Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΜΑΣ
ΠΗΡΑΝΕ...
HABER !
Έγραψε στις 08.02.2017 ο/η: Bielidopoulos Ibraim

ΕπιστροφήΜας έχουν πάρει χαμπάρι σε όλη την υφήλιο «συνέλληνες»!
(Χαμπάρι < τουρκική haber < οθωμανικά τουρκικά < αραβική).

Τίτλοι εφημερίδων:
«Η ελληνική οικονομία σε κίνδυνο».
«Ελλάδα: Ποιος θα μας σώσει τώρα;».
«Οι έλληνες θεοί συνεδριάζουν».

Η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει και ο Δίας καλεί σε σύσκεψη για να βρούνε λύση. Όλοι εκπλήσσονται, διότι όπως λέει ο Δίας, οι έλληνες είναι πασίγνωστο ότι είναι δουλευταράδες, τρεις ημέρες την εβδομάδα, μία ώρα την ημέρα, μέχρι τα 45!

Στο ρόλο του Δία ο αμερικανός κωμικός Jason Sudeikis, γνωστός από την κωμωδία «We're the Millers» (2013).

Η Αθηνά, η θεά της σοφίας, προτείνει να κάνουν πόλεμο. Στο ρόλο της Ήρας η Kristen Wiig και στο ρόλο του Άδη ο Bill Hader, γνωστοί από την κωμωδία «Adventureland» (2009).

Καθώς ο Δίας δεν μπορεί να βρει κάποια λύση, αφού ακόμα και ο Διόνυσος προτείνει να συνεχίσουν να ξοδεύουν, καλεί τον γερμανό θεό της λιτότητας, ο οποίος λέει ότι θα τους δανείσει τα λεφτά που χρειάζονται, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνουν περικοπές.

Όλοι οι θεοί διαφωνούν και ο Δίας λέει είτε θα τους δώσει όλα τα λεφτά, αλλιώς θα τους πάρουνε όλους μαζί στην καταστροφή.
«Εμείς ξεκινήσαμε τη δημοκρατία, εμείς θα την τελειώσουμε».

Ο γερμανός θεός υπαναχωρεί και συμφωνεί να τους δώσει τα λεφτά.

Τίτλος εφημερίδας:
«Η Ελλάδα παίρνει τα λεφτά».
Υπότιτλος:
«Υπόσχεται να τα ξοδέψει απερίσκεπτα».
Η σειρά «Saturday Night Live» αποτελείται από κωμικά σκετσάκια με γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς και guest stars. Σε ένα άλλο επεισόδιο παρωδεί την ταινία «300» (2006) με guest star τον Gerard Butler στο ρόλο του Λεωνίδα.

Στο μεταξύ, για όσους ενοχλούνται με τις παρωδίες πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια η Ρωμιοσύνη όχι μόνο αυτοπαρωδείται, αλλά διδάσκει την τέχνη της παρωδίας.


Προσέξτε στην αφίσα δίπλα, το αισθητικό σύμπλεγμα του Ηρακλή να κρατάει στη μασχάλη του το λιοντάρι, ο Καραγκιόζης να τραβάει την ουρά του λιονταριού κι όλα αυτά να εξελίσσονται στην κορυφή ενός κίονα!


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 40934 έγραψε...
Εμείς είτε το θέλουμε,είτε δεν το θέλουμε,είμαστε ρωμιοί.(Το λέω με μεγάλη θλίψη,βέβαια.....)Οι Έλληνες -οι αληθινοί- έχουν χαθεί εδώ και αιώνες στην Ιστορία.
08.02.2017, 10:49:47

Ανώνυμος 40935 έγραψε...
Τάδε έφη ο πανηλίθιος Μπινελόπουλος που όλη του τη ζωή την έχει ζήσει
Μεταξύ Ομόνοιας και Αμπελοκήπων.

Ρε ζώο, αυτό που παρουσιάζεις, είναι μια απλή εκπομπή που σατυρίζει εθνικές ομάδες. Στην ίδια ακριβώς εκπομπή, έχουν σατιριστεί η Άγκελα Μέρκελ, οι Ρώσοι, οι Ιταλοί, οι Εβραίοι, οι Ιάπωνες, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, κλπ.

