Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΑ ΑΓΑΘΑ
ΚΟΠΡΟΙΣ
ΚΤΩΝΤΑΙ


Το παράδειγμα
της χώρας Cháka Di Clánia


Έγραψε στις 25.05.2016 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

Επιστροφή


 
Το εθνόσημο
της Cháka Di Clánia.
Κάθε ομοιότητα με άλλη χώρα
είναι εντελώς συμπτωματική.
Μία νέα μέρα, ηλιόλουστη μέρα, ξημέρωσε για την όμορφη χώρα της Cháka Di Clánia. Αγουροξυπνημένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ρούφηξαν με μερικές δυνατές γουλιές τον καφέ τους, έφαγαν ένα καλό τοστ με μπόλικο τυρί και φιλέτα γαλοπούλας και κατά τις 11 το πρωί κίνησαν για τη δουλειά τους. Άλλη μια μέρα ρουτίνας. Οι πασιέντζες στον υπολογιστή, οι αναρτήσεις φωτογραφιών στο Facebook και η κουβέντα με τους συναδέλφους για τα μυστικά του καλού σεξ είχαν πια γίνει μέρος της ρουτίνας τους. Τα είχαν πια βαρεθεί.
 
Το μόνο που τους απέμενε ήταν αυτό το παιχνίδι βασανισμού των πολιτών, που από τα χαράματα μαζεύονταν έξω από τους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες. Ένα παιχνίδι παλιό, αλλά εξαιρετικά διασκεδαστικό με πολλές έξυπνες ατάκες: «Αυτό το πιστοποιητικό δεν κάνει. Να φέρετε άλλο. Μετά θα πάτε στον τρίτο όροφο στο πρωτόκολλο, μετά στον δεύτερο για υπογραφή, στη συνέχεια στο διευθυντή, μετά θα βγείτε έξω να πάρετε από το μαγαζάκι χαρτόσημα και στη συνέχεια στον πρώτο όροφο, για να δώσετε ένα αντίγραφο. Μετά πάλι σε μένα και στη συνέχεια στο διευθυντή και μετά στο ισόγειο για επικαιροποίηση».

Η ευρηματικότητα στις κόμπλες κατά των πολιτών αποτελούσε το κύριο μέρος αυτού του αέναου παιχνιδιού. Ένας άτυπος ανταγωνισμός επικρατούσε πάντα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων στη μικρή, αλλά πανέμορφη χώρα της Cháka Di Clánia. Όποιος κατάφερνε να εκνευρίσει περισσότερους πολίτες, κέρδιζε εύσημα και σεβασμό από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.


 

 


Κατά τις μία το μεσημέρι, μετά από δυο-τρεις ώρες ατάκας και σχολίων στο Facebook, οι δημόσιοι υπάλληλοι, έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής. Τα όμορφα ανοιξιάτικα απογεύματα, τα περνούσαν σε πλατείες για καφέ. Τα βράδια, ουζάκι και τσίπουρο σε κάτι μικρά μαγαζάκια σεσημασμένων φοροφυγάδων προπονημένων στο κλείσιμο του ματιού.

Σε μπερδεύουν. Ποτέ δεν ξέρεις αν κλείνουν το μάτι ή έχουν θέμα με το οπτικό τους νεύρο. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Διαγωνισμός φοροκλεψίματος και φοροαποφυγής κάθε χρόνο μεταξύ τους λίγο μετά την υποβολή των δηλώσεων. «Πόσα έκρυψες ρε μ@λ@κα φέτος; 15.000 χιλιάρικα; Ωραίος! Πάλι ο δικός σου στην εφορία καθάρισε, ε;».

Η ευγενής κάστα των μεγαλοεπιχειρηματιών, καναλαρχών, εργολάβων του δημοσίου και αρπακτικών των κρατικών συμβάσεων δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία της χρήσης τρικ στη φοροκλοπή και τα αδήλωτα εισοδήματα. Το κάνουν με ένα απλό τηλέφωνο σε κάθε πολιτευτή, βουλευτή και υπουργό. Ξέρουν, πως αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή, αλλιώς δεν χρηματοδοτούν καμία προεκλογική καμπάνια και δεν δίνουν καθόλου μίζα και μπαξισάκι στον κάθε δημόσιο λειτουργό. Αυτό πονάει όλους όσους διαχειρίζονται την εξουσία. Κάνουν λοιπόν ό,τι μπορούν, για να ικανοποιήσουν τους «ευεργέτες» τους.

