Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Ο ΑΝΤΙ-
ΓΚΟΥΡΟΥ


Από το φως...
στο σκοτάδι


Έγραψε στις 15.04.2016 ο/η: Παραβάτης Κωνσταντίνος

Επιστροφή

Γεια σας προβατάκια μου! Είμαι ο τσοπάνης σας, ο Αντι-γκουρού σας. Γκου=σκοτάδι, ρου=αυτός που διαλύει. Γκουρού σημαίνει αυτός που διαλύει τα σκοτάδια, που σας πάει από το σκοτάδι στο φως... Εγώ όμως, είμαι ο Αντι-γκουρού, ο άνθρωπος του σκότους, αυτός που θα σας πάρει από το φως και θα σας βυθίσει όσο πιο βαθιά γίνεται στα σκοτάδια των φόβων σας. Γιατί οι φόβοι σας είναι η τροφή μου. Η τρομοκράτησή σας είναι η απόλυτη ηδονή μου.

Σας βρίσκω, όπως σας άφησα, σε κατάσταση αποχαύνωσης, σύγχυσης και τρομοκρατημένους. Για πολλά χρόνια και περισσότερο τις τελευταίες γενιές, σας έχω πολτοποιήσει τους εγκεφάλους. Όλα γίνονται ερήμην σας χωρίς να καταλαβαίνετε, παρά ελάχιστα, θολά, αμυδρά, επειδή όλα αυτά τα χρόνια φροντίσαμε να σας κάνουμε πολλή πλύση εγκεφάλου με πολλά ψέματα καλυμμένα κυρίως με πολιτικά και επιστημονικά λόγια.

Βλέπετε, όλα τα Μ.Μ.Ε. τα κατευθύνουμε εμείς, είναι δικά μας. Και σε μεγάλο ποσοστό από αυτά αποχαυνώνεστε. Μέσα από τα σκουπίδια και την παραπληροφόρηση, που εμείς επιλέξαμε για εσάς.

Λόγια τρομοκρατίας όπως αυτά, σας φέρνουν κατευθείαν στην κόλασή μας: «Κάντε εμβόλια στα παιδιά σας για το καλό τους, για να προστατέψετε την υγεία τους, αλλιώς θ΄αρρωστήσουν... Καταπιείτε κάθε λογιών φάρμακα μόλις αρρωστήσετε, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να θεραπευτείτε. Καταναλώστε τροφές σκουπίδια, πολλά γλυκά και πιείτε πολλούς καφέδες, αναψυκτικά και όλα τα άλλα σκουπίδια, που παράγουν τα εργοστάσιά μας. Σαβουρώστε αγελαδινά προϊόντα, κάνουν γερά οστά και είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Κρυφτείτε από τον ήλιο, γιατί κάνει καρκίνο, βάλτε γυαλιά ηλίου για να ζείτε πάντα μέσα στο σκοτάδι που σας φτιάξαμε, αποφεύγετε το φως. Βάλτε πάνω αντηλιακά και άλλα χημικά, για να έχετε αφράτο δέρμα…».


[Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Η συνωμοσία του Ήλιου και
Ήλιος: Ευεργέτης της υγείας μας].


Για να σας πείσουμε για όλα αυτά τα ψέματα και πολλά ακόμα, βάλαμε «επιστήμονες», που τους εκπαιδεύσαμε εμείς όπως θέλαμε κάνοντάς τους βαθιά πλύση εγκεφάλου, να σας πουλάνε τα φούμαρα, που εμείς τους διδάξαμε. Π.χ., ότι η κατανάλωση του ζωικού βουτύρου δημιουργεί χοληστερίνη, καρδιοπάθειες, παχυσαρκία κ.ά. ψέματα. Αντί αυτού, σας φτιάξαμε τα πλαστικά βούτυρα, τις μαργαρίνες, να τις τρώτε και να αρρωσταίνετε.


[Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Χοληστερίνη, μια σύγχρονη ιατρική απάτη και
Επικίνδυνα τα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης].


Φτιάξαμε πολλά τέτοια παραμύθια, τα διαφημίσαμε στις τηλεοράσεις σας κι εσείς τα κατάπιατε όλα αμάσητα. Αυτό, επειδή δεν σας έχει μείνει καθόλου κριτική σκέψη, γιατί εμείς φροντίσαμε όλα αυτά τα χρόνια να μην σας την καλλιεργήσουμε, αφού η παιδεία σας είναι δική υπόθεση κι αυτή.

Σας αλλάξαμε τα σιτηρά και σας δώσαμε αυτό το σιτάρι με τη γλουτένη, για να σας κάνουμε όσο πιο παχύσαρκους μπορούμε και όσο πιο άρρωστους. Σας είπαμε, ότι τα αυγά είναι τροφή που αυξάνει τη χοληστερίνη. Βάλαμε διατροφολόγους στα πρωινάδικα και σε κάθε κουτσομπολίστικη εκπομπή να σας τα λένε, δικοί μας κι αυτοί, εμείς τους εκπαιδεύσαμε για να σας παραμυθιάζουν. Άλλωστε, λατρεύετε τα «επιστημονικά» μας παραμυθάκια.


 

 
Τα προβατάκια μου─ασθενείς, αρέσκονται να κάνουν εξετάσεις, ατελείωτες εξετάσεις, εξετάσεις επί εξετάσεων, οι οποίες μην νομίζετε ότι είναι ανώδυνες. Δημιουργούν καρκίνους, αυτοάνοσα και άλλες ασθένειες. Δηλαδή, μπαίνεις, κάνεις αξονική και στην τέταρτη πέμπτη παθαίνεις καρκίνο, κάνεις μαστογραφία και στην έκτη έως δέκατη κινδυνεύεις να πάθεις καρκίνο στο μαστό, κάνεις μαγνητική και διαταρράσσεται το νευρικό σου σύστημα και άλλα πολλά.

Με την πλύση εγκεφάλου που σας έχουμε κάνει, σας έχουμε προγραμματίσει να μην ασχολείστε με την πρόληψη και τη θεραπεία, παρά μόνο με εξετάσεις και διαγνώσεις. Και για να σας αποκαλύψω άλλο ένα μυστικό προβατάκια μου, οι εξετάσεις και οι διαγνώσεις δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που ήδη γνωρίζετε ότι πάσχετε, επικαλυμμένο με επιστημομικές φανφάρες και επιστημονικοφανή λόγια.

Και για να καταλάβετε το βάθος του σκότους που σας έχουμε βυθίσει, είστε προγραμματισμένοι για εξετάσεις και διαγνώσεις και όχι για θεραπεία. Οι εξετάσεις και οι διαγνώσεις δεν είναι πρόληψη, απλά σας έχουν δημιουργήσει σύγχιση. Και όπως σας είπα πριν, τα χημικά φάρμακα δεν θεραπεύουν, παρά παρατείνουν κι επιδεινώνουν την ασθένεια. Κορόιδα...

 


Ο κατάλογος των ψεμάτων που σας δώσαμε είναι ατελείωτος, όμως είναι καλυμμένος με «επιστημονικό» περιτύλιγμα και «επιστημονικές» φανφάρες. Και όλα αυτά, για να σας έχουμε άρρωστους, για να σας ελέγχουμε, για να σας «θεραπεύουμε», όπως εμείς θέλουμε με συνταγογραφημένα χημικά φάρμακα και με χειρουργεία, για λίγο διάστημα και μετά ξανά άρρωστοι. Ξανά θεραπεία με χημικά φάρμακα, ξανά χειρουργεία, και μετά ξανά αρρώστια… γιατί τα φάρμακα δεν θεραπεύουν! Αλλά ούτε κι αυτό σας το είπαμε.

Τώρα, είναι αργά για δάκρυα. Εξαρτάστε από εμάς, τους γιατρούς μας και τα φάρμακά μας. «Θεραπεία», μέχρι να σας τα πάρουμε όλα, τα σώβρακά σας, ακόμα και τη ζωή σας. Δεν θέλουμε να ζήσετε πολύ άλλωστε, γιατί δεν θέλουμε να σας δίνουμε ούτε συντάξεις… Έχετε γίνει και πολλοί εξ άλλου.


[Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Σύγχρονη Ιατρική: Μια «θρησκεία» του φόβου και
Γιατροί─φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου].


Σας έχουμε ποτίσει σα γλάστρες να πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν άλλου τύπου θεραπείες, εναλλακτικές, εκτός από τη δική μας τη συμβατική Ιατρική με τα χημικά, τις ακτινοβολίες και τα χειρουργεία.

