Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ
ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ


Αρχαία Αλεξάνδρεια

Έγραψε στις 16.05.2016 ο/η: Αργύρης Νίκος

Επιστροφή


 

 

Το όνειρο να γίνουμε πολίτες του σύμπαντος γεννήθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας πριν από πάνω από δυο χιλιάδες χρόνια. Οι Πτολεμαίοι, οι έλληνες βασιλιάδες, που κληρονόμησαν το αιγυπτιακό τμήμα της αυτοκρατορίας του Αλέξανδρου, οικοδόμησαν τη βιβλιοθήκη και το σχετικό ερευνητικό της κέντρο.

Σχεδόν ποτέ στην Ιστορία, ούτε πριν ούτε μετά δεν υπήρξε κυβέρνηση, πρόθυμη να διαθέσει τόσο πολύ από το ΑΕΠ της για την απόκτηση γνώσεων. Και η επένδυση αυτή απέδωσε τα μέγιστα.
 
Κάθε πλοίο, που άραζε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, το έψαχναν. Για να βρουν όχι λαθραία, αλλά βιβλία, για να τα αντιγράψουν και να κρατήσουν. Στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της εποχής της.Με την Αλεξάνδρεια σχετίζονται σπουδαίοι επιστήμονες του αρχαίου κόσμου, όπως οι:

Ερατοσθένης

Ήταν ένας από επικεφαλής της Βιβλιοθήκης. Υπολόγισε με ακρίβεια το μέγεθος της Γης και επινόησε την Γεωγραφία.

Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Πώς από ένα πηγάδι μέτρησε την περίμετρο της ΓηςΑπολλώνιος ο Περγαίος

Ενώ ήταν έφηβος στάλθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν εύπορος, για ανώτερες σπουδές στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας. Διατύπωσε σπουδαία θεωρήματα κυρίως περί των κωνικών τομών και χρησιμοποίησε τους όρους «κατηγμένη» (σήμερα λέγεται τεταγμένη) και «άξονας συντεταγμένων». Έθεσε τις βάσεις της Αναλυτικής Γεωμετρίας γράφοντας σπουδαίες μαθηματικές πραγματείες, από τις οποίες δυστυχώς μόνο μία σώθηκε κι αυτή όχι πλήρης, φέρει δε τον τίτλο «Κωνικά».

Διαβάστε:
Οι βάσεις της Αναλυτικής ΓεωμετρίαςΥπατία

Μαθηματικός και φιλόσοφος.

Διαβάστε:
Ένα χρονικό του διωγμού των φιλοσόφων δια μέσου των αιώνωνΉρωνας
ο Αλεξανδρινός

Εφηύρε πολλές περίπλοκες αυτόματες μηχανές, των οποίων τώρα κατανοούμε τη λειτουργία. Το πλέον γνωστό από τα βιβλία του είναι «Τα Πνευματικά».

Κατεβάστε από την «Ελεύθερη Έρευνα» δωρεάν το βιβλίο: Αυτοματοποιητική Ήρωνα του Αλεξανδρινού

Διαβάστε επίσης:
Τα αυτόματα θέατρα του Ήρωνα
Η αρχαία επιστήμη στην υπηρεσία του 12θεϊστικού ιερατείουΕυκλείδης

Το έργο του είναι αξεπέραστο και χρησιμοποιείται 2.300 χρόνια.

Διαβάστε:
Τα «Στοιχεία» του ΕυκλείδηΚλαύδιος Πτολεμαίος

Γεωγράφος ─ καμία σχέση με τη δυναστεία των Πτολεμαίων της Αιγύπτου.

Διαβάστε: Το «Google Earth» της αρχαιότηταςΤα χειρόγραφα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, των επιστημών, της μηχανικής, της ιατρικής και της ιστορίας, ολόκληρη η παραγωγή του αρχαίου κόσμου φυλασσόταν εδώ. Οι εκτιμήσεις για το συνολικό αριθμό των παπύρων ποικίλλουν. Από πεντακόσιες χιλιάδες μέχρι σχεδόν ένα εκατομμύριο.

