Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΓΙΑ
ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ


Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Αφιέρωμα
της ''Ελεύθερης Έρευνας''


Έγραψε στις 10.02.2016 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

  Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών. Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του.

Ο αλληλοσπαραγμός και η δυσώδης συμπεριφορά των διαδόχων του Αλέξανδρου θα ολοκληρώσουν την παρακμή των ελληνικών πόλεων ̶ κρατών, που είχε αρχίσει από την εποχή του Φιλίππου, και θα τις καταστήσουν ευάλωτη λεία για τους ρωμαίους. Τη δεσποτική πολιτική του Αλέξανδρου απέναντι στους έλληνες θα μιμηθούν, τρεις περίπου αιώνες αργότερα, οι ρωμαίοι αυτοκράτορες.

Οι ρωμαίοι φρόντισαν να εντάξουν τον Αλέξανδρο στην πολιτικοστρατιωτική ιδεολογία και πρακτική τους και ανέλαβαν να συνεχίσουν το «έργο» του, την ιμπεριαλιστική εξόρμηση για την κατάκτηση της Ανατολής με υποδουλώση λαών, σφαγές και εξανδραποδισμούς. Ύπατοι  και αυτοκράτορες θαυμάζουν μέχρι λατρείας τον Αλέξανδρο και ακολουθούν τα βήματα και το παράδειγμά του. Ήταν πρότυπο κατακτητή και υπερκυρίαρχου.Η θεοποίηση, που επέβαλε ο Αλέξανδρος για τον εαυτό του και η λατρεία των ηγεμόνων, που καθιέρωσαν οι διάδοχοι και επίγονοι, δημιούργησαν το «δόγμα» και τη θεωρία, η οποία, διαμέσου της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, του Βυζαντίου και του δυτικού μεσαίωνα, επιβιώνει ως την εποχή μας. Έγινε μιμητικό πρότυπο και κρατικός θεσμός όχι μόνο για τους ρωμαίους αυτοκάτορες, αλλά και για τους μονάρχες της χριστιανικής εποχής. Οι ηγεμόνες είναι κυρίαρχοι θείω και φυσικώ δικαίω.

Η θρησκεία συμβάλλει έτσι στον εξωραϊσμό της τυραννίας. Βασιλείς με θεϊκή αποστολή, όπως οι Stuarts της Αγγλίας, βασιλείς «ελέω Θεού», όπως στην Ελλάδα.
 
Αποκαλυπτικοί είναι οι δοξαστικοί πίνακες και οι υμνολογικές τοιχογραφίες στο Palazzo Ducale της Βενετίας.

Ο Tiepolo εξεικονίζει τη θαλασσοκράτειρα Βενετία ως θηλυκή θεότητα, που ακουμπά το αριστερό χέρι σΆ ένα λιοντάρι, σύμβολο ισχύος, ενώ ο Ποσειδώνας αδειάζει στην ποδιά της το κέρας της Αμάλθειας με θησαυρούς. Ο Δόγης εμφανίζεται σε πίνακα του Varonese, ανάμεσα στην Παναγία και τους αγγέλους. Η Βενετία με τους Θεούς του Ολύμπου. Η Δικαιοσύνη και η Ειρήνη τιμούν τη Γαληνοτάτη!

Ο Αλέξανδρος εμφανίζεται τον ιθΆ αιώνα ως... απόστολος του ελληνικού πολιτισμού και εξημερωτής της Ασίας! Θα τον διαδεχθούν οι «άγιοι» αυτοκράτορες του «πεφωτισμένου δεσποτισμού».
 
Οι κρατούντες, με την ελεγχόμενη παιδεία, παραδίδουν από γενιά σε γενιά τον μύθο των «Μεγάλων», που όμως, θα έπρεπε να προκαλεί αποτροπιασμό. Είναι τραγικό, που η ιστορική απάτη, η απόδοση του τίτλου «Μέγας» σε ηγεμόνες, σε μορφές εξωραϊσμένες, από αυλοκόλακες υμνωδούς της Εξουσίας, εμφυτεύονται στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Πρόσωπα, που έγιναν γνωστά σε παγκόσμιο πλαίσιο για την απάνθρωπη δράση και τις βαρβαρότητές τους ─υποδούλωση και ταπείνωση λαών με λουτρά αίματος─ λαμπρύνονται, καθαγιάζοναι και απαθανατίζονται.

Δημιουργήματα της προπαγάνδας, της διαφθοράς και των σκοπιμοτήτων γίνονται οι «Μεγάλοι», όπως ο Μ. Αλέξανδρος, ιδεολογικά σύμβολα της Εξουσίας, που νομιμοποιούν τα στυγερά και αποτρόπαια εγκλήματα κατά των λαών.
Το σχετικό με την Μακεδονία
και την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου
Αφιέρωμα: ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ
αποτελείται από τα παρακάτω άρθρα:

Μέγας Αλέξανδρος: Πολιούχος της Βενετίας!
(Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία
φυλάσσονται πιθανότατα τα οστά του Μ. Αλεξάνδρου,
που προσκυνούνται ως το σκήνωμα του ευαγγελιστή Μάρκου)

Η γέννηση του πολιτικού πορτρέτου
(Πώς ο Μ. Αλέξανδρος χρησιμοποίησε τα οπτικά μέσα
για την προβολή της εικόνας του.
Tεχνικές, που έχουν αντιγράψει από τότε μέχρι και σήμερα
όλοι οι μεταγενέστεροι εξουσιαστές)


Τους έπαιρνε όλους σβάρνα!
(Γλαφυρές περιγραφές άγνωστων λεπτομερειών
από τη ζωή του Φίλιππου ΒΆ)


Ο μύθος του εκπολιτισμού της Ανατολής
(Χειρότερος εχθρός από τους πέρσες
ήταν για τους έλληνες ο Μ. Αλέξανδρος)


Το πάθος της ασιατικής χλιδής
(Εκπερσισμός και προσκύνηση του Μ. Αλεξάνδρου)

Η θεοποίηση του Μεγ. Αλεξάνδρου

Τυμβωρυχώντας σε κάποιο ξένο αρχαίο παρελθόν
(Περί της μη ελληνικής καταγωγής των αρχαίων,
αλλά και των σύγχρονων μακεδόνων)


Macedonian love
(Οι ερωμένοι του Μ. Αλεξάνδρου)

Δεν είναι του Φιλίππου ο τάφος στη Βεργίνα
(συνέντευξη δρ. Π. Φάκλαρη)

Εθνική θησαυροθηρία
(συνέντευξη δρ. Γ. Χαμηλάκη)

Μακεδονική σαλάτα
(Το εθνογραφικό χάος
και η γέννηση των εθνικισμών στα Βαλκάνια)


«Απόγονοι» και «απόγονοι»
(Η σχιζοφρένεια της ονομασίας της ΠΓΔΜ)

Το Αφιέρωμα συνεχίζεται... 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...
~
Πότε όμως άρχισε η παρακμή της πόλης-κράτος ως πολιτική οργάνωση τουλάχιστον; Κατά την γνώμη μου άρχισε αμέσως μετά τους περσικούς πολέμους. Τότε η πλουτοκρατία και γενικά η κυρίαρχη τάξη συνειδητοποίησαν τι μαργαριτάρια είχαν στα χέρια τους. Οι περσικοί πόλεμοι έδειξαν ότι η οπλιτική φάλαγγα και το ναυτικό μπορούσαν να καταβάλλουν τους πέρσες και αυτό θα σήμαινε πολλαπλασιασμό των κερδών τους για την ντόπια πλουτοκρατία εφόσον κατακτούσαν την περσική αυτοκρατορία. Σίγουρα θα έτριβαν τα χέρια τους. Μετά τον πελοποννησιακό πόλεμο, όπου ίσως για πρώτη φορά εμφανίζονται τακτικές ολοκληρωτικού πολέμου (total war) τίποτε, μα τίποτε πλέον δεν είναι όπως πριν. Με τις νέες τακτικές πολέμου και την κατασκευή πολιορκητικών μηχανών η δομή της πόλης-κράτους οριοθετημένης από το τείχος είναι πλέον κάτι παρωχημένο. Τότε αρχίζουν οι συμμαχίες, οι αμφικτυονίες και οι ομοσπονδίες. Παρόλες τις προσπάθειες δεν καταφέρνουν να καταβάλλουν την Περσία (π.χ. η εκστρατεία του Αγησίλαου). Τα καταφέρνουν όμως οι μακεδόνες. Έτσι μετά έχουμε τα ελληνιστικά βασίλεια και τέλος την ρωμαική αυτοκρατορία. Κατόπιν αναπόφευκτα έχουμε την μεγάλη παρακμή μιας μεγάλης αυτοκρατορίας. Βλέπετε λοιπόν ότι παρατηρείται μια "εξελικτική" πορεία από την πόλη-κράτος, συμμαχίες μεταξύ τους, αμφικτυονίες, ομοσπονδίες, βασίλεια, αυτοκρατορία. Η πόλης-κράτος άρχισε να γίνεται παρωχημένη αμέσως μετά τους περσικούς.

