Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
ΩΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ
ΚΡΙΟΣ


Στη στρατηγική των ΗΠΑ
για άλωση της ΕE

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά
ύστερα από τις χθεσινές αποκαλύψεις του Wikileaks
για τις συνομιλίες στο ΔΝΤ


Έγραψε στις 03.04.2016 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

Επιστροφή

Η εμπλοκή του ΔΝΤ στα μέτρα λιτότητας στη Ρωμιοσύνη μόνο τυχαία δεν ήταν. Ήταν εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη σε σημείο να προκαλέσει αμηχανία ακόμα και μέσα στην ΕΕ, η οποία μέχρι τότε δεν διέθετε το δικό της μηχανισμό στήριξης σε χώρες μέλη της, που κινδύνευαν με χρεωκοπία.

Έτσι λοιπόν, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν το σχέδιο της ΕΕ, που δεν ήταν άλλο από το να διασώσει τις γερμανο-γαλλο-ολλανδικές τράπεζές της δημιουργώντας μια αποικία χρέους στη χώρα της Ρωμιοσύνης κι εξασφάλισαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο λεγόμενο πρόγραμμα διάσωσης, που όχι μόνο δεν «βγαίνει», αλλά και διογκώνει το έλλειμμα, μιας και δεν προτείνονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό του κράτους και των κηφήνων του, αλλά αντιθέτως επιβάλλονται ανηλεή φοροεισπρακτικά μέτρα, τα οποία το μόνο που κατορθώνουν είναι να υπερδιογκώνουν το χρέος.

Αυτό όμως είναι και το ζητούμενο από μεριάς ΕΕ, που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση το προτεκτοράτο να αποφασίσει να αλλάξει προστάτη δείχνοντας προτίμηση σε εκείνον από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού.
 
Πριν λίγο επικοινώνησα με τον διευθυντή της «Ελεύθερης Έρευνας», με τον οποίο συχνά καθόμαστε και συζητάμε τις γεωπολιτικές εξελίξεις βγάζοντας κάποια συμπεράσματα και ενίοτε κάνοντας και κάποιες προβλέψεις. Η σημερινή διαρροή από τα Wikileaks μας έκανε και τους δύο να χαμογελάσουμε όχι βέβαια για τη δυσάρεστη τροπή που παίρνουν τα πράγματα, αλλά γιατί οι προβλέψεις μας τώρα πλέον επαληθεύονται πανηγυρικά.
 
Είχαμε λοιπόν επιχειρηματολόγήσει σε αρκετά άρθρα μας, πως στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού ποτέ δεν καλοείδαν τη δημιουργία της ΕΕ. Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν μία ΕΕ οικονομικά και γεωπολιτικά ανεξάρτητη. Δεν μπορούσαν βέβαια να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τις εξελίξεις της «ενωμένης» (για λίγους) Ευρώπης. Η Σοβιετική Ένωση, ο «μπαμπούλας» της Ευρώπης της Δύσης ήταν παρελθόν και η Ευρώπη δεν φαινόταν να έχει διάθεση για «προστάτες». Μάλιστα, στη δεκαετία του ‘80 και ‘90 επικρατούσε κι ένα αντι-αμερικανικό πνεύμα άλλοτε συγκεκαλυμμένο άλλοτε πάλι περισσότερο εμφανές. Ο μύθος του «ευρωπαίου πολίτη» έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.

Οι ΗΠΑ δεν αισθάνονταν ιδιαίτερα βολικά στην εγκατάλειψη του ρόλου του γεωπολιτικού ηγεμόνα της Ευρώπης και μέσω της Μ. Βρετανίας φρόντιζαν να δείχνουν την δυσαρέσκειά τους. Τα πράγματα όμως πήραν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν η ΕΕ μετατράπηκε ουσιαστικά σε μία παγγερμανική Ευρώπη με τους γερμανούς και τους δορυφόρους τους όχι μόνο να ηγούνται της «ενωμένης» Ευρώπης, αλλά και να καθυποτάσσουν όλα τα αδύναμα κράτη μέλη κυρίως αυτά που απαρτίζουν τον λεγόμενο ευρωπαϊκό νότο με ωμές παρεμβάσεις ακόμα και στην εκλογική διαδικασία των κυβερνήσεών τους.

Οι αμερικανοί μέσω της NSA άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα όλων σχεδόν των ηγετών της ΕΕ και ιδιαιτέρως των γερμανών. Η καγκελάριος Μέρκελ διαμαρτυρήθηκε έντονα, ο Ομπάμα υποσχέθηκε πως το θέμα θα διευθετηθεί, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπήρξε συνέχεια, ή μάλλον υπήρξε και υπάρχει, αλλά εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες.  

Αυτός ο υπόγειος πόλεμος με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να ξανακερδίσουν τον χαμένο τους ρόλο ως «προστάτες-νταβατζήδες» της ΕΕ μπήκε για λίγο στο ψυγείο, όταν προέκυψε το ουκρανικό ζήτημα. Η ανακωχή όμως δεν κράτησε για πολύ.  


 

Η ΕΕ είναι τυφλή στη στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ.
 


Από την αρχή της δημιουργίας της ΕΕ, οι ΗΠΑ έψαχναν για έναν αποτελεσματικό πολιορκητικό κριό, που θα την τίναζε συθέμελα. Δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ. Βρέθηκε η χώρα της Ρωμιοσύνης, ένα κρατίδιο-προτεκτοράτο, που ποτέ δεν διάθετε ηγέτες πρόθυμους να θεμελιώσουν ένα αξιοκρατικό καθεστώς διακυβέρνησης. Αντιθέτως, το κρατίδιο είναι φημισμένο διαχρονικά για την παραγωγή διεφθαρμένων, ανίκανων και δοσίλογων εξουσιών, που αντικατοπτρίζουν στο έπακρο την πραγματική ιδιοσυγκρασία  του αγελαίου λαού που κυβερνούν. Ενός λαού, που έχει μάθει να βολεύεται, να μην παράγει τίποτα και να «λιάζεται» στις υποτιθέμενες δόξες ενός υποτιθέμενου δοξασμένου παρελθόντος. Ενός λαού και μια χώρα, όπου το επιχειρείν ήταν είναι και θα είναι καταδικαστέο και ξορκισμένο με τον απήγανο εκτός αν πρόκειται για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας και της διαπλεκόμενης εξουσίας παρουσία των γάτων των Ιμαλαϊων και άλλων χαριτωμένων ή μη τετραπόδων.

Οι ΗΠΑ δοκίμασαν διάφορους «αρχηγούς» και αρχηγίσκους» του προτεκτοράτου. Τους περισσότερους όμως τους απέρριψαν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης, αλλά και προσκόλλησής τους στο άρμα της μαμάκας Μέρκελ και των λοιπών «αρίων» ηγετών της ΕΕ.

Το ΔΝΤ από την αρχή ακολούθησε μια στρατηγική πρόκλησης αγανάκτησης στους ρωμιούς. Ήθελε να τους εξαναγκάσει να απεμπλακούν από την ΕΕ. Έτσι, φώναζε πως εφάρμοσε λάθος πρόγραμμα, πως έκανε λανθασμένους υπολογισμούς σχετικά με το προβλεπόμενο ποσοστό ανεργίας και οικονομικής καθίζησης, πως ήταν λάθος ο πολλαπλασιαστής και διάφορα άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.

Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ μπήκε στη φάση της διαπραγμάτευσης για να καταφέρει καίριο πλήγμα στην ΕΕ χρησιμοποιώντας τη Ρωμιοσύνη ως ρόπαλο. Το ΔΝΤ είναι αυτό, που με έκθεσή του ανακοίνωσε, πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως πρέπει να «κουρευτεί» και άλλο, κάτι που φυσικά, ακόμα και σήμερα δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν στην ΕΕ και ιδιαίτερα στα κοινοβούλια της Γερμανίας  και των παραδοσιακών της συμμάχων και δορυφόρων από τον Α’ και Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες μιας αδιάλλακτης στάσης, που υιοθέτησε το ΔΝΤ ζητώντας εξωπραγματικά μέτρα και κουνώντας το δάχτυλο όχι στη Ρωμιοσύνη, αλλά στην ΕΕ, πως αν δεν κουρευτεί το χρέος, το ίδιο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει.

Η διαρροή που προέκυψε από τα Wikileaks, αυτό ακριβώς αποδεικνύει. Μάλιστα, ο πολύς κύριος Τόμσεν φαίνεται να λέει στην κα Βελκουλέσκου: «...Και οι γερμανοί θέτουν θέμα διαχείρισης... και βασικά εμείς εκείνη την ώρα λέμε: “Κοίταξε κ.Μέρκελ αντιμετωπίζεις ένα δίλημμα, πρέπει να σκεφτείς τι θα σου κοστίσει περισσότερο: να προχωρήσεις χωρίς το ΔΝΤ ─δεν θα ρωτούσε η Bundestag “Το ΔΝΤ δεν είναι μαζί μας;” ─ ή να διαλέξει την ανακούφιση του χρέους, που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία μας; Σωστά. Αυτό είναι το πραγματικό θέμα». Ωμός εκβιασμός προς την ίδια τη Μέρκελ, δηλαδή.

