Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΜΕΓΑΛΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Καινοτομίες της Νανοτεχνολογίας
στη βελτίωση των ηλιακών κυψελών

Πρωτοποριακές έρευνες
σε πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας


Έγραψε στις 04.11.2016 ο/η: Λούπου Μαρία

Επιστροφή

Πάντα βασιζόμασταν σε νέες τεχνολογίες, προκειμένου να διαμορφώνουμε τον κόσμο μας. Τώρα, οι ερευνητές περνούν ένα ακόμη τεχνολογικό σύνορο. Μαθαίνουν να χειρίζονται την πιο απόκρυφη μηχανική της ζωής.

Η επιστήμη εξελίσσεται χάρη στην ολοένα μεγαλύτερη ικανότητά μας να χειριζόμαστε μικροσκοπικά σωματίδια. Έτσι, εξερευνούμε τον άλλοτε άγνωστο και αθέατο νανόκοσμο.

Για αρχή, ο νανόκοσμος είναι αόρατος. Συγκριτικά με το κενό ανάμεσα στις αυλακώσεις των δακτύλων, τα νανοσωματίδια είναι 80.000 φορές μικρότερα. Είναι ορατά μόνο με τα ισχυρότερα ηλεκτρονικά μικροσκόπια. Στον νανόκοσμο είναι δυνατή η διαμόρφωση της ύλης και η τροποποίηση των βασικών ιδιοτήτων της.Στο πανεπιστήμιο του Τορόντο δημιουργούνται νανοσωματίδια σε ένα εργαστήριο τελευταίας τεχνολογίας. Από μόλυβδο και θείο σε καθορισμένη αναλογία και θερμοκρασία, εκατοντάδες εκατομμύρια νανοσωματίδια συντίθενται ακαριαία.

Η ηλιακή ενέργεια διεγείρει ήδη την φαντασία των περιβαλλοντολόγων, αλλά και των επιχειρηματιών. Τι θα γινόταν, όμως, αν η απόδοση των ηλιακών συλλεκτών βελτιωνόταν ριζικά;

Ο dr. Edward Sargent, καθηγητής του πανεπιστημίου, πιστεύει ότι η νανοτεχνολογία αποτελεί μονόδρομο. Η εφαρμογή νανοσωματιδίων σε ηλιακές κυψέλες θα αλλάξει τον τρόπο συλλογής ενέργειας.

Πολύ σημαντική για την ηλιακή τεχνολογία είναι σχέση απόδοσης-κόστους. Επίσης, αν διαθέταμε μια εύκαμπτη ηλιακή κυψέλη θα αφήναμε τη φαντασία μας να οργιάσει. Φανταστείτε να φορούσατε ρούχα που θα συνέλεγαν την ηλιακή ενέργεια ή θα φόρτιζαν φορητές συσκευές. Φανταστείτε ένα ιστιοφόρο με πανί που θα συνέλεγε ηλιακή ενέργεια.
Dr. Edward Sargent,
πανεπιστήμιο Τορόντο.
Οι δυνατότητες που προκύπτουν με τις φθηνές, εύκαμπτες ηλιακές κυψέλες υψηλής απόδοσης είναι πραγματικά απεριόριστες.

Ιδανικός σχεδιασμός εύκαμπτου φωτοβολταϊκού με επίστρωση κβαντικών τελειών.
Στο μέλλον τέτοια φωτοβολταϊκά θα μπορούν να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα,
όπως ευκαμψία, χαμηλό κόστος και μεγαλύτερη απόδοση.Στην άκρη της αχανούς Αραβικής ερήμου ο Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ, γνωστός και ως Αμπντάλα, μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας από το 2005 ως το θάνατό του το 2015, έκτισε με φρενήρεις ρυθμούς. Δημιούργησε μια πνευματική όαση, ένα πανεπιστήμιο, ανάμεσα στους αμμόλοφους. Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια.Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αμπντάλα, το KAUST όπως είναι γνωστό από τα αρχικά του, η Σαουδική Αραβία καλωσορίζει νέους επισκέπτες. Ο dr. Sargent και η νανοτεχνολογία του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της χώρας του πετρελαίου.

