Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ
ΕΒΡΙΖΑΝ,
ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ορισμένα επίσημα
χριστιανικά κείμενα


Έγραψε στις 23.01.2017 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

ΕπιστροφήΗ γλώσσα είναι ζωντανή κι εξελίσσεται. Λέξεις ξεχνιούνται και χάνονται, νέες λέξεις εντάσσονται στο λεξιλόγιο, αλλά και πολλών άλλων, με την πάροδο του χρόνου, αλλάζει η σημασία.

Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε η έννοια του έθνους και μάλιστα του ελληνικού, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα. Η λέξη έθνος είχε τότε άλλη σημασία (σωρός, μπουλούκι κ.λπ.). Η σημερινή έννοια του έθνους, η οποία μάλιστα έχει ταυτιστεί με την έννοια του κράτους (σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα), εμφανίστηκε τα τελευταία διακόσια χρόνια, μετά τη γαλλική επανάσταση.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, άλλη σημασία είχε και η λέξη έλληνας. Δεν αφορούσε στον υπήκοο του ελληνικού έθνους-κράτους, αφού κάτι τέτοιο εξ άλλου εκείνη την εποχή ούτε καν υφίστατο. Η λέξη δεν είχε επ΄ουδενί εθνική σημασία. Ούτε εννοούσε κάποιον φυλετικά έλληνα. Η λέξη έλληνας για πολλούς αιώνες είχε την έννοια του ειδωλολάτρη.

Σε πάμπολλα επίσημα χριστιανικά κείμενα εξαπολύονται ύβρεις εναντίον των «ελλήνων», όπως για παράδειγμα:
 • «Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε,… εξήρανας την μωρίαν ελλήνων και το ψεύδος…». (Μηναίον, Μικρός Εσπερινός, σελ. 203.)
 • «Ψευδείς μεν εξέκλιναν ελλήνων ύθλους (=φληναφήματα), πειθώ δε την τύραννον ανθρώποις μόνην είλκοντο…». (30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών, Κανών του Όρθρου, ωδή ζ , σελ. 252).
 • «Τοις την μωράν των έξωθεν (ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι... ανάθεμα τρις». (Αναθεματισμός, που ψάλλεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
 • Ο Άγιος Αθανάσιος έχει γράψει ολόκληρο έργο με τίτλο: «Λόγος κατά ελλήνων».
Δεν καταφέρεται ούτε ο Άγιος Αθανάσιος ούτε οι διάφοροι άλλοι χριστιανοί συγγραφείς ενάντια στους εθνικά έλληνες, αλλά στους ειδωλολάτρες. Σε όλα αυτά τα κείμενα η λέξη έλληνας είχε την έννοια του ειδωλολάτρη κι όχι του εθνικά έλληνα. Τους ειδωλαλάτρες βρίζουν οι χριστιανικοί ταγοί κι όχι το έθνος των ελλήνων (με τη σημερινή του έννοια), όπως πολλοί κάνουν το λάθος να νομίζουν διαβάζοντας τα κείμενα σήμερα κι έχοντας στο νου τους τη σημερινή έννοια του όρου.

Στα κείμενα αυτά επιπλέον, πολλές φορές ανάμεσα στις ύβρεις κατονομάζονται διάφοροι αρχαίοι έλληνες ποιητές, φιλόσοφοι κ.λπ., όπως για παράδειγμα:
 • «(Ο Πλάτων ήταν) κοιλιόδουλος».
 • «(Ο Αριστοτέλης ήταν) κόλαξ» του Μ. Αλεξάνδρου.
 • «(Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν) μειράκιον μανιακόν».
 • «(Ο Ηράκλειτος ήταν) αμαθής». (Τατιανός, β΄ αι. μ.Χ., από τους κορυφαίους απολογητές του χριστιανισμού, στο έργο του με τίτλο «Προς Έλληνας».
Όλοι αυτοί επίσης, ως ειδωλολάτρες βρίζονται κι όχι ως εθνικά έλληνες.

Πολλά από τα παλιότερα κυρίως χριστιανικά κείμενα ήταν αρχικά γραμμένα στα λατινικά. Κι εδώ γίνεται σαφέστερη η παρανόηση, αλλά κι ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Εκεί λοιπόν, χρησιμοποιούσαν τις λέξεις paganis, paganae, paganum, paganorun κ.λπ. παράγωγα των λέξεων ειδωλολάτρης και ειδωλολατρία. Στις μεταφράσεις των κειμένων, οι λέξεις αυτές έχουν μεταφραστεί ως έλληνες, ελληνικός κ.λπ., γιατί αυτή την έννοια είχαν τότε αυτές οι λέξεις.
 
Διαβάζοντας  αυτά τα κείμενα σήμερα στη γλώσσα μας κι όχι στα λατινικά, μας δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση, ότι αναφέρονταν εναντίον των εθνικά ελλήνων.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο «Ιουστινιάνειος Κώδικας» (Codex Iustinianus), μια σύνθεση αυτοκρατορικών νόμων από την εποχή του Αδριανού έως και του Ιουστινιανού, καθώς επίσης και αναθεώρηση παλιότερων νομικών συγγραμμάτων, που είχαν εκδοθεί από ρωμαίους αυτοκράτορες.

Στόχος ήταν η θέσπιση ενός ενιαίου κώδικα, αφού μέχρι εκείνη την εποχή, η οργάνωση του Ρωμαϊκού Δικαίου βρισκόταν σε χαώδη κατάσταση.
 