Προηγουμένως βέβαια, είχε υπονοήσει, πως καλό θα ήταν να αιφνιδιαστεί η ΕΕ με μια απειλή για Grexit τον Ιούνιο, που όλως τυχαίως θα συνέπιπτε με το δημοψήφισμα στη Μ. Βρεττανία για το Brexit. Τυχαία όλα αυτά; Ας αναρωτηθούμε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέησον ήδη έχει ξεκινήσει να αρθρογραφεί για πραξικόπημα λέγοντας τα εξής: «Το ΔΝΤ πιάστηκε, επ αυτοφόρω να συνωμοτεί για να οργανώσει “πιστωτικό γεγονός” στην Ελλάδα και να την οδηγήσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας χρησιμοποιώντας το  πρόσχημα του δημοψηφίσματος για την έξοδο ή την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Όχι, αυτό δεν είναι το σενάριο της επόμενης ταινίας του James Bond, είναι η απομαγνητοφώνηση μιας τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου. Η αποκάλυψη έγινε από το WikiLeaks μιας συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα λίγο πριν από την αποχώρηση της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ από την Ελλάδα, που είχε δώσει το πράσινο φως για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

»Η ουσία είναι, ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει τα νούμερα που χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο επόμενο στάδιο. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει στη συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ, γιατί το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα το επιτρέψει. Καθώς τσακώνονται για τους αριθμούς, οι Τόμσεν και Βελκουλέσκου ακούγονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο εάν θα “μαγειρέψουν” την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με το εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα μόνο εάν υπάρξει ελάφρυνση χρέους και αυτός είναι ο λόγος, που δεν αποδέχονται οι γερμανοί.

»Τότε ο Τόμσεν έριξε την βόμβα. “Τι πρέπει να γίνει για να έρθουν όλοι στο σημείο να λάβουν μία απόφαση; Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μία στιγμή, όπου λήφθηκε μία σοβαρή απόφαση και ήταν όταν η Ελλάδα έμενε χωρίς χρήματα και ήταν υπό την απειλή της χρεωκοπίας. Σωστά;”. Η Βελκουλέσκου του απαντά: “Σωστά”. Τότε ο Τόμσεν συμπληρώνει: «Πιθανώς αυτό πρέπει να γίνει ξανά. Σε αυτή την περίπτωση (του πιστωτικού γεγονότος και εάν είναι να ξαναγίνει) θα μας πάρει αρκετό χρόνο μέχρι τον Ιούλιο και είναι σαφές, ότι οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κάνουν καμία συζήτηση για ένα μήνα πριν από το Brexit, έτσι σε κάποιο βαθμό θα θέλουν ένα διάλειμμα (για την Ελλάδα) και θα ξεκινήσουν ξανά μετά το ευρωπαϊκό δημοψήφισμα”. Η Βελκουλέσκου είπε, ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι μέσα στον Απρίλιο. Για να λάβει την απάντηση από τον Τόμσεν “αλλά αυτό δεν θα είναι ένα γεγονός. Αυτό δεν πρόκειται να τους…”. Η Βελκουλέσκου συμφωνεί ότι χρειάζεται ένα γεγονός, αλλά λέει ότι δεν ξέρει ποιο μπορεί να είναι.

»Εδώ επιτρέψτε μου με να αποκωδικοποιήσω. Το “γεγονός” είναι μία οικονομική κρίση που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στη χρεωκοπία. Όπως ακριβώς συνέβη τον περασμένο χρόνο, όταν έκλεισαν οι τράπεζες και εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικονομική και ψυχολογική καταστροφή. Με τη μόνη διαφορά, ότι το ΔΝΤ θέλει να επιβάλλει αυτή την καταστροφή την ώρα, που το ελληνικό έθνος φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και η χώρα είναι επιφορτισμένη με μία από τις πιο περίπλοκες και νομικά αμφίβολες επιχειρήσεις φύλαξης των συνόρων στη σύγχρονη ιστορία. Αλλά το θέμα δεν βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας. Στο τέλος ο Τόμσεν υπαινίσσεται, ότι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω από όλους η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει εάν θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου». (Ολόκληρη τη δήλωση του Πολ Μέησον υπάρχει στα αγγλικά εδώ:
https://medium.com/mosquito-ridge/imf-plots-new-credit-event-for-greece-534b4b300318#.1j3mmhakt).

Αυτό που ο Πολ Μέησον τώρα σχολιάζει, έχει εδώ και αρκετό καιρό σχολιαστεί και εξηγηθεί από τον Thierry Meyssan στο άρθρο του: «The European Union is Blind To the Military Strategy of The United States» (Voltairenet.org). Σε αυτό το άρθρο, ο συγγραφέας πάει ακόμα πιο κάτω αποδεικνύοντας, πως οι διαμάχες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αποτελούν μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ.

Αναμφίβολα, το Ισλαμικό Κράτος, είτε απευθείας είτε μέσω Τουρκίας έχει εξοπλιστεί από τις ΗΠΑ μιας και είναι δικό της δημιούργημα, όπως εξάλλου ήταν και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Εν τω μεταξύ, ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τα χημικά του Σαντάμ. Βομβαρδίστηκε και ισοπεδώθηκε μια ολόκληρη χώρα χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί τίποτα. Στα σχέδια των ΗΠΑ είναι και ο διαμελισμός της Συρίας και η δημιουργία του κράτους του «Μεγάλου Κουρδιστάν», μιας και τώρα οι κούρδοι δεν θεωρούνται τρομοκράτες, αλλά σύμμαχοι των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Τελευταία, οι ΗΠΑ, αποδυναμώνουν και τον σουλτάνο Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον ως αποτυχημένο και επικίνδυνο. Η Τουρκία χάνει συνεχώς το έδαφος κάτω από τα πόδια της μιας και οι σχέσεις της με τη Ρωσία είναι στο ναδίρ, αλλά και με τις ΗΠΑ να δείχνουν τη διάθεση να τον τελειώσουν. Μόνο οι ηγέτες της ΕΕ του γλείφουν τα πόδια και τον ικετεύουν να μην αμολάει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Η ΕΕ, όπως αποκαλύπτει και ο Thierry Meyssan, δεν «μεταφράζει καλά» τις γεωπολιτικές στρατηγικές των ΗΠΑ και δεν γνωρίζει τίποτα για τον σχεδιασμό της μιλιταριστικής πολιτικής τους.  Αυτά όλα, τα έχουμε αναπτύξει σε παλαιότερα άρθρα μας, ότι δηλαδή η ΕΕ δεν έχει εξωτερική πολιτική ούτε και πρόκειται να αποκτήσει.

Επειδή κάποιοι στη χώρα μας επιχαίρουν για την πολιτική απομόνωση του Ερντογάν, καλό θα ήταν να θυμηθούν, πως όποτε η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, τα έκανε εξαγωγή προς τη Ρωμιοσύνη. Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, που βρίσκονται εν εξελίξει, θα οδηγήσουν σε πολύ δυσάρεστες για τη Ρωμιοσύνη καταστάσεις, που ενδέχεται στο τέλος να πληρώσει και το μάρμαρο σε όλα τα επίπεδα.

Το προσφυγικό ζήτημα θα ρίξει εύκολα το κόσμο στα φιλοφασιστικά ακροδεξιά κόμματα των «ευρωσκεπτικιστών», που σύντομα θα καταλάβουν την πρώτη θέση σε επερχόμενες εκλογές. Η αμφισβήτηση της ΕΕ από τους πολίτες των κρατών μελών είναι πλέον ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που σύντομα θα μετουσιωθεί στη διάλυση αυτής της θεατρικής παράστασης, που ονομάζεται «Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Η Ursula von der Leyen,
υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα την ίδρυση της Bundeswehr, ενός πανίσχυρου γερμανικού στρατού για να προστατέψει τα συμφέροντα της Γερμανίας.
Θα δαπανηθούν πολλά δις σε ευρώ για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Γιατί άραγε;
 
 
Ας συνοψίσουμε: Οι ΗΠΑ επεδίωκαν και επιδιώκουν τη διάλυση της ΕΕ. Θέλουν να επιστρέψουν ως ηγέτιδα-προστάτιδα δύναμη στην Ευρώπη. Μιας Ευρώπης, που να ζει κάτω από το φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης χωρίς επαρκή στρατό για να αντιμετωπίζει απειλές και φυσικά χωρίς δική της εξωτερική πολιτική, πράγμα που ίσχυε και ισχύει. Αυτό το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας την ιδιάζουσα περίπτωση της Ρωμιοσύνης ως πολιορκητικό κριό κατά της ΕΕ και των ευρωπαϊκών τραπεζών. Χρησιμοποιεί επίσης και τη Μ. Βρεττανία για τον ίδιο λόγο. Αν αρχίζουν να αποκολλώνται κάποια κομμάτια από την ΕΕ τότε είναι θέμα χρόνου (είναι ούτως ή άλλως) η κατάρρευσή της.

Το δεύτερο σχέδιο αποδυνάμωσης της ΕΕ έχει τη ρίζα του στο συνδυασμό του προσφυγικού ζητήματος με την ισλαμοτρομοκρατία και την ισλαμοφοβία. Η συνθήκη του Σέγκεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, ακόμα κι αν δεν πετάξουν έξω τη χώρα της Ρωμιοσύνης. Αν ακούσει κανείς τον υπουργό εξωτερικών της Αυστρίας μπορεί να καταλάβει τι επικρατεί από πλευράς εξωτερικής πολιτικής μέσα στην ΕΕ.

Είναι λοιπόν μάλλον αφελές να πιστεύει κάποιος, πως το ΔΝΤ και ο Τόμσεν μάχονται για τη νέα γενιά στη Ρωμιοσύνη και πως θέλουν να τιμωρήσουν τους συνταξιούχους των παλιότερων γενεών. Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς, πως το ΔΝΤ (που όπου κι αν πήγε κατέστρεψε χώρες εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και της πλουτοκρατίας) μάχεται υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη Ρωμιοσύνη. Το ΔΝΤ μπήκε εμβόλιμα, όπως περίτρανα αποδεικνύεται άλλωστε με τα Wikileaks στη διαπραγμάτευση για το χρέος της Ρωμιοσύνης, για να «χτυπήσει» καίρια την ΕΕ. Έτσι λοιπόν, αυτούς που «σφάζει» ο Τόμσεν δεν είναι τόσο οι ρωμιοί, αλλά η ευρωπαϊκή και κυρίως η γερμανική νομενκλατούρα.
 