Έχουμε χρησιμοποιήσει τα ονόματα των αρχαίων ιατρών Ιπποκράτη, Ασκληπιού κ.ά. σε όλα τα νοσοκομεία μας, έτσι για να σας παραμυθιάζουμε ότι όλα είναι μία συνέχεια. Καμία σχέση με την πραγματικότητα, όμως. Εμείς δεν θέλουμε να σας δείξουμε ποτέ την πραγματικότητα. Μόνο ψέματα, ατελείωτα ψέματα. Και σας έχουμε βάλει φρουρούς εσάς τους ίδιους, πρόβατα φρουροί. Όποιος τολμήσει και σας πει κάτι διαφορετικό τον απομονώνετε και τον βάζετε στην θέση του. Γιατί εδώ αλήθειες δεν χωρούν.

[Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Οι φρουροί του Συστήματος].

 

 
Πάπας Φραγκίσκος, Bill Gates: Εκλεκτοί κι αγαπημένοι του Αντι-γκουρού.
Τι κι αν έχουν πεθάνει δεκάδες παιδιά με το συγκεκριμένο εμβόλιο;
Έβαλαν τον Πάπα, για να σας πείσει.
Πιο «σατανικό» δεν γίνεται.


Έχουμε βάλει όλους τους πολιτικούς (οι μισοί από αυτούς είναι γιατροί και τους χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες μας) να σας λένε ψέματα στα μούτρα σας και να σας κοροϊδεύουν ασύστολα. Έχουμε κι άλλους πολλούς, για να σας τα φάμε, την Τρόικα, την Commission, το ΔΝΤ, τις τράπεζες και τα άλλα τα τσιράκια μας. Γι’ αυτούς κάτι έχετε ψυλλιαστεί, όμως για τους «επιστήμονές» μας, χαμπάρι… Εκεί τσιμπήσατε το δόλωμα σα χάνοι.

Αχ, αυτή η Αμερική, η πατρίδα μας, η πατρίδα όλων των δυτικών. Και εμείς οι ρωμιοί «ανήκομεν εις την Δύσιν». Πόσο άσχημα, όλα τα άσχημα μου αρέσουν. Εκεί, από το Αμέρικα ξεκινάνε όλα, από εκεί στέλνουμε όλους τους πράκτορές μας προς όλο τον κόσμο…

Ξεκινήσαμε με το φιάσκο των δίδυμων πύργων! Κάναμε τόσα «επιστημονικά» πειράματα στα εκεί πρόβατα: AIDS, εγκεφαλοπάθειες, επιδημία ευλογιάς, SARS, τρελές αγελάδες, υπόθεση άνθρακας, γρίπη των πουλερικών, γρίπη των χοίρων και πού ‘σαι ακόμα. Έχουμε κάνει ατελείωτες τρομοκρατικές ενέργειες προβοκάτσιες με κορυφή του δίδυμους πύργους.

[Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Από την απάτη της γρίπης των πτηνών στην απάτη της γρίπης των χοίρων,
Η γρίπη του ψεύδους και ο χορός των δισεκατομυρίων
,
«Πανδημία» τέλος!
,
Η γρίπη των παπαγαλακίων και
Έμπολα: Ο ανακυκλωμένος τρομοκράτης].

Σκοτώσαμε πρόσφατα δεκατρείς γιατρούς, που τόλμησαν να μιλήσουν για εναλλακτικές θεραπείες και την πρωτεΐνη Nagalase, που βρίσκεται μέσα στα εμβόλιά μας και εμποδίζει τη λειτουργία της βιταμίνης D στον οργανισμό, προκαλεί διαβήτη και αυτισμό.

 
 


Όπου δεν πίπτει λόγος
(=παραπληροφόρηση),
πίπτει ράβδος (=εκτέλεση).
 

Επίσης, σκοτώσαμε αυτόν τον αχρείο γιατρό, τον dr. Jeff Bradstreet, που τόλμησε να αποκαλύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή τα εμβόλιά μας σχετίζονται με τον αυτισμό στα παιδιά. Πώς τόλμησε; Είχε λέει το παιδί του με αυτισμό. Ε και; Παράπλευρες απώλειες.

Αλλά κι αυτός ο αχρείος, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, πήγε να παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ, το «Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe». Κι αυτός παιδί με αυτισμό έχει.. Καλέ τι πράγμα είναι αυτό; Όποιος έχει παιδί με αυτισμό να την ψάχνει έτσι…

«Το "Vaxxed" σκηνοθετήθηκε κι εν μέρει γράφτηκε από τον Αντριου Γουέικφιλντ, έναν πρώην χειρούργο και ιατρικό ερευνητή, που δημοσίευσε μια εργασία το 1998, στην οποία ισχυριζόταν, ότι το εμβόλιο για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά, συνδέεται με τον αυτισμό. Ο βρετανός γιατρός κατηγορήθηκε, ότι παρουσιάζει με την εργασία του ψευδείς, παραποιημένες πληροφορίες και θεωρήθηκε, ότι επιδεικνύει κακή επαγγελματική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί να ασκεί την Ιατρική στη Μεγάλη Βρετανία». (Πηγή: cinemag.gr).

Ε τι νομίσατε θα γλύτωνε από την Ιερά μας Εξέταση; Σε αργία ο γιατρούλης κι αν συνεχίσει μαύρο φίδι που τον έφαγε. Σαν κι αυτό το ρεμάλι τον Χάμερ που πήγε κι έβγαλε δική του λέει αφάρμακη Ιατρική... Τον έχουμε κυνηγήσει, του έχουμε κάψει σπίτια, βιβλία, τον φυλακίσαμε και στο τέλος τον παρουσιάσαμε ως γραφικό. Κανείς δεν γλιτώνει από εμάς...

 

 

 
Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του αντάρτη Ρόμπερτ Ντε Νίρο:
«Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe».

Ο γνωστός ηθοποιός απέσυρε άμεσα την ταινία του πριν προβληθεί,
επειδή ο δικός του Αντι-γκουρού κατάφερε και τον «συνέτισε» γρήγορα για «το καλό του»...
 

Ο Ντε Νίρο πήρε πίσω τελικά τις δηλώσεις του για το Waxxed και απέσυρε το έργο από το φεστιβάλ που το προόριζε. Του τα ψάλλαμε ένα χεράκι, του είπαμε για τους άλλους γιατρουλάκους και την κακή τους μοίρα και τα ‘κανε πάνω του. Έτσι, το έργο αποσύρθηκε. Και όλα καλά.

Καταλάβατε; Γκέγκε; Στο σπίτι του ο γιατρούλης, συμφωνία με το Ντε Νίρο. Όχι παίζουμε. Ρε σεις, ό,τι θέλουμε κάνουμε, ό,τι θέλουμε εμείς σας προβάλλουμε στα χαζοκούτια σας. Πήγε το πρόβατο να βγει από το μαντρί, το προειδοποιήσαμε και για το καλό του μας άκουσε. Και για το δικό σας καλό, κοιτάτε να μας ακούτε…


Όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος, εμείς δηλαδή, ξεκάθαρα πράγματα. Ξεχάστε τα αυτά. Ό,τι λέμε εμείς θα ακούτε, κλείστε τ΄αυτιά σας στις σειρήνες της αλήθειας. Μόνο τα «επιστημονικά» μας ψέματα θα ακούτε, αλλιώς σας περιμένουν οι εκβιασμοί μας σε πρώτη φάση: Δεν θα πάρουν τα παιδιά σας στα σχολεία μας, δεν θα μπορούν να δουλέψουν σε δημόσιες ή στρατιωτικές υπηρεσίες κ.ά. Το νου σας λοιπόν…

Εκεί λοιπόν στην Αμερική είναι και το πρώτο πεδίο δοκιμών, το δεύτερο είναι η Αφρική, όπου δοκιμάζουμε ό,τι θέλουμε. Αντί να τους δώσουμε καθαρό νερό, τροφή, αποχετεύσεις και κουνουπιέρες τους δίνουμε εμβόλια, αντιβιώσεις και ό,τι άλλο χημικό θέλουμε να δοκιμάσουμε σε υγιείς ανθρώπους. Εκεί, δεξί μας χέρι είναι οι Γιατροί του Κόσμου και η Unicef. Βοηθοί τους οι παπάδες, εξαγορασμένοι κι αυτοί. Αυτοί πάντοτε λάτρευαν το Μαμωνά.


[Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Διεθνείς οργανώσεις─καρτέλ, με πρόσχημα τη φιλανθρωπία].