Ο υπέροχος λαός της
Cháka Di Clánia δεν έχει ελιτίστικες ανησυχίες. Δεν τους απασχολούσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, μιας και ένας στους τρεις εργαζόταν στο Δημόσιο, ο άλλος ήταν συνταξιούχος και ο τρίτος, από γενετήσιο λάθος, γεννημένος φουκαράς, είλωτας και μαθημένος στην υπακοή και την αναμονή μιας πιθανής ρίψης ψίχουλων μπαγιάτικου ψωμιού σαν ένδειξη φιλευσπλαχνίας των «ημέτερων».
 
Αυτός λοιπόν ο περήφανος λαός δεν έδινε δεκάρα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την παγκόσμια φτώχεια, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα παιχνίδια των φαρμακοβιομηχανιών και τα ανίερα παιχνίδια της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ.
 
Τον απασχολούσαν άλλες, πιο ανθρώπινες ανησυχίες. Για παράδειγμα, πότε θα την κάνει για το χωριό της μάνας του ο γείτονας, για να του πηδήξουν την παιχνιδιάρα και λάγνα γυναίκα του. Πότε θα καταφέρουν να βουτήξουν κανένα 4x4 από τίποτα πλειστηριασμούς ή κανένα εξοχικό από κανένα ψώνιο, που πήρε δάνειο για χαβαλέ και τώρα τα χάνει όλα.

Τα νέα για τη κυρα-Μαρίτσα, την αυτοδίδακτη νοσοκόμα της γειτονιάς, ήτανε καλά. Ο γιος της, που μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει στην Ιατρική Σχολή, την έκανε για Ρουμανία. Εκεί σπουδάζει αργά, αλλά σταθερά. Καλά λοιπόν ήταν τα νέα. Είπε λοιπόν στη μάνα του, πως μετά από κάποιες διαπραγματεύσεις, τα βρήκε με τους καθηγητές του. Η κυρά Μαρίτσα θα τους έδινε ένα σεβαστό ποσό, θα τους φιλοξενούσε και δωρεάν στην παράνομη πανσιόν της στο όμορφο νησί της και επιτέλους ο μονάκριβος γιόκας της θα γινόταν γιατρός.

Η συνέχεια, απλή και γνωστή. Θα τον έχωνε σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο με τρόπους, που μόνο οι περήφανοι πολίτες της Cháka Di Clánia γνωρίζουν, θα τον μοσχοπάντρευε με τη κόρη ενός τσιφλικά αγρότη γνωστού στο σόι του ορεσίβιου άντρα της, που πλούτισε από τις βαρβάτες επιδοτήσεις, και θα συνέχιζε τον ανθόσπαρτο βίο του.

Άλλοι βέβαια κάτοικοι στην Cháka Di Clánia βρίσκουν πιο οικονομικές λύσεις. Μετά το Λύκειο, απευθείας στο Δημόσιο ή καμιά ΔΕΚΟ. Έτσι, χωρίς χασομέρια. Να δουλέψει το παιδί 10-15 χρόνια και μετά να βγει στη σύνταξη και με το εφάπαξ να ανοίξει αυτό το τυροκομείο στο χωριό στο όνομα της μάνας του.
 

 

 
Το ζεϊμπέκικο της Μπανανίας.
 

Την Κυριακή, στην εκκλησία όλο το χωριό. Δηλαδή, η παροικία του χωριού, που πριν χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα, ώστε μερικοί χωριανοί να ζήσουν κι αυτοί σαν άνθρωποι. Να τον «βρέξουν» με τις ρωσίδες και τις ουκρανές χωρίς τα περίεργα, κουτσομπολίστικα μάτια των συγχωριανών τους. Ελεύθερος έρωτας.

Ο παπάς, που γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την ένδοξη ιστορία της Cháka Di Clánia, εξαπολύει μύδρους κατά των κουρελήδων μεταναστών, που ήρθαν εδώ, για να αλλοιώσουν το DNA των Cháka Di Clániaνέων.