09.02.2016, 23:20:37

Ανώνυμος 37244 έγραψε...
Ο ιστότοπος “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ” (σύντομο ανέκδοτο) Πρόκειται για συγκέντρωση επιβλαβών εντόμων και ξένων πρακτόρων. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος ιστότοπος στην ελληνική γλώσσα με τέτοιο ανθελληνικό και ρατσιστικό μένος. Ο μακαρίτης ο Φαλμεράιερ είναι …φιλέλληνας μπροστά σε αυτούς τους βλαχογενίτσαρους. Και το περίεργο (;) ο αρχινταραβεριτζής είναι απΆ ό,τι λέει ο ίδιος ανώτερος Έλληνας στρατιωτικός (!). Η διεθνιστική “ανωτερότητα” εμφανίζεται για να προτείνει την ιδανική …μετάλλαξη. Πρόκειται για την παγκοσμιοποιημένη και βελτιωμένη εκδοχή των δύο προηγούμενων (μαρξιστικής και δυτικής). Φορείς της: Οι πάντες. Τα τέκνα του Χάμπερμας είναι διάσπαρτα σε όλους τους πολιτικούς, θρησκευτικούς αλλά και …σεξουαλικούς χώρους. ¶λλοτε ως “Ευρωέλληνες”, άλλοτε ως άθεοι του facebook....Τα παπαγαλάκια θαυμάζουν, προτείνουν, προπαγανδίζουν, γλείφουν την παγκόσμια “κουλτούρα” και την τεχνογνωσία της. Αυτήν ακριβώς που έφερε όλη μαζί την ανθρωπότητα στο σημερινό χάλι. Οι αόρατοι έχουν απολύσει τους πάντες να λένε τα πάντα, εκτός από ένα: Το Έθνος όχι μόνο απουσιάζει από την θεματολογία τους, αλλά είναι το κόκκινο πανί, η απαγορευμένη λέξη.
Όμως δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο ταφόσκυλο που πληρώνεται από τους φόρους μας για να κάνει αντεθνική προπαγάνδα. Αν προσέξει κανείς με ποιους κάνει παρέα θα καταλάβει τα πάντα. Είναι κολλητός του περίφημου περιστύλιου Φραγκουδάκη-Δραγώνα με τον “συνωστισμό” στην Σμύρνη. Ψευτοελληνόφωνοι, ψευτοπροοδευτικοί, ψευτοάθεοι. Το μίσος τους για την Ελλάδα έχει την μορφή ψύχωσης, οπότε δεν είναι μόνο τα λεφτά από πίσω, αλλά και κάποιο είδος καταπιεσμένης ταυτότητας που προσπαθεί να αναδυθεί. Μερικοί αγουροξυπνημένοι εξακολουθούν να έχουν απορίες. Δεν πιστεύουν ούτε τα μάτια τους, ούτε τΆ αυτιά τους. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζουν είναι τόσο μπουκωμένος από την προπαγάνδα των εξουσιαστών. Το ερώτημά τους είναι: “Με τι σκεπτικό γίνονται όλα αυτά;” Δεν υπάρχει σκεπτικό. Μόνο η ξερή διαταγή από πάνω: “Διαλύστε τους την ιστορία, την γλώσσα, τον πολιτισμό, το ηθικό...”. Η πλειοψηφία από αυτές τις επιστημονικές ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ μετριότητες που μόνη αποστολή έχουν την διάλυση του Έθνους είναι κατά σύμπτωση …“αριστεροί” αλλά υπάρχουν και αρκετοί “δεξιοί” για όσους πιστεύουν ακόμα σε αυτές τις μαλακίες. Το μασονείο του ΕΛΙΑΜΕΠ και τα σκύβαλα που το συνθέτουν είναι ένα επιπρόσθετο δείγμα για μελέτη....... ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕ
10.02.2016, 02:51:08

Ανώνυμος 37245 έγραψε...
Ερωτηση: Τι ειναι το ΕΛΙΑΜΕΠ;

Δηλωση: Εχω απαγορευσει στο ξυπνητηρι μου να λειτουργει πριν τις 6:30 το πρωι.

Γερακινα
10.02.2016, 10:06:13

Ανώνυμος 37246 έγραψε...

Ψάξε στο google
10.02.2016, 10:14:09

Ανώνυμος 37247 έγραψε...
Προφανώς ανθέλληνες κι εκεί, που θέλουν να διαλύσουν κι εκείνοι την υπέροχη Ρωμιοσύνη, τους χρηματοδοτούν τα ξένα σιωνιστικά κέντρα και τους πληρώνει ο φτωχός πλην όμως τίμιος ρωμιός από τους φόρους του. Στο πυρ το εξώτερον όλοι!
10.02.2016, 10:20:32

Ανώνυμος 37249 έγραψε...
Αναλυτικές πληροφορίες περί ΕΛΙΑΜΕΠ εδώ: http://www.logiosermis.net/2012/03/blog-post_9676.html#.VrsUp-2LTcs
(ντάρι-ντάρι-ντάρι-ντάρι.......σας επήραμε χαμπάρι....)

10.02.2016, 12:40:09

Ανώνυμος 37250 έγραψε...
Tάκα τάκα τάκα τάκα τα...
Τέρης Χρυσός
10.02.2016, 13:06:30

Ανώνυμος 37251 έγραψε...
ελεθθερη ερευνα=σιχαματα...
10.02.2016, 13:25:43

Ανώνυμος 37252 έγραψε...
Καλά, αυτό το κρατίδιο που λέγεται Ελλαδιστάν, δεν έχει τίποτα, μα τίποτα της προκοπής? όλα είναι τόσο αρνητικά και ύποπτα? Μόνο οι γράφοντες και περιγράφοντες στο site είναι καθαροί και γιαλυστεροί! Τελικά αρχίζω να απογοητέυομαι απ όλες αυτές τις αηδίες που καθημερινά διαβάζω. Ελεος πιά, άρχισε να με πιάνει ναυτία...
10.02.2016, 13:34:53

Ανώνυμος 37253 έγραψε...

Eγώ 37252 και βρώμικος είμαι και ακομβίωτος, κάνω όμως μεγάλο γούστο τους Λεβεντολάγνους.
10.02.2016, 14:03:21

Ανώνυμος 37254 έγραψε...

Ακριβώς εδώ είναι το ζουμί. Το κρατίδιο που λέγεται Ελλαδιστάν από όπου και να το πιάσεις...

10.02.2016, 14:05:24

Ανώνυμος 37255 έγραψε...
Εχουμε και λέμε: Μέσα σε 5 χρόνια, 3 μνημόνια, μία δανειακή (Αρθρο 14 παραγ.5) σύμβαση που έχει παραχωρήσει "αμετάκλητα κι άνευ όρων" εθνική κυριαρχία και 5000 επίσημα καταγεγραμμένες αυτοκτονίες πολιτών. Επιπλέον 500.000 λάθρο ή μη μετανάστες-πρόσφυγες. Παραχώρηση ελληνικού εδάφους για βάση του Ισραήλ. Μια κυβέρνηση ντεμέκ αριστεροπατριωτών. Τυχάρπαστες πολιτικές και μιντιακές "σουπιές" αμολούν τοξικό μελάνι, πουλώντας το φρέσκο παραμυθάκι της "οικουμενικής κυβέρνησης" που θα "ξανασώσει" τη χώρα.
Αν ούτε κι έτσι κάποιοι ακόμα δεν έχουν μάθει να βλέπουν "πίσω από κουρτίνες" και πιστεύουν πως όλα αυτά γίνονται τυχαία......Τότε κουβαλούν νερό του χάρου χωρίς να το'χουν πάρει χαμπάρι. Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουμε μια "ελύθερη έρευνα" και (μερικούς σχολιαστές) που με επαγγελματική μαεστρία, βρίζουν, συκοφαντούν, ταπεινώνουν, προσβάλλουν, τους Έλληνες και την ιστορία τους. Ψάξτε εδώ μέσα προσεκτικά. Αν βρείτε έστω κι ένα άρθρο που να λέει μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, εγώ θα πάω καλόγερος στη μονή ξεσφιγμένου! Προσέξατε τι έγραψε ο παραπάνω 37244;
"Πρόκειται για συγκέντρωση επιβλαβών εντόμων και ξένων πρακτόρων. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος ιστότοπος στην ελληνική γλώσσα με τέτοιο ανθελληνικό και ρατσιστικό μένος. Ο μακαρίτης ο Φαλμεράιερ είναι …φιλέλληνας μπροστά σε αυτούς τους βλαχογενίτσαρους"......" Το Έθνος όχι μόνο απουσιάζει από την θεματολογία τους, αλλά είναι το κόκκινο πανί, η απαγορευμένη λέξη."........“Διαλύστε τους την ιστορία, την γλώσσα, τον πολιτισμό, το ηθικό...”.
Κι αυτό το τελευταίο με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αν ισχύει........Τότε έκλεισε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Διαβάστε, μελετήστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Η εποχή της αθωότητας τελείωσε. Στο εξής θα επιζήσουν μόνο οι δυνατοί και οι γνωρίζοντες.
Διογένης
Υ.Γ: 70.000 τόνους ελαιόλαδο εισήγαγε η Ε.Ε από την Τυνησία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Μετά αναρωτιέστε γιατί η τιμή του ελληνικού ελαιόλαδου είναι στα τάρταρα. Κακούργοι αγρότες χαραμοφάηδες ελαιοπαραγωγοί που τολμάτε να κάνετε κινητοποιήσεις και να συκοφαντείται τους "φίλους" και "ετέρους" μας της Ε.Ε! Ντροπή σας!
10.02.2016, 14:14:10