Έχουμε και τα ιδρύματα του εκλεκτού μας του Bill Gates εκεί. Μα τι πειράματα κάνει αυτός ο άνθρωπος, μέχρι τον πάπα Φραγκίσκο έβαλε να δίνει εμβόλια σε χάπια στα μαυράκια. Κι αυτά πεθαίνουν σωρηδόν. Αχ, αυτά τα κατεστραμμένα παιδιά της Αφρικής με κάνουν να νοιώθω ακόμα πιο τέρας απ΄ό,τι είμαι...

 
 Προσέξτε
καλά προβατάκια μου,
μην τυχόν και αφήσετε
τη λογική σας

να συνειδητοποιήσει
αυτά που συμβαίνουν
στην πραγματικότητα,

γιατί ή θα πρέπει
να πάτε σε τρελοκομείο

ή θα πάθετε βαθιά κατάθλιψη.
Φιλικά σας το λέω,
εγώ, ο Αντι-γκουρού σας.
   
 
Η Ελλάδα, η Ρωμιοσύνη μας, είναι το πεδίο δοκιμών στην Ευρώπη. Από εδώ ξεκίνησε τη δράση του το Τέταρτο Ράιχ, ό,τι δηλαδή δεν μπόρεσε να πετύχει ο προκάτοχός μας, ο Χίτλερ, ο άγ-ρ-ιος αυτός άνθρωπος. Ό,τι δεν κατάφερε εκείνος το πέτυχε η Γερμανία μας αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένωση και υποδούλωση όλων των χωρών του νότου της Ε.Ε.. Κορόιδα, σιγά μην κάνω πόλεμο.

Θα τον πάω αλλού τον πόλεμο. Πού; Μα, στα πεδία της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου. Εκεί το μακρύ μας χέρι έχει δημιουργήσει χάος, ατελείωτους πολέμους, τρόμο και καταστροφές. Τρόμος, που σιγά-σιγά έρχεται και σας χτυπά τις πόρτες. Μπουμ... θα σκάσει δίπλα σας ο ζωσμένος τζιχαντιστής, θα σας αποκεφαλίζουν μέσα στα σπίτια σας... Εμείς τους δίνουμε τα λεφτά και τα όπλα, ακόμα και τις βόμβες. Αν και βάζουμε να φαίνονται άλλοι άραβες μπροστά. Μην το ξεχνάς ποτέ, εμείς δεν φαινόμαστε πουθενά.
 
 
 


Και οι τζιχαντιστές
δικά μας παιδιά είναι.
Σε λίγο
θα σας κόβουν
τα κεφάλια
μέσα στα σπίτια σας.
Χα χα χα...
Τρέμετε δυτικοί!
 

Είμαι ο Αντι-γκουρού. Θα σας βυθίζω όσο πιο βαθιά μπορώ στο σκοτάδι και στον τρόμο. Είμαι εδώ δίπλα σας, να σας δώσω τη λύση μασημένη για ό,τι χρειάζεστε. Αν και το σάλιο μου είναι τοξικό. Είμαι εδώ, για να σας δίνω παρηγοριά, ψευτο-παρηγοριά στον άρρωστο... Στόχος μου είναι να σας πηγαίνω όσο πιο βαθιά γίνεται μέσα στην άγνοιά σας, να σας τρομάξω, να σας καταστρέψω....

Θέλω να νοιώθετε άνετα μαζί μου, γιατί είμαι ο δικός σας άνθρωπος.

Και ποτέ μην το ξεχάσετε: Όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος.

Από το φως... στο απόλυτο σκοτάδι...


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 38201 έγραψε...
Και το είχα πει στην Έφη (Θώδη), "Κόψε μωρή τα εμβόλια για να μπορείς να τραγουδήσεις Deep Purple", αλλά που να ακούσει η βλαχάρα.......
14.04.2016, 15:55:05

Bielidopoulos έγραψε...
~
Πολύ αστεία η φωτογραφία με τον Βασιλάκη τον Πόρτα που κραδαίρνει μία ένεση. Προτείνω στον αρθρογράφο την όντως ενδιαφέρουσα ταινία The East (2013), θα του αρέσει πολύ.
http://www.imdb.com/title/tt1869716/

Πάμε τώρα και στις ενστάσεις. Μα σωβρακολογούμε ή κυλοτάρουμε; Το Ελλαδιστάν είναι πεδίο δοκιμών; Τέταρτο Ράιχ; Όταν οι ρωμιοί αγόραζαν τις Πόρσε Καγιέν ήταν όμως καλά. Επειδή ο μπιφτεκόμαγκας πρωθυπουργός μπαινοβγαίνει στα ευρωπαικά σαλόνια δεν σημαίνει ότι οι ευρωπαίοι τον υπολογίζουν. Η Ελλάδα είναι μικρό ψάρι. Ποιος το μαμεί το Ελλαδιστάν; Ας σοβαρευτούμε.

Τα περί Ρόμπερτ ντε Νίρο:
"Actor Robert De Niro, who co-founded the festival, initially defended the decision to show the film, writing on Facebook that the film was "very personal" to him due to him having a child with autism, and saying that he hoped the film would open a dialog about the controversy. But shortly before the evening of March 26 De Niro announced that the film would not screen, stating that consultation with other film festival representatives, and members of the scientific community, had led to him to conclude that screening the film would not contribute to or further the discussion of the topic presented."
https://en.wikipedia.org/wiki/Vaxxed#Premiere

Καταλάβατε τώρα; Και τα περί Bill Gates:
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/23/μπιλ-γκέιτς-εσύ-super-star-το-πρόγραμμα-εμβολι/

Δεν υπάρχει 100% ασφαλές εμβόλιο. Για κάθε 1 εκατομμύριο δόσεις κάποιοι άτυχοι θα εμφανίσουν σοβαρές παρενέργειες ή θα πεθάνουν. Ε τότε γιατί επιτρέπονται τα εμβόλια; Τα κράτη, αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια, λειτουργούν διαφορετικά από τον απλό πολίτη και άνθρωπο. Δηλαδή λειτουργούν με cost effective analysis. Ψυχρή λογική δηλαδή. Πόσο συνολικά κοστίζει στην υγεία των φορολογούμενων (και άρα στο κράτος) ο εμβολιασμός; Πόσο ο μη εμβολιασμός; Με βάση προς τα πού γέρνει η ζυγαριά αποφασίζουν. Μερικές φορές οι εταιρίες χρηματοδοτούν cost effective analysis και προσπαθούν με βάσει αυτές να πείσουν κράτη να αγοράσουν τις δόσεις των εμβολίων. Εδώ παίζεται το πραγματικό παιχνίδι και εδώ πρέπει να εστιάσουμε, όχι σε μαλακιούλες και θεωρίες συνομωσίας ημιμαθών. Προσωπικά πιθανολογώ ότι οι θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα ουσιώδη ερωτήματα και είναι υποκινούμενες από τις εταιρίες.

14.04.2016, 20:47:38

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και για όσους ενδιαφέρονται:
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/30/emvolia/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/07/06/η-μάχη-κατά-των-εμβολίων/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/14/η-αμφισβήτηση-της-αποτελεσματικότητ/
http://ellinikahoaxes.gr/2015/03/31/εμβόλια-ευλογία-ή-κατάρα/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/06/03/καταρρίπτεται-η-μείωση-του-πληθυσμού/
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/17/καταρρίπτεται-σοκ-δείτε-πως-οι-εταιρε/
http://ellinikahoaxes.gr/2015/05/25/καταρρίπτεται-τα-εμβολιασμένα-παιδι/

Απάτη έκανε ο Andrew Wakefield:
http://www.quackwatch.com/03HealthPromotion/immu/autism.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield#MMR_controversy
https://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine_controversy
https://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine#Autism_claims
https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccination#Vaccination-autism_controversy
https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_autism#Vaccines
https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_controversies#Autism_controversies
https://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy

14.04.2016, 21:10:06

Ανώνυμος 38204 έγραψε...
Βιελιδο, εμβολιάζεσαι κάθε χρόνο για τη γρίπη; Ναι ή όχι και γιατί;
14.04.2016, 21:41:50