Τι θα απογίνουν τα ιερά και τα όσια της φυλής; Οι παραδόσεις; Η θρησκεία; Τι θα λένε οι ένδοξοι πρόγονοι από τα νησιά των Μακάρων και τα Ηλύσια Πεδία, που τώρα κάνουν μπάνιο στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ μαζί με το Μεσσία; Τι θα πουν οι άγιοι και οι αγίες, αυτοί οι αέναοι προστάτες του έθνους της Cháka Di Clánia;
   
Ο Μπάμπης, είναι ένας τριαντάρης νέος με πολλά προσόντα. Γνωρίζει όλες τις ποικιλίες του καφέ και ξέρει όλα τα στέκια, για να αράξει κανείς στην City
Di Clánia, πρωτεύουσα αυτής της λαμπρής χώρας. Το χαρτζιλίκι πέφτει αβέρτα από την τριπλή σύνταξη της κορακοζώητης γιαγιάς του, που ακόμα τσιμπάει επιδοτήσεις για κάποια λιόδεντρα, που ποτέ δεν φύτεψε.

Με κουρεμένους κροτάφους και παχύ μαρξιστικό μούσι, ο Μπάμπης μαζεύει όλα τα γκομενάκια του ιδιωτικού ΙΕΚ που φοιτά και τους μιλά με στοχασμό κατά των μνημονίων, την υποδούλωση της ένδοξης χώρας του και το σοσιαλιστικό προτσές. Τους εξηγεί, πως η «λυκοσυμμορία» των βαρβάρων έχει βάλει στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της
Cháka Di Clánia.

Τελευταία όμως, απέχει. Ένας μπάρμπας του από την Corona, μία όμορφη πόλη στα νότια της Cháka Di Clánia, του υποσχέθηκε θέση στην Εφορία.

Ο Μπάμπης όμως, το ξεκαθάρισε από την αρχή στο μπάρμπα από την Corona. Δεν θα μπει μέσα, για να βαράει σφραγίδες. Θα μπει μέσα, για να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη.

Θα γίνει συνδικαλιστής και θα καλεί τους συναδέλφους του σε λαϊκούς αγώνες. «Τα αγαθά κόπροις κτώνται», λέει με περηφάνια.

   
Η νύχτα σιγά-σιγά, διαδέχεται τη μέρα. Τα παράνομα ζευγάρια βγαίνουν από τα ξενοδοχεία μιας ώρας γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Οι κουρασμένοι αγρότες αναζητούν μερικές στιγμές χαλάρωσης σε κυριλέ οίκους ανοχής μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τους στα αστικά κέντρα της
Cháka Di Clánia. Δεν θα δεχτούν περικοπές στις επιδοτήσεις τους. Πάει και τελείωσε. Πόλεμος, εδώ και τώρα πόλεμος!

Σε λίγο θα βγει το φεγγάρι στην
Cháka Di Clánia. Ολοστρόγγυλο, πυρακτωμένο, επαναστατικό. Ο ένδοξος λαός της  Cháka Di Clánia κάποια στιγμή θα ξαναγράψει ιστορία. Πάνε κάτι χρόνια, που είχε μείνει μετεξεταστέος στο μάθημα της Ιστορίας και όπως φαίνεται, θα το ξαναγράψει, για να το περάσει.

Ησυχία, λοιπόν. Ο λαός διαβάζει...

Μελετά. Μελετά, για να δει πόσα αμελέτητα θα του σερβίρει η ιστορία του. Μια ιστορία, που κανείς άλλος λαός δεν έχει.

Cháka Di Clánia! Μια χώρα της Λατινικής Αμερικής στη Μεσόγειο!

Καληνύχτα!


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 38650 έγραψε...
Φοβερή χώρα η Τσάκα Ντι Κλάνια!
Ουδεμία σχέση με εμάς τους Έλληνες!
25.05.2016, 17:33:56

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τσίπρας σε λατινοαμερικάνικο κανάλι: Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη:
http://prnt.sc/b8chjq

Harry Klynn - εφοριακός:
https://www.youtube.com/watch?v=5aEHGtSpIQY

"Στο 25% του επίσημου ΑΕΠ, ήτοι σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, υπολογίζεται ότι ανέρχεται κατά μέσο όρο η σκιώδης οικονομία στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία, κάτι που σημαίνει ότι οικονομική δραστηριότητα ίσης αξίας με το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας υφίσταται μεν, αλλά δεν δηλώνεται στην επίσημη οικονομία."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114009747
(Πληρώστε και κάνα φόρο βρε πατριώτες μπας και σωθεί η Ελλάς.)