Ο «Ιουστινιάνειος Κώδικας» ήταν το πρώτο μέρος του συνολικού κώδικα, ο οποίος ονομάστηκε κατά τον 16ο αιώνα «Corpus Juris Civilis». Εμπνευστής του έργου ήταν ο στενός συνεργάτης του Ιουστινιανού, Τριβωνιανός, ο οποίος και ανέλαβε τη σύνθεση αυτού του τολμηρού εγχειρήματος.

Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε το 529, ενώ το 534 έγινε νέα έκδοση, που της αποδόθηκε η ονομασία «Νεαραί» (Novellae) και αποτέλεσε συμπλήρωμα της αρχικής. Αυτό συνέβη λόγω των νομικών μεταρρυθμίσεων του Ιουστινιανού.

Στο έργο αυτό λοιπόν, υπάρχουν κεφάλαια που επιχειρούν να ρυθμίσουν τα θέματα της παλιάς θρησκείας. Χαρακτηριστικότερο είναι το κεφάλαιο 11 του Α΄ τόμου, το οποίο τιτλοφορείται: «De paganis sacrificiis et templis» κι ασχολείται με τη νομοθέτηση απαγορευτικών διατάξεων και θέσπισης ποινών για όσους κάνουν ειδωλολατρικές τελετές, θυσίες κ.λπ..

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο, αλλά και σχετικά βιβλία με εντυπωσιακές εκφράσεις από τον Κώδικα αυτόν εναντίον των δήθεν εθνικά ελλήνων, όπως:
 • Τα της ελληνικής θρησκείας ασεβήματα.
 • Της ελληνικής πλάνης.
 • Των ανοσίων ελλήνων μανίαν διδάσκεσθαι.
 • Οι των ανοσίων και μυσαρών ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη.
Η σταχυολόγηση όλων αυτών των κειμένων συμπληρώνεται κι από αντίστοιχα σχόλια, με τα οποία επιχειρείται να τεκμηριωθεί η ανθελληνικότητά τους.

Όλοι όμως κάνουν λάθος. Τα κείμενα αυτά βάλλουν κατά της ειδωλολατρίας κι όχι κατά του ελληνικού έθνους με τη σημερινή αντίληψη.

Αν έκαναν τον κόπο να ρίξουν μια ματιά στο αυθεντικό λατινικό κείμενο κι όχι να παραθέτουν τα αποσπάσματα κάνοντας άκριτα copy/paste ο ένας απ' τον άλλον, θα διαπίστωναν ότι στο αρχικό κείμενο δεν υπάρχουν ούτε οι λέξεις, αλλά ούτε καν οι έννοιες ελληνικό έθνος κ.λπ..

Για του λόγου το αληθές, δείτε τα κείμενα που παραθέτουμε δειγματοληπτικά στην πάνω εικόνα. Tα λατινικά κείμενα (με τις λέξεις paganae κ.λπ.) παρατίθενται στα αριστερά και η μετάφρασή τους (με τις λέξεις έλληνας κ.λπ.) δεξιά, σε ακριβή αποτύπωση, όπως είναι γραμμένα στο βιβλίο.

Είναι σαφές ότι αναφέρονται στην πάταξη της ειδωλολατρίας κι όχι των εθνικά ελλήνων.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 40673 έγραψε...
Μάλλον πάτε να μάς μουρλάνετε....Μα αφού ταύτιζαν τού Ελληνες με την ειδωλολατρία,ξεφτίλιζαν κάθε τι ελληνικό,αγάλματα,ναούς,ελληνικές κοσμοθεάσεις,κείμανα κ.λπ. Π.χ. υπάρχει αρχαία τραγωδία που δεν παίζουν κάποιον ρόλο οι θεοί.Οπότε,πάνε κι αυτές! Όλος ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός βασίζεται στον πολυθεϊσμό,στο 12θεο. (Εγώ είμα πλήρως άθεος,προλαβαίνω τις γνωστές σας "κατατάξεις").Όταν λοιπόν εξυβρίζεις,ξεφτιλίζεις κάθε πτυχή τού αρχαιοελληνικού κόσμου,τι θα πει δεν αναφέρονταν στα εθνικά των Ελλήνων.Πίσω από τις λατινικές λέξεις κρύβεται μια πλήρης επίθεση σε ό,τι το αρχαιοελληνικό.Αφήστε τις λέξεις σαν λέξεις,την ουσία να δείτε.Δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνετε.Εκτός αν.......κ.λπ.,κ.λπ........Άσε που κατά βάθος πιστεύω πλήρως το "εκτός αν......."
22.01.2017, 19:00:59

Bielidopoulos έγραψε...