Bielidopoulos έγραψε...
~
Όχι.
Πάμε τώρα στο γιατί. Έχει βρεθεί από μελέτες ότι κάθε άρρωστος κολλάει άλλους 2 έως 3. Αυτοί με τη σειρά τους μπορεί να κολλήσουν ο καθένας άλλους τόσους και ούτω καθεξής, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες: κλειστό περιβάλλον, μολυσματικότητα νόσου, αναλογία στον πληθυσμό αυτών που έχουν ανοσία κ.λπ. Έχει βρεθεί με μαθηματικά μοντέλα ότι αν ένα ποσοστό 80-90% ενός πληθυσμού έχει ανοσία σε μια νόσο, είτε λόγω εμβολιασμού είτε άλλων αιτιών είτε συνδυασμό αυτών, τότε αν αρρωστήσουν κάποια άτομα οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν σαν τείχος και η νόσος δεν θα γίνει επιδημία. Οπότε δεν χρειάζεται να εμβολιάζεται το 100% του πληθυσμού, κλείσιμο ματιού.
Βέβαια η γρίπη είναι άλλο θέμα, διότι δίνει εύκολα επιδημίες. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εμβολιάζονται άμεσα οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Δηλαδή οι ηλικιωμένοι πάραυτα, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία (γιατροί, νοσοκόμοι), αναλόγως την περίπτωση κάποιοι κλειστοί πληθυσμοί, όπως γηροκομεία, φυλακές, στρατός, προσωπικό ιδρυμάτων και φυσικά κάποιοι που πάσχουν από νοσήματα που τους κάνουν ευάλωτους στην γρίπη. Επειδή δεν ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου δεν κάνω εμβόλιο, κλείσιμο ματιού δις.
Δες εδώ:
http://medlabgr.blogspot.com/2012/10/blog-post_398.html
http://www.protothema.gr/ugeia/article/544319/epohiki-gripi-pos-metadidetai-poia-ta-subtomata-kai-poies-oi-omades-upsilou-kindunou/

Αυτά που έγραψα, όπως και πιο πάνω για την cost effective analysis είναι υπερβολικά προχωρημένα για τον ρωμιό και δεν περιμένω να γίνουν κατανοητά. Το πιο πιθανό είναι να διαστρεβλωθούν κιόλας. Αλλά τί να κάνουμε, αυτά είναι τα αποτελέσματα της νεοελληνικής εκπαίδευσης και της αναξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα που παράγει η νοοτροπία του βολέματος.
;)

14.04.2016, 22:30:21

Ανώνυμος 38206 έγραψε...
Δεν σε καταλαβαίνω. Και μιλάω και για άλλες σημειώσεις σου εδώ μέσα, που κατά καιρούς διαβάζω. Είσαι υπέρ των εμβολίων, αλλά ο ίδιος δεν εμβολιάζεσαι. Και κλείνεις και ματάκια. Δεν ξέρω τι υπονοείς με το κλείσιμο του ματιού.
Οι γιατροί κάθε φθινόπωρο και οι κυβερνήσεις χτυπιούνται να κάνουμε ΟΛΟΙ τα εμβόλια. Για να γλιτώσουμε την πανδημία της γρίπης προ ετών αγόρασε η Ελλάδα διπλάσιο αριθμό εμβολίων από τον πληθυσμό της. Κι έφτιαξε και κάποιες ημιπρόχειρες εγκαταστέσεις στο προάυλιο όλων των νοσοκομείων (πολλά εκατομμύρια) για να πηγαίνουν εκεί τους γριπιασμένους από την πανδημία κι όχι μέσα, μην κολλήσουν και τους άλλους. Ελάχιστοι εμβολιάστηκαν και καμία πανδημία δεν έσκασε. Κάτι ανάλογο γίνεται παγκοσμίως. Και όχι μόνο για τη γρίπη, αλλά και για το SARS, κι ένα σωρό άλλες πανδημίες, που όλο τις ακούμε και όλο δεν τις βλέπουμε.
Ίσως κατά βάση βλέπεις τι γίνεται, αλλά σκέφτεσαι, δεν μπορεί να είμαι και τόσο λαλάκας. Καλού-κακού πάντως δεν εμβολιάζεσαι ο ίδιος. Φάσκεις και αντιφάσκεις. Το κωλομπαρίζεις κατά όπως σε βολέυει.
Δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τα πολλά links που θα μου παραθέσεις. Αν θες να απαντήσεις κάτι, πες το με δικά σου λόγια.
14.04.2016, 23:33:59

Bielidopoulos έγραψε...
~
Δεν με καταλαβαίνεις γιατί είσαι ρωμιός. Το έγραψα και πιο πάνω ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις. Συγκρίνεις ένα αλλοπρόσαλλο μπουρδέλο με επιστημονικά πράγματα. Ποιος το μαμεί το προτεκτοράτο; Μάθε πρώτα τί εστί ομάδες υψηλού κινδύνου και μετά τα υπόλοιπα. Πάντως τις φαπούλες επί του θέματος του άρθρου τις εισέπραξες.
Τα κολπάκια γράψτο με δικά σου λόγια δεν πιάνουν σε εμένα, διότι σας ξέρω εσάς τους ρωμιούς. Αν δεν παραθέσω συνδέσμους θα αρχίσουν ομοβροντίες του στυλ πού τα ξέρεις αυτά, τα φαντάστηκες, δεν έχεις βιβλιογραφία και ένα σωρό άλλα. Αν πάλι παραθέσω συνδέσμους τότε δεν προλαβαίνω να διαβάσω, αντιγράφεις τους λατίνους και άλλα τέτοια κουτοπονηρούτσικα. Δηλαδή όπως και να έχει ο (β)ρωμιός θα την βγει από πάνω. Άντε να πας να δεις αν έρχομαι ρε όργιο.
Εμβόλιο γρίπης πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι ηλικιωμένοι υποχρεωτικά. Τί φταίμε εμείς οι υπόλοιποι να μας κολλήσει κάνα γερόντιο ή να πάμε σε νοσοκομείο για κρετάκια και να κολλήσουμε γρίπη. Στην Ελλάδα ζεις, τί περιμένεις να σου έχουν και προσωπική νοσοκόμα να σε νταντεύει;

14.04.2016, 23:56:17

Ανώνυμος 38208 έγραψε...

http://ellinikahoaxes.gr/2016/04/02/jeff-bradstreet/ http://ellinikahoaxes.gr/2016/03/01/tragiko-vrethikan-dolofonimenoi-oi-giatroi-poy-anakalypsan-sta-paidika-emvolia-enzyma/
15.04.2016, 01:08:01

Ανώνυμος 38209 έγραψε...
Για τους υπερμαχους των εναλλακτικων τροπων θεραπειας,και πολεμιους της κλασσικης ιατρικης, μονο μια ερωτηση εχω να τους κανω:
Σε τι ποσοστο εχει πιθανοτητες ιασης μια ασθενης που πασχει απο καρκινο του μαστου,ακολουθοντας χειρουργικη αφαιρεση και χημειοθεραπειες και ποσες ειναι οι αντιστοιχες πιθανοτητες ιασης της εαν ακολουθησει εναλλακτικες θεραπειες;
15.04.2016, 00:59:45

Ανώνυμος 38210 έγραψε...
μπιντε
πολυ πραμα εχεις εμπρος σου να μαζωξεις
ξεχαρβαλωθηκες τελειως
σουριξα απορρυπαντικά ;αλλά εσυ ακομη βρωμας. οχι τιποτα αλλο αλλά βρωμιζεις και καθε τι ανθρωπινο. μαλιακα
σου το γραψα αρκετες φορες. ΠΑΨΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ. ειπαμε τελος στους φυλετικους εγωισμους και στις ρατσες. εσυ το πουλι σου το βιολι σου.
ρε παπαρα μιλάς για κατι που εισαι ασχετος .ξερεις απο ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ρε στραβουλιακα;; ξερεις απο ερευνα;;
κλεφτοκοτας ήσουν αυτο επαγγελλεσαι και βριζεις οτι δεν ειναι τζιχαντ τουρκογυφτικο. χαλαλι η ημιμαθεια σου.


15.04.2016, 07:31:35

Ανώνυμος 38211 έγραψε...
Βιελιδο, δεν θα ξανα-ασχοληθώ μαζί σου. Η απάντησή σου γέμει κομπλεξισμού.
15.04.2016, 07:48:07

Ανώνυμος 38212 έγραψε...
@38209 Από 0% έως 100%. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δεν είναι μαύρο-άσπρο.
15.04.2016, 07:51:45

Bielidopoulos έγραψε...
@38211
Καλύτερα. Εισέπραξες τις φαπούλες σου, κάτι είναι και αυτό. Ό,τι παίρνεις καλό είναι, όπως έλεγε και ένας γνωστός μου. Μάθε πρώτα τί είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου και μετά τα υπόλοιπα.

@38210
Άντε πάγαινε ρε μπάζο που θα μου πεις ότι ξέρεις βιοχημεία και έρευνα. Έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου στον εαυτό σου.