Ανώνυμος 37256 έγραψε...
Εδω ισχυουν οι θρησκειες. Γιατι οχι και οι υπολοιπες φαντασιωσεις; Φιλοι μοι, λεμε τωρα, μεγας στην ιστορια γινεται αυτος που δημιουργει τους πιο πολλους πεθαμενους και τα λαμογια.

Γερακινα.
10.02.2016, 15:15:40

Ανώνυμος 37257 έγραψε...

Με λιγοτερο απο 1000 ευρω ετησιως εισοδημα απορω πως επιβιωνουν οι ελληνες αγροτες. Πρεπει να ειναι πολυ θρησκοι.
10.02.2016, 15:49:28

Ανώνυμος 37258 έγραψε...
σε λιγες μερες που θα μπω στη Αθηνα με το τρακτερ μου ελα καμαρι μου να βρεθούμε καπου μονοι μας να σου πω πως τη βγαζω με 1000 ευρω.
10.02.2016, 15:54:45

Ανώνυμος 37259 έγραψε...

Σιγα τα αιματα ελληναρα.
10.02.2016, 16:04:03

Ανώνυμος 37260 έγραψε...
Με λιγοτερο απο 1000 ευρω ετησιως εισοδημα απορω πως επιβιωνουν οι ελληνες αγροτες. Πρεπει να ειναι πολυ θρησκοι.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
10.02.2016, 17:01:11

Ανώνυμος 37262 έγραψε...
Ο μακαρίτης ο Φαλμεράιερ είναι …φιλέλληνας μπροστά σε αυτούς τους βλαχογενίτσαρους"
ΚΑΛΑ ΠΕΡΙ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΑ
''ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ'' ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ..ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ .... ΑΛΛΑ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΦΟΡΑΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΒΙΑ
10.02.2016, 17:03:09

Ανώνυμος 37263 έγραψε...
πειδή ο Jakob Philipp Fallmerayer (1790-1861) ήταν άκρως επικίνδυνος για τις εθνοποιητικές διαδικασίες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ...ΕΚΣΛΑΒΙΖΕ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΑΚΟΥΓΕ ΓΕΥΟΤΑΝΕ Η ΜΥΡΙΖΕ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΑΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ...ΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ.... ΔΥΣΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ....ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ..
''''ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ''''..ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
10.02.2016, 17:11:27

Bielidopoulos έγραψε...
~
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ο Φαλμεράϊερ και εξόργισε τους εθνοκάπηλους; Πως δεν υπάρχει φυλετική συνέχεια ανάμεσα στους αρχαίους και τους νέους Ελληνες, πράγμα αυταπόδεικτο για κάθε νοήμονα. Και ότι οι σημερινοί Ελληνες, είναι μια πανσπερμία εθνοτήτων.
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/01/ελλάδα-μια-χώρα-ρετρό/

ΣΤΗΝ προσπάθεια του να δημιουργήσει το νεοελλη­νικά κράτος εθνική συνείδηση εκ του μη όντος, άσκη­σε μια τόσο βάναυση τρομοκρατία επί των υπηκόων του, που κατάφερε στο τέλος να φτιάξει από τους αλ­λοεθνείς τους πιο φανατικούς και μαζί τους πιο αστεί­ους «εθνικόφρονες».
ΤΑ ΠΙΟ αστεία πράγματα για το «μεγαλείο της φυ­λής» και τα ηχηρά παρόμοια ακούστηκαν από ανθρώ­πους που αποδειγμένα ανήκαν σε άλλη φυλή.
Λοιπόν, ο φόβος κάνει τον «εθνικόφρονα». Και η «εθνικοφροσύνη» δεν είναι παρά η εκδήλωση του απέ­ραντου φόβου των δύσμοιρων κατοίκων αυτού του τό­που, που -θέλουν σώνει και καλά να είναι Ελληνες, για­τί ξέρουν πως το τεχνητό ελληνικό κράτος αμείβει καλύ­τερα τους τεχνητά σκεπτόμενους και τεχνηέντως φερό­μενους.
Η περίφημη «εθνική υπερηφάνεια» δεν είναι παρά μια δημαγωγική «διακήρυξη».
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/11/ο-φόβος-κάνει-τον-εθνικόφρονα/

ΟΛΕΣ οι συγχύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν από την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «έθνος» και «κράτος», που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυ­μα. Η λέξη έθνος είναι σανσκριτικής καταγωγής και, στην κυριολεξία, σημαίνει «ομαιμοσύνη», δηλαδή ομοιό­τητα του αίματος των ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλετική ομάδα.
Είναι φανερό, όμως, πως για να διατηρήσει» την «κα­θαρότητα)) του αίματός της μια φυλή, και συνεπώς να λειτουργήσει σαν μια ευρεία οικογένεια, όπου όλα τα μέ­λη της θα είναι στενοί ή μακρινοί συγγενείς, πρέπει αυ­τή η φυλή να είναι καταρχήν ενδογαμική, δηλαδή τα μέλη της να παντρεύονται μεταξύ τους και οι επιμειξίες με αλλόφυλους να απαγορεύονται αυστηρά. Αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε πολύ κλειστές και πολύ πρωτόγονες κοινωνίες. Σήμερα, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν «καθαρές» εθνότητες, διότι δεν υπάρχουν κλειστές κοινωνίες.
ΕΙΝΑΙ αυτονόητο, πως κανείς νομοθέτης εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια δε θα μπορούσε να διαφυλάξει την «καθαρότητα» του αίματος μιας φυλής.
http://eranistis.net/wordpress/2014/05/22/η-ομάδα-αίματος-των-καθαρόαιμων-ελλήν/

10.02.2016, 20:20:58

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μουσική υπόκρουση:
https://www.youtube.com/watch?v=1GuboqC5oZM
;)

10.02.2016, 20:38:43

Ανώνυμος 37273 έγραψε...
"Πράγματι, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια συστηματική επικοινωνιακή καταιγίδα. Ένα βομβαρδισμό με μισές αλήθειες και καλοφτιαγμένα ψέματα που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα σοκ για το παρόν σου και δέος για το αβέβαιο μέλλον σου. Αποσταθεροποιημένος, φοβισμένος και εξοργισμένος είσαι πια του χεριού τους και έτοιμος να στραφείς εναντίον όποιων σου υποδείξουν ως υπαίτιους της καταστροφής σου. Κατ αρχήν εχθρός σου είναι το δημόσιο, μετά οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες, έπειτα οι φαρμακο...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2016/02/blog-post_8.html#.VrvQoO2LTcs
11.02.2016, 01:38:40