Ακόμα και η Παλαιά Διαθήκη έφτασε ως τις μέρες μας, μέσω μεταφράσεων, που έγιναν στην Αλεξάνδρεια.


 

 
Η καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τον φανατισμένο όχλο.

 


Όλα αυτά όμως, είναι ένα απειροελάχιστο κομμάτι των πληροφοριών, που έχετε διαθέσιμες εσείς στα ακροδάκτυλά σας αυτή τη στιγμή.

Οι συλλογικές γνώσεις του είδους μας, η δική μας ηλεκτρονική «βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας» είναι προσιτή σε όποιον διαθέτει την κατάλληλη συσκευή, την πρόθεση και την ελευθερία να το κάνει.

Αυτό όμως, δεν ίσχυε στην Αλεξάνδρεια, όπου η γνώση ανήκε στην ελίτ.

Έτσι, τον 4ο αιώνα μ.Χ., όταν ήρθε ο όχλος και κατέστρεψε τη βιβλιοθήκη και τον ευφυή κλασικό πολιτισμό, δεν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι να την υπερασπιστούν.

Τι θα συμβεί την επόμενη φορά, που θα έρθει ο όχλος;


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 38559 έγραψε...
καποιος ειπε:
και την ζωη μου για σενα λαε μου ευχαρα θα την δωσω.
μη ζητησεις ομως να ζησω μαζι σου. ο οχλος του...... που καποιος ειπε για κρισιμη μαζα που ενας λογος αρκει για η εκρηξη να γινει.
τι μελει γενεσθαι;;;
τετοιων ταλαντώσεων πισωγυρίσματα πολλακις συνεβησαν προς το πορικό πληρους εγκεφαλικής λειτουργιας μας.
γιατι;;
Ἱστόρισες αρκετους Ἴστορες γνώσεων. η μαζα χρησιμοποιει τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μακρυα από τον κοπο να γνωσιουργηση (ιδε τεχνογνωσια Η/Υ με χρηση της όπου ο ερευνητης βρισκει και η Μαζα χρησιμοποιει χωρίς να την ενδιαφερει πως είναι δυνατον ……).
και το βρωμικο της υποθεσης.
μόλις καποιος μαθητεψει κάτι καινουργιο μηδε και των ερευνητων εξαιρουμενων τρεχουν να τον γελιοποιησουν
βλεπεις το ΕΓΩ πολλα του θελει να το καταστρεψεις γιατι από τον σπορο μας η δεκατετραπλευρη Εριδα εκτισε με τα χρωματα της Ιριδας το κείμενο του πορικου μας Υπεροπτικα θνητικο επαναληψης.

15.05.2016, 18:06:49

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ποτέ δεν έχει παραχθεί τόση γνώση και τόση πληροφορία όση σήμερα. Τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες είναι κάτι χιλιάδες φορές πιο εξελιγμένα από ότι πριν από μόλις 100 χρόνια.
Μερικά πρόσφατα παραδείγματα:
"Ερευνητές στη Νότιο Κορέα βρήκαν τρόπο να μειώσουν την πυκνότητα και παράλληλα να αυξήσουν την αντοχή του χάλυβα στα επίπεδα του τιτανίου. Το κράμα που προέκυψε είναι ανθεκτικό, ελαφρύ και όλκιμο, μπορεί δηλαδή να παίρνει το επιθυμητό σχήμα. Το μεγαλύτερο ατού του είναι όμως το χαμηλό κόστος, πολύ χαμηλότερο από άλλα ελαφριά αλλά ανθεκτικά μέταλλα όπως το τιτάνιο."
"Αποστολή της NASA στη μαγνητόσφαιρα βελτιώνει το δελτίο διαστημικού καιρού."
"Ένα βήμα πιο κοντά στις αυτόματες εγχειρήσεις: Ράμματα ακριβείας από ρομποτικό χειρουργό."
Εμείς ακόμα ασχολούμαστε με Αλεξάνδρειες και άλλα φιλολογικά θέματα. Σαφώς, διότι σε ένα προτεκτοράτο συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων τον πρώτο λόγο έχει το φρόνημα και το ηθικό. Πως αλλιώς οι μισοί θα πείθονται να εργάζονται για τους άλλους μισούς. Ωρύονται οι συριζαίοι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει απολύσεις στο δημόσιο και αυτό το θεωρούν αντίσταση κατά των δανειστών. Σφάξε με το μπαμπάκι Τόμσεν!