15.04.2016, 09:52:52

Ανώνυμος 38216 έγραψε...
Θα πρέπει να γράψει κανείς ένα ολόκληρο μυθιστόρημα για να αντικρούσει όλες αυτές τις ανοησίες που γράφει το άρθρο αυτό.
Η πιο πρόσφατη είναι η σχετική με το φιλμ Vaxxed.
Το ψευτοεπιστημονικό αυτό φίλμ βασίζεται στην μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1998 από τον Wakefield στο περιοδικό The Lancet
Το 2010 η μελέτη αποδείχτηκε ότι ήταν ψευδής οι συν συγγραφείς απέσυραν τα ονόματα τους και από τον Wakefield αφαιρέθηκε η άδεια επαγγέλματος όπως γράφω και στο ποστ μου ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
http://www.atheofobos2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html
Όσο για την δήθεν δολοφονία του Jeff Bradstreet η πραγματικότητα είναι ότι αυτός αυτοκτόνησε πέρσι την ημέρα που διαπιστώθηκε ο θάνατος 5 παιδιών μετά από θεραπεία με ένα πανάκριβο φάρμακο που πούλαγε, που δεν ήταν εγκεκριμένο από το FDA και το οποίο έκανε γι΄αυτό τον λόγο έρευνα στην κλινική του. Εκτός από το μεγάλο πρόστιμο κινδύνευε και με 20ετη φυλάκιση.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3164920/Controversial-doctor-sold-online-autism-cure-committed-suicide-day-treatment-linked-deaths-five-children-supporters-maintain-murdered.html
Αλλά ο στοιχειωδώς ευφυής αναγνώστης μπορεί να καταλάβει ότι χάρις στις εξελίξεις των τελευταίων 200 χρόνων χάρις στην αύξηση των εισοδημάτων και την αντίστοιχη βελτίωση της υγείας που συμβαδίζει με τις εξελίξεις στην ιατρική ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως από κάτω των 40 ετών το 1810 έχει φτάσει σήμερα στις πιο προηγμένες στα 90 και παγκοσμίως κοντά στα 70.
Στο παρακάτω 4λεπτο βίντεο του BBC μπορεί να δεί κανείς και χωρίς να γνωρίζει αγγλικά, την θεαματική αυτή πρόοδο που καταρρίπτει στην ουσία όλες τις αντιεπιστημονικές ανοησίες του άρθρου.
https://www.youtube.com/watch?v=jbkSRLYSojo

15.04.2016, 09:33:49

Bielidopoulos έγραψε...
~
Να προσθέσω σε αυτά που λες:

Καταρρίπτεται Βρέθηκαν δολοφονημένοι οι γιατροί που ανακάλυψαν στα παιδικά εμβόλια ένζυμα καρκινικών κυττάρων που προκαλούν αυτισμό:
http://ellinikahoaxes.gr/2016/03/01/tragiko-vrethikan-dolofonimenoi-oi-giatroi-poy-anakalypsan-sta-paidika-emvolia-enzyma/
(ο σύνδεσμος που παρέθεσε ο 38208 πιο πάνω)

Όπως επίσης:
47500 θάνατοι στην Ινδία από το εμβόλιο της πολυομελίτιδας,αληθεύει;
Στην Ινδία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα πολυομελίτιδας από την λήξη του προγράμματος εμβολιασμού. Ο αριθμός των εμβολίων που χορηγήθηκαν (από το στόμα) έφτασε τα 900 εκατομμύρια το 2011,τελευταίο κρούσμα στις 13 Ιανουαρίου του 2011,μιλάμε για ολοκληρωτική εξάλειψη της πολυομελίτιδας επικυρωμένο από τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.:
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/23/μπιλ-γκέιτς-εσύ-super-star-το-πρόγραμμα-εμβολι/

Ποινική ευθύνη γιατρού που «θεράπευε» τον καρκίνο με μεθόδους Ολιστικής Ιατρικής:
http://ellinikahoaxes.gr/2016/04/02/όταν-η-εναλλακτική-ιατρική-σκοτώνει/

Καταρρίπτεται.Ο Δρ.Χάμερ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΕΛΟΣΗ χημειοθεραπεία είναι μια απάτη!:
http://ellinikahoaxes.gr/2014/06/02/καταρρίπτεται-ο-δρ-χάμερ-καρκινοσ-τε/

Συμπέρασμα: ο συντάκτης του άρθρου Αντι-γκουρού παραληρεί. Όσοι διαφωνούν ας αποδείξουν το αντίθετο με στοιχεία, όχι αερολογίες.

15.04.2016, 11:19:06

Ανώνυμος 38219 έγραψε...
Ντροπή σου αντι-γκουρού να αμφισβητείς τον πανεπιστήμονα, φιλόσοφο, πολιτικό αναλυτή, νομοθέτη, ερευνητή του σύμπαντος, οικονομολόγο, αστροναύτη, καθηγητή δικαίου, αδίκου κλπ Μπινελόπουλο. Δεν φτάνει που σας ξεγκαβώνει όλους εσάς τους αγράμματους εδώ μέσα, του κολλάτε κιόλας! Άντε ρε, αχάριστοι.

Συνέχισε πανεπιστήμονα Μπινελόπουλε να μας διαφωτίζεις και βάλε και μια φωτογραφία σου να σε μάθει ο κόσμος (όχι αυτή με τη περικεφαλαία, τη βαρεθήκαμε!). Βάλε αυτή που σκουπίζεις το κ@λο του Τόμσεν.
15.04.2016, 12:33:10

Ανώνυμος 38220 έγραψε...
Ρε για φαντάσου! Τον Μπινελόπουλο ούτε οι ιώσεις δεν το θέλουν!
15.04.2016, 12:45:13

Bielidopoulos έγραψε...
~
Φοβερά επιχειρήματα από τους ντούο των καρπαζοεισπράκτορων! Μπάβο ρωμιοί μου και εις ανώτερα.

"τον «ήρωα» των αντιεμβολιαστών, Dr Mercola που θησαυρίζει στην κυριολεξία από την ευπιστία των οπαδών του."
http://ellinikahoaxes.gr/2016/03/01/tragiko-vrethikan-dolofonimenoi-oi-giatroi-poy-anakalypsan-sta-paidika-emvolia-enzyma/

Άντε να αγοράσετε αλάτι Ιμαλαίων από τον τσαρλατάνο βρε γίδια.
lol

"Και ο ΟΓΑ θα ενταχθεί άμεσα στο νέο υπερ-ταμείο όλων των ασφαλισμένων για κύρια σύνταξη, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνήθηκαν να συζητήσουν οποιαδήποτε εξαίρεση από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η άρνηση των εκπροσώπων των πιστωτών ήταν άμεση και κατηγορηματική, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρόταση προέβλεπε 5ετή μεταβατικότητα για την ένταξη του ΟΓΑ στον ενιαίο υπερ-φορέα. Την ίδια τύχη είχε και η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σε ποσοστό 16% αντί για 20%, με αντίστοιχη μάλιστα μείωση της ανταποδοτικής αλλά και της εθνικής σύνταξης."
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1414349/oi-thesmoi-ekopsan-ta-dora-stoys-agrotes.html

Σφάξτους Τόμσεν, σφάξτους. Θέλουν βούρδουλα για να εφαρμόσουν τα αυτονόητα και μετά λένε ότι φταίνε οι ξένοι.

15.04.2016, 13:13:05

Ανώνυμος 38222 έγραψε...
Ρε δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός, ούτε ένα ομοιοπαθητικός, ένας φαρμακοποιός μια νοσοκόμα σε ολόκληρη ιστοσελίδα; Ρε, βοηθήστε το Μπινελόπουλο να μεγαλώσει το πουλί του! Κρίμα είναι να το παίζει με το τσιμπιδάκι για τα φρύδια της αδερφής του. Βοηθήστε ρε!
15.04.2016, 13:13:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αφού έφαγες τις φαπούλες σου, φάε και την κρεμούλα και είσαι κομπλέ. Θα σου περάσει.

15.04.2016, 13:35:17

Ανώνυμος 38224 έγραψε...