"Όλοι όμως κάνουν λάθος. Τα κείμενα αυτά βάλλουν κατά της ειδωλολατρίας κι όχι κατά του ελληνικού έθνους με τη σημερινή αντίληψη."
Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες! Που σημαίνει άντε να βγάλει κανείς άκρη. Τί έθνος είναι το σημερινό "ελληνικό" με ένα κράτος που ιδρύθηκε το 1830. Μήπως εφευρέθηκε; Ποιοι ήταν οι έλληνες στο παρελθόν κατά μήκος των αιώνων (αρχαία Ελλάδα, ελληνιστική εποχή των βασιλέων, ρωμαική εποχή κ.λπ.). Ήταν όσοι ζούσαν στο γεωγραφικό χώρο που κατέχει το σημερινό κρατίδιο της ρωμιοσύνης; Αυτό το άλυτο πρόβλημα υπάρχει διότι κάποιοι νομίζουν ότι είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων ελλήνων και δεν αναφέρομαι μόνο στους αρχαιολάτρες, αλλά γενικά σε όλους τους ρωμιούς (αρχαιολαγνεία). Η ρωμιοσύνη είναι για τα μπάζα όχι μόνο στην πράξη, αλλά πρωτίστως στη θεωρία.

"Η καθιέρωση της δραχμής το 1833 αποτέλεσε μια αναβίωση του ξεχασμένου μέχρι τότε νομίσματος και ήταν ακόμα μια προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας να συνδέσει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό."
https://el.wikipedia.org/wiki/Δραχμή

Τους πρώτους αιώνες μ.Χ ήταν μια εποχή σταδιακής παρακμής και πολιτισμικού συγκρητισμού. Οι μάζες πέρασαν στις εξ αποκαλύψεως αλήθειες και την θεία προέλευση αυτών λόγω προφανώς των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί. Οι δήθεν αντιπρόσωποι της φιλοσοφίας νεοπλατωνικοί φιλοσοφο-θεολόγοι αντιπαρατίθενταν με τους ιουδαιοχριστιανούς θεολόγους οι οποίοι όμως πήραν πλείστα όσα από την αρχαία φιλοσοφία (βλέπε μέσοι πλατωνιστές φιλόσοφοι, ακόμα και Ηράκλειτο αντέγραψαν). Οι αρχαίοι ναοί με τη συνδρομή της αρχαίας τεχνολογίας προσπαθούσαν να τραβήξουν τους πιστούς που έτρεχαν να δουν διάφορους θαυματοποιούς και "λυτρωτές" που έκαναν κηρύγματα στους δρόμους. Είναι φανερό ότι οι πρώτοι άρχισαν να χάνουν το παιχνίδι και οι πιστοί δεν σαγηνεύονταν πλέον τόσο πολύ από μηχανικά θαύματα, αλλά ήθελαν άλλη τροφή. Δεν αποκλείεται δε η χριστιανική αντιπάθεια για την επιστήμη και την τεχνολογία να έχει τις ρίζες της στο ότι οι πρωτοχριστιανοί παπάδες δεν είχαν πρόσβαση σε μηχανικά θαύματα ή δεν τα κατανοούσαν και έτσι προτιμούσαν να τα εξαφανίσουν.

"Στην Αλεξάνδρεια στην πρωτοχριστιανική περίοδο στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σημασία των μαγικών στους ναούς. Ένας ιερέας έγραψε: χρειαζόμαστε θαύμα για το ναό, ο κόσμος τρέχει πίσω από την αίρεση της Γαλιλαίας. Ο επιστήμονας και εφευρέτης Ήρων δέχτηκε μετά χαράς."
https://www.youtube.com/watch?v=98t2Rep8K6k

22.01.2017, 20:15:52

Bielidopoulos έγραψε...

12:25 - Το χειρότερο πράγμα στην αρχαία Ελλάδα ήταν η κλάψα. (Εννοεί την αρχαιοελληνική αντίληψη του δικαίου του ισχυρού).
13:35: Γιατί ο Αλάριχος κατάφερε να καταστρέψει όλα τα αρχαιοελληνικά ιερά με 9.000 στρατιώτες; Πού ήταν οι έλληνες να σώσουν τα ιερά τους;
https://www.youtube.com/watch?v=BWYn-UJuT80
Ωχ! Η ρωμιοσύνη εκπαιδεύεται δια στόματος Άδωνη!

22.01.2017, 20:24:48

Ανώνυμος 40676 έγραψε...
Αξιοθρήνητη προσπάθεια αθώωσης τού Χριστιανικού σκοταδισμού.
Ο «Ανώνυμος 40673 έγραψε...» τό έθεσε πολύ ορθά.

23.01.2017, 08:54:22

Ανώνυμος 40677 έγραψε...
Έλα ρε φίλε 40673, τι θα πει "εκτός αν..."; Μην με κρατάς σε αγωνία! Εξήγησέ το please, κάντο φραγκοδίφραγκα. Ή μάλλον οβολομνές, για την περίπτωσή σου...
23.01.2017, 09:36:52

Ανώνυμος 40678 έγραψε...
Ρε Μπιελιδόπουλε,
Έχω μια απορία: Πριν προλάβει να αναρτηθεί ένα άρθρο, γράφεις 5 σεντόνια σχόλια.
Ρε φίλε εργάζεσαι; Έχεις οικογένεια, γυναίκα, παιδιά, γονείς, φίλους κλπ; Δεν μπορεί ρε φίλε να καραδοκείς πότε κάποιο άρθρο θα ανέβει για να γράψεις σελίδες ολόκληρες. Είτε είσαι άνεργος και ζεις με τη σύνταξη της μαμάς και του μπαμπά είτε είσαι αργόσχολος του δημοσίου και τα ξάνεις όλη μέρα και μην έχοντας κάποια άλλη ασχολία, μας ζαλίζεις τα μέζεα με τα σχόλιά σου.