Την εγκυρότητα της διαρροής των Wikileaks, αρχικά αμφισβήτησε αρθρογράφος της WSJ, αλλά τελικά όταν τα ίδια τα Wikileaks επανήλθαν μέσω Twitter να επαληθεύσουν τη διαρροή, σώπασε.

Η απάντηση του Wikileaks στην αμφισβήτηση.
 
Εξάλλου, και το ίδιο το ΔΝΤ δεν σχολίασε το συμβάν ούτε και μπήκε στη διαδικασία να το αμφισβητήσει.

Κλείνοντας, να ευχηθώ «περαστικά» στον έναν εκ των αντιπροέδρων της μείζονος αντιπολίτευσης, που εξακολουθεί να μην πιστεύει, πως όντως τα Wikileaks διέρρευσαν τις συνομιλίες Τόμσεν-Βελκουλέσκου και με τα άπταιστα «αγγλικά» του απευθύνεται στον διαρρέοντα λέγοντας: «Stop telling jokes please». Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει, πως το ΔΝΤ είναι όντως το μακρύ, αλλά αόρατο χέρι των ΗΠΑ κατά της Ευρώπης. Δεν μπορεί, θα προσγειωθεί κάποια στιγμή και αυτός στην πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη, που αμφισβητεί τη διαρροή των Wikileaks.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 38033 έγραψε...
Ανατρεπτικό θα έλεγα. Πολύ καλή η ερμηνεία των εξελίξεων.
Ο τρόπος της ανάλυσης όντως ξεδιαλύνει πολλά πράγματα που προσωπικά δεν είχα αντληφθεί. Βέβαια το άρθρο θέλει διπλή ίσως και τριπλή ανάγνωση.
03.04.2016, 18:13:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τα όσα "αποκαλύφθηκαν" δήθεν και οι διαρροές δεν λένε τίποτε περισσότερο από όσα είναι ήδη γνωστά. Οι νεοέλληνες πολιτικάντηδες συνεχώς κωλυσιεργούν, υπογράφουν μεν, αλλά δεν εφαρμόζουν τίποτε. Δεν έχουν ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, δεν υπάρχει φορολογικό και ασφαλιστικό, δεν έχει συρρικνωθεί το δημόσιο, δεν έχει αποκοματικοποηθεί το δημόσιο, δεν έχουν καταργηθεί εφάπαξ και επικουρικές και τόσα άλλα.

"Βελκουλέσκου: Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, και μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα έγγραφο, αλλά ξέρουμε ότι δε λειτουργεί Πολ, γιατί αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και μετά την επόμενη ημέρα το εγκαταλείπουν. Το είπαμε ξανά και ξέρουμε ότι δεν κάνουν αυτό που λένε. Απλώς δεν λειτουργεί. Για αυτούς όλα υπόκεινται σε αλλαγή, αν οι αρχές το θέλουν"
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5347902/diplh-bomba-twn-wikileaks-gia-tomsen-belkoyleskoy-kai-diapragmateysh/
https://wikileaks.org/imf-internal-20160319/

Πριν την επιβολή capital controls από τον Τσίπρα και την παρέα του, έλεγαν ότι προτιμούν να μην πληρώσουν μία δόση στο ΔΝΤ παρά να μην πληρώσουν συντάξεις. Και έτσι έγινε. Αφού έκαναν "εποικοδομητική ασάφεια" και ροκάνισμα χρόνου επί μήνες, τελικά δεν πλήρωσαν την δόση, έσκισαν δήθεν το μνημόνιο και το Ελλαδιστάν μπήκε σε καθεστώς τεχνικής χρεοκοπίας. Μετά ήρθαν τα capital control και το ΔΝΤ επέστρεψε και υπογράφτηκε τελικά το τρίτο μνημόνιο. Την ίδια τακτική ακολουθούνε και τώρα, χωρίς όμως τον Βαρουφάκη. Ροκανίζουν χρόνο και κατηγορούν τους ξένους ενώ οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτα! Ταυτόχρονα ο Τσίπρας επαναλαμβάνει αυτό που έλεγε και πριν, ότι δηλαδή προτιμά να πληρώνει συντάξεις παρά τη δόση στο ΔΝΤ.
Πώς εξηγείται αυτή η συμπεριφορά; Είναι πολύ απλό. Ο στόχος τους είναι η διάσωση πάση θυσία του υδροκέφαλου δημοσίου συν του συνταξιοδοτικού που αποτελεί το άμεσο αποτέλεσμα του κομματικού/πελατειακού κράτους και την ιερή αγελάδα της ρωμιοσύνης. Και τελικά από ότι φαίνεται τα κατάφεραν και πάλι! Και όμως είναι απίστευτοι! Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν νέους φόρους, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και μόνο 10% μείωση των εφάπαξ και 40 ευρώ μείωση στις συντάξεις! Αν είναι δυνατόν, ελλαδίτες μου δεν έχετε τον θεό σας. Κωλυσιεργείτε επίτηδες χωρίς ενδοιασμό για τις συνέπειες προκειμένου να μην πειραχτεί το φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικό που εκθρέφει η ρωμιοσύνη. Το πόσο κολοσιαίο είναι το συνταξιοδοτικό μπορεί να το καταλάβει κανείς αν συγκρίνει με άλλες χώρες, όπως Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβακία, Πορτογαλία και όχι Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία κ.λπ.

03.04.2016, 19:02:59

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Είναι λοιπόν μάλλον αφελές να πιστεύει κάποιος, πως το ΔΝΤ και ο Τόμσεν μάχονται για τη νέα γενιά στη Ρωμιοσύνη και πως θέλουν να τιμωρήσουν τους συνταξιούχους των παλιότερων γενεών."

Δεν έγραψα ακριβώς αυτό. Σαφώς και η δουλειά του ΔΝΤ δεν είναι να υποστηρίξει τη νέα γενιά και να τιμωρήσει (!) την παλιά. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο προφανώς είναι ηλίθιος. Αλλά ως γνωστόν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ ορθώς υποστηρίζουν από το 2010 ότι πρέπει να περικοπούν οι κρατικές δαπάνες (μισθοί δημοσίου, συντάξεις αποτελούν το 10% και βάλε του ΑΕΠ και το 75% και βάλε των πρωτογενών εξόδων), ενώ οι εγχώριοι πολιτικάντηδες επιμένουν σταθερά να βάζουν συνεχώς φόρους προκειμένου να μην πειραχτούν οι συντάξεις και το υδροκέφαλο δημόσιο. Και εδώ συμβαίνει το εξής τραγελαφικό, το ΔΝΤ να φαίνεται σαν να μάχεται για το ορθό και τα συμφέροντα της νέας γενιάς απέναντι στις παρωχημένες και παράλογες των ρωμιών πολιτικάντηδων και η νέα γενιά του Ελλαδιστάν να βρίσκεται σε αφασία, απομόνωση και πλήρη έλεγχο. Δηλαδή τί θέλει το Ελλαδιστάν για να αλλάξει επιτέλους πορεία; Να έρθει γερμανός γκαουλάιτερ να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις;
Ξέχασες μαζί με το παραμύθι της αποικίας χρέους των κακών ευρωπαίων να μας πεις και για τα τοξικά ομόλογα και να αναφέρεις και κάποιο βαρύγδουπο όνομα οικονομολόγου, για να γελάσουμε και λίγο. Δεν θέλει νιονιό, κότσια θέλει. Ένα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το πολύπαθο πλην όμως αμετανόητο Ελλαδιστάν. Καλώς ήρθατε στο νεοελληνικό matrix που δεν του ξεφεύγει τίποτε. Ο πόλεμος για το μυαλό σας συνεχίζεται, χε, χε, χε.

Στο μεταξύ ο πολύς πρωθυπουργός της ρωμιοσύνης διαδίδει ότι «Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη». Για γέλια και για κλάματα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113965194
Άντε πάλι το dejavu με το κακό ΔΝΤ:
http://www.capital.gr/story/3113769/ante-pali-to-dejavu-me-to-kako-em-dnt-em

Αν συνεχιστεί το παραμύθι με τους κακούς ευρωπαίους (χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι άγιοι) προβλέπω 11 εκατομμύρια ιθαγενείς να πάθουν σύνδρομο καταδιώξεως. Μιλάμε για ένα απέραντο φρενοκομείο που δεν θέλει να αλλάξει τις παλιές συνήθειες, οι οποίες παλιές συνήθειες είναι δημιούργημα της τριαντακονταετίας 1980-2009 τότε που το απεχθές και επονείδιστο προτεκτοράτο ξεκοκάλισε 1,5 τρις επιδοτήσεων και δανείων και μετακυλεί τον λογαριασμό στις επόμενες γενιές.

