Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ
...ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ !
Έγραψε στις 20.01.2017 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

ΕπιστροφήΜε τις τελευταίες δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Η.Π.Α., ουσιαστικά έφερε στην επιφάνεια τον ακήρυχτο
υπόγειο πόλεμο, που εδώ και καιρό υφίσταται μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. και κυρίως της Γερμανίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε πυρά, χωρίς κομπασμούς, κατά του ηγεμονικού ρόλου της Γερμανίας στην Ε.Ε. χαρακτηρίζοντας μάλιστα το μέλλον της αβέβαιο κι επισφαλές. Προχώρησε μάλιστα στην εκτόξευση απειλών εναντίον γερμανικών επιχειρήσεων για αποκλεισμό τους από την αμερικανική αγορά.

Ο 45ος πρόεδρος των Η.Π.Α. εξαπέλυσε μία σφοδρότατη επίθεση κατά του Βερολίνου και της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας στέλνοντας ένα μήνυμα για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει και μάλιστα το έκανε με τον πλέον επίσημο τρόπο με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Times και τη γερμανική Bild ταυτόχρονα.

Ο νέος πρόεδρος δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και προέβη χωρίς δισταγμό στο να αμφισβητήσει ευθέως ακόμη και την ¶νγκελα Μέρκελ.
Μέσα από
διάφορα άρθρα μου στην «Ελεύθερη Έρευνα» είχα ισχυριστεί, πως εδώ και πολύ καιρό υφίσταται ένας υπόγειος πόλεμος. Είχα επίσης πει, πως ο παγγερμανισμός της Ευρώπης δεν θα έχει καλό τέλος ούτε για τη Γερμανία, αλλά ούτε και για την Ευρώπη, γιατί το αντίπαλο δέος από την άλλη μεριά του Ατλαντικού κάποια στιγμή θα αντιδράσει φανερά, θα αναζητήσει συμμάχους και θα επιχειρήσει να γκρεμίσει τη Γερμανία και τους δορυφόρους της.

Όλα αυτά βέβαια τα άρθρα απουσίαζαν προκλητικά από τον Τύπο, αλλά και τις ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης, που επέμεναν να βλέπουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις μέσα από τα καραγκιοζιλίκια του προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης, που ψωνίζει πολιτικούς ταγούς από το «Δελφινάριο». Υποσχέθηκα όμως, να μην ασχοληθώ περισσότερο με το προτεκτοράτο των επήλυδων, κλεφτών και απατεώνων γιατί, πολύ απλά, τη Ρωμιοσύνη δεν την προλαβαίνει κανείς. Τρέχει με έτη φωτός όσον αφορά τη λαμογιά και την (πολιτική) αλητεία, πράγμα που σημαίνει κατΆ εμέ, πως είναι ανώφελο ακόμα και να σχολιάζει κανείς τα εγχώρια πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Σταματώ εδώ λοιπόν.
       


Χαρακτηριστικό των προθέσεων του Τραμπ είναι και η αναφορά την οποία έκανε στην Ε.Ε.: «Κοιτάει κανείς προς την πλευρά της Ε.Ε. και διαπιστώνει ότι είναι η Γερμανία. Βασικά, αποτελεί ένα όχημα για τη Γερμανία», δήλωσε. «Αυτός είναι ο λόγος που πίστευα πάντα ότι συνιστούσε έξυπνη κίνηση από πλευρά της Βρετανίας να αποχωρήσει», πρόσθεσε κάνοντας και μία πρόβλεψη, πως το παράδειγμα του Brexit θα ακολουθήσουν  και άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε..