Αν τόσο πολύ θέλεις να συνεισφέρεις στη γνώση, γιατί δεν στέλνεις ένα ολοκληρωμένο άρθρο στο διαχειριστή και να το αναρτήσει; Κρύβεις κάτι;
Ρε φίλε θα πρέπει να στήσεις ανδριάντα σ' αυτή τη σελίδα που σου δίνει λόγο ύπαρξης.

Καλά κουράγια

Νίκος Χ.
23.01.2017, 09:35:16

Ανώνυμος 40679 έγραψε...
Προσωπικά, λίγο μ' ενδιαφέρει ότι χρησιμοποιούσαν την λέξη "Ελληνας" ταυτόσημη με την ειδωλολατρία και όχι με την εθνική ιδιότητα, η οποία πράγματι είχε μία άλλη έννοια στην εποχή που υπήρχαν Ελληνες. Πολύ συχνά, οι Πατέρες της εκκλησίας και άλλοι, επιτίθεντο εναντίον προσώπων που υπήρξαν μεγάλοι φιλόσοφοι και στοχαστές (Ηράκλειτος, Πλάτων λ.χ.) υβρίζοντας και περιφρονώντας την σκέψη τους και καλώντας τους ανθρώπους να αδιαφορούν προς τα έργα και τον λόγο αυτών των σημαντικών προσωπικοτήτων. Μάλιστα, απειλούσαν όσους δεν συμμορφώνονταν, με θρησκευτικές και πολύ σοβαρές νομικές κυρώσεις. (Οι επτά αναθεματισμοί της Ορθοδοξίας εναντίον των Ελλήνων)Σ' αυτήν την περίπτωση, η χρήση της λέξης "ειδωλολάτρης" ήταν εκ του πονηρού καθώς στόχευε στην συκοφάντηση του πνευματικού έργου, αυτών των φιλοσόφων και σοφών. Αλλωστε, η ταύτιση των Ελλήνων με την ειδωλολατρία, ήταν έργο των Χριστιανών πατέρων που προήλθε από συνειδητή μακρόχρονη προσπάθεια τους. Γιατί έκαναν χρήση του ονόματος "Ελληνες" και όχι κάποιο άλλο; Διότι όταν άρχισε να εδραιώνεται ο Χριστιανισμός, η ελληνικότητα, αποτελούσε οικουμενικότητα, συνεπώς ήταν ο πιο σοβαρός αντίπαλος της οικουμενικότητας του Χριστιανισμού.
Γιάννης
23.01.2017, 10:22:02

Bielidopoulos έγραψε...

Φτιάχνω καφέδες στο υπουργείο οικονομικών και θέλω να μπω στο γενικό λογιστήριο του κράτους.
Αυτό σου κάνει;
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4055

Εσείς οι ρωμιοί στήστε ανδριάντα στα εκατοντάδες αρχαιολαγνικά και ελληναράδικα site του κατά τα άλλα βορβορώδους και δυσώδους ελλαδίτικου διαδικτύου διότι σας μπαλώνουν τις ανασφάλειες, τις φοβίες και τα κόμπλεξ σας. ;)

Στα σχόλιά μου κάνω προσπάθεια να είναι όσο γίνεται πιο σύντομα, κατανοητά από το μη-ειδικό κοινό και περιεκτικά. Όσο πιο μεγάλο είναι ένα σχόλιο, τόσο λιγότεροι κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν. Δεν τα γράφω για να τα διαβάζω μόνο εγώ και να χαίρομαι. Αυτά που γράφω τα γνωρίζω ήδη πλην κάποιων λεπτομερειών ή αριθμών που μπορώ να βρω στο google. Επίσης τα συνοδεύω με λίγα τεκμήρια υπέρ τους ώστε να μην κάνει τον κόπο κάθε μπετόβλακας να προσπαθεί να τα αναιρέσει.

Και γιαπωνέζικη μπαλάντα:
https://www.youtube.com/watch?v=4QKbmDLz4NI

23.01.2017, 10:48:38

Bielidopoulos έγραψε...
Προς τον Νίκος Χ. ήταν το παραπάνω.

23.01.2017, 11:11:22

Ανώνυμος 40682 έγραψε...
@
"Στα σχόλιά μου κάνω προσπάθεια να είναι όσο γίνεται πιο σύντομα, κατανοητά από το μη-ειδικό κοινό "

Και πολύ καλά κάνεις. Μάλιστα όσο πιο μή ειδικός ή αγράμματος (ή ακόμα και καθυστερημένος) είναι αυτός που διαβάζει Μπιελιδόπουλο, τόσο πιο πολές πιθανότητες έχει για να κατανοήσει τα σχολιά του. Και οι χριστιανοί ή οι μουσουλμάνοι σε κάτι τέτοια κοινά απευθύνονταν πάντα.

@
"Όσο πιο μεγάλο είναι ένα σχόλιο, τόσο λιγότεροι κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν. Δεν τα γράφω για να τα διαβάζω μόνο εγώ και να χαίρομαι."

Μην ανησυχείς, τα δικά σου μεγάλα ή μικρά διαβάζονται ούτως ή άλλως και τα χαίρονται όλοι. Γιατί είναι για όλους χαρά (και όχι κόπος) να διαβάζουν μαλακίες και να σπάνε πλάκα. Κι όσο πιο μεγάλες, τόσο πιο καλά.