03.04.2016, 19:04:11

Ανώνυμος 38036 έγραψε...
Σου είπε κανένας οτι ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρεται σε σένα; Που το γράφει και δεν το διάβασα; Μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου έχεις. Για τη διαρροή των wikileaks θα πεις κάτι; Εγώ πάντως με αυτά που διάβασα βλέπω να παίζονται παιχνίδια που υπερβαίνουν κατά πολύ τα σύνορα της χώρας και φυσικά τις όποιες αποφάσεις των ηγετών της.
Τέλος πάντων, μπορείς να συνεχίσεις μόνος σου να σχολιάζεις. Χεστήκαμε γι' αυτά που γράφεις. Τα άρθρα μας ενδιαφέρουν. Aν έχεις balls γράψε και συ να σε διαβάσουμε.
03.04.2016, 19:42:08

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τί ζόρι τραβάς; Το Ελλαδιστάν δεν είναι πολιορκητικός κριός. Είναι για φάπες. Οι διαρροές από ότι κατάλαβα δεν λένε κάτι περισσότερο και ήδη γνωστό. Αν διαβάσεις την επίσημη έκθεση του Τόμσεν, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος:
http://www.imf.org/external/lang/greek/np/blog/2016/021116g.pdf

Δεν θέλει νιονιό, θέλει κότσια για να καταλάβεις τί παίζει. Προφανώς ο γεοπολιτικός παράγοντας είναι πανταχού παρόν και οι ΗΠΑ θέλουν μία σχετικά δυνατή Ευρώπη και ελεγχόμενη και όχι μια αρκετά δυνατή και ανεξέλεγκτη. Η ουσία όμως είναι η ξεφτιλέ και παράλογη συμπεριφορά των ρωμιών που φτάνει τα όρια της αηδίας. Δεν θέλουν το ένα, δεν θέλουν το άλλο, τη μία τους ενοχλεί η Μέρκελ, την άλλη η Μέρκελ είναι καλή. Τη μία το παίζουν φιλάνθρωποι και ανοιχτοί προς τους πρόσφυγες, την άλλη τους εκμεταλλεύονται ασύστολα και δημιουργούν με την ανικανότητά τους συνθήκες κοινωνικής έκρηξης. Το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμπεριφέρεται σαν αντιπολίτευση, απλά καταγγέλει και διαπιστώνει, αλλά από έργο και ουσία μηδέν. Ο μέσος ρωμιός θέλει βόλεμα στον κρατικό μηχανισμό και πρόωρη συνταξιοδότηση με εφάπαξ και επίδομα. Τί δεν καταλαβαίνεις; Αυτό το απλό πραγματάκι αρκεί για να ερμηνεύσει την συμπεριφορά των ρωμιών πολιτικάντηδων στο σύνολό της. Δεν θέλει νιονιό, θέλει κότσια.

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3122
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3684
Αυτά σου κάνουν;

Από πρωτιές έχουμε χορτάσει:
"Μεταξύ ορίων λιποθυμίας και θανάτου βρισκόταν, λόγω μέθης, ο γνωστός καλλιτέχνης Παντελής Παντελίδης τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου ατυχήματος, στις 18 Φεβρουαρίου, στην αερογέφυρα Βουλιαγμένης όπου έχασε την ζωή του. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίσθηκε τελικώς στον απίστευτο αριθμό του 2,72 gr ανά λίτρο που είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς χρήσης αλκοόλ που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά."
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500068561

Ραγιάδες μου!
Ζήτω το έθνος, ζήτω ο στρατός, ζήτω η αθάνατη ελλεηνική λεβεντιά:
https://www.youtube.com/watch?v=Wq5hIHh0-mU

Ο ευτραφής, λαλίστατος Φράγκος βρίζει το ΝΑΤΟ και τους ευρωπαίους:
https://www.youtube.com/watch?v=aA3g53xkHGM

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Καθείστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και απολαύστε το σίριαλ "Ελλάς".

03.04.2016, 20:03:10

Ανώνυμος 38038 έγραψε...
Με χαρά μου διαπιστώνω ότι το άρθρο ενέπνευσε πολλούς. Μπράβο. Συμφωνώ με τον Bielido όλα αυτά είναι λίγο - πολύ γνωστά, διφωνω μόνο σε ένα πράγμα: Οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν όχι γιατί λείπει η πληροφορία, μα η κριτική σκέψη.

Για αυτούς λοιπόν τους περισσότερους είναι ένα εξαιρετικό άρθρο μήπως πάρουν μπρος και αρχισουν το ευγενες άθλημα της σκέψης οι άσκεφτοι.

Για αυτούς λοιπόν τους περισσότερους, οφείλω ένα ειλικρινές και μεγάλο μπράβο στον Μουαμαρ. Η κριτική σκέψη του στα οικονομικοπολιτικα είναι εκπληκτική και μάλιστα Απαραίτητη για όσους δεν έχουν δικη τους κριτική σκέψη για να εξάγουν συμπεράσματα από όσα ακούν.

Γερακινα.
03.04.2016, 20:27:11

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Με πρωτογενές πλεόνασμα, άραγε, γιατί να βάλεις κι άλλους φόρους; (σ.σ: για να συντηρήσεις συντάξεις και υδροκέφαλο δημόσιο, κλείσιμο ματιού)
Όμως οι συντάξεις που δίνουμε σήμερα είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που δικαιολογούν οι εισφορές που έχουν πληρώσει οι σημερινοί συνταξιούχοι.
Συχνά είναι ως και 10 φορές τα λεφτά τους!
Δηλαδή σαν το "Αεροπλανάκι" ή αλλιώς την "Πυραμίδα" που προκάλεσε την κατάρρευση της αλβανικής οικονομίας πριν δυο δεκαετίες.
Οι Έλληνες πληρώνουμε 11,5 ΕΝΦΙΑ το χρόνο για να συντηρήσουμε ένα "Αεροπλανάκι συνταξιοδοτικό Ponzi Scheme που θα καταστρέψει τη χώρα με βεβαιότητα..."
http://www.capital.gr/story/3115901/otan-reei-aima-sto-dromo

Και για όσους δεν γνωρίζουν (όπως σωστά επεσήμανε η Γερακίνα) τί είναι Ponzi Scheme:
https://el.wikipedia.org/wiki/Σχήμα_Πόντσι
;)

"Μάλιστα, για να εξασφαλισθούν οι δανειστές ότι θα εισπράξουν πίσω τα χρήματά τους, επέβαλαν μεταξύ των όρων την κατ ευθείαν είσπραξη των κερδών από τρία βασικά προϊόντα το πετρέλαιο, τα σπίρτα και τα τραπουλόχαρτα"
https://el.wikipedia.org/wiki/Ιστορία_της_οικονομίας_της_Ελλάδας

Πετρέλαιο για την σόμπα, σπίρτα για να ανάβομεν τσιγάρον και τραπουλόχαρτα για να παίζομεν κουμ-καν και μπιρίμπα. Τί άλλο θέλετε βρε αχάριστοι άνθρωποι; Δεν έχετε ψωμί: Ε, φάτε κρουασάν!

Ελληνοφρένεια - Φάρσα σε Κύπριο αθλητή:
https://www.youtube.com/watch?v=t3KWQOgi7tc

Μουσικό διάλλειμα:
https://www.youtube.com/watch?v=XaSVkb_XLt4

και προτεινόμενη ταινία:
Z for Zachariah (2015)
http://www.imdb.com/title/tt1598642/

03.04.2016, 20:46:02

Ανώνυμος 38040 έγραψε...
Α! Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Αυστριακοι είναι παίκτες! Όχι πιόνια.

Μην νομίσετε ότι στα όποια παιγνίδια των όποιων Τομσεν-Βελκουλεσκου, δεν έχουν προετοιμασει τις κινήσεις τους.

Οι γεωπολιτικοοικονομικες (κυριως οι οικονομικες, αποεκει ξεκινουν ολα) κινήσεις έχουν προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι οι σοβαροί παίκτες έχουν υπ οψιν τους δέκα διαφορετικά σενάρια για όλες τις προβλεπόμενες κινήσεις του αντιπάλου.

Ξέρουν σκάκι, κύριοι.

Σκάκι. Όχι τάβλι όπως εμείς.

Γερακίνα.
03.04.2016, 20:43:40

Bielidopoulos έγραψε...
~
Σωστή.

"Βεβαίως, στην κυβέρνηση κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Λόγω άγνοιας, λόγω έλλειψης ιστορικής, εθνικής, γεωπολιτικής, ευρωπαϊκής και οικονομικής αντίληψης δεν μπόρεσαν να προσμετρήσουν στο σενάριό τους τις τυχόν ασύμμετρες απειλές. Όπως αυτή που πηγάζει από το προσφυγικό, όπως αυτή που προέρχεται από την αντίδραση των ευρωπαϊκών κοινωνιών στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Επιχείρησαν να σπεκουλάρουν αλλά τα γεγονότα και οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν. Και τώρα, όλα είναι ανοιχτά στο τραπέζι. Πολιτικά εννοώ..."
http://www.capital.gr/story/3113769/ante-pali-to-dejavu-me-to-kako-em-dnt-em

Αυτά τα διαβάζουν οι ρωμιοί και νομίζουν ότι ανακάλυψαν κάποιο μυστικό. Εδώ έχουμε Τσίπρα, Κυριάκο, Φώφη και άλλους κωμικούς που προκαλούν γέλιο σε σοβαρούς ανθρώπους με λογική και γνώσεις. Εδώ ο ανεκδιήγητος καραγκιόζης και μορφωμένος Μουζάλας επέστρεφε από την Ευρώπη και κλαψούριζε μέσα από τα γυαλάκια ότι μπορεί να μας κλείσουν τα σύνορα και τώρα κλαψουρίζουν ότι περιμένουν ξεσπάσματα βίας από τους πρόσφυγες. Μα καλά αυτό που κάνουν είναι πολιτική ή δημοσιογραφία; Οι πολιτικοί έχουν δύναμη στα χέρια τους, μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και μέτρα. Έγκαίρως, όχι του αγίου τέτοιου.

03.04.2016, 21:17:55

Ανώνυμος 38042 έγραψε...
Α, και μην ξεχνάμε ότι οι εισφορές των προηγούμενων έγιναν μισθοί για το διογκωμένο σε αριθμό προσωπικό του ΙΚΑ και ηλίθιοι εσωτερικοί δανεισμοί.

Προ 20ετιας θυμάστε την πρόταση που είχαν κάνει οι Γερμανοί για εξυγίανση του ΙΚΑ; Θα το αναλάμβαναν εκείνοι και η οικονομοτεχνική μελέτη τους μιλούσε για την απαραίτητη απόλυση 7000 πλεοναζόντων υπαλλήλων διότι δεν είχαν αντικείμενο απασχόλησης. Οι τότε κυβερνώντες είπαν όχι.

ΧΑ! Εμείς τώρα τι θέλουμε;. Καλοί μακακες είμασταν και είμαστε
Γερακίνα
03.04.2016, 21:01:55

Ανώνυμος 38043 έγραψε...
Είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνω γιατί ειλικρινά με έχουν κουράσει τα σχόλια ορισμένων.