Και φαντάσου Bielidopoulos να μίλαγε και για τις θεραπείες με το υαλουρονικό τι γέλια θα κάναμε εσύ και εγώ....
15.04.2016, 17:24:42

Ανώνυμος 38225 έγραψε...
Ρε συ Μπιελοαλάνθαστε......Δε βαρέθηκες να τα ξέρεις όλα, περισσότερο και καλύτερα από όλους;; Είσαι πρωτοφανής περίπτωση ψυχάκια νάρκισσου! Δεν υπάρχει άρθρο, σε οποιονδήποτε τομέα που να μην πεις την παπάτζα σου. Κάτι ξέρουν που σ'αφήνουν ακόμα να σχολιάζεις. Κάθε τσίρκο θέλει μια μαϊμού για τα διαλείμματα!!
Πες μας τουλάχιστον το επάγγελμά σου, έστω τις σπουδές σου, να ξέρουμε τι είδους ευφυές ανθρώπινο είδος είσαι, μπας κι ασχοληθεί μαζί σου η WWF, γιατί θα είναι κρίμα να μην αφήσεις απογόνους. Ρωμιοί, και κόντρα Ρωμιοί, φάπες και φαπούλες, κρέμες και κρεμούλες.....Καλά δεν υπάρχει παιδική χαρά στα μέρη σου να πας να κάνεις κούνια; Εστω τραμπάλα, τσουλήθρα; κάτι τέλος πάντων...Μπορεί να αισθανθείς καλύτερα. Για δοκίμασε και μετά πες μας.....
V.R
16.04.2016, 01:27:15

Bielidopoulos έγραψε...
~
Σηκώνουν κεφάλι οι καρπαζοεισπράκτορες και έχουν απαιτήσεις; Από πότε. Φάε την κρεμούλα σου γελοίε, σλουρπ, σλουρπ.

16.04.2016, 10:50:46

Ανώνυμος 38228 έγραψε...
Μπινελόπουλε,
Φάε έναν καλό π@υτσο τώρα για όσα γελοία έγραφες πως και καλά δεν υπάρχουν διχογνωμίες μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. Τελικά είσαι πολύ καραγκιόζης πέρα από κοπρίτης, τεμπέλης, ξερόλας και ψυχασθενής.
Και μην πεις πάλι πως είναι Ρωμιο-εφημερίδα. Η Ειρήνη Αναστασοπούλου είναι από τους πλέον έγκριτους δημοσιογράφους στη DW.
Πάρε τώρα τις καρπαζιές σου να στρώσεις.:
http://www.dw.com/el/%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82/a-19191698

Και γρήγορα πίσω στο τσίρκο σου τώρα που κόβουν εισιτήρια.

16.04.2016, 14:33:00

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ε και; Τί μακάκας που είσαι. Σύντομα και χωρίς περικεφαλαία. ;)

Σας παίζουν στα δάκτυλα τα μίντια. Η πλειοψηφία των ρωμιών, αλλά και των δημοσιοκάφρων νομίζουν ότι οι ευρωπαίοι θέλουν να διαλύσουν το προτεκτοράτο για να τα αγοράσουν όλα τσάμπα (τον βόθρο του Σαρωνικού κ.λπ.). Και βεβαίως όσο χειροτερεύει η κατάσταση ο απαίδευτος, αποχαυνωμένος "σοφός" λα(γ)ός θα το πιστεύει αυτό όλο και περισσότερο. Εμπρός για μια νέα εθνική εποποιία ρωμιοί μου.

"Και μην πεις πάλι πως είναι Ρωμιο-εφημερίδα. Η Ειρήνη Αναστασοπούλου είναι από τους πλέον έγκριτους δημοσιογράφους στη DW."
Ε και; Τις φάπες δεν τις γλυτώνεις όσο και να σκούζεις. Ελλαδιστάν και λογική - καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.

ΥΓ: Καμία (πραγματική) μειωσούλα στις συντάξεις θα δούμε επιτέλους; Και δεν εννοώ τους νέους συνταξιούχους, αλλά τη μεγάλη μάζα των παλαιοσυνταξιούχων. Ο Τσίπρας εν μέσω κρίσης έχει αυξήσει το κονδύλι για τις συντάξεις, αυτά δεν γίνονται σε καμία χώρα του κόσμου. Για αυτό και οι συνταξιούχοι και το δημόσιο τον υποστηρίζουν (για την ώρα).

http://prnt.sc/asy6ny
lol

16.04.2016, 16:09:42

Ανώνυμος 38230 έγραψε...
Μην ασχολείστε με τη μαϊμού του τσίρκου. Οσο εσείς ασχολείστε μαζί της έχει κίνητρο ύπαρξης. Αυτό θέλει. Να νομίζει πως σας κάνει μάθημα. Ψοφάει να νομίζει πως νουθετεί την ημιμάθεια της. Αν πάψετε να ασχολείστε θα έχει σοβαρό υπαρξιακό πρόβλημα. Κάθε μπλοκ θα ήθελε να'χει τέτοιες μαϊμούδες, για να ανεβάζει επισκεψιμότητα.
V.R
16.04.2016, 20:59:05

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τα έχεις μπερδέψει ρωμιέ μου. Κάθε blog και site του δυσώδους και βορβορώδους ελλαδίτικου διαδικτύου έχει τους μαιντανούς του ελληναράδες που δεν σηκώνουν κριτική της πατρίδας, της ιδεολογίας και της οικογένειάς τους. Εδώ όμως δεν είναι καφενές ραγιάδων όπου ο καθένας αμολάει την μπαρούφα του και όλοι έχουν δίκιο, χαριεντίζονται με παρλαπίπες και κάνουν διαξιφισμούς με λουκουμόσκονη. Εδώ πέφτουν φάπες. Δεν μπορεί όλοι να έχουν δίκιο. Αυτό λέγεται κοινή λογική για τους αξιοπρεπείς λογικούς ανθρώπους, αλλά τα στραβάδια το ονομάζουν φασισμό διότι προσβάλλονται όταν τρώνε τις φάπες με το τσουβάλι και δεν κατορθώνουν να επιβάλλουν το δικό τους. Και όσοι δεν έχουν δίκιο, έχουν άδικο, όσο και να σκούζουν. Κύριοι το μενού περιλαμβάνει φάπες και πάλι φάπες.

"Η κυβέρνηση δεν ξέρει πόσα χρωστούν οι εφοπλιστές στην εφορία! Σχεδόν ανύπαρκτη η φορολόγησή τους Καταβάλλουν κάτι λιγότερο από 10 ευρώ τη μέρα ανά μονάδα πλοίου"
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/688020/omologia-sok-h-kyvernisi-den-xerei-posa-xrostoyn-oi-efoplistes-stin-eforia

Το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε φταίνε!

"Με την εκπνοή της δίμηνης διορίας, μέσα στην οποία η ελληνική κυβέρνηση καλούνταν να επανεξετάσει το ευνοϊκό καθεστώς φορολογίας και κρατικών ενισχύσεων στο ναυτιλιακό τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανήλθε πιο σκληρή αυτή τη φορά και αποφασισμένη για το «ξήλωμα» του «φορολογικού παραδείσου» των Ελλήνων εφοπλιστών."
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/675923/h-ellada-apeileitai-me-parapompi-sto-eyropaiko-dikastirio-gia-xari-ton-efopliston

Ωχ! Και τώρα τί λέμε;

"Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε δεν είναι και φανατικός υπέρ της ελάφρυνσης χρέους"
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500071960

Εδώ πλέον επιστήμη και η λογική σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Η γριά-Τσακαλώτος μας λέει λοιπόν με κουτοπονηρούτσικο υπονοούμενο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Ένα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το πολύπαθο (πλην όμως αμετανόητο) Ελλαδιστάν (όπου πορδίτσα βλέπε παράνοια).

"Ποιος Σεφερλής; O θίασος του Αλέξη στο Δελφινάριο."
http://www.capital.gr/o-dimitris-papakonstantinou-grafei/3119327/poios-seferlis-o-thiasos-tou-alexi-sto-delfinario

Και λίγα λες! Και πέρισυ τέτοιον καιρό τα ίδια έκαναν. Θα υποχωρήσει η Μέρκελ και θα καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια στην απειλή για Grexit. Τα θυμάστε ή έχετε αλτσχάιμερ;

"«Βόμβα» Τσίπρα σε Ολάντ: Παραιτούμαι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήσαμε!"
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113980600

Ενδιαφέροντα για άλλη μια φορά τα σχόλια.
lol

16.04.2016, 21:48:15

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Η μέρα της μαρμότας α λα ελληνικά.
Τα «παιχνιδάκια» της ελληνικής κυβέρνησης και η απειλή για νέο «ελληνικό καλοκαίρι».
«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου», είναι στα γερμανικά ο τίτλος της αμερικανικής ταινίας «Groundhog Day» - «Η μέρα της μαρμότας»."
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5351610/h-mera-ths-marmotas-a-la-ellhnika/