Οι βολές όμως του νέου προέδρου κατά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών προδίδουν όλο το χρονικό αυτού, του μέχρι πρότινος ακήρυχτου πολέμου με έντονα στοιχεία προστατευτισμού: «Εάν θέλετε να κατασκευάζετε αυτοκίνητα σε διάφορα μέρη του κόσμου, σας εύχομαι καλή τύχη. Μπορείτε να φτιάχνετε αυτοκίνητα για τις ΗΠΑ, όμως για κάθε αυτοκίνητο που θα εισάγεται στις ΗΠΑ, θα πληρώνετε φόρο 35%. Εάν κάποιος περπατά στην 5η λεωφόρο θα διαπιστώσει ότι όλοι έχουν μια Μερτσέντες μπροστά στο σπίτι τους, έτσι δεν είναι; Το γεγονός είναι ότι κάνατε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις ΗΠΑ. Είμαι υπέρμαχος του ελευθέρου εμπορίου, αλλά θα πρέπει να είναι ένα έξυπνο εμπόριο για να μπορεί να λέγεται θεμιτό».

Στο στόχαστρο του νέου προέδρου είναι κυρίως η BMW, που υπέστη μία άνευ προηγουμένου κατακρήμνιση των μετοχών της, όταν ο πρόεδρος Τραμπ την κάλεσε άνευ δισταγμού να ξεχάσει κάθε σχέδιο πώλησης οχημάτων στη χώρα του, που είναι κατασκευασμένα στο Μεξικό, τον πλέον παραγωγικό προορισμό των γερμανικών εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων.Για την καγκελάριο Μέρκελ, ο Τραμπ δεν κρύβει τα λόγια του. Τη χαρακτηρίζει ανεπαρκή και υπεύθυνη για το προσφυγικό πρόβλημα. Αντίθετα, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να κάνει ουσιαστικά ανοίγματα προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν επιθυμεί τη συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Επιθυμεί επίσης, μία αμοιβαία και μάλιστα σε δραστικό βαθμό, μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών κάτι που και ο ίδιος ο Πούτιν επιθυμεί.

Αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια στην προσωπικότητα της ¶νγκελας Μέρκελ, οι Η.Π.Α. και ο επιχειρηματικός-τραπεζικός κόσμος τους, αναζητούσαν τρόπους, ώστε να χτυπηθεί καίρια το γερμανικό τραπεζικό σύστημα εδώ και χρόνια. Δεν απετέλεσε λοιπόν έκπληξη το πρόστιμο των 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επιβλήθηκε στη Deutsche Bank από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., γιατί  χειραγώγησε επιτόκια στην αγορά των στεγαστικών δανείων πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, Peter Ramsauer, είπε, πως «αυτή η κίνηση της Ουάσινγκτον έχει χαρακτηριστικά ενός οικονομικού πολέμου».Τι βλέπουμε λοιπόν; Βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Μέχρι τώρα, ο πόλεμος Αμερικής με τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη ήταν υπόγειος. Τώρα με την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, είναι πλέον ανοικτός.

Ο κύριος σύμμαχος του Τραμπ ήταν και είναι η Μ. Βρετανία, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα του Brexit. H νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι, επιτέθηκε στην Ε.Ε., μίλησε για πλήρη απόσχιση της χώρας της από την Ένωση και την προοπτική να μετατραπεί η Μ. Βρετανία σε οικονομικό και φορολογικό παράδεισο. Αυτό φυσικά εκτόξευσε τη στερλίνα και τρομοκράτησε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Ο Τραμπ μπήκε μπροστά στηρίζοντας την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη με δηλώσεις του (τις παραθέτω εκ νέου αλλά εν συνόλω):

«Οι πολίτες, οι χώρες επιθυμούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, η Μ. Βρετανία ήθελε (να διατηρήσει) τη δική της. Οι πολίτες δεν θέλουν να έλθουν άλλοι στη χώρα τους και να την καταστρέψουν. Η έξοδος, μάλιστα της Μ. Βρετανίας θα αποδειχτεί ότι ήταν μια θαυμάσια υπόθεση. 
Κοιτάξτε την Ε.Ε., αυτή είναι (στην ουσία) η Γερμανία. Κατά βάση, η Ε.Ε. είναι το μέσο για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας. Γι αυτό θεωρώ ότι ήταν έξυπνο από μέρους της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει» και πρόσθεσε: «Πάντως για τις ΗΠΑ δεν παίζει κανέναν ρόλο το εάν η Ε.Ε. είναι ενωμένη ή διχασμένη. Ποτέ δεν πίστεψα ότι έχει κάποια σημασία. Κοιτάξτε, η Ε.Ε. δημιουργήθηκε εν μέρει για να χτυπήσει το εμπόριο των ΗΠΑ, έτσι δεν είναι; Επομένως το ίδιο μου κάνει εάν είναι διχασμένη ή ενωμένη, για μένα αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο».