Μπιφτεκόμαγκας Πολάκης:
http://prnt.sc/b8chh1

Συριζαίος Πάντζας:
http://prnt.sc/b8chcn

Επαναστάτης (rebel-ος, καλό;) ρωμιός καίει 100ευρω στο Σύνταγμα. Φυσικά το χαρτονόμισμα είναι ψεύτικο . ;)
http://prnt.sc/b8ch7y

16:42-16:50: Μέχρι την άλλη τετραετία μπορεί η Ελλάδα να λέγεται Ελλαδιστάν:
https://www.youtube.com/watch?v=X_YdSQG97ow

11:02 : Έχει IQ o Γιωργάκης; (lol):
https://www.youtube.com/watch?v=PVlvumKH8dc

Τσίπρας: "Εμείς δεν είμαστε ικανοί να εφαρμόζουμε μέτρα":
https://www.youtube.com/watch?v=tlVAdgMlvXI

Ο Τσίπ(ρ)ας χωρίς τσίπα υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να βρεθούν οι αργόμισθοι του δημοσίου:
https://www.youtube.com/watch?v=N7sJqxgisd0

25.05.2016, 21:03:33

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, ερωτηθείς για τους κινδύνους που ενέχει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, επισήμανε πως υπάρχει μία οχτάμηνη καθυστέρηση στην αξιολόγηση, επειδή υπάρχουν σχετικά προβλήματα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν διαφορετικές προβλέψεις αλλά αυτό δεν ευθύνεται για αυτή τη μακρά καθυστέρηση, ανέφερε."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500075455

Γερμανός «σοφός»: Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος. «Έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης και στήριξης των μεταρρυθμίσεων» διαπιστώνει ο Φούεστ
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2239203/germanos-sofos-to-vasiko-provlima-tis-elladas-den-ine-to-chreos

"Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε δημοσίως κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η Ελλάδα στο παρελθόν κινήθηκε λανθασμένα. Οι Έλληνες φταίνε για τις επιλογές τους». Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των επιλογών του τονίζοντας: «Έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας»."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114000487

Σόιμπλε: «Δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα»
http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/soimple_den_tha_yparksei_tetarto_programma_diasosis_gia_tin_ellada-64381455/
(Ωχ, δεν θα δώσουν και άλλα δάνεια; Να μαζευτούμε όλοι στην πλατεία Κλαυθμώνος να διαμαρτυρηθούμε και φυσικά να κλάψουμε!)

Σ. Νίξον: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις. «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προτίμησαν να προστατεύσουν το δημόσιο τομέα αντί να δαπανήσουν σε προμήθειες και εξοπλισμό για νοσοκομεία, να διατηρήσουν το συνταξιοδοτικό σύστημα αντί να ξοδέψουν σε παιδεία και εκπαίδευση, να κρατήσουν ένα φόρο εισοδήματος που εξαιρεί το 55% των εργαζομένων αντί να χαλαρώσουν το βάρος των επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των επιλογών είναι οι νέοι, οι οποίοι αναγκάζονται να υπομένουν την υψηλή ανεργία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Άλλωστε, ο Nixon εξηγεί πως για δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας που παρείχε αφειδώς προστασία σε ένα μεγάλο φάσμα ομάδων. Χρηματοδότησαν τη γενναιοδωρία αυτή με απερίσκεπτο δανεισμό και επιβάλλοντας υψηλότερη φορολογία σε μια πολύ περιορισμένη βάση φορολογουμένων. Όταν ήρθε η κρίση, η Αθήνα δεν εγκατέλειψε αυτό το μοντέλο αλλά το ενίσχυσε.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=114003696