Η χώρα αυτή είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο. Αν σκεφτούμε όμως, πόσο ηλιακό φώς βομβαρδίζει την έρημο κάθε μέρα, η δυνατότητα παραγωγής ηλιακής ενέργειας εδώ είναι εκπληκτική.

Ο dr. Mohamed Samaha, ανώτερος αντιπρόεδρος του KAUST, λέει: «Η ηλιακή ενέργεια είναι το παν. Ο πρόεδρος του ΔΣ του KAUST μας έθεσε μια πρόκληση. Θέλει η Σαουδική Αραβία να εξάγει στο μέλλον ηλιακή ενέργεια στην ίδια ποσότητα με εκείνη που εξάγουμε από ορυκτά καύσιμα. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση, αλλά θα είναι δύσκολο».

Ο καθηγητής πρότεινε το σχεδιασμό ενός ηλιακού συλλέκτη, στον οποίο τα νανοσωματίδια θα αυξάνουν την επίδραση του Ήλιου.

Τη δεκαετία του ’50 ο κόσμος αναρωτιόταν αν μπορούσαμε να πάμε στη Σελήνη. Κατέστη σαφές ότι δεν υπήρχε κάποιο φυσικό εμπόδιο. Κανένας νόμος της Φυσικής δεν ήταν αποτρεπτικός. Αποτέλεσε τεχνολογική πρόκληση. Δεν είναι κακό το ότι η σημερινή πρόκληση ενθαρρύνεται από ένα εκπληκτικό οικονομικό κίνητρο. Ο ενεργειακός κλάδος αξίζει εννέα τρισεκατομμύρια δολάρια, ο μεγαλύτερος κλάδος της Οικονομίας. Σχεδόν δεν του δίνουμε σημασία, γιατί τον θεωρούμε δεδομένο.

Ο dr. Edward Sargent
πειραματίζεται με τις κβαντικές
τελείες
για την ενίσχυση
της απόδοσης των φωτοβολταϊκών.
Οι κβαντικές τελείες είναι πολύ
μικρές συσκευές με διαστάσεις
που κυμαίνονται από 1 έως 100nm.
Μία κβαντική τελεία μπορεί
να περιλαμβάνει από ένα μόνο
ηλεκτρόνιο έως χιλιάδες.
Η νησίδα των κβαντικών τελειών
κατασκευάζεται είτε από μέταλλο
είτε από ημιαγωγό.Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στη Γη είναι απίστευτη. Κάθε μέρα φτάνει 10.000 φορές περισσότερη ηλιακή ενέργεια από εκείνη που χρησιμοποιούμε σε κάθε τομέα. Με άλλα λόγια, η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στη Γη σε μία ώρα ισοδυναμεί σε εκείνη που καταναλώνουμε σε ένα έτος.

Το βασικό «όπλο» της προτεινόμενης ηλιακής νανονεχνολογίας είναι το «ξεκλείδωμα» της ενέργειας σε όλο το βιολογικό φάσμα του Ήλιου.

Ένα κύριο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης της ύλης. Αν δημιουργήσουμε τρεις διαφορετικές παρτίδες νανοσωματιδίων κάθε μία μπορεί να αντιδρά σε άλλα τμήματα του ηλιακού φάσματος.

Τα υπό επεξεργασία πρωτότυπα ηλιακών κυψελών συνίστανται σε ένα τετράγωνο γυαλί με λεπτά στρώματα νανοσωματιδίων. Με την προσθήκη μικρών ηλεκτροδίων και τη χρήση ακτίνων LASER μετράται το μήκος κύματος και το ρεύμα. Επίσης, μετράται η ικανότητα της κυψέλης να απορροφά ενέργεια από μια βασική αλλά ανεκμετάλλευτη πηγή, την αόρατη υπέρυθρη ακτινοβολία του Ήλιου.

