00:06

Ανώνυμος 41215 έγραψε...

Γράφε ρωμέικα μακάκα..
(Καλύτερα μην γράφεις καθόλου, φάε μια κρεμούλα.)

28.02.2017, 12:18:36

Ανώνυμος 41313 έγραψε...
Ανώνυμος 41310 έγραψε απαντηση

γιατι;;;γνωρίζεις να τα διαβάζεις. ρουφα την κρεμουλα σου καλυτερα ΜΜΜαϊμοπουλα. ντ''ρ''οπαααα α(λουλα) ΛΟΛ

02.03.2017, 11:22:52

02.03.2017, 11:27:54

Ανώνυμος 41318 έγραψε...

Άνοιξε τον κάδο και πήδα μέσα παρέα με τις αρλούμπες σου καραγκιοζάνθρωπε.

02.03.2017, 11:56:49

Ανώνυμος 41342 έγραψε...
ΣΣΣΣΣΣ ο σοφος μας ΛΟΛΕΨΕ. αστε τον στην ......
03.03.2017, 09:35:25

Ανώνυμος 42164 έγραψε...
Εδώ ένας έγραψε σε άλλο άρθρο ότι είναι "υπέροχος λαός" (οι ρωμιοί) επειδή καπνίζουν (;), απο εκεί και έπειτα δεν χρειάζετε παραπάνω σχολιασμό το όλο θέμα, όταν ένας λαός καυχιέται που είναι πρωταθλητής στο κάπνισμα, ένα αηδιαστικό "χόμπι" που δείχνει ανθρώπους που υποκύπτουν εύκολα σε ένα πάθος και ενοχλούν τους γύρω τους. Είπαμε "ειναι μαγκιά να καπνίζει κάποιος" (λογική ρωμιών).
10.04.2017, 18:53:21


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

2+2=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...