@
"Αυτά που γράφω τα γνωρίζω ήδη"

Φαντάσου να μην τα "γνώριζε ήδη" τί θα έγραφε.

@
"πλην κάποιων λεπτομερειών ή αριθμών που μπορώ να βρω στο google"

Τα υπόλοιπα δηλ. τα βρίσκει σε πανεπιστημιακά συγγράμματα κι όχι στο google, στο youtube ή στη wikipedia ;

@
"Επίσης τα συνοδεύω με λίγα τεκμήρια υπέρ τους ώστε να μην κάνει τον κόπο κάθε μπετόβλακας να προσπαθεί να τα αναιρέσει."

Σωστά, ώστε μόνο από πανεπιστημιακοί και πάνω να μπορούν να τα αναιρέσουν.


Είναι τιμή για τον αρθρογράφο να έχει τέτοιο αναγνωστικό κοινό σαν τον Μπιελιδόπουλο, ο οποίος κλέβει πάντα την παράσταση σαν τον Μανόλο στην κερκίδα.


@
"Δεν έβριζαν τους Έλληνες αλλά τους ειδωλολάτρες"

Αυτό δεν λέγανε πάντα κι οι παπάδες όταν αναγκάζονταν να αναφέρονται στο θέμα;

Βοήθειά μας.
23.01.2017, 14:11:41

Bielidopoulos έγραψε...

Ωχ πλάκωσε ο εκπρόσωπος της διανοητικής ελίτ της ρωμιοσύνης από τον τσιμεντοβόθρο των Εξαρχείων.
Ό,τι μα ό,τι έχει πιάσει στο στόμα της η ρωμιοσύνη το έχει διαστρεβλώσει. Δεν υπάρχει κάτι που να έχει απλώσει τα χέρια της και στην καλύτερη των περιπτώσεων να μην το βρωμίσει. Ακόμα και βαθύτερες έννοιες όπως ελευθερία και αγάπη είναι ακραία διαστρεβλωμένες από τη νεοελληνική βοθροκουλτούρα. Που σημαίνει ότι ό,τι κακό και να προσάψεις κανείς στη ρωμιοσύνη θα έχει δίκιο. Εγγυημένα!
Έμπαινε Κυριάκο, ε, χε, χε, πάλι θα γελάσουμε με τους πολιτικάντηδες.
(Βρε καραγκιοζάκο εδώ είμαστε, αναίρεσέ με λοιπόν, τί περιμένεις, ποιος σε παρακωλύει.)

23.01.2017, 14:51:31

Ανώνυμος 40687 έγραψε...
Έχετε μπλέξει τις βούρτσες με τις... τσατσάρες.
Ο χριστανισμός κατέστρεφε κάθε τι αρχαιοελλήνικό.
Όπως οι ίδιοι αιγύπτιοι φαραώ κατέστρεφαν ονόματα προκατόχων τους και σφετερίζονταν ναούς και οικοδομήματα.
Όπως οι ελληνικοί ναοί μετά τον 8ο π.Χ αιώνα χτίζονταν πάνω σε μυκηναϊκές ακροπόλεις. Με υλικά των ακροπόλεων.
Όπως χριστιανικοί ναοί χτίζονταν πάνω σε αρχιαοελληνικούς ναούς, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά.
Όπως οι Οθωμανοί χάριζαν τα αρχαιοοελληνικά μνημεία σε γερμανούς και βρετανούς (βλ. Παρθενώνα, Πέργαμο, Τάφο Ατρέα, κλπ κλπ) για να εξαφανίσουν το μη μωαμεθανικό παρελθόν.
(Δεν λέμε για το πως ξεβρακώθηκε η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Συρία)
Όπως οι "ισλαμιστές" του 21ου αιώνα καταστρέφουν και βομβαρδίζουν κάθε τι αρχαίο σε Συρία, Ιράκ και σύντομα και στην Αίγυπτο.

Εσείς τώρα ανακαλύψατε τον τροχό ;
Δεν έδωσε ο Ιουστινιανός 80 κιβώτια με ελληνικές αρχαιότητες στον Έλγιν, ούτε ο Άγιος Γεώργιος.
Οι οθωμανοί τα έδωσαν.

Εν κατακλείδι...
Τον ελληνισμό δεν τον κατέστρεψαν ούτε οι Πέρσες ούτε οι Ρωμαίοι ούτε οι "Χριστιανοί" ούτε οι οθωμανοί ούτε οι "Μεγάλες Δυνάμεις" ούτε οι Βούλγαροι ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Ιταλοί ούτε οι Γερμανοί ούτε καν ο εμφύλιος.
Αλήθεια πόσο χαμηλό IQ μπορεί να έχει κάποιος για να πιστεύει πως μπορούν μια χούφτα απολίτιστοι πίθηκοι να καταστρέψουν ότι δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν αυτοκρατορίες ;
23.01.2017, 15:52:53

Bielidopoulos έγραψε...