25.05.2016, 21:05:40

Ανώνυμος 38653 έγραψε...
Αριστα ......Μουαμάρ
25.05.2016, 20:26:58

Bielidopoulos έγραψε...
~
Όλα αυτά που κάνουν οι συριζαίοι είναι για να πάρουν την δόση χωρίς να πειραχτούν οι συντάξεις και να μην συρρικνωθεί το δημόσιο. Και κυρίως η παλιά φουρνιά των δημοσίων υπαλλήλων που τα ξύνουν και η παλιά φουρνιά συνταξιούχων, αφού στους νεοσυνταξιούχους θα πέφτει τσεκούρι. Δεν είναι λοιπόν ο 30άρης που θέλει να μπει στην εφορία και που τρώει την τριπλή σύνταξη της γιαγιάκας που λέει ο συντάκτης, αλλά η καλομαθημένη παλιά γενιά, η λεγόμενη "γενιά του Πολυτεχνείου" ή ΓτΠ ή γουτουπού ή για τον *ούτσο. Την σύνταξη η γιαγιάκα την ξοδεύει στην Ερμού για να αγοράζει ζακέτες των 300 ευρώ και στα @@ της για τους νέους. Το μεγάλο κόλπο και το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών είναι οι συντάξεις σε βάρος των επόμενων γενεών. Όταν ο δημόσιος υπάλληλος παύει να είναι δημόσιος υπάλληλος δεν εξαφανίζεται ως διά μαγείας, αλλά μετατρέπεται σε συνταξιούχο. Ακόμα και ένας βλάκας μπορεί να το καταλάβει αυτό.

"Πλήρωνα επί 40 χρόνια σαν Δικηγόρος: 3.000Χ40= 120.000
Αλλά στα 5 πρώτα έτη Συνταξιοδότησης τα πήρα πίσω!!!!
5Χ22.000= 130.000 [σ.σ. 110.000 είναι το σωστό]
Συν Εφάπαξ: 32.000 !!!!!!
Τα υπόλοιπα χρόνια; Ποιός πληρώνει την Σύνταξη μου; Αν ο παραπάνω κύριος είναι 70 ετών, τότε ως το προσδόκιμο ζωής των 81 ετών, έχει λαμβάνειν άλλα 242.000 ευρώ από το συνταξιοδοτικό σύστημα. Ποιος θα πληρώσει το βαρκάρη;"
"Από την άλλη πλευρά, μια συνταξιούχα των 5.500 ενσήμων που βγήκε με ανήλικό τέκνο (πολύ συχνό ως το 2012) μπορεί να έχει πληρώσει 45.000 ευρώ και να πάρει 202.000 ευρώ ως το προσδόκιμο ζωής της. Έχει λαμβάνειν 160.000 ευρώ περίπου παραπάνω από όσα έβαλε στο σύστημα. Ποιος θα πληρώσει και αυτόν το βαρκάρη. Ξεκάθαρα, έχουμε φτάσει το φοροδοτικό γκρεμό της οικονομίας. Ακόμα και αν το ΦΠΑ φτάσει στο 50% ή ο φόρος στα καύσιμα πάει στα 10 ευρώ το λίτρο, το πιθανότερο είναι πως το κράτος θα εισπράξει λιγότερους φόρους από όσους εισέπραττε ως τώρα."
http://www.capital.gr/story/3119346

26.05.2016, 11:15:06

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και άλλο απόσπασμα:

"Κάποιος που συνταξιοδοτείται στα 55 και ζήσει μέχρι π.χ. τα 85 λαμβάνοντας 2.700 ευρώ το μήνα θα εισπράξει περί τα 972.000 ευρώ. Κάποιος που βγαίνει σε σύνταξη στα 55 και έχει εργαστεί 40 χρόνια όπως ισχυρίστηκε ο κύριος για να μαζέψει 972.000 ευρώ θα πρέπει να κατέβαλε στο ταμείο κάθε μήνα για 40 χρόνια περί 2.000 ευρώ. Δηλαδή, πριν 40 χρόνια όταν ήταν 15 ετών το 1976 π.χ., θα έπρεπε να καταβάλει κάθε μήνα εισφορές 760.000 χιλ. δραχμών. Το 1976, είναι θέμα αν ένας 15χρονος εισέπραττε το μήνα μερικά εκατόδραχμα και κατέβαλε εισφορές περισσότερα από μερικά δεκάδραχμα."
"Σαν κοινωνία έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και σαν παραχαϊδεμένα και κακομαθημένα παιδιά θεωρούμε αυτονόητα πράγματα που η οικονομία της χώρας αδυνατεί να εξασφαλίσει. Κατ’ αυτήν την έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα "ατύχημα" αλλά εκφράζει ακριβώς αυτόν το μέσο όρο της κοινωνίας μας, όπως τον έχει καταστήσει μετά από 40 χρόνια μεταπολιτευτικής κυριαρχίας μιας κατ’ επίφαση "αριστερής" ιδεολογίας. Το πρόβλημα είναι πως και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν ίσως με πιο ήπιο τρόπο αυτόν το μέσο όρο αντιπροσωπεύουν. Αυτός είναι ο λόγος που παρά την πρωτοφανή επίδειξη άγνοιας και ανικανότητας τον τελευταίο χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις διατηρεί δυνάμεις μεταξύ 25-30% ακόμη. Η αντίληψη αυτή θα καταρρεύσει με την κατάρρευση του μηχανισμού που μπορεί ακόμη να δίνει συντάξεις χιλιάδων ευρώ σε 55άρηδες τιμωρώντας τους άλλους στην ανεργία και στους μισθούς των 500 ευρώ."
http://www.capital.gr/story/3121619