Αυτό όμως που τρομάζει την Ευρώπη περισσότερο, είναι η άποψη του νέου προέδρου για το Ν.Α.Τ.Ο., το οποίο αποκάλεσε και ως έναν «παρωχημένο οργανισμό». Το Ν.Α.Τ.Ο. ήταν η ασπίδα των βορειο-ευρωπαίων απέναντι στις ορέξεις της Ρωσίας του Πούτιν. Η πιθανή υποβάθμισή του θα έχει τεράστιο κόστος για τους ευρωπαίους και την Ε.Ε..
 
Καταλήγοντας, βλέπουμε πως ο εδώ και καιρό υπόγειος πόλεμος μεταξύ των Η.Π.Α. και της Γερμανίας όχι μόνο να έρχεται στην επιφάνεια, αλλά να γίνεται και θεσμικός. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβασή του, μολονότι υπάρχει το προηγούμενο του ΒΆ Παγκοσμίου Πολέμου. Κρίνοντας όμως από τις ισχυρότατες αποσχιστικές τάσεις μέσα στην Ε.Ε., θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, πως ενδεχομένως η Γερμανία, αλλά και η πολιτικά καταρρέουσα Ε.Ε. θα πληρώσουν την έλλειψη δημοκρατίας και την υπερβάλλουσα αλαζονεία τους.Εξάλλου, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, πως το άνευ προηγουμένου πλεόνασμα της χώρας δεν θα αποδοθεί στους πολίτες, αλλά θα πάει σε άλλες υποχρεώσεις της χώρας, πιστοποιεί και τους λόγους δημιουργίας της Ε.Ε., που δεν είναι άλλος από την αύξηση του πλούτου της ευρωπαϊκής πλουτοκρατικής ελίτ σε βάρος των ευρωπαίων πολιτών. Ας μη ξεχνάμε πως οι μισθοί στη Γερμανία δεν έχουν βιώσει αύξηση εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια.Η Ε.Ε. ξεδοντιάζεται όσο περνά ο καιρός. Φασίζουσες και ακροδεξιές κυβερνήσεις φλερτάρουν επικίνδυνα με την εξουσία σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ένωσης, αλλά κυρίως της Ευρωζώνης, που στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ βλέπουν έναν παγκόσμιο ηγέτη.

Η πολιτική της προτεσταντικής πειθαρχίας μαζί με την επιβολή μιας στείρας και αντιαναπτυξιακής στρατηγικής λιτότητας, θα έχουν ένα μεγάλο κόστος για όποιους την εμπνεύστηκαν και την επέβαλαν.

Ο ακήρυχτος πόλεμος λοιπόν κηρύχθηκε και θα είναι καθοριστικός για όλο τον πλανήτη.
ΥΓ: Για όποιον ενδιαφέρεται για το μελλοντικό ρόλο του Δ.Ν.Τ. με βάση ότι ο μεγαλύτερός του μέτοχος είναι οι ΗΠΑ, το Ταμείο θα περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές του επί προεδρίας Τραμπ.
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 40650 έγραψε...
Διαχρονικά οι γερμανικές ηγεσίες (εξαιρούνται ελάχιστες) Α΄&Β΄παγκόσμιοι πόλεμοι καθώς και η μεταπολεμική, αποδείχθηκαν μικρόνοες-σχιζοειδείς - εγκληματικές και παρανοϊκές,το ιμπέριουμ του πανγερμανισμού,του υπεράνθρωπου και της εγωπάθιας υπήρξαν οδηγοί στη διαμόρφωση του σύγχρονου μισητού τέρατος που λέγεται γερμανία...νομοτελειακά κάπου εδώ θα έφτανε ,για να ηρεμήσει με τη χαριστική βολή που λέγεται Τραμπ...έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια στο ξήλωμα των σόιμπλε και μέρκελ,είναι το αντίτιμο της σχιζοφρένειάς τους....σχιζοφρένεια που εξανάγκασε την πολιτική ηγεσία της Βρετανίας να οργανώσει την απόσχιση BREXIT...τα καλλύτερα έπονται.
19.01.2017, 23:34:29

