Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΠΙΣΤΕΥΕ
ΚΑΙ ΜΗ
ΕΡΕΥΝΑ


Ερευνούν για σένα
οι... ιστοσελίδες hoaxes!


Έγραψε στις 15.01.2017 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή


Ο καθένας που έχει πρόσβαση σήμερα στο διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με ό,τι θέμα θελήσει. Πολύ δημοφιλείς είναι αυτές με τα hoaxes (hoax=απάτη, κοροϊδία). Τέτοιες ιστοσελίδες και μπλογκς ξεκίνησαν πριν από χρόνια στο εξωτερικό με σκοπό τη γελοιοποίηση πολλών αστικών μύθων και ανοησιών που κυκλοφορούν ευρέως, όπως π.χ. την πύλη των εξωγήινων στον Βόρειο Πόλο, τους αεροψεκασμούς, τον ζωντανό Έλβις κ.λπ., οι οποίες αναπαράγονται άκριτα, κοινοποιούνται και διασπείρονται σωρηδόν κυρίως μέσω διαδικτύου.
 
Μερικές από αυτές διαθέτουν και χιούμορ, δεδομένου ότι τέτοια θεματολογία σηκώνει πολύ πλάκα, οπότε τα πράγματα ήταν αρκετά διασκεδαστικά.

Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Αρχίζουν να παίρνουν διαφορετική τροπή, να σοβαρεύουν. Πληθαίνουν οι ιστοσελίδες hoaxes, οι οποίες παράλληλα με τα φαιδρά, ασχολούνται και με σοβαρά ζητήματα. Τα φαιδρά μάλιστα τα χρησιμοποιούν σαν προκάλυμμα, προκειμένου να προβάλουν τα σοβαρά. Σκοπός τους δεν είναι πλέον η πλάκα, αλλά έχουν αναχθεί σε φανατικούς υποστηρικτές του Συστήματος σε οποιαδήποτε μορφή του (πολιτικό, ιατρικό, ιστορικό κ.λπ.).

Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι οι ειδήσεις, οι σχετικές με τους εμβολιασμούς. Έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Θα θυμάστε πρόσφατα στη χώρα μας μεγαλογιατρούς, το ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά., αλλά και παγκοσμίως τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κ.λπ.,
λειτουργώντας σαν κανονικοί dealers των φαρμακευτικών, να τρομοκρατούν τον κόσμο για μια τρομερή γρίπη που δήθεν θα ερχόταν και θα εξαπλωνόταν, μια παγκόσμια πανδημία, εξ αιτίας της οποίας θα παθαίναμε στους δρόμους αν δεν εμβολιαζόμασταν. Με μια γρήγορη αναζήτηση σε πληθώρα παλιότερων άρθρων μας ή στο Youtube, μπορείτε να δείτε πλήθος ιατροφαρμακευτικών φορέων να επιχειρούν να εξαπλώσουν μια παγκόσμια  τρομοϋστερία για την επερχόμενη γρίπη-φάντασμα και να ορύονται προκειμένου να μας πείσουν να εμβολιαστούμε. Ειδικά στη χρεωκοπημένη Ελλάδα, αγοράστηκαν εκατομμύρια εμβόλια και κατασκευάστηκαν γρήγορα ειδικές υποδομές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε όλα τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πανδημίας.

ΠαρΆ όλα αυτά, ο κόσμος δεν πείστηκε. Ελάχιστες χιλιάδες εμβολιάστηκαν, δεν εμφανίστηκε καμία πανδημία κι άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν δεν αρρώστησαν. Αντίθετα, παρατηρήθηκαν πολλές περιπτώσεις να αρρωστήσουν άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί, είτε γιατί χωρίς λόγο μέσω του εμβολιασμού έβαλαν ιούς στον οργανισμό τους είτε από παρενέργειες των εμβολίων, ειδικά άνθρωποι από τις ευπαθείς ομάδες, όπως για παράδειγμα αρκετοί ηλικιωμένοι.

Παρά το φιάσκο όμως, και προκειμένου να αυξάνεται ο τζίρος και τα κέρδη των φαρμακευτικών, κάθε φθινόπωρο ξανα-αρχίζουν τα παπαγαλάκια στις τηλεοράσεις, στον Τύπο και το ίντερνετ να πανικοβάλλουν τον κόσμο επιχειρώντας να μας πείσουν να εμβολιαστούμε. Πότε είναι η γρίπη των πτηνών που θα χτυπήσει, πότε των χοίρων και πάει λέγοντας...