Η μισή ηλιακή ενέργεια απαντάται στις υπέρυθρες συχνότητες και η άλλη μισή στις υπόλοιπες. Η έρευνα επισημαίνει την ανάγκη συλλογής όλης αυτής της ενέργειας, για να προκύψει μια αποδοτική κυψέλη.

Τα πειράματα δείχνουν ότι η νανοτεχνολογία μπορεί να αλλάξει ριζικά τις ηλιακές κυψέλες. Η επόμενη γενιά ηλιακής ενέργειας θα είναι πολύ διαφορετική από τις σημερινές εγκαταστάσεις.
Ο συνδυασμός
της τεχνολογίας
των κβαντικών τελειών
με οργανικά μόρια
μπορεί να βελτιώσει
την απόδοση
των ηλιακών κυψελών.
Οι ηλιακές κυψέλες κβαντικών τελειών διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με άλλες προσεγγίσεις. Οι επιστήμονες επεξεργάζονται μεμονωμένους κρύσταλλους σε κλίμακα νανόμετρου. Έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τον κάθε έναν, να τον επικαλύψουν ή να τον βάψουν.

Στην πόλη του μέλλοντος κάθε κτίριο θα αποτελεί σταθμό παραγωγής ενέργειας. Λόγω του χαμηλότερου κόστους τους τέτοιες ηλιακές κυψέλες θα τοποθετούνται σε όλη την επιφάνεια των κτιρίων. Αν είναι δυνατή η συλλογή ενέργειας από τα πλαϊνά των κτιρίων θα μπορούσαν να τοποθετούνται κι εκεί.

Διαβάστε ακόμα
στην «Ελεύθερη Έρευνα»:

Η τεχνολογία του ελάχιστου
(συνέντευξη του αναπληρωτή καθηγητή
του Ε.Μ.Π., δρ. Κωνσταντίνου Χαριτίδη).

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...

Δύο ενδιαφέροντα link:
http://www.naftemporiki.gr/story/1165936/nanobioniko-spanaki-ikano-gia-entopismo-ekriktikon
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/energy/to-stoixhma-toy-elon-mask-gia-fthhnh-energeia-se-kathe-spiti.4345575.html

Όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας από κάθε σπίτι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ηθικο-ψυχολογικό ζήτημα. Αν οι άνθρωποι με τη σημερινή (υπερ)καταναλωτική νοοτροπία, μόδα και κουλτούρα αποκτήσουν μερικά kW ενέργειας δωρεάν θα τα χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν τις ανάγκες τους αγοράζοντας περισσότερες και πιο ενεργοβόρες συσκευές. Όμως το θέμα είναι όχι να πάρουν αυτά τα έξτρα kW από τον Ήλιο και να τα ξοδέψουν ασύστολα, αλλά να γίνουν ενεργειακά αυτάρκεις χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μόνο τις απαραίτητες συσκευές που θα είναι χαμηλής κατανάλωσης και καλύτερης απόδοσης, πράσινες, οικολογικές ή πέστε τις όπως θέλετε. Που σημαίνει ότι και οι εταιρίες πρέπει να στραφούν σε τέτοιου είδους συσκευές και η πολιτική βούληση θα πρέπει να σπρώξει τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση, ελέω μάλιστα της επερχόμενης παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης. Για άλλη μια φορά λοιπόν το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό. Το πως ψυχολογικά θα αισθανόμαστε αυτάρκεις καταναλώνοντας και ξοδεύοντας λιγότερο. Και δυστυχώς δεν βλέπω κάτι να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, πλην της οικονομικής κρίσης που αναγκάζει τα άτομα να προσαρμοστούν σε πιο λιτό τρόπο ζωής. Καταναλώστε όσο προλαβαίνετε είναι το σύνθημα που λανσάρεται στα μουλωχτά. Και οι συνέπειες έπονται.
Τάδε έφη.., το υπόλοιπο το ξέρετε.