Bielidopoulos έγραψε...
@37273
Πάλι οι ίδιες παρλαπίπες. Πάλι συγκρίσεις με Γαλλία και Γερμανία. Τί σχέση έχει το απεχθές και επονείδιστο προτεκτοράτο με την Γαλλία και την Γερμανία. Του διαόλου οι αριστοκράτες χαζορωμιοί! Κάνε σύγκριση με Λετονία, Σλοβακία και Βουλγαρία για να δεις τι πραγματικά συμβαίνει στο Ελλαδιστάν.
Ο "εχθρός" δηλαδή το πρόβλημα είναι οι η διαφθορά, οι παθογένειες και οι βολεμένοι του προτεκτοράτου. Και η κρίση είναι μια χρυσή ευκαιρία για βαθιές τομές και αλλαγές. Και βεβαίως ξεβόλεμα όλων των βολεμένων.
Τα πράγματα είναι απλά. Το προτεκτοράτο έχει χρεοκοπήσει. Η παλιά γενιά χρεοκόπησε τα πάντα και τώρα τα ξεπουλάει σιγά-σιγά. Όταν ψοφήσει θέλει να τα πάρει όλα μαζί της, να σταματήσει να κινείται το οτιδήποτε. Μιλάμε για αρρωστημένους ναρκισσιστές που το Πασοκιστάν τους προγραμμάτισε ώστε να νομίζουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος.
Η κρίση δεν πρόκειται να υποχωρήσει αν δεν γίνουν περικοπές στις δαπάνες. Μιλάμε για ένα κράτος το οποίο έχει πτωχεύσει και οι ευρωπαίοι με το ΔΝΤ το έχουν στην εντατική και το αιμοδοτούν. Ως πότε όμως; Περικοπές δαπανών σημαίνει: κατάργηση επικουρικών, εφάπαξ, πολλαπλών συντάξεων, συντάξεων βουλευτών, συρρίκνωση δημοσίου, πλαφόν συντάξεων στα 900 ευρώ περίπου και πολλά λέω, πλαφόν μισθών δημοσίου 1.800 ευρώ και πάλι πολλά λέω ξεκινώντας από τους βουλευτές, δίκαιο φορολογικό κ.λπ. Εδώ και χρόνια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με την εκάστοτε κυβέρνηση να προστατεύει τον στρατό των βολεμένων για να μην χάσει ψήφους. Κατά τα άλλα φταίνει οι αμερικάνοι, οι τούρκοι και οι γερμανοί.. Ξύπνα επιτέλους, δεν ζεις στην Ελβετία του νότου, αλλά σε παρακμιακό, διεφθαρμένο, φατριακό προτεκτοράτο αφρικανικού τύπου.

11.02.2016, 09:06:12

Bielidopoulos έγραψε...
~
Πανελλαδική έρευνα - Υπερδανεισμός και διαφθορά έφεραν την οικονομική κρίση.
Στο ελληνικό σύστημα και στις αδυναμίες του αποδίδουν οι 7 στους 10 Έλληνες τη μεγάλη οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας, ενώ μόλις το 10% το χρεώνει στους ξένους, όπως προκύπτει από την πανελλαδική μελέτη του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝεοσις, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον καθηγητή Συγκριτικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμο Μοσχονά και υλοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών GΡΟ σε δύο φάσεις, τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύονται στα Νέα, το 97,8% των Ελλήνων υποδεικνύει ως καθοριστικούς παράγοντες της κρίσης την ανεπάρκεια και τη διαφθορά των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και το 84,1% την πρακτική που ακολούθησαν οι πολίτες τις τελευταίες δεκαετίες να δανείζονται για να καταναλώνουν αντί να παράγουν.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500057520

Αστέρι μου ανήκεις στο 10%, όπως και κάποια άλλα σαράβαλα που μπαίνουν στο site. Στο tao te ching αναφέρεται ότι ο σοφός μειώνει την φιλοδοξία των ανθρώπων και αυξάνει την αποφασιστικότητά τους. Βλέπεις το ένα μειώνει το άλλο και δεν μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο σε υψηλό βαθμό ταυτόχρονα διότι είναι συμπληρωματικά. Στο Ελλαδαριστάν της εποχής των παχιών αγελάδων οι ρωμιοί εκτόξευσαν τις φιλοδοξίες τους στον ουρανό και η αποφασιστικότητα έπεσε στο μηδέν. Α, δεν πειράζει, φάπα στην φάπα και κρίση στην κρίση κάποια στιγμή θα βάλουν μυαλό, που θα πάει..;

11.02.2016, 09:22:56

Ανώνυμος 37279 έγραψε...
Νεο-μπογδάνε προπαγανδιστή, η Γουατεμάλα εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Οι οικονομικοί δείκτες της ευημερούν αλλά το 49% των παιδιών κάτω των 12 ετών υποσιτίζεται και το 52% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο φτώχιας. Μήπως κάτι ανάλογο προσδοκάς να συμβεί και στην Ελλάδα; Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα; Τις λέξεις Ελληνας, Ελλάδα, έθνος, σου έχουν απαγορεύσει να τις αναφέρεις; Είναι θέμα ρήτρας στη μισθοδοσία σου;
11.02.2016, 13:00:50

Ανώνυμος 37282 έγραψε...
~
"ενώ μόλις το 10% το χρεώνει στους ξένους"
Πόσες φάπες πρέπει να φας για να σταματήσεις να επαναλαμβάνεσαι;

11.02.2016, 20:52:52

Ανώνυμος 37284 έγραψε...
Κουίζ για διαβασμένους:
Ποιοι είναι τα αφεντικά των: 1)Φέντεραλ ριζέρβ. 2)Γκόλτμαν Ζακς. 3) Μόργκαν Στάνλεη. 4)Μούντις. 5)Στάνταρ & πουρς. 6) Ντόιτσε μπανκ. 7) Λέσχη Μπούλντεμπεργκ. Δε σας λέω άλλα για να μη σας ζορίσω περισσότερο. Μόνο αυτά τα ολίγα και βασικά!
Διογένης
11.02.2016, 22:43:04

Ανώνυμος 37285 έγραψε...

Διογένης ο σπουδασμένος βλάχος..

11.02.2016, 23:14:21

Ανώνυμος 37286 έγραψε...
Κάποιοι ανθέλληνες, κάποια σκοτεινά κέντρα, που απεργάζονται συνωμοσίες για το κακό του ελληνισμού, ο οποίος παρ' όλα αυτά αντιστέκεται και μεγαλουργεί εις τους αιώνας των αιώνων αμήν; Το βρήκα, Διο-φανταστικέ έλληνα;
Διο-βλακας με περικεφαλαία
11.02.2016, 23:38:46

Ανώνυμος 37287 έγραψε...

Η Κνέσετ Διογένη; Και λοιπόν; Οι πολιτικοί, οι πολίτες, όλοι είναι άμοιροι ευθυνών; ¶θωοι;
Μαζί τα φάγαμε, δεν το κατάλαβες όταν έπαιρνες τις επιδοτήσεις; Μπα, τότε ήσουν απασχολημένος...

12.02.2016, 00:16:42

Ανώνυμος 37291 έγραψε...
Kατ'αρχήν 37287 δεν είναι η Κνέσετ τα μεγάλα αφεντικά. Αδιάβαστος. Κατά δεύτερο αν σε ένα μικρό παιδί του δίνεις τοξικό γάλα και του λες πως είναι για το καλό του, μην απορήσεις αν εμφανίσει καρκινογενέσεις σε πολύ νεανική ηλικία. Ενας πολίτης μεγαλωμένος με τοξική γνώση και ψεύτικες αλήθειες, δεν έχει και πολλές δυνατότητες να αποφύγει πράγματα που ένας με ανόθευτη γνώση θα απέφευγε. Τι στο διάολο δεν καταλαβαίνετε επιτέλους; Αντε από κει που θα μου πεις πως μαζί τα φάγαμε.....Τόσο πολλά ρε είναι τα φράγκα που σας δίνουν για να γίνετε Πάγκαλοι;
Διογένης
12.02.2016, 01:18:48

Ανώνυμος 37292 έγραψε...
Μια παγκοσμίως γνωστή ως "αμόρφωτη" δήλωσε κάποτε:
«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η Ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι». (Ναόμι Κλάιν)
Το υπόλοιπο άρθρο εδώ: http://anemosanatropis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_88.html
Διογένης
12.02.2016, 01:53:46

Ανώνυμος 37297 έγραψε...