Αν κάποιος τολμήσει να γράψει κάτι αντίθετο προτρέποντας τον κόσμο να μην υποκύψει στην παγκόσμια τρομολαγνεία και να μην εμβολιαστεί, κάποιος ιατρικοφαρμακευτικός φορέας θα βγάλει ανακοίνωση υπέρ του εμβολιασμού κι αμέσως θα παρουσιαστούν πολλές πρόθυμες ιστοσελίδες hoaxes, από τις πολλές που έχουν ξεφυτρώσει ─φερέφωνα ή και μέλη ενδεχομένως του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου─ που θα προβάλλουν την άποψη υπέρ του εμβολιασμού ξεφωνίζοντας αυτόν που έγραψε το αντίθετο και παρουσιάζοντας την δική του άποψη ως hoax.
 
Επιπλέον, διάφορα μπλογκς και ιστοσελίδες, ακόμα και στη χώρα μας, έχουν αρχίσει και επεκτείνονται και σε ιστορικά θέματα.
 
Στην «Ελεύθερη Έρευνα» μπορεί να βρει ο αναγνώστης πλήθος πρωτότυπων άρθρων-ερευνών, που ανατρέπουν πολλούς πάγιους μύθους και ψεύδη του εθνικοθρησκευτικού, πολιτικού κ.ά. κατεστημένων.

Οι ιστοσελίδες αυτές λοιπόν, εντοπίζουν άρθρα αντίθετα με τις εθνικοθρησκευτικές και άλλες φαντασιώσεις της Ρωμιοσύνης και τα παρουσιάζουν ως hoax.
 
Τόσα χρόνια δεν μπορούν να μας αντικρούσουν με στοιχεία. Βρήκαν τώρα το κόλπο με τις ιστοσελίδες hoaxes. Χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση παρουσιάζουν μια μελέτη ως hoax και... καθάρισαν!

Εντύπωση προκαλεί και η στάση ορισμένων από το κοινό. Μόλις βρουν κάποιο άρθρο μας για κάποιο ιστορικό θέμα π.χ., αν εντοπίσουν την ανάλογη ιστοσελίδα που το παρουσιάζει ως hoax, την αναπαράγουν χωρίς να το πολυσκεφτούν και κυρίως χωρίς να μελετήσουν την ιστορική εγκυρότητα του αρχικού άρθρου και προσθέτουν στο τέλος αντί δικών τους σχολίων το ανάλογο link της δημοσίευσης αυτής της ιστοσελίδας. Αφού το έγραψε μια ιστοσελίδα που αυτοτιτλοφορείται ως hoax, άρα είναι σωστό! Αν το είχε γράψει κάποια άλλη με άλλο τίτλο, θα πέρναγε ενδεχομένως απαρατήρητο.

Πίστευε και μη ερεύνα!

Αυτήν ακριβώς τη φράση χρησιμοποίησε μάλιστα σε δημοσίευσή του διαχειριστής εγχώριας ιστοσελίδας με hoaxes: «Πίστευε και μη ερεύνα. Ερευνά για σένα η ιστοσελίδα hoaxes»!

Μάλλον είναι καιρός λοιπόν, να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και ιστοσελίδες με θέμα την αποκάλυψη των hoaxes των... ιστοσελίδων hoaxes.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 40619 έγραψε...
Πολύ σωστά.Ας αρχίσει κάποιος να ονοματίζει τα σχετικά hoaxes,ώστε να τα αναπαράγουμε προς ενημέρωση.Για τα εμβόλια,ναι,έχετε δίκιο,δεν θα έλεγα όμως ΑΠΑΝΤΑ τα εμβόλια.Υπάρχουν και χρήσιμα.
15.01.2017, 10:39:26

Bielidopoulos έγραψε...

Σημασία έχει το εκάστοτε άρθρο. Το ποια ιστοσελίδα το αναρτά είναι δευτερεύων. Εάν το άρθρο έχει λογικές βάσεις και περιλαμβάνει και τεκμήρια καλώς. Όσοι διαφωνούν δεν έχουν παρά να επιχειρηματολογήσουν εναντίον. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Εάν δεν περιλαμβάνει αποδείξεις τότε και στην εγκυρότερη ιστοσελία να αναρτηθεί δεν έχει σημασία. Π.χ. δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό. Κάποιοι λοιπόν υποστηρίζουν το αντίθετο χωρίς να παραθέτουν επιστημονικές αποδείξεις. Πίστευε και μή ερεύνα. Προσωπικά είμαι ανοικτός σε οποιονδήποτε ισχυρισμό αν υπάρχουν αποδείξεις, έστω λογικές ενδείξεις. Επίσης το ότι οι εταιρίες βλέπουν ως προιόν προς πώληση και κέρδος τα φάρμακα και τα εμβόλια, όπως και τόσα άλλα πράγματα (π.χ. τροφές, όπλα κ.λπ.) είναι πραγματικότητα, αλλά το αντιεμβολιαστικό συνομοσιωλογικό κίνημα δεν τα εξετάξει αυτά, αλλά μπουρδολογεί και στρέφει την κοινή γνώμη σε άσχετα και παράλογα μονοπάτια.