03.11.2016, 22:11:20

Ανώνυμος 40031 έγραψε...
BielidopoulosΤάδε έφη.., ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
φτωχο μυαλο... πλουσιες αναγκες....
τα υπολοιπα τα ξερετ3 .... το κεφι μας να κανουμε πως λεει και ο ΛΑΖΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΆΡΕΑ ΤΟΥ!!!!

04.11.2016, 16:18:44

Bielidopoulos έγραψε...

"Την ανακήρυξη του 2018 ως Έτους Μαθηματικών για την Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης"
Ναι τί να πει κανείς. Η ρωμιοσύνη σφύζει από λατρεία για τις θετικές επιστήμες, όπως φιλολογία, θεολογία και αμπελοφιλοσοφία..! Εδώ δεν διδάσκεται καν στα σχολεία η επιστημονική επανάσταση από τον Κοπέρνικο στον Νεύτων. Διδάσκονται όμως ο τρωικός πόλεμος, ο πελοποννησιακός και το Βυζάντιο..

04.11.2016, 19:34:41

Bielidopoulos έγραψε...

Τσα! Κατά φωνή! Υφυπουργός Παιδείας ο Ζουρ(λ)άρις. Αμπελοφιλοσοφία - η πιο τρανή αξία της ρωμιοσύνης!

05.11.2016, 08:32:15

Ανώνυμος 40036 έγραψε...
ποσο θα αλιτοφερνης ρε κουραδερτο.
Κοπέρνικο στον Νεύτων... θα σε μαθουν ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ;;
ΖΩΟ γενηθηκες ζωντοβολ θα ψοφ.....
ρε μπας και εισαι Ματσεντον σλαβέϋκ που καποιος εγραψε...
τοσο μισος ρεεεεε.
05.11.2016, 08:40:44

Bielidopoulos έγραψε...

Δεν είναι μίσος. Είναι η βλακεία που σε δέρνει. ;)

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=4055
Ρωμιοσύνη at full power!
Δώσε! Δώσε!

05.11.2016, 09:13:46

Ανώνυμος 40038 έγραψε...
η βλακεια που με δερνει ναι αυτος ειμαι. το βρηκες
η εξυπνάδα που σε δερνει απο που ξεκινα;;
ματσεντον;; τουρκισταν;; ιςςις;; αλμπαν;;........μιας και το ελλαδισταν σου επιτρεπει να το βριζεις χωρις συστολες μετριοφροσυνης....
Λες ΧΙΜΠΡΑΧΙΜ;; Δώσε! Δώσε!;;;; αλλαχ ουου.....
05.11.2016, 18:24:38

Bielidopoulos έγραψε...

Ζουρ(λ)άρις: «Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή. Είμαστε υπό κατοχή».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=114234993

Στο μεταξύ:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5403995/pethane-apo-kardiakh-anakoph-o-andreas-bgenopoylos/

Συμπέρασμα: η ρωμιοσύνη είναι ανίκητη! Ποιος Κοπέρνικος, ποιος Νεύτων, ποια επιστήμη και ποια τεχνολογία που λέει και ο βλητάμπουρας(*) από πάνω. Εδώ είναι Ελλαδιστάν δεν είναι παίξε-γέλασε. Εντάξει;

(*)βλήτο+αλητάμπουρας, copyright by Bielidopoulos, all rights reserved.

05.11.2016, 19:38:44

Ανώνυμος 40040 έγραψε...
Συμπέρασμα: η ρωμιοσύνη είναι ανίκητη!
ΨΟΦΙΕ.... πολλα ψωμια θελεις ψωνιο για να καταλαβεις τι σημαινει ερμης και ερμηνεια.
ζουρνα!!!παιξε με το μισος σου να νιωσεις οτι υπαρχεις
για να μιλησεις σαν Ζουραρης πολλα παντελονια να λιωσεις σου πρεπει. οχι κλεβοντας αλλων εργασιες .
ειπαμε ντουβαρι γεννηθηκες τουβλο θα πεθανεις με βουνα κοπριας ''καθοσον ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΓΑΡ''. copyright by Bielidopoulos, all ΧΑΛΙΑς.
ειπαμε ΧΙΜΠΡΑΧΙΜ;; Δώσε! Δώσε!;;;; Αλλαχ ουου.....
06.11.2016, 09:16:56

Bielidopoulos έγραψε...