Και ο μέγας Βαρουφάκης τα ίδια έλεγε και πιο βαθιά στον βούρκο μας έριξε. Δεν μας χε.... ρε «Νταλάρα»-αθώε αγρότη!!!
12.02.2016, 15:50:54

Ανώνυμος 38389 έγραψε...
Έλληνες λόγιοι για τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες
Αδαμάντιος Κοραής (1819):
"Το έθνος είναι πτώμα σπαραττόμενον από κόρακας (...) Όλην του την αρετή του αφαίρεσεν η δουλεία. Ιδού η ζωγραφία μας, αφ' ότου μας επάτησεν ο Φίλιππος εώς εις το έτος 1453. Αλλάξαμε δεσπότας διαφόρους, άλαλοι και ανόητοι"
[Αδ. Κοραή, "Στοχασμοί Κρίτωνος", σ. 5 - βλ. και "Έρανος εις Αδαμάντιον Κοραή", 1965, σελ. 147]

Αδαμάντιος Κοράης (1824):
"Οι Μακεδόνες (...) επροχωρούσαν καθημέραν εις την κατάλυσιν της ελευθερίας [της Ελλάδος] (...) και δουλωμένοι [οι Έλληνες] εις τους Μακεδόνας (...) Μετά την Μακεδονικήν δεσποτείαν έπεσαν υπό κάτω εις των Ρωμαίων την εξουσίαν και τέλος στους Τούρκους"
[Αδ. Κοραή, "Εφημερίς του Κάτω Κόσμου" - βλ. Δημ. Γκίνη, "Τα ανώνυμα έργα του Κοραή", 1948, σ. 54-55]

Παναγιώτης Κοδρικάς(1794):
"Η δυστυχής Ελλάς (...) άρχισε ολίγον κατ΄ ολίγον να χάνει μαζί με την ένδοξόν της ελευθερίαν (...) και την παλαιά εκείνην της γλώσσης ευγένεια. Αι αλλεπάλληλοι έφοδοι όπου κατά καιρούς εδοκίμασεν από διάφορα έθνη, πότε Μακεδόνων, πότε Ρωμαίων και ενίοτε Γότθων..."
[στον πρόλογο της μτφ. του Fontenelle "Περί πληθύος κόσμων" - βλ. Γ. Λαδά & Αθ. Χατζηδήμου, "Ελληνική βιβλιογραφία των ετών 1791-1795", 1971, σ. 316]

Αθανάσιος Χριστόπουλος (1808):
"Ο Φίλιππος και ο υιός του Αλέξανδρος (...) εκαταδάμασαν επι τέλους όλην την Ελλάδα και την υπέταξαν εις το Μακεδονικόν κράτος".
["Πολιτικά Σοφίσματα", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.10 (1960), σ. 59]

Μιχαήλ Περδικάρης (1811):
" Το Γένος των Ελλήνων, ω φίλτατε αναγνώστα (...) αφού κατ' αρχάς αυτό επολιτεύθη διΆ αιώνων κάθ' εαυτό αυτοδέσποτον και αυτεξούσιον, υπετάγη, πρώτον μεν εις το Μέγαν Αλέξανδρον, ύστερον δε εις Ρωμαίους".
["Ρήγας ή κατά ψευδοφιλελλήνων", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.11 (1961), σ. 23 & 33-34]

Γρηγόριος Σαράφης (1818):
"Οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, επειδή εσκανδαλίσθησαν μεταξύ των, διήρεσαν την Ελλάδα εις δύο μέρη και αφού 27 ολόκληρους χρόνους επολέμησαν μεταξύ των νικώντες και νικώμενοι, τοσούτον αδυνάτησαν ώστε κατεδουλώθησαν πρώτον μεν υπό των Μακεδόνων, έπειτα δε επί των Ρωμαίων (...) καταστασθέντες δούλοι"
[Γρ. Σαράφη, "Λόγοι Εκκλησιαστικοί", Κυδωνίες 1909, σ. 98]

εκδότης του περιοδ. "Μέλισσα" (1819):
"Τι συνέβη μετά ταύτα; [ενν. τη διχόνοια των Ελλήνων] Οι Μακεδόνες κατεδούλωσαν την πατρίδα του Μιλτιάδου. Τι έπειτα; Οι Ρωμαίοι την κατεσπάραξαν. Τι τελευταίον; Αλλ' η χειρ μου τρέμει και ο κάλαμος πίπτει..."
[Μέλισσα, τευχ. 1, Ιούλιος 1819, σ. 100]

Ανώνυμος (1823):
"Το Γένος μας αφού εξέπεσε (...) υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν"
[Ι.Οικονόμος, "Επιστολαί διαφόρων", 1964, σ. 421 & 445]

Αλέξανδρος Σούτσος (1836):
"(...) τας προγονικάς εκείνας διχονοίας, αίτινες καταστήσασαι αυτήν [την Ελλάδα] έρμαιον της Μακεδονίας και Ρώμης, κατέλυσαν την ανεξαρτησίαν της"
[Αλ. Σούτσος, "Ελληνική Πλάστιγξ", 1836, σ. 18]

Κωνσταντίνος Σχινάς, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όθωνος (1837):
"Η Ελλάς (...) υποκύψασα έπειτα, με οικτράν μόνην αυτονομίας σκιάν, εις των Μακεδόνων την κυριαρχίαν..."
[λόγος εκφωνηθείς κατά τα εγκαίνια του Πανεπιστημίου στις 3/5/1837 - βλ. Κ. Δημαρά, "Εν Αθήναις τη 3 Μαΐου 1837", 1987, σ. 31κε. & 136κε.]

Γεώργιος Κοζάκης-Τυπάλδος (1839):
"Η δε Ελλάς στερηθείσα άπαξ της ελευθερίας της, έγινε πρώτον μεν επαρχία Μακεδονική, ύστερον δε Ρωμαϊκή, Γραικορωμαϊκή..."
[Γ. Κοζάκης-Τυπάλδος, "Φιλοσοφικόν δοκίμιον περί της προόδου και της πτώσεως της παλαιάς Ελλάδος", 1839, σ. 495-496]

Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός, πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας (1841):
"Ο Φίλιππος έπραξεν άλλον της νίκης εκείνης [της Χαιρωνείας] ολεθριότερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον"
[Σύνοψις των Πρακτικών της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, 1846, σ. 102]

Νικόλαος Σαρίπολος (1848):
"(...) πέπλος μέλας δουλείας επισκιάζει την Ελλάδα, εποχή μακράς καταστροφής, εποχή άγονος. Τους Μακεδόνας διαδέχονται οι Ρωμαίοι, τους Ρωμαίους οι βάρβαροι του Βορρά, τούτους δε οι αιμοχαρείς της Κασπίας περίοικοι."
[Νικ. Σαρίπολος, "Λόγος εκφωνηθείς την 21 Οκτωβρίου 1848 κατά την έναρξιν της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών πολιτευμάτων", 1848, σ 24]

Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1849):
"Η Μακεδονική εποχή δύναται ευλόγως να διακριθή από της Ελληνικής, διότι το Μακεδονικόν έθνος εξεπλήρωσεν, εν τη Γενική Ιστορία, εντολήν άλλην παρά το Ελληνικόν".
Παρακάτω, αναφερόμενος στη μάχη της Χαιρώνειας, γράφει ότι συγκρούσθηκαν οι Έλληνες με τους Μακεδόνες.
[ Κων. Παπαρρηγόπουλος, "Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας", 1849, σ. 191-193 & 235-236]

* διευκρίνηση για τον Παπαρρηγόπουλο: 4 χρόνια μετά (1853) στην πρώτη, μονότομη, έκδοση της "Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους", άλλαξε στάση και πολέμησε αυτή την θέση, κάνοντας λόγο για ελληνικότητα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους και για "Μακεδονικό Ελληνισμό":
"Οι Μακεδόνες, αν και μη αναφερόμενοι εις τους αρχαιοτάτους χρόνους της Ελληνικής ιστορίας, ήσαν όμως 'Έλληνες"
Στη μάχη της Χαιρώνειας αντίπαλοι ήταν ο Φίλιππος και οι Αθηναίοι με τους Θηβαίους (όχι πλέον οι "Μακεδόνες" με τους "Έλληνες").
[Κων. Παπαρρηγόπουλος, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Η πρώτη μορφή:1853, επιμ. Κ.Θ. Δημαράς, 1970, σ. 75-76]


[τα περισσότερα από τα παραπάνω αποσπάσματα αντλήθηκαν από το βιβλίο του Αλέξη Πολίτη, "Ρομαντικά χρόνια. Ιδεολογίες και Νοοτροπίες στην Ελλάδα του 1830-1880", Εταιρεία Μελέτης Ν. Ελληνισμού, γ΄ εκδ. 2003, σ. 39-44]
27.04.2016, 00:00:13

Ανώνυμος 38815 έγραψε...
καλα οι διαφοροι φραγκεμενοι λεγανε [αφοτου δημιουργηθηκε το ελληνικο κρατος] τι αλλο;;
τα παραμυθια των φραγκων ''προστατιδων δυναμεων ] οι οποιες φυσικα και θελανε να μεινουν τα συνορα μεχρι τη Λαμια και να μην πανε παραπανω .
.
Ας δουμε τι πιστευανε οι ιδιοι οι αγωνιστες του 1821 για τη Μακεδονια.
Αυτοι που δεν αντεγραφανε κανενα φραγκο γιατι δεν ειχανε αναγκη απο κανενα φραγκο .
Αυτοι που εκφραζανε τη βιωματικη τους εμπειρια.