Αγαπητέ κε Μπιελιδόπουλε, α)τα δύο άρθρα σου είναι πολύ λίγα και β)δεν έχουν σχέση με το θέμα. Εδώ συζητιέται ένα γεγονός που έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλους προβληματισμούς κυρίως στη Μέρκελ και το επιτελείο της. Αν διαβάζεις ξένο τύπο, θα το διαπιστώσεις.

Αυτό που λες πως τελικά οι διάλογοι ήταν κάτι το αναμενόμενο, μπορεί να ισχύει αλλά όταν αποκαλύπτεται ωμά σε κοινή θέα, τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Η ντόπια κυβέρνηση καίγεται να κλίσει η αξιολόγηση. Έχει υπογράψει τα πάντα. Το ΔΝΤ ήταν αυτό που έβρισκε προφάσεις και τώρα ξέρουμε και το λόγο που τόσο καιρό κωλυσιεργούσε. Αν αυτά δεν μπορείς να τα δεις, δικό σου το πρόβλημα. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τα παιχνίδια που παίζονται και υπερβαίνουν όχι μόνο τα σύνορα της ρωμιοσύνης αλλά και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τωνν ταγών της, τότε ναι φίλε, έχεις θέμα.

Με το να γράφεις τα ίδια και τα ίδια σεντόνια κάθε φορά απλά κουράζεις. Αν θες λοιπόν, κάνε αυτό πουσ οου προτείνουν. Γράψε ένα άρθρο για την επικαιρότητα και τις εξελίξεις και στείλε το στον δ/ντη της σελίδας. Τι σε εμποδίζει; Γιατί δεν το κάνεις; Με αρκετά απο όσα έχει γράψει ο Μουαμάρ διαφωνώ. Στο παρόν άρθρο όμως βλέπω πως έχει μια λογική που αν την καλοσκεφτείς, ερμηνεύει πολλά. Αν λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα έχεις άλλη άποψη,

Φτιάξε ένα ωραίο άρθρο και στείλε το να σε διαβάσουν όλοι. Το να μιλάς για "πορδίτσες" και να αυτο-γελοιοποιήσαι δεν σε βοηθά. Εκτός βέβαια αν οι γεωπολιτικές σου γνώσεις είναι "Paris-μυώδεις" οπότε κατανοώ γιατί σου ταιριάζει απόλυτα η παροιμία: "ότι δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια".


Φιλικά
Μιχάλης Τσιρώνης
03.04.2016, 20:56:36

Bielidopoulos έγραψε...
@Μιχάλης Τσιρώνης
Οι γνωστές μπούρδες. Αρκετές φάπες έπεσαν πιο πάνω, θες και άλλες; Να τις κάνεις τί; Διάβασε την έκθεση Τόμσεν. Λέξη προς λέξη σωστά πράγματα γράφει ο άνθρωπος.
Κωλυσιεργούσε διότι ήθελε πάση θυσία να μην αφήσει τους ευρωπαίους και ειδικά το ΔΝΤ να περάσει μειώσεις των συντάξεων και κατάργηση εφάπαξ και επικουρικών. Αυτά είναι αυτονόητα μέτρα και έπρεπε να είχαν γίνει από αρχές του 2010 και ακόμα ποιο πριν. Και αυτά τα μέτρα δεν είναι ευθύνη του ΔΝΤ να τα επιβάλλει, αλλά ευθύνη της δικής μας πλευράς. Αλλά δεν το κάνει κανένα κόμμα, διότι φοβάται το πολιτικό κόστος. Για αυτό και ο Λεβέντης έχει προτείνει οικουμενική με τεχνοκράτες υπουργούς που θα πάρουν αυτοί τα μέτρα και μετά θα αδειάσουν την γωνιά να επιστρέψουν οι γνήσιοι (sic) πολιτικοί του Ελλαδιστάν.
Συνέχισε να πλατσουρίζεις στη λιμνούλα σου.

03.04.2016, 21:35:08

Bielidopoulos έγραψε...
~
Κάτι έλεγα περί πυραμίδας πιο πάνω.
"«Η Ελλάδα είναι κράτος-πυραμίδα» - Πικρόχολα σχόλια για τη χώρα μας από επίδοξο επενδυτή, ο οποίος απέτυχε στη δρομολόγηση υδροπλάνων"
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=331046
(δημοσίευση του 2010)

Οι ξένοι θα φταίνε, πλην όμως της Μέρκελ που στηρίζει τη ρωμιοσύνη.
;)

03.04.2016, 21:48:00

Ανώνυμος 38046 έγραψε...
Mπινελόπουλε, τι έγινε; Δουλεύεις και τις κυριακές;
Σου κολλάνε βαρέα ένσημα βρε θηρίο;
Βλέπω σου έχουνε κάνει τη κ@τρυπίδα σαν του Ηφαιστίωνα ένα πράμα.
Γι' αυτό ρε μπαγάσα όλο μιλάς για πορδίτσες; Λόγω "εύρους";
Περαστικός είμαι, αλλά θα ξανάρθω να μάθω πότε θεμελιώνεις συντάξιμα. Νομίζω θες ακόμα μια 5ετία. Κουράγιο αδερφέ, κουράγιο.
Ξέρω ένα καλό γιατρό που κάνει παρθενοραφές και τελευταία ράβει και κ@λοτρυπίδες. Αφήνει και φόδρα. Άμα έχεις θέμα, να σε πάω.

03.04.2016, 21:48:12

Ανώνυμος 38047 έγραψε...
To άρθρο είναι πολύ καλό και εξηγεί επίσης πολλά. Να συνεχίσετε αυτές τις αναλύσεις. Είναι πολύ χρήσιμες για όλους εμάς που έχουν καταργήσει τα συμβατά συστεμικά ΜΜΕ από πηγές ενημέρωσης.
Μπράβο σας.
03.04.2016, 22:22:56

Ανώνυμος 38048 έγραψε...
Εξαιρετικό Αρθρο!!!! Αναλύει πολύ σωστά τις γεωπολιτικές εξελίξεις και ξεβρακώνει το ΔΝΤ που τον τελευταίο καιρό παίζει κρυφτούλι προσπαθώντας να στριμώξει την ΕΕ αλλά και να την αποτελειώσει..χρησιμοποιώντας ως εξιλαστήριο θύμα την Ρωμιοσύνη..ΟΣΟΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ....Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ...
03.04.2016, 21:31:31

Bielidopoulos έγραψε...
~
"ξεβρακώνει το ΔΝΤ που τον τελευταίο καιρό παίζει κρυφτούλι προσπαθώντας να στριμώξει την ΕΕ αλλά και να την αποτελειώσει..χρησιμοποιώντας ως εξιλαστήριο θύμα την Ρωμιοσύνη"

Ώπα ρε μαν. Θα κάψεις φαιά ουσία, μην πιέζεσαι τόσο.

03.04.2016, 23:01:55

Ανώνυμος 38050 έγραψε...
ωραιο αρθρο. μπραβο.
03.04.2016, 22:24:06

Ανώνυμος 38051 έγραψε...
38046 παλιοπαπαρα απο ποια δημοσια υπηρεσια παιρνεις συνταξη ρε λαμογιο; ποσο θα παει βρε, θα την χασεις κοπριτη και τοτε να δουμε ορεξουλες για παπαριτσες που θαχεις. αντε να γινει μπουρδελο το μπουρδελο να τελειωνουμε με ενφια και φοροκαταιγιδες για χαρη των λαμογιων του δημοσιου και των δημων.
03.04.2016, 23:26:02

Ανώνυμος 38052 έγραψε...
Τώρα που ψεκάστηκα μπορώ να πω πως οι ευρωπαϊκές δυνάμεις χέστηκαν αν παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη ή όχι. Έτσι και αλλιώς το ΔΝΤ ασχολείται με τριτοκοσμικές κυρίως χώρες και η Ελλάδα είναι μία από αυτές, και οι ευρωπαίοι το γνωρίζουν πριν και καλύτερα από εσάς.
03.04.2016, 23:27:09

Ανώνυμος 38053 έγραψε...
Νομίζετε στ αλήθεια, οι παραπάνω που βρίζετε άνευ λόγου ότι η Ψωροκώσταινα έχει τα φόντα να είναι έστω εμας μοχλός πίεσης της Αμερικής προς την Ευρώπη; Ίσως απαισιοδοξω αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε υπολογίσιμοι ούτε γι αυτό.

Διαφωνώ με κάποιον που έγραψε παραπάνω ότι είμαστε εξιλαστήρια θύματα. Καραγκιοζιδες είμαστε. Ασκεφτοι και τεμπελιδες.

Όλοι. Από τους πολιτικούς που αναφερε ο φίλος Bielido μέχρι τον τελευταίο μακακα που παραβιάζει Στοπ όταν οδηγεί γιατί νιώθει μέγας.