Έχει κότσια (κοινώς @@) να εφαρμόσει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ο Ζουρ(λ)άρις; 'Οχι; Ε τότε κάτσε στ' αυγά σου. Σάμπως ο υπόλοιπος θίασος του Τσίπ(ρ)α με τους τσολιάδες στο Μαξίμου μπορεί να κάνει κάτι. Να στήσουμε ένα βάθρο στην Αιόλου, τον αγαπημένο δρόμο της ρωμιοσύνης, να σε βάλουμε πάνω να φωνασκείς να γελάει ο κόσμος.
lol

06.11.2016, 19:46:15

Bielidopoulos έγραψε...

*προεδρικό μέγαρο

06.11.2016, 22:05:47

Ανώνυμος 40046 έγραψε...
Γελειως γελιω αει κράζει:@@ κοινά το ψωνιο ψωνια ψαχνει.
ΠΑΠΑΡΑ... ΕΡΕΥΝΗΣΕ οπως ο ζουράρις αρχαια νογηματα.
ψαξε γιατι υπαρχεις.ειπαμε ΧΙΜΠΡΑΧΙΜ;; Δώσε! Δώσε!;;;; Αλλαχ , Αλλαχ ουου.....
07.11.2016, 04:31:36

Bielidopoulos έγραψε...

Ξαναθέτω το ερώτημα: ο Ζουρ(λ)άρις έχει τα κότσια, κοινώς @@, να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις; Αν όχι τότε βγάλε το σκασμό βρε χαμάλη στη Μάνη.

07.11.2016, 21:06:06

Ανώνυμος 40049 έγραψε...
να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις;;;?
Ὅρισε τά εἴδη......
βγαζω τον σκασμο χαμαλης τῆς Μάνης ὦν . Μήν άρχίσεις σάν τούς πολιτευτάδες σου ἄλλα λόγια μπουρδολογήματα μπλαμπλάδικης μυξολογιάς.
ἄειντε νά βοηθήσω. ΣΛΑΒΕΫΚ ἹΣΤΟΡΙΑ, ΣΛΑΒΕΫΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ , συνεχεια δικη σου..... Αλλαχ , Αλλαχ ουου.....
08.11.2016, 05:36:50

Bielidopoulos έγραψε...

"να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις;;;?
ρισε τά εδη......"

ΜΜΜ (μη μιλάς μακάκα!)

09.11.2016, 08:08:19

Ανώνυμος 40063 έγραψε...
Ἄ ἔφρασες Bielidopoulos: ΜΜΜ (μη μιλάς μακάκα!) ὦ ὕψος πεζο δρομεα......Μασας Μιζας Μπαξιση. καλα κρατειν το κοπρον λόγιο
ΣΛΑΒΕΫΚ ἹΣΤΟΡΙΑ = Πνευματικη αναταση...
09.11.2016, 17:09:20

Bielidopoulos έγραψε...

Έγραφα στο πρώτο σχόλιο: "Και δυστυχώς δεν βλέπω κάτι να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, πλην της οικονομικής κρίσης που αναγκάζει τα άτομα να προσαρμοστούν σε πιο λιτό τρόπο ζωής."

"Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, από τις προαναφερόμενες περιβαλλοντικές οργανώσεις, η βελτίωση αυτή δεν προέκυψε από αναπτυξιακές πολιτικές που μειώνουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Προήλθε από την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και της πτώσης της ανταγωνιστικότητας του λιγνίτη."
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5407013/h-ftwxeia-mas-ekane-pio-oikologoys/

16.11.2016, 20:15:20


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

8+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...