Ωχ μας πήραν χαμπάρι οι κουτόφραγκοι. Όπως προανέφερα πέρισυ τέτοιον καιρό το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρας-Μπαρουφάκης έλεγαν ότι θα υποχωρήσει η Μέρκελ λόγω του μεγάλου χρέους και ότι οι αγορές και τα χρηματιστήρια θα καταρρεύσουν μπροστά στην απειλή για Grexit. Φυσικά κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ως γνωστόν όταν φτερνίζεται η wall street, αρρωσταίνει βαριά το χρηματιστήριο Αθηνών. Συγχρόνως ο Μπαρουφάκης κάθε εβδομάδα παρουσιαζόταν με διαφορετικό σχέδιο στους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης προσπαθώντας να πουλήσει μία στο ΔΝΤ και μία στην ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα, σκουπιδόχαρτα δηλαδή. Οι ευρωπαίοι θα αγόραζαν τα ομόλογα και μετά θα τα πούλαγαν στις διεθνείς αγορές με την εγγύησή τους, διότι αν λανσάρονταν απευθείας από το ελληνικό κράτος δεν θα τα αγόραζε κανένας. Ήθελε δηλαδή να εξαφανίσει το ελληνικό χρέος με λογιστικά κόλπα τύπου μαφίας. Και αντί να δικαστεί, έχει φτιάξει κόμμα που ευαγγελίζεται τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης μέχρι το 2025! Γιατρέ μου μήπως είμαι τρελός;

http://www.protothema.gr/files/1/2015/07/02/pagliat.jpg

16.04.2016, 23:30:44

Ανώνυμος 38233 έγραψε...
Απο τα πιο απερισκεπτα και επικινδυνα αρθρα εδω μεσα! Η ημιμαθεια δινει και περνει μεσα στο αρθρο!
Εχεις μια προσωπικη αποψη κε αρθρογραφε μην το παρουσιαζεις ομως σαν γεγονοτα, οσα λες ειναι τσαρλατανισμοι και συμπεριφορα χιππηδων και οχι πολιτισμενου ανθρωπου.
Με ματζουνια δεν φευγει ο καρκινος ουτε η πολιομυελιτιδια. Τραβα σε ενα νοσοκομειο να δεις πως δουλευουν τα φαρμακα μια χαρα. Απορω ολοι εσεις που πιστευετε σε αυτα τα new age παραμυθια, στα συννεφα ζειτε;
17.04.2016, 00:10:21

Ανώνυμος 38234 έγραψε...
...το "πέρνει" κάνε το "παίρνει"... συγγνώμη για το ορθρογραφικό!
17.04.2016, 00:23:58

Ανώνυμος 38235 έγραψε...
Αυτό που σου καταλογίζω Bielidopoulos είναι η εμμονή σου στην ορθότητα των επιλογών ΔΝΤ και ΕΕ. Παρ'το χαμπάρι έγκαιρα γιατί οσονούπω θα γίνεις γραφικός. Οι ξεπουλημένες ρωμιοραγιάδικες κυβερνήσεις είναι απόλυτα συντονισμένα υποχείρια των δύο προαναφερθέντων δανειστών. Γνωρίζουν απόλυτα οι δανειστές πως οι εδώ μαριονέτες τους δεν θα κάψουν (ακόμα) τους δημόσιους πελάτες-πραιτοριανούς-ψηφοφόρους τους. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει πια. Ξεφορτώθηκαν οι δικές τους τράπεζες τα βαρίδια και τα φόρτωσαν στους φορολογούμενους των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Στα π@π@ρια τους πλέον πως θα πληρωθεί το σκατοχρέος μας. Λεφτά θα παίρνουν και ας ψοφήσουμε όλοι.
Δεν υπάρχουν λοιπόν κακοί κυβερνήτες και καλοί δανειστές. Ολοι είναι μια καλή παρέα. Ολοι εναντίων των ρωμιοραγιάδων που αρνούνται να ξεστραβωθούν. Μόλις ξεμπερδέψουν με μας (βλ.4ο μνημόνιο-ΕΟΖ) θα ασχοληθούν, με τις ίδιες μεθόδους και με τους άλλους ευρω-ανέμελους "εταίρους" μας. Μη βιαστείς να με αφορίσεις (όπως κάνεις με όλους εύκολα) περίμενε 1-2 χρονάκια και θα δεις.
Υ.Γ: Το άρθρο μπορεί κάπου να υπερβάλλει, αλλά εν πολλοίς είναι εντός πραγματικότητας.
Διογένης
17.04.2016, 01:11:41

Ανώνυμος 38238 έγραψε...
ρε μπιντε ποιο ζωο σε γεννησε; ρε μουλαρι της βλακειας ποιος εισαι τελος παντων; γνωριζει λεει απο βιοχημεια. ρε ζωντοβολο η βιοχημεια δεν σταματα για να την γνωριζεις. καθημερινά γραφονται χιλιαδες ερευνες πανω σε ολα τα δομής ομβροβια. ανάθεμα και αν γνωριζεις τουτη την λεξη, οι γνωσεις σου το κλεψιμο αλλων ερευνητών.
αρε κλεφτοκοτα λολε μπιλαντε πουλε νικολοπουλε σμιθ τζων ;;-- και βαλε. άιντε τώρα ανοιξε διαλογο με το ταμπελοκουραδοτευκτο.
Bielidopoulos έγραψε...
ΕΙΜΑΙ ψευτάκος, χαμέρπης, ωχβρεαδελφέ, κομπορρήμων, αμετανόητος μπαστουνόβλαχος, κωλορωμιός που πάντα βρίσκει τρόπο να ελιχθεί."
ξεχασε το μαζωχας..........
α ρε γελοιοτητα111, ζησε με τις ευφρονες εκφρασεις σου

στον ορθογραφο περνει ισως να ξεχασε το αλφα μεταξυ''ν και ''εψιλον για το νοημα περναει-- διαβαινει. βεβαια ετσι που το βλεπεις εχεις απολυτο δικαιο μιας και το παιρνω ---λαμβανω νοηματιζεται.

17.04.2016, 05:13:02

Ανώνυμος 38239 έγραψε...
Ο ΜΠΙΝΕΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ
Οι επιστήμονες θεωρούν πάντως πιθανό ότι μια ανάλογη «ολική επαναφορά» των ζώων θα λάβει χώρα γύρω από τις επίσης κατεστραμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία."
Το υπόλοιπο εδώ:
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500030721

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΠΙΝΤΕ
καποιος αλλος εγραψε για τις ικανοτητες της Φυσης. μια απο αυτες ελεγε ''Πικρή μέν φαύλοισι, Γλυκεῖα δέ πειθομένοισιν.
τα υπολοιπα στα αρχαια κειμενα

17.04.2016, 06:06:38

Ανώνυμος 38240 έγραψε...
@38233
Έτσι.

@38238
Καραγκιοζάκος που διαστρεβλώνει αυτά που έχω γράψει μπας και χωθεί κάπου. Είχα γράψει με αφορμή ενός παλιού σχολίου του Διογένη:
"Διογένη μια και μιλάς για σουπιές, είχες γράψει:
"Οσο μελάνι κι αν αμολήσουν, στο τέλος ο ψαράς τις κάνει ένα νοστιμότατο γιουβετσάκι!"
Και σου είχα απαντήσει:
"Ο ψαράς προφανώς είναι ο ψευτάκος, χαμέρπης, ωχβρεαδελφέ, κομπορρήμων, αμετανόητος μπαστουνόβλαχος, κωλορωμιός που πάντα βρίσκει τρόπο να ελιχθεί.""

@38239
Άλλος καραγκιόζης που έχει μείνει στην εποχή του Νώε και του Ομήρου.

17.04.2016, 10:06:24

Bielidopoulos έγραψε...
~
Το 38240 δικό μου.

@Διογένης
Οι βολεμένοι να μην ξεβολευτούν; Πρέπει δηλαδή να έρθει στο Ελλάντα γερμανός γκαουλάιτερ να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις;
Όλοι κατηγορούν το Ελλαδιστάν, αλλά οι ελληναράδες νομίζουν ότι τους επιβουλεύονται και τους λοιδωρούν.