Περιμένεις λοιπόν να σε πάρουμε στα σοβαρά ή να θεωρήσουμε αυτή τη λαλακία που μας παρουσιάζεις σαν εμπεριστατωμένο άρθρο;

Με τη καμία δεν υπερασπίζομαι τους γελοίους ρωμιούς αλλά όχι και να μας μιλάς για Χαμπέρ. Τι έχεις να πεις για τα άλλα βίντεο γελοίε;

https://www.youtube.com/watch?v=ahZAW0EY4eg
https://www.youtube.com/watch?v=N5zed9WRyfY
https://www.youtube.com/watch?v=PGrhNx1XOdQ
https://www.youtube.com/watch?v=PXFpEFQ6lw0
https://www.youtube.com/watch?v=BgOqJLRpYI8
https://www.youtube.com/watch?v=TeZCNs46YA8
https://www.youtube.com/watch?v=I9qYcxuUUaA
https://www.youtube.com/watch?v=n7qpDrU0OdM


Disco Tsoutsouni

08.02.2017, 11:54:53

Ανώνυμος 40936 έγραψε...
Πάρε και σάτιρα για τους Αμερικάνους και τον πρόεδρό τους από την ίδια εκπομπή που παραθέτεις.

https://www.youtube.com/watch?v=5sYGjoUcusM
https://www.youtube.com/watch?v=-kjyltrKZSY
https://www.youtube.com/watch?v=nUxwknwK1bc

Μπινελόπουλε, μα ξεχαρβαλωμένη κουδουνίστρα είσαι και τίποτα άλλο που κάποιος μουστακαλής ρωμιός σε βάτεψε όταν ήσουν μικρή και "αθώα". Μαγκές τέτοιες εδώ δεν περνάνε. Πάρε το Haber.

Disco Tsoutsouni

08.02.2017, 12:08:09

Ανώνυμος 40937 έγραψε...
Παραπάνω, δεν σε καταλαβαίνω. Τη συγκεκριμένη εκπομπή παρουσίασε ο Βielidopoulos. Tι σχέση έχουν όλα αυτά τα λινκσ που δίνεις? OK έχουν σατιρική εκπομπή κι έχουν σατιρίσει κι άλλους. Τι φταίει ο Bielidopoulos?
Εμένα μου άρεσε το αρθράκι. Μπράβο Bieli! Πάντα τέτοια!
08.02.2017, 12:35:39

Bielidopoulos έγραψε...

Να ενημερώσω τους ρωμιούς ότι η εν λόγω σειρά παρωδεί και ένα σωρό άλλο πράγματα. Το διευκρινίζω αυτό για να μην νιώθετε μειονεκτικά βρε!
Jennifer Aniston Look Alike Competition:
https://www.youtube.com/watch?v=J5RqYtxJ5KI
Batman:
https://www.youtube.com/watch?v=sDoagUcrns8
Superman:
https://www.youtube.com/watch?v=niiNPH64Xv4
Ο Jim Carrey παρωδεί την αστυνομία:
https://www.youtube.com/watch?v=zwHAod3H3D8
https://www.youtube.com/watch?v=qrjQ9fnXbac
και το hit της δεκαετίας του '90 "Informer":
https://www.youtube.com/watch?v=C0XNa32Zu2s
Επί την ευκαιρία ο Snow το εμπνεύστηκε από την εμπειρία του στη φυλακή κατηγορούμενος για φόνο.
https://www.youtube.com/watch?v=StlMdNcvCJo
ΥΓ: ο γράφων έχει ταξιδέψει σε τρεις ηπείρους σε αντίθεση με κάποιους που πλατσουρίζουν στη λιμνούλα τους.

08.02.2017, 12:38:21

Ανώνυμος 40939 έγραψε...
για 40937 (που δεν καταλαβαίνει)
Ο Μπινελόπουλος χρησιμοποίησε αυτήν την εκπομπή θέλοντας (αρχικά) να μας πείσει πως στη συγκεκριμένη εκπομπή ασχολούνται αποκλειστικά με τη ρωμιοσύνη. Όπως απέδειξα και αργότερα (αναγκαστικά) συνομολόγησε και ο Μπινελόπουλος, πρόκειται για ένα από τα εκατοντάδες επεισόδια της εκπομπής που ασχολείται με τους πάντες και τα πάντα. Το κατάλαβες τώρα φιλαράκο;

Τη ρωμιοσύνη την έχουν hesmeni έξω. Δεν τους ενδιαφέρει. Δεν έχει κάτι να το πρωτοποριακό να τους δώσει ούτε καν για σάτιρα.