Γερακίνα
03.04.2016, 23:31:53

Ανώνυμος 38059 έγραψε...
και βγηκαν τα γερά κυνέα σε μπιντε αλεπουδια να φωτισουν τα κοινα μυαλα με φωστηρων αλλοπροσαλα νοηματα
Για σου σου Λαζαρε με τους ακριβοπληρωμενους μραβους σου.
04.04.2016, 07:54:43

Bielidopoulos έγραψε...
~
Οι εξελίξεις μάλλον δεν επιβεβαιώνουν τα περί πολιορκητικού κριού της ρωμιοσύνης. Άλλο ένα παραμύθι προκειμένου οι ρωμιοί να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες που τους βαραίνουν, όπως και το παραμύθι περί αποικίας χρέους των κακών ξένων, οι οποίοι δάνεισαν στο προτεκτοράτο 90 δις με προνομιακότατο επιτόκιο 1%. Σιγά σιγά θα αρχίσει να καταλαγιάζει ο τεχνητός θόρυβος από τις δήθεν αποκαλύψεις και θα φανεί άλλη μια φορά η πικρή αλήθεια.
Ο κλόουν που παριστάνει τον πρωθυπουργό έστειλε επιστολή στην Λαγκάρντ λέγοντας ότι δεν θα αφήσει τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη και ότι τίθεται γεωπολιτικό ζήτημα. Όλα αυτά βέβαια τα λένε οι ρωμιοί για να πιέσουν έμμεσα το ΔΝΤ όχι να φύγει, αλλά να σταματήσει να επιμένει στις μειώσεις συντάξεων και συρρίκνωση του δημοσίου. Αυτά φυσικά είναι ανατολίτικες κουτοπονηριές και ξεφτιλισμένες τακτικές. Και η Λαγκάρντ του απάντησε λέγοντας τα αυτονόητα. Τα περί σκληρής γλώσσας και υπονοούμενων που αναφέρουν οι φυλλάδες του Ελλαδιστάν από μέρους της Λαγκάρντ είναι φαντασιώσεις για εσωτερική κατανάλωση (κουτόχορτο για τα γίδια).

Απάντηση Λαγκάρντ σε επιστολή Τσίπρα: Ανοησίες τα περί πιστωτικού γεγονότος:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=789756

Η επιστολή της Λαγκάρντ:
http://www.imf.org/external/lang/greek/np/sec/pr/2016/pr16149g.pdf

04.04.2016, 09:42:24

Ανώνυμος 38063 έγραψε...
Διαφωνώ. Επαληθεύεται πλήρως ο ρόλος της ρωμιοσύνης ως πολιορκητικός κριός. Η Λαγκάρντ δεν διέψευσε απολύτως τίποτα αντιθέτως βγήκε προς τα έξω επιθετικά και ζήτησε την προστασία και το απόρρητο των στελεχών του ΔΝΤ. Η αίσθηση μου είναι πως αυτός που κατέγραψε τις συνομιλίες θα πρέπει να είναι από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και μάλιστα να το έκανε επίτηδες. Αν κατανοήσουμε πως είμαστε ένα προτεκτοράτο και έχουμε συγκεκριμένο ρόλο και μοίρα, τότε όλα εξηγούνται. Ένα προτεκτοράτο με ηλίθιους κρατικοδίαιτους και λαμόγια κατοίκους και φυσικά λαμόγια ηγέτες, κλεπτοκράτες, απατεώνες, ερασιτέχνες και τυχάρπαστους.
04.04.2016, 11:56:31

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και μετά ξύπνησες!
Και τί πως διαφωνείς; Χέστηκε η γελάδα στ΄ αλώνι. Εμάς μας ενδιαφέρει τί ισχύει, όχι τί φαντάζεται ο κάθε αμπελοφιλόσοφος. Γιατί η Λαγκάρντ να διαψεύσει; Δεν αποκαλύφθηκε τίποτε διαφορετικό από όσα είναι ήδη γνωστά. Πάρε την επίσημη έκθεση του Τόμσεν, εκτύπωσέ την και διάβαζέ την κάθε μέρα μέχρι να την εμπεδώσεις σε βάθος. Σφάξτους Τόμσεν, σφάξτους. Μετονομασία κεντρικού δρόμου του Αθηναιστάν και κεντρικής πλατείας σε Τόμσεν. Τώρα!

04.04.2016, 14:13:00

Ανώνυμος 38065 έγραψε...
Μπιελιδόπουλε είσαι άποψη ζωής από μόνος σου! Χαραμίζεσαι εδώ πέρα. Φτιάξε μπλογκ άμεσα, είναι πανεύκολο. Θα γίνεις ο Λεβέντης των νεοελλήνων μπλόγκερς. Υπόσχομαι να σου στέλνω δωρεάν πίτσες και φραπέδες. Χωρίς πλάκα.

Ένας ανώνυμος θαυμαστής σου04.04.2016, 15:13:15

Ανώνυμος 38066 έγραψε...
Να του στέλνεις και παλλόμενα πέη γιατί τα έχει ανάγκη με τη τόση ξεφτίλα που τρώει εδώ μέσα. Πάντως, εδώ που τα λέμε, έχει πλάκα ο μπαγασάκος. Μας διασκεδάζει με τις λαλακίες που γράφει ειδικά όταν αμφισβητεί καθηγητές παν/μιων, νομπελίστες οικονομολόγους και πολιτικούς επιστήμονες κλπ
Προτείνω: α)να του αυξηθεί ο μισθός β) να γίνει ένας εθελοντικός έρανος από την ιστοσελίδα για να πάει να μαμήσει το παιδί μπας και
ξεθολώσει. Τρώει τη σύνταξη των γονιών του, δεν δουλεύει, όλη μέρα κ(λ)άνει το σχολιαστή και στο τέλος πουλάει και μούρη.
Άσε που παίρνει την αυτονόητη δήλωση της Λαγκάρντ που τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα, ως ειλικρινή.
Άντε, να μαζέψουμε κανένα φράγκο μπας και το παιδί ξελαμπικάρει. Πρέπει να βοηθηθεί να συμφιλιωθεί με το πουλί του.
04.04.2016, 15:26:30

Ανώνυμος 38067 έγραψε...
Μπινελόπουλε, εσύ το έγραψες αυτό;

http://www.protagon.gr/scripta/editorial/wra-na-syndethei-to-prosfygiko-me-tin-oikonomia-44341065558

Αν ναι, είσαι πολύ κότα και ξεφτιλισμένος γιατί στο άρθρο εμφανίζεις ένα τελείως διαφορετικό προφίλ από αυτό που μας μοστράρεις εδώ μέσα. Τελικά, είσαι σχιζοφρενής.
04.04.2016, 15:43:01

Ανώνυμος 38068 έγραψε...
Μπινελόπουλε,
Αν είσαι εσύ που έγραψες το παρακάτω, τότε είσαι σχιζοφρενής. Εδώ πουλάς μούρη ενώ στο παρακάτω άρθρο, έχεις μια τελείως διαφορετική προσέγγιση.

http://www.protagon.gr/scripta/editorial/wra-na-syndethei-to-prosfygiko-me-tin-oikonomia-44341065558


04.04.2016, 15:46:40

Bielidopoulos έγραψε...
@38065
Τους είδαμε και τους "ανεξάρτητους" μπλόγκερ. Ο πιο γνωστός εξ αυτών ο pitsirikos σατύριζε επί χρόνια τον Σαμαροβενιζέλο και είχε δίκιο. Όταν βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όλα ξαφνικά έγιναν τέλεια και άλλαξε τροπάρι. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μνημόνιο άλλαξε πάλι τροπάριο και τώρα πλέον ούτε ο ίδιος ξέρει τί υποστηρίζει. Να πάμε και πιο παλιά. Ο Γιωργάκης πήρε το δαχτυλίδι της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια των ανεξάρτητων μπλόγκερ όταν ο Βενιζέλος ήταν φαβορί. Όταν όμως ο Γιωργάκης είχε την φαεινή ιδέα να μετατρέψει την χώρα από προτεκτοράτο σε προτεκτοράτο αποθήκη και μαύρη αγορά οργάνων και μοσχευμάτων κανείς δεν αντέδρασε. Αυτό που πήγε να κάνει ο Γιωργάκης ωχριά μπροστά στο πρόγραμμα ευγονικής του Χίτλερ, αλλά να τον απαλλάξουμε λόγω βλακείας.
https://www.youtube.com/watch?v=CTGLBiOU3jk
https://www.youtube.com/watch?v=FYDowtY5SVc
Κύριοι δεν είναι δουλειά μου να ασχολούμαι με ένα χρεοκοπημένο προτεκτοράτο με αποτυχημένους κατοίκους. Περπατάω στο δρόμο και βλέπω παντού μπάζα. Προφανώς αυτοί που αξίζουν την έχουν ήδη κοπανήσει. Θα μείνουν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εδώ μπαίνω να ρίξω καμιά φαπούλα και να σπάσω λίγη πλάκα, ντάξει. Ένα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το Ελλαδιστάν...

@38066
Οι φυλλάδες όμως έγραψαν ότι το γράμμα της Λαγκάρντ ήταν αυστηρό, απαξιωτικό, σκληρό και άλλα τέτοια. Διαβάζοντάς το όμως ήταν κάτι αναμενόμενο. Και εξάλλου από πού και ως πού ένας παρακμιακός πρωθυπουργός πιάνει στο στόμα του την γεωπολιτική και τον Τόμσεν. Εγώ να πιστέψω τον Τόμσεν και την Λαγκάρντ ή τις γριές Τσακαλώτο και Σταθάκη που παριστάνουν ότι δήθεν διαπραγματεύονται και προτιμούν να τους μαχαιρώσεις την μάνα παρά να μειώσουν τις συντάξεις. Ντάξει, τα μίντια φοβούνται μην τα κλείσει ο Τσίπρας και προς το παρόν θα γράφουν ό,τι θέλει η κυβέρνηση.