15.05.2016, 21:12:25

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τι έφερε στο φως η σκαπάνη της Αρχαιολογικής Εταιρείας το 2015.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500077308
Πωπώ!

15.05.2016, 23:46:21

Ανώνυμος 38566 έγραψε...

Εμείς ακόμα ασχολούμαστε με Αλεξάνδρειες και άλλα φιλολογικά θέματα ''Bielidopoulos''.
εκτος θεματος. ανυποφορα αυθαδης. χαιρεσαι για την τεχνογνωσια που παρασαγκας απεχει απο την γνωσιοουργια της Φυσης.
ετουτη οντες θεληση απο κει πουρθε θα παει τουτη η τεχνογνωσια μας. αειντε να την δω τι θα πραξει στων Φυσεως φαινομενων της επιταχυνσεις. θαρρείς και γνωριζουμε τα αιτια : Ηφαιστειακων σειμων τε και κατακλυσμων για να προλαβουμε το αποτελεσμα των.
καποιοι προαλεξανδρανιοι εγραψαν : οι φθογγοι των κειμενων των ροων λογω επιορκίας των στοιχειων υλην φανηταιουν.
καποιος εγραψε : μη ξεχνάς ότι η ψυχη κατά τους αρχαιους είναι το χοροχωρο της αυλης πλευρας των χημικών στοιχειων με οργανο την καρδια μας
η δε λογικη είναι είναι το λειτουγημα του εγκεφαλου που αυγαζει την υλικη πλευρα των στοιχειων.

16.05.2016, 08:37:39

Bielidopoulos έγραψε...
~
"μη ξεχνάς ότι η ψυχη κατά τους αρχαιους είναι το χοροχωρο της αυλης πλευρας των χημικών στοιχειων με οργανο την καρδια μας η δε λογικη είναι είναι το λειτουγημα του εγκεφαλου που αυγαζει την υλικη πλευρα των στοιχειων."
Στην αμπελοφιλολογία παίρνεις άριστα 10!

Στο μεταξύ:
Εν συνεχεία ο Ελληνας τεχνικός έκανε κατάθεση ψυχής στους Ελληνες δημοσιογράφους, λέγοντας: «Υπάρχει ένας φίλος, δεν θέλω να πω το όνομά του, ξέρει αυτός, που όταν ανέλαβα την ΤΣΣΚΑ, από την πίστη του στο πρόσωπό μου, μου έδωσε δύο εικόνες: Η μία ήταν του Παΐσιου. Δεν το παίζω ούτε σούπερ θρησκόληπτος, ούτε τίποτα Αλλά μου είπε μερικά πράγματα Τον ευχαριστώ από τα βάθη τα καρδιάς μου. Την είχα μαζί μου την εικόνα».
http://www.ethnos.gr/mpasket/arthro/h_stepsi_kai_h_katathesi_psyxis_tou_itoudi_vds_pics-64375974/

Πατριώτες αφήστε τις εικόνες και τις αμπελοφιλολογίες και πληρώστε κάνα φόρο μπας και σωθεί η Ελλάς. ;)

16.05.2016, 09:57:00

Bielidopoulos έγραψε...
~
(Ε όχι και σούπερ θρησκόληπτος ο Ιτούδης, προς θεού, αλίμονο. Σκέτο θρησκόληπτος είναι αρκετό.)