Ανώνυμος 40651 έγραψε...
Απέχω από το να είμαι ειδικός, αλλά διαισθάνομαι ότι οι ΗΠΑ, μπορεί να επιθυμούν την διάλυση της ΕΕ επειδή τις συμφέρει αλλά και χωρίς αυτήν θα μπορούν να ασχοληθούν με την Κίνα, απερίσπαστα, όμως εμένα σαν Ελληνα και ευρωπαίο πολίτη, δεν μου αρέσει καθόλου και με προβληματίζει έντονα αυτή η προοπτική. Μάλιστα μία τέτοια άκρως ανησυχητική πιθανότητα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην γειτονιά μας και ιδιαίτερα στην χώρα μας. Αν δε, λάβουμε υπόψιν μας τις πολιτικές ηγεσίες που υπάρχουν σ' αυτό τον τόπο, πράγμα που εύστοχα επισημαίνει η ανάρτηση, αλλά και τις οικονομικές συνθήκες, τότε οι πολιτικές εκτροπές είναι πιθανές. Πράγματι η Γερμανία κυριαρχεί οικονομικά στην Ευρώπη και επιδεικνύει αλαζονεία και συμπεριφορά ποδηγέτησης, των υπόλοιπων χωρών. Από αυτό το γεγονός μέχρι να ευχόμαστε και να ενεργούμε προς την κατεύθυνση της διάλυσης της ΕΕ, υπάρχει χαώδης διαφορά. Η ήπειρος μας παρ' όλες τις αδυναμίες της, τις αδικίες της, τα σκόπιμα και μη, λάθη της, είναι το πιο κατάλληλο μέρος να ζει κάποιος. Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους ευρωπαίους πολίτες είναι να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής σκέψης και πρακτικής, ώστε να την βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο και μέσω της παιδείας, να καλλιεργήσουμε στους κατοίκους της, να σκέπτονται πριν απ' όλα σαν ευρωπαίοι έχοντας κατά νου να την κάνουμε, πολιτιστικό και πνευματικό φορέα μιάς οικουμενικότητας, όπου γης. Η δεξαμενή από την οποία θα προέλθει η αλλαγή των συνειδήσεων, ήδη υπάρχει ανά τους αιώνες. Ξεκινά από τον ελληνορωμαικό κόσμο, την Αναγέννηση και φθάνει στους "σύγχρονους" ευρωπαίους φιλόσοφους, διανοητές κλπ. Μία ανεξάντλητη πνευματική δεξαμενή, από την οποία δυστυχώς όλο και περισσότερο απομακρυνόμαστε. Η αναμέτρηση με την κυρίαρχη κουλτούρα των ΗΠΑ πρέπει να είναι πρωτίστως σε επίπεδο πνευματικό και μετά οικονομικό. Νομίζω ότι αυτό είναι κατά πολύ περισσότερο προς το συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών, από το να χαιρόμαστε και να επιθυμούμε την διάλυση της επειδή αισθανόμαστε αδικημένοι από την γερμανική αλαζονεία . Το να χαίρομαι ότι καίγεται το σπίτι μου, επειδή κάποιος άλλος θέλει να κυριαρχήσει σ' αυτό, μάλλον δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο σκέψης μου. Μία διαλυμένη και αποδεκατισμένη Ευρώπη θα 'χει τεράστιες συνέπειες, όχι μόνο στα έθνη της, αλλά και σ' όλο τον κόσμο.
Γιάννης
19.01.2017, 23:32:04