Low - Lullaby (BassTeq Remix)
https://www.youtube.com/watch?v=EmVyWG8rOUI

04.04.2016, 16:04:58

Ανώνυμος 38070 έγραψε...
Bielido,
Εσύ έγραψες στο Protagon το άρθρο για τη σύνδεση προσφυγικού με το χρέος;
04.04.2016, 16:24:34

Ανώνυμος 38071 έγραψε...
Έλα Bielido, ή αλλιώς Νικολόπουλε Γεώργιε, ξεσκεπάστηκες. Είσαι επαγγελματίας τρολ. Δες τι έγραφες κάποτε:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LPQKrT55O1IJ:forum.atheia.gr/viewtopic.php%3Ff%3D54%26t%3D6521%26start%3D40+&cd=7&hl=el&ct=clnk&gl=gr

"Για το ότι είμαστε 40 χρονια πίσω μην ανησυχείς.
Όταν η κρίση χτυπήσει τον ευρωπαϊκό πυρήνα (τώρα είναι στην περιφέρεια) εκεί να δεις γέλια. Αυτοί οι κωλοευρωπαίοι είναι ικανοί να ξεκινήσουν τρίτο παγκόσμιο προκειμένου να εξαγάγουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα. Το έχουν κάνει δύο φορές στο παρελθόν. Και όμως τα ευρωπαϊκά media μας λένε για τους διεφθαρμένους ινδούς, τους κινέζους και τους άραβες. Δεν λένε τίποτε όμως για τους διεφθαρμένους ευρωπαίους ηγέτες, τους καλύπτουν λες και είναι άγιοι. Καλύπτουν επίσης τις αμαρτίες των ευρωπαϊκών εταιριών, αλλά μας λένε για τις αμερικάνικες. Η Ευρώπη έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της και αυτό είναι κακό όταν έρχονται καιροί λιτότητας που όλοι πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι και να ζούμε με τα λίγα".


Περαστικά σου γελοίε!
04.04.2016, 17:20:59

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τζον Σμιθ με λένε βρε κεφτέ.
Έχω γράψει επίσης ότι η κρίση θα συνεχιστεί επειδή είναι συστημική. Ξεκινάει από την περιφέρεια και προχωράει προς το κέντρο. Ισλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος όλες χώρες της επριφέρειας. Το πόσο σκληρά θα χτυπήσει το κέντρο δεν το ξέρω. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες εξωευρωπαικούς, όπως η σταθερότητα του δολαρίου. Αλλά: η κρίση που θα φάει στο μέλλον η Γερμανία ή η Γαλλία δεν αλλάζει την ουσία: το Ελλαδιστάν έχει χρεοκοπήσει και εφευρίσκοντας διάφορες πονηρές δικαιολογίες (γεωπολιτική, κακό ΔΝΤ, ξένοι που επιβουλεύονται το τσίπουρο και τον μεζέ του ρωμιού) αρνείται να κάνει τα αυτονόητα, τα οποία είναι: κατάργηση επικουρικών και εφάπαξ, κατάργηση τετραψήφιων συντάξεων, κατάργηση πολλαπλών συντάξεων, συρρίκνωση δημοσίου. Εν συντομία η μέση σύνταξη (μέσος όρος) δεν θα ξεπερνάει τον βασικό μισθό για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό. Απλά και σταράτα. Και κατ΄ επέκτασην η μέγιστη σύνταξη θα πέφτει περίπου στο ύψος του μέσου μισθού. Όποιος θέλει να παίρνει περισσότερα ας κάνει ιδιωτική ασφάλιση. Αυτά θα γίνουν, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά είναι κάτι το αναπόφευκτο από την στιγμή που: α) η οικονομία δεν αντέχει να πληρώνει ένα πανάκριβο συνταξιοδοτικό το οποίο χτίστηκε σταδιακά μέσα σε μια 30ετία (1980-2009) σε βάρος των επόμενων γενεών με διάφορες κουτοπονηρούτσικες δικαιολογίες, όπως κεκτημένα δικαιώματα, θεμελιωμένα και άλλες τέτοιες παρλαπίπες της ρωμιοσύνης, β) οι ξένοι δεν είναι διατεθειμένοι να δανείζουν για πολύ ακόμα, γ) το ασφαλιστικό δεν είναι κεφαλοποιητικό, που σημαίνει ότι οι συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές των νυν εργαζομένων και του κράτους που τσοντάρει.
Όσον αφορά το "εξαγάγουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα", αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δεν αφορά ανίδεους. Το έχουν κάνει οι βρετανοί πολλές φορές στην ιστορία τους για παράδειγμα.
Καταλάβατε οι παραπάνω γιατί δεν ασχολούμε πιο σοβαρά με τους ρωμιούς; Διότι θα πρέπει κάθε φορά να κάθομαι να απαντώ σε κάθε διανοητικό υποκείμενο που νομίζει ότι ανακάλυψε κάτι ή έπιασε τον παπά από τα @@. Θα τρώνε τις φαπούλες τους περιστασιακά και αυτό θα τους είναι αρκετό.

04.04.2016, 17:55:35

Ανώνυμος 38073 έγραψε...
Τελικά ρε Μπιελιδόπουλε, οι Ευρωπαίοι είναι "κωλοευρωπαίοι" ή άλλαξες γνώμη;

Διανοητικό Υποκείμενο
04.04.2016, 18:44:46

Ανώνυμος 38074 έγραψε...
Μήπως είναι και διεφθαρμένοι όπως ισχυριζόσουν ή (πάλι) άλλαξες γνώμη;

Διανοητικό Αντικείμενο
04.04.2016, 18:55:48

Ανώνυμος 38075 έγραψε...
Τελικά είναι αμαρτωλές οι Ευρωπαϊκές Εταιρίες όπως έλεγες ή (πάλι) άλλαξες γνώμη;

Διανοητική δευτερεύουσα πρόταση.
04.04.2016, 18:57:45

Ανώνυμος 38076 έγραψε...
Τελικά έχει η Ευρώπη μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της ή δεν το ισχυρίζεσαι πλέον;

Διανοητικό Απαρέμφατο
04.04.2016, 18:59:04

Ανώνυμος 38077 έγραψε...
Αυτό που γράφεις : "Αυτοί οι κωλοευρωπαίοι είναι ικανοί να ξεκινήσουν τρίτο παγκόσμιο προκειμένου να εξαγάγουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα. Το έχουν κάνει δύο φορές στο παρελθόν."- τελικά εξακολουθείς να το πιστεύεις ή όχι;

Διανοητικό κυρίως ρήμα
04.04.2016, 19:24:25

Bielidopoulos έγραψε...
~
Την επόμενη φορά που ο κλόουν που παριστάνει τον πρωθυπουργό στείλει επιστολή στην Λαγκάρντ περί Τόμσεν που θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη (lol) και γεωπολιτικής (τί ξέρει ο Τσίπρας από γεωπολιτική;) και γίνει ρεζίλι διεθνώς πέστου να συμπεριλάβει στο γράμμα και ότι οι ευρωπαικές εταιρίες μολύνουν το περιβάλλον (και όντως το μολύνουν, όπως και οι αμερικανικές και οι κινέζικες), ότι στο Λουξεμβούργο ξεπλένουν μαύρο χρήμα (και όντως ξεπλένουν) και ότι οι γερμανοί δεν την γλιτώνουν την κρίση. Έτσι θα φοβηθεί η Λαγκάρντ και θα διαγράψει τα χρέη του προτεκτοράτου προς το ΔΝΤ και θα μπορεί πάλι να αρχίσει να δανείζεται από τις αγορές και να ξεκινήσει πάλι το πάρτι της παλιάς γενιάς ή γενιάς του Πολυτεχνείου ή ΓτΠ.

04.04.2016, 19:33:42

Ανώνυμος 38079 έγραψε...

'Bielidopoulos έγραψε...
@38065
Τους είδαμε και τους "ανεξάρτητους" μπλόγκερ.…... Κύριοι δεν είναι δουλειά μου να ασχολούμαι με ένα χρεοκοπημένο προτεκτοράτο με αποτυχημένους κατοίκους. Περπατάω στο δρόμο και βλέπω παντού μπάζα. Προφανώς αυτοί που αξίζουν την έχουν ήδη κοπανήσει. Θα μείνουν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εδώ μπαίνω να ρίξω καμιά φαπούλα και να σπάσω λίγη πλάκα, ντάξει. Ένα σύννεφο πορδίτσας έχει καλύψει το Ελλαδιστάν….. 04.04.2016, 16:04:58¦'

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» ή αλλιώς «η φιλοσοφία του μπάζου».
Ηδονίσου, ξέρεις Bielidopoulos.
04.04.2016, 19:32:37

Ανώνυμος 38080 έγραψε...
Ναι αλλά δεν απαντάς ρε Μπιελιντοτέτοιε και μας στεναχωρείς.
Αναιρείς τις προηγούμενες δηλώσεις σου ή όχι;


Διανοητικός Παρατατικός
04.04.2016, 20:13:59

Ανώνυμος 38081 έγραψε...
Ιμπραήμ, απάντα μπρε σ' αυτούς τους ραγιάδες ρωμιούς!
Μην τους σκιάζεσαι μπρε! Κάνεις ρεζίλι τη φυλή μας!


Κιουταχής
04.04.2016, 20:16:11

Bielidopoulos έγραψε...
~
Νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ ρίχνει στο τραπέζι η Αθήνα
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113967296
Την πεποίθηση όλων στην Ευρώπη ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε λίγες μέρες μετέφερε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500069323
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι προς συζήτηση το κούρεμα του ελληνικού χρέους
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=789916
Ο κ Τσακαλώτος αρνήθηκε να σχολιάσει, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, το γεγονός ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους επίσημες και ανεπίσημες συντάσσονται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=789975

Τί έγινε βρε παλουκάρια; Δεν έπιασε το κόλπο με τα wikileaks;

https://www.youtube.com/watch?v=EQKIDEJ27NU
https://www.youtube.com/watch?v=VSJ4fj6kQdM

04.04.2016, 20:43:25

Ανώνυμος 38089 έγραψε...
οταν ο μπιντες λολ ;;...νικολοπουλος.... γινεται τζων σμιθ
τοτε.......................
να τον χαιρεσαι Λ¨ΑΖΑΡΕ
05.04.2016, 08:47:02

Ανώνυμος 38090 έγραψε...
ξεχασα τον κλεφτοκοτα τσαϊτ
ειναι και αυτη μια ιδιοτητα του μπιντε
05.04.2016, 08:57:47

Bielidopoulos έγραψε...
~
Η επιστολή-διεθνές ρεζίλεμα του Τσίπρα στη Λαγκάρντ:
http://tvxs.gr/news/ellada/i-epistoli-toy-tsipra-sti-lagkarnt

"Ανοιχτή επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα για «αξιοποίηση» της αποκάλυψης για ΔΝΤ"
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=790026

Ε, άμα το λέει και ο Μπαρουφάκης έτσι θα είναι! lol

Τσίπρας και Παππάς (αριστεροί του κώλου) σε ομόρρυθμη εταιρία:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=790096

"Ανόητοι είστε εσείς, είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην επιστολή της κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, χαρακτήρισε "ανοησίες" τα περί μεθόδευσης πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα προκειμένου να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του."
http://www.capital.gr/epikairotita/3116786/omologia-tsipra-gia-egkataleipsi-tis-maxis-tou-xreous

Ο μπιφτεκόμαγκας πρωθυπουργός αναμένεται να φάει τώρα τις φάπες του από Λαγκάρντ και Μέρκελ. Αναμένατε πικρές εξελίξεις.