16.05.2016, 10:01:19

Ανώνυμος 38571 έγραψε...
Bielidopoulos
Στην αμπελοφιλολογία παίρνεις άριστα 10!
η εικονα της αυθαδους θρασυτητας. και το μποϊ των γνώσεων σου ανωτερο είναι των : ορφεα, ομηρο, ησιοδο, πινδαρο, κατ’εσε αμπελο φιλοσοφουντων.
θαθελε να βρισκομουν στην κατακλυσμιαια θεαση του πλανητη μας για να δω αν τα χιλιαρικα σου θα ειχαν την γνωση να σε σωσουν.
υλιστη φουκαρα που νομιζεις ότι με την μνημη των Η/Υ θα αυξησεις τις γνωσεις σου.
αγραμματος περισσεια γινεσαι αφηνοντας την μνημη σου να χολώνει και να εικονιζεσαι ψαχνοντας απαντησεις στα τσαγια του.
ο λαζαρης ψαχνει για ερευνας χοροχωρα. εσυ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΥΒΕΪΚ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ. οσο για ερευνα αφηγεισαι πως φρουτο αμπελο φιλοσοφιας στα φυλος είναι. φουκαρα λαζαρε. εψαξες πολύ για να τον ευβρεις;;; ετουτος ΒΡΙΖΟΥΣ γιος είναι κολλημένος αθεραπευτα στου εγώ του το θεωρημα: ο σωζων εαυτω σωθητω, μη και παθει κάτι το τομαρι του. ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΛΕΙΘΥΙΟΣ.
Bielidopoulos: το ακρον αωτον της Ἄατης κακεντρεχειας.
17.05.2016, 08:59:14

Ανώνυμος 38572 έγραψε...
χωλαινει ἤ χολωνει λατινε Bielidopoulos;;
17.05.2016, 09:03:24

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5358662/oi-10-koftes-katroygkaloy-stis-syntakseis/
Δώσε, δώσε! Άντε να μπει το παλούκι στον ποπό των συνταξιούχων διότι έχουν πάρει πολύ αέρα και από πάνω και νομίζουν ότι είναι επίτιμοι του Χάρβαρντ και του Πρίστον.

17.05.2016, 11:28:16

Ανώνυμος 38584 έγραψε...
Bielidopoulos
Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
φουκαρα ουτε αξιος υβρεων εισαι. ευτελους λειτουργιας εγκεφαλου υποκειμενο πολλα του να απεχει απο το νοημα ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ''
ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ... το Χάρβαρντ και το Πρίστον σου διδασκουν την κονομα οικονομιας ταλαίπωρο. ουτε καν περνα απο την μυαλοσυνη σου οτι των αρχαιων η διδαχη περι αιτου υπαρξης μας νοστο πορίζει. κατσε λοιπον στην πολυθρονα της ταλαντώσεων επανάληψη γενεών και μη ζηλευεις αυτους που ψαχνουν μεσα από τις παλλαντωσεις (ἐπέων λαλίας ἀντύσεις) να βρουν ‘’τον εαυτο τους’’.

18.05.2016, 08:15:56

Bielidopoulos έγραψε...
~
Οι νέοι να μην ζηλεύουν και να μην κριτικάρουν, αλλά οι γέροι μπορούν να τα φέρνουν όλα προς το συμφέρον τους και να ζητάνε και τα ρέστα και από πάνω. Βρεγμένη σανίδα που θέλετε στον πλαδαρό ποπό σας.
Δηλαδή πρέπει να έρθει γκαουλάιτερ στο Ελλάντα για να γίνουν μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων αντί αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