Συμπέρασμα: σφάξτους με το μπαμπάκι Τόμσεν!

26.05.2016, 11:19:40

Ανώνυμος 38659 έγραψε...
Πρώτα πρέπει να σφάξει τον Σόϊμπλε. Και απ' ότι φαίνεται, μάλλον ο Σόϊμπλε έσφαξε τον Τόμσεν. Κατά τα άλλα, ΔΝΤ και Ε.Ε έχουν κοινή γραμμή. Στη περίπτωση της ρωμιοσύνης, το ΔΝΤ έχει δίκιο και η Ε.Ε άδικο. Παίζει με "πολιτικά" χαρτιά και όχι με την εξυγίανση του δημοσίου. Αγκαλιάζει τον Τσίπρα και μάλιστα τον περιφρουρεί ενάντια στο ΔΝΤ. Η Ε.Ε έχει ένα μόνο σκοπό. Να βουτήξει ΔΕΚΟ και ότι άλλο δημόσιο κοψοχρονιά, πράγμα που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο γιατί άλλος τρόπος εξυγίανσης του δημοσίου δεν υπάρχει. Να ιδιωτικοποιηθούν όλα. Εδώ και τώρα. Με άλλα λόγια, η Ε.Ε προς το παρόν, ΔΕΝ επιθυμεί απολύσεις ούτε και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις μέχρι να καταρρεύσει το προτεκτοράτο και να χώσει μέσα στο καινούργιο ταμείο όλο το δημόσιο ώστε οι χώρες της Ε.Ε να το τσιμπήσουν τσάμπα. Βλέπε Fraport που έχει να πληρώσει φόρο από το 2010.
26.05.2016, 12:41:43

Ανώνυμος 38660 έγραψε...
Αυτό θα το σχολιάσεις Μπιελιδό;

http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3127837/euge-alexi
26.05.2016, 12:57:32

Ανώνυμος 38661 έγραψε...
@38659
Κλασσικές ελλαδίτικες μαλακιούλες. Παρόμοιες με τις ανοησίες του άλλου καραγκιόζη που έλεγε ότι οι ευρωπαίοι θέλουν την "αθηναική ριβιέρα". Οι βολεμένοι να μην ξεβολευτούν; Οι προνομοιούχοι συνταξιούχοι;

"Θετικά θα λειτουργήσει και η προώθηση κάποιων εκ των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης με το αραβοτουρκικό σχήμα υπό τα επενδυτικά ταμεία του Κουβέιτ και του Άμπου Ντάμπι, με τους Τούρκους της Dogus να ελπίζουν πως αυτή τη φορά το ΣτΕ θα συναινέσει στο ΕΣΧΑΔΑ."
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1415863/nees-elpides-gia-thn-athhnaikh-riviera.html

Πιο πάνω παρέθεσα το εξής:
"Ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, ερωτηθείς για τους κινδύνους που ενέχει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, επισήμανε πως υπάρχει μία οχτάμηνη καθυστέρηση στην αξιολόγηση, επειδή υπάρχουν σχετικά προβλήματα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν διαφορετικές προβλέψεις αλλά αυτό δεν ευθύνεται για αυτή τη μακρά καθυστέρηση, ανέφερε."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500075455