http://eranistis.net/wordpress/2013/04/03/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CF%89/

το συμπερασματου κειμενου ειναι το εξης


Στα ποικίλου περιεχομένου έργα κατΆ αρχήν της πρώτης ομάδας οι αναφορές είναι συνήθως λιγοστές και σκόρπιες και τις περισσότερες φορές αφορούν την αρχαία Μακεδονία και τους βασιλιάδες της, όμως ως μια περιοχή καθαρά ελληνική από την αρχαιότητα ( οι Έλληνες λόγιοι, όσο κι αν δέχονται –επηρεασμένοι από τις αντιλήψεις των Ευρωπαίων λογίων της εποχής – τις απόψεις περί αρνητικής συμβολής της μακεδονικής μοναρχίας στα ελληνικά πράγματα κατά τον 4ο αι. π.Χ., πουθενά δε φαίνονται νΆ αποδέχονται τις άλλες θεωρίες περί μη ελληνικής καταγωγής των Μακεδό-νων ), ενώ οι όποιες αναφορές τους στη σύγχρονή τους πραγματικότητα της Μακεδονίας δείχνουν με σαφήνεια ότι αφορούν μια περιοχή ελληνική , κατοικούμενη από Έλληνες.

ακυρο λοιπον το παραμυθακι σας
16.06.2016, 11:13:20

Ανώνυμος 38816 έγραψε...
http://eranistis.net/wordpress/2013/04/20/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CF%89-2/

Ακυρο λοιπον το παραμυθι σας
οι αγωνιστες του 1821 ξερανε αν ειναι η οχι ελληνικη η μακεδονια
οι πηγεσ σας διαψευδουν για αλλη μια φορα
16.06.2016, 11:29:23

Ανώνυμος 38857 έγραψε...
Ρε Λαζαρη, απο τα περι τον Αλεξανδρο (γιατι εκει ειμαι ειδικος) κρινοντας....εισαι και πολυ καραγκιοζης!!!!!!!!!
Οσο για την υπολοιπη "Ελευθερη Ερευνα"...να μην χαλασω το στομα μου.
23.06.2016, 19:56:01

Ανώνυμος 39088 έγραψε...
Ανώνυμος 38816 "
οι αγωνιστες του 1821 ξερανε...οι πηγεσ σας διαψευδουν για αλλη μια φορα"

Έλληνες λόγιοι για τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες
Αδαμάντιος Κοραής (1819):
"Το έθνος είναι πτώμα σπαραττόμενον από κόρακας (...) Όλην του την αρετή του αφαίρεσεν η δουλεία. Ιδού η ζωγραφία μας, αφ' ότου μας επάτησεν ο Φίλιππος εώς εις το έτος 1453. Αλλάξαμε δεσπότας διαφόρους, άλαλοι και ανόητοι"
[Αδ. Κοραή, "Στοχασμοί Κρίτωνος", σ. 5 - βλ. και "Έρανος εις Αδαμάντιον Κοραή", 1965, σελ. 147]

Αδαμάντιος Κοράης (1824):
"Οι Μακεδόνες (...) επροχωρούσαν καθημέραν εις την κατάλυσιν της ελευθερίας [της Ελλάδος] (...) και δουλωμένοι [οι Έλληνες] εις τους Μακεδόνας (...) Μετά την Μακεδονικήν δεσποτείαν έπεσαν υπό κάτω εις των Ρωμαίων την εξουσίαν και τέλος στους Τούρκους"
[Αδ. Κοραή, "Εφημερίς του Κάτω Κόσμου" - βλ. Δημ. Γκίνη, "Τα ανώνυμα έργα του Κοραή", 1948, σ. 54-55]

Παναγιώτης Κοδρικάς(1794):
"Η δυστυχής Ελλάς (...) άρχισε ολίγον κατ΄ ολίγον να χάνει μαζί με την ένδοξόν της ελευθερίαν (...) και την παλαιά εκείνην της γλώσσης ευγένεια. Αι αλλεπάλληλοι έφοδοι όπου κατά καιρούς εδοκίμασεν από διάφορα έθνη, πότε Μακεδόνων, πότε Ρωμαίων και ενίοτε Γότθων..."
[στον πρόλογο της μτφ. του Fontenelle "Περί πληθύος κόσμων" - βλ. Γ. Λαδά & Αθ. Χατζηδήμου, "Ελληνική βιβλιογραφία των ετών 1791-1795", 1971, σ. 316]

Αθανάσιος Χριστόπουλος (1808):
"Ο Φίλιππος και ο υιός του Αλέξανδρος (...) εκαταδάμασαν επι τέλους όλην την Ελλάδα και την υπέταξαν εις το Μακεδονικόν κράτος".
["Πολιτικά Σοφίσματα", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.10 (1960), σ. 59]

Μιχαήλ Περδικάρης (1811):
" Το Γένος των Ελλήνων, ω φίλτατε αναγνώστα (...) αφού κατ' αρχάς αυτό επολιτεύθη διΆ αιώνων κάθ' εαυτό αυτοδέσποτον και αυτεξούσιον, υπετάγη, πρώτον μεν εις το Μέγαν Αλέξανδρον, ύστερον δε εις Ρωμαίους".
["Ρήγας ή κατά ψευδοφιλελλήνων", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.11 (1961), σ. 23 & 33-34]

Γρηγόριος Σαράφης (1818):
"Οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, επειδή εσκανδαλίσθησαν μεταξύ των, διήρεσαν την Ελλάδα εις δύο μέρη και αφού 27 ολόκληρους χρόνους επολέμησαν μεταξύ των νικώντες και νικώμενοι, τοσούτον αδυνάτησαν ώστε κατεδουλώθησαν πρώτον μεν υπό των Μακεδόνων, έπειτα δε επί των Ρωμαίων (...) καταστασθέντες δούλοι"
[Γρ. Σαράφη, "Λόγοι Εκκλησιαστικοί", Κυδωνίες 1909, σ. 98]

εκδότης του περιοδ. "Μέλισσα" (1819):
"Τι συνέβη μετά ταύτα; [ενν. τη διχόνοια των Ελλήνων] Οι Μακεδόνες κατεδούλωσαν την πατρίδα του Μιλτιάδου. Τι έπειτα; Οι Ρωμαίοι την κατεσπάραξαν. Τι τελευταίον; Αλλ' η χειρ μου τρέμει και ο κάλαμος πίπτει..."
[Μέλισσα, τευχ. 1, Ιούλιος 1819, σ. 100]

Ανώνυμος (1823):
"Το Γένος μας αφού εξέπεσε (...) υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν"
[Ι.Οικονόμος, "Επιστολαί διαφόρων", 1964, σ. 421 & 445]

Αλέξανδρος Σούτσος (1836):
"(...) τας προγονικάς εκείνας διχονοίας, αίτινες καταστήσασαι αυτήν [την Ελλάδα] έρμαιον της Μακεδονίας και Ρώμης, κατέλυσαν την ανεξαρτησίαν της"
[Αλ. Σούτσος, "Ελληνική Πλάστιγξ", 1836, σ. 18]

Κωνσταντίνος Σχινάς, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όθωνος (1837):
"Η Ελλάς (...) υποκύψασα έπειτα, με οικτράν μόνην αυτονομίας σκιάν, εις των Μακεδόνων την κυριαρχίαν..."
[λόγος εκφωνηθείς κατά τα εγκαίνια του Πανεπιστημίου στις 3/5/1837 - βλ. Κ. Δημαρά, "Εν Αθήναις τη 3 Μαΐου 1837", 1987, σ. 31κε. & 136κε.]