Ανώνυμος 40652 έγραψε...
40651@
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά προτείνεις να παραμείνει ως έχει η ΕΕ με μερικές βελτιώσεις,με υλικά κατεδάφισης δεν γίνεται τίποτα,η εξέλιξη νομοτελιακά πάντα θα προχωρεί,δεν είμαι θιασώτης κανενός,η ψυχρή λογική όμως με αναγκάζει να δω την μετά τραμπ εποχή να παρεμβαίνει στην γερμανοκρατούμενη ευρώπη κι αν μπορεί να την διαλύσει θα το κάνει πιστεύω μέχρι εκεί που μπορεί.
κιμωνας
20.01.2017, 08:13:38

Ανώνυμος 40653 έγραψε...
Ανοδος καί πτώση;; λές;;;ΣΙΣΥΦΟΣ;;
20.01.2017, 09:08:38

Ανώνυμος 40654 έγραψε...
Φίλε Κιμωνα,
Προσπαθώ να καταλάβω τι συμφέρει περισσότερο στην Ευρώπη και στους πολίτες της. Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω τις λύσεις σ' ένα τόσο δύσκολο και περίπλοκο ζήτημα. Απλά λέω: ας υποθέσουμε ότι διαλύεται η ΕΕ. Τι θα συμβεί μετά; Είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες πολιτικές οικονομικές, στρατιωτικές κλπ. Από ποιούς θα αποτελούνται και που θα στοχεύουν. Νομίζω ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, η Ευρώπη να παραδοθεί, έστω και για ένα χρονικό διάστημα σ' ακραίες πολιτικές συμπεριφορές και εθνικιστικής εσωστρέφειας. Ένα άλλο ερώτημα, είναι τι θα συμβεί μέχρι να δημιουργηθούν αυτές οι νέες συμμαχίες, οι οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις και πόσο πολύτιμος χρόνος θα χαθεί, μέσα σ' ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα.
Γιάννης
20.01.2017, 09:06:14

Bielidopoulos έγραψε...

Πάλι οι κλασσικές πλέον αερολογίες περί πανγερμανισμού και προτεκτοράτου με την κατάλληλη δόση συνωμοσίας και μυστικοπάθειας. Το προτεκτοράτο που αναφέρει ο συντάκτης έχει ξεκοκαλίσει τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας προκειμένου ένα χρεοκοπημένο κρατίδιο της πλάκας με πτωχευμένα ασφαλιστικά ταμεία να εξακολουθεί να μοιράζει συντάξεις των 2 και 3.000 ευρώ και εφάπαξ των 25 και 50.000 ευρώ σε ημέτερους και κομματόσκυλα. Και σαν να μην έφταναν αυτά η αναλογία εργαζόμενου-συνταξιούχου είναι 1:1, κάτι που κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει. Κανείς όμως ρωμιός δεν διανοείται να απαιτήσει τσεκούρι στις συντάξεις και μείωση της φορολογίας από το 60% που είναι περίπου τώρα στο 20%.

Τις προάλλες (17.01.2017, 19:18:47) είχα ποστάρει αλλού αυτό:
"Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι, τόσο η κυρία Merkel, όσο και ο κύριος Schuble, αναφέρθηκαν σε πολύ περισσότερα (και πολύ πιο σημαντικά από την Ελλάδα) ζητήματα (προσφυγικό/μεταναστευτικό, οικονομικό προστατευτισμό κ.λπ.). Ζητήματα στα οποία αναφέρεται ο Donald Trump κατά καιρούς και τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν τριβές, εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος εμμείνει στις θέσεις του. Το Ταμείο και στάση του στην Ελλάδα, απλά, "προέκυψαν" στις συνεντεύξεις Schuble. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στον θείο Wolf, αρέσει να στέλνει μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις και σε πολλαπλούς αποδέκτες Με απλά λόγια, εδώ πρόκειται για καυγά ελεφάντων. Καυγά για θέματα τα οποία ελάχιστα αφορούν την Ελλάδα και στον οποίο ανακατεύτηκε ευκαιριακά. Αν όχι τυχαία. Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, καλά θα κάνει, νΆ αφήσει τους καυγάδες για αυτούς οι οποίοι έχουν λόγους να τους δημιουργούν ή να μετέχουν σε αυτούς. Και νΆ αφοσιωθεί στην επιτυχία των στόχων της χώρας, χωρίς να "τυρβάζει περί άλλα". Διότι, με δική της ευθύνη, η κατάσταση είναι περισσότερο από οριακή. Και τα περιθώρια έχουν στενέψει τρομακτικά. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, ακόμη και κάθε λεπτό, μετρούν..."
http://www.capital.gr/story/3184255