Δεν έχει μεγάλη σημασία οι αναμενόμενες διαφωνίες μεταξύ eurogroup και ΔΝΤ. Τα εγχώρια μίντια υπερδιογκώνουν το θέμα συστηματικά προκειμένου να καλύψουν τις βλακείες των συριζαίων. Το eurogroup αποτελείται από τις χώρες της ευρωζώνης, ήτοι 19 χώρες, αποκλείεται να συμφωνούν απολύτως σε όλα μεταξύ τους, πόσο μάλλον με το ΔΝΤ. Οι γερμανοί ορθώς επιμένουν στην συμμετοχή του ΔΝΤ για τον απλό λόγο ότι έχουν πιο έμπειρους τεχνοκράτες και επειδή οι ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών του eurogroup έχουν και αυτοί κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά και μπορεί να είναι ελαστικοί σε κάποια θέματα με το προβληματικό κρατίδιο της ρωμιοσύνης. Θέλουν δηλαδή το ΔΝΤ έστω ως σύμβουλο και ως συνδετικό υλικό μεταξύ τους.
Οι ευρωπαίοι θέτουν στόχους, τα μέτρα τα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Η εξυγίανση του δημοσίου δεν είναι ευθύνη των ευρωπαίων. Αν έκαναν κάτι τέτοιο θα τους κατηγορούσαν ως φασίστες και γκαουλάιτερ. Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος για να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Μεταρρυθμίσεις ζητάνε και το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι. Οι εγχώριοι πολιτικάντηδες 6 χρόνια τώρα ψηφίζουν μεταρρυθμίσεις και δεν υλοποιούν τίποτε. Ζεις στον κόσμο σου, να δούμε τί θα εισπράξουν από τις ιδιωτικοποιήσεις αφού δεν αξίζουν όσο λένε οι πολιτικάντηδες. Ένα υπερτιμημένο μπουρδέλο ήταν και είναι η Ελλάς.

26.05.2016, 13:24:37

Bielidopoulos έγραψε...
~
(Το 38661 δικό μου)
@38660
Το υπερταμείο το έβαλαν διότι δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις, τί δεν καταλαβαίνεις; Το ίδιο και τον κόφτη. Μην περιμένεις να εισπράξουν και πολλά, το δημόσιο ήταν μια φούσκα που σκάει, δεν αξίζει όσο λένε. Μετά οι συριζαίοι θα μας λένε ότι μας τα κλέβουν οι ξένοι σε τιμές ευκαιρίας. Μα ποτέ δεν άξιζαν τόσα όσα λένε οι πολιτικάντηδες που βόλευαν τους δικούς τους στο δημόσιο. Τώρα παίρνεις δυάρι με 5.000 ευρώ. Πριν την κρίση έκανε 150.000 ευρώ. Ρωτώ: ποια από τις δύο τιμές βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματική αξία ενός διαμερίσματος σε ένα κρατίδιο απατεώνα που επί 30 χρόνια έκανε κοινωνική πολιτική υπέρ κάποιων με δανεικά και τώρα μεταφέρει το χρέος στις επόμενες γενιές και έχει μηδενική παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα; Ε ποια; Φούσκα ήταν που έσκασε, όπως και σε άλλα κράτη (Ισλανδία, Κύπρος)

http://news.in.gr/features/article/?aid=1500077770
Μέση τιμή σπιτιού στη Ν. Ζηλανδία μισό εκατομμύριο ευρώ. Ως πότε όμως; Είναι ορθή αυτή η τιμή; Δεν θα ξεφουσκώσει κάποια στιγμή; Προφανώς και θα ξεφουσκώσει και τότε θα λένε ότι μας τα παίρνουν σε τιμές ευκαιρίας.

26.05.2016, 13:49:55

Ανώνυμος 38668 έγραψε...

Βαγενά: Τα 99 χρόνια δεν μας τρομάζουν, αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500080146
lol

26.05.2016, 21:11:50

Ανώνυμος 38671 έγραψε...

http://www.protothema.gr/politics/article/581502/enas-giorgos-papandreou-horis-moustaki/
Φαλακρός πράκτωρ 000!