Γεώργιος Κοζάκης-Τυπάλδος (1839):
"Η δε Ελλάς στερηθείσα άπαξ της ελευθερίας της, έγινε πρώτον μεν επαρχία Μακεδονική, ύστερον δε Ρωμαϊκή, Γραικορωμαϊκή..."
[Γ. Κοζάκης-Τυπάλδος, "Φιλοσοφικόν δοκίμιον περί της προόδου και της πτώσεως της παλαιάς Ελλάδος", 1839, σ. 495-496]

Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός, πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας (1841):
"Ο Φίλιππος έπραξεν άλλον της νίκης εκείνης [της Χαιρωνείας] ολεθριότερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον"
[Σύνοψις των Πρακτικών της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, 1846, σ. 102]

Νικόλαος Σαρίπολος (1848):
"(...) πέπλος μέλας δουλείας επισκιάζει την Ελλάδα, εποχή μακράς καταστροφής, εποχή άγονος. Τους Μακεδόνας διαδέχονται οι Ρωμαίοι, τους Ρωμαίους οι βάρβαροι του Βορρά, τούτους δε οι αιμοχαρείς της Κασπίας περίοικοι."
[Νικ. Σαρίπολος, "Λόγος εκφωνηθείς την 21 Οκτωβρίου 1848 κατά την έναρξιν της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών πολιτευμάτων", 1848, σ 24]

Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1849):
"Η Μακεδονική εποχή δύναται ευλόγως να διακριθή από της Ελληνικής, διότι το Μακεδονικόν έθνος εξεπλήρωσεν, εν τη Γενική Ιστορία, εντολήν άλλην παρά το Ελληνικόν".
Παρακάτω, αναφερόμενος στη μάχη της Χαιρώνειας, γράφει ότι συγκρούσθηκαν οι Έλληνες με τους Μακεδόνες.
[ Κων. Παπαρρηγόπουλος, "Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας", 1849, σ. 191-193 & 235-236]

* διευκρίνηση για τον Παπαρρηγόπουλο: 4 χρόνια μετά (1853) στην πρώτη, μονότομη, έκδοση της "Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους", άλλαξε στάση και πολέμησε αυτή την θέση, κάνοντας λόγο για ελληνικότητα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους και για "Μακεδονικό Ελληνισμό":
"Οι Μακεδόνες, αν και μη αναφερόμενοι εις τους αρχαιοτάτους χρόνους της Ελληνικής ιστορίας, ήσαν όμως 'Έλληνες"
Στη μάχη της Χαιρώνειας αντίπαλοι ήταν ο Φίλιππος και οι Αθηναίοι με τους Θηβαίους (όχι πλέον οι "Μακεδόνες" με τους "Έλληνες").
[Κων. Παπαρρηγόπουλος, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Η πρώτη μορφή:1853, επιμ. Κ.Θ. Δημαράς, 1970, σ. 75-76]


[τα περισσότερα από τα παραπάνω αποσπάσματα αντλήθηκαν από το βιβλίο του Αλέξη Πολίτη, "Ρομαντικά χρόνια. Ιδεολογίες και Νοοτροπίες στην Ελλάδα του 1830-1880", Εταιρεία Μελέτης Ν. Ελληνισμού, γ΄ εκδ. 2003, σ. 39-44]

23.07.2016, 14:39:17

Ανώνυμος 39794 έγραψε...
Η τακτική του Λάζαρη είναι γνωστή. Ξεκινάει να αποδείξει κάτι που έχει στο μυαλό του οτι είναι σωστό. Παίρνει όλες τις πηγές επιλεκτικά και τις παραθέτει και ταιριάζουν στο δικό του αφήγημα. Αμελεί όλες τις αντίθετες. Η επιλεκτική ανάγνωση της Ιστορίας είναι γκεμπελίστικη μέθοδος: Πες, πες κάτι θα μείνει.
Βρήκε τον Αλέξανδρο και ανακάλυψε οτι τον έλεγαν και σφαγέα. Δεν λαμβάνει υπόψη τίποτα αντίθετο, οτι έκτισε τόσες πόλεις με τη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου πρώτη και καλύτερη. Οτι είχε οικουμενικές αντιλήψεις για την Αυτοκρατορία του. Οτι, ναι, βέβαια υπέταξε τους Ελληνες (ποιούς δηλαδή, τις πόλεις-κράτη), που αλληλοσπαράσσονταν και είχαν παρακμάσει από τη φαγωμάρα. Οτι πρώτος ο μέγα Δημοσθένης ήταν εκείνος που ήταν αντι-Μακεδών, ενώ αντίθετα ο Ισοκράτης φιλο-Μακεδών. Ούτε οτι ο Μέγας Βασιλεύς των Περσών ήταν εκείνος που με το χρυσό εκμαύλιζε και διαιρούσε και προκαλούσε εμφύλιες διαμάχες στις Ελληνικές πόλεις-κράτη. Ενώ όλ' αυτά τα ξέρει τα ξεχνάει, για να αποδείξει αυτό που θέλει. Αυτή δεν είναι Ιστοριογραφία, αλλά μάλλον ψευτο-Ιστοριογραφία. Σιγά το νέο οτι ο Αλέξανδρος έκανε σφαγές, οι ίδιοι οι βιογράφοι του το γράφουν. Και φυσικά έκανε σφαγές, το ξέρουν όσοι έχουν διαβάζει έστω και μια βιογραφία του. Και φυσικά δεν τον συμπαθούν οι κατακτημένοι λαοί, πώς αλλιώς άλλωστε; Και άλλα, οτι ήταν οξύθυμος και ότι έπινε πολύ και τις αδυναμίες του χαρακτήρα του, όλα γνωστά. Το οτι έβαλε τους αξιωματικούς του να παντρευτούν Περσίδες, δε του λέει τίποτα; Οτι έφτασε τον ελληνικό πολιτισμό "ως τους Ινδούς" που λέει ο Καβάφης δεν του λέει τίποτα. Ούτε φυσικά βάζει κανένα πλαίσιο, ιστορικό, κοινωνικό, οικονομικό πάνω στο οποίο στηρίχτηκε ο Αλέξανδρος. Και το κάνει συστηματικά, σε όλα τα άρθρα του. Οπότε ο εύκολος αντίπαλός του είναι οι εθνοκάπηλοι και ακροδεξιοί, είναι εύκολος, γιατί είναι αγράμματοι οι περισσότεροι. Φαίνεται και από την ορθογραφία τους. Διαβάζουν Πλεύρη και Λιακό και νομίζουν οτι οι Ελληνες προέρχονται από το Α του Κενταύρου. Ε, μα πια! Αν είσαι ιστορικός κ. Λάζαρη, δείξε μας τις εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά ιστορικού περιεχομένου και πόσες αναφορές έχεις, έτσι κρίνεται επιστημονικά ο ιστορικός. Ιστορικός δεν είσαι, μηχανικός είσαι, πόσο δεν ξέρω. Οσο κι εγώ ξέρω από Αστροναυτική (που δεν ξέρω).
"Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα";
30.09.2016, 14:52:21

Ανώνυμος 40618 έγραψε...
Έλληνες λόγιοι για τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες
Αδαμάντιος Κοραής (1819):
"Το έθνος είναι πτώμα σπαραττόμενον από κόρακας (...) Όλην του την αρετή του αφαίρεσεν η δουλεία. Ιδού η ζωγραφία μας, αφ' ότου μας επάτησεν ο Φίλιππος εώς εις το έτος 1453. Αλλάξαμε δεσπότας διαφόρους, άλαλοι και ανόητοι"
[Αδ. Κοραή, "Στοχασμοί Κρίτωνος", σ. 5 - βλ. και "Έρανος εις Αδαμάντιον Κοραή", 1965, σελ. 147]

Αδαμάντιος Κοράης (1824):
"Οι Μακεδόνες (...) επροχωρούσαν καθημέραν εις την κατάλυσιν της ελευθερίας [της Ελλάδος] (...) και δουλωμένοι [οι Έλληνες] εις τους Μακεδόνας (...) Μετά την Μακεδονικήν δεσποτείαν έπεσαν υπό κάτω εις των Ρωμαίων την εξουσίαν και τέλος στους Τούρκους"
[Αδ. Κοραή, "Εφημερίς του Κάτω Κόσμου" - βλ. Δημ. Γκίνη, "Τα ανώνυμα έργα του Κοραή", 1948, σ. 54-55]

Παναγιώτης Κοδρικάς(1794):
"Η δυστυχής Ελλάς (...) άρχισε ολίγον κατ΄ ολίγον να χάνει μαζί με την ένδοξόν της ελευθερίαν (...) και την παλαιά εκείνην της γλώσσης ευγένεια. Αι αλλεπάλληλοι έφοδοι όπου κατά καιρούς εδοκίμασεν από διάφορα έθνη, πότε Μακεδόνων, πότε Ρωμαίων και ενίοτε Γότθων..."
[στον πρόλογο της μτφ. του Fontenelle "Περί πληθύος κόσμων" - βλ. Γ. Λαδά & Αθ. Χατζηδήμου, "Ελληνική βιβλιογραφία των ετών 1791-1795", 1971, σ. 316]

Αθανάσιος Χριστόπουλος (1808):
"Ο Φίλιππος και ο υιός του Αλέξανδρος (...) εκαταδάμασαν επι τέλους όλην την Ελλάδα και την υπέταξαν εις το Μακεδονικόν κράτος".
["Πολιτικά Σοφίσματα", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.10 (1960), σ. 59]