Το ότι κάθε νέο ρεύμα, καθεστώς στην πορεία του καταστρέφει ή "ανακυκλώνει" τα υλικά κατασκευάσματα (παρακαταθήκες) που θυμίζουν το προηγούμενο καθεστώς είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά στην ιστορία. Τρανταχτό παράδειγμα οι τζιχαντιστές που καταστρέφουν αρχαιότητες και αγάλματα στη Συρία και το Αφγανιστάν. Ένα άλλο παράδειγμα: αν και όταν η Ελλαδίτσα αλλάξει τροπάρι και σταματήσει να κοιτάζει να βολεύει τους ρωμιούς στο δημόσιο, τότε όλα αυτά τα τερατώδη μεγαθήρια-μέγαρα υπουργεία της τελευταίας σοβιετίας των Βαλκανίων θα πέσουν αναγκαστικά σε αχρηστεία. Άρα είτε θα κατεδαφιστούν για τη δημιουργία π.χ. πάρκων είτε θα δοθούν στον ιδιωτικό τομέα προς ενοικίαση (καταστήματα, έδρες εταιριών, αποθήκες κ.λπ.). Αν λοιπόν αλλάξει νοοτροπία η ρωμιοσύνη τα οικοδομήματα των σημερινών υπουργείων αυτομάτως θα πέσουν σε αχρηστία και αυτό θα είναι κάτι που θα λάβει χώρα φυσιολογικά (επαναλαμβάνω εφόσον αλλάξει η νοοτροπία). Μάλιστα κάποιος είχε πει ότι η μελλοντικός ευεργέτης των Αθηνών δεν θα χτίζει, αλλά θα γκρεμίζει.
Το πρόβλημα είναι όπως ανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο ότι οι ρωμιοί νομίζουν ότι είναι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων κατόπιν βεβαίως συστηματικής κρατικής προπαγάνδας. Το να υποστηρίζουν οι απόγονοι τουρκαλβανών και σλάβων κάτι τέτοιο είναι σαν να ισχυρίζονται οι σημερινοί αιγύπτιοι, απόγονοι των φελάχων της οθωμανικής αυτοκρατορίας που οι οθωμανοί τους είχαν για φάπες, ότι είναι απόγονοι των Φαραώ!
Κύριοι προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.
(Στο μέλλον θα έχουμε το δημόσιο υπό κινητή μορφή (mobile public sector).

https://www.youtube.com/watch?v=l5aZJBLAu1E
It's raining men. Hallelujah. It's raining men. Amen

23.01.2017, 18:18:45

Bielidopoulos έγραψε...
(Πολύ νόημα το τραγούδι ναούμ)

23.01.2017, 18:35:31

Ανώνυμος 40690 έγραψε...

Ανόητε Λάζαρη, τέτοιες κουταμάρες ούτε στα Ζαρουχλέικα δεν τις λένε. Ο έλληνας, όπως ο ρωμαίος ο ιουδαίος ο μήδος ο γαλάτης κλπ. από αρχαιοτάτων χρόνων είχαν εθνική (με την σημερινή σημασία) ή αν δεν βολεύει την ιδεοληψία σου φυλετική (ακόμα πιό στενόμυαλη) σημασία. Αν οι χριστιανοί απο τον τρίτο αιώνα κα μετά λέγοντας έλληνας εννοούν ειδωλολάτρης το κάνουν από απέχθεια στον τότε κυρίαρχο ελληνικό πολιτισμό. Άσε τις σοφιστείες με τα λατινικά κείμενα, υπάρχουν τα αναφερόμενα απο εσένα κείμενα όπως και επίσημα κείμενα όπως οι αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων (γραμμένες στα ελληνικά), στον χώρο του ανατολικού ρωμαικού κράτους ζούσαν ως επι το πλείστον ελληνόφωνοι κάτοικοι και η μετατροπή της σημασίας εκείνους αφορούσε και όχι τους λατινόφωνους του δυτικου ρωμαικού κράτους.
23.01.2017, 18:13:05

Bielidopoulos έγραψε...

Ο όρος "mobile public sector" αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Bielidopoulos ©2017, all rights reserved.

23.01.2017, 18:36:31

Ανώνυμος 40694 έγραψε...

Αυτό το ανόητο επιχείρημα με τον Αλάριχο μόνο ένας ηλίθιος μπορούσε να το πει…. χαχαχαχα. Γελάνε και οι πέτρες.
Ανάλογο επιχείρημα: http://www.protothema.gr/world/article/643270/kanadas-sto-skamni-o-dikastis-pou-rotise-thuma-viasmou-giati-den-kratise-ta-podia-tis-kleista/
23.01.2017, 22:09:47

Bielidopoulos έγραψε...

Τώρα του έκανες τη μούρη κρέας από το αμπελοφιλοσοφικό κέντρο των Εξαρχείων.
Για να δούμε όμως τί γινόταν μερικές δεκαετίες πριν επί Ιουλιανού:

"Ο ίδιος ο Ιουλιανός απέκτησε σαφέστερη αντίληψη όταν αποδοκιμάστηκε και λοιδωρήθηκε στην Αντιόχεια, θέλοντας να επαναφέρει τη λατρεία του θεού Απόλλωνα σ’ ένα εγκαταλειμμένο ναό στα περίχωρα της πόλης. Την ημέρα της τελετής μόνο ο ίδιος, ο ιερέας του ναού και μια χήνα έδωσαν το «παρών», όπως αναφέρει ο Ιουλιανός σ’ ένα σύγγραμμά του."
"Σύμφωνα με τον καθηγητή Βλάση Φειδά, η ενοθεϊστική θρησκειακή σύνθεση του Ιουλιανού είχε θεό μιθραϊκό, θεολογία νεοπλατωνική και οργάνωση χριστιανική, ενώ διατήρησε πολλά στοιχεία του ειδωλολατρικού πανθέου."
https://www.sansimera.gr/biographies/176