26.05.2016, 21:30:27

Bielidopoulos έγραψε...
~
Είχα γράψει στο σχόλιο 05.04.2016, 20:06:49:
"Τί να περιμένεις από έναν ανεκδιήγητο πιθηκορωμιό που πήγε και έστειλε επιστολή στην Λαγκάρντ υπαινισσόμενος ότι οι υφισταμένοι της Λαγκάρντ σαμποτάρουν το Ελλαδιστάν βασιζόμενος σε παράνομες υποκλοπές (τις οποίες ερμήνευσε και αυθαιρέτως). Ο άνθρωπος ζει σε παράλληλο σύμπαν. Τις βλακείες και το διεθνές ρεζίλεμα αυτές θα τις πληρώσει πάλι ο ρωμέικος λαός. Αναμένατε δυσάρεστες εξελίξεις και ομοβροντίες από αμερικάνους και ευρωπαίους."
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3987

Δημοσίευμα 26/5:
Ομοβροντία πιέσεων από Σόιμπλε, Μοσκοβισί, Τόμσεν:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114018616

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι σε αντίθεση με τους ηλίθιους ελληναράδες που μιλάνε για τοκογλύφους ξένους (86 δις δάνειο με 1% προνομιακότατο επιτόκιο και ορίζοντα αποπληρωμής 33 έτη!) και ότι οι ευρωπαίοι επιβουλεύονται το δημόσιο. Στο τέλος οι ευρωπαίοι ούτε για σερβιτόρους δεν θα μας προσλαμβάνουν.

"Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε το 2013."
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=761818
(Προφανώς η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου προτιμήθηκε διότι έκανε την καλύτερη προσφορά και ίσως την μοναδική συμφέρουσα...)

Όπως έγραψα και πιο πάνω από τις ιδιωτικοποιήσεις μην περιμένετε και πολλά φράγκα για ευνόητους λόγους. Ας πρόσεχαν οι πολιτικάντηδες τί έκαναν όλα αυτά τα 6 χρόνια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η διάσωση της κομματική τους πελατεία. Τώρα έρχεται σοκ και δέος, πολλά τσουνάμι. Φάπα στην φάπα, πού θα πάει, οι ρωμιοί θα αλλάξουν νοοτροπία θέλουν δεν θέλουν.

"Σημειώστε μόνο ότι τα νούμερα από το υποχρεωτικό (αρχικό) πρόγραμμα των 19-23 ιδιωτικοποιήσεων που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως με το ζόρι θα μαζευτούν 7 δισ. ευρώ. Και αν δεν χαθούν και αυτά λόγω ερασιτεχνισμού..."
"Οπότε, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού, του υπερταμείου και του "κόφτη", η πορεία του Τσίπρα είναι χαραγμένη σε ένα μονόδρομο που λέει ότι αν θέλεις να συντηρείς την οικονομία μόνο με τα δανεικά θα πουλάς όσο κράτος μπορείς και όσο δεν μπορείς θα το κόβεις και θα το καταργείς. Έτσι οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους είτε με Τσίπρα είτε με τον Μητσοτάκη ο οποίος και θα υποχρεωθεί να περπατήσει στον μονόδρομο που χάραξε σήμερα ο Τσίπρας."
http://www.capital.gr/story/3128544

26.05.2016, 21:53:50

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.cretalive.gr/world/echei-366-shmaies-choron-sto-soma-toy
Μαντέψτε σε ποιο σημείο του σώματος έχει την σημαία της Ελλάδας..
:-D

28.05.2016, 21:32:34

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι η οικονομική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει από μόνη της ιδιωτικοποίηση. «Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες. Ο ΟΑΣΑ έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, εκτός από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ; Η ΟΣΥ που είναι τα λεωφορεία, τι να πουλήσουμε τα χρέη που βρήκαμε. Τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη, τα χαλασμένα λεωφορεία που βρήκαμε, μία άθλια δομή και μια ρουσφετολογική κατανομή του προσωπικού ακόμα και στο θέμα των ειδικοτήτων από τους στρατούς που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114019842

Αφού τα διέλυσαν όλα, Πασόκ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-παλαιοπασόκοι, τώρα θα πουν ότι οι ξένοι θα τα αγοράσουν κοψοχρονιά...

29.05.2016, 13:00:07

Ανώνυμος 38696 έγραψε...

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ellada_to_basileio_tis_plastografias-64383643/

29.05.2016, 22:49:20

Ανώνυμος 43448 έγραψε...
Αυτος ο συντακτης ειναι καραγκιοζης. Βγαλτε τις αναρτησεις του. Μη ριχνουμε το επιπεδο τελειως.
12.07.2017, 20:12:56


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

1+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...