Απλά αν δεν παρέμβαινα, θα υπήρχε η περίπτωση να θεωρηθεί πως μια Αμερικάνικη σατιρική εκπομπή ασχολείται αποκλειστικά με τη ρωμιοσύνη και τους ρωμιούς της.

Το καταλάβαμε τώρα ή θα φωνάξεις το κηδεμόνα σου να το εξηγήσω σ' εκείνον;

Disco Tsoutsouni
08.02.2017, 13:09:48

Ανώνυμος 40940 έγραψε...
Δεν είπε ο Mπιελιντόπουλος ότι η εκπομπή ασχολείται αποκλειστικά με τη Ρωμιοσύνη. Πως θα ήταν δυνατόν αυτό εξ άλλου; Εσύ το εξέλαβες έτσι στραβά κι άρχισες αναίτια κατά τη γνώμη μου να του τα χώνεις.
Τον κηδεμόνα μου εγώ κι εσύ το χαπάκι σου.
Ή μάλλον την κρεμούλα σου, που λέει κι ο Bielido...
(Bielido, μην παίρνεις θάρρος, έχω και για τη δική σου γούνα ράματα, αλλά τώρα έχεις δίκιο).
Reggae Tsoutsouni

08.02.2017, 13:26:39

Bielidopoulos έγραψε...

Ρωμιοσύνη και λογική; Ε καμία σχέση μεταξύ τους.
Είναι όμως καλοί πελάτες. ;)

08.02.2017, 13:44:19

Ανώνυμος 40943 έγραψε...

"Μας έχουν πάρει χαμπάρι σε όλη την υφήλιο «συνέλληνες»!"
Η εναρκτήρια πρόταση που δίνει το στίγμα. Δώσε φάπες στον ρωμιοBielidopoulos Disco Tsoutsouni, δώσε χοντρές φάπες.
08.02.2017, 13:48:20

Ανώνυμος 40944 έγραψε...
Ρε φίλε "Ρασταφάρι", η φράση "Μας έχουν πάρει χαμπάρι σε όλοι την υφήλιο" πως ερμηνεύεται;

@40943

Δεν θέλω να του ρίξω άλλες φάπες. Κλαίει και μου στέλνει τη μαμά του για παράπονα................

Disco Tsoutsouni (original)
08.02.2017, 13:55:28

Ανώνυμος 40945 έγραψε...

Χαχαχα, μάλλον ο γράφων (βλέπε Bielidopoulos) έχει ταξιδέψει ατα σύννεφα καβάλα στο καλάμι, χαχαχαχα :)
08.02.2017, 14:59:41

Bielidopoulos έγραψε...

Το τραγούδι:
https://www.youtube.com/watch?v=Iu1wshqiqa8
Η παρωδία:
https://www.youtube.com/watch?v=kMsNEHU0gH0
Η εκδίκηση:
https://www.youtube.com/watch?v=lcEgrJ1Nh_8

08.02.2017, 17:43:22

Ανώνυμος 40947 έγραψε...

Άσε μας ρε κορόιδο ρωμιέ, σου έχω τα τρία (μου) σε ένα Bielidopoulos
https://www.youtube.com/watch?v=frJBAN4euGo
Άντε, φάε την κρεμούλα σου και αμέσως μετα νανάκια.
08.02.2017, 19:31:04

Bielidopoulos έγραψε...

Να γελάσουμε λίγο με τη ρωμιοσύνη. Θα ξέρετε ότι οι αμερικάνοι είναι άσχετοι από γεωγραφία. Να δούμε πόσο καλή είναι η νεοελληνική παιδεία:
https://www.youtube.com/watch?v=9XK50GaB3pc
Και πόσα εκατομμύρια είναι το δισεκατομμύριο:
https://www.youtube.com/watch?v=zfRRR9ppzjQ

https://www.youtube.com/watch?v=iZqT95pNngo
Έχει γεμίσει η Αστόρια σουβλατζίδικα. Πολιτισμός ρε!

08.02.2017, 20:05:04

Ανώνυμος 40949 έγραψε...

Καλά, μανούλα είσαι Bielidopoulos στο κόπυ-πάστε, άντε πίσω στην κούνια σου πιπίλα και νανάκια.
08.02.2017, 20:09:34

Ανώνυμος 40950 έγραψε...
@ 40947: Άριστα!
08.02.2017, 20:40:10


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...