"Η προσπάθεια που κατέβαλε σε αυτή τη γενικότερη ανανέωση που επιχείρησε, αποτελούνταν από μια ιδιότυπη ενοθεϊστική σύνθεση χριστιανικής οργάνωσης, με Μιθραϊκό θεό, νεοπλατωνική θεολογία και παγανιστική λατρεία με θεουργικές τελετές."
https://el.wikipedia.org/wiki/Ιουλιανός

24.01.2017, 11:08:10

Ανώνυμος 40696 έγραψε...
Aν αντιστρέψεις τις εικόνες (ελληνικό κειμενο αριστερά και λατινικό δεξιά) τότε φαίνεται πεντακάθαρα ότι έβριζαν τους Έλληνες. Απλώς στη Δύση μετέφραζαν τη λέξη "Έλληνες" ως pagani γιατί αλλιώς δεν θα έβγαινε νόημα.
24.01.2017, 12:49:56

Ανώνυμος 40697 έγραψε...
Ωχ το μάτι μου. Μα πόσο ζνουβ είναι οι αρχαιολάτρες...
Το λατινικό κείμενο είναι του έκτου αιώνα και η μετάφρασή του του δέκατου ένατου.
Παπαπαπαπα τσίμπλα
24.01.2017, 13:40:17

Bielidopoulos έγραψε...

Μετά τους δεξιούς πατριώτες που πιάνουν πουλιά στον αέρα θαυμάσαμε και την αριστερή διανόηση των Εξαρχείων με τις αναφορές τους στην αρχαιότητα. Δε βαριέσαι, η ρωμιοσύνη είναι εγγυημένη πηγή γέλιου.
Ό,τι και να έχει πιάσει στο στόμα της η ρωμιοσύνη το έχει διαστρεβλώσει συμπεριλαμβανομένης της αρχαιότητας. Μιλάμε είναι κολλημένοι σε μια εικονική πραγματικότητα, ζούνε σε παράλληλο σύμπαν. Κάποιοι ηδονίζονται με τα σπαράγματα του Εμπεδοκλή και του Ηράκλειτου που και αυτά αντιγραφές είναι από την ανατολή και μάλιστα πετσοκομμένες, αλλά δεν τους ενδιαφέρουν η επιστημονική επανάσταση, Γαλιλαίος, Νεύτωνας, φυσικομαθηματικά, γενική σχετικότητα, ρευστοδυναμική, κβαντικές θεωρίες πεδίου, ακτινοβολία Χώκινγκ και ένα σωρό άλλα. Εμμένουν στις φιλολογικές αερολογίες και φληναφήματα*.
(*)φλυαρία, μωρολογία, σαχλαμάρα, ανούσιος λόγος

24.01.2017, 13:52:22

Ανώνυμος 40700 έγραψε...

Πες τα Bielidopoulos, χωρίς να σπάμε πλάκα με σένα δεν γίνεται. Δώσε link και αυταρέσκεια να γουστάρουμε, ρίξε και τις εικονικές φάπες σου γιατί στην πραγματική ζωή τρως παντόφλα ξεγυρισμένη.
24.01.2017, 14:24:06

Bielidopoulos έγραψε...

Τα ίδια λέω και στην καθημερινότητα, ασχέτως τί νομίζουν οι ρωμιοί και αν πείθονται. Προφανώς εσύ νομίζεις ότι επειδή ο ρωμιός δεν έχει κότσια σημαίνει ότι αυτός που έχεις απέναντί σου είναι σαν εσένα. Άλλο ένα από τα παράδοξα του ρωμιού: να αντανακλά πάνω στους άλλους τις φοβίες και τις ανασφάλειές του λες και δεν υπάρχει άλλος τύπος ανθρώπου, μόνο τα μούτρα του. Πού θα πάει, θα σπάσει ο σκληρός πυρήνας του υπερτροφικού εγώ του ρωμιού που δεν του επιτρέπει να δει πέρα από τη μύτη του. Η κρίση κάνει θαύματα, αμέ.

24.01.2017, 15:18:39

Ανώνυμος 40702 έγραψε...

Μα τι λες, ποιά κρίση και σε ποιά θαύματα; Τόσο ρωμιός είσαι ώστε ακόμα ελπίζεις Bielidopoulos; Γελάω….. να ένα δάχτυλο, κρύψου πίσω του και ψήσου πως δεν έχεις νοοτροπία καραρωμιού, χαχαχαχα.
24.01.2017, 20:48:56

Bielidopoulos έγραψε...

Κάνε καμιά πρόβλεψη να ηδονιστείς.

24.01.2017, 21:51:47

Ανώνυμος 40704 έγραψε...

Δώσε link για να ηδονιστώ, εγώ και οι υπόλοιποι που γελάμε μαζί σου.
24.01.2017, 22:21:26

Ανώνυμος 40705 έγραψε...
@
"Το λατινικό κείμενο είναι του έκτου αιώνα και η μετάφρασή του του δέκατου ένατου. "

Μην προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις.
Διάβασε το πρωτότυπο ελληνικό κειμενο του 6ου αιώνα στο "Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης ρωμαϊκής αυτοκρατοριας μέσα από τους κώδικες" για να μαθαίνεις:

https://www.scribd.com/doc/108587101/%CE%97-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%97%CE%A3-%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%91-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%9A%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%91%CE%A6%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%A4%CE%97-%CE%9A%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91.