"Μία μόλις μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση, σήμερα μεταξύ της Αγκ. Μέρκελ και της Κρ. Λαγκάρντ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα διχαστεί με το Ταμείο για την Ελλάδα αποκλείοντας παράλληλα «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, στην παρούσα φάση."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113968091

Παρατηρήστε στο παρακάτω link πώς ο δημοσιοκάφρος εκφράζεται:
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=790124

Και φυσικά να μην παραλείψουμε και την αρχαιολαγνική πλευρά της ρωμιοσύνης:
"Με την έκθεση της αρχαϊκής Κόρης (αρ. 670) του Μουσείου Ακρόπολης εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το Έτος Ελλάδας στη Ρωσία."
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500069396

"Η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ., Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου (σ.σ: αμήν αδελφή μου!), η πλέον ειδική στην αρχαία γλυπτική, κυρίως της ρωμαϊκής αυτοκρατορικής περιόδου, «βγάζει» από το Μουσείο Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής, στο οποίο είναι διευθύντρια, 30 εντυπωσιακά εκμαγεία και αντίγραφα έργων γλυπτικής που αποδίδουν κεφαλές πολιτικών προσώπων της αρχαιότητας."
http://www.ethnos.gr/politismos/arthro/ntimpeit_me_tous_politikous_tis_arxaiotitas-64356261/

lol

05.04.2016, 10:42:54

Ανώνυμος 38092 έγραψε...
Ρε μη τα βάζετε με τον Μπινελόπουλο aka John Smith. Είναι δισέγγονο του Adam Smith γι' αυτό τα λαλάει καλά τα οικονομικά (εδώ γελάνε). Επίσης για όσους δεν τον γνωρίζουν, Ο Μπινελόπουλος έχει χορηγό τα φασολάκια "Μπαρμπα-Στάθης" γι' αυτό και αμολάει "πορδίτσες".
Προτείνεται δε η μετονομασία του Bielidopoulos σε Bielidokolos.
Να μας ζήσεις μεγάλε!
Πριν ξαναποστάρεις, τσίμπα τις ρώγες σου. Αν είναι σκληρές, πόσταρε. Αν όχι, περίμενε μέχρι να σκληρύνουν.


Διανοητικός Υπερσυντέλικος Διαρκείας
05.04.2016, 11:25:22

Ανώνυμος 38093 έγραψε...
Τελικά τί έγινε έπιασε το κόλπο με τις διαρροές;
05.04.2016, 12:42:03

Ανώνυμος 38094 έγραψε...
Γεώργιος Νικολόπουλος ή Ιμπραήμ ή Τόνυ Μανέρο ή ...
05.04.2016, 13:53:28

Ανώνυμος 38095 έγραψε...
Γεώργιος Νικολόπουλος ή Ιμπραήμ Bielidopoulos ή Τόνυ Μανέρο ή ...
(όποιος το βρει πριν απο μένα, δώρο μια πίτσα με τζατζικόγυρο και ένα φραπόγαλο ενισχυμένο)
05.04.2016, 13:59:23

Ανώνυμος 38096 έγραψε...
Άνθρακες ο θησαυρός. Μισό να ψεκαστώ.
05.04.2016, 17:24:31

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ο Τσίπρας υποστηρίζει χωρίς τσίπα ότι δεν μπορούν να βρεθούν οι αργόμισθοι του δημοσίου:
https://www.youtube.com/watch?v=N7sJqxgisd0
https://www.youtube.com/watch?v=RpmqKGxgAlo

Τί να περιμένεις από έναν ανεκδιήγητο πιθηκορωμιό που πήγε και έστειλε επιστολή στην Λαγκάρντ υπαινισσόμενος ότι οι υφισταμένοι της Λαγκάρντ σαμποτάρουν το Ελλαδιστάν βασιζόμενος σε παράνομες υποκλοπές (τις οποίες ερμήνευσε και αυθαιρέτως). Ο άνθρωπος ζει σε παράλληλο σύμπαν. Τις βλακείες και το διεθνές ρεζίλεμα αυτές θα τις πληρώσει πάλι ο ρωμέικος λαός. Αναμένατε δυσάρεστες εξελίξεις και ομοβροντίες από αμερικάνους και ευρωπαίους.

https://www.youtube.com/watch?v=lm2CSqDLlro
Θα διαφωνήσω με τον Λεβέντη όταν λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία.

05.04.2016, 20:06:49

Ανώνυμος 38099 έγραψε...
http://www.atgm.gr/index.php/el/

05.04.2016, 22:14:47

Ανώνυμος 38100 έγραψε...
Οι βουλευτές του Λεβέντη παραιτήθηκαν; Το εξάμηνο πέρασε, τι γίνεται; Εχει δεσμευθεί ο πρόεδρος στον λαό.
05.04.2016, 22:15:01

Ανώνυμος 38101 έγραψε...
Είσαι εκτός θέματος βρε τενεκέ.
05.04.2016, 22:52:20

Ανώνυμος 38102 έγραψε...
Ενώ εσείς είστε εντός. Μάλλον σου χάλασα τον μύθο, και ως γνωστόν οι μύθοι ταιριάζουν στους ρωμιούς.
05.04.2016, 22:57:09

Ανώνυμος 38104 έγραψε...
Τί μακακία είναι τώρα αυτή; Α ρωμιός. Εντάξει τότε.
05.04.2016, 23:08:42

Ανώνυμος 38106 έγραψε...

Μην θίγετε τα ιερά και τα όσια της ρωμιοσύνης. Ο Λεβέντης είναι ένα από αυτά. Ώπα......
05.04.2016, 23:37:17

Ανώνυμος 38107 έγραψε...
Και άλλη μακακία. Ποιος έθιξε ποια όσια.
06.04.2016, 00:12:32

Bielidopoulos έγραψε...
~
Πολ Τόμσεν: Δεν έχω νευριάσει καθόλου με την Ελλάδα.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=790543
Π. Τόμσεν: Τι να κάνω; Οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113969998

Σφάξτους με το μπαμπάκι Τόμσεν!

06.04.2016, 21:06:31

Ανώνυμος 38129 έγραψε...
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
Ανώνυμος 38090 έγραψε...
ξεχασα τον κλεφτοκοτα τσαϊτ
ειναι και αυτη μια ιδιοτητα του μπιντε
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Σφάξτους με το μπαμπάκι Τόμσεν!
πολλες ομοιοτητητες βλεπω με τους φιλους του ΤΖΙΧΑΝΤ ΧΙΜΠΡΑΗΜ ΛΕΣ;;;ΛΟΛ;;
05.04.2016, 08:57:47
07.04.2016, 07:18:49

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Η Bild αλλοίωσε τη φωτογραφία αγάλματος του Σωκράτη, κάνοντάς τον να φαίνεται ότι πιάνει το κεφάλι του και όχι το πηγούνι του, σαν να... πονοκεφαλιάζει με τις επιλογές και τη σταδιοδρομία των νεότερων Ελλήνων (σ.σ: εννοεί των νεοελλήνων ή ρωμιών). «Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαρτάται ξανά από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: «Ήταν μία παραπλανητική ηρεμία. Για μερικούς μήνες υπήρξε ηρεμία σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. Ποτέ, όμως, το θέμα αυτό δεν έφυγε. Και πάλι όμως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους το καλοκαίρι του 2015. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει κόλπα και καθυστερεί... Απλά με τους Έλληνες δεν πάει!», γράφει η γερμανική εφημερίδα."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113970894

"Τo ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «πάει κατευθείαν στον τοίχο», δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να διευρυνθεί η φορολογική βάση. «Έχουμε εξ αρχής πει δύο πράγματα", τόνισε η κ. Λαγκάρντ η οποία πήγε στη Νέα Υόρκη από το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την Καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ: "Η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και το χρέος της είναι πολύ μεγάλο»."
http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/austiri_proeidopoiisi_lagkarnt_gia_to_asfalistiko-64357784/

Ο Τσίπρας έχει εξελιχτεί σε μέγα φορομπήχτη προκειμένου να μην μπει χέρι στο υδροκέφαλο δημόσιο και στο φαραωνικών διαστάσεων συνταξιοδοτικό των παλιών (διότι οι νέοι προβλέπεται να πάρουν τα 3).

07.04.2016, 21:12:33

Ανώνυμος 38160 έγραψε...
και εσυ χερεσαι.
βεβαια τι σημαινει για σενα μια ζωη. απλα ενα νουμερο. α ρε καλοπαιδο......
09.04.2016, 08:15:27

Ανώνυμος 38164 έγραψε...
"Xαίρεσαι" γράφεται βρε τούβλο!
09.04.2016, 11:26:08

Ανώνυμος 38172 έγραψε...
εγω τουβλο εσυ οταν χειρεσαι; με προθεση;
μη μου πεις οτι δεν υπαρχει τετοια λεξη θα δειξεις ποσο αγρ.......
λιγο ΟΜΗΡΟΣ θα σε ξυπνηση απο των λατινων την ορθη γραφη.
10.04.2016, 07:10:57


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

1+5=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...