Που σημαίνει σε απλά ρωμέικα: Μουαμάρ Ιγνάτιε φάε μια κρεμούλα καλύτερα.

20.01.2017, 09:53:15

Bielidopoulos έγραψε...

Η Τερέζα Μέι είναι μια βλαμμένη που λέει ότι θέλει ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων με την ΕΕ, αλλά όχι προσώπων. Και της απαντάνε οι ευρωπαίοι το αυτονόητο: η ιδρυτική διακήρυξη της ΕΕ είναι η ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων, προσώπων, προιόντων και υπηρεσιών (αλήθεια το γνωρίζουν αυτό οι ρωμιοί;). Αυτή θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Αν η ΕΕ είχε βασιστεί μόνο στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προιόντων και όχι προσώπων όλα τα αριστερά κόμματα του πλανήτη θα έβαλλαν ομοβροντίες ότι η ΕΕ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Σε απλά ρωμέικα: η Μέι ζητάει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Ας ρουφήξει ένα αυγουλάκι καλύτερα.

20.01.2017, 09:55:11

Ανώνυμος 40659 έγραψε...
Μπινελόπουλε, έχω μία ερώτηση για σένα:
Όταν γλείφεις το κ@λο τυ Σόϊμπλε το κάνεις ενώ είναι στο καροτσάκι ή τον βοηθάς να σηκωθεί και μετά του τον γλείφεις;

Αυτά που λέει το άρθρο έχουν μια κάποια λογική. Το τοπίο αλλάζει γεωπολιτικά αλλά ένας ηλίθιος σαν και σένα άνευ γνώσεων αλλά μόνο με τα φρου-φρου και τα αρώματα πάνσοφου διδασκάλου παρλαπιπίζεις διασκεδαστικά προς τέρψιν όλων μας.

Thanks a mllion dude, keep up the good work!

Disco Tsoutsouni
20.01.2017, 09:57:30

Bielidopoulos έγραψε...
@dickhead (aka Disco Tsoutsouni)
Αυτά που λένε τύποι όπως ο καροτσάκιας Σόιμπλε, η Λαγκάρντ ή ο Τόμσεν είναι πράγματα που και η κουτσή Μαρία μπορεί να τα πει αν γνωρίζει κάποια στοιχειώδη πράγματα και διαθέτει κοινή λογική. Τις προάλλες ο Τόμσεν είπε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης. Τεχνοκράτης του ΔΝΤ είναι, έβαλε κάτω τα νούμερα ο άνθρωπος και έβγαλε κάποια συμπεράσματα. Και δεν ανεφέρθηκε μόνο στην Ελλάδα, αλλά έκανε εκτιμήσεις και για άλλες χώρες:
http://www.kathimerini.gr/892309/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/dhlhthrio-ma3imoy-gia-tomsen

ΔΝΤ ένα καπιταλιστικό εργαλείο, όπως για παράδειγμα το χρηματιστήριο. Δανείζει χρεωκοπημένες οικονομίες με εύλογο επιτόκιο και με τα κέρδη από τους τόκους πληρώνει τους τεχνοκράτες του και τις υποδομές του. Τίποτε το παράξενο και συνωμοσιολογικό επί αυτού.