Το πρωτότυπο κείμενο λέει "έλληνες" και η λατινική μετάφραση λέει "pagani" ώστε να το καταλάβαιναν και οι δυτικοί.
25.01.2017, 11:06:42

Bielidopoulos έγραψε...
@40704
Δες πόσες φορές έχεις αλλάξει θέμα και πόσες κάθε φορά φάπες έχεις εισπράξει. Είσαι υπό την επήρεια φαπών. Φάε μια κρεμούλα μαζί με τους υπόλοιπους και θα σου περάσει. Αλήθεια σου λέω.

25.01.2017, 11:21:09

Ανώνυμος 40707 έγραψε...

Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα μας Bielidopoulos, αλλά ως ρωμιός μόνο του πληκτρολογίου απειλές ξέρεις, στην δύσκολη κρύβεσαι στην ντουλαπίτσα σου.
25.01.2017, 12:41:16

Ανώνυμος 40709 έγραψε...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 6ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!
Αμάν, δεν στρίβεις με τίποτε!
Το λέει εξ άλλου το βιβλίο το ίδιο (σελ 19-20) που μου πρότεινες να δω. Μόνο νεοελληνικές μεταφράσεις υπάρχουν, λέει. Τι μου λες λοιπόν;
Εγώ εξ άλλου ακόμα κι έστι, δεν είδα πουθενά να λέει το βιβλίο για έλληνες. Εθνικοί (που με τη λέξη αυτή εννοούν τους της παλαιάς θρησκείας) λέει καμιά φορά ή το αφήνει αμετάφραστο, όπως στη σελίδα 35, που το αφήνει pagani.
O τίτλος του βιβλίου επίσης, είναι η Αντιπαγανιστική νομοθεσία, όχι η ανθελληνική νομοθεσία.
Πού κατάλαβες εσύ ότι τα κείμενα λένε για έλληνες;
Έφαγες τίποτε ληγμένα ή σασί έχεις πάρει;
Μάλλον οι αρχαιό-φελλοι την έχετε φάει την πετριά σας και δεν σκαμπάζετε τίποτε, μόνο τις φαντασιώσεις-λαλακίες σας.

25.01.2017, 13:52:25

Bielidopoulos έγραψε...
@40707
Πάλι σας απειλούν εσάς του ρωμιούς! Φάε την κρεμούλα σου.

25.01.2017, 14:22:43

Ανώνυμος 40712 έγραψε...

Ναι ναι ναι
Και κοκοκό
Τι Bielidopoulo είναι αυτό.
25.01.2017, 17:17:26

Bielidopoulos έγραψε...

Αν δεν καταλάβεις διαφορά, φάε και μια δεύτερη κρεμούλα.

25.01.2017, 18:25:44

Ανώνυμος 40714 έγραψε...

Όσες κρέμες και να φάω ρωμιός θα είσαι μωράκι.
25.01.2017, 19:37:13

Bielidopoulos έγραψε...
lol
Έρχονται και άλλες φάπες. Σε δόσεις όχι όλες μαζί.

25.01.2017, 21:18:06

Ανώνυμος 40716 έγραψε...

Ρε πλήρωσε καμένα φόρο και διαφήμισέ μας το Λεβέντη και την κομπανία του που τόσο γουστάρεις και δώσε και μερικές φάπες στην κούτρα σου για να συνέλθεις... χαχαχαχαχα.... sucker.
25.01.2017, 21:56:57

Ανώνυμος 40718 έγραψε...
ρωμιός alert..

26.01.2017, 09:08:21

Ανώνυμος 40720 έγραψε...

Get out of the closet
26.01.2017, 10:20:43

Ανώνυμος 40721 έγραψε...

Αδιάβαστος ο Λάζαρης, ή ακόμα καλύτερα με πρόθεση να παραπληροφορήσει. Διότι αν και διαμαρτύρεται και σκίζει και τα σώβρακά του για την μετάφραση του «Έλληνας»=«ειδωλολάτρης» δεν μας λέει πως «Pagani (από το Paganus)» δεν σήμαινε με κανέναν τρόπο στα λατινικά ειδωλολάτρης αλλά χωριάτης, κάτοικος των αγρών. Ειδωλολάτρης είναι η μεταρωμαϊκή (μην πω από την Αναγέννηση και μετά) ερμηνεία της λέξης paganus. Το γιατί σε νομικά κείμενα χρησιμοποιούν τον όρο «Paganus» είναι ζήτημα άλλης συζήτησης.
(“Έλλην ων τήι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες’ αλλ’ από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τις ειμί, αποκρινούμαι χριστιανός είναι”... )
26.01.2017, 10:48:33

Ανώνυμος 40722 έγραψε...
@40720
μη μιλάς μακάκα!

26.01.2017, 12:40:36

Ανώνυμος 40723 έγραψε...
@ 40722
Σου θίξαμε τον ρωμιό πουλάκι μου; Ξύδι.
26.01.2017, 12:53:28

Ανώνυμος 40725 έγραψε...

Είδες τί παθαίνεις από τις πολλές φάπες;
lol

26.01.2017, 14:45:16

Ανώνυμος 40726 έγραψε...

Get out of the closet, again.
26.01.2017, 15:50:48


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

9+2=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...