18.05.2016, 20:15:08

Ανώνυμος 38602 έγραψε...
παραβλεποντας τουτο το ασημαντο λογοπαιγνιο Bielidopoulos, επανερχομαι στο θεμα ΓΝΩΣΗ. ναι μια του ευκαιρια στον ανθρωπο διδεται. εχει του από το δομημα της τυπωτης του την ‘’ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ’’ αυτην που τώρα δίδει στους Η/Υ.
῎Η θα την εντελως απωλεση στηριζομενος στην Η/Υ μνημη ἤ θα την ενεργοποιηση για να μπορεση να αναβαθμηση την εγκεφαλικη λειτουγια του αποσκοπωντας στην πληροτητα του.
στην πρωτη περιπτωση θα εχει την κατακλυσμιαια ταλαντωση στην δε δευτερη θα απελευθερωθει από τα δεσμα της χρηματινης τάλαντων ταλαιποριας (ιδε ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ όταν καταφερε να ξεκλειδωσει των ροων τα κειμενα και να ενεργοποιησει τον εγκεφαλο του) οδευοντας στο Αχρονο από όπου και πορευτικε.
προτερα ειπωθηκε το δέσιμο ψυχης και σαρκας σαν υλη και αυλο (αντιυλη το λενε οι Λατινοι μιας και θυμωνουν όταν χρησιμοποιούν την σαφηνεια της αρχαιας φθογγιζουσας νοησης.
στο ζωης πορικό η σάρκα εχει φυλακισει την Ψυχη ( ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ).
ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΣΚΟΠΙΜΟ ο ερευνητης προσπαθει να βρει τροπο την υλη της σαρκας του να αλλαξει ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ φυλακιζοντας την στο Αϋλο κελιου πανωφορι της ψυχης του (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ).
θυμιζω ότι οι θρησκειες εκαψαν το μυθευμα του λυομενου προμηθεα για να επιβαλουν την δυναστεια τους.
σε τουτο μαθητευεται (οχι μαθητευονταν) ο τροπος ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ πως θα μπορέσεις να απαλλαγεις κατά πρωτον από τις σαρκικες ΑΝΑΓΚΕΣ και κατά δευτερον να ξαναβρεις την χαμενη μνημοσυνη σου όπου τα παντα σε αυτην γραμμενα είναι τα περί υλης και αυλου αφηγηματα.

19.05.2016, 09:57:34

Ανώνυμος 38603 έγραψε...
παραβλεποντας τουτο το ασημαντο λογοπαιγνιο Bielidopoulos, επανερχομαι στο θεμα ΓΝΩΣΗ. ναι μια του ευκαιρια στον ανθρωπο διδεται. εχει του από το δομημα της τυπωτης του την ‘’ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ’’ αυτην που τώρα δίδει στους Η/Υ.
῎Η θα την εντελως απωλεση στηριζομενος στην Η/Υ μνημη ἤ θα την ενεργοποιηση για να μπορεση να αναβαθμηση την εγκεφαλικη λειτουγια του αποσκοπωντας στην πληροτητα του.
στην πρωτη περιπτωση θα εχει την κατακλυσμιαια ταλαντωση στην δε δευτερη θα απελευθερωθει από τα δεσμα της χρηματινης τάλαντων ταλαιποριας (ιδε ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ όταν καταφερε να ξεκλειδωσει των ροων τα κειμενα και να ενεργοποιησει τον εγκεφαλο του) οδευοντας στο Αχρονο από όπου και πορευτικε.
προτερα ειπωθηκε το δέσιμο ψυχης και σαρκας σαν υλη και αυλο (αντιυλη το λενε οι Λατινοι μιας και θυμωνουν όταν χρησιμοποιούν την σαφηνεια της αρχαιας φθογγιζουσας νοησης.
στο ζωης πορικό η σάρκα εχει φυλακισει την Ψυχη ( ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ).
ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΣΚΟΠΙΜΟ ο ερευνητης προσπαθει να βρει τροπο την υλη της σαρκας του να αλλαξει ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ φυλακιζοντας την στο Αϋλο κελιου πανωφορι της ψυχης του (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ).
θυμιζω ότι οι θρησκειες εκαψαν το μυθευμα του λυομενου προμηθεα για να επιβαλουν την δυναστεια τους.
σε τουτο μαθητευεται ο τροπος ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ πως θα μπορέσεις να απαλλαγεις κατά πρωτον από τις σαρκικες ΑΝΑΓΚΕΣ και κατά δευτερον να ξαναβρεις την χαμενη μνημοσυνη σου όπου τα παντα σε αυτην γραμμενα είναι τα περί υλης και αυλου αφηγηματα.

19.05.2016, 09:20:26


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...