Α, μάλιστα το τοπίο αλλάζει γεωπολιτικά. Τώρα είπες βαριά κουβέντα. Οι ΗΠΑ σε τυχόν αντιπαράθεση (οποιασδήποτε μορφής) με την Κίνα θα χρειαστεί ένα χερσαίο σύμμαχο στην Ευρασία. Οι δύο πιθανότεροι υποψήφιοι είναι η Ρωσία και η Ινδία (το είχα γράψει αυτό την εποχή της κρίσης στην Ουκρανία, την εποχή δηλαδή έντονης κόντρας αμερικανών ρώσων). Ταυτόχρονα οι αμερικάνοι κάνουν συστηματικά ανοίγματα προς το Βιετνάμ. Υπάρχει και η Ευρώπη, αλλά δεν είναι ενιαίο κράτος και κάπου χωλαίνει το πράγμα και λόγω απόστασης. Καμία έκπληξη επί αυτού, δεν είναι κάποιο μυστικό. Στο μεταξύ οι ρωμιοί μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε το σανό τους.

20.01.2017, 10:51:07

Bielidopoulos έγραψε...
Μερικά ενδιαφέροντα:
«Αναφορικά με την κυβερνοπειρατεία, πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία» τόνισε ο Τραμπ, προσθέτοντας αμέσως: «Όμως πιστεύω επίσης ότι εμείς έχουμε παραβιάσει συστήματα άλλων χωρών, άλλων ανθρώπων».
http://news.in.gr/world/article/?aid=1500124571

Γιατί ο Τραμπ είναι τόσο φιλικός με τον Πούτιν και τη Ρωσία - Θεωρίες συνωμοσίας, μυστικές υπηρεσίες και ροζ βίντεο ρίχνουν σκιές στον νέο πλανητάρχη.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2534624/giati-o-trab-ine-toso-filikos-me-ton-poutin-ke-ti-rosia

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση που ήρθε από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην απειλή Τραμπ να φορολογήσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων από τη Γερμανία. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW βρίσκεται στις ΗΠΑ» είπε με νόημα ο κ. Γκάμπριελ. «Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα βρεθεί προ εκπλήξεως, εάν τα εξαρτήματα που χρειάζεται και δεν παράγονται στις ΗΠΑ φτάνουν στη χώρα με φόρο 35%. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα κάνει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πιο αδύναμη και κυρίως πιο ακριβή.
http://www.protothema.gr/world/article/645859/verolino-vs-trab-prosehe-ta-polla-polla-me-ti-rosia-i-europi-orizei-ti-moira-tis/

Οι τέσσερις χρεοκοπίες του Ντόναλντ Τραμπ.
http://commonality.gr/tesseris-chreokopies-tou-ntonalnt-trab/
http://www.newmoney.gr/oles-oi-eidiseis/248357-

20.01.2017, 13:10:57

Ανώνυμος 40665 έγραψε...
Λάβετε υπ'όψιν ότι η στερλίνα είναι τό μόνο δυτικό νόμισμα μέ
πραγματικό αντίκρυσμα σέ χρυσό,ενώ τά δολλάριο καί ευρώ είναι
απλώς κωλόχαρτα.Επίσης η Αγγλία είναι η 7η πετρελαιοπαραγωγός
χώρα.Σάς λένε κάτι αυτά ;
20.01.2017, 22:32:12

Ανώνυμος 40667 έγραψε...

http://www.telegraph.co.uk/finance/commodities/11330611/How-the-Bank-of-England-abandoned-the-gold-standard.html

21.01.2017, 09:54:46

Ανώνυμος 40668 έγραψε...

Στην ορκωμοσία, πολλοί από τους υποστηρικτές του Τραμπ φορούσαν τα κόκκινα καπέλα του μπέιζμπολ με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά» (Make America great again». Όμως με έκπληξη ανακάλυψαν ότι τα καπέλα ήταν κατασκευασμένα στην Κίνα, το Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές.
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500126191

21.01.2017, 09:59:48

Ανώνυμος 40670 έγραψε...

ΥΓ: Για όποιον ενδιαφέρεται για το μελλοντικό ρόλο του Δ.Ν.Τ. με βάση ότι ο μεγαλύτερός του μέτοχος είναι οι ΗΠΑ, το Ταμείο θα περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές του επί προεδρίας Τραμπ.

Τί μας λες;;

22.01.2017, 13:51:14


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...