"Πριν μερικές μέρες, το Αμερικάνικο FTC (Federal Trade Commission, Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου), της οποίας ο ρόλος είναι να προστατεύει τον Αμερικάνο καταναλωτή, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία λέει πως τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν προσφέρουν τίποτα και δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν πως η ομοιοπαθητική έχει αποτέλεσμα. Με βάση αυτό, η FTC ζητάει να μην γράφουν τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα πως γιατρεύουν συγκεκριμένες ασθένειες. Σε ένα κόσμο πνιγμένο στο ροδόνερο και τις νεράιδες, στις αυταπάτες και τις απάτες, πρόκειται για μια σπάνια νίκη για την επιστήμη και ελπίζω μόνο το πρώτο βήμα μιας και η ομοιοπαθητική είναι The One Fraud to rule them all, για να παραφράσω τον ¶ρχοντα των Δαχτυλιδιών."
http://ellinikahoaxes.gr/2016/12/21/homeopathy-selfdebunk/
http://ellinikahoaxes.gr/2017/01/14/vaccines-2/
http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/17/emvolia-tromolagneia-facebook/

Όσον αφορά τη ρωμιοσύνη μην ανησυχείτε. Το 15% του γενικού πληθυσμού
και το 10% των επαγγελματιών υγείας είχαν κάνει το αντιγριπικό για το 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία. Ποσοστά που θεωρούνται χαμηλά. Και μια ενδιαφέρουσα ταινία: Contagion (2011).

15.01.2017, 10:49:00

Bielidopoulos έγραψε...

Έγραψα πριν ότι το εκάστοτε κείμενο, άρθρο και τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά του έχουν πρωτεύουσα σημασία και όχι το όνομα της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα το παρακάτω άρθρο δεν με βρίσκει σύμφωνο:
http://ellinikahoaxes.gr/2016/12/18/emperors-of-byzantium-greeks/
Ο συντάκτης προσπαθεί να αποδείξει ότι υπήρχαν αυτοκράτορες στο Βυζάντιο με "ελληνική καταγωγή". Δεν θα κάτσω να αναλύσω κάθε παράγραφο. Το βασικό λάθος που κάνει είναι πώς ορίζεται η "ελληνική καταγωγή" επί Βυζαντίου. Κάνει δηλαδή μια αυθαίρετη αρχική παραδοχή που τον οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα, η οποία αποκαλύπτεται στο τέλος του κειμένου του. Προσέξτε τί γράφει:

"Και η απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα για το εάν υπήρχαν Έλληνες Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, η απάντηση είναι ναι. Υπήρχαν, αλλά δεν ήταν μόνο Έλληνες, ήταν Ρωμαίοι, Χριστιανοί, που μιλούσαν ελληνικά και είχαν προφανώς κάποιους Έλληνες προγόνους."

Παραδέχεται ότι οι αυτοκράτορες ήταν ρωμαίοι χριστιανοί κάτι που ακούγεται σωστό, ειδικά μετά το διάταγμα Καρακάλλα (212 μ.Χ.) που έδωσε τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη σε όλους τους ελεύθερους πολίτες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (προκειμένου να αυξηθούν δια της φορολογίας τα κρατικά έσοδα) και την επικράτηση του χριστιανισμού αργότερα. Λέει όμως ότι "και είχαν προφανώς κάποιους Έλληνες προγόνους". Εδώ είναι το λάθος. Διότι πιθανολογεί ότι επειδή έζησαν σε χώρο που άκμασε η αρχαία Ελλάδα τότε θα υπάρχει αναπόφευκτα κάποια γενετική καταβολή. Αυτό όμως δεν αποδεικνύεται από κάπου ή από τα γραφόμενά του, στα οποία αναφέρει ότι κάποιοι ήταν ελληνόφωνες κάτι που είναι αδύναμο επιχείρημα χωρίς αξία.

15.01.2017, 11:43:01

Bielidopoulos έγραψε...

Επιδημία ιλαράς πλήττει την κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων του Λος Αντζελες, εξαιτίας της άρνησης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παρά την αυστηρή νομοθεσία υπέρ των εμβολιασμών που εφαρμόζεται στην Καλιφόρνια τους τελευταίους έξι μήνες. Όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, υπάρχουν μέχρι στιγμής 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 15 εκ των οποίων στην εβραϊκή κοινότητα. Εκπρόσωπος της Δημόσιας Υγείας του Λος Αντζελες δήλωσε ότι κανένας από όσους έχουν προσβληθεί από ιλαρά δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει εμβολιαστεί. Το κίνημα κατά των εμβολιασμών είναι αρκετά διαδεδομένο στους Ορθόδοξους Εβραίους του Λος Αντζελες, καθώς στηρίζεται από ορισμένους ραβίνους, οι υποστηρικτές των οποίων με απόλυτο σεβασμό περιφρονώντας τις συστάσεις γιατρών και άλλων επιστημόνων.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500126425

23.01.2017, 18:44:33


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+4=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...