Μιχαήλ Περδικάρης (1811):
" Το Γένος των Ελλήνων, ω φίλτατε αναγνώστα (...) αφού κατ' αρχάς αυτό επολιτεύθη διΆ αιώνων κάθ' εαυτό αυτοδέσποτον και αυτεξούσιον, υπετάγη, πρώτον μεν εις το Μέγαν Αλέξανδρον, ύστερον δε εις Ρωμαίους".
["Ρήγας ή κατά ψευδοφιλελλήνων", Επετηρίς Μεσαιωνικού Αρχείου, τομ.11 (1961), σ. 23 & 33-34]

Γρηγόριος Σαράφης (1818):
"Οι Αθηναίοι και οι Λακεδαιμόνιοι, επειδή εσκανδαλίσθησαν μεταξύ των, διήρεσαν την Ελλάδα εις δύο μέρη και αφού 27 ολόκληρους χρόνους επολέμησαν μεταξύ των νικώντες και νικώμενοι, τοσούτον αδυνάτησαν ώστε κατεδουλώθησαν πρώτον μεν υπό των Μακεδόνων, έπειτα δε επί των Ρωμαίων (...) καταστασθέντες δούλοι"
[Γρ. Σαράφη, "Λόγοι Εκκλησιαστικοί", Κυδωνίες 1909, σ. 98]

εκδότης του περιοδ. "Μέλισσα" (1819):
"Τι συνέβη μετά ταύτα; [ενν. τη διχόνοια των Ελλήνων] Οι Μακεδόνες κατεδούλωσαν την πατρίδα του Μιλτιάδου. Τι έπειτα; Οι Ρωμαίοι την κατεσπάραξαν. Τι τελευταίον; Αλλ' η χειρ μου τρέμει και ο κάλαμος πίπτει..."
[Μέλισσα, τευχ. 1, Ιούλιος 1819, σ. 100]

Ανώνυμος (1823):
"Το Γένος μας αφού εξέπεσε (...) υπεδουλώθη εις τον ζυγόν των Μακεδόνων, Ρωμαίων, και εν εσχάτοις εις τον παρόντα βαρύν ζυγόν"
[Ι.Οικονόμος, "Επιστολαί διαφόρων", 1964, σ. 421 & 445]

Αλέξανδρος Σούτσος (1836):
"(...) τας προγονικάς εκείνας διχονοίας, αίτινες καταστήσασαι αυτήν [την Ελλάδα] έρμαιον της Μακεδονίας και Ρώμης, κατέλυσαν την ανεξαρτησίαν της"
[Αλ. Σούτσος, "Ελληνική Πλάστιγξ", 1836, σ. 18]

Κωνσταντίνος Σχινάς, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όθωνος (1837):
"Η Ελλάς (...) υποκύψασα έπειτα, με οικτράν μόνην αυτονομίας σκιάν, εις των Μακεδόνων την κυριαρχίαν..."
[λόγος εκφωνηθείς κατά τα εγκαίνια του Πανεπιστημίου στις 3/5/1837 - βλ. Κ. Δημαρά, "Εν Αθήναις τη 3 Μαΐου 1837", 1987, σ. 31κε. & 136κε.]

Γεώργιος Κοζάκης-Τυπάλδος (1839):
"Η δε Ελλάς στερηθείσα άπαξ της ελευθερίας της, έγινε πρώτον μεν επαρχία Μακεδονική, ύστερον δε Ρωμαϊκή, Γραικορωμαϊκή..."
[Γ. Κοζάκης-Τυπάλδος, "Φιλοσοφικόν δοκίμιον περί της προόδου και της πτώσεως της παλαιάς Ελλάδος", 1839, σ. 495-496]

Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός, πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας (1841):
"Ο Φίλιππος έπραξεν άλλον της νίκης εκείνης [της Χαιρωνείας] ολεθριότερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον"
[Σύνοψις των Πρακτικών της Αρχαιολογικής Εταιρείας των Αθηνών, 1846, σ. 102]

Νικόλαος Σαρίπολος (1848):
"(...) πέπλος μέλας δουλείας επισκιάζει την Ελλάδα, εποχή μακράς καταστροφής, εποχή άγονος. Τους Μακεδόνας διαδέχονται οι Ρωμαίοι, τους Ρωμαίους οι βάρβαροι του Βορρά, τούτους δε οι αιμοχαρείς της Κασπίας περίοικοι."
[Νικ. Σαρίπολος, "Λόγος εκφωνηθείς την 21 Οκτωβρίου 1848 κατά την έναρξιν της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών πολιτευμάτων", 1848, σ 24]

Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1849):
"Η Μακεδονική εποχή δύναται ευλόγως να διακριθή από της Ελληνικής, διότι το Μακεδονικόν έθνος εξεπλήρωσεν, εν τη Γενική Ιστορία, εντολήν άλλην παρά το Ελληνικόν".
Παρακάτω, αναφερόμενος στη μάχη της Χαιρώνειας, γράφει ότι συγκρούσθηκαν οι Έλληνες με τους Μακεδόνες.
[ Κων. Παπαρρηγόπουλος, "Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας", 1849, σ. 191-193 & 235-236]

* διευκρίνηση για τον Παπαρρηγόπουλο: 4 χρόνια μετά (1853) στην πρώτη, μονότομη, έκδοση της "Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους", άλλαξε στάση και πολέμησε αυτή την θέση, κάνοντας λόγο για ελληνικότητα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους και για "Μακεδονικό Ελληνισμό":
"Οι Μακεδόνες, αν και μη αναφερόμενοι εις τους αρχαιοτάτους χρόνους της Ελληνικής ιστορίας, ήσαν όμως 'Έλληνες"
Στη μάχη της Χαιρώνειας αντίπαλοι ήταν ο Φίλιππος και οι Αθηναίοι με τους Θηβαίους (όχι πλέον οι "Μακεδόνες" με τους "Έλληνες").
[Κων. Παπαρρηγόπουλος, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Η πρώτη μορφή:1853, επιμ. Κ.Θ. Δημαράς, 1970, σ. 75-76]


[τα περισσότερα από τα παραπάνω αποσπάσματα αντλήθηκαν από το βιβλίο του Αλέξη Πολίτη, "Ρομαντικά χρόνια. Ιδεολογίες και Νοοτροπίες στην Ελλάδα του 1830-1880", Εταιρεία Μελέτης Ν. Ελληνισμού, γ΄ εκδ. 2003, σ. 39-44]
14.01.2017, 21:35:04

Ανώνυμος 41910 έγραψε...
δηλαδη αλλο μακεδονας αλλο ελληνας οχι για να ξερουμε δηλαδη τωρα πως γινεται ο μ Αλεξανδρος να διαδοση παντου τα ελληνικα και οχι τη μακεδονικην γλωσσα θα ηθελα να το διαβασω απο εσας τους δηθεν ελληνες
28.03.2017, 14:18:18

Ανώνυμος 42210 έγραψε...
Ανώνυμος 41910

Τα έχουμε εξηγήσει χιλιάδες φορές αλλά ας το πουμε άλλη μια φορά. Διότι οι μακεδόνες εξελληνίστικαν, πως σήμερα όλοι οι πολίτες της αμερικής ως μητρική τους γλώσσα έχουν τα άγγλικα, μιλάνε αγγλικά, γράφουν αγγλικά κτλ.

Το "δήθεν έλληνες" άκυρο εντελώς, Έλληνας είναι αυτός που είναι βολεμένος απο το ρωμεϊκο κρατίδιο που λέγετε "ελλάς" κι ας είναι και ξένος, παράδειγμα πολλοί βολεμένοι αλλοδαποί εν ελλάδι που νιώθουν έλληνες και αυτοί και έχουν την δική σας στήριξη, στήριξη που δεν θα παρείχατε ποτέ σε συμπατριώτη σας που είχε ανάγκη. Η ειρωνία είναι πως όσους συμπατριώτες σας βλάπτετε και τους κάνετε να σας σιχαίνονται, τους κρίνετε κι απο πάνω που "δεν είναι έλληνες", αλλά μέχρι εκει φτάνει η "μεγαλοψυχία" του ελληνάρα. Μόνο όταν έρχονται οι κάμερες στις περιοχές των προσφύγων ξέρετε να τρέχετε και να το παίζεται φιλάνθρωποι και τον υπόλοιπο χρόνο τους βρίζετε και παρακαλάτε να πνιγουν στην θάλασσα ακόμη και τα μικρά παιδιά τους.
12.04.2017, 18:18:06


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+4=

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Από: (ηλεκτρονική διεύθυνση)


Προς: (ηλεκτρονική διεύθυνση)


Σημείωση: (προαιρετικό)

0 χαρακτήρες γράψατε και απομένουν 255.

Αποστολή

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...