"Το ΔΝΤ έχει δίκιο στις ενστάσεις του και η κυβέρνηση έχει άδικο. Για να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα εξόδου από την κρίση και εισόδου σε βιώσιμο κύκλο οικονομικής ανάπτυξης θα πρέπει να περικοπούν δαπάνες και όχι να επιβληθούν φόροι και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου των Οικονομικών και ο πρωθυπουργός που τους καλύπτει πολιτικά, πιστεύουν πως μπορούν να ξεγελάσουν την πραγματικότητα με σκηνοθετημένες διαμάχες, πώληση φθηνού πατριωτισμού και λαϊκισμού."
http://www.capital.gr/story/3119267

"Σημειώνει ότι η μία μετά την άλλη, οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να προωθηθούν ήταν δικά τους, αλλά υποστήριζαν ότι επιβάλλονταν από την τρόικα. Η Κριστίν Λαγκάρντ σημειώνει ότι το ΔΝΤ δάνεισε στην Ελλάδα χρήματα της διεθνούς κοινότητας, ακόμη και από φτωχότερες χώρες του κόσμου και της Ευρωζώνης, προκειμένου η χώρα που «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία, να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις."
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=791610

"Ο κ. Ιβανόφ, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Mega, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι η δικιά τους αστυνομία επέβαλε την τάξη στη μεθόριο. «Οι Αρχές της Μακεδονίας» πήραν όλα τα μέτρα που έπρεπε να έχουν λάβει οι ελληνικές Αρχές για να αποτρέψουν την απόπειρα για μαζική είσοδο μεταναστών στην επικράτειά μας. «Είχαμε επίσης ζημιές σε μέσα και εξοπλισμό των δυνάμεων ασφαλείας και σε περιουσίες ιδιωτικές και κρατικές. Αντί να στέλνει διαβήματα το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών έπρεπε να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους εθελοντές -τους ανθρώπους που οργάνωσαν όλα αυτά και μοίραζαν φυλλάδια στα Αραβικά προετοιμάζοντας παράνομη είσοδο στην επικράτειά μας. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε όλες τις χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου και όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όλα είναι καταγεγραμμένα», είπε χαρακτηριστικά."
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/proklitikos_o_ibanof_kalypsame_tin_anyparksia_tou_ellinikou_kratous-64360015/

"Κυβέρνηση τσίρκο"
http://www.capital.gr/story/3118433

Πάρε να ευχαριστηθείς:
https://www.youtube.com/watch?v=VSJ4fj6kQdM
Χάιντε Χάιντι!

17.04.2016, 10:21:27

Ανώνυμος 38252 έγραψε...

Α ΣΧΟΛΙΟ
ΜΠΙΝΤΕ
μηπως γνωριζεις τα εξ ιδιων αλλοτρια;;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Β ΣΧΌΛΙΟ
Αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εισαι (ΚΑΡΑ-ΓΚΙΟΖΑΡΑΣ) το μικραινεις (καργκιοζακος) για τους αλλους μιας και σαν κλεφτοκοτας βρισκεσαι σε αδιεξοδο γνωσης.
Γ ΣΧΟΛΙΟ
μπιλαντε αειντε και μας εσφαξαν ολους και εμεινε η αφεντια σου . ποους αραγε θα λοιδορείς τοτε;;
μη ξεχνας οτι σε λιγο κατα ΗΣΙΟΔΟ ''ΔΈΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ
αιντε να δω που θα βρισκεις να αντιγραφεις τα τσαγια σου
φαφλατά παντογνωστη
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ
η αφεντια σου κλεβει αντιγραφοντας αλλων κοπους ερευνας
η αφεντια μου ψαχνει γιατι;; μιλάς με ψευτικα λογια παραλογισμου ατασθαλα οπως:
Πάρε να ευχαριστηθείς:
Χάιντε Χάιντι!
οσο για τα περί φυσεως αγραμματε!!! δεν ειπωθηκε από τον ΟΜΗΡΟ αλλά από καποιον άλλο
χαΙντε να ψαξεις και λιγο, μηπως και ξεστραβωθεις.

18.04.2016, 06:28:35

Ανώνυμος 38283 έγραψε...
Πολυχρονεμένε μας σουλτάνε Μπινελόπουλε,
Σ' ευχαριστούμε που μας διδάσκεις και μας προσφέρεις τις τεράστιες γνώσεις σου σε μας τους φτωχούς τω πνεύματι.
Η αμοιβή που ζήτησες, δηλαδή η μακρυπεής τρανσέξουαλ, σε περιμένει να κολατσίσετε μαζί.

Καλή σου διασκέδαση
19.04.2016, 18:29:20

Ανώνυμος 38329 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=grIcBdQ7Ja4

20.04.2016, 23:48:18

Ανώνυμος 38678 έγραψε...

"οσο για τα περί φυσεως αγραμματε!!! δεν ειπωθηκε από τον ΟΜΗΡΟ αλλά από καποιον άλλο"
Καραγκιόζης, φιλολογολαμάκας είσαι. Ανίατη περίπτωση.

27.05.2016, 10:25:21

Bielidopoulos έγραψε...
~
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για εμβόλια και αντιεμβολιαστικό κίνημα:
http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1500088806

07.07.2016, 10:22:28

Ανώνυμος 39710 έγραψε...

http://ellinikahoaxes.gr/2016/09/18/bill-gates-2/

18.09.2016, 22:17:08

Bielidopoulos έγραψε...

Η ιλαρά γίνεται έτσι η τέταρτη ασθένεια που εκριζώνεται από την Αμερική, έπειτα από την ευλογιά το 1971, την πολιομυελίτιδα το 1994 και την ερυθρά το 2015.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=832521

29.09.2016, 22:59:42

Bielidopoulos έγραψε...

http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/11/vaxxed-debunked/

12.10.2016, 21:53:02

Ανώνυμος 39989 έγραψε...

Από τον ιό της αμφισβήτησης πάσχει (και) η χώρα μας, καθώς σύμφωνα με νέα δεδομένα ένας στους τέσσερις Ελληνες πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Οι ειδικοί παρομοιάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα με «επανάσταση χωρίς αιτία», καθώς εξαιτίας των μαζικών εμβολιασμών των περασμένων δεκαετιών σοβαρά λοιμώδη νοσήματα και σαρωτικές πανδημίες έχουν περάσει στη λήθη.
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5401841/epikindynoi-gia-ta-paidia-oi-goneis-epanastates-xwris-aitia/

28.10.2016, 20:12:06

Bielidopoulos έγραψε...

Η ανησυχητική σχέση του Τραμπ με τους αρνητές των εμβολιασμών.
Τον περασμένο Αύγουστο, λίγους μήνες πριν από την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα, ο Τραμπ συναντήθηκε με διαβόητους ακτιβιστές κατά των εμβολιασμών σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα για τη συλλογή δωρεών, αποκαλύπτει το περιοδικό Science. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο έκπτωτος βρετανός γιατρός Άντριου Γουέικφιλντ, επικεφαλής μελέτης που δημοσιεύτηκε το 1998 στην επιθεώρηση Lancet και συνέδεε τον αυτισμό με το τριπλό εμβόλιο MMR ((ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας). Η μελέτη αποδείχθηκε απάτη, το κακό όμως είχε ήδη γίνει: χιλιάδες γονείς πείστηκαν να παραλείψουν τον εμβολιασμό ως επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επιδημίες στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ποσοστά εμβολιασμού δεν έχουν ακόμα ανακάμψει. Σύμφωνα με ακτιβιστές που παραδέχτηκαν στο Science ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση, o Τραμπ υποσχέθηκε να δει το Vaxxed, ένα «ντοκιμαντέρ» κατά των εμβολιασμών στο οποίο ο Γουέικφιλντ ήταν παραγωγός.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500115887

21.11.2016, 16:30:08

Ανώνυμος 43353 έγραψε...
http://ellinikahoaxes.gr/2017/06/24/childs-death-from-measles-caught-from-unvaccinated-brother/

25.06.2017, 19:43:40

Ανώνυμος 43906 έγραψε...

Τουλάχιστον έξι γιατροί μεγάλων δημοσίων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500163076

21.09.2017, 12:37:14

Ανώνυμος 43922 έγραψε...

Η Ευρώπη κατέχει το υψηλότερο επίπεδο σκεπτικισμού σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς στα παιδιά, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Γαλλία να κατέχουν τα πρωτεία, σύμφωνα με τον Τζόναθαν Κένεντι, του Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον Δρ Κένεντι, η Ευρώπη φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την πολιτική και τις ιδέες των δεξιών λαϊκιστικών κομμάτων, ενώ οι σπεπτικιστές είναι άνθρωποι που έχουν απορρίψει ή δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς και τους γιατρούς.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500163455

23.09.2017, 09:29:20

Ανώνυμος 43930 έγραψε...

Αν όλοι οι άλλοι εμβολιαστούν, δεν χρειάζεται να εμβολιαστώ γιατί οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν σαν τείχος και η νόσος δεν θα γίνει επιδημία. Ρωμέικη λογική «πονηρού» μπουρδολόγου.
24.09.2017, 20:53:15


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

2+1=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...